מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יעוץ-חוסר ביטחון חברתי,קבוצות תמיכהאלון22/07/2009
שמי אלון בן 31 מהנדס מחשבים, לפי דעתי לא יודעה אך להתנהג בחברה, כפי הנראה מחוסר ביטחון נמוך אשר יוצר לי בעיה ביצירת קשרים חברתיים,מציאת חברה, מציאת מקום עבודה טוב.
לדוגמה:
>כאשר אני נמצאה בסביבה ואני רוצה לפתוח בשיחה עם בחורה, אני מרגיש "ריק" לא יודעה מה להגיד.
>בראיונות עבודה (מאז סיום לימודי עבדתי ב-3 חברות במרכז) בתחום המקצועי אני מרגיש מאוד מקצועי, אבל בשאלות מסביב, בשאלת "השכר" לא יודע כיצד לענות, דבר אשר גרם שבכל מקום עבודה השכר היה נמוך יחסית לשוק או חברים לעבודה (צוות).
מה לעשות?
>>>>>האם שיחה עם פסיכולוג תעזור או שעדיף קבוצות תמיכה שונות. חשוב לי לציין שלפני 5 שנים הלכתי למספר מצומצם של פישות אצל פסיכולוג (פרטי), אני אישית הרגשתי כבר בפישה ה-3 ביזבוז זמן בגלל שאני לא מתקדם לשום מקום.
בעיה נוספת שבגלל הפגישות שהייתי, קשה לי להבין אך פסיכולוג יכול לעזור לי.
מצד אחד חשבתי ללכת על פסיכולוג פרטי,(בגלל המקצועיות וגם בגלל הסודיות), אבל אין לי כסף.
מצד שני אם אלך לרופא המשפחה ולבקש הפניה לפסיכולוג ציבורי, אהיה יותר "חשוף".
>>>>>>מה אם קבוצות תמיכה (שמעתי פעם ברדיו שיש דבר כזה),אשמח לקבל המלצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבוצות טפוליות
יפעת קלוש יגל22/07/2009
שלום אלון
ראשית נראה שאתה נחוש לעזור לעצמך וזו כבר התחלה טובה.
אם זו הבעייה המרכזית שלך ובשאר התחומים תפקודך תקין, קבוצה טיפולית שעוסקת בקשרים ויחסים בין אישיים מאוד יכולה לעזור לך
ישנן קבוצות בשרות הציבורי, אבל גם בפרטי, במיוחד במכונים פרטיים. נסה דרך האינטרנט ואני בטוחה שתמצא מענה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירת קבוצת טיפול מתאימה
אלון23/07/2009יפעת תודה,
בהמשך לתשובה של יפעת: הבעיה המרכזית, מאוד משפיעה על שאר התחומים אבל אני מספיק חכם כדי לתפקד ביום יום כמו כל אדם נורמטיבי.למרות שזה מעיק ומרגיש שיש לי משקולת על הגב.
כמו שכבר ציינתי:
# למשל אם ישאלו "האם יש לך חברה" תמיד יהיה לי תרוץ טוב, אבל אך אחד לא יודע שהסיבה האמיתית היא שאני לא יודע אך ליצור קשר (כמו שכתבתי אם אני כבר יוצר קשר לאחר מספר משפטים, אני לא יודעה על מה לדבר-מרגיש כמו מחשב עם הרד-דיסק ריק)
#למשל נושא השכר בראיונות עבודה בודה או ביצוע משאי ומתן בחיי היום יום, בהרבה מאוד מקרים אני מרגיש מבואס בגלל שפישלתי כי לא ידעתי מה/אך לדבר ולהתנהג.
אז אך בוחרים קבוצה נכונה?
>>אני לא רוצה להגיע לקבוצה ולאחר מספר פגישות לראות שאני לא מתקדם לשום מקום,
>>האם הטיפולים דיסקרטים (אך מתמודדים אם הנושא, האנשים שמסביב-מחוץ/פנים הקבוצה)?
>> אך ידעים כמה פגישות צריך (האם כל חברי הקבוצה מתחילים ומסיימים ביחד), באיזה שלב אני צריך לראות תוצאת?
@@@@ בשלב זה, קשה לי לתפוס אך פגישה עם אדם (פסיכלוג) או קבוצה יכול לפתור בעיות שלי, בעיות של מטופלים.
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבוצה טיפולית
יפעת קלוש יגל26/07/2009שלום אלון
כפי שציינתי קבוצה העוסקת בקושי ביחסים בין אישיים יכולה לעזור לך.
קבוצות אלו דיסקרטיות והמשתתפים מחוייבים לסודיות הדדית.
לגבי שאר השאלות קרא יותר על טיפול פסיכולוגי ואופן השפעתו, ובכללל אתה יכול להפנות שאלות אלו למקום אליו תפנה.
בדרך כלל יש פגישה אישית לפני שמצטרפים לקבוצה וזו הזדמנות לשאלותיך
אני חוששת שחלק מהקושי שלך הוא יוזמה ולפנות לחפש קבוצה זהו סוג של יוזמה מול אנשים מה שכנראה קשהלך. אזור כוחות עשה צעד לשינוי, ושיהיה לך בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגיש שאני מאבד שליטה צריך עזרהאביאל20/07/2009
שלום אני לא יודע אם אני נמצא במקום הנכון אבל אני מרגיש שאני חייב לפרוק את המטען הזה.
אני נמצא בסוג של משבר , אני ובן הזוג שלי נפרדנו לאחר 3 שנים, במקור אני מצפון הארץ אבל כרגע גר בתל אביב.
לפני חודש הוריי פירקו את ברית הנישואים בינהם לאחר 23 שנה, אני אח בכור לעוד 6 אחים תחתיי,
הרגשות שלי חצויים ל2- אני מרגיש צורך לגור עם המשפחה בצפון כדי להיות שם בשביל אמא שלי ואחיי הקטנים כי אני יודע שלא קל להם ואני מרגיש צורך להיות שם ומצד שני קשה לי לוותר על החיים כאן בתל אביב כי יש לי כאן הכל , אך עדיין מרגיש תלות ריגשית לאמא שלי. אני לא מצליח להגיע להחלטה ואני מרגיש שאני מאבד כל כיוון וזה מטריד אותי המון !!!
בבקשה עזרה מודה לכם מראש- אביאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה לאמא אחרי גירושין
רוני פרישוף20/07/2009שלום אביאל,
לא ציינת בן כמה אתה. ככל שגילך מבוגר יותר והשורשים שלך בתל אביב עמוקים יותר, כך קשה ובעייתי יותר לעזוב הכל ולחזור אל הקן.
אני לא מכירה את הדינמיקה המשפחתית שלכם, ואת יחסי הכוחות, הזיקות והתלות במשפחה.
אני יכולה לאמר, שכאמא, לא הייתי רוצה שילדיי יפגעו כהוא זה, או יעשו כל שינוי במהלך חייהם התקין, בעקבות החלטה שקיבלתי אני לגבי חיי האישיים.
התמיכה הכי גדולה שילד יכול להעניק לאימו במצב זה היא להמשיך להתפתח ולהיות מאושר, וכמובן לגלות התעניינות, עזרה וחום בטלפונים ובביקורים.
זו דעתי. יתכן שאימך רואה את הדברים אחרת.
על כן רצוי שתפתח את הדברים לשיחה פתוחה וכנה איתה. תתאמו את ציפיותיכם זה מזו, ותגיעו לעמק השווה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב אני לינוילינויי20/07/2009
שלוום D:
קרו לי בשנה האחרוננה הרבה מאוד דברים.[2 הדרדות מיניות,ניסיון התבדות,גיליתי שאמא צריכה השטלת כלייה ועוד..]
ואני תמיד מדחיקה אותם הצידה ומעדיפה לשכוח
ולא להתייחס עליהם יותר מידיי.
ותמיד אני נראה שמחה,ולא מראה את כל מה שעובר עללי.
אומרים לי שבגלל שאני מדחיקה זה לא נותן לי להתבגר
ואני עדיין ילדה וזה ממש לא נכון אני לא חוושבת ככה,
זה רק מי שמסתכל מהצד ואומרים לי שעד שאני לא יטפל בזה
ע"י איש מקצווע אני עדיין יהיה תקוע.
מה אני יכולה לעשות ?
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בטראומה מינית
רוני פרישוף20/07/2009הי לינוי,
עברה עלייך שנה מהגהנום. כל הכבוד שאת שומרת על החיוך גם כשהלב בוכה.
אני מתרשמת שאת דוקא לא מדחיקה את הארועים שעברו עלייך, אלא מחוברת חזק לזכרונות ולרגשות הכואבים.
טוב שאת לא מדחיקה, כי מה ששמים בצד חוזר אלינו לפעמים במכה גדולה.
אבל את צריכה עזרה להתמודד עם כל מה שעבר עלייך, ולחזור לעצמך ולחייך.
אמא, שהיא הכתובת הטבעית למצוקה, מתמודדת כעת עם מחלה קשה, וגם כך יחסיכן לא קרובים.
כפי שייעצתי לך בעבר, וכפי שיועצים לך אחרים, אנא פני לטיפול אצל מי שמתמחה בטראומה מינית. זה מאד יעזור לך ויחזק אותך. כל המטפלות שאני מכירה בתחום הן נשים מסורות ומקסימות, שמקדישות את כל כולן לעניין. אל תחששי, רק תרוויחי!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוני .
לינויי20/07/2009תתודה רבה רווני ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ביטחון עצמיאני20/07/2009
אני מרגישה כל כך מתוסכלת ברמות שאני מסתגרת בבית. אני חסרת ביטחון ברמות על אני מדברת עם בנאדם ואני מנסה ומשתדלת לדבר בביטחון אבל מרוב שאני חושבת על זה כל הזמן אני לא מצליחה לחשוב על מה אנחנו מדברים אלא רק על איך שאני אתנסח. ההרגשה העצמית מאוד חשובה וקשה לי להיות אני עצמי, איכשהוא אני מנסה לרצות את כולם, ואני פשוט לא מצליחה להיות אני עצמי.
רק בבית עם המשפחה. יש לציין שבתיכון זה לא היה לי. אני בת 19 בשירות צבאי ומרגישה חוסר ביטחון ברמות. לפעמים יש לי הבזקים של ביטחון עצמי אפילו מופרז ואני נהנת מזה וכייף לי ולפעמים זה לכיוון ההפוך אני כבר לא יודעת מה לעשות. עם אני אספר למשפחה שבגלל זה אני רוצה ללכת לייעוץ ילעגו לי ויגידו שאני פרנואידית. בנוסף, כתוצאה מהחוסר ביטחון אני דיי מסתגרת בבית אני מפחדת להיחשף לאנשים כדי שלא יחשבו שאני טיפשה וחסרת ביטחון. אני נראית לא רע ואני אמורה להרגיש בטוחה בעצמי אבל אני לא. אני חייבת עזרה כלשהיא!
אני מוצאת את עצמי מגמגמת עם החברה הכי טובה שלי מרוב שאני חסרת ביטחון דברים שלא קראו לפני כן! בלבול במילים וכו'.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר בטחון וסבל
רוני פרישוף20/07/2009הי דנה,
סבל רב עולה מתוך דברייך.
לצערי, קשה לאבחן דרך הרשת ממה בדיוק את סובלת.
עלייך לפנות לאיש/אשת מקצוע ולקבל הערכה וטיפול מקצועיים לבעייתך. כאשר כואב משהו בגוף הולכים לרופא, כך יש לפנות לעזרה מקצועית כאשר הנפש כואבת בעוצמה כזו. אין בכך כל בושה, אלא רק גילוי בגרות ואחריות כלפי עצמך.
אני מאמינה שאם תבהירי להורייך עד כמה את במצוקה, הם ימהרו לתמוך ולעזור לך למצוא עזרה מקצועית. קשה לי להאמין שילעגו לך. בכל מקרה, את כבר ילדה גדולה ויכולה לפנות לבד בלי לספר לאיש (במסגרת פרטית או צבאית).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת מה לעשותצוקי20/07/2009
הי, לפני כמה חודשים עזבתי את מקום עבודתי זה כמה שנים לטובת עסק של טיפולים. אני מאוד אוהבת את התחום והתרגשתי לקראת השינוי. בעקבות כך גם עזבתי את מקום מגורי מזה 10 שנים, בקיצור כל אורך חיי השתנה.
כשירדה ההתרגשות מכל מפרדות והמעברים נותר בי חלל ריק, שקיוויתי שאם הזמן יתמלא בדברים חדשים. אך החלל העיר בי פחדים עמוקים. מלמצוא מעגל חברים חדש באזור המגורים החדש. פחד מאיפה אני מתחילה להרוויח כסף כעסק עצמאי. פחד להתמודד אם העולם מנקודת מבט אחראית יותר בוגרת יותר. פחד מלהיות לבד אחרי שהייתי רגילה לשהות שעות רבות בין אנשים. פחד מלגבות את ההחלטה שלי בעיני הורי ומשפחתי שמאוד מעורבים וכמו כל משפחה יש להם תמיד מה להגיד.
עם הזמן הפחדים רק גוברים אני מאבדת את האומץ לפעול ואולי גם בכנות קצת מתעצלת. אני מוצאת שמאוד נוח לא לעשות מאום, מה שהפתיע אותי לגלות על עצמי.
עולות בי ספקות האם זה התחום שבו אני רוצה לעסוק? האם הוא מספיק רציני? האם הוא מספיק מכובד? האם אפשר באמת לעשות מזה כסף למחייה? האם אני מספיק טובה? האם זה באמת מה שאני הולכת לעשות כל החיים?
אני מאוד מבולבלת וחווה עליות וירידות במצבי הרוח ובמצבי החרדות, אני מרגישה כי יצאתי מהאיזון שלי מה שגורם שוב לפקפק בכישורי להיות מטפלת. למרות שאני בטיפולים אני מתמסרת ומתמלאת מעצם היכולת שלי לעזור. אל אני מפחדת כי העומס הרגשי שלי מונע ממני להיות קשובה מספיק למטופלי.
אני מצד אחד מאוד שמחה מהשינוי ומצד שני מבוהלת לחלוטין אני איני יודעת כמה זמן התהליך הזה יקרה ואם הוא טיבעי או שאולי לא קורצתי מהחומר הנכון?
אני צריכה עזרה ועידוד רבים ומרגישה תלותיית וטיפשית, אני מפחדת כי הערכה של אבי אלי נפגעה ויודעת שזה שייך אליו לגמרי, אבל זה גורם לי לעוד דאגות.
אשמח לתגובה כנה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים
יפעת קלוש יגל20/07/2009שלום דבי
עשית שינויים אמיצים ומרחיקי לכת בחייך, שבר הדורש אומץ, ומעורר הערכה רבה.
שינוי גם אם הוא חיובי הוא מקור ללחץ ומתח, אבל נשמע שאצלך המצב הוא מעבר לתגובה טבעית, ופתח כנראה קונפליקטים רדומים. אכן קשהב להכיל ולטפל שנמצאים במצב רגשי מציף, ועם קושי להכיל את עצמנו. את כמטפלת בודאי יודעת שבמצבים כאלו כדאי לפנות לעזרה, לעשות קצת סדר, להבין אלו קונפליקטים התעוררו, ולקבל תמיכה והכלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה להמלצה לפסיכולוגית טובהעינת20/07/2009
שלום,
זקוקה להמלצה עבור פסיכולוגית טובה באיזור ראשון לציון, אפשרי גם חולון ות"א. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה
יפעת קלוש יגל20/07/2009
שלום
אם תפני אלי באופן דסקרטי אל המייל הפרטי שלי אכל לעזור.
דרך הפורום לא ניתן בשל פרסום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
עינת20/07/2009ממתינה לתשובה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במצוקהיוני20/07/2009
שלום וברכה,
קיימת בראשי מחשבה שלא יוצאת ממני על אדם מגעיל ומזלזל שגורם לי להרגיש רע, להרגיש מושפל ומבויש. עבדתי במקום מסויים במשך חודש ומי שהיה אחראי שם היה פשוט בנאדם מתנשא, מתייחס בזלזול, גס רוח, בוטה וכו'. אחרי תקופה של חודש החלטתי לעזוב את העבודה, גם בגלל דברים אחרים אבל בעיקר בגלל היחס שלו. עברו בערך חודשיים מאז, ואני מרגיש שדי נפגעתי ממנו, מרגיש די מתסוכל ומושפל. אף פעם לא הרגשתי כך. לא יודע איך אחרים הרגישו כלפיו, והיו מקרים שחשבתי להעיר לו על כך, אבל בחרתי להבליג ולהתעלם, ובדיעבד אני מרגיש די מתוסכל שלא הערתי לו. בנוסף היה עוד מקרה ששנינו היינו צריכים לבצע משימה ביחד, ועצם זה שלא חיבבתי אותו ולא הרגשתי נוח בחברתו ולא הערכתי אותו כאדם, לא בקשתי ממנו עזרה ואני זה שביצעתי את רוב העבודה, והוא לא הציע את עזרתו ופשוט התעצל. וכמובן שאני מרגיש תסכול רב, "פראייריות" וכו'. והוא פשוט כבר כמעט חודשיים שלא יוצא לי מהראש ואני מרגיש כלפיו זעם נוראי. ומרגיש רע וחוסר אונים. ובאמת שלא יודע מה לעשות. לא יודע איך שאר העובדים הרגישו כלפיו, אבל נראה שאני קבלתי את זה הכי חזק. לא יודע מה זה אומר ומה זה מעיד עלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשה רעה...
רונן דוד20/07/2009
אתה יכול לבחור להבליג ולהתעלם והזמן ירפא את הפצעים,
או שתיגש אליו ותבקש לשוחח איתו ולא בטוח שזה יפתור את הקונפליקט שאתה מצוי בו.
הזמן הוא התרופה הכי טובה,
תתייחס לזה כשכר לימוד של בית הספר של החיים שהיית צריך לעבור דרכו.
הזכרון הרע יישאר, תזכור שלפעמים יש גם חארות בעולם הזה
וצריך להיזהר גם מכאלה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצוקה קשהרפי19/07/2009
אני בחור צעיר שסובל ממחלת לב אני מושתל דיפיברילטור וסובל מאי ספיקת לב של 25% ומועומד להשתלה ליפני כחודש ניסיתי להיתאבד עם כמות עצומה של כדורים ולא הצלחתי אני כל היום בחרדות אני לא ישן כבר בלילה אני כבר לא מתפקד כמו שצריך התחלתי לרמוז לחברים שלי שאין לי כוח יותר ושפעם הבאה שאני ינסה זה כבר לא יגמר בבית חולים היום אני כבר לא פוחד לנסות למות פניתי לאברבנל אבל הם לא ממש התיחסו ברצינות אמרו שיש להם בעיה בכוח אדם בבקשה אני מרגיש שהחיים בורחים לי אני כל הזמן חושב איך להצליח בפעם הבאה בבקשה אני מתחנן תעזרו לי כי אני כבר לא יודע מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקווה
יפעת קלוש יגל19/07/2009שלום רפי
אתה בחור צעיר ומיואש, יש לך הרבה סיבות אובייקטיביות לחוש כך, וגם להיות בחרדה. אבל עדין יש תקווה גם רפואית לדבריך בהשתלה, ובודאי נפשית.
אינני יודעת מה בדיוק קרה באברבאנל , אך יש באפשרותך לפנות לבית חולים אחר בגוש דן, או למחלקת הלב בה את המטופל, בה בודאי יש עובדת סוציאלית שתוכל לסייע..
עליך לראות בדחיפות פסיכיאטר לגבי הדיכאון האובדנות והחרדה ולקבל עזרה גם בשיחות.
ישנן עמותות וקבוצות תמיכה לחולים, המפורסמות בעיתונים או באינטרנט.
נראה שאתה חש שכלו כוחתיך ואתה לבד במערכה, לכן כדאי שתפנה לקרוב משפחה או חבר קרוב שיעזור לך בחיפוש העזרה הנ"ל.
בהצלחה והרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצוקה קשה
רפי20/07/2009אני לא יודע או מכיר למי אני צריך לפנות אני צריך בדחיפות לפנות למישהו או שפשוט יהיה מאוחר מדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנייה
יפעת קלוש יגל20/07/2009שלום רפי
כפי שכבר כתבתי לדעתי כדאי שתעזר במישהו.
פנה
רופא המשפחה
עו"ס במחלקה בה מטפלים בך בבעיה הלבבית
אחת עמותות לסיוע נפשי לחולים המורסמות בעיתון סוף השבוע או באינטרנט
הם כבר יעזרו לך הלאה, בחיפוש ובהפנייה לפסיכיאטר וכו'
אל תתמהמה ופנה מיד
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמישהו שרוצה לאזור
סתם מישהו23/07/2009רפי תדע שיש חיים אחרי החיים האלה שזה יגמר יתחילו חיים חדשים עם אתה חושב שהחיים שלך תלויים בך אתה תועה כי עם היתה צריך למות כבר בניסיוו הראשון שלך היתה מצליח ואף אחד לא היה מציל אותך רפי עם אתה תיקח חיים הנשמה שלך תישאר מעל גופך לנצח ולא תוכל ליחיות נישמתך תיסבול את אותו סבל שאתה סובל עכשיו אתה צריך לאבין שהחיים האלה הם רק מעטפת של רוע ואנחנו האור שצריך ליבקוע אתה הוא האור רפי תישמור על הצמיך רק ה' לוקח נשמות אנחנו לא מעורבים ואסור לנו להיות מעורבים בזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעורבות יתראבי19/07/2009
שלום,
אנו זוג נשוי באושר+ ילד מקסים בן שנתיים
יש ביננו תקשורת פתוחה וזורמת ,יחסים המבוססים על כבוד והערכה.
אך ישנה דילמה מעיקה עד בלי די:
ההורים שלי מתערבים לנו בחיי הנישואין באופן חונק ומנסים להפריד.
למשל: לאחרונה החליטו הורי שהם מעוניינים לבצע שיחה ביני לבינם והדגש הוא על כך שאישתי לא תופיע בשיחה ,הם אמרו זאת גם לאישתי בצורה חד משמעית.
ברור לכולם ובל נהיה תמימים שהיא וכל מה שמפריע להם יעלה בשיחה ואיני מוכן לשיחה מאחורי גבה בשום אופן.הם מתעקשים. אין עם מי לדבר!!!
מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוגיות טובה
יפעת קלוש יגל19/07/2009שלום אבי
נראה שהוריך מתקישם עד היום לעכל את העובדה שבנם נפרד מהם ובנה משפחה חדשה. מאוד עצוב שבמקום להתפעל ולשמוח בזוגיות הטובה והמאושרת שלך הם כנראה מקנאים.
נאמנותך לאשתך חשובה, ואתה מעביר להוריך מסר חשוב. האם יש מישהו בעל השפעה במשפחה המורחבת או הקרובה שיכול לשוחח עם הוריך ולהסביר להם עד כמה הם טועים והרסניים בגישתם?
אשתך היא הבחירה של ךולא שלהם, ואם אכן אתה מאושר כפי שאתה כותב לך אחרי צו ליבך ונסה לא להכנס לקונפליט נאמנויות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ו..
אבי20/07/2009תודה על התגובה.
הבעיה שהם לא מרפים מזה הם טוענים ומבטיחים שלא יאמר שום דבר רע אלא רק דיבור חופשי כלשונם,
הם טוענים שמותר להורים לשוחח עם בנם לבד ללא נוכחות אישתו.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיוחת
יפעת קלוש יגל20/07/2009שלום
להורים יש את הזכות לשוחח עם בנם ללא נוכחות אשתו בכך אין כל ספק. אך לפי דבריך נושא השיחה יהיה אשתך, ומאחר וזה גם נעשה בצורה בוטה שלהרגשתך תפגע ביחסיך עם אשתך, אתה יכול להפגש עימם לבד בתנאים מסויימים ועל נושאים שלך נוח לדבר עליהם.
אולי כדאי להסביר להם שגם אם בטוחים שהם צודקים ורוצים להציל אותך ממשהו, הם לא יוכלו להשיג שום דבר חוץ מהתנגדות בדרך ובצורה הזו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש טיפול אינטנסיבי ללא אישפוזישי19/07/2009
שלום,
אחי במצב נפשי קשה. מאז שהוא השתחרר מצה"ל הוא סובל מעליות וירידות קיצוניות במצב הרוח ולעיתים מאבד קשר עם המציאות. פנינו למספר לא מבוטל של פסיכולוגים, אך המצב לא משתפר כבר כמה שנים. היה גם נסיון תרופתי שלא צלח.
שמענו שיש כמה מקומות שבהם חיים בתנאי פנימיה ומיועדים למצבים שכאלו. אשמח לשמוע אם אכן הדבר קיים, מה המקרים שלהם הם מיועדים, ומה תנאי הקבלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול אינטנסיבי
רוני פרישוף19/07/2009שלום ישי,
גם אני שמעתי על מסגרות פנימייתיות פרטיות, אך אינני מכירה את המסגרות הללו, וממילא איננו נותנים המלצות למסגרות פרטיות. אני מאמינה שתוכל לדלות יותר מידע בחיפוש באינטרנט.
אחיך יוכל לקבל מענה הולם בהרבה מסגרות ציבוריות.
יתכן שיתאים לו טיפול אמבולטורי (יומי) במסגרת אשפוזית או במעון של מרפאה לבריאות הנפש, ללא לינה. מדובר במעין "מעונות יום", המאפשרים להכיר את האדם מקרוב, ולהתאים לו טיפול תרופתי, פסיכולוגי, ופסיכוסוציאלי שיקומי הולם.
אם מצבו הנפשי הוא תוצר של שרותו הצבא, יתכן שמגיעה לו חסות של משרד הבטחון.
יתכן שמגיעות לו זכויות שיקום וטיפול דרך הביטוח הלאומי.
בקיצור, ראוי לקבל איבחון והמלצות אצל פסיכיאטר/ית שמצוי במסגרות טיפול ושיקום בקהילה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצה לגבי אמא שליאיה19/07/2009
לאמא שלי בעבר הייתה בעיית שתייה. בוא נגיד החיים שלה מנקודת המבט שלי לא ממש מזהירים, היא מגדלת אותי ואת אחי לבד ויש לה חובות מאוד מאוד גדולים בהוצאה לפועל, כמה מאות אלפי שקלים. היא לא יכולה לצאת מהארץ, גנבו לה את הפרנסה לפני איזה שנתיים ועד שחוזרים לשגרה שוב עולות בעיות ואני רואה אותה וקשה לי. אנחנו היחידים שמסבים לה אושר. אני בקשר נורא טוב עם אמא שלי וכל הרע שעברנו גרם למשפחה להתאחד יותר...
מה שכן, אמא שתתה הרבה פעם, כמעט כל יום והרבה, הייתה משתכרת ואנחנו היינו סובלים מאוד, לא פיזית אלא נפשית, היא הסתבכה המון פעמים בגלל זה ואנחנו ספגנו המון רע. לאחרונה היא התחילה לשתות שוב וכמה שאנחנו אומרים לה לא זה לא עוזר. יש לה חבר שגר באמריקה שהגיע לארץ בשבילה אך חזר אחרי שבועיים, טוב לה ובכל זאת היא שותה. אני אפילו חושבת שהיא התחילה לשתות מחוסר ביטחון שדיברה איתו במחשב. המצב שלה נורא קשה כלכלית ואני מנסה כמה שיותר לתמוך, אבל זה בעייתי כי היא נמצאת עמוק עמוק בבוץ, אני לא יודעת מה לעשות עם האלכוהול, כלום לא עוזר ואם זה ימשיך זה יהפוך להרגל...
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות והתמודדות
יפעת קלוש יגל19/07/2009
שלום איה
על פי תאורך אימך כבר בבעיית התמכרות לאלכוהול.
כשהיא אינה יכולה לשאת או להכיל רגשות עזים, טובים או רעים, היא פונה אל השתייה המטשטשת את עוצמת הרגשות הבלתי נסבלת ונותנת אשליה של תחושת שליטה.
ישנן קבוצות העוזרות לאנשים במצבה כמו אלכוהליסטים אנונימיים ואחרות.
נראה לי שבאמצעות הקשר העמוק וטוב בינך לבין אימך,תוכלי לנסות לשכנע אותה לפנות ולחפש עזרה באחת מן הקבותות הללו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתקשה לחזור לשגרהמיכל18/07/2009
שלום ,
רציתי לדעת אם אפשר לקבל איזשהו טיפ או עצה מכם .
אני בחורה בת 30 . עברתי שנה שלא איפשרה לי לנהל חיים תקינים בגלל פגיעה פיזית .
עכשיו אני בסדר (קצת צלקות...) ונורא רוצה לחזור לצאת ולהכיר בחור אבל נורא קשה לי . אני נכנסת לאתרי היכרויות מסתכלת על פניות ובזה זה נגמר .
אני לא מצליחה לעבור לשלב של לתת טלפון ולשוחח כי זה פתאום כ"כ לא מוכר לי . עברה שנה מאז יצאתי עם מישהו וזה נראה פתאום נורא מפחיד ומאיים אבל כמה אפשר להישאר כך...
בתודה מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טראומה...
רונן דוד20/07/2009
כנראה שעברת סוג מסויים של טראומה.
אם הכאב הנפשי כבד מנשוא וקשה לך מאד
לצאת ולהכיר בחורים חדשים ואת מרגישה כי זה פוגע לך בחיי היומיום,
אז אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי שיכול מאד לסייע במקרים כאלה.
ידוע שיחד עם פגיעה פיזית, לרוב קיימת גם פגיעה נפשית שגם בה צריך לטפל.
בהצלחה !!!...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה , זה נכון
מיכל20/07/2009עברתי טראומה ואני באמת מרגישה שאני לא יוצאת ממנה כפי שחשבתי . אני אשקול טיפול , תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברות,אלה18/07/2009
אני אשה בוגרת,,אנטליגנטית ולמרבה האירוניה סימפטית
ונעימה, ועם זאת מאד לבד,,,,בזמן האחרון הגעתי למצב שהבדידות
לא כל כך מציקה לי,,וזה מפחיד אותי שהשלמתי עם מצבי.
למען האמת הרבה חברות אני חיפפתי,,וגם חיפפו אותי,
הגעתי למסקנה שעדיף לי להיות לבד, ולא עם חברות שמעצבנות אותי
ולדעתי לא מתיחסות ביושר והגינות,
יעצו לי לחפף ולסגור עין ,אבל אם נעשה לי עוול ,אני מאד מתקשה לשחק בכאילו
להמשיך להתחבר, למרות הרגשת הדחיה,
אני אדם הגון וישר וזה מאד מקשה עלי , להיות צבועה,
הדרך שבחרתי האם תזיק לי בעתיד???
למרות שכיום יש לי המון עיסוקים וטוב לי עם עצמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדידות
יפעת קלוש יגל18/07/2009
שלום אלה
נשמע שאת לא רק אנטליגנטית וסמפטית אלא גם אדם מאוד פגיע ורגיש. כמו כן נראה שצדק ויושר הם נושאים מרכזיים בחייך.
קשה לי לדעת אם אינך יודעת לבחור בחברות הנכונות (לא ברור אם יש בן זוג), משום שללא ספק יש אנשים שיודעים להיות חברים טובים וכאלה שפחות. ואולי דווקא הפגיעות והרגישות שלך והצמדותך ליושר וצדק, אולי גם בנוקשות, הם הדברים שמפריעים לחברות, ואולי כפי ששכיח שני הגורמים גם יחד.
אני לא חושבת שאת צריכה להיות צבועה, אבל אנשים גם הנהדרים בהם תמיד מאכזבים במידה כזו או אחרת. אף אחד לא יכול להיות תמיד מדוייק וקשוב לזולתו, הרבה פעמים יש אי הבנות וכו'. לעיתים אפשר לדבר על הדברים וליישר הדורים לעיתים כדאי להבליג, כל דבר לגופו, ובהתאם למהות הקשר.
אני מתרשמת שאת מציגה קושי בסיסי ביחסים בין אישיים, והלבד הוא סוג של פתרון נוח, לא מאיים לא מצריך להסתכן בדחייה ועלבון, אבל ישם הפסדים מרובים ונראה שאת יודעת זאת.
על מנת לעשות שינוי זקוקים למודעות שאת זה נראה שיש לך, ובדרך כללל מידה מסויימת של סבל שידחוף אותנו להשתנות (לא פשוט לעשות שינויים...).
אני מאוד ממליצה ללבן סוגייה זו עם גורם מקצועי, כך גם תהיי שלמה עם כל החלטה שתקחי
בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליפעתאיתי18/07/2009
שלום יפעת,
בקשר להודעתי הקודמת - זה אכן כבר נעשה למחשבות טורדניות וכפייתיות שמשפיעות על אורח חיי, מכניסות אותי לחרדות וכעסים פנימיים שאיני מצליח להתגבר. איני מרוכז ומרגיש נורא.
אנא ייעצי לי מה לעשות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ
יפעת קלוש יגל18/07/2009שלום איתי
כבר בפנייתך הקודמת כתבת על האפשרות של לקבל עזרה. נראה לי שזהו הצעד הנכון משום שמאוד קשה להתגבר על כך לבד, וחבל על הסבל והמחירים הנפשיים והאחרים שאתה משלם. נכון זה לא פשוט לפנות את העזרה, והנטייה האנושית פעמים רבות היא לנסות להתגבר לבד, אבל בטח כבר ניסית....
ישנן מס' אפשרויות לעזרה
טיפול פסיכולוגי התנהגותי קוגניטיבי אם זו הבעייה היחידה ואין דברים אחרים בחייך שאתה חש צורך לשנות אותם או סובל מהם.
במידה ויש דברים נוספים עדיף טיפול פסיכולוגי דינאמי , אולי משולב בטכניקות קוגניטיביות התנהגותיות.
במצבים קשים מקובל גם להוסיף טיפול תרופתי, לצמצום החרדה והמחשבות.
המון הצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להתנהג רגיל או להשתנות?בלהה18/07/2009
אנחנו שני זוגות שנוהגים לבלות יחד, מועדונים וטיולים. לאחרונה חל נתק ביחסי עם אשתו של הזוג, ולא ביוזמתי. עלי לציין שאני נראית טוב יותר ממנה (רזה), אלא שאני חשה במבטיה כלפיי שזה לא מה שהיה. ניסיתי פעם אחת במרומז לומר לה ש"לא נוח לי להיפגש כי הרגשתי שהיא עושה לי פרצויפים, אך היא נשבעה לי שזה לא כך ושאולי רק נדמה לי. אבל אני רואה טוב את ההבדל וזה התגבר יותר כשבעלה משוחח אתי על כל מיני נושאים, כמובן בפורום של ארבעתנו, אף פעם לא ביחידות. אני מצידי לא מעוררת מצב כזה. להיפך אני נמנעת מכל קשר שיחה אתו, כדי שהיא לא תכעס למרות שהוא איש חביב ומעניין, אבל בגללה אני לא עושה זאת. מצד שני, האינטואיציה שלי אומרת לי שלא כך מתנהגים, ושהכי נכון שאהיה אני ולא אנסה לרצות אותה. הדילמה קשה: האם עלי להמשיך להתנהג רגיל, וכן לשוחח אתו.י ולצחוק אתו כמו שאני נהגתי לעשות? או להימנע מזה כדי לרצות אותה וכדי שהקשר לא יתנתק ונמשיך לצאת ביחד. אני די כועסת על כך כי אני באמת לא אשמה ולא עשיתי כלום כדי למשוך אותו לכיוון שלי. לא מוצא חן בעיניה שהוא משוחח איתי מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענו.....תענו..תענו
בלהה20/07/2009אנא, חשובה לי דעתכם בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות
יפעת קלוש יגל20/07/2009
שלום בלהה
סליחה על העיכוב.
אם את בטוחה ש"את חפה מפשע", לכי עם האינטואיציות שלך והמשיכי להתנהג כרגיל.
שתפי את בעלך וראי מה יש לו לאמר, אולי הוא יכול לדבר עם בעלה של האישה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)