פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי טיפול
    נתן
    23/03/2009

שלום רב, האם טיפול פסיכולוגי עשוי לסייע במצבים של התמודדות עם כעסים,הדחקתם, תסכולים וכו'?ואם כן,זה משנה כ"כ באיזו שיטת טיפול? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי טיפול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מהות הטיפול...

רונן דוד
    24/03/2009

התשובה שלי לשאלתך היא - בהחלט כן !!!

טיפול פסיכולוגי הוא אפשרות להתמודד עם העולם החיצוני במסגרת של חדר מוגן ואוירה מוגנת, תומכת ושקטה.

חשוב לקבוע מטרות בתחילת הטיפול,
    על מנת שתהייה גם למטופל וגם למטפל בקרה ושליטה על התכנים והמטרות הנקבעים בטיפול.
    כמו כן, חשוב לבדוק את העמידה המטרות הטיפול מעת לעת על מנת לא לבזבז זמן וכסף יקרים...

בהצלחה !!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מתמודדים עם פרידה ומועקות?
    לב שבור
    23/03/2009

שלום לפני שבוע וחצי רבתי עם חברה שלי והיא החליטה לסיים את הקשר של שנה וחצי בגלל שנימאס לה לריב אני לקחתי את זה קשה ואפילו בכיתי פעם ראשונה כבר 11 שנה אחרי יומיים ניפגשנו ושכבנו והיא המשיכה להגיד שזה לא מתאים וניתקה קשר ומאז אני כבר שבוע וחצי כל הזמן חושב עליה ושוקע בעצב לפי מה שקראתי הבנתי שיש לי איזה מועקה נפשית כי היה לי לחץ בגרון וקשיי נשימה ביום חמישי שעבר אני עדיין מכריח את עצמי לחשוב שהיא תחזור ושהיה לנו טוב ביחד ובינתים היא הספיקה לצאת עם 2 אנשים ושדיברנו אתמול היא אמרה שהיא עדיין אוהבת אותי ושמרה את כל התמונות שלנו ושהיא לא מצליחה לשכוח אותי אבל אנחנו לא יכולים לחזור להיות ביחד אני כבר לא יודע מה לחשוב יש ימים כמו היום שאני לא ניכנס לזה בכלל והכל בסדר ויש ימים כמו אתמול שפשוט לא הפסקתי להתקשר עד שהיא ענתה רק בשביל לשמוע אותה ולדעת שהכל בסדר אצלה אני עדיין אוהב אותה מאוד ומתגעגע ומרגיש שהיא חסרה לי כל הזמן ואין לי עם מי לדבר ואין את הדברים שהיינו עושים ביחד וזה ממש הוריד לי חלק מהחיים שבניתי בשנה וחצי האלה זה פגע לי בלימודים שהפסדתי כמה פעמים כי לא יכולתי ללכת ולהתרכז שהיא כל הזמן בראש וכל הזמן חושב מה היא עושה עם מי היא נימצאת אם טוב לה בלעדי איך היא התמודדה ואם היא מרגישה כמוני או שהיא לקחה את זה יותר קל לא יודע איך לצאת מזה

הוספת תגובה

• זמן...

סיגל לוי
    25/03/2009

אכן בחרת שם מתאים
    לב שבור הוא כואב
    כשאוהבים הופכים פגיעים
    ואם זה נגמר, זה חסר וקשה
    אם תתרשם שהיא לא מתכוונת לחזור
    אז כמה שכואב
    צריך להמשיך הלאה
    ולהאמן באהבה
    כלומר שיהיו עוד אהבות בחייך
    כעת זה נראה רחוק
    אך ככה זה עובד
    ובינתיים, שתף חברים
    ונסה להעסיק את עצמך
    עד שהכאב יפחת בהדרגה
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המטפל שלי נפטר אתמול
    גל
    23/03/2009

דום לב, ככה פתאום משום מקום יומיים אחרי הפגישה האחרונה שלנו. אני שבורה. נראה לי שהתגובה שלי לא פרופורציונלית. אין לי עם מי לדבר, אני לא מכירה אף אחד שמכיר אותו, אין איך להתאבל. אני זקוקה לו כל כך. לא יודעת!? עיזרו לי!

לקביעת תור
    סגירה
    המטפל שלי נפטר אתמול

הוספת תגובה

• ווי . .זה נורא עצוב ומוזר

אלעד
    23/03/2009

פעם חשבתי על זה, ואף פעם לא ידעתי מה עושים במצב כזה...... מותר ללכת להלוויה? לשבעה? ובכלל זה טראומטי ומדכא.............. זה לא אמור להיות חלק מהטיפול... מסובך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משתתף בצערך...

רונן דוד
    24/03/2009

אין לי הרבה מה להגיד,
    קחי את הזמן להתאבל וכשתרגישי מוכנה,
    אולי כדאי יהיה לחפש מטפל חדש על מנת להמשיך מאיפה שהפסקתם....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל אישי

סיגל לוי
    25/03/2009

שלום גל
    הקשר עם המטפל הוא קשר אישי בו נחשפים ומשתפים
    חשים קירבה ומעריכים תמיכה
    את חשה אובדן כי באמת יצרת קשר אמיתי
    יתכן שזה אפילו מחייה מחדש אובדנים אחרים בחייך
    אם את מרגישה נוח, מותר לך ללכת לשבעה
    לשתף את המשפחה ברגשותיך
    בכל אופן, קחי את הזמן
    ולמרות שלא מחליפים אדם באדם אחר
    אם טיפול היה טוב עבורך
    חשוב שתחפשי מטפל אחר
    ותבני בהדרגה שוב אמון
    על מנת שתוכלי לשתף גם בחוויה הזו
    כואב...
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול פסיכולוגי-הקשר בין מטפל מטופל
    אדווה
    23/03/2009

שלום! רציתי לשאול:אני נמצאת בתהליך םיפול פסיכולוגי אבל רציתי לדעת מה שלא העזתי לשאול את המטפלת שלי.אמנם יש לי כימיה איתה שמאפשרת לי להיפתח אליה אבל בכל זאת חשוב לי לדעת : איך קשר מטפל/ת ומטופל/ת אמור להיות?האם אוכל לשאול גם עליה פרטים אישיים?אם אני מספרת לה דברים אודותיי האם אני יכולה לשאול האם גם היא חוותה אותם או שלא טריויאלי לחדור לחייה? אם הטיפול נעשה בביתה האם אוכל להחמיא על פריט או דבר שראיתי ?על ריח בישולים שעולה ממטבחה?סתם בבשביל להתחבר ולשבור את האוירה הלחוצה (כי לעיתים קשה לי להיפתח),או שעדיף לשמור על דיסטנס מוחלט?האם אפשר לשאול לגילה ופרטים כאלה? עוד דבר:איך לא להיקשר אליה?אני בכל זאת מספרת לה דברים הכי אישיים,והיא תומכת ומקשיבה,זה בכל זאת קשר אישי,אני מפחדת לא להיקשר כי בכל זאת זאת לא חברה וחשוב לי להישאר בטיפול אבל כמו שאמרתי מפחדת להיקשר ולא להפסיק לחשוב על מה תגיד או בקיצור איך לא היות תלויה. תודה!

הוספת תגובה

• הקשר הטיפולי

סיגל לוי
    25/03/2009

שלום לך
    את שואלת שאלות שכל מטופל מתמודד איתם
    והן טבעיות ביותר
    הקשר עם מטפל שונה מכל קשר חברי שאדם מכיר
    מצד אחד הוא חשוף גלוי ומשתף
    מצד שני האדם המטפל אינו משתף באופן הדדי כמו חבר
    אני מציעה לך להגיב באופן טבעי
    לומר מה שעולה לך בראש, לשאול
    סביר שהיא תציב את הגבול
    אולם לכל מטפל זהו גבול שונה
    אחד יותר משתף, השני מקפיד על דיסטנס
    השאלות שתשאלי את המטפלת יוכלו ללמד אותכם המון עליך בטיפול
    איזה קשרים את יוצרת
    איפה קל לך
    מה לא נוח לך לשתף
    עם מה את לא מרגישה נוח אצלה
    היחסים בין המטפל למטופל הם כמו מעבדה קטנה
    ולומדים מהם המון דברים שתורמים לטיפול
    לכן תרגישי חופשייה לומר כל מה שעולה על דעתך.
    בקשר לתלות, אכן יכולה להיווצר תלות מסוימת
    אך כשאדם סיים תהליך, סביר שהוא יחוש מספיק חזק להסתדר ללא התלות הזו
    כך שאין לך מה לחשוש - התלות היא זמנית והיא חלק מן התהליך
    מקוה שעזרתי במשהו
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעבר ביררתי על מטפלת לשעבר שלי

אלעד
    29/03/2009

כל מיני דברים על חייה האישיים, לא שכרתי חוקר פרטי אלא פשוט התעניינתי אצל אנשים שמכירים אותה וכדומה..
    זה די קילקל את הטיפול שלי כי בזכות הרכילות גיליתי שהיא הרבה פחות מדהימה ממה שחשבתי, בלשון המעטה....
    לפעמים עדיף לא לדעת את כל האמת ולשמור על האשליה ששומרת עליך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות? כאב עצום ללא הסבר
    נסטי
    22/03/2009

אני ממש צריכה עזרה אני ילדה מתבגרת שאף פעם לא הייתה מעורבת בקשר זוגי ותמיד רציתי משו רציני וסופסוף מצאתי מישו שחשבתי שהוא האחד ובסופו של דבר טעיתי כמו רוב הפעמים...בחיים לא הרגשתי ככה כמו שעכשיו חסרת אונים מאוכזבת ובודדת שלא יודעת מה לעשות עם עצמה אני בדכאון תמידי אפשר להגיד ואין תאבון או חשק לכל דבר. הכרתי מישו בגילי שהיינו יחסית קצת זמן ביחד אבל הרגשנו הפןך..והוא הכיר לי תהורים שלו ואני את שלי ואחרי כמה פעמים שהייתי אצלו יצא לי פעם אחת לדבר עם אמא שלו שלרוב רק דיברה ולא נתנה לי להוציא מילה מהפה ואני רק עניתי בכן כן וחיוך כדי להיות מנומסת ולא להיכנס לדבריה אני באה מחינוך של כבוד למבוגר ומנומסת וכמובן לא חוצפנית ואחרי תקופה מסוימת הרגשתי לא רצויה בבית הזה והיו פעמים שההורים שלו לא הרשו שאני יבוא אליהם לבית ודיברתי איתו כמה פעמים כדי להבין מהי הסיבה אבל אף פעם לא קיבלתי תשובה סופית.זה היה ככה שהוא אמר שהיא לא רגילה אליי אולי וזה עיניין של זמן וידעתי שהוא מסתיר משו בפנים והוצאתי את זה ממנו לפני כמה זמן(דרך אגב הוא בן יחיד) והוא אמר שלא רצה להגיד דבר כזה מעליב שהיא אמרה...היא אמרה ככה שאחרי השיחה שלנו היא הבינה לפי המבט שלי שאני ילדה אטומה כאילו טיפשה ואני מאוד רגישה ומאוד לקחתי את זה ללב וכמעט פרצתי בבכי והוא ניסה לעודד אותי ואמר שעל האקסית היא אמרה משו הרבה יותר גרועה שבעצם היא ניראת כמו שרמוטה וניפרדנו כנראה בגלל זה כי הוא ויתר עליי ואמר שבעצם זה לא בגללה שהוא רק רוצה להיות לבד ולא רוצה מערכת יחסים כרגע או משו כזה ואני אגב אמרתי לו עם בא לו לחתוך כי זה יפריע לנו בהמשך הדרך והוא אמר שיחשוב וזאת המסקנה שהגיע אליה והוא ואמא שלו שניהם מזל אריה האנשים השולטים ולה יש מילה בבית והיא מחזיקה אותו בעצם ולא האבא שמביא הרבה יותר איום כי הוא מזל עקרב=/ בסופו של דבר הוא אמר לי שזה לא בגללה למרות שהיא מתערבת לו הרבה בחיים ומכריחה אותו לעשות מה שהיא רוצה והוא ילד גדול ואני לא מבינה למה יש דברים כאלה מלחיצים בעולם אמא זה לא לנצח והוא צריך הרי להתמודד עם הדברים לבד ולהילחם על משו שהוא אוהב כי הוא אמר שהוא אוהב אותי למרות הכל אז איך אפשר להסביר את זה ששני אנשים אוהבים ולא יכולים להיות ביחד רק בגלל דברים לא מוסברים ולא ברורים אנחנו סך הכל ילדים שמאוהבים...ולא עושים משו רע וכל אדם בפני עצמו עם אמא הולידה אותו לא אומר שהוא צריך לנשק לה תרגליים כל החיים ולשבת לידה ולא להיות מאושר...אז ככה שאו יצא ממנו הומו בסוף או בנאדם מסכן שלא תיהיה לו מילה ויחיה עם אישה שלא יואהב אלא אמא שלו רק תאהב אותה בסופו של דבר הוא אחיה איתה לא ההורים אני צריכה עזרה דחוף עם מישו יכול לענות לי מה אני צריכה לעשות במקרה כזה אני יהיה ממש מודה לו כי אני אבודה בתוך עצמי ולא מבינה הרבה דברים שכל אחד אומר לי משו אחר מהחברים או משפחה שזה לא הכי עוזר לי אני בדכאון ואין חשק לשומדבר אני כאילו כמו זומבי.

הוספת תגובה

• כאב של לב שבור

סיגל לוי
    25/03/2009

נסטי שלום
    אומרים שאין דבר שלם יותר מלב שבור
    את מתארת כאב של לב שבור
    ופעם הראשונה זה בכלל קשה כי לא מוכנים שזה יגיע
    כשמתאהבים פותחים את הלב
    מאפשרים לעצמנו להרגיש, להתרגש
    וכשזה נגמר ועוד באופן שמרגיש לא מוצדק
    האכזבה והכאב גדולים
    באמת חבל שאמו מתייחסת כך לחברותיו
    ולא מכבדת את הבחירות שלו
    אך את רוצה מישהו שיתמוך בך ולא שישר ילך לאחור
    זה כואב
    ולוקח זמן להתאושש
    וחברות שלך בטח יוכלו לשתף בחוויות דומות
    אומרים שהתרופה הטובה ביותר לכאב של אהבה
    היא אהבה אחרת...
    תני לעצמך להתאושש עם הזמן
    ותאמיני שיהיו עוד הרבה אהבות - זו הראשונה
    גם אם הכאב נותן לך הרגשה שאין המשך...
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לי עבודה
    אפרת
    21/03/2009

אין לי מקצוע מוגדר, עסקתי בעבר בתרגום. אני יודעת שהידע שלי בתחומים השונים רחוק מלהיות מושלם. לא עשיתי B.A אם כן, יש בעיה אובייקטיבית: קשה לשכנע סוכנויות-תרגום לקחת אותי. אבל גם כשקיבלתי עבודה , לפני כשנה,חטפתי לבסוף חרדה רצינית ולא התמדתי. למעשה, הבעיה היתה שנאלצתי להיוועץ באחייניתי, שגרה באמריקה ודוברת כמובן אנגלית מצוינת, (התרגום היה צריך להיות מעברית לאנגלית)וכמו כן למדה את התחום שבו הייתי צריכה לתרגם (קייטרינג של שף). כך שבסופו של דבר "הדרדרתי" לכך שהתרגום שלי היה בעיקר חזרה על ההצעות והניסוחים שלה. לבסוף כמעט הייתי רק הקלדנית... הדבר גרם לי כאמור לחרדה ומצוקה גדולה. ונשרתי. אני חוששת שאפילו אם מישהו ייתן לי עבודת תרגום נניח ארוכה, ארגיש שקשה לי מדי להתמיד ולסיים. ואם אקבל כמה עבודות קצרות, שוב - האנרגיה העומדת לרשותי לא תספיק לי. לא אעמוד בכך. האם יש לכן עצה? דניאלה? סיגל?

לקביעת תור
    סגירה
    אין לי עבודה

הוספת תגובה

• מאמץ

סיגל לוי
    24/03/2009

שלום אפרת
    אכן לא קל למצוא עבודה
    להוכיח שאתה טוב וראוי לה
    להתמיד בה
    אם את רוצה את זה מספיק
    אין לך ברירה אלא להתמודד עם הקשיים
    להוכיח לעצמך קודם כל, ולאחרים שאת מסוגלת לעשות את זה
    ללמוד, אם את זקוקה לעזרה
    לבקש עזרה נקודתית
    אך לא לגלגל את העבודה על מישהו אחר
    לא מכירה הרבה אנשים שזה בא להם בקלות
    צריך להיות מוכנים ללמוד מטעויות
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלות...

רונן דוד
    24/03/2009

היי אפרת,

התחלות הן בדרך כלל קשות, בדרך כלל גם לגביי התחלות בכיוון עסקי הן לא קלות.

למה שלא תנסי למצוא מנטורית שתדריך אותך בתחילת הדרך ?

את גם יכולה לפנות למט"י באזור מגורייך על מנת לקבל ייעוץ איך לצמוח עם העסק החדש שלך.

הכי חשוב, אל תשברי ואולי כדאי שתשקלי לבצע את עבודות התרגום במקביל להיותך שכירה, כך גם תקבלי נסיון ותהייה לך משכורת לחיות ממנה....

בהצלחה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתוצאה, מתשובות של בדיקות לב,,שיצאו
    יפה
    19/03/2009

לא בסדר,,נכנסתי למצבי רוח עגומים ביותר. אען שום דבר מעודד לא מוכנה לעבור ניתוח.

הוספת תגובה

• על בריאות וידע

סיגל לוי
    19/03/2009

שלום יפה
    כולנו רגישים לבריאות שלנו
    לסיבוכים לבעיות
    אין ספק שזה לא נעים
    אבל מה שהכי יעזור לך עכשיו זה ידע
    עד כמה המצב חמור
    מהן הדרכים השונות לטיפול במצב
    האם חייבים לעבור ניתוח
    מה קורה אם לא
    במה כרוך לעבור ניתוח
    וכו וכו וכו
    אחרי שתדעי יותר, יש סיכוי שתביני מה המצב באופן אובייקטיבי
    תוכלי להרגע מעט
    ולהחליט באופן שקול והגיוני על מהלכייך
    תהיי בריאה!
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה נפשית
    אני
    18/03/2009

ברצוני לדעת האם ניתן לקבל עזרה מבלי שזה יופיע ביומן הקופת חולים, איך בידיוק לעשות את הצד הראשון לקרת קבלת עזרה ? למי לפנות ?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה נפשית

הוספת תגובה

• עזרה

דניאלה הרץ
    18/03/2009

אפשר לפנות למטפל או רופא פסיכיאטר באופן פרטי.
    ממה הפחד? שבקופת חולים יופיע רישום של פניה לפסיכולוג? זה לא יזיק לך בשום צורה. אנשין רבים מאד פונים. היום זה נחשב לכבוד ולא לבושה וזה לא מהווה בעיה בשום מקום בחיים.
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרשי לי לחלוק עליך

אלעד
    19/03/2009

בעידן שלנו המידע בישראל פרוץ לחלוטין.... כל מעסיק עם קצת רצון יכול לברר פרטים מהסוג הזה. כמובן שבעיני ובעינייך ללכת לפסיכולוגה זה טריוויאלי לגמרי, אבל פרט ביוגרפי כזה יכול להוות מכשול בקבלה לעבודות - במיוחד בתחומים בהם עושים תחקירים על המועמדים (ואני לא מתכוון רק למשרדי ממשלה ושירותי ביטחון - גם בחברות הייטק וחברות עסקיות גדולות.. כלל האצבע אומר שככל שהשכר יותר גבוה בארגון כך מחטטים יותר בנשמה ובהיסטוריה של העובד) עצוב אבל זה המצב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רשותי ניתנת אך איני מסכימה אתך

דניאלה הרץ
    19/03/2009

להבנתי, הפניה לטיפול אצל פסיכולוג כבר אינה נתפשת בתרבותנו כדבר חריג ומביש אלא כנורמה, וכדבר חיוב שיש להתנאות בו. (ככמובן שיש הבדלים בין צל אביב לפריפריה רחוקה והבדל בתפישה של הדורות המבוגרים יותר).
    לניסיוני, כאשר טיפלתי באנשים צעירים שהיו מועמדים למשרות גבוהות ורגישות, אף בחוגי משרד הביטחון או הצבא, ודיווחו על הטיפול אצלי, ברשותם, נפגשתי עם נציגי המדרד (על פי דרישות הקבלה הבטחוניות שלהם) והאנשים האמורים, והיו לא מעטים, התקבלו לעבודה ללא שום קושי

חוץ מזה אם אדם זקוק ורוצה טיפול - מה זה בכלל רלבנטי?

זה כלל אינו טריוויאלי בעיני לצאת למסע כזה של גילוי עצמי וזה עשוי להיות אחד הדברים המופלאים ביותר שאדם יכול להעניק לעצמו.

דניאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה לי שלא הסברתי טוב....

אלעד
    21/03/2009

אני אחדד את זה: א. שאלת : "מה זה רלוונטי?" - מה שרלוונטי זה שהטיפול (לדעתי) יכול לפגוע בעתיד או לסבך עניינים, במידה והוא נעשה במסגרת ציבורית שבה נשמר תיעוד... ואת בעצמך אמרת שהיה צורך לראיין אותך כמטפלת בקבלה לעבודות, דבר שאולי לא מזיק, אבל אני לא רואה איזה תועלת הוא מעניק למועמד שרוצה להתקבל למשרה כלשהי מלבד משוכה נוספת שצריך לעבור. ב. אמרתי טרוויאלי - לא מתוך זיזול בטיפול הפסיכולוגי אלא פשוט כדי להגיד שטיפול הוא עניין נורמטיבי שבשגרה, דבר שלא אמור להוות סוג של "כתם" על המטופל או אופיו. אולי המילה הנכונה והקולעת יותר היא "פרוזאי", תמחקי 'טריוויאלי' מהפרוטוקול. שוב לא הטיפול עצמו פרוזאי אלא הסיטואציה בהיבט החברתי - מה שכל כך הרבה אנשים עושים כל הזמן בשנים האחרונות, הופך מטבע הדברים לדבר שיגרתי. מקווה שעכשיו הסברתי את עצמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלעד

דניאלה הרץ
    22/03/2009

נדמה לי שמעבר למשרות רגישות מבחינה בטחונית אין שום בעיה שטיפול פסיכולוגי עלול לעכב קבלת עבודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה
    אנונימית
    17/03/2009

אני ובן זוגי 6 שנים יחדיו (מההודעה למטה) לפני מספר שנים הוא נפגש עם ידידה שלו מספר פעמים מאחורי הגב ואף יצאו לקפה ואני לא ידעתי על קיום הקשר (אפלטוני לחלוטין) הוא הסתיר אותו כיוון שהידידה הזו ניסתה להפריד בנינו בתחילת הקשר (עוד היינו ילדים) מאז אני חרדה בנוגע לכל דבר בקשר. אני שוללת אנשים ובמיוחד נשים שהוא מכיר, שוללת קשרי ידידות ו"שומרת אותו לעצמי" אני יודעת שזה לא נורמלי ולא בריא!! אני אובססיבית לגבי עיסוקיו (מחטטת באינטרנט, ביומן..) למרות שאין שום דבר מפליל אני תמיד חושדת למרות שיודעת שהוא לא יבגוד בי. דבר זה הוביל לפיצוץ, לפני מספר ימים נפרד ממני בטענה שאני מחזיקה אותו בתוך בועה ולא מניחה לעבר, כל פעם מחדש מעלה את עניין הבית קפה עם הידידה (שוב- אפלטוני לחלוטין) והוא צודק לצערי!!!! בגלל הפחד לאכזב אותי הוא משקר לי על דברים מינוריים כמו סיגריות וציונים איך אני משנה זאת? אם נחזור איך אוכל להיות ניחוחה ולהניח לעבר, לא לתת לו לרחף מעלי כמו ענן שהורס הכל? איך אני משקמת את האמון במערכת יחסים שלנו? אין אני נותנת בו אמון בלב שלב? אני באמת אוהבת אותו ולא רוצה לאבד אותו. סליחה על האורך

לקביעת תור
    סגירה
    עוד שאלה

הוספת תגובה

• אמון

סיגל לוי
    18/03/2009

אין נוסחה לשיקום אמון
    אולי כדאי לך לבדוק עם עצמך
    למה אין בך אמון
    האם הוא פגע בך
    האם מישהו אחר פגע בך קודם וגרם לחוסר האמון
    אולי תשתפי אותו בכך שאת לא רוצה לחנוק אותו או להגביל אותו
    ומצד שני זה קשה לך...
    אולי תוכלו לעבוד ביחד על שינוי
    שיאמר לך מתי הוא מרגיש שאת מגבילה אותו
    ואת מצידך תעשי מאמץ לתת בו יותר אמון כדי לא להרוס את הקיים
    בהצלחה לכם
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    שי
    17/03/2009

שלום לכם, אני בהריון, שבוע 6 (+ 4 ימים) לאחר 9 חודשים של נסיון להיקלט. לפני שבוע גליתי בשעה 3 לפנות בבוקר דימום קל.חיכיתי עד 7 בבוקר לגשת למיון נשים במרכז לבריאת האישה. במשך השעות הללו נשארתי ערה מפוחדת ורועדת. במיון נשים ערכולי אולטרסאונד ונמצא דופק לעובר. נשארתי לנוח בבית ולמחרת שוחחתי עם רופאת הנשים שלי אצלה אני נמצאת במעקב והיא ביקשה שאגיע אליה. ניגשתי אחה"צ והיא אמרה שהיא לאמוצאת דופק ולא מבינה איך במיון מצאו דופק מקום שההריון כה צעיר. קבענו שאגיע לאולטרסאונד נוסף - אתמול. ואתמול היא מצאה דופק לעובר והעובר אפילו גדל (8 מילימטרים!!!). במשך הימים שחלפו מאז גילוי הדימום הרגשתי שמשהו בתוכי נשבר. הפחדים שהציפו אותי הם זרים לי. אתמול אמרו לי שעכשיו אני צריכהלהירגע ובטח שכשאקבל תשובה חיובית ואופטימית הכל יימחק. אני כברידעתי שזה לא יימחק וכך היה. נרדמתי רק בשעה 3 לפנות בוקר ואני עדיין רועדת גם עכשיו כשאני באמצע העבודה. לשמחתי חברה הייתה ערה בשעה מאוחרת ושוחחה איתי עד שחזרתי למיטה. אני מרגישה מותשת ומפוחדת. לא רוצה את הרגשות הללו. מרגישה שצריכה לפרוק מהלב, צריכה כלים לדעת להתגבר להשאיר הפרק הקצר הזה מאחור ולהמשיך הלאה. אפשר את עזרתכם? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• מבינה אותך...

מיכי
    17/03/2009

זה בטח קשה כשמפתחים תיקוות ומצפים למשהו במיוחד שהוא סוף סוף התגשם ורוצים לראות את התוצאות כבר...כל שינוי בדבר הבסיסי שניראה כמו מנוחה ונחלה מערער את הביטחון ונותן לנו הרגשה של חוסר יציבות ואיבוד התיקווה. כעת אני במצב של רצון חזק להריון(שני) והכח רצון כ"כ גדול שאני כבר מדמיינת הריון..העניין הוא שכל פעם שלא מצליח אז מתאכזבת מחדש... תיהיי חזקה ותתפללי שההריון יעבור בשלום ובקלות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון צעיר

סיגל לוי
    19/03/2009

שלום שי
    הריון צעיר הוא רגיש ופגיע
    לפחות עד סוף השליש הראשון
    והדבר כרוך במתח רב עבור האם
    אך חלק מן האמהות כולל מצבי חרדה מסוימים
    וצריך להתחיל לפתח עמידות
    למצוא דרכים להרגע
    לנשום
    מוסיקה מרגיעה
    דמיון מודרך
    ולחשוב אופטימי
    זה תמיד טוב לחיים
    לכל אחד
    וגם לעובר הזערורי שבפנים
    מאחלת לך הריון בריא ורגוע
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דכאון והכנה למבחן
    אירה
    17/03/2009

שלום אני סובלת מדכאון כבר 4 שנים,מטופלת תרופתי קלונקס,רסיטל. אני מנסה לסיים לימודים,שהתחלתיבזמנו ואחר כך לקחתי פסק זמן עקב שינויים במצב בריאות. ימים אלו אני מתכוננת למבחן שאמור להיות עוד שבוע וחצי . אני מרגישה חוסר ריכוז וזכרון בהכנות אלו. אני עוברת על החומר 10 פעמים,לפחות.בעוד כמה שעות לא זוכרת שום דבר. יש גם בעיות הבנה הנקרא מפעמיים ,לכן אני חוזרת כמה פעמים. זה מאוד מרגיז אותי. הייתי רוצה לשואל אם קיימים איזה שהם תרגילים /המלצות לשיפור ריכוז,יכולת למידה במצב דכאון? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דכאון והכנה למבחן

הוספת תגובה

• שיפור הריכוז

סיגל לוי
    18/03/2009

שלום אלונה
    שווה לך להתעניין ולברר
    יש למשל חומרים טבעיים שאמורים לסייע לריכוז
    אני אישית בנוסף להיותי פסיכולוגית אני גם מורה לשיטת יוגה מיוחדת
    שנ קראת קונדליני יוגה
    אני יודעת שבשיטה זו יש תרגילים מיוחדים שיכולים לסייע לריכוז
    אם תרצי תוכלי לברר היכן יש שיעורים שכאלה דרך האינטרנט
    אם תחפשי בוודאי תמצאי גם תשובות נוספות
    בהצלחה בלימודים ובכלל
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא יודעת אם זה באמת בעיה אבל...
    אנונימית
    16/03/2009

שלום, אני לא יודעת אם זאת בעיה אמיתית אבל אני שונאת את עצמי.. אני חושבת שאני מכוערת למרות שכולם אומרים לי שאני יפה. אני פשוט לא מסוגלת להאמין להם. אני כל פעם חושבת איך הייתי מרגישה אם הייתי יפה ואז אני מתחילה לבכות. זה פשוט קשה לי להאמין שאני יפה. כל פעם שאני רואה בנות יפות אני מיד מתחילה לקנא. יכול להיות שזה בעיה של גיל ההתבגרות אבל אני פשוט לא מסוגלת להאמין שאני יפה וזה משגע אותי. תודה, אנונימית

הוספת תגובה

• כמה שאני יפה...

סיגל לוי
    17/03/2009

שלום לך
    זה בהחלט נושא שמעסיק מאד מתבגרים ומתבגרות
    את מדברת על דימוי עצמי
    זה מה שאנחנו מרגישים על איך שאנחנו
    את מתארת מצב שבו הדימוי העצמי שלך נמוך לגבי המראה שלך
    למרות שאומרים לך שאת יפה
    (ולמה שיגידו לך סתם?)
    אולי זה בגלל שאת משווה למודלים שבטלוויזיה, בעיתונים
    התקשורת מנסה להדגיש אותם
    ואז מי שמשווה עצמה לדוגמנית אולי באמת תרגיש שהדוגמנית יותר יפה
    הכי חשוב שתרגישי טוב עם עצמך
    נסי להרגיש טוב עם הפרטים הקטנים
    מה את לובשת
    את התסרוקת שלך
    אולי לקשט את עצמך
    עשי משהו שיגרום לך להרגיש טוב עם המראה שלך
    אבל הכי הכי חשוב
    ואת זה מבינים עם השנים
    ליופי יש הרבה מקום בחברה
    אבל הוא לא נותן שום כרטיס לזכות בשמחה, באושר, בסיפוק
    לא כל מי שיפה מאושרת...
    תחשבי גם על זה
    ועל איך את עובדת על זה שתרגישי טוב עם מי שאת ולא תתמקדי רק במראה
    מקוה שעזרתי לך
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אוהב בנות לא הכי יפות

אלעד
    19/03/2009

בנות יפות מדי, בלונדיניות, גבוהות ורזות, מפחידות אותי .. אני מרגיש שהן פחות בריאות ופחות חמות באופן אישי אני מעדיף מרוקאית שמנמנה עם תווי פנים אנושיים וטבעיים ולא דוגמניות כמו שיש בתחרות מלכת היופי ששידרו אתמול בקיצור, אל תתבאסי מהמראה שלך ואל תתעסקי איתו . תעסיקי את עצמך בלקרוא ספרים מעניינים וקשרים עם חברים, קולנוע, טיולים והנאות אחרות גם אני לא הכי יפה בלשון המעטה, אבל אני לא מתעסק בזה (למרות שלקח לי זמן להפנים את זה).. השאלה היא במה מתמקדים בחיים זאת דעתי. ... אלעד :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    אנונימית
    15/03/2009

היי יש לי חבר מזה כמה שנים בשנה האחרונה הוא עבר שני ארועים משפיעים ביותר: א. הוא החלים מסרטן שהיה לו במשך כשנה (כולל טיפולים) ב. לאחר המחלה הוא החליט לקחת עצמו בידיים והוריד במשך כ8 חודשים כ60 קילו מיותרים (הוא סבל מהשמנת יתר חריפה). מאז שסיים את הירידה הדרסטית (אוגוסט 2008) חל שינוי משמעותי בהתנהגות שלו, הוא ניהיה אובססיבי בקשר למשקל ומסתכל במראה מספר רב של פעמים ביום בטענה שהשמין מעט וחייב לרזות, כמו כן ניהיה קיצוני בתגובות וחסר מנוחה ושאיפות לחיים. בנובמבר האחרון עברנו לגור יחד והכל היה טוב ויפה רק שבשבועות האחרונים גיליתי שחזר לעשן על אף ההיסטוריה הרפואית שלו ואורח החיים החדש שלו. כמו כן הוא הפסיק לאכול פחמימות ובשרים ומסתפק בירקות ובמספר רב של גזרים ומלפפונים כל יום, דבר זה נראה לי לא נורמלי במיוחד לאור העובדה שלדוג' יום למחרת שאוכל רק גזרים נתקף בדחף פתאומי לשוקולד ואוכל כמות אדירה (יחסית בשבילו ולכל אדם נורמלי) של שוקולד- דבר זה נראה לי כמו הפרעת אכילה מאוד קשה והוא אינו מוכן להיוועץ ברופא או פסיכולוג. השאלה שלי היא האם יש קשר בין האוכל שאוכל או ליתר דיוק שלא אוכל מבחינת ויטמינים לבין ההתנהגות שלו? כי לי זה נראה כאילו חסרים לו ויטמינים חיוניים ולכן אין לו מספיק סרוטנין במוח ולכן התנהגותו קיצונית וזה מתבטא בעצבים, כעס, אפאתיות, חוסר שאיפות,חוסר סבלנות, האם יש קשר ומה עושים???? איך אני יכולה לעזור לו? כי השבת הוא כל כך התעצבן עלי שהערתי לו על כך שבארוחת שישי אכל רק קציצה (!!!) שזה הביא לידי כך שנאלצתי לעזוב היום את הבית כי הוא ל מוכן לחיות איתי בגלל זה מהה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• על מתח

סיגל לוי
    15/03/2009

שלום לך
    נראה שלחברך יש כוחות נפש מרובים
    שכן התמודד עם 2 משימות מאד גדולות
    מאד מורכבות
    ומאד טובעניות מבחינת הכוחות שהן תובעות
    אולם לפעמים אחרי עיקר המאמץ שבו החזקת מעמד
    באה נקודת השבירה
    המתח שהחזקת כל הזמן לפתע יוצא
    נראה לי שזה מה שקרה לו עכשיו
    את הצד הרפואי אפשר לברר באמצעות בדיקות דם
    כדאי פשוט להסביר לו שאת דואגת לו, רוצה בטובתו
    שאת מרגישה שהוא מתוח ושזה משפיע גם על יחסיכם
    הציעי לו תמיכה שלך
    ואולי כן יסכים לעזרה מקצועית שתעזור לו להתחזק ולעבד את כל מה שעבר
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לבעייתי

אנונימית
    17/03/2009

אז ניסיתי להציע לו מספר פעמים עזרה, במיוחד הצעתי לו שיפנה לפסיכולוג. כרגע נכון לעכשיו הוא הסכים לבצע בתור התחלה בדיקות דם, ואני מקווה שיסכים לפנות לפסיכולוג (כך אימו אמרה לי אתמול) הבעייה שאיתי הוא לא מדבר מיום שישי האחרון, אני עזבתי את הבית....אני מנסה ליצור איתו קשר אבל ללא מענה דבר שמשפיע עליי קשות..כמו כל פרידה קשה אני לא יוצאת מהמיטה, לא הולכת ללימודים ולא כלום....בסך הכל אני רוצה שנלבן את העיניינים כי הפרידה עצמה קרתה בכעס, מתוך עצבים ולא כך צריך לסיים יחסים של 6 שנים שהיו בדרך לחתונה איך אני גורמת לו לדבר? כמה זמ אני צריכה לתת לו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מוכן לדבר

סיגל לוי
    18/03/2009

זה באמת נשמע מאד חבל וגם פוגע לסיים כך קשר
    נראה שכרגע הוא לא קשוב לכך
    אני יכולה לחשוב אולי שתכתבי לו מה שאת מרגישה
    אולי כן יהיה מוכן לקרוא
    אולי זה יגרום לו להתייחס
    ואם לא
    אז כמה שזה כואב
    אי אפשר להכריח אדם להקשיב
    וגם לא אם הוא בסוף יפסיד מזה
    זו בחירה שלו
    ואם זו הבחירה שלו, כמה שזה עצוב ופוגע
    את צריכה להמשיך את חייך ולא לחכות
    ולקוות שיבין על מה הוא מוותר
    או למצוא לך אהבה חדשה, עם הזמן
    בברכה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צחוק
    א
    14/03/2009

הי, קשה לי לצחוק איתי,אני לוקח הכל ברצינות כמעט כל דבר ומילה וקשה יל לזהות צחוק או רצינות,כלומר ההבדל בינהם.אצלי הכל נלקח בחשבון ברצינות. מה עושים ?(חשוב לומר שיש לי רגעי צחוק,אבל הרוב השולט הוא הרצינות ) היחסים הבינאישיים שלי לא ברמה גבוה ואפשר לומר ברמה נמוכה. אני אמנם חברתי וחביב על הבריות אבל היחסים הבינאישיים לא מוצלחים,בדיוק כמו שחשבת לטעמי.אני יודע לזהות ברוב המקרים רגשות האדם האחר שעומד מולי שוב,ברוב המקרים ,וקרו מקרים שבהם לא יכולתי להפגין את כישורי אלו.ובסוף,נפגעתי.

לקביעת תור
    סגירה
    צחוק

הוספת תגובה

• רגשות ואמפטיה

סיגל לוי
    14/03/2009

שלום לך
    נראה שאתה מדבר על כך שלא תמיד קל לך עם אמפטיה
    כלומר להבין ולהזדהות עם רגשות של אחרים
    אם אתה מודע לכך
    נסה לקחת זמן ולנתח מצבים, מה לדעתך עובר על אדם אחר
    אם זה אדם מספיק קרוב אתה יכול גם לשאול אותו את זה ולראות אם צדקת
    אפשר לעבוד על שיפור קריאה של מצבים חברתיים
    על מיומנויות חברתיות
    ולהשתפר בכך
    לגבי הומור
    אפשר, וזה גם כייף כמובן לפתח אותו
    אפשר לראות סרטים קלילים
    למצוא מה מצחיק אותך
    ללכת ליוגת צחוק
    להתאמן בתחושה המשחררת הזו של לצחוק עד שבוכים...
    זה נעים לפעמים לחשוב שהחיים הם לא רק משהו כל כך רציני
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך

א
    14/03/2009

איך ניתן לשפר את היכולת לקרוא אנשים ומצבים כלשהם ? קרה מקרה שפגשתי אדם מסוים וכלל לא יכולתי להבחין אם הוא רציני או מתלוצץ האם זה חלק מהעניין? האם יש ספר הקשור לנושא שיכול לסייע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצבים חברתיים

סיגל לוי
    15/03/2009

אני לא מכירה ספרים כאלה
    אך זה לא אומר שאין
    יש בטוח ספרים על הומור
    יש ספרים על שפת הגוף של אנשים
    אפשר לשאול אדם בשיא הטבעיות "אתה רציני?"
    פשוט אתה יכול לשאול אחרים קרובים שהיו איתך באותה הסיטואציה איך הם הבינו אותה
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחו"ל
    יניב
    13/03/2009

אני מפחד עכשיו לא נירא לי שפחדתי ככה בחיים שלי מרוב שאני מפחד יש לי 24 שעות פרפרים בבטן. ההתרגשות הזאת שאתה הולך למקום חדש ולא יודע לאן, אתה צריך להסתמך על דברים שאנשים אומרים לך וכבר למדת שמה שאנשים אומרים זה לא תמיד האמת לא תמיד מה שמתאים לך מתאים גם לבן אדם השני ואני באמת לא יודע מה לעשות בחיים לא חשבתי שאני יגיע למצב הזה בכלל אמא אמרה לי זה טוב שאתה נוסע לבד אנשים אחרים חוויות אחרות עולם אחר אבל זה מה שמרתיעה אותי החוסר ידיעה הזאת מה יקרה דופק אותי בצורות קשות מצד אחד ומצד שני ככה אני חושב אתה חי באמת בלי מסגרת בלי דאגות על הראש מה אני יעשה מחר מחרותיים או בעוד חודש הבעיה שלי זה שאני נוסע לבד בחיים שלי לא ההיתי לבד כאילו ההיתי לבד אבל אף פעם לא ממש לבד בארץ אחרת בלי מישהו קרוב אליי. יש אנשים שאני מכיר שנמצאים במקום הזה אבל זה לא אנשים שקרובים אליי. אם מי אני ידבר? אני בן אדם שלא מדבר הרבה אנשים אוהבים לדבר הצורך בלהסביר את עצמך את המצב שאתה נמצא ומה אתה חושב על זה נירא לי פעמים רבות כצורך מיותר אני פשוט מעדיף לשתוק. תאמת גם קשה לי לנסח משפטים בראש אני בדרך כלל לא מצליח לבטא את מה שאני רוצה להגיד או חושב בגלל זה תמיד שתראה אותי בחדר הומה אני יהיה זה שיושב בצד וסותם את הפה. אני גם קצת ביישן שזה בכלל דופק את הכל שלא נדבר על בטחון עצמי לא נירא לי שיש לי כזה דבר שלא מתאים בעליל לבחור בן 22 שנמצא עכשיו בצד השני של העולם והולך למסע הכי גדול בחיים שלו ביינתיים הבעיה היא גם שאין לי דרך חזרה אני לא רוצה להישאר פה ואני בהחלט לא רוצה לחזור לארץ אז כנראה שאין לי ברירה המצב פה הגיע למשהו שבחיים לא חשבתי שיקרה אתה מכיר אנשים כול החיים שלך ותוך חודשיים שאתה לא בסביבה המוכרת והנוחה הם נהפכים למשהו אחר לגמרי יש עדיין אהבה אבל לא כמו שהייתה פעם, האכפתיות שווה לתחת והצורך לנתק קשריים ולברוח לא היה גדול כמו עכשיו . נמאס לי מהצורת מחשבה של כולם עליי חוץ מההורים שלי שהרגלתי אותם לזה שאני לא נורמלי והם תומכים בי לא משנה מה יקרה כולם מתייחסים אלי בצורה מגוחכת ולא רצינית אף פעם לא העריכו אותי או דיברו איתי כמו בן אדם כל הזמן כמו ילד מפגר הקשרים שלי עם החברים הכי טובים שלי נירא לי כמו שערה בודדה שאוטוטו נקרעת יחסים שטוחים שלא מובילים לשום מקום האחד זה ספורט השני מוזיקה וכו אין לי קשר רציני אחד מישהו שאני יכול לדבר איתו דוגרי בחיים לא היה לי כזה דבר גם לא עם ההורים שלי אני כותב את זה ובא לי לבכות אני מרגיש כמו הדבר הכי בודד בעולם הזה כרגע אני יודע שיש לי בעיות בנפש שלי משהו שם לא מסתדר יש לי הרבה פעמים שאני סתם פתאום עצוב ולא סתם עצוב עצבות ברמה הכי קשה כבר אמרו לי ללכת לרופא רק לדבר. אבל אני לא יכול לדבר עם מישהו אל זה עם אני בעצמי לא יודע מה קורה לי . האם יש דרך לרפא את עצמך ? זה הדבר היחיד שנותר לי לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    בחו"ל

הוספת תגובה

• הי יניב

דניאלה הרץ
    13/03/2009

איפה אתה נמצא עכשיו בחו"ל ולאן אתה אמור לנסוע?
    אני מבינה שאתה נמצא בחו"ל עם חברה שלך, ושכרגע היחסים בינכם פחות טובים משהיו ושהמחשבה על להמשיך להיות לבד ורחוק לא עושה לך טוב. אתה נשמע מאד עצוב ומבוהל.
    אתה דווקא מצליח להסביר את מה שאתה מרגיש באופן מאד ברור ואתה גם כותב יפה.

אני ושבת שנתקפת חרדה ועצב ואני מציעה שתכתוב לי תשובה ונחשוב מה כדאי לעשות עכשיו. אם אין מטפל שאתה יכול לפנ ות אליו עכשיו בקשר לחרדה שתקפה אותך, אתה יכול לכתוב אלי או לדבר אתי.
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה