מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צריך עזרה דחופהמשה06/08/2009
אני בן 37 נשוי +2 מובטל הרבה זמן ולא מוצא עבודה אני גם במצב לא טוב אם האישה עקב .
אני חש ברע את רוב היום אני מבלה בחדר סגור וחזרתי לעשן כ2 קופסאות ליום גם ירדתי במשקל הרבה .בעבר שוחררתי מהצבא אחריי שנתיים בגלל ניסיון לירות בעצמי .לא טופלתי בעבר
אני מבקש עזרה דחופה .כספית אין לי יכולת לממן פסיכולוג תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערב טוב משה
דניאלה הרץ06/08/2009אני שומעת שכרגע יש שתי בפניך בעיות עיקריות:
אתה מובטל זמן רב
אתה במצב של דיכאון- שנובע גם מחוסר פרנסה וגם מסיבות רגשיות אחרות. הדיכאון אינו חדש בשבילך וכבר בגיל צעיר סבלת ממנו.
שני דברים אני יכולה לומר לך, כי היכולת לעזור בתשובה דרך האתר, היא כמובן מוגבלת מאד.
1. מאד כדאי שתפנה לטיפול דחוף - יש מקומות שהטיפול בהם הוא חינם דרך היעיריה או הרווחה. יש גם טיפול לא יקר דרך קופת חולים. אם אתה רוצה לעזור לעצמך פנה לטיפול דחוף.
2. לא פירטת, אך ברור לי שחוסר הפרנסה והבטלה וההסתגרות בבית מזיקות לך מאד וכרגע כדאי שתיקח כל עבודה שתמצא, בתור התחלה, רק כדי לצאת מהבית ולחזור לחיים ולקבל קצת כוחות.
ואז בשילוב של הטיפול יהיה אפשר לחשוב על פתרונות רציניים יותר לאבטלה.
זה מעגל קסמים רע - אתה מובטל ואז מתדרדר מצב הרוח וגם המצב עם אשתך ואז אתה מסתגר ואז אין לך כוח לחפש עבודה והכל נהיה גרוע יותר...
עשה מה שעיצתי לך ואני מבטיחה שתרגיש טוב יותר ויותר ותמצא דרך להחלץ מהמקום המאד קשה בו אתה נמצא.
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדים עם אכזר ביותראורנית06/08/2009
לצוות המיקצועי היקר שלום.
יש לי בעיה מורכבת ואני זקוקה נואשת לסיועך.
ביתי ( 8.5) הצעירה העולה לכיתה ג' יפה ,טובת לב, חיכנית ונבונה,. מזה זמן רב שהבנות בכיתתה מציקות לה ודוחות אותה בכתה , בגן השעשועים , בחוג ובקייטנה שהיתה לאחרונה.
זה מתבטא ב: " את לא משתתפת בקבוצה שלנו", סודות מגמתיות , צועקות עליה :"די" וכדו'.
בהיותה יותר קטנה הערתי לאחת הבנות ( שהיום מאוד מקובלת בכיתה)שהציקה לה בגן השעשועים מאוד -היא ואימה הסיתו בנות רבות בטענה:" שהאם מתערבת לה ומציצה על הילדות" ואפילו איימה על אחת הבנות שלא תתחבר עם ביתי וזאת כמובן הושפעה ממנה מיידית.
יצא לי פעמים רבות מאוד לצפות מהצד ביחס דוחה כלפי ביתי מצד בנות אלו כשליבי נשבר ואני מנסה לא להתערב.
היום בתקופת הקיץ הבנות נפגשות מדיי יום בגן השעשועים הסמוך מאוד לביתינו (בנוכחות האימהות)ומשחקות כשביתי לעיתים קרובות מאוד חוששת לצאת לגן לאחר שראתה את ה"קנוניות " הנמצאות בו, ישנן מספר מועט של בנות שקטות שמוסתות והולכות אחר ה"עדר"!
לצערי בשבוע שעבר פניתי טלפונית לאחת האמהות שביתה אחת ה"מובילות" להתנהגות זו כלפי ביתי וביקשתי ממנה למגר את תופעת ההסתה והסודות החברותיות כלפיי ביתי והתוצאה הייתה סיכסוך קולני ומרושע ממנה.
ביתי נבונה וקולטת שקשה לי מאוד על- אף שאני מנסה להמנע מלשדר לה זאת.
אני שרוייה במצב נפשי עגום המונע ממני לתפקד משפחתית וחברתית, עקב המצב חזרתי לעשן ואפילו נאלצת לקחת כדוריי שינה והרגעה.
נ.ב ניסיתי בעבר להזמין מעט בנות אלינו אך רובן היו "תפוסות". דבר שמונע ממני לעשות זאת כדי לא לאכזב ולפגוע בביתי.
אנא עיזרי לי , השתדלתי לתמצת אך עקב המצב אני חשה כשבר כלי מרוסק חסרת אנרגייה וכמהה לצאת ממצב זה.
חשבתי תיאורטית עם בעלי אפילו לעבור לדירה בעיר אחרת , אך מעשית זה כרוך בניתוק ילדיי הגדולים יותר מחברתם ומבית סיפרם וכן ריחוק ניכר ממקום עבודתו של בעלי ושלי וכן מי מבטיח לי אם במקום אחר ייטב לביתי??!!
עלי לציין שמעבר לשתיי הכיתות האחרות אינו יעיל בגלל ההרכב הכיתתי שאני מכירה היטב שבהן שלא יועיל לה כלל .
אנא עיזרי לי
תודה לך מראש
אורנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערב טוב אורנית
דניאלה הרץ06/08/2009אכן זה מצב ששובר את הלב לראות את הילדה שלנו נדחית על ידי חברתיה וסובלת והיד קצרה מלעזור...
כרעיון פרקטי היית פונה למחנכת, ליועצת, למנהלת בית הספר - לכולן גם יחד ומבקשת התערבות. בית הספר אינו קיים רק כדי ללמד את האלף -בית. ולעתים נדרשית התערבות - חכמה ושקולה כמובן, של המבוגרים האחראים כדי לשנות את המצב. התערבות כזו, מנסיונ י עשויה להטיב גם אם לא לפתור לגמרי את הבעיה.
לא הבנתי ממכתבך עם הדחיה כלפי בתך מתרחשת רק מול בנות כיתתה או גם במסגרות חברתיות אחרות (קיטנה, גן שעשועים וכו,) אם הדבר קורה רק בכיתה כדאי, בנוסף, לאפשר לה מפגשים חברתיים נוספים עם ילדים במסגרות אחרות. למשל חוג מעניין שיש בו ילדים רבים...
האם המצב נמשך מראשית כיתה א' או שקרה משהו בשנה האחרונה? - כדאי גם לבדוק האם קרה משהו.
כמובן כדאי לבדוק מה חלקה של הילדה במצב. אני בטוחה שהיא טובה ומתוקה אך יש לבדוק כיצד היא נקלעה למצב הזה, מעבר לחלקן של הילדות האחרות חשוב לבדוק מה חלקה במצב - וגם כאן המורות הן מקור טוב לאינפורמציה. וכדאי לך להקשיב למה שהן אומרות.
יתכן שבתך שונה מעט מ"הסטנדרט" - אולי בישנית יותר או, אם המצב נמשך זמו לא קצר, היא כבר מאמינה שהיא "לא כמו כולן" או "לא מספיק טובה" וכבר אינה משוחררת בלהתקרב אליהן חברתית באופן ספונטני, וכך, כמו במעגל קסמים המצב הולך ומחריף.
ולסיום לכרגע - כדאי שתטפלי גם בעצמך כי את אומרת שעצוב וקשה לך. אל תשכחי אותך.
כתבי וספרי לי
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדים עם אכזר
אורנית07/08/2009שלום דניאלה ,
האם קיבלת את המשך מכתבי? כי אינני רואה אותו בפורום. לכן ברשותך העבירו שנית:
ראשית תודה לך על התיחסותך החשובה לנו מאוד.
הדחייה מתרחשת רק מול בנות כיתתה ! לא יוצא לה להפגש הרבה עם אחרים אך אם כן- הכל זורם בסדרר גמור- היא ילדה רגילה לחלוטין ואיננה בישנית .
כן, המצב נמשך אפילו מהגן , אני מאשימה יותר את קבוצת האימהות ה"משועממות" שיושבות יחדיו בגן השעשועים , מרכלות ומנתוות את בנותיהן ( בחדרי חדרים) עם מי לשחק ואת מי להזמין , אימהות אלו אינן טומנות ידן בצלחת כלל כשאני ליד חלקן המכריע אני חשה לא רצויה, כלומר "מביטות עליי מהגובה" בשל ה"מצב".- אני צריכה ליזום שיחה ולכן אינני אוהבת להיות בחברתן.
כמובן שמדובר יותר בקבוצה שאני מכנה : " מוקד האש " ותמיד יש את אלה שניגגרות אחרי האחרות .
דניאלה, באמת שלא קרה משהו אקוטי מלבד העניין עם זאת שהערתי לה - האם זה לדעתך צריך להגיע למצב זה ???!( למרות שהיום אנו האמהות אומרות שלום ומדברות לעיתים אך לא חברות.)
בעת משחק בכדור היא משחקת כמו כולן ונישלטת ע"י המובילות ובמפגש קבוצתי בגן השעשועים ( כשאני צופה מהצד) קל להן לצעוק עליה ולהעליבה - אפילו ידידה שלי שהחזירה לי אותה מהחוג ציינה בפני שהן "יורדות "עליה. אם הייתה לה מישהי אחת לפחות שמצדדת לה ותומכת בה מול כולן - לא הייתי כואבת כלל, זה שהיא אחת מול רבות קורע אותי לגזרים בלשון המעטה.
לגבי פנייה לצוות החינוכי בביה"ס אני מטילה ספק ומכירה היטב את מער' החינוך - האמת שבסוף השנה בעלי קבע פגישה עם המנהלת וביטל כיוון שחששנו מרכילות מרושעת בביה"ס ובשכונה שרק תזיק לנו ולילדה .
עליי לציין שהמנהלת "חריפה" מאוד ולא פעם הייתי עדה לכך שצעקה על הורים ללא חשש.-זה מעט מרתיע
אנא , כמהה להתייחסותך ומודה לך מעומק הלב!
בעת משחק בכדור היא משחקת כמו כולן ונישלטת ע"י המובילות ובמפגש קבוצתי בגן השעשועים ( כשאני צופה מהצד) קל להן לצעוק עליה ולהעליבה - אפילו ידידה שלי שהחזירה לי אותה מהחוג ציינה בפני שהן "יורדות "עליה. אם הייתה לה מישהי אחת לפחות שמצדדת לה ותומכת בה מול כולן - לא הייתי כואבת כלל, זה שהיא אחת מול רבות קורע אותי לגזרים בלשון המעטה.
לגבי פנייה לצוות החינוכי בביה"ס אני מטילה ספק ומכירה היטב את מער' החינוך - האמת שבסוף השנה בעלי קבע פגישה עם המנהלת וביטל כיוון שחששנו מרכילות מרושעת בביה"ס ובשכונה שרק תזיק לנו ולילדה .
עליי לציין שהמנהלת "חריפה" מאוד ולא פעם הייתי עדה לכך שצעקה על הורים ללא חשש.-זה מעט מרתיע
אנא , כמהה להתיחסותך ומודה לך מעומק הלב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אורנית
דניאלה הרץ07/08/2009המצב הקשה והעגום שנמשך שנים רבות ומכאיב לבתך ולכם מאד ובלי לבי לכן. אני באמת מבינה את הסבל ומאד עצוב לי על הקטנה ועלייך, אך היכולת שלי לעזור דרך מכתב או שניים היא מוגבלת ולכן ארשה לעצמי לומר דברים לא קלים:
כדאי שתעשי משהו לשינוי הגישה-עמדה שלך:
את שוב חוזרת ומפנה אצבע מאשימה כלפי האמהות
את שוב מאשימה את בנות הכיתה
את לא מוכנה לתת סיכוי למערכת החינוך... (כולנו מכירים את המערכת החינוך)
את מסבירה לי שאין סיכוי ובכך את מקבעת את המצב
א י ן לך, ובוודאי שאין לי, שום אפשרות לשנות את ההתנהגות של האמהות והבנות האלה ולא את הרגשתן כלפי בתך, לכן, אין זה יעיל להתבונן רק על מה הן עושות.
עדיין הייתי שואלת: מה הסיבה שבתך נקלעה למקום החברתי הדחוי הזה ? ( לא רק מצד הבנות שבאמת יכולות להיות גועליות) - אלא מה בה גרם לזה? (זו שאלה קשה אך כדאי להתבונן)
זכרי שהמצב כבר כרוני ושבתך נמצאת בתפקיד "הדחויה" זמן רב וכבר לא יודעת להיחלץ ממנו וכבר לא יודעת מה לעשות כדי לזכות לפיד-בק חברתי אחר.
וכדאי מאד לחשוב לעומק מה אתם יכולים לעשות כדי לשנות את העמדה הזו כי בנפשכם הדבר.
שוב- אני ממליצה מאד על קבוצות השתייכות חברתית נוספת עבורה.
שוב - אני ממליצה על פניה למורה, יועצת וכו'.
גם את מרגישה דחויה מול קבוצת האמהות - לא הייתי שוללת ט י פ ו ל ובירור יותר עמוק כדי להבין איך לשנות.
בשלב ראשון אולי כדאי שאת תפני לטיפול בכיוון של יעוץ-הורי לגבי בתך, כדי שתוכלי לחולל שינוי ולאפשר לבתך לא להיות דחויה.
זהו מעבר קשה : המעבר מלהתבונן על הרעות שגורמים לי האחרים
אל ההתבוננות : מה חלקי בזה ומה א נ י יכולה לעשות בקשר לזה
אמרי לי מה דעתך
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדים זה עם אכזר
אורנית11/08/2009היי דניאלה היקרה
אני מקבלת בברכה את כל עצותייך החשובות ,אין ספק שדברייך והתרשמותך כ"כ נכונים ועליי לנסות ל"התנער" מתחושותיי ורגשותיי הקשים כלפיהן,
מה דעתך על חוג שחייה שנתי שארשום אותה שנה הבאה על מנת למלא לה את שעות הפנאי?(3 פעמים בשבוע - האם זה לא מוגזם??)
מקווה שאאזור אומץ ואפנה לצוות החינוכי- זה באמת לא קל לי כיוון שלילדה יש שם טוב בבית הספר ,ומכאן המצב ישתנה.
דניאלה, היכן אוכל לקבל יעוץ הורי יעיל באיזור חיפה ? (במיוחד לקבל טיפים וכילים מה לומר לילדה ומה לא! וכיצד לכוון אותה על מנת לסייע לה - זאת משאת נפשי!)
את כ"כ צודקת, אין ספק שמצבי הנפשי (שמשודר לילדה באל-כורחי ) גובר על שליטתי הרגשית ולכן אוליי אני שוגה ובהתנהגותי.
האמת שאני מכירה היטב את עצמי - כשטוב לביתי אני פורחת, מאושרת, רגועה- כאילו הרווחתי את עולמי!!
אך ההיפך- כשאני מבחינה שפוגעות בה - כמו "מתג" המכוון את מצב רוחי ואת חוסר סבלנותי ולפיכך את תיפקודי.
תשובתך חשובה לנו מכל
ומודים לך מקרב לב
אורנית
הלוואי שיכולתיי להוסיף לך פרטים נוספים ואפילו תמונות שהתמונה תתבהר לך יותר אך אני חוששת מזיהוי( אשמח לעשות זאת למייל שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב אורנית
דניאלה הרץ12/08/2009אל תחששי לפנות לצוות החינוכי בדרישה ובבקשה, לגיטימית ביותר, לעזור לבתך ובו בזמן לחנך את הילדות האחרות להתחשבות בזולת או לפחות כיצד לא לפגוע בזולת. בין השאר, זהו תפקידו של בית הספר. אני בטוחה שהדבר לא יפגע בשם הטוב של בתך. מדובר על ילדה קטנה במצוקה שזקוקה לעזרה ולא על "שם טוב"... המצב כפי שתיארת אותו בוודאי לא שונה בזמן הלימודים והמורה בוודאי הבחינה במשהו. אולי כדאי שתתחילי מפגישה עם המחנכת ומשם תמשיכי.
בקשר לחוג, כדאי לשאול את בתך מה בא לה. כדאי שהחוג יהיה מקום של כייף ושיבחר לפי נטיותיה.
איני מכירה מטפלים באיזור חיפה ולכן לא אוכל לעוץ לך. במדור זה אין אנו ממליצים או מבקרים מטפלים/טיפולים אחרים.
המייל שלי פורסם באתר ואת יכולה לשלוח לי תמונה
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדים זה עם אכזר
אורנית12/08/2009שלום דניאלה
לקחתי לתשומת ליבי את דברייך החשובים.
האם לקבוע פגישה עם המחנכת טרם תחילת שנת החימודים?? האם זה מקובל והגיוני לדעתך?
תודה מראש
אורנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אורנית
דניאלה הרץ15/08/2009האם זו אותה המחנכת משנה שעברה שמכירה את הילדה? בכל מקרה כדאי לדבר עם המחנכת הקודמת ולשמוע ממנה פרטים נוספים לגבי מצבה החברתי בכיתה. אולי היא ראתה דברים נוספים. אם מגיעה מחנכת חדשה כדאי לבקש ממנה לשים לב. אם ההתרשמות של המורה הקודמת היא כי יש בעיה כדאי לחשוב יחד עם הצוות , כולל היועצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דניאלה היקרה
אורנית16/08/2009שלום דניאלה .
כן זאת אותה המחנכת משנה שעברה והיא עולה איתם לשנה הבאה,
אין ספק ששוחחתי איתה מספר פעמים טלפונית במהלך השנה להסב את תשומת ליבה להצקות שהציקו לביתי ( האמת שזה לא נחמד ונעים להתקשר למורה בנסיבות הללו- חשתי"קרצייה" כיוון שבניגוד למורה של כתה א' -שהייתה חמה ותמיד נרתמה לעזרה מכל הלב , זאת בהחלט אינה משתווה לה (בלשון המעטה) אך ניתן לשוחח איתה ברצינות.( היא מורה וותיקה לטוב ולרע!!)
דניאלה, האם כדאי לדעתך לפנות כעת לפניי סיום החופשה???
תודה מכל הלב אורנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב
דניאלה הרץ16/08/2009בהחלט. לפני שאת משמיעה דברייך, שאלי אותה מה היא ראתה ומה דעתה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביקט מעבר?סטודנטית04/08/2009
שלום,
האם כאשר ילד מאמץ לו אוביקט מעבר כגון שמכה ,זה קשור גם לחסך רגשי מהאם?
או לקשר בעייתי עם האם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובייקט מעבר - תופעה בריאה
רוני פרישוף04/08/2009שלום אמא,
"אובייקט המעבר" הוא עצם מסביבתו הקרובה של הילד (בד"כ בד כלשהו או בובה), אליו התינוק נקשר ביותר בסביבות גיל שנה, ומאציל עליו איכויות של אהבה, הרגעה ושמירה.
המושג "אובייקט מעבר" הוטבע ע"י הפסיכואנליטיקאי הבריטי האהוד דונלד ויניקוט בשנות החמישים של המאה הקודמת.
עפ"י ויניקוט, תהליך ההיפרדות של התינוק מאימו כרוך בתסכול וצער מצד התינוק, שחש ומבין שאיננו חלק אינטגרלי מאימו, כפי שהוא דימיין בתחילת דרכו. בכדי לפצות את עצמו על התסכול ועל החרדה, שהוא חש עקב ניתוקו מאימו והפיכתו לישות נפרדת, הוא מאמץ חפץ כלשהו (למשל שמיכה או בובה) שמסמל בעיניו את הנוכחות המרגיעה של אימו ואת האיחוד עימה, ועליו הוא משליך את רגשותיו. זהו אובייקט המעבר.
התינוק נזקק במיוחד לאובייקט המעבר ברגעים קשים, כמו פרידה, הליכה לישון או נסיעה למקום לא ידוע. באמצעות אובייקט המעבר התינוק מממש את הצורך שלו בחווית האומניפוטנציה, שהיא תחושת שלטון כל-יכול, כשל בורא העולם, כאשר יש אובייקט שבו הוא שולט שלטון ללא מיצרין ועושה בו ככל שיחפוץ, בניגוד לאם בה שלטונו מוגבל. הוא מפגין אהבה עזה לאובייקט, אך יכול גם "לשנוא" אותו, לנשוך ולהרביץ לו, בלי סכנה של פגיעה או נקמה.
אובייקט המעבר מאפשר לתינוק לפתח התייחסות סמלית לחיים והוא מהוה בסיס ליצירתיות ולמשחק, ולהנאה מכל התופעות שנמצאות ב"מרחב הביניים" של החווייה, אזור הדימדומים שבין מציאות ודימיון, בין פנים לחוץ, בין "המצאה" ו"מציאה".
אובייקט המעבר, אם כן הוא תופעה בריאה ורצוייה, המעודדת חשיבה סימבולית ויצירתית. הוא מתפתח כאשר יש חסר "אופטימלי" של האם. (כלומר, כאשר האם צמודה מדי לתינוק, או נעדרת מדי, התופעה לא תתפתח).
מאידך, ישנה בהחלט התפתחות בריאה ללא היקשרות לאובייקט ספציפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות כלכליות ודיכאוןעדי03/08/2009
שלום רב!
.להוריי ישנם הרבה בעיות כלכליות וזה מתבטא בכך שהם מדוכאים וחסרי חשק,זה גם פוגע בי,קשה לי לראות אותם ככה אני מנסה לעודד אותם ולשמח אותם אבל שום דבר לא עוזר.הם צעירים ואינני רוצה שהם ייפגעו נפשית או בריאותית.מה ממולץ לעשות?
תודה רבה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורים במצוקה
רוני פרישוף04/08/2009שלום עדי,
אני מציעה לך לשוחח עם הורייך על מה שאת מרגישה. סביר להניח שאם תשקפי להם איך הם נראים בעינייך, ותשתפי אותם בכך שאת חוששת וסובלת, הם "יקחו את עצמם בידיים" וינסו לשפר את ההתמודדות שלהם.
מעבר לכך, חשוב לדעת שבחיים יש עליות ומורדות, לפעמים יש תקופות לחוצות ומצבי רוח רעים. נסי להכיל את התקופה הזו, ולקוות שבעתיד הקרוב יהיה שינוי לטובה. בינתיים, היתמכי בחברות ותמשיכי להתפתח בעניינים שלך.
אני מאחלת לכם התחזקות כלכלית ורוחנית, כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרהשי02/08/2009
עבר עלי 5 חודשיים אינטסיבים מאוד עברתי דירה בעקבות ההורים שהתגרשו אני אמא שלי והאחיות שלי עברנו עיר זו באמת הייתה התקווה שלי שהמעבר יחזק אותי ויתן לי מוטיבציה לחיים אחרי שנים של מתח ולחץ ודיכאון המצב העכשוי אחרי שכל המעבר דירה ולעשות את הבית החדש הכל היה על אחריות שלי ובכלל חודש לפני המעבר מרוב שהיה כלכך לא נעים בבית שאבא שלי כל שניה אומר לי "לא רוצה לראות אותך" "אתה ואמא שלך תצאו כבר מהבית" הלכנו לגור כמה זמן אצל סבתא שלי עם כל החפצים הארוזים ובאלגנים וחיכנו עד שהדירה החדשה תתפנה ישנו 5 אנשים בתוך חדר וחצי אני לא אפרט יותר מידי אני רוצה להדגיש את הנושא בבאמת היה דרך קשה עד שהגעתי ליעד של דירה חדשה מנותקים פיזית וריגשית מהדמות הזאת של אבא שלי שבוע שאנחנו פה וכבר אמא שלי הזאת כאילו שכחה הכל כל הקטעים היה לה איתו הוא נכנס לבית מרגיש לי בעל הבית לוקח אותנו למסעדות ואנחנו יושבים ביחד כאילו כלום לא קרה כאילו שאין גירושין ואין מתח זה פשוט שיגע אותי אני לא מבין מה קורה תקופה לפני שהוא בא לדירה החדשה הרגשתי טוב עלה לי הבטחון אבל רק שאני רואה אותו אני מרגיש מאוד רע אני הולך לחדר ומסתגר עם עצמי אני לא יכול להיות איתו לראות אותו לדבר איתו כל מערכת היחסים ביני לבינו פשוט עושה לי רע לחיים
אני בן 17 כנראה שאני צריך לציין את זה...
האם אתם יכולים לעזור לי איך להתמודד עם המצב כי לי נגמרו כל הכלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות לגירושין של ההורים
רוני פרישוף04/08/2009הי קלייר,
המצב שאתה מתאר מאד קשה ומבאס מהזוית שלך.
נשמע שגייסת את מיטב הרצון הטוב והכוחות, העמדת את עצמף בתפקיד ה"גבר" כדי לעזור לאמא ולאחיות, ספגת תקופה של טלטלות וחוסר ודאות, ועכשיו אתה מרגיש כאילו כלום לא השתנה והכל חזר לקדמותו.
נשמע שהורייך מתקשים לנהל את הזוגיות שלהם בצורה טובה ובוגרת. הם לא מצליחים להיות יחד ולא מצליחים להיפרד. הרבה זוגות מראים את הדפוס הלא יציב הזה הזה, שהוא מצער, ופוגע בצורך של הילדים בודאות ובבטחון.
יחד עם זאת, יתכן שהם נמצאים בנסיון פיוס ושמירה על יחסים טובים לאחר הפרידה, שזה דוקא יכול להיות לטובה בטווח הארוך.
כדאי שתפתח את הדברים לשיחה כנה עם אמא, ותשתף אותה בכל מה שאתה מרגיש. אולי אם היא תדע כמה אתה מתוסכל וסובל, היא תסביר לך מה בדיוק קורה, מה הכוונות, ואם יש צורך היא תנסה לקבל עזרה מקצועית כדי לייצב את המערכת. גם עם אבא אפשר לתפוס שיחה, ביום ששניכם רגועים יחסית.
מעבר לכך, אתה או-טו-טו אדם בוגר. נסה ליצור לעצמך עולם יציב משלך, עם חברים, תחביבים וחדר פרטי. נסה להפריד בין הזוגיות של ההורים שלך, שהיא עניין שלהם, לבין הזהות שלך והחיים שלך. כשתצא יום אחד מהבית זה יהיה יותר קל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובססיהיעלי01/08/2009
שלום,
השארתי הודעה גם בפורום זוגיות אך נראה לי שזה המקום הנכון יותר
יש לי חבר שנה - אנחנו חברים טובים ויש התאמה ומשיכה ולכאורה הכל אמור להיות טוב. למרות זאת תקופה קצרה אחרי תחילת הקשר התחילו כל מיני ריבים מוזרים מהצד שלו.. בדיעבד הסתבר שלבחור יש OCD. הבעיה היא שהמחלה לא מתבטאת בלסגור ברזים או דלתות- אלא הוא בוהה בצורה אובססיבית.כמובן שיש למחלה גם ביטויים נוספים, אך הם מטרידים אותי פחות. הוא טוען שהוא לא נהנה מהמצב ורוצה שזה יעבור ,אך הוא נמצא כבר מספר חודשים בטיפול ונראה כי זה לא מתקדם יותר מדי. זה מצב ממש מביך ומכאיב שחבר שלי אומר שהוא אוהב אותי נמשך אלי וכביכול הכל נהדר, אך הוא לא יכול לתת לבחורה לעבור לידו בלי להסתכל. השבוע זה הגיע למצב ממש מביך , כשישבנו עם זוג חברים והוא סיפר לי בדיעבד שהוא בהה לה בחזה, והיא קלטה וסידרה את החולצה, כנראה מתוך מבוכה.
מצד אחד אני אוהבת אותו ואסור לשפוט אדם חולה ואני באמת רוצה לעזור
מצד שני - זה הגיע לרמות משפילות שאני לא יודעת איך מתמודדים איתן.
חשוב לציין שהמחלה מתבטאת גם בהיבטים אחרים שקשורים לזוגיות - למשל הוא כל הזמן חרד שיקרה איזה אסון או שהוא יאבד אותי..
הוא נמצא אצל מטפלת כבר 4 חודשים שמטפלת בשיטת הCBT.
מצד אחד היא עוזרת לו בחלק מהדברים, וחלק מהסימפטומים אכן השתפרו.
מצד שני בגלל שזו ההתמחות שלה- היא מאשימה בכל את הOCD. מבחינתי יכול להיות שהתנהגות חברתי נובעת גם מתכונות אופי שליליות רבות, אך נראה שהיא לעולם לא תגיד לו שמשהו לא בסדר אלא תמיד תאשים את המחלה.
אני יושעת שקשה לו, אך גם אני בתור בת הזוג שלו מאוד סובלת.כשהוא פונה למטפלת ואומר שלי קשה- היא טוענת שאני לא מבינה ולא תומכת..ואני צריכה להפנים שהוא בטיפול.
אשמח לשמוע דעות בנושא.
אשמח לעצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחיות עם כפייתיות של בן זוג
רוני פרישוף04/08/2009הי יעלי,
את נשמעת בחורה בוגרת, שמסוגלת להסתכל על תמונה רחבה, ולהבין דברים לעומקם.
חברך, גם הוא, מגלה אחריות למצבו, נמצא בטיפול ואף מתוודה בפנייך על ארוע מביך שיכול היה להסתיר ממך.
נשמע ששניכם עושים כמיטב יכולתכם, וכעת רק לך נתונה הבחירה האם לקבל בסבלנות ובסובלנות את הדברים כפי שהם, או שזה חוצה את הגבולות שלך ואינך מוכנה להישאר. כל החלטה שתקבלי, אם היא באה מתוך אמת פנימית שלך ולא מתוך לחץ חברתי, היא נכונה ולגיטימית.
פחות נראה לי שיש טעם לנסות לשנות אותו או לריב בנושא. באופן כללי, מאד קשה לשנות אנשים בכלל וגברים בפרט, ועל אחת כמה וכמה כשמדובר בבעייה כפייתית. נסיונות שינוי וריבים רק יעכירו את האווירה וישיגו את התוצאה ההפוכה.
אם הכאב וההתלבטות שלך מאד גדולים, יש טעם לפנות ליעוץ בעניין, או לטיפול זוגי, לראות איך יחד אתם מתמודדים עם הבעייה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעל OCD ומאניה דיפרסיה (22)
אלמוני11/08/2009שלום יעלי.
קודם כל רציתי להגיד לך כל הכבוד על הסבלנות שלך. זה מעיד על בגרות ואמינות רבה.
מה שיש לי להגיד לך זה שאני חי בדיוק את המצב הזה וגם לי יש את אותם סימפטומים.
אני נמצא הרבה זמן עם החברה שלי ואוהב אותה מאוד ואפילו חושב אולי לחיות איתה כל החיים.
הבעיה שיש היא שאני כל הזמן מרגיש תחושת פספוס וחרדה שחס וחלילה יום אחד אני "אתעורר" ושארגיש שפספסתי עוד המון בחורות כי אולי בעצם אני חי באשליה היום והמציאות שלי היא לא אמיתית. זה גורם לי להתמכרות מינית ולחרדות רבות וגם אני מתסכל על בחורות ובצורה נוקבת מידי ולא יכול לשלוט בזה.
לא מזמן כבר חשבתי לטוס לחו"ל ולהיעלם. אני הורס את המשפחה ומטיל אימה על כולם בכך שאם לא יעזבו אותי בשקט אני יברח ויעלם לכולם וזה משפיע על החברה ועלי במיוחד.
אני מתמכר לאלכוהול ולסיגריות ואני מדמיין דברים נוראים שגורמים לי לחשוב יותר מידי ולהתנתק מהמציאות. וכן, גם אני חוזר על פעולות כגון: לנעול ולפתוח את האוטו, לנעול ולפתוח דלתות, לשטוף ידיים, לדמיין שאולי אני חולה, לחשוב על דברים טרגיים ועל מוות פתאומי, להתפרץ על כולם ולשחק אותה כאילו הכל בסדר איתי.
אני רק רוצה להגיד לך דבר אחד: אם את מאמינה בו תלכי איתו עד הסוף ואת תראי כמה הוא יעריך זאת. אבל תלכי עד הסוף ואל תוותרי גם אם הוא ישבר כי הוא לא מודע למה שקורה לו ברגע שזה מתקיף אותו.
החברה שלי הולכת איתי עד הסוף ולפעמים גם נשברת. הנה ברגע זה היא נכנסה לחדר ואמרה שהיא הולכת הבייתה בעצבים. אני מבין אותה, אני תכננתי איתה ביחד יום חופש ועוד מעט ערב ואני יושב וחושב כל היום על שטויות במקום לצאת איתה לאנשהו ולעשות משהו עם עצמי.
שורה תחתונה, התחלתי טיפול לא מזמן ואני מקווה שזה יעזור לי כי אני ממש נשבר לא פחות ממנה וממך. אני רק אציין לטובתה שהיא גרמה לי להאמין שאני יצא מזה יום אחד ואז שום דבר לא יוכל לשבוא אותי.
מקווה שגם את תעבירי לו את התחושה הזו ואל תיבהלי אם הכל מתפוצץ לפעמים כי זה קורה כשבנאדם לא יציב מנסה לעמוד על שתי רגליים ולא מצליח.
מאמין בך ובהצלחה לכולנו...!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודע מה לעשות - אין מי שיעזורשלום31/07/2009
שלוםאני בן 19 יש לי בעיה שאני לא עושה כלום בחיים ואין לי חשק לעשות כלום (יש לי פטור מהצבא בגלל בעיות ראיה) לא בא לי ללכת לעבוד מצד שני לא בא לי להיות בבית כל היום. אבל אני לא יודע מה לעשות עם עצמי כלום אומרים שאני סתם ילד קטן ואף אחד לא מתייחס אלי ברצינות הייתה לי חברה אבל איך שהיא הכירה אותי היא עזבה אותי גם זה בגלל שאני סתם ילד קטן ומפגר יש לי חיים קשים מאווודדד בלי קשר לזה שאומרים שאני ילד אני לא מבין מה כולם רוצים ממני אני לא יודע איך להתבגר אין לי חברים אין לי חברות אין לי כלום בחיים אני לא יודע איפה להכיר חברוים\ת מה לעשות איך להתבגר ?? נ"ב הייתי בבריאות הנפש אמר הפסיכיאטר שאני לא צריך כדורים הייתי אצל פסיכולוגים (כבר נגמר לי הכסף בגלל זה) כלום לא עוזר אין לי כוח לעשות כלום עם עצמי וכל הזמן אומרים לי שאני ילד קטן כל מי שמכיר אותי. האמת שאני לא יודע כלום בחיים ואין לי כוח וחשק ללמוד או לעבוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
יפעת קלוש יגל31/07/2009שלום שי
אתה נשמע מאוד מיואש ובודד, במבוי סתום וחסר תקווה.
מכל הדברים שכתבת המפתח הוא לצאת מהבדידות. כתבתב שהיית בטיפול וזה לא עזר. אולי כדאילך לנסות טיפול קבוצתי לאנשים עם קשייים חברתיים. זו גם דרך להכיר אנשים.
אתה מאוד ביקורתי כלפי עצמך, ואולי גם לאחשים וזה מה שמרחיק אותם.
אני לא מבינה מה זה ילד קטן, לי נראה שאתה בדיכאון. גם יצאת מהמסלול האופייני לבני גילך שהוא צבא, מה שעוד יותר מבודד אותך. אינני יודעת עד כמה בעיית הראייה משפיעה עליך בתפקוד ובדימוי העצמי. וכמו שכתבת יש לך כנראה הרבה סיבות לקושי שאתה חווה.
אם תחום הטיפול הפסיכולוגי לא מדבר אליך יש היום אלטרנטיבות מתחום הטיפול האלטרנטיבי, קבוצות מדיטציה ועוד הרבה דרכים לשינוי והתפתחות.
נסה לשתף קרוב משפחה או מישהו שיעזורלך לבחון אפשרויות שיכולות לעזור לך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה
אדווה02/08/2009שלום !היה חשוב לי לענות לך..כבעלת נסיון בנכות זאת:קודם כל לגבי הטיפול הפסיכולגוי,אני לא פסיכולוגית אבל להגיד לא עוזר לי זה תלוי כמה זמן נתת לטיפול..אם היית 20מפגשים ולא הרגשת שינוי זה לא מפתיע כי זה לוקח המון זמן!חוץ מזה,דווקא בגלל היותך צעיר בגילך קיימות אפשרויות רבות לשילובך בחברה,אני לא יודעת אם אתה מקבל קצבה אם לא כדאי שתפנה לב.לאומי,בכל מקרה גם אם אתה כבר מוכר שם פנה למח' שיקום.יש היום ייעוץ לגבי תעסוקה ושילוב בחברה,סבסוד לימודים אקדמיים והכל במסגרת תהליך ותקציב שיקום המגיע לבעלי נכות.לגבי צבא-אם אתה רוצה תמיד אפשר להתנדב זה כמעט אותו דבר למעט פטור משמירות :) יש גםהרבה קורסים המותאמים ללקויי ראייה כמו מחשבים עם תוכנות הגדלה ,מוסיקה ועוד.אתה מוזמן להביט באתר השרות לעיוור.ויש גם עו"ס שיכולה לעזור בקטע הרגשי /קבוצות תמיכה ללקויי ראייה.בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגדי30/07/2009
שלום,
כשאדם חש במצוקה נפשית ופונה לטיפול פסיכולוגי, האם במהלך הטיפול המטופל עשוי להרגיש ירידה נוספת במצבו הנפשי לאור דברים שעולים בטיפול?והאם טיפול פסיכולוגי יכול להזיק גם למצבו של המטופל?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה לצורך עלייה בטיפול נפשי
רוני פרישוף31/07/2009הי גדי,
בטיפול דינמי המטופל חווה לעיתים "רגרסיה" במצבו הנפשי. "רגרסיה" משמעה נסיגה לשלב קדום יותר בהתארגנות הנפש, ומפגש עם חוויות ורגשות ראשוניים. הרגרסיה עשוייה להיות מלווה בחוויה של כאב, הנובע מפצעים ומחסכים מן הילדות, וכן ממגע רגשי עם כאבים בהווה.
הסיבה לרגרסיה היא, שהטיפול הנפשי מגרה צרכים רגשיים ראשוניים, נוגע בכאבים מוקדמים, ומעודד הסרת הגנות נוקשות שנאספו במשך החיים (כמו הכחשה, ניתוק, הדחקה, רציונליזציה, ריצוי, מסכות וכיוב'). יחסי התמיכה, ההכלה וההישענות בטיפול מאפשרים לנפש להשיל את קליפותיה, ולסגת למצב יותר עירום, ראשוני, תלותי-משהו. הדבר דומה למעין "פילינג" נפשי, בו שכבות מוסרות, ונחשף עור רענן אך מאד רגיש ופגיע.
רגרסיה טובה ומוכלת מאפשרת להתחבר באופן חווייתי ומיטיב לזכרונות מודחקים (גם אם כואבים), לאחות בין חלקי נפש שעברו פיצול בילדות המוקדמת (למשל, רגש ושכל, טוב ורע, פנים לחוץ), להתחבר לילד הפנימי על היצירתיות והאינטואיציה הטמונות בו, לפגוש זכרונות מוקדמים קשים ממקום יותר בטוח, ולפתח את החלקים הבוגרים של האישיות בצורה מאוזנת, גמישה ו"נושמת" יותר. אפשר לדמות אותה ל"ירידה לצורך עלייה".
רגרסיה שאינה מוכלת היטב בטיפול עלולה לתת חווייה של התפרקות, כאב מופרז, תלות נואשת במטפל, חרדה גדולה ועליית דחפים. אם זו התחושה, חשוב לדבר על כך בטיפול, ולמצוא דרכים לאסוף את החוויות בצורה טובה הן בתוך הפגישה והן בין הפגישות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנוגע לטיפולדן30/07/2009
שלום רב,
האם טיפול פסיכולוגי עשוי לעזור במצב של כעס פנימי,, התמודדות עם כעסים, תסכולים שנובעים מכך , דכאון הנובע כתוצאה ממצבים אלו, וכו'?האם במצב כזה טיפול יכול להיות הכתובת לעזרה?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בכעסים ודכאון
רוני פרישוף31/07/2009שלום דן,
טיפול פסיכולוגי הוא בהחלט הכתובת הנכונה למצבים שתארת. בסביבה טיפולית מאפשרת ולא שיפוטית תוכל לחקור את מקורות הכעס והדכאון, לקבל כלים להרגעת מתחים, ולזכות במענה לצרכים רגשיים באופן שיפחית את התסכול המתמשך ויעזור לך להמשיך לגדול ולהתפתח.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאן לפנות לקבלת טיפול פסיכולוגיאירית30/07/2009
שלום,
אני בת 24 ואני סובלת מהתקפי חרדה ודכאונות מזה שניתיים.
עברתי טיפול פסיכולוגי דרך קופ"ח אך הבעיה חזרה והמצב מחמיר.
המצב הכלכלי שלי לא מאפשר לפנות לפסיכולוג פרטי, כמו כן בקופ"ח כבר מיציתי את המכסה. פניתי לתחנה ציבורית לבריאות הנפשר הם הדריכו אותי לשלוח הפנייה ולחכות 4 חודשים או יותר כי יש גם חגים באמצע, אם זה דחוף לפנות לחדר מיון.
לפי מה שאני יודעת במיון מתקבלים במצב פסיכוטי כשמהווים סכנה לסביבה או לעצמם. אני לא במצב כזה (תודה רבה) וגם מקווה שלא אגיע, אך לחכות 4 חודשים זה נשמע לי מוגזם...
האם ידוע לכם על מרפאות או פסיכולוגים שאפשא לפנות אליהם לקבלת טיפול במחיר נמוך יותר?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פסיכולוגי
יפעת קלוש יגל30/07/2009שלום אירית
זו באמת בעיה, וללא ספק מצבך משקף את מערכת בריאות הנפש הציבורית הקורסת.
את יכולהלהגיעלמיון עם התקף חרדה, ולפעמים אם יש מזל אז שם במרפאות החוץ שלהם יהיה מישהו פנוי לקבל אותך לשיחות.
מקומות מוזלים אפשריים:
אם את דור שלישי לשואה למשל אז אולי דרך עמך.
אם את סטודנטית אז בשרותתי הייעוץ באוניברסיטה.
יש מכונים פסיכולוגיים פרטיים שמעסיקים מתמחים ואול אף סטודנטים ואז הטיפול הוא מוזל.
אם את לא לוקחת טיפול תרופתי לדעתי כדאי לך לשקול זאת בחיוב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריקשרי30/07/2009
אם החיים הפכו ממעניינים לתפלים, ומה שפעם היה מרתק חדל מלעניין, ומתחילים להתמכר לשינה, כי ממילא אין כרגע הצדקה להיות ערים, פרט לרגעים של איוש הגוף למען אנשים יקרים שאיכפת להם, תודה לאל על כל ברכותיו, ולמרות זאת מרגישים ריקים ובודדים, ויודעים שלאנשים אחרים יש בעיות חמורות יותר ולנו יש גג מעל ראשנו ומה לאכול, ואפילו יכולת להנות מתרבות ומאמנות, אבל אלה אינם מעניינים באותה מידה כמו לפני שנפלנו, ומשהו הלך לאיבוד כשנפלנו, איזה חלום נשבר, רסיס של אמונה פנימית אולי, ואנחנו יגעים מלנסות ולהרכיב את הפאזל של החיים לכדי אמירה משמעותית דיה, אמיתית דיה, ורק החלומות מצליחים לספק משהו מהשאיפה לנשגב, המרומם שבחיים, או סתם מהכמיהה לריגוש פשוט, ואיך אנשים אחרים, אידיאליסטים, נלחמים לתקנת העולם הזה, שהם מאמינים ביופיו ממש כמוני, רק שאינני מרגישה את היופי הזה יותר באותן העוצמות, ולכן אין לי את האנרגיה באותן העוצמות כדי לפעול, ואיך אנשים אחרים מצליחים לחצות את ים האפור כי הם, נמלים עמלות, מלאים בצבע, אבל אני רואה יותר מהאפור כרגע, ואיך אני מקנאה באלו ובאלו, ובה בעת מחייכת לעצמי וחוזרת למיטה. ולא איכפת לי לא לקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילוי הריק
יפעת קלוש יגל31/07/2009שלום שרי
קודם כל את כותבת מקסים, אין י ספק שאת מאוד מוכשרת בדרך הבעתך הציורית והפיוטית גם אם זה כאב.
את מדברת על תחושות דכאוניות של חוסר משמעות ותקווה, ולמסתכל מבחוץ נראה שיש בך כל כך הרבה, את צריכה רק להתחבר למקורותייך העצמיים, ואם את לא יכולה לבד אז עם עזרה.
יש טיפולים באמנויות שאולי יכולים לדבר אלייך.
אולי יהיה לך קשה לראות זאת כרגע אבל הרבה יצירות נולדו מכישרון וכאב.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רק יכולה לומר לך
בת 2501/08/2009שהייתי פעם בדיוק שם, איפה שאת מתארת, ויצאתי משם, וגם את תצאי.
היופי של העולם הזה טמון בין השאר באנשים כמוך שרוצים בתיקונו, והם קיימים ולפעמים מצליחים לעשות דברים גדולים, למרות שיש סיבות להתייאש מראש.
לפעמים קשה להיות בן אדם רגיש אבל העולם צריך גם אנשים רגישים שישימו לב לדברים שלא בסדר.
את מחליטה על המשמעות של חייך, את זו שיוצרת את המשמעות.
יכול להיות שהמפתח הוא למצוא ולחבק את הדברים שעליהם כן יש לך שליטה, ולהשלים עם השאר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שרי03/08/2009הי. תודה ליפעת ולבת 25. אני מקווה למלא את הריק במשהו טוב, בשאיפה למצוא את המשהו הזה בקרוב. ממש תודה על העידוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדותע29/07/2009
שלום.
אני בת 24 ומטופלת בקלונקס - פעם ביום לאחר שהיו לי התקפי חרדה קשים (התחלתי לפני שנתיים עם קלונקס 3 פעמים ביום וירדתי לאט לאט לפעם ביום).
כיום מצבי הוטב אבל עדיין יש לי פחדים- אני פוחדת להישאר לבד בבית כי אני פוחדת שאני אתעלף ולא יהיה מי שיעזור לי.
אני נוטה להרגיש לא טוב כל פעם במקום אחר- כאבי רגליים, כאבי בטן, כאבי ראש- הבדיקות יוצאות תקינות.
אני מרגישה חולשה, ועייפות כל הזמן!
אמא שלי לא יכולה לצאת מהבית כי אני קוראת לה מיד שתשוב כי אני פוחדת.
אני לא יודעת מה לעשות ואיך להתגבר.
האם אני צריכה לדבר עם פסיכולוג או פסיכיאטר?
האם התופעה הזאת של פחד ממחלות מוכרת?
אם אמא שלי לא תבוא לעזור לי ואשאר לבד בבית (פשוט תתעלם מהבקשות שלי)- האם זה יעזור לי להתגבר?
אני אובדת עצות ואשמח לכל עצה שתעזור ותכווין אותי
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות...
רונן דוד29/07/2009ע' שלום,
לקחת תרופות זה טוב ויפה אבל לא מספיק על מנת להחלים ברצינות.
צריך לשלב גם דברים טבעיים כמו פעילות גופנית, יחסי חברות ומשפחה,
תזונה נכונה, פעילות שכלית ומנטלית וכו' - גוף ונפש חד הם!
אני ממליץ לך בחום (בגלל הקיץ...) להתחיל גם טיפול פסיכולוגי במקביל,
על מנת להבין ולדעת איך לשלב את יתר המרכיבים שציינתי קודם,
כמו כן איך להתמודד עם המחלה בצורה אפקטיבית יותר.
כמו כן אני ממליץ לך גם לחפש קבוצת תמיכה שיכולה לעזור לך להתמודד עם מצבים כאלה.
בקבוצה תפגשי מתמודדים נוספים שסובלים ממה שאת סובלת או מהפרעות אחרות,
וההכרות הזו עוזרת מאד בהתמודדות תוך שיתוף ביניכם בשיטות וטקטיקות להחלמה נכונה.
תרופות זה בסדר אבל לא מספיק.
בהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להמשיך להתקשר למרות הדחייה ?בלהה28/07/2009
בני בן 27 סטודנט, כשהיה קטן היה שקט מופנם, לא היו בעיות התנהגות בינו לבין המשפחה. בתקופת ההתבגרות הרבה להתבודד, לא התרגשנו מזה... היו מצידו כל מיני נסיונות להתחבר עם חברים, הרגשתי בליבי שהיה נסיון מצידו למצוא חן בעיניהם, אם זה בארוח בבית ולאפשר לחברים לאכול ולגעת בחטיפים בלי גבול... הוא הבין כנראה שזה לא בסדר ואחרי זמן הפסיק את הקשר בינו לבינם מרצונו. אפשר לומר שרוב חייו הבוגרים יחסית היה בודד ללא מסגרת. לא אהב את הרעיון ללכת לייעוץ פסיכולוגי. היום לומד בעיר אחרת באוניברסיטה. היחסים בינו לבינינו ההורים הם בנתק רוב הזמן. מתקשרים שולחים הודעות אין תגובות אין מענה. תמיד מתלונן שעשינו לו רע ושהוא סובל בחיים בגללנו, וכנראה שהוא מרגיש טוב יותר כשהוא בנתק מאתנו. לאחרונה שמתי לב (האם) שהוא הגיב להודעה שלי ואפילו הסכים שנפגש בעיר שלו. שמחתי ונסעתי. לא יודעת, לדעתי זה בגלל שהיה צריך מנקה לבית, ואמנם ניקיתי את כל הבית, אני חושבת כך כי אחרי הניקיון, הוא חזר לסורו, וניתק מגע ולא מגיב להודעות, האם באמת זה בגלל שהיה צריך מנקה, נותרתי בתחושה קשה. אנחנו מתגעגעים אליו מאוד, רוצים להיות אתו, לשוחח אתו לנשק אותו, והוא מצידו מתרחק, לא מעוניין לא מגיב ומסנן בטלפון מתנכר מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר עם הבן
יפעת קלוש יגל28/07/2009שלום בלהה
כמיהתך לקשר קרוב יותר עם בנך מובנת, וכך גם כאב הדחייה.
נשמע שבנך סיגל לו במהלך חייו את הבדידיות כאורח חיים והתמודדות, אולי חווה הרבה אכזבות ודחייה ומעדיף להשען על עצמו ולא להזקק לאחרים. למרבה הצער זה כוללל אתכם ההורים.
אפשר שיש בו כעס עליכם על שלא התרגשתם כפי שכתבת מהתבודדותו בצעירותו, אולי ציפה שתמצאו דרך להוציאו ממעגל זה. את מספרת שכבר מצא חברים, הם לא היו לרוחך, גם אם צדקת, הוא בודאי חווה את נסיונותיו לחברים כזוכים לבקורת.
נראה שהשפעתכם עליו בצעירותו הייתה גדולה וכעת הוא גם עובר תהליך של נפרדות ועצמאות התקין לגילו, אך גם מוקצן בשל מה שתארתי.
נשמע שיש בבית תמה סביב ניצול, את חשת שהחברים מנצלים אותו ועכשיו את חשה מנוצלת על ידו, כדאי לשוב על הנושא.
כהורים עלינו להיות סבלניים גם לדחייה ולתקופות קשות יותר ביחסים עם הילדים, ואולי מה שלא קרה בגיל ההתבגרות קורה עכשיו. נסי למצוא הזדמנות לדבר אותו לספר על אהבתך אליו, להודות שיתכן ועשיתם טעויות, ואתם מצרים על כך. נסי לברר על מה הוא כועס,ואולי היום הוא כן יסכים ללכת לטיפול. בכל אוניבריסטה יש שרותי ייעוץ וטיפול לסטודנט.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה על תשובה עניינית
בלהה30/07/2009מודה לך מאוד על תשובה עניינית. בעקבות תשובתך עשיתי דבר שלא הייתי בטוחה שאני רוצה לעשות. ישבתי וכתבתי לו מכתב עם מלים שיצאו מן הלב. אני תקווה שזה יעזור. תודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה דחוף!!!!ריקה27/07/2009
שלום!
אני בת 28 נשואה +1 ויש לי בעיה חמורה עם אימי. אמי עכשיו בשלביי גירושים( מהבעל השני) מאוד מכוערים.יש משפטים על חלוקת רכוש. משום מה נראה כי אימי מסרבת להאמין ולהבין שזה נגמר הוא כבר נמצא במערכת חדשה מזה זמן.כפי הנראה לכל הסובבים אותה היא מתחילה לאבד את השפיות מתנהגת מאוד מוזר ואפילו אני כביתה אינני מסוגלת להיות בסביבתה יותר משעה.היא מאוד תוקפנית לא נעימה משקרת בקצב מסחרר מכחישה דברים מעליבה את כולם מאשימה את כולם מתעלמת מכל צרכיהם או רצונתיהם של אחרים ואפילו מתנהגת ברוע.אנחנו כמשפחתה מאוד מודאגים ומנסים לשכנע אותה ללכת לפסיכולוג לדבר עם מישהו והיא לא מוכנה ומשוכנעת שהיא מושלמת (כך היא אומרת).אני ודודתי(אחותה) מתכננות לדבר איתה ולהסביר לה איך היא נראית מבחוץ ולנסות לשכנע אותה ללכת לשיחות רציתי עצה מכם איך לשכנע או לגרום לה להבין שהיא כבר מתנהגת לא בשפיות???יש לציין שאימי תמיד הייתה אדם אגואיסט בהכחשה ואדם שאוהב את עצמו מעל הנורמל ולכן כשחברתה חולת הסרטן מבקשת ממנה לא לעשן לידה היא פשוט מתעלמת.או כשאחותה הדתייה מבקשת ממנה לא להדליק אצלה אש בשבת היא פשוט שמה פס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה לאמא
רוני פרישוף29/07/2009שלום לך בת מודאגת,
אני מאד מעריכה את הדאגה הכנה ואת האכפתיות הרבה שלך כלפי אימך.
אמא מצטיירת כאדם קשה, קפריזי ואנוכי. הרבה בנות היו שומרות לה טינה ומפנות לה עורף, אך לא את. את מכילה את הכעסים, החסכים והתסכולים שבודאי נצטברו בך במשך השנים, ומנסה לעזור לה להתמודד טוב יותר עם עצמה ועם החיים. כל הכבוד.
מה שאת ודודתך מתכננות קרוי "קונפרונטציה". אתן מתכוונות לשים מול פני אימך "מראה" להתנהגותה ולמצוקתה, באופן תקיף שלא תוכל לחמוק ממנו.
זה נשמע לי רעיון טוב, אם כי חשוב לא פחות לבטא המון אהבה, אמפתיה וקבלה, כדי שהמסר יעבור כמסר של עזרה ולא כמסר שהיא עלולה לפרש ככעס ותוקפנות (עליו היא עלולה להגיב במגננה).
אפשר להעלות את הדברים על הכתב, כדי לתת לה הזדמנות לחזור ולקרוא, לאחר שתרגע מהשוק הראשוני.
אפשר גם להציע לפנות לטיפול יחד, בהרכב כזה או אחר (אפילו רק את והיא). אפשר להציג את זה כצורך שלך, ולבקש האם היא מוכנה להצטרף למענך. אם היא תרגיש פחות "מסומנת" אולי הנכונות שלה לשמוע איש מקצוע תעלה.
מעבר לכך, כדאי שתזכרי שאימך היא אדם מבוגר, האחראי לבחירותיו, למעשיו ולתוצאותיהם. את אדם עצמאי, נפרד ממנה, שמקימה משפחה גרעינית משלך. כדאי שיהיו ביניכן גבולות תקינים, ושתקחי לעצמך רשות לשמור מרחק בתקופות שהיא בלתי נסבלת. את יכולה להיות מעורבת רק עד גבול מסויים, שמעבר לו המחיר עבורך יהיה כבד
בהצלחה לך ולאמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידה לאחר שנה וחצימאיר27/07/2009
שלוםאני בן 22 אני וחברה שלי הינו מזה שנה וחצי ביחד,אהבה גדולה היתה וישנה עד היום
כל הקשר היו בינינוריבים האמת על שטויות אבל הכול נבע מאהבה.
הקשר מאופין בקנאות די חיובית מצד שני בני הזוג.
לפני כחודשיים וחצי הבחורה בגיל 20 התגייסה לאחר יג' יד',זה היה בחשש גדול מאוד של שנינושזה יוביל לפרידה,בשבוע שלפני הגיוס שלה שכבנו בפעם הראשונה,הרגשתי שהאהבה מתחזקת.
אני עוסק ספורט ככה שלהיש הרבה פעמים קטעים של קנאה והרגשה שיום אחד אעזוב אותה בשל הסינוור.למרות זאת גם אני מאוד חושש לאבד אותה.
בזמן הצבאהיא עברה משברים והיתי בשבילה כדי שתעבור אותם אך גם הינו רבים המון.
בשלושה שבועות האחרונים אחרי פרידה קטנה שהיתה לנו,התחלתי קצת להראות לחץ לעד כמה היא חשובה לי,ואני מרגיש שהיא הרגישה שלא משנה מה תמיד אני יאהב ולא יעזוב אותה.
מאזההתנהגות שלה השתנתה,היא פחות מדברת איתי,בכל ריב מכבה את הפלאפון אבל כשחוזרת הבית היא תמיד נמסה כשרואה אותי ושוכחת הכול ואומרת עד כמה היא אוהבת.
בשבוע האחרון זה החמיר יותר היא חזרה והיתה לנו שיחה רצינית אם צריך להמשיך וזה אחרי שבוע שכמה פעמים רצתה להיפרד בגלל ריבים שלנו,לדוגמא אחת שהתחילה איתי במסיבה וחטפה לי את הפלאפון כדי להתקשר לצמה שיהיה לה את המס' שלי,א סיפרתי לה את זה, ואני לא נתתי לזה לקרות.
ואז שהיא חזרה אחרי השיחה של דמעות ואהבה וכל אחד אמר כמה הוא אוהב ,ואמרתי לה שאני רוצה איתה עתיד,אולי אנחנו צעירים אבל זה קשר שמוביל לחתונה,והיא אמרה שגם היא רוצה וכו...
ואז היא סיפרה לי שהיא עישנה כמה סיגריות בצבא,בגלל האהבה העצומה שלי ובגלל שאצליזהגבול(היא יודעת את זה)התחלתי לבכות כי הרגשתי שהיא באמת השתנתה כי זה משהו שבחיים היא לא היתה מסוגלת לעשות.בכיתי ממש כמו ילד קטן זרקתי מילים באויר ואמרתי לה שאני לא מסוגל להיות איתה,נסעתי הבית ובדיוק הינו אמורים לצאת לאילת.
היא נלחמה שעה שעתיים וזהו לא התקשרה יותר כי היא תמיד התרגלה שלא משנה מה ליום שמחרת אני מתקשר ומציק ווזר בי.
ושוב התקשרתי למחרת כדי להביןלמה עשתה והיא היתה אדישה ואמרה לי שאני אמרתי את שלי ועל סיגריות לא נפרדים והיא לא הבינה שזהמשהו מעבר שהרגשתי שאני מאבד אותה בתור בנאדם.
בסוף לא דיברנו עד מוצ"ש כי אני שמר שבת,במוצ"ש היא באהלקחת ת'מצלמה שלה והחנתה ת'אוטווהבני שהיא רוצה לדבר,אז שאלתיאותה ,אז היא ישר באה להתניע ולסוע,ואני נכנסתי התחלתי לדבר איתה והיא היתה אדישה,בכתה קצת וביקשה שאני יתן לה ללכת שקשה לה.
יצאתי נתתי לה ללכת,מאז היא שינתה סטטוס לרווק בפייסבוק בפומבי,אני עשיתי אבל שאף אחד לא יראה,והיא גם רושמת כל מיני לכל וף יש התחלה חדשה...אני מניח שזה כדי שאראה.
אינ מאוד שבור ובלי תאבון וקשה לי ואני בוכה הרבה.לא דיברנ יומיים כבר מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך....
מאיר27/07/2009כשהיא באה בשבת אמרתי לה שאני מצטער שלפני הבכי והכול לא הסברתי לה שזה לא בריא לעשן ולא טוב לה אבל שלא השתלטתי עלזה כי היא חשובה לי.
מיום שבת אנחנו לאמדברים,כבר יום שני,היא עכשיו עושה יומיות בצבא,והאמת שאני קצת נעלמתי לה,כשהיא נכנסת לפייסבוק היא תמיד משנה סטטוס כמו אחחחח לילה טוב ואנימניח שזה כדי שאני יראה שטוב לה,אני לעומת זאת לא משנה כבר יומיים ולא נמצא שם ואני מניח שהיא בטח יגיע שלב שהיא לא תבין מה קרה שנעלמתי כי כי אני עוסק בספורט ורוב היום אני בבית ואני הרבה מול המחשב.
אי אוהב אותה והיא אותי רק שאני בטוח שהיא החליטה על זה גם בגללש אננשים אמרו לה וגם כי היא חושבת שאני אולי חנקתי בתקופה האחרונה ושהיא צריכה משהו אחר אבל אני בטוח שהיא אוהבת אותי ולא מסוגלת בלעדיי...
איך אני אמור להנהג כדי להזיר אותה אליי?
האם באמת לתת לה ספייס עד שהיא תתקשר אליי?
יש לה עוד משהו שהיא שכחה אצלי אני מניח שהיא תצלצל שוב כדי לקחת אותו האם הפעם שהיא תגיע לתת למישהו אחר להביא לה?או לרדת וישר לעלות לא לשאול אם רוצה לדבר כמו בפעם הקודמת?או לשאול אם רוצה לדבר?
אני גם בטוח שאם אני יתקשר עכשיו היא תמשיך להבין כמה אני לא מסוגל בלעדיה ועכשיו שאני לא מדבר איתה וקצת נעלמתי גורמים לה לחשש שהמשכתי הלאה וכך אולי היא תרגיש שהיא מאבדת אותי...
תעזרו לי אני אוהב אותה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)