פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קרולין
    שירלי
    21/04/2009

שלום
    אני בת 30 מחיפה (נשואה) בעבר הייתי מלאת שמחת חיים וחייכנית ובשנים האחרונות הבחנתי כי אני סובלת ממס' בעיות: ממצבי רוח קשים, חוסר סבלנות וריכוז אין לי חשק ומוטיבציה לכלום תחושה של פחדים ובעיקר להשאר לבד בבית כשבעלי עובד לילות אני לא נשארת לבד בבית חייבת כל הזמן חבר'ה בעבר פחדתי רק בלילה עכשיו גם באור יום לא מסוגלת להשאר לבד.........
    אם השנים זה החמיר ויש לי תחושה של פחד ונדמה לי שהן חרדות רק כשאני נמצאת בסביבה של אנשים אני מרגישה בטוחה
    כשאני לבד מרגישה מועכה חום בכל הגוף ותחושת התעלפות וחשוב לי לציין שלפעמים תוך כדי שינה אני מתעוררת עם תחושה של התעלפות ומועכה
    *** אני פוחדת לנטול כדורים ושהצב יחמיר בעקבות טיפול לא נכון.
    השאלה היא: האם אני צריכה פסיכולוג או פסיכיאטר?
    יש בחיפה???
    לעזרתכם אודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרולין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות

סיגל לוי
    22/04/2009

ישנם טיפולים קוגנטיבים התנהגותיים הנקראים CBT המתאימים להתמודד עם חרדות
    ואינם מחייבים טיפול תרופתי
    אני בטוחה שאם תחפשי באזורך גם תמצאי
    בהצלחה
    סיגל לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדל
    רחלה
    21/04/2009

שלום
    מה ההבדל בין פסיכיאטר ופסיכולוג?
    מי אמור לטפל בפוסט טראומה לאחר שפסכיאטר קבע שמבחינתו אין בעייה אבל הבעייה לא נפתרה לי.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הבדל

הוספת תגובה

• פסיכולוג ופסיכיאטר

סיגל לוי
    21/04/2009

פסיכיאטר הוא רופא שלמד להתמחות בבריאות הנפש
    פסיכולוג אינו רופא, אינו רושם תרופות והתחמותו בתחום הנפש היא דרך שיחות
    פסיכיאטר יכול גם הוא לטפל בשיחות (פסיכותראפיה)
    יתכן שהפסיכיאטר התכוון שאין מקום לטיפול תרופתי
    אם עדין יש מצוקה, אולי כדאי לפנות לפסיכולוג, או לפסיכיאטר שעובד גם בשיחות
    בברכה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חי מבחוץ מת מבפנים-על חרדה חברתית
    אסי אושר
    19/04/2009

התיאור הכי נכון לגביי פשוט.

בקצרה(לא רוצה להכביד ולקדוח):

מגיל 0 אני סובל מחרדה חברתית. רק לפני כחודש גיליתי את זה.
    זאת אומרת תמיד היתה לי חרדה חברתית , אבל מלפני חודש בערך גיליתי שיש לי בעיה נפשית ויש לה שם: 'חרדה חברתית'.

את האמת אין לי אנשים בחיים שרוצים את טובתי או אנשים שאני מעניין אותם.
    ההורים שלי אטומים ורוצים את רצונם האישי בלבד -שזה איך הילד נראה בעיניי החברים שלהם... שימשיך בדרך שלהם.. וכל החרטות האלה אתם בטוח מכירים....

פרשתי מהלימודים בכיתה י'...... זאת אומרת שבעצם הרסתי לעצמי את החיים וויתרתי על עתיד טוב.... והיו לי את הכלים לעתיד טוב..... אין לי ולעולם לא היו לי חברים או ידידות או משהו בסגנון... יש לי רק את עצמי
    וכל זה קרה בעצם מהחרדה החברתית שיש לי. אני לא יכול לתאר ובאמת שאני לא יכול לתאר את העוצמה של החרדה החברתית שיש לי. זה משהו מטורף ולא מציאותי.
    פיתחתי עם השנים גם כל מיני חרדות בעקבות זה. חרדה טורדנית כפייתית בצורה חזקה מאוד ובנוסף יש לי 'תיקים' בעיניים מגיל קטן ועוד בעיה קטנה שאין לי מושג אם יש לה הגדרה... אני כל הזמן חייב להשמיע קולות כאילו ללא שליטה.....

אני נראה נורמלי לא איזה נכה או איזה משהו מוזר ועדיין תמיד צחקו עליי ובחרו לא להתחבר איתי... בעצם החרדה החברתית הדדית עם החברה בחוץ חח כי אף פעם לא רצו להיות בחברה שלי..

אני כיום בן 18 אני מגיל 16 בבית , השגרה שלי היא כזאת:

הולך לישון בשעה 3 4 בבוקר. קם ב11 בבוקר. יושב על המחשב עד 3 4 בבוקר. הולך לישון. וכן הלאה.
    אני שבור כבר מהרבה בחינות , העיניים שלי כואבות רוב היום מרוב המסכים שאני רואה , המספר שלי במשקפיים היה 1 פעם היום הוא 3 3 וחצ כבר ואני לא רואה כלום בלעדיהם..... השמנתי אולי איזה 15 קילו בשנתיים האלה... בנוסף יש לי אסטמה מגיל קטן שהחמירה כי אני מעשן נרגילה כבר (החברה הכי טובה שלי זה הנרגילה בלי צחוק בכלל ולכן אני חייב לעשן כי זה היציאה היחידה שלי)

בקיצור מה אספר ומה אומר... יש לכם מזל שאני עוד קיצרתי חחח כי זה בלתי נגמר......
    שנתיים בבית... ילדות מבוזבזת...... הורים אטומים........ כפייה דתית....... חרדות........ שגעונות......

בקיצור לא מאחל לאף ילד לחיות איך שאני חי (מבחינ כלכלית אני מסודר יופי אז מבחינה כלכלית אני מאחל לכולם שיהיו כמוני)

זהו מה שיש לכם לומר תאמרו:)

הוספת תגובה

• עוד משהו קטן..

אסי אושר
    19/04/2009

קודם כל לתקן כתבתי בטעות מעשן נרגילה כבר

התכוונתי לכבד -אני מעשן בערך מגיל 13 ועד היום פעמיים שלוש ביום שזה בערך 10 גחלים ליום

ובנוסף שכחתי לצין שבגיל 14 הסנפתי דבק מגע למשך תקופה של שנה וחצי כל יום שתי שפורפרות ואז אחרי שנה וחצ הפסקתי וכבר הגעתי למעגל הסמים קצת חשיש פה ושם באנגים ג'וינטים אבל בסוף עשיתי בשכל ולא נכנסתי לזה...

היום אני נקי מכל זה אני רק מעןש נרגילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית

סיגל לוי
    19/04/2009

אסי שלום
    אתה אולי מתרחק מחברה
    אבל נראה לי שזה מפריע לך
    שהיית רוצה אחרת
    ולא יודע איך
    אתה מחפש מוצא במחשב, בנרגילה
    והוריך לא יודעים לעזור לך
    נראה לי שאתה זקוק לגורם חיצוני מצקועי שיעזור לך לצאת מהמעגל של הבדידות
    כדאי לך לפנות לטיפול
    וכדאי טיפול שמתמחה בחרדה
    גם טקסים ומחשבות כפייתיות קשורים לחרדה
    אין סיבה שתמשיך לחיות כך כל חייך
    ואפשר אחרת, עם עזרה
    בהצלחה!!!
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית זוגיות
    :)
    18/04/2009

שלום! :)
    אני בת 19, אמנם כל החיים לפני, אך החלטתי להתעסק בבעיית הזוגיות כרגע כדי שלא יהיה מאוחר מדי. החבר הראשון שלי היה בגיל 16, הקשר בהתחלה היה נעים וכיפי אך לאחר כחצי שנה החל לדעוך ונעשה לא נעים ועוקצני... עד שהוא נגמר בצורה די רעה אפשר לומר. אני יודעת שהעוקצנות שנבעה מצד החבר הגיעה מהפחד ממחוייבות והוא השתמש בזה כדי למנוע קירבה יתרה אליי, כאילו הוא רצה רק קרבה פיזית. לא פעם אחת דיברנו על זה ולא באמת הגענו לפיתרון, אני יודעת שהקשר שהייתי בו הוא קשר לא בריא בכלל והרגשתי הקלה גדולה כשהוא נגמר.
    לפני 7 חודשים הכרתי בחור חמוד מאוד ופיתחנו קשר טוב. הוא דיבר איתי הרבה בטלפון ויזם שיחות ויציאות. לאחר 4 חודשים הפסקנו לצאת כמעט והקשר הטלפוני ממשיך. הוא מצהיר שהוא מתגעגע אליי ולמה לא רואים אותי... ניסיתי גם ליזום פגישות, אך שום דבר לא יצא לפועל באמת. אז הנה הקשר שוב דועך וממשיך לדעוך... זה נראה לי כמו דפוס חוזר של הקשר ההוא.

ייתכן ואני יוצרת את הדפוס הזה?! או שזה יכול להיות מקרי לחלוטין? למה מערכות היחסים שלי נעצרות במקום? (כן כן התשובה אצלי..מחפשת הכוונה)
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית זוגיות

הוספת תגובה

• האם יש דפוס חוזר

סיגל לוי
    18/04/2009

שלום לך
    נראה לי שכל סיפור הוא די שונה
    גיל 16 לעומת 19
    לא ברור אם מה שהרחיק את החבר הראשון זה מה שקורה לשני
    כי השני לא משתף אותך
    בזוגית יש היכרות
    בדיקה הדדית
    לפעמים זה מתאים לפעמים לא
    לפעמים זה מתאים לאחד ולא לשני
    לפעמים זה מתחיל טוב ומתקלקל
    רוב החברה בגילך יוצאים, חברים, נפרדים וחוזר חלילה
    צריך לגשת לאהבה כשמוכנים לכך שהכל לא תמיד הולך כמו באגדות
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי זה לא אותו דפוס

18/04/2009

באמת יש הבדל בין הגילאים אבל אולי זה לא השתנה...אולי עדיין יש איזה דפוס חוזר שמפריע.. כשלא הייתי מוכנה לקשר איתו לא הבעתי רצון...וכשהייתי מוכנה הסכמתי..הלך טוב והתקלקל... הוא אולי לא משתף אותי אבל הוא מאוד מבלבל אותי.. "אני מתגעגע.. לא ראיתי אותך הרבה זמן".. איך אני אמורה להגיב? אני מגיבה לפעמים ב"אם אתה כל כך מתגעגע בוא נעשה משהו ביחד" וחוזר חלילה.... לא יוצא כלום מזה..אחרי עוד תקופה זה חוזר על עצמו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה
    נוי
    18/04/2009

אני מקווה שזה מקום מתאים....
    יש לי ידיד טוב מאוד (הכי טוב) שבזמן האחרון הוא מתנהג שונה..אני מכירה אותו הכי טוב בעולם וידעתי שהוא לא בסדר, וכל פעם ששאלתי הוא התחמק.
    עוד פעם שאלתי אותו היום אם הכל בסדר והוא אמר שלא, שהוא מרגיש מוטרד- שהכל "יבש".
    שכולם "יבשים" -,החברים והמשפחה. שהכל חוזר על עצמו ושכלום לא מרגש אותו.

איך אפשר לעזור לו?הוא כל הזמן מחפש ריגושים ולא מוצא אותם וכלום לא מספק אותו. הוא כל הזמן מתנהג מוזר ואני ממש רוצה להוציא אותו מזה..=\

לקביעת תור
    סגירה
    עצה

הוספת תגובה

• חיפוש ריגושים

סיגל לוי
    18/04/2009

שלום נוי
    שעמום וריגוש שונים אצל כל אדם
    בעיקרון, זה לא דבר שאדם אחר פותר לך אלא אתה עם עצמך
    בכל מקרה
    את יכולה לשאול אותו אם יש משהו מעניין שהיה רוצה לעשות יחד איתך
    אם אין
    הוא יצטרך להתמודד עם הנושא בינו לבינו
    יפה שאכפת לך!
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה!

נוי
    18/04/2009

בגלל שמשעמם לו הוא כל הזמן רוצה לצאת לשתות ולעשן נרגילה.. (שונאת את זה אבל לא אכפת לו.)
    אנחנו בני 17. שכחתי להגיד.
    בגלל שהוא חושב שכולם משעממים ולא רוצים לעשות כלום אז הוא מתרחק מאנשים.
    אני אציע את עצמי לבדר אותו.
    תודה (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה

קרן
    25/04/2009

שלום נוי,
    נשמע שהוא בתקופה כזאת, שיכולה להיות תקופה זמנית ומאוד מותאמת לגיל ההתבגרות.
    עם זאת, ייתכן שהתסמינים שאת מתארת מעידים על תחילתו של דיכאון וכי הפיתרון שבשתייה ובעישון הוא סוג של טיפול עצמי, אשר עלול להסלים למקומות "מרגשים" אחרים.
    אם המצב נמשך ובוודאי אם הוא מחמיר, הייתי מציעה לך לדבר איתו ולהציע לו לפנות לעזרה. את יכולה גם להתייעץ עם יועצת ביה"ס ואף לשוחח עם הוריו, במידה והם אנשים תומכים.
    הדאגה שלך ראויה להערכה, אך זכרי שיש גבול למה שאת יכולה לעשות, הידיד שלך צריך קודם כל לרצות לשנות את המצב על מנת שיוכל באמת לעשות זאת.
    בהצלחה,
    קרן - עו"ס נוער וצעירים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה,נשמר לי הכינוי מפורום אחר(:

קרן
    25/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה מסתתר מאחורי הרצון האמיתי לילד?
    ליז
    17/04/2009

אני לא ככ יודעת למי לפנות אבל בגלל שהבן זוג שלי לא מבין אותי אז אני חייבת לעבור לפה.
    אני ובן זוגי כבר 5 שנים ביחד יש לנו ילד בן כמעת בן 3 ובחודשים האחרונים התחיל להתפתח אצלי רצון עז לילד שני, אני חולמת על זה בלילות, ונכנסת לדיכאון כשה רואה נשים בהריון.
    אני לא יודעת מה קורה אצלי, הרי ברור לי בהגיון הבריא שאנחנו כלכלית לא מוכנים לילד שני, אבל הגוף פשוט לא מניח לי, יש לי כאבים ממש פיזיים ..
    עד לפני כמה חודשים הכל היה בסדר, אמנם היה רצון אבל לא ככ הפריע לי.אבל עכשיו זה מתגבר ככל שהזמן עובר, ובן זוגי לא מבין את התחושות האלו בכלל, אני מנסה להבין מה יכול להיות הסיבה שבא נהייתי ככ לחוצה לילד שני פתאם.
    מה עליי לעשות על מנת להפחית את הדחף הזה כי זה מעביר בי סבל.
    תודה מראש ואם זה לא הפורום הנכון אז לאן עלי לפנות?
    תודה מראש!

הוספת תגובה

• ביוגלוגיה של נשים

סיגל לוי
    18/04/2009

שלום לך
    כנשים הביולוגיה פועלת עלינו
    יש לנו בגוף איברים שמיועדים לפריון
    בכי של תינוק למשל גורם לאם מניקה להתחיל להגיר חלב
    אולי זה מתאים לחלומ שלך של הרווח בין הילדים שהיית רוצה
    אולי זה מתאים לגיל שבו חשבת ללדת שוב
    אולי זה מתאים לכמות הילדים שאת רוצה
    מה שבטוח
    כעת את יודעת שילד זה סיפור שלם
    וצריך פניות, משאבים וכו'
    אם זה לא מתאים כעת למערך המשפחתי
    ולא רצון משותף
    זה יכול ליצור מתחים, לחץ והחלום יהפוך פחות ורוד
    נסי לתאם ציפיות עם בן זוגך
    כמה ילדים הייתם רוצים
    מתי נראה מתאים וכו'
    אולי זה ירגיע מעט את הרצון שיש לו חיים משל עצמו
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהבה חד צדדית קשה מאוד מאוד =\
    אנונימית 95
    17/04/2009

אין לי ניסיון כל כך גדול עם בנים .. אני מושכת , חכמה , מצחיקה שנונה ובלה בלה בלה.. אני לא מנסה להתרברב אבל זה מה שאומרים לי .. אני מקובלת בחברה שלי .. אבל כל פעם שמשהו מתחיל איתי , או שאני מתאהבת במישהו .. אני בונה חומה ולא מאפשרת לו להתקרב אליי ..(מה הבעיהש לי לעזעזללל ?!?!?) עד שהצלחתי להוריד את החומה המזדיינת הזאת .. התאהבתי . קשות . וממש לא מתאים לי ככה לשפוך פה את הלב , כי אני אל אחת שרצה לספר על החיים שלה . נכון , אני אישה . ואנחנו ידועות באהבה שלנו לתורת הדיבור והריכול .. אבל אני אל כזאת . אני האחת שנותנת לכולם את העצות הכי טובות שיש , אבל לעצמי .. אני אובדת עצות . אני ממש ממש ממש מאוהבת באחד מהידידים שלי . אני רואה אותו הרבה כי החברה הכי טובה שלי חברה של החבר הכי טוב שלו כבר איזה חצי שנה . ובהצתחלה היה בינינו משו .. אבל אז החומה יצאה לפעולה וזה לא הלך . הוא ממזמן המשיך הלאה , אבל אני עמוקק בפנים. איך אני יוצאת מזה ?! איך אני חוזרת לעצמי ?! כי אני כבר לא יכולה לעשות כלום . אני אל מרוכזת . לא משנה לאן אני הולכת אני חושבת עליו . והוא טיפוס כזה של סטוצים . אדח שלא מוכן להתחייב . איזה לא מוכן ?! הוא אף פעם לא התחייב.ומבחינתו , כבר ממזמן נכנסו ל"איזור הידידים" או איך שלא קוראים לחרא הזה . ורק אבל רק כשהוא שיכור הוא מנסה לנשק אותי . ובשנייה שזה קורה אני כמובן נהיית מטומטמת ונמסה . אבל ממש נמסה ומאמינה לכל מילה שיוצאת לו מהפה . וכמה שאני יודעת שיום אחרי זה אני אויר בשבילו , כלום לא עוזר . אני שלו . ממש שלו . וכמה שאני אל אומרת את זה , אני בטוחה שהוא יודע ומשחק בזה לטובתו .בבקשה עצה . אני ממש כבר לא יודעת מה לעשות ..
    בצתודה וסליחה על החפירה ,
    אנונימית 95

הוספת תגובה

• אהבה ראשונה

סיגל לוי
    18/04/2009

שלום לך
    נתת לעצמך להתאהב
    ואין תעודות ביטוח
    עם האהבה יש גם כאב
    כשזה לא הולך או כשהיא נגמרת
    נסי להבין למה יש לך חומה
    מפני מה את מתגוננת
    נסי להמשיך הלאה כי נראה שזה תקוע ביניכם
    אם זה קרה פעם אחת זה יכול לקרות שוב
    לוקח זמן למצא משהו הדדי וטוב
    אבל שווה לנסות
    אין קיצורי דרך
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    אריק
    15/04/2009

שלום רב,
    הכנסתי לפורום אתמול הודעה שרואה שהיא לא קיימת ,אולי נמחקה כי לא היתה קשורה לפורום אקצר אותה בקצרה,אשמח מאד לדעת
    האם תסימנים של רעידות פנימיות באזור לב יכולים להיות תסמינים של חרדות ומתחים?
    בתודה דורי

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סיגל לוי
    16/04/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=177 id=link]פסיכיאטריה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה- הילה
    הדר
    15/04/2009

סיגל תודה רבה על העזרה,
    אבל רציתי לדעת,ייתכן ובאמת אני אשמה במריבות שלנו בגלל שהוא טוען שאני מתקשרת יותר מידי וכ"ו.. האם זה קשור ליחס שלו,או שבכל מקרה זה לא אמור להיות ככה? ואם הוא יכול בכלל להשתנות?

לקביעת תור
    סגירה
    פרידה- הילה

הוספת תגובה

• על כבוד בקשר

סיגל לוי
    15/04/2009

שלום הילה
    הוא כנראה גורם לך להרגיש אשמה
    אולי יש דברים שלא היית בסדר
    אולי יש דברים שהיה כדאי לשנות
    או שכדאי לשנות לקשר הבא
    אבל תמיד כדאי לזכות ששום התנהגות שלך לא אמורה להצדיק יחס משפיל
    כמו אלימות מילולית
    נראה שנפרדתם על רקע זה
    ועדין זה לא ממש השתנה...
    כנראה שמה שגורם לך לרצות לבדוק זאת הם הרגשות שלך שעוד חזקים
    לא נראה שמשהו בהתנהגותו מרמז על כך שצפוי שינוי בקשר
    בהצלחה עם כל החלטה שתקבלי
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום.. יש לי שאלה.
    מיכל
    15/04/2009

שלום, שמי מיכל, אני בת 23.
    יש לי אחות קטנה, בת 17 וחצי, יש לי בעיה איתה של קנאה.
    אנחנו מאוד קרובות, ולאחרונה הכרנו חברה משותפת שיצא לנו לדבר ולפגוש הרבה.
    הבעיה שלי איתה היא כזאת, לחותי יש בעיה עם זה שיש לנו חברה משותפת, קשה לה עם העניין שאנחנו מדברות לפעמים במקביל (טלפון או אינטרנט), נפגשות, ובכלל אם אנחנו נמצאות באותו מקום יד איתה.
    יש לציין, כי החברה המשותפת בת 20.
    אחותי הבן אדם הכי קרוב אליי בעולם, ואני רואה שהיא נפגעת.
    קשה לי לראות אותה ככה, היא מגיעה למצב של ממש דיכאון, זה ממש ממש מפריע לה, היא בוכה המון, וזה לא עובר לה.
    היא לא מוכנה לספר לי הכל בטענה שזה ייפגע בי.. מה שאני כן ידעת שזה ממש מפריע לה שהיא חברה משותפת.
    החברה הזו היא חברה מאוד טובה שלי, מה שכן, אני לא מוכנה שזה יגיע על חשבון משפחה, (משפחה קודמת לכל).
    חשבתי לנתק עם החברה קשר.
    היום כשאחותי סיפרה לי מה הפריע לה, היא אמרה : "יש פיתרון אחד לכל הסיפור הזה ואני לא אבקש ממך לעשות את זה" , היא התכוונה שנפסיק להיות חברות.
    אני לא יודעת כבר מה לעשות, ניסינו לדבר איתה ולהסביר לה שלפעמים זה ייקרה, אבל כלום..
    האם זה נכון שאני אנתק עם החברה ההיא קשר?
    מה לעשות?
    עזרה בבקשה:(

חג שמח..

לקביעת תור
    סגירה
    שלום.. יש לי שאלה.

הוספת תגובה

• קנאה

סיגל לוי
    15/04/2009

שלום מיכל
    נפלא שאתן קרובות
    נפלא שאכפת לך כל כך
    לדעתי את לא צריכה לוותר על חברות בגלל קנאת אחותך
    נראה שקשה לה כשהיא משווה עצמה אליך
    האחות הגדולה
    היום זו החברה המשותפת, מחר זה יכול להיות משהו אחר
    אם היא תקנא שיש לך בן זוג, האם את צריכה שלא יהיה לך בן זוג?
    היא תצטרך ללמוד להתמודד עם קנאתה
    לנסות להשיג לעצמה מה שהיא גם רוצה וחושבת שיש לך
    אפשר להקשיב לה
    להתחשב בה
    להזמין אותה לבילויים משותפים עם החברה המשותפת
    לא להתגרות בה בנושא
    לתמוך בה, לייעץ לה
    אבל לא נראה לי שאדם צריך להקטין את עצמו בגלל קנאה של אדם אחר
    בכל מקרה, אין כאן תשובה נכונה
    אם ליבך אומר לך אחרת, עשי אחרת
    אך זכרי שתמיד יוכל להיות משהו שאפשר לקנא לגביו
    ופשוט חשוב שהיא תלמד להתמודד עם רגש זה, אשר אינו חיובי
    חג שמח
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

מיכל
    20/04/2009

לקחתי לתשומת ליבי... תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחזרה מהתהום
    תלמה
    14/04/2009

לפני כ-3 שנים איבדתי את בן זוגי לאחר 35 שנות חיים משותפים בהרמוניה ואידיליה אותן מילים לא יספיקו לתאר. הרגשתי אבודה ומהלכת בחושך ללא עזרה. ממש במקרה הגעתי לסדנת תמיכה בויצ"ו פ"ת דרך מידע מפה לאוזן, ומאז השתנו חיי. המנחה המדהימה - אירית הרמן-קפליוק, בדרכה המיוחדת היטיבה לאסוף את שברינו ולהרים אותנו לעבר החזרה לחיים. בינינו משתתפי הסדנה, נוצרה אחוה וידידות אמת הנמשכת ורק מתעצמת. היום אני במקום טוב יותר, אך לא שכחתי את ימי האפלה, ורוצה ומוכנה להאיר ולקצר עבור אחרים את הדרך. אשמח לעזור בפרטים לפונים במייל : [email protected]. תלמה

לקביעת תור
    סגירה
    בחזרה מהתהום

הוספת תגובה

• תודה שאת חולקת ומוכנה לעזור

סיגל לוי
    14/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף-הילה
    הדר
    13/04/2009

11.04.09 23:25

אני בת 19 וחצי ויש לי חבר כמעט 3 שנים,היה לנו קשר של המון מריבות פרידות וחזרות..
    חשוב לציין שהייתה לנו פעם פרידה של חודש לאחר שקילל ודיבר לא יפה ואחרי חודש הוא רצה שנחזור. ומאז עברה כמעט שנה ואני מרגישה כל הזמן רע הוא טוען שאני יותר מידי קרצייה ובכל ריב שלנו רוצה להיפרד ומתחיל לקלל וגורם לי להרגיש שאני כל הזמן אשמה במה שקורה ונותן לי תחושה שאני זו שתמיד צכירה להתנצל.. בחודש האחרון נפרדתי ממנו והוא מצא תירוץ כדי לבוא אליי ואז שוב חזנרו והוא שוב פוגע בי וכל הזמן ככה.. הוא גם בקרבי ככה שעד שהוא חוזר הביתה הוא גם רוצה להיות הרבה עם חברים וזה מאוד מציק לי..
    עכשיו נפרדנו סופית והוא גם אמר שהוא הפעם לא יחזור ואני לא יודעת מה לעשות עם עצמי מצד אחד אני יודעת שזה עדיף לי כי אני אבכה חודש חודשיים ואז יהיה לי יותר טוב ומצד שני אני כל כך מתגעגעת אליו הוא החבר הראשון שלי אני כל המזן נזכרת בו ובכל מיני דברים שלנו ואני לא יכולה להתגבר על זה אני אולי באמת אשמה במריבות שלנו אבל אני מרגישה מיואשת מכל המצב הזה ..
    תעזרי לי ............. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף-הילה

הוספת תגובה

• פרידה היא קשה

סיגל לוי
    14/04/2009

שלום הילה
    פרידה וכאב הם הצד השני של המטבע של להתאהב
    וזה קשה
    ואולי אפילו הכי קשה בפעם הראשונה
    כשנדמה ששוב לא תוכל להיות אהבה
    אבל לפי מה שאת מתארת
    הקשר הזה מכאיב לך
    מאמלל אותך
    הוא אינו מצליח לכבד אותך ומקלל
    הלב אולי ממשיך להרגיש
    אבל ספק אם זה קשר שכדאי לחזור אליו
    הוא בנוי על דפוסים שליליים
    דברים הפריעו לך
    נסי לחשוב על כך שמגיע לך יחס ראוי יותר
    נסי לגייס תמיכה לעמוד בצעד שהחלטת עליו
    גם כשרצה לחזור, לא שינה את התנהגותו
    זמן גם הוא מרפא כאב
    ובעיקר אהבה חדשה
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה
    הילה
    13/04/2009

מה עושים עם ילדה בת 15 שמגיל 3 מאד דעתנית. המצב מחמיר כל הזמן ועתה כל פעם שנתקלת בהתנגדות מתחילה להשתולל. אם זה ברכב דופקת על החלונות (אם החליטה שהיא רוצה פיצה וסרבתי לעצור לקנות)ובועטת
    אם זה בבית שוברת חפצים, דופקת על הקירות בחדר שלה עם חפצים,קרעה לי מכתב ברכה לפני שהספקתי לקרוא וזרקה לאשפה, ולעיתים אף יכולה להפעיל אלימות כלפיי. חוסמת את דרכי כשאני צריכה לצאת לאנשהו, מחזיקה לי את הידיים באמצע שאני מבשלת ומונעת ממני גישה לאוכל, וכדומה. אתמול התפרצה בצורה נוראית בבית קרובים כי סרבתי לקחת אותה הביתה בשנייה שבקשה ואמרתי לה שתיאלץ לחכות 10 דקות. יש לציין כי לפעמים שהיא כועסת היא מסרבת בבקר ללכת לבית ספר או לחוגים בתור עונש לי, ואני לא בדיוק יכולה להכריח אותה... או לא יודעת איך...
    בבית הספר לעומת זאת אין לחלוטין כל בעיות התנהגות והציונים טובים אך יש כרגע בעיות חברתיות והיא מרגישה מנודה למדיי.
    ניסיתי לקחת אותה לטיפול פסיכולוגי אך אחרי הפעם הראשונה היא הפסיקה לשתף פעולה ואחרי 2 פגישות נוספות הפסיכולוג סרב להמשיך בטענה שאם אינה משתפת פעולה ויושבת ושותקת כל הזמן אין טעם להיפגש. אני מאד מודאגת וחסרת אונים. אנחנו גרים בארה"ב ולא ברור לי איזה מסגרת לבקש עזרה מבלי לקבל שיתוף פעולה מצידה. השבוע נאלצתי כבר פעמיים לאיים שאם לא תפסיק באלימות שנקטה כלפיי אצלצל למשטרה. יש לציין שהיא נבהלה ומייד הפסיקה והאמת שאני מתחילה כבר לתהות אם אני צריכה לעשות זאת כדי להפסיק את האלימות מצידה אבל אני לא רוצה שיפתחו לה תיק (לא יודעת אם זה מה שייעשו אבל מפחדת לקחת סיכון)ֿֿ.
    לעומת זאת, חצי שעה אחרי התקף הזעם היא יכולה להיות הילדה הכי מקסימה בעולם עד להתפרצות הבאה... והגרוע מכל הוא שהיא לא מודה לעולם שיש לה חלק בעניין. זה תמיד בגלל מישהו אחר... תמיד אם מישהו אחר היה מתנהג אחרת זה לא היה קורה.
    הדבר המעודד שהיא לא מעורבת לא בסמים, אלכוהול, סיגריות, או מין...
    אני יודעת את זה בוודאות וזה קצת מנחם אבל לא פותר את הבעייה .
    איך מצליחים להכריח אותה ללכת לטיפול. אתמול אמרתי לה שמעכשיו אנחנו לא נותנים לה יותר כסף לשום מטרה ולא קונים לה כלום עד שלא תסכים ללכת לטיפול. והיא עדיין טוענת שאין לה שום בעייה ואם יש לי בעייה שאני אלך לטיפול.
    איך משכנעים אותה לשתף פעולה?
    הסתכלתי בכמה אתרים והיא עונה על כל הקריטריונים של odd
    oppositional defiant disorder
    אבל בלשים תגית ושם לבעייה לא פותר כלום. אודה על עזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה

הוספת תגובה

• שלום הילה

דניאלה הרץ
    13/04/2009

המצב נשמע קשה מאד. בתך אינה דעתנית אלא אלימה. ברור שאין בינכן ובבית גבולות שמרסנים ואוספים אותה. עובדה שבבית הספר היא יודעת איך מותר ונכון להתנהג. איני יודעת איך המצב התדרדר עד כדי כך אבל ברור לי שאת סובלת ושגם בתך סובלת.
    גבולות אינם רק משהו מתסכל ואוסר אלא גם משהו שנותן כיוון וביטחון.

כיוון שהיא מסרבת לטיפול, יתכן שכדאי שתתחילי מכך שאת תפני לייעוץ והכוונה הורית כיצד להתנהג איתה וכדי להבין מה הסיבה שכך קורה בינכן. אם את תוכלי להתנהל אחרת אני בטוחה שהתנהגותה ויחסה ישתנו. היא עדיין צעירה והאחריות על התנהגותה אינה רק שלה. משהו בבית אפשר לה להתנהג כך ולכן כדאי שהשינוי יתחיל ממך.

מה דעתך?

דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה + התחלה חדשה
    רון
    11/04/2009

אהלן, לא מזמן חברה שלי חתכה קשר של 3 שלוש איתי, לאחר ששנינו התגייסנו לצה''ל, 8וחוזרים פעם ב.. זו לא הפרידה הראשונה שלנו, לפני שנה היא נפרדה ממני והייתי בקרשים, לא תיפקדתי חודשיים שלמים. בדיעבד גיליתי שאחרי שבועיים היא יצאה עם מישהו חדש ונהיה לה חבר. לאחר 3 חודשים הכרתי מישהי ונהיינו זוג, אחרי חצי שנה מהפרידה החברה החליטה שהיא רוצה אותי בחזרה וחיזרה אחריי וחזרנו, לצורך העיניין נפרדנו כי הייתי קנאי והיינו רבים מלא.
    מאז שחזרנו הקשר היה בעננים, היינו כל הזמן ביחד והיא הזניחה את חברות שלה למעני כמו בכל קשר התחלתי. היינו בחו''ל מלא עד לגיוס עבדנו יחד והיה לנו הכי כיך בעולם.
    והנה הצבא הפריד בינינו, היא נכנסה לבסיס חדש (הילדה נראת מצוין ועד עכשיו לא היו לה ידידים כי כך ביקשתי), ומתחילים איתה שם ונהיים פיתויים, למרות שאני יודע שהיא בחיים לא תרצה חבר אחר חוץ ממני כי אני בשבילה ממלא את החסר. ד''א שכבנו וזו הפעם הראשונה של שנינו.
    קיצר נפרדנו כי היא לא אוהבת אותי כבר יותר ואני שבור שוב, דווקא בזמן שאני צריל אותה, אני יודע שנחזור מתישהו אבל היא לא רוצה לדבר על זה, אני מפחד שהיא תרצה להתנסות כמה שיותר עד שנחזור ותשכב (או תעשה דברים אחרים) עם איזה קצין שכל הזמן רודף אחריה בבסיס (ולא חסר שם).
    אני תמיד אמרתי שהיא האחת בשבילי רק בגלל שאני נהנה איתה, אבל אני יודע שאני יכול להשיג מישהי שתאהב אותי ותתן לי הרבה יותר ממנה, אבל כרגע אני שבור. 1. אז מה עליי לעשות? עוד מעט מגיע יום העצמאות ושנינו יוצאים ביום הזה...וכבר 4 ימי עצמאות היינו ביחד, וזה אחד הדברים שכואבים לי.אני מתגעגע לחיוך היפה שלה לגוף המושלם שלה ולריח שלה, אני יודע שאם נחזור בכפייה זה לא יהיה אותו דבר, אני רוצה חזרה טבעית כמו פעם שעברה, שהיא תחזור מהצבא היא תרצה להיות רק איתי ולא עם החברות החדשות שלה..כי ככה זה שהיא רוצה אותי..זה מבאס...היא תכלס הכל בשבילי.

2. אני נראה מאוד טוב, לא חסר לי חברים, הבעיה שלי שאין לי מושג איך להתחיל עם בנות, בין אם זה במסיבה או בקניון, אין לי מושג מה אומרים איך זורמים וכו', אני יחסית ביישן וזה מאוד מאוד מבאס, אני רואה בנות שמסתכלות עליי ואני פשוט מפספס!!! כמו המשפט מי שמתבייש מתייבש.
    איך אני פותר את זה? זה מבחינתי יותר חשוב משאלה 1.

לקביעת תור
    סגירה
    פרידה + התחלה חדשה

הוספת תגובה

• בוקר טוב רן

דניאלה הרץ
    11/04/2009

כדי להתחיל עם בנות כדאי ליצור קודם קשר עין.
    ואז כשהיא ואתה מסתכלים זה על זו תחייך חיוך יפה.
    אם היא מסתכלת עליך ומחייכת אליך, כנראה שאתה מוצא חן בעיניה.
    אתה יכול לגשת ולתת לה מחמאה נעימה. אמור לה שהיא יפה, שהיא מוצאת חן בעיניך... אמור לה את הדברים שבאמת ראית בה כשהתבוננת. (אולי היא יפה בעיניך, אולי העיניים שלה יפות או השיער שלה אולי היא סכסית).
    אם אחרי המחמאה נעים לכם לדבר עוד קצת אתה יכול לשאול לשמה ואז לבקש את הטלפון שלה. אם זו מסיבה אתה יכול להזמין אותה לרקוד או להציע להביא לה משהו לשתות.
    והנה תחילתו של קשר.

לכל אחד ואחת בעולם נעים שמישהו מגלה בה עניין, שמישהו ניגש ומחמיא, שמישהו מעוניין. זכור שבמקרה "הרע" גרמת לבחורה הנאה במחמאה ובחיזור שלך, ובמקרה הטוב היא תשמח לקשר אתך. אז אל תחשוש.
    אני בטוחה שאם תשמע לעצתי מאד יצליח לך עם בנות.
    בהצלחה
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

רון
    11/04/2009

אני יודע שזה מה שעליי לעשות, אבל אני בראש חושב שזה נדוש, שזה לא יצליח, שאני אתקע ולא אדע איך לזרוםף, אני בן אדם שמסמיק כל הזמן, וזה מפדח שאבוא להחמיא וישר הסמיק..ואז נמצא עצמנו תקועים ללא מילים...כמה בנות יפות כבר פספסתי בגלל הקטע הזה \=

מה בקשר לשאלה הראשונה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרן

11/04/2009

שלום רן! שמתי לב שכתבת שביקשת מחברה שלך שלא יהיו לה ידידים בצבא, ייתכן שביקשת את זה ממנה גם כשהיא הייתה איתך בתקופת בית ספר? כאשר מגבילים לאורך זמן, בת זוג בהכרות עם בנים, נראה לי צפוי מאוד שיהיו פרידות רבות וגם פחד גדול מצידך אם היא תחליט לעשות משהו מיני עם אחרים לאחר הפרידה שלכם. אולי הפרידות נובעות מכך שהיא חשה שאתה לא סומך עליה מספיק? אולי הפחד שלך נובע מכך שאתה יודע שהגבלת אותה ולכן עכשיו היא "תשתחרר"?

סתם רציתי להעלות לך את זה כנקודות למחשבה, אני מאחלת לכם שתחזרו ותהיו עוד הרבה ימי עצמאות ביחד :) בהצלחה לכם!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רן

דניאלה הרץ
    13/04/2009

גם אם תסמיק לא נורא. כשבחורה מרגישה שבחור מתרגש, קצת מתבייש, מעט חושש - זה כלל אינו דוחה אלא להיפך - יכול לרגש אותה. בחורות אינן מחפשות גברים שעשויים מאבן. כיום גם לבחורים מותר להיות קצת ביישנים. בלי תירוצים. נסה לחזר. כשאתה נתקע מהתרגשות, במקום לנסות ולהסתיר, אתה יכול לומר את האמת: כשאני לידך אני מתרגש...

בקשר לשאלה הראשונה: אם היא כרגע לא מעוניינת אז זהו המצב. תמשיך הלאה. אני חושדת שיתכן כי אתה מתעקש להישאר איתה, לא רק בגלל האהבה אלא בגלל הפחד שלך שלא תצליח למצוא בחורה אחרת. אתה מעדיף להישאר בקשר שאינו טוב אולי מפחד ולא מאהבה.

בהצלחה רבה
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל 30, ומרגיש בודד
    אליהו
    09/04/2009

אני לא יודע איך להסביר את התחושת שלי.
    יש לי עבודה טובה , אני עצמאי ומממן את עצמי לחלוטין, נראה טוב סה"כ,
    אך ממש מופנם.
    לא מזמן יצאתי עם חבר לפאב ודברנו עם 2 בנות.
    אחת שאלה אותי מדוע אני כל כך ביישן, וזו בדיוק הבעיה ,אני לא מצליח לפתח שיחת סמול טוק, או דיבור לעומק עם האדם שאני נמצא איתו.
    אני יודע, שאם אדאג יותר לספורט בצורה סדירה ומזון מזין, ארגיש טוב יותר,
    אך כל ההתנסויות הללו בפאבים גורמים לי חוסר חשק להתחיל עם בנות המין השני, וסוג של ריקנות ובדידות ממלאת אותי.
    אני רגיש יותר מדי כנראה, וקשה לי להשתחרר ולצחוק ,
    אני יותר מדי מחושב,
    אני כותב שורות אלו וכבר קל לי יותר לשאת את מצבי.
    אני מאמין שאם אני אהיה יותר בקשר פיזי עם אנשים יוקל לי.
    יש משהו מנחם וממלא בנגיעה.
    אני לפעמים חושב שאם כל יום אחבק 5 אנשים אהיה מאושר.
    חסר לי המגע הפיזי, לכן הלכתי ועשיתי קורס מסאז' בן 6 חודשים שיעזור לי להפתח .
    עדיין קשה לי,
    אני חושב שארשם ליוגה, או משהו, ואתמיד יותר בספורט,
    וכך ארגיש טוב יותר עם עצמי ואוכל יותר להפתח לאנשים ולגלות אמפטיה כלפיהם, ולהכיר .
    שמחתי לשפוך את לבטיי בפורום זה.
    תודה רבה על האוזן הוירטואלית,
    אני חושב שאתמיד וארשום את לבטיי בפורום כלשהו..
    חבר'ה תודה.
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    גיל 30, ומרגיש בודד

הוספת תגובה

• הכל אצלך

סיגל לוי
    10/04/2009

שלום אליהו
    אכן אין צורך להגיב
    כל קצות החוטים בידך
    אתה מרגיש בעצמך מה יעזור לך, מה יעשה לך טוב
    וגם עושה
    יש כל מיני פסטיבלים
    שיש שם סדנאות שכוללות יותר מגע פיזי בין אנשים, חיבוקים
    אולי זה ירגיש לך טוב...
    המשך לחפש...
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לעזור

sharon
    12/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילה

הדר
    12/04/2009

אוקייי תודה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרון

הדר
    12/04/2009

תודה רבה,אשמח אם תכתבי לי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לעזרה

אליהו
    14/04/2009

אני מתל אביב ואת?
    אליהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה