פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פרידה
    גל
    22/01/2013

אני גל בת 23, לפני שבוע נפרדתי מהחבר הראשון שלי (שגם אני הייתי החברה הראשונה שלו) והוא היה בן 29.
    בתחילת הקשר היה מדהים. התחברנו כמו שתי נפשות תאומות. דיברנו המון, היתה המון תקשורת טובה ובריאה ביננו, אמפתיה, עדינות, סובלנות. הוא לימד אותי הכל מאפס: איך מתנשקים, מה עושים, איך נוגעים. הייתי לפניו בחרדות של מגע מיני והוא פשוט עזר לי להתגבר עליהן.
    אפילו יחסי המין ביננו היו ממש כמו שחלמתי עליהם. ככה זה היה בהתחלה.
    הוא היה הכי רגיש שיש, עשה הכל כל כך לאט, ועדין, ובזמן שלי ועם הרבה סבלנות.
    היינו מאוהבים.
    לאט לאט ירדתי אצלו למקום שני ושלישי מבחינת סדר העדיפויות, הוא כבר פחות השקיע בקשר שלנו ולא הסכים לוותר על דברים שהיה רגיל אליהם כשהיה רווק.
    זה אומר שהוא העדיף לצאת עם חברים הרבה פעמים, העדיף להתנדב באיזשהו גוף מסויים שהיה לו כל עולמו לפניי.. וגם העבודה שלו הייתה לפניי (היו דברים שהם קצת ארוכים לספר כאן, אבל דברים שהעיד על זה שאני במצוקה ואין לי עם מי לדבר כי אז הוא יאחר לעבודה.. ד.א הוא פרילנסר, את אף אחד זה לא יעניין אם הוא יאחר כי אני במצוקה).
    יחד עם זה שהפכתי להיות מספר 2 אצלו, וגם יותר השקעתי ממנו בקשר שלנו, הוא סיפר לי שהוא כבר שנים מתכנן לטוס עם חברים לתאילנד, זה חלום.
    מפה לשם, התברר שאף אחד מהחברים שהוא תיכנן לנסוע איתם, לא פנוי כעת לטיול כזה (לימודים, עבודה, זוגיות וכו') והוא נשאר רק הוא וידידה שלו שעדיין בקטע של הטיול הזה.
    אמרתי לו שאני אולי אבוא גם לטיול הזה, והבנו ששלישיה לא תעבוד. בסופו של דבר הוא היה צריך לבחור האם הוא עושה את הטיול הזה איתי או עם הידידה והוא בחר בה.

כעת זה הזמן שלו לחוות את חיי הרווקות, ואיפשהו אני, כבת זוגתו לא נתתי לו את האפשרות לחוות דברים כרווק, זאת אומרת שבבת אחת הפסיקו לו הסטוצים וכל שאר הדברים שנהג לעשות.
    לא אכפת לי שהוא כבר בן 29 והרס לעצמו זוגיות נפלאה כי בא לו פתאום לחוות עולם ולוותר עלינו למען זה. ולא אכפת לי שאחרי שהוא יחזור מחו"ל תהיה לו ריקנות פתאום, כי זה גם ככה יהיה כבר מאוחר מדי.
    אני פשוט סובלת מזה שהאהבה נגמרה פתאום כרעם ביום בהיר כאשר יום לפני הפרידה עוד ישנו מחובקים ביחד ויצאנו בערב... והכל היה טוב.

מה אני יכולה לעשות על מנת להתמודד עם המצב?
    אני מתגעגעת אליו מאוד. הלוואי שהייתי יכולה לדבר איתו ולגרום לו להבין שאולי הוא עושה טעות. מבחינתו הוא שלם עם המצב, הוא רוצה לטוס איתה ומעדיף לוותר עלינו.
    אבל זו לא אופציה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרידה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היינו ביחד 3 חודשים

גל
    22/01/2013

שכחתי לציין את זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ענו לי

גל
    05/02/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה - תגובה

ענת דינור
    09/02/2013

שלום גל
    אני מבינה מהודעתך שכואבת לך מאד הפרידה מבן זוגך ושאת עסוקה בשאלה איך תתגברי.
    לצערי אין לי המלצת פלא לתת לך. פרידה מאדם אהוב זה דבר קשה וכואב ולפעמים רק הזמן עוזר. במידה ואת מרגישה שקשה לך להתמודד לבד את יכולה להיעזר בטיפול פסיכולוגי.
    כל טוב
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לטיפול פסיכולוגי בדחיפות!
    עילאיוש שלי
    21/01/2013

שלום אני בחורה צעירה אמא לילד בן שנתיים ו-8 חודשים נימצאת במשבר קשה מאוד אחרי אובדן הריון בשבוע מתקדם שברובו הייתי מתאשפזת לעיתים קרובות מאוד ובהליכי גירושין שלא הולכים להסתיים בזמן הקרוב כמו שזה נראה. כתוצאה מהלחץ הנפשי המטורף שאני נימצאת בו המצב הבריאותי שלי גם נפגע( לחצי דם גבוהים מאוד, כאבי ראש, סחרחורות ובחילות) דבר שדיי מקשה עליי בתפקוד היומיומי שלי אבל אני נילחמת בהכל ולא מוותרת לעצמי ממש מתאמצת להישאר חזקה בשביל הילד שלי שהוא הדבר היחיד שמחזיק אותי ומחזק אותי. לפני חודש התאשפזתי בבית החולים בגלל לחצי דם גבוהים והתעלפויות חוזרות(היה חשד לאירוע מוחי) וברוך ה' שהחשד היה ונשאר רק חשד! אני מאוד חוששת ומאוד דואגת שהלחץ ימוטט אותי ובעיקבות כל הסיפור שלי הרופאה שלי הפנתה אותי דחוף לפסיכולוג הבעיה היא שההפניה היא למרפאה לבריאות הנפש של בית החולים דבר שמונע ממני להתחיל בטיפול שאני כל כך זקוקה לו. נורא מרתיע אותי ואני ממש לא מוכנה להיות תחת הכותרת הזאת והמצב הכלכלי שלי ממש רחוק מלאפשר לי לקחת פסיכולוג באופן פרטי אני נורא נואשת הייתי מאוד שמחה אם מישהו כאן יוכל ליידע אותי אם ידוע לו על אפשרות אחרת במסגרת הקהילה שהיא ללא תשלום או במחיר סימלי פשוט נורא מקומם אותי שבגלל שאין לי כסף אני צריכה להיות בהגדרה הזאת זה לא שיש לי מחלת נפש שמחייבת אותי להגיע לשם אני סה"כ עוברת משברים והגוף שלי מגיב בצורה נורמלית לפי המצב שאני נימצאת בו אני בחורה בריאה בדרך כלל רק צריכה מישהו מקצועי שיקשיב לי! בבקשה תנסו לשמח אותי ולעזור לי

הוספת תגובה

• זקוקה לטיפול פסיכולוגי בדחיפות! - תגובה

אפרת בן שם
    22/01/2013

שלום שלי.
    בתור מי שעובדת גם במיגזר הציבורי, אני מודעת לסטיגמה ואני חושבת שזה ממש מיותר וחבל שאת נרתעת מלקבל שרות מצויין שמגיע לך ואת יכולה לעמוד בו כי את לא מוכנה להיות תחת ה"כותרת הזאת"... איזו כותרת? שעברת משבר? שאת רוצה לעזור לעצמך להתמודד? שאת אינך מוותרת בשבילך ובשביל ילדך ומשפחתך? כל הכבוד לך שאת אינך מוותרת! הרי עבור הבעייה הרפואית הלכת לבית החולים כדי לטפל ולהתמודד עימה. צר לי שהשרות הציבורי נתפס בצורה כזאת. בעיני זה מוטעה וחסר כל השפעה עלייך בכל רובד שהוא. העובדה שברוב המקרים השרות ניתן בבית חולים, הינה טכנית בלבד. בתוך המרפאות עובדים אנשי טיפול מקצועיים ביותר והעובדה שהצוות הינו רב תחומי, הופכת את העניין הרבה פעמים למקצועי יותר. אם הבעייה היא כלכלית, אל תוותרי לעצמך ותפני. כמובן ניתן גם לקבל טיפול מוזל דרך הקופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    רעות
    20/01/2013

אני בת 16 ואני סובלת מחרדה ממושכת ואני חושבת שיש לי גם הפרעת פאניקה ואני כבר הרבה זמן בחרדות ואני עדיין לא הלכתי לטיפול ואני חושבת שהמצב הנפשי שלי מאוד ירוד ומאוד לא טוב ואני מרגישה שאני בקושי מתפקדת
    ביומיים האחרונים אני התחלתי לחוש תחושה של חוסר מציאות זה נקרא דראליזציה?אני מפחדת שזה בראש שלי או שזה אמיתי ואני מרגישה שאני לא מעכלת את המציאות והכול נראה לי מוזר ולא אכפת לי משום דבר שאני יעשה ואני ממש מפחדת להיות תקועה במצב הזה אני רואה את הדברים ואני מגיבה לדברים אבל אני מרגישה שהמציאות לא אמיתית ואני אמורה ללכת בעוד שלושה ימים לטיפול פסיכאטרי אבל אני מפחדת שזה לא יעזור ואני ממש מודאגת כי זה רק עוד שלושה ימים ואני לא יודעת מה לעשות בינתיים אני מרגישה שאני לא קיימת אני מרגישה בלבול וחרדה ובכי

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה - תגובה

אפרת בן שם
    22/01/2013

רעות.
    ההמלצה שהייתי נותנת לך היא בדיוק זאת... ללכת לפסיכאטר שיאבחן את מה שייש לך ויציע טיפול וזה בדיוק מה שעשית. מקווה שאת כבר יודעת יותר מה יש לך ומה כדאי לך לעשות כדי לא להמשיך לסבול.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מפחדת

רעות
    22/01/2013

אני מפחדת שזה לא יעבור לי התחושה הזאת של הניתוק מהמציאות אני לא יודעת אם זה דראליזציה אסור לי לקבוע ישר בעצמי צריך שפסיכיאטר יאבחן את המצב
    אנחנו הלכנו למיון אתמול וגם אנחנו הולכים היום אני מרגישה כאב ראש ובלבול ותחושה שאיבדתי את הזיכרון אני גם מרגישה מבולבלת ואני לא שמה לב למה שאני אומרת כאלו הגוף פועל רגיל אבל אני מרגישה שמשהו בי לא בסדר שאני מרגישה מוזר שהכול נראה לי מוזר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעות

מגי
    24/01/2013

קודם כל תנסי להרגע עד כמה שאפשר
    כל מה שאת מרגישה בילבול חוסר מציעות וכו... זה תוצאה של החרדה
    אין לך מה לידאוג אני יודעת על מה את מדברת גם אני עברתי את זה
    זה לא נעים אבל תהיי בטוחה שהכל בסדר לא יקרה לך שום דבר רע
    ממליצה לך להכנס ליוטיוב ולעשות מדיטציה או דימיון מודרך מלמדים שם איך לינשום נכון ולהרגע זה מאוד עוזר

שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

רעות
    24/01/2013

תודה רבה על התמיכה :)
    אני כרגע לוקחת רציפלקס משהו כזה ואני מקווה שזה יעזור
    אני לא יודעת אם זה בראש שלי הריאליזציה והתחושות האלה אני מנסה להגיד לעצמי מלא פעמים וכמה שיותר שאני בסדר ושאני קיימת ושאין לי סיבה לפחד ושזה יעבור אני מקווה שהתופעה תחלוף כמה שיותר מהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מפחדת - תגובה

ענת דינור
    04/02/2013

שלום רעות
    אנא פני לבדיקה פסיכיאטרית בהקדם.
    תרגישי טוב
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין הרגשות לא עוברים
    אנונימית
    19/01/2013

היי ... זה כבר פעם שלישית שאני כותבת פה על הנושא הזה.. למרות שנמאס לי מזה כבר מהרגשות האלה .. תזכורת - אני כותבת פה על רגשות שיש לי למישהו שהיה בנינו משהו לפני כמה זמן והרגשות אליו לא עוברים ! לא מצליחה לשכוח ממנו !אני כבר לא יודעת אם זאת אהבה או אובססיה... אבל זה לא עובר.. חברות שלי אומרות שהוא אוהב אותי אבל לא יודע איך לדבר איתי ולי זה לא נראה ככה אבל זה גם מבלבל ... אני כבר מזמן וויתרתי על האפשרות שניהיה בייחד כי נפגעתי ממנו מאוד... אבל זה מוזר לי שבמשך תקופה כלכך ארוכה אני עדיין חושבת עליו , ובמשך התקופה הזאת אני לא בקשר איתו או רואה אותו .. מידי פעם במקריות או שהוא פתאום מחליט לכתוב הודעה או משהו . יותר מיזה לא .. מה אני יכול לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    עדיין הרגשות לא עוברים

הוספת תגובה

• עדיין הרגשות לא עוברים - תגובה

אפרת בן שם
    22/01/2013

היי..
    אני מבינה את התסכול המתמשך אך לצערי הפורום הזה אינו התשובה. מכיוון שכאן ניתנות תשובות נקודתיות ולא ליווי מתמשך, ממליצה לך לפנות לטיפול לברור תחושותייך וליווי שלך במשך תהליך ההתמודדות עם האובדן שאת חווה שכנראה חזק ומשמעותי ממה שסברת בהתחלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת
    לי
    19/01/2013

שלום רב,
    אני קצת מבולבלת כי מסתבר שהבן של הפסיכולוג שלי מחזר אחרי חברה קרובה שלי!!

והיא מתעקשת שאני אצא איתם (כלומר איתה,איתו ועם חברים נוספים,והיא לא יודעת שאני בטיפול אצל האבא של הבחור הזה) לבילוי משותף בשבוע הבא ואין לי מושג מה אני אמורה לעשות.
    לספר לפסיכולוג שלי? זה רלוונטי? זה אמור להפריע לי? או לו? הוא יספר לבן שלו?

אשמח להכוונה,
    תודה ושבת שלום:

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת

הוספת תגובה

• מבולבלת - תגובה

אפרת בן שם
    22/01/2013

אכן מצב סבוך ולא צפוי.
    אני חושבת שקודם כל זה עלול להפריע לך. לעיתים קרובות הטיפול אצל פסיכולוג מרגישכמו יחסי הורות. מטופלים אחרים מקבלים תכונות או יחוסים של אחים, ילדיו ה"אחרים" של המטפל. עם כל המשתמע מכך.. תחרות, קינאה, סקרנות, קירבה. על אחת כמה וכמה הבן האמיתי של הפסיכולוג.
    נראה לי שאין דרך שהעניין לא יחדור לטיפול ועל כן.. רצוי מאוד שתביאי את הנושא לתוך הטיפול שלך. אין לדעת, אולי עצם העניין יאפשר לך לגעת בחלקים שלא נגעת קודם ולהתפתח דרך זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובלת שנים דחוף
    מישהי
    19/01/2013

שלום רב
    אני בת 42 נשואה ואמא ל3 בוגרים
    שנים שאני סובלת מדיכאונות מצביי רוח כמובן שטיפלתי בנושא אבל זה לעלום לא חוזר להיות כמו שהיה לפניי הדכאונות .
    אני מטופלת בכדורים ובעוד מכשיר נהדר לטיפול בדכאונות והמון שנים של שיחות שכרגע פסקו מחוסר זמן וכסף.
    אני חושבת שהבעיה שלי היא הסביבה אליה אני חוזרת עשיתי המון שינויים אומנם קטנים אבל משמעותיים אבל ראיתי שהסביבה עצמה לא משתנה מה שמחזיר אותי לנפילות שלי זה כמו נרקומן שעובר גמילה אם הוא חוזר לסביבה שלו הוא שוב צורך סמים .
    אתן דוגמא בעלי כל דבר שמצריך תיקון בבית או ניקיון נניח של חלונות מאוד גדולים שרק הוא יכול לעזור לי לנקות אני יכולה לבקש מליון פעם הוא רק מבטיח ואז אחריי שזה מתחיל להטריף אני נכנסת לאטרף של קללות צרחות שבירת דברים ואז אוליי הוא יעשה ואוליי גם לא ואני אשאר עצבנית ואהיה ברוגז ואכנס לדכאון והוא אני אוהב אותך לא רוצה שתהיי ככה אז למה הוא לא עושה דברים מבעוד מועד כדיי שלא אגיע למצב כזה ?ואז אני כבר לא מאמינה באהבה שלו ולא מתקרבת אליו וזה נגרר ונגרר עד שאני נופלת
    עברתי המון סדנאות טיפולים כדורים מטפלים וכלום לא עזר כל דבר מפיל אותי איך אני יכולה להפסיק לקלל הילדים שלי לא יכולים כבר לשמוע אותי כשאני מקללת ויותר מזה אני נורא פוחדת שחלילה אחת הקללות שלי תתגשם אנא עזרתכם

לקביעת תור
    סגירה
    סובלת שנים דחוף

הוספת תגובה

• סובלת שנים דחוף - תגובה

אפרת בן שם
    22/01/2013

שלום מישהי.
    אני קוראת את הכאב והתסכול שנובע מחוסר היכולת שלך לצאת מהמלכוד שאת עצמך יוצרת. את הנסיונות הרבים והשונים שלך לסייע לעצמך ואת התחושה שאינך מוצאת את הדרך החוצה את האור הנכסף, אל התקופה שלפני הדכאונות. כאילו אז היה גן העדן הנכסף, וכל השנים לאחר מכן משהו התקלקל.
    שני דברים לי אלייך.. ראשית, לאחר שנים של נסיונות טיפוליים שונים, אינני חושבת שתשובה בפורום באינטרנט תוכל לשחרר אותך מתחושות קשות שכאלו. שנית, אני רוצה לומר לך שהשנים,ו והארועים שקורים, וההתמודדיות שהחיים מזמנים אכן משנים את האדם וייתכן שהעבודה שעלייך לכוון אליה, אינה עבודה של שינוי וחזרה אל מה שהיה, אלה של עיבוד אובדנים והשלמה עם חלקים של עצמך שלא ישובו לעולם. אולי בדרך הזאת, התסכול ייקטן וכך גם ההתפרצויות הקשות שאת מתארת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת חרדה
    ג'ני
    17/01/2013

שלום
    אני סובלת מהפרעת חרדה בערך כ חצי שנה.
    אני מטופלת בכדורים ופסיכולות פעם בשבוע.
    אבל בדרך כלל אני בן אדם שמח, עד שהתחילו ההתקפים.
    אני אמנם מתפקדת ביום יום, עובדת אבל זה עדיין משבש לי את סדר היום....
    בנוסף לטיפול התרופתי בתופעות הייתי רוצה להגיע לשורש הבעיה, לגלות מה גרם לתופעות להופיע. איך עושים את זה?
    אודה על תשובה

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת חרדה

הוספת תגובה

• הפרעת חרדה - תגובה

אפרת בן שם
    22/01/2013

איך עושים את זה? בדיוק בדרך שאת בחרת. אך זה לוקח זמן. בעיקר אם החרדה עדיין אקוטית אז אין פנאי ומקום להתמודד עם רגשות עמוקים הנמצאים מאחורי החרדה. כעת, את בוודאי מתמקדת בחלקים הקשורים להתמודדות עם החרדה וחזרה לתפקוד. כאשר החרדות ירגעו מעט, הכיוון של לגעת בחלקים עמוקים יותר יכול בהחלט להרגיע באופן עמוק ומשמעותי יותר את החרדות. המשיכי בטיפול ואל תתיאשי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות ריכוז שנוצרו לאחרונה
    ttt
    14/01/2013

שלום.
    אני בן 20 משרת בצבא, לאחרונה גם בבסיס פתוח. במקביל לשירות הצבאי אני עושה תואר באוניברסיטה הפתוחה. לאחרונה איני מצליח להתרכז בלימודים, ולא מסיבה שניראת לעין. סמסטר קודם גם לא תמיד הצלחתי להתרכז, אך הצלחתי להתמודד עם זה ולעמוד על ציונים טובים. בסמסטר הזה, בעיקר בזמן האחרון, אני לא מצליח לילמוד לבד. אני מתיישב, מנסה להתרכז, לא מצליח, והמחשבה שלי בורחת לחלימה בהקיץ, או שאני יוצא לבלות. יש לי גם התקפי חרדה שקראו בתדירות קצת יותר גדולה בזמן האחרון. וגם מאז שיצאתי לבסיס פתוח אני יוצא הרבה יותר בלילות (יש לי אינוטיאיציה שזה קשור איכשהו). ממה זה יכול ליקרות?

הוספת תגובה

• הפרעות ריכוז שנוצרו לאחרונה - תגובה

ענת דינור
    16/01/2013

שלום
    איני יודעת מה הסיבה לכך. על פניו אתה מתאר חרדה ואי שקט ממקור שאינו ידוע לך. אם זה ממש מפריע לך אנא פנה לטיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי.
    כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת
    חגית
    14/01/2013

אני כותבת פה כדאי לשמוע עוד חוות דעת כי אני נורא מבולבלת. אני שנה בטיפול, אני קשורה מאוד למטפלת שלי, אני חושבת שבמהלך השנה הזו עשיתי צעד מאוד חשוב בחיים שלי, למדתי לתת אמון, להיפתח, כל החיים שלי הייתי כל כך מופנמת ואיתה (אחרי המון מאמצים) זה נפרץ, אני מנסה לשתף אותה כמה שיותר על מנת שביחד נוכל לעזור לי. לצערי לפני כמה חודשים התפתחה אצלי הפרעת אכילה שהגיעה כמעט לאנורקסיה, הייתי מרעיבה את עצמי ואובססיבית לגבי המשקל, גם כשכולם היו אומרים לי שאני רזה לא הייתי רואה את זה. זה התחיל מדיאטה בריאה ולאט לאט התחלתי לאבד שליטה, הרגשתי שמשהו קורה, ניסיתי לשתף את המטפלת ולא ראיתי שהיא מתיחסת לזה ברצינות, היום אני מבינה שהיא לא קלטה שהמצב הולך ומחמיר, אז הפסקתי לשתף אותה בזה. תוך כדי הטיפול התפתחה ההפרעת אכילה, החלטתי לשתף אותה יותר ברצינות אחרי מקרה שבו התעלפתי, ואז הבנתי שהגוף שלי כבר זועק, היא מהר מאוד נכנסה לתמונה, נתנה את כל כולה כדי לעזור לי, וביקשה גם שאפנה לטיפול תרופתי ולדיאטנית, פניתי לדיאטנית ופניתי גם לפסיכיאטר, התחלתי לקבל טיפול תרופתי ובאמת ראינו שיפור, גם הפסיכולוגית, גם הדיאטנית ובעיקר אני, אבל אז שכבר חשבתי שעליתי על הדרך הנכונה, תקף אותי הרצון להרוס לעצמי, והפסקתי עם הכדורים, התחלתי גם לבטל פגישות אצל הדיאטנית והמצב הלך והחמיר. במשך חודש שלם המטפלת מבקשת ממני ליטול את הכדורים אבל אני לא מסוגלת.
    בשבועיים האחרונים, המצב ממש החמיר, גם ההפרעת חרדה שאני סובלת ממנה כמה שנים, גם ההפרעת אכילה, הדיכאון,קשה לי נורא לתפקד בבית ובעבודה, השבוע היא נתנה לי מעין אולטימטום ואמרה שהיא לא מוכנה להמשיך את הטיפול ללא ליויי אצל הפסיכיאטר ואצל הדיאטנית, אני מבינה אותה, ומקבלת את זה ובאמת קבעתי תור ואני מאוד רצינית לגבי התחלה של הטיפול. העניין הוא שאני מרגישה שקצת נפגעתי ממנה ויש איזה משבר באמון שלי בה, היא אמרה לי אתמול שאם אני אמשיך ככה היא תאלץ להמליץ על אשפוז ואם אני רוצה להתאשפז אז בבקשה ואם לא אז לא..גם אמרתי לה שאני רוצה לסיים את הטיפול אז היא אמרה לי שאם אני רוצה לסיים אז נסיים...אני מבינה אותה, באמת שכן, אבל אני לא מבינה דבר אחד, מה קורה כשמטופל מגיע למצב כל כך קשה, אני לא מבינה איך היא שכרגע מקור הכוחות שלי (והיא יודעת את זה) חושבת על לעזוב אותי דווקא עכשיו ואומרת לי שאם אני רוצה לסיים אז נסיים, ואיפה כל הקשר שלנו??? ואם כל המצב הזה התחיל בגלל הקושי שבטיפול, אני נאלצת להתמודד עם זכרונות ותכנים של חלומות לא פשוטים בכלל, יש איזה עניין של פגיעה מינית שאני עוד לא יודעת מה באמת קורה שם והכל עכשיו צף אז איך אפשר לעזוב אותי דווקא עכשיו?

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת

הוספת תגובה

• מיואשת - תגובה

ענת דינור
    16/01/2013

שלום
    נשמע שקורה משהו מאד סוער בטיפול שלך והכתובת הנכונה ללבן את הנושא הזה הוא כמובן המטפלת שלך. נשמע שאת פונה לייעוץ מבחוץ כי את לא בטוחה שתוכל להתגבר על המשבר הזה. אני עצמי איני יכולה להתיימר לדעת או להבין מה בדיוק מתרחש ביניהן, לכן אני ממליצה לך לנסות לעבוד על כל הדברים האלה בתוך המסגרת של הטיפול.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול
    נעם
    13/01/2013

מסתבר שהבעיות שלי לא נעלמות אלא רק מיטשטשות מעט ובימים של חוסר מוטיבציה ובדידות ההרגשה הולכת ומחמירה מאוד
    האם הפתרון הרצוי הוא טיפול? ואיזה פסיכולוגי או קואצ'ינג
    הדברים מציקים לי כבר שנים רבות
    אני לא לא יודעת איך לשלב טיפול בחיים שלי, לא ברור לי איך לארגן את הזמן
    האם אפקטיבי ללכת לטיפול פעם בשבועיים שלושה?
    האם יש אפשרות ואפקטיבי פגישות פעם בכמה זמן?

אני לומדת ולא תמיד ברור לי או יודעת מראש איפה אני נמצאת אם בצפון או במרכז
    ובצפון יש בעיה להתנייד
    ויש את העומסים של הלימודים אז לא יודעת מראש מתי אוכל להפגש... ויש עוד בלת"מים

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול

הוספת תגובה

• טיפול - תגובה

ענת דינור
    16/01/2013

שלום נעם
    אני מבינה שאת מתלבטת האם ללכת לטיפול ואת חוששת שלא תעמדי במחויבות המובנית בתוך מסגרת של טיפול. תמיד ניתן לפנות לפגישת התייעצות אחת כדי לחשוב יחד עם איש מקצוע מה נכון לך.
    כל טוב
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית
    אלמונית
    12/01/2013

שלום,
    אני סובלת כבר שנים רבות מאוד מחרדה חברתית מאוד קשה ומורכבת.
    זה התחיל ביסודי, ממש מכיתה א' שהייתה ילדה שניטפלה אליי, השפילה אותי, הציקה לי מאוד. מאז הביטחון שלי ירד, וילדים היו נטפלים אליי כי כבר הייתי חסרת ביטחון וביישנית. כך זה נמשך בכל כיתה, ועד לתיכון. גם בתיכון היו בנות שהיו אומרות דברים בלי לחשוב, גם מורים. בקיצור כולם רמסו אותי, עם או בלי לשים לב, וגרמו ל לחרדה חברתית מאוד מאוד לא פשוטה.
    אני טיפולתי בה כמעט בכל דרך אפשרית, אבל שום שום דבר לא עוזר לי!
    אני לקחתי פרחי באך, עשיתי היפנוזה, דמיון מודרך, שיחות עם פסיכולוגים, וכלום לא עוזר לי.
    אני מתוסכלת אני לא מצליחה כך לחיות.
    אני מלאת פחדים וחרדות בלי סוף. פחד בלימודים, מהמורה, מקריאת שמות, מהבנות במכללה, בעבודה, בעיקר ישיבות צוות, אני מפחדת לדבר, מפחדת שיראו אותי, מפחדת לצחוק, מפחדת לאכול, מפחדת לענות לטלפון ליד אנשים, מפחדת לענות לו בכלל, מפחדת לקנות בסופר, מפחדת לשלוח אסמס אם רואים, מפחדת לדבר ליד אנשים, מפחדת מפחדת ומפחדת... כל החיים שלי זה פחד אחד גדול. אני כבר לא יודעת מה לעשות עם עצמ ואיך לעזור לעצמי. אני רוצה לחיות נורמלי, ולא לחיות-לא לחיות. זה מנווט לי את החיים, אני לא יכולה לעשות כלום, אני לבדי בעולם ללא חברים, ללא אנשים קרובים, רק שתיים שגם להם יש חרדה חברתית ואנחנו יחד מנסים לעודד אבל זה לא פותר כלום.
    מה עוד אפשר לעשות?
    אני מרגישה ייאוש עמוק ואני קרובה מילימטר אחד מלהרים ידיים מהחיים האלה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חברתית

הוספת תגובה

• חרדה חברתית - תגובה

ענת דינור
    12/01/2013

שלום אלמונית
    נשמע שאת מאד סובלת ומיואשת מהאפשרות לקבל עזרה מיטיבה. אני מבינה מדברייך שניסית ללכת לטיפול אבל לא נעזרת. חרדה חברתית הנה הפרעה נפשית שיכולה באמת למרר את החיים, ויש מגוון שיטות טיפוליות להתמודד עמה. אני ממליצה לך לפנות לפסיכיאטר והוא יפנה אותך לטיפול המתאים.
    תרגישי טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחייה חברתית
    אלמונית
    11/01/2013

איך אני יכולה להתגבר על הרגשות השליליים שאני מרגישה עקב דחייה חברתית? ניסיתי במשך תקופה ארוכה יחסית להיות חלק מקבוצה, ופשוט לא הצלחתי להשתלב, בגלל כמה וכמה דברים.
    ההרגשה היא מאוד ברורה: אני לא רצויה שם. זה גורם לי כאב של ממש, ועצב. באמת באמת שעצוב לי, מבפנים. קשה לי עם העובדה שלא רוצים אותי, ושזכיתי לזלזול ולהתעלמות.
    יש לכן עצות התמודדות בשבילי? איך אפשר להפוך את זה ליותר קל? :(

לקביעת תור
    סגירה
    דחייה חברתית

הוספת תגובה

• לא קיבלתי תגובה...

אלמונית
    13/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובכן?

אנונימית
    21/01/2013

?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחייה חברתית - תגובה

אפרת בן שם
    22/01/2013

שלום אלמונית.
    שאלתך ממש לא ברורה לי. דחייה חברתית אכן גורמת רגשות שלייים, אינני יודעת איך ניתן להתגבר עליהם. השאלה היא מדוע את חווה דחייה חברתית? מדוע את נמצאת בסביבה שאת חשה שאינך רצויה שם? מה הופך אותך ללא רצוייה? האם זה משהו שאת עושה ואינך מודעת אליו? האם זאת תחושה שאת מכירה ממקומות או זמנים אחרים בחייך? מדוע את ממשיכה לנסות להשתלב בתוך קבוצה שגורמת לך להרגיש ככ רע? האם את חייבת להיות בקירבת הקבוצה הזאת או שאת יכולה לבחור לעצמך קבוצה אחרת שבה תחושי טוב עם עצמך?
    שאלות רבות לשאול את עצמך, מול עצמך או מול מטפל שיוכל להאיר לך נקודות למחשבה נוספות ולא להמשיך והיות כלואה בתוך חויה כה קשה ואף משפילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גילוי מידע על המטפל
    נירית
    10/01/2013

שלום,
    כמו מטופלים רבים אני מניחה, גם אני משוטטת מדי פעם באינטרנט בחיפוש אחר מידע אודות המטפל שלי. יש לי צורך לפעמים לקרוא עליו, על פועלו..מסיבות שונות. נחשפתי השבוע למידע אישי אודות מצבו המשפחתי. הדבר משפיע עלי במובן הזה שעד עכשיו הוא לא חשף בפניי מידע אישי אודותיו או אודות משפחתו. כמו כן אני לא יודעת אם המידע אמין. האם להעלות את הנושא בפגישה הבאה שלנו? האם זה חשוב מספיק? או שזה ייתפס על ידו כחדירה לפרטיותו?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    גילוי מידע על המטפל

הוספת תגובה

• גילוי מידע על המטפל - תגובה

ענת דינור
    12/01/2013

שלום נירית
    המחשבות של המטופל על המטפל שלו, בין אם מדובר באהבה, שנאה, סקרנות או בושה, הם תמיד חומר של הטיפול והם חלק בלתי נפרד מהטיפול. כלל הרגשות של המטופל כלפי המטפל קיבלו (ע״י פרויד) את המינוח המקצועי ״העברה״, או באנגלית transference, וקיימות תפיסות לפיהן ההעברה היא לב ליבו של הטיפול. אני ממליצה לך לשוטט קצת באינטרנט ולחפש את המושג הזה, אולי זה יעזור לך במפגש שלך עם המטפל שלך ובחשיפה של רגשותייך מולו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חפצים כ"הגנה".
    אלמונית
    10/01/2013

יש לי בעיה שכל פעם שאני צריכה לדבר פנים מול פנים, טלפנית ואפילו במחשב, אני תופסת לעצמי איזה חפץ וממש נתפסת עליו כ"הגנה".
    בלי זה, אני מרגישה כאילו אין לי משהו שמגן עליי ועוזר לי.
    נניח אני רואה את הטלפון מצלצל, אני דבר ראשון לוקחת איזה שהוא חפץ - קליפס, גומיה, עט. לא משמה מה, ואז עונה לשיחה.
    מה זה יכול להיות?
    יש לציין שיש לי חרדה חברתית, זה קשור?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חפצים כ"הגנה".

הוספת תגובה

• חפצים כ"הגנה". - תגובה

ענת דינור
    12/01/2013

שלום אלמונית
    את מתארת תגובה לחרדה. החרדה יכולה להיות ממגון סיבות ומגוון סוגים, אין לי כל דרך לדעת. אם זה ממש מפריע לך ניתן לברר את הנושא בטיפול פסיכולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    לי
    09/01/2013

אני אף פעםלא יודעת איך להתחיל את הפגישה עם הפסיכולוג שלי,והוא תמיד מצפה ממני להעלות את הנושא..
    אנחנו אמורים להמשיך לדבר על התכנים שעלוו בפגישה הקודמת?משהו חדש?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ענבל מילר היללי
    09/01/2013

שלום לך,
    המבוכה שלך מובנת לגמרי, ולא זרה להרבה מטופלים. אני חושבת שזה באמת לא פשוט להתמקם במרחב הטיפולי. המעבר מ״הבחוץ״ הוא חד, לא טבעי וזורם, וגם המפגש הבינאישי הקרוב והאינטימי יוצר חרדה מסוימת. לעיתים נעשה ניסיון להתגבר על החרדה הזו דרך הכנסה של מבנה, שיטה או כללים ( זה עולה דרך המחשבה שלך על חוקיות המתאימה לתחילת פגישה- להמשיך מהפעם הקודמת, נושא חדש וכו׳), אך למעשה אין כאלו באמת. אין דבר שאינו מתאים לפתוח איתו. החופש הזה מזמין ומרגש וגם מאיים ומפחיד, או לפחות מעורר מבוכה גדולה. מציעה לך לפתוח את הסוגיה הזו עם הפסיכולוג שלך. הנה, יש לך נושא לפתוח איתו את הפגישה הבאה ;-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה