פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מחשבה
    מיכאלה
    17/07/2009

אני יודעת שאני סובלת ממחשבה כפייתית... מה הדרכים להתגבר על מחשבות אלו לפעמים הפחד ממש מפריע לע אני מתפקדת אולם אך קשה לי
    זה מתבטא לרוב בלילות אני קמה ואוכלת .... כנראה אני מדחיקה את הפחדים ומצוקות פנימה?
    מה דרכים לפתרון?
    מוכר לכם עיניין הלילות<?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחשבה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחשבות כפייתיות

יפעת קלוש יגל
    17/07/2009

שלום מיכאלה

נראה שאת מודעת לעצמך ולבעייתך, וזה דבר חשוב לכשעצמו.

מחשבות כפייתיות מקורן בחרדה ואשמה, וקשה מאוד להתגבר עליהן לבד.
    ישנן מס' אפשרויות לעזרה

טיפול פסיכולוגי התנהגותי קוגניטיבי אם זו הבעייה היחידה ואין דברים אחרים בחייך שאת חשה צורך לשנות אותם או סובלת מהם.

במידה ויש דברים נוספים ז עדיף טיפול פסיכולוגי דינאמי , אולי משולב בטכניקות קוגניטיביות התנהגותיות.

במצבים קשים מקובל גם להוסיף טיפול תרופתי, לצמצום החרדה והמחשבות.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ
    איתי
    17/07/2009

שלום רב,

האם טיפול פסיכולוגי עשוי לעזור במצב של מודעות עצמית מופרזת? אפרט זאת, אם פעלתי כך ולא אחרת, אם אמרתי והגבתי באופן מסויים ולא אחר, או אם עשיתי ואמרתי משהו ואח"כ הבנתי שהייתי צריך לעשות אחרת. ואז לאחר מכן, אני חש תסכול, כעס עצמי, בושה, חרטה, הגורמים לתחושה רעה ולמצבי רוח רעים, הנמשכים לאורך זמן. בעיקר בעבודה מול אנשים. אנא הגדירו את בעייתי וייעצו לי. אני מרגיש שאני ממש סובל בעקבות זה.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ

הוספת תגובה

• מודעות ובקורת עצמית

יפעת קלוש יגל
    17/07/2009

שלום איתי

נראה שאת המתבונן בעצמך בזכוכית מגדלת ומאוד בקורתי כלפי עצמך.

לא ברור מדבריך האם ההתעסקות וניתוח מעשיך כבר מגיע למחשבות טורדניות, כך או כך כפי שאת ה מתאר הסבל הוא רב.

קשה לפתור זאת לבד והרעיון של פנייה לעזרה הוא מוצלח ביותר. טיפול פסיכולוגי בהחלט יכול לעזור להקל על סבלך, להרגיש טוב יותר עם עצמך, ולשפר את הדימוי העצמי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של הפסקת ציפרלקס-דחוף
    דנה
    17/07/2009

שלום רב,
    אני בשבוע 12 + חמישה ימים להריון.
    לפני כ-10 ימים הפסקתי את נטילת הציפרלקס (10 מ"ג). בהתחלה יום כן יום לא, ואח"כ 10 ימים חצי כדור.
    קראתי בעלון שמצורף, וכתוב שם כחלק מתופעות הלוואי של נטילת הציפרלקס הם כאבי שרירים ופרקים.
    מזה כשבוע אני סובלת מכאבים בירך (מעל הברך) שהתחזקו מאד ביומיים האחרונים, ועכשיו גם מופיעים ביד, האם זה יכול להיות כתוצאה מהפסקת נטילת הציפרלקס? אם כן, מה ניתן לעשות?
    תודה

הוספת תגובה

• תרופות

רוני פרישוף
    17/07/2009

שלום דנה,

מזל טוב על הריונך.

פורום זה עוסק בפסיכולוגיה, ולא ברפואה פסיכיאטרית. איננו מוסמכים לתת לך יעוץ בנושא תרופות פסיכיאטריות.

אנא הפני שאלתך לרופא פסיכיאטר. עדיף פנים-אל-פנים, על מנת שיוכל לבדוק אותך ולתת לך תשובה מוסמכת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק רוצה לאהוב...
    אדווה
    17/07/2009

הי....רציתי להתייעץ....אני בת 28 ומעולם לא הייתי במערכת יחסים זוגית....זה קשור כנראה לכל מיני סיבות כמו ביישנות,חוסר בטחון,נכות מסוימת....כיום אני דואגת לעצמי ומזה כמה זמן שאני אצל פסיכולוגית....
    העניין הוא שאני לא מסוגלת לדבר איתה על הנושא והחסך הזוגי...היא אמנם יודעת שלא היה לי...אבל אני פשוט לא מצליחה לשוחח על זה ...גם לא עם חברה ובטח לא עם אני יוצאת לדייט ....אני מתקשה ליצור שיחה איטימית מאחר ואין לי מממש מה לספר בנידון....אני יכולה לשוחח על הענינים הרגילים שבשגרה אבל עם מתחילים לשאול אותי מתי החבר האחרון או הסקס האחרון(....)אני מתחמקת ומעבירה נושא...הקושי הוא שאני למשל יוצאת עם בחור לדייט ומן הסתם מתישהו עולה השאלה הזו....אין לי מושג מה לומר....אני לא מסוגלת לומר שלא היה לי...אני לא בת 19...אני בת 28 וזה די מוזר שבגילי לא אהבתי ולא התנסיתי....אני לא יודעת אם מישהו יבין ולכן הפגישות לא מובילות לשיחות איטימיות ויותר מכן-אני חותכת ולא נפגשת מהפחד שהן יגיעו לשם....עם הפסיכו' גם קשה לי להיפתח לנושא המיני ...לא חויתי התעללות חלילה או משהו אני משערת שזה מחוסר ביטחון שלא טופל ובשנים האחרונות הצטרף החשש והחרדה מחוסר הניסיון.....בקיצור גם עם הפסיכו' לא מסוגלתץ להיפתח...הקושי הרב הוא לצאת לדייט ולהגיד לא היה לי...זה מן בושה ...או משוה...כי אז הוא ישאל איך לא היה לך ולמה ....ואין לי נסיון מיני...ניסיתי בעבר כשיצאתי עם מישהו להתנשק איתו ויצא רע...מרוב שלא ידעתי איך....מה לעשות?????

לקביעת תור
    סגירה
    רק רוצה לאהוב...

הוספת תגובה

• רק רוצה לאהוב

רוני פרישוף
    17/07/2009

הי גל,

איזו כותרת מקסימה בחרת למכתבך: "רק רוצה לאהוב"

מה יותר אמיתי, כנה, חיובי ובריא מכך?!

ועם זאת, עטוף בכל כך הרבה פחדים וקשיים, שאפילו הדיבור על כך כמעט בלתי אפשרי..

טוב שאת נמצאת בטיפול, זו בהחלט הדרך הנכונה.

נראה לי שהמטפלת "מחכה לך", שתגיעי לעניין בדרך ובקצב שלך, ואילו את "מחכה לה" שתיפתח את הנושא, תוביל ותשאל. מרוב שאתן מחכות בסבלנות זו לזו, הנושא הכי חשוב נשאר דומם...

אני מציעה לך להדפיס את הדברים שכתבת כאן, ולהראות לה.. את יכולה גם לרמוז לה שיש נושא שקשה לך לדבר עליו, בתקווה שהיא תרים את הכפפה ותדובב אותך בעדינות.

כאשר מתחילים לדבר על אהבה, מיניות, גוף ואינטימיות, מרגישים הקלה גדולה, מעצורים מתרככים, והדרך למעשים נסללת.

תהיי אמיצה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב....

אדווה
    17/07/2009

הי רוני ותודה על תגובתך ! כן ..אני משתוקקת לאהוב...יש לי הרבה מעלות חיוביות והרבה אהבה לעניק ורוצה לקבל גם...הצלחת לקלוע בתיאור שלך בקשר אליי ולמטפלת....אני גם מרגישה ככה...הבעיה היא שניסיתי וגם היא ניסת ואני מתחמקת...אני לא מסוגלת..אולי מתבישת ...לא יודעת ..ניסיתי כמה פעמים לפתוח ואני אמרתי לה שתעזוב...והיא לא רוצה ללחוץ...וזה כבר שנתיים שמדברים על דברים חשובים אחרים אבל לא על מה שאני באמת רוצה וצריכה בחיי:( אני בורחת מהדיבור..בכלל דיבור זה לא קל לי...אמרתי לך בעיקר בשיחות איטימיות אני ישר "מתקפלת"..כשאמרתי שניסיתי לשוחח איתה על המיניות והזוגיות עיא אמרה שצריך להעיז ולנסות...זה לא ממש עוזר לי לשמוע את זה..כי יש לי קושי כמו שרשמתי במכתב הקודם...אני אשמח אם תתיחסי גם לזה אבל גם למה ששאלתי בנוגע למה אני עונה או איך מתמודדת עם שאלות של בחור מתי הקשר האחרון ,כמה קשרים/סקס....תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך, על מין ופתיחות

רוני פרישוף
    18/07/2009

הי גל,

אני לא יודעת מה הסיבה למעצורייך הגדולים.

יתכן שגדלת בסביבה שמרנית, והפנמת מסרים שליליים לגבי מיניות האישה.

יתכן שבאופן כללי את בחורה מופנמת, והדיבור על מין והמין עצמו נחווים כפלישה לא נעימה.

מין ומיניות, הן בקשר זוגי והן של האדם עם עצמו, הם דברים טובים ובריאים, הם טעם החיים.

נסי בכל כוחך לתפוס אומץ לפתוח את הנושא עם המטפלת שלך, כדי לקדם את עניינך. סמכי עליה. היא אשת מקצוע וזהו תפקידה, כפי שתפקידו של רופא לגעת ולטפל באזורים מוצנעים.

לגבי גברים, תתפלאי אבל יש גברים רבים שנמשכים לסגנון שמרני ולחוסר נסיון במין. אחרים צפויים להגיב בקבלה, אם את תשדרי שאת מקבלת את עצמך. את כמובן לא חייבת לפרט לגבי נסיונך, ובהחלט אפשר להטות את השיחה לדיבור על ההווה ולא על העבר.

אם יהיה צורך, תוכלי להעזר בעתיד בטיפול מיני, שמקנה טכניקות של הרגעה, התגברות על מעצורים ומיצוי ההנאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת פסיכולוגית באיזור מגוריי
    מיכל
    17/07/2009

שלום ,
    אשמח לקבל שם /שמות של פסיכולוגית קלינית בחולון/ראשל"צ שמטפלת במבוגרים .
    אני סובלת ממתח נפשי בעקבות איזשהי בעיה פיזית שקרתה לי וזה פוגע לי כבר זמן רב בתפקוד היומיומי , הבעיה הזו השתלטה לי על החיים . זה גורם לי גם לתופעות פסיכוסומטיות ואני מרגישה שאני חייבת עזרה כי הפגיעה בתפקוד היומיומי ובכלל (קשה לי לישון) . זה פגע לי בתפקוד בעבודה , בחיי החברה (אני פשוט לא יוצאת) ובאי חשק לעשות דברים בכלל , אולי אני בדיכאון לא יודעת...
    אשמח למישהי נעימה , אמפטית וסבלנית .

הוספת תגובה

• המלצות בפורום

רוני פרישוף
    17/07/2009

שלום מ,

ברכותיי על החלטתך ללכת לטיפול. זהו צעד ראשון בדרך שתוביל אותך להרגשה טובה יותר!

לטעמי, לא ראוי לתת כאן המלצות על אנשי מקצוע ספציפיים.

נסי לקבל המלצות מחברים שהלכו לטיפול. את יכולה גם לגלוש באתרים של פסיכולוגיות ברשת מאזור מגורייך ולהתרשם.

הכי חשוב, לבדוק עם לך יש כימיה והרגשה טובה ומתאימה בפגישות הראשונות.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובלת במצוקה נוראית
    זהבי
    17/07/2009

בס"ד,
    שלום לכם! אני בחורה חרדית בת 31 רווקה ללא חברות וללא קשרי משפחה חמים. עברתי היום טראומה נוראית בעבודה, הורידו לי שעות של יום אחד בשבוע ונתנו אותם לעובדת צעירה למרות שזהו עוול גמור ולא חוקי בכלל. נגרמה לי מזה טראומה נוראית. חטפתי דיכאון מאז ועכשיו בערך שתים וחצי בלילה ואני לא יכולה לישון, מרגישה את הדיכאון הנורא האופף אותי ולא יכולה לקבל את זה. אין לי מי שיעזור לי ויתמוך בי, אנא הצילו אותי עכשיו ואמרו לי מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    סובלת במצוקה נוראית

הוספת תגובה

• מצוקה

רוני פרישוף
    17/07/2009

שלום זהבי,

אני מקווה שנרגעת מעט בזמן שחלף מאז כתיבתך.

אני שומעת שלא רק ארועי היום קשים לך, אלא שאת סובלת מבדידות כרונית וחוסר תמיכה.

נסי לנצל את המשבר הנוכחי כדי לטפל במכלול חייך. עלייך לעבוד על הנושאים של זוגיות, משפחתיות, קשרים חברתיים ובטחון תעסוקתי. וכן על נושאים הקשורים בזהות שלך: דימוי עצמי, בטחון עצמי ואסרטיביות. מגיע לך חיים טובים, ואין סיבה שלא תשיגי אותם!

אני ממליצה לך בחום לפנות לטיפול נפשי, שיחזק אותך בכל התחומים הללו.

אם את סבורה שהשינוי בעבודה הוא בלתי חוקי, את יכולה להסתייע בעזרה משפטית. יש מספר ארגונים, כמו "נעמת" שנותנים יעוץ משפטי בחינם.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת עצה
    מ
    16/07/2009

שלום,

אני בת 30. ההורים שלי היו דיי מבוגרים שנולדתי, לפני 8 שני אבא שלי נפטר בגיל 77 ונשארתי עם אמא (כיום היא בת 70). אחרי שאבא נפטר, אמא נכנסה לדיכאון קשה ועד היום מקבלת טיפולים (הכדורים כבר לא עוזרים - עברה לטיפול חשמל). הבעיה היא שכל 8 שנים האלו אני מנותקת לגמרי מהחיים וחוץ מלהיות בעבודה אין לי חיים - כל שאר הזמן אני צריכה לטפל באמא בצורה זו או אחרת - היא לא עושה כלום בבית, אז אני כל הזמן מכינה אוכל (ואז האוכל שהכנתי לכל השבוע היא אוכלת ביום ואני צריכה להכין הכל שוב). היא לא מוכנה שאנשים זרים יתקרבו אליה - מיד נכנסת למצב הדיכאון שוב - לא מדברת, לא אוכלת וכד' למשך חודשים.

אני כבר לא יכולה להמשיך ככה, אני רוצה חיים משלי אבל כל החברות שהיו לי פעם מזמן נעלמו, כל חבר שהיה בסוף עוזב אותי בגלל שאני חייבת לטפל באמא ואני גם לא יכולה לעזוב אותה כי מצבה שוב פעם ידרדר. לפחות כשאני עושה בשבילה הכל והיא באשליה ש"הכל בסדר" יש לי קצת חופש - לעבוד, להסתובב בערב כמה שעות, לנסוע לכמה ימים לחו"ל.

היא לא רוצה כמו כל אמא אחרת שלבת שלה תהיה משפחה וילדים, היא כאלו מרגישה שאני החלפתי את התפקיד של בעלה וזה מה שצריך להיות לדעתה.

אני פשוט לא יודעת מה לעשות...אין לי משפחה או חברים שיכולים לעזור.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת עצה

הוספת תגובה

• אחריות על שלום הורה מבוגר

רוני פרישוף
    17/07/2009

שלום אולגה,

גיל 30 הוא זמן מצויין לפרוש כנפיים ולעוף מהקן. גם אם בקן נשאר הורה מבוגר ואומלל. אין שום סיבה שתקריבי את חייך עבורו. המחיר שאת משלמת יקר מנשוא!

טיפול אינדוידואלי, או לחילופין טיפול משותף לך ולאימך, יעזור לך ליצור נפרדות פסיכולוגית ופיזית מאימך.

בעזרת טיפול תביני שיש גבול ברור לאחריותך על חייה ושפיותה של אימך.

אמא תסתגל בקצב שלה למצב בחדש. יש הרבה גורמים בקהילה שיכולים לעזור (רווחה, בריאות הנפש, ביטוח לאומי). כאשר היא תבין שאת לא לרשותה באופן אוטומטי, לא תהייה לה ברירה אלא להתרגל לקבל עזרה מאנשים אחרים. אם לא יהיה מנוס מאשפוז או סידור בדיור מוגן, גם שם היא תקבל טיפול טוב ומענה לצרכיה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מטיסות
    סימה
    16/07/2009

בשבוע הבא אני אמורה לטוס לחו"ל ומאותו רגע שאני יודעת שאני טסה אני לא מפסיקה לחשוב על זה.
    ברגע שאני חושבת על הטיסה אני מרגישה קור פנימי בגוף.ופעמים אפילו חושבת לבטל את הטיסה.
    מה עושים ואיך פותרים את הבעייה.

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מטיסות

הוספת תגובה

• פחד טיסה

רוני פרישוף
    17/07/2009

הי סימה,

הטיפול היעיל בחרדת טיסה הוא טיפול קוגנטיבי-התנהגותי, המקנה באופן הדרגתי דרכים יעילות להרגיע את החרדה. יעיל גם טיפול בדמיון מודרך ובהיפנוזה. מאד מועיל גם קורס להכרת המכניקה של המטוס, כי ידע עוזר להפחית את הפחד מהלא-נודע.

בזמן הקצר שיש לך יהיה קצת קשה לטפל בבעייה ביסודיות.

יש אנשים שנעזרים בכדור הרגעה לפני הטיסה, או בקצת אלכוהול. יש כאלה שמשתפים את הדיילות, ומקבלים יחס מרגיע ומפנק.

סמכי על עצמך שתצליחי לעבור את עניין בשלום, ואל תוותרי! נסיעה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת עצה
    בלהה
    15/07/2009

לא פעם אני נתקלת בהערות מחוצפות ודוקא מאנשים שאני נמצאת בקשר חם אתם. זה יכול להיות בן משפחה או חבר לעבודה. אם אני מספרת דבר מה אז התגובה היא "מה את גנובה" מה את מפגרת וכל מיני הערות מהסוג הזה. אני באופן אישי לא אוהבת את זה כי אני בעצמי נמנעת מתגובות כאלה אף אם אני עומדת מול בן אדם מטומטם, א ני לעולם לא אעיר לו כך. ואז ורק כשהשיחה מסתיימת, אני כועסת על עצמי שלא הייתי תקיפה מספיק בתגובה שלי אליו. ולא עניתי את הבעצמך מפגר או משהו כזה.. זה היה בודאי מקל עליי. התוצאה שאני כל היום בלי מצב רוח ובעיקר כועסת על עצמי שלא החזרתי לו. איך להתגבר על זה, מה אתם חושבים?

לקביעת תור
    סגירה
    בקשת עצה

הוספת תגובה

• איך מתמודדים עם חוסר טקט

רוני פרישוף
    16/07/2009

הי עירית,

אני מאד מבינה לליבך. החברה הישראלית היא חברה אלימה, חסרת טקט וילדותית. אנשים מרשים לעצמם לדבר באופן וולגרי, שלא היה מתקבל באף מדינה מתוקנת.

אממה - - אל תקחי את זה אישית. הדבר הכי לא נכון הוא להעלב ולהחזיר באותה מטבע.

להפך, קבלי את זה כסוג של מחמאה בהפוך על הפוך, כי אם באמת היו חושבים שאת טפשה לא היו מדברים אלייך ככה. זה סתם סוג של סלנג בתוך תרבות ויכוח קלוקלת.

נסי לפתח "עור של פיל" כלפי הביטויים האלו (מה שלא יזיק לך בכלל בחיים, כי את נשמעת רגישה ופגיעה קצת יותר מדי), ולהמשיך בשיחה עניינית.

הומור הוא תמיד כלי נשק מצויין. נסי להגיב בשנינות, כמו לצחוק על עצמך, או לעקוץ את בן-שיחך. העיקר לשמור על החיוך והבטחון העצמי!

אם תתפרצי בחזרה ("אתה בעצמך מפגר") זה יתפס כביטוי לחולשה ופגיעות, ועלול לפעול לרעתך.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ראויה

בלהה
    18/07/2009

אכן, טיפים חשובים שראוי לאמץ אותם. תודה לך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלהה הרשי לי לענות לך,,דוקא מאנשים

אלה
    18/07/2009

הקרובים לנו אין לנו צורך להעלב, מאחר והם פתוחים אתנו מרשים
    לעצמם לדבר בחופשיות למרות שאינם מתכונים כלל למשמעות המילה שהטיחו בנו

אם אמרו לך מפגרת,,בודאי שלא התכונו לכך,

כי אם באמת היית מפגרת לא היו אומרים לך זאת בפנים.

היום בכלל יש נטיה להשתמש בכנויים שונים לעיתים נעימים ולעיתים פחות
    אבל זה נותן להם תחושה להיות אין,,ובכלל לא כדי להעליב.
    אם אחד קורה לשני אחי ,,אחותי
    האם הם באמת אחים ואחיות???

אני חושבת שאת לוקחת דברים לא בפרופורציות הנכונות
    נסי להיות יותר חופשיה,,לא לקחת ברצינות ,כי באמת הדברים לא מכוונים ברצינות

ולהשתלב בחברה יותר בקלילות,,לא להיות מקובעת לזרום עם החיים העכשוויים.

כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תענוו לי [!!]
    לינויי
    15/07/2009

הכרתי מישהו דרך האינטרנט בגילי[16]
    אני מכירה אותי פחות מחוודשש ודיברנו באייסי ובטלפון ,
    אתמול נפפגשנו פעם ראשונה התנשקנו הוא הפשיט אותי ועשיתי לו ביד ....
    היום כשדיברתי איתו באיסיי והעליתי את נושא הסמים בכלל הספר והסרט שראיתי,
    על חייה של הנערה שהידרדרה לזנות ויותר מאוחר לסמים כריסטיאנה ורה פלשרינוב שמכונה "אני כריסטיאנה פ."ואמרתי לו שהלוואי שהיה לי תאומץ של כריסטיאנה להירדרד לעולם הזה...
    והוא פשוט אמר לי שהוא לא רוצה להמשיך להיות איתי בקשר בגלגל זה והוא אומר שזה שאני מדברת על סמים אז אני מנסה לברוח ממשהו כי הסמים וניסיון התאבדות[עקב אונס] זאת דרך בריחה והוא חושב שזה ממנו ...הוא אמר שאני צריכה לדבר עם איש מקצוע...ואחר כך הוא אמר לי שהוא רוצה שאני יבוא אליו ושאני יוביל את כל המהלך [הוא רוצה לשכב].
    סליחה על החפירה אבל אני לא יודעת מה לעשות ...ואני לא רוצה ללכת לאיש מקצוע

לקביעת תור
    סגירה
    תענוו לי [!!]

הוספת תגובה

• מענה

רוני פרישוף
    16/07/2009

הי לינוי,

אני שומעת שעברת הרבה סבל ופגיעה בחיים. יש לך המון המון כאב בלב.

הסמים הם לא פתרון. גם אם הם עוזרים להשכיח את הסבל לרגע, הם בסופו של דבר מביאים לסבל עוד יותר גדול.

גם סקס מזדמן הוא לא פתרון, והוא רק עלול לגרום לך להרגיש עוד יותר רע עם עצמך.

אני מבינה שאת לא רוצה לפנות למישהו מקצועי. נסי לדבר על הדברים עם הורייך, או אדם אחר קרוב, ותשמעי מה הוא מייעץ. את יכולה גם להתקשר בטלפון למרכז לתמיכה בנפגעות תקיפה מינית, ולקבל מהן תמיכה והכוונה.

תשמרי על עצמך!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההורים .

לינויי
    16/07/2009

תודה על התשובה,ועל ההמצלות ,
    אני לא בקשר טוב עם ההורים שלי ,והם בכלל לא יודעים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמון בהורים

רוני פרישוף
    16/07/2009

אני מבינה שאת מרוחקת מההורים ולא זוכה לתמיכתם (אולי אפילו להפך).

יכול להיות שבגלל זה את מחפשת חום ומגע אצל הבחור.

אך את עלולה להיות מנוצלת לרעה ולהיפגע עוד יותר.

בבקשה תני לאמא או אדם אחר מהמשפחה לקרוא את הדברים שכתבת כאן. נסי לתת בהם טיפת אמון, כדי שיוכלו לעזור לך. אם הם יבינו שבאמת קשה וכואב לך, אני בטוחה שהם יתגייסו לעזרה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת המופנית לרוני
    יואב
    14/07/2009

שלום רוני,

ברשותך יש לי עוד כמה דברים . בנוגע לטיפול, לפי מה שקראתי בכל מיני מקומות ואתרים בטיפול פסיכולוגי נפתחים כל מיני "פצעים" ודברים מן העבר. כאשר עולים דברים על היחסים עם ההורים, על האופי, על הדימוי העצמי, על חוסר הבטחון, על פתאם דברים שאגלה על עצמי ועל הורי, איך אפשר לחשוב בכלל על לימודים. אני שוקל לעבור לגור בקרבת מוסד הלימודים שבו אלמד. אין בי שום מוטיבציה, כי אני שרוי במצוקה נפשית. אני הולך די בכוח ללמוד. ואני מרגיש שאני יוצא די בודד למערכה הזאת של הלימודים וגם בודד למערכה הזו של הטיפול. מאמין שיהיה לי קשה לקבל את כל מה שיכול להיעלות בטיפול ולא יודע איך ניתן לשרוד את זה. עולות בי שאלות- כאשר יעלו דברים בטיפול, האם יש גם לשתף את ההורים במה שעובר עלי בטיפול ואולי ארגיש דברים קשים כלפי הורי, ושאלות מהסוג הזה. אני מתלבט אם בכלל להגיד להורי שאני מעוניין בטיפול, כי נורא קשה לי לדבר על זה וזה ישליך עליהם גם. אני מרגיש סבל ודי מיואש מהמצב.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה נוספת המופנית לרוני

הוספת תגובה

• ליואב, המשך על המסע הטיפולי

רוני פרישוף
    14/07/2009

הי יואב,

אתה מבטא חשש מפתיחת פצעים בטיפול. אך לפי דברייך, נראה שהפצעים כבר עכשיו חשופים, מדממים, ואתה מתמודד איתם לבד.

הטיפול הוא מסע משותף, מסע של תגליות כואבות, אך גם משמחות ומחזקות, בו לא תהיה לבד. המסע יהיה בקצב ובמסלול שלך, ויאזן בין נגיעה בעולם הפנימי, לבין סיוע לך בהסתגלות ללימודים ובדיאלוג עם ההורים.

אני לא רואה כל סתירה בין טיפול ולימודים, להפך, אלה שני תהליכים בונים, שיפרו זה את זה.

אין צורך לשתף את ההורים שאתה מתחיל טיפול, אלא אם כן אתה מעוניין בכך. בהמשך הדרך תוכל לשתף אותם, בעיתוי ובאופן שמתאימים לך.

אני מקווה שבחרת מקצוע לימודים שמעניין אותך ומתאים לך. זהו כבר צעד ראשון טוב לקראת מימוש עצמי ובניית הזהות והבטחון העצמי שלך.

בהצלחה וכל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחות כמעט בת 50 ואמא בת 70
    נטשה
    14/07/2009

אמי ניצולת שואה, אלמנה שנים רבות. עצמאית, חייכנית, טובה בעלת חיי חברה פעילים ואופטימית ואילו אחותי, רווקה מבוגרת, מרירה, שונאת אנשים , בודדה, כפייתית, נזרקת בשל התנהגותה הרעה לאנשים ממקומות עבודה בזה אחר זה. הבעיה היא שאמי עברה נישואים מלאים באלימות מילולית כולל איומים לרצח מצד אבי. אני ואחי יצאנו אנשים נורמטיבים הן בחברה והן בהתנהגותנו. למדנו מן העבר ושמנו אותו מאחורינו ואילו אחותי (שגם כילדה היה בה רוע כלפי המשפחה ואחרים) גדלה להיות אדם מריר מאוד, כמעט בת 50. נראה שהיא לא מבינה את משמעות גילה וגיל אמי ומתנהגת כאילו אמי עדיין צריכה לטפל בה ולהעניק לה תשומת לב. אמי ושאר בני המשפחה, אך בעיקר אמי שגרה לבד ואינה מבקשת מאתנו דבר, חיה תחת טרור של אלימות מילולית מצד אחותי ואני חשה שאימי חיה בפחד מפני אחותי. זה מתחיל בנסיונות השתלטות על יחסי אמי עם שאר המשפחה, העלבות והשפלות פומביות ואישיות, הן בטלפון והן פנים מול פנים, מילים איומות כמו "זבל, טמטום, את הרגת את אבא, איך אבא סבל אותך, רגשי נחיתות, מפלצת קרה וכד'...) וכשאחותי במצב רוח טוב היא מתנהגת אל אמי כילדה קטנה: מלטפת את פניה בפומבי, מכריחה זרים ואת חבריה של אמי לשמוע כמה אמא מקסימה, טובה ויפה וכמה אחותי גאה בה ורוצה לטפל בה. את אמי היא מדכאת אם אמי נוסעת לטיול, מבלה, רוכשת מכספה דבר מה, או מביע דעה בדרך כלל אין זה לנחת רוחה של אחותי והיא צועקת עליה, מנסה לכפות עליה רצונותיה וכשאמי עומדת על דעתה היא גם סופגת קללות ועלבונות ליד כולם. בעלי למד להתעלם ממנה וגם גיסתי. אני ואחי שותקים או מנסים לפייסה על מנת להשקיט את האוירה למען אמי, אך אם מישהו מנסה להעמידה על הענין, או על בעייתה, היא כועסת מכחישה ומענישה את כולנו בניתוק הקשר עמנו. היא לא עונה לטלפונים וכשהיא "מפציעה" בחיינו מחדש כשנמאס לה, כדי לא להוריד מכבודה, היא עושה זאת בדרך דרמטית כמו ביום מצב רפואי, גרירת אמי לחדר מיון כי אחותי לא חשה בטוב וכד'... רופאים כבר מעקמים פנים כשרואים אותה כי היא ממש טרחנית ותמיד רבה עם הפקידות . היא מפעילה עלינו מניפולציות, אם היא עוברת ניתוח קטן או חולה קל, היא מגרשת אותנו אחרי שטיפלנו בה יום ולילה ואז כועסת ומכנה אותנו מפלצות כי כיבדנו את בקשתה ללכת ולא התחננו ש"תסלח" לנו. היא מקנאה בנכדים, כל דבר כרוך בתחנונים מעושים מצדי, מצד אחי ואמי, אנו ממש נגעלים מעצמנו, נאלצים לקרוא לה בשמות חיבה, ללקק ולהתחנף רק כדי לרצות אותה, כל מפגש משפחתי, יש לה קורבן, והאוירה מתוחה בגללה ואחרי שהיא זוללת היא מודיעה שאכלה ובאה רק כי X התחנן אליה וכד'... אנו לא מנתקים קשר איתה: אחי מרחמים ואני מרחמים על אמי שלא תתמודד לבד. ואמי - היא אמא שאוהבת את בתה וכואבת שאיש לא אוהב אותה גם כשהיא יודעת שבתה מפלצת.אם אמי תגיד על מישהו שהוא נחמד, מיד אחותי תראה בזה משהו נגדה שהיא לא נחמדה בעיני אימי. כואב לי לראות את אמי שעברה רבות בחייה, חיה תחת טרור. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    אחות כמעט בת 50 ואמא בת 70

הוספת תגובה

• אחות ואמא

יפעת קלוש יגל
    15/07/2009

שלום נטשה

באמת סיפור משפחתי עצוב וקשה.

נראה שעל אימך עבר סבל רב בחייה, הן בשואה והן בנישואיה. אבל גם אתם הילדים סבלתם מאב אלים ממתח בבית ומחרדות שמא האיומים ברצח יצאו לפועל. ילדים גם אם לא כל העובדות ידועות להן, מרגישים ומבינים הרבה מאוד.
    המזל שפר עבורך ועבור אחיך, בגלל מבנה האישיות שלכם, ובודאי גם בשל אימך וטיפולה המסור בילדיה, ואופיה הטוב.
    עם אחותך הסיפור שונה, כנראה בשל מבנה אישיות, היא ספגה את ההשלכות של הקשיים בבית. לעיתים בתוך דינמיקה של משפחה יש ילד אחד שהוא נושא ומבטא את כל הקשיים והבעיות.
    אחותך מקשה על כולכם את החיים אבל היא אישה אומללה, חרדה, חשה מקופחת מקנאה בחייכם המאושרים. היא נעה מקיצונות לקיצונות רואה את החיים בשחור לבן, וכפי שאמרת היא עדיים ילדה קטנה שזקוקה לאהבה טוטאלית וכשששלא מקבל את מה שצריכה נכנסת להתקפי זעם נוראיים.
    את ואחיך בולעים וסופגים בגבורה רבה את שגעונותיה ומסירותכם לאימכם ראוויה לציון.
    אולי אם תוכלו לראות באחותכם אישה אומללה, שכבר בילדותה חשה לא אהובה לא מוצלחת, מה שעורר בה כעס ותחושות נקם על מה שאין לה, תוכלו לשאת קצת יות רבקלות את שגעונותיה.

חשוב שתדברו עם אמכם שהינה אישה חזקה שאוהבת את ביתה למרות הכל, ותלמדו מה נסבל עבורה.

אמא שלכם יודעת להתמודד עם סבל וטרור, ואולי גם רגילה וכבר לא יכולה אחרת.

לכן כדאי שעשו הפרדה בין מה שאתם לא יכולים לשאת לבין מה שהיא כן יכולה לשאת. ואפשר שתקחו יותר מרחק בנקודות מסוימות. כמו כן אולי אתם יכולים לעזור לאמכם לשים לה גבולות ולא להכנע לכל מניפולציה.

אני חושבת שהקשר בין אימך לאחותך הוא מסובך ומורכב מאוד אולי דוקא אימך יכולה להעזר בייעוץ, ואולי אחותך תצטרף אח"כ.

אני מאחלת לכם הרבה כוחות ואורך רוח, ואריכות ימים לאימך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

נטשה
    19/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת סיוע
    יואב
    14/07/2009

שלום רב,
    אני משוחרר מהצבא מזה שנתיים בערך ובשנה האחרונה אני מרגיש שעוברת עלי שנה קשה ובמיוחד תקופה קשה בחודשים האחרונים מבחינה נפשית לאחר שגיליתי על עצמי כל מיני דברים כמו שאני סובל מסוג של חרדה חברתית, לדוגמא שאני נמצא במתח במידה ועלי להתווכח עם מישהו שאיני אוהד ומחבב, אני יודע שאני לא מפחד כי אני לא אגיע למגע פיזי, אך בכל זאת אני שרוי במתח במידה מסויימת ואני גם יודע שהוויכוח שלי מוצדק. ולעיתים אני גם נמנע מסיטואציות אלו. לאחר מכן כמובן שאני מתחרט על הדבר ומרגיש שכן יכולתי לעמוד בזה ולעשות את זה ונגרמת לי תחושה עצמית רעה. גם שמתי לב שאני מרגיש ריחוק כלפי ההורים שלי, שאני שם לב שאבא שלי הוא לא כמו "חבר" שלי שאני יכול להרגיש חופשי לדבר איתו על הרבה דברים וגם שאני כמעט לא מדבר עם אמא שלי. בקיצור אני מרגיש די בודד ונגרם לי עוד כאב לאחר שאני לא מצליח לעמוד בסיטואציות מסויימות.אני מעוניין להתחיל טיפול פסיכולוגי וגם אמור להתחיל ללמוד כסטודנט באוקטובר. אני לא יודע איך אני אתרכז במלימודים אם במקביל אהיה בטיפול. גם ככה אינני מצליח להתרכז כעת, אז לא יודע איך אוכל להתרכז כסטודנט, מה גם שאיני יודע אם טיפול פסיכולוגי עשוי להחמיר את מצבי או להיטיב עימו. מבקש את עצתכם.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בקשת סיוע

הוספת תגובה

• טיפול לסטודנט

רוני פרישוף
    14/07/2009

שלום יואב,

אני מברכת אותך על ההחלט לפנות לטיפול נפשי. אתה נמצא במצוקה, ומעלה תכנים וצרכים רבים שיכולים לקבל מענה טוב במסגרת הטיפול.

אתה יכול לפנות לשרותי היעוץ לסטודנט במוסד בו אתה עומד ללמוד.

אם נוצר קשר טוב עם המטפל/ת, אין שום סיבה שהטיפול יפריע ללימודים. להפך, הוא אמור לחזק אותך ולתת לך תמיכה בהתמודדות האקדמית והחברתית.

בהצלחה בלימודים ובטיפול!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבוצת תמיכה
    לימור
    13/07/2009

שלום, אני מחפשת קבוצת תמיכה / סדנא שעוסקת בקשיים הכרוכים בפרישה, ובהתמודדות עם תפישת עצמי כ&quot;זקנה&quot;.

לקביעת תור
    סגירה
    קבוצת תמיכה

הוספת תגובה

• קבוצת תמיכה

יפעת קלוש יגל
    13/07/2009

שלום לימור

נסי לחפש בארגונים שקשורים לגיל השלישי.

אולי תריצי בגוגל חיפוש בנושא.
    באופן אישי אינני מכירה ולא אוכל להמליץ

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדיכאון גומר אותי
    סטודנטית
    12/07/2009

אין לי כוח יותר לכלום. זהו איבדתי את החשק לחיים.
    כל היום אני רוצה רק לישון והכדורים נוגדי דיכאון מעייפים אותי יותר לא עוזרים.
    המטפל שלי שונא אותי ואין לי כוח לחפש מטפל אחר ולהתחיל הכלל מההתחלה
    אני לא אוהבת את החיים אז למה בכוח.
    אני חיה בכוח בכפייה ככה אני מרגישה
    מרגישה בודדה עצובה
    אנשים מגעילים פגעו בי כל כך אני מרגישה מושפלת .
    רגש זוועה.

לקביעת תור
    סגירה
    הדיכאון גומר אותי

הוספת תגובה

• מה הסיבה לדיכאון?

יהודה
    12/07/2009

מה גרם לך לשנוא את החיים, לקחת כדורים מלכתחילה ולוותר על הקיום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה