מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדהס12/03/2009
שלום, אני אמורה לעבור ניתוח- כריתת טחורים. מקריאת חומר וברור עם אנשים אני מבינה שמצפה לי תקופה קשה מאד. ציטוט התבטאות של אנשים: "כאבים עד עילפון, רואה כוכבים, לא נרדם בלילה" , זו תקופה קשה של 6 שבועות שנוטלים משככי כאבים, אך אנשים בכל זאת כואבים מאד במיוחד כשנכנסים לשירותים, שלא לדבר על זיהומים, בצקות, דימומים, לפעמים הסוגרים נפגמים ועצם הזנב, כל התאורים הללו מחרידים אותי, אני מבוהלת מאד, הפחד הזה משתלט עליי, אני יודעת שפחד הוא מנגנון הגנה ואין אחד שהולך לניתוח הזה מבלי לפחד ברמות היסטריות(קראתי בפורומים תגובות). איך אני יכולה ללכת לניתוח הזה חזקה, אני ממש רועדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מניתוח
סיגל לוי12/03/2009שלום סיון
אכן ניתוח הוא תהליך קשה, חודרני, גורם כאב
נראה שאת התעמקת בכל ההיבטים האלו
אבל איבדת את האיזון לגבי הצד השני של המטבע
יש לך כנראה צורך בריאותי בניתוח
את כנראה סובלת מאד בלעדיו
בכל מקרה, נראה שאף אחד לא עושה זאת לכייף אלא מתוך הכרח
מתוך רצון לבריאות משופרת
פחות כאבים בעתיד וכו'
אז אולי הדרך קשה, מפרכת, כואבת
אך היעד חיובי ואופטימי
אם תחשבי כך, זה יכול לתמוך בהתמודדות
מי שלא חש מסכן, חש פחות כאבים ממי שמרחם על עצמו
טבעי לחשוש, אך אל תשקעי בזה- אם זה עושה לך רע
בהצלחה!!!
ותהיי בריאה כמובן
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץיוני12/03/2009
שלום רב, אני בן 24 וסובל מדיכאון מס' חודשים, כתוצאה מתסכול לדעתי. הייתה לי בעבר חרדה חברתית בזמן הצבא וכיום לאחר שאני מסתכל אחורה אני מתחיל להרגיש תחושת תסכול ומחשבות טורדניות בעקבות זה, הגורמות לי לדכאון. אני מעוניין בטיפול.האם טיפול עשוי לסייע לי? ואם כן, איזה סוג של טיפול עשוי להועיל? קוגנטיבי התנהוגתי או דינמי? זקוק לעצה, תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערב טוב יוני
דניאלה הרץ12/03/2009אני בהחלט חושבת כי טיפול דינמי טוב עשוי להואיל מאד. חבל על הזמן , פנה מהר ואני מאחלת לך שתרגיש בטוב.
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זה לא משהו קריטי, או שכן..?נועה11/03/2009
אני בת 15, זה קרה לי המון פעמים מאז שנהיה לי חבר, שפשוט נהייתי עצובה ודכאונית וציפיתי שהוא ישמח אותי. אנחנו חברים כבר 11 חודשים, אני מאוהבת בו כ"כ, אבל שנינו יודעים שזה לא יכול להמשך ככה. בכל פעם שמשהו לא הולך בדיוק כפי שתכננתי, שלא הכל מושלם, אני נהיית מדוכאת וכעוסה או עצובה. לפני שבוע הבטחתי לו לנסות להפסיק להתבאס מכל דבר קטן, אבל למען האמת, במשך כל השבוע הזה התבאסתי בכל יום לפחות פעם אחת. אני מטריפה אותו ואת עצמי, אבל אני לא יודעת איך לשנות את זה. לא פעם שאלתי אותו אם אני צריכה פסיכולוג אבל לפי דעתו אני יכולה לשנות את זה בעצמי. פשוט לא להתבאס. ניסיתי, אבל זה פשוט לא מצליח, אני כבר לא יודעת מה לעשות יותר. החלטתי לפנות לעזרה מקצועית, כדי שתוכלו לחדש לי על מצבי ואולי לעזור לי לפתור את הבעייה שלי, או לפחות להגיד לי שאני לא היחידה עם הבעייה הזאת. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערב טוב נועה
דניאלה הרץ11/03/2009לפני שאני עונה הייתי רוצה שתתני לי דוגמא למה מבאס אותך כשאת עם החבר שלך.
האם זה משהו שהוא אמר או עשה?
האם זו מחשבה ששעברה בראשך? או משהו שעשיתם.
עני לי ואוכל לתת לך תשובה יותר מדוייקת.
מחכה לשמוע ממך
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי,
נועה11/03/2009המון דברים מבאסים אותי, האמת, מכל מיני סיבות, אני די מגוונת. היום, למשל, התבאסתי מזה שיש לי מבחן מחר, ושאין לי כוח לחזור לבי"ס. אח"כ גם התבאסתי מיזה שכניראה נלך ביום שישי לסרט אימה עם חברים, למרות שאני לא אוהבת. זה מתחיל מהדברים הכי קטנים שאני אפילו יכולה להגיד שהם קטנים. החבר שלי כל הזמן מזכיר לי שאני צריכה לשמור על פרופורציה, אבל בכל פעם מחדש אני שוכחת הכל ומתבאסת שוב. כרגע אני די שמחה, אני מקווה שזה ימשיך עד שתוכלי למצוא לזה פתרון, להנחות אותי ללכת בדרך טובה יותר, כי כבר ממש קשה לי. אם שאלת את עצמך מה בקשר להתנהגות המינית בנינו, יצא שהשבוע לא עשינו כלום.. אני עוד בתולה אבל אנחנו די מתקדמים ביחסים המיניים. אולי זה קשור?..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי נועה
דניאלה הרץ12/03/2009מה דעתך? את מרגישה שזה קשור? ואם כן אז איך. מחכה לתשובה. דניאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדניאלה
נועה12/03/2009יכול להיות שזה קשור פשוט כי כשהיינו עושים דברים כאלה לעיתים יותר תכופות הייתי שמחה יותר. זאת עובדה ששבוע לא יצא שעשינו משהו ובשבוע הזה הייתי די על הקרשים.. אני לא יודעת אם זה קשור פשוט שמתי לב לזה וזה נראה די הגיוני.. לפחות קצת.. תודה שאת עוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי נועה
דניאלה הרץ13/03/2009יתכן שאת מרגישה מודאגת ועצובה כשאתם פחות "מתעלסים"? האם את מודאגת בקשר לעתיד הקשר שלכם בגלל שחברך נוגע בך פחות מפעם? דניאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא פוחדת שנפרד,
נועה14/03/2009אני יודעת ששנינו לא רוצים בזה, אבל חשבתי שאולי זה קשור..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם את חושבת שזה קשור
דניאלה הרץ15/03/2009אז כנראה שאת כן חרדה מפרידה ובגלל זה את מבוהלת ועצובה. מה גורם לך להרגיש שאתם עלולים להיפרד בקרוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו..
נועה15/03/2009שיכול לגרום לנו להפרד זה בגלל שאני מתעצבת כל שיחה שלי איתו. מוזר לי לחשוב שכשאנחנו לא מדברים אני לא מתבאסת, אבל ככה זה יוצא. למשל, אני בדר"כ מתעצבת כשהוא רוצה לסיים את השיחה, אני לא שמה לב בכלל, אבל אני עוד רוצה להמשיך אותה ואני מתבאסת או מחפשת תירוצים שלהגיד עוד משהו קטן. אולי יש לי חרדת נטישה.. אולי אני פוחדת שהוא יעזוב אותי למרות הכל, אבל בלי שום סיבה הגיונית. לאחרונה שמנו לב שאני גם מרגישה לפעמים צורך להגיד לו סליחה, על דברים שטותיים, כאילו לכפר על זה שאני מתבאסת, או כל דבר אחר. הגענו ביחד למסקנה שאני פשוט מרגישה נחותה ממנו, וזה נכון. בסה"כ אני מרגישה שאני בעלת ביטחון עצמי גבוה, פשוט שהוא כ"כ גבוה.. וחזק.. ומגניב.. אני מקווה שאני לא משעממת אותך יותר מידי.. בסה"כ אני רק מתבגרת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשלא הכל איך שרוצים
סיגל לוי12/03/2009שלום נועה
לא ציינת אם האכזבות הן בעיקר בנוגע למערכות יחסים או גם ביחס לעצמך
נראה שהיו לך ציפיות מאד גבוהות
אולי כמו שמכרו לנו בדיסני
שהכל ורוד, זורם ומושלם
אבל המציאות היא תמיד יותר מורכבת
אולי כן אם הזמן לומדים את זה
מה משמעותי ושווה להתבאס עליו
ומה סתם קטנוני
כדאי לך לנסות לבדוק כל דבר שמבאס אותך אם הוא רציני או לא
וגם לנסות לראות בכל מצב האם יש בו נקודת אור
לראות את חצי הכוס המלאה
כי עובדה שאת רוצה אותו, אוהבת אותו
נסי לעשות לעצמך שיחה שמנסה לראות את הטוב ואת הרע שבמצב
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסיגל
נועה12/03/2009את צודקת, הציפיות שלי תמיד גבוהות מידי, אין לי פרופורציה ביחס לדברים קטנים [לטוב ולרע]. כשכתבת ביחס לעצמי, התכוונת לדברים שקשורים אלי חיצונית ופנימית? לפעמים אני מתבאסת עוד יותר מיזה שאני מתבאסת, אבל מבחינה חיצונית אני די מרוצה מעצמי.. אני לא מתבאסת מיזה. יש התבאסויות שלא קשורות לזוגיות בינינו, כמו, לפני כמה ימים ממש התבאסתי מיזה שידיד שלי הפסיק לדבר איתי כי חשבתי שהוא ניתק את הקשר אבל בסוף גיליתי שהכל בסדר. ואז ממש שמחתי, והחבר שלי אמר שאני לא צריכה לשמוח יותר מידי, כי אח"כ אם יקרה שוב משהו כזה, אני שוב אוציא מפרופורציה את היחס לגבי זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתרון לדיכאון ע"י לחיצותליפז10/03/2009
שלום רב, ברצוני לדעת איזה פתרון יש לדיכאון מלבד כדורים ושיחות עם פסיכולוג. אני מתעניינת בפסיכותרפיה גופנית, האם זה הלחיצות בעצם? היכן אפשר להגיע לטיפול מסוג זה? בתודה ופורים שמח! ליפז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
ליפז15/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מתמצאת בתחום זה...
סיגל לוי15/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי סרוקסטרות10/03/2009
שמי רות וכבר כשנה בעלי לוקח סרוקסט במינון של 20 מ"ג ביום, קיבל את המרשם כתופעה מחרדות מרופאת המשפחה, ללא שנעשו בדיקות דם. ישנם תופעות לוואי כרעידות, חוסר שקט וחוסר חשק מיני. הוא פנה לפסיכיאטר רק אחרי כחצי שנה נאמר לו שהכדורים כנראה לא מתאימים אך אם הוא שוקל הפסקה, שימשיך עוד חודשיים וירד מהם. בשבוע האחרון החל להוריד במינון לקראת הפסקה. כחצי שנה בעלי תחת טיפול פסיכולוגי. בתקופה זו חלה התרחקות שלו מהבית והילדים, לאחרונה הגדיר את עצמו כחי בריקנות איומה, הוא איתי ועם הילדים רק כי הוא צריך, הוא יודע שאהב, אין לו טענות מהותיות ויותר הוא לא יודע מה עובר עליו. הוא חושב שהפיתרון לצאת מהבית. הוא ניסה למלא חייו בקשר לבחורה בעבודה (אני קטעתי את ההתפתחות), בעבודה מוטרפת, בקניות ללא גבולות, יציאות לבד. לפני מס חודשים הוא יצא מבהבית למס ימים, כולנו בבית נשברנו, יש לי ילדים בגיל ההתבגרות. שיחות חוזרות ונשנות לשתף אותי ברגשותיו נענות בשתיקה שכמוה סירוב, במשך חיינו 20 שנה יחד עשינו הכל באהבה,בשיתוף באמון מלא והדדיות, נראה כי כאילו החרדות והתרופה הרחיקה אותי ממנו שנות אור ונותרתי מישהי שאהב, מאז לקיחת התרופה אין בנינו כל אינטימיות או קשר מיני, למעט נשיקה על המצח. אני מנסה להיות רעיה מסורה ואוהבת, מחבקת ותומכת בשעת משבר אך כמה זמן הגיוני לתמוך ב"חולה" ובעצם לחלות בעצמך? כמה אני צריכה לספוג ולבטל עצמי כדי לנסות ל"הציל את בעלי? האם יציאה מהבית תמלא ריקנות? האם אני צריכה לאפשר למישהו שלא נראה לי יציב נפשית להוליך את כולנו- המשפחה לפירוק בזמן השפעה תחת כדורים? האם ייתכן שינוי התנהגותי תחת השפעת סרוקסט? האם אני יכולה לחייב אותו ללכת איתו לפסיכיאטר כדי לשמוע יחד את דעתו בנושא, איך אפשר להגיע למשהו כה אטום בתקופה זו של חייו? חוסר הרגש שלו מתבטא גם כאטימות גם לאנשים שהיו קרובים לו קודם. ממש "איש של פלסטיק" כפי שהוגדר בכתבה בידיעות "סרוקסט אהובתי" . אודה לתגובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה מצבו
סיגל לוי10/03/2009שלום רות
אם בעלך מסרב להתייחס למה עובר עליו
ורוצה לעשות צעד דרמטי כמו עזיבת הבית
הייתי יוצרת קשר עם המטפל שלו ומבקשת לשמוע את דעתו
גם מפגש משותף אצל פסיכיאטר נשמע הגיוני בהחלט
ואם הוא לא מעוניין, לכי בעצמך
נראה שאת אדם תומך מאד למרות שקשה לך כל כך
עשי כל מה שאת צריכה כדי לקבל תשובות לשאלותיך
בברכה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקש תעזרו לי!!!!!:-(סיוון עזר10/03/2009
אני לא אספר פה במלואו את הסיפור שלי,רק אדגיש שעברתי בכמה חודשים האחרונים הרבה מוות של קרוביי..שכן לפני כן בחיים לא הייתי בלוויה ולצערי הייי צריכה להיות נוכחת בהרבה בחודשים האחרונים. התחושות שאני מרגישה הן בעיקר כמו חוסר יציבות כזאת שגורמת לי להלחץ ולדפיקות לב מהירות מאוד..אני יודעת שלא מדובר בלחץ מסויים,אלא בחרדה כי באיזשהו מקום הוא כן פוגע בתפקוד היום יומי.כלומר אני כן מתפקדת ויוצאת ,מבלה ונמצאת במקום הומי אדם בכוונה כדי להתמודד מהפחד דרך הפחד. אבל שוב-חושבת כמה וכמה פעמים לפני כל יציאה שלי "אם אני לא ארגיש טוב..אם שוב יהיה לי חוסר יציבות דפיקות לב מה אעשה?" וזה פשוט מתסכל. הלכתי לרופאת משפחה עשו לי בדיקות כלליות בדיקות דם וכו'. כאשר הזכרתי וקישרתי לחרדות היא אמרה לי ישר "את צודקת מדובר בחרדה יש לי כדור להביא לך שנקרא ציפרלקס כדור לא ממכר ללא תופעות לוואי וכו'..נורא נרתעתי מכיוון שאני ושבת ששיחות עם פסיכולוג מומחה איש מקצועי כן יעזור לי אני חושבת שהבעייה והתחושות שאני חווה הן טבעיות למצב הלא נורמלי שנקלעתי אליו..פחד שיקרה לי משהו נגרם מהתוצאה שראיתי את זה על חבריי שנהרגו בתאונה. על סמך מה היא קובעת שאני ישר צריכה טיפול תרופתי לפני שהיא הציעה לי שיחות? האם זה הגיוני שעל דבר כזה ישר להציע כדור ולפסול שיחות? היא רופאת משפחה ולא פסיכולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
סיגל לוי10/03/2009שלום סיון
נראה שאת סובלת מתופעות של חרדה
בהחלט ייתכן שהן התעוררו כתוצאה מנסיבות החיים
מהכאב שחוית
אך עדין זכותך לטפל בעצמך
להקל על עצמך
ולא לסבול
אני מציעה לך לפנות לטיפול שמתמחה בהפרעות חרדה
וכך העזרה תהיה יותר ממוקדת ומיידית
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי סיוון
דניאלה הרץ11/03/2009אני חושבת שהרופאה הציעה תרופה כי היא רופאה וזה מה שיש לה לתת לך -, הכדור באמת עשוי לעזור. אך כמובן שכדאי שתפני לטיפול לא רק בחרדה עצמה. לחרדה ולמה שאת מרגישה וחשה יש סיבה אמיתית כואבת ומפחידה. עברת דברים קשים ומטלטלים בזמן האחרון ומאד כדאי שיהיה מי שיעזור לך לעבור את התקופה הקשה הזו.
אני מקווה שתפני לטיפול מהר ושתרגישי טוב יותר במהרה. דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות איך לפתור את הבעיה?בכי אאדם סמל08/03/2009
בכי אדם סמל הבעיה זה שאני בוכה יום יום ולפעמים כמה פעמים ביום זה כאילו במקום הדיכאונות אני לא יודע אבל אני כול יום בוכה עם רחמים עצמים כאלה אז עם אני לא יתיחס לזה זה יפתור לי את הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי
סיגל לוי09/03/2009שלום לך
בכי הוא לא דבר רע
יש כאלה שהוא משחרר אותם
נותן להם הקלה
אך אם אתה חש הרבה מצוקה
והבכי לא משחרר דבר
אולי זו תקופה קשה כזו
עם גוון דכאוני
וכדאי לבדוק אם יש צורך בעזרה מקצועית
בברכה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבותדן08/03/2009
שלום רב, האם טיפול פסיכולוגי עשוי לסייע במצב של מחשבות טורדניות וכפייתיות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OCD...
רונן דוד08/03/2009
אני בהחלט חושב שטיפול שכזה יכול לעזור לך להכיר את החסרונות והיתרונות שיש במצבך (כן, יש גם יתרונות...)
הטיפול עוזר מאד בלקבל את עצמך,
להבין ולהכיר את נקודות התורפה שלך
וכן להתמודד עם חיי היום יום באוירה מוגנת ותומכת.
כמובן שיש עוד דברים רבים אחרים שלא אוכל לפרט כאן.
בהצלחה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדותRotem08/03/2009
יש לי כמה בעיות... כשרואים לידי סרטי אקשן ופעולה ובמיוחד בווליום חזק אני מרגישה ממש רע וזה כאילו "מפחיד" אותי ממש עד שזה בלתי נסבל. בנוסף אני נמצאת במקום שירות כבר 7 חודשים. זה מקום מאוד לחוץ ויש המון המון טלפונים ביום מלבד העבודה שעליי לבצע. בזמן האחרון זה כבר בלתי נסבל וכשאני שומעת צלצול טלפון (שזה כל היום, כל שניה} אני מרגישה דפיקות לב מהירות וחולשה. וזה נגרם לדעתי מהבעיות בבית כי בעבר גם היו לי חולשות ודפיקות לב מהירות כשהמצב בבית היה רע. אני לא יודעת מה לעשות ואני לא רוצה לפנות לפסיכווג או פסיכיאטר כדי שזה לא יפריע לי בעתיד עם מקומות עבודה וכאלה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפתרון בידייך...
רונן דוד08/03/2009
תראי רותם,
את מודעת למצבך ויודעת מה מפריע ומטריד את שלוותך,
זה כבר 90% מהפתרון.
כל מה שנותר לך כעת הוא להתרחק מהגורמים הללו שמנית ושתזהי בהמשך,
להשתדל להמנע מהם כמה שאפשר.
את יכולה גם למצוא עבודה פחות מלחיצה, כזו בלי רעש שתיטיב איתך ועם מצבך,
ואם זה לא עוזר, תמיד אפשר לפנות לטיפול על מנת ללמוד איך להתמודד עם הדברים הללו ביתר שאת...
בהצלחה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכיתמאי08/03/2009
היי, אז האמת היא שאני מרגישה פסיכית! למרות ש"חיצונית" אני שפויה אני חושבת שהכל נובע מן העבר -מהילדות .. היו לנו המון בעיות בבית ושני ההורים שלי לחלוטין גידלו אותי לא נכון!! לא היה לנו כסף , הם כל היום צעקו אחד על השני, אמא שלי הייתה פותחת את החלון ומתחילה להיתחנן שיצילו אותה ולצרוח על כל השכונה ואני הייתי בוכה כל היום. לא הבאתי חברים הביתה בכלל. קשה לצאת "נורמלי" מבית כזה. עכשיו אני כבר בת 21 ולמרות שאני עומדת בפני עצמי ולא קשורה להורים -העבר רודף אותי... אני מרגישה פסיכית! יש לי המון בעיות לא מוסברות. הבעיה הכי גדולה שלי היא הבדידות. אין לי שום חשק מיני ואף פעם לא היה לי. קשה לי מאוד לפתח קשר זוגי כי אני לא רוצה לתת לאף אחד להיכנס לחיים שלי. אני מרגישה מאוד לא נוח לאכול ליד אנשים-אין לי מושג מאיפה זה נובע! ואני מתחברת למעט מאוד אנשים . יש לי מצבי רוח מאוד קיצוניים-רגע אחד אני מאושרת שעה אחרי זה אין לי שום משמעות להמשיך לחיות. אני מרגישה שכל הריקבון הזה מהעבר לא מניח לי, שיש בתוכי יותר מידי צלקות, שאני לא מצליחה להתחבר לאנשים "נורמלים" בלי בעיות. אני פשוט נסרטתי מכל כיוון!!!! החיים קשים לי מידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבילה...
רונן דוד08/03/2009נאי שלום,
לכל אחד ואחת מאיתנו יש את החבילה שלו.
במצב את יכולה למצוא חבר טוב, למצוא קבוצת תמיכה או
להיעזר בפסיכולוג/ית. כשתגיעי למצב בו את מתבוננת בראי ואוהבת או לפחות מקבלת
את עצמך כמו שאת, הכל יראה לך אחרת.
בינתיים, תנסי להיות חיובית, להשתדל לקום עם חיוך בבוקר,
לעשות דברים שאת אוהבת ושעושים לך טוב,
אף אחד אינו מושלם, - לאט לאט אני בטוח שתתבגרי ותוכלי לקבל את עצמך עם העבר שלך כמו שהוא...
בהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדותיא06/03/2009
הי,אני בן 23 .יש לי בעיה ואשמח לחלוק איתך ולשמוע את דעתך בנושא. אני מרגיש כי אני ילדותי.זה בא לידי ביטוי:בבדיחות שאני אוהב לצחוק מהם,לדבר הרבה ולומר את דעתי על נושאים שלא שאלו אותי.קופץ מנושא לנושא.לא בטוח על זהותי מבחינת אישיות. קל דעת ואני מרגיש כי לעיתים בקלות ניתן לשכנע אותי למרות שיש לי דיעה מסוימת על נושא מסוים. דעתך ? וכיצד אני יכול להתבגר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גברים תמיד נשארים ילדותיים , לפחות
אלעד06/03/2009עד גיל 30 :-) מדברים על זה בכל תוכניות הבוקר.. וברצינות - בשביל להתבגר צריך לעשות דברים של מבוגרים , זה לא קורה מעצמו אלא דרך חוויות.... תנסה לעבוד בעבודה כלשהי עם אחריות, לפתח תחביב שדורש התמדה ובגרות, להתחתן... אני לא יכול להציע משהו קונקרטי כי אני לא מכיר אותך אישית, אבל זה נראה לי הכיוון הכללי..... בצהלחה אלעד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואומרים אגב,
אלעד06/03/2009שגם זה לא תמיד עובד. בתי האבות מלאים בקשישים עם מנטליות של בני 5 וטוב שכך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתגברות...
רונן דוד08/03/2009למה להתגבר ?
מי אמר שלהיות ילדותי זה דבר לא טוב ?!
הגיע הזמן שתקבל את עצמך כמו שאתה,
ושלא תשים לב מה אומרים לך מסביב.
תחייה את חייך ותאהב את עצמך,
שים קצוץ ותהיי מאושר !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביקורתיותא06/03/2009
הי,רציתי לשמוע מדוע ביקורתיות נחשבת לחוסר ביטחון עצמי ? ומדוע היא נדרשת עי אדם שהוא חסר ביטחון עצמי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי
אלעד06/03/2009דעתי האולי קצת חריגה היא שביקורתיות כשלעצמה דוקא מעידה על ביטחון עצמי, אולם ביקורתיות יתר עלולה ליצור תחושה שהאדם נוקט בה מתוך מחשבה ש"ההגנה הכי טובה היא התקפה" - שנגזרת מהפתגם החז"לי - "הפוסל במומו פוסל" - וכנראה שיש על מה לכסות... לדעתי שימוש היתר שעושים בניתוח הפסיכולוגי ספק בגרוש שאם אתה ביקורתי = לאתה חסר ביטחון, נובע מצורך לגרום לרה-סוציאליזציה לאותם "ביקורתיים", למתן אותם במעין הפוך על הפוך, ולהפוך אותם ליותר נסבלים ונוחים לבריות, ולא מאמת עובדתית או נסיבתית כלשהי .... (אם כי אולי זה אני שלא מבין את הרציונל כאן.. אז מראש אני קצת מסייג את עצמי) מכל מקום, נקווה שזה יקרה למנחם בן באח הגדול VIP , למרות שבמקרה שלו זה נראה אבוד מראש. אבל עדיין, איכשהו נראה לי במבט ראשון וכן שהאנשים הביקורתיים באמת שמלהגים סביבינו מפוצצים בבטחון עצמי אמיתי וחי מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביקורת...
רונן דוד08/03/2009
אני דווקא חושב שאדם ביקורתי הוא אדם פרפקציוניסט.
בכל מקרה, אין להכליל וזה שאדם ביקורתי לא אומר כלום עליו.
בהצלחה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות אחרי חזרה מטיול במזרחשיר06/03/2009
שלום, לפני כחודשיים חזרתי מטיול של חצי שנה בהודו. חזרתי לגור עם אימי, ללא כסף וללא עבודה ונכנסתי לחרדות לא הגיוניות מכל מיני דברים קטנים. עברו כבר חודשיים מאז, אמנם מצאתי עבודה אבל החרדות לא חולפות ואני מוצאת את עצמי בלופ של מחשבות שליליות ופסימיות שלא מתאימות לי. בד"כ אני אדם חזק וחיובי. אני לא יודעת איך להתמודד עם זה כי מעולם לא היו לי חרדות כאלה ומחשבות אובססיביות. האם אני צריכה לתת לזמן לעשות את שלו או לגשת לטיפול? החרדות האלה משפיעות על חיי ועל יכולת הריכוז שלי ועל הבריאות שלי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נחיתה...
רונן דוד08/03/2009
אני מסכים איתך,
הנחיתה אחריי טיול ממושך, על אחת כמה וכמה במזרח,
מלווה בהחלט בחרדות וקשיי הסתגלות.
תני לזמן לעשות את שלו, תעשי דברים שעושים לך טוב,
ואל תאבדי את ההרגשה הנעימה והכיפית שחזרת איתה.
תשתמשי בהרגשה הזו כקרדום לחצוב בו בהמשך חייך,
תזכרי תמיד את העוני והקושי שראי במזרח,
ותדעי להעריך את מה שיש לך כאן.
חכי קצת לפניי שאת עושה בינויים קיצוניים כמו לעזוב את הבית,
תראי מה מתאים לך ותזרמי עם התחושות והאינטואיציות שלך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי :)בן05/03/2009
היי אני זה עם החברה עם הדיפרסיה, כתבתי פה לפני איזה יומיים שלוש. רציתי לגיד תודה לדניאלה וסיגל, נורא עזרתם לי, נפגשתי עם חברה שלי בסוף ודיברתי איתה על התקופה שהייתה לי, ועל זה שויתרתי לה במקרים ולא ישר שפטתי, והיא העריכה את זה מאוד מאוד מאוד. אני ממש שמח שהכול הסתדר, ירדה לי אבן מהלב. עכשיו שאלה. היא הפסיקה לקחת את הכדור של הלילה כי הייתה לה תופעת לואי נורא נורא מוזרה. ועכשיו יצא שהיא נכנסה למן דיכאון מכלום. אני שואל למה היא מדוכאת, והיא אומרת לי שזה מכלום. מהחיים, שהחיים גדולים עליה. וכשאני אומר לה שזה רק ספציפית לרגע הזה אז היא אמרה שגם מחר יהיה אותו דבר. וזה דיי נפל על הסופשבוע. תיכננו שישי שבת ביחד כזה בתור פיצויי על התקופה שלא התראינו כמו שצריך וגם להרבה זמן. והיא החליטה שהסופשבוע לא בטוח. אז אמרתי לה שהיא עכשיו לא בכיוון חשיבה אופטימי כל כך ושמחר יהיה יותר טוב ושאירגנתי ממש יום שהיא תהנה ותישכח מכל הרע שמסביב. אבל אני מניח שאת יודעת איך היא הגיבה לדבר כזה... "מחר אותו דבר בלה בלה" מבאס. אבל לא נורא. אני ל א מתכוון ללחוץ או משהו כזה. סיפרתי את זה לחבר שלי שבמקרה גם לו הייתה חברה באותו מצב והוא אמר לי שלשלי יש בעיה רצינית של צומי. ושהיא עכשיו מחפשת צומי. רציתי לדעת עד כמה זה נכון. סתם מסקרנות. אחרי הכול היא רוצה צומי היא תקבל ממני אין לי בעיה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על דכאון
סיגל לוי09/03/2009תודה בן
דכאון הוא כמו ענן שמכסה את השמש
לוקח לו זמן להתפזר
וצריך המון סבלנות
גם לתרופות לוקח זמן להשפיע וזה לא כמו כדור מוריד חום שמשפיע מיידי
בכל מקרה, טוב שיש שיפור
טוב שיש עם מי לדבר
תמיכה, תשומת לב וזמן בהחלט יתרמו פה
בהצלחה
ושוב, יש לה מזל שאתה שם
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרעות שינה ודכאון בשל הצקה בעבודהמיכל05/03/2009
שנתיים יש לנו הנהלה חדשה שמציקה לי באופן מתמיד בעבודה הבוקר פתחתי את האתר של לגיהות לבטיחות המוסד וראיתי שרשום שם בדיוק את מה שנעשה לי באופן קבוע במשך השנתיים.אני אדם שמח ומאושר בדרך כלל ואוהבת מאוד את עבודתי אבל אחרי שראיתי את כל מה שכתוב שם הבנתי שזו השיטה של מנהלת האדמינסטרטיבית להטיש אותי ואכן היא מצליחה.אני לא מפסיקה לבכות יש לי הפרעות בשינה ולחץ הדם שלי עלה וכאבי ראש בלתי פוסקים מרגישה שבר כלי.גם בהיותי כותבת לכם שורות אלו אני כמעט לא רואה מה אני כותבת בשל הדמעות שזולגות לי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על קשיים בעבודה
סיגל לוי05/03/2009שלום מיכל
סיפרת משהו מאד כללי ואין לי פרטים
מקום עבודה הוא מקום שמגביל אותנו
איננו יכולים לבחור את מי שממונה עלינו
וזו מעין גזרה
אין לנו סמכות לנהל אותו, לומר לו איך להתנהג
ולו יש סמכות כמו כלפינו
אנחנו גם לרוב לא רוצים לאבד פרנסה
בעיקר לא כיום
אך אילו הנתונים שאת עובדת בהם
נסי לראות אם את היחידה שחשה כך
אולי יש עוד אנשים שהיא נוהגת בהם כך
ואז אולי אפשר לנסות לפעול
כדאי לראות אם זה חמור ברמה של פניה לועד העובדים
כדאי אולי אפילו לשקול אם רוצים להמשיך בעבודה זו
ונראה שאת רוצה
אולי תחליטי שאין מה לעשות
ואז תתני לדברים "לעבור מעליך" ולא לקחת ללב כי זה מה שיש
מקוה שעזרתי
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים נוספים דכאון בשל הצקה בעבודה
מיכל06/03/2009אני מנהלת מחלקה במקום שאני עובדת,מנהלת אותה באהבה על פי דרישות הפיקוח,ובהתחשבות מלאה ובשילוב גורמים אחרים ,אני עובדת כ30 שנה באותו המקום,ומקבלת ציונים טובים בבקרות, לפני שנתיים הגיע מנהל חדש שאין לי גישה אליו מנהלת הדמינסטראטיבית חסמה אותי והכל עובר דרכה ועל פי שיקולה,שלרוב אינו עינייני ולא מיקצועי כיוון שאינה מבינה לא בדרישות ולא בתחום וגורמת לי ולעובדים שאני אחראית עליהם זעזועים ,מנסה כל הזמן להכשיל אותי בפני המנהל על ידי העברת מידע שיקרי,בביקורת מתמדת,ובהענישה לא מוצדקת מכתבים לתיק ניסיתי לפנות אל המנהל אך אין עם מי לדבר, אני מרגישה שנעשה הכל שאעזוב ואלך.ואני מרגישה שאני על סף התמוטטות.אני לא ישנה בלילות,כאבי ראש בלתי פוסקים,ומרגישה במקום לעשות את עבודתי המקצועית אני צריכה להתגונן ולהצדיק ,ולהסביר . תודה מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)