פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כעס
    יוני ג
    21/06/2009

זה התחיל אצלי מגיל 18 בערך, ועכשיו אני קרוב ל20. אני מאבד עשתונות על כל דבר שקורה לי וזה מביא אותי למצבים שאני לא רוצה להיות בהם, אני מכה חפצים בבית ואפילו פוצע את עצמי בתהליך, אני צועק על אמא שלי אפילו שהיא רק ישבה על הספה שלה ולא אמרה מילה. זמן השינה זה הזמן היחיד שאני רגוע, אבל בפעמים שאני כן מצליח להרדם אני קם לאחר כמה שעות ולא מצליח להרדם שוב או שאני כן נרדם ואני מרגיש "בהכרה" כל הזמן שאני ישן
    אני רוצה להכנס למערכת יחסים עם מישהי שאני ממש אוהב אבל אני מפחד מאיך שזה עלול להסתיים
    ניסיתי לשפר את הרגלי התזונה שלי ולהגביר את הפעילות גופנית שלי, וזה לא עזר, הדבר האחרון שאני רוצה זה להיות חייב להשתמש בתרופות פסיכיאטריות.

אני כבר נואש לעצה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כעס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול התנהגותי קוגנטיבי

סיגל לוי
    21/06/2009

הי יוני
    קודם כל הכי חשוב זה שאתה רוצה שינוי ומוכן להתאמץ לשם כך
    אולי כדאי לנסות טיפול התנהגותי קוגנטיבי
    הוא עובד גם על הלחץ שאתה יוצר במחשבותיך
    וגם על התגובות שלך
    כדאי לפנות לטיפול אם זה נמשך כבר שנתיים
    יש גם טיפול קצר מועד
    בהצלחה
    סיגל לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נואשת
    סיגל
    20/06/2009

מה עליי לעשות אני נשואה + 4 ילדים הילדה בת 12 הבן בן 13 ושני ילדים קטני בן 5 ובת 7 חודשים 2 הילדים הגדולים ממש צמודים לאבא שלהם והקטנים כמובן אליי מה עליי לעשות עם אני מיתנגדת לבקשות של ילדי הגדולים אז הם גורמים למריבה בני ובן בעלי כי הוא תמיד מוותר ונתן מה שהם רק רוצים ואז מתחילה מריבה ביני לבין בעלי שאני אומרת שהוא לא צודק ואז מתחילות הקללות ללא סנטימנטים לייד ילדי ואני מבקשת תמיד לא לשתף את הילדים בכלום אבל מה אומר אין מה לצפות מילדי הגדולים לכבוד מצידם אליי מכיוון שאבא שלהם תמיד מקלל בצורה שאין לתאר במילים שאני פשוט ניכנסת למצב של דיכאון וחוסר איכפתיות וכמובן בושה ליד ילדי אין לי לאן ללכת הבית שלי הוא המקום היחיד אני לא עובדת ככה אין מי שיתמוך ויפרנס ללא (בעלי)כנראה זה מה שגורם לספוג את הקללות והבושות לייד ילדי וכמובן תמיד הם אומרים אמא עם תיתגרשי מאבא אנכנו נלך איתו מה עליי לעשות עיזרו לי כי כבר אין לי כוחות תןדה

לקביעת תור
    סגירה
    נואשת

הוספת תגובה

• עזרה

סיגל לוי
    21/06/2009

שלום סיגל
    נראה לי שאת צריכה עזרה ותמיכה
    אולי במחלקת הרוחה?
    נראה שאת חשה חסרת כוחות מול הילדים ומול הבעל
    שאין לך זכויות בבית אם אינך עובדת
    שאת צריכה לספוג אלימות מילולית
    אולי תפני לער"ן ותנסי לשאול על גוף שיכול לעזור לך ללא כסף (אם קיימת בעיה כלכלית)
    בכל אופן, את צריכה להבין שאת לא אדם כה חסר אונים
    ויש המון מה לעשות
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות קשות בזוגיות ותסכול עמוק
    אלעד
    19/06/2009

אלוהים תציל אותי מעצמי כי בא לי למות ככה. אני מיואש לגמרי מהמצב.....
    אני כל כך רוצה קשר עם מישהי טובה ומיוחדת בעיני ואני לא מצליח!! וזה מה שיוצר אצלי את כל ההרגשה של הנאחס הכללי בחיים והתסכול!

הוספת תגובה

• זה היה ההמשך האחרון להודעות האחרות

אלעד
    19/06/2009

בגלל באג בפורום זה יצא בנפרד ועם הכותרת הקודמת ...סליחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוף

אלעד
    19/06/2009

אוף!

בא לי לדפוק את הראש במקלדת מרוב תסכול!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי למצוא בת זוג

סיגל לוי
    21/06/2009

שלום אלעד
    מצטערת שהודעתך נשמטה בשל ריבוי הודעות בפורום
    קראתי את מה שכתבת קודם
    אתה מספר שעוד לא מצאת בת זוג
    שאתה בתול
    נראה שיש לך בעיה של בטחון מול אלו שמוצאות חן בעיניך כי הן לא שמות לב למה שאתה חש
    מצד שני יש כאלו שכן רוצות ואתה פוסל אותן
    נדמה לי שבשביל להתחיל
    כדאי להתחיל ממי שכן מתעניינת
    ולא לרדוף אחרי מה שלא מושג ולפנטז
    בטח מתוך אלו שכן התעניינו בך
    היו כאלה יותר נחמדות
    או שנראו יותר טוב
    אולי השלב הראשון יהיה להיות פחות ביקורתי, יותר מקבל
    נסה להכיר, לתת צ'אנס ולא לפסול
    ואולי טיפול התנהגותי יכול לעזור לך
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי לא הייתי לגמרי ברור....

אלעד
    21/06/2009

נמשכות אלי רק נשים חסרות ביטחון עצמי, בלי סקס אפיל, לא הכי יפות ולא הכי חכמות....

מבינה? אני מוטרד מהפתגם: "אמור לי מי הם חבריך ואומר לך מי אתה"....

אני לא בררן נורא, אני מדי פעם מוצא מישהי שאני רוצה ,לא כל יום, אבל לא מעט............ אבל הן אף פעם לא רוצות אותי... אף פעם! תמיד הן הולכות לבנים אחרים שאני לא מבין מה מיוחד בהם בכלל

מה יעזור לי הטיפול ההתנהגותי??
    את אומרת שההתנהגות שלי לא בסדר??

אולי אני סתם מכוער או טמבל?.....

איך את יכולה להגיד לי שההתנהגות שלי לא בסדר אם את לא יודעת מה היא? איזה פסיכולוגית עושה אבחונים בלי להכיר את הבן אדם אישית???....!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למצוא מישהי

סיגל לוי
    21/06/2009

שלום אלעד
    על פי הגישה הפסיכולוגית כל אחד מנסה לקחת אחריות על התנהגותו
    על תרומתו למה שקורה לו

אני משערת שהתנהגותך קשורה לתוצאות שאתה לא מוצא מישהי
    אולם איני מכירה אותך ויודעת האם זה נכון
    כפי שכתבה משיהי ברצף הקודם שכתבת כאן
    אולי זה קשור להופעה שלך
    אולי לחוסר בטחון עצמי
    ואולי אתה גם מכוון אל נשים שרואות עצמן אטרקטיביות ממך
    ואז הן לא "שמות" עליך
    אל תחפש את המטבע היכן שיש אור אלא היכן שיש עניין סביבך
    אני בטוחה שלא כל מי שרוצה אותך "נחותה" ממך
    אולי אתה פוסל אותן כי הן רוצות אותך
    רוצה את הדשא של השכן ולא את זה שלך

כדאי לך לחשוב ולראות אם אתה לא מרחיק מעליך את הסיכוי לבת זוג בביקורתיות שלך

מקוה שעזרתי במשהו
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה ולא מוצא...

אדווה
    22/06/2009

שלום אלעד!
    קראתי כאן את מה שכתבת...
    הרגשתי צורך לרשום לך..גם בתגובה לסיגל...
    אני קצת מכירה אישית את המצב כי גם אני הייתי בו....
    כמובן שכל מקרה לגופו..אבל אני מאוד ממליצה לך להמשיך בטיפול פסיכו'.אם הרגשת כי אתה לא מתקדם אז או שאולי כדאי שתשקול להחליף מטפלת.אולי אתה לא מספיק פתוח אליה ?אולי אתה מסתיר רגשות ולא מדבר באמת על ליבך וככה לא נפתרת הבעיה ? או שהאפשרות השנייה היא שאתה מרגיש שהטיפול תקוע ולא מצליח כי אולי ואני נזהרת כי אני לא מטפלת וגם לא מכירה אותך..אבל מניסיון לפעמים הולכים עם "הראש בקיר" ונאחזים במה שהתרגלנו...אולי כדאי לשחרר ,לשבת ופשוט לדבר עם המטפלת גם אם יש משהו שקשה לך להיפתח...
    אתה עלול היווכח כי תמצא שם כל מיני דברים שהדחקת ומעכבים אותך...זה לא סתם מילים אלעד...לי זה קרה...כמו שסיגל פעם אמרה כאן זהו מסע ומסע זה ארוך,מייגע,מתסכל אבל אם מבט לעתיד אפשר להתסכל ולראות את הדרך שעשית ואת היעד מתקרב מעט...זה לוקח שנים...לדעתי שווה...אם אין לך ממון יש תמיד פשרות לדבר ולבקש לדחות תשלום...אולי הנחה...
    לפעמים מרוב שרוצים להיות בקשר זה מלחיץ,כמו אישה שרוצה להרות ולא מצליחה ...לפעמים זה ממתח..צריך להרפות...ולהתחיל לחשוב למה זה רצוי אבל ממש לא מצוי....
    יכול להיות שלא עושה לך את זה כשמישהי רוצה אותך ככה סתם אולי אתה מחפש את הבחורה שצריך לרדוף אחריה ,שתעשה לך "חיים קשים" שתהיה לדעתך ראוי לה...לא תמיד זה טוב ואם זה ככה אצלך חשוב שתדבר על זה בדיוק עם המטפלת כי מאחורי זה מסתתרות סיבות למה אתה חושב שאתה צריך כל כך להתאמץ כדי להרגיש ראוי ולקבל ולא לקחת מה שלידך....
    אפשר גם לעשות סדנא לזוגיות,לכוש ידע,יש גם DVDשמראה את רזי הסקס,לא ממבט פרונוגרפי אלא מלמד.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפישה שלי - מטרות , ציפיות , אופטי

אהרון
    02/07/2009

אנסה להגדיל מספר מושגים שאולי יסייעו לך בסערת רגשותיך .

מטרות - המטרה ביצירת זוגיות נועדה למלא צורך בסיסי של אהבה /חום / השתייכות .
    עומדות בפני אפשרויות רבות אבל את ה כנראה מתעקש לחתור לאפשרות /מטרה שמצויה
    בפסגה שיש לך קושי בהשגתה . תנסה לקבוע מטרות ריאליות פחות או יותר . לא יודע
    להגדיר לך במדוייק . תתפשר , רכוש בטחון ונסיון אחכ המשך במסע . כשמנסים להגיע
    ליעד רחוק ונכסף לא מגיעים אליו ומתסכלים את עצמנו .

ציפיות - סטאטיסטית לא ניתן להגיע לאחוזים גבוהים בהתחלה . קח את זה בחשבון . ראה את זה כחלק מהמיומנות שאתה רוכש לעצמך . שוב קבע מטרות פחות יומרניות , קח בחשבון כשלונות , ההצלחות שתבאנה אחר כך יובילו אותך למטרות גבוהות יותר .

אופטימאליות - מבחינת ההרגשה אמור תמיד לעצמך שעשית כל מה שאתה יכול - תשנן זאת במיוחד כאשר את החווה כשלון . אל תאשים את עצמך , אל תדמיין מדוע נדחית ואל תחשוב מה אחרים חושבים . קח לך מחיקון דמיוני ומחוק כל מה שאתה מנסה לדמיין מה חושבים עליך ומי אתה בעיני אחרים . מיותר לחלוטין .

היה סבלני ותן לזמן לעשות את שלו . קח לך פרקי זמן להירגעות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים קשים מאד עם בנות ותסכול נורא
    אלעד
    19/06/2009

שלום ,
    אני בחור צעיר אחרי אמצע שנות העשרים שלי, ואני סובל מכמה מצוקות בו זמנית:
    דבר ראשון צריך לציין שאני יחסית בסדר רוב הזמן ,מרגיש טוב ונראה טוב ,מחייך ונחמד לזולת, משתדל..
    אני סטודנט באוניברסיטה וגם עובד קצת....
    הבעיה היא שאין לי חברה ולא היתה לי חברה רצינית אף פעם! אני לא מצליח להגיע למצבים רומנטיים עם בחורות בגלל הסיבה הבאה:
    בכל פעם שאני רואה מישהי שאני חושק בה מאד (בערך אחת לחודש וחצי-חודשיים), אני מנסה לדבר איתה והיא פשוט לא שמה עלי, לא מתיחסת, לא צוחקת מהבדיחות שלי, ואני אפילו לא מצליח למכור את עצמי טוב...... מצד שני, מול בנות שאני חושב שהן "נחותות" ממני (מכוערות\טיפשות\או סתם חסרות חוש הומור) ,אני נורא ביקורתי, ודוקא הן אוהבות אותי יחסית ואני מצליח לדבר איתן טוב... ואז אני מרגיש פחות שווה, כי הבנות ה"שוות" מתנשאות עלי.. זה מסובך , קשה להסביר בלי סטריאוטיפים.....

הוספת תגובה

• המשך

אלעד
    19/06/2009

היום למשל היתה בעבודה שלי לקוחה שנדלקתי עליה לגמרי, וכל כך רציתי שיהיה משהו (לא היתה בעיה טכנית, היא לא היתה לקוחה ישירה שלי) , אבל פשוט דיברתי שטויות ויצאתי בור וחסר טקט, ואז היא הלכה ואין לי אפילו מושג איך קוראים לה... אני מרגיש כמו מחמיץ הזדמנויות סדרתי , בחיים אולי הפסדתי 15 -20 הזדמנויות טובות של בנות שבאמת רציתי!...
    הלכתי לפסיכולוגית במשך שנה וחצי ועכשיו כבר נגמר לי הכסף לגמרי ובגלל זה הטיפול בקרוב יסתיים, והיא בכלל לא עזרה לי . ממש כלום, רק הנהנה ואמרה משפטים שחוקים וקלישאות ...
    מיואש..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד המשך

אלעד
    19/06/2009

נמאס לי להיות בתול , ואני נגעל מסקס עם 90% מהבנות, ואלה שאני כן רוצה את קרבתן ,ה10% שכן, מצפצפות עלי לגמרי.... אולי אני פשוט מכוער או לא נחמד ואני לא מודע לעצמי ומפרגן לעצמי יותר מדי (עודף ביטחון עצמי או משהו כזה?)..
    אני לא מבין למה אנשים פחות מוצלחים ממני מצליחים לקבל זוגיות טובה ונעימה ואני כזה מעפן.....
    כאילו, יש לי איזו מחלה שמרחיקה ממנו בחורות או משהו.. אבל אף אחד לא אבחן אותה.. איזו הילה רעה של חשמל מעל הראש..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רצון לעזור

קרנינה
    20/06/2009

לאלעד,
    יש לי ידיד טוב שגם הוא סובל מאותה בעיה שאתה מתאר. הוא גם הלך לטיפול פסיכולוגי שלא עזר כלל. אני מכירה אותו כבר שנה. האו לא מבין את המצב שלו, מדוע הוא תקוע ככה, ולא מצליח להשיג בחורה ברמתו. אבל יש הרבה דברים שהוא פשוט לא מודע אליהם, ובתור חברה טובה הייתי חייבת להעיר לו. הופעה חיצונית-זה דבר חשוב, ולמרות שהוא נראה לא רע, הא לא מטפח את מה שיש לו ונראה מאוד מוזנח. דבר שני-ההתייחסות שלו אל הזולת, יש לו איזו בעית תקשורת. אז מה שאני מנסה לומר הוא, שחבר טוב הוא טוב יותר מפסיכולוג, כי הא יכול להאיר את עיניך לגבי דברים שאתה לא מודע אליהם, ושבנות רגישות כלפיהם. תמצא מישהו שיהיה הכי אמיתי כלפיך בעולם, ותראה מה אתה יכול לשפר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצוקה נפשית-דחוף!
    הדר
    19/06/2009

שלום לך..
    כבר הרבה זמן שאני מרגישה את זה ופשוט לא ידעתי אם זו בעייה שניתן לפתור או לא,ופשוט בזמן האחרון זה מתבטא בכמה דברים וזה מאוד מפריע לי..
    אני לא יודעת כל כך איך להגדיר את זה אבל אני אנסה כמה שאפשר כדי שתביני למה אני מתכוונת..
    אני לא בנאדם טיפש בכלל,אבל קורים מצבים שמסבירים לי דברים כלשהם ואני פשוט לא מבינה גם אם זה הדבר הכי פשוט שיש,וזה לא מחוסר ריכוז או משהו כזה כי אני באמת מנסה להתרכז ולהבין .. זה יכול להיות גם במבחן שאני ידע את התשובה ופשוט באותו רגע אני יכולה לענות תשוה הכי לא קשורה שיש למרות שאחרי שיסבירו לי שזה לא נכון אני יגיד אה נכוןןן ידעתי...
    והתחלתי גם לעבוד בעבודה חדשה ואחרי שלמדתי את העבודה ובאמת היה למנהל היה סבלנות אליי בכדי להסביר יל את הדברים והכל הוא פשוט התייאש כי שוב באתי לעשות טעות הכי סתמית שיש שאני יודעת כביכול מה צריך לעשות...
    חשוב לציין שגם עוברת עליי תקופה לא קלה נפרדתי מחבר לא מזמן וזה היה קשר של 3 שנים ולא קל לי בכלל ואני מרגישה ממש רע בעיקר בגלל זה ...
    אשמח אם תעזרי לי.. תודה!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    מצוקה נפשית-דחוף!

הוספת תגובה

• ריכוז...

רונן דוד
    19/06/2009

הדר יקרה,

מה שאת מתארת אלה בעיות שונות של ריכוז.
    יכול להיות שאת לא מרוכזת בגלל שמשהו מסיח את דעתך,
    יש לך אולי צרות או מחשבות שמעיבות על נושאים אחרים
    המפריעות לך להתרכז ?

שווה אולי לבדוק אפשרות לפנות לטיפול קצר מועד שיעזור לך להתמודד עם חיי היום יום....

בהצלחה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצוקה נפשית

הדר
    19/06/2009

תודה רונן!
    יכול להיות באמת שזה חוסר ריכוז וכן באמת יש לי צרות שמפריעות לי..
    אבל איך אפשר לטפל בזה? כתבת שאפשר טיפול קצר מועד,איך אני עושה את זה בדיוק אבל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול...

רונן דוד
    22/06/2009

אנא פני לפסיכולוג או לשרות הפסיכולוגי באזור מגורייך
    לקביעת מועד לפגישת הכרות + אבחון + ייעוץ...

בהצלחה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילים להעלאת ביטחון עצמי
    יוסי
    18/06/2009

שלום קוראים לי יוסי..(אני בן 20) אני סובל מדימוי עצמי נמוך ומחוסר ביטחון עצמי.
    הייתי רוצה אם אפשר כמה תרגילים שאני יכול לעשות בבית כדי להעלות את הבטחון עצמי.
    תודה רבה.(דניאלה את בערך מכירה את הסיפור שלי...פעם דיברנו במייל)

הוספת תגובה

• יוסי יקר...

רונן דוד
    19/06/2009

אני חושב דווקא שהדרך הכי נכונה להתמודד עם בעיות של דימוי עצמי
    היא באמצעות לקיחת מטלות על עצמך, ביצוע פרוייקטים שונים שיחזירו לך אט אט את הביטחון העצמי ויחד איתו את הדימוי.
    ככל שתצליח לבצע יותר משימות, מטלות ופרוייקטים כך תקבל מהסביבה פיטבקים חיוביים שיחזירו לך את הביטחון העצמי ואיתו את הדימוי העצמי...

בהצלחה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מישהו בכלל יכול לעזור?
    צ'ורנה
    16/06/2009

הנשמה מתייסרת מעצמה לפעמים מחפשת להגיע לשפל המדרגה,כאילו מכורה לזה,,בוכה ותמיד חושבת על לעשות אתזה ולהפסיק כבר את הכאב אבל תמיד חושבת:בחיים לא אצליח לעשות אתזה- כ''כ הרבה דברים עוצרים בעדי,זה לא שאני רוצה להמשיך לחיות כי כבר איבדתי את טעם והטעם לחיים ויודעת שאפסיק לכאוב אם באמת איעלם מהעולם הזה ולעיתים חשה עצבים כלפי העולם- למה אלוהים....?איך זה אלוהים...?שכל כך הרבה דברים דפוקים בבנאדם אחד ועוד אחד שרק התחיל את חייו(בערך) בת 21וחצי..

לקביעת תור
    סגירה
    מישהו בכלל יכול לעזור?

הוספת תגובה

• פנייה לעזרה

סיגל לוי
    17/06/2009

שלום לך
    את נשמעת במצוקה
    פונה לעזרה
    או אולי מתבטאת בינך לבינך
    כי קשה להבין מה עובר עליך
    ממה נובעת המצוקה
    בכל מקרה, אל תשארי לבד עם המצוקה
    פני לעזרה כלשהי
    משפחה
    חברים
    ער"ן
    או כל גורם שיכול לתמוך בך כעת
    ואז יהיה מי שימצא את הדרך לעזור
    בתקוה לתחושות טובות יותר
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמנציה לאמי וקשיי התמודדות
    lolik
    16/06/2009

אני בת 28 נשואה - התחתנתי לפני 9 חודשים - קנינו דירה והחלטנו להעביר את אמיל גור איתנו מאחר ולא רציתי שתיהיה לבד (אבי נפטר לפני 3 שנים מה שהיה מאוד טראומטי) . אחרי כמה שבועות היה לאמי אירוע מוחי כשהתוצאה היא דמנציה. בהתחלה התמודדנו אם זה די יפה . אך לפני 3 חודשים הייתה לי הפלה טבעית בחודש השלישי להיריון שהיה מאוד קשה בשבילי ובשביל בעלי , ההפלה דווקא חיזקה עוד יותר את הקשר בינינו אך המצב של אמי מתדרדר בנוסף לדמנציה היא סובלת מדיכאון והתרופות כבר לא כל כך משפיעות אני כרגע עובדת ובנוסף לומדת, לפחות מנסה לסיים את התואר אך קשה לי להתמודד עם הכל ואם כל הבירוקרטיה שיש בארץ ( חוק סיעוד לא חוק סיעוד מתחת לגיל 60או מעל) אני מרגישה שאני כבר לא מסוגלת יותר , למרות שמבחוץ אני מראה שאני מתמודדת יופי עם הכל אך לפעמים ישנם רגעי משבר שאני ממש לא יודעת מה לעשות כי בזמן הקרוב גם לא יהיה פתרון למצבה של אמי וזה עוד יותר מתסכל והגרוע מכל שדמנציה היא מחלה שמתדרדרת ולא ניתנת לריפוי .

הייתי פשוט חייבת לחלוק את זה אם מישהו ואם אפשר אז אולי גם לקבל עצה כיצד להתמודד עם הכל בלי להתמוטת
    תודה

הוספת תגובה

• תמיכה באמא

סיגל לוי
    17/06/2009

שלום לך
    נשמעת תקופה טעונה וקשה
    נישואין, הפלה, אם שגרה אתכם ובמצב קשה
    נסי להשיג תמיכה
    לשבת עם אחים אחיות ודודים וכו'
    אולי יש למישהו עוד רעיונות, פתרונות
    האם היא סיעודית
    האם זה פתרון זמני מבחינתך או ארוך טווח
    יש כאן שאלות מורכבות, כלכליות, זוגיות, ערכיות מוסריות
    אין כמובן משהו פשוט לייעץ לך
    אולי כדאי לקחת עזרה מקצועית כדי למצוא את הפתרון המתאים לך
    בברכה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכוונה ותודה על התייחסות

לריסה
    18/06/2009

אין לי אחים או אחיות אני בת יחידה הדודו היחיד שלי גר בקצה שהני של המדינה וגם לא ממש מעניין אותו מה קורה אני מחפשת פתרון שהוא ארוך טווח בשביל אמא, פתרון שיעזור גם לה וגם לנו , לפי מה שהבנתי מהרופא שמטפל בה זה לא מצב זמני ובנוסף המצב גם יכול להתדרדר בעתיד לכן חשוב לי למצוא פתרון ואני אפילו לא יודעת ממה להתחיל או שאולי זו באמת שאלה שיש להפנות לפורום אחר אבל אשמח אם תוכלי לכוון אותי
    אני מודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פורום גריאטריה

סיגל לוי
    18/06/2009

שלום לריסה
    אני לא מבינה בתחום הטיפול הזה
    אולי כדאי להיוועץ בפורום גריאטריה
    לשמוע מהן האפשריות
    אולי דרך ביטוח לאומי
    לבדוק האם היא מוגדרת כסיעודית וכו'
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקרים
    תמיר
    15/06/2009

יהיה יפה יותר.אין לי מושג למה אני עושה זאת ולמה אני חוזר על כך שוב ושוב בלי הרף.אני אומר לעצמי שאני אפסיק עם זה,אבל זה חוזר חלילה ,אני לא יודע למה זה קורה ודבר שני איך אני עוצר את זה ?
    תודה רבה
    שאול

לקביעת תור
    סגירה
    שקרים

הוספת תגובה

• מתוקן

תמיר
    15/06/2009

היי,תראה אני מוצא עצמי במשך כל יום מייפה את הדברים והעובדות עלי ומשקר כדי שהכל יהיה יפה יותר.אין לי מושג למה אני עושה זאת ולמה אני חוזר על כך שוב ושוב בלי הרף.אני אומר לעצמי שאני אפסיק עם זה,אבל זה חוזר חלילה ,אני לא יודע למה זה קורה ודבר שני איך אני עוצר את זה ?
    תודה רבה
    שאול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר שליטה

סיגל לוי
    17/06/2009

שלום שאול
    אם אתה חש שאתה משתמש הרבה בשקרים
    ושהדבר אינו בשליטתך אף שאתה רוצה לא לשקר
    פנה לעזרה מקצועית
    כדי להבין יותר טוב מה גורם לך לשקר
    מה אתה מנסה להשיג
    ממה אתה מפחד אם ידעו את האמת
    נקודות למחשבה
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיוטים בלילה
    שרית ביטון
    15/06/2009

שלום רב אני בת 32 וכבר כמה שנים שאני מתעוררת בפאניקה שיש גוק בחדר השינה או עכביש שיורד אליי מהתקרה אני קמה בבהלה ובורחת מהחדר הבעיה שלפני שבועיים איך שסגרתי את עיניי ופתחתי אחרי דקה לערך ראיתי פנים של בן אדם בפרוזדור של הבית התחלתי לרעוד והייה לי דפיקות לב מואצות ומאז אני בקושי מצליחה לישון בלילה רוב הפעמים אני נשארת ערה עד הבוקר . הפחד מתחיל בלילה כי אני מצפה כבר לסיוט הבא אני פונה לעזרה ולייעוץ מה אפשר לעשות מצב כזה אני ישמח אים תענו לי במהרה .
    תודה מראש שרית

לקביעת תור
    סגירה
    סיוטים בלילה

הוספת תגובה

• טיפול בחרדות

סיגל לוי
    17/06/2009

אין סיבה לחיות עם הפחד
    פני לטיפול ממוקד בעזרה סביב פחדים אלו
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת עזרה דחופה
    אנונימית
    14/06/2009

שלום רב,
    אני פונה לכאן בעקבות הבעיה אצל אחי. בחור טוב בן 22, יחד עם זאת מאוד עקשן ורב הזמן אינו מקשיב לאחרים.
    לאחרונה הוא סיפר לאמא שלו שמאוד קשה לו בחיים ולא מסתדר לו למצוא עבודה קבוע, רב עם כל החברים שלו, שאף אחד לא מאמין בו ולא מבין אותו ולדעתו אין לו שום סיבה לחיות.
    בימים אחרונים התחיל לשתות הרבה, לא מצליח לשלוט בעצבים יחד עם זאת כשהוא נרגע הוא מבקש לפנות למישהו, לטפל בזה כי זה מאוד קשה לו.
    הוא בחור טוב רק שעוד לא מצא את עצמו בחיים (עדיין ילד)
    אני מאוד רוצה לעזור לו, קבענו טור לרופא אבל הוא לא הלך.
    אני יודעת ומבינה שהוא קודם צריך להחליט בשבילו שמוכן לעזרה ואז לפנות ולקבל אותה, אבל פוחדת שיעשה משהו לפני כן.
    אין נוכל לעזור לו? זה מאוד דחוף.
    בבקשה מצפה לעזרה דחופה מאוד. ותודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חייבת עזרה דחופה

הוספת תגובה

• תמיכה

סיגל לוי
    17/06/2009

שלום לך
    נסו לדבר איתו על כך שהוא במצוקה
    שהוא זקוק לתמיכה ויכול גם לצאת מהמצב ולחוש אחרת
    נסו לעשות איתו הסכם שאם הוא חש שרוצה לפגוע בעצמו
    יזעיק אתכם קודם לפני שעושה זאת לתמיכה
    ואם הוא אכן מגיע למצבים אלו
    פנו לעזרה פסיכיאטרית דחופה
    על מנת לתמוך בו
    בהצלחה
    ומזלו שיש לו משפחה כזו
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבן שלי זקוק לטיפול -
    אמא של...
    14/06/2009

שלום רב,
    מה עושים עם סרבן טיפול? המצב מאד מתוח, הצלחנו להרחיקו מהבית, מטריד אותנו בטלפונים, מתבכיין, משקר, לא מסוגל להתמיד בעבודה, למצוא עבודה, צעיר בן 21 עם כנראה הפרעה אישיותיתץ נרקיסיטית, חרדה עמוקה, דימוי עצמי נמוך. כל פעם שמזכירים לו עזרה נפשית הוא מתנפל עלינו ומסרב. מסתגר, שורץ אצל חבריו או לבד בחדרו ומגיב בתוקפנות כלפםי הוריו. עלי לציין שכבר קרה שהפעיל נגדנו סחיטה כמו: אני אתאבד, אני ארצח אותכם אם לא.... עושה לנו כל הזמן בדיקות כמה אנחנו נענים לצרכיו.
    חי בסרט...
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    הבן שלי זקוק לטיפול -

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות

סיגל לוי
    17/06/2009

אמא יקרה
    נראה שאכן את צודקת
    שהוא זקוק לעזרה
    שאינו מתנהל בצורה בונה בחיים
    יודע לקבל ולא לתת
    נראה שאת מתארת הפרעת אישיות
    מה שמאפיין מצב זה שאתה חש שאתה צודק ושכולם אשמים בכל דבר
    אינך לקוח אחריות
    לכן הוא סבור שאינו זקוק לטיפול
    אפשר לנסות להגיע אליו דרך אדם שהוא מעריך את דעתו
    ואם גם זה לא יעזור
    לקחת בעצמך טיפול שיתמוך בך ויעזור לך להתמודד איתו כאם
    המון כוח
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמנציה-עזרה בהתמודדות
    דפנה
    13/06/2009

סבא של בעלי נמצא בשלבים קשים של המחלה. סבתא שלו(אשתו של החולה)לעומת זאת היא צעירה ברוחה ובריאה. היא מסרבת לקבל עזרה מקצועית. אילו טיפים בכל אופן אפשר לתת לה כדי לעזור לה להתמודד. הוא עושה לה בושות וגם שואל אותה שאלות כמו: איך לשתות ואיך לאכול ואיך לנקות את הפה וזה משגע אותה. בבקשה טיפים להתמודדות!!תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דמנציה-עזרה בהתמודדות

הוספת תגובה

• התמודדות עם מחלה

סיגל לוי
    13/06/2009

שלום דפנה
    קראו יותר על המחלה
    תנו לה לקרוא
    חשוב שתבין שתדע לפרש מה קורה לו
    שתדע מה לצפות
    ולמה לא לצפות
    תמכו בה
    שאלו אם היא צריכה עזרה ובמה
    מקוה שאכן זה יתמוך בה
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על תרופה נגד דיכאון
    ארנון
    12/06/2009

שלום
    אי לא יודע אם זה המקום אך רציתי לברר בקשר לתרופה נגד דיכאון בשם ויאפקס
    כמה היא יעילה ?
    וגם אם היא מטפלת בסימפטומים הנלווים לדיכאון כגון כאבים בגוף?
    תודה ממראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על תרופה נגד דיכאון

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סיגל לוי
    13/06/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=177 id=link]פסיכיאטריה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    =)
    11/06/2009

יש לי בעיה של הזעת יתר בידיים, ההזעה קוראת רק מתי שאני נמצאת תחת מצבי לחץ

אך בזמן האחרון אני שמה לב שאני בעצם מפחדת להכנס למצבי לחץ כדי שאני לא אזיע, ובדיוק

בגלל הפחד הזה אני חושבת שאני מחמירה את הבעיה לעצמי.

אז רציתי להעזר בכם ולקבל עצות איך אפשר להתמודד עם הפחד ולעבור תהליך כדי להביס אותו.

תודה מראש =)

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• לחץ מהזעת יתר

סיגל לוי
    13/06/2009

שלום לך
    את יכולה לעבוד על הקושי משני כיוונים
    מצד אחד להפחית לחץ
    יש המון שיטות להרגע
    דמיון מודרך
    מוסיקה
    מדיטציה
    יוגה וכו'
    מצד שני, מצאי לך שיטות להתמודד עם מצב שבו זה כבר קורה
    כמו קירור הגוף
    שטיפת הידים
    מגבונים לחים וכו'
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה