מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דופק מהיר לא סדירמיטל16/06/2017
אני בת 41 נוטלת ציפרלקס 15 מג בגלל התקפי חרדה.
במצב מנוחה, הייתה לי החסרת פעימה ארוכה ומיד לאחר מכן דופק מהיר מאוד, לא סדיר, היה קשה לספור את הפעימות לדקה בגלל קצת לא סדיר. כאילו היו שני לבבות שדפקו. כעבור כדקה זה עבר כלא היה. כמובן שהיה מלחיץ מאוד. לא הייתה תחושה של סחרחורת. לאחר שנגמר ההתקף הרגשתי גם חופ עם הזעה ריגעית.
האם מצב זה נשמע מסוכן? שה פעם ראשונה שזה קןרה. ,האם אני תריכה לעשות בדיקות לב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` דוד רוט17/06/2017מהתאור לא ניתן לקבוע אם מדובר ההפרעת קצב לב. עליך לפנות לרופא שיתרשם וימליץ על ברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבנית אקג early repolarizationאסי15/06/2017
שלום.
מצורף תרשים אקג.
רציתי לשאול. בן 33 בריא בדכ. נבדקתי עקב דפיקות לב חזקות (שכל דופק כאילו עשה הד ממושך בתוך הגוף סובייקטיבית)
1. האם הוא תקין?
2. האם קיימת תבנית early repolarization ? ואם כן מאיזה סוג. והאם רק ב inferior או גם ב lateral?
האם j point elevation גבוה מ 0.1mv
תודה וסליחה על החפירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקג
ד``ר רוברט הפנר15/06/2017סינוס High Take Off
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CPK גבוה מאוד וTSH משתנהשליו13/06/2017
מזכירה-בת 23, לאחר כמה התקפים של מועקות קשות וכאבים חמורים בחזה שנמשכו בין דקות (כאבים דוקרים בחזה) לשעות (מועקות מקרינות מהסרעפת עד ללוע שהולכות ומחמירות עם השעות וגם סחרחורת ובחילות איתן).
הכל התחיל בפברואר ולאחר בדיקת רופא המשפחה שטען כי החזה נשמע נקי וגם הדופק נתן רק בדיקות דם ואק"ג בטענה כי בגילי זה לא נשמע לו סביר שלבבי.
רק אתמול עשיתי את הבדיקות שנתן לי רופא המשפחה וזו תוצאת ה CPK=498 (נורמה עד 180), גם הESR חזר גבוה כשתמיד היה אצלי בנורמה-15 (נורמה עד 11). לא הייתה כל פעילות מאמצת או חבלה שרירית לפני הבדיקה וללא תופעות כלשהן בחזה כבר שבוע-שבועיים. הייתי אצלו ביום רביעי עם התוצאות וביקש ממני לחזור בדחיפות על הCPK, GOT וLDH ולחזור אליו,
הCPK חזר היום נמוך בחצי, 250, אך עדיין מעל הנורמה. בכל מקרה אמר שבינתיים עם אק"ג תקין הוא בטוח שהבעיה אינה לבבית, אך כן אמר שיכול להיות קשר לTSH שחורג אצלי ומעלה CPK וזו שאלתי הנוכחית.
מאז ומעולם ערכי TSH אצלי תקינים. החל משנה שעברה בינואר, לאחר מחלת חום קשה שהצריכה אנטיביוטיקה (מרופא משפחה) התחיל הערך לעלות אצלי בהתמדה אך עם FT4 תקינים תמיד ונשאר מינואר 16 עד פברואר השנה בסביבות ה6-7. בפבואר להפתעתי חזר תקין פתאום 4.07mIU/L ללא התערבות תרופתית, וגם ב4 החודש הזה חזרתי על הTSH כמעקב ושוב חזר תקין, והנה 7 ימים אחרי (כחלק מפרופיל הורמונלי שנתן רופא נשים כמעקב אחרי הפרולקטין שגם חורג כבר שנה, מתוכנן MRI מח לאחר המלצת אנדו' שגם אמר שצופה שאזדקק בעתיד לכדורים לאיזון בלוטת התריס) התחיל שוב לעלות ל6.4.
איך זה ייתכן שרק לפני שבוע בדיוק היה הערך תקין וגם בפברואר לפניו והנה שבוע אחרי שוב עלה מאוד? האם נשמע שאכן ישנו קשר בין הTSH התת קליני לעליות הCPK?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ck
ד``ר רוברט הפנר14/06/2017הפרעה בתפקודי בת תריס אכן יכולה להעלות ck.
באבחנה מבדלת בגילך ck גבוה לא ממקור קרדיאלי.
ד״ר הפנר
מרפאת מומחים - קניון גבעתיים
037323311* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תוכל לתת שם להפרעה בבלוטת התריס?
שליו14/06/2017כי בינתיים המקור אידיופתי ותת הפעילות אינה קלינית עם T4 T3 תקינים. גם אין גל נוגדנים לבלוטה.
אלך כמובן לאנדו' שלי בחודש הבא אך בינתיים האם תוכל להסביר לי על איזו הפרעה מדובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCk
ד``ר רוברט הפנר15/06/2017כוונתי הייתה כללית
בינתיים ה ck שמלחתחילה לא היה מאוד גבוה חזר לתקין כמעט.
תחזרי על הבדיקה בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דו"ח של בדיקת אקוקרדיוגרפיהיוני13/06/2017
בן 49 ללא שום עבר לבבי
הופניתי לבדיקה לשם קבלת אשור למכון כושר ובדיקה לא תקינה במבחן במאמץ סטיות אופקיות ( צריך לעבור גם אקו במאמץ )
להלן התשובה
מסתם מיטרלי - תקין
מסתם אאורטלי - תקין
טריקוספידלי - אי ספיקה מינמלית
מסתם פולמונרי - אי ספיקה מינמלית
האם הבדיקה תקינה ? מה המשמעות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` דוד רוט13/06/2017לפי המידע החלקי שסיפקת לגבי ממצאי האקו: אין בעיה מסתמית משמעותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההרגשה בהתקפים דמויי איסכמיה ( או איסכמיה ?)איקו12/06/2017
תודה לתשובתך,ד"ר הפנר. חשתי בכאבים חזקים בחזה השמאלי,הקרנה לע"ש צווארי (!!!??) ,זיעה קרה,חולשה והרגשה שאני הולך לאבד את ההכרה. בחילה. אחרי שימוש בתרסיס ISOKET ומנוחה של כחצי שעה--הסימפטומים הולכים וחולפים. באישפוז האחרון בקרדיולוגיה היו רופאים שרצו לבצע צינטור מידי,ואחרים רצו רק מעקב. התמונה מאד לא ברורה ולכן אני מבקש את עצתך. תודה מראש איקו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמוי איסכמיה
ד``ר רוברט הפנר12/06/2017כפי שכתבת הדעות חלוקות ולבטח לא יהיה נכון ומקצועי מצידי לחוות דעה באינטרנט.
ד״ר הפנר
037323311* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפור פרוזדורים ודופק נמוך מ-50רות גרנדיר12/06/2017
כיצד להעלות הדופק? מתחת ל-50. ייתכן וכל תופעות הלוואי שקיבלתי לאחרונה בגלל התרופה אמיודקור? לאחרונה עייפות. עור יבש. תת בלוטת המגן. אבן קטנה בכליה. ודלקת שתן חריפה עם דימום שהייתי נאלצת להגיע למיון. גם היתה לקת עיניים. לפני כן לא לקחתי שום תרופה בקושי אקמול.
אודה מאד על תשובתכם המהירה. בברכה, רות גרנדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק נמוך
ד``ר רוברט הפנר12/06/2017יכול להיות שזה בגלל האמיודקור ואולי תרופות נוספות כמו קרדילוק. גם בלוטת תריס לא מאוזנת משפיעה על הדופק.
ד״ר הפנר
037323311* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפים דמויי איסכמיה לבבית רק במאמץ קלאיקו12/06/2017
שלום למומחים- בחצי שנה אחרונה 5 התקפים דמויי איסכמיה לבבית, עד כמעט איבוד הכרה, החולפים תוך כחצי שעה , ורק במאמץ קל בהליכה. לא בעליה במדרגות או בהתעמלות עם משקולות. טרופונין ואקג תקינים. בעבר- מעקפים ב 1999. צינטור אחרון, אחרי 16 שנה, בדצמבר האחרון. הרחבת RCA עם סטנט. מאז 5 התקפים. קוצב לב לפני שנה וחצי בגלל AVB.
הולטר אקג- הקוצב לא נכנס כמעט לפעולה. אודה לייעוצך. תודה איקו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמוי איסכמיה
ד``ר רוברט הפנר12/06/2017מציע שתחילה תתאר את התחושות שלך (שאינך כותב כאן) בפני הקרדיולוג שלך.
ד״ר הפנר
037323311* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת הולטר לב טרי - המשךיפעת11/06/2017
סינוס בין 54 ל-100. PACS VPBS' בודדים. צרור קצר של PACS. מה דעתך על הנ"ל. המון תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר
ד``ר רוברט הפנר11/06/2017לא מדאיג. מעט פעימות מוקדמות. תלוי גם בתחושות. לא מחייב טיפול
ד״ר הפנר
037323311* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת אקו לב טרי מהיוםיפעת11/06/2017
מה זה אומר?
"דלף קל מיטרלי וטריקוספידלי. הלחץ הריאתי מוגבר במידה קלה (מוערך 42 ממ"כ לפי מהירות מפל TR של 37 ממ"כ). הוריד הנבוב התחתון (IVC) בקוטר תקין ועובר תמט נשימתי משמעותי. השאר תקין. מה דעתך על הנ"ל?? תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב
ד``ר רוברט הפנר11/06/2017ממצאים שכיחים חסרי משמעות
ד״ר הפנר
037323311* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי לב עם טכציום טטרופוסמיןיעקב10/06/2017
עברתי מיפוי לב במאמץ 8mci טכציום טטרופוסמין ובמנוחה 25mciטכציום טטרופוסמין שאלתי אם יש לי מה לדאוג מבחינת קרינה ראדיואקטיבית וכמה כמות של צילומי רנטגן זה משתווה או סיטי בטן ומה הסיכוי שאחלה בסרטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` דוד רוט10/06/2017כמות הקרינה במיפוי לב נמוכה והסיכון לחלות בסרטן עקב כך זניח. היא דומה לקרינה של CT חזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הדופק שלי נמוך?נועה10/06/2017
שלום רב.
בת 36, ללא כל עבר קרדיולוגי (לפחות לא משהו שנבדק או שאני יודעת עליו).
אני מטופלת באלטרוקסין לאיזון של בלותת הטריס, אך מעבר לזה כל הבדיקות שעשיתי בשנים האחרונות (בעיקר דם) יצאו תקינות.
אני סובלת מעייפות כרונית ולעיתים סחרחורות.
אני אדם פעיל אבל רחוקה מלהיות ספורטאית. משתדלת ללכת הליכות ספורטיביות 2-3 בשבוע, הליכה של עד שעה, וגם זה לא תמיד.
לפני 3 חודשים קניתי שעון ספורט שבין היתר מודד דופק.
מספר פעמים בדקתי דופק לעצמי כדי לבדוק אם הוא אמין ויצא יחסית אמין.
אתמול הסתכל על השעון שלי אחד ממכרי ואמר שהדופק שלי נמוך ועלי לפנות לרופא. אני אדם שלא ממהר להגיע לרופאים אך כן אשמח ליעוץ.
לפי השעון הדופק הממוצע שלי במנוחה, במשך כחודשיים, נע בין 55 ל59, כשכמעט מדי יום, ובעיקר בלילה, הוא יורד פעם או פעמיים מתחת ל50.
במהלך היום, כשלא במנוחה, הוא נע סביב 75, ובמאמץ (רב) מתקרב ל150 אבל יורד יחסית מהר.
ברגעים במהלך היום בהם אני מרגישה יותר תשושה, השעון לרוב מראה דופק של 57-58.
השאלה אם להערכתך יש סיבה לפנות לרופא, או שדופק בתחומים האלו הוא סביר בגילי
תודה מראה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק
ד``ר רוברט הפנר10/06/2017אין כל בעיה בדופק שלך.
תת פעילות בלוטת התריס יכולה לגרום לדופק נמוך.
ד״ר הפנר
037323311* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MITRAL INSUFFICIENCY NON RUMATHIC MILDליאורה10/06/2017
אבחון המחלה אצל ביתי ניתן כך:
MITRAL INSUFFICIENCY NON RUMATHIC MILD
מבקשת לקבל יותר פרטים למה הכוונה ומהם דרכי הטיפול למחלה זו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` דוד רוט10/06/2017הכוונה לדליפה קלה של המסתם המיטראלי . זה מצב שכיח שלרוב לא גורם בעיה.
רק דליפה שמתקדמת לרמה בינונית ואחר כך חמורה מהווה בעיה.
כדאי לחזור על אקו לב בעוד כשנתיים לבחון אם יש החמרה בדליפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממתי יש חשש לארועיוני09/06/2017
רציתי לשאול האם גבר בן 36 עם עודף משקל גבוה מעשן 7 סיגריות ללא לחץ דם גבוה מטופל בליטורבה האם יש חשש לאירוע
לבבי ברמה המידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` דוד רוט09/06/2017כל מעשן מצוי בסיכון להתקף לב ובעיות בריאות רבות נוספות. לרוב הסיכון אינו מידי אלא מצטבר עם הזמן. לכן מומלץ להפסיק לעשן לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי בדיקת CT של בית חזה של אמי בת ה 80יעל08/06/2017
שלום, אבקש לדעת בדחיפות על מה עלולים להצביע ממצאי ה CT (ללא הזרקת חומר ניגודי) של בית החזה של אמי בת ה 80 (הופנתה עקב קוצר נשימה ובעיה לבצע הליכות. יודגש שהיא אמנם בת 80 אבל היא אדם ספורטיבי ששוחה, עושה הליכות ומתעמל כל יום , עישנה כ 20 -15סיגריות ביום במשך 30 שנה עד לפני כ 20 שנה ) ומה הצעדים והבדיקות שעליה לבצע כעת ומה סוג הרופא המתאים להנחות אותה (קרדיולוג, פנאומולוג, מומחה לכבד וכד׳) כדי שנדע איך להתקדם. תודה רבה מראש:
בסריקת המדיאסטינום: הלב נראה מוגדל, תפליט פריקרדיאלי בכמות בינונית. האאורטה עם שינויים טרשתיים סידניים בדפנותיה. בלוטות לימפה קטנות בודדות במדיאסטינום ובשערי הריאות. לא הודגם תפליט פלאורלי.
בחלון לריאות: שינויים ברונכיאקטטיים ופיברוטיים באונה האמצעית מימין. שינויים אמפיזמטיים קלים בריאות דו״צ. שינויים ברונכיאקטטיים ופיברוטיים בבסיסי הריאות דו״צ. מספר מוקדים בלתי ספציפיים זעירים באיזורים תת פלאורליים דו״צ.
במעבר חזה/בטן מודגם מספר רב של ממצאים היפודנסיים, ככל הנראה ציסטיים, בכבד. הנגע הגדול בקוטר של כ 3 ס״מ באונה השמאלית של הכבד- למעקב הדמייתי וקורלציה עם בדיקת US.
האדרנלים שומרים על צורתם.
בחלון לעצמות: מודגמת דפורמציה של הצלעות העליונות מימין.
לא הודגמו סימני נזק גרמי חריף.
התרשמות: השינויים המתוארים בריאות ככל הנראה שינויים ריאתיים כרוניים. שאר הבדיקה כמתואר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` דוד רוט09/06/2017כדי לברר את הממצאים הקשורים ללב כדאי לפנות לקרדיולוג לגבי שאר הממצאים לפנות לרופא משפחה או לחזור לרופא שהפנה לבדיקה שיחליט האם צריך המשך ברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר לילד בן 10אריק05/06/2017
שלום רב.
ילדי בן ה 10 נתבקש לבצע הולטר עקב פעימות מוקדמות שננגלו בבדיקה של רפואת ספורט עקב כך שמשחק כדורגל בקבוצה.
בפיענוח של ההולטר הוא:
הקצב הבסיסי-קצב סינוס
מהירות מינימאלית: 53 לדקה
מהירות מקסיצאלית:159 לדקה (בריצה של 5 דקות)
מהירות ממוצעת:74 לדקה
הפרעות קצב חדריות VPC"S :נצפו סה"כ 429 VPC"S במשך הבדיקה ממוקד אחד.נצפה גם קטע טריגמניה חדרית.
הפרעות קצב על חדריות APC"S: לא נצפו
הפרעות הולכה: נצפו גלי P משתנים.
שינויים משמעותיים בקטע ST: לא נצפו
תלונות נבדק :לא צוינו.
סיכום :קצב סינוס . מהירות מינימלית-53 פעימות לדקה ,מהירות מקסימלית-159פעימות לדקה,מהירות ממוצעת -74 פעימות לדקה.
האם ישנו ממצא מדאיג בהולטר אשר ימנע ממנו להמשיך לשחק ?
לציין כי ההולטר בוצע סה"כ 20 שעות הקלטה.
תודה מראש
אריק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` דוד רוט05/06/2017פעימות מוקדמות הן תופעה שכיחה וברוב המקרים לא מדובר בבעית לב. לכן לא סביר שהן תמנענה מבנך להמשיך לשחק. אבל יש לחזור לרופא המפנה עם תוצאות ההולטר שיקבע אם יש צורך בבדיקות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)