מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן זוג פוסט טראומטיאן13/11/2009
שלום
אני חיה כבר 11 שנה עם בן זוג, שהחלים מסרטן בילדותו. לאחרונה הוא אובחן כפוסט טראומטי והחל טיפול (3 פגישות) לא שהיה קל לחיות איתו לפני כן, אבל המצב מאד קשה ואני לא יודעת איך לעזור לו ולי. הוא אובססיבי לגבי בריאותו ומשגע את כולם. יש לנו 2 ילדים קטנים והאוירה בבית נוראית. הוא לא מתפקד, ומפריע גם לי לתפקד, לא רוצה שאלך לעבודה כדי לא להשאר לבד בבית, לא מוכן לשתף פעולה בעיניני הבית והילדים. המשבר התחיל מזה שאני רציתי להפרד, כי החים איתו הם פשוט גהנום. מצד שני אני מבינה שהוא זקוק לתמיכתי, ןילדי זקוקים לאבא. אנא עזרתכם. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערב טוב אן
דניאלה הרץ15/11/2009בן זוגך החל בטיפול עכשיו שאני מקווה שיעזור לו להשתקם, להרגיש אחרת ולהתנהל אחרת. אבל נחוץ זמן כדי לראות את ההטבה והשיפור. השאלה אם את מוכנה להמתין.
אני מבינה שאת בדילמה האם להישאר או להיפרד. האם תמיכתך במשך השנים עזרה לו? שינתה משהו? או שדבר לא השתנה?
גם אם תיפרדו הוא ישאר אבי ילדייך. את אוחרת שהם זקוקים לו. האם הוא מתפקד כאב?
אולי כדאי שתבקשי להגיע לטיפול לפעם או לפעמים אחדות כדי לשתף במה שאת מרגישה ומה את מצפה ממנו בשותפות שלכם. אמנם בילדותו עבר חוויה מפחידה וקשה שיכולה להסביר את החרדה שלו. אך מה הקשר לחוסר עזרה בבית ועם הילדים? האם בגלל מחלתו הוא מתנער ?
אין ספקשהוא זקוק לתמיכה ועזרה, אך האם את אינך זקוקה לתמיכה ועזרה?
תשובות לשאלות כאלה עשויות להבהיר לך יותר את המצב.
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום#1נופר12/11/2009
מה שבאופן מצחיק ואירוני, הבסיס לבעיה שלי..
החלטתי שבמבוגרים אכתוב..
אף פעם לא הרגשתי שצריכה לשחרר כל כך הרבה.
מזל.. ממש מזל שיש את תמיכה נפשית בתפוז.
לא אספר פה את סיפור חיי,
רק שבקצרה, כשהייתי צעירה יותר היה לא קל בכלל
לא הייתי בתיכון
גרתי בהוסטלים לנוער במצבי סיכון ומצוקה
היו תקופות לא פשוטות, באופן כללי.
אבל נלחמתי ונלחמתי
בכל הכוח
בכל האמצעים
התגייסתי לצבא, גם שם היו קשיים, עם מצ"ח למשל, אבל נלחמתי ונלחמתי.. וניצחתי
בסך הכל היה לי ממש טוב וכיף בצבא וחשבתי שזה סימן טוב- שהיום שבו אהייה בנורמה החברתית של הגיל שלי קרבה
בתקופת הצבא גם סוף סוף שכרתי את הדירה הראשונה שלי.. אחרי הרבה לילות של סופ"ש קשים שלא היה איפה לישון,
שוב.
עכשיו אני בדירה השלישית שלי
היא בצפון,
אני לומדת במכללה, אני במכינה.
מי היה מאמין.. אני? רק חצי שנה בקושי אחרי השחרור, לומדת. באקדמיה!
אבל
עוד לא נחתי על זרי הדפנה.
חשבתי שכשאשתחרר יהייה נפלא, מצבי הכלכלי יהייה קצת יותר סביר, אשכור דירה אחרת, אעבור לצפון ללמוד.. אכיר אנשים חדשים ואתרכז בלימודים.. כמו שצריך!
טעיתי..
הכל קורה לי
כל הרע
ככה זה מרגיש
ואף פעם, גם בתקופות הכי גרועות לא הרגשתי ככה. הרגשתי שיש בי כוח לשנות ולתקן,
גם כשהכל היה שחור.
היום אני מרגישה שקורסת תחת כל העומס.
בחודשיים האחרונים הייתי מאד קרובה להיות הומלסית. היה לי מינוס ממש גדול בבנק,
לקחתי הלוואה עצומה שכיסתה לי אותו.
סוף סוף קיבלתי אותה לפני כמה ימים, אחרי מלחמות עד זוב דם עם המערכת.
אוי כמה שקשה לי עם המערכת
אני לא אדם כזה, לא אתווכח ולא אתמקח. אני לא בשוק וכשאומרים לי משהו אני מצפה שהוא יהייה הוגן וישר
אבל זה לא כך.
דפקו לי את האוטו,
לא היה לי כסף לשכר דירה,
הייתי צריכה להתעסק עם כל המוסדות שקיימים, רק סידורים סידורים סידורים
אני הולכת לישון עם כאב ראש וקמה עם אותו אחד
אני ישנה ממש מעט,
זאת המנוחה היחידה שלי.. אבל ברגע שפותחת את העיניים אני כמעט כבר יכולה לראות את כל הדברים שצריך לעשות, לתקן, לסדר, לדבר, לטלפן, ללכת נכנסים לי לראש ולא נותנים מקום למנוחה, שקט, איזה טיול לרגל המעבר לצפון, להשתלב חברתית כמו שצריך, ללמוד כמו שצריך..
אני מרגישה שזה מקלקל לי כל כך
אני בוכה כל הזמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר #2
נופר12/11/2009כשסוף סוף חשבתי שאני הולכת לסדר לי רק חלק מהדברים, חלק קטן... אבל משהו,
כשיכולתי כבר להוציא כסף מהבנק,
הלכתי למכללה בבוקר עם הכסף בידיעה שאחרי שאסיים את הלימודים אשלם חשבונות, ארנונה, אחזיר כספים, אמלא דלק סוף סוף ובסוף היום כשפתחתי את התיק להוציא את המלא כסף הזה שייתן לי בעיקר ממש טיפה מהשקט הנפשי שאני צריכה כל כך, גיליתי שגנבו לי את כולו.
זה כל הסכום שהיה לי בעולם,
עכשיו אני שוב במינוס, הפחד הכי גדול שלי מאז שכמעט זרקו אותי מהדירה וממש רעבתי זמן לא מבוטל,
כמובן שלא יכולה לנסוע באוטו
והצרות רק מגיעות ומגיעות
אני קורסת
אני רק בת
21
ואני מרגישה כמו בת 60
חרושת קמטים
רק דואגת ודואגת
לא נחה
מתעסקת בעולם של המבוגרים
כמה שאני שונאת מבוגרים
אני ילדה קטנה.. ממש ממש קטנה. אני צריכה שיחבקו אותי
אני כל כך לבד בעולם
אני ממש מתחילה לחשוב שזה פשוט בלתי אפשרי
שלוותר זאת האופציה
זה בלתי אפשרי להיות סטודנטנית בת 21 שדואגת להכל לבד
אין סיכוי בעולם שאוכל להרוויח בחודש את מה שאני צריכה בגילי
ואני מממנת הכל
רק חסר שאהייה שוב חולה עכשיו ולא יהייה לי כסף אפילו לאקמול
אני מקווה שלא יבואו ימים קרים יותר בזמן הקרוב
אין לי שום דבר חם להתעטף בו.
או מישהו שיעטוף אותי, סליחה על הדביקות
אבל אין אף אחד שיעטוף כזה שבר כלי, ובצדק. לא ארצה להיות במערכת יחסים עם אדם שיש לו כל כך הרבה בעיות
ואני גם לא פנויה לזה
אבל
לפעמים..
חסר לי חום.
וקשה כל כך לשלב את כל זה עם ללמוד, ואסור לי לפרוש
אסור לי לחזור למרכז, לחיים של עבודה-שינה
לחיים של ריקנות מוחלטת
בוכה כל כך המון
ורעבה
זה לא אני
ואני לא רוצה לחזור
לתקופה שלא היה לי בית
גם לא בהרגשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנופר
רוני פרישוף16/11/2009נופר יקרה,
כשמך כן את, פרח יפה ועדין, שט על מים עכורים, חסר שורשים.
החזיקי מעמד, העולם קר שם בחוץ, אך מדי פעם פוגשים יד מושטת או עיניים מאירות. העיקר שאת עצמך יש לך, אל תלכי לעצמך לאיבוד, המשיכי לרצות ולחזק את עצמך.
עוד מאמץ וכבר תהיי בחוף מבטחים של השכלה ראוייה, ופרנסה שאפשר להתחיל לחיות ממנה. בהמשך, תמצאי פרטנר לחיים, ואז המסע יהיה פחות בודד וקשה.
נסי למצוא לך מקורות של קשר, עזרה ותמיכה. לא ציינת אם את בטיפול, אם לא, פני למרפאה לבריאות הנפש, לקופת החולים, ללשכת רווחה, לער"ן או לכל גורם אחר שיראה אותך ויתמוך.
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גישה חדשהשירה12/11/2009
שלום אני בת 23 בטיפול 4 שנים והתחושה היא שיש המון דברים לא פתורים שמתבטאים ב"לופים" חוזרים של תחושות חוסר אונים חיפוש כפייתי אחר פתרונות,קושי לחזור הביתה ולהיות עם עצמי,תחושה של חוסר מימוש,ביקורת עצמית נוקבת והמון המון המון מחשבות שליליות שלא נותנות לי חופש מהן.אני מרגישה בכלא,בכלא רגשי ומנטלי,אני מרגישה שהשלשלאות כבדות מאוד,אני רוצה שזה ייגמר וכל ים יהיה יום שונה וחדש ועם חוויות משלו ולא כמו המצב הנוכחי שגם אם כל יום הוא באמת כזה יש בתוכי משהו שמונע ממני לראות את הדברים באורם האמיתי,אני כל כמה ימים מגיעה לייאוש שבחוסר ידיעה כיצד לפתור את המצב-אותי.אני כבר 4 שנים בתחושה שאני מסתובבת סביב עצמי וסביב הנקודה ולא באמת "נוגעת" במקום ממנו שינוי יהיה אפשרי.כמובן שאני לא אותה בחורה,הרבה דברים השתנו ב-4 שנים אך דבר מאוד גדול נשאר שהוא כמו ענן שדחור המרחף מעליי ואני אפילו לא יודעת מה אותו ענן מכיל וכיצד להגיע לחופש ורווחה רגשיתבבקשה עיזרו לי להבין מה קורה לי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון וביקורת עצמית
רוני פרישוף16/11/2009שלום שירה,
נשמע שהנפש שלך מיוסרת, כואבת ומכאיבה לעצמה, ולא יודעת מנוח.
הטיפול הממושך עדיין לא הביא לתוצאות המיוחלות.
אנא פתחי את הדברים בפני המטפל/ת וחשבו יחד ממה את סובלת ואיזה שינוי גישה מתבקש.
אם מדובר בדכאון המלווה אותך מזה זמן רב, וגורם לראיית עולם שלילית ולביקורת עצמית קטלנית, בהחלט כדאי לשקול טיפול תרופתי אנטי-דכאוני. הטיפול משפר מאד את מצב הרוח ואת הגוון השלילי של החשיבה, בלי הרבה תופעות לואי או סכנת התמכרות. שווה לשקול את האפשרות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אני ??????????manosss12/11/2009
אין לי מושג מה אני ,פסיכ, מטומטם, פחדן, רגיש ,עצלן,
דיכאוני בטראומה
,אין לי מושג מה קורה איתי בשנה האחרונה ולאחר תאונת עבודה בדרכים, אני בטיפולים פסיכאטרים כבר שנה עם ציפרלקס וואבן מירו וויאפקס בונדרומין וחלומות רעים ופחדים וגירודים שלא עוזבים אותי במנוחה אני שוכח דברים שאני חושב עליהם ואני קם בבוקר לפי תוכנית שכתובה מה עלי לעשות כתוב ואני שוכח שמחת חיי אבדה בגלל התאונה הזו שקרתה בעבודה אפילו דרכים שהייתי נוסע יום יום עם האוטובוס אני שחכתי כבישים והיום אי מסתוב הרבה באוטובוסים כדי לשחזר לי את הכבישים, אני כועס על כל העולם כאילו הם אשמים שאני נהייתי חולה מהתאונה ובמקום לעזור ל י כמעט כולם מכניסים מקל בגלגלים שלי במילים שאומרים לי לפעמים מתפוצץ ממילים אני יושב בשיחה וחושב שאני יותר חכם מהיושב מולי ואני לא מבין ס"ה נפלתי ואולי קיבלתי מכה קטנה בראש שאני לא זוכר אבל את הכוכבים והשובלים שלהם אני כן זוכר והם חוזרים אלי יום ולילה ושעה שעה אולי יש כאן מועצת חכמים שיגידו לי מי אני ומה אני ומה עלי לעשות עוד ??????? בתודה MANOSSS
האם זו ברך ככה רופאים רואים וכותבים ברך אמא שלי לימדה אותי שזה שוק!!!!!! לכן אני בשוק מהתמטום של ,,,,,,,,,,,,,,,,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסט טראומה
רוני פרישוף16/11/2009היי מנוס,
אינך פסיכי, וגם לא מטומטם או פחדן.
להפך, נשמע שבמשך שנה שלמה אתה מתמודד באומץ עם הכאוס שהשתלט על חייך, ועושה הכל כדי להתארגן ולעזור לעצמך.
מהמעט שכתבת ניתן להבין שאתה סובל מתגובה פוסט-טראומטית לאחר תאונת דרכים.
אתה מגיב בצורה נורמלית למצב לא נורמלי. התאונה גרמה לשבר עמוק בחווייה שלך שהעולם הוא מקום בטוח וניתן לחיזוי ולשליטה, ושהגוף הוא מוגן ובלתי חדיר. כאילו חרב סדר העולם שהכרת, ועכשיו אתה נלחם למצוא הגיון וסדר חדשים.
טיפול תרופתי יכול לתרום מאד להרגעת החרדות, אך לצידו כדאי מאד לקבל טיפול פסכולוגי, אצל איש מקצוע מומחה להפרעה פוסט-טראומטית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגישה שהדיכאון משתלט-זקוקה לעזרהסימה11/11/2009
אני נשואה 20 שנים. בשנים האחרונות חודרת אלי ההכרה שהיחסים ביני לבין בעלי לא ממש תקינים. לרוב הוא שופט ומבקר אותי, לא מקבל טעויות כאנושיות. לעיתים חשה כאילו אני הבת שלו.
באופיי אני אדם פשוט, צנוע ומופנם. בד"כ אני שותקת ולא מחזירה בתגובה כדי להימנע מריב, כי איכשהו תמיד הוא צודק. תמיד ידו על העליונה.
בסה"כ הוא דואג לצרכים הפיסיים של המשפחה ולא מחסיר כלום. אבל אני כמהה לגילויי אהבת בן זוג, אבל הוא אינו מפגין חיבה, לא מפרגן, לא משבח, אפילו על דברים קטנים.
אני מרגישה שאני נחנקת בתוך מערכת היחסים הזו. לפעמים אני רוצה לקום ולברוח אבל לא יכולה.
בתקופה האחרונה הייתי חולה במשך כמה שבועות, הוא רק צעק עלי שאיני אוכלת/שותה ולא דואגת לעצמי, חיפשתי מילות נחמה, ליטופים, תחושה טובה, אבל לשווא.
די נמאס לי. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקום בקשר
יפעת קלוש יגל11/11/2009שלום סימה
נשמע שעברת שינויים בשנים האחרונות ןדפןסים של שנים לא מתאימים לך יותר, בו בעת בן זוגך לא השתנה וללא ספק הדבר יוצר קונפליקטים ומצוקה.
את מתארת את בעלך כאחד שיודע להביע את דדאגתו דרך ביקורת וגערות, כנראה שהוא אינו יודע לעשות זאת אחרת, מסיבותיו שלו, מעברו או משהו אחר.הוא צריך ללמוד להשתנות ולא בטוח שמודע, רוצה וכו'.
בכל אופן גם לך יש חלק בדפוסים שנבנו בינך לבין בעלך, וגם את אולי צריכה לעשות שינויים ביחס אליו ולא רק ביחס לעצמך.
ממקומות כאלו אפשר גם לצמוח, ההיתי מציעה לכם לפנות לטיפול זוגי. דברי עם בעלך על תחושותייך ממקום אמפטי, כי נראה שבאמת אכפת לו. ואם יהיה סרוב מוחלט פני לטיפול אישי שם תוכלי לבדוק מדוע את הסכמת לדפוס כזה, מהו שרת אצלך, ולאן פנייך מועדות
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקום בקשר
סימה15/11/2009שלום יפעת,
תודה על תשובתך. נראה שדי נגעת במקומות נכונים.
בסוף השבוע ביקשתי מבעלי שנלך לטיפול זוגי אך הוא מסרב בתוקף ואינו רואה הצדקה לכך, למרות שהוא הודה בפני שעליו להשתפר. כמובן שלפני כן הוא שטח בפני טענות כלפי התנהלות שלי בחיי היום יום והגישה שלי. הוא מבקש בעצם שאהפוך לאדם אחר לגמרי, דבר שנראה לי בלתי אפשרי. אני בטוחה שעלי להשתנות ולכן אני מבינה שעלי לטפל בבעיה.
מאחר ואני לא יכולה לעמוד בתשלומים לפסיכולוג באופן פרטי, אני מתכוונת לבקש מרופא המשפחה שלי הפנייה לפסיכולוג לצורך טיפולים דרך קופ"ח.
בהקשר זה, בעיה נוספת אצלי היא שבעלי אינו מאפשר לי להחליט החלטות אישיות הכרוכות בהוצ' כספיות, הוא פוסל אותן על הסף בתירוצים שונים ובכך חוסם אותי. כל התנועות הכספיות בחשבון הבנק עוברות תחת עיניו הפקוחות.
אני מניחה שאיאלץ להתמודד מולו עם העניין ולהציב בפניו את עובדת היותי מטופלת אצל פסיכולוג.
תודה על שהארת את עיני והחיזוק להחלטה.
סימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסימה
יפעת קלוש יגל15/11/2009
בהצלחה בטיפול הפסיכולוגי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפיכה על הישבןבעל09/11/2009
ידיד וותיק פגש אותי ברחוב , קצת קשקשנו, ולפני שנפרד ממני נתן לי תפיכה קלה על הישבן והלך לדרכו. מה זה אמור להיות?? הוא בחיים לא התנהג איתי כך. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טפיחה
רוני פרישוף10/11/2009רות שלום, כמובן שאין לי מושג למה התכוון המשורר, מעבר להשערות שהעלית בינך לבינך.
אם את מעוניינת בקשר כלשהו איתו, נסי ליצור קשר ולפענח את החידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלבולתהילה08/11/2009
שלום..
קוראים לי תהילה, אני סטודנטית בשנה השנייה ללימודים במדעי הרוח.
בשנה האחרונה יש עניין שמטריד אותי, לפעמים יותר ולפעמים פחות, אבל בכל אופן זה כל הזמן שם..
גדלתי במשפחה דתית לאומית, ליברלית מאוד אבל לצד זה המסגרות הלימודיות והחברתיות שהייתי בהן הפכו אותי לאדם סגור וביישן בתחום שבינו לבינה.
אחרי התיכון, לאחר שנת שירות וצבא הבנתי שהאורח חיים הדתי לא מזוהה איתי וכעת אני מגדירה את עצמי מסורתית.
למרות שהגעתי לאיזושהי הבנה עם עצמי בתחום האמוני, בתחום הזוגי אני נמצאת במצוקה ובבלבול.
אף פעם לא היה לי חבר, דייטים היו לי אבל מעבר לקשר של חודש וחצי שום דבר לא שרד יותר..
אני מרגישה שככל שהזמן עובר אני מפחדת יותר מהדבר הזה שנקרא "זוגיות", החברה שאני נמצאת בה (חברה סטודנטיאלית, אני שוכרת דירה) היא חברה מאוד כיפית אבל גם מאוד מינית , אני מרגישה שיש דבר שכולם מדברים עליו ואני לא שותפה לו, אף אחד גם לא יודע על הפער הזה שקיים בי כי אני נתפסת כבחורה עם ניסיון (תמיד מופתעים שלא היה לי חבר).
הרצון שלי לקשר חזק מאוד אבל לפעמים אני מרגישה שכשאני מסתכלת על גבר אני רק רוצה לדעת איך הוא ינשק אותי, דבר שגורם לי להרגיש זולה.
המחשבות על קשר פיזי מעסיקות אותי מאוד במיוחד מהמקום של הפחד לפספס את זה, אני מרגישה שמצד אחד הרווחתי איזו תמימות ושיש לי עוד הרבה לגלות אבל מצד שני אני מרגישה מבוכה גדולה, סוג של נכות - דבר שבאיזשהו מובן חוסם אותי מלהיות בקשר- בנים מתחילים איתי ואני לא רוצה לצאת איתם כי אני חוששת מהשלב שבו הנושא הפיזי יעלה ואני די בטוחה שהם ירתעו מזה שהבחורה שמולם בת 24 ועוד לא יודעת מה זה להתנשק..
יש לי עוד הרבה לספר, אבל אני אעצור כאן.
אשמח לעצות.. תהילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערב טוב תהילה
דניאלה הרץ08/11/2009אני מתארת לעצמי שאורח החיים הדתי שגדלת בו והותיר בנפשך רושם עמוק שנחרט בו למרות עזיבתך את המסגרת הזו. והחינוך הדתי יש בו הרבה איסורים והרבה הנחיות שלא מאפשרים גישה יותר ספונטנית ונינוחה לגופינו ולמיניות שלנו. במיחוד לגבי נערות ונשים.
הרצון לחגוג להתנסות לטעום את טעם המין הוא טבעי. ההשתוקקות לכך שגבר ינשק אותך ויגע בך היא טובה וכלל אינה הופכת אותך לזולה. התשוקה לממש את מיניותך ונשיותך היא תשוקה לחיים.
גופינו זקוקים למגע ולאהבה החל מהרגע בו אנו נולדים (שאז אנו מקבלים את התשוקה והאהבה מהורינו) ובהתבגרינו, ההזדקקות הזו מועברת אל אנשים אחרים ובין השאר מיתרגמת גם לתשוקה למגע המיני. שהוא גם דרך לקירבה בין אנשים.
גברים לא ירתעו ממך ואני בטוחה שחלק מהם ישמח "ללמד" אותך. גם בין החילוניים מילדות יש הרבה אנשים לא מנוסים. שכן החשש והבושה מהמיניות מופיעים בעוצמות שונות אצל כל בני האדם. משום שהמיניות והמין עצמו - זהו נושא רב עוצמה ולא פשוט.
אין בך נכול אלא דברים שהוטבעו בך העוצמה מאז ילדותך והשינוי הזה הוא לא קטן. אם את מרגישה שאת מסוגלת להעיז (ואולי לצאת עם בחור שמוצא חן בעיניך ולהמשיך משם) מה טוב. ואם לא כדאי שתפני לטיפול כדי לחולל את השינוי שאת משתוקקת אליו ובו בזמן כה פוחדת ונרתעת ממנו.
כאישה אל אישה אני יכולה לומר לך שיש צדדים נפלאים בלהיות אישה מינית ולאהוב גבר ולגעת בו.
אם יש לך עוד שאלות ...
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדניאלה, תודה רבה..
תהילה12/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה משפחתיתנועה08/11/2009
שלום,
יש לי בעיה של התמודדות שלי ובעלי בבית בעלי. לאחר 24 שנות שרות פרש . כאשר כמעט כל שרותו הצבאי היה שם ולא בבית וכרגע כאשר חזר. והוא בבית כל יום הכל נראה לי הפוך לא מסודר אני עובדת משרה מלאה. יש לנ 5 ילדים מקסימים שניים בוגרים ושלוש קטנים יותר . אני מרגישה חנוקה מרגישה שהוא רובץ בבית כול היום. מרגישה שהבית לא מסודר כל החפציםים שלו מסתובבים בבית . החל מחדר שינהשנראה כמו חדר בבסיס ועד לחדר עבודה סלון ופינת אוכל . אני רואה שהוא מנסה כמה שיותר לעזור אני רואה שהוא משתדל . אבל זה לא. החיים פתאום נראים לי חנוקים וצפופים ולא מסודרים כרגע הוא אינו עסוק בשום דבר מיוחד . ואני מרגישה שאני צריכה להיות תמיד מוכנה לכל דבר שהוא חפץ . ולהיות שם בשבילו . עד כדי כך שכאשר הוא עוזר זה מפריע לי . אפיל בפריטים הקטנים ביותר.
למדתי להיות עצמאית עם השנים מה שלא עוזר לי עכשו . לזוגיות ובכלל להתמודדות המשפחתית .
נא הראו לי את הכלים אשר יעזרו לי לעזור לו . ולנו בכלל . חבל החיים שליאמורים להתחיל עכשו. כל הזמן היייתי כאן בגללו ועכשו אני כאן אמורה להיות בשבילו?????????.!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוגיות לאחר פרישה
רוני פרישוף08/11/2009שלום נועה,
תופעת משבר בזוגיות לאחר פרישה מצה"ל היא תופעה מוכרת ונפוצה מאד.
במשך שנים רבות של שירות קבע ניבנת מערכת עדינה של שיווי משקל וחלוקת תפקידים בין בני הזוג. האישה, במידה רבה, מגבשת לעצמה חיים עצמאיים, כשהבית הוא ה"ממלכה" שלה. הבעל, מצידו, מוצא את מרכז כובד המשמעות של חייו בצבא, כשהבית מהווה כרקע תומך.
הפרישה מערערת מן היסוד את החלוקה שהתבססה, ומחייבת את הזוג למצוא שיווי משקל חדש בחלוקת המרחב הביתי, תחומי האחריות והשליטה, ויצירת דפוסים חדשים של תקשורת, חברות ואינטימיות.
לעיתים לוקח זמן עד שהגבר מוצא את עצמו בשוק האזרחי ומסתגל למצב החדש. פורשים רבים חווים משבר של זהות ומשמעות, ולעיתים אף נופלים לדכאון או חרדות. כהגנה נגד חווייה של איבוד כוח ושליטה, הם "נדחפים" ל"טריטוריה" של האישה, ולא מבינים למה היא נרתעת. זהו עוד פן שמוסיף למתח הזוגי.
אפשר להיתפס לבהלה, מאבקי שליטה וכעסים כתוצאה מכך, ואפשר להתמודד עם המצב החדש בעזרת ראייתו כאתגר, וגיוס הרבה אורך רוח, רצון טוב, סבלנות ותקווה ל"פרק ב" מוצלח בזוגיות.
אני ממליצה לך לראות את הפרישה כאתגר זוגי, ולא כבעייה של בעלך. נסי לגלות אמפתיה והתעניינות לדברים שהוא עובר כעת, ולתמוך בו אם הוא משדר אותות מצוקה. נסי לשתף אותו בגילוי לב, אך לא בהאשמה, בקשיי ההסתגלות שלך למצב החדש. נסו ליצור דיאלוג מפרה וכנה, ולסמן לעצמכם יעדים משותפים.
גם אם יש בך כעסים וחשבונות על כל השנים שהתמודדת לבד, ובמידה רבה בנית חומות בינך לבינו, השתדלי למצוא לו כעת מקום בליבך ופתיחות בראשך.
ככל הידוע לי, במחלקת הפרישה של צה"ל קיימת ערנות גבוהה לקשיים זוגיים אחרי הפרישה. הם מעניקים סדנאות הסתגלות בנושא וכן הכוונה לטיפולים זוגיים. בדקו מה יש למחלקת הפרישה להציע לכם, או פנו ליעוץ זוגי במסגרת אחרת.
בהצלחה בחיים שלאחר הפרישה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכולוג לילדים באזור וושינגטון DCאמא07/11/2009
אני מחפשת פסיכולוג לילדים באזור וושינגטון DC. רצוי שידבר עברית אבל לא הכרחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצות
רוני פרישוף08/11/2009שלום אמא,
איני מכירה פסיכולוג בוושינגטון, וממילא איננו נותנים המלצות בפורום.
ראיתי את שאלתך במספר מקומות, כך שאני בטוחה שתשובה תגיע מבמהירה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור מהיר ומגומגם - תיקון.בן 2006/11/2009
שלום רב,
אני בן 20 ויש לי בעיה
דיבור מהיר מגומגם ולא מובן ברוב המקרים.....אני לחוץ ואין לי על מה....אני מנסה להספיק הכל ורואה את כל היום שלי קדימה ורץ.....אני לא יודע למה זה ככה...אני מרגיש שיש בעיה מסויימת.
השתמשתי בסמים ממריצים מסוג חגיגת [בלבד,] יכול להיות שהם החמירו את זה.
אני מקליד מהר מאוד...אני קורא מהר...אני מבשל מהר...הכל אצלי מתבצע מהר ואני לא מצליח להרגיע את זה וזה מאוד מפריע לי....אני כל הזמן לחוץ ולא יודע למה.....אני עומד להיות נציג טלפוני וזה עשוי להוות בעיה.
אני גם ממש ממש חולה ניקיון ברמה שאני מגיע הבייתה ויושבים אצלי חברים בסלון ואני מסדר ומנקה ומקפל כביסה ומסיים את מטלות הבית....בלי יכולתמ "להשאיר את זה לאחר כך".
אובחנתי פסיכולוגית ע"י אבחונים [רורשאך וכו'..] ואוהבחנתי כסובל מהפרעת אישיות, דכאון, נרקיסיזם ..]
איך מטפלים בבעית המהירות, החרדה הכפיתית הזו?
הRISPERDAL שאני מטופל איתו לא עוזר....הוא מרדים אותי....
תודה מראש,
א' המוטרד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מקיף
רוני פרישוף08/11/2009שלום א',
אני שומעת בדברייך מוטיבציה רבה לשפר את מצבך ולהתקדם בחיים. הקשיים שאתה מתאר יכולים לנבוע מהרבה סיבות.
עד כה עברת איבחונים מקיפים, פסיכולוגיים ופסיכיאטריים, אובחנת במספר מישורים וכמו כן אתה לוקח טיפול תרופתי.
איני יודעת האם הבעיות שתארת כאן אובחנו וטופלו במסגרת המקיפה שעברת.
בכל מקרה, לא אוכל לאבחן את מצבך או לתת לך המלצות דרך הרשת. כל שאוכל הוא להמליץ לך בחום לחזור אל הגורמים שטיפלו בך עד כה, ושמכירים את התמונה במלואה, ולבקש עזרה והכוונה. נראה שאתה זקוק לטיפול מקצועי, שיתייחס אל הסימפטומים במסגרת הרחבה של האישיות והחיים שלך. כמובן יש צורך בהמשך מעקב פסיכיאטרי כדי לפתור את בעיית תופעות הלוואי של התרופה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובססיבאדווה06/11/2009
שלום..רציתי להתייעץ:אני נמצאת בטיפול כיום בגלל שרציתי להתבגר ולבנות זוגיות..עם הזמן הרגשתי שיש לי בעיה כלשהי...כאשר עשיתי חיפוש באינטרנט קראתי שזה מחשבות טורדניות.זה די מעצבן ומציק לי בחיים..רציתי לדבר על זה עם המטפלת אבל אני חוששת שמא זה יעבור למישהו..?היא תנסה לעזור לי,אוקיי..אבל אם היא לא תצליח ?אני בעצם שואלת האם יש לה אפשרות להכריח אותי לקבל טיפול אצל מישהו אחר או חלילה תרופות במידה שהיא לא חושבת שהיא יכולה ? או האם יש לי חיסיון וזה נשאר בינינו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שיר
דניאלה הרץ08/11/2009האם היא יכולה להכריח אותך לקבל טיפול אצל מישהו אחר או טיפול תרופתי שאינך רוצה בו?
עני את על השאלה.
אם היא תנסה לעזור יש סיכוי שתצליחו. אם לא תספרי ולא תנסי - אין ספק שלא תצליחו.
ובוודאי שהיא חייבת לך חיסיון רפואי מלא.
שתפי אותה בחששותייך. היא נמצאת שם בשביל לעזור לך.
בהצלחה
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בבקשה...
אדווה09/11/2009ראשית דניאלה,תודה על תגובתך!
כנראה שלא התנסחתי נכון.כמובן שהיא לא יכולה ל"הכריח" אותי .התכוונתי האם ובמידה שלא ארצה שזה ייצא מחדר הטיפול האם היא מדווחת עליי?אינני בקיאה באתיקה של הפסיכו' ומתי דברים יוצאים החוצה.
ושנית,אם כבר.....אזי רציתי לשאול,לגבי הOCD:האם עפ"י מומחיותך ניתן לטפל בזה בטיפול פסיכו' בלבד?או שמא זה מחייב תרופות?
תודה מראש.
שיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום גל -שיר
דניאלה הרץ15/11/2009לא. היא לא תדווח עלייך. אין למי לדווח עלייך ואין על מה.
לעתים טיפול פסיכותרפויטי (בדיבור) מספיק כדי להקל על התופעות של המחשבה והפעולה הטורדנית-כפייתית ואם המצב מאד חריף מוסיפים תרופה שמקלה.
את יכולה לנסות זמן מה (נאמר חודשיים-שלושה) ולראות מה ההשפעה עלייך.
נראה לי שהבעיה היא שאת לא משתפת אותה בחששותייך ונראה לי שאת מאד פוחדת ממנה ומתגובותיה. דברי איתה ואני חושבת שחששותייך ירגעו. ועדיף שירגעו במסגרת הטיפול ולא מחוצה לו.
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות רעותשלומי05/11/2009
שלום,
אני בן 19 וכבר הרבה זמן שיש לי בעיה של משחבות רעות על אנשים אחרים.
זה מתבטא בהרבה תחומים לדוגמא כשאני הולך ברחוב פתאום אני יכול לחשוב ו"לאחל" לאדם מסוים שאני רואה שיהיה לו דברים רעים. או נגיד אם אני רואה פרסומות בטלויזיה על איזשהיא מחלה לא עלינו אני פתאום יכול להתחיל לחשוב שזה יקרה למישהו מסוים שאני מכיר.
כלומר הרבה דברים רעים שאני חושב על אחרים. זה יכול גם להתבטא במחשבות מיניות על אנשים מהמשפחה שלי מחשבות דוחות ולא הגיוניות (כמובן כשאני חושב בהיגיון אני לא מבין מה זה המחשבות האלה.)
כמובן ברגע הראשון אני מנסה להדחיק את המחשבות האלה ולהגיד : לא, לא ,לא חס ושלום שזה לא יקרה לאף אחד, אבל זה לא עוזר.
אני לא מבין למה בכלל יש לי את המחשבות האלה? על מה זה מעיד? ואיך אפשר לטפל בהם?
תודה על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות רעות
רוני פרישוף08/11/2009שלום שלומי,
איזה מזל שאנחנו לא שקופים, ואיש לא יכול לקרוא את מחשבותינו! לכל אחד יש מחשבות רעות, רגשות קשים ופנטזיות מיניות לא מקובלות. מה שנעשה בתוך הראש הוא הסוד הכמוס של כל אדם, השטח הפרטי ביותר שלו, שאין לאף אחד גישה אליו אלא אם הוא מוזמן.
החוכמה היא לנהל את החיים באופן שבו המחשבות האישיות יהיו "מוכלות", ולא ישפיעו באופן נחרץ על התנהגותינו, יחסינו הבין-אישיים או הדימוי העצמי שלנו.
אם אתה מרגיש שהמחשבות משתלטות עלייך וגורמות לך סבל רב ומיותר, כדאי לפנות לעזרה מקצועית.
דרך הרשת קשה לי לאמר ממה נובעות המחשבות. אולי מכעסים כלשהם? פגיעה שחווית? קינאה? נטייה לכפייתיות? באמת קשה לאמר. טיפול נפשי יעזור לך להבין מה מקור המחשבות, יתן לך הרבה לגיטימציה, וכן כלים להסחת הדעת והרגעה עצמית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי רוני תגובה לתשובתך:
שלומי12/11/2009בס"ד
ראשית תודה על תשובתך.
הבעיה העיקרית במחשבות האלה היא שאני אדם דתי. ז"א מחשבות כאלה יכולות להופיע פתאום בתפילה, בברכה שאני מברך וכו'.
רבי נחמן מברסלב פעם אמר "אתה נמצא במקום בו נמצאות מחשבותייך. ודא שמחשבותייך נמצאות במקום בו אתה רוצה להיות"
לכן המחשבות האלה הם מאוד בעיתיות מבחינתי גם מבחינה דתית וגם מבחינת התפקוד היומיומי.
לכן, איך ניתן באופן מעשי לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשבות
רוני פרישוף12/11/2009עם הרבי מברסלב אני לא מתווכחת (-;
קשה לתת לך עצה יעילה דרך הרשת למיגור המחשבות.
כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי, שיבין יחד איתך את שורשי המחשבות ויסייע לך לשלוט בהן.
אפשרויות נוספות הן לתרגל מדיטציה או שיטות הרפייה.
כאדם דתי, אולי תרצה להתייעץ עם סמכות דתית בנושא חופש המחשבה והתמודדות עם מחשבות לא מקובלות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשבות רעות
מאיר26/03/2010אני יכול להמליץ לך על ספר "להתגבר על מחשבות טורדניות" שבמיוחד מתעסק במחשבות רעות של פגיעה באנשים ועל מחשבות בעלות אופי דתי
ספר זה נותן לך להבין שלכולם יש מחשבות רעות רק פשוט יש אנשים שנותנים להם משמעות קיצונית שגורמת לסבל- הספר מתמחה בטיפול cbt ויש בו תרגילים שעוזרים לך לצאת מהמישבות הללו
tאתה יכול גם להזמין אותו דרך האינטרנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משו מוזר..אלמוני04/11/2009
אני עכשיו בן 18 עוד חודש מתגייס.. אני לא רוצה להשמע דביל
אבל מכיתה ז אני וכללל החברים כמעט היינו מתכתבים בתוכנת מחשב שנקראת מירק
אני לא יודע עד כמה אני יכול להסביר לכם את התוכנה ואיך היא בנויה אבל היינו יושבים עליה יום יום
היה לנו את החדרים שלנו והיינו שם איזה 100 אנשים ומעלה.. כל החברים מכל האזורים של העיר.. התוכנה שהכי עזררה לשמור על קשר... עכשיו סיימנו יב ועם הזמן בחודשים האחרונים כשחברים התגייסו וכו.. החדר התחיל להתרוקן .. עכשיו הגענו למצב שהחדר עם 9 10 ילדים ואני מרגיש שפשוט אני לא יכול להתנתק מהתוכנה הזאת .. היא הפכה לחלק חשוב מהדברים שאני עושה על המחשב.. כל פעם שאני גולש אני מסתכל לשם כל כמה דקות... עכשיו אני יודע שתוך כמה זמן לא יהיה לי מה לחפש שם ואני אצא .. אבל כל העניין הזה של התוכנה מכניס אותי למה זה עצבות .. אני לא יודע זה נשמע לי מטומטם להתבאס מדבר כזה .. אבל אני מרגיש ממש כאב עם זה.. כאב שבאלי לבכות .. עוד מעט כל החברים התגייסו ולא תהיה תתוכנה ואני מרגיש כאילו ממש חסר לי משו..
מה אפשר להגיד על דבר כזה אני סתום קצת ? זה טבעי ויעבור ? מה זה:[ חבל שאני לא יכול להסביר את התופעה של התוכנה שהיינו ממש מתכתבים שם שעות ספורות מהיום.. אבל בכל זאת אני חייב לשמוע על זה דעה מקצועית:|
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי לא כל כך מוזר
דניאלה הרץ04/11/2009לחיות דרך קשרים וירטואלים זו דרך חיים שהפכה לחלק מהתרבות ולחלק מחיי החברה של בני האדם היום. החברים שפגשת ואיתם בילית כל יום במשך שעות דרך התוכנה הפכו לקבוצה החברתית שאליה היית שייך זמן רב.
אלה היו החברים שלך ועכשיו הקבוצה מתפזרת והחברים הולכים למקומות אחרים ואתה מתאבל ועצוב.
רוב האנשים מרגישים כך כשעליהם להיפרד מחברים שליוו אותם זמן רב (למשל חברים מהתיכון או מהצבא) וזה מאד טבעי ומובן. אבל הגיע הזמן שלך ללכת לחפש חברים אחרים וקבוצות אחרות להשתייך אליהן. אני בטוחה שתמצא חברים חדשים בצבא ואולי טוב שיהיו לך גם חברים שתוכל לפגוש פנים אל פנים ולא רק דרך המחשב ואני מקווה שתהנה.
לא קל לעבור משלב אחד בחיים לשלב אחר ולפעמים זהמאד עצוב, ואני מאחלת לך הרבה הצלחה.
והנאה.
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה והכוונה דחוףאדישה לחיים01/11/2009
שלום רב,
אני בת 26 , סטודנטית.
אני בשנה השנייה ללימודים ובתקופת החופשה בין השנה הראשונה לשניה התחיל לעבור עלי משבר ממש קשה.
לפני תיאור המשבר אני אתן קצת רקע על חיי, אולי זה יעזור במתן העזרה.
גדלתי במשפחה מרובת ילדים בה הבעת רגשות מצד ההורים לא הייתה קיימת, מלבד זאת הורי מאוד שמרנים ולכן הציבו בפני ובפני אחי מערכת חוקים מאוד נוקשה.
מהבחינה הזוגית עברתי 3 מערכות יחסים רציניות ודי הרסניות בהן הייתי נורא אובססיבית וקנאית, ומהן יצאתי נורא פגועה רגשית.
מבחינת הדימוי העצמי שלי, רמתו נמוכה מאוד, אני די שונאת את איך שאני נראית ואת מי שאני באופן כללי.
בתקופה האחרונה התחלתי להרגיש אין לי טעם לחיים, שאני לא באמת יודעת מה אני רוצה לעשות בהם ,התחלתי לשאול את עצמי האם אני נמצאת במקום בו באמת הייתי רוצה להיות ומה באמת הספקתי עד עכשיו.
התחילו לעבור לי בראש מחשבות הזויות, התחלתי לתהות לגבי הזהות המינית שלי ולגבי הזהות שלי בכלל.
הגעתי למצב בו פיתחתי אדישות רגשית לכל מה שקורה סביבי וגם לאנשים שנמצאים סביבי, אפילו כלפי אחי , אחיותי והאחיינים שלי שאותם אני נורא אוהבת. אני מרגישה כאילו שום דבר לא באמת מגיע לתוך הלב ושום דבר כבר לא מעניין אותי.
חשוב לי לציין שנורא קשה לי עם הכל כי אני מכירה את עצמי כאדם נורא רגיש ופתוח שמנסה להיעזר באחרים, אך במצב הנוכחי אני מעדיפה לשמור לעצמי את הכל וכאשר אני מרגישה צורך לבכות , הבכי מגיע עד לעיניים ונעצר שם.
בכל אופן, ההודעה הזאת היא די תמציתית ויש עוד הרבה מסביב. אני אשמח אם תוכלו לתת לי הכוונה ועזרה כי אני ממש אובדת עצות. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדישות ורגישות
רוני פרישוף04/11/2009שלום לך,
את לא נשמעת כלל "אדישה לחיים". להיפך, את נשמעת בחורה סופר רגישה, שקולטת ומגיבה בעוצמות גבוהות. כאילו יש לך "עור דק" שלא מסנן החוצה גרויים מיותרים, אלא סופג הכל וכואב כואב..
האדישות והניתוק הם מעין מנגנון הגנה מפני כל ההצפה הזו, אך הם משאירים אותך בתחושה של ריקנות ובדידות.
יש לך סימני שאלה ותחושת מצוקה לגבי כל תחום בחיים שלך: בטחון עצמי, זהות מינית, כיוון תעסוקתי, וקשרי אהבה, חברה ומשפחה.
חשוב שתטפלי כראוי בעצמך, כדי להתחיל את החיים מצויידת היטב. אני ממליצה לך בחום לפנות לטיפול נפשי, שהוא המסגרת המקצועית המתאימה לטיפול בבעיותייך.
כל טוב ובהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילנטלי גולן01/11/2009
שלום!
אני ביום רביעי הקרוב אחגוג את יום הולדתי ה18,
ככל שהזמן יותר ויותר מתקרב אני יותר בלחץ,
וכמובן מהגיל הענק הזה אני מתה מפחד להיכנס לכזה גיל,
אני לא מצליחה להחדיר לי בראש שיש גילאים הרבה יותר גבוהים וזה תחילת החיים רק,
אני בסה"כ ילדה שלא חסר לי כלום יש לי הכל רק העניין הזה מפריע לי שאני חושבת על זה
גם שעוד שנתיים אני בת 20 זה עוד יותר מלחיץ אותי אני חושבת שדי זהו חיי חס וחלילה נגמרו.
האם יש לך עצות לתת לי כיצד להתגבר על זה?
תודה רבה יעזור לי מאוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חי שנים
רוני פרישוף04/11/2009הי נטלי,
מזל טוב ליום הולדתך החל היום!!
18 זה כמובן, ח"י,
ואולי זה אומר שעכשיו צריך לחיות את הרגע, לא להתגעגע אל הילדות ולא לפחד מהבגרות, פשוט להנות מיום חגך, לחוות את החווייה ולא "לחפור" במשמעויות.
כשהייתי בת 40, הבן שלי שהיה בן 10 אמר שכמו שגיל 40 יש רק פעם אחת בחיים, ככה כל יום אחר יש רק פעם אחת בחיים, ולכן הוא איחל לי לחיות כל יום כאילו היום הוא היום הכי חשוב והכי חגיגי, פשוט כי הוא קורה היום, והוא לעולם לא יחזור.
לכל תקופה בחיים יש את היופי, האתגרים והייחוד שלה, נסי תמיד לראות הצד המלא של כל תקופה ולהנות ממנה ומעצמך.
מזל טוב ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)