פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תסכול
    שאול
    30/01/2009

שלום רב, התחלתי טיפול אצל פסיכולוג ובפגישה השניה הפסקתי אותו כיוון שהסקתי שעלות המפגשים תהיה יקרה עבורי. אמרתי זאת לפסיכולוג והיה נראה כי הוא חש כעס ורגז והוא החצין זאת לדעתי ע"י אמירות שמטרתן לעצבן ולהרגיז אותי. עברה תקופה די ארוכה מאז ולגמרי הדבר נשכח כאילו לא היה ובכלל לא הפריע לי,אך עכשיו מזה כמה ימים שאני מרגיש שהדברים מעלים לי איזו תחושת תסכול בעקבות הפגישה ההיא. כיצד אפשר להתגבר? אשמח לחוות דעתךכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסכול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסכול מהפגישה

סיגל לוי
    30/01/2009

שלום שאול
    אם יצאת בתחושה לא טובה, גם אם זה עלה רק כעבור זמן מה
    אפשר לשתף את הפסיכולוג בכך
    מכיון שאינך רוצה לקיים פגישה, שכן העלות היא בעייתית עבורך
    כדאי לכתוב לפסיכולוג מכתב
    כך גם תוכל לפרוק את אשר על ליבך
    אולי הוא ילמד מכך משהו
    ואולי הוא אפילו יגיב לכך
    שווה לנסות...
    סיגל לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכולוגים הם גם כן בני אדם,

אלעד
    06/02/2009

וכשהם רואים שהפרנסה שלהם בסכנה או חווים תסכול מקצועי - האגו שלהם נפגע והם נכנסים ללחץ ולפעמים משתמשים בטכניקות שלהם ובידע על בני אדם כדי לגרום לך להצטער או להחרט על שאתה עוזב אותם. לי אישית יש ניסיון מר אצל פסיכיאטרים ופסיכולוגים. מתוך די הרבה שעברתי, התוודעתי לכמה עם אישיות ממש לא טיפולית שהיו פוגעניים מתשאים ומזלזלים מאד. חשוב לא להתבייש לנתק קשר עם פסיכולוג שעושה לך רע. האמת היא שלהפתעתי מצאתי אוזן קשבת ויותר אמפתיה אצל דוקא אצל העובדים סוציאלים ששוחחתי איתם, גישה יותר פרקטית לחיים , ודיבור יותר בגובה העיניים (אני לא בטוח מה הסיבה אבל אולי זה מפני שעבודה סוציאלית היא תחום פחות אליטיסטי ותחרותי מרפואה ופסיכולוגיה קלינית, אז מגיעים לשם אנשים יותר אנושיים עם פחות פוזה)... ולגבי הכסף - אתה צודק שיש כאלה שממש גנבים לאור יום. לדעתי אפשר לפני תחילת הטיפול להתמקח על המחיר כמו כל דבר בשוק.... יש גם מטפלים שמטפלים במחיר יותר סביר (אם כי גם המחיר הסביר הזה הוא בערך מה שאני מרוויח ביום עבודה של 8 שעות). ואפשר להגיע לטיפול דרך הקופת חולים או ביטוח בריאות פרטי. תרגיש טוב חבר אלעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדנא לאלמנים/ות
    נילי
    29/01/2009

במסגרת ויצו בפתח-תקווה מתקיימות סדנאות לאלמנים/ות. מסגרת הסדנא 12 מפגשים אחת לשבוע בשעות הערב. הסדנא מועברת ע"י מנחה מקצועית. קבוצה שמתארגנת היא בדרך כלל קבוצה הומוגנית (כמו - גילאי המשתתפים, התקופה בה הם נמצאים לאחר האסון שקרה להם וכו..) לאור ההצלחה של הסדנאות ולאור העובדה שיש מיעוט של סדנאות לציבור שהתאלמן, החלטנו לנסות ולהגיע למירב האנשים שסדנא כזו עשוייה לעניין אותם. לכל המעוניינים, אפשר לפנות אלי בכל שאלה: 052-6864668 נילי

לקביעת תור
    סגירה
    סדנא לאלמנים/ות

הוספת תגובה

• מדוע מסווגים אנשים , בודדים לסקטורי

עתליה
    04/02/2009

לסקטורים?? קבוצות של רוקים או גרושים גרושות ,, בודדים גם להן מגיע סדנאות , כגון דוגמת האלמנים והאלמנות, אולי כדאי לכלול את כולם??? פעם קבלתי תשובה אבל היא לא מספקת בעיני,, האלמנים והאלמנות גזרה זו נחתה עליהם, גרושים בחרו זאת. נכון הם בחרו זאת בדילת ברירה, הסבל לא נמדד , לפי בחירה או לא ,,,הוא קים! וחוצמזה יש בין האלמנים והאלמנות, כאלו שהיו מגרשים ומסיבות שונות לא עשו זאת,,והלבד היטיבה עימם,,אני חוזרת ואומרת שבודאי לא כולם. אני חושבת שיש גם לעזור בסדנאות לכל הבודדים הפנויים מכל סיבה שהיא ולא רק אלמנים ואלמנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    מודאגת
    29/01/2009

שלום, לפני שאתחיל יש לציין שאובחנתי כבעלת ocd. בגיל 16 ,17 חברה שלי אמרה לי שהיא שונאת את ההורים שלה ולא אמרה למה אלא שהיא פשוט שונאת אותם למרות שהם הרעיפו עליה אהבה ופינקו אותה מאז עברו 11 שנים לא חשבתי על זה בכלל כיום אני בהריון ויש לי מחשבה שלא עוזבת אותי שאסור לי להעניק חום ואהבה כי הילד שלי בסופו של דבר ישנא אותי . כל החיים חלמתי על ילד ולהעניק לי חום ואהבה ועכשיו המחשבה הזאת פשוט לא עוזבת אותי אני מפחדת שזה מה שיקרה שאני "אכנע " למחשבה . אני כבר לא יודעת אם אני בכלל ראויה להיות אמא . אם ני אעניק לילד הזה את כל מה שמגיע לו. ליבי מלא בצער ובעצב . אני לא יודעת מה לעשות .אני לא יודעת מה לחשוב מה נכון מה לא נכון למי אני אפנה לעזרה ? האם זה או סי די או באמת מחשבה שלי? האם אם אקבל שוב טיפול תרופתי( בגלל ההריון הפסקתי את הטיפול) המחשבות האלה יעלמו אני ממש בחרדות .... איך אוכיח לעצמי שזה לא נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• מודאגת יקרה...

רונן דוד
    29/01/2009

מה שאת עוברת טבעי ונורמלי ולא בהכרח קשור לכך שיש לך OCD (לדעתי...),
    אולי ה- OCD קצת מעצים את הנושא במוחך...

בכל אופן, למה לא לקחת אינספור דוגמאות אחרות בהן הורים
    כן העניקו חום ואהבה וקיבלו בחזרה לפחות כמו שהעניקו ?!

תחפשי את המקרים החיוביים בחיים,
    ונסי להמנע מלחשוב על השלילי או לפחות אם כן לחשוב,
    לא להסיק מסקנות שליליות שלא מקדמות אותך קדימה...

שיהיה הריון קל ושייגמר בשלום...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתרון סכסוכים בכוח פיזי
    אפרת
    27/01/2009

מילדות האמנתי בכוח. עם זאת, אין לי כוח פיזי ובעיקר לא הכשרה, מילדות, להכות. זכרים ניסו להציק לי. דוגמה: במועדון מסוים, ניסיתי לפתור בעיה טכנית שהיתה בשולחן הפינג פונג. מיד ניגש זכר ושלח ידו, תוך כדי כך שאני עובדת, וניסה לפתור במקומי את הבעיה. הדבר הכעיס אותי נוראות, הבחור פגע לי קשות באגו, ומאז ועד היום כשאני נזכרת ב"תקרית" אני מדמיינת את עצמי מכה אותו, נניח בראש, ומלמדת אותו לקח, ומסלקת אותו מהמתקן. מקרה חמור עוד יותר: לפני שנים, בספריה של השגרירות האמריקאית, היו עמדות וידיאו. היתה לי אי הבנה רגעית של מה לעשות כדי להפעיל את הוידיאו, או משהו כזה. זכר שישב לידי שלח מיד, ממש דרכי, יד גסה אל הוידיאו שלי, ובתוקפנות ובהבעת זלזול גס לחץ על כפתור שם, או משהו כזה. נפגעתי קשות. מעצם ההתערבות, ומהפגנת הגסות התוקפנית . לו יכולתי לתת מכה קשה על זרועו או בפניו וללמד אותו לקח, היה מצוין. לצערי, כאמור, לא ראו הורי צורך להכשיר אותי מילדות להגן על עצמי ועל זכויותי בכוח. למרות שאבי למשל הראה בבית הרבה תוקפנות מילולית. ז"א, הם האמינו בכוח. בהמשך ניסיתי מדי פעם ללכת ללמוד הגנה עצמית, ומן השיעורים הראשונים ראיתי שאיני מצליחה. המצב מצער אותי מאד.

לקביעת תור
    סגירה
    פתרון סכסוכים בכוח פיזי

הוספת תגובה

• כוח פיזי ואלימות

סיגל לוי
    27/01/2009

שלום אפרת
    לצערי איני יכולה לחזק את השקפתך
    שמוטב היה אם היית נוקטת בסגנון התמודדות פיזי, כלומר באלימות.
    כדאי לברר מדוע זה הסגנון שאת שואפת אליו
    האם חוית סגנון כזה, שבחרת בו, שאת מזדהה איתו

אמנם חשוב שאשה תדע להגן על עצמה במקרה שתוקפים אותה
    אך נראה שאת לעיתים מפרשת התנהגויות מסוימות כתוקפניות
    בשעה שאולי זו לא הייתה הכוונה (למשל בשגרירות יתכן שהאדם רצה לעזור).
    מוטב לנסות לפתח דרכים יותר מעודנות
    כמו תגובה מילולית שמגנה על מה שאת מרגישה כטריטוריה שלך
    ואינך רוצה שיתערבו לך בה
    בברכה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בספריה של השגרירות זה לא היה מישהו

אפרת
    28/01/2009

מן השגרירות עצמה, שכך אולי הבנת, ומכאן תשובתך הסובלנית. זה היה סתם מישהו (אולי אמריקני שבא לארץ)שנכנס כמו כולם לספריה, והתגובה שלו היתה בפירוש תוקפנית גסת רוח קצרת רוח ומזלזלת. ממש רציתי לצעוק עליו, אבל בלמתי את עצמי, בגלל המקום המכובד. עד היום אני זוכרת את התקרית בכעס. מי שלוקחת לתשומת לבה את התנהגותם של זכרים עוד מגיל הילדות, רואה שהם מבינים בעיקר כוח. כוח, זה מה שמשכנע אותם. להיות מסוגלת לרוצץ מי שפוגע בך - זה יתרון גדול. וזה דווקא מה שלא ניתן לי מהטבע ומהחינוך. ואני כועסת מאד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפער בין כעס לתוקפנות

סיגל לוי
    28/01/2009

שלום אפרת
    אני מבינה שאת חשה כעס מתגובות מסוימות
    בעיקר בסגנון תוקפני
    אך אל תעשי את מה ששנוא עליך
    כלומר להיות תוקפנית בחזרה.
    אין זה אומר, לא להגן על שלך
    כדאי ללמוד מהי המידה הנכונה של אסרטיביות
    וזאת מבלי להיות אלים
    לעמוד על שלך בתקיפות ולא בתוקפנות
    זה לא פשוט, אך אולי את תתני במשהו דוגמה אישית לעולם הכוחני הזה...
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי כל כך מה הרגיז אותך

f
    06/02/2009

בצורה כזאת מקסימום זילזלו ביכולת הטכנית שלך לתקן ולהפעיל דברים אוקיי אפשר לחשוב בי מזלזלים כמעט כל הזמן ואני לא רוצה להרביץ כל שניה לאיזה מישהו אז תפסיקי להאשים את "הזכרים" יש לא קצת בנות שהיו עושות את מה שהם עשו,אולי במקום להאשים אותנו כל הזמן בזה שכל פיפס קטן מטריף אותך תביני שאת פשוט בן אדם אלים ואגרסיבי שמחפשת את האשמה בכך אצל אחרים במיקרא הזה "הזכרים".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה גסה ואגרסיבית שלא מוסיפה

אפרת
    07/02/2009

לי דיעה טובה על התנהגות הזכר הממוצע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה מחקו את ההודעה שלי?

f
    11/02/2009

איזה מין מנהל מוחק הודעה באמצע ויכוח בעוד שלא היה בהודעה שום דבר רע או פוגע ניראה שנותנים פה לכל אחד לנהל ולמחוק הודעות חופשי זה ממש לא אחראי ויש להעיף "מנהל" שכזה. לאפרת תפסיקי להכליל ולתייג אנשים ישר כזכרים ונקבות לי ניראה שפרט לכך שאת באמת בן אדם אגרסיבי ומתעצבן במהירות(ואי אפשר להכחיש את זה לאור ההודעה שלך)הדעות הקדומות שלך כלפי גברים תורמת לא מעט לכעס שלך כלפי אותם אנשים שלא ממש עשו משהו נגדך כמובן שאפשר לפרש את זה בצורה אחרת אבל זה יצא הרבה יותר גרוע...אז תקשיבי במקום לתת תגובות מתחכמות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיעצות
    ברני
    27/01/2009

כשביתי הייתה קטנה אני אפילו לא יודעת באיזה גיל היא ואח שלה כניראה ראו סרט או משהו מיני ולפי המצוקות שלה כיום הם הגיעו לכל מיני מעשים ומשחקי ילדים אח שלה שהוא גם הבן שלי גדול מימנה ב3 שנים ולדעתי היא הייתה בת שלוש או כצת יותר אך מה שהם עשו בילדותם כל כך השליך על חייה הבוגרים שהיא לא מצליחה ממש להתקרב לבעלה היא אומרת שהיא למרות שאוהבת אותו בטירוף ושבעלה חתיך וטוב לב ומבין את מה שהיא עברה כואב לה עליו שהיא עושה לו את זה שהיא מגיעה למצב אינטימי היא מרגישה שהיא נגעלת ונזכרת בילדות כרגע היא בת 26 והיא ניסתה רק עכשיו ללכת לפסיכולוגית זה הביקור השני שלה והיא כבר הגיעה למסקנה שהפסיכולוגית לא יכולה לעזור לה ורק נוברת בשאלות שמזכירות לה ונותת דוגמאות שגורמות לה גועל ולחשוב על הדוגמה כל השבוע אתמול היא הייתה בפגישה השניה וחזרה מאוד נסערת ואמרה אני לא הולכת אליה יותר היא סתם רק שואלת ולא נותת לי הרגשה שיש פיתרון לבעיה כרגע הבת שליבחודש רביעי להריונה והיא כל הזמן במחשבות וזיכרון ילדות. אני עזבתי את משפחתי לתקופה כדי לתת לה הרגשה של אמא איתה .כידוע ממכתבי הקודם) היא מרגישה הרבה יותר טוב מאז שאני אצלה אך אני לא רואה פיתרון למה שקרה לה בילדות והיא בלב שלה גם דואגת לאח שלה וגם הזכרונות גורמים לה לשנוא אותו מה עושים אך נשחרר אותה ממעשה הילדות שכניראה היו קשים שהיא לא ממש מפרטת לי בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    התיעצות

הוספת תגובה

• פגיעה מינית מן העבר

סיגל לוי
    27/01/2009

שלום ברני
    ייתכן שלביתך קשה כי קשה בטיפול כי קשה מאד לגעת בתכנים רגישים ולא מעובדים
    ייתכן גם שאין לה כימיה עם המטפלת שלה
    בכל מקרה, נראה שההריון מציף אותה בתכנים הקשים
    ושאם לא תתמודד במהלך ההריון, יש סכנה שלא תהיה פנויה נפשית לתפקיד האמהות
    וגם עלול להיווצר קושי מתמשך זוגי בשל הקושי שלה בנושא האינטימיות

לדעתי גם אם זה כואב לה, כדאי לה לעבד את הכאב הזה
    לא על מנת לחפור
    אלא על מנת לשחרר אותו
    לא למחוק אותו, אלא להכיר בו ולחיות איתו, להמשיך הלאה
    כדאי לשוחח איתה על כך
    ולתת לה תמיכה לתקופה הקשה
    אך כאמור, זה לא מחליף תמיכה של גורם מקצועי
    בברכה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול
    אהוד
    26/01/2009

שלום רב, אני כבן 24 ובכוונתי לפנות לטיפול פסיכולוגי עקב דיכאון וחרדות. אני חושב/מניח שאני מרגיש ככה אולי בגלל העבר שלי. מה קודם בסדר העדיפויות לפנייה לטיפול? שיטת טיפול שבה משתמש המטפל או הכימיה והקשר שיווצרו ביני לבין המטפל? האם עלי לקחת בחשבון את שיטת הטיפול לפני שאני פונה לטיפול או שפשוט הקשר שיווצר בינינו הוא החשוב, לא משנה מהי שיטת הטיפול ? אשמח לתשובה. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול

הוספת תגובה

• אין "תשובה נכונה"

סיגל לוי
    27/01/2009

שלום אהוד
    אני מציעה לך קודם לחפש חומר על שיטות טיפול שונות ולנסות לראות מה הכי מדבר אליך
    כי אז יש יותר סיכוי שסגנון הטיפול הוא משהו שמדבר אליך
    אחר כך חפש מבין המטפלים באותה שיטות מישהו שמדבר אליך (ואפשר אפילו לנסות לערוך כמה שיחות טלפון ולראות עם מי היה לך יותר נוח)
    כימיה היא נושא מאד חשוב, אך לא כדאי מראש לפנות לשיטת טיפול שאתה לא חש בה נוח רק בגלל מטפל נעים
    בהצלחה בבחירה וכמובן בטיפול
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות עם החם
    נינה
    25/01/2009

שלום רב, חמי אדם בן 73 נראה מצויין לגילו מתפקד בכל המישורים, אמיד וחי לבד. לחמי בית פרטי שחלק מחדריו מושכרים לאנשים זרים והוא פנסיונר כבר כ7 שנים לערך. גרוש פעמיים ואבא לשני בנים משתי אמהות שונות. אחד הבנים (הצעיר מבין השניים ניתק קשר לאחרונה(כשנה) לחלוטין) והשני הבוגר יותר (בעלי) נמצא עימו בקשר יומיומי כמעט(אנו גם גרים קרוב מפאת בדידותו). לצערי חמי אדם מאד מתוסכל ולא שמח בחלקו, מנסה להכיר בת זוג אך מאד בררן, כל הזמן רוצה לתבוע מוסדות כאלה ואחרים מפאת השיעמום, נמצא בבית רב הזמן, הוא נוהג ויש לו רכב ויש לו חבר'ה שהוא יוצא איתם כמעט כל שבוע לבילוי ולנופשים ולחו"ל. נרשם לחוג ספורט. יש לו מנקה קבועה ואוכל מוכן שקונה, יודע לבלות היטב כהוא רוצה. אך כשהוא בבית ואין לו עיסוק והוא משועמם הוא פשוט משגע אותנו וחוזר על כל בעיות העבר שלו כמו תקליט שבור(מזה מס' שנים שאני מכירה אותו הוא ככה) רוצה לבוא אלינו כל ערב ולא מתחשב אם יש לנו עיסוקים אחרים, נלחץ מהר אם אנחנו לא עונים לטלפונים בבית או בניידים ואף צועק.מבקש כל יום לצור איתו קשר(גם אם אין על מה לדבר) ולדווח לו איפה אנחנו ומה אנחנו עושים והאם אנחנו יוצאים או לא(ממש כמו בכלא). אם אנחנו לא עונים לטלפון, הוא עובר ליד חניית הבית לראות אם הרכבים שלנו שם. יש לו מן אובססיה כזו לדעת שאנחנו לא נעלמים. וזה מפריע לנו מאד למהלך השוטף של החיים. הוא כמעט כל ערב אצלנו, כל הזמן מבקש מאיתנו דברים, וכשאנו במצוקה כלשהי, הוא רק שואל איך אנו מסתדרים אך לא טורח לנסות לעזור אלא רק שומע ומעביר למשפחתו את מה קורה אצלנו בבית. כל שיחה איתו מדובר רק עליו ועל "הבעיות" שלו ועל זה שהוא רוצה לתבוע את כל העולם ועל עו"ד כזה וכזה וחוזר חלילה,שיחות תפלות וחסרות משמעות. החברים שהוא יוצא עימםמנצלים אותו ומתייחסים אליו כמו לסמרטוט ועוקצים אותו ובכל זאת הוא יוצא עימם ומבלה עימם למרות היחס המשפיל שלהם אליו. ימי הולדת שלו הוא חוגג עם החברים שלו, אך עם בני המשפחה לא. הוא ישקיע וישלם הרבה על החברים ואילו את המשפחה הוא אפילו לא יזמין אליו. הוא אוהב את עצמו, החבר'ה, נשים ובילויים וכשהוא משועמם הוא ממש מציק לנו. ידוע לי כי הוא מטופל אצל פסיכיאטר אבל שנים שאנו לא רואים שינוי בהתנהגות האגואיסטית והאובססיבית שלו. לאור האמור לעיל מה לדעתך אמור בעלי המיואש לעשות בעניין, הוא מאד מתוסכל.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות עם החם

הוספת תגובה

• יחסים עם האבא

סיגל לוי
    25/01/2009

שלום נינה
    נראה שאכן חמך הוא אדם שקשה להסתדר איתו
    לפחות ביחס למשפחתו

מה שלא ברור אם תמיד היה כזה או לא
    האם הבדידות והזקנה עשו זאת
    או שמא תמיד התייחס כך

נסו אולי לדבר עם הפסיכיאטר שלו
    ובקשו עזרה
    הוא מכיר אותו טוב
    ואולי ישתף פעולה ויכוון אותכם
    מה הם קשייו
    ואיך כדאי להתייחס אליו

דרושה סבלנות מרובה
    מצד אחד לעיתים נחוצים גבולות
    ומצד שני, אל תשליכוהו לעת זקנה...
    מכיון שמדובר בחמך
    כדי לתת לבעלך להיות הדובר העקרי מולו כשזה עובר את גבול הטעם הטוב
    מקוה שעזרתי
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום נינה

דניאלה הרץ
    26/01/2009

אני מצטרפת לדבריה של סיגל: אכן הוא נשמע אדם קשה והזקנה רק מחדדת ומקשה על תווי האופי הללו שלו. כדאי לפנות למטפל שלו ולבקש את עזרתו. אולי בעזרתו יצליח חמך למתן התנהגותו.
    יש גם אפשרויות פרקטיות כמו להתגורר במקום מרוחק יותר...
    אךברצוני לשאלך שאלה. את פנית אלינו ולא בעלך-בנו. את כותבת שגם לבעלך קשה, אך השאלה היא :
    מה בעלך מוכן לעשות כדי לקבל חזרה יותר פרטיות בחייכם ומפגשים סבירים יותר בכמות עם אביו?

בעלך בחר להתגורר קרוב לאביו ולפגוש אותו מדי יום. אולי הקושי בשמירת מרחק רב יותר נעוצה לא רק בקושי של האב אלא גם של הבן?אולי יש תלות פיננסית או רגשית או קושי בקיום גבולות?

האם הבעת רצון מצדך להתרחק מהאב, במגורים למשל, תעורר קשיים בינך לבין בעלך?

דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה
    חסוי
    23/01/2009

בחודשים האחרונים אני רואה תמונה של אישה בלבוש מינימלי וזה גורם לי להצטברות של רוק בפה וגם יצא לי לראות סרטים של בנות ביחד וזה עורר בי תחושות ושל שתי בנים קצת ושל גבר ואישה יש גם תחושות. האם אני חווה משיכה מינית או חרדה? אף פעם לא היה לי מערכת יחסים עם גבר כי כל פעם נלחצתי שהתחילו איתי והתחמקתי. כל פעם שנדלקתי בגבר לא ניסתי להתחיל איתו כי תמיד הרגשתי שאין לי סיכוי ואז במהלך הזמן לאט לאט הדחקתי את הרגשות והמשכתי הלאה. עם אני מרגישה רגשות רק בתמונות זה בסדר? במציאות בחיים לא התאהבתי בבנות ולא הרגשתי אף פעם רצון להיות עם מישהי, איך אני יכולה לפתור בעיה זו ? אני בת 24 וזה התחיל לפני 9 חודשים בערך גילתי שידיד מן העבר יצא מן הארון, כשהכרתי אותו הוא יצא עם בחורות ופתאום שגילתי הייתי בשוק.יש לי מכרים אחרים שהם הומואים ואין לי בעיה עם זה אבל דיי ראו עלהם שהם הומואים, ועם אותו ידיד בחיים לא הייתי חושבת. ואז התחלתי להילחץ ולחשוב העם אני נמשכת לבחורים או לא והתחלתי להסתכל על בנות ואז על בנים ופתאום התחילה לי ההצטברות רוק וכדומה. העניין הוא שתמיד נדלקתי על בנים ופתאום אחרי שסיפרו לי שהוא הומו, התחלתי לחשוש כי גם הוא תמיד נדלק על בנות והיו לו חברות, לי לא היה אז בכלל הלחיץ אותי העניין. פתאום אני לא בטוחה כמה אני נמשכת לבנים? מה כדי לעשות, איך להתמודד עם זה, מה הסיבה שיכלה לגרום לי להרגשות כאלה? אני ישמח לקבל עזרה והכוונה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• משיכה מינית

סיגל לוי
    24/01/2009

שלום לך
    נראה לי שנושא המין מעורר כנראה תערובת של ריגוש וחששות אצלך
    קשה לדעת מה את חשה מן התיאור
    זה יכול להשתנות במצבים שונים
    והכי טוב זה לראות איך את מרגישה במצבים אמיתיים
    לפעמים פנטזיה יכולה להיות מרגשת אך לא תמיד חשים נוח לבצע אותה
    נסי להיות במצב שבו את חשה נוח לבדוק מה את חשה
    ומתוך ההתנסויות שלך תדעי יותר
    אל תקחי דוגמה מן החבר ההומו
    כל אחד והסיפור שלו
    זה עדין לא אומר משהו עליך
    אחרי שתדעי מה את חשה, תדעי יותר על עצמך מתוך התנסות ולא מתוך ספקולציות
    בברכה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתחים ובלבול
    שלי
    23/01/2009

שלום, אני מצויה כרגע בתקופה של הסתגלות לשינויים רבים וחיים עצמאיים עם החבר. הקשר איתו אמנם לא קצר, אך הרבה פעמים חשתי חוסר יציבות מצידי ביחס לקשר, ובכל זאת נתתי לו להוביל(אם הוא מאושר, אז הכל בסדר..) - אפילו הוא/אנחנו התחלנו גם לדבר על תוכניות עתידיות מסוימות, בעלות השלכות, אשר מושכות אותי מחד, אך גם מלחיצות אותי מאד, ואני במעין מתח כבר לפחות שנה בנושא זה, אבל בעיקר סומכת עליו מכיוון שאני רוצה להיות איתו... בחודשים האחרונים אני מעיקה עליו מאד (אפילו מבלי לשים לב) מסיבות של חוסר אמון לגבי בחורות מהעבודה שלו, שעשויות למצוא חן בעיניו, והחשש אצלי גובר לפעמים בבת אחת ואני אומרת לו דברים קשים כאילו כבר בגד בי (השבוע כבר הרגשתי כאילו איבדתי את השפיות שלי לכמה דקות..). הבעיה הנוספת היא שמישהו שהכרתי במסגרת כלשהי מצא חן בעיניי, ואני יודעת שאין סיכוי ואני לא אעשה שום צעד, אבל אני מרגישה נורא, והראש שלי כאילו מנסה בכוח להתעסק במישהו האחר ואני ממש נלחמת בעצמי... המתח הזה משפיע עליי ואני עייפה כל היום, לא מרוכזת בכלל... ייתכן וזה יישמע נורא, אך זו כבר הפעם השניה שזה קורה לי בקשר הזה, וגם אז לא היה סיכוי לשום דבר ולא קרה שום דבר, אך פיתחתי עניין ואולי רגש, ובעיקר רציתי לראות את ההשפעה שלי על מישהו אחר... דבר כזה קרה לי גם בקשר נוסף שהיה לי בעבר, ואני לא מצליחה להשתחרר מתחושת האשמה הזו, ויודעת שכרגע אני לא מסוגלת לספוג פרידה, ודי בטוחה שזה יהיה הפסד גדול מאד בשבילי לאבד אותו, ועם זאת אני מרגישה קפואה מבחינת רגשות כרגע כלפיו... אם יש דרך כלשהי לעזור כאן ולסדר את המחשבות, אני אודה לכם מאד.. אפילו חשבתי להיפגש עם פסיכולוג חד-פעמית כדי לשחרר הכל, אך כנראה שהבעיה מהותית יותר ונוגעת כנראה לביטחון העצמי שלי..

לקביעת תור
    סגירה
    מתחים ובלבול

הוספת תגובה

• על קשר ועל מה שמעבר

סיגל לוי
    24/01/2009

שלום שלי
    את אכן נשמעת מבולבלת
    תמיד יש מחוץ לקשר עוד דברים שיש להם פוטנציאל לעניין אותנו
    זו בחירה שלנו אם להבחין בהם
    אם להתייחס אליהם
    או להתמקד במה שיש לנו ביד, במה שבחרנו
    את אומרת שזה כבר קרה לך בכמה קשרים
    זאת אומרת שיש לך תחושה ש"הדשא של השכן ירוק יותר"
    ושאם את בתוך קשר, אולי את מפספסת כך
    את גם חושדת בבן זוגך שגם הוא חושב ופועל כך
    תבדקי את הקשר שלך
    את הטוב שבו
    או אולי מה מפריע לך וגורם לך לחוש לא בטוחה ולחפש אישור בחוץ
    נסי לפעול על חיזוק מה שדרוש בקשר אם אינך רוצה לאבד אותו
    ולא להזין מחשבות על אחרים שאינן רלוונטיות
    להערכתי שיחה חד פעמית עם פסיכולוג לא תעזור כי שינוי הוא תהליך ולא חד פעמי
    מקוה שנתתי לך כיוון
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דאגות מהמצב הכלכלי והרגשה רעה
    אלעד
    23/01/2009

שלום.. אני בחור צעיר (20 +) , עבדתי מספר שנים מאז השחרור וחסכתי סכום כסף יפה , ולפני כמה חודשים ברוב גאוניותי וכשרוני השקעתי אותו בבורסה אחרי שלמדתי באופן בסיסי את התחום, - דקה לפני המפולת העולמית הגדולה מכיון שהשקעתי בצורה יחסית חכמה הנזק לא עצום אבל הוא משמעותי וכואב... עצם המחשבה שסכום שהייתי מרוויח בשבוע נמחק ביומיים קצת חירפנה אותי, למרות שידעתי כל הזמן שההשקעה היתה מיועדת לטווח ארוך ושהירידות יתכנו. עכשיו כבר די השלמתי עם ההפסדים שהיו אבל אני עדיין בחרדות ממה שצופן העתיד... התיעצתי עם קרובי משפחה ויועצי השקעות בבנק שאני סומך עליהם והם יעצו לי מבחינה לוגית שלא כדאי למכור את תיק ההשקעות כרגע כיוון שזו טעות למכור בהפסד, ובתקופה הזאת כולם מופסדים והרבה אנשים יותר ממני ... שצריך סבלנות בהשקעות כאלה ולחכות שנים - ממילא הכסף לא מיועד למטרה ספציפית וכו' .. ואני מקבל את דעתם מבחינה אובייקטיבית. העניין הוא שמבחינה רגשית אני ממש סובל... חושב על זה כמה פעמים ביום.. זה מעסיק אותי, מציץ כל יום אחרי העבודה באתרים הכלכליים להתעדכן, בודק בעיתון, ולפני השינה מתהפך מצד אל צד ובסוף בולע את הרוק ונרדם רע... אם הייתי יודע כמה מתח וכסיסת ציפורניים הדבר הזה יגרום לי לא הייתי נכנס להשקעה מלכתחילה, אבל עכשיו אני כבר בפנים ולמכור את כל הניירות יהיה מנוגד להיגיון הכלכלי הבריא. לפעמים אני אפילו חושב ביני לבין עצמי שהלוואי ובכלל לא היה לי את הסכום הזה בחשבון ... כמו שחזל אמרו - 'מרבה נכסים מרבה דאגה'... הייתי מרגיש יותר חופשי ושקט ופחות עסוק בחשבונאות אובסיסיבית .. מה עושים..?? גם ככה יש לי מספיק בעיות בחיים, ברקע, והדבר הזה מכביד.......

הוספת תגובה

• להמר

סיגל לוי
    23/01/2009

שלום אלעד
    כולם רוצים להרוויח בבורסה
    אך לכל ספקוציה יכולות להיות תוצאות שונות
    גם לטובה
    גם לרעה

אומרים שמי שמפסיד מליון דולר (ויותר) ואתה הפסדת פחות...
    לפחות שלא יפסיד את השיעור...

אולי אתה לא בנוי לזה
    וזה השיעור שלך

ולמרות שהרווחת את זה במאמץ
    ומתסכל שזה נעלם ברגע
    אז מזל שזה רק כסף ולא בריאות למשל שאותה אי אפשר לקנות בכסף
    מקוה שעזרתי לתת פרופורציות
    שבת שלום
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיהיה בשעה טובה !!!...
    רונן דוד
    23/01/2009

לפניי יומיים היא נולדה,
    כל כך מקסימה ויפהפיה (טפו טפו, מלח מים, שום בצל, חמסה חמסה...)
    במשקל 3.200 ק"ג...

חיכיתי לה כל כך הרבה ובסוף היא באה...

כולם אומרים שהיא דומה לי, אבל אני לא מבין הרבה בדמיון,
    שתהייה מקסימה בזכות עצמה...

אשתי מתאוששת לאיטה וכולנו מאושרים !!!

לקביעת תור
    סגירה
    שיהיה בשעה טובה !!!...

הוספת תגובה

• מזל טוב!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

סיגל לוי
    23/01/2009

בריאות
    שמחה
    ונחת מהאוצרית החדשה
    המון ברכות
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה תודה !!!

רונן דוד
    24/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה אושר, מזל טוב!

דניאלה הרץ
    25/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חנה
    22/01/2009

סליחה על הבורות, אבל אני לא יודעת כלל מה זה תרפיה באומנות. כיצד נראה טיפול בתרפיה באומנות? באיזו אומנות הכי הרבה משתמשים, והאם מדברים גם בטיפול, או רק מתעסקים אומנות? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תראפיה באומנות

סיגל לוי
    23/01/2009

שלום חנה
    אני יכולה לענות לך מידע כללי
    אם מישהו התנסה הוא מוזמן לחלוק
    בתראפיה באומנות משתמשים ביצירה (אפשר בציור ואפשר בדרכים אחרות)
    על מנת לבטא את עצמך, לבטא מעצורים, קשיים
    הטיפול משלב גם דיבור על האדם
    שווה לחפש לקרוא באופן ישיר למשל באינטרנט
    בברכה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה נפשית לביתי
    ברני
    19/01/2009

אני גרה בצפון וביתי גרה באילת כבר 4 שנים לפני 5 חודשים ביתי נישאה לחבר שאיתו גרה והכירה באילת כרגע ביתי בהריון וכל החרדות שהפריעו לה ומידי פעם הייתה מתקשרת ומספרת לי והייתי מדברת איתה ותומכת בה בטלפון עולות בראשה כל הזמן מחשבות על ההתנהגות שלה בעבר עים חברים שלה לשעבר וכל מיני זכרונות שמעיקים עליה ועולה תמונה שהיא מאוד מאוד עצובה וחייבת לספר לבעלה על כל חבר או על כל מה שעברה ולמרות שכבר סיפרה לו הכל עדיין הראש שלה קודח ממחשבות ורוצה עוד לספר לו והיא אומרת שהוא כבר יודע ובא לה עוד לספר לו והיאי מרגישה שהיא עושה לו רע בזה ולא יכולה לשלוט בזה כי הוא אומר לה סיפרת לי כבר ואני יודע ובכל זאת היא לא מפסיקה כרגע אני אמא שלה לקחתי חופשה ללא תשלום ובאתי אליה לעזור לה נפשית ולהיות איתה זה מה שהיא ביקשה ואמרה שהיא לא יכולה להיות בהריון הראשון שלה בלעדיי לכן עזבתי 2 ילדים בבית ובעל הילדים כבר גדולים אומנם הילד בן 16 והילדה בת 22 ובכל זאת הם מרגישים נטושים אך הכי חשוב שאני מרגישה שמאז שהגעתי אליה היא יותר רגועה שלושה ימים ראשונים לא ישנו בלילה היא בכתה ואני עודדתי אותה אך כשהיא הולכת לעבודה אני מתפרצת בבכי לבד בבית מעצבות על הילדה שלי שמרגישה עצבות תהומית ואני לא רוצה לבכות לידה אני מבקשת איזו מילה להבין אך לעזור לה והאים זה נכון להישאר איתה כמעט שנה עד שתלד וגם מעט אחרי ומה לעשות עם המשפחה שלי שכרגע ניראה שהיא תומכת אני מרגישה .בן הילדים שבבית לבן הילדה שאיתה אני כרגע ורוצה שהיא תשתחרר מכל העצבות שיכולה להרע לה בהריון וכניראה גם לתינוק שיוולד אודה לכם אם תשלחו לי תשובה בהקדם אני פה מתאריך 14/01/2009 ולפי הצפי היא צריכה ללדת ביולי .בתודה ברני

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה נפשית לביתי

הוספת תגובה

• אכן זקוקה לעזרה

סיגל לוי
    19/01/2009

שלום לך ברני
    נראה שההריון הפר את האיזון בחיי ביתך
    אולי זו תגובתה לשינויים ההורמונלים
    אולי החששות מפני השינוי הצפוי כזוג ולהפוך לאם
    אבל נראה שהיא עוברת טלטלה ריגשית
    לא לגמרי בשליטה על מה שהיא מוציאה החוצה
    ואם לא תקבל עזרה, אולי זה יפגע גם ביחסיה עם בעלה
    טוב שתתמכי בה, אך לא נכון לעזוב את כל משפחתך למשך כל ההריון
    כדאי להציע לה להעזר בתמיכה מקצועית
    או לעזור לה באמצעים אלקטרונים (כמו שיחות דרך סקיפ וכו')
    או להציע לה לשהות בבית תקופה מסוימת
    אך בכל מקרה, יתכן שטיפול יכין אותה להתמודדות הצפויה שתהיה אף מורכבת יותר
    מקוה שעזרתי
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

ברני
    20/01/2009

סיגל אני מאוד מודה לך שענית לשאלתי .ואני רוצה לשאול אותך .האים חודשיים כן כדאי להישאר איתה או שזה יגרום לתלות מצידה .אני כבר מצאתי עבודה באילת וכשביתי תרגיש שהיא כבר חזקה מספיק אני אעזוב את העבודה ואחזור למשפחה שלי בצפון.אתמול כבר קבענו פגישה עם פסיכולוגית דרך הקופה וביתי הייתה בפגישה .וכשחזרה היא אמרה שהיא לא רוצה לספר מה הם דיברו בפגישה .ושהיא מצאה אוזן קשבת וזה מה שהיא צריכה .הפגישה ארכה כשעה וחצי ..אני לא יודעת אם אני אצליח לעזוב אותה אם היא מרגישה שהיא צריכה אותי כאן אך יתכן שלאחר כמה פגישות עם הפסיכולוגית .היא תאמר לי בעצמה שאני יכולה לחזור הבייתה ואז אני אלך ואצטרך לחזור אליה בעזרת השם לאחר הלידה .לפחות לחודשיים שוב ושנית אני לא יודעת אם זה טוב לזוגיות של הבת שלי שאני אשהה אצלה תקופה .למרות שבעלה מאוד אוהב ומעריך אותי בתודה ברני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמיכה

סיגל לוי
    21/01/2009

טוב שאת מלווה את בתך כשקשה לה
    באמת כדאי לראות אם זה שיש לה כתובת מקצועית מאפשר לה לשחרר אותך
    זה באמת לא טוב להכנס להם מדי לחיים כזוג
    וגם לא "לנטוש" את יתר משפחתך
    מצד שני, תוכלי להמשיך לתמוך בה גם אם לא תהיי שם פיזית בשמירה הדוקה על הקשר
    בדאגה
    באכפתיות
    בביקורים יותר סדירים
    באירוח שלה אולי לתק' ארוכה
    הכי טוב שהיא מרגישה שאכפת לך!
    מקוה שהיא תתחזק במהרה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה בדחיפות
    ליאל
    18/01/2009

היי שמי ליאל ,בחורה שת 21 ,גדלתי כל חיי בפנימיה אמא חולת נפש הורים גרושים ,גדלתי במחסרו של אוכל בגדים וכו" כל חיי סבלתי מההשלכות של הילדות שלי ,כיום ההשלכה היא בולימיה אומנם די יצאתי מכל הבוץ אבל עדין ישנם תסמינים בשל הילדות שהיתה לי אני כיום קמצנית מאוד קונה אך ורק בזול קשה לי לתת לאחרים קשה לי שמנצלים אותי ואני תמיד חשה מנוצלת אם אני חשה מנוצלת אני רוצה לנצל בחזרה ,זה ממש מתחיל להעיב עליי ,אני כל הזמן עושה חשבונות האם אנשים חייבים לי האם אני מנוצלת ממש נמאס לי מהמצב הזה ,בשל כך אני אוהבת לקחת דברים של אנשים אחרים (ז"א לגנוב -מעניין אם זה סוג של קלפטומניה -קראתי על כך אך אני גונבת דברים שאני צריכה לא שאין לי בהם שימוש ,ואני גונבת רק אוכל ,מהמקרר בעבוד ,אוכלת בסופר ולא משלמת)תיארתי מצב מפלצתי ,אך אני נראית בחורה ממש רגילה לא נראה שיש לי איזו בעיה ,אני יפה ומטופחת יש לי חבר מקום עבודה מעולה אני סטודנטית לומד ריקוד ומשחק ,קונה לאחיות שלי מתנות ולחבר שלי אף אחד לא יודע על הבעיה הזו אך אני אוכלת את עצמי מבפנים קשה לי ,די נמאס ,למה אם משהו לקח לי משהו או אכל לי ללא רשות יש לי דפיקות לב איומות אני נכסת לסטרס רציני ,הלב שלי פועם בעוצמה אני כל הזמן בחישובים כמה הוצאתי כמה משכורת תכנס לי די אני כולי אוסדת עיצות ,לפני שאני ניגשת לפסיכולג ישנם עוד דרכים להתמודד עם בעיה כזו?

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה בדחיפות

הוספת תגובה

• להתמודד

סיגל לוי
    18/01/2009

דרך להתמודד היא לנסות להשתנות בעצמך דרך מודעות עצמית
    נראה לי שאת מודעת מאד לקשייך, מבינה את מקורם, אולם קשה לך לבצע את השינוי לבד
    אולי כן יהיה נכון ללכת לטיפול
    אולי תנצחי את הקמצנות בכך ש"תבזבזי" על הדבר הכי חשוב בעולם - על עצמך!!!
    את ראויה לכך, לא?
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה...
    נתן
    18/01/2009

שלום אני תושב הדרום, ידוע שהמצב פה לא משו עם הקסאמים ביום יום זה לא משפיע עליי ממש, אני אדם שצוחק בלי הפסקה ושום דבר לא מדאיג אותי אבל בזמן האחרון לאן שאני הולךאני מדמיין אזעקות וחושב איפה להתחבא במקרה כזה ומתקשה להרדם אני לא יודע מה לעשות ומפחד שזה ימשדיך גם אחרי שייגמר המצב וגם כשאני מחוץ לעיר במקומות שלא בטווח מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה...

הוספת תגובה

• חרדה

סיגל לוי
    18/01/2009

שלום יובל
    קודם כל חשוב להבין שתגובתך טבעית
    אכן היית נתון ועדין נתון במצבים של חרדה ולחץ
    נדרשת להיות דרוך אם יש אזעקה ולהגיב אליה
    עדין אינך יכול להרגיע את עצמך שהכל מאחוריך
    בתקוה שהחיים ישובו למסלולם כמה שיותר מהר
    תוכל לראות אם גם חייך שלך מצליחים לשוב לשגרה
    האם תחושת הבטחון שבה אליך?
    כשאתה מרגיש בלחץ, נשום לאט
    שתה כוס מים (לא בצחוק, אלא באמת)
    חשוב באופן ריאלי שהסיכוי שלך להפגע אישית הוא קטן
    העזר בתמיכה של הקרובים לך בתקופה זו
    ואם זה עדין מטריד אותך
    קופות חולים מפעילות מרכזי תמיכה בחרדה
    ואפשר להעזר גם בהן
    בתקווה לשלווה ובטחון שישוב לאזור הדרום
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה