מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנחנו מבקשים המלצה על מטפלUS17/01/2009
משפחתי וזוגי (אולי גם שיש לו נגיעה בתחום של ילדים) מישהו מערכתי אם אפשר לנסח זאת כך. באזור השפלה ומרכז תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבר הכי טוב...
רונן דוד24/01/2009
הוא לעשות סקר בין המכרים שלכם,
לשאול את הרופא המשפחתי ואולי אפילו
את הפקידות בקופת החולים.
בכל מקרה, לא חייבים להמשיך טיפול אם אין כימיה,
צריך לתת זמן ואם לא מתאים ולא מסתדרים, תמיד אפשר להחליף מטפל...
בהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב מעצבן!!!!!פליז תעזרו לי!!!!מאי17/01/2009
אני בת 23 וכל החיים שלי הייתי ביישנית אבל לא ברמות גבוהות מידי.. כלומר לוקח לי זמן להפתח אבל בסוף כשאני נפתחת אני נהיית מאוד משוחררת ולא עצורה כל כך. רק דבר אחד מפריע לי מאוד..וזה העניין שאני לא רוקדת בארועים. אולי את חלקכם זה יצחיק אבל אני ממש לא יכולה לרקוד אני מרגישה כאילו אין קשר בין הידיים לרגליים ושאני עושה מעצמי צחוק.. אני ממש נמנעת מללכת לארועים שאני יודעת שאני אצטרך לרקוד, למשל אם יש לי חברה שלא תניח לי עד שאני לא אקום מהשולחן או משהו כזה אז אני מראש לא מגיעה.. פעם אחת חשבתי לנסות להיות אמיצה קצת ואמרתי לעצמי שכשאני אגיע לרחבה אולי אני אשתחרר וזה לא קרה וסתם הרגשתי הכי לא קשורה!! אני לא יודעת מה לעשות כבר!!! פעם אחת חבר שלי לשעבר אמר שהדבר שהכי מדליק בנים זה לראות את החברה שלהם מתפרעת על הרחבה ובנות שלא רוקדות נחשבות "מעפנות" במילים שלו. אני לא רוצה להשתנות בשביל שיגידו לי שאני לא מעפנה אלא בשביל עצמי.. אני תמיד מקנאה כ"כ באלה שפשוט מתפרעים ומשתוללים ולא דופקים חשבון!!!! למה דווקא לי זה קורה?? מה אני יכולה לעשות כדיי להתגבר על זה??כבר יש לי שם של אחת שלא רוקדת ואנשים ממש מסתכלים על זה בעין משונה.."כן ההיא .זו שתמיד יושבת בצד".. זה מעצבן..בא לי להשתחרר ולא להיות מודעת לעצמי כל כך..אוףףףףףףףף חברה שלי מתחתנת עוד חודשיים ואני לא יודעת מה לעשות...כל החברים שלי מהבסיס יהיו שם ואני ממש לא רוצה לשבת בשולחן ושכולם יתחילו להתכנס מסביבי במטרה למשוך אותי לרקוד..אני רוצה שזה יבוא טבעי!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזדהה...
אני17/01/2009הי,רק רציתי לומר שאני מבינה לליבך. אני קצת יותר מבוגרת ובפעמים המעטות שקמתי מהכיסא , הרגשתי כל כך לא בנוח, כאילו כולם מסתכלים דווקא עלי. כשהגעתי לרחבת הריקודים , לא ידעתי מה להזיז ואיך.... הייתי שם אולי 5 דקות שנראו כמו נצח ופרשתי לכסא בחזרה. מאז ...אני מתחמקת באלגנטיות. מוזר כי אני יוצרת שיחה עם אנשים במהירות על כל נושא שבעולם אבל כשזה נוגע לשחרור ולא להיות בשליטה, המצב אבוד. .. אני התייאשתי ופשוט וויתרתי. אשמח לשמוע מה ייעצו לך ...אולי אצליח להעזר "על חשבונך"..... את לא יחידה .... בי, פרח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהתבייש לרקוד
סיגל לוי17/01/2009שלום מאי
נראה שברור לך שהמחסום הוא פנימי
שאם תקומי לרקוד, אנשים לא יעצרו וידברו או יצביעו
אלא את תרגישי לא נעים, תתביישי.
הרבה פעמים שרקדתי, ראיתי אנשים שרוקדים משונה, או ללא קורדינציה
אבל נראה שהם מתפרקים ונהנים וזה עשה את הכל מקסים
רוב האנשים רוקדים ללא סגנון מוגדר ואינם רקדינים
ואם אינך רוצה למשוך תשומת לב, ההשארות בצד מושכת יותר תשומת לב
את לא חייבת לרקוד
אבל חבל מאד להמנע מאירועים ולבודד את עצמך כי יש ריקודים באירוע
אפשר לבקש תמיכה ועצה מחברה קרובה שרוקדת טוב
אפשר אפילו ללכת לאיזה חוג ולרכוש מיומנות
אפשר לשים מוסיקה לבד בחדר, לרקוד כדי להרגיש את הקצב, או לרקוד מול המראה
ואפשר פשוט להחליט שמעיזים - על החיים ועל המוות
מוסיקה היא דבר נפלא ובלתי אמצעי
אל תוותרי על הזכות הזו
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגלות את עצמיבל13/01/2009
שלום. אני לא אוכל לכתוב את כל אשר אני סוחבת עימי כיוון שזה מאוד מורכב וארוך ואני מתארת לעצמי שתפנו אותי לטיפול אצל פסיכולוג. אבל תמיד טוב לשחרר את רגשות ולשמוע עצות,בכל אופן אני בחורה בת 21 בקרוב,שירתתי בצבא ורק לאחר שהשתחררתי ראיתי את המציאות שאני חייה בה, הדחקתי המון שנים שעברתי התעללות מינית מסבא שלי,ולא אוכל לספר על כך להורים שלי ,אני לא רוצה לפגוע בהם. כמו כן גם אחותי היתה נוגעת בי כשהייתי קטנה ואני חושבת שהיום יש לזה השפעות,אני גם לא מרבה להראות לה אהבה,אני מתחילה לא לאהוב את אימא שלי למרות שמאוד הייתי קרובה אלייה והאהבה שלי כלפייה נעלמת ,יש עוד הרבה דברים שפתאום נעלמים ממני,כמו האמונה שלי בדברים והמשמעויות והערכים שחייתי לפיהם,פתאום אין לי את זה,אני כבר לא מרגישה כלום ושום דבר לא מרצה אותי ,כשהייתי יותר צעירה ניסיתי להתאבד וזה מאוד עצוב,בלעתי המון כדורים ולמזלי הרב רק נרדמתי ליממה שלמה ,והמון דברים מורכבים וכניראה שאני מאוד מתעצלת ללכת לפסיכולוג או שאני פשוט כבר לא מאמינה בזה,ויותר מזה אני חושבת שכבר איבדתי את האמונה או הדרך לחשוב בשביל מה אני קיימת בעלום הזה,אשמח לשמוע מכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמונה...
רונן דוד14/01/2009
אני קורא למה שאת עוברת בימים אלה - משבר גיל ה- 20 ואסביר:
קורה להרבה אנשים בארץ שהם מתחילים להתעורר אחריי הצבא,
פתאום הם מבינים שאנשים יכולים להיות מאד מגעילים,
גם כאלה שהם קרובים אלינו.
את חווה סוג של תהליך בגרות שקורה לך עכשיו כאשר רק עכשיו את משתחררת מהחובות ומתחילה באמת לחיות. לכן גם לדעתי הקשר עם אימך, בין היתר משתנה. לא הייתי קורה לזה פחות אהבה אלא פשוט את מבינה שהורייך עשו גם טעויות כי את כבר בוגרת ומבינה דברים שפעם לא ידעת, לא הבנת או קיבלת כמובן מאליו.
באמצעות תהליך טיפולי פסיכולוגי, את יכולה ללמוד להכיר את עצמך ולהבין את התהליך יותר לעומק ושוב לכבד את הקרובים אלייך במידת האפשר. הטיפול גם יעזור לך להתמודד עם הדברים בחדר סגור, באוירת "מעבדה" בלי הפרעות מבחוץ על מנת שכשתצאי החוצה תהיי יותר מוכנה וערוכה לחיים האמיתיים...
בהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשביל מה את קיימת בעולם הזה?
דניאלה הרץ14/01/2009את קיימת בעולם הזה כדי לחיות את החיים שניתנו לך בדרך הטובה ביותר שתהיה אפשרית.
את קיימת בעולם הזה כדי לתרום את תרומתך -גדולה או מועטה - לעשות ואת חלקך ולהביא תועלת.
את קיימת כדי לעשות דרך. אף אדם לא נמלט מהחיפוש אחר הדרך כיצד להפוך את החיים למשמעותיים, חשובים וטובים.
אם תתעצלי תבזבזי את חייך.
המשמעות לא באה מבחוץ, עלייך ליצור אותה.
נעשה לך עוול. מה את תעשי?
דניאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה..חסוי12/01/2009
אני לא בטוחה אם זה קשור לפה אבל לפני כמה ימים היינו במסיבה וכמה חברה לקחו אקסטזי.. לכולם זה עבר בסדר. עברו בארך שלוש ימים וחבר שלי היתלונן על סחרחורות, דפיקות לב מועצות והתקפי פחד לא מוסבר. בעצם השאלה היא האם הוא צריך לגשת לרופא ואם כן האם הרופא ידווח לגורמים אחרים על זה שהוא לקח אקסטזי? או שזה פשוט תופעות לוואי אצל אנשים מסויימים שעוברים עם הזמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK12/01/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=169 id=link]רפואת משפחה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מהמלחמהdaniell12/01/2009
שלום רב , חבר שלי נהרג בלבנון בשנת 82 , חודשיים לפני החתונה . המצב הנוכחי הורג אותי מכל הבחינות , אני עצבנית וכועסת וכל היום בוכה , אני לא יכולה לנשום מרוב כעס. אני ביום יום מרגישה שאני לא מתפקדת , אם כי מנסה לשדר עסקים כרגיל וכל הזמן להיות בשליטה. לא יכולה לשמוע סירנות אע"פ שאינני גרה באיזור הדרום. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות
סיגל לוי12/01/2009שלום לך
אין ספק שמלחמה, סירנות, וכל חוסר הבטחון הנלווה להם הם מצבים שבאופן טבעי מעוררים חרדה
על אחת כמה וכמה כאשר זה מעורר שוב כאב עמוק יותר
געגוע
אובדן
שכול
אם את מרגישה שזה ממש מפר את האיזון בחייך
אולי כדאי לשקול לפחות באופן זמני עזרה מקצועית
"עד יעבור זעם"
כדאי להשתמש בתמיכה של כל מי שמכיר אותך מקרוב ואת סיפורך האישי
המון כוח ותקווה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאבי11/01/2009
היי , אני רציתי לדעת כיצד אפשר להשתפר בנושא החברתי משום שתמיד אני מצליח לריב עם אנשים. אני אומר רק את דעתי ,אבל היא לא מתקבלת כנראה אצל הצד השני.אני יוצא אחד כזה שהוא לא בסדר ועל כן פשוט מסוכסך עם הבריות.דבר נוסף:אני לעיתים פשוט יורד על חברים שלי מול פניהם-אני לא מרגיש בכך משהו רע ,אבל אחרי המעשה מרגיש את המעשה המטופש.אני עושה זאת מחוסר מעש וחוסר ידיעה כי זה פוגע. מה עושים במצב כמו שתיארתי לדעתך ? וממה זה נובע ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתחשב ברגשות הזולת
סיגל לוי11/01/2009שלום אבי
רבי עקיבא אומר שעיקר התורה היא
ואהבת לרעך כמוך
עד עכשיו לא היית מודע לתגובות שלך
לכך שהם פוגעות
לכך שאתה לא רק צריך להגיד מה אתה חושב
אלא גם איך לומר
מה לומר ומה לא לומר
מתי לומר את הדברים
אם זה קשה לך
חשוב איך אתה היית מרגיש אם כך היו מגיבים כלפיך
נסה לומר לקרובים לך שישתפו אותך אם היית לא נעים
וכך בהדרגה תהפוך מודע יותר למה אתה עושה שמרחיק ממך אנשים
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומני דם גבוהים?????שירלי11/01/2009
שלום, אני רוצה בבקשה לדעת מה זה אומר שכתוב בתוצאות בדיקות הדם שיש שומני דם גבוהים בגוף? וממולץ לעשות דיאטת סוכרים. ממה זה נובע..? איך אפשר לטפל בכך? האם זה מסוכן? מדובר על בעלי שהוא בן 27 סה"כ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK11/01/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=169 id=link]רפואת משפחה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבחור09/01/2009
שלום רב, אני סובל מחרדות לגבי מקרה מסויים שהיה במהלך עבודתי כמאבטח. לאחר המקרה סיימתי את עבודתי והכל נשכח כאילו לא היה. כעת לאחר תקופה של כמה חודשים, חזרתי לעבוד כמאבטח באותה העבודה, והמקרה מעלה לי חרדות מסויימות בזמן העבודה. חזרתי לעבודה הזאת כי נעלמה החרדה ולא חשבתי שאחווה אותה שוב, אך זה חזר.. אני רוצה לציין שאני רוצה להמשיך בעבודת האבטחה אבל אני רוצה במקביל לטפל בעצמי על מנת להפחית עד כמה שניתן את בעייה או להעלימה אם ניתן. אינני מעוניין ליטול כדורים. אודה לך על חוות דעתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול...
רונן דוד11/01/2009
שלום למר בחור.
אני מאמין שהדרך הכי נכונה על מנת לאבחן את הבעיה ממנה אתה סובל ואיך לטפל בה היא באמצעות טיפול.
זה יהיה לא מקצועי ולא נכון לאבחן ממה אתה סובל דרך האינטרנט.
אני מאמין שעם גישה נכונה, שיתוף פעולה מצדך וקביעת מטרות משותפות,
ניתן לטפל בבעיה ממנה אתה סובל.
בהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה זה קורה לי?ליאל06/01/2009
היי יש לי חבר מזה כשנה וכמה חודשים אני אוהבת אותו ,אומבם לא מקריבה בשבילו יותר מדי אך עדין האהבה שלי מאוד חזקה כלפיו כל פעם שאנחנו רבים אושהוא לא מתקשר אלי כל היום ,עולים בי פחדים אני לחוצה שמחת החיים שלי נעלמת ורע לי ,אני לא יכולה יותר לפעמים אני גורמת למריבה ואני זו בעלת האגו שלא מתפשרת ואז הוא נעלב מזה ולא מדבר עד שהוא נשבר ,במצבים מעין אלה אני הופכת להיות לחוצה הפעימוצ לב שלי מהירות אני רק מחכה שהוא יתקשר וכבר אשמע שהוא אוהב אותי כל פעם יש בי פחד שהוא אפסיק לאהוב אותי (הוא תמיד אומר שהוא אוהב אותי ואני אהבת חייו וכל מה שיש לו בחיים אני רוצה קצת לפרט כדי להבין אם זה באמת נובע מסוג של אהבה אני מתגוררת אצלו בבית שלו ,חשוב לציין שאני חיילת משוחררת ,אני לא משלמת אצלו כלום ,במידה ואנחנו נפרדים האופציה השנייה שלי היא השכרת דירה וכל ההוצאות הכרוכות בה אני לא יודעת באמת בתוך עצמי האם כל הלחץ הזה נובע מכך או מהאהבה ? באמת שזה בתוכי אבל אני לא מצליחה לנתח את זה נאמר שאני אוהבת אותו והוא חשוב לי מאוד ,הוא האהבה הראשונה שלי וסקס הראשון שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבים
סיגל לוי07/01/2009שלום ליאל
בכל מערכת יחסים, בעיקר מתמשכת יש עליות וירידות, ויכוחים וכו'
אם את יודעת שזה קשה לך, נסי בעצמך לא לשחק ברגשותיו וליזום מן ריב שכזה
את יכולה להיות גם זו שמחפשת יותר מהר לדבר, ולא חייבת לשמור על ברוגז מתמשך שמחזק את הנתק
בכל מקרה, באמת קשה להפרד מקשר משמעותי
אם הזמן תוכלי להבחין האם הקשר טוב ומספק ומשמעותי, או שהוא רק נוח (עלויות, מקום לגור וכו')
זה מפחיד להתנתק, בעיקר שזו הפעם הראשונה
אך אם תגיעי למצב הזה, זכרי שזה זמני ושיוכל לצמוח קשר חדש
אך אם את רוצה בקשר, השקיעי בזרימה הטובה שלו ותשתדלי לא לתרום למשחקי הכוח
בברכה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותדבי04/01/2009
בוקר טוב, בשנתיים האחרונות במקביל לעבודה התפתחתי בתחום ההוליסטי והתחלתי להעביר סדנאות במודעות. הרגשתי כי בפעם הראשונה בחיי אני מגשימה את עצמי.כך שלאחר שנתיים אזרתי אומץ ועזבתי את העבודה כדי להתפתח על הדרך החלטתי גם לעזוב את תל אביב כדי להתמקם באזור שקט וניטרלי. החלטתי לעשות עצירה של כמה חודשים בבית הורי כדי לחסוך את שכר הדירה. זה 10 שנים שאינני גרה שם. בשבוע הראשון היתה הרמוניה ואז החלו לעלות בי תחושות מוכרות נשכחות מהילדות והכעס החל מחלחל בי ובלי כל אזהרה נפתחה תיבת הפנדורה שלי. אותה תיבה שהייתי בטוחה שטופלה ונסלחה עלתה לפני השטח והעיפה אותי לתקופת הילדות. בשעה שאני אמורה לאסוף את כוחותי ולהשקיע את מרצי בהתפתחות אני מתבלבלת מפחדת חוששת עייפה ומנסה לעשות שלום עם הרגשות של הילדה שבי. הימצאות הרגשות האלו גורמת לי לפקפק בטייב המדריכה שאני. אם אני מתחרבשת בתוך עצמי איך אני יכולה להגיע לאנשים? מה גם שאני מוצאת שיש מצב שההתחרבשות הזאת היא קצת עוזרת לי לא לפרוץ קדימה מהחיים הנוחים שבניתי לעצמי ומשאירה אותי במקום שאני לא נוקטת עמדה כי אני בתהליך, במעבר. אני רוצה להתפתח עצמאית ואני יודעת שיש לי המון מה לתת ועוד המון מה ללמוד, אבל יש בי גם פחד איך אני עושה את זה? איך אני דואגת לעצמי עכשיו? איך כול האחריות עכשיו תלוייה במוטיבציה שלי ובהשקעה שלי? אני לא יודעת אם זהו תהליך טבעי, אם כל השינויים והמעברים האלו קצת שיקשקו אותי ואני צריכה להתאזן שוב. אני רוצה לעשות את השינוי הזה אבל מפחדת ונמאס לי קצת לקרוא את הביטחון העצמי שלי לסדר כל הזמן. ולפעמים כל המחשבות האלו גורמות לי קצת לחשוב שהשתגעתי. אשתח לאיזו עצה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחזור אחורה
סיגל לוי04/01/2009שלום דנה
נראה שביציאה מן הבית גדלת והתפתחת, מצאת כיוון שאת רוצה
והחזרה היא זמנית
זה באמת קשה לא לשקוע אחורה אל המקום אותו עזבנו כאשר חוזרים לדינמיקות שלו (שכנראה נשארו כפי שהיו)
חשוב שתביני שאת השתנת (גם אם הבטחון התערער)
זה זמני
שזו עצירה לצורך התארגנות
אני חושבת שעדין יש לך הרבה מה לתת
גם עם הבטחון התערער
זה כמו שפסיכולוג לא יוכל לעזור למישהו אם יש לו בעצמו בעיות
אך מצד שני, אם הוא באמת מרגיש חוסר איזון, לעיתים גם הוא משתמש בהדרכה, בתמיכה
אולי כדאי לחפש תמיכה בערוץ המודעות שבו התפתחת, אשר מדבר אליך
בקשר לבית, נסי לגייס כוחות להתעלות מעל לדינמיקות
ותזכרי שזה אכן שלב מעבר
וכפי שצמחת ממנו קודם, את יכולה לעשות זאת שוב, אם תתני לעצמך הזדמנות
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב
דניאלה הרץ04/01/2009העבודה על עצמנו כבני אדם וכמטפלים באחרים אינה פוסקת.
עשית עבודה רבה וחשובה. אך נראה לי ש"הילדה" עדיין זקוקה לעבודה נוספת.
כמטפלת ומדריכה למודעות הייתי ממליצה שתמשיכי /תתחילי לקבל טיפול כיוון שאת צודקת - לא תוכלי לעזור לאחרים שנמצאים במקום דומה במה שאינו פתור אצלך ומפחיד אותך. לדעתי על מטפל רציני לקבל הרבה שעות טיפול .
אלה שאלות חשובות. אין מה להמתין. טפלי בהן.
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכולוגירון03/01/2009
היי אני זקוק להמלצה לפסיכולוג (או פסיכולוגית) שעוסק בטיפול קוגניטיבי התנהגותי לOCD וחרדות קשות, מאזור המרכז. חשוב לי שיהיה מנוסה וטוב. זה מאוד חשוב, אני סובל נורא. אשמח לעזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה...
רונן דוד03/01/2009
אתה יכול לברר בקופת החולים בה אתה חבר.
בכל מקרה, התאמה לפסיכולוג תלוייה מאד בכימיה שיש לך איתו, כך שגם אם ימליצו לך על מישהו, יכול להיות שהוא לא יתאים לך. תמיד אפשר לקום ולהחליף פסיכולוג, זה לא נישואים קתוליים...
בהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהחן02/01/2009
שלום רב, אני בחור באמצע שנות העשרים לחיי, ונמצא במצב של מתח נפשי בשנתיים האחרונות. דיכאון קל וחרדות בחצי שנה האחרונה.לדעתי, הדבר נובע מההסביבה שבה אני נמצא וגר. (גר בבית עם המשפחה). כאשר איני בבית אני מרגיש די אחרת. בנוסף אני סובל מאקנה בשנה האחרונה. אני נוטה לחשוב שזה כתוצאה ממצבי הנפשי. אני מעוניין לגשת לטיפול פסיכולוגי אם זה יכול להועיל ולעזור. אשמח אם אקבל חוות דעתכם לגבי סוג הטיפול שעשוי להתאים לי, על סמך פירוט זה. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
סיגל לוי02/01/2009שלום חן
אם אתה מרגיש שאתה לא מצליח להתמודד לבד
ואתה צריך עזרה לצאת מן האוירה שבבית
אולי טיפול יכול לעזור.
יש טיפול פסיכולוגי דינאמי, שהוא טיפול די מתמשך שעובד על שינוי דרך מודעות עצמית
יש טיפול קוגנטיבי התנהגותי שעובד על דרכי החשיבה שלך ומתמקד בשינוי התנהגותי
יש אימון שעוזר לאנשים למקד דברים
יש טיפול קבוצתי שמתמקד בהיבט החברתי
צריך לקרוא יותר ולהחליט מה הכי מתאים לך
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יכול יותרsss01/01/2009
אבא שלי שאני שונא לקרוא לו ככה הוא אלכוהוליסט ומתעצבן מכל דבר חושב שהכל צריך להיות כמו שהוא רוצה. כל יום אצלנו אני לא יודע מה יכול לקרות הוא כל הזמן עושה בלאגן בבית ויש מצבים שזה יכול להיגמר באסון אבל אני תמיד עוצר את זה אני לא יכול יותר נמאס לי אני לא יודע מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבא לא תומך
סיגל לוי02/01/2009שלום לך
לא כתבת את גילך כך שאיני יודעת עד כמה אתה תלוי בו עדין או לא
בכל מקרה, אני מקוה שאתה לא לבד
שיש עוד בני משפחה
אחים
אמא
כדאי להתגייס כולם ולתכס עצה איך להתמודד עם התנהגותו
איך לעזור לו
אולי ביחד יהיה לכם יותר כוח עמידה והתנגדות מול קשייו
מוזמן לכתוב פרטים נוספים
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסיגל
sss03/01/2009אני בן 20 בקרוב גר אם ההורים ויש לי עוד 4 אחים ולא הוא צריך עזרה אנחנו צריכים אותה הוא כמו אבן כבדה שאני סוחב במשך השנים. שהוא בבית אין לי שקט רק שאני בחוץ אני מרגיש טוב. אני השתחררתי מהצבא לפני כ-8 חודשים ועכשיו אני בתהליך לחזור רק שזה בעיה כי אני צריך חוות דעת ואין לי איך לעשות אותה. בנתיים אני לא עושה כלום סתם מבזבז את החיים ואני מאמין שאני יכול לעשות משהו אבל לא יודע איך. מקווה שתוכלי לעזור. שלומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סיגל לוי03/01/2009שלומי היקר
אבא באמת יוצר מצב שבו גם אתם זקוקים לעזרה
הרעיון לחזור לצבא נראה נכון כי הוא יתן לך אפשרות לצאת לאוירה אחרת
אולי כדאי להעזר ביחידה להכוונת חיילים משוחררים?
אולי יוכלו לעזור לך או לכוון אותך איך תשיג חוות דעת
עדין אני ממליצה להתמך אחד בשני - זה משהו שמשותף לכולכם
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך
דניאלה הרץ04/01/2009לא יכולתי לענות באתר כמה ימים ועכשיו חזרתי. קראתי את התשובה ששלחת לי בקשר לחוות הדעת שהצבא רוצה ממך. לא ברור לי באיזו חוות דעת בדיוק מדובר. חחוות דעת רפואית? חוות דעת של פסיכיאטר? או פסיכולוג? תברר בדיוק מה שדרשו ממך ותענה לי. מחכה לתשןבתך.
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
sss05/01/2009שלום אמרו לי שהם רוצים חוות דעת פשוטה על מצבי הנפשי העדכני מפסיכיאטר או פסיכולוג קליני ואחרי שתהיה לי חוות הדעת יהיה אפשר להמשיך בתהליך. שלומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעת
סיגל לוי07/01/2009אם זה לא טיפול, תוכל לעשות זאת דרך קופת החולים
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדקתי כבר
sss07/01/2009אמרו לי שעושים את זה בקופת חולים והלכתי פעמיים ושם אמרו שהם לא עושים. איך אני משיג את זה? ממש חשוב לי לחזור לצבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערכה פסיכיאטרית
סיגל לוי08/01/2009כל אדם זכאי להערכה פסיכיאטרית במסגרת סל שירותי הקופה
כדאי לכך להגיע לדרגים יותר בכירים ולא רק לטלפניות במוקד
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון פסיכודיאגנוסטימישהי01/01/2009
שלום, אני בת 21, אני סובלת מכל מיני הפרעות כבר כמה שנים, הרבה כאב וסבל עברתי ואני מרגישה ממש הרוסה ותקועה, הייתי לפני כמה שנים בטיפול פסיכולוגי תקופה שלא היה יעיל כי לא היתה כימיה ביני לבין המטפלת כמו כן היא לא היתה סבלנית וכו', מאז הייתי רק בטיפול תרופתי בגלל שאני והורי לא יכלנו לממן טיפול שיחתי, עד שסופסוף השגתי מימון לטיפול שחיכיתי לו מלא זמן (דרך כללית), אני מרגישה שאני לא מצליחה להסביר למטפלת את הקשיים שלי ואת המצוקה שלי, קשה לי לדבר על עצמי ועל מה שמפריע לי, כך שיוצא שאני בקושי מדברת ויוצאת מתוסכלת ומיואשת, אני מרגישה שהמטפלת לא ממש קולטת את המצב שלי ומפרשת אותו כפחות מורכב ובעייתי ממה שהוא, היא גם לא ממש שמעה לבנתיים יותר מידי ממני, אז היא לא ממש יודעת מה הבעיות, כך שהיא לא ממש יכולה לעזור ולהבין ואני לא יכולה להיות מובנת ולקבל תמיכה ועזרה בהתאם למצב שלי, הייתי רוצה שכמו רנטגן היא פשוט תדע הכל, תקלוט בלי בעיות ובעצמה את הקשיים והבעיות שלי, תקלוט את המצוקה, את ההרס, את הסבל, את המצב... חשבתי שאולי אם אני אעבור אבחון זה יכול לעזור מאוד לי ולה לעזור לי, הבעיה שאני לא יודעת איך לגשת לאבחון, כמה זה עולה פחות או יותר? יש מקומות מוזלים / מסובסדים? כל מידע ועזרה בעניין תועיל לי מאוד, אני ממש זקוקה לזה... לילה טוב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרוא אותנו כמו רנטגן
סיגל לוי01/01/2009שלום לך
אבחון דיאגנוסטי אכן עוזר "לקרוא" את האדם
אך הוא מאד יקר
ולא נראה לי שכאן הבעיה (מדבריך)
נראה לי שאולי הקושי שאת נתקלת בו עם המטפלת השנייה שלך
הוא אולי מוטיב חוזר בחייך
תחושה שלא מבינים את המצוקה
שקשה לקלוט אותך
שקשה לך להסביר
שאת לא מובנת
זו באמת מצוקה קשה
אני חושבת שהכי טוב שתעלי קושי זה מול המטפלת
ותראי איך בהדרגה תצליחי לשתף אותה מהתחושות האלו שכלואות בפנים
סביר שאם קשה לך לשתף מטפלת
קשה גם לשתף את הסביבה בתחושותיך ולזכות לתמיכה
אני חושבת שחשוב שתשתפתי את המטפלת במצוקה שאת חשה שאינה מבינה אותך
ואולי תוכלו ביחד לצלוח את הקושי הזה - את לנסות ולשתף יותר והיא בלהתאמץ להבינך יותר
זו דרך ארוכה, אך אם תעברו אותה, אני משוכנעת שאולי זה יקל עליך להפתח גם לאחרים סביבך
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משתגעשי31/12/2008
שלום גם להגיע להחלטה איזו כותרת לכתוב לקח לי הרבה זמן להגיע , ואני חייב לציין שאני לא ממש מרוצה ממנה , אבל זה מה שאני מרגיש . אני בן 26 סטודנט לאחד המקצועות היותר נחשקים שיש באוניברסיטה . אני לא חושב שאני מדהים חיצונית , לא חושב שאני מדהים פנימית , אבל בהחלט יודע להעריך את עצמי ברוב התחומים ( חוץ מבישול ) . העניין שמפריע לי - אני לא יודע להסתפק בעניין קשרים . אני מרגיש , שברגע שאני מתחיל לצאת עם מישהי , גם לא מישהי ש" נלחמתי " עבורה , סתם מישהי שיצא להכיר שרחוב וכו' - אני פשוט רוצה להמשיך האלה . ואני לא מצליח להתגבר על זה , דבר שמוביל אותי לבגוד וזה אוכל אותי מבפנים . אני יכול להיות עם מישהי ולראות שחבר שלי , נמצא עם מישהי אחרת , וזה יכול לשגע אותי . לא כי אני לא רוצה שיהיה לו טוב , אלא כי אני בדיוק מחליט שגם אני רוצה אותה . אין לי כוונה לאבד קשריםעם החברים שלי , אני לא אתחיל עם חברה של חבר , בחיים . אבל אני מרגיש סוג של " אכזבה " שיש לו אותה . אני לא מצליח להשתלט על זה . גם אם זו בחורה שאני דחיתי , ואני רואה שהוא בתהליכי גישושים אצל אותה הבחורה.... אני מרגיש רע . ואני כעת כותב את המכתב הזה , בדיוק אחרי שהוא סיפר לי שהוא היום פוגש ששנינו מכירים . ושוב , כמה שאני מנסה להגיד לעצי את זה , שזה משהו שבסופו של דבר אני הובלתי אליו , כי אני ויתרתי על אותה אחת , אני משתגע . אני לא יודע איך עוד אני יכול לעבוד על עצמי . אשמח לטיפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על קשרים עם נשים
סיגל לוי31/12/2008שלום שי
אולי אתה כעת מונע מיצר כיבוש
רוצה להשיג כמה שיותר הצלחות עם נשים
ומהרגע שהשגת, היא פחות מענינת אותך
ואם מישהו אחר כובש, אתה מרגיש איום על הדימוי העצמי שלך
זה ימשיך להיות כך, עד שלא תתיחס אל מי שאיתך באופן אישי ולא כהישג שלך
כאדם, שיש לו יתרונות, חסרונות וכו'
כשתראה באמת מי מולך תוכל להחליט
האם ראוי להמשיך הלאה או שאולי באמת תפסיד אם לא תשקיע בקשר
אם זה באמת מפריע לך, תתחיל לראות כיצד אתה מתייחס לנשים שאתה יוצא איתן
האם אתה באמת מנסה להכירן?
כל עוד לא תשנה גישה, לא תזכה להעמיק בקשר
ידוע שחושבים ש"הדשא של השכן ירוק יותר"
נסה לטפח את הדשא שלך...
ותפרגן אם מישהו אחר מאושר ממשהו שלא התאים לך...
אולי זה עניין של זמן, ועד שלא תחוש שמיצית את הכיבושים, לא תוכל לעצור
זה צריך לבוא מבפנים
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)