פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דחןףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף
    ליאת
    23/05/2009

הופנתי מהקופת חןלים לאומית לפסיכולוג היו 2 באזורי דר יעקב סיני מגבעתיים או דר חיים לבון מראשון לציון ורחובות האם משהו מכיר ויכול להמליץ לי כי עלי לקבל טיפול פסיכולוגי דחוף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מצטער, אני לא מכיר אותם

רונן דוד
    25/05/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבוצה
    עננדה
    22/05/2009

הי
    אני ממרכז הארץ בת שלושים ומאוד רוצה לבדוק אפשרות הצטרפות לקבוצה טיפולית אך לא יודעת כיצד להתחבר לקבוצה כזו? איפה ניתן למצוא יותר פרטים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קבוצה

הוספת תגובה

• קבוצה...

רונן דוד
    25/05/2009

אם את לא מוצאת קבוצה מתאימה, אז למה לא להקים קבוצה שכזו ?,

קוראים לזה קל"ע - קבוצה לעזרה עצמית,
    והיא יכולה לעזור לפעמים לא פחות מקבוצה מקצועית...

בהצלחה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את עזרתכם בבקשה...
    מזה הקשר הזה?
    22/05/2009

אני בצבא, יוצאת די הרבה זמן עם בחור בצבא, גדול ממני בשנתיים. אנחנו נפגשים פעם בשבועיים-שלושה (בסיס סגור)...אני והוא מאוד דומים באופי שלנו ובחיים לא מצאתי מישהו שאני מזדהה איתו כל כך, חושבת כמוהו, אוהבת את אותם דברים כמו שלו... אבל יש משהו שדי מפריע לי, מעולם לא התנשקנו, נכון זה נשמע מעט טיפשי אבל בכל הפגישות שלנו אנחנו כל כך קרובים לזה ואנחנו במגע גופני תמידי, מצבים אינטימיים, אבל רק זה לא! המגע בינינו זה ממש ממש לא מגע של ידידים. אני מנסה להבין למה זה לא קורה עדיין...חשבתי על זה שאם אני והוא כל כך דומים אני אוכל למצוא אצלי את התשובה.. והבנתי שאני מפחדת להרתיע אותו עם ההגדרה של "חברים"...כנראה שגם הוא, היו רמזים לכך בעבר. הקשר הזה הוא די הרבה זמן... איך מפסיקים את ההתנהגות המגונה הזאת של "לא בטוח ביחד"?

תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    את עזרתכם בבקשה...

הוספת תגובה

• גישה ישירה

סיגל לוי
    24/05/2009

שלום לך
    נדמה שיש איזה מתח סביב הענין של מעבר מידידים לחברים
    בדרך כלל אם עוברים "מסלול" זה קורה באופן טבעי
    לפי מה שאת כותבת נשמע שאת מעונינת
    אפשר לנקוט באחת משתי גישות - זו שתתאים לך יותר
    הגישה הראשנוה היא יוזמה - אם את רוצה להתנשק, נסי ליזום וראי מה קורה...
    לא רק הגבר חייב ליזום
    אם מצד שני את מרגישה שיש מתח סביב הנושא
    אולי זה באמת שווה שיחה
    האם אתם מרגישים באמת אותו דבר
    האם כוונותכם זה ביחס לזו דומות
    אפשר פשוט לפתוח את זה ואז להבין יותר האם הוא רוצה וחושש
    או שאינו רוצה
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסיתי ליזום..

ממממ
    24/05/2009

ניסיתי ליזום את זה כל פעם שהיינו קרובים לזה ניסיתי למשוך את זה ושמתי לב שהוא מתרגש ונלחץ.. אני לא רוצה להכריח אותו.. אני רוצה לתת לו ספייס וביטחון...
    הייתי רוצה מאוד לדבר איתו על זה אבל אני גרועה במילים (לא בכתיבה.. בדיבור בפועל).... אני יודעת שהוא מעוניין, אנחנו מאוד ישירים בכל הנושאים שמסביב.. אבל אם אנחנו במגע ספונטני או שיחה ספונטנית וזה מגיע לזה.. אז זהו זה מפסיק שם.

חשוב לי לציין שלשתי המשפחות שלנו יש קשר טוב מהעבר, חברי משפחה טובים מאוד (ואני והוא הכרנו במקרה)....ניסיתי לקשר בין הדברים אולי זה מפריע לו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך יוצאים ממעגל הבדידות?
    דנה
    22/05/2009

אני בת 40, רווקה, מובטלת כבר ארבעה חודשים.

מצטערת מראש על שיצא ארוך ומודה על הסבלנות.
    בפסח טיילנו אני ושלושת אחיותיי הצעירות ממני, יחד עם משפחותיהן בשלב כלשהו הצטלמה אחת מהן יחד עם בעלה וילדיה- תמונה משפחתית, ואז עלתה ההצעה לצלם תמונה משפחתית גם את שתי אחיותיי האחרות.
    עמדתי בצד, והרגשתי כל כך מושפלת, כל-כך לבד.
    אם עד אז חשבתי שיש לי איזשהו מקום במשפחות שבנו לעצמן, באותו מעמד הבנתי כמה אני לבד. ציפיתי שלפחות אחת מהן תקרא לי להצטרף לתמונה, אבל התאכזבתי לגלות שלא. נעלבתי גם מחוסר הרגישות אלי באותו מעמד.

בעבר, כשפגשו בבני זוגן, כל אחת לחוד, הוריי תמיד מצאו פגמים בחתנים המיועדים, ואני הייתי זו שסינגרתי עליהם, וניסיתי לפשר, גם אם זה עלה לי במלחמות וחוסר אהדה זמני מהוריי. כשהייתי חלק מזוג תמיד דאגתי לקטנה שהייתה בודדה והרבה פעמים במצבי משבר, ותמיד עודדתי והוצאתי אותה לבלות. גם עכשיו כשצריך אני מתגייסת לעזור להן. ואני בקשר מעולה עם האחיינים והאחייניות שלי.ועם רובם זה הדדי. בקיצור, אני מרגישה שתמיד הייתי שם עבורן.

לפני כארבע שנים לאחר שהות ממושכת שלי בחו"ל, הטיחה בפניי אחת מהן שכל הקשר שלהן עימי - שיחות טלפון, טיולים משותפים בארץ, נכפה עליהן על ידי הוריי, ובעצם לא מרצון הם מבלים איתי. לאחר זמן קצר סיפרה אחת מהן, ברגע של חולשה, שבזמן לימודיי באוניברסיטה, אימי זרקה מכתבים שמוענו אלי במשך כשנה מגבר שאהבתי, תושב חו"ל שפגשתי שם, מכתבים שמעולם לא הגיעו אליי. אחיותיי לא עשו דבר כדי לעצור בעדה, או כדי להביא את הדבר לידיעתי.
    בעקבות שני אירועים אלו איבדתי לחלוטין את האמון שהיה לי במשפחתי, נכנסתי למשבר נפשי, שארך כשנתיים ובמהלכו גם ניתקתי קשרים עם שני חברים שהיו איתי עוד מימי התיכון, נשואים ובעלי משפחות, מתוך מחשבה שאין בי להועיל, והחברה שלי לא מוסיפה לאף אחד.

יש לי את כל התנאים להצליח, ואני עדיין לא מצליחה להתרומם. אני נאה ונראית צעירה כמו לפני עשר שנים, אני מוכשרת במה שאני עושה, קוראת המון וכותבת, ומתקשרת נהדר עם אנשים שאני פוגשת באקראי, או בעבודה (שהייתה). ניסיתי את אתרי ההיכרויות באינטרנט בשנות השלושים המוקדמות שלי, ואחרי מאות דייטים הרמתי ידיים. גם יצאתי לטיולי רווקים-רווקות. כמעט ולא יצאתי לדייטים בשנים האחרונות.

אני מרגישה את הרחמים מסביב, וזה לא עוזר, זה משפיל. את המבטים במקומות עבודה, בקופת חולים, השכנים, החברות וקרובי המשפחה של אחיותיי, כששומעים שאני רווקה בת ארבעים., כאילו זה הדבר היחידי שמגדיר אותי כאדם.

אני מרגישה שזו ההזדמנות האחרונה שלי למשפחה - השנה-שנתיים הקרובות וכבר התחלתי בטיפולים על מנת להרות מתרומת זרע. אך עדיין חסרה לי אהבה, קבלה. תמיכה. חברה. הבדידות, המחסור בחום אנושי גורם לי לנבול, להסגר.

תודה על ההקשבה.

לקביעת תור
    סגירה
    איך יוצאים ממעגל הבדידות?

הוספת תגובה

• עוד קצת

דנה
    22/05/2009

אני לא זוכרת את הפעם האחרונה שזכיתי לחיבוק אמיתי. פיזי. בטח לא ממשפחתי. אני מתגעגעת לאשה שהייתי לפני עשר שנים.
    שמחה, אופטימית ומלאת אמון בבני אדם, אחת שידעה שהחיים שלה נפלאים עם בן זוג או בלעדיו.

שוב תודה על ההקשבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסה להבין

אהרון
    24/05/2009

א אין לך בעיה בתקשורת עם אנשים באקראי זה סימן מעולה . את צריכה להיכנס לקבוצות חברתיות כגון חוגים למיניהם ומועדון כושר .
    נקודה שניה אמרת שהיו לך מאות דייטים - אם כך סימן שאת אטרקטיבית ואולי את בררנית מדי . מחפשת את האביר על סוס לבן - יפה , חזק , עשיר , רגיש , חכם - פשוט מושלם . אז יש לי חדשה בשבילך הוא פיקציה חלום לא קיים . תמיד יהיה משהו שלא ימצא חן בעינייך . עד שלא תפנימי כי גם בקשרים קיימת פשרה יהיה לך קשה להתקשר ..
    את יודעת מהו האוייב של הטוב - האוייב שלו הכי גדול זה המצויין . אולי גילית כמה טובים אבל מיד חיסלת אותם עם מצויינים פיקטיביים .
    אם את נראית טוב - שדרי אמפטיות . תתפלאי לדעת שהרבה גברים היו רוצים בך לו ידעו שאת לא תדחי אותם . חייכי , היי פשוטה , נגישה ופתוחה לקשרים ולא בושה בכלל למסור טלפון מיוזמתך . מה את מפסידה ?

בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו

אהרון
    24/05/2009

משפחה זה חשוב אבל תורידי ציפיות ושחררי את עצמך מהרצון לקבל מהם חום . יש עוד הרבה אנשים בעולם שישמחו להעניק לך אותו . באמת באמת דנה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעגל הבדידות

סיגל לוי
    24/05/2009

שלום דנה
    את נשמעת אדם חם אכפתי רגיש לזולת
    נראה שגם השקעת מאמץ ביצירת קשרים
    נראה שאת כעת בשלב מעבר בחייך עם הפיטורין
    נקודה שכזו היא הזדמנות מצוינת לעשות סדר בחיים
    לראות מה הלאה
    לעבוד לקראת שינוי שאת רוצה (כמו הורות)
    אפשר גם להעזר באיש מקצוע כדי להבין
    האם יש משהו שחוסם אותך (בגישתך) שאינך מבחינה בו
    מדוע מאות הדייטים לא הצליחו
    ולא היה אף אחד ראוי
    אולי משהו מהגישה הפוסלת והשלישית של הוריך כלפי בני זוג דבק בך?
    אין ספק שהוריך מאד מעורבים בחייכם (זריקת המכתבים...)
    לא כדאי לנתק קשר, אך לעיתים נחוץ להתרחק כדי לצמוח
    אולי היית במקום של לתת (כבכורה) לאחיותך ולא חיפשת להשקיע בעצמך
    מקוה שנתתי לך קצת חומר למחשבה
    ושעזרתי
    בברכה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב נפשי רעוע שלי ושל בני
    אהרון
    21/05/2009

לאחרונה נקלעתי למשבר נפשי בעקבות סכסוכים עם אישתי וחוסר תעסוקה והדבר האחרון שמעיק עליי יותר מכל הוא מצבו המתדרדר של בני שמסרב ללכת לביהס ומסתגר בבית . הוא מגלה חוסר איכפתיות כלפי אנשים וכלפיי , לא מגלה כל הזמן את האמת , מסתיר את כוונתו ומעביר את כל זמנו מול המחשב והטלוויזיה . אני חסר אונים ונכנס לעצב עמוק בגלל מצבו . איך יוצאים ממצב הביש הזה ? - הילד מסרב לקבל כל עזרה וזה מתסכל אותי עוד יותר , מעכיר את רוחי וגורם לי לבכי . התחלתי טיפול אצל עו"ס אבל מצבו של הילד מטריד את מנוחתי וגורם לי לשברון לב . זקוק לעיצה טובה שתוציא גם את בני וגם אותי ממצב הביש .

תודה מקרב לב .

לקביעת תור
    סגירה
    מצב נפשי רעוע שלי ושל בני

הוספת תגובה

• חוסר אונים

מזה הקשר הזה?
    22/05/2009

בתור בת להורים עם דפוס התנהגות דומה (או לפחות שהיו ככה)...אני יכולה לספר לך משהו...בעת המריבה של ההורים, הילד מגיע למצב נפשי ירוד והוא רגיש לקליטת הרגלים לא טובים.. כלומר: אם לאבא לא אכפת מאמא ולאמא לא אכפת מאבא... אז מי אני שיהיה לי אכפת?! אם אבא ואמא מקללים אחד את השני-אז לי אסור? ואם לא אכפת להם אחד מהשני... מחר כשיקרה לי משהו לא יהיה אכפת להם ממני. לא תוכל להכריח את הילד ללכת לבית ספר או לקום מהמחשב והטלויזיה... תוכל להראות לו שאכפת לך מהמצב רוח שלו ו(ולא אכפת לך אם הוא יילך לבית ספר כי זה ממש חשוב).... ייתכן והילד שלך מקבל כאב ראש ונמאס לו לשמוע את הוויכוחים שלכם והוא יעדיף את הפרטיות שלו בחדר סגור, ליד המחשב, עם מוזיקה...זה לא חוסר אונים! זה ניסיון לצאת ממצב רע. אני הייתי מסתגרת בחדר כדי למצוא את הפרטיות והעצמאות שלי כי הרגשתי שאף אחד לא ידאג לי אח"כ.. כמו עכשיו.... הפתרון אצלנו היה לפזר שמחה בבית.. לשים מוזיקה, להביע תמיכה ואהבה... להחליט שלא רבים.. לטובת הילדים, זה פשוט לשנות את הקו מחשבה מכיוון שלשניכם צריך להיות אכפת מהילד, גם אם אתם לא אוהבים אחד את השני, הילד הוא ילד משותף שלכם.. לפחות יש לכם משהו במשותף! :) בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה . אשתדל לטובת הילד .

אהרון
    22/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה יופי!

מזה הקשר הזה?
    22/05/2009

א. ניסיתי קודם למחוק ת'שם ולא יצא לי חחח כדי שייקחו ת'עצה שלי באופן אובייקטיבי.. השם שהיה לי לא קשור לעצה שלי.. הודעה קודמת...
    ב.אני שמחה מאוד שלקחת את זה לתשומת ליבך... אני לא יודעת איך זה אצלכם אבל אצלנו לבתי משפט וכאלו...לא היה לי כוח לאף אחד חיכיתי להגיע לגיל 18 ולומר ביי ביי... מאז שנעשה השינוי (עכשיו בת 19..) אני רוצה להמשיך להיות בבית וחל שיפור משמעותי... אני מקווה מאוד שגם הבן שלך ירגיש ככה :) אשמח לראות פה הודעה שלך על כך שחל שינוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחרונה

אהרון
    23/05/2009

מאז שהחלטנו להניח לילד לתקופה זמנית הוא פתאום רוצה לישון עם אישתי ולהיות קרוב אליה . מה זה אומר ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יכול להיות ש....

מממממ
    23/05/2009

הילד צעיר (גיל בי"ס יסודי?)?
    שמעתי כל מיני הסברים למה ילדים הולכים להתנחם אצל אימם בעת צרה, אך אני בטוחה שהפסיכולוגים פה יוכלו לענות לך על זה יותר טוב ממני.
    אבל יכול להיות שהתעצבנת עליו על כך שהוא לא הולך לבית ספר וכאלו? יכול להיות שהגבת בצורה קשה יותר ממה שאשתך הגיבה ואז בגלל זה הוא מגיב ככה... רק אתה תוכל לבחון את ההתנהגות שלך...מי קשה יותר מי קשה פחות... העלתי השערה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השערה שלך לא מופרכת . היא יותר רכה

אהרון
    23/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוכנות להיות בטיפול

סיגל לוי
    24/05/2009

שלום אהרון
    איני יודעת אם אתה אותו אהרון מההודעה על חרדה חברתית
    אם כן, יתכן שבנך גם מגיב על המשבר בבית
    ויתכן גם שיש לו קשיים ורגישויות נוספים שלא בהכרח נובעים ממצב זה
    אם אינו מוכן לקבל תמיכה
    נסה אתה לקבל הדרכה על מערכת היחסים שלך איתו
    תוכל להזמין אותו אם ירצה להצטרף ו"להתלונן" על מה שמפריע לו ביחסיכם
    כך גם תוכל להראות לו יותר שאכפת לך, כמו שכתבה הבחורה הקודמת
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קירבה לילד

ממממ
    24/05/2009

(ד"א זו אותה אחת שמגיבה לך כל השיחה..פשוט העלמתי ת'שם הזה) ....

נגיד שאשתך יותר רכה..זה לא הופך אותך לאבא פחות טוב או משהו... אם תיזכר בתקופת הנעורים שלך אז אמא קשה יותר בנושאים מסויימים ואבא קשה יותר בנושאים אחרים... הרי אנחנו עושים מה שנוח לנו... די ברור שאני אתייעץ עם אמא על נושא שהיא יותר גמישה לגביו מאשר אבא שלי... ככה גם ילדים רק בתחומים שלהם... הייתי מציעה לך ליזום דברים, פעילויות עם הילד (אל תצפה שהילד יזום, אם הוא מדוכא מהמצב בבית הוא יהיה פאסיבי).. יכול להיות שפעמיים שלוש הילד יסרב ויגיב בפרצוף חמוץ...בשביל ה"דווקא"... אבל אל תתייאש... תנסה שוב ושוב והוא יסכים :) אין סיבה שלא (וודא רק שזו פעילות שהוא באמת אוהב)

שמחה לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד נטישה עמוק
    כואבת
    21/05/2009

אני נשואה הרבה מאד שנים ויש לי בעיה של פחד אימים מנטישה בעלי אדם רגיל לא רע אבל גילה את הפחד וכשאני מצליחה להרגיז אותו במריבה הוא משתמש בזה שהוא עוזב ובכל פעם שאני מסה להשלים או להסביר למה איך הוא קם והולך הוא חוזר לאחר כמה שעות אבל פעם גם עזב לכמה ימיםואני הפסקתי לחיות
    ואני חושבת שאדם שמשתמש בכלי כזה בעוצמה כזו נגד הבן זוג שלו שסובל מחרדת נטישה בצורה קיצונית הוא לא אדם ראוי
    ואז אני משתתקת מפחד הבטן נכנסת לי לגב אני לא מסוגלת לאכול במשך ימים לא יכולה לישון אני חייבת להרדים את עצמי יום ולילה בשביל לא להיות מפוכחת ע"י כדורי שינה כי אחרת אני לא מסוגלת לעמוד בלחץ אני מקיאה ועולות לי מחשבות אובדניות אני מבזה את עצמי בכל פעם בבקשת סליחה ומחילה גם כשאני מרגישה צודקת איני יכולה להשתלט על המצב הזה אני יודעת שזה חורג מכל פרופוציה ומה גם שמלווה אותי הרגשת השפלה קשה כי אני מרגישה שאין לי ערך בעיניי בעלי ואני גם מרגישה שהוא מנצל את המצב וזה אומר לי המון כעס על עצמי על כך שאין לי טיפת הערכה לעצמי להסחף ככה זה נורא אין לי כוח לחרדה הזו ואין לי איכות חיים לצערי אין לי כסף לטיפול פסיכולוגי ולא נראה לי שבכוחות עצמי אוכל לעשות משהו אני פשוט פורקת מעט ממה שרובץ על ליבי ואני יודעת שאחרי המלחמה האחרונה תמיד תגיע עוד אחת אני מקווה לנס שאהיה חזקה ואפסיק לפחד ככה

לקביעת תור
    סגירה
    פחד נטישה עמוק

הוספת תגובה

• חרדה...

רונן דוד
    21/05/2009

שלום רב,

נראה לי שאת ממש סובלת מהעניין ולדעתי את זקוקה לטיפול כלשהו.
    יש אולי אפשרות לפנות לטיפול במסגרת קופת החולים שלך,
    אני בטוח שהפסיכולוגיות כאן יוכלו לייעץ לך יותר בעניין.

לפי דעתי את חייבת למצוא את השורש לבעיה
    באופן כזה שתפתור אותה אחת ולתמיד.

מהנסיון שלי, חרדה כזו קוראת כאשר
    אין לבן זוג תחומי עניין ותעסוקה נוספים מעבר לטיפול השוטף בבית ובבן הזוג,
    לכן לדעתי ברגע שתתחילי למצוא לעצמך תחומי עניין אחרים,
    תוכלי לאט לאט להיפטר מהחרדה הזו.

כאשר התלות בבן הזוג היא ב- 100% אז זה מה שקורה.

בהצלחה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך עליי לנהוג?
    אונה
    20/05/2009

שלום, עליי לציין שניסתי לשלוח את השאלה הזו אתמול ומשום מה לא ראיתי שהיא מופיעה כאן אז אני מנסה שוב פעם. אני זקוקה לעצה. לפני כחודשיים הכרתי בחור נפלא! מעריך אוהב מכבד , כל מה שחיפשתי בבחור אני מרגישה שיש בו. טוב לנו,כיף לנו ביחד, אנו באותו ראש ונמשכים זה לזה. אני פשוט התאהבתי בו! אבל יש דבר אחד שמפריע לי (לצערי אין דבר משולם) העובדה שהוא מדי פעם מזכיר את בת זוגותו לשעבר כדרך אגב בשיחות שלנו (וגם מפריע לי שהוא מבטא אותה כ"חברה" ובשם שלה ולא כ"אקסית"). הם יצאו כשמונה שנים כאשר במהלכם הם נפרדו וחזרו וסופית ונפרדו לפני שנה לאחר שהיא עזבה לחו"ל. לדעתי הוא חווה נטישה ודחייה מצידה, ובאחת השיחות נפש שלנו הוא אמר לי שהיא השאירה אצלו פצע שלדעתי לא התרפאה עדייןותחושת פספוס על כך שלא עשה מספיק וזמן המתאים כדי למנוע זאת. לא שאלתי מה קרה בדיוק אבל אני מאוד סקרנית לדעת מדוע, האם הוא בקשר איתה עדיין היום? האם יש לה חבר או שהיא נשואה? אני רוצה להיות בטוחה שהיא כבר לא מחפשת אותו (יש לי דרך לברר אבל לא דרכו, אך לא רוצה לעשות זאת מאחורי גבו). כל זה אני לא אמורה לחוות עם היחס החיובי והחום שהוא מעניק לי אבל לצערי אני חוששת שאולי אי פעם הוא ירצה לחזור אליה במידה והיא תחזור לכאן. אני לא יודעת איך להתמודד עם זה. לא רוצה להעלות את הנושא שוב פעם כדי לא להראות את הפחד שלי ואף אולי קנאה. לכן אני פונה אליכם ורוצה לדעת איך להתמודד עם רגשות האלה, מה עליי לעשות כדי שישכח אותה ולא יזכיר אותה?ואם לא ישכח למה לצפות ואיך להתמודד עם זה? אני סבורה כי רק הזמן יראה זאת אבל האם יש דרכים אחרות?האם לדבר על כך באופן גלוי? תודה מראש אונה,

לקביעת תור
    סגירה
    איך עליי לנהוג?

הוספת תגובה

• אקסית מיתולוגית

סיגל לוי
    20/05/2009

שלום אונה
    נראה שמדובר בקשר משמעותי עבורו שהסתיים באופן טכני
    נראה שבאמת הוא לא עיבד את הפרידה
    אך למרות זאת, הוא המשיך הלאה
    יצר קשר חם קרוב, כמו שאת רוצה
    וזה מדבר בעד עצמו

אפשר לנסות לפתוח את הנושא כשהוא עולה מצידו
    לשמוע מה היה
    האם יש להם קשר
    מה הוא מרגיש כעת כלפי כל מה שהיה וכו
    את גם יכולה להביע דרך זה את עמדתך ביחס למה שאת מצפה ממנו
    בהקשר של אותה בחורה - גבולות שלך
    אני בעד גישה ישירה מאשר שזה יטריד אותך כל הזמן
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי עוד שאלה קטנה

אונה
    20/05/2009

תודה רבה אני אנסה אך מהי הדרך הכי הטובה לעזור לו לשכוח אותה (חוץ מייעוץ פסיכולוגי)?אני יודעת ששיחות על כך תמיד עוזרות אבל האם אני זו שצריכה לתמוך ולדבר על זה או שזה תהיה טעות מאחר וזה עלול לפגוע בקשר שלנו? תודה אונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענין פרטי שלו

סיגל לוי
    21/05/2009

שלום לך
    אף שמאד היית רוצה לפתור זאת
    למחוק זאת
    זה עניין פרטי שלו
    אינך צריכה להתערב בזכרונות שלו
    או לדחוף אותו ללכת לטיפול
    אם אינו רוצה בעצמו לעבד את הפרידה הקודמת
    או אם זה לא פוגע באופן ישיר בקשר שלכם
    הייתי ממליצה לך לעזור לו לשכוח בכך שתתמקדי בבניית קשר חדש איכותי וטוב
    חוץ מזה, לרוב, זמן הוא רופא נאמן...
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמכרות לסרטים
    חי
    19/05/2009

שלום רב. לפני 6 שנים הפסקתי לעשן לאחר 5 שנות עישון. הייתי בן 20 וההפסקה היתה ביום אחד. כיום אני חושש שהתמכרתי לצפיה בסרטים. מכל הסוגים. בבית ובעבודה. מהי הדרך היעילה ביותר? ניסיתי טיפול פסיכולוגי שגרם להעלאת המודעות האישית. אך אינני מצליח להיגמל. מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    התמכרות לסרטים

הוספת תגובה

• גישה התנהגותית

סיגל לוי
    20/05/2009

שלום חי
    נסה צורת טיפול התנהגותית קוגנטיבית
    אשר תעזור לך לעבוד על הרגלים שאינך רוצה בהם
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן 9.5
    נאוה
    19/05/2009

עם בעיית קשב וריכוז מטופל ברטלין.אני מחפשת עבורו מטפל ואו מטפלת בנפש שיוכלו "להוציא"את מה שעל יבו בכדי שיהיה רגוע יותר.
    אשמח אם תוכלו לעזור לי ולכוון אותי

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן 9.5

הוספת תגובה

• טיפול בקשיי קשב וריכוז

סיגל לוי
    20/05/2009

שלום נאוה
    לא תמיד קל לילד עם קשיי קשב וריכוז ללכת לטיפול
    בטיפול בגיל צעיר אמנם משחקים
    אולם לא תמיד קל לילד כזה להתבטא מילולית
    כדאי לחשוב מה מרגיע ומווסת אותו
    אולי חוג של אומנות לחימה שמוציא מרץ ונותן גם שליטה ושמירה על כללים
    אולי חוג של ספורט קבוצתי
    אולי טיפול כמו ביופידבק שמאפשר לו ללמוד להרגיע את עצמו
    ואולי הוא כן אוהב לספר ולשתף וטיפול כן יתאים
    צריך להתנסות ולראות מה מתאים לו
    יש גם קבוצות שעוזרות לילדים אלה דרך הדרכה להורים
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם אין אני לי מי לי
    אמלה
    16/05/2009

בוקר טוב,
    אני רוצה לשנות את האופי שלי ולא יודעת/מצליחה לעשות זאת.
    אני טיפוס נטול אמביציה ומוטיבציה, מצד אחד רוצה מאוד להצליח בדברים שאני אוהבת לעשות אבל לא עושה עם זה כלום מתוך פחד לא להצליח או מתוך חוסר בטחון עצמי, עצלנות או פשוט לא מאמינה בעצמי. כל דבר שהתחלתי לא סיימתי כמו שצריך, לא התמדתי, לא התקדמתי במקומות עבודה.
    התגרשתי לפני שנתיים, רמת החיים שלי ירדה, יש לי תאומות בנות 4.5 שאני צריכה להיות איתן אחה"צ ובגלל זה קשה לי לקדם את עצמי. פוחדת ללכת ללמוד ובסוף לא יצא לי מזה כלום כי אין לי כסף מיותר. בעבר למדתי גרפיקה, סיימתי בהצלחה אבל לא התמדתי בחיפוש מקום עבודה מתאים אז התפשרתי על תפקיד מזכירותי שבו אני "תקועה" כבר 10 שנים מטעמי נוחות אבל מאוד מתוסכלת.
    היום אני חייבת לצאת מ"התרדמת", רוצה להצליח, רוצה לקדם את עצמי, רוצה להתמיד ולא להרים ידיים, רוצה לשפר את הבטחון עצמי שלי ולהאמין בעצמי. איך? האם טיפול פסיכולוגי ממושך? אימון אישי? לימודים?
    תודה רבה
    ושבת נעימה
    אמלה

לקביעת תור
    סגירה
    אם אין אני לי מי לי

הוספת תגובה

• התמדה

סיגל לוי
    16/05/2009

שלום לך
    נראה ממה שאת מתארת שמוקד הקושי הוא התמדה
    בכל דבר שעושים, בשביל להצליח צריך להתמיד
    לא לוותר בפעם הראשונה שזה לא עובד, או שזה קשה או מייאש
    ההבדל בין מי שהצליח למי שלא הוא פעמים רבות מוכנות לעמוד בקשיים
    קודם כל יש לך מוטיבציה לשינוי וזה כבר מבורך
    השתמשי בזה ככוח
    כל אדם נעזר בגורמים אחרים
    אבל אף גורם לא יכול להתמיד בשבילו
    נסי לחפש מה מתאים לך
    אולי להתנסות במפגש נסיון ואולי אז תדעי יותר טוב מה מתאים לך
    בברכה ובהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על הקצה
    פנדורה
    16/05/2009

שלום. יותר מהרצון שמישהו ישמע אותי אני רוצה שמישהו יציל אותי.
    30 שנה זה כבר המון, אולי יותר מידי בשבילי לפחות ובהסתכלות אובייקטיבית זאת רק ההתחלה לבן אדם ממוצע. אני יודעת מי אני. אני אשה. אני בת 30. אני רווקה. יש לי משפחה. יש לי חברה אחת טובה, הכי טובה. אני לא טיפשה. אני רגישה. היום אני אוהבת מה שאני רואה במראה. יש לי חלומות ושאיפות מעצמי מהחיים. יש לי כוחות נפשיים מאוד גדולים.
    הגעתי לקצה שאני כבר מוכנה להרפות וליפול. רק ליפול ולהסיר מעלי את הכל.
    לא להרגיש יותר כאב. עצב. אכזבה. שנאה. קנאה. פחד. להפסיק להלחם עם עצמי.
    כשהייתי בת 16.5 ניסיתי להתאבד. זאת היתה תערובת של כל כך הרבה דברים שהובילו אותי לזה, הבדידות, המשפחה... רציתי שיראו אותי, שישמעו אותי. ועם כל הבלאגן שזה סחף, כמו ים סוער זה נרגע נעלם וטוטא מתחת לשטיח עם השנים.
    בחרתי ליחיות כמו שאני רוצה.
    היו לי עליות וירידות כמו כולם. וכלפי חוץ נורא קל לשדר לסביבה שאני בסדר. הנה אני מחייכת, לומדת, משקיעה, נמרצת, מכירה אנשים, עובדת, שוכרת דירה, יוצאת...
    אבל הכל שקר. מבפנים אני רוצה למות. מייחלת לזה כל יום. כל פעם שאני בונה את עצמי מחדש ומחזירה לעצמי את החיוך, צועדת צעד אחד קדימה, הנה מצאתי עבודה, הנה יש לי דירה מדהימה, הנה יש לי חברים, הנה הכרתי מישהו, הנה המשפחה שלי נורמאלית..
    אחד אחרי השני הכל מתפרק, אני מרגישה כמו מסננת שמנסה לשתות מן המים אבל הם לא מצליחים להאגר ונוזלים לי מבין האצבעות.
    אז אני קמה לעוד בוקר. העיניים שלי בבוקר נפתחות עם דמעות, הבטן לוחצת, מתפתלת.
    אז למה להאבק במה שאי אפשר? אולי אני צריכה להרפות.
    היו לי כל כך הרבה הזדמנויות להפסיק את הייסורים האלה, להתמודד עם מי שאני, אם חוסר ההבנה והקבלה של הסביבה שלי למי שאני, חוסר הביטחון, חוסר אהבה עצמית,
    כשאומרים לך שאפשר לעבוד על זה ולבנות את הביטחון זה רחוק ממני. אבל עצרתי בידיעה שהמשפחה שלי תסבול. אבל עכשיו אני יודעת כמה שאין להם אפילו מושג כמה רע לי, אמא שלי ישנה עכשיו ואין לה מושג שהבת שלה, התינוקת שלה לא רוצה יותר לחיות.
    אני כל כך בתחתית ואני מודעת לעצמי, ואני יודעת שרציתי ואני עדין רוצה כל כך הרבה.
    רוצה לחיות, רוצה עבודה טובה, רוצה בית, משפחה, חברים, זוגיות...
    אבל הכל תמיד מלווה במאבקים ואנרגיות .
    אז נשבר לי להאבק, עוד לא קם גוף פסיכולוגי שמטפל בהתנדבות, אני לא רואה את עצמי מגיעה לגיל 31 . אני לא רואה עתיד. לא את שלי.
    תודה על המקום הוירטואלי שנתן לי לחשוף. אותי.

לקביעת תור
    סגירה
    על הקצה

הוספת תגובה

• דכאון

סיגל לוי
    16/05/2009

שלום לך
    דווקא הרצון שלך לשתף מראה שעוד לא ממש ויתרת
    שאת רוצה מישהו שישמע
    שיבין
    כן רוצה להרגיש אחרת...
    אני חושבת שמה שאת מתארת זה חלק מדכאון שאת נמצאת בו
    כנראה דכאון מתמשך
    ויש מה לעשות ולעזור
    גם אם זה קשה כואב ולוקח זמן
    אפשר לנסות לחפש עזרה דרך קופת החולים
    אפשר לנסות דרך העיריה בשירותי הבריאות לציבור
    אבל אל תשארי לבד עם תחושות אלו
    כי זה הכי הכי קשה
    מקוה שתעזרי במשהו בדברי
    בברכה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    אסי אושר
    15/05/2009

אני רוצה להתחיל טיפול פסיכולוגי זאת אומרת לראות איך זה בעיקרון אין לי מה להפסיד

אבל אני לא מכיר שום פסיכולוג אתם יכולים להמליץ לי על פסיכולוגית טובה בפתח תקווה?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• המלצות, אינטרנט

סיגל לוי
    16/05/2009

שלום אסי
    כדאי לחלוק עם אנשים קרובים
    לשאול האם יש על מי להמליץ
    אולי תראה אתרים באינטרנט
    תקרא ונסה לראות מי מדבר אליך
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בססה
    חת
    15/05/2009

שלום יש לי כל היום מחשבות על התאבדות מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בססה

הוספת תגובה

• רציני?

סיגל לוי
    16/05/2009

שלום לך
    לא פירטת
    אם זה סתם יום שחור ומבאס אז תחשוב מי יכול לעזור לצאת מזה, או מה יעזור
    אם זה רציני
    ויש לך מחשבות מה בדיוק אתה עומד לעשות
    ומעוניין לבצא
    פנה לעזרה דחופה
    לער"ן בטלפון (עזרה ראשונה נפשית) תחלוק ותשאל מה דעתם
    בברכה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להיות פשוט, פשוט אתה
    אזרח
    14/05/2009

משהו שכתבתי לעצמי ברגע מסוים, שכרגע נבחן עם הזמן, לאורך התקופה.
    אני מעט מופנם ורגיש יתר על המידה לפי דעתי. קשה לי לתקשר יותר מדי למרות שאני מנהל אורח חיים של עבודה מסודרת אני לא מצליח ליצור לעצמי חברים חדשים וקשה לי עם התחושה הזו של לבד, להסתדר לבדי ללא נפש שעימה אוכל לחלוק את חוויותיי . אז תקראו ותביעו דעה ,אני אשמח

מחשבו תשליליןת שלי:
    1. המחשבה שכשאני עושה משהו יש סיכוי שיתפקשש ולא יצליח ושאני אראה שוקיסט או לא סגור על עצמי.
    זה מתבטא בטון דיבור שלי, ובסיום משפטים עם ספק סימן שאלה, ספק בקשה לאישור שאני בסדר.
    2. כאשר יש משימה ואני מדבר, אז טון הדיבור הוא נונשלנטי כאילו שקטן עלי ו"יאללה נגמור עם זה, זה לא מרגש אותי".
    =טון הדיבור שלנו מאד משפיע על הקליטה של הצד השני, ולעיתים טון דיבור מסמל לצד השני אם אני סגור על מה שאני אומר או ניתן להניע אותי מכך.
    אני רוצה לעבוד על טון הדיבור שלי ומה כל אחד משדר לשני , מהם הסוגי הטונים אשר אני מסוגל להפיק וכיצד המאזין רואה אותם כמסמלים משהו.
    לשדר בטחון בטון הדיבור, דיבור כריזמטי וסוחף אשר מאפשר לצד השני להרגיש בטוח שיש עימו אדם, לחלוק איתו חוויות ושער לקיומך.

זו כוונתי- אני רוצה לשדר לצד השני שאני בטוח בעצמי ורציני, אדם אשר נכבד את עצמו ונאמן לעצמו, אשר לא מפחד או חושש מקשר עם אחרים ואינו נפגע רגשית מדברים.

היום אני שובר שתיקה.

חולם שהיא תבוא אלי ותבין
    לתת לה שק של סנעטימנטים ולא מתבייש בכך
    זו כוונתי- להפגין אהבה לסובבים אותי, להקשיב ולתת במה לאחר, כמו גם לעצמי.

לא לפחד להרגיש ולא לפחד להיות, להיות פשוט פשוט אתה.

זה מה שכתבתי-

א י ך ??

לקביעת תור
    סגירה
    להיות פשוט, פשוט אתה

הוספת תגובה

• להרגיש כזה

סיגל לוי
    16/05/2009

שלום לך
    אין איזה מתכון קסמים
    תקרא שוב ושוב
    תרגיש שאתה ראוי לזה
    שמגיע לך
    שאתה רוצה ויכול
    ותנסה
    אתה יכול גם להקליט את עצמך
    לשמוע כיצד אתה מדבר
    אתה בדרך
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוכדכת
    אנונימית
    14/05/2009

מצטערת מראש אם יהיה קצת מבולבל, אני מנסה לעשות לי סדר בראש תוך כדי כתיבה.
    אני אנסה להתחיל מבראשית-
    בנזוגי ואבי ילדי סובל בשנתיים האחרונות מירידה בתפקוד המיני. מעבר לבעיה עצמה שאותה ניסינו לשפר ע"י התיעצות עם רופאים שונים (פרטיים, כי הוא מאד נבוך להחשף בפני רופא המשפחה), התחושה הנפשית שלו קשה מאד.
    הוא מרגיש מושפל, מעצם זה שבעיה עם קונוטוציה של גיל מבוגר הגיעה אליו בגיל צעיר יחסית (שנות הארבעים לחייו), מרגיש חסר ערך, "לא גבר" , לא ראוי להיות בנזוג ועוד
    הוא מסרב בכל תוקף לקבל עזרה נפשית.
    הרופאים שהגענו אליהם לא ממש עזרו כי אחד שהוא דווקא פסיכיאטר/סקסולוג התמקד בפתרון תרופתי ספציפי בלי להתייחס להיבטים הרגשיים, והשני טען שכל הבדיקות שלו תקינות לגמרי ושהכל מהראש...
    אני מנסה כל הזמן להסתכל על חצי הכוס המלאה- על הזוגיות שלנו שהיא טובה ופתוחה, ועל היכולת שלנו לדבר כמעט על הכל, ועל הסקס הטוב שיש לנו למרות הכל, עם כל העליות והירידות.
    הוא רואה את הדברים אחרת ממני.
    הוא כנראה נהנה מהסקס פחות מבעבר, והוא רוצה להחזיר את המצב לקדמותו.
    בזמן האחרון, למרות שיש שיפור מסוים מההיבט הפיזי, יש נסיגה משמעותית מההיבט הנפשי. הוא מדבר על עצמו כעל מת-חי ושאין טעם לחייו.
    כרגע הוא טוען שהוא מאד רגוע כי הגיע להחלטה סופית ושלא משנה לכמה רופאים עוד נגיע ואילו בדיקות נעשה, זה חסר משמעות, כי הוא את ההחלטה שלו כבר עשה.
    אותי כמובן שהדיבורים האלו מאד מלחיצים. היה בעבר סגנון דיבור כזה אבל בעיקר כדי לקבל תשומת לב. היום, למרות המעורבות הגדולה שלי בנסיון למצוא פתרון, ולמרות שאני עושה ככל יכולתי כדי לשנות את ההרגשה שלו ולהציג בפניו את חצי הכוס המלאה, ולכעוס על הרצון שלו לברוח- הוא עיקש בדעתו.
    אני יודעת שאדם שמדבר על כך בד"כ זו צעקה לעזרה, אבל אני לא בטוחה בכך לגבי הפעם הזו.
    יש לי תחושה ממש רעה.
    אני מנסה לשכנע אותו לקבל עזרה נפשית אך הוא מסרב. הוא נורא חושש מהסטיגמה החברתית (כן, אפילו בשנת 2009....) אם ידעו בחברה הקטנה והסגורה שאנו חיים בה על כך.
    מקווה שהבהרתי את התמונה כי אני עדיין נורא מבולבלת ועצובה
    אני אובדת עצות ולא יודעת מה אני יכולה לעשות כעת.
    יש לכם עצה???

לקביעת תור
    סגירה
    מדוכדכת

הוספת תגובה

• עזרה

סיגל לוי
    14/05/2009

שלום לך
    אכן נראה שהוא זקוק לעזרה נפשית
    שהוא לוקח את ההיבט הרגשי קשה מאד
    אף שזה מאד מאד שכיח
    (ראי את ההצלחה של תעשיית הויאגרה)
    בכל מקרה, אולי הוא יסכים ל"טיפול זוגי" דיסקרטי
    כאשר את יכולה לדבר מראש עם המטפל שהוא זקוק לעזרה ומסרב ללכת
    אולי אם גם את בסיפור איתו, יסכים
    כמו כן, נסי להראות לו באינטרנט כתבה בנושא
    שזה יותר שכיח ממה שהוא חושב
    שאפשר לקבל עזרה
    ושיש חיים אחרי גיל 40
    יש לו מזל שאת תומכת כל-כך
    בברכה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל...

אנונימית
    21/05/2009

היה סופ"ש די טוב עם הרבה שיחות שלנו
    אבל
    אתמול שוב באה נפילה ענקית.
    מילה שלי שנאמרה לא במכוון, מתוך עייפות החומר, הייתה כנראה האצבע ששמרה על החור בסכר ומשהוסרה... היה לילה נוראי עם המון בכי. שלי. ונדודי שינה, שלו.
    שוב האמירות האלה
    תחושת בדידות איומה שלו, חוסר ערך.
    סרוב לטיפול נפשי מתוך אמירה שגם כך הבעיה שלו נחשפה ליותר מידי אנשים ואף אחד לא הועיל.
    תחושת בושה?
    אני מרגישה קושי עצום בהתמודדות
    אני אפילו מתחילה לחשוב שאולי אני אחד הגורמים לבעיה?
    אני קורסת... אוהבת אותו נורא אבל נגמרים לי הכלים להתמודדות.
    יש לך אולי עצה על מטפל שיוכל לעזור לי
    מישהו שאולי בעתיד, אם בן זוגי יתרצה, יוכל לעזור לשנינו?
    ואם לא תוכלי לתת שם מסוים אז אולי שיטה שתוכל לשלב את הצרכים?
    מה לחפש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיכול

סיגל לוי
    21/05/2009

שלום לך
    יש דברים שאדם צריך כנראה לעשות בעצמו
    את מציעה לו תמיכה שהוא מסרב לקבל
    מתגונן והודף אותה
    כנראה שזה משבר שיצטרך לעכל בעצמו
    זה פוגע מאד בדימוי העצמי שלו
    אין לי עצת קסמים
    סבלנות,
    תמיכה
    מילה טובה ופירגון
    מקוה שעם הזמן יבין שיש דברים יותר קשים
    ושבעייתו פתירה
    בברכה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה