מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה עם חברהבן08/04/2009
היי. אני פעם כתבתי פה אני לא יודע אתן זוכרות.
אני מצטער שזה ארוך אני פשוט מרגיש חייב לפרט על דברים מסוימים.
יש לי חברה(ביחד קצת יוצא מ4 חודשים אבל הקשר שלנו ממש חזק) במאניה דיפרסיה. כשכתבתי את הפוסט הישן שלי פה היא בדיוק נכנסה לאישפוז על זה. עכשיו עבר חודש וקצת שהיא באישפוז. (סיבת הדיכאון זה בעיקרון חשיבה כל הזמן על העתיד, עבודה, שכול העולם זה רק כסף, שהיא תתאבד בצבא אם יקחו אותה כי היא אל יכולה, מה שגורם לה למחשבות אובדניות.. גם הייתה לה ילדות קשה - אבא מכה, שיכור, וכו' שלדעתי הוא הגורם לכך).
זאת תקופה קשה לא רק לה, רק אני מבין ותומך, אני תתמיד שם כשהיא צריכה אותי. תמיד תומך ונאמן. היא פוגעת בי הרבה, הרבה מאוד אפילו, ואני כל פעם סופג ומנסה להתעלם כי אני יודע שהיא לא מתכוונת לזה. היא גם אומרת לי שהיא לא מתכוונת לזה ומצטערת אחר כך.
אני דואג לשמור על הקשר שלנו שלא יהרס בנוסף לכל, זה כמו לנהל קשר עם מישהי בכלא היא לא חוזרת הביתה ויש לי שעתיים ביקור שאסור לי בקושי לחבק אותה בכלל. אבל אחרי הכול היא חשובה לי ואני באמת אוהב אותה ואכפת לי ממנה.
בכל אופן, לגבי הקשרים הישנים שלה... היא הייתה אובססיבית לחבר הראשון שלה ובגלל זה הוא זרק אותה - "נמאס לי ממך". אחרי 10 חודשים . היא טוענת שהיא שונאת אותו רק היא עדיין בקשר של שלום שלום מה קורה, גם כי הוא חלק מהחבר'ה שלהם בבצפר. החבר השני שהיא הייתה איתו הייתה לטענתה אהבה עיוורת. מה זאת אומרת? הוא סתם ניצל אותה, התנהג אליה מגעיל, חנק אותה, הרביץ לה, קילל אותה, ועם הטיפשות שלה והרבה לחץ שלו הוא היה הראשון שלה, נקרע הקונדום והיא הייתה צריכה להתחנן ולבכות אליו לכסף לפוסטינור. הייתה לו את החוצפה כל הזמן לצעוק ולבקש את הכסף שלו חזרה ולשאול בסוף "אוקי מתי פעם הבאה?" ...נפרדו. (אני לא יפרט אני מניח שאת מבינה את התמונה) בקיצור, סבלה ממנו מאוד. היו ביחד חודש וקצת.
אני השלישי שלה.
לפעמים מציק לי הקטע שהיא חולמת עליהם שהם מכים אותה, או זורקים אותה. תמיד סיוטים עליהם. אפילו לא כאלה:
"חלמתי שאני והוא(החבר הראשון) נלחמים נגד ליצנית שמנה ומכוערת שמתחזה לגבר. הוא חונק אותה עם כבל חשמל ואני בועטת בעיטות"
ואני לא סתם מספר את זה, לפני כמה זמן אני והיא בדיוק היינו מחובקים, מתנשקים, והיא לשניה לקחה את עצמה אחורה, נבהלה ואמרה לי שהיא לשניה ראתה מישהו אחר. ומי זה היה? החבר הראשון שלה. זה דברים שמפריעים לי ורציתי לדעת למה דבר כזה בדיוק קורה. היא אומרת לי שאין לה כלום כלפיו, ושהיא רק אוהבת אותי. אבל אחרי דבר כזה זה מלחיץ טיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ודבר שלי שעוד יותר חשוב לי
בן08/04/2009הדבר השני שעוד יותר מטריד אותי זה שהיא טוענת שאני "דביק": כשבאתי לבקר אותה בבית חולים אחרי כמעת שבוע שלא התראינו (וכשהתראינו זה ביקור של שעתיים ונסיעה ארוכה של שעתיים אוטובוסים הלוך ושעתיים חזור). עם הרבה דברים פוגעים שהיא אומרת שאני מניח קורה בגלל שהיא בשינויי מצבי רוח היא אמרה לי "שאני רגיש/רך מידיי" וגם אמרה "אל תיקרא לי נסיכה יותר! אל תגיד לי שאתה אוהב אותי, בסדר, הבנתי את זה כבר!" וכששאלתי למה "כי זה דביק". העניין של הדביק קרה לי עוד כשהיא התאשפזה בהתחלה אז החלטתי שאני בא רק כשהיא קוראת לי. וזה מה שקרה עד עכשיו. אבל עכשיו אני גם דביק בגלל מה שאני אומר לה! בהתחלה הייתי מבקר בתדירות נורא גובהה וזה באמת היה מובן לי שזה הפריע, וזה לא היה בקטע של דביקות, זה היה בשבוע הראשון שהיא התאשפזה ואני דיי מאוד דאגתי אבל אחרי הכול היא צודקת בזה. עכשיו לגיד שאני דביק בגלל שאני אומר לה משהו כמו "אני אוהב אותך" או "נסיכה". אחרי שזה קרה היא הבינה שנעלבתי קצת וכשחזרתי היא התקשרה אליי בלילה ואמרה לי שהיא מצטערת על כל השטויות שהיא אמרה לי. היא לא באמת התכוונה לכלום ושהיא מקווה שלא נעלבתי. העברתי הלאה אבל העניין של ה"דביק" נשאר לי בראש. ועכשיו זה שוב חזר. לא התראינו הרבה זמן, היה לנו מן ריבון, ואז היא שוב תוקעת לי את ה"דביק". מאותה סיבה, והיא אמרה את זה בלי קשר לריב בכלל. נשבר לי מכל העניין כי זה חוזר על עצמו וזה ממש מפריע לי ובאמת שאני לא, ואמרתי לה "תקשיבי, אם הדבר הזה מפריע לך אז תחתכי כך זה אני, זה לא נקרא להיות דביק, זה הבעת רגש."
"טוב (היא נשמעה קצת בהלם שאני אומר משהו כזה) אבל אם זה יהיה מוגזם מידיי אני באמת יחתוך..."
"איך בדיוק כל העניין 'דביק' בשבילך?"
"זה שכל יום אנחנו מדברים בטלפון למשל, אני רוצה להתגעגע"
ותכנית זה לא נכון, היתה פעם אחת שלא התקשרתי והיא התקשרה אליי בוכה "למה אתה לא מתקשר? אתה לא אוהב אותי יותר? אתה תעזוב אותי אני יודעת!"
או שזה שוב קרה והיא התקשרה ואמרה שהיא מרגישה לבד ושאלה אם אני יכול לבוא.
או שהיא מתקשרת ובוכה שהיא מפחדת שאני יעזוב אותה. מתקשרת בוכה! אני פשוט לא יודע מה לעשות לפעמים בעניין הזה, לתמוך, לא לתמוך, להתקשר, לא להתקשר, ואחרי הכול לדעתי צריך לפחות פעם אחת לדבר שלום שלום לשאול אם זזו עניינים לגבי השחרור שלה שם ולנתק, לא משהו ארוך. וזה מה שהיה עד עכשיו. אני פשוט מבולבל, וגם נעלב כי זה המינימום של לשמור על הקשר שלנו לדעתי במצב כזה. וגם אחרי הכול אני גם חווה את זה, וגם לי קשה. וכשאני אומר לה דבר כזה היא אומרת לי שאני "רך" או "רגיש".
לגבי המשפט של ""טוב אם זה יהיה מוגזם מידיי אני באמת יחתוך..."
אחרי שהיא תיצא מכל הצרות שלה זה יעבור לה? כל הקטע של הבילבול בעניין של ה"דביק" והיא תפסיק עם זה? או שאני סתם יסבול עכשיו, ישקיע, יחכה ויתמוך ובסוף יקבל את זה בפנים?
המצב מסובך ואני מקווה לקבל תשובה מקצועית פה. תודה רבה ):.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחבר הקודם ודביקות
סיגל לוי10/04/2009שלום רב בן
אני רואה שקשייה מתמשכים ואתה עדין חבר מאד תומך, אוהב ומשקיע
לגבי זה שלרגע חשבה שאתה החבר הקודם
כפי שכתבת היא סבלה הרבה בעברה, למשל מאביה המכה
ובחרה לה חברים ראשונים שהתייחסו אליה גם הם באופן שלילי
אתה משהו אחר עבורה - מעריך, תומך
לפעמים היא עוד לא רגילה לכך שמגיע לה יותר
אינה רגילה ליחס יפה ומכבד
לכן אם היא נזכרת בו פתאום
חשוב להזכיר לה ש"אתה מסיפור אחר..."
והאסוציאציה היא רק בראש שלה
בנוסף בקשר ל"דביקות"
נראה שהיא לא עקבית
לעיתים מציקה לך שאתה דביק
לפעמים חוששת שאינך משקיע מספיק
היא לא נראית יציבה בתגובתה כעת
לא ברור מה יהיה אח"כ
וזה בסדר שאתה מעמיד לה גבול שלא תתייחס אליך בזיזול
ושאתה ממשיך לתמוך בהבעת רגש שמאפיינת אותך
שוב - אתה נראה לי חבר אמיתי
חג שמח
ובתקוה לשחרורה המהיר מהאישפוז
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
בן10/04/2009עזרת לי להסתכל על העניין מעוד נקודת מבט.
העניין של הדביק באמת לא יציב.
אחרי הכול גם העניין של ה"קשרים" זה חלק מהבעיה שלה.
והיחס הנוראי שלה מאוד נובע מהכדורים החדשים שהיא לקחה נגד שינויי מצברוח.
מ200 הגדילו לה את הכמות ל400 ואז עכשיו היא על 600. זה דיי המון. היא בעצמה מרגישה שונה עם עצמה. והיא הבנאדם הכי חברותי בעולם. כולם במחלקה שלה טוענים שהיא פשוט בנאדם לא נחמד, והיא לא הייתה כך, והיא הלכה לאחד קיללה אותו 5 דקות והיא אפילו לא זוכרת את זה.
אולי היו לה קצת שינויים במצברוח בהתחלה, אבל זה לא היה ברמה הזאת ואני רואה שזה רק מחמיר.
לדעתך הם עושים את הדבר הנכון עם כל הכדורים? כי אותי זה קצת מדאיג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכיאטריה זה לא התחום שלי
סיגל לוי11/04/2009בן
אם אתה לא שקט
אתה יכול לבקש לדבר עם הרופא שלה
ולומר לו שאתה חש כמשיהו שמכיר אותה
שהכדורים מ שפיעים עליה לרעה
מקוה שהיא תצא מהמשבר במהרה
ותהנו מהביחד שלכם
חג שמח
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן :) דיברנו על זה היום
בן13/04/2009היא החליטה שהיא מעדיפה גם בעצמה להתמקד בטיפול הפסיכולוגי ולהפסיק את הכדורים :)
רק שאלה אחת אחרונה....
לגבי הקטע שהיא פיתאום ראתה את הקס שלה בזמן שאני והיא התמזמזנו, או שהיא חלמה שהיא והוא נלחמים נגד ליצן שמתחזה לגבר", זה אומר שיש לה משהו אליו?
כל פעם כשאני קופץ ונלחץ היא אומרת שאני צריך לקבל את זה שהוא היה האהבה הראשונה שלה(והייתה אובססיבית אליו בטירוף - גזרה תמונות, "למה אתה לא מסתכל עלי?!? למה אתה לא מחייך אליי?!"... ושזה משהו שנשאר אצלה בראש כזה, היא טוענת שהיא שונאת אותו(זרק אותה כי היא נדבקה אליו יותר מידיי ונמאס לו ממנה) בכלל ולהאמין לה שהיא באמת אוהבת אותי ולא מוצאת בו כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
סיגל לוי14/04/2009כדורים כדאי להפסיק רק בפיקוח רופא ולא לבד
לגבי יחסה אל האקס, רק היא יכולה לומר לך על כך ונראה שהיא אמרה לך מה היא מרגישה בקשר אליו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך סיגל
בן15/04/2009מלכה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה:)04/04/2009
שלום, אני חיילת בת 19, מועמדת לקצונה מאז יום גיוסי. הטירונות והקורס שעברתי היו הדבר הכי כיף ומלא מוטיבציה שהיה לי מאז הגיוס. מהרגע שהגעתי לבסיס בו אני נמצאת כיום, אני חשה תיסכול נורא גדול מכיוון שאני כל הזמן נבחנת על ידי חברי המשרד שלי, אם יש לי בעיות בבית ואני פונה למפקדת אני נענית ב"איך את מתכוונת לצאת לקצונה" והיא מודה בכך שהיא מטילה עליי משימות מוזרות כדי לחשל אותי לקראת היציאה לקצונה. אני לא מרגישה כמו שאר החיילים שנמצאים איתי. מצפים ממני ליותר עד כדי אי התחשבות בעבודה השוטפת שלי ובבעיות האישיות שלי. בכל יום אני חוזרת הביתה עייפה ומותשת, אני מתקשה לפנות אל המפקדת שלי עם הנושא מכיוון שאני בטוחה כבר מה תהיה התשובה שלה. חשוב לציין שבין כל הלחץ והתיסכול אני לא מפחדת להנות בצבא ולא מפחדת לשאוף. במבחני קצונה אני מוכיחה את מי שאני באמת, אני מרגישה הכי אני בעולם והכי שווה עם כולם בלי לחיות תחת הצל של "אם אני יוצאת לקצונה צריך להקשות עליי יותר מאחרים כדי שאני אתרגל". אני אמורה לצאת בעוד 3 חודשים לשם, מה עליי לעשות עד אז? אסור לי לספוג את זה, זה ייצור עוד מועקה. תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לציין
:)04/04/2009מעולם לא חשתי דיכאון (למרות הבעיות בבית) תמיד שאפתי ליותר... ומעולם לא טופלתי פסיכולוגית..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלראות את האופק
סיגל לוי04/04/2009שלום לך
חשוב שתזכרי את יחסה של המפקדת שלך
ושאת לא תהיי מפקדת כזו כשתהיי קצינה
באמת קשה כשיש מעליך אדם שקובע אבל אינו מוכן להקשיב לך
האם יש מישהו שאפשר לדבר איתו על הבעיות האישיות
למשל משקית ת"ש או מפקד שמעל המפקדת הזו?
אם לא תצליחי, נסי להעמיד לה גבולות אם את חושבת שהיא מגזימה במשימות החישול שלה
ונסי לראות מה מחזק אותך ועושה לך טוב במקום שאת נמצאת בו כעת עד הקצונה
בהצלחה רבה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמממ
:)04/04/2009ניסיתי לפנות למשקית ת"ש אבל היא לא יכולה לתרום לי הרבה, אני חוזרת כל יום הביתה ועושה שמירות במידה שווה לאחרים. היה לי שבוע שהחלפתי אותה שבוע עקב היעדרותה. הקצינה מעליה הייתה המפקדת שלי, זה היה אחרי הרבה זמן שלא הרגשתי מוערכת כל כך, היא פעלה ביחד איתי למען מטרות ולא חיפשה לתחקר את הטעויות שנעשו בדרך אלא עזרה לתקן אותן. נוצרו בינינו קשרים טובים מאוד אך אני לא רוצה לשתף אותה ללא שיתוף של המפקדת הישירה כדי לא לעקוף סמכויות.
אני יודעת איזו מפקדת אני לא אהיה, אני יודעת בוודאות מה אני רוצה להיות. האם כדאי לי לבקש העברה ל3 חודשים האלו? אני שם כבר 4 חודשים והעלתי את האופציה בפני קצין מיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
:)05/04/2009טוב לא משנה אני אנסה ליישם את זה כמה שיותר... עכשיו אני נלחמת על המקום שלי בקק"צ... :) קצת מוטיבציה לא תזיק חח...תודה לך! תמיד טוב לשמוע את העצה הזאת ממישהו מבין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למי שירצה לענות..ק04/04/2009
תראו..אני באה ממקום שאני מאוד מכירה את עצמי ומודעת לעצמי, נפשית ופיזית. אני חיילת, מטופלת פסיכולוגית ע"י פסיכולוג בבסיס.מאוד מסתדרת איתו. טופלתי גם קצת לפני הגיוס(לפניי שנה). הייתי בולימית. אני שונאת את המילה הזאת ובכלל אני מתעבת את ההפרעות אכילה האלה. מה לעשות שאני חלק מזה. אפילו עכשיו כשאני קוראת את זה אני בקושי יודעת איך לנסח את הבעייה. כי ההפרעות אכילה התחילו לפניי שנתיים. הפסקתי להקיא לגמריי לגמריי, לפני כמה חודשים. מאוד גאה בעצמי. כלפיי חוץ, למשפחה וחברים, אני נראית בריאה לגמריי. אין טיפת סימן לבעיות עם אוכל, לדיכאון. לפחות עד לפניי שבוע. אם אתם שואלים אותי, גם לי אני נראית בסדר רוב הזמן. עד שזה מגיע. יש לי התקפיי דיכאון, אחת לשבוע, אחת לחודש..אחת ליום..תלוי באיזה תקופה אני. אני יכולה פתאום בבת אחת, מאיזושהי סיבה- אם זה כי אכלתי עוגה, אם זה כי לא אכלתי עוגה למרות שהייתה מולי אחת, יכול להיות בגלל ששמעתי אנשים סביבי מדברים על דיאטה, או שאמא שלי הכינה משהו עם יותר מדיי שמן ואני מתחילה להכנס לתסביך שהיא לא מבינה אותי ולא שמה עליי. כשזה קורה, אני יכולה להסתגר בחדר שלי, במקרה שאני בבית, ופשוט לבכות בהסטרייה, בלי שליטה על מתיי זה ייפסק. לא משנה מה אני עושה, אני לפעמים אפילו קמה ומתחילה להסתובב בחדר, שמה מוזיקה של מסיבות, רואה טלוויזיה. אין. אני בוכה ובוכה והמחשבות לא מפסיקות ואני פשוט נכנסת לייאוש וייסורים שעברו כבר שנתיים מאז שזה התחיל, וגם כשבפועל אני שונאת את זה, ואני לא מקיאה, ולא מרעיבה את עצמי ואפילו מדיאטות אני נמנעת ואפילו נגמלתי מלהוכיח לאנשים מה אני ומה אני שווה, עדיין זה תמיד שם וזה לא עוזב אותי. הראש שלי עדיין חולה. לפעמים אני מתחילה להכנס להתקפיי חרדה ופחד שאולי זה ידרדר ויוציאו אותי מהצבא, שזה הדבר האחרון שאני רוצה שייקרה. כי ברגע שאני מפסיקה להלחם, ברגע שנגמר לי הכוח, אני מסוגלת לא להכניס פירור לפה במשך שבוע ימים. הפחד מהבעייה בפועל הוא עצום. וכרגע אני כבר כמה ימים בדיכאון של ממש. אני בקושי מחייכת, וגם אם כן זה מזוייף. ואנשים סביבי לא מבינים עד כמה זה בעייתי. כי ההתקף הזה קרה לי גם שלשום כשיצאתי עם חברים לפאב. ואיכשהו הנושא של הפרעות אכילה עלה וחברות שלי דיברו על זה עד שפשוט התפוצצתי. וכל הדרך הביתה לא הפסקתי לבכות ומתתי מבושה כי היה איתנו מישהו שרק הכירו לי באותו ערב..ולא יכולתי להפסיק.
הבעייה פה, זה שזה הולך ובא. וכל פעם שזה הולך (בזכותי כמובן) אני שוב פותחת לעצמי את הדרכים להינות ולהפתח ולצאת מהבית ולהיות אופטימית. ועכשיו כשזה חזר, אחרי תקופה של חודשיים שבאמת למדתי איך למצוא את שמחת החיים, אני פשוט מיואשת. זה מעגל שחוזר על עצמו וחוזר על עצמו ואני לא רואה יציאה. ופה מגיע הייאוש. אז כבר שבוע אני ככה.. נגמר הכוח להילחם.. והנה גם התיאבון בורח, או שזה בראש או שזה בגוף..ואני הולכת ומרזה. ואין לי כוח כבר להציל את זה. הכל נראה חסר טעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשה ויאוש
סיגל לוי04/04/2009שלום לך
באמת נשמע מתיש
אני חושבת שחשוב שתראי את התקופה הזו כחלק מתהליך הטיפול
גם אם הפסיקו ההקאות, וכל הכבוד על כך, את עדין בדרך
מנסה לעבוד על צורת החשיבה
על הפחד שזה יחזור
לעיתים בהתקדמות קדימה יש גם כמה פסיעות לאחור
תתחזקי בטיפול, תחלקי את זה
ותראי את הדרך שעשית כדי לקבל כוח להמשיך בה
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצה לבניאמה01/04/2009
שלום לך דוד . יש לי בעיה עם בני 23 אחרי צבא וטיול ארוך בחול רוצה ללמוד בשנה הבאה .
אך כל עבודה אשר מתחיל לא נראה לו כל מפסיק אחרי שבוע או שמפטרים אותו או שהוא מתפטר. פשוט אין יציבות אך אני בתור אמא יכולה לעזור לו להתמודד במצב הקיים . אנ לא רוצה לתת לו את הרעיון לחזור לחו"ל (כי המנטליות שם מאוד קורצת לו )נא תשובתך . אמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מוכן להקשיב
סיגל לוי01/04/2009שלום לך אמא
אם את יכולה לעזור או לא , תלוי אם הוא מוכן להקשיב או לא
להחזיק מעמד במקום עבודה דורש מידה מסוימת של משמעת, של מחויבות
גם בארץ וגם בחו"ל
אם הוא מוכן להקשיב, עזרי לו בהכוונה, בלהראות לו איך יכול היה לנהוג אחרת
אם אינו מוכן להקשיב, עליו להתגלח על הזקן של עצמו וללמוד בדרך הקשה מבלי להעזר בניסיונך
מקוה שתמצאי דרך לעזור לו
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לסיגל-אשמח לתגובתך!אדווה01/04/2009
אני נמצאת בטיפול פסיכו' מזה כשנה וחצי ,יש לי חיבור מעולה עם המטפלת שלי.אני לא נפתחת בקלות בפני אף אדם,אני מופנמת ומתמודדת עם עצמי.כשהתחלתי את הטיפול ידעתי שלא יהיה קל להיחשף.. בחלק מהנושאים הצלחתי להיפתח איכשהו לא תמיד קל אבל היא עזרה לי. אבל...-יש נושא אחד שלא מצליחה להיפתח בכלל,נושא הזוגיות.
ממש קשה לי לפתוח אותו בפניה,ושוב היא רגישה ותומכת ואני משתדלת...אני יודעת שלי הנושא מאוד חשוב לקידום,כלומר אני משתוקקת לדבר רק על העניין הזה של קשר ומיניות וכל המשתמע לנושא.כל פעם שניסיתי דיברתי קצת,היא שאלה וניסתה,אבל אני בורחת ומתחמקת ,לא נוח לי,קשה,מביך.לא יודעת בדיוק..אבל מזה כשנה וחצי שאני אצלה לא התקדמתי בנושא במהומה כי לא ממש דיברתי אלא יותר ברחתי.היא מודעת לזה שקשה לי ומנסה לפעמים היא לעלות ולשאול אבל אני מתחמקת ומעלה משהו אחר..היא שאלה אותי אתמול אם אני בלל לא רוצה לדבר על הנושא ואמרתי שאני מאוד רוצה אבל לא מצליחה להתמודד עם הקושי.
המשך למטה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...
אדווה01/04/2009במעט שאספר אגיד כי אני בת 27 ועד כה לא הצלחתי להתחבר למערכת זוגית.כשהייתי ביסודי הייתי רק בחברתם של הבנים,לא היתי אהודה משום מה על הבנות(אולי כי "לקחתי" להם את הבנים?)אבל מהחטיבה,ומאז היותי נערה לא היה לי כל קשר עם הבנים לצערי,גם עליהם לא הייתי אהודה פתאום,זה לא שהייתי מכוערת או משהו..הייתי פשוט ילדה מופנמת נורא ולא אנרגטית או מובלטת כמו השאר אז כנראה שלא שמו לב לקיומי...
גם שכבר בגרתי והגעתי לצבא זה לא נשכח ממני..הייתי כבר בחורה נאה וחמודה והביטחון קצת גדל אבל גם כשכבר בצבא התחילו איתי בחורים נרתעתי..אם זה בגלל כל מה שסחבתי איתי ,נוסף לכך עם הזמן גם חוסר הניסיון,הביישנות, גם ששמעתי משפטים של הסביבה כמו" כל הגברים מחפשים רק סקס." או משפטים של חברות פגועות או אמא שחוששת וטורחת לומר לי להיזהר באינטרנט או שלא אתן ישר למישהו וזה לא תרם לביטחון שלי, להיפך,פשוט ויתרתי מרוב הפחדים .
ככה גם במהלך השנים.ניסיתי.יצאתי לדייטים.. אם כבר רציתי מישהו פחדתי והעפתי אותו באיזה תירוץ.
אני מאוד רוצה ..לא יודעת אם נרתעת ממשהו ספציפי עכשיו זה כבר מכלול כנראה..אבל חוסר הניסיון והגיל מכריעים..כלומר,אם אצא עכשיו לפגישה ...ונגיד ששנינו מתחברים איך אמשיך מכאן,אני חסרת ניסיון ולא יודעת איך להתגבר,איך ובכלל האם לספר למישהו את זה(אם לא אספר הוא ודאי ירגיש שאני לא ממש יודעת איך לזרום" בסיטואציה).זה כנראה מה שהכי מכשיל אותי כיום.
אז אם תוכלי לרשום לי כמה מילים ..כן זה מורכב וצריך להיעשות בתהליך אבל-איך?אם אני לא מצליחה לדבר על זה עם המטפלת?איך אוכל כן לדעתך ולפי ניסיונך להיפתח ולדבר רק על זה?אני יודעת שאין סוד קסם אבל עד כה לא הצלחתי והיא יודעת.
סורי שרמתי הרבה אבל רק תראי כמה כאן הצלחתי לרשום ולהיפתח ,עצם הקושי בלשבת מולה ולדבר גם על נושא מביך וקשה עבורי ,מה לעשות?
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאן הצלחת
סיגל לוי01/04/2009שלום לך
התשובה בידך...
משהו באנונימיות שבפורום עזר לך להפתח
את מתביישת ממנה כי את מתביישת מעצמך בנושאים האלה
אי אפשר לעזור לעצמך בלי לעסוק בכך
להיות מודעת, להתבונן במראה גם אם זה מביך ולא נעים
אי אפשר ללמוד לשחות בלי להרטיב קודם את הרגלים
והמים קרים ויש חששות
כך אי אפשר להנות מפרי האהבה אם רק רוצים ביטוח שלא תפגעי בשום מצב
אני מציעה שתכתבי לה ותני לה לקרוא
אולי אפילו לא בפניך
את יכולה להעתיק לה את הקטע שכתבת כאן
תביני ביחד איתה למה את כל-כך מתביישת בקשייך
ואולי זה יהיה מפתח ראשון לא להתייבש ולהודות - כן, אין לי נסיון בתחום...
אז הגיע הזמן
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבין את הקושי
נתי07/04/2009היי ע'
אני בן 28. אמנם אני גבר אבל אני חייב לציין שאני די מזדהה עם הקושי שתיארת.
אני ביישן וחסר בטחון ולהוסיף לזה חוויה לא נעימה שעברתי.כל זה גרם לי להימנע בתקופה האחרונה מליזום קשרים. בכלל הסיטואציה של דייטים יכולה להיות איומה בשבילי...
סתם הרגשתי צורך לשתף ובקצרה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה אלצהיימר המאיים בהתאבדותרחל31/03/2009
שלום! אבי מבוגר בן 86, נמצא בבית. מחלתו מתבטאת באי שקט וחרדה לבריאותו.
לאחרונה מאיים בהתאבדות בשל כאבים מהם הוא סובל לדבריו. רופאיו אינם מוצאים
פתרון לכאב, וטוענים שהסיבה לכך אינה רפואית (הוא בריא יחסית לגילו).
כיצד יש להגיב על איומיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איומים בהתאבדות
סיגל לוי31/03/2009שלום רחל
נשמע שמצבו קשה והוא במצוקה ולא מוצא פתרון
איומים על התאבדות כדי תמיד לקחת ברצינות
לרוב הם נורה אדומה, אבל לא כדאי לטעות ולהקל ראש כשזה רציני
הייתי לוקחת אותו לפגישה אצל פסיכיאטר לשם התייעצות לשמוע את דעתו
עד כמה מצבו חמור
האם הוא בסכנה
האם הוא זקוק לעזרה תרופתית או של שיחות
טוב שיש לו אותך שדואגת לו
מקווה שיוטב לו
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסיגל
רחל05/04/2009לסיגל תודה על תגובתך. אבי מטופל בתרופות פסיכיאטריות, והוא במעקב. אך אין לתרופות הללו כל השפעה על מצבו הרגשי ועל אי השקט שלו. הוא תמיד היה היפוכונדר
וכעת הוא מתלונן ללא הפוגה ומכביד מאד על אמי . הפסיכיאטרית טוענת שיש להניח לו
לקטר ולא להתייחס , אבל קשה להישאר אדיש, כי הוא מתיש את אמא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזוית קצת אחרת
אלעד01/04/2009אני לא מעריץ גדול של התאבדויות, אבל אני חושב שיש גיל ומצב בריאותי שכבר לחיים אין טעם כל כך..
נכון שלקרובים ולמשפחה זה קשה, כי תמיד מי שסובל זה הנותר ולא ההולך, אבל זו דרכו של עולם.
איפה עובר הגבול בין חיים שיש להם משמעות כלשהי לחיים אבודים?
במצב של שיתוק טוטאלי בכל הגוף?
במצב של תרדמת?
בסרטן מתקדם כשכל הגוף מכאובים?
ואולי במצב של דמנציה מתקדמת?
איכשהו מערכת המוסר והחוק בחברה שלנו מושפעת מאד מהדתות הגדולות ובפרט והיהדות והנצרות...
כלומר - מה שאני רוצה להגיד זה שלא חייבים לחיות בכל מצב, בעיקרון.
אם הייתי מחוקק או שופט, הייתי תומך נלהב של המתות חסד של חולים סופניים מרצונם .
הדיכאון כאן הוא הכי טבעי בעולם - אדם שהולך אל התהום ויודע שסופו התנוונות מוחית מאלצהיימר ירצה למות. ומי שלא רוצה למות במצב כזה הוא לא נורמאלי בעיני ודוקא אותו צריך לשלוח להערכה פסיכיאטרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמתת חסד
רחל05/04/2009לאלעד
תודה על תגובתך. במצבו של אבי לעולם איני יודעת אם הוא באמת רוצה
למות. על פי התנהגותו אני מסיקה שהסבל שלו רב והוא מנסה
להסביר עד כמה הוא סובל כדי שיעזרו לו, והוא אינו מבין מדוע דבר לא עוזר.
הוא חושב שאיננו עושים די כדי להקל עליו, וזו דרכו "לנער" אותנו משלוותנו (לפי
תפיסתו). אני חושבת שגם אם היתה אופציה להמתת חסד הוא לא היה בוחר בה.
הייתי רוצה לדעת יותר כיצד להגיב על איום מסוג זה (שברור לי שאין לו כל כוונה
לממשו).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיום לא ממשי
סיגל לוי07/04/2009שלום רחל
אם האיום אינו ממשי, מה שהוא מבקש זה לקבל תשומת לב
תנו לו כפי יכולתכם
אם סוחט מדי עבור אמך, היא צריכה להבין שזו דרכו להתבטא כעת ולנסות לקחת זאת פחות קשה
בכל מקרה ברור לי שקשה רגשית לכולכם
ספקו אתם האחים תמיכה לאמכם
תקלו את העומס עליה
וכשיש לכם סבלנות, הקשיבו לו, תמכו בו
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להתמודד עם פרידהלוריאן30/03/2009
היי שמי לוריאן ממרכז הארץ ולפני כמה ימים נגמרה מערכת היחסים הכי משמעותית ויקרה שהייתה לי בחיים ,מבחינתי זה נגמר אומנם אני עדיין אוהבת אותו ולא יכולה לחשוב שזה באמת נגמר אך מה שאני באמת רוצה זה להצליח לעבור את התקופה הקשה הזאת וכל מה שמתלווה אליה,יש רגעים שקשה לי לנשום אני עומדת לבכות ועוצרת את עצמי ,אני אומרת לעצמי שאני חזקה ואפילו מתככנת דברים עתידיים {כמו לנסוע עם חברה לנופש וכ'ן}דברים שיחזקו אותי ויעלו לי את המורל , אך אני יודעת שברגע שיגיע השלב הזה שאני באמת אסע אין לנו סיכויי לחזור ,וקשה לי המחשבה הזאת ,
אני יודעת שהוא עדיין אוהב אותי ואפילו שזה נגמר מגעיל וחשבתי שלא נדבר יותר הוא ניסה ליזום פגישה וסירבתי אמרתי לו שאין לנו על מה לדבר ושיבין שזה נגמר הוא עדיין יצר עימי קשר התקשר אליי לבית ואמרו לו שאני לא נמצאת בסוף הצליח בעזרת תרגיל להשיג אותי וסוג של נאם לי על זה שהוא מתנצל ומבין שזה נגמר אמר שהוא אוהב אותי וסיים את השיחה,השיחה השאת השאירה אותי עם טעם מר בפה .קשה לי להתמודד ולא יודעת מה לעשות ,בבקשה יעצו לי איך לא להרגיש את המועקה הזאת בלב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה...
רונן דוד30/03/2009
לעיתים פרידה היא כמו מוות של אדם קרוב,
וכך לטעמי צריך להתייחס לזה.
תתאבלי, תבכי אם תרצי אך אל ייאוש, עוד יבואו ימים טובים.
תנסי ולא להתפתות לחזור אחורה כי אי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור.
תני לזמן לעשות את שלו, עוד יבואו ימים טובים...
פרידה נעימה ובהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה נפשיתמנחם בן29/03/2009
אני סובל זה שנים רבות מהפרעה נפשית ואין אני יכול לצאת מזה. אני מבקש מכם איזו שהיא כתובת מלבד "האח הגדול"שבו אוכל להוציא את שגעונותי ואולי להרפא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות נפשיות
סיגל לוי29/03/2009שלום מנחם
יש קשיים שנרפאים מהם
ויש כאלה מלויים אדם בגלים לאורך החיים
כל אחד מתמודד אחרת
יש טיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי
יש ביטוי באומנות
יש יוגה וכיוונים רוחניים
כל אחד מוצא את הערוץ שמתאים לו
בהצלחה בחיפושים
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיגל . . .הרגת אותי עכשיו
אלעד01/04/2009את לא רואה שהוא מתלוצץ על חשבונך וחשבון הפורום? (ובלי יותר מדי כישרון יש לציין)
מנחם בן היה מתמודד צבעוני ואנטיפת באח הגדול, והרבה אנשים חשבו שהוא קצת פסיכי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצויות של כעסakuo28/03/2009
אני בן 14 וחצי ויש לי לפםעמים התפרצויות עצבים ,לא בלי סיבה עם סיבה אבל זה בגלל שאני לפעמים שומר דברים בפנים. איך אני אוכל להפיג את הכעס הזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשתף
סיגל לוי29/03/2009שלום לך
טוב שאתה מודע לזה
כעס הוא אנרגיה
אם אתה חוסם אותה היא מצטברת ומתפרצת
כמו אדים בסיר לחץ
עדיף לשחרר ולא לצבור
לגשת לאנשים שנפגעת מהם
לומר להם שפגעו בך
ולא לתת לדברים להצטבר עד שתהיה כמו הר געש
זה קשה אבל אפשרי
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי קשר של שלוש שנים - הפסקהרון28/03/2009
אהלן.
אני אנסה לקצר כמה שיותר. חשוב שתגיבו לי בבקשה
אנחנו שלוש שנים, לא כולל הפסקה של חצי שנה לפני שנה בדיוק.
נפרדה ממני לפני שנה כי הייתי קנאי והיא נכנסה למסגרת חדשה של גברים - חוג הכנה לצבא.
אני בן 19 וחצי.
היא הייתה הכל בשבילי הסיפור שלנו מיוחד וארוך אבל כרגע לא רלוונטי (רלוונטי רק לגבי האופי שלה).
היא נפרדה ממני ובמשך חודש לא תפקדתי, שלשלתי, בכיתי, הייתי בדכאון ולא רציתי לדבר עפ אף אחד..ניסיתי ליצור איתה קשר ללא הצלחה.
היינו באותה כיתה ואז היה שביתה. חזרתי למעגל החברים, ולאחר חודשיים יצאתי מהדכאון.
לא הייתי עם אף אחת בזמן שלה נהיה חבר חדש מהחוג שלה.
בדיעבד הם היו שלוש חודשים.
ברגע שחזרנו לבצפר ישר הכרתי מישהי ונהיינו חברים חודשיים.
הנסיכה שלי שנפרדה ממני הייתה איתי באותה כיתה ובהתחלה שמה עליי ז** (לפרוטוקול..לפני שהינו חברים היינו ידידים הכי טובים וחברים הכי טובים במשך שנה..ככה התאהבנו).
היא ילדה שנראת פצצה, גוף שכל אישה הייתה רוצה ובעלת בטחון עצמי בשמיים.
לאחר שנפרדה מהחבר שלה...היא התחילה לחזר אחריי..חצי שנה אחרי הפרידה..הייתי בשמיים כי לעולם לא הפסקתי לאהוב אותה. תמיד אמרתי לעצמי, מי תאהב אותי? בחיים לא אמצא מישהי יותר טובה..ובאמת שזה לא קרה ..פרחתי בתקופה שחזרנו לבצפר..הייתי "מקובל" נראה הרבה יותר טוב ובעל בטחון עצמי יותר גבוה.
ואז היא התחילה לרצות אותי..חזרנו והיה מושלם..כל מה שרציתי היה בה...לא היו לה ידידים ולא היו לי סיבות לקנא..ילדה טובה וחמודה.
היא תמיד לחצה עליי להיות איתה כל היום..לעשות איתה הכל. ועד לגיוס שלה היה מושלם\ אבל היא התחילה לשים זין, התחלתי לרדוף אחריה שרבונו..היא הפכה אותי שוב לרכרוכי וכזה שרודף אחריה ונראה לי שהתחיל לרדת לה קצת ממני.אבל עדיין היא רצתה להיות איתי כל הזמן.
היא החברה הרצינית הראשונה שלה ואני השני שלה...וזה הפעם הראשונה של שנינו מבחינת סקס.
היא יותר מנוסה ממני אבל בשאר הדברים לצערי.
אני בן אדם שקשה לו לקבל שמישהו אחר נגע בה., כואב לי, שהחבר שהיה לה בנתיים בפרידה נגע בה..למרות שהם לא הגיעו רחוק תמיד זה כאב לי יוותר מידי.
הגיע הגיוס והיא התגייסה, היא רצתה לסיים כבר את הלימודים כי מבחינת חברתית לא היה לה טוב, אני תמיד ידעתי שהיא יכולה להיות המלכה..אבל זה לא מה שהיה בבצפר.
נכנסה לצבא, פתאופ כולם חברות שלה, מרגישה טוב...מעלים לה את הבטחון, נחשבת להכי "מקובלת,כוסית חכמה ויפה" בצבא, כל זה קורה בקורס, אני עדיין יושב בבית ומחכה, היא חוזרת בסופם'שים ואנחנו רבים, רבים שהיא כבר קרירה, לא אכפת לה..לחוצה מהצבא..בקושי יש לה זמן אליי..וכו'.
ריבים נוספים בגלל שהיא נכנסת לתפקיד של יציאות פעם בשבועיים ווהיא תשרת עם בנים ומפקדיפ שלא יפסיקו להתחיל איתה...ואני חושש..כי אני מתגייס לקרבי ובקושי יצא לי לראות אותה..מה אני אמור לחשוב?!
כבר שכבנו..מאה אחוז אם היא תסגור היא תרצה מישהו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
רון28/03/2009והנה התגייסתי, והיא אומרת לי דקה לפני שהיא מבולבלת, לא מתגעגעת אליי.אני כבר לא בראש המחשבות שלה...היא חושבת על החברות ועל הבסיס החדש שהיא נכנסת...ואני כולי בלחץ...הייתי מביא לה מתנות שהיא חזרה מהסופשים..מחזיר אותה הבייתה..מה לא..ועכישו זה התודה שלה?
אני שבור...כי היא לוחצת עליי שהיא במקומי הייתה נפרדת..וזה מה שקרה..החלטנו על הפסקה..ואני שבור.
היא נכנסת לבסיס חדש..לא יודע מה היא יוצאת ומתי אני..לא יודע אם היא תיצור איתי קשר...ומה יהיה..
אני כלכך אובססיבי אליה שיש לה חזה גדול..והיא ממש פצצה ...ותמיד היא לובשת "טופ" כזה עם חולצות וי, והיא שככה היא הטופ היחיד שלה אצלי..ואני לחוץ להביא לה שחס וחלילה לא תצא מהבית עם זה...והנה היא יוצאת כבר מהבית עם חולצות וי בלי טופם...כי כנראה חברות שלה בצבא אמרו לה שאין לה ממה להתבייש והיא צריכה להשוויץ..
אני שבור, כי אני חסר בטחון בלעדיה, מה עוד שאני חושב שיש לי איבר מין קטן (אבל עבה) ואני גומר יחסית מהר (אני עובד על זה...) ומי תרצה בחור כמוני? אני ביישן...והיא יודעת מה אני והייתה איתי..
אני אוהב אותה..אבל מגיעה לי יותר ממה שהיא נתנה לי בתקופה האחרונה..מה עליי לעשות?
חשוב לי שאם תגיבו לי ..אז שאגיב בחזרה תגיבו שנית...
זה משפיע עליי אני כל היום מבואס וחוזר לצבא בלי מוטיבציה...(אני לוחם)..ואני מתנהג לא יפה למשפחה ננעל בחדר ושאני חוזר וכו'.
זה טרי..זה קרה אתמול ההפסקה..מה אני עושה?!
אני מפחד שאם נחזור היא כבר תהיה אחרי חבר נוסף..שנגע בה..או בכלל שכב איתה..כי אנחנו כבר גדולים..וכאן נכנס הקטע של הפחד מאיבר מין שהיא תראה..שיהיה גדול יותר..אחד שיספק אותה יותר טוב...וזה יהיה הקש שיחליט שהיא רוצה אותו..מה אני עושה?
בחורות תמיד אוהבות בחורים עם גדול יותר ושהם חמודים..כי אני יודע שבבסיס שלה יתנו לה הרגשה של מלכה..כי היא לא רק יפה..אלא חברמנית חייכנית וחברותיתת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהבה ראשונה
סיגל לוי30/03/2009שלום רמי
זה הקשר הראשון, היחיד (עד עכשיו) והמשמעותי ביותר שהיה לך
מובן שזה קשה, כואב
אגב, נראה לי שהפעם אתה לוקח את זה יותר טוב מאשר בפעם הקודמת
היו ביניכם יחסים משתנים, של אחד רודף ושני נרדף (פעם אתה רודף ופעם היא)
מרוב אהבה אתה התייחסת אליה כאל מישהי טובה ממך
שאתה צריך להגיד תודה שהיא רוצה להיות איתך
אבל חברות אמיתית צריכה להיות מכבדת, הדדית
בינתיים הקשר הזה גורם לך קינאה וסבל
אתה לא יכול להחזיק אותה בכוח
נראה שצריך להרפות, להמשיך הלאה
לעבד את הכאב
וכשתהיה מוכן, לגלות שיש עוד המון בנות מקסימות
וגם כאלו שחושבות שאתה כזה
אין דבר שלם יותר מלב שבור
אך אומרים שמה שמרפא אהבה היא אהבה חדשה
סבלנות
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבימ28/03/2009
שלום רב.
אני נמצא בתקופה שמאוד מבלבלת אותי ומפחידה אותי.
אני בן 17 לא היתה לי אף פעם חברה ואני בקושי מדבר עם בנות.
אני מרגיש שאני נמשך לבנות והכל.. אבל אני מפחד שאולי אני נמשך גם לצד השני כאלו אני בטוח שהמין הגברי לא עושה לי את זה ולא מושך אבל יש לי מחשבות על זה עדיין ואני מפחד שזה יקרה לי .
אני ישמח לשמוע את הצעתך .
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטייה מינית
אתה נשמע אדם מאד ביישן ומופנם
קשה להרגיש ביטחון לגבי זהות מינית
לפני שמתנסים וחווים
לכן זה הזמן המתאים
לאט לאט להעיז ולהתקרב
למצוא את הערוץ שמתאים לך
מישהי מוכרת
מישהי מהאינטרנט
דרך חברים
או בכל דרך אחרת
תבנה חברות וקרבה ואז תוכל לבחון בהדרגה את נטיותך המיניות
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לא רצויקרן28/03/2009
היי,
אני בת 22 וחצי עד לא מזמן הייתי הבנאדם הכי מאושר בחיי.
היה לי הכל לא רציתי שום דבר יותר מזה.היה לי חבר שנתיים וחצי שכבר דיברנו על חתונה.
לפני שלושה שבועות בערך נכנסתי להריון מחבר שלי מבן זוגי לחיים.שהתברר לנו קיבלנו את השוק של חיינו כי זה קרה לנו לפני שנתיים בדיוק פעם שניה ואז עשיתי הפלה.
פעם שניה אני לא מוכנה לעשות הפלה.פעם שניה זה כבר לא בא בחשבון.אנחנו שנינו בוגרים הוא בן 28 ואומנם זה הגיע בהפתעה אבל אני לא מכונה לעשות זאת פעם שניה.
הוא לא רוצה את הילד הזה.הוא לא מעונין.
קצת רקע על עצמי אני באנדם שהחולשה שלו זה ילדים, ילדים בשבילי זה דבר מדהים זה דבר שלא ניתן לתיאור.ובפעם הראשונה שעשיתי הפלה(לאחר התנגדות רבה) הלב שלי נשבר,הפכתי לבנאדם ממורמר ועצבני ,בנאדם עצוב.אומנם הייתה לי את התמיכה שלו והנה אנחנו היינו ביחד עד לפני יומיים.
אני בדעה שלא לעשות הפלה ואף אחד לא יזיז אותי ממנה אני לא אהרוג את הילד שלי פעם שניה.אין סיכוי!!!!!!!
הוא לא מוכן לשמוע את זה ,הוא כולו שלילי לא מוכן בכלל לדבר על חתונה בגלל ילד.ואני מסכימה איתו שזה דבר פתאומי ומלחיץ להתחתן בגלל שנכנסתי להריון אבל אני בדעה שאנחנו אוהבים מעל השמיים שבכל מקרה התכוונו להתחתן ,שזה כבר כאן ואין מה לעשות.
בקיצור ולעניין הוא אמר שהוא יקח אחריות על הילד אבל הקשר בנינו כבר לא ייהיה אותו הדבר שמבחינתו להיות ביחד כבר לא בא בחשבון בגלל שכביכול אני החלטתי החלטה שהיא החלטה חד צדדית ושנינו אמורים להחליט.
אנחנו כבר יומיים לא מדברים אנחנו נמצאים בתחילתה של פרידה והלב שלי למטה.יש לי משפחה מדהימה שתומכת בי מעל ומעבר כנ"ל לגבי החברות שלי.אבל עדיין אני מרגישה שאני צריכה אותו שאני רוצה אותו איתי.קשה לי עם זה אני שבורה ואני מנסה כמה שיותר לא לבכות או לא להיות בדאון בשביל העובר שלי.
אני גמורה ואני לא יודעת מה לעשות מבחינה נפשית איך להתמודד התחלה של משהו מדהים וסוף של משהו אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונפליקט
היה לך קונפליקט והחלטת
אף אחת מן ההחלטות אינה קלה
קיווית שבן זוגך יגבה את ההחלטה שלך והופתעת לרעה
חשוב שתהיי מודעת למלוא האחריות של כל החלטה שלך
ואין שום החלטה "נכונה"
אך את תצטרכי לשאת בתוצאות של כל בחירה
אם ההריון ממשיך ואתם לא יחד, את צריכה לשקול אפשרות של אם חד הורית - האם את בנויה לכך, האם תעמדי בכך, נפשית, כלכלית...
האם את מוכנה לאבד את הקשר תמורת העובר
הקשר אגב אינו אותו קשר אחרי שאת חשה שלא גיבה אותך בהחלטתך
האם נכון לך עכשיו ללדת
איזו יחס תקבלי ממשפחתך
חשבי על הכל והחליטי מה הכי נכון לך
נסי להיות שלמה עם מה שתבחרי, אף שזה קשה מאד
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שלמה לגמרי עם ההחלטה שלי.
קרן30/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא בא לי ללכת לישון..אור25/03/2009
ולדעת שאני יקום מחר לסבול!
אני כל כך אוהב את החיים ולא מאמין שאני אומר את זה אבל פשוט רע לי
אני מפחד להתמודד עם הבעיות ורק יושב בבית כל היום על המחשב
הייתי אדם כל כך מאושר ושמח ממה שיש לי למרות הכל אבל עכשיו כבר נמאס!
מצפים ממני הרבה דברים אבל פשוט לא מבינים את הכאב שלי וזה עוד יותר מתסכל
וזה לא שהם לא מבינים..
הם רוצים להבין אבל אני מופנם .
ולמי ששואל מה הבעיה אז זה לא רק בעיה אחת אלא כל הבעיות שהצטברו ולא יחסתי להם חשיבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור
סיגל לוי26/03/2009שלום אור
תראה איזה שם אופטימי נתנו לך
ממה שאתה כותב אין ספק שאתה סובל, מיואש
אולי חווה דכאון או סוג של
בכל מקרה הכתיבה שלך כאן היא שיתוף
אך אתה באמת מופנם
שיתפת ולא שיתפת
לא כתבת מה מציק כדי שתוכל לקבל תמיכה
מוזמן לספר יותר...
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי
אור26/03/2009אני בכיתה י'א עכשיו ואני לא מצליח להכיר חברים מהסיבה שאני חושש לדבר ליד הרבה אנשים ואני לא אוהב התקהלויות ,מתבייש מבנות.
זה כבר בלתי נסבל למרות שאני מכיר בעובדה שאני טיפוס כזה .
וזה לא שאני אדם בודד יש לי חברים בשכונה אבל אני מרגיש שאני לא מצליח לבנות את הדימוי העצמי שלי ולא מסתדר בשום מסגרת חברתית,חי בתוך עולם פנימי משל עצמי.
להורים שלי אני לא מספר כלום כי מהסיבה שהמציאות בבית לא הכי סימפטית:
אבא שלי אדם הסובל מדיכאון מזה שנים,מכור לאלכוהול.
ולאמא שלי יש גם קצת הפרעות נפשיות וחרדות מהמצב.
אז זה יוצר אצלי מצב שאני לא יכול לפנות להוריי כי זה רק יכביד עליהם.
המצב בלימודים לא הכי טוב וכבר לא נראה לי שאני יעבור את הבגריות מהסיבה שהראש שלי לא יכול להיות מרוכז בכלום עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה חברתית
סיגל לוי26/03/2009הי אור
נדמה לי שאולי אתה מדבר על חרדה חברתית
לא כדאי לך לשמור את זה לעצמך
ספר להוריך, לאמך
אם לה היו קשיים אולי תבין אותך
כדאי להעזר בטיפול כי לא חייבים לחיות כך לתמיד
אפשר לשפר דברים
אתה עוד צעיר
הדרך הראשונה לטיפול בבעיה היא להודות בה ולקבל עזרה אם צריך
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקופה לא טובהמ24/03/2009
שלום. בתקופה האחרונה עוברות לי בראש מחשבות שמציקות לי ומחשבות לא טובות . כלומר אני חושב על דברים רעים דברים שאני פוחד נגיד שיקרו וקשה לי לשכוח אותם . וזה מן מעגל קסמים שכל פעם יש מחשבות רעות אחרות או שאני מדמיין לעצמי דברים רעים . זה כאלו אני קם בבוקר או משינה ואומר לעצמי עכשיו יתחילו לעבור לי בראש כל מיני מחשבות רעות ואני יתחיל לדמיין לעצמי שטויות . אני מרגיש שהבעיה פה היא בזה שאני מפחד שיקרו לי אותם דברים ולכן המחשבה עליהם . אני לא יודע מה לעשות בדיוק עם זה עם כל המחשבות האלה שעוברות לי בראש ואני מנסה לחשוב על דברים חיוביים יותר. אני ישמח לשמוע המלצה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובססיה...
רונן דוד24/03/2009
מה שאתה מתאר נשמע כסוג מסויים של אובססיה וחרדה.
שווה לפי דעתי שתפנה לטיפול קצר טווח על מנת לאתר את הגורם למחשבות הללו ומה כדאי לעשות על מנת להיפטר מהן.
חששות הן דבר טבעי בכל מיני שלבים בחיים,
חשוב במיוחד הוא להתגבר על החששות ושהן לא יגזלו ממך את מרבית שעות היום....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהות הטיפולאדווה24/03/2009
רציתי לדעת לפי הבנתי ממה שקצת קראתי טיפול פסיכולוגי נועד לעלות דברים שהאדם הדחיק ולא מתמודד איתם(נכון או לא?) ואם כן אז מה ההבדל בעצם בין עצם הדיבור החופשי אצל מטפל פסיכולוגי לבין שיחה קבועה שהאדם יארגן לעצמו פעם בשבוע עם חבר/ה קרובים?אני באמת שואלת כי הרי הכוונה היא עצם הדיבור וההתמודדות עם העלאתו למודע אז מה הכלים הייחודיים שיש לפסיכולוג שאין אולי לחבר/ה שיקשיבו ?(ויש לי את מלוא ההערכה ללימודים שלמדו המטפלים זה לא העניין אלא עצם העיקרון של מי שמקשיב) ועוד שאלה: הטיפולים הפסיכווגיים ממש יקרים ! הרי אם זה כל כך חשוב ועוזר מדוע לא נעשה דבר על מנת להוזיל את מחירם ולאפשר למרבית האנשים לפנות לקבלם?האם במדינתו ה"שלווה" לא מאמינים בטיפול?לפי מה שהבנתי בשרותי העיריות ניתנים הטיפולים בחינם או בהוזלה לא בטוחה כי לא טרחתי לבדוק לא נראה לי כל כך אישי ללכת לטיפול ולהרגיש כמו בתור לרופא עם כל האחרים שם....ובכל זאת איך אפשר ועוד בתקופה כזאת של מיתון להתחיל טיפול יקר אבל מאוד רוצה וכשיש בקופ"ח רק 30 מפגשים בהוזלה????????????????למה לא מוזילים או עושים דבר מה שיעבור חוק או משהו?או שכן עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פסיכולוגי....
רונן דוד24/03/2009
שואלת יקרה,
אני רואה את הטיפול הפסיכולוגי כדרך להתמודד עם הדברים במחוץ לחדר המוגן, רק שכאן זה מתבצע בבקרה ובאוירה מוגנת.
לטיפול יכולות להיות מטרות רבות,
כדאי להקדיש את המפגשים הראשונים על מנת לתאם ציפיות בינך למטפל, כל שכן שהטיפול יקר וזאת על מנת שלא לבזבז זמן וכסף יקרים.
בהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)