פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה לאשתי
    אלי
    12/07/2009

אשתי היא אשה מדהימה, אהבת חיי ואני מנסה לדאוג לה כל הזמן בחצי שנה האחרונה מצבה הנפשי התדרדר בצורה מאוד משמעותית אין לה חשק לצאת מהבית, היא לא רוצה שהילדים יבואו ואם הם כבר באים - היא לא מבשלת כמו שהייתה עושה פעם ולא שמחה במיוחד בכלל, משהו מאוד השתנה אצלה האם זה דיכאון? מה קורה לה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה לאשתי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה לאשתך

יפעת קלוש יגל
    12/07/2009

שלום אלי

לצערי אכן נשמע שאשתך סובלת מדיכאון בדרגה כלשהי.
    כדאי לפנות לפסיכולוג או פסיכיאטר כדי לבצע ברור מקיף ודרכי סיוע.
    בעל אוהב ותומך כבר יש לה וזהו משתנה חשוב בדרך להחלמה.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך המלצה לפסיכולוג..
    יהודה
    12/07/2009

אחרי ביקור ב3 פורומים פה בנושא הפרעות ונדודי שינה, פרידות ודיכאון וחרדה- התוצאה חד משמעית- יש צורך בטיפול פסיכולוגי..

האמת היא שאני מפחד שהתוצאה שאני ישיג בטיפול כזה היא תוצאה הפוכה ממה שאני בעצם רוצה, כמו כן דאגות אחרות כמו כלכליות ואיך זה ישפיע על הסביבה שלי..

רציתי לבקש אם אפשר המלצה לפסיכולוג טוב בעכו, וקצת מידע על מחירים ואיך אפשר לשמור את זה בסודיות.. תודה מראש..

לקביעת תור
    סגירה
    צריך המלצה לפסיכולוג..

הוספת תגובה

• פסיכולוג

יפעת קלוש יגל
    13/07/2009

שלום יהודה
    אנני מכירה פסיכולוגים באזור עכו.
    בקופת חולים יש פסיכולוגים במחירים מסובסדים, התנאים משתנים מקופה לקופה.
    כמו כן ישנן מרפאות לבריאות הנפש שם הטיפול חינם, אך לעיתים יש תורי המתנה ארוכים

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את מאוד צודקת
    בתאל
    12/07/2009

אמא שלי יודעת מיזה היא הלכה למשטרה זה לא כול כך עעזרר..
    יש איזה משהוו שהרבה זמן רוצה אותיי הוא ילד טוב אז היום ניהנוו חברים זה יגרום לי לשכוח את אותו אבל אמא שלי לא ממש ידע מה גודל המכות היא חשבה רק כפאה...
    תירי עדיין קשה לי לישכוח מימנוו אלב אני לא יחזור אליוו
    אבל אני מרישה שאני צריכה לדבר עם משהההוו התחנה הפסיכולוים ידברו איתי עם אני יפנה אלהם?

תודה רבה רבה לך!!

לקביעת תור
    סגירה
    את מאוד צודקת

הוספת תגובה

• בתאל

דניאלה הרץ
    13/07/2009

טוב שנפרדת ממנו. כל הכבוד.
    תפני לתחנה. זו בדיוק הסיבה שהם קיימים - כדי להציע עזרה לאנשים. כדאי שתדברי אתם לגבי הפרטים, זמנים וכולי.

תזכרי שאין דבר כזה "רק כאפה". כל מכה היא מכה אחת יותר מדי. אל תתני לאנשים לפגוע בך.
    תכבדי את עצמך
    תדרשי לקבל כבוד מאחרים
    תשמרי על עצמך
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת עצה
    mirit
    11/07/2009

שלום רב!
    אני נשואה+ילדה. חמותי בת 65 . פעם בכמה חודשים יש לה מעין התפרצויות זעם במהלכן היא מטיחה בכל בני המשפחה שלה האשמות חסרות בסיס וגם מעליבה את כל הסובבים אותה.ההתפרצויות האלה נמשכות כמה ימים, לפעמים יותר משבוע, היא מתקשרת כמה פעמים ביום בהפרשים של כמה דקות ואם לא עונים לה אז היא מסוגלת אפילו להגיע אלינו הביתה כדי להמשיך את המריבה . הסיבות להתפרצויות האלה הן בד"כ עלבון כלשהו. בזמן ההתפרצויות האלה נוצר רושם שהיא בכלל לא שולטת בעצמה ולא מודעת למה שהיא אומרת והיא פשוט רוצה לפרוק את הזעם שהצטבר אצלה ולא משנה על מי, כי אם אנחנו לא עונים לה אז היא מתפרצת על הבת שלה וגם על בעלה. לדברי בעלי תמיד היו לה בעיות נפשיות והיא בכתה הרבה כשהוא היה קטן והיתה מתפרצת עליו ועל אחותו. בפעמים הראשונות שהיא התפרצה עליי חשבתי שיש לזה בסיס כלשהו וניסיתי להסביר לה ולנסות להתפייס איתה אבל כל מה שאמרתי רק שימש אותה בהתפרצויות הבאות. בזמן האחרון הטענות שלה נהיות יותר ויותר חסרות היגיון, ההרגשה היא שלא משנה מה אנחנו נגיד ואיך נתנהג איתה היא תפתח מזה איזושהי תאוריה ותיפגע. כאילו צורת החשיבה שלה בנויה ככה שכל דבר הופך בסוף לעלבון.גם כאשר הכל בסדר לכאורה, היא מחפשת מה לא בסדר . בזמן האחרון הביקורים אצלה הפכו לבלתי נסבלים. בין לבין היא גם מעליבה אותנו כי היא יודעת בוודאות שאנחנו לא נתעמת איתה מול הילדה. אנחנו לא יודעים מה לעשות ואיך לפתור את המצב הזה. טיפול פסיכולוגי זה לא אופציה כי לא משנה באיזה צורה נגיד לה את זה היא תיעלב ותתפרץ עלינו והיא בעצמה לא תודה שיש לה בעיה ולא תפנה לטיפול מיוזמתה. אנחנו כרגע בפרשת דרכים מבחינת עבודה ודירה- אין לנו עדיין דירה קנויה אלא רק שכירות ואנחנו פשוט שוקלים לעבור לעיר אחרת ולנתק איתה כל קשר או לפחות לצמצם אותו למינימום- פעם בחודש.
    אנא עזרו לי אני ממש אובדת עצות...

לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת עצה

הוספת תגובה

• למה אין תשובה??

mirit
    14/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חמה מתקיפה

רוני פרישוף
    14/07/2009

שלום מירית,

אני מתנצלת על העיכוב בתגובה.

על פי תאורך, נשמע שחמתך סובלת ממצוקה נפשית רבה, מתקשה להכיל את עצמה, מרגישה קורבן נצחי, ומבקשת עזרה, אהבה והכלה בדרך מאד לא פרודוקטיבית של התקפות זעם וטרוניות.

אני משערת שהחווייה הקורבנית והפגיעות הגדולה הם תולדה של קורות חייה. מחשבה על כך יכולה לעזור לכם לגייס שרידי הבנה ורוך.

את עצמך פוסעת בשביל צר בין אמפתיה וסובלנות לבין אי-ספיקה, על גבול החזרת מלחמה שערה.

אני מעריכה את המאמץ המשתמע בין השורות, לא לאפשר להתנהגותה של חמתך להיכנס כטריז בינך לבין בעלך, ולשמור אל אחדות המשפחה המורחבת.

תפקידך, לדעתי, הוא בעיקר מתן תמיכה לבעלך ולביתך, כדי שההתנהגות של האם-סבתא לא תפגע בהם באופן אישי. ביתך בעיקר זקוקה לתיווך, כדי שתבין שלסבתא יש קושי, והוא לא מכוון אישית נגדה. אם תדגימו לבת מודל של איפוק, סובלנות ועמידה על גבולות תקינים, תציידו אותה בנכס לכל החיים.

לדעתי, אין טעם שתתעמתי עם חמתך אישית, אלא כאשר יש צורך לשים גבולות לטענות המופנות אישית כלפייך. אולי בעלך יכול לשוחח איתה ברגעים של הפוגה, בעזרת הכרה בסבלה, הבעה של אהבה ומחוייבות כלפיה, ושיתוף זהיר אך כנה בקושי שלו מול התנהגותה.

אפשר לשכנע אדם להשתמש בעזרה מקצועית אם באים אליו "בטוב", לא מתוך האשמה בבעיות נפשיות. אפשר אולי להתחיל בהתערבות משפחתית-מערכתית, כדי שהיא לא תרגיש "מסומנת".

אם את מרגישה שמערכת היחסים הזו פוגעת באופן ניכר באיכות חייכם, בבריאותכם הנפשית וביחסים המשפחתיים, בהחלט לגיטימי לתפוס מרחק: פיזי, גיאוגרפי, מעשי ורגשי.

היי בטוב, רוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה עם הורים
    מיצי
    11/07/2009

יש לי אמא שמתעללת בי בעיקר מילולית ולא אחת פיזית..אבא שלי חי בהכחשה..
    אני חושבת שיש לי אישיות מאוד חזקה אבל לאחרונה אני מתחילה להתערער..יש לי התקפי חרדה
    אני לא יודעת מה לעשות..הבנתי שההורים שלי רק מאמינים בדברים הרעים שהולכים להשתבש ולא שאני הולכת להצליח בחיים..למרות שאין להם סיבה-תמיד הייתי מוקפת באנשים שהיו מוכנים לעשות הכל בשבילי,תמיד עבדתי מאוד קשה,הגעתי לתפקיד טוב בצבא,למדתי קשה,יש לי הרבה חלומות ושאיפות,אבל אצל אמא שלי תמיד אני לא יכולה ואני אכשל ואני לא טובה בכלום.זה משפיע עליי הרבה פעמים ומערער את הבטחון העצמי שלי.
    אני רוצה לצאת מפה ולעבור דירה עם שותפה..אני לא יכולה לחיות בדיכוי ונעולה בחדר שלי מפחד שיקרה לי משהו.כבר מצאתי דירה שאני יכולה להרשות לעצמי ודאגנו להכל..
    הבעיה שההורים שלי חושבים שאני לא אוכל להחזיק אותה ושאם כן אני אחיה כל היום רק בעבודה..
    וזה ממש לא המקרה..כבר התחלתי לעבוד וכבר דאגתי להכל.אני מבינה שדברים יכולים להשתבש ולהשתנות אבל למה לצפות לגרוע ביותר מההתחלה?
    אני הולכת בעוד שישה ימים לצאת מפה ואני מפחדת על איך שזה ישפיע על היחסים עם ההורים שלי(נכון שבשלב כזה זה כבר ממש לא צריך להדאיג אותי ) אבל אני בכל אופן מפחדתת מאיך שהדברים יתגלגלו בשבילי-לטובה או לרעה..
    ניסיתי לדבר עם ההורים שלי בהגיון,חלק מהזמן אני מבינה את הטיעונים שלהם ,אבל אני גם רואה שהם לא מוכנים להבין שהיום לא הכל הולך רק בדרך שלהם וכמו שהם חושבים ושיש סיכוי שהם טועים,ניסיתי כבר ללכת לטיפול פעמיים ובשני המקרים אמרו לי שאני בנאדם אחראי בוגר ונבון מספיק להבין שעשיתי כל מה שאפשר,ושאם המצב הוא כפי שאני מתארת אותו עדיף לי בלי חרטותת ובלי חשש להמשיך הלאה בלעדיהם,ושאני אמצא שקט נפשי ואבנה את עצמי כמו שבחיים לא עשיתי..
    אני מאוד מתקשה לקבל את זה,וכל הזמן במועקה..כשאני בבית אני לא ישנה ואוכלת טוב..אני כל הזמן בוכה..ונכון שנשמע שכבר החלטתי מה טוב בשבילי..אני ממש לא בטוחה..איך ממשיכים הלאה?
    איך עושים צעד כל כך גדול כשאתה לא בטוח מה יקרה וכשאין לך בטחון שלא תכשל?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה עם הורים

הוספת תגובה

• את תצליחי

דניאלה הרץ
    11/07/2009

צאי לדירה משלך, ולחיים משלך.
    כמו לכולנו יהיו לך הצלחות ולפעמים אולי גם קשה.
    מאד טבעי לפחד לפני צעד כל כך גדול. כל אדם צעיר שעוזב את הבית פוחד. אחרי זמן מה הפחד יעבור ואז תהיי בטוחה ותרגישי שעשית צעד נכון.
    מגיע הזמן שכל אדם יעזוב את בית אבא ואמא (גם אם ההורים הם טובים ונעימים) ויצא לחיים משלו - בשבילך הגיע הרגע הזה. קשה לך לעזוב את בית הורייך כי לא קיבלת מהםאת ברכת הדרך ואת העזרה הנחוצה כדי להיפרד, אבל אין טעם להישאר במקום בו את אומללה.

צאי ואני מברכת אותך שתהיי חזקה ומאושרת.
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחוף בבקשה!!
    בתאל
    11/07/2009

הכרתי מישהוו ובשבועיים הראישונים הוא היה ממש נחמד אליי היה נותן לי תנשמה בישבילי
    ואחרי שבועיים פיתאום הוא התתחיל לתת לי סטירות טוב אמרתי אוללי זה אחד פעמי נבליג
    אחרי שבועיים הלכתי עם חברות שליי למסיבה וחבר שלי התקשר והוא שמע רעש של מסיבה והרי ההוא אמר לי לא ללכת למסיבות לבד לא לישתות לא ללבוש חציואת מיני ועווד טווב אמרתי אני לא ילך לבד הלכתי עם חברות והוא אמר לי בפלאפון בתאל מזה הרעש הזה אמרתי לו אני במסיבה והוא התחיל ליצעווק עליי אני ישבור לך תעצמותת וזזה..
    יום למחרת הלכתי אליו הבית ואף אחד לא היה בבית טוב אני פשוט התפלתי הוא התחיל לבעוט בי בגב דפק לי תראש בקיר אני פשוט התחלתי לבכות אני פחדתי מרוב אהבה שלי אליו הייתי מחונה ליסבול בישבילוו והמשכתי לסבולל
    אגב אני בת 16
    אני צריכה עזרה אני לא מפסיקב לחשוב עליו אני פשוט אוהבת אותוו
    הוא אומר שעם אני רוצה לחזור עליו אז שאני ישכב איתוו ואני לא רוצצה!! והוא רווצה בכוח
    קשה לי לשכוח ממנוו אבל הכרתי משהוו ממש חמווד והוא מאוד מוצא חן בעניי וליפעמים יוצא לי לחשוב עליו אבל אני עדיןן אוהבת אותתוווווווו
    חשבתי ללכת לפסיכולוית(התחנה הפסיכולוגית),
    האם הם יעזרוו ליי .??. האם אי צריכה לללכת לשם ??
    תעזרו לי תוודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוף בבקשה!!

הוספת תגובה

• עזרה מיד

דניאלה הרץ
    11/07/2009

אסור לך להמשיך את הקשר עם הגבר הזה. אסור לך לצאת עם גבר שמכה אותך, מנסה לקיים אתך יחסי מין כשאת לא מעוניינת ולא מרשה לך לבלות. שום דבר טוב לא יצא לך מקשר כזה. רק יותר ויותר מכות והתעללות. אולי את אוהבת אותו, אך האם את רוצה להיות אישה מוכה? התנהגות כמו שלו אסורה גם על פי החוק. זו התנהגות שמאד מסכנת אותך. הוא איש מסוכן, התרחקי ממנו מהר ואם יסרב לעזוב אותך אמרי לו שתפני למשטרה. אני מבינה שלא ספרת להורייך, לכן כדאי שתפני מהר לתחנה הפסיכולוגית כדי שיתנו לך עזרה ותמיכה. כתבי לי מה קורה אתך. דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגעתי קשות בבת זוגתי = עזרה דחופה!!
    לוני
    11/07/2009

אנחנו חברים כ- 5 שנים. התגרשתי לאחרונה וחברתי נשואה לאחד ששם קצוץ על הכל, פרזיט וחיי בעיקר על חשבונה. כל כסף שמרוויח, משאיר לעצמו לתשלום קנסות ו...
    אנחנו מנהלים חיים של בילויים משוטפים, גם בחו"ל, נמצאים כמעט כל יום ביחד, כולל חיי אישות.
    בעלה לאחרונה החל לעקוב אחריה ולדרוש שתגיע הביתה מוקדם.
    חברתי נמצאת לאחרונה במצבים דיכאוניים עקב התנהגות בעלה ובגלל התחלת גירושין אצל אחיה.
    אצלי היא מוצאת תמיד אוזן קשבת, ליטוף חם, והרבה יחס ואהבה. אנשים שרואים אותנו בטוחים שאנחנו נשואים שנים, ובדרך כלל שומעים תגובות כמו - רואים בינכם קשר מאוד עמוק, אתם מתקשרים בעיניים, נדיר לראות זוג כל כך זורם ..... בעל כזה גם אני הייתי רוצה.
    חברתי מאוד כנאית לי ואני גם לה.
    לפני שבוע עשיתי טעות נוראית! כשחברתי היתה אצלי בבית, ושהכל היה כיף, צילצלתי בפעמון ובצחוק אמרתי שבעלה היגיע. החברה כמעט התעלפה, חשה ברע ממש.
    מאז היא אומרת שאני או מטומטם או פסיכי, מסרבת לדבר איתי, פרט להכרחי. אנחנו ממשיכים ביחד, אבל לא נותנת לי לגעת בה, אפילו ביד, בתאנה שמאוד פגוע. אני אוהב אותה ורוצה לעשות הכל כדי למחוק את המתיחה הלא מוצלחת.
    איך לעסות את זה?

הוספת תגובה

• ערב טוב

דניאלה הרץ
    11/07/2009

תתנצל. אמור לחברתך שאתה מאד מצטער.
    האם אתם מכוונים להמשיך את הקשר בצורתו הנוכחית או שהיא מתכוונת להתגרש? נראה שהיא מאד נבהלה מהמחשבה שבעלה מגיע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תשובה לדניאלה הרץ

לוני
    12/07/2009

כדניאלה תודה על תגובתך המהירה.
    כפי שסיפרתי כבר התנצלתי אין סוף פעמים. ניסיתי לדבר לליבה, אמרתי שתעיתי ושזו מתיחה / בדיחה לא מוצלחת.
    למען האמת ציפיתי לקבל תגובה ספונטנית ומיידית מסוג - יא חתיכת חמור, ממש נבלתי! למה עשיתה לי את זה? אפילו לקבל איזה שהוא פליק תגובתי. אבל זה לא קרה. התגובה היתה בעיני קשה מאוד ראיתי אותה משותקת, לבנה, לא הוציאה מילה. חשבתי שתתעלף.
    בנוגע לשאלתך האם היא רוצה להתגרש: התשובה מורכבת, מצד אחד מאוד רוצה, אבל לא מסוגלת לזרוק אותו מהבית בידיעה שהוא לא מסוגל לעשות כלום ויזרק לרחובות, אולי לסמים (שעד היום לא נגע בהם). מה לומר לך, לא קל.
    אני רוצה לציין שלאחר שליחת הכתבה הראשונה היום בבוקר, נפגשנו בערב, יש התקרבות אבל היא אומרת שעדיין מאוד פגועה, ומהססת לחזור אלי הביתה בפחד שהתמונות שרצות בראשה כל השבוע יחזרו בחוזקה.
    אני מצידי חושב שחשוב שתחזור כמה שיותר מאר כדי שתיכנס לרוטינה שלנו. מבחינתי היא צריכה להתחסן ולהרגיש ותמשיך לקבל את אותו החום שקיבל, את אותו היחס ואותו הכבוד שתמיד נתתי לה.
    מכיוון שאני עמד לנסוע לחו"ל לשבועיים, נסיעה שהיא היתה אמורה לנסוע איתי, אבל עקב התגובות של בעלה באחרונה היא פוחדת שהוא יגלה שהיא איתי, חשוב לי מאוד להשקיעה הכל משניתן כדי להחזיר אותה למיטבה לפני עזיבתי.
    היא אישה עם אופי קשה, קודם כל חושבת שרק היא צודקת, עד שהיא מבינה שיש אחרים גם צודקים. היא לו סובלת פקודות או מסגרות. אפשר לקבל הכל ממנה אבל בדיבור ובהבנה. לגיד לה עכשיו את עושה את זה – זה לקבל סירוב מיידי. מה שאני רוצה שתעשה, אני מציעה לה ותמיד יש שיתוף פעולה.
    האם פרט מלבקש כל כך הרבה סליחות יש עוד משהו מעשי שיכול לעזור למחוק את השטות שלי?
    ועוד פעם תודה גדולה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך 2 -עוד 2 מילים משלימות

לוני
    12/07/2009

שכחתי לומר שבנוגע לבעלה, מפעם לפעם הוא מעיים לעזוב. היא מתה שיגיד שהוא עוזב ויעשה. אם כן, היא לו תתנגד לרגע.
    כששאלתי אותה אם היא אוהבת אותו ענתה לי שלא מרגישה כלום כלפיו, אבל בהיותו אב ילדיה היא לא תפגע בו.
    שוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב לוני

דניאלה הרץ
    13/07/2009

שאל את חברתך מה יגרום לה להרגיש טוב יותר.

התגובה החזקה שלה מפתיעה ומעוררת שאלות לגבי הרצון שלה להתגרש. יתכן שמעבר לבהלה שנגרמה לה היא עושה איזשהו חשבון נפש, לגבי עם מי מהגברים בחייה היא מעוניינת להישאר? נראה לי שלגבי גבר שלכאורה היא לא רוצה בו ומוכנה להתגרש ממנו - היא הזדעזעה מאד מהמחשבה שהוא יגלה את הקשר שלכם.
    האם אתה לא משקר לעצמך? במה אתה מעוניין? אתה רוצה להמשיך בקשר חלקי אתה או שאתה מעוניין בקשר בלעדי עם חברתך? האם תישאר עם אשה שקשורה לגבר אחר ועד מתי?

אני גולשת לשאלות שלא שאלת, אבל האירוע ה"קטן" הזה מרגיש לי כמו אירוע שפותח פתח לשאלות יותר עקרוניות לגבי מהות הקשר שלכם ומה בעצם אתם מתכננים לעתיד.
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוק לייעוץ
    נתי
    10/07/2009

שלום רב,

אני באמצע שנות העשרים לחיי ואני מרגיש מצוקה נפשית לאחרונה, לדעתי כתוצאה מסוג של משהו שקשור במגע עם אנשים שאיני יודע להגדירו, לכן אתאר זאת. לעיתים אני מרגיש למשל במקום העבודה שלי, שאני צריך לרצות את הבוס שלי, ליצור רושם על הבוס שלי או על מישהו אחר,, או למשל שאם שואלים אותי שאלה אז אני עונה לא תמיד בדיוק מה שבדיעבד חשבתי שהייתי צריך לענות, אולי זה מתוך דריכות או משהו כזה. ואני נזכר בכל מיני רגעים שהיו בעבודה שלי שהיה מקום מצידי להגיב בצורה מסויימת אבל לא עשיתי זאת. ואחכ זה גורם לי תסכול נוראי ומחשבות טורדניות שלא מרפות ממני, וגורם לי סבל נוראי. מה דעתך? מה עצתך? האם טיפול פסיכולוגי עשוי להתאים למצוקה שלי? ואם כן, איזה שיטת טיפול יכולה הכי להתאים? כיצד ניתן להגדיר את בעייתי?
    אודה לתגובה.

לקביעת תור
    סגירה
    זקוק לייעוץ

הוספת תגובה

• ייעוץ

יפעת קלוש יגל
    10/07/2009

שלום נתי

נשמע שחשוב לך להיות הכי בסדר ולרצות אחרים, הדבר גורם לך מתח רב וחרדה. מאחר ואי אפשר להיות כל הזמן בסדר, אתה דרוך מחפש איפה טעית ונראה שגם בקורתי כלפ עצמך.

אין ספק שזהו מצב של מצוקה וסבל. טיפול פסיכולוגי יוכל מאוד לעזור במצבך, להוריד את החרדה והמתח, וללמוד להיות קשוב גם לעצמך ולצרכיך ולא רק של אחרים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך עזרה עצה..?!?!
    מישהו
    09/07/2009

שלום לכולםם..
    אני בחור בן 21 שפעם אהב את החיים והיה מאושר והיום אני כבר לא יודע אם יש מצב שאני יהיה מאושר עוד פעם בחיים האלה...
    אני רוצה לרשום מה יש לי ומה הבעיה שלי אבל אני בעצמי מבולבל וכבר לא יודע מה לחשוב
    ליפני שנתיים ניהיה לי חרדות עקב עישון חשיש קבוע וממושך החרדות היו להסתכל לאנשים בעיניים לא הייתי יכול להסתכל לאנשיםמ בעיניים וזה הפריע לי שאנשים רויאם שיש לי בעיה להסתכל אליהם שלא יחשבו שאני השתגעתי או "נדפקתי"מהחשיש בקיצור פניתי לפסיכיאטר שנתן לי רסיטל זה לא עזר כול כך אבל אם הזמן הייתי מנסה להסתכל על האנשים בכוח ועושה הכול כדי שלא יראו שיש לי איזה בעיה הייתי חרד מאוד מזה שיש לי בעיה כזאת שיכולה לצייר אותי בפניי אנשים כלא בריא או משהו כזה ..וכול הזמן הייתי מנסה להבין מה יש לי ומה הבעיה ליפני חצי שנה בערך חשבתי שפיתחתי לי מחלה כמו או סי די והייתי מדקלם לעצמי כול מיני משפטים ומנתח לעצמי משפטים ועד שהייתי נפטר מאיזה מחשבה טורדנית שאני צריך לחשוב עליה ולדקלם אותה או משהו כזה הייתי משתגע ..בקיצור בזמן האחרון הבנתי שאין לי הרבה מה לחשוב על "מה יש לי?"אז אני פשוט חי מציאות קשה מאודד בשבילי..אני היום לא מדקלם ולא חושב כמעט שום מחשבה בכוח אבל אני מרגיש כאילו המוח שלי עובד על אוטומט ..אני כבר לא יודע איך להסתכל על אנשים אני לא יודע להסתכל בעיניים להסתכל על הפנים לאן להסתכל??אני כול הזמן עסוק בזה כול מי שמדבר איתי אני מסתכל עילו וחושב איך להסתכל רק שאני לא יסתכל בצורה שתיראה דפוקה או תגרום לו להרגיש לא בנוח ואז אני עוד יותר יחשוב על זה ויתבאס מילד מקובל ואם מלא חברים וחברות נהפכתי לבנאדם מת אני לא סובל לראות אנשים שאני מכיר כי אז אני מתבלבל ומרגיש לא בנוח אני לא מרגיש בנוח לשבת ולהסתכל על אנשים וגם לא עם חברים ואפילו לא משפחה אני כרגע בקשר עם חברים ודאוג שלא יראו שאני במצב כזה אבל אני נמנע מללכת למקומות שיש אנשים שמכירים אותי וגם למקומות שלא נמנע מלדבר אם בנות בקיצור נמנע מכול הנהות החיים אני כבר לא מכיר את עצמי פעם לא הייתי ככה הייתי מדבר וצוחק ואם ביטחון היום אני כבר לא יודע למה חיים בכלל הכל עושה לי רע וגם בטלפון לא משנה אם מי שאני מדבר אני כאילו בוחן את עצמי לא מדבר באמת בהתחלה של החרדה הייתי בכלל חרד גם מכול טלפון ..כול האשור הפנימי נעלם לי נעלמו לי כול הרגשות הטובים שיש באדם נעלמו לי .. ואני כול הזמן מסתכל על הבעיה הזאת ועל עצמי מהצד כאילו אני כבר לא בוטח בעצמי כאילו האני הפנימי שלי נעלם בנאדם בלי אופי ..אני מרגיש מחסום אם אנשים בגלל זה אני לא יכול להתחבר או להפתח אם אנשים וזה לא נעים בכלל לא לי וגם אני מרגיש לפעמים לא נעים שאני לא מסתכל או משהו כי קשה לי..זהו בערךך סליחה אם חפרתי או הייתי לא ברור אבל הייתי חייב להוציא את זה אני מקווה שלמה שיש לי יש שם ואפשר לטפל בזה כי אני כבר לא יכול לסבול תהרגשה הזאת.... תודה מראש על כול תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    צריך עזרה עצה..?!?!

הוספת תגובה

• סבל וטיפול

רוני פרישוף
    09/07/2009

שלום ליאל,

אני שומעת שאתה מאד מאד סובל. אתה מרגיש כלוא וחנוק, מתבודד ופוחד. הלכת לעצמך לאיבוד, וכל מה שאתה מייחל לו הוא למצוא את עצמך מחדש.

טיפול פסיכולוגי יוכל לחזק אותך ולעזור לך להתגבר על הקשיים והחרדות. יתכן שהטיפול התרופתי לא עזר, מכיוון שלא לקחת אותו לצד טיפול בשיחות.

אנא פנה לאיש/אשת מקצוע שיאבחנו כראוי את בעייתך ויתאימו לך טיפול נפשי, עם/ללא טיפול תרופתי.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מזדהה עם ההרגשה:

תגובה
    15/09/2009

לא באותה רמה שאתה מרגיש אותה אבל גם לי בהחלט קשה להסתכל לאנשים בעיניים או שאני פשוט מרגיש מוזר באמצע שיחה בלי שום קשר למה שקורה..
    יכול להיות לי הכי טוב וזורם בעולם ופתאום הבעיה הזו תתחיל לי ואני אתחיל לחשוב על איך אני מסתכל על הבן אדם שמולי ואם זה סבבה או נראה מוזר ואני אפנה את המבט כי מוזר לי וכו'..

אני גם חושב שיש מצב שזה קשור לאחד או שני הדברים הבאים: ביישנות, ובעיות קשב וריכוז.

בכל אופן, אני לא מרגיש ככה כל הזמן..
    יש מצבים שאני מרגיש הכי טבעי שיש ושום דבר לא מפריע ואני מת על התחושה הזו..
    וזה בעיקר כי אני גם מכיר את הצד השני של חוסר הנעימות, שקשה להסתכל בעיניים, שקשה לנהל שיחה, של ביישנות או חוסר ריכוז או מה שזה לא יהיה..

אני גם אשמח לשמוע אם למישהו יש הצעות לטיפול או בכלל איך קוראים לבעיה הזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לרוני
    בחור
    09/07/2009

רוני שוב שלום,

תודה על התגובה הכנה והאמיתית לשאלתי הקודמת.
    אך שאלה נוספת לי: לאחר שהחלטתי לגשת לטיפול, האם עלי להתחשב בגישת הטיפול, כלומר בין מטפל שעוסק בגישה הדינמית לבין מטפל שעוסק בשיטה הקוגניטבית התנהוגותית, וכו'?
    מה עלי לעשות? האם שיטת הטיפול היא דבר שצריך לתת לו דגש לפני שמתחילים טיפול?

אודה לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לרוני

הוספת תגובה

• דינמי או קוגנטיבי-התנהגותי?

רוני פרישוף
    09/07/2009

הי בחור,

תודה על התודה (מצרך נדיר בפורום, אגב. מעניין למה?)

הרוב המכריע של הפסיכולוגים הקליניים בארץ עובדים בשיטה דינמית. מיעוט עוסק בטיפול קוגנטיבי התנהגותי. מצב זה הוא תוצר של מסורת אקדמית, ואין בו כדי לקבוע שהשיטה הדינמית יעילה יותר.

לגבי חרדה חברתית, הטיפול המומלץ כולל התערבות קוגנטיבית התנהגותית, המערבת חשיפה הדרגתית לגורמי המתח החברתיים, תוך עבודה על אמונות עצמיות שגויות ולימוד שיטות הרגעה, הרפייה ומיומנויות חברתיות.

מצד שני, העלית נושאים הנוגעים לזהות, דימוי עצמי וספקנות, שבהחלט ניתנים לעיבוד וטיפול בעזרת טיפול דינמי, שגם חוקר את השורשים הרגשיים וההתפתחותיים של הבעייה, וגם מציע הכלה וצמיחה במסגרת הקשר הטיפולי.

ומעל כל השיטות והתיאוריות, הכי חשובה כימיה טובה, שתהייה מצע לאמון תקווה ועבודה פורייה.

קרא עוד באינטרנט, ולך אחרי ליבך..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מרגישה לא טוב עם זה
    אני
    08/07/2009

הי
    אני מטופלת אצל הפסיכולוג הנוכחי כ חודש וחצי, מתוך השיחות ביננו הוא הסיק שקשה לי לשתף ולדבר עם בן זוגי או סביבתי ותמיד כך היה שיש בזה חלק של מנגנון הגנה ושאם זה כ ך אז אולי גם הטיפול ישאר במקום הזה..
    ואני יודעת שהכי מתבקש זה לשאול אותו , אך האם ייתכן שהוא רוצה להפסיק את המפגשים עקב חוסר יעילות לטענתו ובכלל אם מגיעים לסקנה כזו, המטפלים , אין הם משתפים ועוצרים את המפגשים בצורה חד משמעית?
    אני חושבת לגמרי שיש לי בעיה בשיתוף הזה אך אני מאוד משתדלת ובכלל מאוד רוצה לצאת מזה בלי לדעת את הדרך, אין זה חלק מהטיפול? אופ

לקביעת תור
    סגירה
    אני מרגישה לא טוב עם זה

הוספת תגובה

• ? גם ככה חרא תתיחסו גם אליי

אני
    08/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיתוף

יפעת קלוש יגל
    08/07/2009

שלום
    אם מדברים על שיתוף הכי טוב שתאזרי אומץ ותשתפי את המטפל בתחושיך וחששותיך, . נשמע שתגובתו הובילה אותך עוד יותר לשיתוק.
    לעיתים שהקשיים קורים בתוך הטיפול ואפשר לדבר עליהם עם המטפל קורים שינויים דרמטיים.
    בכל מקרה הטיפול אמור לעזור לך ללמוד לשתף, פחות לחשוש, להבין ממה את חוששת וכו'.
    במידה ומטפל חושב שהואלא יכול לעזור למטופל מחובתו לאמר לו. זה לא אומר שמטפל אחר לא יוכל לעזור.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאמרים בנושא מגע בטיפול

יוסף
    20/12/2010

שלום!
    כמטופל וכמטפל לעתיד אשמח אם תוכלי להפנות אותי למאמרים בנושא מגע בטיפול.
    תודה
    יוסף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסי מטפל-מטופל
    אדווה
    08/07/2009

הי...רק רציתי לשאול משהו לגבי אתיקה וכאלה...לא ממש העליתי את הנושא בתחילת הטיפול ולא בא לי גם עכשיו זה יראה מוזר...כי יש לי שאלות לא אישית כלפי המטפלת שלי אלא בכלל הנושא מסקרן אותי...אני מדברת על יחסימטפל-מטופל. למשל,יש את הסדרה עכשיו בערוץ3 "בטיפול",מאוד מענינת אותי אבל נראה לי שבכל זאת יש שם דברים שאולי לא מציאותיים ורציתי באמת לשאול את המומחים....אני מדברת על זה ששם המטופלת מרגישה רע ומצוקה ובסוף הפגישה כשהיא יוצאת מהדלת היא נותנת בחיפזון נשיקה למטפל....היה מטופל שגם נשבר והתחבק איתו...כל זה היו אמנם בלהט הרגע מה שנקרא ולא נתנו אופציה למטפל ל"ברוח" ...השאלה באמת האם זה רק כי זה בכל זאת טלויזיה....כי אם כן זה חיקוי לא משהו(למרות שהיה לי מעניין)....אבל האם באמת בטיפולזה אפשרי? הרי ישנם קשיים ומצוקות ונשברים...זה די אינטימי...אם אפשר לבכות זה קשה שלא לבקש איזה חיבוק...נראה לי...רק משהו תומך לאותו רגע לא משהו אינטימי או משהו?אפילו להחזיק למטופל אתהיד אם ממש קשה לו?האם זה קיים?או שאסור בתכלית האיסור כל מגע?גם לא כשמישהו מסיים טיפול?
    אני אשמח לתשובה מקצועית כי זה מעניין וחשבתי ללמוד גם...אבל מצד שני נראה לי קשה כל כך להיפתח מחד ולהישאר רחוק מאידך...
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    יחסי מטפל-מטופל

הוספת תגובה

• הגבול...

רונן דוד
    08/07/2009

אני חושב שכל עוד יודעים לשים את הגבול, אז אין שום בעיה עם חיבוק, נשיקה על הלחי, לחיצת יד וכו'.

שני הצדדים בטיפול חייבים להיות מודעים לגבול הדק הקיים
    ולהשתדל כמה שיותר להמנע מסימני חיבה מוגזמים לכאן ולכאן.

בכלל כל הנושא הוא נושא שלפעמים הגבולות בו מתערערים ואז זה מתחיל להיות מסוכן.

זו דעתי האישית בכל אופן,
    בהצלחה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסים..

אדווה
    08/07/2009

תודה רונן....
    אני מכבדת את דעתך!אבל אני אשמח לקבל תשובה על כך גם מהפסיכולוגית כדי לדעת במדוייק...
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגע בטיפול

יפעת קלוש יגל
    08/07/2009

שלום ע'

יחסי מטפל מטופל הם דבר מורכב ועדין. השאלה שלך מתמקדת יותר במגע, נושא עוד יותר עדין.
    לגבי הסדרה בטיפול, סדרה מעולה, המטפל שם מייצג מטפל שלא שמר על הגבולות, איבד אותם, ומתייסר בשל כך, אני לא יודעת אם ראית את סוף העונה השנייה והחלטותיו, ואני לא רוצה לקלקל לך.
    הסדרה ללא ספק נוגעת בסוגיות בעייתיות ושאלות אנושיות ואתיות.
    במציאות, הקו הפסיכולוגי השמרני אינו דוגל במגע בלשון המעטה. יחד עם זאת כיום בהחלט יש מטפלים שייתנו חיבוק בסיום טיפול. אני חושבת שכל מטפל בונה לו את הגבולות של עצמו (היום יש פסיכולוגים שמשלבים טכניקות של מגע בטיפול מהתחום האלטרנטיבי). הגבולות צריכים להיות כאלו שלא יפגעו במטופל בשום דרך, כמו חדירה למרחב הפרטי ובמקרה הקיצוני הטרדה מינית כמובן.
    כמובן שהדברי מעוגנים גם בחשיבה תאורטית, בגדול צמיחה דרך תסכול ואי סיפוק מיידי, ללא ספק אין תשובה חד משמעית, וכל בחירה וצעד של המטפל צריכה להיות מגובה בהבנה של מעשיו, המקדת בצרכי המטופל ולא בצרכיו ולקיחת אחריות.
    בהצלחה בטיפול שלך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    בחור
    08/07/2009

שלום רב,

אני בן 24 ומזה תקופה אני מרגיש שאני במצב נפשי שונה מבעבר. אפשר להגיד בושה,תסכול ודימוי עצמי נמוך בעקבות חרדה חברתית שהייתה/קיימת. אני שוקל לגשת לטיפול פסיכולוגי, אבל מיד עולה בי השאלה כיצד אני אמור לשוחח עם מישהו שאיני מכיר על עברי ,על ההסטוריה שלי, על הורי, אחיי וכו' ?
    והאם גם צעד כזה של פנייה לטיפול יכולה לגרום לי לכאב נפשי נוסף?
    אשמח לקבלת עצה.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• התחלה קשה...

רונן דוד
    08/07/2009

אני מאמין שכמו כל דבר בהתחלה קצת קשה,
    עם הזמן תלמד על מה לספר יותר ועל מה פחות לשים דגש.

עם הזמן יהיה יותר ויותר קל.

בהצלחה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפה בטיפול

רוני פרישוף
    08/07/2009

שלום לך,

אתה מאד צודק. מוזר וקשה להיפתח ולהחשף בפני אדם זר.

יש אנשים שדוקא הזרות משחררת אצלהם מעצורים (כמו בפני "כומר וידוי") אך רבים אחרים מוצאים את הסיטואציה קצת מלאכותית וקצת הזוייה...

נראה לי שהשאלות שאתה שואל לגבי טיפול דומות מאד לספקות הפנימיים שגורמים לך להרגיש חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך. שאלות כמו: מה יראו לי, מה יגלו עלי, מה יחשבו עלי, האם אצליח לשלוט ברושם שאני יוצר.. האם אצליח לשלוט במצב.. האם החשיפה לא תסב לי נזק.. רגשות של בושה ושקיפות..

הטיפול הוא הזדמנות לחוות את התחושות האלו "בשידור חי" ולהתמודד עימן בעזרת ההתייחסות האמפטית והמחזקת של המטפל/ת.

אני מאמינה שהמטפל/ת יגלו רגישות לקצב שלך ולקושי להחשף, יעזרו לך להיפתח באמצעות שאלות והכוונה, ויקשיבו ברגישות לקושי ולכאב שיעלו בשיחה. לאחר זמן קצר דמות המטפל/ת כבר לא תהיה זרה בשבילך, אלא מוכרת וידידותית, ואז המסע יהיה משותף וקל יותר.

טיפול בהחלט יכול לעורר כאב נפשי, כי נוגעים בנקודות רגישות וכואבות. אך המגע הטיפולי לא פוצע, אלא להפך, הוא מגע מכיל, מרפא ומחזק. כך שהכאב הוא ראשיתה של צמיחה והתחזקות.

יופי שאתה רוצה לטפל בקשיים, שתהייה לך דרך מוצלחת!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחות שנואה
    חן
    06/07/2009

יש לי בעיה קשה ביותר עם אחותי הגדולה. בגלל שהיא עושה את המוות לכל בני המשפחה (צרחות, קללות, האשמות ואפילו איומים וניסיון התאבדות) אני פשוט לא מסוגלת לסבול אותה.
    כשהיא באה הביתה מייד נלחצת, סותמת את הפה ולא מסוגלת לתפקד. כולם בבית לא מסוגלים להעיר לה על ההתנהגות הדוחה שלה, מרוב פחד ומפני שהתגובה שלה בלתי צפוייה. היא עצבנית כל הזמן, כל מילה שנגיד לה עשויה להתפרש אצלה כדבר שלילי והיא תמיד מחפשת מה לא טוב ואיך להתעצבן ולהרוס לנו את החיים. חשוב לציין שהיא נשואה ואם לבן בגיל 3. בעלה הוא אב לילדה נוספת מחוץ לנישואים בת 4. בכל שבת, הילדה מגיעה ותשומת הלב שהיא מקבלת מהאב (והבעל) משגעת את אחותי. היא פשוט רבה איתה על תשומת הלב במקום להבין את המצב. כמו כן, גם לאב לא חסרות בעיות מנטליות משלו, ובמקום "לדעת עם מי יש לו עסק" (בנישואים הכושלים שלו) הוא משגע אותה עוד יותר. בכל יום הם רבים, ואת כל מה שיושב עליה- אנחנו סופגים. הבעיה היא, בנוסף, שהיא גרה בבית מולנו. אחותי ובעלה לא לוקחים אחריות על בנם (שיש לציין שהוא נבון ביותר לגילו ומבין הכל!) וכל פעם שאין להם כוח להתעסק איתו הם באים אלינו לבית בתירוצים ושאלות כמו- מי שיחק איתו בחוץ...? או- רק נכנסו לשתות מים... ואז הם שואלים את הילד- אתה רוצה לאכול משהו? אתה רעב? כדי להשאיר אותו בבית שלנו שיאכל משהו בזמן שהם מתעסקים בדברים לא רלוונטיים. בגלל השנאה הרבה שלי לאחותי (שדי קשה לי לקרוא לה ככה, אחרי שהיא איימה עליי בנושאים מגוונים... והקנאה שלה כלפיי) אני גם לא מסוגלת לתפקד כשהיא מגיעה וסובלת מאוד מלחץ (שגורם גם לי לשנאה עצמית) וגם איני יכולה כבר לסבול שאחיין שלי מגיע אלינו לבית..... אני פשוט שונאת כשהם פה.
    מה אני יכולה לעשות? מה אפשר לעשות עם תופעה שכזו? בבקשה אני כבר לא מסוגלת להתמודד עם זה, זה נגרר אצלי כבר מעל לשנתיים, גורם לי ללחצים ומביא אותי למצבים לא נעימים.

לקביעת תור
    סגירה
    אחות שנואה

הוספת תגובה

• אחות שנואה

יפעת קלוש יגל
    06/07/2009

שלום חן

נשמע באמת שאת סובלת בתוך סיטואציה בלתי אפשרית. נשמע שלאחותך יש קשיים רבים עימם היא מתקשה להתמודד, ומוציאה הרבה תסכול חוסר אונים וזעם על משפחתך.
    האם ניסיתם להציע לה סיוע?
    מה ההורים שלך חושבים על המצב?
    אם אחותך לא מסכימה לסיוע, והורייך סובלים כמוך ולא יודעים כיצד להתמודד איתה אולי כדאי שהם יפנו להדרכה והכוונה,כיצד לתמוך בה יחד עם שימת גבולות. אינני יודעת בת כמה את, אולי הכיוון צריך להיות יותר טיפול משפחתי. את צריכה לנסות לקחת יותר מרחק רגשי ואולי פיזי שהיא נמצאת.
    דברי עם הורייך ספרי להם על תחושותייך, או עם אחים נוספים אם יש, לבד מאוד קשה להתמודד עם מצב כזה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

חן
    07/07/2009

בהחלט ניסינו להציע לה סיוע אבל זה עובד ליומיים עד לקריזה הבאה.
    אני מרגישה עוד יותר רע עם חוסר השליטה במצב (שכולם פוחדים להגיד לה משהו) וגם עם זה שבגלל שיש לה ילד- אז צריך להתחשב בזה.. וכל דבר זה "כדי שלילד יהיה טוב" ו-"לא ליד הילד" וגם- "לנו אכפת רק מהילד, וכל מה שאנחנו עושים זה בשבילו בלי קשר להתנהגות שלה".
    לי כבר מבפנים יש חסימה בכל הנוגע אליו. הילד פירושו (בשבילי) הוא אחותי (האמא), שאני לא יכולה לסבול! אני יודעת שההורים שלי נורא סובלים ממנה וגם קשה להם לראות כיצד אני מגיבה לכל העניין אבל זה המצב... אני פשוט מתחרפנת כשהיא מגיעה ואני מרגישה שהפכתי להיות כמוה, אחת שאי אפשר לסבול להיות לידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחן

יפעת קלוש יגל
    07/07/2009

הי חן
    עדין לא כתבת מה גילך...
    מה עם ההצעה שתפנו לטיפול משפחתי? נראה שהיא שולטת בבית דרך טרור רגשי והילד, להורייך יהיה מאוד קשה לשנות משהו ללא סיוע חיצוני.
    ואולי תלכי את לקבל סיוע להתמודד עם המצב. זה בטח קשה שאחותך תופסת בבית את כל המקום תשומת הלב והעזרה, קרוב לודאי שלאף אחד אחר לא נשאר מקום, לא לשמחותיו ולא לקשייו.
    באופן כללי מאחר ואת מתארת מצב של חוסר אונים משפחתי ואישי פעולה כמו לפנות לעזרה היא סוג של החזרת שליטה בעצם הצעד עצמו.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בת 17.

חן
    07/07/2009

לגבי ההורים- שניהם עסוקים נורא בעבודה ואין לה זמן ללכת לטיפול משפחתי, מה גם שאני בטוחה שאם לא יאהבו את הרעיון הזה...
    אני כבר באמת חושבת ללכת לעובדת סוציאלית או מישהי שתוכל לעזור לי להתייחס למצב באופן שונה. אמא שלי תמיד אומרת לי איך להתייחס לזה אחרת, ולהפסיק לקחת את זה ללב ולתת לזה כזאת תשומת לב, אבל הדרך בה היא אומרת את זה גורמת לי לחשוב שאני כל הזמן לא בסדר, אשמה ושהבעיה היא בעיקר אצלי, וזה עושה לי עוד יותר רע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה

יפעת קלוש יגל
    08/07/2009

הי חן
    נראה לי רעיון מצויין שתפני לעזרה.
    בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכולוג דרך קופ"ח
    עירית
    05/07/2009

עקב מצב כלכלי לא מזהיר, בלשון המעטה, אני מעוניינת ללכת לטיפול פסיכולוגי דרך קופת חולים (כללית). האם ישנה אופציה ללכת לפסיכולוג פרטי ולקבל החזרים דרך הקופה, או שעלי לפנות לקופת חולים כדי לראות באיזה סניף אני יכולה למצוא מטפל/ת טוב/ה?

עם כל הכבוד למצב הכלכלי, אני לא רוצה להתפשר על מטפל לא טוב ולא מקצועיף כך שהעצות שלכם תעזורנה לי להחליט כיצד לפעול, זה חשוב לי מאוד.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    פסיכולוג דרך קופ"ח

הוספת תגובה

• טיפול דרך קופת חולים

רוני פרישוף
    05/07/2009

שלום עירית,

דרך קופת חולים כללית ניתן לקבל טיפול פסיכולוגי בעלות של 160 ש"ח למפגש. הזכאות היא ל-30 פגישות בשנה, ול-60 פגישות בסך הכל. ניתן לבחור מטפל מתוך רשימה של מטפלים הנמצאים בהסדר. המטפלים מקבלים בקליניקות הפרטיות שלהם.

ככל הידוע לי, רשימת המטפלים בהסדר כוללת פסיכולוגים קלינים ופסיכותרפיסטים (בד"כ עוס"ים), בגישות טיפוליות שונות (למשל, גישה דינמית וגישה קוגנטיבית-התנהגותית), נשים וגברים, ותיקים וצעירים. חלקם הגדול מקבלים גם באופן פרטי.

כדאי מאד לפנות למטפל/ת על בסיס המלצה, ועליה להוסיף את התרשמותך האישית.

אם אין לך מקור להמלצה, חשוב שתגבשי מראש את צרכייך והעדפותייך, ואל תתביישי לשאול כל מה שעולה בדעתך בטלפון ובפגישה ראשונה.

נסי למקד לעצמך, האם את מעדיפה טיפול אצל גבר או אישה, בגישה דינמית או קוגנטיבית-התנהגותית (על ההבדלים תוכלי לקרוא ברשת), צעיר יחסית או ותיק. חשוב לשאול בפגישה הראשונה מה חוות הדעת על בעייתך, מה יהיה אופי הטיפול ומטרותיו, והאם יש למטפל נסיון במקרים דומים.

חשוב מאד לברר מראש מה יהיה תעריף הטיפול לאחר שיסתיימו הפגישות המוזלות! ישנה שונות בין מטפלים בעניין זה!

בכל מקרה, הצלחת הטיפול מבוססת באופן רב על הכימיה בין המטפל למטופל, על האמון ועל תפיסת היכולת. הרשי לעצמך לבחון במשך 2-3 פגישות האם אלו מתקיימים, ואם לא, מותר להמשיך הלאה.

אגב, המרפאות לבריאות הנפש של משרד הבריאות מעניקות טיפולים בחינם (אם כי נדרשת המתנה ארוכה). יש עוד גופים ועמותות שנותנים טיפולים מוזלים ומסובסדים.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה