מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צער מהמשפחה בקשר לעזרה לאמא,ירדנ ה16/02/2009
שלום רב. אני בת 46 נשואה פלוס שלושה ילדים ב"ה.זה זמן רב אני עוזרת לאמי. אמי בת שמונים וחמש .אני כל הזמן הולכת אליה והולכת איתה לרופאים וכו'. כל העזרה הזאת התחילה לפני כשמונה שנים כשהיא עברה ארוע מוחי לא קשה מדי.החיים שלי מאז היו מאוד סביבה.לדוגמא, כבר שמונה שנים אני מתקשרת אליה יום יום כדי להזכיר לה לקחת תרופות. לדוגמא הייתי באמצע מבחן גדול בקורס שעשיתי והייתי צריכה להפסיק את המבחן באמצע כי התקשרו אלי שאמי לא מרגישה טוב, והיא לא מוכנה ללכת לבית חולים חוץ ממני. כמובן שלא יכולתי להשאיר אותה ככה ועזבתי את המבחן כדי לקחת אותה לבית החולים.כמובן שאחר כך ישנתי בבית חולים ימים ולילות וכו'.מכיון שהדבר היה כרוך בהרבה עצבים מצדי ומצד ההתייחסות לאחי ולשלוש אחיותי, אז החלטתי לקחת את זה כמצוה וכעבודה. אז עד היום שאני הולכת לאמא שלי אני מתייחסת לזה כמו עבודה ולא כמו שזה אמא שלי, אחרת הייתי משתגעת. אני רוצה לציין שאני הקטנה במשפחתי,אני רוצה גם לציין שאמא שלי לא בן אדם קל, ואני אחד היחידים שמסתדרים איתה ברמה כזאת שאפשר לעזור לה ולשוחח איתה.כשניסיתי להביא לה עזרה מבחוץ היא לרוב התלוננה וזרקה אותם.היא אישה מאוד איטלגנטית אבל לא יודעת לתקשר עם אנשים בכלל. רק ברמה של לדבר על פוליטיקה וזהו.אני רוצה לציין שנכדות ישנות אצלה כל לילה ובכלל היא לא נשארת לבד. יש לנו תורנות מסביב לשעון. סליחה שאני מאריכה כל כך אבל עכשיו אני אסביר את עיקרי הבעיות שלי. בשנה האחרונה אמא שלי צריכה המון עזרה, כולל עזרה בשירותים פעמים רבות. וכמובן גם ברחיצה. אני עוזרת לה המון. מזה כשנה היא הסכימה להתרחץ רק איתי. אני באה אליה כל יום. אני ממש על סף התמוטטות ואמרתי לה שאני אתמוטט אז היא הסכימה שאני אביא אישה לכמה שעות בבוקר,ויש לה עשר שעות מבטוח לאומי שבאה אליה אישה, אבל איתה היא לא מתרחצת וכמעט לא הולכת לשירותים, כך שאני עדיין באה כל יום בצהריים. אבל יותר מכל , ולכן אני כותבת אליך זה ההתייחסות של האחיות שלי. הן לא מוכנות להכנס איתה לשירותים!! יש לי שלוש אחיות שמסוגלות לעשות זאת אבל אינן מוכנות. ביום חמישי דברתי עם אחותי רינת על כך והיא אמרה לי: אני לא אכנס עם אמא לשירותים!! אני אביא עוזרות (אין לה כסף היא אומרת שהיא תתרים אנשים) אבל אני לא אכנס עם אמא לשירותים ,וכך גם שתי האחיות האחרות שלי ,רק שהן לא כל כך מדברות על זה , אז לפחות זה לא כל כך מציק לי.עכשיו אני שואלת איך מתמודדים עם כזה קונפליקט ?! אתן לכם משל, זה כמו שיש לאמא שני ילדים אחד עובד קשה ומפרנס לגמרי את האמא, והשני אומר: אני לא מוכן לתרום שקל, ויש לו אפשרות לזה. אני רוצה לציין שהכל נופל עלי ועל משפחתי.אצל בעלי במשפחה שלו גם האמא צריכה עזרה אבל שם כולם נכנסים איתה לשירותים. אגב בעלי עבר נתוח לב לפני כמה שנים. איך מתמודדים עם הצער והתסכולים מהמשפחה? תודה רבה מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה לאמא מבוגרת
סיגל לוי16/02/2009שלום מירי
אכן את עושה מצווה
אולם נראה שהעומס עליך כבד מדי
ושאת על סף התמוטטות
אולי ליבך רך מדי
זה נכון שלאמך הכי נוח איתך
אולם האם את מוכנה להקריב את כל חייך ואת לימודיך וזמן עם משפחתך שלך
רק כי אמך חשה לא נוח עם אדם אחר מלבדך?
תעשי חשבון מה את מסוגלת ויכולה
והשתמשי יותר בעזרה שמיגעה לכם מביטוח לאומי
הסבירי לאימך שאין ברירה ושאלה אנשים מקצועיים
הרי אם אמך הייתה בבית חולים חלילה
היא לא הייתה בוחרת מי היא רוצה שיטפל בה
לעיתים אין ברירה
מצד שני, נסי להיות יותר אסרטיבית מול אחיותיך
לדבר אל ליבן
לבקש שיתגברו על הקושי שיש כמובן גם לך
ושביחד יהיה קל יותר לתמוך באמא
זה קשה, אך מאחלת לך הצלחה בשינוי שיאפשר לך גם לתמוך באמך
וגם לחיות חיים משלך
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבתמר2415/02/2009
ההיסטוריה שלי כל כך ארוכה ומורכבת, אין לי כוחות לכתוב אותה, ואני מניחה שלאף אחד לא יהיה כוח לקרוא אותה. רק אגיד שאני בת 24, ושנים אני עם הפרעות אכילה (ממש לא אנורקסיה, לצערי הרב. אלא משהו בין אכילה כפייתית לבולימיה, תקופות של זלילות, תקופות של המון הקאות, תקופות של נסיונות צום, וכל חיי אני במשקל יתר גדול - לפעמים חולני) ודיכאון. בגיל 16 אושפזתי במחלקה פסיכיאטרית. הייתי חותכת את עצמי וכולי וכולי. עברתי הרבה טיפולים שונים. אני כבר שנתיים מטופלת אצל אותה פסיכולוגית ולאחרונה אחרי הפסקה די גדולה חזרתי למעקב פסיכיאטרי ולטיפול תרופתי כי הדיכאון החמיר. אחרי שנתיים של טיפול אצל אותה מטפלת, שאני אוהבת ומעריכה, המסקנה היא שאני לא מסוגלת לתת לאנשים לעזור לי, שאני רוצה עזרה אבל הודפת אנשים פעם אחר פעם. לפעמים הפגישות בטיפול בנויות כמעט רק משתיקות, וזה כל כך מתסכל, שאני רוצה לדבר ולא מסוגלת. עוזר לי שהיא שם, אני צריכה אותה, אני מפחדת מאוד לאבד אותה (ובעוד 3 חודשים היא אמורה לצאת לחופשת לידה, מה שהביא אותי למקומות מזעזעים בתקופה האחרונה) ויחד עם זאת כל כך הרבה פעמים, בעיקר אחרי שאני יוצאת מפגישה אצלה, ומרגישה שבא לי פשוט למות ושאני לא מסוגלת לשאת את זה יותר - אולי אני לא ניתנת לטיפול. אני כל כך דפוקה, אני באמת דפוקה, אני לא רואה דרך יציאה מזה, מהפחד האיום, מהבדידות, מהשנאה העצמית האינסופית הזו, מהכאב שתופס כל חלקה בי, מהחולי. בימים האחרונים הגעתי למקומות נורא אפלים, מחשבות על מוות, כאלה שלא היו לי כבר תקופה, והתנהגות הרסנית שאני מכירה מפעם. וזה מפחיד. אבל גם קצת משחרר. יש משהו מנחם בידיעה שאני יכולה לזרוק את הכל לעזאזל ופשוט לוותר על עצמי וזהו. למצוא פתח החוצה מהסבל הזה שכרוך בלהיות אני. בבדידות יש משהו איום ונורא. מכאיב עד העצמות. והידיעה שאני היא זו שמבודדת את עצמי (אפילו אם לא במתכוון ) היא עוד יותר איומה. יש בתוכי נהרות שלמים של בכי. אבל שום דבר לא יוצא. הכל חסום. מכאיב. נדמה שאם אתחיל לבכות לא אוכל להפסיק. גם כך אני מרגישה מתפוררת, מה יקרה אם הכל יתפרץ? אהיה רסיסים רסיסים בודאי. כתבתי המון, אני מצטערת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב עוצמתי
סיגל לוי15/02/2009שלום תמר
תודה על הכנות והשיתוף
מרגישה שאת כן מצליחה להעביר במילים משהו מעוצמת הכאב שאת חווה
גם כן מרגישה שמה הכתבת כאן הוא בעצם בקשה או פנייה לעזרה -
זאת אומרת שאת כן מסוגלת לכך
גם אם זה יותר קל כי זה וירטואלי
בכל מקרה טוב שיצרת קשר משמעותי עם המטפלת שלך
ואכן יציאה לחופשת לידה מפירה את המאזן
ומפחידה
וגם בוודאי נחוות כנטישה
אך אולי יש עוד זמן לעשות הכנה לקראת זה
ואולי כבר צברת מספיק כוחות לשאת את ההפסקה
מבלי באמת לחזור לאחור
בכל מקרה, גם אם את לא מרגישה שינוי בדפוסים שלך
הכרה בהם וקבלה שלהם זה חצי מהדרך...
סבלנות
שינוי מצריך זמן ואנרגיה מרובים
מקוה שעזרתי לך במשהו
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה קבוצתית בשביל פוסט טראומהcy13/02/2009
שלום אני מתענינת עם משהו יכול להמליץ לי על איזה קבוצה של תמיכה בשביל אנשים שסובלים מפוסט טראומה - עם בכלל קימת כזאת קבוצה באזור חיפה - אם אתם לא מכירים אז עם משהו יכול להמליץ לי על איזה פסיכולוג שמתמצא בתחום הזה אני רוצה לעזור למשהוא שצריך עזרה בתחום הזה תודה מראש !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסט טראומה...
רונן דוד13/02/2009
ממליץ לך לפנות לאגף השיקום ברח' דוד המלך 44 בחיפה,
הם מארגנים קבוצות כאלה לנכי צה"ל.
כמו כן, ממליץ לך לפנות למחלקה הפסיכיאטרית הפתוחה של בית חולים רמב"ם,
גם הם מארגנים קבוצות תמיכה נפשיות...
בהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסרת אוניםאנונימית13/02/2009
אני בת 23 יש לי חבר בשנה וחצי האחרונות אבל אנחנו מכירים המון שנים יש אהבה גדולה אבל אנחנו רבים על הכל ללא הפסקה ועושים הרבה רע אחד לשני לפני כמה חודשים עברתי משבר ובגדתי בו התנשקתי עם מישהו אחר אבל לא משהו ממושך אלא כמה רגעים והדפתי אותו ממני הבעיה היא שהבן אדם הזה עבד איתי והקשר בינינו לא נפסק במשך חודש (קשר טלפוני בלבד) אני יודעת שאין תירוצים לדבר כזה אבל באמת עברתי תקופה קשה מאוד חבר שלי גילה את זה ועכשיו הוא ממוטט אני מצטערת עד עמקי נשמתי ורוצה לחפר ולפצות שום דבר שאני אומרת לא עוזר.... בבקשה, מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחריות על מעשים...
רונן דוד13/02/2009
אין מה לעשות, את צריכה לקחת אחריות על מעשייך,
גם אם מעדת ברגע של משבר.
נסי לדבר עם בן זוגך,
אם זה לא עוזר אז אין מה לעשות,
לפעמים מעשים שלנו קובעים לנו הרבה מאד דברים לטוב ולרע...
בהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות רעות ופחד ממוות של אנשים קר.קרן12/02/2009
לאחרונה הראש שלי מלא במחשבות רעות. לגבי הכל בחיים.במיוחד לגבי הקורבים אליי. למשל,אם יש מישהו קרוב אליי בין אם זאת אמא או חברה,חבר ידיד כל אחד שלא עונה לי,אני ישר מאבדת את עצמי ומתחילה לחשוב מחשבות נוראיות שבסופן מובילות למחשבות על מוות. אני לא יכולה יותר הראש שלי מפוצץ ברע בזמן האחרון.זה פשוט מלחיץ כבר.אני מגיעה למצב שבו אני מתחילה לצעוק לבד על עצמי להפסיק לחשוב ככה. אני בת 22 עובדת במשרה מלאה יש לי חבר כבר שנתיים והכל ברוך ה' בסדר.לעולם לא סבלתי מדכאון חריג או ממחלת נפש אחרת.גם אין את זה לאף אחד במשפחה שלי. טראומה לאחרונה לא עברתי.חוץ מיזה שסבא שלי נפרד אבל אני לא חושבת שזה מה שגרם לי למחשבות הרעות כי הם התחילו הרבה לפני. איך אני יכולה לצאת מהברוך שנכנסתי אליו? תודה על הסבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפטר*
קרן12/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת
דניאלה הרץ12/02/2009נראה לי שאת סובלת מאד ופוחדת. לפעמים אי אפשר לצאת מה"ברוך" לבד או שזה מאד קשה ולמה לסבול. פני מהר לטיפול. אפשר שתפני לרופא פסיכיאטר או לפסיכולוג דרך קופת- חולים. ואני מקווה שתרגישי טוב במהרה.
דניאלה
לא הבנתי למה התכוונת בכותרת "נפטר" , למה הכוונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהודעה הראשונה
קרן13/02/2009בהודעה הראשונה רשמתי שסבא שלי "נפרד" והתכוונתי לנפטר. פסיכיאטר?????קצת מלחיץ אותי כל העניין הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה שאולי תעזור
חסוי14/02/2009תדברי עם הסביבה שלך על הבעיה או אולי תרשמי כל פעם במחברת את המחשבות שלך כדי שזה יצא מהראש ותנסי לחשוב על כך שסבא שלך חיי חיים ארוכים וזכה לעשות המון דברים. תראי את הדברים החיובים של החיים. אני יודעת שזה קשה להתעלם מן המחשבות והם יצוצו מידי פעם כי תמיד אנחנו מפחדים מהלא נודע תנסי לעשות פעילות גופנית שמאוד עוזר ואני בטוחה שיש עוד טיפים שאת יכולה לקבל מסביבתך, תעזרי בהם. מקווה שנתתי לך כמה טיפים שיעזרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת
דניאלה הרץ15/02/2009אין טעם להילחץ מפסיכיאטר. פסיכיאטר הוא רופא של הנפש , וכשהנפש סובלת הולכים לרופא כמו שהולכים לרופא כשהגוף סובל. אני ממליצה לא רק על טיפול של שיחות עם פסיכולוג/ית אלא על רופא כי רק רופא רשאי לתת טיפול תרופתי, שיתכן שיעזור לך מאד (אם הרופא יחליט שכדאי גם עזרה תרופתית ולא רק שיחות). אם קשה לך עם רעיון קבלת עזרה מרופא פני לפסיכולוג.
הסבל שאת עוברת מלחיץ יותר מכל רופא.
אל תזניחי את עצמך.
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמכרותאשל11/02/2009
שלום רב אני בן 26 נשוי ויש לי בעיה גדולה שאני מנסה למצוא לה פיתרון כבר המון זמן אני כבר המון זמן מאונן בקצב מאוד גבוה...זאת אומרת פעם או אפילו יותר ביום אם זה באמצעות פנטזיות או באמצעות פורנו(אינטרנט) מצב זה פוגע כמעט בכל תחומי החיים שלי(לדוג' בלימודיי שאני לא מצליח להתרכז ועוד) ראוי לציין שאני בחור דתי ויש איסור מאוד חמור לעשות זאת,וגם אני ואישתי מנסים להרות ומצב זה פוגע באיכות הזרע שהוא יחסית חלש בגלל הסיבות הנ"ל.... אני מבקש בכל לשון של בקשה עזרה...מצב זה מסכן את עתידי ופשוט מתסכל אותי... תודה רבה.... אשל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות
סיגל לוי11/02/2009אשל שלום
ייתכן שאתה אדם עם רמה גבוהה של יצר מיני
ייתכן שאם היית חילוני, לא הייתה עם זה בעיה
היות שזה נוגד את האמונה ואורח החיים שלך, זה הופך לבעיה
תבדוק עם עצמך האם באמת אין לך שליטה בכך
ובנוסף אולי כדאי לך להעזר בגורמי תמיכה
למשל להתייעץ בדיסקרטיות עם רב שאתה מעריך ואשר יוכל לתמוך בך, לייעץ ולא רק לבקר
ואם זה לא בא בחשבון
אולי כדאי להיוועץ בסקסולוג
שמעתי שיש גם שירותים כאלה דרך הקופה
בכל אופן, אם זה כל כך מפריע לך
תבדוק אם אתה יכול לנהוג אחרת
שכן, איזהו הגיבור, הכובש את יצרו...
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עם בנות בגלל סטיגמהאלעד07/02/2009
שלום , אני בתחילת שנות העשרים המאוחרות לחיי, ויש לי בעיה עם בנות שמלווה אותי בשנתיים האחרונות מאז אובחנתי כסכיזואפקטיבי (סכיופרניה קלה עם קצת דיכאון לפעמים) ועברתי אשפוז קצר ועצוב. מאז אני משתקם , מי שמדבר איתי לא מרגיש שהוא מדבר עם משוגע לשעבר, כי אני רהוט ומדבר לעניין .מתפקד , עובד, לומד, יוצא עם חברים ,נוהג, עושה סידורים, מנהל חשבון, ונראה טוב ומסודר (די חתיך לדעתי) וכו' אבל עדיין גר אצל ההורים מאז.... עדיין יש קצת חרדות וקשיים אבל הם משפיעים פחות והם בעיקר פנימיים ולא משפיעים על ההתנהלות.. חוץ מזה בעבר הייתי נורמטיבי מאד - עשיתי צבא קרבי , וגם למדתי באוניברסיטה ועבדתי בעבודה טובה במקביל. .. ... הבעיה היא שכשאני רוצה להתחיל קשר עם מישהי - בין אם פנים אל פנים ובין אם באמצעות האינטרנט - לרוב זה מתחיל ברגל ימין, אני משתמש בחוש הומור שלי ובאמפתיה ובנחמדות שלי (אני בן אדם שנחשב חברותי בקרב המשפחה וחברים) , הקשר מעמיק עם הזמן , מתחילים לדבר שיחות נפש, ואז מגיע השלב שאני מרגיש צורך לשתף במה שעברתי (באשפוז ובאבחנה)... והשלב הזה זה בערך השלב האחרון בקשר. באותו רגע הכל בסדר, נראה שהן מבינות ולוקחות בפרופורציות. ואח"כ הן מתאיידות. זה כבר קרה לי 4 פעמים וזה מכאיב ומתסכל. אני מרגיש שנעשה לי עוול, ששופטים אותי לפי אבחנה בתיק הרפואי ולא לפי מי שאני באמת ,אמרו עלי שאני סכיזופרן ועכשיו לך תוכיח שאין לך אחות........... לא יודע מה לעשות, מצד אחד אני לא רוצה להסתיר דברים ולהרגיש שקרן או רמאי, מצד שני זה הורס לי את החיים בשיטתיות. אני לא אדם דתי אבל ביהדות מקובל לומר שאם אפשר לקלקל אפשר לתקן, ושגם רשעים יכולים לחזור בתשובה, ואני לא מבין למה אני לא יכול לנקות את הכתם של הסכיזופרניה גם כשזה רק רישום על חתיכת נייר, ואני אדם אחר וחדש. אלעד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטיגמה...
רונן דוד07/02/2009ליבי ליבי אלייך...
אני ממש מבין את מה שאתה מתאר,
כנראה שאין ברירה, עלייך להוכיח כל פעם מחדש שאתה
לא רוצח תינוקות או שודד אלים, אין ברירה, לא בחרנו בזה...
תהייה עצמך, אמיתי ותלמד להפיק מהרע את הדברים הטובים כי יש כאלה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלעד, רעיון פרקטי.
אפרת07/02/2009תנסה להכנס לאתרי היכרויות כמו lovedavka לחולים-לשעבר. ייתכן מאד שתמצא מישהי טובה ונעימה הנמצאת במצב דומה מאד לשלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רונן. אפרת -
אלעד07/02/2009תודה גם לך על העצה. ראי - אני סולד מהאתר הזה וממשרד השידוכים הנלווה לו, מכיון שלדעתי הוא מבזה את כבוד האדם. יש מגוון נושאים ודרכים שעל בסיסם בני זוג יכולים למצוא חיבור, תחומי עניין מגוונים, ספרים אהובים, שפה משותפת, פילוסופיה והשקפת עולם, טעם מוזיקלי, וכו וכו'.. מה שבאתר הזה מנסים לעשות זה לשדך אנשים דרך התוית שהחברה הדביקה להם, אות הקין, כשהמכנה המשותף (לפעמים היחיד) של זוג כזה הוא ששניהם קורבן של חברה דורסנית ומפלה. מצא מין את מינו..... תארי לעצמך שהיו מנסים לזווג בחור ובחורה על בסיס זה שהמכנה המשותף של שניהם הוא צלקת על לחי ימין? זה היה יכול כמובן להצליח ואולי היתה צומחת אהבה גדולה - אבל בשורה התחתונה, זה מגוחך ומזעזע ולא הומני.......... אני מקווה שאני לא צריך להסביר את גודל הגרוטסקה.. למעשה, מה שאתר זה ודומיו עושים זה להנציח את הסטיגמה ולהעצים אותה. יש מאחוריו תפיסה פטרונית של עובדים סוציאלים, פסיכיאטרים ואנשי בריאות הנפש שרואים לנגד עיניהם לא בני אדם אלא "חולים" או סימולי אבחנות מהדי אס אם. ואם להפליג קצת על כנפי האלגוריה זה משהו שקצת מזכיר לי את הרעיונות של חוקי נירנברג -שיהודים יכולים להתחתן ולהוליד רק עם יהודים... סליחה על ההשוואה , אבל יש לא מעט הקבלות שאפשר לעשות : הכנסת ה"משוגעים" לגטאות רחוק מהעיר, מאחורי גדרות חשמליות (ובבית החולים הפסיכיאטרי הגדרות אכן חשמליות.... ) ביצוע ניסויים וטיפולים רפואיים בכפיה בבני אדם [מזכיר משהו?]במחלקות סגורות, איסור על "חולי הנפש" לעבוד בעבודות מסוימות - משרדי ממשלה מקומות עבודה ציבוריים, בידוד במועדוני 'אנוש', בעבודות נתמכות בשכר רעב, עד כדי רעב ממשי.. שלילת חירויות ללא הליך הוגן [גם ליהודים היה אסור להכנס לבתי משפט], דה הומניזציה - לעג ,ביזוי מושא לרכילות, "גרפים תפקודיים" , שלילת רישיונות נהיגה ורישיונות מקצועיים, איפיון שרירותי של בני אדם על בסיס גנטי [משותף גם לתורת הגזע כמובן], ולסיום הגבלות בנישואין ושלילת זכות הבחירה לכנסת (במחלקות) . "חולה הנפש" הוא תת אדם - החברה לוקחת אותו בעירבון מוגבל מאד, לא מאמינים לאף מילה שלו, והוא בעצם בבחינת המקבילה ל "חרש שוטה וקטן" . אז נכון שהפסיכיאטריה לא כופה את עצמה ישירות למעט באשפוזים כפויים (חמור, מרושע ,ופשע נגד האנושות כשלעצמו), אבל היא גורמת פגיעה איומה לנרדפיה באופן עקיף ולפעמים גם כנמרה בעור כבש, כמו כאן. ומקדשת את עצמה כדת ,כאמת יחידה וטוטאליטרית.. ממש כמו הרייך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה מתבטא בצורה מדהימה
דנה26/02/2009ואתה כל כל צודק שאני מרגישה שדיברת בשמי ובשם רבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב אלעד
דניאלה הרץ08/02/2009איש לא הקים את האתר המדובר כדי לכפות על אנשים להשתמש בו. אני משערת שהאתר הוקם על ידי המשתמשים בו בעצמם או למענם ואתה חופשי לחלוטין להתבונן בו ולראות אם יש מישהי הנושאת חן בעינך או לבחור לא להשתמש בו.
איני יודעת מה עוצמת המחלה שעברת או מה קשה היתה פגיעתה והאם האבחון שניתן אכן היה מדויק ונכון. אני מבינה כי אתה לא מסכים עם האבחנה הרפואית, או שאתה חושב שהיא היתה נכונה לזמנה וכרגע אינה רלוונטית?
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדניאלה תודה על ההתיחסות ,
אלעד08/02/2009האמירה המקובלת היא שאדם לא יכול לאבחן את עצמו אבחון פסיכולוגי או רפואי, ואפילו רופאים בדרך כלל הולכים לקולגות ולא מטפילם בעצמם או בבני משפחתם .. כך שצריך לקחת את דברי בערבון מוגבל עם זאת בחוויה שלי האבחון היה שגוי והבדיקה הפסיכיאטרית שלי במיון היתה רשלנית וחפיפניקית.... דברי הוצאו מהקשרם פשוטו כמשמעו - הובנתי על ידי הפסיכיאטרית בצורה מגמתית ודוגמתית, לא עשו לי בדיקות דם שנדרשות (הגעתי למיון אחרי בליעת מינון יתר של כדורי הרגעה ואלכוהול), ולכן מה שאמרתי (דיברתי קצת שטויות) לא שיקף את מצבי הנפשי-פסיכוטי אלא בעיקר את הקוקטייל המיותר שלקחתי (נדמה לי שקוראים לזה "אבחנה מבדלת" - את זה לא עשו כהלכה). עובדה שלמחרת בבוקר כל מה שנשאר מה"התקף הפסיכוטי" שלי היה האנגאובר קל .... ושוחררתי לפני ועדה רפואית. ביני לבין עצמי אני חושב שההפרעה היחידה שאפשר ליחס לי בודאות היא דיכאון ואישיות קצת ילדותית (בעבר, היום אני בוגר יותר יחסית)... עכשיו רשום בתיק שלי סכיזופרניה ולך תוכיח שאין לך אחות. כל רופא שאני פוגש מניח מראש שמה שכתוב שם גובר על מראה עיניו. כששאלתי פעם את הפסיכולוגית שלי באופן ישיר האם היא מרגישה שהיא מדברת עם סכיזופרן או מישהו שהיה בעברו, היא אמרה בפירוש שבטיעונים שלי לשפיות יש לא מעט... כמובן שאם אומר את כל זה לפסיכיאטר הנוכחי שלי הוא ייחס את זה כ"חוסר תובנה למחלה". או פנינה אחרת מהז'רגון הפסיכיאטרי (..אולי פראנויה?).. ועם אקסיומות כאלה אני כבר לא יכול להתווכח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערב טוב
ד"ר אילן קיצי09/02/2009נשמע מצב מתסכל ומבלבל - כאילו אתה לא בטוח אם להאמין לתחושתך הפנימית או לדברי הרופאים. אני שמה עצמי במקומך וחושבת שלו אני במקומך הייתי מוצאת רופא שיבין ללבי, שיקשיב ושינמק. יתכן שיש רופא מסוים שמטפל בך במרפאה או בבית החולים אך זכותך לפנות לרופא נוסף שאתה סומך עליו ולהיוועץ בו. יתכן שכך גם אפשר לשנות את מה שכתוב בתיק ושאני מרגישה שמטריד אותך מאד. לא ברור לי אם כל האפיזודה נמשכה יום אחד בלבד והאם אתה עדיין מטופל תרופתית. ולא ברור לי מה דעתה של המטפלת שלך. דניאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, בעיקרון אתה צודק
אלעד10/02/2009אם כי אני לא יודע איפה מוצאים רופא פסיכיאטר ליברלי עד כדי כך שישנה אבחנה של משרד הבריאות, ואין לי מושג איך הוא יעשה את זה... הבעיה שלי היא פחות פורמלית - מה רשום אי שם במרתפים של לשכת הבריאות, אלא יותר חברתית - איך החברה תופסת אותי פתאום, והיחס של הסביבה אלי השתנה, למרות שאני אותו אדם בדיוק! פתאום מאדם מוצלח ונחמד הפכתי בעיניהם למקרה סעד ותמיד מסתכלים עלי דרך משקפיים כאלה, אפילו באופן לא מודע........ אני מרגיש את זה כל הזמן. לשאלתך: האפיזודה ה"פסיכוטית" נמשכה ערב אחד בלבד למספר שעות, ומאז לא היה לה זכר, ולכן גם לא היתה עילה לאשפוז. המטפלת שלי שמעה את כל הגרסה שלי לאירועים ואמרה שיתכן מאד שאני צודק, ושאין אצלי ,בתקופה הארוכה שאנחנו נפגשים ,שום סימנים של פסיכוזה , סכיזופרניה וכיו"ב... מה שכן אני אדם דיכאוני - אבל שוב, מיחסים את זה באופן אוטומטי ל"דיכאון פוסט פסיכוטי" בלי לקחת בחשבון שכל חיי הייתי על הגבול בין מלנכוליה לדיכאון - ותפקדתי למרות זאת כאחד האדם. יעידו על כך הפסיכיאטרית ורופא המשפחה שנתנו לי תרופות SSRI ודומיהן הרבה לפני האשפוז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב
אלעד10/02/2009אני מטופל תרופתית, אך חודשים רבים כמעט ללא תרופות אנטי פסיכוטיות (גם לפני כן הייתי על מינונים "מניעתיים") , ובכנות - מרגיש הרבה יותר טוב, צלול עירני שמח ומרוכז במידה ניכרת. ירדתי במשקל לערכים נורמאלים והפסקתי לישון הרבה, מאז אותה תקופה של אחרי האשפוז שהולעטתי במינונים גבוהים, ובגלל שרזיתי והפסקתי להיות עייף גם חזרתי בד בבד לתפקוד, הביטחון העצמי חזר בהדרגה , חזרתי לצאת מהבית ולהפגש עם אנשים וכו'  התרופות שאני לוקח הן אנטי דיכאוניות בלבד (מינונים בינוניים) - ואותן אני נוטל בחפץ לב. כי אני מודע לכך לבעייה של הדיכאון. שאגב - הוא מה שהוביל לאשפוז, כי הכל התחיל מניסיון התאבדות... (כמו שכתבתי בהודעות הקודמות) א'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אלעד
דניאלה הרץ12/02/2009על מי אתה מדבר ובעיני מי השתנית כל כך?
אין צורך להיות ליברלי אלא איש מקצוע אתי שנותן את האבחנה כפי שהוא רואה אותה, גם אם יש קולגות למקצוע שחושבים אחרת. זה מאד מקובל ותמיד יש מקום ל"דעה שניה ונוספת" או לדעה של מומחה נוסף. למה לא בעצם אם הדבר יואיל להרגיע את רוחך?
שכן, נדמה לי שמעבר למה שאחרים חושבים אתה חושב על עצמך באופן שונה שכן אתה מאד מוטרד ממה שכתוב "במרתפי משרד הבריאות". אבל אתה כותב שהאפיזודה חלפה לה ולא הותירה נזק. שאתה מטופל ומתפקד ובכלל אתה אדם מוצלח ונחמד וחכם. אם כך אולי תניח אותה מאחוריך או תמצא את הדרך שהשאלה תפסיק להציק לך.
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדניאלה,
אלעד13/02/2009אולי הובנתי לא נכון, המטרה לא היתה לנפנף בסגולותי הטובות שאני "מוצלח ונחמד וחכם וכו'" אלא רק להדגיש את גודל האבסורד בו אני חי.... שקיים פער בין איך שאני מבין את עצמי - אדם ממוצע ונורמאלי - לבין איך שהסביבה הקרובה רואה אותי ,בעקבות הסטיגמה... ה"סטיגמה " הזאת שאני מדבר עליה היא לא סתם מילה ערטילאית מתוך נאומים להגניים בערבי התרמה של 'אנוש', אלא דבר שאני חווה יום יום על בשרי במפגש עם אנשים,חברים ,ודייטים . כשברור לי שיודעים ולהם ברור שאני יודע שהם יודעים, ולכן מדברים איתי אחרת. לא תמיד אני יכול לשים על זה בדיוק את האצבע ולהסביר איך, אבל אני מרגיש שונה וחריג בחברה שפעם הרגשתי בה שווה. ואני משוכנע שזה בגלל הלשונות הרעות יכול להיות שאני טועה והפסיכיאטרים הם לא גילדה , ויש כאלה שיהיו ישרים עם עצמם ואיתי.... לי בכל מקרה היה ניסיון רע עם זה, ונפגשתי כמו שאת מבינה עם מספיק גורמים 'טיפוליים' - התחושה הדי מבוססת היא שיש כאן אפקט של כדור שלג - אבחנה נולדת מאבחנה, וקיים מסלול דטרמיניסטי לכל אחת כזאת.. עד שלפעמים היא נראית כמו גורל בלתי נמנע. הרי ידוע שסכיזופרניה היא מחלה כרונית.. ואיך אפשר לשכנע את המשוכנעים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבלה עצמית...
רונן דוד13/02/2009
מנסיון אישי שלי ושל רבים אחרים שפונים אליי,
אני יכול להגיד לך בוודאות שברגע שתקבל את עצמך כמו שאתה,
בלי לנסות להילחם בכל העולם,
כך גם לא יהיה לך איכפת אבחנות כאלה או אחרות.
זה לא משנה מה האבחנה שלך,
השאלה היא אם אתה מקבל את עצמך על הטוב ועל הרע שלך,
ואם אתה כל כך משתפר, אז לעזאזל האבחנות,
שהרופאים ישאירו אותן לעצמם ואתה תחייה את חייך,
בלי להרגיש צורך לדפוק חשבון לרופא כזה או אחר,
ועל אחת כמה וכמה כל מיני בחורות שאתה מכיר או חברים.
המהות שלך היא לא המחלה אלא מה שאתה מביא לעולם הזה
והמחלה היא דבר זניח ולא חשוב. ברגע שתבין את זה, תוכל לחיות בשלווה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלעד
דניאלה הרץ15/02/2009
אני בטוחה שהידיעה על מחלתך שינתה גישה של אנשים אבל נדמה לי, וזה מובן בהחלט, שפיתחת רגישות גדולה ושיתכן שאתה משליך ממה שאתה חושב ומרגיש על התנהגותם של אחרים. להרגשתי, קודם כל הדבר לא נותן לך מנוח ולא מרפה ממך. אולי תחושת השונות נובעת קודם כל ממך ואתה יכול להשפיע ולשנות אצל עצמך לפני שתשנה אחרים.
בקשר לאנשי מקצוע - מה הסיבה שרופא שהגיע למסקנה רפואית שונה מקודמתה בקשר אילך יהסס מלמסור את חוות דעתו המקצועית האמיתית, ולדעתך יתן עדות שקר מקצועית? למה לו לעשות זאת?
לא הבנתי ממכתביך הקודמים שנפגשת עם אנשי מקצוע רבים.
ולגבי הכרוניות של הסכיזופרניה - כמו בכל מחלה אחרת יש דרגות ועוצמות. יתכן אף שאפיזודה אחת זו ההופעה של המחלה במשך החיים.
ובקשר אליך - אכן לא ניפנפת אבל אתה בכל מקרה מרגיש לי כאיש נעים ונחמד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדניאלה ורונן תודה שוב,
אלעד18/02/2009תראי, יכול להיות שאת צודקת ושאני צריך באמת לעבוד על התחושה שלי ולשקם אותה... מה שבטוח זה שכמו שאמרתי ורונן הבין מיד, אני בנקודת פתיחה לא טובה וקצת אובד עצות. דילמה של יציאה מהארון? למי לספר ועד כמה? אולי זה שאני לא מדבר על דברים כל כך גוררת רכילויות שמצמיחות לי קרניים?... לגבי המטפלים: אני לא יודע אם צריך לרדת לרמה של עדות שקר - יש תחום אפור רחב של חסך באינטגריטי ושל העדר אומץ לחלוק על קולגות ועל רופאים\מטפלים בכירים ממך.. גם אני הופתעתי כמוך לגלות ולשוחח לעומק לא עם מטפל אחד ולא שניים שמגמגמים באופן מביך כשמאמתים את דעתם האובייקטיבית מול חוות דעת קודמות, עד כדי כך שאני נאלץ לחקור אותם שתי וערב א-לה דרמה משפטית כדי לסחוט אמירה או תובנה ברורה כלשהי... (דבר שאני ממילא מאד לא אוהב לעשות ב"טיפול" - אלא שדוחקים אותי לקיר) ..ברגע שיש חוות דעת של בית חולים שחתומה עליה גם מנהלת מחלקה, לאף אחד אין אומץ לכתוב הפוך, על אחת כמה וכמה מטפלים שמכירים אותה אישית - וכמו שאת בטח מנחשת כולם מכירים את כולם, מקצועית ובדר"כ גם חברית, ומכל מקום גם יש פער בין מה שאומרים לי בעל פה לבין מה שנכתב ב"סיכומי פגישות" ב"חוות דעת" וב"מכתבים" (- והמרכאות בטח מבהירות לך איך אני חווה את הניירת הלהגנית - ). כאילו שמדובר כאן בתקדים משפטי מובהק שאסור לסתור, והגווארדיה לא מתעסקת בנפש האדם אלא באיזו אמת מדעית חד משמעית שהוכחה מכל הכיוונים וזיכתה את מנהלת המחלקה בנובל כפול. אז אני לא יודע מה לחשוב ואיפה מוצאים את הצדיק בסדום, כי במדגם הלא מייצג שלי הוא איננו. כרוניות של המחלה: את צודקת ואת רק מדגישה את גודל האבסורד - ששמים אותי תחת מטריה אחת עם ה"חולה" שמרייר במחלקה הסגורה ומדבר ג'יבריש עם רוחות רפאים... עם כל האמפתיה אליו ולעוול שמעוללת לו המערכת ונציגיה. רונן - אתה מחזיר אותי לתחילת ההודעה הזו , אני באמת נוטה ומנסה להאמין למה שאתה כותב... רק שמדי פעם המציאות טופחת על פני , אני לא חי בוואקום... אבל נראה שאין דרך אחרת חוץ מלחשוב ככה, כמו שאתה מציע מניסיונך. אז תודה לך ותודה לדניאלה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני כל כך מזדהה איתך כל שזה מפחיד
דנה25/02/2009כל מה שאתה אומר נכון אחד לאחד גם במקרה הספציפי שלי,לא יאומן כמה קלות ראש וטעויות הרות גורל הם עושים פשוט עוול לכל החיים עצוב..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלעד!
סיון12/05/2009אני כ"כ מבינה אותך!סטיגמה זה דבר קשה לצאת ממנו...אני בחברה דתית-לייטית ויצא לי שם של פרחה קלה להשגה..אני כגרע בתהליכי שינוי אבל תמיד יזכרו אותי כזאת וזה מעצבן וכואב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 16 - גניבותmagmah05/02/2009
שלום רב, שאלתי נוגעת לילד בן 16 שמזה שנתיים ואף יותר נוהג לגנוב כסף , פרטי זהב מהמשפחה הקרובה , כלומר מבית הדוד , הסבא והסבתא . הוא לא גונב מאחרים , למשל מהשכנים אלא רק מהמשפחה הקרובה שלו .. עירבנו את המשטרה בנדון אבל לשווא .... מה משמעות ההתנהגות הנ"ל , מה ניתן לעשות ולאן לפנות .. אציין ששרותי הרווחה בעיר לא הועילו בדבר אלא באופן זמני בלבד .. אנו מפחדים שהתנהגותו תחריף . אודה לכם על הפנייתנו לגורם שיכול לעזור . רב תודות לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סיגל לוי05/02/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=232 id=link]פסיכיאטריה ילדים ובני נוער[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי פרידהאורן04/02/2009
שלום רב, הייתה לי חברה 3 שנים מתוכן שנה אחת גרנו ביחד, אני לא הייתי סגור על עצמי לגמרי שאני מוכן להתחתן אתה, וכשהיא רצתה לדעת שאנחנו הולכים להתחתן אני אמרתי שאני מפחד, היא עזבה את הדירה שבה גרנו, תקופה ממושכת שמרנו על קשר ואני הייתי בלבטים, היא ניסתה לעשות הכל בכדי שנחזור ואני התנגדתי והחלטתי שלא להחליט - להיות ביחד ולחוד, וכחשבתי שהבחירה עדיין שמורה לי פתאום הכל התפוצץ לי בפנים - היא הודיעה לי שהיא יוצאת עם מישהו אחר והתנתקה ממני. אני מודה שלא הייתה סיבה אובייקטיבית שהיא תחזור אלי אחרי כל מה שהעברתי אותה, אבל ברגע שקלטתי שאיבדתי אותה התפרקתי לרסיסים. כבר עברו מס' חודשים מאז ואני לא מצליח להתאושש. מרגיש שחרב עלי עולמי. שעשיתי את טעות חיי ואיבדתי את הדבר החשוב לי מכל. אני הולך לטיפול פסיכולוגי אבל לא מתקדם לשום מקום. האם יש איזו קבוצת תמיכה שאולי כדאי שאנסה להשתתף בה? האם יש לכם הצעה כלשהי כיצד אני יכול להתרומם מהתהום העמוקה שנפלתי אליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני יכולה לנסות לעזור..
מאי04/02/2009דבר ראשון אני יודעת מה זה לאבד מישהו קרוב,זו הרגשה שכאילו חלק ממך נעלם ואתה מנסה בכל דרך אפשרית למלא את החלל שאותו אדם מילא אצלך אבל אתה צריך לחשוב עם עצמך אם אתה באמת רוצה אותה או שבגלל שאתה יודע שהיא לא תחזור אליך אז זה מה שגורם לך לחשוב שאתה רוצה אותה.. הרי משהו גרם לך להתלבט באותה תקופה אם אתה רוצה אותה או לא, ז"א שבאותו זמן היו לך ספקות לגבי הקשר שלכם..פתאום כשהיא לא איתך אז אתה חושב שהיא הדבר הכי חשוב לך?? או יותר מזה פתאום כששמעת שהיא יוצאת עם מישהו אחר אז הגעת למסקנה הזו? לדעתי התשובה נמצאת אצלך ולא אצלה, נראה לי שאתה פשוט פגוע מהעובדה שהיא התגברה עליך מהר או שבאמת יכול להיות שהיא האחת בשבילך ואתה מרגיש ככה כי רק עכשיו אתה מבין מה איבדת? בכל מקרה אין לך כל כך הרבה מה לעשות מאחר והיא החליטה לעזוב כך שהדרך הטובה ביותר לדעתי היא פשוט לנסות למלא את היום בכמה שיותר דברים שיעשו לך טוב..תצא ותבלה ותהנה..ככה אני מנסה לפחות לעשות..זה קשה מאוד,גם אני מרגישה ככה לגבי מישהו שאני לא בקשר איתו יותר אבל אתה חייב לנסות להמשיך אחרת בגללה תפסיד הרבה הזדמנויות שיכולות דוקא להביא לך אהבה חדשה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מאי
אורן08/02/2009תודה רבה על העצות קשה לי מאוד להמשיך הלאה, אך ברור לי שאין ברירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורן -התגברות על קשר
שרון24/02/2009בתקווה שאתה מרגיש קצת יותר טוב, רציתי לשתף . גם לי היה קשר שנמשך שלוש שניםעם גבר מדהים שהיה לי קשה לוותר עליו וגם לו ולכן נשארנו ביחד הרבה מעבר לרצוי. גם אני כמוך הרגשתי שלעולם לא אפגוש מישהו כזה וממש שכנעתי את עצמי ולכן לא יצאתי להכיר והפכתי למעין נזירה. אני מתערבת אתך שאני טועה ולמרות שלא פגשתי אחד כזה רגיש ואכפתי ונותן אני בטוחה שיש. אולי לא הרבה אבל עם חשיבה יצירתית אפשר למצוא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיבוד הפרידה
סיגל לוי05/02/2009שלום אורן
יש אמירה שאומרת שאם הפסדת מליון דולר, לפחות אל תפסיד את השיעור
נסה ללמוד מהמקום הכואב שבו אתה נמצא
(תעזר כמובן בטיפול לשאלות אלו)
מדוע הערכת את הקשר רק אחרי שיצאה עם אחר
(אפילו כשעזבה את הבית ורצתה לחזור עוד לא חשת את זה)
מה מקור הפחד מחתונה
האם היית רוצה בדיעבד להתחתן או רק לשוב להיות חברים (אילו יכולת)
האם לקחת אותה כמובנת מאליה
נסה עוד לראות מה תוכל ללמוד לקשר הבא
כדי לא ליפול שוב באותם בורות
ואולי יש לך סיכוי שאם תודה בטעויותך, יום אחד היא תחזור...
לוקח זמן להתאושש מפרידה כואבת
אך שווה ללמוד ממנה להמשך
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
אורן08/02/2009שלום סיגל, אכן הייתי מוכן להתחתן, וכן לקחתי אותה כמובנת מאליה. ונפלתי לא נראה שיש דרך חזרה מקווה ללמוד להמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורן היקר
אוהד20/02/2009אני כל כך מבין אותך. גם אני נמצא בקשר בעייתי ליישום, קשר רע בהתנהלותו שרוב הזמן עושה רושם שהלא מוביל לשום מקום ותוקע את החיים של שני הצדדים ללא התפתחות. קרו המקרים ומצאתי את עצמי בוגד, אולי מתוך מרמור, אולי מתוך נסיון להרוס את הקשר באופן תת מודעי מתוך ידיעה שאין לו סיכוי ?? אך האמון נשבר ועתה כיצד בונים את האמון מחדש ללא התעסקות בטפל והתמקדות בבניה המחודשת ? גם היא מדברת איתי על חתונה בעתיד, למרות שלא גרנו ביחד מעולם (שוב, מבעיות טכניות) וגם אני מוצא את עצמי מצהיר שוב ושוב על ניתוק הקשר אך חוזר בי למחרת כי מרגיש שהיא "האחת"... אז מה נכון לעשות ? לגבי המקרה שלך, אני רואה אפשרות אחת מרכזית - במקום לשקוע במחשבות על הבחורה וללכת לטיפול שיוציא אותך מהדכדוך, עשה דבר הפוך לחלוטין - פתח כרטיס באתרי הכרויות ותתחיל לצאת לדייטים כמו משוגע. (ראה, להבדיל אלפי הבדלות, מה עושים אלמנים ואלמנות, פשוט לובשים את הבגדים הכי "שמחים" ומתחילים להכיר, על אף הזכרון הקשה מהאהוב הקודם) בעשר הפעמים הראשונות יכאב לך, תרגיש שאין לה תחליף ושכל הבחורות שאתה פוגש לא "משתוות" לה אפילו במעט, אבל בפעם שאחרי תפול עליך משום מקום, מישהי תכבוש לך את הלב במקום, ברמה שלא הכרת לפני ! גם תמצא אהבה חדשה שאף תהיה אולי יותר חזקה ותגרום לך לדעת שהיא האשה שאיתה אתה רוצה לחיות את חייך, וגם הפלא ופלא - שום מחשבה וזכרון מהאקסית. אני יודע שמנקודה זו הדברים נשמעים תאורטים מדי ולא משכנעים, אך האמן לי אם ישנה דרך להמשיך, אז זו היא הדרך ! שאלה נוספת - אם החברה לשעבר מגיעה אליך ואומרת לך שהיא מוכנה לחזור אך רק אם אתם מתחתנים - בכנות - מה אתה עונה ??! שאל את עצמך את השאלה הזו ! האם אתה בשל, מוכן ומעוניין לענוד את הטבעת ממש הרגע ??! אם כן - חזר אחריה, לך לביתה, בקש לדבר איתה ותסביר לה שאתה מעוניין לשאת אותה לאישה ! (כמובן שאל תצא בהצהרות שווא לא אחראיות). אם לא תסכים - לפחות ניסית. אם לא - נפתרה בעייתך. המשך בחייך ללא צער ומתוך הבנה וידיעה שקיומך בחייה היה מזיק לה יותר מאשר מועיל, שכן היא מצפה להקים משפחה ולא יכולה לשים את חייה על רולטה אלא במסלול ודאי, ודע שבפרדה ממה עשית טוב למישהו שחשוב לך. מערכות יחסים בגילאים בוגרים הינם יותר מורכבות, מסובכות ודורשות הרבה יותר התפשרות מצידנו, התגמשות וויתור על עקרונות - דבר שהוא קשה לכל הדעות, אך נראה שכולנו נאלץ לעבור זאת. המערכת כנראה מסתבכת לה יותר כשמתחתנים, ככה שזהו שלב ה"סטאז'" בלבד נראה לי ;)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש דבר כזה משבר גיל העשרים? :)מאי03/02/2009
היי, אני נמצאת בשלב בחיים שאני מרגישה שהכל קריטי, כלומר ההחלטות שאני לוקחת הן אלה שיקבעו את העתיד..אני שנה וחצי אחרי השחרור מהצבא (בת 22 ) ואני מרגישה שאני עדיין לא מצליחה להיכנס ל"זרם" ולשחות בו כפי שהייתי רוצה.. אני נמצאת בשלב שאני די "יושבת על הגדר" ומתכננת בראש כל מיני תכניות אך אני לא מצליחה לממש אותן.. אני מאוד רוצה להתחיל לרקוד באופן מקצועי אבל התכנון זמן שלי גרוע ביותר ואני לא מצליחה להביא את עצמי למצב שבו אני מנצלת את כל שעות היום לדברים חיוניים כמו לימודים אקדמיים, תחביבים שהייתי רוצה להעמיק וכו'.. אני מרגישה שהזמן שלי ממש נוזל לי מהידיים..אני לא רוצה להתעורר בגיל 40 עם הרגשה של החמצה..אני יודעת שזה הגיל שאני צריכה לעשות את הדברים האלו, אני פשוט לא מבינה למה אני נתקעת ככה... אני גם מרגישה שהכל השתנה מבחינת החברות שלי..אם פעם הייתי צריכה לדבר עם חברה טובה אז הייתי מתקשרת והיא היתה שם בשבילי, אבל היום כל אחת עסוקה בלימודים שלה, עם החבר שלה ולמרות שאני יודעת שחברות שלי אוהבות אותי אני מרגישה שאני די לבד ושלא באמת הן נמצאות שם בשבילי כמו שהן אומרות.. עוד דבר שמפריע לי ובטח שלא תורם להרגשה הכללית היא פרידה מאדם שהיתה לו חשיבות רבה בשבילי..הוא לא נפטר או משהו כזה, פשוט החלטנו שלטובת שנינו ולטובת הסביבה עדיף שלא נהיה בקשר יותר..(הוא נשוי).. אני בן אדם שלוקח לו זמן להיקשר לאנשים אבל אם אני נקשרת אז זה עד הסוף..חסרות לי השיחות איתו ובכלל לדעת מה קורה איתו(למרות שלא היה מעבר לשיחות)..מצד שני אני מאוד מציאותית ואני יודעת שזה היה הדבר הנכון לעשות..פשוט קשה לי נורא ואני ממש מבואסת בגלל זה.. בקיצור אני לא יודעת בדיוק למה כתבתי את פה אבל הרגשתי שאני צריכה להוציא את זה החוצה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש
סיגל לוי05/02/2009שלום מאי
אני גם מורה לקונדליני יוגה, ושם מדברים על מחזורי חיים וגם על מחזור של 11 שנה
את נמצאת בתום 2 מחזורים של 11 שנה
ובאמת יש שינויים רבים בחייך
וברור לך שיש דברים שאת רוצה לשנות
רק שאת בדיוק נפרדת מדפוסים קודמים ועוד לא אימצת חדשים
נצלי את הבלבול והמשבר כהזדמנות לצמוח, לגדול, להרחיב יכולות ושכעת אפשריות ולא היו קודם לכן
בברכה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלאה בבעיותליאל01/02/2009
אני בסך הכל בחורה בת 21 ומרגישה כבר ממש עייפה מהחיים כל כך הרבה בעיות וצרות ,כל כך הרבה דברים להתעסק איתם ואין לי כוחות לכך הורי ממש לא יציבים מבחינה כלכלית ,הם גרושים מאז שהייתי בת שנתיים גדלתי כל חיי בפנימיות ,ללא תמיכה מההורים ומהמשפחה החורחבת להיפך תמיד ראו בי כמקור לניצול ,הייתי חייה עם הסבתא ואני זו שהייתה כל הזמן מנקה ומסדרת אחרי כולם פשוט הרגשתי שמנצלים אותי בלי סוף ,אני בתור ילדה קטנה שאמא שלה זרוקה בבית חולים לחולי נפש צריכה להרגיש שיפחה של המשפחה המורחבת שלי תמיד הייתי יפה אך הייתי מלאה ,עשיתי דיאטה ואז הגעתי לאנורקסיה וכיום בולימיה מזה כ- 4 שנים ,בולימיה במצב מאוד מתון ,פעם בשבוע שבועיים ללא משלשלים כיום אני יפה ורזה ,מדגמנת מדי פעם אך עדין סובלת מהמחלה הארורה הזו יש לי חבר שנה וכמה חודשים אני גרה אצלו חצי שנה ,השתחררתי לפני חצי שנה וישר עברתי לגור איתו ,אם לא הוא הייתי צריכה לשכור דירה ולהוציא את כל המשכורת שלי כדי להתקים כתוצאה מהילדות שלי פיתחתי מנגנון השרדות של פחד שאולי לא יהיה ,שלא יהיה לי כסף לאוכל ,לשכר דירה אם אצטרך ,פחד ממינוס בבנק ,אני מפחד להתפנק ולקנות לי כל מיני דברים מחשש שאצטרך את הכסף הזה ולא יהיה לי בשל כך אני גם גונבת אוכל ממקום העבודה שלי כיום אני בטיפול פסיכולוגי דרך מראה להפרעות אכילה ומנהלת יומן אישי מזה כ-4 וחצי שנים כך עזרתי לעצמי למזער את מחלת הבולימיה אני כל כך לא רגילה שנותנים לי ומפנקים אותי תמיד אני רגילה שמנצלים אותי ופוגעים בי קשה לי לפעמים אני נכנסת לכל מיני מצבי דיכאון לא ברורים ולא מובנים אין לי סיבה כרגע להיות בדיכאון אני יפה ורזה מרוויחה יפה מאוד לגיל שלי ,יש לי חבר שאוהב אותי מאוד ומשקיע בי שיהיה לי הכי נוח וטוב אצלו ולא מבקש ממני שקל על כלום ,אנחנו גרים עם המשפחה שלו ,עם נאחים שלו ויש לו הרבה וכולם אוהבים אותי אצלם גם הדודים וסבתא שלו ,ומכבדים אותי על מי שאני ושהתחלתי ללמוד לתואר ראשון והכל אני עושה למרות כל הילדות שלי שלא קיבלתי תמיכה מאף אחד והכל עשיתי מהכסף שהרווחתי ללא עזרה מאף אחד אז למה אני לפעמים מדוכאת ומרגישה צורך לבכות ,מרגישה שהחיים לו שווים למרות כל מה שיש לי ולמרות שאוהבים אותי ומכבדים אותי למה אני מפחדת שיפסיקו לאהוב אותי ,שיאמרו לעצמם חשבנו שהיא טובה אבל לא שחבר שלי לא ירצה בי יותר אני מפחדת שיחשבו שאני קמצנית או נצלנית שלא יאהבו אותי או לא ימצאו בי עניין שהרגיש בודדה ולא תהיה לי חברה שלא יהיה לי חבר שלא יהיה לי כסף לחיות והכנס חמינוסים מטורפים שהדרדר שוב למחלת הבולימיה כמו פעם ואהרוס לעצמי את החיים אני מפחדת שאני אדם לא טוב אלא אדם רע שיום אחד אלוהים יעניש אותו אני מפחדת שאני מנצלת את חבר שלי והמשפחה שלו על כך שאני גרה ולא מוציאה כלום מכיסי עם כל כך הרבה דברים אני מתעסקת כמה מחשבות ,כמה אנשים אני צריכה לרצות את העבודה את המשפחה שלי את אחותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך למלא בעיות
ליאל01/02/2009התאומה ,את המשפחה של חבר שלי את החברות שלי את החבר שלי את אמא שלי את אחותי הקטנה את העבודה את הלימודים את עצמי עם הביקורת הנוקשה שלי אני נלחמת במשקל שלא אעלה בטעות חצי קילו ואני מתה מפחד שיצא לי חצ'קון ,אלא עוד הדברים הקטנים ,אני מרגישה כל הזמן בלחץ שמא לא אספיק לעשות כל מה שאני צריכה ,תמיד אני רוצה להתקדם ולהצליח עוד ועוד ומפחדת לעצור לרגע אני מפחדת שיש טובים ממני ,שלא יהיה לי תואר ראשון ,שיש יפות ורזות ממני ,אני קנאית בטירוף פשוט נמאס לי מהמצב הזה מהפרפקציוניזם הזה ,אני סובלת כל כך ,הרדיפה הזו אחרי החיים ,ללא מנוח ללא מרגוע ,כמו ציפור שמפחדת להפסיק להניע את כנפיה שמא תיפול כך אני מפחדת מפני הנפילה אני אדם מאוד פסימי רואה רק דברים רעים כל כך האבה בילבולי מוח אני מקווה שמשהו יוכל לייעץ אשמח לתגובות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעומס
סיגל לוי01/02/2009שלום ליאל
נדמה לי שכבר כתבת פה ו"שוחחנו" על הקשיים
קודם כל קשה לך לפרגן לעצמך
להנות באמת ממה שהשגת בכוחות עצמך
להנות ממה שיש, עבודה, לימודים, חבר, יופי...
שנית קשה לך לבטוח בהישגיך ונראה לך שהכל שברירי ויכול כל רגע להתמוטט
אינך סומכת על יכולת ההתמודדות שלך
שגם אם משהו שיתבש, תוכלי להתמודד כפי שעשית עד עכשיו
נראה שעברך מציק לך כמו צל
שאינו מאפשר לך פשוט להשתחרר
אני ממליצה לך מאד על טיפול תומך
שיעזור לך להתמודד עם השדים מהעבר שמפריעים לך להנות מן ההווה
כי נראה שאת בעומס נפשי רב
שמקשה עליך להנות ממה שיש לך בחייך
אם לא טיפול, נסי לבנות לך סביבה תומכת
שתהיה כמו תחליף לכך שלא זכית לתמיכה חמה כשהיית צעירה
כל הכבוד על כל מה שהישגת במו ידיך
זה מעיד שיש בך המון כוחות!!!
תאמיני בזה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לסיגלשאול01/02/2009
סיגל שלום רב, עצתך מאד עזרה לי וכשכתבתי לו מכתב הרגשתי כי פרקתי קצת מרגשותיי וכעת אני מרגיש הקלה מסויימת. אך עדיין נותרה עוד בי תחושת התסכול. האם רק עלי פשוט לשכוח מזה ולתת לזה לחלוף? כיצד אני יכול להפיג את התחושה הזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתמודד עם התסכול
סיגל לוי01/02/2009שלום שאול
כשאדם חש לא נוח עם תגובת הפסיכולוג שלו, בדרך כלל מומלץ לפתוח זאת בטיפול, ואז תמיד אפשר ללמוד מכך משהו
אתה רק התחלת טיפול והוא מיד נפסק, כך שתאלץ לעבד את הדברים רק עם עצמך
יכול להיות שמפריע לך שכשאתה חש כעס, אינך מגיב על כך על המקום אלא רק לאחר זמן, שאתה לוקח איתך את זה ורק בהמשך זה צץ
אולי לא נעים לך להגיב כשמישהו בעל סמכות מגיב אליך בצורה לא נעימה
ואולי יש עוד אפשרויות
כיון שאיני מכירה אותך איני יודעת מה נכון
אך תנסה לחשוב מה הפריע לך במיוחד במצב הזה
ואולי תלמד מכך משהו על עצמך...
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מסויימתמישהי31/01/2009
שלום, אני בחורה בת 24 ויש לי הרגל (אם אפשר לקרוא לזה ככה) לא טוב. אני קורעת את השיערות שלי עם השיניים. זה בטח נשמע כל כך אידיוטי, אבל אני עושה את זה כבר המון זמן. לפני כמה שנים, כשהבנתי שיש לי בעייה, פשוט מאוד הסתפרתי קצר. ככה שהשיער לא יוכל להגיע לפה. וככה כל פעם הסתפרתי וכבר כמה שנים שההרגל הזה לא היה לי. פשוט מאוד כי לא יכולתי לעשות אותו. אבל לפני כמה זמן אמרתי לעצמי שאני רוצה לנסות להעריך את השיער ונראה אם זה חלף. אבל כמובן שזה לא חלף (אחרת לא הייתי רושמת פה). אני לא מצליחה להבין איזה סיפוק זה גורם לי. למה אני עושה את זה? אגב, אני אוסיף שאני גם כוססת ציפורניים. אבל עם התופעה הזאת אני איכשהו שלמה כי זה בא בתקופות של לחץ וזה ידוע בחברה שלנו שזה נורמאלי (יחסית) לכסוס ציפורניים. אני גם יכולה להחליט שאני לא כוססת לתקופה מסויימת. ואני אעמוד בזה. זה לא עד כדי כך קשה לי. אבל, לעזזל, אני לא מבינה את ההרגל האידיוטי הזה שיש לי, לקרוע את השערות שלי בעזרת הפה. ואת זה אני עושה בלי להשים לב, אני מתחילה לחשוב על משהו, ולאט לאט היד מגיעה לשיער ולוקחת אותו לפה. זה גם לא נראה טוב מבחוץ, נראה לי. זה לא אסטטי. תודה מראש על ההתייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סיגל לוי31/01/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=169 id=link]רפואת משפחה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוא עדיין בוגד...יוסי31/01/2009
יש לו היסטוריה..הוא בוגדני..בסוף היא סלחה לו.. גיליתי שהוא ממשיך מאחורי הגב שלה.. מה אני אמור לעשות??!?!.. הם ההורים שלי! ליידע אותה שהוא ממשיך?? לשתוק ולהעלים עין?? אני לא מהטיפוסים שמתעמתים...אני מאלה שבורחים כמה שיותר רחוק...מתרחקים מהבעיה. אבל מדובר באמא שלי!..היא חושבת שהכל בסדר..שהוא הפסיק עם השטויות...אבל היא טועה והיא לא יודעת מזה... הוא בנזונה..הוא מכור..הוא דפוק..אבל הוא אבא.! מה עושים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילמה
סיגל לוי31/01/2009שלום יוסי
מצב מביך וקשה
לצערי אין כאן תשובה נכונה
פעל לפי צו ליבך...
זכור שלא אתה יצרת את המצב!!!
סליחה שאין לי משהו "חכם" וחד משמעי לומר
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוסי, המצב קיצוני, קשה, וקורא
אפרת03/02/2009לגיוס כוחותיך. האם יש לך אחים? אחיות? אם כן, תתלכדו ביניכם, ותיגשו כולכם לאמא שלכם, תאמרו לה: אמא, יש משהו קשה מאד שעלינו לספר לך. בהמשך, אם היא תבחר ללכת לרבנות ולבקש להתגרש, היו כולכם נוכחים ברקע. בשתיקה. מאחוריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדותענת30/01/2009
שמי ענת ואני בת 31 אמא לשני בנים הקטן בן 1.3 והגדול בן 4.8 .בני הגדול סובל מסטרידור מילדות כל פעם שיש לו התקפים אני נתקפת בחרדה שזה מתבטא ברעידות בכל חלקי הגוף ורצון להקיא כל פעם אני מנסה לעבוד על עצמי שאני אהיה חזקה וינסה להתמודד אך לשווא.הייתי רוצה לדעת איזה סוג של חרדה זאת ואם תוכלו להמליץ לי אם יש צורך בטיפול ומהו? תודה מראש ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאגה לשלומו
סיגל לוי30/01/2009שלום ענת
נראה לי שאת דואגת לשלומו, לבריאותו
אני מכירה מקרוב התקפי סטרידור וזה יכול להיות מלחיץ
חשוב לקבל ידע כדי לדעת איך להתמודד עם ההתקף
ידע מסייע להשקיט חרדה
אפשר למשל לחשוף את הילד לאויר קר (לפתוח חלון) וזה מקל על הנשימה
אפשר לקנות מכשיר אדים קרים ולהוסיף למים שמן אתרי של לבנדר
אפשר לעשות לו אינהלציות לאחר יעוץ עם רופא ילדים
והכי חשוב
אם את נלחצת גם הוא נלחץ
קחי אויר, שתי כוס מים (לא בצחוק)
תגידי לעצמך שהכל בסדר
ושחשוב שתתפקדי בשבילו
עשיה מגבירה שליטה ועוזרת להרגיע חרדה
בברכה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)