פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוגים חברתיים לחולי DISORDER
    יוסי
    11/06/2009

שלום רב!
    אני אב לחולה כזה, לצערי.
    המדובר בבן בעל תואר אקדמאי ומוזיקאי מחונן המתפרנס מהופעה בתזמורות שונות בארץ הרכבים קאמריים ועוד.
    בחור מקסים פיקח אשר למזלנו ביתיים לא נפגעו יכולותיו הקוגניטיביות.
    סבלו העיקרי הוא הבדידות בעיקר לגבי המין השני. הוא מנסה את כוחו בהכרויות באינטרנט
    אך אלה אינם מגיעים ולו לפגישה אחת.
    שאלתי היא האם יש בקהילה פתרונות לבעיה מסוג זה? האם יש חוג חברתי של אנשים בעלי כישורים גבוהים במצב דומה?
    אודה מאד על תשובתכם המלומדה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוגים חברתיים לחולי DISORDER

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוגים חברתיים

סיגל לוי
    13/06/2009

שלום יוסי
    איני יודעת למה כוונתך בהגדרה שנתת
    נסה לפנות לאנוש לברר אם יש להם אולי מה להציע
    ואם הם לא מתאימים, אולי הם יכולים להמליץ על מה שמתאים
    אם אין, תמיד אתה יכול לנסות ליזום דבר כזה...
    בהצלחה
    סיגל לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענישה
    שאלה
    10/06/2009

החלטתי סופית לא להצטרף לבעלי לאירועים של אנשים המזמינים אותנו לאירועים, שכל השנים עד לאירוע שלהם הם מדברים, משוחחים אך ורק עם בעלי, מאחר והוא חבר ילדות שלהם, וממני מלבד אמירת שלום אין בינינו שום תקשורת למרות שניסיתי לא פעם ליזום שיחה, ואין פידבק, והם רק משוחחים ומגלים התעניינות בבעלי. דבר זה פוגע בי מאד, מרגישה לא שייכת, לא רצוייה וכד', אז מדוע שאכבדם רק בגלל שאני אשתו של.???, לכן אשלח את בעלי לבד לכל האירועים של אנשים שאני אויר בשבילם כל השינם עד לאירוע שלהם. הגיע הזמן ללמדם לקח. מה דעתכם??

לקביעת תור
    סגירה
    ענישה

הוספת תגובה

• ענישה

דניאלה הרץ
    12/06/2009

לדעתי הדבר לא יעניש אותם כלל ועלול לפגוע ביחסים שלך עם בעלך. נדמה לי שאת כועסת עליו יותר מאשר עליהם. אולי כדאי שתבקשי ממנו שיעזור לך ל להרגיש בודדה במצבים שהוא פוגש חבר שלו. בעלך אמור להיות יותר קשוב אלייך מאשר אדם כמעט זר. אמרי לו שאת מרגישה דחויה במצבים האלה ובקשי שלא יתן לך להישאר בצד ושיגבה אותך באירועים חברתיים כאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חי בפחד
    רפי
    10/06/2009

אני בשנות השלושים אני לאחר השתלת קוצב דיפיברילטור אני חי בפחד נוראי שיקרה לי משהו מאחר שכבר קיבלתי בעבר מקות חשמל מהקוצב אני כבר לא מתפקד לא ישן בלילה אני לא מסוגל להמשיך בצרה כזאת יותר בבקשה עיזרו לי כי אני כבר מיואש לגמרי ואני מסוגל לעשות משהו בבקשה עזרה

לקביעת תור
    סגירה
    חי בפחד

הוספת תגובה

• פחד

סיגל לוי
    13/06/2009

שלום רפי
    נסה אולי לחפש פסיכולוג רפואי המתעסק ומכיר היטב גם את כל הפן הפיזי
    אם לא, אפשר לפנות לטיפול קצר וממוקד קוגניטיבי התנהגותי
    אפשר להתמקד בבעיה ולעזור לך לפתור אותה
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקופה גרועה-דחוף!
    הדר
    09/06/2009

היה לי חבר כמעט 3 שנים ונפרדנו לפני חודש וחצי בערך ואני לא מצליחה לשכוח אותו מיום ליום נהיה לי יותר קשה,בהתחלה הייתי הולכת למכון כושר והתחלתי גם לעבוד ולכן לא הייתי חושבת על זה כל כך הרבה אבל בזמן האחרון אני מרגישה שהכל אצלי כמו שקר לא יודעת איך להסביר את זה אבל אני כל הזמן מסתובבת עם הרגשה רעה,וגם שמעתי שיש לו כבר מישהי אני לא יודעת אם זה רציני או שזה סתם סטוץ אבל לקחתי את זה ממש קשה ,אני גם לא מצליחה להיות עם מישהו אחר,אני לא מסוגלת פשוט לחשוב על זה.. נפגשתי עם מישהו והוא ניסה לנשק אותי ולא הסכמתי ולמרות זאת הרגשתי אחרי זה רע עם עצמי בגלל שהייתי עם מישהו כביכול... אני בצבא עכשיו וגם שמה לא כל כך טוב לי ואני לא יודעת מה לעשות עם עצמי זו התקופה הכי רעה שהייתה לי בחיים אני ממש מתגעגעת אליו ורוצה לדבר איתו,למרות שזה נגמר רע.... תעזרו לי בבקשה....מה לעשות?!

לקביעת תור
    סגירה
    תקופה גרועה-דחוף!

הוספת תגובה

• זמן...

סיגל לוי
    13/06/2009

שלום הילי
    נראה שרק עכשיו את מעכלת את הפרידה של קשר ממושך של 3 שנים
    חברך לשעבר התאושש או לפחות מנסה להמשיך
    התגובה שלכם שונה
    את חייבת לקחת בחשבון שלוקח לנו זמן להשנות
    להתרגל
    לראות לנסות משהו אחר
    לצערי אין קיצורי דרך
    נסי להיות בחברה תומכת בינתיים - משפחה, חברים, לעשות דברים שאת אוהבת
    שתפי את הקרובים לך במצוקה
    צריך זמן...
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה לאחי
    עינת
    08/06/2009

שלום,
    אחי, בן 35, סובל מבעיות נפשיות קשות, כתוצאה מכמה סיבות: א. בעייה נפשית שהייתה קיימת כבר כמה שנים ולא טופלה והתבטאה בהתנהגות חריגה: אי מסוגלות להיות במסגרת, לעבוד, ללמוד, התנהגות בוטה בבית כלפי אמא. ב. במשפחה (בן אח של אמא) גם יש בעיה נפשית. ג. הוא עבר תאונה לפני כשלושה חודשים ועבר ניתוח ברגל - מאז מצבו הנפשי מדרדר תהומות מיום ליום. פיזית-לא נפגע באף מקום אחר בתאונה מלבד הרגל.
    מצבו נכון להיום: מתבייש לצאת מהבית בטענה שאנשים, שכנים יודעים את מצבו, שהם מדברים עליו, שלא מכבדים אותו, מסתגר שעות בחדרו, במיטה, מאונן הרבה כדי להתעייף (לדבריו) ולהיות מסוגל לישון ולא לחשוב, מכה את עצמו וחוזר על משפטים: "למה עשיתי את זה" "הכל בגללי" , מסרב להתקלח (עד לפני התאונה הוא היה אדם מאוד סטרילי שמבלה שעות במקלחת), מסתובב בבית צועק ובוכה, ועוד'..
    אני ואמי לקחנו אותו למרכז לבריאות הנפש, שם שוחח איתו פסיכיאטר ואיתנו ואומלץ לו טיפול בכדורים. אחי מסרב ליטול הכדורים בטענה שזה ישמין אותו ויעשה לו ראש גדול. הפסיכיאטר אמר שאי אפשר לחייב אותו ליטול הכדורים.
    המצב בבית קשה ביותר.
    שאלתי - מי יכול לעזור לו, לנו בני המשפחה. החשש גדול מפני התאבדות שלו או פגיעה באמא, אשא מבוגרת, שחיה אתו וסובלת מאוד מאוד מאוד.
    נא עזרתכם.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה לאחי

הוספת תגובה

• מבינה מאד

viki
    09/06/2009

עינת, כמה שאני מבינה את המצב.
    לפני כ-5 שנים התמודדנו עם אותה הבעיה עם אחי. המצב בבית היה קשה. היה בלתי אפשרי לשכנע את אחי ללכת לרופא, אז התמזל מזלנו למצוא רופא פרטי שהסכים להגיע הביתה ושיכנע את אחי להתחיל לקחת תרופות .הרופא גם ידע להתאים את התרופה הנכונה! מאז, החיים של אחי ושל כל המשפחה הרבה יותר יפים.
    ממליצה מאד לפנות לפסיכיאטר פרטי ברמה של מנהל מחלקה פסיכיאטרית בבית חולים ומעלה.
    מאחלת לכם הרבה כח.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המצב עם אחי

שמרית
    16/06/2009

דומה מאוד ואיכשהוא הצלחנו להפגיש אותו עם פסיכיאטר אשר רשם לו תרופה שנקראת "ויפאקס XR" ואנחנו מאוד חוששים מתרופות כאלו, שמענו כבר סיפורים על תופעות לוואי אפשריות
    אנחנו מאוד מפוחדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשימרית

לילך
    17/06/2009

אני חושבת שתהיו מופתעים מהויפאקס, התרופה מופחתת תופעות לוואי בצורה משמעותית!!
    אני לא יודעת אם הרופא הסביר לכם, מה שמיוחד בה זה שהיא עובדת על מנגנון הסרוטנין ועל מנגנון הנוירואדרנלין בו זמנית, להבדיל מתרופות אחרות ישנות יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות

שמרית
    17/06/2009

אז את היית מציעה לשקול את הטיפול בויפאקס כאופציה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברור!

לילך
    18/06/2009

זו תרופה מצויינת. לוקחים אותה רק פעם ביום, וכבר אחרי שבועיים בערך מרגישים שינויי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואוו

לענת
    09/06/2009

שלום לך, אני לא מטפלת אך קראתי ורציתי להגיב.
    לפי מה שנשמע אתם במצב דיי קשה, במצב שכזה מישהו צריך לארגן את כל המשפחה ולבדוק מה אפשר לעשות עם המצב,כולל פנייה לאנשי מקצוע.
    אחיך במצב לא טוב, תהיו ערניים לכך,אתם עלולים לאבד אותו חלילה והוא לפי מה שנשמע הורס את עצמו יום יום.
    היה לי מקרה בביתי שאחי היה מכור לסמים מקרה של שנים דיי קשה, היינו ילדים והוריי לא ידעו מה לעשות כאשר גדלנו, אנו הילדים לקחנו את הדברים לידיים והסגרנו אותו כיום, הוא נקי מסמים, חיי משוקם ועובד.
    אני יודעת שזה קשה מאוד אבל לא משנה מה תהיה החלטתכם אפילו אם היא תהיה קשה מאוד, עשו עם זה משהו. ועוד כמה שנים תראו שאחיך ירגיש טוב יותר.
    אני לא נותנת לך דוגמא של להסגיר אותו חלילה אך , רצויים החלטות מהירות הוא במצבו לא יכול לדאוג לחייו כרגע.

מאחלת לך ולמשפחת הצלחה ונחת, מי יתן שתראו אור בקרוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה לאחיך

סיגל לוי
    09/06/2009

שלום עינת
    באמת מצב קשה לכל המשפחה
    נסו לראות אם יש דמות שהוא מעריך שתוכל לשכנע אותו שהוא זקוק לעזרה
    אם זה לא יעזור
    עליכם לשקול האם המצב לדעתכם מחייב אישפוז בכפייה
    כלומר בניגוד לרצונו
    זה יכול לקרות אם אתם באמת חוששים מהתאבדות
    או שהוא מהווה סכנה לסביבה
    אפשר להתייעץ על כך עם פסיכיאטר מחוזי
    תוכלו אולי לנסות להביאו לטיפול בכך שתצטרפו לפגישה
    אולי זה יקל עליו בהתחלה
    המון כוח ובהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לכל המגיבות!

עינת
    16/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    תמיר
    08/06/2009

אהלן יהודית

אני סטודנט ואני בן 23 .הכל אצלי בסדר תודה לאל פרט לעובדה כי בזמן האחרון

בעיקר בשנים האחרונות איני נוהג להיות אני.משמע,מתנהג בהתאם לרצונות הסביבה

או האופי האמיתי שלי לא מוצג ולא נמצא בפעולה אלא בתרדמת .

אני לא מרגיש שלם עם עצמי בצורה מעין זו ולא מניב תוצאות אמיתיות משום שהפעולות

ברובם אינם כאלו שיוצאות מתוך דחף ורצון פנימי אמיתי אלא זיוף.

מה עושים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• ..

לענת
    09/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרצות

סיגל לוי
    09/06/2009

שלום לך
    נסה לנתח ולהבין
    למה כל כך חשוב לך לרצות אחרים
    מה אתה חושש שיקרה אם לא תרצה
    את מי אתה צריך לרצות
    אולי זה יעזור לך להבין מדוע אינך מבצע את מה שאתה באמת רוצה
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעצם

תמיר
    10/06/2009

אני רוצה לרצות את כולם משום שיהיה לי שם טוב של עצמי וידוע כטוב לב.
    האם אפשר להיות כזה מבלי לרצות,יש חיה כזו?
    איזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקוד פנימה

סיגל לוי
    13/06/2009

מה שיכול לתת לך תחושה טובה זה למדוד את מה שאתה עושה מבפנים ולא מבחוץ
    האם מה שאתה עושה תואם את הערכים שלך, את תפיסת העולם, מי שהיית רוצה להיות
    ולא מה יחשבו עלי
    כל אחד יכול לחשוב עליך מה שהוא רוצה
    המיקוד הוא בפנים ולא בחוץ
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך

חדש פה
    13/06/2009

תודה לך סיגל,אני מיקדתי את עצמי ועשיתי חושבים ואני מבטל לחלוטין את מחשבות שאר האנשים
    ולא יהיה אכפת יותר דעת האחר אודותי.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שביל הזהב

סיגל לוי
    14/06/2009

כדאי למצוא את שביל הזהב
    אנחנו לא צריכים להתעלם ושלא יהיה אכפת לנו מהסביבה
    פשוט להקשיב פנימה ולתת למורה הפנימי שבנו להנחות אותנו...
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מטיסות
    אילנה
    08/06/2009

שלום,
    אני בת 28 ומפחדת לטוס. אני אוהבת לטייל ולהגיע למקומות חדשים והפחד הזה פשוט משתק אותי.
    חברות מציעות לי כל שנה לטוס לנופש בקיץ ואני תמיד מוותרת.
    אתמול חבר שלי הפתיע אותי עם חופשה רומנטית לפריז לשבוע ואני מבוהלת.
    מה אני אעשה?
    והאם מישהו מכיר טיפול ארוך טווח לבעיה?
    תודה,
    אילנה

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מטיסות

הוספת תגובה

• בטח

לענת
    09/06/2009

בטח שיש טיפול של מספר פגישות כי זה מדבר על בעיה ממוקדת , חבל על השנים שפיספסת לטוס,
    אני מכירה מישהי כזאת שלא הייתה מסוגלת לטוס, היא טופלה ולאחר 11 פגישות הבחורה טסה וכתבה באושר מכתב למטפלת שלה.
    רוצי וטפלי בזה חבל סתם לתת לפחד לשתק ...
    תראי כמה תהני בהמשך..

את יכולה לפנות למטפל אלטרנטיבי או תשאלי דרך קופת חולים ליעוץ.

שיהיה לך המון בהצלחה ושתתטוסי המון :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ..

לענת
    09/06/2009

סליחה התגובה הזו היתה לאילנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

אילנה
    09/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול התנהגותי

סיגל לוי
    09/06/2009

שלום אילנה
    טיפול התנהגותי במקום המתמחה בהפרעות חרדה
    יכול לעזור לך לפתור בעיה זו
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדנא טיפולית בחרדת טיסות

טל
    10/06/2009

אילנה,

השתפתי בסדנא טיפולית של דר' מאיר נעמן (מתקיים במכללה למדעי הבריאות וההתנהגות ברמת גן - ניתן למצוא אותו דרך גוגל). הלכתי ל-4 מפגשים קבוצתיים. לא אגיד לך שאני עולה על מטוס בחדווה גדולה, אבל השינוי הוא אדיר! קודם כל מצאתי שאני לא לבד... הסדנא היתה מעולה, תרגלנו מצבים ודרכים להרגע באופן עצמאי ועוד. אחרי חודש התחלתי לטוס (דרך העבודה אני מחוייב בטיסות מדי חודש) ואני בן אדם אחר.
    מומלץ, מומלץ, מומלץ!

טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדנה לחרדת טיסות - תודה!

אילנה
    15/06/2009

הי טל,

בעקבות התשובה שלך פניתי לד"ר נעמן, נפגשתי איתו והוא נראה ממש רציני, גם כפסיכולוג וגם כמעביר הסדנה. התלבטתי איתו אם ללכת על טיפול פרטני (כמו שסיגל לוי הציעה) או סדנה, והחלטנו יחד ללכת על הסדנה. כי היא במקום טיפול פסיכולוגי ארוך יחסית, יותר זולה, וזה שזה עם עוד אנשים שסובלים מאותה חרדה - גם בזה יש אלמנט מרגיע.
    בקיצור - נרשמתי, מתחיל בסוף יולי. אעדכן בתוצאות אחריי זה.

טל - שוב תודה רבה!

אילנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביישנות ..
    .....
    07/06/2009

שלום , אני מקווה מאוד שתענו לי .. , אני בת 14 ואני מאוד ביישנית .
    אני יושבת בפינה בסוף של הכיתה ןטני משתדלת לא לעשות כלום שימשוך אלי תשומת לב .
    אני לא יודעת איך להגיב לדברים , למשל אני בחוג ריקוד , ואני די חדשה שם עם שתי חברות שנירמשו איתי [ לא הייתי מעיזה להרשם לבד ] ואחת הבנות שם אמרה שהיא אוהבת אותי וחיבקה אותי , ואני לא ידעתי איך להגיב חייכתי ושתקתי כמו מפגרת , ןעוד מקרה , יש ילדה בחוג ריקוד שאני "מעריצה" ומתה להיות כמוה , היא רוקדת יפה , היא יפה , רזה , ואומרים לנו שאנחנו דומות ,יש לה ביטחון עצמי והיא יכולה לגשת לכל הבנות ולדבר איתם חופשי , ולמשל כשהיא אומרת לי משהו אני עושה כאילו אני לא שמעתי , או שעונה לה בשיא המהירות כדי לא להסתכל עליה , וכשאני עונה בשיא המהירות לפעמים יוצאים לי משפטים מפגרים , למשל במקום להגיד נשברה לה הרגל יצא לי יש לרגל שלה שבר , וכשהיא שאלה אותי פעם של מי השיר ששמעתי בפאלפון אז עניתי לה שלי במקום את השם של הזמר .
    אין לי כ"כ חברות , ותמיד כשמזמינים אותי לצאת \ לנסוע לאפשהו אז אני אומרת שאני לא יכולה וממציאה תירוץ , אני מעדיפה לשבת בבית במחשב .ובגלל זה הפסיקו להזמין אותי בכלל , ואני לא רוצה להתחנף ולבקש לצאת גם , אני רוצה שהן יקראו לי , שזה יבוא מרצונם.
    וכשבנים אומרים לי משהו אני נלחצת מאוד ולא יודעת מה לעשות , למשל אם אני הולכת בבית הספר ואיזה מישהו מביא לי מכה בראש אז אני לא יודעת מה לעשות אני מסתכלת וממשיכה ללכת למרות שאני יודעת שאותו האחד שמביא את המכה רוצה שיזרום משהו , שאני יחזיר אולי , או משהו כזה .
    אני מנסה להמנע משיחות עם אנשים שאני לא מכירה או עם בנים , כי אני נלחצת ואף פעם אין לי מה להגיד .
    אני מרגישה משעממת , אם למשל אני רוצה להתחיל שיחה אם אחת הבנות בחוג [שאני לא כ"כ מכירה] כדי להתחבר אליהן אני לא יודעת מה לומר , איך לגשת .
    ובחוג ריקודים כשהמדריכה מסבירה את התנועות אני מנסה ואם היא עושה משהו שניראה לי מסובך אני פשוט עוצרת ולא ממשיכה , ואז בבית אני מנסה ויוצא לי יפה מאוד , אני לא רוצה לרקוד יפה כמו שאני רוקדת בבית כדי לא למשוך תשומת לב כי אני די חדשה שם .
    אני שונאת התחלות , ואני צריכה לעבור בית ספר בעוד שנתיים , אני פוחדת מכל דבר שאני לא רגילה אליו ו מכירה את האנשים בו או מכל מקום שבו לא רגילים אלי ומכירים אותי .
    יש רק מקום אחד שאני לא מתביישת בו , וזאת הבמה , אני מופיעה מגיל צעיר מאוד , ועוד שנתיים אני צריכה לעבור לבית ספר לתאטרון , ואני אצטרך לעשות אודישן , וגם בגלל שבית הספר רחוק מהעיר שלי , אז אם אני אתקבל [בע"ה] אני אצטרך להכיר מחדש את כולם כי אני לא אכיר אף אחד בכלל .
    מה אני יכולה לעשות כדי להפסיק להתבייש , ואיך אפשר ללמוד לדעת להגיב לדברים ? , אני מרגישה שכשמשהו שאני לא הכי בקשר איתו אומר לי משהו אני חוטפת בלקאווט ואני כאילו לא יודעת לדבר .
    תעזרו לי בבקשה :(
    תודה !!

לקביעת תור
    סגירה
    ביישנות ..

הוספת תגובה

• ביישנות קיצונית

סיגל לוי
    09/06/2009

שלום לך
    את מודעת לכך שביישנותך מגבילה אותך
    אפשר לקרוא לה גם חרדה חברתית
    יש לך חרדה בחברה שמשתקת אותך
    נסי להעזר בדמות תומכת קרובה
    כמו אח גדול, הורים, דוד, יועצת
    ואם זה לא עוזר, בקשי מההורים שיקחו אותך לטיפול בנושא
    כי אין סיבה שלא יעזרו לך להתמודד ושתחושי יותר חופשייה
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוסט טראומה ומחשבות אובדניות
    אירה
    07/06/2009

שלום,
    לפני כ 10 שנים עברתי טראומה נפשית,נפצעתי קל בפיגוע.
    תקופה ארוכה אני נמצאת בטיפול ומעקב אצל פסיכיאטר,אני מטופלת בתרופות.
    בכל התקופה היו לי מחשבות אובדניות מ"חבל שלא נערגתי אז" עד רצון להתאבד.
    מה שהחזיק אותי לא לעשות את הצד הזה זה הבן שלי (הוא בן 7 כיום) ודת .
    לא מזמן עקב איזה שהי שיחה זכרון,הרגשות שוב התוררו ואני מרגישה רצון להתאבד ולהפסיק לסבול.
    נורא מהכל שכבר מחשבה על הבן לא כל כך עוזרת לי....

הוספת תגובה

• החחים זה הכול

תהילה
    08/06/2009

היי מתוקה אני תהילה אני מבינה את התסכול שלך אני בעצמי פעם היו לי מחשבות אובדניות -והילדים הקטנים שלי זה מה שעצר אותי אני עכשיו גם בהריון עם ילד שלישי בדרך אני מרגישה שאלוקים החזיר לי את החיים שלי בכך שנתן לי את המתנה הכי טהורה וקדושה שזה הילדים המקסימים שלי אני עוברת גם המון קשיים ביום יום גם מבחינת ההווה וגם בגלל העבר אני עברתי אונס מידיד כביכול שהכרתי מגיל 5 כמו כן עברתי התעללות מינית מאח שלי במשך שנה וחצי והוא גם היה דוקר אותי בכול הגוף וכול פעם שאני נזכרת בזה זה מחזיר אותי אחורה לתקופה שהייתי קטנה ומפוחדת אך אני מזכירה לעצמי דבר אחד שאף אחד לא שווה את החיים שלי במיוחד לא מישהו או משהו שגורמים לי את הסבל הנורא הזה אני יודעת שאם אני הכנס שוב לדיכאון אני אתן לאח שלי ולאנס שליטה עליי שוב
    החיים הם לא קלים אבל אנחנו יכולים לבחוןר את הבחירות שלנו הטראומות הקשות לעולם לא יעלמו אך השאלה זה איך מתמודדים עם זה על תתני לעצמך לשקוע אף אחד לא שווה את החיים שלך ולא של הילד שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהילה תודה...

אירה
    08/06/2009

תודה ,באמת תודה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול...

רונן דוד
    08/06/2009

שלום רב,

את זכאיל לטיפול נפשי מתוקף היותך נכת פעולות איבה.

אנא פני לעובדת הסוציאלית המטפלת בך באגף השיקום.

בהצלחה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה,אבל אין אפשרות לפנות לשיקום

אירה
    08/06/2009

אני מוכרת כנפגעת איבה ,אבל לא מוכרת נכות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה דחוף...
    אני 26
    06/06/2009

שלום רב!

אני בת 26 וחצי והיה לי בן זוג עד אתמול (כן עד אתמול ...) בן 28.

אנחנו ביחד כחצי שנה. במהלך החצי שנה האחרונה הייתי כל הזמן בספקות אם אני אוהבת אותו באמת , או שהפחד להיות לבד - הוא הגורם לכך שאני איתו.

הקשר מבחינתי לא היה מספק מהרבה בחינות : אני לא נמשכת אליו , אני אדם שאוהב שיחות עמוקות , שיחות נפש והוא לא וורבלי בכלל. למען האמת - הוא די "רובוט" כזה.

אני עברתי הרבה מערכות - יחסים ( לא כולן היו טובות , באחת מהן הייתה התעללות פיזית ונפשית - שהביאה אותי למצב של נכות נפשית 40% ).
    הוא לעומתי ,מעולם לא היה בקשר זוגי - והוא מאוד מאוד רוצה קשר .

במהלך השבוע האחרון הגעתי להחלטה שהוא לא בשבילי. אתמול נפרדתי ממנו סופית.

אולם , אתמול הוא התחנן שלא אעזוב אותו ואף בכה.

שאלתי היא איך מתגברים ומתמודדים עם רגשות האשמה והעצב מהידיעה ששברת למישהו את הלב ( ראוי לציין שמאז הקשר המתעלל שנגמר לפני כחמש שנים , אני תמיד מרגישה אשמה גדולה מאוד אם אני עוזבת קשר). האם זה לגיטמי להרגיש אחרי חצי שנה שזה "לא זה"? אני מרגישה שהוא נותן לי עולם ומלואו ואני כביכול לא רוצה...

הייתי רוצה עצות ותמיכה.
    תודה ושבת שלום!

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה דחוף...

הוספת תגובה

• בוקר טוב

דניאלה הרץ
    08/06/2009

מתמודדים עם הקושי של הפרידה בכך שמבינים שאי אפשר להישאר עם מישהו שלא רוצים בו ולא אוהבים אותו. גם לבן זוגך לשעבר עדיף לחיות, בסופו של דבר, עם מישהי שרוצה בו ולא עם מישהי שנמצאת אתו מחוסר ברירה או כי לא נעים לה לעזוב אותו. פרידה היא דבר קשה ועצוב לשני הצדדים ושברון הלב הוא קשה אך אם את לא אוהבת ולא נמשכת טוב עשית שאיפשרת לעצמך וגם לו להמשיך הלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה מגיל צעיר
    שלום
    05/06/2009

לעוזרים שלום, אני כיום בן 26, מגיל צעיר (6וחצי בערך) חבר של אחי שגדול ממני ב3 שנים התחיל לקחת אותי לחורשה בעיר שאני גר שם והיה יורד לי, ולא הייתי מבין מה זה בכלל ותקופה ארוכה לא היה עומד לי כלל ומן הסתם לא גמרתי, רק בתקופה מאוחרת זכור לי שהתחיל לצאת לי.
    וכך את כל שלב הבגרות שעברתי עם החברים שלי שאיתם הינו מתנשקים בצחוק אחד עם השני וגם יורדים, הם עשו את זה בתור סתם כיף ואני משום שזה כבר מותבע בתוכי.
    ובשלב שהחלו כבר להיפגש עם בנות לא הייתי סובל כשהן היו מגיעות, אף פעם לא היתה לי משיכה אליהן עד כדי כך שחבר שלי שהיה משכיב הרבה בנות קרא לי להסתתר בכיתה בבית הספר שלנו שהיא אותם לשם כדי להשכיב אותן, ההנאה שלי הייתה לראות אותו ולא אותה.
    ואפילו שהייתי לי חברה כל מה שעמד לי היה רק בגלל שלא יצחקו עלי החברים שלא עומד לי ויחשבו שלא שכבתי איתה. וגם כיום אני מתחיל רק עם גברים שבקטע שרק להם אני נמשך.
    וכבר תקופה אחרונה אני מנסה למצוא לי אישה לחיים להתחתן ולהקים משפחה כמו כל יצור בעולם בן חיה ובן בן-אדם אך לצערי הרב אני לא מצליח, תמיד אני מוצא איזהשהו פגם באישה ולפעמים לא הגיננים כמו שהשינים שלה צהובות מידי, האצבעות שלה גדולות מדי, אפילו שחברים שלי צוחקים עלי ואומרים לי שהיא מאוד מאוד סקסקית בהשווה לחברות שלהם.
    אנא עזרו לי עם מצבי!

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה מגיל צעיר

הוספת תגובה

• שלום שלום

דניאלה הרץ
    08/06/2009

לפי מה שאתה מספר אתה כנראה גבר שמעדיף גבריםו ו אינו רוצה נשים- כלומר גבר הומוסכסואל.יתכן שזה גנטי כלומר שכך נולדת, ויתכן שזה בגלל שמגיל צעיר היית בקשר מיני עם גברים. אולי יהיה לך קשה להשלים עם כך שלא תרצה באמת לחיות עם אישה. כיום לא מעט גברים חיים ומקימים בית עם גברים אחרים. כמובן שאתה יכול לפנות ליעוץ כדי לברר יותר לעומק מה באמת אתה רוצה ומה חשוב לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב שלום...

נואלי
    16/06/2009

תודה על התגובה.
    אני יודע בדיוק מה אני רוצה, וזה לחיות גם עם נשים. איך אני גורם שיהיה לי גירוי מנשים? לראות יותר סרטים? להפסיק להתראות עם גברים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב נואלי

דניאלה הרץ
    18/06/2009

תנסה לעשות מה שאתה מרגיש שמקדם אותך, אבל אני מטילה ספק ביכולת שלנו לשנות את התשוקות שלנו. אם אתה חושב שהמשיכה שלך לגברים נובעת מהאירועים שקרו בזמן הילדות אולי יהיה רציני יותר לפנות לטיפול כדי להתמודד עם שינוי כל כך משמעותי. טיפולים בקופות חולים אינם יקרים כל כך.. בכל מקרה אני מאחלת לך הצלחה ומקווה שתמצא דרך לחיות עם עצמך בשלום ובקבלה. דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 5 השנים הגרועות בחיי-מתי זה ייגמר?
    דניאל
    05/06/2009

הכל התחיל לפני 5 שנים...
    3 שבועות אחרי שהתחתנתי נזכרתי בהתעללות מינית שעברתי כילדה ואובחנתי כסובלת מפוסט טראומה
    חייתי בתוך זה כשנה וחצי אינטנסיביים כולל טיפולים.

עוד לא יצאתי מזה לגמרי וניסינו להכנס להריון- לא הצלחנו ולכן התחלתי טיפולי פוריות שהיו סיוטיים וכואבים.

בגלל טיפול הפוריות האחרון אושפזתי למשך חודש בבית חולים כי גרם לי לגירוי יתר
    תוך כדי גיליתי שאני בהריון(לפחות זה טוב)

את ההריון עברתי כמעט לבדי כי בעלי עובד בעבודה חרא שבקושי רואים אותו

הלידה הייתה טראומטית ומאז (לפני שנה ו-4) ועד היום סבלתי מכאבים חזקים בעקבותיה שתוקנו בניתוח שבוע שעבר.

נולדה תינוקת מקסימה ,אני מאוהבת בה ,היא האושר שלי.אבל היא נורא קשה מבחינת זה שלא ישנה בלילות-יכולה לקום 12 פעמים בלילה ובעלי כמובן לא איתי כי הוא עובד לילות לא מעט.
    וגם כשלא הוא לא ממש מראה נכונות לעזור. בוא נגיד שהוא נותן 50% ממה שיכול לתת כשהוא כבר בבית. אני צריכה לקום כל בוקר לעבודה שלא אוהבת ולחזור לזוגיות שלא ממש אוהבת. אנחנו כל הזמן רבים בגלל חוסר השותפות שלו- הוא מודה בזה אבל לא מצליח לשנות. היינו בטיפול זוגי שלא הלך ובהדרכת הורים שדווקא עזרה אך נאלצנו להפסיק בגלל הכסף.

יש לי תואר ראשון שממש לא רוצה לעבוד בו ולכן בחופשת הלידה שלי התגייסתי לקבע. לא אוהבת את מה שאני עושה שם.

עכשיו אני נמצאת בחופשת מחלה מהניתוח המתקן של הלידה, מאז הניתוח אנחנו אצל אמא שלי.ולקאת החזרה לשגרה עשיתי חושבים. כל זה לא מפתיע אותי אני מודעת לכל אלה גם ביום יום ,כל יום. אבל הקושי עכשיו זה לחזור לשגרה הגועלית הזאת
    כל כך לא בא,אני כל כך לא רוצה ,אין לי כוחות להתמודד שוב עם הכל לבדי.

אני מרגישה תקועה- לא יכולה לצאת ולא להכנס לשום מקום.
    טיפול לא יכולה לממן, דרך הצבא זה קשה מאוד ולכן מעדיפה לוותר

האמת שהסיבה היחידה שאני כותבת פה זה כדי להשתחרר קצת כי אין לי עם מי לדבר על זה, הרי ברור לי שאין לי לכם ממש כיצד לעזור. חוץ מלהגיד לכי לטיפול שבלתי אפשרי או חפשי עבודה אחרת שגם בלתי אפשרי.

הוספת תגובה

• חוסר אונים

סיגל לוי
    09/06/2009

שלום דניאל
    קושי גדול שעולה מכל מה שאת מתארת זה יאוש
    את לא מאמינה שייתכן שינוי בחייך
    את מרגישה מיואשת כמעט מכל תחום, הורות, עבודה זוגיות
    אני כן חושבת שכדאי להעזר בתמיכה נפשית אישית
    או דרך ער"ן
    או דרך הצבא
    וכן לחפש דרכים לשיפור בחייך
    נסי להתמקד בתחום אחד שבו נראה לך הכי סביר להשיג שינוי
    חוסר האמונה שייתכן שינוי מקשה עליך
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת עזרה
    איריס
    05/06/2009

שלום רב!

אני בת 40 ויש לי כמה בעיות :

1. יש לי בעיה חברתית , אין לי חברות החל מאחרי שסיימתי צבא ושלא לדבר על בן זוג.
    לפני כשנה היה לי חבר שיצאנו כחצי שנה אבל לא יצא מזה כלום. אני בתולה ואני מתביישת בזה.
    אני לא אומרת את זה לאף אחד רק כאשר אני צריכה ללכת לרופאת נשים. כל יום אני הולכת
    לעבודה בבוקר חוזרת אחה"צ הביתה ( אני גרה עם ההורים) רואה טלויזיה והולכת לישון וחוזר
    חלילה ככה כל יום.כבר 20 שנה שלא הייתי בחופשה מכיוון שאני לא מסוגלת לצאת לחופש לבד
    או במסגרת פנויים-פנויות עם אין מישהיא שתבוא איתי לא אלך.

2. בעיה נוספת שיש לי חרדה מרופאים ומבדיקות. כבר 25 שנה לא הייתי אצל רופא שיניים ויש לי
    הרבה בעיות . הציעו לי טיפול בהרדמה מלאה אבל אני מפחדת מניתוחים .לפני 4 שנים הייתי
    אמורה לעבור 2 ניתוחים קבעתי תור אבל ברגע האחרון לא עשיתי בגלל הפחד .
    אני גם מפחדת מבדיקות (לא בדיקות דם/צילומים) אלא מבדיקות כגון קולונסופיה .
    אם אני הולכת לרופא והוא נותן לי טיפול שהוא לא משחה או כדורים אני לא עושה מהפחד.
    לגבי הניתוחים ניסיתי לדבר עם פסיכולוג וניסיתי טיפול בהיפנוזה אבל זה לא עזר.

אני כבר מיואשת בגלל המצ"ב שלי . לפעמים יש לי מחשבות למה אני חיה .אבל אני לא יתאבד
    כי אני פוחדת למות וגם בגלל שאני לא רוצה שיקרה משהוא למישהוא ממשפחתי אם אתאבד.

אני מתחננת לכל עיצה שתתנו לי . בנוסף עם יש מישהוא עם אותם בעיות (לא נראה לי שיש כזה)
    שפתר את הבעיות אשמח לשמוע .

סליחה מראש על האורך .

לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת עזרה

הוספת תגובה

• קראתי את מה שכתבת וכאב לי לשמוע על

אנונימית
    05/06/2009

כך, בגדול אני כמובן לא מטפלת , אבל אשמח לשוחח איתך ולתת טיפים בתור בחורה צעירה סטודנטית למשפטים, כי לפי מה שקראתי יש הרבה דברים שאלייהם את לא מודעת וזה טוב שתתיעצי עם מס' אנשים ויפתחו לך אופקים נוספים בחייך.
    יש הרבה דברים שיכולים לעזור לך , כמו להכנס לחזק את הביטחון העצמי שלך,
    להכיר דרך אתרי הכרויות שתסמכי עליי כמעט כל רווק/ה מכיר דרך אתרי הכרויות ויש זוגות לא מעט שמתחתנים משם,
    תראי ביטחון כשאת מכירה מישהו, תראי את כוונותייך ותהיי נחושה בדעתך לצאת יותר לשנות את חייך,
    לכי לים לבד, תאהבי את עצמך, לכי לשתות קפה לבד, תאמיני שמשם תוכלי להכיר או שיתחילו איתך, תדאגי למראה שלך תעשי שינוי, צבע, תספורת,
    ותחייכי המון המון זה קסם שעובד על אנשים.
    נסי לצבור לך גם חברות חדשות, זה ישפר לך את חיי החברה וגם דרכייהן תכירי עוד אנשים,
    דברי איתן על נושאים מעניינים שיהיה לכן דברים במשותף,
    עוד המלצה מעולה, לכי למסגרת כל שהיא שיש שם חברה כמו מכון כושר, כמו מנוי לבריכה, פשוט תפסי אומץ תהני מהלב שם וגם לחאט לאט תכירי אנשים, תפני אל אנשים אם את בחורה ביישנית,
    שבי לשתות איתם או סתם תחליפי מילים איתם.
    תאמיני שהיהתה לי תקופה שהייתי ממש לבד וזה עבד את פשוט צריכה להפתח,
    הייתי רוצה עוד לשוחח איתך אך אני באמצע נקיונות של שבת .אשמח לדבר במוצ"ש
    שיהיה לך שבת שלום ובהצלחה,
    אשאיר לך את המייל אם תרצי ..רוני :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי אנונימית

תהילה
    08/06/2009

אני תהילה אני גם פעם לא יכלתי להיות בקשר עם אנשים: גברים פחדתי מהם ונשים לא סמכתי עליהם , היום אני חיה עם בן זוג ויש לי ילד שלישי בדרך אני לא אומרת שאין לי קשיים אבל אני יכולה סוף סוף להגיד בגאווה שהתקדמתי המון בחיים
    אני מאוד פחדתי ללכת פעם לבדיקות פחדתי מתוצאות פחדתי ממחלות יש מחלות שעד היום אני לא יכולה לשמוע עליהם כי זה מכניס אותי לחרדה אני יודעת שZה לא הגיוני ולאט לאט טני משתלטת על החיים שלי בחזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משבר מקצועי ונפילות בשנה האחרונה
    אנונימית
    05/06/2009

שלום, אני מנסה להתייעץ עמכם במטרה לשמוע את דעתכם והאם אני זקוקה לייעוץ.
    אני בחורה בקרוב בת 24, השנה היו לי מהפכים גדולים בחיי,
    באתי ממשפחה מסורתית בילדות והשנה התחזקתי מבחינת הדת כמו שלא הייתי בשנים עברו,
    וזה מתבטא בשינוי בחיי, בחיי החברה שלי בעוד לא מעט אופנים שלא קל להתמודד עמם.
    בנוסף אהבתי אדם מדהים מקסים שלמדתי ממנו המון בחיים וגם הוא דתי,הכרנו במסגרת לימודית, אך שום דבר בנינו לא היה וגם לא אפשרי כי האדם נשוי , דבר שנודע לי רק אחרי 3 חודשים מההכרות שלנו, מה שקרה זה שמאוד התחברנו והיינו מדברים הרבה והיה לנו הרבה במשותף ותמיד כשהיינו רואים אחד את השני היינו מחייכים כל הזמן ונהנים מלהיות בחברה אחד של השני, הוא כנראה קצת היה מבולבל לגביי ואני פיתחתי רגשות, וביום שאמרתי לו את זה הוא כתב לי מכתב שבו הוא מצטער ואמר שהוא נשוי.
    זאת הייתה מפלה עבורי, זה עדיין טרי וקשהלי לראות את עצמי רוצה אדם אחר או יוצאת עם אחרים כי הוא היה האדיאלי בשבילי, ממש הערצתי אותו ואהבתי את יופיו הפנימי והחיצוני.
    עוד לא הספקתי להתאושש מכך וקרה לי דבר לא נעים לפני מספר ימים.
    הייתי במכינה למקצוע מסויים שאני מעדיפה לא להגיד מהו בגלל האנונמיות,
    רוב הציונים במכינה היו טובים ונפלתי בגלל ציון אחד שדיי הכריע לממוצע, ולכן לא התקבלתי ללימודים וכרגע אני במשא ומתן איתם, הלכתי להרשם בעוד מקום ועשיתי מבחני מיון כי ממוצע הבגרות שלי נמוך אבל גם שם תוצאות המבחנים היו נמוכים ונכון לעכשיו מעלים אותי לוועדה עם ראיון עם מנכל המכללה ואולי יקבלו אותי, מה שקורה שאני מאוד אוהבת וסוגדת למקצוע הזה ואני לא רואה את עצמילומדת משהו אחר, אני בנסיונות כבר שנתיים וחצי להתקבל למוסדות שמלמדות את המקצוע באותו הזמן שיפרתי מעט בגרויות עשיתי פסיכומטרי ולא ניגשתי כי סבי נפטר בימים של המבחן וכעת מכינה וזה לא הספיק . מה שנותר לי זה 2 המכללות שבאחת מהן ידונו במקרה שלי ובשנייה אני נפגשת עם מנכל המכללה, מרוב יאוש ופחד לא להתקבל שוב ושוב אני כבר לא יודעת מה לומר למנכל ואין לי מושג מה אעשה אם לא אתקבל, אני מדוכאת כך כבר כמה ימים מהמצב הזה ובכלל מכל מה שקרה לי בחודשים האחרונים, לעיתים אני חושבת שיש לי אובססיה למקצוע הזה ולכן אני עם ראש בקיר.
    בנוסף אני מרגישה שאני תקועה בחיי, ושאני תמיד נופלת למקומות ודברים לא נכונים, אם זה בעניין זוגיות, ועוד..
    אשמח לשמוע מכם את חוות דעתכם וקבל טיפים.
    עוד אוסיף שהייתי בטיפול כמה שנים בגלל בעיות בבית וסיימתי את הטיפול , ואז השנה טופלתי אצל מישהי שיצאה לחופשת לידה כבר לפני חודשיים ואני תוהה אם כדאי לחזור אלייה כי אני לא רוצה ליפול לסוג של תלות במטפל ואי יכולת להתמודד לבד.
    תודה רבה על השקעת הזמן שלכם
    בברכה אני.

הוספת תגובה

• את נורא מבולבלת לפי דעתי, את קצת

אנונימית
    05/06/2009

בפרשת דרכים בחייך מבחינת זוגיות, מקוצוע חברה והחיים בכלל.
    יהיה לך טוב אם תלכי לייעוץ לגבי מקצוע ןתנסי את המכללות שאמרת, וגם תתיעצי איך באמת לא להגיע למקומות לא נכונים בחייך,
    לגבי הבחור , אני מבינה אותך אבל זה עניין של זמן את תתגברי על זה ותמצאי אדם יותר טוב ונכון
    לך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים

סיגל לוי
    09/06/2009

שלום לך
    את חווה הצטברות של קשיים בתחומים שונים
    אותו אדם בו התאהבת נהג בחוסר הגינות כי הוא היה צריך להציג עצמו כאדם נשוי מלכתחילה
    ולא רק אחרי שהבין שהתאהבת
    באמת פוגע להתאהב ואז לגלות שזו לא הייתה אפשרות ריאלית
    מבחינה מקצועית, נסי את המאמץ האחרון שיתנו לך הזדמנות וציוני שנה א' יוכיחו אם את מתאימה לתחום או לא
    אם לא תצליחי להתקבל, אולי זה סימן לחפש משהו אחר
    הצירוף של שני גורמים אלו הוא מכביד
    טפלי קודם בלימודים
    מציאת בן זוג מתאים היא תהליך שיכול להיות ממושך ומצריך חיפוש וסבלנות
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה את לא עונה לי?????????
    חסווי
    04/06/2009

בקשר לזה שאני מפחדת מבובות וכו למה את לא עונהה????? אני צריככהה עזרהההה

לקביעת תור
    סגירה
    למה את לא עונה לי?????????

הוספת תגובה

• את יודעת....

אני:)
    04/06/2009

אני נותנת מקסימום עזרה במה שאני יכולה.... אם אני לא מבינה בתחום של הבובות אל תצפי לעזרה... אני באמת לא מכירה מקרה דומה, הלוואי ויכולתי לעזור... בכל מקרה אני חושבת שכדאי להשאיר את זה לטיפול היועצים פה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה