מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אני.. מעדתי.. אני לא רוצהענבר לוי05/07/2009
לחזור למקום הזה. למקום האפל הזה, ששואב אותך פנימה, ואתה לא יכול לצאת ממנו. למקום הנורא הזה. השחור.
אך עם כל הקושי והכאב, אתה עדיין אוהב אותו. את המקום הנורא הזה ששוכן בתוכך. זה חבר דיי טוב הייתי אומרת, תלוי מאיזה צד מסתכלים. זה הדבר היחיד שאתה מכיר. אבל אתה לא רואה. קשה לראות את הרע. כי זאת אשליה ! זאת רק אשליה מזדיינת ! זה מקום שאתה כל כך לא רוצה אותו, אתה יודע שזה מביא עליך אבל, אתה לא רוצה אותו, אבל אתה לא יכול בלעדיו... אתה כלכך אוהב להיות שם, להתנחם....
אבל אני לא רוצה את המקום הזה ! אני רוצה להשתחרר ממנו !!!!!
אתם מבינים ?! אני רוצה להיות נורמלית. להיות בחורה נורמלית ! כמוכם ! בלי כל הפאקים וההפרעות והתסבוכות !
אני הצלחתי שבועיים. אתם מאמינם ?! פאקינג שובעיים ! אבל אתמול מעדתי. עד הבוקר המזויין הזה. ואני לא מצליחה לחזור לאיזון הזה שהיה לי... לשליטה... אני צריכה שליטה. אני רוצה שליטה. אני חייבת שליטה. הרי זה מה שהחזיק אותי כל השבועיים האלה. שליטה, אמונה, וכעס...
המון כעס !
כעס על חבר שהיה לי, כעס על עצמי, ועל אמא שלי. אבל בעיקר על עצמי שהבאתי את עצמי למקום כזה...
למקום שהזמן שם מתבזבז על דברים שטותיים, ואז עוברות לך שנים על גבי שנים, ואתה לא מרגיש, ואתה עדיין בהפרעה המזדיינת הזאת כוס אמא שלה מי שהוליד אותה ! (שזאת בעצם אני הדפוקה הזאת הרשתי לה להתפתח בתוכי ! )
ואני לא רוצה !
לא עוד ! אני לא רוצה לבזבז את הזמן היקר שלי על השטויות המזויינות האלה !!!! על ההפרעה המטומטמת הזאת !
ואני באמת על סף בכי עכשיו כי קשה לי עם זה. קשה לי עם זה שאני זאת שיצרתי אותה !
I WANT FREEDOM
PLEASE GOD ! GIVE ME FREEDOM
FREEDOMM !!!!
TAHTS ALL I WANT !
אני רוצה להשתחרר מכל זה... להיות נורמלית !!!!!! מבינים ?!! כמוכם ! נורמלית !!! למה אתם נורמליים ואני לא ?! למה ?!!?!?!?
תודה שהרשיתים לי לחפור פה ולהוציא את כל מה שגער בתוכי. אני באמת מודה לכם כי לכתוב זה עוזר. ולא הייתה לי אפשרות לכתוב במקום אחר. אז תודה שהבאתים לי את הבמה הזאת.
אני באמת אוהבת את עצמי, אני אוהבת את הגוף שלי, ואני מאמינה... אני מאמינה שאני אצליח !
:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענבר יקרה...
רונן דוד07/07/2009
אנחנו מאמינים יחד איתך,
כי הכתיבה בהחלט משחררת, אני מאמין שתצליחי בדרכך !!!...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשרת ללא תרופות ?גלית05/07/2009
אני מתעוררת מידי יום בתחושה שהכל חסר משמעות. הדבר היחידי שעוד נותרה לו משמעות בעיני היא שהבאתי ילדים לעולם ואני חייבת עבורם להשתדל ולשחק "כאילו" יש לדברים משמעות.
התחושה הזאת גורמת לי לחרדות ולכאב רב.
אני מטופלת אצל פסיכולוג. איכשהוא תמיד כשאני מעלה את השאלה הזאת הוא אומר לי "בטח שתרגישי שהחיים חסרי משמעות כיוון שאת לא מספיק משפיעה, מעורבת וכו', ואז אנחנו עוברים לטיפול בגורמי מתח טריוואליים כמו "איך להגיב כשהילדים או בעלי מתנהגים בצורה כזאת או אחרת".
אני לא יודעת איך אני יוצאת מזה והאם אפשר לצאת מזה רק רק בעזרת שיחות.
האם אפשר לצאת מזה רק בעזרת כדורים(אני מאוד נרתעת) ?
האם אפשר לצאת מזה בכלל..
תודה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד איך אפשר ! תאמיני ותצאי מזה .
אהרון05/07/2009כותב לך מנסיון .
הפסיכולוג/ית שלך צודק/ת , חפשי תחומים שבהם תמצאי אתגר . זה כול להיות אפילו תחביבים קטנים ועד לתחומי עיסוק מכניסים .
אל תקבלי כל בר כמובן מאליו - גם ללקק גלידה זו אחת מהנאות החיים .
קחי לף דף לפני שא הולכת לישון רשמי עליו מטלות למחרת והשתדלי למלא אותן .
אל תשכחי שבמטלות לרשום גם דברים מהנים .
בהצלחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול תרופתי - האם יש הכרח
רוני פרישוף05/07/2009שלום גלית,
מטפלים חלוקים בדעותיהם בנושא התרופות. יש כאלה שמאמינים שכל עוד אפשר להתמודד בעזרת טיפול נפשי, עדיף להימנע מתרופות, ותופסים את הטיפול התרופתי כדבר שעלול לחסום את מקור הכאב ולהשטיח את ההתמודדות. אחרים חושבים שאם אפשר להקל על כאב נוראי, למה לא? ואף מאמינים שטיפול תרופתי יכול לחזק את הרוח ולהזרים עוד כוחות לעבודה מעמיקה בטיפול הנפשי.
אני נמנית על הקבוצה השנייה, אני כמובן לא יודעת מה דעתו של המטפל שלך.
אני מאמינה שאפשר להתמודד עם כאב נפשי גם ללא עזרה תרופתית, אך אני בהחלט תומכת בטיפול תרופתי במקרה הצורך. לדעתי, אם את בוחרת לא לנסות טיפול תרופתי עדיף שזה יהיה מהסיבות הנכונות לך, ולא בגלל חששות שנובעים מדעות קדומות או סטיגמות שגויות לגבי הטיפול.
מנסיוני כמטפלת, אני מתרשמת שטיפול אנטי דכאוני-חרדתי (ממשפחת SSRI או SNRI) יכול מאד להקל, להרגיע ולחזק. הטיפול בהחלט לא ממסטל, ממכר או מצמצם את הרגש. בתקופה הראשונה (כחודש) עלולות להיות תופעות לואי והשפעה לא נוחה על המצברוח, אך תופעות אלו חולפות בד"כ, ואם הן לא חולפות מנסים תרופה אחרת מבין המגוון הגדול שקיים היום. בסיום תקופת הטיפול ניתן להפסיקו ללא תופעות גמילה, ובד"כ השיפור במצב הנפשי נשמר.
מנסיוני, הרוב הגדול של המטופלים שנעזרו בטיפול תרופתי לא רק שלא נחסמו בטיפול, אלא השיפור במצב הרוח והעלייה בכוחות הביאו לפריצת דרך של ממש בתהליך הטיפולי, וכוח להתמודד עם תכנים שעד כה נמנעו מלגעת בהם כי היו כואבים מדי. על אחת כמה וכמה בטיפולים ממושכים עם תחושה של "תקיעות" כפי שאת מתארת.
יחד עם זאת, את נמצאת בטיפול וכדאי מאד להתייעץ עם המטפל בנושא. בודאי חוות דעתו מסתמכת על היכרות יותר מעמיקה ומגוון שיקולים יותר רחב מכפי שאני יכולה להציע לך. כמו כן, חשוב להתייעץ עם רופא/ה פסיכיאטר/ית, שהם המומחים בתחום ולקבל את חוות דעתם לגבי נחיצות הטיפול.
חשוב לשתף את המטפל ברגשות התקיעות. יכול להיות שגם השיחות יוכלו לשנות כיוון באופן שיותר יועיל לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה הממצה
מירה06/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרהעידן03/07/2009
שלום .. יש לי בעיה שאני סובל ממנה הרבה זמן כול הזמן שאנשים מדברים איתי או משו אני מנסה תמד לקצר תשיחה ואני לא אוהב להיות עם אנשים אני אוהב כול הזמן להיות לבד אני עכישו בצבא ותמיד מנסים לדבר איתי חברים שם והכול ואני מתחמק מהםם עם באים לשבת איתי אני יושב איתם רבע שעה והולך לא יכול להיות עם אנשים אני מרגיש משו שחוסם אותיי מלדבר עם אנשים ואני אוהב להיות לבד תמיד למשל אבא שלי התקשר עלי מקודם לא עניתי לוו הוא התקשר עלי כמה פעמים עכישו ולא עניתי גם שבוע שעבר הוא יתקשר ואני לא עונה לו תמיד שמתקשרים עלי אני נלחץ מאוד כול הגוף שלי ניכנס לללחץ אני לחוץ מאוד שמתקשרים עלי ואבא שלי במיוחד הוא התקשר עלי ואין אני לא יכול לענות לוו אני לחוץ ..וכאוב לי שאני אל עונה לאבא שלי לפלפאון אבל אין אני לא יכול לענות לוו לא יודע מה יש לי ואני רוב הזמן גם בדכאוןן אין לי מצב רוח הפעם תמיד אני בדכאון באופן קבועע מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר בטחון וחרדה חברתית
רוני פרישוף03/07/2009הי ערן,
אתה מתאר מצב קבוע של דכאון, דימוי עצמי נמוך וחרדה חברתית.
אני שומעת שאתה סובל מאד, ורוצה להרגיש טוב יותר עם עצמך ועם אחרים.
אתה זקוק לעזרה ותמיכה מקצועית.
בצבא תוכל לעזר בקב"ן/ית ביחידה שלך, או ביחידה לבריאות הנפש. כמו כן אפשר לקבל טיפול במסגרות האזרחיות.
למרות הקושי, נסה לשתף את הורייך בבעייה, או אדם אחר שאתה יכול לסמוך עליו, והם יעזרו לך למצוא טיפול טוב, וגם ידעו מה עובר עלייך ויוכלו לתמוך בך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות טורדניותרונית03/07/2009
בשנה האחרונה אני סובלת מכול מיני מחשבות שמלחיצות אותי וגורמות לי לחרדה שמובילה בדדך כלל להקאה (מפחד) .
יש לי מחשבות על "למה חיים?" מה אני יעשה בעתיד?".. ובעיקר שאם אני ישב לאכול אני יקיא.. מה לעשות..??!!! בבקשה עזרה!!!! אני יציין שאני בת 20 גרה עם בן זוג..וחיי בסדר גמור..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות טורדניות
רוני פרישוף03/07/2009שלום לך,
את מתארת מצב של חרדה מתמשכת, המלווה בדאגות, מחשבות טורדניות ומתח גופני (המתבטא בהקאה ואולי דברים נוספים).
מנגד, את אומרת שחייך "בסדר גמור" וקשה לך לשים אצבע על מקור הבעייה.
אני ממליצה לך להתייעץ עם איש/אשת טיפול, שיעשו לך ראיון קליני מקיף ויאבחנו טוב יותר את בעייתך, מכפי שנוכל לעשות כאן ברשת.
באמצעות איבחון והתרשמות מעמיקים, יוכלו להמליץ לך על טיפול מקצועי לבעייה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר עינייןמירה01/07/2009
אני סובלת מדיכאון שמתבטא בעיקר באובדן עיניין והנאה (עד כדי שאלות של למה אנחנו חיים...)
אנחנו עומדים לנסוע לטיול בחול עם הילדים לתקופה של חודש ואני ממש מפחדת שהתסכול מחוסר העיניין וההנאה יחמיר את מצבי ושמצב רוחי יפגום בהנאת הטיול של בעלי וילדי.
אין לי אפשרות לבטל את הטיול כיוון שרובו משולם וכיוון שאיני מעוניינת לאכזב את הילדים
מה גם שאני לא יודעת אם שהיה בארץ למשך כל החופש הגדול תהיה לי קלה יותר.
מה עצתכם ? איך אני יכולה לשרוד טיול כזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
עצובה01/07/2009תנסי לנצל את הטיול ולעשות דברים שאת אוהבת .
למצוא בחו"ל מספרה טובה , לעשות מניקור או פדיקור .
לצאת למסע שופינג מטורף .
נצלי את הטיול עד תומו ותנסי כמה שיותר להנות בו - ופחות להסתכל על הכל בעין צרה שבה את חושבת :"הכול חרא , הכול לא טוב "
ההפך - נסי להסתכל על הכול מזיוות יותר חיובית .
ואולי כך גם תצליחי לצאת מהמצב שבו את שרויה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלואי והייתי יכולה...
מירה01/07/2009זאת בדיוק הבעיה.... שאני נוסעת למקום שהכל זול וזמין אבל לי אין חשק לכלום.
השאלה איך פתאום אני אסתער על החיים....
האם כדאי לי לעשות באופן מלאכותי דברים או שזה יחמיר את הרגשתי...
איך אני "מנצלת" את הטיול לצאת ממצבי ?
אני מפחדת שאני "אתנתק" מרוב פחד מכך שאיני נהנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדכאון בחופשה
רוני פרישוף01/07/2009הי מירה,
מצב של דכאון הוא מצב של "דיכוי" הנפש. הפער בין הדיכוי הפנימי ל"חופש" החיצוני אמנם יכול להיות מכאיב ומלחיץ.
קשה לפתור בעייה של דכאון בזמן קצר. גם לטיפול תרופתי נוגד דכאון נדרשים כמה שבועות כדי להשפיע.
אם אינך מטופלת, אני ממליצה לך בחום לקבוע פגישה טיפולית ראשונה עוד לפני הנסיעה, וכך תדעי שעשית צעד ראשון משמעותי כדי לשפר את מצבך, ואולי כך תגייסי מעט אופטימיות ומוטיבציה.
לגבי הטיול, קבלי את החווייה כפי שהיא ואל תנסי להילחם בה. ככל שאת יכולה, היי סבלנית ולא שיפוטית כלפי עצמך, גם אם את לא מרגישה שמחה או הנאה. לנפש יש עונות ממש כמו לטבע. הנפש שלך סתווית עכשיו, אפרורית וריקה, אך אולי היא מכינה את עצמה להתחדשות ופריחה כשיגיע הזמן.
נסי להתמקד ולהתבונן בילדייך. ראי איך הם מגיבים, מתנהגים, הרגישי איך הם צמחו בשנה החולפת, שימי לב ליחסים ביניהם, למדי מה הם אוהבים, מה מרגש אותם, מה מרתיע ומכעיס אותם, הקשיבי לקולם, חושי את מגעם, הרבי ליצור איתם קשר עין וקשר גופני, תראי איך הקשר ביניכם מתפתח כאשר אתם יחד בחופשה.
אינך חייבת "לזייף" הנאה עבורם, נוכחותך חשובה ויקרה להם, והם יודעים לקבל אותך כמו שאת.
אם מתאים, שתפי את בעלך במצוקתך ועזרי לו לתמוך בך.
גם אם הנסיעה לא תהייה מהנה, נסי להפוך אותה למשמעותית מבחינת יכולתך לקבל את עצמך גם במצב חלש, ולזכות בתמיכה וחיזוק של התא המשפחתי,
נסיעה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין דבר העומד בפניי הרצון .
עצובה01/07/2009ראי - עצם המחשבה שלך , כשאת חושבת : "אני כנראה אתנתק מן הילדים ,אהרוס להם את הטיול עם מצב הרוח שלי .. " רק בעצם המחשבה הזאת - את בעצם הורסת לעצמך את המצב רוח ואת "בונה" לעצמך את העתיד .
"לנצל " את הטיול - הוא לעשות כמה שיותר דברים שאת אוהבת , שעושים לך טוב .
ל'קרוא ספר טוב ( ישראלי / לועזי ) במהלך הנסיעה או אפילו במלון עצמו , לצאת עם המשפחה או אפילו לבד לארוחה משפחתית טובה במסעדה מומלצת , לעשות קניות , להתחדש בתסרוקת חדשה
או כמובן ללכת למקומות שמרגיעים אותך - שעושים לך טוב .
אני לדוגמא מאוד אוהבת ללכת לים כאשר אני במצב רוח קודר או עצוב , נסי למצוא מקום בעיר שלך - גן שעשועים או אפילו חדר בבית - משהו שמרגיע אותך וככה את חוזרת לעצמך .
כמובן שזה לא תהליך קל - ולא תהליך קצר .
נסי אפילו ממחר - תלכי לספרייה וקחי ספר טוב או אפילו עיתון בוקר , תשבי לך במקום שאת לבד או אפילו אם תרצי עם בעלך , תשמעי מוזיקה שאת אוהבת ותעשי רק מה שאת רוצה .
אני מקווה שזה יעזור לך .
זכרי שני דברים מאוד חשובים - "אין דבר העומד בפניי הרצון "
וכמו- כן :"חייכי - הכול לטובה ! "* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהבה נכזבת - כמה כאב אפשר לסבול ?עצובה30/06/2009
אנחנו הידידים הכי טובים , קרוב כבר לשנתיים .
החברה שלו מתחלפת כל שבועיים - וממש ממש לא קשור פה לחרוזים ^
גיליתי לו מה אני מרגישה - מאז אנחנו פחות ידידים מפעם .
נמאס לי כבר לסבול . אני מבינה שאין כאב חזק יותר מכאב של אהבה.
אתם חושבים שאני צריכה לשמוח שאנחנו נשארנו ידידים טובים למרות הכול ?
או להיות עצובה ולהתנתק ממנו - לפני שאני "ימות " מכאבי לב ?
מאז שהוא התחיל את הקטע עם החברות שלו - כל דבר קטנטן נראה לי כל כך גדול .
החיבוק בבוקר , מילה טובה פה ושמה , הברזות מיציאות , טלפון שלא החזיר .
ומכל דבר כזה קטן - עשיתי סיפור כזה גדול ...
ולימדתי את עצמי - לא להתייחס מכל דבר , ולא להתרגש כשהוא מתקשר , וכמובן שלא להתייחס לחברה המתחלפת.
או להסתכל על בנים אחרים . כי להיות קבועה עליו - לא יעזור לי להמשיך הלאה .
אבל זה קשה .
ולפעמים אני מרגישה שאני לא עומדת בזה עוד .
אשמח אם מישהו יעזור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם את אוהבת - התחילי בתהליך "הגמילה
אהרון02/07/2009אין לי שום הכשרה בתחום הפסיכולוגי והעיצה שאני נותן לך כאן מתבססת על נסיון בלבד .
אם את אוהבת מישהו לעולם לא תסתפקי בקשרי ידידות . זה כמו שאומרים לך להריח סטייק אנטריקוט כל שעה ואת לא יכולה לנגוס בו . להבדיל אלפי הבדלות . הקנאה שלך טבעית אבל מכאיבה לך . במקרה כזה עדיף בכלל לא לשאול , לא לדעת ולא להתקרב לדעת .
מהיום את מתחילה בתהליך ניתוק הדרגתי . כל פעם הוסיפי יום לתקופת הניתוק מידידך . אל תשאלי אותו שום דבר על חייו הרומנטיים . במש הזמן אהבתך אליו תדעך עד שתגיעי למצב שהוא באמת יהפוך לידיד לא מזיק . יכול להיות שהוא אפילו נהנה לספר לך על החברות שלו . מחמיא לו . ההנאה שלו זה הכאב שלך . למה לך ?
במקביל לתהליך הגמילה הכירי חברים אחרים ( אפילו ידידים ) היפגשי איתם ואולי תירקם אהבה חדשה .
לסיום , העולם כל כך גדול ויש בשפע גברים שהיו רוצים בך . פתחי זום גדול למצלמת עינייך .
תתחילי מעכשיו את תהליך הגמילה .
בהצלחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוי עצמי נמוךא30/06/2009
בס"ד
בת 26
נשואה 4 שנים +1 ושני בדרך
כרווקה אהבתי לעבוד ועבדתי מגיל 15
אהבתי את ההרגשה שיש לי כסף שלי מעמל כפיי
כרווקה בטחון עצמי היה
הייתי מלאת שמחת חיים חברות זמן לתחביבים ציור וכו..
החסרונות שבי לא בלטו ולא הפריעו לשגרת חיי
למרות שיצאתי 3 שנים עם מישהו חצי שנה לפני שהכרתי את בעלי.
אני לא עבדתי מאז שהתחתנתי.
אני לא מרגישה שהכסף שבעלי מרוויח הוא שלי לחלוטין.
הוא לא קמצן ולא אומר לי לא .אבל אני מסתובבת בלי כסף כיווון שאני בבית עם הילד ואצלו הכסף כל הזמן.
צריכה כל דבר לבקש כסף ממנו.מרגישה חופשי לקנות לבית לילד לבעל ולא לי.
עם החבר לשעבר לא היתה בעיה כזו בנינו והוא לא נתן לי סיבה להרגיש לא בנוח גם כי אני עבדתי...אבל גם כשלא עבדתי.
למדתי קורסים שונים על מנת לעבוד ומסיבות לא תלויות בי לא סיימתי ולא קיבלתי תעודה.
.פתחתי גן לפני 3 חוד וסגרנו כי גילינו שנגנב לנו סכום רציני של כסף ולא היה לנו איך להמשיך.ו(כולם חשבו שהעסק עצמו ניכשל שאני ניכשלתי)
מצד אחד אני מרגישה מאוד מוכשרת ומאוד מועילה ותוססת והמון חיובי על עצמי ולא מתאים לי כל החוסר סדר ואיזון שיש בחיי כרגע
ומצד שני הסביבה והמצבים שניקלעתי אליהם נורא מבליעים את החיובי הזה שבי.
ואני רואה לא רק מרגישה,שבעלי והמשפחה שלו לא רואים בי מה שאני רואה.אז אני לא יודעת אם החוסר תועלת שבי נובע מהלחץ הסביבתי כלפיי שמדכא את המוטיבציה או שבאמת אני לא
מעריכה את עצמי ויש לי דימוי עצמי נמוך.כך או כך אני רוצה שבעלי ירגיש גאה בי כי הוא לא ןאני יודעת.הוא מבחינתו מצפה שאני יעבוד עבודה מסודרת קבועה עם תנאים טובים.איך אני יעשה זאת.
כל "הרקע התעסוקתי" שאותו ציינתי היה פשוט 4 שנים של כישלון מבחינתי שום דבר לא הצליח לי.
וכך כולם כולל בעלי (למרות שהוא לא מציין זאת כדי בטח לא לפגוע בי)
מסתכלים עליי ככישלון.ואני לא רגילה לחיים כאלו.
ולכן אין לי חשק לכלום.אין לי מוטיבציה .לא הולכת לחברות לא מציירת מאז שהתחתנתי.אני כבר לא תוססת ומלאת חיים.פשוט בית וילד והריון שגם לעבוד אני לא יכולה. אני נורא רוצה ללמוד לתואר בשנה הקרובה אני חוששת לשתף את בעלי כי הוא יגיד כהרגלו"את לא יודעת מה את רוצה מעצמך את מתחילה משהו ולא מסיימת כמו הקורסים שלא סיימת"
אני לא יודעת בדיוק מה אני רוצה בחיי אני רק יודעת שאני זקוקה בדחיפות ליציבות לרצף לסדר בחיי ואין לי את זה באף כיוון.אני לחוצה מהגיל שלי אולי מאוחר מידי.
האם אני סובלת מדימוי עצמי נמוך?אם כן איך יוצאים מזה הלכה למעשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצמאות...
רונן דוד30/06/2009לפי דעתי מה שאת סובלת ממנו זה חוסר עצמאות אישית ופיננסית,
מה זה צריך להיות שהבעל לא מפרגן ?!
את צריכה לדעתי ליזום שיחה דחופה עם בעלך ולהבהיר לו
שאת רוצה עצמאות בחיים שלך, להרוויח כסף משלך,
בשלב מאוחר יותר יהיה לך גם אוטו משלך, ושבעלך יתחיל לפרגן לך כפי שמגיע לך וכבר עכשיו,
ולעזאזל מה שאחרים חושבים.
אם השיחה לא עוזרת, את צריכה ליזום טיפול זוגי אצל מטפל ולהבהיר לו שהמצב לא יכול להימשך כך.
עבודה משלך היא בראש ובראשונה עמצאות אישית ופיננסית,
תעמדי על כך שאת צריכה לקבל מה שמגיע לך ושבעלך יתמוך או שיעזוב. אם הוא לא תומך אז לפחות שישב בצד ולא יפריע...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רונן אבל איך....
א30/06/2009בס"ד
תודה כבר מרגישה יותר טוב אבל ארגיש לגמרי טוב כשאתחיל ליישם את הצעד הראשון שלי.
1...סליחה על הבורות אבל זה חוסר בטחון או שאצלי הכל בסדר ?
2... איך יכולה להיות לי עצמאות פיננסית אם אני אתחיל ללמוד בשנה הקרובה
ולקבל תואר זה 4 שנים כולל סטאג'
אז עוד 4 שנים ללא תועלת כלכלית ממני?
ומי כמובן ישלם על הלימודים?!
עוד 4 שנים של חוסר נוחות שכזאת?
אין לי אפילו חשבון בנק אתה קולט?!
כאילו מאיפה להתחיל.
לעבוד וגם ללמוד?!
איך מי מה מו?
שתבין אני בחודש שישי ואני מחפשת עבודה בניקיון ב'שחור'.
אני כבר רוצה שהכסף יבוא גם ממני.אל תבין לא נכון יש לי אחלה בעל.
רק שהוא לא מאמין בי (הוא לא אמר לי בפירוש אני פשוט מרגישה)
אני מפחדת יותר מזה שהוא יעודד אותי ללמוד ואז לאכזב אותו או לא להצליח
אני מתרחקת מפרוייקטים ומשימות כי אני מעדיפה להיות ראש קטן מאשר לאכזב
יש לי גם פחד לעשות את הצעד הזה.
שאלה אחרונה : אתה יכול לעזור לי בכיוון מקצועי לימודי כי אין לי זמן לעשות את כל האיבחונים הללו
כי אני עם הילד 24 שעות ואין לי אף אחד שעוזר לי מבחינת בייביסיטר עד לספטמבר שהוא יכנס לגן
ואז זה קצת מאוחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי תפישה = שינוי מחשבתי...
רונן דוד07/07/2009שוב שלום לך,
את חייבת לשנות את התפישה בראש שלך,
עם שינוי התפישה יבוא גם השינוי במחשבה.
ברגע שתצאי לחפש עבודה וגם תמצאי כך אט ישתנה לך הכל ביחד,
תהייה לך עצמאות מהכסף אותו תרוויחי.
ומי אמר שחייבים ללמוד לתואר (למרות שגם אני חושב שכדאי...),
לא חייבים, אפשר גם ללמוד קורס קצר טווח על מנת לקצר את הדרך שלך החוצה...
בהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דכאוןלילי29/06/2009
הנני נמצאת בדכאון ממושך, לאחרונה מרגישה קיצת יותר טוב , אך עדין חסרת בטחון, מרגישה אפס,
חוסר יכולת לבצע דברים מינימליים, לא מתפקדת ופוחדת לצאת ולתפקד בעולם החיצון, חוששת מכשלון ולכן לא עושה כלום. אפילו לא הולכת לסופר. רוצה לצאת מזה אך מפחדת ואיני יכולה, מטופלת ב20 מיליגרם רסיטל איטומין 40 מיליגרם ופרוטיאזין 25מיליגרם. אני בשיחות עם עובדת סוציאלית למעלה מ 3 חודשים אך עדין במצב הזה. מה אפשר לעשות עוד, האם כדאי לנסות פסיכולוג אחר, האם יש צורך ל החליף כדורים. במשך כמה שנ ים שאני בדכאון לקחתי סוגים אחרים של כדורים אנטי דכאוניים אך הם לא עזרו לי. א נא עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון עמיד
רוני פרישוף29/06/2009שלום לילי,
את מתארת דכאון קשה ועמיד, שמטיל צל כבד על חייך וגורם לך סבל רב.
הדכאון הוא חולי אכזר, שאת אינך אשמה בו! נסי ככל יכולתך להפריד בינך לבין הדכאון שלך, ולא לייחס לעצמך תחושות של כשלון ואפסיות בגלל הסבל שאת סובלת. נהפוך הוא. המאבק שאת מנהלת והטיפולים בהם את משקיעה מעידים עד כמה כוחות ומוטיבציה יש לך. המאמץ לבסוף ישתלם.
טוב שאת מטופלת הן בטיפול פסיכיאטרי והן בשיחות.
אנשי המקצוע שמכירים אותך היטב הם הכתובת הנכונה להמשך ההתייעצות וההתלבטות באשר למצבך. את יכולה, כמובן, לבקש חוות דעת נוספת (תוך יידוע המטפלים שלך), שתתבסס על איבחון קליני מעמיק. לצערי, דרך האינטרנט לא ניתן לעשות זאת.
הטיפול אצל העו"סית עדיין טרי, ואולי בזכותו את מרגישה לאחרונה קצת יותר טוב. אם יש לך כימיה טובה איתה כדאי לתת הזדמנות לתהליך, תוך שיתוף שלה בתקיעות שאת מרגישה.
את יכולה לבדוק יחד עם הגורמים המטפלים אם יש עוד מסגרות שיכולות לעזור לך לפגוש את העולם עם פחות קושי: סיוע תעסוקתי, מסגרת קבוצתית כלשהי, ריפוי בעיסוק או באמנות וכיוב'.
כל טוב לך,
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני29/06/2009
היי
אני בחורה בת 22.כבר מגיל 18 אני סובלת מקשיי נשימה עקב מתח נפשי שהיה לי באותה תקופה בגלל פרידה מהבן זוג.עד היום אני מתקשה להכניס אוויר. זה מונע ממני לעשות הרבה דברים מחשש שיקרה לי משהו.אני תמיד בחרדות מכל דבר קטן.
בשבוע הבא אני יוצאת לשייט(פעם ראשונה שאני יוצאת מהארץ...ולא האמנתי שאני יעשה את זה!זה אחד הפחדים הכי גדולים שלי...)אני מאוד מאוד מפחדת קודם כל בגלל הקשיי נשימה,ומהפחד שיקרה משהו לספינה....
הדבר הראשון שדאגתי לשאול זה אם יש רופא בספינה...
הבנתי מהרופאה שלי שאין הרבה מה לעשות כדי למנוע קשיי נשימה שנובעים מלחץ נפשי.
אבל אני יודעת שיש תרופות טבעיות שיכולות לעזור.על מה אתה ממליץ כדי שלפחות את השייט הזה אני יעבור בשלום?ובמי אני יכולה להיעזר כדי להיפטר מהפחדים שלי?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערב טוב
דניאלה הרץ29/06/2009אין חשש מקושי נשימה כי גם אם תתעלפי הגוף יפעל מעצמו וינשום. הנשימה שלך לא תעצר עד כדי כך שלא יגיע אליך מספיק אוויר כדי לחיות. לכן אין חשש שיקרה בשייט משהו שלא קורה כאן - לא יהיה הבדל ולא יקרה משהו שיסכן אותך. מעבר לזה אני שומעת שאת בחרדה שמחירה כבד בחייך ואני ממליצה לך לפנות לטיפול ואולי אף לשלבו בתרופה נגד חרדה. ארבע שנים כאלה זה זמן רב מדי מכדי לסבול כך. נראה לי שנפגעת ממנו מאד ומאז את פוחדת לחיות בחופשיות. לחיות כלומר לאהוב, לבלות, לפעול ו...לנשום. אז קחי אוויר, סעי לחופשה, תהני וכשתחזרי ופני לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי אחיות חולות סרטן מה לומר ?אורה29/06/2009
שלום רב,
מבקשת וצריכה עזרה , אימי בת 81 חולת סרטן ריאות
מטופלת בכימוטרפיה , לאחותה הצעירה ממנה ב10 שנים גילו סרטן מתקדם עם גרורות במצב קשה מאוד.
שתי האחיות גרות מאוד רחוק זו מזו האם יודעת את מצבה הכללי של אחותה ה"צעירה " האם נכון לספר לאמא את האמת ? האם לא תוכל לנסוע לעיר מגוריה של אחותה להפרד ממנה וגם ייווצר ממנה להגיע ללוויה אם ייקרה ....קשה לי מאוד לקבל החלטה ואחר כך אתייסר כל חיי
שלא אמרתי .
האחיות האחרות של האם , אמרו לי שעלי לקבל החלטה והם יעשו מה שאני חושבת שנכון לעשות ומה שאומר להן .
דעתי שמידע זה לא יוסיף לה ולא ייקל עליה ואולי יעשה הפוך ואני חושבת שלא צריך לספר לה במידה ותמות .
אודה לעזרה מהירה מדיר שינה מעיני .
אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה מול הסתרה
רוני פרישוף29/06/2009שלום אורה,
ראשית, איחולי החלמה מהירה ומלאה לאימך!
החיים מזמנים לנו דילמות בלתי אפשריות...
לא ציינת מהם היחסים השוררים בין אימך לאחותה, ועד כמה הן קרובות וחשובות זו לזו. לא ציינת גם את מצבה המנטלי של אימך. האם היא מסוגלת להגיע בכוחות עצמה למידע (האם היא מרימה טלפון לאחותה מדי פעם?).
האם קיימת אפשרות שהמידע על אחותה יגיע ממקור אחר? במקרה זה איך היא תרגיש ותגיב?
לדעתי, יש לנהוג בקשיש באותם דרך וסגנון שאיפיינו אותו במהלך חייו.
האם אימך במהלך חייה שמה את ידיעת האמת כערך עליון בחייה, גם על חשבון נוחותה האישית? או שאולי היא אדם שמעדיף לעגל קצוות או לחסוך מעצמו ומיקיריו ידע כדי לא לחוות כאב? (לדוגמא, האם לפני טיפולים רפואיים היא מעדיפה לברר ולדעת כמה שיותר, או מעדיפה לדעת כמה שפחות ולסמוך על הרופאים?). איך היא נהגה כאמא? האם היא הישירה את האמת בפנייך, או שחסכה לך עובדות כואבות?
אם הסגנון של אמא בנושא הכרת האמת ומפגש עם כאב הוא מובהק (נוטה לידיעה או נוטה להכחשה), לדעתי יש לכבד את סגנונה ולהתאים את הבחירה אליה.
אם זה לא כל כך ברור (ניתן לשוחח על כך עם אחיותיה ומכריה), פעלי על פי תחושות הבטן שלך.
נהלי עם אמא שיחה דמיונית, נסי לדמיין מה היא היתה אומרת, איך היא היתה מדריכה אותך, באיזה נימוקים?
בכל מקרה מניעייך הם אתיים, ונובעים ממסירות ואהבה, לכן את יכולה להרגיש שלמה עם בחירתך.
ושוב, רפואה שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין מצב רוחמטופלת29/06/2009
אין לי מצב רוח ושום דבר לא עוזר לי. תחושה שאין לי כוח יותר וחשק לכלום.
גם הטיפול לא עוזר לי. נראה לי שלמטפל נמאס ממני.
:(
לא יודעת מה יכול לעזור לי או מי יכול לעזור לי , אבדתי את המנוע הפנימי לחיות ......
בפנים כבר משהו מת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מצב רוח
רוני פרישוף29/06/2009שלום לך,
את מתארת מצב של דכאון ותחושת חוסר ערך. "משהו בי מת".
יחד עם זאת, משהו גם חי, והוא שולח קריאה לעזרה ברשת, והקריאה נשמעת!
מנסיוני כמטפלת נדיר מאד שמטופלת "נמאסת". נכון, יש לעיתים תחושות תקיעות ומשבר, אך אם מדברים עליהן בכנות ובפתיחות אפשר לצאת מחוזקים.
אנא פתחי בפני המטפל את רגשותייך הכנים ואת חששך שנמאסת עליו. האמיני שהוא ידע להכיל את הדברים ולתמוך בך.
במידה ואת לא לוקחת טיפול תרופתי, נסי להתייעץ איתו אם יש לכך מקום.
כל טוב,
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוטים וקריאה לעזרה של בעלי בשנתוגלי25/06/2009
אני פונה אליכם עובדת עצות זה כמה פעמים שאני מתעוררת בלילה ושומעת את בעלי מתוך שינה צועק " הלו הלו... מישהו.... תעזרו לי ... תעזרו לי" הצעקות מאוד חנוקות מתחננות כואבות וברורות ביותר . אני יודעת שבעלי חווה חוויות קשות במלחמת לבנון הראשונה אבל הוא לא רצה ללכת לטיפול ולטענתו "לא צריך לחפור יותר מדי" אבל לאור המקרים האלה של סיוטי לילה חוזרים
אני דואגת לו . אבל גם לא יודעת אם לספר לו וחוששת שאולי אגרום לו נזק אם אספר לו על הסיוטים שלו בבקשה תגידו לי מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוטים וקריאה לעזרה
רוני פרישוף25/06/2009גלי שלום,
אני חוזרת זה עתה מהרצאה על הסרט "ואלס עם באשיר", בהשתתפות הבמאי, ארי פולמן. הבמאי, כמו גם רבים מהקהל, סיפרו על טראומת מלחמת לבנון השנייה, שלעיתים מופיעה שנים רבות אחרי הארועים, אפילו 20 שנה.
מה שהיכה בי הוא הפער בין החוויות הנוראות שעברו החיילים (הילדים) בני ה-19, לבין האדישות של החברה הישראלית, שחגגה את שנות השמונים העליזות קילומטרים ספורים מן התופת.
אני מצדיעה ומחזקת את בעלך והחיילים של אז ועכשיו. מי יתן ולא יהיו יותר מלחמות וסיוטים בלילות.
בעבודתי כפסיכולוגית ב"עמך", אני מטפלת בניצולי שואה ופליטי מלחמה, שאצלהם תסמיני הטראומה הופיעו לראשונה 40 ו-50 שנה אחרי הארועים.
אחד המאפיינים של טראומה היא תחושת הבדידות האיומה. אין מי שיחלוק, אין מי שיציל. משהו מטעם הבדידות ניתן לחוש בסיוטיו של בעלך.
אחד המרכיבים המרכזיים בטיפול בטראומה הוא חוויית היחד, התמיכה, השיתוף וההכלה.
משום כך, אפשר ורצוי שתספרי לבעלך בעדינות ובהדרגה את מה שאת רואה, ואת מה שאת חושבת. ההשתתפות שלך תהייה משמעותית ומועילה בשבילו, במיוחד אם תתבצע בעדינות ורגישות, תוך התעניינות בזכרונותיו וברגשותיו.
חשוב גם להעביר את המסר שטיפול בטראומה אינו "חפירה" או חיטוט בפצע חלילה, אלא להיפך, איסוף ועטיפה מרפאים, המתבצעים על פי סגנונו וצרכיו של האדם. ישנם טיפולים בטראומה שהם לאו דוקא מילוליים (כמו שיטת EMDR). בכל מקרה, כדאי לאבחן בעזרת כלים מקצועיים האם אמנם קיימים תסמינים פוסט-טראומטיים ומה הטיפול המומלץ.
מאידך, הזנחה של סימפטומים פוסט-טראומטיים עלולה להחמיר את התסמונת, במיוחד לעת זקנה, עת ההגנות הנפשיות מתרופפות.
אפשר להתייעץ בכל המסגרות הטיפוליות הרגילות, וגם ביחידה לחיילי מילואים של צה"ל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מילות פרידה למשתתפי הפורוםסיגל לוי25/06/2009
שלום לכל אחד מכם
אני מסיימת את תפקידי בניהול הפורום ורוצה להגיד לכם כמה מילות פרידה
מודה על השיתוף, שחלקתם עמי את המקומות הכי כואבים, הכי אישיים
את מה שלא נעים לנו להודות עליו לאיש
הפורום מראה לנו שכולנו אנושיים
לכולנו קשיים, תסכולים, רגישויות, נקודות תורפה
חויות הזולת הן כמו בבואה או מראה לחויותנו שלנו
לכן, כבדו את הזולת
אל תשפטו
ומצד שני, המשיכו לשתף, לחפש תמיכה ואמפטיה
אני מאמינה שבכל אחד מאיתנו יש מורה פנימי
אם נלמד להקשיב לו דרך האינטואציה, הוא יראה לנו את הדרך ויעזור לנו בנקודות קשות
הרבה הצלחה, אהבה, בריאות, שמחה וכמובן שלוות נפש לכולכם
שלכם
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה
מדוכאת25/06/2009לסיגל
תודה רבה על ההשקעה בפורום . תשובותיך תמיד היו מושקעות ותומכות
לי עזרת באופן אישי להגיע לכל מיני תובנות על עצמי.
תודה רבה והצלחה בהמשך דרכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסיגל!
אדווה25/06/2009אוי!! חבל.....
סיגל...אני בפורום הזה מזה כחודשיים בלבד אבל קראתי את כל תשובותיך בקפידה.תמיד היית מקצועית אבל גם אישית ,רגישה ותומכת למרות שהכל וירטואלי ולא כמו בחדר פני ם מול פנים....
ניסיתי כאן לשאול וזכיתי לתשובותייך כמה פעמים , היה אפשר לקלוט כמה מילותייך גם אם לעיתים היו לא מה שרציתי לשמוע או תשובתך לא היתה קלה לאוזניי אבל היתה למעין "סתירת לחי" שתעיר אותי ..
אז הכי חשוב להגיד לך תודה....
וכנראה שאת מלמדת אותנו כאן ועכשיו שיעור באיך החיים נראים..איך פתאום אנשים שהיו קרובים/חשובים/תומכים עבורנו נעלמים ,נפרדים........קשה להיפרד...שונאת להיפרד..
בהצלחה .........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברצוני להודות לסיגל !!!...
רונן דוד29/06/2009
סיגל היית מקסימה,
כל הכבוד לך על מסירות הנפש כאן בפורום !!!
בהצלחה בכל דרך בה תבחרי בהמשך !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכוונה לימודיתסיוון25/06/2009
היי
זה אומנם נושא קצת שולי מהתחומים של הפורום, אבל אני מרגישה שתוכלו לעזור לי מאחרים..
יש לי כמה ימים להחליט מה אני מתחילה ללמוד השנה.
כל חיי אהבתי את מקצוע הבמה, תיאטרון, טלוויזיה- בכל מקום אליו הלכתי חיפשתי את התחום הזה.
אני אוהבת את השילוב של משחק וריקודים, את האנרגיות והשחרור הנפשי שאני מקבלת ממשחק.
בשנה האחרונה ביטלתי את כל תוכניותיי בכדי להתמקד במקצוע וחפשתי את פירצת הדרך בתחום(לא קרה).
לאט הבנתי שמשחק זה תחומי, אך לא תיאטרון
התקבלתי ללימודי משחק בכל בתי השפר למשחק והתקבלתי ללימודי תקשורת, שם מעניין אותי תחום היח"צ, פרסום ושיווק.
אני נמצאת בשלב מאוד קריטי- אינני מעוניינת להתחיל ללמוד במקום בו אפסיק לאחר מספר חודשים, הינני רוצה לעשות את הצעד הנבון והנכון ביותר... אך עדיין לא הגעתי להחלטה מדוייקת, ואני גם לא יודעת איך להגיע להחלטה המדוייקת.
יש בידי יומיים להגיע להחלטה- איך אעשה זאת?
משחק שאני אוהבת וגם לא , שמצד אחד ממלא אותי, ומצד שני מפיל אותי.
או תקשורת, עם תואר, עבודה בטוחה והשכלה אמיתית- אך תמיד ארגיש שהכוחות הגדולים הם מהמשחק, מהאנרגיות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההחלטה הטובה דיה
רוני פרישוף25/06/2009הי סיוון,
מדברייך עולה שאת צעירה נבונה, "עם ראש על הכתפיים", שלצד נטייה רגשית ואמנותית, יודעת לשלב גם רציונליות ושיקול דעת בקבלת החלטות. מכך שהתקבלת לכל בתי הספר למשחק (סחתיין!) את גם מוכשרת ומסוגלת!
יש לך את כל הכלים לקבל החלטה טובה, לכן סמכי על עצמך ועל תחושת הבטן. כך או כך, את לא יכולה לטעות, ומה שלא יהיה, תוכלי להפיק מכך למידה על עצמך, על אחרים ועל החיים.
אני לא בטוחה שיש דבר כזה "החלטה מדוייקת". כל החלטה היא יחסית, נכונה לרגע נתון, והיא התוצאה המיטבית של מערכת שיקולים סבוכה. אני מעדיפה לדבר על "החלטה טובה דיה".
את מתארת שהמשחק הוא חלום שלך, חלום של הלב. הרהורי הפרישה נובעים מקשיים שחווית השנה. נסי לשאול את עצמך, האם הגיע הזמן לוותר על החלום? האם הקשיים הם כאלה שאינך יכולה להתגבר עליהם בעזרת הכוונה של המסגרת המקצועית של לימודי משחק? האם הכאב שהם גורמים לך (לרבות הסיכון לפרוש מהלימודים, אותו את חווה כנראה ככשלון) הוא כל כך בלתי נסבל ששווה להניח לחלום? איך תרגישי לגבי בחירותייך כאשר תתבונני על חייך במבט לאחור, עוד שנה? עשר שנים? עשרים שנה?
התחברתי לשאלתך, כי בזמנו התלבטתי אם לפנות ללימודי אמנות או פסיכולוגיה. האמת, שמראש ידעתי שפסיכלוגיה היא ה"אמנות" שלי, אך בכל זאת לקחתי לעצמי שנה אחת בבית ספר לאמנות לפני האוניברסיטה, ומאז אני משתדלת ללמוד אמנות בסדנאות שונות. לא רק שאני לא מצטערת על אותה שנה קסומה (וגם קשה), אני מאמינה שמה שקיבלתי בה היה "דלק" לנשמה, שמזין עד היום את המשאבים שלי כפסיכולוגית וכאדם.
בקיצור, אין לאן למהר וכל התנסות היא מקור להזנה, צמיחה ולמידה על עצמנו. חשוב להגשים את חלומותינו ובד בבד לדעת להרפות ולשנות כיוון בלי חווייה של כשלון.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוצת תמיכה לסובלים מדפרסונליהמישהי22/06/2009
מי שמכיר\נמצא\מודע לקבוצה שכזאת שירשום פה פרטים בבקשה..ומי שסובל ולא מכיר קבוצה כזו יכול להשאיר לי את האי מייל שלו ואני אחזור אליו.זה חשוב לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי כדאי להתייעץ באנוש או ער"ן
סיגל לוי23/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)