פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• סבל בלתי נסבל
    יוסי
    03/05/2009

שלום , אני כותב כאן את הבעיה שלי ואני מקווה שפה זה המקום הנכון .. אז ככה אני בן 18 וחצי כרגע הכי גדול בבית יש לי עוד 7 אחים נוספים מתחתיי שנמצאים בבית יש לנו בעיה שכבר נמשכת ממש הרבה זמן ההורים שלי רבים כל היום בלי הפסקה כבר הרבה זמן , בעצם מאז שאני זוכר את עצמי האחים שלי הקטנים יותר ממש סובלים מזה סבל יומיומי לפעמים באמצע שהם רבים אפילו אחותי הקטנה בת 5 באה אליכם חצי בוכה כדי שיפסיקו לריב בניהם .. אני כבר לא כ"כ נמצא היום בבית אבל מידי פעם שאני מגיע ואני רואה את זה אני ממש מרחם על האחים שלי אני פשוט לא יודע איך אפשר לעזור להם, האחים שלי ממש נפגעים ושונאים את ההורים בגלל זה . בקיצור ההורים שלי ממש לא מסתדרים בניהם .. ובטח תשאלו למה הם לא נפרדים אז כאן הבעיה גם שתי ההורים שלי הם חוזרי בתשובה ואצל אנשים דתיים לא מקובל שעושים גירושין לכן זה לא קורה .. הם הלכו כבר עשרות פעמים ליועצי נישואים שונים שום דבר לא עזר להם אני ישמח מאוד אם תוכלו לעזור ולייעץ לי מה אפשר לעשות ? ..
    בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סבל בלתי נסבל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ללמוד להסתדר

סיגל לוי
    03/05/2009

שלום יוסי
    באמת מצב קשה
    יתכן שבחברה אחרת הם אכן היו נפרדים
    בכל מקרה אתה כבר בוגר ויכול לנסות להראות להם את הזוית של הילדים
    להסביר להם איך אתם מרגישים שהם רבים, עד כמה זה פוגע
    אולי לבקש שלא יעשו זאת כשאתם נוכחים
    אולי לפנות לעזרה לגורם דתי שמקובל עליהם, כמו רב למשל
    אפשר לשוחח עם הילדים כשאתה שם וזה קורה, אולי להעסיקם במשהו אחר
    להסביר להם שההורים קשה להם להסתדר ואחרי שהם יריבו, החיים ישובו למסלולם
    מקוה שמשהו מכל זה יקל על המצוקה והקושי
    בהצלחה
    סיגל לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בעצמי
    גל קוליזה
    01/05/2009

שלום רב !!
    בימים האחרונים אני מרגיש שבא לי לשבור ולגמור במכות אנשים שתסכלו אותי ועדיין מתסכלים זה זמן רב . הסיוטים שלי בלילה והמחשבות ביום גם מתעסקים בזה , אך מה לעשות שאנו חיים בעולם אמיתי , מה גם שלא ממש יעזור אם אפרוק את זה עליהם בצורה ישירה ...
    אני ניסיתי מלא שיטות לפרק את האנרגיה הזו בתוכי , ריצות והליכות של ק"מ שלמים , הרמת משקולות , אפילו כל מיני נשימות ומחשבות חיוביות - אך כל זה לא ממש עוזר .
    אולי אפילו האימונים רק מגבירים בי את הבטחון העצמי ומרגיש עוד יותר מתוסכל כשדורכים עלי .
    בקיצור כל האנרגיה הזו שלא מתפרקת הולכת נגדי והורגת אותי , כבר מיחושים כאלה ואחרים אני מרגיש ....
    אז למישהו יש רעיון איך לעזאזל אני יוצא מזה ??? למישהו יש רעיון מקורי :)

לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה בעצמי

הוספת תגובה

• אנרגיה הרסנית וכעס

סיגל לוי
    03/05/2009

שלום שימי
    נראה לי שאתה פועל נכון וכדאי להמשיך לחפש דרכים עד שתמצא מה מקל עליך לשחרר את הדחף ההרסני
    בכולנו יש דחף כזה
    אצל כל אחד זה במינונים אחרים ובביטויים אחרים
    אתה יכול גם ללכת לטיפול ולנסות להביא לתודעה את הסיבות שמזינות את האגרסיה הזו
    אולי אם תגלה את המקור לתחושות, יקל עליך להתמודד איתן
    אם מדבר אליך, גם יוגה ומדיטציות מאד מאד מרגיעים
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברה אירוטית?
    מדוכאת
    30/04/2009

שלום רב,
    אני סטודנטית באניברסיטה ת"א ונוצר לי קשר מיוחד עם המרצה שלי. בעקבות משבר שחוויתי בתקופת הלימודים המרצה עזרה לי והקשיבה לי ומלווה אותי בתקופת הלימודים ואני מרגישה אליה רגשות מאוד מיוחדים אני אובססיבית אליה וחושבת עליה כל הזמן וכל הזמן רוצה לדבר איתה לא חושבת עליה בקטע מיני או משהו כזה רק מפנטזת שנהיה חברות גם שאסיים את הלימודים . ההבדל בגיל בנינו הוא לא קריטי היא גדולה ממני ב8 שנים ואני ממש רוצה להיות חברה שלה בעיני היא מושלמת ואני חולמת ללהיות כמוה בהכול
    אני יותר מידי זמן חושבת עליה וזה בעייתי וגם נראהלי שהיא רק מעוניינת לעזור לי אבל לא נראה לי שהיא חושבת שנהיה חברות.
    מה קרה לי? האם אני לסבית? יש לי בן זוג אבל אני מרגישה שהוא לא יכול להבין אותי כמו שהיא מבינה.
    האם זה קשור ליחסים גרועים עם אמא שלי ושנאה שלי את אימי? האם מדובר בהעברה אירוטית?
    אני מצד אחד מפחדת שהקשר הזה יפסק ומצד שני אני רוצה להפסיק לחשוב עליה כל הזמן. כל הזמן בא לי לדבר איתה ולספר לה מה עובר עלי ורוצה שהיא תאהב אותי .
    איך אפשר להפסיק לחשוב עליה? מה יש לי ? האם אני סובלת מהפרעת אישיות? מעוניינת לדעת מה עובר עלי .

לקביעת תור
    סגירה
    העברה אירוטית?

הוספת תגובה

• למדוכאת שלום

יעל
    01/05/2009

המרצה שלך הייתה שם בשבילך כשהיית במשבר. היא קיבלה אותך, תמכה בך, הייתה בשבילך כמו חוף מבטחים שאפשר לפנות אליו ללא תנאים.
    לסבית? העובדה שיש לך בן זוג לא פוסלת את האפשרות למשיכה מינית לנשים.
    ממה שאת מתארת, זה נשמע כאילו שאת מאוהבת בה. תיתכן משיכה מינית שאת בעצמך אינך מודעת לה.
    ומצד שני, יכול להיות שפשוט מאוד נרקם ביניכן קשר מיוחד, שאינך מוכנה לוותר עליו. מי ירצה לוותר על אוזן קשבת, על מישהו שהיה שם בשבילך ברגעים הכי קשים ועזר לך.
    הפרעת אישיות? סביר להניח שאין לך.
    מציעה לך לדבר על העניין הזה עם המרצה בגלוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מדוכאת
    01/05/2009

אני מתרגשת שאני רואה אותה .והדבר הכי מטורף הוא שכל הזמן אני חושבת עליה
    וכל כך רוצה שהקשר בנינו יהיה קרוב יותר קשר של חברות ומפחדת שבעוד חודשיים שאסיים את הלימודים הקשר בנינו יתנתק.
    הקשר בנינו שונה מכל קשר אחר שחוויתי בחיי, אני מרגישה שאני רוצה לספר לה הכול ורוצה לשמור איתה על קשר אבל אני לא בטוחה שזה הדדי, היא תמיד עונה לי ותמיד עוזרת לי שאני צריכה אבל זה קשר חד צדדי כזה רק אני מספרת לה עלי היא לא מספרת עליה,כך שזה לא חברות.
    האם הקשר הזה בריא בכלל? אולי עדיף לי ויותר בריא לי לנתק את הקשר הזה על אף הקושי?
    אני אובססיבית אליה , האם זה נורמאלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובת המשך למדוכאת

יעל
    02/05/2009

אני חושבת שיש כמה סימני שאלה, למשל אנחנו לא יודעים אם המרצה מעוניינת/לא מעוניינת לשמור איתך על קשר לאחר סיום הלימודים, אנחנו לא יודעים מה מרגישה וחושבת המרצה בנוגע אלייך. ולכן הצעתי שתדברי ישירות עם המרצה שלך על הנושא.
    המצב הזה באמת מתסכל כיוון שיש לך רגשות מאוד חזקים כלפיה ומפחיד לחשוב על אכזבה אפשרית. בכל מקרה את צריכה להחליט: האם את מעדיפה בכאב של לסיים את הלימודים מבלי לברר את העניין ולנתק בחדות את הקשר איתה או לנסות לדבר עם המרצה ולראות אם יש המשך לקשר או לסגור אותו יפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה על ההערה אבל

נחום
    02/05/2009

למה כל דבר שקורה לך חייב להיות מקוטלג בלקסיקון הפסיכולוגים כמו "העברה אירוטית" או "הפרעת אישיות"... ?

יכול להיות שפשוט התאהבת למשל (=העברה אר') ?

או שיש לך קושי זמני (="הפרעת אשיות")?

מעצבן אותי שהפסיכולוגים עושים מן שטיפת מוח לאנשים וגורמים להם לחשוב במונחים קלינים על כל בעיה בחיים.............. זה כשעצמו יוצר חלק מהבעיה לפעמים

מקווה שלא נעלבת אישית, רק חומר למחשבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישית ,אגב

נחום
    02/05/2009

כשאני הולך לפסיכולוגית שלי הדבר האחרון שאני רוצה זה לשמוע ממנה הרצאה על תאוריות באישיות או פסיכופתולוגיה. שתדבר בשפת העם שלי, ולעניין. בלי הרבה כחל ושרק ותאוריות מלומדות

ככה זה צריך להיות. כמו שאתה לא מצפה לקבל מעו"ד שמיצג אותך מול רשויות המס הרצאה במשפט חוקתי או את יסודות המשפט העברי לשנה ב'..............

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר רגשי חזק

סיגל לוי
    03/05/2009

שלום לך
    נראה שהמרצה היא דמות משמעותית בעיניך
    כרגע הקשר הוא חד צדדי ונראה שהוא החל מכך שהיא בעלת תפקיד תומך והבחינה במצוקתך
    אולי היא גם מרגישה שיש ביניכן קשר מיוחד ואולי לא
    מה שבטוח זה שעליך עובורות עוצמות חריגות
    את צריכה להבין שהיא לא מושלמת
    אלה השלכות שלך
    את עושה ממנה כזו
    היא פשוט אדם רגיש חם ואכפתי (וזה המון)
    זה רעיון טוב לשוחח איתה ולראות אם גם לה חשוב לשמור על הקשר
    אבל בכל מקרה תצטרכי לעבוד על עצמך
    כי חברות היא שוויונית
    ולא בין אדם נחות לדמות נערצת
    וזו באמת שאלה אם גם היא חשה שהיא מעוניינת בך כחברה לה
    העוצמות שאת חשה קשורות כנראה לכך שחסרה לך דמות שכזו
    דואגת מקשיבה אכפתית
    מקוה שעזרתי
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחוף!
    סיון
    30/04/2009

בת 19.יש לי הרבה בעיות בתחום הזוגיות..יש לי צלקות יצאתי עם הבה נערים במהלך חיי משהו כמו 8..עם חלקם היה לי יחסים אינטימיים.(לא מין)..
    אפחד מהם לא רצה אותי בסוף(רק בהתחלה)שידרתי חוסר ביטחון,פרחיות ואופי קשה..מה עלי לעשת לצאת מהדיכי?אגב-אני בחברה דתית.יצא לי שם לא טוב

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוף!

הוספת תגובה

• הרבה בני זוג

סיגל לוי
    30/04/2009

שלום סיון
    את צודקת שהתייחסות החברה שונה לבחורה שמרבה לצאת בחברה דתית וחילונית
    אם השם מפריע לך, נסי לבדוק מראש האם הוא מוצא חן בעיניך, האם יש סיכוי לקשר וכו'
    נסי לחשוב על מי שיצאת איתו ולהבין מה משמעותי בעיניך בזוגיות
    אולי היו פעולות שעשית שהרחיקו ממך את בני הזוג
    אף פעם לא מאוחר לעשות שינוי שאת רוצה בו
    בחברה החילונית היו מסתכלים על כך באופן הרבה יותר טבעי...
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על העזרה אבל

סיון
    30/04/2009

חשוב לי לציין שההתנהגות שלי הייתה התנהגות מזעזעזת..הייתי דכאונית וכל פעם שאני נזכרת בכל קשר שהיה אני מרגישה שהייתי תלותית מידי ואני באמת רוצה שינוי..אני רוצה להיות בחורה קשוחה עם גברים...ולשנות את הרושם שעשיתי במהלך חיי!!!אני חייבת שינוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לסיוון

יעל
    01/05/2009

סיוון, אני חושבת שעלייך קודם כל לקחת עט ונייר ותנסי להגדיר לעצמך מהם השינויים שאת רוצה לעשות בחייך, בהתנהגותך... אמרת שהוצאת לעצמך שם רע אז כדי לא להרגיש רע עם עצמך עלייך פשוט לקבל החלטה (וזו החלטה שלך) האם ברצונך בעתיד ליזום ולבנות מערכות יחסים על פי מה שנהוג בחברה הדתית שבה את חייה או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מוטי
    27/04/2009

שלום שמי מוטי יש לי דימוי עצמי נמוך כלפי אחרים בגלל שיש לי גוף של נער ואני לא מרגיש גבר גבר כמו שאומרים... וקשה לי עם החיים האלו אני רוצה לשמוע איזה משהו לענין

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• גבר גבר

סיגל לוי
    28/04/2009

שלום מוטי
    קודם כל, לנשים שונות יש טעמים שונים
    ויש בטוח כאלה שגם אוהבות מבנה נערי
    מידת הגבריות קשורה גם למה שאתה מרגיש עם עצמך
    אתה יכול גם לפעול לפיתוח גופך, אם זה נותן לך תחושה יותר נוחה
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למוטי

יעל
    29/04/2009

מוטי, אני לא יודעת בן כמה אתה?? בכל מקרה, ישנם גברים עם שרירים מנופחים והם למעשה בעלי דימוי עצמי נמוך . גודל השרירים לא בהכרח מעיד על חוזק הדימוי העצמי. בוא ואגלה לך שמבנה גוף מפותח ומנופח אינו נחשב מושך בעייני ובעייני רבות מבנות המין השני, זה פשוט עניין של טעם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקס - נתקעתי
    תמר
    27/04/2009

שלום
    אני גרושה מזה 7 שנים . 3 חודשים לאחר לידת בן נוצר ריב עם בעלי בעקבותיו עזבתי את הבית. אחרי הריב בעלי הודיע שאקח את הדברים מהבית. ככה הכל התגלגל ו התגרשנו.
    אהבתי אותו מאוד. הדבר שהפריע לי ביותר שבני יגדל בלי אבא. אני גם לא יכולה לתאר אבא חורג.זה הורג אותי עד עכשיו
    הדבר הנוסף שאני לא מוצאת בן זוג ,ניסיתי להכיר ופגשתי אנשים לא מתאימים לי .וכל פעם שהאקס מגיע ונמצא איתי ועם הילד אני מרגישה מאושרת .מצד שני אני לא אסלח .
    לאחרונה יחסים שלנו השתפרו מעט גם היחס שלו כלפי הילד.אני מרגישה לא מאושרת. כל פעם שאני עם בני בבית ספר או בגן שעשועים אני מרגישה שחסר לו אבא. לאחרונה הוא גם מבקש להיות איתו.
    האב מגיע לביקורים סדירים אבל לא מעורב יותר מדי .
    מחשבתי לנסות לדבר ולהחזיר את האקס ככה אהיה שלמה עם נהנושא ויתכן ישתנו היחסים שלנו .
    אבל אני לא יכולה לעשות צעד ראשון כי חוששת מדחיה. אני פשוט תקועה במקום שנה אחרי שנה
    מה עלי לעשות? אני מרגישה דיכאון גם בגלל בדידות.כל החברים נשואים -הקשר איתם חלש
    אין לי לאן ללכת בשישי שבת
    האם לפנות לפסיכולוג?פסיכיאטר? מאמן אישי?HELP

לקביעת תור
    סגירה
    אקס - נתקעתי

הוספת תגובה

• בירור יחסך אליו

סיגל לוי
    28/04/2009

שלום תמר
    אכן תקופה ארוכה שאת בלעדי האקס
    אבל לא חוזרת אליו
    כדאי ללכת לטיפול פסיכולוגי
    לבדוק למה לא המשכת הלאה
    האם יש סיכוי לקשר
    ואם תחליטי שכן, לקחת את הסיכון ולנסות
    אולי את לא מנסה ליצור קשרים חדשים גם בגלל פחד מדחייה
    תמיד יש סכנת דחייה
    אין בטחונות
    אך לא שווה לא לנסות דבר בחיים בגלל הפחד הזה
    אולי אחרי 7 שנים את מוכנה לברר ולהתמודד
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחוזים מהאוכלסיה
    גל קוליזה
    26/04/2009

מעניין אותי כמה אחוז מסך האוכלסיה בישראל מטופל אצל פסיכולוגים קליניים למינהם???

ושאלה שניה- כמה אחוז מהישראלים צורכים תרופות פסיכיאוטריות כאלה או אחרות לרווחתם הנפשית ???

לקביעת תור
    סגירה
    אחוזים מהאוכלסיה

הוספת תגובה

• אחוזים...

רונן דוד
    27/04/2009

הרבה יותר אחוזים ממה שאת חושבת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתגרות
    ליאור
    26/04/2009

אני אפילו לא יודעת איך להתחיל את ההודעה הזו ומה לכתוב בה, אני מרגישה כ"כ אבודה.
    בשנה האחרונה אני לא מפסיקה להסתגר ולהתכנס בתוך עצמי... אני עוד חודש כבר בת 15.
    אני דיי מדוכאת. פרשתי מכל החוגים שלי (היו הרבה) כי פשוט לא הצלחתי להתמיד. כל החיים שלי התהפכו. אני לא מסוגלת כבר ללכת לביה"ס, קשה לי.
    תמיד היו לי ה"א, אבל זה היה בגבול הסביר. אובססיה שבאה לצד החיים. עכשיו, אני מוצאת את עצמי בתוך בולמוסים שבחיים לא חשבתי שיהיו לי. עליתי המון במשקל וכשאני מתבוננת במראה כל מה שאני רוצה זה למות...
    כל פעם אני "לוקחת את עצמי" בידיים מחדש, אבל נימאס. באמת. אין לי מושג בכלל מה אני עושה לעצמי ומה אני רוצה. אני לא מתרגשת מכלום ואבדו לי כל הרצונות- כל מה שאני רוצה הוא לשכב בתוך המיטה עד שתהפוך למיתה.
    לא מעט הרהרתי לגבי התאבדות.
    ההורים וכל הסובבים אותי יודעים על המצב הנתון, אני פתוחה עם אנשים ומספרת להם על הדברים שמפריעים לי. אבל לעזאזל, זה אמור לעזור? מאסתי, מאסתי ושוב מאסתי. הייתי כבר בשני טיפולים וזה לא עזר לי.

אני לא יודעת...

לקביעת תור
    סגירה
    הסתגרות

הוספת תגובה

• תגובה לליאור

יעל
    28/04/2009

ליאור, נראה שאת מרגישה באמת מצוקה וזה טוב שפנית לאנשים הסובבים אותך ושיתפת אותם בבעיה שלך. בדרך כלל כשהולכים לטיפול לוקח זמן עד שהמצב באמת מתחיל להשתפר, זה לא קורה בתוך שבועיים או חודשיים. כדי שייעשה שינוי משמעותי עם עצמך לטובה, צריך לעבוד על זה במשך זמן ואני בטוחה שיש לך כח להמשיך לנסות. יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצוקה

סיגל לוי
    28/04/2009

שלום יעל
    את מדברת על מצוקה
    תחושות של דכאון
    מחשבות אובדניות
    התקפי אכילה
    שינוי גדול, הפסקת החוגים
    נראה שאת במשבר וזקוקה לתמיכה מקצועית
    לעיתים זה עניין של כימיה עם המטפל
    אבל בכל טיפול, כדי לתת לו סיכוי, צריך להתמיד ואמרת שזה קשה לך
    שווה את המאמץ כדי להרגיש טוב יותר עם עצמך
    העזרי בהוריך כשקשה לך
    בברכה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטרדה נפשית,ולא רק בבית
    ליז
    26/04/2009

היי לכם,אני מנסה כבר אינספור פעמים להעלות הודעה ובכל פעם יש שגיאה מסוימת ,רק שבשום מקום לא רשום מהי. לא כתבתי יותר מ2500 תווים.. אם מישהו יכול לעזור,אשמח

ליז

לקביעת תור
    סגירה
    הטרדה נפשית,ולא רק בבית

הוספת תגובה

• תפני בבקשה למנהלי האתר לתמיכה טכנית

רונן דוד
    27/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובססיה למספר 5
    אסי אושר
    24/04/2009

אני סובל כבר הרבה זמן מחרדה טורדנית כפייתית
    לא טופלתי או סיפרתי למישהו פשוט מאזומתמיד היו לי הרבה מאוד הפרעות ביררתי על זה והבנתי שזה נקרא חרדה טורדנית כפייתית

עכשיו בשנה האחרונה נהיה לי אובססיה מטורפת למספר 5

דברים בלי הגיון.. למשל שאני רואה טלווזיה כל כמה דקות אני לוחץ על השתק 5 פעמים

מעביר מערוץ מסויים לערוץ מסויים 5 פעמים

מכבה ומדליק 5 פעמים

אם אני רואה למשל בן אדם שאני אומר וואלה אני רוצה להיות כמוהו אני לוחץ עם הלשון 5 פעמים
    לא ידוע למה דוקא עם הלשון אבל ככה זה התפתח

ממש כמעט כל כמה דקות אני משתמש במספר הזה וזהו משגע אותי אני לא יכול

אני מרגיש שאם אני לא ילחץ אנטר 5 פעמים למשל פשוט יקרה לי משהו
    וככה בכל המנהגים שלי למספר 5

מה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    אובססיה למספר 5

הוספת תגובה

• שלום אסי

מזה הקשר הזה?
    24/04/2009

התופעה מוכרת לי, סבלתי מתופעה דומה אבל עם פחות אובססיה... זה היה רק בדברים מסויימים עם המספר 7. זה הפסיק לי אחרי שהחלטתי חד משמעית שאני לא מוותרת לעצמי ואני נכנסת לשליטה, הרי ברור לי שאם אמנע מזה אז לא יקרה לי שום דבר רע (מבחינת ההיגיון, לא מהדחף)..כל פעם שנוצר בי דחף כזה החלטתי לתפוס את עצמי בידיים ולא להכנע לו וכך החרדה שלי דעכה ולא חזרה מאז. מקווה שזה יעזור לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ...

רונן דוד
    27/04/2009

אולי משהו מלחיץ אותך ומטריד את מנוחתך ?!

גוף ונפש - חד הם,
    שווה לפנות אולי ולנסות טיפול קצר טווח לראות מאיפה נובעת הבעיה ואיך לטפל בה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החבר שלי
    יובל
    24/04/2009

שלום יש לי חבר שנה וחצי ויש בינינו בעיה שמאד מפריעה לי
    חבר שלי אוהב לדבר עם בנות , בהתחלה הוא היה אומר לי שזה רק במחשב באתרים מסוימים כמו מקושרים ופייסבוק אבל אחר כך גילתי שהוא גם דיבר בטלפון
    זה מאד מפריעה לי אני רבה איתו על זה תמיד
    גם אמרתי לו שיסגור את האתרים אבל אין שינוי בכל אופן אני צריכה את העזרה שלכם תודה

לקביעת תור
    סגירה
    החבר שלי

הוספת תגובה

• שורש הבעיה...

רונן דוד
    27/04/2009

מה שאת מתארת הוא סימפטום לבעיה,
    הופתרונות שלך הם כמו אקמול לשפעת.

את צריכה למצוא את הגורם לבעיה,
    את זה אפשר רק בשיתוף עם החבר.

את צריכה להבין יחד איתו למה הוא עושה את זה
    וביחד תלבנו ותפתרו את הבעיות המשותפות שלכם.

אם תגיעי למסקנה שאין עם מי לדבר,
    אז תמיד יש הרבה דגים בים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    אלי
    23/04/2009

שלום וברכה

הבת שלי כיום בת 16 וחצי היא תלמידה מצויינת וחייכנית ועד לפני חודש התנהגה כרגיל ובזמן האחרון הייתה קצת עצובה, לפני כמה ימים התעניינתי במצבה והיא ענתה לי שבגיל 5 וחצי לערך היא ובני הגדול שכיום הוא בן 23 ובאותו זמן היה בן 12 וחצי התחכחו אחד בשני כמובן עם בגדים וללא שום נגיעות באיברי מין או חשיפת בגדים אלא רק התחכחות אחד בשנייה כנראה מתוך סקרנות אבל כנראה שהמחשבות הללו עושות לה לא טוב, ולא נעים, האמת היא שאני ממש לא יודעת איך להתנהג במצב כזה ואני בטוחה שזה היה רק סקרנות ואני חייבת לציין שהיחסים ביניהם מצויינים כאחים, מה גם שעברו 11 שנים והיא פשוט נזכרה בזה וזה לא עוזב אותה.... מה היא מרגישה?איך אני מתנהגת במצב הנ":ל?האם אני צריכה לפנות לבעל מקצוע ואיזה?

מודה לכם מאוד ויום טוב....

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• ?

אלי
    27/04/2009

למה לא עונים? חייבת עזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה מינית במשפחה

סיגל לוי
    28/04/2009

שלום אילנה
    זוהי סוג של פגיעה מינית בתוך המשפחה
    היא נובעת מפער גילאים
    בנך היה בתחילת ההתבגרות
    הוא ניצל את מעמדו כאח בוגר וניסה להשיג את הגירוי באמצעות אחותו
    ייתכן מאד שחוויה זו השפיעה עליה מאד
    אני מציעה לך לשוחח איתה
    לשאול אותה מה היא זוכרת
    מה אמר לה
    איך הרגישה
    מה בדיוק עשו
    האם זה חזר על עצמו
    מדוע לא סיפרה (לא בהאשמה)
    עד כמה זה מטריד אותה היום
    אם תגלי שכן, כדאי להפנותה לטיפול אצל איש מקצוע כדי לעבד את הנושא
    פגיעה שכזו יכולה להשפיע מאד על ההתיחסות לגוף, ההתיחסות לבני המין השני ולמין בכלל
    כדאי גם לפתוח את הנושא מול האח
    שיבין שפגע בה
    אל תתני להתיישנות לטשטש את העוול שנעשה לביתך
    בברכה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסכול
    בדוי
    23/04/2009

לקביעת תור
    סגירה
    תסכול

הוספת תגובה

• קשה...

רונן דוד
    27/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה זה קורה לי?!
    מיכל
    22/04/2009

אני כבר אוטוטו בת 32, כל החברות שלי כבר נשואות עם ילדים ואני עדיין רווקה,הם מסתובבות עם העגלות והילדים ואני מקנאה בהם,אני נראית בסדר גמור,וכלום לא הולך..
    אני רוצה כבר להתחתן ולהקים משפחה בישראל,וזה לא קורה!
    הכל תקוע ולא מתקדם,היה לי בעבר בני זוג,וזהו נגמר..
    עכשיו אני לבד,ואין מישהו בחיים...
    אני שואלת את עצמי למה זה מגיע לי?גם בעבודה לא משהו..
    אבל בתחום הזוגיות זה יותר מפריע לי כרגע..
    אני בחורה ואני כבר צריכה להקים משפחה,אחרת אני יאחר את הרכבת..
    כולן נשואות ורק אני נתקעתי!!
    שחברה שלי מספרת לי שהיא בהריון,יש לי דמעות בעיניים מרוב שאני גם רוצה בזה!
    אני מפחדת שבסוף באמת אשאר ככה,בלי כלום!
    אני רוצה להיות כמו כולם,משפחה וילדים..
    אני אוטוטו בת 32,ולא יודעת אם או מתי יגיע הזמן הזה!
    אני מיואשת!מה אני יעשה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    למה זה קורה לי?!

הוספת תגובה

• רצון להתחתן

סיגל לוי
    22/04/2009

שלום מיכל
    לחץ להתחתן לא עוזר לך להראות אטרקטיבית אלא לחוצה
    את לא הרווקה היחידה בגילך ועדין יש לך הזדמנויות
    נסי לבחון האם הייתה בעייתיות שחזרה על עצמה במערכות יחסים קודמות
    האם את מנסה ליזום מערכות יחסים חדשות
    האם את מאפשרת להתקרב אליך
    האם את בוחרת את האנשים המתאימים לך שבאמת יכולים להתאים לזוגיות
    ואולי זה רק עניין של מזל, סבלנות
    נסי לבחון את כל זה ואולי תצאי גם עם תשובות ומסקנות לגבי העתיד
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

מוטי
    27/04/2009

למיכל שלום לדעתי את צריכה לראות מה את שונה מחברתך הטובה שהיא כבר עם בעל ואת לא תחשבי לבד עם עצמך מה .. או מה הדבר היפה או הטוב שבך ואת זה את צריכה להדגיש ולא להיות מתוסכלת כי כידוע אף בחור לא רוצה בחורה שלא טוב לה עם עצמה .. אני מקוה שהוספתי משהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האקס
    שירלי
    21/04/2009

אני נשואה קרוב לשנה ויש לי בעל מקסים שאני אוהבת מאוד והוא דואג ותומך והכל אנחנו ביחד סהכ' 3 שנים בערך. ויש לי בעיה: לאחרונה עוברוצ לי מחשבות על האקס לשעבר לפעמים כשאנחנו ברגעים אינטימים חולמת עליו מדובר (באקס) שיצאתי איתו 10 שנים היתה ביננו כימיה אהבה אמיתית וחזקה ,הפרידה גרמה בגלל: שהוא החליט לטוס לחו"ל ולהשתקע שם וקבלתי את זה קשה מאוד באותה תקופה.........לצערי אין לי שליטה על המחשבות שעוברות בראש י וזה די מטריד אותי כי אני באמת אוהבת את בעלי ומצד שני מתגעגעת לאקס וחושבת עליו הרבה.
    מה עלי לעשות? האם זה טבעי? לטיפולך אודה

לקביעת תור
    סגירה
    האקס

הוספת תגובה

• האקס המיתולוגי

סיגל לוי
    22/04/2009

שלום שירלי
    את מדברת על קשר שהיה משמעותי עבורך בעבר
    ונקטע בשל סיבות חיצוניות ולא בשל פרידה ממשית
    האמת היא שגם להחליט להשתקע בחו"ל זה להעדיף את חו"ל על פני הקשר
    וזה מעיד שהייתה לו בעיה לתת מעבר, או להתחייב לך, או להציע לך לבוא או לוותר לנסוע...
    אבל טוב שהמשכת הלאה, מצאת מישהו לאהוב וזה הדדי
    על המחשבות שלנו אין לנו שליטה
    נראה לי שאינך צריכה לייסר את עצמך
    אולי זה גם קורה כי העסק לא נסגר אצלך
    זה גם לא משנה כי הוא לא נמצא קרוב ומהווה איום ממשי
    מקוה שעזרתי
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה