פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פרידה
    הדר
    05/03/2009

שלום לך, אני עוברת את התקופה הכי קשה בחיים שלי. יש לי חבר שנתיים וחצי והוא מצנהג אליי בצורה הכי מגעילה שיש אני מרגישה מושפלת וכל כך רע ואני פשוט לא מצליחה לצאת מזה אני כל הזמן בוכה כל הזמן מרגישה רע הוא לא נותן לי לבטא את עצמי ולספר מה עובר עליי.. אני לא יודעת אם הוא אוהב אותי אני לפעמים מרגישה שכן ולפעמים לא.. הוא טוען שאני מציקה ויותר מידי קרצייה.. אולי יש בזה משהו אבל אני לא חושבת שצריך להתנהג ככה.. בבקשה ממך עיזרי לייי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרידה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשר לא מוצלח

סיגל לוי
    05/03/2009

שלום הילה
    נראה שאת סובלת
    לא ברור לי בת כמה את, האם זה קשר ראשון משמעותי ועוד
    בכל מקרה, קשר וחברות אמורים לתמוך בנו
    לקבל אותנו
    לתת לנו תחושה טובה.
    אם את מרגישה רע כל כך
    כדאי לחשוב על שינוי
    או לנסות לשתף את חברך בכמה הוא עושה לך רע, לשמוע את מה שיש לו לומר עליך שעושה לו רע ולנסות לשפר
    או לאסף כוחות ולשקול ניתוק של היחסים אם הם מחלישים ופוגעים בך
    נכון שזה קשה
    אך זה גם קשה לסבול בתוך הקשר
    תחשבי לאן את רוצה שהקשר הזה ילך
    כי בהווה את סובלת ממנו
    בהצלחה
    סיגל לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסיגל לוי ממור
    מור
    04/03/2009

רוצה לספר לך שהיום קבעתי פגישה בבריאות הנפש שתתקים בעוד שבוע וחצי מהיום. לאחר שקראתי את דבריך, אני שואלת את עצמי האם אני מחפשת שאדם זר ישב ויקשיב למר גורלי ויאמר לי את מה שאני כבר יודעת, או האם אני מחפשת רחמים אמפטיה, התשובה ממש לא!!! זה שאני בדכאון ברור לי כשלג, זה שמותר לי ומובן לכולם למה, גם ברור לי. לחלות במחלה קשה שיכולה לגמור לך את החיים בכל דקה, לבלוע מיליון כדורים, לעבור נתוחים ולחיות מחצית מהזמן בבתי חולים ולהיות אם חד הורית לילד בן 10 , שעומד מול עיניי כל דקה מחיי ונותן לי את הכוח להחזיק בשפיות ברור לי. במהלך השנתים האחרונות התחברתי "לאני" שבי, אני שלמה אם מה שבי ושלי, אך אני כואבת ועיפה מלהמשיך ולהיות חזקה, מלשמוע מכולם איזו אישה חזקה ומדהימה אני, עיפתי, אני לא רוצה יותר להיות חזקה, אני רוצה להרשות לעצמי להיות עיפה, אני גם מדברת בפתיחות על הרגשות שלי, אני מרשה לעצמי בימים האחרונים לבכות, לישון וגם לומר לילד שלי," אמא עצובה קצת". אין בי כעס, אין בי מרירות, לא שואלת למה, רק עצובה בנפש, כואבת כאב מורגש, מובן מהיכן בא, אך לא נשלט יותר.............המון תודה למה שכתבת ל. מענין אם בעוד שבוע מהיום ארגיש צורך ללכת לאותו פסיכולוג נחמד שברור לי כשמש שאחרי שישמע את סיפורי הוא יזדקק לשיחה אך לישון באותו יום. המון בריאות,אור שלווה ואהבה לך ולבני משפחתך. תבורכי על עזרתך לאחר, שליחות יפה וזכות וכבוד הוא לי שפניתי אליך, יישר כוח אמן. מור

לקביעת תור
    סגירה
    לסיגל לוי ממור

הוספת תגובה

• מור כנסי בבקשה

יוסי
    05/03/2009

מור, תמיד תדעי שיש את הקדוש ברוך הוא מעלינו!! תתפלי אליו במילותיך תבקשי ממנו שיתן לך בריאות וכוח, הוא אבא שלנו הוא אוהב אותנו תאמיני לי שיש המון ניסים בעולם. יש לנו אב רחמן, תבכי אליו ובעזרתו לא תזדקקי לשום רופא או פסיכולוג . אני מאחל לך מכל הלב בריאות איתנה, כוחות בגוף ובנפש ושה' יעזור לך אמן!. אם את מכירה את"שיר השירים" יש סגולה טובה להגיד אותו 40 יום ברציפות לרפואה המון בהצלחה מכל הלב אל תתיאשי!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה

סיגל לוי
    05/03/2009

שלום מור
    תודה על מה שכתבת
    נראה שאת בהדרגה עוברת תהליך של קבלה עצמית
    מוכנה לקבל את עצמך על עוצמתך, החוזק שבך וגם על חולשותייך
    מטפל אינו רק מקשיב
    הוא גורם חיצוני, אמפטי שעוזר לנו לעבור שינוי
    תומך בתהליך
    מאיר את עינינו למה שאנחנו נמצאים בתוכו וקשה לנו לראות את הקצה
    מקוה שתמצאי מטפל שכזה
    שתחושי שתומך בך
    בהצחה שוב
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה לחברה.
    מירי
    04/03/2009

שלום. יש לי חברה, שהמצב שלה כרגע לא טוב בכלל. היא סובלת מכאבים פיזיים נוראיים בגלל מצבה הבריאותי, ומדברת כל הזמן רצון להפסיק לחיות ולשים קץ לחייה. היא עברה הרבה מאוד בחיים. החיים שלה היו קשים, החל מאלימות פיזית ונפשית מצד האנשים הקרובים לה ביותר ועד לבריחה מהבית ותקופה מסויימת של חיים ברחוב. בשנה האחרונה המצב השתפר, אבל לא 100%, היו עליות וירידות. בשבועות האחרונים היא סובלת מכאבים פיזיים איומים בגלל מצבה הבריאותי. ובימים האחרונים היא מדברת כל הזמן על רצון להפסיק לחיות ולשים קץ לחייה והאמת שאני כבר לא יודעת מה להגיד לה ואיך לעזור. .אני מנסה לתת תקווה ,להגיד שזה מצב שחולף,שיש לה בשביל מה לחיות, אבל זה לא ממש עוזר. אני פוחדת שיקרה לה משו. איך אני יכולה לגרום לה לרצות להמשיך לחיות? מה אני יכולה להגיד לה?? תעזרו לי בבקשה.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה לחברה.

הוספת תגובה

• עזרה מקצועית

סיגל לוי
    04/03/2009

שלום מירי
    אם את חוששת לחייה
    נסי להסביר לה שהיא חשה כך בגלל מצב נתון
    וכשמצבה הפיזי ישתפר
    סביר שכבר תרצה לחיות
    לכן היא צריכה עזרה מקצועית ודחופה כעת
    אולי תשכנעי אותה כשאת אצלה להתקשר לער"ן ולקבל תמיכה ועצה מהם
    את יכולה לתמוך
    אך היא צריכה להתגייס כדי לרצות לעזור לעצמה
    נסי לעודד אותה לפנות לעזרה
    ואולי תסייעי בצד הטכני
    מזלה שיש לה חברה כמוך
    בברכה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לסיגל לוי
    מור
    03/03/2009

אתחיל בלהודות לך שחזרת אלי עם תשובה. שאלה:- כפסיכולוגית שלמדה ויודעת, ולא ממקום של לפגוע או לזלזל, ישנם דברים בחיים שרק שעוברים אותם אפשר להבין מעבר למילים, כמו להביא ילד לעולם....עד שאת לא יולדת וחווה את 9 חודשיי ההריון אי אפשר להסביר את הרגש שמקבלים אחרי ולפני. עד כאן אני בטוחה שאני צודקת. האם פסיכולוג יכול לעזור לי, לשבת מולי ולתת לי כוח בהתמודדות מול מחלה קשה שרק מי שנמצא בה יכול להבין אך החיים משתנים, או אך פתאום הכל נראה אחר,ת כי רק כשנכנסים לזה מבינים מה שהאחר לא יכול להבין, בדיוק באותה השוואה בלהיות אמא. מה דעתך?????????????

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לסיגל לוי

הוספת תגובה

• לחוות את הדברים

סיגל לוי
    04/03/2009

שלום מור
    אני מסכימה איתך כאדם שיש דברים שעד שלא חוויתי, לא ממש היכרתי מבפנים
    להיות אמא זו דוגמה טובה
    כמטפלת התפקיד שלי הוא לא רק להכיר בעצמי את החויה
    התפקיד שלי הוא להקשיב
    להכיל
    לעזור לאדם להבין את עצמו, את סביבתו
    אני עוזרת דווקא בכך שאני לא האדם עצמו אלא מספקת זוית חיצונית, נטראלית
    נדמה לי שבחיים שלי עזרתי לאנשים גם אם לא חויתי בדיוק את מה שעובר עליהם
    בלהיות אמפטים לחויה שלהם
    בנוסף, גם אם עברתי משהו, אני צריכה להקשיב לחויה האוטנטית של המטופל
    ולא להשוות לזו שלי
    למשל בשביל אחת להיות אמא זה פסגת האושר
    לאחרת זה לחץ רב
    לשלישית זו חרדה אינסופית
    וכו' וכו'
    כלומר שאיך שאני רואה את הדברים
    אתה יכול גם לתמוך ולסייע גם אם לא חוית ישירות את מה שעובר על המטופל
    מקוה שעזרתי
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה נפשית
    מור
    03/03/2009

אני במצב נפשי לא טוב, ואני במצב כלכלי מאוד לא טוב, אני מרגישה שהגעתי לנקודה שאני צריכה עזרה מקצועית, אך אנני יודעת היכן לפנות ולקבל אותה, ברמה המקצועית, ללא עלות כספית כי באמת מצבי הכלכלי קשה מאוד. סיפור חיי, הוא סיפור קשה,לצערי, תמיד ידעתי שיבוא היום ואטפל בעצמי ואני בנקודה שבה אני זועקת לעזרה אך אין מי ששומע................... לאן לפנות במצבי ולקבל עזרה ללא עלויות.??????????????? יש דבר כזה בארץ שלנו?????????????עוד נשארו אנשים טובים בדרך?????????????

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה נפשית

הוספת תגובה

• למור

יוסי
    03/03/2009

שלום מור בכל עיר יש דבר כזה שנקרא "השירות הפסיכולוגי" אני חושב שזה ללא עלות או שזה עלות ממש נמוכה(בדרך כלל 20 ש"ח לפגישה) בהצלחה...ותדעי לך שכל מה שאת עוברת בחיים זה מכשל אותך ומשם צריכים לעלות ולצמוח... באהבה יוסי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה נפשית

סיגל לוי
    03/03/2009

שלום מור
    ישנן מס' אפשרויות לברר
    אפשר להתקשר לער"ן - עזרה ראשונה נפשית ולהתייעץ
    אפשר בתחנה לבריאות הנפש של משרד הבריאות - יש בערים גדולות, שם הטיפול בחינם או בזול
    אפשר לפנות לעזרה למחלקת הרווחה במקום מגוריך
    נסי
    טוב שאת מחפשת עזרה כשאת במצוקה
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיוק באותו מצב

ליאור
    09/03/2009

פניתי למרפאות לבריאות הנפש באזורי, אמרו שיחזרו אלי עוד מספר שבועות, עושים מאנשים צחוק, בן אדם במצב קשה, מאבד תעבודה שלו בשל מצבו, לא יכול לתת דין וחשבון לאף אחד לגבי מצבו ואין לו כסף לטפל באופן פרטי , ובנוסף שאתה בדכאון למי בכלל יש רצון או חשק לרדוף אחרי מישהו שיטפל .... זאת מדינתנו זורקת אותנו לכלבים ואחכ מתפלאים... כבר חודש לא יצאתי מהבית, הכל בחיי התפרק והתפורר, אבל העיקר שיחזרו אלי מתישהו שנשמתי תצא כבר!!! ואגב נתנו לי כדורים ציפרלקס, לא עזר בכלל....אני עדיין בבית ועדיין לא מסוגלת לצאת ממנו, עדיין בוכה ועדיין מיואשת מהחיים הקשים האלה ונמאס לי להלחם כבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מממצא את עצמי
    יוסי
    02/03/2009

שלום אני בן 19 כתבתי פה כמה פעמים. אחרי שעברתי המון בחיים יחסית לגילי(התיתמות,עזיבת הבית) קמתי על עצמי ואני יותר מאושר מבעבר. היום נפלתי ממש לעצבות ולכאב כי אני מרגיש שכל מה שציפיתי מעצמי בחיים לא ממש קורה ולא ממש זז לאנשהו.... עזבתי את הבית לפני שנה וחצי... אני גר אצל סבתי... קוויתי להתגייס ולמצוא את עצמי אבל דברים לא זזים... הגיוס נדחה כל פעם מחדש... אין לי כלום בחיים היום ממש הרגשתי שאין לי בשביל מה לחיות וזה לא קרה לי הרבה זמן. אני מחפש להיות מאושר וחלק מזה זה גם להיות עצמאי לחיות לבד... לפרנס את עצמי אבל הכל תקוע לי והשיעמום הורג אותי. כמובן שאני לא אעשה שום דבר לעצמי... אני לא מסוגל ולא חושב שזה פותר את הבעיות צריך להתמודד ככה למדתי במשך החיים האלו אבל יש לי ימים קשים כמו היום אין לי חשק לכלום... אין מישהו שיתמוך בי בזמן הקשה אין למי לספר מה עובר עלי... אבל לזה אני רגיל כבר...אף פעם לא אהבו אותי והעריכו אותי ובגלל זה אני יצליח ויראה לכולם שאני שווה הרבה. השאלות שלי הם: מה לעשות בימים קשים כאלו? ואיך להגיע למיצוי האמיתי שלי ולמטרות שהצבתי לעצמי כי הדרך לשם קשה.? תודה רבה שאפשר לפתוח כאן את הלב!

לקביעת תור
    סגירה
    לא מממצא את עצמי

הוספת תגובה

• בוקר טוב יוסי

דניאלה הרץ
    02/03/2009

יוסי, כל הכבוד לך על הדרך שאתה עושה כדי לשפר את חייך למרות כל הקשיים הגדולים שעברת. קרו בחייך דברים קשים ועצובים ואולי אף אחד לא היה יכול לאהוב וטפל בך כמו שמגיע לך, אבל הנה אתה מטפל בעצמך ואני בטוחה שאתה תיגע רחוק. רק אל תוותר.
    בדרך שלך תמיד יהיו ימים קשים ורגעים שתרגיש ממש מיואש, אבל תזכור שימים כאלה גם עוברים ומחר יהיה יום טוב יותר.
    מדוע הגיוס שלך נדחה כל כך הרבה זמן?
    על איזו עבודה חשבת לבינתיים?
    כתוב לי מה אתה מתכנן לעשות בזמן הקרוב בקשר לצבא, עבודה או אפילו סוג של לימודים, ונוכל לחשוב יחד מה הצעד הבא שכדאי לעשות.
    מחכה לתושבתך
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדניאלה היקרה

יוסי
    02/03/2009

הגיוס נדחה כל פעם מחדש והתשובה שלהם היא שזה מצורכי הצבא.... יש לי פגישה עם מפקד לשכת הגיוס ב 18 החודש...הוא רוצה לדעת בערך מה אני רוצה להיות בצבא. אני גם ניסיתי הרבה דברים לעשות כדי לא להיות בקרבי...בעיות תש וכו' אבל הם לא הקשיבו לי אז הפתרון האחרון היה להוריד פרופיל אצל הקבן היה לי פרופיל 72 רפואי וסתם אבל ממש סתם הלכתי להוריד פרופיל ונתנו לי 45 סעיף נפשי וכל זה בגלל שלא רציתי להיות קרבי ולא היתה לי אוזן קשבת שמה. בעניין העבודה... כל פעם שאני מתחיל במקום כלשהו אני מרגיש שמנצלים אותי זה נכון באמת מנצלים אותי.. לא טוב לי עם זה למה אנשים לא באים לטובתי ורק עושים רע...ומצד שני אני לא יודע מתי אני מתגייס אז גם זה מקשה עלי במציאת עבודה.... כי אני רוצה לדעת אם אני מתגייס או לא פשוט שיתנו תשובה אם כן אז בכיף אני יתגייס ואם לא אז שפשוט יגידו ואני אמצא כבר את הדרך שלי בחיים,בעבודה או לימודים. תודה על ההקשבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דניאלה אני עדין מחכה לתשובה

יוסי
    08/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערב טוב יוסי

דניאלה הרץ
    08/03/2009

אני מתנצלת שלא חזרתי אליך קודם (הייתי חולה).
    אני מקווה שהחודש אכן תקבל תשובה ברורה מהצבא בקשר לגיוס שלך. באמת קשה לחכות ולא לדעת מה עומד לקרות.
    יש לי כמה שאלות.
    מה הסיבה שלא רצית לשרת בקרבי ובאיזה חייל אתה כן מעוניין לשרת?
    למה אתה מתכוון שאנשים מנצלים אותך במקומות העבודה? תן לי דוגמאות.

בפעם הבאה אל תעשה ס ת ם החלטות חשובות! זה מזיק לך.

מחכה לתשובתך
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדניאלה היקרה

יוסי
    08/03/2009

קודם כל שיהיה רפואה שלמה!. הסיבה שלא רציתי לשרת בקרבי כי אני פוחד, אני מודה בזה שאני מפחד (בן דודה שלי נהרג בצבא) וגם מהסיבה שאני לא ממש רציתי כי אני מכיר את עצמי ויודע שקרבי זה לא בשבילי מבחינת המסגרת הלוחצת.הייתי רוצה דווקא להיות על מחשבים, או לצאת לאיזה קורס, לעשות משהו מעניין. משהו שיהיה לי כיף להיות במסגרת הזו.... אני לא ממש מכיר חיילות בצבא אבל כן אני רוצה קורס מעניין. ואני אתן לך דוגמה לניצול בעבודה למשל לפני חודש עבדתי במאפייה, היינו 2 במשמרת, וזה היה היום הראשון שלי... עשיתי כל מה שצריך להכניס לתנור, לטאטא, לסדר...וכו'. וזה שהיה איתי הוא היה רק על הקופה, ופתאום הוא אומר לי בוא רגע ומספר לי שבעל הבית אמר לו שיתן לי לעשות הכל ושהוא לא יעזור לי אמרתי לו ככה הוא אמר לך? הוא אומר לי כן יוסי, אמרתי אם ככה אני לא חוזר לעבוד שמה, גם עבדתי 10 שעות ברציפות וממש נקרעה לי הצורה וגם היחס הזה של הניצול? זה לא ניצול דניאלה?? תודה יוסי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו

יוסי
    08/03/2009

בעניין ההחלטות החשובות לא היה לי עם מי להתיעץ... בן דוד שלי הוא מפקד בכיר בצנחנים, דיברתי איתו שיעזור לי( לכל המשפחה המורחבת הוא עזר) כי יש לו קשרים בצבא והוא סירב, בגלל זה אמרתי שאני אעזור לעצמי ולא צריך טובות מאף אחד ומה שאני רוצה אני אשיג בכוחות עצמי.... לא ידעתי שאני עושה רע לעצמי...אם היתי יודע לא היתי עושה את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי יוסי

דניאלה הרץ
    09/03/2009

אני שומעת שיש לך "פתיל קצר" ושאתה מתרגז מאד מהר וגם מתייאש מאד מהר. ואז אתה שובר וזורק הכל.

ויתרת אחרי יום עבודה אחד!

אנשים אומרים כל מיני דברים ולא תמיד עוזרים. אז העובד השני אמר לך משהו ואתה ברחת. ואם בכל פעם שתעלב תזרוק את הכל ותלך , לא תצליח להגיע לשום מקום.

כדאי שנחשוב יחד אם זו היתה התגובה הנכונה, כדי שבעתיד תגיב בשיקול דעת.

מה לדעתך היה כדאי לעשות במקום לברוח?

אני מציעה שנשתמש בדוגמא הזו כדי לחשוב איך כדאי לפעול בעולם, וגם כדי להכין אותך לראיון בצבא, כדי שתוכל לעשות רושם טוב ורציני.

תנסה לכתוב לי על רעיונות נוספים שיש לך איך כדאי היה להגיב לדוגמא שנתת.

אני לא יודעת אם זה היה ניצול או שזו היתה העבודה שבעל הבית התכוון שתעשה ולכן שכר אותך. מה סיכמתם?

מחכה לתשובתך.

דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדניאלה.פורים שמח!

יוסי
    09/03/2009

אני לא ברחתי, סימתי את היום עבודה בשעה 11 בלילה, ויום לאחר מכן לא חזרתי, האמת זה נכון שאני בורח מדברים... זה בכל התחומים עבודה.. לימודים וכו'. אני לא אוהב להתמודד. אני חושב שאם היתי חוזר יום אחרי זה והיתי מדבר איתו ואומר לו שאני לא בנוי לעבודה כזאת קשה ובגלל זה אנחנו שניים במשמרת כדי לחלק את העבודה שיהיה יותר קל אז אולי הוא היה מבין אותי ואומר לי שאני צודק...אני חושב שזאת דרך יותר טובה מאשר מה שעשיתי... נלמד להבא... בעניין הצבא אני חושב שיש לי פוטנציאל גדול לעלות ולהצליח במקום שטוב לי בו ולכן אני רוצה איזה קורס מעניין... אני חשבתי על מחשבים כי אני אוהב את התחום הזה ויש לי סבלנות לשבת שעות על מחשבים... מה את אומרת על זה?? תודה רבה לך שאפשר לשפוך כאן את הלב! שיהיה לך פורים שמח יוסי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערב טוב יוסי

דניאלה הרץ
    11/03/2009

באמת העדפת לעזוב את העבודה מיד כשעלה המכשול הראשון - ויתרת ולא דיברת עם בעל הבית - וחשוב שאתה רואה את זה. יתכו שאם היית מדבר אתו הייתם מגיעים לסידור שונה והוגן יותר ויתכן שהוא לא היה מסכים אתך ןאז כדאי לחשוב שוב מה לעשות.
    גם בצבא זה עלול לקרות . מחשבים נשמע לי כמו רעיון מצויין, במיוחד אם אתה אוהב ויודע, אבל יתכן שתתאכזב, כי יתכן שבתקופה שתגוייס לא יהיו קורסים פתוחים למחשב. או שלא יהיה צורך בכח אדם נוסף או שיחליטו שאתה לא מתאים להם למחשבים. יש כל מיני אפשרויות. ומראש אני אומרת שגם אם תתאכזב אל תמהר להרים ידיים, לכעוס וללכת.
    נראה לי שחשוב שתהיה בצבא.
    כי חשוב שתהיה כמו כולם וחשוב לך כרגע להיות במסגרת כדי שלא תלך לאיבוד.
    אני לא כאן רק כדי לשפוך את הלב אלא אני מקווה ומצפה לראות אותך מתקדם ומסתדר.
    מחכה לשמוע ממך מתי הפגישה בצבא והאם בינתיים אתה מחפש עבודה זמנית.
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדניאלה

יוסי
    16/03/2009

קודם כל תודה רבה! הפגישה ביום רביעי הזה אני הולך עם בטחון ולהראות שאני כן שווה משהו... אבל אם יש לך עיצות איך להתנהג ומה כן ולא להגיד? תודה מחכה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוסי בהצלחה

דניאלה הרץ
    18/03/2009

אני מקווה שהפגישה בצבא היתה טובה. ספר לי איך היה. דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי דניאלה

יוסי
    19/03/2009

קודם כל שלום לך! היום היתה הפגישה עם מפקד לשכת הגיוס. באמת באתי בביטחון שאני יודע מה אני רוצה להגיד ומה אני רוצה לעשות. נכנסתי וישב המפקד לשכה והס' שלו...הם לא בדיוק הסתכלו עלי והתחילו לשאול מה אני עושה כרגע בחיים אז עניתי שבינתים כלום כי אני מחכה כבר להתגייס, שאלו אותי כמה אני רוצה לשרת בצבא מ1 עד 10 ואמרתי 8, ואז הוא אמר לי אם אני מביא לך עכשיו פטור אתה רוצה? אמרתי לו שאני לא רוצה ואני כן רוצה לשרת את המדינה ושזה חשוב לי. סיפרתי לו שסתם הורדתי פרופיל בגלל שלא רציתי קרבי כי אני מפחד. אז הוא אמר לי אם נשים אותך בבסיס סגור ברמת הגולן ותחזור רק סופי שבוע הביתה אתה רוצה בכל זאת, אמרתי שזה מתאים לי מאוד. הוא קבע בסוף שאני כן מתאים לשירות צבאי אבל לא מגיע לי קורס והוא לא אמר למה ושהם ישלחו לי צו גיוס לבית ושהגיוס יהיה לא עוד הרבה זמן. כל הפגישה היתה בסך הכל 4 דקות ולא ממש קיבלתי יחס ממנו. אבל זה בסדר אני מתגייס ואני מאושר מכל מה שיצא... יוסי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל הכבוד יוסי

דניאלה הרץ
    19/03/2009

אני כל כך שמחה ! מזל טוב. אני מקווה שזה יהיה הצעד הראשון לחיים טובים יותר שתבנה עבור עצמך. ענית בראיון בצורה חכמה וטובה.

אני מרגישה שאתה קצת מאוכזב שלא קיבלת יחס וזמן מהמפקד. אני רוצה לספר לך שלא קל בעולם שלנו לקבל יחס מפנק. אל תצפה ליחס מפנק, הצבא הוא גוף של מלחמה ולא של פינוקים. מריך לדעת איך לפעות כדי לקבל יחס הוגן וטוב.
    אני לא מתכוונת לבאס אותך אלא ללמד אותך משהו.. אני בטוחה שיהיו אנשים בעולם שירצו לפנק אותך ולאהוב אותך ולשים אליך לב, אבל כדאי לך לדעת מה לדרוש או לבקש ממי ומתי. לא תמיד זה מתאים ואז אתה מתאכזב ורב סתם, כמו שהיה במאפיה.

אנו נמשיך לשוחח על הדברים האלה כל זמן שתרצה. אתה גם יכול לכתוןב למייל הפרטי שלי.

דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדניאלה

יוסי
    19/03/2009

תודה רבה, אני ישמח לקבל את כתובת המייל שלך. יוסי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוסי

דניאלה הרץ
    22/03/2009
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליוסי

אדם סמל
    07/03/2009

תעשסיק את עצמכה בלקרא ספר בניקיון או משהו שמענין אותכה זה יפתור לך ארבה בעיות ויעזור לך לאיתמודד בעתיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחוף, אני עומד להתפגר במצב הזה
    בן
    27/02/2009

חברה שלי סובלת מדיפרסיה כבר הרבה זמן עוד לפני שהכרנו היא התחילה לקחת אצל פסיכיאטר כדורים במשך חודש שלא עזרו לה ועשו את המצב שלה להרבה יותר גרוע. והיא לקחה חופש מהעבודה והבצפר במשך שבוע והיא לא רצתה לצאת לשומקום! היא הלכה שוב לפסיכיאטר הוא החליף לה לכדורים אחרים + עוד כדורים שיתנו לה לרצות לצאת מהבית. אז היא הפסיקה באמת לחתוך את עצמה והיו לה ימים שהיא הרגישה שכיף לה לחיות פיתאום. אבל זה עדיין לא היה 100%. וגם עדיין הייתה יוצאת בתדירות נורא נמוכה. זה גם פוגע לנו בקשר. בכל אופן, היו לי איתה כל פעם ויקוחים בקטעים של "אל תישתי!" ואבא שלה שגם סובל מדיפרסיה אמר לא לקחת כדור אם היא רוצה לשתות. וזה דפוק! כל פעם שהיא שתתה היא הייתה באיזה היפר מטורף ואז מקבלת דיכאון ממש ממש חזק שגם היה מקשה עליי. כי מי ידאג לה? ובאמת שזה כואב לי לראות אותה במצבים כאלה. אחרי חודש שהיא לא פגעה בעצמה ולא חתכה, היתה לחברה שלה יומולדת. היא לא לקחה כדור, שתתה בכמויות! ולמחרת לקחה 2 כדורים כדי לפצות על היום שהיא לא לקחה. היא נכנסה לדיכאון ממש ממש חזק והתחילה לחתוך את עצמה הייתי צריך לרוץ אליה בגשם. בשני היא היתה בבית ספר, היא התקשרה אליי בוכה, הייתה בדיכאון ממש ממש חזק, "אני הולכת לשירותים לחתוך ממש חזק עכשיו!" וניתקה. ישר התקשרתי לאמא שלה, והיועצת הפנתה לגהה. המסכנה תקועה שם עכשיו. ואני מרגיש שחצו אותי ל-2. היא בכלל לא צריכה להיות שם! המצב שלה מעולה! היא כבר שם כמעת שבוע, ורק בראשון יחליטו מה לעשות. ולא ממש מטפלים בה. פעם ביומיים שיחות של שעה עם פסיכולוגים וזהו, היא יושבת ואין מה לעשות שם. היא מתחרפנת משיעמום ומנסה לפתוח את הפצעים שלה בידיים כל הזמן. אני ביקרתי אותה יומיום בשעות שמותר השבוע. היו קטעים שהיא אמרה שהיא מפחדת שאני יעזוב אותה בגלל זה ואם כן אז היא תבין, אבל אני לא עוזב אותה בגלל שטויות כאלה. היא במיילה לא צריכה להיות שם. היא גם אמרה שהיא לא תחתוך את עצמה יותר כדי לא לחזור לשם. אבל עדיין טוענת שזה עושה לה טוב כי זה משחרר אותה. בגישה כזאת לדעתי לא ישחררו אותה בכלל. ואני ממש דואג. היחס שם גרוע אגב.

הוספת תגובה

• המשך.

בן
    27/02/2009

בכל אופן, יצא שאתמול ביקרתי אותה בשעות שמותר. ואז הלכתי לקניון ואז שוב חזרתי בשתיים שאפשר, והיא אמרה שהיא לא רוצה שאני יבוא לראות אותה כל יום כי יש לי עיסוקים. בעיקרון עכשיו אין לי שום עיסוק ואני שמח כי שום דבר לא מונע ממני לבקר אותה. ואז היא אמרה לי שהיא לא מרגישה בנוח עם זה שאני בא כל פעם, וזה גם היה לה לפני, היא הייתה ננעלת בבית כי אין לה מצברוח לראות אותי, או משהו כזה, אני לאיודע איך להסביר את זה כמו שהיא הסבירה לי את זה מילה במילה אתמול... כשאני יזכר אני יכתוב פה. אבל עדיין זה היה מעליב. אני ממש משקיע בשבילה, דואג לה, עוזר לה, משקיע, אני באמת עושה בשבילה הכול, אבל זה כאילו שהיא לא שמה עליי כבר, כשאני שואל אותה למה היא פותחת את הפצעים שלה היא מתעלמת מהשאלה, או היו קטעים שאני מדבר אליה וזה כאילו היא לא שומעת, אולי זה מהכדורים שנותנים לה שם אין לי מושג. בכל אופן, היא עכשיו לקראת התפגרות שם לדעתי. היא גם לא מתקשרת אליי, וכל פעם כשאני מתקשר זה עושה רושם כילו היא מנסה לחפף את השיחה, אין על מה לדבר כי אין אצלה שומדבר חדש, כי במיילה היא לא עושה שם כלום כל היום. לא מטפלים בה בכלל. נראה לי הם מחכים לראות עד כמה היא יכולה להתאפק S: בכל אופן, כל פעם שאני רואה אותה אני מקבל ממנה מחטים ללב, וזה מחרפן אותי, אתמול בכלל אחרי שחיכיתי לה ואחרי מה שהיא אמרה יצאתי משם עם בריכות בעיניים עם ביקור שארך 10 דקות, שהיה אמור להיות שעתיים. אני לא יודע איך לעזור לה. כשלי רע אז רע לה, וקשה לי להסתיר את זה. היא ישר קולטת את זה ומתעקשת לדעת למה. וזה קרה אתמול למשל שכשיצאתי מהבית לקראתה אז היא אמרה לי שהיא לא יכולה לדבר כי היא משחקת פינגפונג, ואני אומר לה לשים את זה בצד שניה והיא מתעקשת. חבר שלי שהייתה לו חברה בדיפרסיה שגם אושפזה אמר לי שאני צריך להיות חזק, להעלים את זה שאני מבואס בגלל זה, פשוט לא לגיד לה שלא טוב לי עם זה. וזה שהיא לא רוצה להתראות זה בגלל שהיא במצב לא טוב והיא לא רוצה לראות אותה במצבים הלא טובים שלה. (עובדה שכשטוב לה היא רוצה לצאת פיתאום). אין לי מושג איך להסביר את זה. אני מתפגר פשוט. איך אני עוזר לה כדי לעזור לי? למה היא מניאקית אליי כך? למה בגהה הם משעממים להם ת'צורה ומחמירים להם את המצב? איך אפשר לעזור לה לצאת יותר מהר מזה? איך אפשר בכלל לרפות את הבעיה שלה כמו שצריך? אני מתחרפן פה ובסוף אני יכנס לאישפוז יחד איתה. תעזרו לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמיכה במשבר

סיגל לוי
    28/02/2009

שלום בן
    אתה נראה ממש חבר קרוב, תומך, אוהב
    ולא שיפוטי
    חברתך ניראת כעת במצב לא יציב
    מרחיקה ממנה את הקרובים אליה
    חשה דחף לפגוע בעצמה ומבצעת זאת.
    נראה שהיא מרוכזת בעצמה
    וקשה לה לראות את האכפתיות שלך
    קשה לה להעניק מעצמה כעת
    אני בטוחה שאתה מכיר אותה גם לגמרי אחרת
    אז אם אתה באמת רוצה לעזור לה
    המשך להתעניין כמה שהיא מאפשרת לך
    ונסה בכל הכוח לא לקחת את זה אישית
    רק אחרי שהיא תשתחרר מהאישפוז ותתיצב
    תוכל לבחון מחדש את המצב הקשר

בינתיים נסה לקבל תמיכה מחברים שאתה מעריך
    כל הכבוד לך על כל התמיכה שאתה מעניק לה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה דניאלה :)

בן
    02/03/2009

היא אתמול נכנסה לדיכאון שהיא לא תיצא משם, אז היא אמרה לי את זה, וניחמתי אותה בכך שיוציאו אותה כי היא נורמלית לחלוטין ושאין לה הרבה מה לחפש שם וכוכוכוכו (והינה הוציאו אותה היום משם והיא יושבת על אישפוז יום כזה) ואז עשיתי את מה שחבר שלי הציע לי מניסיון שלו כי גם לו היה בדיוק את אותו מקרה כמו שלי, אמרתי לה כמה שאני אוהב אותה כמה שהיא יפה וכוכוכו SWEET TALK כזה. והיא אמרה לי "דיי להיות רומנטי, אני שונאת את זה, אני אוהבת שרע לי, אני אוהבת שמכאיבים לי" פשוט סטמתי את הפה והתאפקתי לא להגיד לה "אוקי תחשבי על הקשר שלנו שוב ודברי איתי" וללכת משם פשוט. אבל אני יודע שהיא לא התכוונה לזה, בעצם, אני דיי בטוח... מה שכן, לפני כשישבנו היא באה אליי ואמרה לי שכל יום שהם קמים אז אומרים להם למצא לעצמם מטרה כלשהי, ולממש אותה, ושהמטרה שלה כל הזמן זה לצאת כדי שאני והיא ניפגש ונהיה ביחד וכוכו והיא אמרה לי שהיא רוצה שנתחתן חחח עד כמה שזה נשמע מצחיק חחח כל המרחק הזה שנוצר, וכל הקטעים המוזרים האלה איתה, פשוט מכניסות אותי לסרטים, מאז שהיא נכנסה לשם אני רק חולם על אותם חלומות! יש לך איזה רעיון איך להעביר דבר כזה? ומתי זה יהיה זמן טוב לדבר איתה לגבי הקשר שלי איתה? על כל מה שמפריע לי... כי אחרי הכול היא עדיין מאושפזת חלקית. תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבלנות

סיגל לוי
    02/03/2009

אין איזו תקופה מדויקת שאפשר לדבר עליה
    פשוט כשתרגיש שהיא חוזרת לעצמה
    חוזרת אליה שמחת החיים
    ואינה נוטה לחשיבה שלילית ולפגיעה עצמית
    המון כוח גם לך להמשיך ולתמוך בה
    ומצד שני, אם היא בלתי אפשרית, אפשר גם להרגע ולתפוס מרחק
    בברכה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן

דניאלה הרץ
    28/02/2009

אתה חבר ובן זוג מסור ונהדר. אבל כדאי שתבין שחברתך , לפחות בזמן הקרוב, לא נמצאת במצב של בחורה צעירה ורגילה שחיה חיים רגילים כמו כל נערה אחרת בת גילה שמתעניינת בחבר שלה, בלימודים או במסיבה הבאה. חברתך כנראה מאד חולה וזקוקה לעזרה רבה. אני יודעת שבית החולים נראה לך מקום נורא ומדכא וזה באמת לא מקום שמח אלא מקום בו נמצאים אנשים חולים מאד או אנשים שקשה להם. לא מחזיקים אותה בבית החולים סתם. היא זקוקה להשגחה ולטיפול שאתה או מישהו אחר ממשפחתה לא יכול לתת לה. היא זקוקה לעזרה רפואית ונפשית.והיא לא במצב מעולה אלא במצב קשה ואולי מסוכן.
    בקר אותה רק כשהיא רוצה בזה וכשזה יתאים גם לך. אני חושבת שחשוב מאד שתדאג גם לעצמך. בלה עם חברים שלך. דאג ללימודיך. צא ותהנה. זה שגם אתה סובל מזיק לך ולא עוזר לחברתך.
    עליך להבין שאדם חולה לא מסוגל להתנהג כאדם שאין לו דאגות.
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה סיגל :)

בן
    02/03/2009

כן, תודה הבנתי את זה וברור אני יוצא עכשיו עם חברים כמה שיותר, כמעת כל הזמן בחוץ אפילו. אני לא נתקע ומתיבש בבית כי אני יודע שזה יוביל אותי לעוד דיכאון כזה, כי בסוף גם אותי יאשפזו חח יש לי ידידה טובה שהייתה במצב של חברה שלי שגם מסבירה לי על מה שיכול להיות עובר על חברה שלי ואני מדבר עם האקס שלה שהוא החבר הכי טוב שלי מהתיכון והוא זה שדאג לידידה שלי בזמנו אז הוא עוזר לי להתמודד עם הקטעים של ה"התעלמות" מהתגובות שלה. פשוט רציתי עצה מקצועית יותר. תודה רבה רבה רבה. ואם את יכולה להתיחס למה שכתבתי בהודעה החדשה זה יכול להיות נחמד :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוייש התבלבלתי בשמות סורי P:

בן
    02/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ניתן לקבל פה ייעוץ הפורום הזה
    דן
    27/02/2009

פעיל אשמח אם תענו לי:)

הוספת תגובה

• שאל ונענה

סיגל לוי
    27/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לצאת ממשברים ממקומות עבודה
    ריקי
    25/02/2009

שלום לצוות, אני פונה אליכם לראשונה, אקווה שהיעזר בכם מעט, שמי ריקי, עד לפני 7 שנים עבדתי במקום עבודה מסודר במשך הרבה שנים כ- 13 שנים, עזבתי שם מרצון עקב פיצויים מוגדלים שאז הציעו. מאז שעזבתי שם, עדיין לא מוצאת את עצמי ורואה את עצמי מתגלגלת ממקום למקום בלי אף מקום עבודה קבוע, וזה מתבטא בהרבה סיבות, מקומות תובעניים מאוד כמו למשל שמצפים שמזכירה תכנס לעינינים ביום או יומיים בלבד, כלומר אין ימי חסד. או חוסר פרגון כמו שאני צריכה לעבוד מול מזכירה באותו משרד אין ברצונה ללמד וכדומה. כתוצאה מכך, אבד בטחוני העצמי לחלוטין, כל מקום עבודה שאני מתקבלת אליו, אני מרגישה לחץ על מנת להוכיח את עצמי וזה מלווה בתחושת פחד מכישלון, חדרה וכו'. וזה חוזר על יעצמו שוב ושוב וכל טעות שנעשית אני חשה שבטח מדברים עליי ורוצים לפטרני. אינני מצליחה להתגבר על התחושות הלללו, עד שהנבואה מגשימה את עצמה ואני כבר בחוץ. האם מצב זה מוכר לכם? האם יש מקום ציבורי או ממשלתי שעוזרים במקרים כאלו? אודה לכם מאוד על עצתכם. ריקי

הוספת תגובה

• לחץ במקום עבודה חדש

סיגל לוי
    26/02/2009

שלום ריקי
    צברת חויות שפגעו בבטחונך
    אחרי שהרגשת בטוחה במקום שבו עבדת זמן רב
    קודם כל, כבר קיבלו אותך למס' מקומות כך שנותנים לך צ'אנס
    כשאת מגיעה למקום חדש
    תעבדי על עצמך
    שקיבלו אותך כי חשבו שאת ראויה
    שאת באמת מסוגלת לכך וכבר עמדת בדרישות דומות
    קחי אויר כל פעם
    נסי להתחיל עם חיוך על הפנים
    ולהעביר לאחרים מסר שהכל יסתדר
    וגם אם נעשתה טעות זה לא נורא
    אם את תצליחי לשנות את התייחסותך
    נראה לי שגם מסביב אולי יפגינו יותר קבלה וסבלנות
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב ריקי

דניאלה הרץ
    26/02/2009

המצב הזה של "נבואה שמגשימה את עצמה", השקפת עולם שבה את נאלצת לחזור על אותו המסלול הקשה פעם אחר פעם היא תבנית מוכרת בנפשותינו.
    במקרה שלך את כבר בטוחה כי לא תהיי רצויה במקום העבודה, כי תפוטרי משום שלא תצליחי להשתלב חברתית או לא תצליח לתפקד היטב .
    שנים רבות של כישלון בעבודה גרמו לך להאמין שגם בפעם הבאה תיכשלי. אם אינך מצליחה "לשכנע" את עצמך שהפעם את עשויה להצליח, גם בזכות השנים הרבות שכן הצלחת לעבוד ולהשתלב, הייתי ממליצה לך לפנות לטיפול פרטני, אולי לא ארוך, שבעזרתו תוכלי לשקם את המקום בתוכך שחש כה חסר ביטחון, לא מוצלח ולא רצוי.

ניתן לפנות לפסיכולוגים דרך קופת חולים כך שהטיפול אינו יקר.

דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התרחקות
    יוסי
    25/02/2009

שלום לכם, אני בחור בן 19, התייתמתי בגיל שנה מאבי. כל החיים תמיד ניסיתי להיות שונה מכולם ולמרוד...זה קרה בבית,ו בבית ספר תמיד ניסיתי להיות שונה מכל החברה, תמיד רציתי יחס יותר מכולם ותשומת לב יותר מכולם והיתי מורד בכל המסגרות שהיתי בהם,, שהיתי עושה את זה היתי מרגיש שכן יש לי תשומת לב ממישהו. ועם כל זה תמיד ניסיתי לא להיות חלק מהחברה ותמיד ניסיתי להיות לבד ושלא יהיו לי חברים, להיות סגור בתוך עצמי, האמת כל החברים תמיד ניסו להיות איתי בקשר ולנסות לעזור לי איפה שאני צריך אבל אני התרחקתי כאילו רציתי להיות בודד. שהסתימו הלימודים כמובן לא שמרתי עם אף אחד על קשר.. אני ממש לא מרחם על עצמי...דווקא אני יודע שיש בי כוחות לשנות ולהיות בן אדם אחר. כרגע אני מרגיש בודד אין לי חברים ואני יודע שאני יצרתי את זה לעצמי ולא נוח לי עם זה בגל זה אני כותב פה כי אולי למישהו יש עצה איך לעשות את הצעד הראשון בשינוי הזה כי אני לא יכול להישאר במצב הזה של בדידות מוחלטת, אני יודע שזה חשוב להכיר חברים במהלך החיים. מצד שני בתקופה האחרונה עברתי הרבה שיונוים לטובה בחיים התחלתי להעריך את עצמי לאהוב את עצמי להיות שמח ומאושר על כל דבר שיש לי ולקחת כל דבר רע או טוב בפרופורצה לכן אני יודע שיש בי כוחות עצומים ואני יכול לפרוח ולהיות יותר מאושר מעכשיו....... אשמח לעצות תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התרחקות

הוספת תגובה

• בדידות

סיגל לוי
    25/02/2009

שלום יוסי
    אתה נשמע לי אדם עם מודעות עצמית גדולה מאד
    אתה לוקח אחריות על חלקך במה שקורה בחייך
    אינך שוקע לרחמים עצמיים למרות שעברת חויות קשות בחייך
    ואתה אופטימי ובונה הערכה עצמית חיובית
    אתה ממש עושה לעצמך טיפול
    מודעות עצמית היא המרכיב בדרך לשינוי
    מה שלא פיתחת עדין זה מיומנויות
    לא פירטת האם אתה כעת בצבא, לומד, עובד וכו'
    אני מציעה לך להתחיל לחדש קשרים שהיו בעבר
    לנסות לרענן קשר עם בני משפחה
    עם אנשים שחפשו את קרבתך בעבר
    וגם להתחיל לראות מסביבך
    למי יש פוטנציאל להתקרב
    מי בענינים ויודע איזה אירועים חברתיים יש (מסיבות וכו')
    פשוט תרים את העיניים, תראה מה קורה מסביב
    ותמצא באיזו דלת נוח לך להכנס
    בהצלחה
    ואני בטוחה שאם רק תקדיש לכך תשומת לב
    תמצא חברה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסיגל

יוסי
    25/02/2009

קודם כל תודה רבה לך על העצות והתמיכה, כרגע אני מחכה להתגייס וזה כנראה יהיה רק בעוד חודשיים שלושה, אני אתחיל לבצע מה שאת הצעת לי תודה לך סיגל .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד התבטאות נורא.
    קרן
    20/02/2009

היי, אני בת 22 ,ויש לי בעיה שדיי מפריעה לי ביום יום. יש לי פחד מהתבטאות.הפחד מהתבטאות הזה נובע מחחש שיחשבו שאני טיפשה,או שלא יבינו אותי כפי שאני רוצה שיבינו אותי. אנשים שקרובים אליי נורא קל לי להתבטא וליעץ,זה בא לי בצורה הכי קלה ופשוטה שיש,אך שזה מגיע לאנשים חדשים שאני מכירה עם הזמן,אני בעיקר שותקת. קשה לי עם זה נורא.זה פוגע בי בצורה נוראית.ואני גם אתן הסבר, יש לי חבר כבר שנתיים וחצי,הוא גר לבד הוא לא גר עם ההורים.מידי פעם אנחנו הולכים פעם לאמא ופעם לאבא(הם גרושים).אנחנו אומנם כבר שנתיים וחצי ביחד אבל אני התחלתי להכיר אותם רק בשנה האחרונה. מה שאני רוצה להגיד בכל זה,שבגלל שהוא לא גר עם ההורים ואנחנו לא רואים אותם יותר מידי.אז נורא קשה לי להפתח לאמא שלו או לאבא שלו ולדבר איתם שיחה נורמלית.אני בעיקר שותקת כל הזמן .ככה זה גם עם אח שלו,אח שלו טיפוס כזה ששופט אנשים על סמך כלום.הוא עו"ד אח שלו כל הזמן רומז לי על כך שאני כל כך שקטה ולא מדברת יותר מידי.בכלל המשפחה שלו פיתחה כלפי סטיגמה כזאת של "אחת שלא מדברת,שלא מוציאה מילה מהפה". זה שובר אותי כי קשה לי להפתח בקלות ,אני צריכה להכיר את הבנאדם בצורה כל כך טובה בשביל להתפח בפניו ובאמת להתחיל לדבר.וגם אז אני אחשוש מחוסר הבנות. אני נורא רוצה להתקרב למשפחה של חבר שלי ,כמה שיותר.אבל מתקשה בטירוף ופה החסרון הזה של ה להפתח פוגע בי נורא.המשפחה שלו כבר התייאשה ממנה ואניחושבת שהם הגיעו למצב שבארוחות שבת ,או כל ארוחה שהיא הם כבר לא מנסים לדובב אותי . מה אפשר לעשות בנידון? מה אני כבנאדם שנורא קשה לו להפתח ולהתחיל לדבר בבטחון כל כך מלא,מה אני יכולה לעשות? אני ממש חוששת מדיבור עם אנשים חדשים,העניין הזה של הפחד מהטיפשות של הפחד הזה מלצאת לא בסדר,שלא יבינו אותי.אני מפחדת שאנשים יחשבו שני ממש בורה. מה ניתן לעשות?זה משהו שאני ממש חיה איתו ביום ביום וזה שובר אותי בעיקר עם המשפחה של חבר שלי. איך אני יכולה לפתור את זה בעצמי?בלי פסיכולוג. תודה רבה על הסבלנות.

לקביעת תור
    סגירה
    פחד התבטאות נורא.

הוספת תגובה

• היי ,

אלעד
    21/02/2009

דבר ראשון, לפי האופן שבו התנסחת כאן אין לך שום בעיית התבטאות ואת לא נשמעת בורה בכלל.. לגבי הפחד - אני יכול להזדהות . גם לי היתה בעיה דומה הרבה שנים, כשהייתי קצת יותר צעיר... מה שעזר לי זה קודם כל לנסות לדבר בחופשיות עם בן שיח אחד (זר או אדם לא כל כך קרוב), ואח"כ לאט לאט להרחיב את המעגל, כלומר , לדבר עם שני אנשים ,ואח"כ עם שלושה, ואח"כ בקבוצה. אני מודה שעד היום ככל שהקבוצה גדולה יותר כך החששות מתגברים, ולדבר מול קהל אני עדיין לא מסוגל.. אז אני לא יכול להגיד שהעצה שלי מושלמת מניסיון, אבל נראה לי שזה כיוון טוב. כשפוגשים אנשים מוחצנים כמו האח העו"ד, טבעי ש"מתכווצים" קצת. זה קורה להרבה אנשים וגם לי... השאלה היא אם אפשר "לשבור את הקרח" עם אדם כזה במגרש שלך - למשל, לדבר איתו על נושא שאת מבינה בו מאד והוא פחות, כך הוא יעריך את דעתך למרות שתגמגמי קצת בהתחלה, ודרך זה ילמד להעריך אותך באופן כללי כאדם אינטיליגנטי גם בתחומים אחרים.. תרגישי טוב אלעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חבתית

סיגל לוי
    21/02/2009

שלום לך
    נראה לי שמה שאת מתארת הוא סוג של חרדה חברתית
    חרדה שבאה לידי ביטוי במפגש עם חברה (ובטח לא מוכרת)
    מצטרפת לכל מה שאלעד המליץ לך
    אתה יכולה לקרוא על כך יותר, להבין
    לזכור שאת לא צריכה להוכיח את עצמך עם כל משפט שאת אומרת
    ושאף אחד אינו כזה גאון שתמיד אומר תמיד רק דברים חכמים
    ושזה לא צריך להיות אכפת לך עד כדי כך שכל מה שאת אומרת יראה תקני לכולם

בכל אופן, אם כל זה לא עוזר לך
    אולי תפני לטיפול קצר מועד, המתמקד בטיפול בחרדה החברתית שלך
    אם את רוצה לשנות זאת, בוודאי תמצאי את הדרך
    בברכה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה..

קרן
    21/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה
    ליאת
    18/02/2009

יש לי בעיה מאוד רצינית שמכניסה אותי לדכאון עמוק הרבה אנשים אומרים שיש לי ריח רע מהגוף. אם זה חברים מהעבודה שסותמים את האף לידי ואם זה אנשים שזורקים מאוד מסריח ולא רק בעבודה גם בתור בסופר אנשים מתרחקים באוטובוס כשאני יושבת ליד משהו הוא קם ועובר מקום או מדבר בטלפון וטוען שבא לו להקיע ומסובב את הראש ממני גם החברים כבר התרחקו אני מיואשת מאוד מרגישה דחויה בודדה אני רוצה ללמוד עכשיו במכללה אבל מפחדת ובטוחה שיתרחקו ממני זה מתסכל מאודדד מאודד ואני כבר לא יודעת מה לעשות זה לא נובע מחוסר הגיינה כי אני נקייה מתקלחת מסתבנת מתבשמת לא בא מהשיינים כי אני מצחצחת אותם הרבה ולועסת מסטיקים אני מיואשת עזרה בבקשה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה

הוספת תגובה

• אולי רפואה אלטרנטיבית

סיגל לוי
    18/02/2009

שלום ליאת
    כדאי להתייעץ עם גורמים מהתחום של רפואה משלימה
    אולי תבדקי עם הומאופט
    או נתורופט
    שינסו לאתר את המקור לריח הלא נעים
    האם זה למשל בעיית הזעה
    או בעיה אחרת שאת לא מודעת אליה
    שינויים בתזונה יכולים למשל מאד להשפיע
    המשיכי לברר, עד שתמצאי את המקור
    ועוד עצה קטנה
    יש שמנים אתרים שמתנדפים
    ויש להם ריחות נפלאים (כמו לבנדר, ורד, יסמין)
    שווה לבדוק, להריח ואולי להשתמש אם ימצא חן בעיניך
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה לאדם קרוב
    נעמה
    18/02/2009

שלום נדמה לי שאני הכי קטנה פה, אני בת 16 אבל אני מבקשת עיצה. יש לי חבר שאני מאוד מאוד אוהבת אותו ואני חושבת שאני צריכה לעזור לו אבל אינני יודעת איך. הוא נמצא עכשיו במצב ממש קשה ואני די מבינה אותו, ההורים שלו עומדים להתגרש בקרוב ואבד לו כלב שהוא מאוד אהב. יש לנו עכשיו בבית הספר תקופה קשה של מבחנים והוא לא מצליח להתרכז בלימודים כמו שצריך בגלל הרגשותיו הפנימיות הקשות. אני מרגישה שאני חייבת לתמוך בו ואני כל הזמן אומרת לו שאם הוא צריך עזרה או תמיכה אז אני תמיד אוכל לעזור לו, אבל הוא שואל איך אני יכולה לעזור לו והוא צודק כי אני באמת לא יודעת איך. אך עניתי לו שאני כבר אמצה דרך. אני מאוד מבקשת מכם שתביאו לי עיצה כלשהי שיכולה לעזור לי לעזור לו במצב הקשה הזה. תודה מראש!!!

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה לאדם קרוב

הוספת תגובה

• עזרה של חבר

סיגל לוי
    18/02/2009

שלום נעמה
    חבר עוזר מעצם זה שהוא שם
    מעצם זה שאכפת לו
    שהוא מקשיב
    שהוא תומך
    אולי מחבק כשצריך
    את לא אמורה לפתור את המשבר בין הוריו
    או להשיב לו את כלבו
    אולי בלימודים דווקא כן תוכלי לעזור
    אבל פשוט תראי לו שאת שם אם הוא צריך
    כפי שאת במילא עושה...
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בסדר

נעמה
    19/02/2009

אני מבינה, תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה עצמית בגוף ובנפש
    בת 25
    18/02/2009

הבעיה התחילה לפני כחמש שנים - כן , התחילה אחרי שהרופא אמר לי היום את חופשית ממיני ! את סיימת כל הטיפולים והניתוחים האפשרים שבידיי ! את לא צריכה לבוא הנה עוד ! ... נו , באמת , האם כך נפרדים ?! אחרי 15 שנה - טיפולים שונים ואישפוזים מתמשכים וביקורי במרפאות - כך נגמר הכל - ! מאז הילדות ולא זוכרת את עצמי אלא בבה"ח ( נכוויתי מגיל 5 מאש גלויה ב60% מגופי ) אני רואה את עצמי מכורה לבה"ח - כאב זה חלק ממני שבלעדיו לא יכולה לחיות , אז כך נגמלים ?!... הבעיה היא כך - מאז זה ואני "הורסת את עצמי" ! עושה "שטיות" כדי ללכת לבה"ח . מזיקה לעצמי רק כדי להתאשפז . עושה הכל כדי לצחוק על הצוות הרופאי אפילו אם זה מלווה בכאב ! איזה כיף לראות את הרופאים תוהים במצבי !אפילו רופאים בכירים ופרופ' קשה להם לאבחן את "מחלתי" ! ממש נורא לראות רופאים צוערים וקטנים מזיזים את ראשם ואומרים בקיצור לא יודעים ! אפילו לקיחת דם והכנסת עירוי זה כמעט בלתי אפשרי בדרך הרגילה !... אוקי - זה הוא סיפור קטן מהסיפורים שלי - אבל שיושבת לבדי וחושבת על כך - אז, מתחרטת על הכל , איזה טיפשות עשיתי ? האם נזק והרס עצמי זו חוויה גדולה ? בא לי לצעוק בקול רם " נמאס לי, מספיק , די אני מצטערת על הכל - בא לי להגיד לרופאים סליחה אני זאת שגורמת לגופי ונפשי את הכאב והסבל הרב הזה , ... " את האמת , נמאס לי מהשטיות שאני עושה , בא לי להפסיק הכל , אבל לא מצליחה... אפילו לספר למישהו לא יוכלה ולא חושבת שאני אעיז ...

לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה עצמית בגוף ובנפש

הוספת תגובה

• תודה ששיתפת

סיגל לוי
    18/02/2009

שלום לך
    הנה כאן באנונימיות הצלחת לשתף
    נראה לי שהבעיה היא שאת מגדירה כאב כחלק מהאופן שבו את מכירה את עצמך
    ומרגישה את עצמך
    ושאת רואה טיפול רפואי כיחס טיפולי, אולי כביטוי לחום
    קשה לך לראות את עצמך זוכה בחום גם בלי פגיעה גופנית
    פשוט כי אוהבים אותך או כי את ראויה
    ייתכן שמה שאת סובלת ממנו הוא מזוכיזם.
    כדאי גם לקרוא על תסמונת של פגיעה עצמית ונסיונות אשפוז (נדמה לי שקוראים לה מינכהויזן, על שם הברון)
    קראי על כך יותר ותראי אם זה מתאים לך
    אם תרגישי שזה אכן מתאים לתחושותיך כדאי לפנות לטיפול
    ולא להצליח לסדר שוב את הרופאים
    עד שלבסוף כבר לא תהייה שם מישהי בכלל
    ויפה שעה אחת קודם
    המון כוח להתמודד
    מסיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להיות חזקה
    פאני
    17/02/2009

היי שמי פאני ואני בת 22 מגיל 16 הייתי אם גבר שחשבתי שאני אוהבת ואחרי שיתחתנתי איתו והבאתי ילדה לעולם הבנתי שהוא לא בישבילי ועזבתי אותו ליפני 8 חודשים ביזמן הפרידה שהייתי נורא שברירית וצמאה לאהבה הכרתי גבר מושך ושנתן לי את כל מה שלא היה לי והוא היה 15 שנה מעליי אבל הבעיה הייתה שהוא נשוי בהתחלה חשבתי שזה רק יהיה סטוץ וזהו אבל זה לא היה ככה המשכנו להיסחף עם הכיף שהיה לנו ,באיזה שלב עזבתי אותו וחזרתי לבעלי ואז ניפגשנו במסיבה של חברים וחזרנו,בערך חודש הייתי גם איתו וגם עם בעלי עד שעזבתי סופית את בעלי ונהייתי רק שלו ומישם הכל ניהיה גרוע יותר יתאהבתי בו כמו שבחיים לא אהבתי וזה ממש לא אופיני לי אני באה מבית מסורתי וגם פעם כמעט חזרתי בתשובה וזה ממש לא אופיני לי לעשות דבר כזה ועכשיו אחרי שאני מרגישה שזה לא בישבילי שאני רוצה אותו לעצמי והוא כבר הבהיר לי שהוא לא יהיה שלי אני רוצה לסיים את זה אבל לא יודעת איך להתמודד עם הכאב תעזרו לי בבקשה!

לקביעת תור
    סגירה
    להיות חזקה

הוספת תגובה

• ראויה להיות נאהבת

סיגל לוי
    18/02/2009

שלום פאני
    שתי מערכות היחסים שהיו לך, בסופו של דבר לא היו מצמיחות
    הגבר הנשוי שהתאהבת בו אמנם הציע לך את אהבתו
    אבל מעולם לא התכוון כנראה לעזוב את יתר עולמו
    והתכוון שתהיי רק חלק נסתר מעולמו
    ולא תתפסי את הבמה כולה
    זה לא הוגן
    ומגיע לך קשר שלם ולא חלקי
    חשבי על כך ואולי זה יעזור להבין שהקשר הזה
    גם אם היה נעים
    לא היה מצמיח עבורך
    נסי להאמין שיכול להיות קשר טוב יותר עבורך
    קשר שיקבל אותך באופן מלא וגם את ילדתך
    אין ספק שזה לא קל למצוא
    אך אם מאמינים בכך, אולי זה מקל על ההתמודדות עם הכאב
    גם הדת והמוסר יכולים לתמוך בך שזה לא היה קשר נכון
    מקוה שעזרתי במשהו
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה