פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חלומות\מטרות וקנאה.
    אנונימית
    27/07/2009

שלום, אני נערה בת 15 - חודש הבא 16. אני מעדיפה להציג את עצמי כאנונימית מטעמי האישיים.
    יש לי בעיה מאוד מסויימת שאני מאוד קנאית, ויש לי כמה מטרות בחיים שאני רוצה להשיג בזמן הקרוב אבל אני סבורה מאוד שלא אצליח.
    עליי, באופן כללי: לא אדם חברותי במיוחד - קשה לי להקשר לאנשים, בעיקר כי אני ביישנית למדי. 3 שנות חט"ב למדתי בכיתה אקדמית, כאשר בכתה ט' הייתה לי נפילה חדה מאוד בגלל דברים מאוד אישיים שעברתי, אם כי בסוף שנה הצלחתי לעלות בחזרה, ואף הייתה לי אפשרות להמשיך בכיתה אקדמית גם ב-י', אבל החלטתי שאני ממשיכה בביוטכנולגיה. השנה, כיתה י', עברתי בהצלחה גדולה את הבגרות במתמטיקה 05 עם ציון סופי 100, וכל שאר הבגרויות היו קלות למדי. עולה לי"א עם ממוצע גבוה בתעודה. בקצרה, אני תלמידה מצטיינת. אני מציירת וזה התחביב שהכי חשוב לי. אם כי לא ברמה מקצועית, אבל אני עושה ולומדת דברים לבד, ובכלל אני די יצירתית. שרה מעט, שוב, לא מקצועי. אני אדם שמאוד שואף לשלמות ברמות מטורפות, אוהבת סדר ונקיון. מתנדבת במד"א. אני באה ממשפחה טובה, מחונכת היטב, והדוקה לדת שלי (יהודיה), אבל אני לא אדם דתי או חרדי.

[המשך בתגובה]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חלומות\מטרות וקנאה.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך, הבעיה

אנונימית
    27/07/2009

וכעת, הבעיה שלי.
    המון אנשים פגעו בי, כי אני קלה לניצול, וכי אני בשפה הפשוטה- אדם די טיפש. אני לא יודעת להסתדר לבד ליד אנשים, ואני נותנת יותר מדי אמון באנשים, וסומכת עליהם בקלות. המצפון שלי גם מאוד חזק, כך שאני בדר"כ לא פוגעת באנשים, ואם כן אז זה רק בטעות, ואני מיד מתנצלת.
    ואני... אני די רוצה "להחזיר" לאנשים האלה. לא לפגוע בהם, אבל כן להראות להם שאני טובה מהם, כי אני מאמינה שאני באמת אדם טוב יותר מהם. ורובם יודעים את הרצונות שלי, אז אני רוצה להראות להם שאני השגתי את שלי והם לא, שלי זה מגיע ולהם, על מה שהם עושים, לא.
    זה נשמע מעט אנוכי והתנשאותי, אבל למרות הבטחון העצמי וההערכה העצמית הנמוכים שלי, אני מאמינה שאני אדם טוב. וכדי לא לפגוע בהם, אני רוצה רק להראות להם שלי מגיע מה שלהם לא.
    עכשיו אולי זה ישמע שטותי וילדותי, אבל אני מאוד רוצה להקים להקה או לשיר לבד, ולהיות מישהי מאוד מוכרת. אבל דבר ראשון - אני לעולם לא הייתי בפיתוח קול, ואף על פי שאני יכולה לשיר, אני לא שרה נכון וזה גם אולי מונע ממני להגיע לצלילים מסויימים, ואני לא יכולה לאפשר לעצמי מבחינה כספית שיעורי פיתוח קול. דבר שני - אני לא רואה סיבה שדווקא אני, מכל העולם, אצליח להשיג את המטרה שלי, ועוד בזמן הקרוב...
    ולפעמים זה מאוד מכניס אותי לדכאון. אני לא בדיוק יודעת למה פניתי לכאן - כי אני רוצה שתייעצו לי איך אני יכולה להגיע למה שאני רוצה, או כי אני רוצה שתעזרו לי לשכוח מהחלומות (שבאמת אפשר לקרוא להם רק חלומות..) שלי.
    ובאשר לקנאה: לפעמים אני רואה אנשים שהם לא באמת שרים טוב, או מציירים טוב, והם מאוד מאוד מצליחים. זה מעורר בי קנאה מאוד עזה, ומוריד מאוד את הבטחון העצמי שלי, עוד יותר.

יש לי עוד כמה בעיות אבל בעיקר אני רוצה לדון בזו.

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחור ולבן לעומת ראייה מורכבת

רוני פרישוף
    28/07/2009

הי אנונימית,

את מצטיירת כנערה מאד מוכשרת, עם הרבה כוחות, עולם פנימי עשיר, חיי דמיון ושאיפות גבוהות לחיים.

לפעמים צעירים מוכשרים מרגישים לחץ פנימי להצליח מהר ובגדול, עוד בטרם הבשילה אצלהם היכולת להציב מטרות הדרגתיות, לתכנן תהליכים לטווח ארוך ולהתמודד ביעילות עם הקשיים והתסכולים שבדרך.

הפער בין השאיפות הגדולות לבין התחושה שהמטרה מאד רחוקה יוצר הרגשת תסכול, הרגשה שהמטרה בלתי אפשרית, ופוגע לך בבטחון העצמי ובמוטיבציה.

באופן כללי, את נוטה לפערים גדולים ולראיית העולם בשחור ולבן (הכל או לא כלום, טוב מול רע וכו').

ראייה זו אופיינית כמובן לגילך, אך גורמת לך לסבל ולקושי לתפוס את עצמך ואת סובבייך באופן מציאותי ומורכב יותר.

בדרך כלל, לכל אחד, גם לך, וגם לאלה שאת נפגעת מהם - יש יתרונות וחסרונות, נקודות חוזק וחולשה, רגעים של טוב ורגעים של רוע. ככל שתביני את המורכבות האנושית ותלמדי להסתדר איתה, תגלי שהבטחון העצמי שלך מתייצב, שאת מסוגלת לתכנן תהליך לטווח ארוך ולעמוד בו, שאת פחות נפגעת מחברייך ולומדת להסתדר איתם, ושרמת הקינאה נרגעת.

אני מזמינה אותך לקרוא ספר מעולה "הדרמה של הילד המחונן" מאת אליס מילר, אני מאמינה שידבר אלייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב נפשי ותגובה פיזיולוגית
    ניר
    27/07/2009

שלום ,

אני נמצא במצב נפשי די ירוד, חרדות, מתחים,הדחקות, בדידות,דכאון מסויים, כבר כמעט שנה. אני מתכנן בתקופה הקרובה להתחיל טיפול פסיכולוגי. שמתי לב, שמהלך השנה הזו, שגם הבנתי שאני שרוי בסוג של מצוקה נפשית, אני מרגיש צורך לשחרר אוויר כל כמה שניות/דקות, לאו דווקא בהתקף חרדה רגעי או משהו בסגון, אלא באופן קבוע אני מרגיש צורך להוציא אוויר ולאחר מכן אני מרגיש הקלה מסויימת, וחוזר חלילה. אני מתפקד פחות או יותר רגיל, עובד,עושה ספורט וכו'. למרות שאני חש תשישות נפשית ופיזית, שאני משער שהיא בעקבות מצבי הנפשי.נבדקתי אצל רופא המשפחה בזמנו והוא אמר שמבחינת הנשימה שלי הכל תקין. האם יתכן כי תופעת הנשימות שתארתי נוצרה בעקבות המצב הנפשי שאני נמצא בו? והאם יכול להיגרם מכך נזק בריאותי אם זה נמשך לאורך זמן?

אשמח לתשובה.

הוספת תגובה

• גוף נפש ונשימה

רוני פרישוף
    27/07/2009

שלום ניר,

יש קשר הדוק בין גוף לנפש. הגוף מגיב בצורות רבות ומגוונות למצבנו הנפשי. תופעת הנשימה שאתה מתאר היא נפוצה ובהחלט יכולה לנבוע ממתח נפשי. (וטוב שבדקת דברים נוספים).

התופעה בהחלט לא מסוכנת, אך מעיקה, וטוב שאתה מתחיל טיפול בקרוב.

עד שמתחיל הטיפול, תוכל לנסות תרגילי הרפייה ונשימה, שיעזרו לך להרגע ולהיות מודע יותר לגופך.

לדוגמא, קח לך חצי שעה לשבת נינוח בעיניים עצומות, להקשיב לנשימתך הטבעית מבלי לשנות אותה. שים לב לקשר בין הנשימה לתחושות גופניות אחרות. נסה לדמיין שאתה נושם עמוק "אל" איברים מסויימים, כמו הבטן, הלב, קצות האצבעות. דמיין שאתה במקום נעים ורגוע, ובכל נשימה נהנה מהאוויר הצח. נסה לחשוב מחשבות חיוביות על התהליך הטיפולי הצפוי לך, ועל השינויים לטובה שאתה רוצה לחולל בחייך.

תרגיש טוב ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול .
    לינויי
    26/07/2009

לרוב השאלות שלי רוני עונה אז הפעם זה גם יהיה מופנה אלייה כי היא ראתה את רוב התגובות .
    החלטתי לחקת את עצמי ביידיים וללכת לטיפול של איש מקצוע.כי באמת אני מאומסת רגשית ונפשית .
    יש לי כמה שאלות,

1.איזה איש מקצוע אני צריכה ?פסיכולוג,פסיכיאטר? השנה בחטיבת ביינים בקריית אתא,ושנה הבאה אני עולה לתיכון בחיפה.
    האם אני יצטרך ללכת לטיפול על יד מקום מגוריי או מקום לימודיי ?ואני יוכל ללכת במקום ליועצת שבשנה הבאה בבית ספר?
    3.יש אפשרות ללכת תאיש מקצוע דרך קופת חולים [מכבי].ואם כן איך זה הולת צריך הפנייה מהרופאת המשפחה?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול .

הוספת תגובה

• טיפול

רוני פרישוף
    27/07/2009

הי לינוי,

כל הכבוד שהחלטת לקחת את עצמך בידיים וללכת לטיפול!

זה צעד גדול וחשוב בדרך להחלמה נפשית.

רצוי שהטיפול יהיה לא רחוק מהבית, שלא יהיה לך קשה להגיע.

את יכולה לפנות לפסיכולוג/ית של מכבי. אין צורך בהפנייה של רופא משפחה. במידת הצורך, תוכלי בשלב הבא לקבל עזרה גם מפסיכיאטר/ית.

שיחות עם יועצת בית הספר הן חשובות, אך לא תחליף לטיפול. את יכולה להתייעץ עם היועצת איך להגיע למטפלת טובה. יכול להיות שהיא מכירה עוד אפשרויות טיפוליות באזור מגורייך.

תוכלי לפנות גם למרכז לתמיכה בנפגעות תקיפה מינית במספר 1202. הן יוכלו להפנות אותך למטפלות המתמחות בפגיעה מסוג זה.

בעיקר, לינוי, זכרי שאת מאד צעירה וכבר עברת הרבה חוויות קשות בחיים. תני לגוף שלך להתאושש ולהשתקם. שמרי עליו עד שתרגישי שוב טוב עם עצמך. אל תתני לאף אחד לגעת בך בניגוד לרצונך. עדיף לדעתי, שתמנעי מפעילות מינית עד שתתחזקי, ותקבלי תמיכה בטיפול.

בהצלחה וחיבוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה
    ניני
    26/07/2009

אני מאוד צעירה בת 12.יש לי חברה טובה שהיא מאוד שונה מכולם עברה עליה פעם תקופה קשה שהיא לא דיברה עם אף אחד אבל היום היא בסדר. יש לה תחביבים שונים ואף פעם לא היה לה חבר. הייתי אצלה והיא סיפרה לי שהיא מעדיפה בנות. לא נבהלתי כל כך אבל אז היא סיפרה לי שהיא התנשקה צרפתית עם הילדה למרות שהיא רק בת 12 והיא גםנגעה לה באיזורים מאוד אינטימים ולפי מה שהיא מספרת גם הילדה ההיא עשתה ככה. מאוד מוזר לי כל הקטע ואני לא יודעת אם לספר או לא כי זה בוער לי כי היא סיפרה פרטים מאוד אינטימים וקשה לי לשמור. אני מפחדת לספר להורים שלי כי אני דואגת אם הם לא ייתנו לי להסתובב איתה. אני גם לא יודעת אם אני רוצה חברה שהגיעה לשלבים מאוד מתקדמים מבחינה מינית והיא אומרת שאם הילדה השנייה תרצה היא מוכנה להיות איתה גם בלי בגדים. אני בכלל לא כזאת ומאוד מבייש אותי לדבר על נושאים כאלה ובגלל זה אני לא יודעת אם אני אוכל להיות חברה של ילדה שהיא גם לסבית וגם התנשקה צרפתית בגיל כל כך צעיר.
    בבקשה תעזרו לי אני באמת לא יודעת למי לפנות.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה

הוספת תגובה

• מיניות בגיל צעיר

יפעת קלוש יגל
    26/07/2009

שלום ניני

בגיל שלך מיניות היא דבר מרגש מבלבל מושך ומפחיד.

הבשלות המינית שונה מילדה לילדה, לחברתך התנסות לסבית, אך אין זה ודאי שהיא לא תתנסה עם בנים בשלב אחר בחייה.

דוקא משום שההתנסות היא עם בת ובהסכמה, אפשר והיא חשה פחות מאויימת ויותר בטוחה ומרשה לעצמה לעשות דברים שאת לא היית מעלה על דעתך לעשות עם בן. נשמע שזה על הגבול הדק, בין התנסות מינית לסקרנות מינית שקורת גם בגילאים צעירים יותר.

אם זו חברה טובה ספרי לה על חששותייך שאולי היא לא בשלה למה שעושה. את גם יכולה להמליץ לה לפנות למבוגר שיעזור לה לחשוב על מה שועשה. אמרי לה שאת חשה לא בנוח מתאוריה החושפניים (שדרך אגב בעיני מדאיגים אפילו מהמעשה עצמו) באופן כללי תהיי חברה עם מי שנוח לך.

אם את חושבת שהיא נמצאת בסיכון רגשי או פיזי במצב הזה הייתי ממליצה לך לפנות למבוגר.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם איבדתי פרופורציות?
    לילי
    26/07/2009

שלום,
    אני נשואה במשך שנתיים. בקשר עם בעלי כשש שנים. הקשר אף פעם לא הלך חלק. בתחילת הקשר בעלי היה רכושני כלפי, לא הסכים שאצאה עם חברותי לקפה בלעדיו... ביקש שאנתק את הקשר עם החבר לשעבר, ממנו נפרדתי מספר שנים לפכי כן והוא כבר היה לפני חתונה. בעלי גם דרש שלא אגיעה לחתונה שלו ואני ויתרתי...

לאחר מכן הנושא הסתדר, בעלי הבין שזה לא נכון לבקש ממני לא לצאת עם חברותי בלעדיו וכו'.

לאחר שהתחתנו התחילו בעיות אחרות. אם הוא עצבני הוא מתפרץ, מדבר גסויות. מרשה לעצמו לקלל אותי בצורה גסה ביותר. הוא מתפרץ אם אני לדעתו קובעת לו עובדות. לדוגמא, אחרי שהוא ישן חי יום בשבת ואני הייתי עם התינוקת, אמרתי לו אחרי שהוא התעורר שעכשיו אני הולכת לנוח ואתה תיהיה עם הבת. הוא התפרץ עלי בטענה שאני קובעת לו עובדות... כמובן שזה הסתיים בקללות וצעקות..
    אנחנו רבים ואני חושבת שכדאי לעזוב אותו, ואז אז אני חשבת שיש לנו בת קטנה - בת שנה ועדיף שהוריה לא יהיו גרושים. אני שוכחת את הכל וממשיכה הלאה, עד לפיצוץ הבא - זה קורה כל מספר שבועות.

אני טיפוס משפחתי, אוהבת זוגיות קבועה, לכן אני מנסה לשכוח ולהמשיך הלאה. הבעיה היא שגם כשהוא לא צודק, אני חושבת שאולי הייתי צריכה לנסות למנוע את המריבה... אני לא אומרת את זה לבעלי, אך אנ יחושבת כך. חשוב לי לציין שבעלי אף פעם לא מתנצל, גם כאשר הוא ממש מעליב אותי.
    אני משכילה, אוכל לפרנס את עצי ואת בתי בכוחות עצמי. אני מרגישה שאיבדתי את עצמי.
    האם אני איבדתי פרופורציות? את הביטחון העצמי שלי?

תודה,
    לילי.

לקביעת תור
    סגירה
    האם איבדתי פרופורציות?

הוספת תגובה

• זוגיות בעייתית

יפעת קלוש יגל
    26/07/2009

שלום לילי

לדעתי לאף אחד לא מגיע יחס אלים ומבזה כפי שאת מתארת.

נשמע שלבעלך צרכי שליטה גבוהים שבאים לידי ביטוי ביחסים איתך, ועלולים לבוא ליד ביטוי גם עם הבת.

אם הבעל לא מוכן לפנות לטיפול זוגי, על מנת לשפר את יחסכם, פני את לטיפול בו תוכלי להבין את דפוסי התנהגותך, לשקול את הרוחים והמחירים מהמצב , ואת צעדייך.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול זוגי?

לילי
    28/07/2009

תודה על התשובתך.
    איזה טיפול מומלץ עבורי, במידה ובעלי אינו מסכים לטיפול זוגי? אצל פסיכולוג? או עובד סוציאלי במרכז למניעת אלימות במשפחה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול

יפעת קלוש יגל
    28/07/2009

שלום לילי

שתי האופציות טובות. מה שחשוב הוא שנותן הטיפול יהיה בעל הכשרה בפסיכותרפיה.

ניתן לפנות גם דרך קופות החולים,וכמובן באופן פרטי.

שיהיה לך המון בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורים כמובן מאליו
    דניאלה
    26/07/2009

אחרי שקראתי על בחורה שלא בא לה להתקשר לאמא שלה עלה לי כל מערכת היחסים עם בתי הנשואה שמקבלת המון ובתמורה מה שאנחנו מקבלים זה בד"כ ביקורות, עקיצות . היא אף פעם לא תתקשר תמיד אני צריכה ליזום שיחה ניסיתי פעם ייעוץ אצל הפסיכולוגית צריך להתנהג עליה ברכות ולהיות שם בשבילה כנראה שיש לה כעסים שלא קיבלה מספיק תשומת לב בגלל שאנחנו עבדנו (יש לציין שלא היה משהו יוצא דופן ) ולא היה לנו הרבה זמן בשבילה,ובסופו של דבר היא תרגע, היא בעצמה היתה בטיפול ומאז הקפריזות שלה עלו. כבר שלוש שנים אנחנו אוכלים קש בשקט ולפעמים אנחנו לא מצליחים לשתוק ועונים לה אז יש מריבה קשה. אני עושה הפסקה של כמה ימים לא מדברת איתה ואז היא נרגעת מדברת יפה כמה ימים ושוב חוזר חלילה. בטוח שלא היינו הורים מושלמים אבל גם לא היינו הורים גרועים כ"כ עד מתי נהיה שק איגרוף!!!

לקביעת תור
    סגירה
    הורים כמובן מאליו

הוספת תגובה

• יחסים עם הבת

יפעת קלוש יגל
    26/07/2009

דניאלה שלום

לא ברור לי אם הבת הפסיקה את הטיפול, ואז אולי זה היה מוקדם מידי. בשלב בוהכעס עולה וצף אך עדין לא מעובד לגמרי ואין השלמה עם מגבלות ההורים והאכזבה מהם.

האם הלכתם לפסיכולוגית של הבת?

אולי תפנו לייעוץ נוסף או אולי לטיפול משפחתי. אני חושבת /שאם יעזרו לכם להבין על מה היא כועסת תוכלו להיות יותר אמפטים וסובלניים כלפיה מחד, ולהציב גבולות מאידך. בדרך כלל הכעס הוא לא על דברים קונקרטים אלא מורכבים יותר ניואנסים של תגובות שלא תמיד אפשר לזהותם לבד.

רק רכות ויחס טוב לא יעזרו משום שאם הם לא ממוקדים על הכעס עצמו הם אפילו יכולים לעצבן עוד יותר. אתם גם תהיו מותשים מההבלגה בסופו של דבר והריבים עלולים להקצין.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העלאת ביטחון עצמי
    גילה
    26/07/2009

אני סובלת מחרדות ודיכאון שבא והולך מזה כ3 שנים - אני מרגישה שחלק מהבעיות שלי הם עקב ביטחון עצמי נמוך ופחד מכישלון ( ותחושה מתמדת שאני לא מבצעת את עבודתי מספיק טוב)
    רציתי לדעת על טכניקות להעלאת הביטחון העצמי , במידה ויש כאלה
    בנוסף אני מתחילה טיפול הומאופתי = עד כמה זה יכול לעזור במצבים אלו?)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    העלאת ביטחון עצמי

הוספת תגובה

• חרדות ודיכאון

יפעת קלוש יגל
    26/07/2009

שלום גילה

את סובלת מחרדה ודיכאון ועלייך לטפל קודם כל בהם, כדי לשפר את הביטחון העצמי

נשמע שמדובר בתקופה ארוכה שבדואי את סובלת בה, כדאי לך לפנות לאחת האפשרויות הבאות לעזרה.

טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי בו תוכלי ללמוד טכניקות כפי שבקשת

או טיפול פסיכולוגי דינאמי מקיף יותר

לעיתים יש צורך גם בטיפול תרופתי לתקופה מסויימת.

אינני מתמצאת ביעילות הטיפולים ההומופטיים בתחום זה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר לשאלה :
    בתיה
    26/07/2009

מהי הסיבה לכך שאנשים נגררים אחר החברים שלהם לעשן ?
    איך החברים משפיעים עליהם ??

לקביעת תור
    סגירה
    הסבר לשאלה :

הוספת תגובה

• השפעת חברתית

יפעת קלוש יגל
    26/07/2009

שלום בתיה

אני מציעה לך לפנות למחקרים שנעשו בנושא, ויש רבים כאלה.
    נסי באנטרנט או בספריה אקדמית.

בגדול מדובר בהשפעה ולחץ חברתי, בדרך כלל בגיל ההתבגרות, כאשר הנוטים להגרר הם אלו שלרוב הערך העצמי שלהם נמוך.

קריאה מהנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הכוונה ש..

בתיה
    26/07/2009

אותם אנשים חשים דימוי עצמי נחות? הם לא מרגישים טוב עם עצמם?
    והפתרון שהם מוצאים זה עישון ?

ומה לכתוב בגוגל "לחץ חברתי" " השפעה חברתית" ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ חברתי ועישון

יפעת קלוש יגל
    28/07/2009

שלום בתיה
    הכוונה שאנשים שפחות בטוחים בעצמם נוטים יותר ללחץ חברתי ונוהגים כמו הרוב, או נגררים.

נסי את שתי האופציות בגוגל.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מתקשרת לאמא
    אילנה
    25/07/2009

אני רווקה וחיה עם החבר שלי חמש שנים , עובדת ויש לי את החיים שלי . אמא שלי מתקשרת אלי וכועסת שאני לא נזכרת להתקשר אליה כמה ימים ומנסה לעורר רחמים עם הבכי שלה שזה די מגעיל אותי. היחסים ביננו טובים ואין לי שום דבר נגדה ,אבל אני חסרת סבלנות ועונה לה לא יפה. איך לדעתכם אני צריכה להתנהג האם אני צריכה להתקשר אליה אפילו שלא תמיד בא לי לדבר איתה?

לקביעת תור
    סגירה
    לא מתקשרת לאמא

הוספת תגובה

• קשר עם אמא

רוני פרישוף
    25/07/2009

שלום אילנה,

את אשה צעירה, שמתנסית בצעדים ראשונים של עצמאות ואוטונומיה. לא מפתיע שאת רוצה קצת מרחק מאמא, ושקט ממחוייבויות ורגשי אשמה. הלחץ שלה רק מגביר את הצורך להתמרד ולהשתחרר, זה לגמרי מובן.

יחד עם זאת, נסי לשים עצמך בנעליה. מן הסתם, היא טיפלה בך היטב כל שנות ינקותך, ילדותך ונעורייך. היא התעוררה בלילות כשבכית, טיפלה בך גם כשלא תמיד בא לה, פירנסה כנראה, האכילה, ניקתה, קנתה, הובילה ושיחקה איתך, ומצאה סבלנות גם כשהיתה חסרת סבלנות וטרודה בענייניה.

כעת, משפרחת מן הקן, ואני מאמינה שהיא שמחה בשבילך, היא מרגישה שכל מה שהיתה עבורך נהייה "שקוף" ומובן מאליו. היא מרגישה מחוקה וחסרת משמעות.

נראה לי שאם תרימי טלפון פעמיים בשבוע, ותקבעי איתה לקפה מדי פעם, תסבי לה אושר גדול, וגם את תרוויחי.

כי אמא יש רק אחת. וכשתהפכי לאמא, תגלי את זה מחדש.

אם בכל זאת יש ביניכן משקעים מן העבר, כעסים וחשבונות פתוחים, עכשיו זו הזדמנות לשוחח, ולתת הזדמנות לקשר טוב יותר ביניכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוק לייעוץ
    דן
    24/07/2009

שלום,

אני באמצע שנות העשרים וחש מצב נפשי ירוד כבר כמעט שנה. רציתי להתחיל טיפול כשגיליתי שאני במצוקה נפשית אבל פשוט דחיתי את זה כי חשבתי שדברים יסתדרו. אני מרגיש שאני די בודד, למעט אחים והורים, וגם קצת חברים, למרות שכבר ניתק הקשר עם הרבה מחבריי, ואני נפגש אולי אחת לשבועיים-חודש עם כמה מחבריי שאני נמצא בקשר איתם. אני מרגיש לא בנוח עם הוריי, אני מרגיש סובל בבית.. אני מרגיש מרוחק מהם וכי הם לא גב שיכול לתמוך בי. אני לא חושב שאני בכלל מסוגל לדבר איתם על מצבי הנפשי, לא מרגיש שאני יכול להרגיש איתם בנוח. לא יודע מדוע, אבל באופן טבעי אני נמנע מלייצר איתם דו שיח אפילו. .אני מדחיק כל מיני מתחים עם אנשים וחרדות שהיו ושקורים לי, מצבים שאני לא מרגיש מספיק בטוח בעצמי ושלא "עומד" איזה "גב" מאחורי. גם אולי איזה סוג של חרדה חברתית. אני לא יודע איך לפרש מצבים מסויימים שקורים לי עם אנשים מסויימים. חוץ מזה, נרשמתי ללימודים אקדמיים וגם שכרתי דירה על יד מוסד הלימודים, אבל אני מרגיש שבאמת קשה לי, אני ממש בדילמה אם ללכת ללמוד או לוותר, לא יודע אם אוכל לעמוד בכל העניין של הלימודים לצד זה שמלווה אותי מצב נפשי רע. אני מרגיש שגם כך קשה לי להתמודד עם מצבי והוא מאד משפיע עלי גופנית ומנטלית, ולא יודע איך אשרוד בלימודים וזה מעלה בי חששות וספקות לגבי ההמשך. מצד שני אם אבטל את הלימודים אני עשוי להתחרט.לא יודע מה להחליט. מצטער שכתבתי הרבה, אך אודה להתייחסות.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    זקוק לייעוץ

הוספת תגובה

• שלום דן

דניאלה הרץ
    25/07/2009

חשבת ללכת לטיפול ודחית - קיוות שהמצב ישתפר מעצמו, אך כיוון שכבר יותר משנה אתה מרגיש רע בצורה שמפריעה לך לחיות ולתפקד בהחלט הגיע הזמן שתפנה לטיפול. חבל על הזמן והסבל שלך. אל תדחה ואל תהסס טיפול עשוי לעזור לך מאד. בהצלחה , דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ דחוף
    תמר
    24/07/2009

בתי ילדה לפני שלושה שבועות. היא ממש עצבנית, לא רוצה עזרה ולא רוצה לבוא לשבת ולא מוכנה לקבל טיפול פסיכולוגי. בעלה ביקש שהוא בעבודה לבוא אליה ללא הודעה (כי היא לא מוכנה שנבוא אליה) לקחת את הילד לטיול כדי שתוכל לנוח. ניסיתי לבוא פעם לביקור והיא כעסה ואח,כ פחות או יותר התנהגה יפה בפעם הבא שהצעתי לה שאני יגיע שוב היא לא רוצה ואומרת שאצלה זה לא בית מלון והיא תגיע אלינו לסוף שבוע וכמובן ברגע אחרון היא מתקשרת ומודיעה שהיא עייפה והם לא יוכלו להגיע. בעלה מיואש ואומר שנמאס לו וזה פוגע בילד למרות שהיא מטפלת בו ודואגת לו מאד אבל לא מדברת אליו ולא שרה לו. מטבעה היא בחורה מאוד אגוצנטרית ומרוכזת בעצמה כך שאני לא יודעת אם היא באמת בדיכאון או שזה סתם פינוק יתר השאלה היות והיא לא מוכנה ללכת לייעוץ האם אני צריכה כדאי שאני יגיע אליה לנסות לעזור כמו שבעלה מבקש? מה עושים עם בן אדם שלא מוכן לקבל טיפול פסיכולוגי

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ דחוף

הוספת תגובה

• יעוץ לסבתא טריה

רוני פרישוף
    24/07/2009

שלום תמר,

לפני מספר ימים הועלתה שאלה כמעט זהה על ידי ענת, שקיבלה תשובה מצויינת מיפעת.

אנא קראי את תשובתה של יפעת, אני בטוחה שתעזור לך.

עיקרי העצה מצויים בסיפא: "אני חושבת שכדאי לכם לפנות לייעוץ לספר בהרחבה את הרקע והשתלשלות היחסים כדי להבין את מקור הבעיה וכיצד להתחיל לפתור אותה. רק אז תחליטו איזה צעדים לעשות, כאלו שיועילו ולא יחבלו עוד יותר בקשר".

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי כמה שאלות :
    בתיה
    24/07/2009

השאלה הראשונה היא שרציתי לדעת מזמן מהו פסיכוזה ? אשמח לתשובה מפרטת!
    דבר שני רציתי לדעת אם לימודי פסיכולוגיה הם לימודים קשים ?
    כי זהו תחום שאני שואפת אליו כשאסיים לימודי תיכון, אשמח לתשובה זו!!!

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי כמה שאלות :

הוספת תגובה

• פסיכוזה ופסיכולוגיה

רוני פרישוף
    24/07/2009

שלום בתיה,

פסיכוזה היא מצב של איבוד קשר חלקי או מלא עם המציאות, והופעת הזיות (מראות, קולות, ריחות, שאינם קיימים במציאות) ו/או מחשבות שוא (למשל שמישהו רודף אחרי). הפסיכוזה מופיעה על רקע מחלה נפשית, שימוש בסמים, טראומה ועוד. היא גורמת סבל בל יתואר לאדם ויקיריו.

תוכלי לקרוא יותר בערך "פסיכוזה" בויקיפדיה, ובעוד שפע מקורות באינטרנט ומחוץ.

לימודי פסיכולוגיה הם בעיקר ממושכים. (כדי להיות פסיכולוג קליני יש צורך בשלוש שנות תואר ראשון, שלוש שנות תואר שני כולל עבודת תזה וארבע שנות התמחות). הלימודים מפרכים מבחינת כמויות הקריאה באנגלית והמבחנים, אך מרתקים ברובם (למעט סטטיסטיקה ושיטות מחקר, שאלוהים יודע מדוע תופסים נפח כה רב בלימודים). הקבלה לתואר שני, ואח"כ להתמחות, קצת קשה.

את יכולה לקחת קורס מבוא לפסיכולוגיה או משהו דומה באוניברסיטה הפתוחה, ולראות אם את מתחברת.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או.קי הבנתי אבל...

בתיה
    24/07/2009

מה הכוונה שהלימודים מפרכים מבחינת כמוית הקריאה באנגלית והמבחנים ?
    כאילו צריך ידע עמוק באנגלית ? אם כן אני צריכה שתכווני אותי !
    ואשמח לאמייל שלך בכדי להתייעץ איתך לכל מיני דברים שנראים לי שאת תעזרי לי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנגלית

רוני פרישוף
    25/07/2009

רוב החומר המקצועי בפסיכולוגיה קלינית הוא באנגלית.

על כן נדרשת מפסיכולוג קליני בקיאות מצויינת בקריאה באנגלית (פחות בכתיבה ובדיבור).

נדמה לי שתואר ראשון בפסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה הוא ברובו בעברית, וכן אפשר לצלוח תואר ראשון במקומות אחרים עם סיכומים ותרגומים בעברית. אך בהמשך הדרך, אין מנוס מקריאה רבה ומעמיקה באנגלית.

כתובת המייל שלי רשומה בפרטיי במעלה הפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או.קיי הבנתי פשוט רציתי כיוון..

בתיה
    25/07/2009

ואקח את המייל שלך:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דכאון
    יוליה
    23/07/2009

אני בת 17 וחצי, הייתי מדוכאת כמה שנים עד לא ממזמן. באותה תקופה הרגשתי רע כל יום, כל הזמן, חשבתי על התאבדות המון אבל לא ביצעתי את זה, והחיים היו מעיקים מסיבות רבות: בית הספר, הורים...כיום אני חשה בתקפי דיכאון והתקפי שמחה כל הזמן. רק שכל פעם אחרי התקף שמחה אני מרגישה יותר מדוכאת, יותר ריקנית ומתה..
    אשמח לכמה עצות או משהו כזה...

לקביעת תור
    סגירה
    דכאון

הוספת תגובה

• אני חושבת

טוקיו מאקי
    23/07/2009

שאת צריכה ללכת לאיבחון אצל פסיכולוג או פסיכיאטר. מה שאת מתארת דורש טיפול אצל רופא ואסור לך להזניח את עצמך כי זה יכול להחמיר ואז יהיה קשה יותר לטפל בזה. אני מאחלת לך בריאות ואושר והלוואי שתרגישי טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערכה מקצועית

רוני פרישוף
    23/07/2009

שלום יוליה,

אני מצטרפת בחום להמלצתה המדוייקת של ענת, ולאיחולי בריאות ואושר!

קשה להעריך את מצבך דרך האינטרנט.

את צעירה, הנפש שלך עדיין גמישה ומתפתחת, אנא קבלי עזרה מקצועית שתנחה אותך לכיוון הנכון.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סודיות בטיפול פסיכולוגי
    Miri
    22/07/2009

המטפל שלי משתף את אשתו בכל פרטי הטיפול שלי למרות התנגדותי המפורשת. זה מפריע לי מאד ופוגע בטיפול שלי. הוא טוען שזה בסדר כי גם אשתו היא מטפלת והוא מתייעץ איתה. אני מרגישה עם זה ממש רע. אנא דעתכם - האם זה באמת בסדר?

לקביעת תור
    סגירה
    סודיות בטיפול פסיכולוגי

הוספת תגובה

• סודיות בטיפול

רוני פרישוף
    23/07/2009

שלום מירי,

אני מבינה שאת מוטרדת מהתנהלותו של המטפל. טוב שפתחת את הדברים איתו והבעת את הרגשתך.

כעקרון, אינני מחווה דעה על עבודתם של מטפלים אחרים.

בכל מקרה של חשש להתנהלות לא תקינה ניתן לפנות לגורם המפקח על מקצועות טיפוליים במשרד הבריאות.

להלן החלק הרלוונטי מסעיף הסודיות בקוד האתיקה של הפסיכולוגים. את הקוד במלואו ניתן למצוא ע"י חיפוש פשוט בגוגל. קראי, והמשיכי בדיאלוג בנושא עם המטפל.

3. סודיות ופרטיות
    3.1 שמירה על סודיות
    א. הפסיכולוגים יכבדו את זכות הסודיות והפרטיות של אלו שאיתם הם עובדים - כולל לקוחות, משתתפי מחקר, עמיתים או יועצים; לשם כך ישמרו בסוד כל מידע שהגיע אליהם תוך כדי עיסוקם המקצועי או בעקבותיו וינקטו אמצעי זהירות, תוך הכרה בחוקי הסודיות, ו/או בכללים מוסדיים ו/או מקצועיים ו/או מדעיים.
    ב. לעובדים שאינם פסיכולוגים (עובדי מנהל ומשק, עוזרי מחקר וכדומה) לא תותר נגישות לחומר על לקוחות, אלא אם הדבר נחוץ למילוי תפקידם ולאחר שהתחייבו בכתב לשמירה על סודיות.
    ג. הפסיכולוגים חייבים בשמירת כללי הסודיות על כל מידע על לקוח שהגיע אליהם תוך כדי עיסוקם המקצועי גם לאחר שהקשר המקצועי איתו הסתיים.
    ד. החובה לשמור על סודיות ועל פרטיותו של הלקוח תחול גם לאחר מותו של הלקוח.
    3.2. דיון בגבולות הסודיות
    א. הפסיכולוגים יבהירו ללקוחותיהם ולארגונים שאיתם יצרו קשר מקצועי עסקי או מדעי את כללי שמירת הסודיות, לרבות הגבלות סודיות החלות במסגרות של טיפול קבוצתי, זוגי ומשפחתי או ייעוץ ארגוני-תעסוקתי וכד', וכן הגבלות לגבי השימושים האפשריים במידע המופק תוך כדי מתן השירות.
    ב. הבהרת כללי הסודיות תתקיים בתחילת הקשר וכן בכל פעם שחלות נסיבות חדשות, על פי אותן נסיבות.
    3.3. הפרת סודיות מקצועית
    א. פסיכולוגים ימסרו מידע סודי שהושג בתהליך עבודתם רק למטרות מקצועיות חיוניות ועל פי הוראות החוק או בהסכמת הלקוח ו/או מייצגיו החוקיים ותוך שיקול דעתם המקצועי.
    ב. כאשר פסיכולוג נדרש למסור מידע ולהפר סודיות על פי חוק, עליו ליידע את הלקוח ולפעול ככל יכולתו לשמירת הסודיות ולהגנה על הפרטיות של הלקוח, על מנת לא לפגוע בו.
    3.4 מזעור הפגיעה בפרטיות
    א. כדי לצמצם עד למינימום את הפגיעה בפרטיותו של הלקוח, על הפסיכולוגים לכלול בדיווחים ובייעוצים הנדרשים, בכתב ובעל פה, רק מידע הנדרש למטרת הייעוץ או הדיווח.
    ב. הקלטה ו/או צילום ו/או צפייה במראה חד-כיוונית וכן נוכחותו של אדם נוסף בעת מתן השירות או במהלך מחקר יתקיימו רק לאחר השגת הסכמה של המשתתף במחקר, הלקוח, או מייצגיו החוקיים.
    3.5 שמירת סודיות הרישומים
    פסיכולוגים ישמרו על סודיות ראויה בכתיבה, באחסון, בגישה, בהעברה ובשימוש ברישומים שבאחריותם, בין אם הם כתובים, בין אם הם מוקלטים ובין אם הם נמצאים בכל צורה אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקשורת עם הבת
    ענת
    22/07/2009

בתי ילדה לפני שבועיים , לקחתי שבוע חופשה מהעבודה עזרתי לה בבית חולים ובבית. בזמן שהייתי אצלה בבית היא קיבלה תשובה טלפונית שהצהבת של הילד עלתה ומאז היא מתייחסת אלי לא יפה לא רוצה שנבוא לבקר את הילד ולא באה אלינו. כיאלו היא מתנקמת בנו. אני מתקשרת כל יום לשאול לשלומה ולשלומו ובמקום לעדכן אותי היא כל הזמן אומרת שהיא רוצה לעזוב את הילד ושנמאס לה ואני יודעת שהיא אומרת את זה רק כדי להרגיז אותי , זה לא בגלל ההורמונים, כי היא מאז ומתמיד לא אוהבת לשמח אותנו מספרת לנו רק דברים שליליים . בזמנו ניסיתי לשוחח איתה על ההתנהגות המוזרה הזאת ולא עוזר ,ללכת לייעוץ איתנו אף פעם לא היתה מוכנה מאז שהיתה קטנה עכשיו היא מנסה להתנקם בנו דרך הנכד השאלה שלי היא האם להמשיך להתקשר ולספוג השפלות או להניח לה לנפשה שהיא תחפש אותנו או לא אודה על תשובתכם המהירה

לקביעת תור
    סגירה
    תקשורת עם הבת

הוספת תגובה

• יחסים עם הבת

יפעת קלוש יגל
    22/07/2009

שלום ענת

נשמע שאתם הורים מסורים הנכונים לעזור לביתכם בכל עת, ואולי גם ללא גבולות.

אין לי מספיק מידע בשביל לנסות ולהתחיל להבין מה קורה בינכם לבין הבת. זהו נושא רגיש, והבת אחרי לידה בתקופה רגישה,ואין לי ספק שאתם כואבים וחסרי אונים.
    נשמע שהיחסים בינכם טעונים ויכולים להדרדר אם תגיבו פתאום בתוקפנות או בדחייה. יחד עם זאת כנראה גם התנהגותכם הנוכחית המרצה הנותנת גם לא יעילה ומחזקת את התנהגותה הלא נעימה.

אני חושבת שכדאי לכם לפנות לייעוץ לספר בהרחבה את הרקע והשתלשלות היחסים כדי להבין את מקור הבעיה וכיצד להתחיל לפתור אותה. רק אז תחליטו איזה צעדים לעשות, כאלו שיועילו ולא יחבלו עוד יותר בקשר.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה