פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אני רוצה להוסיף
    בתאל
    03/06/2009

אני רוצה להוסיף שאני נורא לא רוצה שהמורה שליי תחשוב שאני לסביתת ואני לא!!

אוו שאני מפגרתתתת ותפחדד מימנני (אני לא מציקה ללהה אוו משהווו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני רוצה להוסיף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אם את לא מציקה

דניאלה הרץ
    08/06/2009

לה אין סיבה שהיא תפחד ממך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאוהבת במורה תעזרו לי
    בתאל
    03/06/2009

אז ככה:אני ילדה רגילה לגמריי!!! אני בתיכוןן כבר שלושש שנים עם הזמןןןןן איך שההוו התאבתי היועצת שהיא בעצם המורה שליי אין לי שום משיכה לבנוותת!! (אבלל יש בנוות נגיד בכיתה שאני מאווד אוהבתת אז אני אוהבת מהם את הצומי של החיבווק פעם בההה...)אני מתלעבת מימנה בצורה לא רגגגיללה שאני רואהה אותהה אני ממש שמחחחהה זה אחחד הדברים שהכי משמחים אותתתיי אני נורא מתביישת לדברר איתתה שככה שאני צריכה לדבר איתה אז ממש קשה לליייייי חברותת שליי תמידד מסטלבטות עללי ואפילו אומרות שאני לסבית ואני מכירה את עצמי שאני לא הם מספרות להה..והמוררהה מגיבה בצחווק אני בטוחה שהיא יודעת כמה אני מעריכה אותתתה...אני לא יודעת מה לעשותת מה יש לייי אני מבולבלתת מאוווודודד קשהה לי עם זה ומיצד שניי זה בסדרר יש עוד בעעעעייהה שנה הבאה היא כבר לא תייהיה המורה שלי אני לא יודעת איך להתמודד עם זהה ואני חושבת על זה זה עושה לי רעעע אפילו כתבתי עליה יומןן שדודה שלי קראה לי אותתתוו והייתי בהלם אני לא מרגישה שזאת אהבה כמו של בחור ובחורה אני בעצמי לא יודעת איזה אהבה זאת תעזרו ליי אני מרגישהה שזה כצעט גגגגדולל עלללליי המורה בווא נגיד שאין לי איתה קשר טטוטווב אבל מבחינתי זה בסדר טוב אני כבר לא יודעת בסדר לא בסדרר מספייק לי שהיא נותת לי תמבטט הטוב שלהה אוו חייךך תעזרוו לי תודדדההה!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    מאוהבת במורה תעזרו לי

הוספת תגובה

• הקשר שאת מציינת לא חייב להיות לסבי

מזה הקשר הזה?
    04/06/2009

אז ככה... שמתי לב שציינת שהמורה הזאת היא גם יועצת...אז כדי להאיר את עינייך חשוב שתדעי שדווקא האדם שנוטה לעזור לנו בעת צרה או חולשה, יש לנו מעין משיכה אליו, לא מינית(!).. כלומר, אנחנו חשים טוב בסביבתו וחשים צורך להוקיר לו תודה.

אופציה נוספת, ייתכן והמורה שלך היא אדם מאוד אטרקטיבי ומאוד חכם... היא בוודאי מלמדת אותך דברים חדשים לחיים ועוזרת לפיתוח החשיבה שלך.. סביר להניח שהיא תהווה לך דוגמה טובה לחיקוי ותרגישי צורך להכיר אותה יותר כדי להידמות לה... אין בכך שום דבר חריג, הרי מורה טוב הוא מורה לחיים ממנו אנחנו רוכשים את התכונות הטובות.

נראה לי שאת מפרשת את רגשותייך בצורה שגויה ולכן את מרגישה נבוכה לידה..
    תרשי לי להעיד על קשרים מצויינים שהיו לי עם מורות, קשרים הדדיים בו אני מלמדת את המורה וגם היא אותי...היא טענה שאני מבריקה ואני טענתי שהיא המורה הכי טובה שהייתה לי עד אותו יום. ותמיד שזורקים לך חיוך או מילה טובה על הבוקר אז תרגישי טוב.. וטבעי להרגיש לפעמים גם נבוכה מזה.

הייתי רוצה שתתקני את נקודת המבט שלך... כל עוד אין משיכה מינית או מחשבות מיניות, אין חשד לקשר מיני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• והשם שלי לא קשור חחח זה נתקע מפעם

מזה הקשר הזה?
    04/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה

דניאלה הרץ
    08/06/2009

את מאד מבולבלת וקשה לך. אני חושבת שהורייך לא יודעים כמה קשה לך ואולי לא יודעים על הפחד שלך מבובות וכמה את מרגישה רע. מאד כדאי שתשתפי אותם בחלק מהדברים, לפחות אלה שאת מוכנה לספר להם. אמרי להם שאת מאד פוחדת ושזה מקשה על חייך ושאת רוצה שיקחו אותך לטיפול.
    בגילך אפשר מאד להתבלבל מעניינים של אהבה ומין. בכלל לא בטוח שאת לסבית גם אם את מאד אוהבת את המורה שלך. נערה יכולה לאהוב מאד ואפילו להימשך למישהי וזה יכול להיות אירוע חד פעמי ולא קובע. אל תדאגי מדי בקשר לזה.
    אן את עונה לי אני מבקשת שבמכתב הבא תנסי לכתוב בצורה קצת יותר ברורה בלי כל האותיות החוזרות כי זה מקשה על הכתיבה.
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפחדת מבובות צריכה עזרה דחוף!!
    בתאל
    03/06/2009

שלום .. אני צריכה עזרה אני מפחדת מבובות אני יודעת שזה פסיכיי ואני חושבת שזה ממש מפגר אבל אני פשוט מפחדתת אבל אני לא מפחדת מבובות פרוה וזה אני מפחדת מבובות פלסטיק כאלה שיוצא להם הראש אני לא מפחד מהגופ של הבובה אלא מהראש לא יודעת למה אבל זה מפחיד אותי זה בעיה שמעתי שזה בעיה מהראש ואפילו יש לזה שם ואל תתפלאו אבל זה כמו לפחד מכל דבר בחיים .. ברצוני לדעת ממה זה נובע ואיך לא לפחד ? מה לעשות ??? אנשים שמכירים אותי ויודעים על זה מפחידים אותיי וזה גורםם ליי לזעזועעע אני מתנהגת באותו רגע כאילו ראיתי שד.. תעזרו לי תודה!

הוספת תגובה

• עזרה דחופה

דניאלה הרץ
    08/06/2009

לדעתי עלייך לפנות לטיפול באופן דחוף כדי לקבל עזרה. אם אין באפשרותך לפנות לטיפול פרטי את יכולה לגשת לרופא פסיכיאטר או לפסיכולוג בקופת חולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפחד שלך מאד מובן ובכלל לא מוזר

אלעד
    21/06/2009

ההסטוריה של האנושות מלאה בבובות שסימלו פחד ואימה - דלחלילים, גלמים בעליות הגג, האלווין (החג הנוצרי), תחפושות שונות ובובות וודו, טקסים מאגיים בתרבויות המזרח עם בובות ובתרבות שבט המאיה... בובות אימה מקסיקניות, ועוד ועוד ועוד.... זה מה שנקרא ארכיטיפ אנושי. כמו שבני אדם מפחדים מג'וקים ,כי הם מעבירים מחלות, ומנחשים ואריות, מפלצות ושדונים שהוצגו בהצגות בימי הביניים בצורת בובות....

את לא צריכה פסיכיאטר לדעתי, מספיק פסיכולוג טוב ונעים שילבן איתך את הנושא...

ועוד הערה למנהלת הפורום-
    יש פה משתמשת שכל הזמן מנצלתהודעות כדי לשווק איזה מטפל מסויים בשיטה מפוקפקת...
    אולי כדאי להפסיק את זה? זה לא ראוי ולא מתאים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצמוץ
    דן
    03/06/2009

שלום,
    אני בן 40 ובמהלך השנתיים האחרונות אני סובל ממצמוץ בעיניים.
    ידוע לי כי תופעה זו מעידה לעיתים על מתח. אני עובד במקום עבודה לחוץ ובתפקיד די מלחיץ אך עד לפני כשנתיים הכל היה תקין (אני באותו המקום ובאותו התפקיד כבר 5 שנים).
    בסה"כ טוב לי בחיי, אני נשוי + 2 באושר ואושר.
    אני מטופל בתרופה להורדת כולסטרול ובטיפות עיניים לגלאוקומה Xalacom.
    שמתי לב כי אני ממצמץ בשעת דיבור ישיר עם אנשים או רגע לפני מפגש פנים אל פנים עם מישהו. אולי אני מפחד ממשהו?, כשאני מיישיר מבט ומדבר עם אנשים?.
    אני אדם תקשורתי עם בטחון עצמי ואני לא מרגיש מתח/פחד/רתיעה מלדבר עם אנשים.
    מה מומלץ לעשות ?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מצמוץ

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סיגל לוי
    03/06/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=177 id=link]פסיכיאטריה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    שפי
    03/06/2009

הי, אני בת 32 בישנית חסרת ביטחון ויש לי בעיות חברתיות. אין לי מעגל חברים קבוע ואני לא יודעת להתחיל או לשמר קשרי חברות. אני יודעת לדבר עם אנשים אם יש לי משהו להגיד או לשאול אבל מעבר לזה אני לא טובה בסתם לדבר בטלפון או לפטפט על דברים שלא קשורים בי. לפעמים נוצר מצב שאני מבלה כמה ימים לבד בבית ואז תמיד בין תוכנית טלבזיה אחת לשניה אני מדמיינת שאני מדברת עם מישהו שאני מכירה וממש הייתי רוצה שהוא יהיה חבר שלי או בן זוג שלי, ואני מדמה כאילו אנחנו מדברים ומה הוא יענה לי ומה אני אגיב וכאלו. לא בקולות אלא בראש.
    העניין שיש לי את ההרגל הזה די הרבה שנים והשאלות שלי הן כאלו:
    האם זה אומר שיש לי פיצול אישיות או הפרעות נפשיות?
    האם זה מעיד שאני מרגישה בדידות?
    איך אני יכולה ללמד את עצמי הרגלים חברתיים?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• חוסר בקשרים חברתיים

סיגל לוי
    03/06/2009

שלום שפי
    לא ברור לי אם היו לך בעבר חברים או חברות טובים, או בן זוג
    אם כן, כדאי לחשוב מה היה אז שאיפשר זאת ואיך משיגים תנאים דומים
    לא ברור אם זו ממש חרדה ממצבים חברתיים
    או ביישנות רבה
    אם את מרגישה שאינך מצליחה ליזום יותר
    את יוכלה לחפש לה קבוצת תמיכה של בני גילך ששם תוכלי לשתף בקשייך
    לקבל תמיכה
    ולתרגל דינמיקה עם אנשים נוספים
    אם זו חרדה
    אפשר לפנות לטיפול המתמחה בהפרעות חרדה
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת תריס
    עמית
    01/06/2009

שלום אני סובל מבלוטת התריס היפר 3 שנים לא מאוזן מידי פעם היפר מידי פעם היפו, בתחילת המחלה הרופאים אמרו לי שאסבול מהתקפי חרדה כיום מידי פעם יש לי קשיי נשימה כאילו האוויר לא ניכנס אני צריך ללחוץ על הבטן, אקו לב תקין תפקודי ריאות תקין, כשאני יושב מול מחשב הכל בסדר אך כשאני קם ומסתובב תחושת מחנק האם אני חרד ולא מודע?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת תריס

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סיגל לוי
    01/06/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=177 id=link]פסיכיאטריה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטחון\ עצבים
    v
    30/05/2009

שלום,

אני בת 22 וסטודנטית.
    נתחיל כמה שנים אחורה, מגיל צעיר מאוד, בעצם מאז שאני זוכרת יש לי בעיית חוסר ביטחון. בגיל צעיר היה לי קשה להסביר את עצמי.
    בבית הספר מורים לא היו פונים אלי לשאלות, מכיוון שאם היו כן פונים אלי לשאלה הכי קטנה ליד כל הכיתה אני הייתי מתחילה לבכות, (אני לא רוצה לבכות זה פשוט יוצא..). לא הייתי אוכלת ליד אנשים, בדרך כלל הייתי בורחת לשירותים ואוכלת שאף אחד לא יראה אותי. היה לי ממש קשה להיות בחברה של הרבה אנשים, שכן רצו להיתחבר אלי.
    במהלך התבגרותי ובגלל הרצון לשנות את המצב הזה, זה פחת.

כיום אני כן אוכלת ליד אנשים, אני כן מדברת אם אנשים, אני כן מצטלמת, אבל אני לא מצליחה לדבר כשיש הרבה אנשים אני נילחצת, ואם כן בכוח שואלים אותי אני מתחילה לבכות (לא מרצון..) זה דיי תלוי בסיטואציה הרבה יכול להיות 3 אנשים- זה תלוי. תמיד חשבתי שזה בעיית ביטחון ואם הזמן ככול שאני יתמודד אם זה יותר זה יפחת, גיליתי שזה לא ממש נכון.
    אני נמצאת במערכת יחסים כבר 4 שנים אם בחור מקסים ואנחנו מאוד רצינים גם לגבי העתיד שלנו ביחד. הבעיה היא אם אנשים שאני לא מכירה. פעם אחרונה יצאנו ביחד לטיול אם החברים החדשים שלו של מועדון מכוניות שזה בערך 25 אנשים חדשים שנמצאים וישנים ביחד. והיה לי לא ממש קל, למרות שהוא מנסה להבין ולתמוך בי, והוא במצבים האלו מקסים אלי. עדיין לא היה לי קל ובסופו של דבר ההשלכות באו עליו. מה שאני לא רוצה שיקרה אבל קורה. היום גיליתי שהבעיה היא לא בעיה של ביטחון אלה בעית עצבים שבנוסף יש אקט של חוסר ביטחון. גיליתי את זה כשדיברתי אם אישה שבעברה סבלה מעצבים ואף נתנה לי עצה טובה.
    אשמח לקבל עצות שונות

לקביעת תור
    סגירה
    ביטחון\ עצבים

הוספת תגובה

• חרדה חברתית

סיגל לוי
    31/05/2009

שלום לך
    יתכן שאת סובלת מחרדה חברתית
    קראי על זה יותר ותראי אם זה מתאים למה שאת חשה
    נסי להתמודד בעזרת תמיכה למשל מהחבר
    או לדרבן את עצמך לבוא לאירוע ואולי לא להישאר הרבה זמן
    ואם זה ממש לא מצליח
    אפשר גם לפנות לטיפול בנושא
    בברכה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשת מחנק בעקבות פרידה
    נפרדת
    27/05/2009

אני ובעלי התחלנו בהליכי גירושים, בעיקר בעקבות תקיפה פיזית (ראשונה) שלו, שהסתיימה בהגשת תלונה שלי במשטרה ונטישה שלי של הבית יחד עם בננו בן ה3. אני בהריון, בחודש שביעי.
    אנחנו כעת אצל הורי. בשבועיים הראשונים היתה לי תחושת הקלה. המצב בבית היה מלווה לעתים בהרבה מתח וריבים קולניים, לצד רגעים יפים ואהבה. אבל ברור לי שאחרי מה שארע אנחנו לא יכולים להמשיך להיות יחד.
    נפגשנו מספר פעמים, ועושה רושם ששנינו מעוניינים בשיתוף פעולה כמה שיותר גדול, למען הילד (והילד שבדרך) ולמען עצמנו. אבל מתחילות לצוץ מחלוקות. אני מתחילה לפתח חרדה, קשה לי לישון בלילות, קשה לי להחזיק פאסון ליד בננו. אני זוכה לתמיכה רבה מהמשפחה הקרובה ומחברים, מה שמאוד עוזר, אבל עדיין, אני יושבת כעת במשרד שלי ובוכה... אני יודעת שצפויה לי תקופה לא קלה של עליות ומורדות, ועוד עם לידה שצפויה בעוד חודשיים ותינוק חדש... כרגע אני מרגישה ממש טובעת.
    אשמח למילות עידוד, עצות טובות על איך עוברים את התקופה הקרובה בשלום, ובכלל...

לקביעת תור
    סגירה
    הרגשת מחנק בעקבות פרידה

הוספת תגובה

• הקושי שבפרידה

סיגל לוי
    27/05/2009

שלום רב
    פרידה מחיי נישואין עם ילדים היא תהליך קשה
    הרבה זכרונות שהיו גם חיוביים
    ילד משותף ואחד שבדרך שלא יכיר אתכם יחד
    חששות לגבי העתיד
    ומצד שני אלימות שאי אפשר להמשיך הלאה
    אני חושבת שיש בך המון כוח
    לא לתת לדינמיקה של האלימות להמשך
    לא להקלע למצב של פשוט לסלוח
    או להאשים את עצמך במה שקרה
    אמנם את לא מרגישה כך עכשיו
    ובאמת ההתמודדות קשה
    אבל אין זה אומר שאין לך את הכוחות לכך
    שלא צפוי בהמשך הדרך גם עתיד טוב יותר לך ולילדיך
    מאד חשובה כעת תמיכה
    משפחה
    חברים
    אולי גם טיפול
    כדי לאסוף את הכוחות ולעבור את התהליך בשלום
    מחזיקה לך אצבעות
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה מהידידים
    ענת
    26/05/2009

הוזמנו למסיבת אירוסין בחצר בית פרטי של ידידים הגרים בקרבתנו. האורחים לא היו מוכרים לנו, אך חוץ מלומר מזל טוב אחד לשני בעלי השמחה התייחסו לכל האורחים בנפרד והתעלמו ממני ומבעלי לחלוטין. הרגשנו כמו זרים, כמו מיותרים, קיצרנו את השהות באירוע והלכנו לביתנו פגועים, בעיקר אני. אין לי רצון להשתתף בחתונת ביתם שתהיה בקרוב. מה דעתכם???

לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה מהידידים

הוספת תגובה

• ערב טוב ענת

דניאלה הרץ
    27/05/2009

אם שניכם הרגשתם שנהגו בכם שלא בסבר פנים יפות וחשתם לא נעים באירוע אין טעם ללכת לאירוע נוסף. אם הקשר אתם משמעותי עבורכם במידה כזו או אחרת, אולי כדאי לא לנתק את הקשר באופן חד צדדי וניתן ליצור הזדמנות ולומר שהרגשתם התעלמות או זלזול בכם, וזה היה לכם קשה ולא נעים לראות מה תהיה התשובה ולהחליט איך להמשיך משם.. לפעמים כדאי לתת סיכוי נוסף, אך בוודאי אין טעם להיות במקום בו לא טוב לנו.

חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קסם אישי
    ...
    25/05/2009

קשור לכאן?

קסם אישי זה דבר שנולדים איתו או אפשר לעבוד עליו?
    יש אולי טיפים לקסם אישי?איך עושים קסם אישי?

לקביעת תור
    סגירה
    קסם אישי

הוספת תגובה

• האם אפשר לפתח

סיגל לוי
    25/05/2009

שלום
    נראה לי שתגובתי היא יותר אינטואיטיבית ממקצועית
    איך שאני מבינה קסם אישי, זה משהו שכנראה יש לאנשים מסוימים יותר מאחרים
    כריזמה
    אבל בכל זאת, אפשר לפתח המון המון מיומנויות שעוזריות לנו
    לגשת לאחרים באופן יותר פתוח
    לחייך
    ללמוד להאזין
    לחזק את הביטחון העצמי
    וכו וכו
    יש אנשים יותר מופנמים ויש יותר מוחצנים
    אך בכל אדם (לדעתי) טמון קסם אישי
    לא תמיד הוא מאמין בזה
    לא כל אחד מסוגל להבחין...
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות
    חסוי
    25/05/2009

אני התחלתי ללכת לחוג אירובי, נחמד לי בשיעור המדריכה בזמן השיעור רואה שקצת אני מסתבכת לפעמים בתנועות אז היא ניגשת לעזור בכוונה שהיא מראה את התנועות לידי, העניין הוא שאני מרגישה מטופשת כשהיא עוזרת לי אני מרגישה לא נעים ומובכת אני בתוכי חושבת למה היא עוזרת לי המצב גורם לי לרצות לעזוב את החוג לברוח כי אני מרגישה שהיא נדבקת אליי ואני לא יודעת למה אבל זה מבהיל אותי.
    קרה לי מקרה דומה כשהייתי צעירה בסביבות 10-12 אני לא זוכרת גיל מדוייק והייתי בחוג עיתמלות קרקע הייתה מדריכה אחת שהייתה נחמדה אליי, אפילו באותה שנה קיבלתי שתי מדליות על הצטיינות בחוג הייתי בשתי שיעורים. אני לא זוכרת איך היא התייחסה אליי אבל משהו גרם לי לרצות להפסיק את החוג. והעניין הוא שבזיכרון שלי יש לי מחשבה שאולי התגלגלה אני לא יודעת בראש שלי אני זוכרת שחשבתי שהמדריכה לעתמלות היא לסבית. אני לא יודעת למה חשבתי ככה אולי שבגיל הזה לא הבנתי מה זה בעצם לסבית וטעיתי בהגדרה ובגלל שהיא התייחסה יפה אליי יותר ממה שאני רגילה אז חשבתי שהיא אוהבת אותי בצורה לא חברותית, אני לא רגילה לצומת לב רבה, אני הייתי ילדה שקטה גם כיום. אני לא יודעת עם שני המקרים מתחברים אבל אני ישמח עם תוכלי לתת לי עצות אני יודעת שפה זה לא טיפול פסיכולוגי אך אולי לתת לי טיפים או סיבות למה אני מגיבה כך.
    כיום אני בת 24.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות

הוספת תגובה

• להתנהג בנחמדות...

רונן דוד
    25/05/2009

שלום רב לך,

יש הרבה אנשים שמפחדים מאינטימיות אפילו אם היא בכוונה טובה וללא כוונה רומנטית,
    יש הרבה מאד אנשים שנרתעים גם ממגע של אחר.

את יכולה לתפוש איתה שיחה ולהסביר לה את הפחד שלך
    ושאת מעדיפה שלא תרעיף עלייך יותר מידיי חיבה
    או שלחילופין תלמדי להתמודד עם הבעיה ולראות למה זה קורה.

יש מה שנקרא Contra Fobic Behavior ופירושו שאנשים עושים דווקא את ההפך
    מכפי שהפחד מורה להם, כמו למשל מי שמפחד מדם הולך ונהייה מנתח,
    או מי שיש לו פחד קהל הופך להיות מרצה...

בהצלחה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה ארוכה. צריכה עזרה
    בת 25
    24/05/2009

שלום, צריכה עצה..
    אני בת 25. אף פעם לא היו לי הרבה חברים ותמיד הרגשתי לא רצויה ולא ידעתי איך להתקרב לאנשים. בתקופת התיכון הכרתי קבוצת בנות שהפכו להיות חברות שלי ושתיים מהן במיוחד, הפכנו להיות בלתי נפרדות, בילינו המון ביחד, היינו שם אחת בשביל השניה ועברנו הרבה דברים ביחד. אבל גם איתן לקח לי כ3 שנים להבין שהן באמת חברות שלי.
    בתקופת הצבא ובשנים הקודמות של האוניברסיטה ניסיתי להתיידד עם עוד אנשים אבל זה אף פעם לא הצליח ותמיד התמסמס מוקדם מאוד.
    בזמן האחרון דברים התחילו להשתנות, או לפחות כך אני רוצה להאמין- לפני כשנה וחצי פגשתי מישהו מהאוניברסיטה במסיבה והוא התחיל איתי, לא יצאנו (לא רציתי אז לצאת עם אף אחד) אבל שמרנו על קשר בפייסבוק וממש חיבבתי אותו (ועדיין). מאז קרתה לי סדרה של צירופי מקרים- במסיבה אחרת התחלתי במקרה (פעם ראשונה שהתחלתי עם מישהו) עם מישהו שהתגלה כחבר מאוד טוב שלו. יצאנו חודש והוא לא רצה להמשיך. אחרי כמה חודשים נרשמתי לאתר הכרויות והתכתבתי שם עם כמה אנשים מעניינים וביניהם בחור אחד שעם הזמן (כחודשיים של התכתבות כל יום) חיבבתי אותו יותר ויותר עד שיום אחד הוא סיפר לי שיש לו חברה חדשה. נשארתי איתו בקשר כידידים ונפגשנו בכמה מסיבות. התברר לי שהחברה החדשה שלו היא ידידה של השניים הקודמים, כך שגם אותם אני רואה במסיבות האלו.
    בינתיים למדתי לאיזשהו מבחן עם עוד בחורה שהתברר שיש לנו הרבה שפה משותפת ונהינו חברות, ועכשיו אני כבר לא מסתובבת לבד באוניברסיטה.. המשך בהודעה הבאה

לקביעת תור
    סגירה
    הודעה ארוכה. צריכה עזרה

הוספת תגובה

• המשך

בת 25
    24/05/2009

בינתיים המצב של אחת החברות הטובות שלי הדרדר. היא בדיכאונות כל הזמן ומעשנת גראס בכל דקה שאפשר, אני לא זוכרת את הפעם האחרונה שראיתי אותה פיכחת, ובשנה האחרונה היא הפכה להיות יותר ויותר עויינת ועצבנית עד שלפני כחצי שנה זה הגיע לפיצוץ נוראי בינינו בערב אחד הזוי שאני עד עכשיו לא מבינה מה קרה בו, שגרר אחריו סדרה של התכתבויות בפייסבוק שבה הסברתי איך דברים נראו בצד שלי וניסיתי להבין אותה (כי להתעמת איתה בחי זה להכנס להוריקאן שאין לי סיכוי מולו) שהתישו אותי נפשית ולא הביאו לשום דבר.
    בינתיים התקרבתי, גם בזכות פייסבוק, לידיד משותף שלנו שניסה נורא לגשר בינינו, וכמובן לא הצליח.
    לפני כמה שבועות הבחור הראשון שסיפרתי עליו הציע לי לצאת. יצאנו פעם אחת והוא לא רצה להמשיך.
    כרגע אני מרגישה שאני פשוט דוחה אנשים והדרכים היחידות שבהן אנשים נשארים איתי בקשר זה אם אני כופה את זה עליהם או אם הם רוצים או צריכים משהו ממני. אני כל הזמן רודפת אחרי אנשים ובכל זאת תמיד אומרים לי שאני מרוחקת.
    נהייתי תלויה באינטרנט כי שום דבר לא קורה בלעדיו, אבל ברגע שאני נפגשת עם האנשים פנים אל פנים, הכל מתייבש..
    אני נורא משתדלת להאמין שמי שבקשר איתי הוא שם כי הוא באמת מחבב אותי, אני נורא משתדלת להאמין שאכפת לאנשים ושאני לא צריכה לפחד כל הזמן שיעזבו אותי. אבל הם כל הזמן עוזבים.. שום דבר לא מחזיק אותם שם.
    ועכשיו עוד מישהו שחיבבתי מתחיל להתעלם ממני. אני שוב רודפת אחרי מישהו, ממש משתדלת לא לעשות את זה אבל גם לא רוצה לקפוץ למסקנות אז מדי פעם אני אומרת לו שלום במסנג'ר והוא די שיתף פעולה.. אבל עכשיו הפסיק.
    זהו.. אני צריכה עצה, מה אני צריכה לעשות כשאני מרגישה ככה?
    נהייתי כבר כל כך מעיקה באיך שאני מדברת עם הידיד שלי מהאתר היכרויות, הוא תמיד סבלני לשמוע את כל השליליות הזאת ממני ובגלל זה הוא חוטף את זה מדי פעם, והמזל שהוא לא נבהל בקלות, אבל הוא גם לא יהיה שם אם אני לא אכפה את זה עליו, הוא סתם נחמד.
    עם הבחור שיצאתי איתו לפני כמה שבועות דיברתי, וסיכמנו שאנחנו ידידים אבל יש לי כל הזמן ספקות בקשר לכוונות של אנשים ומצד שני אני גם חושבת שאני כופה את הידידות הזאת עליו, וגם היא כמו תמיד תתמוסס, כי מה שהחזיק אותו שנה וחצי בקשר רופף איתי זה שהוא רצה לצאת איתי, וגם ככה בתור ידידה אני כנראה לא שווה הרבה.
    אני מרגישה שאין לי יותר מוטיבציה לצאת עם אנשים, אין בזה טעם ואין לי יכולת וזה מביא לי רק כאב. אני לא רוצה להיות כזאת מרירה. מדי פעם יש לי רגעים של אופטימיות, כשאני מנסה לשכנע את עצמי שדברים הם לא כמו שהם נראים לי, אבל כל פעם יש נפילה, ואני לא יכולה לחיות ככה יותר. שום דבר לא יציב. אני בקושי מסתדרת בלימודים, המשפחה שלי מפורקת כבר ממזמן וגם ככה אף פעם לא הייתי קרובה אליהם, והדבר היחיד שחשבתי שתמיד יהיה לי זה שתי הבנות האלה שאני כל כך אוהבת, וגם זה התפרק. אני לא יודעת במה להיתלות.
    זהו. תודה אם הגעתם עד כאן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אה והבהרה-

בת 25
    25/05/2009

אמרתי שהידיד שלי מהאתר הכרויות לא יהיה שם אם אני לא אכפה את זה עליו בגלל שכשאני לא פונה אליו הוא לא פונה אלי. אמנם היתה תקופה שהוא הזמין אותי פה ושם לדברים עם החבר'ה שלו, והייתי באה אבל הוא הפסיק. הוא גם רצה שאני אקפוץ לבקר אותם בבית שלהם אבל לא באתי כי זה אומר לשבת לשתות תה ולשתוק איתו ועם חברה שלו..
    זהו. שוב תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מורכבות החיים...

רונן דוד
    25/05/2009

כן, קראתי את הכל... החיים מורכבים, יש בהם חברויות,
    עליות וירידות, פרידות, אכזבות וכל מיני דברים לא צפויים.

לפעמים כשקשה לנו להתמודד איתם,
    יש אולי מקום לערב אוזן קשבת אובייקטיבית,
    איתה נוכל להתייעץ ולהתמודד באוירה מוגנת וסגורה.
    אפשר לעשות זאת תחת המטרייה של הטיפול הפסיכולוגי,
    או להצטרף לקבוצת תמיכה עם נושא משותף או שניהם גם יחד.

בהצלחה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ובכל זאת..

בת 25
    25/05/2009

כתבתי הרבה, אני חושבת שזה נותן איזשהו מושג, אולי יש לך איזו עצה קטנה איך להתייחס לדברים? אפשר לראות שאין לי מושג, וכל התרשמות שתהיה לך היא יותר ממה שיש לי כרגע.

ואיזו קבוצת תמיכה היית ממליץ לי, ואיפה מוצאים דבר כזה?
    אוזן קשבת יש לי אצל חברה שלי ושני ידידים, לשפוך את הלב אני יודעת לבד, אני צריכה שיכוונו אותי איך לא להרוס לעצמי, ואני לא רוצה לבזבז את הזמן והכסף שלי על מקום להתלונן בו על החיים שלי.
    הייתי אצל פסיכולוגית כחצי שנה בזמן הצבא וזה מה שזה היה. גם בתקופת חטיבת הביניים הייתי בכמה פגישות שהיו חסרות תועלת. ידיד שלי אומר שזה תלוי בהתאמה לפסיכולוג אבל מן הסתם אי אפשר לדעת את זה מפגישה ראשונה ובסוף אני עלולה לבזבז הרבה זמן אנרגיה וכסף, סתם רק כדי לעבור כל חצי שנה לפסיכולוג אחר ובסוף להגיע למסקנה שטיפול פסיכולוגי זה לא בשבילי והיה עדיף שאני אתמקד בלהסתדר לבד כמו שעשיתי עד עכשיו, ורק ככה תמיד התקדמתי.

שוב תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על עולמם האישי של המטפלים
    אדווה
    24/05/2009

שאלה אבל ממש רצינית,כי זה מעניין אותי מאוד:
    אני מאוד מעריכה את עבודת הפסיכולוגים.מאוד מסקרנת אותי העובדה איך הם מתמודדים ,זאת הרי עבודה לא פשוטה להקשיב לצרותיהם של אחרים..איך אתם מתמודדים ..האם כואב לכם כשמישהו יושב מולכם ובוכה או שמא הצלחתם לפתח גישה שאין רגש בעבודה(ייתכן?),האם יש מטופל שמעננין אתכם על פני אחר?איך אתם מרגישים אם מישהו מחליט לעזוב כי לדעתו זה לא הצליח?האם קרה שנקשרת למטופל?והשאלה--- האם... פסיכולוגים שלמדו וטרחו כל כך הרבה שנים לטפל באחרים,האם הם שלמים עם עצמם??האם הצליחו ליישם את כל התיאוריות ואת כל גישתם על עצמם?ועל משפחתם?או שמא "הסנדלר הולך יחף" חלילה וילדיהם דווקא הם זקוקים לטיפול??
    הייתי שמחה לקרוא את התגובה המענינת..
    תודה...

לקביעת תור
    סגירה
    על עולמם האישי של המטפלים

הוספת תגובה

• מה מרגיש המטפל

סיגל לוי
    25/05/2009

שלום אדווה
    תודה על המילים החמות בתגובה הקודמת.
    תמיד טוב לשמוע משוב ועוד יותר טוב לדעת שעוזרים
    את הנושאים שאת שואלת, כדאי וחשוב באופן אישי להעלות בפני המטפלת או המטפל שלך
    זה לא שיענו לך באופן ישיר, אבל זה חומר נפלא כדי לעבוד איתך ולהבין מה מעסיק אותך, מה את מחפשת בקשר כי הקשר הטיפולי הוא כמו קשר לדוגמה בין המטופל לאדם אחר, קשר שאפשר להתבונן עליו ולהבין ממנו דברים
    אני יכולה לענות לך תשובה אישית. איני מתחייבת שזו התשובה שכל פסיכולוג יעמוד מאחוריה
    רגש הוא חומר הגלם של הפסיכולוג. הוא קולט רגש מן המטופל, הוא מרגיש דברים שונים בחדר הטיפול. לפעמים הוא אמפטי ומזדהה, לפעמים קורה שהוא מרגיש משהו חזק מאד וזה רגש שהמטופל כאילו עדין אינו חש והעביר אליו (זה נקרא הזדהות השלכתית) והוא צריך למצוא את הדרך והזמן "להחזיר" למטופל את הרגש שהפקיד אצלו ועדין אינו מחובר אליו
    לעיתים קורה שבפגישה מסוימת המטפל פחות קשוב ופחות מרגיש
    המטרה אינה להפסיק לפתח רגש, אלא להפך, לזהות אותו ולהשתמש בו בטיפול
    המטפל צריך שמה שהוא מרגיש לא יפריע לו ליצור את המרחק הנכון כדי להבין, לתמוך ולעזור, ושלא "יפול לבור" ביחד עם המטופל ורק ירגיש איתו יאוש וחוסר אונים.
    מטופלים נקשרים למטפלים. התלות הזו היא חלק מהתהליך, כפי שילד קטן תלוי בהוריו. הטיפול אמור להיות תהליך גדילה שבו המטופל יהפוך עצמאי, יתחזק, יקבל כלים מן המטפל ולא יזדקק לו לשם תמיכה בהתמודדות עם שאר הדברים בדרך.
    גם מטפלים נקשרים מאד למטופלים שלהם. בדרך כלל יש מטופלים שיותר נקשרים אליהם ויש כאלה שפחות, זה מאד אישי ועניין של "כימיה". בהחלט יש מצבים שמישהו אינו ממשיך טיפול בשל חוסר כימיה עם המטפל.
    ולשאלתך האם הסנדלר הולך יחף, פעם מטופל שאל אותי שאלה זו לגבי ילדי. השבתי לו שאני כמטפלת כמו מאמנת כדורגל, אך במשפחתי אני במגרש בתפקיד של שחקן. שחקן לא יכול בעת ובעונה אחת לשחק וגם לאמן את כל האחרים. זה תפקיד שונה. בקיצור, יש לנו בעיות כמו לכולם. יש מי שמתמודד איתן יותר טוב ויש כאלה שפחות. מאד שכיח שמטפלים ילכו לטיפול או הדרכה - כך גם מתפתחים וגם לומדים להכיר מקרוב את חוית המטופל
    כאמור, כדי לך לא להתבייש ולפתוח שאלות אלו עם המטפל או המטפלת שלך
    תלמדי מכך המון על עצמך בסופו של דבר
    בברכה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתרחקת מהחברים
    ענת
    24/05/2009

החלטתי להפסיק להשתתף באירועים של כמה משפחות שמזמינים אותי ואת בעלי, כיוון שאני לא מסוגלת לראות שכולם מכרכרים סביב בעלי, בעלי מאד מקובל בחברה, וממני משתדלים להתעלם כאילו עשיתי דבר רע. ניסיתי ליזום ראשונה דיבור- וכלום לא עוזר. אם אנשים לא רואים אותי ממטר, אז מדוע שאכבדם ואלך לאירועים שלהם???? ברגע שבעלי ילך לבד, האנשים יבינו שאיני מעוניינת לבוא כי אני לא מכבדת אותם. אולי יבינו שמאסתי בהם.... מה דעתך? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מתרחקת מהחברים

הוספת תגובה

• יחסים חברתיים

סיגל לוי
    24/05/2009

שלום גילי
    אני חושבת שכדאי לך לבדוק
    האם יחס האחרים אליך לא טוב רק בקבוצה מסוימת
    האם את מוצאת את מקומך החברתי במקומות אחרים
    האם את חשה שמתייחסים אליך אחרת במקומות אחרים
    נראה שאת רוצה להראות להם שאת כועסת
    האם עשית משהו שגרם לכך שיתיחסו אליך ואל בעלך באופן כה שונה
    האם את רוצה להענישו
    על אלו יעזרו לך להבין האם זו חברה לא נעימה בשבילך ואז אולי נכון להמצא בחברה שטוב לך בה
    או שאולי יש משהו בהתנהגותך שמרחיק ממך אנשים, או שאת מפרשת שאנשים מתרחקים ממך
    אולי מודעות לנושא תעזור לך להחליט כיצד לפעול
    בברכה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי טיפול תרופתי כנגד חרד
    אהרון
    23/05/2009

חרדה חברתית . בהתייעצות עם מס' פסיכולוגים הם משערים שבני סובל מחרדה חברתית וזקוק לטיפול תרופתי . אני לא כל כך שמח לתת לו . מצד שני אחרי שבועיים של הסתגרות הוא פתאום יצא לשחק כדורגל . לא יודע אם זה ח פעמי או לא .

האם כדאי לי להמתין עם הטיפול התרופתי ולראות אם פתאום המצב השתנה או שכדאי לי לטפל דחוף כדי שלא יסתגר עוד יותר . אני מבולבל לגמרי . רוצה טוב לבן אבל חושש לעשות שגיאות .

הוספת תגובה

• גישה לגבי תרופות

סיגל לוי
    24/05/2009

שלום אהרון
    אין גיש חד משמעית
    יש בני נוער שתרופות הצילו את חייהם
    יש כאלה שנעזרים בתרופות
    ויש כאלה והמליצו להם והם אינם נוטלים תרופות
    חשוב לראות איך הוא מסתדר
    האם הוא מתאושש
    מה תומך בו
    האם הוא בטיפול אחר מלבד תרופות
    ואפשר גם לעשות תקופת ניסיון (בהתייעצות עם הרופא, כי לתרופות לקוח זמן להשפיע)
    ולראות כיצד הוא מגיב לטיפול התרופתי
    האם זה עוזר לו
    מקוה שעזרתי
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה