מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פדיקור רפואי לאחר החלפת מסתםיהונתן20/08/2007
שלום רב ד"ר,
אני בת 57 ועברתי לפני 5 חודשים החלפת מסתם למסתם מכאני.
אני נזקקת לפדיקור רפואי כל כמה חודשים בשל היותי סובלת מסכרת.
האם אני צריכה טיפול אנטיביוטי מונע לפני/אחרי הפדיקור?
תודה רבה.
גילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פדיקור
ד``ר רוברט הפנר20/08/2007גילה שלום,
למרות שאין התיחסות ספציפית בספרות הרפואית לנושא הפדיקור, לדעתי אינך זקוקה לטיפול אנטיביוטי מונע, לא לפני ולא אחרי. יחד עם זאת, צריך מאוד להזהר לא להפצע מעצם היותך חולת סכרת.
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצב?מלי19/08/2007
שלום וברכה.
אני בת שלושים סובלת מתלסמיה ונמצאת במעקב בהמטולוגיה מקבלת ערויי דם כשצריך.
ההמוגלובין שלי לא כ=עולה על 10.2 במקרה הטוב ואילו הברזל גבוהה מזה שנים.
לאחרונה התחילו לי ארועים חוזים של סחרחורות ואיבוד שליטה עד כדי כמעט עילפון, וכשזה קורה לחץ הדם מאוד נמוך, כמו כן אני מתעייפת מאוד מהר מכל פעולה הכי פשוטה. הופניתי למספר בדיקות.
אקו דופלר- סוכם כתקין מלבד אי ספיקה מינימלית במסתם מיטרלי ומסתםטריקוספידלי
בדיקת הולטר רציף ליממה
קצב לב ביום-
מינימלי- 53
מקסימלי-133
ממוצע 77
במאמץ 133
קצב לב בלילה
מינימלי- 38
מקסימלי- 106
ממוצע- 54
הפרעות קצב חדריות- 12
הפרעות קצב על חדריות- 1
הפרעות בקצב הסינוס
סינוס בריקרדיה לדקה -38
סינוס אריטמיה- ניכרת, ביום ובלילה,
הופנתי לקרדיולוג, והוא טוען שאני כנראה יצתרך קוצב, לאחר שאחזור על כל הבדיקות שוב, ושיתכן שבמשך השנים הברזל שקע קצת בלב ועלול לפגוע בתפקודו.
שאלתי היא:
האם לפי הבדיקות שלפניך יש לקחת בחשבון קוצב למרות גילי הצעיר? (אני חושבת)
והאם אפשר לעשות משהו כדי שתוצאות ההולטר הבא יהיו יותר טובות? כמו למשל לנוח יותר?
על שתובתך אודה מאוד, מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצב
ד``ר רוברט הפנר19/08/2007מלי בוקר טוב,
לסחרחורת ועילפון סיבות רבות ומגוונות. החל מבעיות בקצב הלב והרשימה ארוכה.
ההחלטה על הצורך בקוצב לב אף פעם לא על פי הולטר בלבד.
ההכירות עם החולה חשובה מאוד וצריך להתאים את ממצאי ההולטר לתחושות החולה.
על סמך מה שאת כתבת בלבד, בדיקת ההולטר תקינה, במידה והאקג שלך תקין, במיוחד למשהו בגילך (הצעיר). מותר לדופק לרדת ל 38 בלילה ואפילו הפסקות בדופק בלילה לא נדירות.
מעבר לכך לא יכול לעזור לך דרך האינטרנט ומבלי לראות אקג שלך .
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PR מוארךשרה17/08/2007
שלום,
בתוצאת בדיקת ההולטר לב של אמי רשום : PR מוארך (עד 240 מ"ש).
עד כמה ממצא זה בעייתי?
אמי מקבלת ריתמקס 150 מ"ג 3 פעמים ביום בגלל פרפור פרוזדורים התקפי.
יש לה תור לקרדיולוג רק בעוד חודשיים. האם רצוי שבינתיים תוריד את מינון הריתמקס ל-2 ביום?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PR
ד``ר רוברט הפנר17/08/2007אני ממליץ לעשות אקג רגיל כדי לודא שאין בעיות הולכה נוספות.
לא ממליץ להפחית את מינון הריטמקס רק בגלל PR מאורך. יש לעומת זאת להזהר בשימוש בתרופות מסוימות שמאיטות את ההולכה.
חודשיים תור לקרדיולוג? נו באמת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסתם מטראלי של הלב- שלישלי אוליאל17/08/2007
אני בת 22 וסובלת מדופק מהיר ופתאומי גם בזמן מנוחה ממושכת.(באמצע מנוחה עולה לי הדופק) יש לי לחצים ודקירות בחזה ובנוסף יש לי שתי פעימות מוקדמות ודופק נוסף שמכונה ככל הנראה (סליל מיותר) יש קשר בין הבעיות הללו לבין מסתם מטראלי של הלב? בבקשה חווה דעתך.
"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עם המסתם המיטרלי של הלב שלך?
ד``ר רוברט הפנר17/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסתם מטראלי של הלב- שלי
שלי אוליאל25/08/2007בבדיקת האקו לב האחרונה שעברתי הודגמה אי ספיקת לב מזערית (פיזיולוגית). רציתי לדעת מהי חוות דעתך על כל מה שציינתי בהודעה הקודמת ואם אתה יכול לתת לי אבחנה משלך . בנוסף המליצו לי לעשות צריבה ולשרוף את הסליל המיותר בלב כי כל פעם שיש לי דופק נוסף זה מכניס אותי לחרדות. איך הפעולה הזאת מתבצעת האם בהרדמה האם זה כואב? אשמח לדעת פרטים וגם אם יש בזה סיכון.
תודה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסתם מיטראלי
ד``ר רוברט הפנר25/08/2007הכותרת היא כל פעם המסתם המיטרלי שהוא כנראה תקין ולא זאת הבעיה שלך.
כנראה הבעיה היא חשמלית.
אשמח לתת לך חוות דעת, בשביל זה את צריכה לבוא להבדק ולהביא את כל תוצאות הבדיקות (אקג, הולטר, אקו לב וכו).
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצב לברבקה16/08/2007
שולם רב לרופאים,
לבעלי יש קוצב לב ואני קצת מודאגת. תוכלו להגיד איזה מכשירי חשמל מהווים סכנה עבורו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצב
ד``ר רוברט הפנר16/08/2007בחיי היום יום אין מכשירי חשמל שמסכנים אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי לציין עוד דבררויטל המודאגת14/08/2007
ביצעתי גם בדיקת דם TSH היתה בטווח הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפענוח
ד''ר ריקרדו תובר14/08/2007רויטל שלום
אני ממליץ שתתיעצי עם קרדיולוג
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח הולטררויטל המודאגת14/08/2007
ד"ר נכבד,
אני בת 31 .הופנתי לבדיקת הולטר.3 שבועות לאחר דלקת ריאות ,עקב קושי בנשימה אפילו בפעולות פשוטות ויומימיות כגון:הליכה ועליית מדרגות.בדיקת אקו דופלר היתה תקינה.אך בהולטר כתוב:הקצב הבסיסי:קצב סינוס
מהירות מינימלית:65 ממוצעת לדקה
מהירות מקסימלית:179 ממוצעת לדקה
מהירות ממוצעת:96 לדקה
הפרעות קצב חדריות VPC'S-לא ניצפו
הפרעות קצב על חדריות APC'S-נצפה APC בודד
הפרעות הולכה:לא ניצפו
שינויים משמעותיים בקטעST-נצפו היפוכי גלי T קבועים בערוץ 1
הערות-סיכום:בשעה 11:26 נצפה קצב סינוס טכיקרדיה במהירות של עד 180 פעימות לדקה,שנמשך כדקה,אין לשלול רפרוף פרוזדורים עם הובלה 2:1 בתקופה זו.
מה אומרת התשובה,ומה עליי לעשות?
אשמח אם תענו לי בהקדם האפשרי, תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר
ד``ר רוברט הפנר14/08/2007לא צריכה לעשות כלום. ובכלל למה הפנו אותך להולטר? בגלל קוצר נשימה? למה אקו? הרי הייתה לך דלקת ראות.
יש מחלות רקע? אם לא, תחזרי פעילות בהקדם.
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר הפנר שלום
רויטל המודאגת15/08/2007לאחר יעוץ אצל מומחה ריאות,תפקודי הריאות מדגימים הפרעה רסטקטיבית ולאור הממצאים בצילום חזה שאינם ברורים(תסנין ריאתי וסתימת הסינוס הקוסטופרני )עם תמונה קלינית של דיספניאה וכאבים פלויריטים כשברקע יש ULCERATIVE COLITIS(מקבלת סלזואפירין),מומלץ CT חזה (שאני אמורה מחר לבצע אותו)המליץ על ברור נוסף של התלונות,גם בכוון האפשרות של בעיה לבבית,כולל ברור להפרעות קצב וביצוע אקו לב(עם מדידת לחץ בעורק ריאתי)ולשלול גם אפשריות של תסחיף ריאתי.
שקיעת הדם -60
אשמח לשמוע תגובתך,
ובנוסף האם יש בעיה לבבבית לפי תשובת ההולטר?
(כשאקבל תשובת CT חזה אדע מה קורה עם הריאות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיספנאה
ד``ר רוברט הפנר15/08/2007לפני ה"דלקת ראות" סבלת מקשיים בנשימה?
ההולטר שלך תקין אבל אין בכוחו של הבדיקה הזאת, באופן כללי, גם אם היא תקינה, לאשר או לשלול מחלת לב.
לדעתי, אם יש בעיה בצילום החזה, ממליץ לעשות בירור בכיוון הזה ולא לרקוד בשתי חתונות בו זמנית, ולפעול על פי תוצאות ה CT.
בהצלחה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחגורת גב עליוןסיגלית14/08/2007
שלום רב, לאחרונה יש לי כאבים חריפים בעת הליכה בחגןרת בגב העליון בין השכמות עם הקרנת כאבים לידיים, האם עלי לבדוק את התופעה? אני בת 56, עם עודף משקל מטופלת בכדורים ללחץ דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגורת כתפיים
ד``ר רוברט הפנר14/08/2007קשה לי להתרשם ממה שאת כותבת בשורה וחצי. מציע לך להבדק אצל רופא.
תרגישי טוב
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אקו דופלראוהד14/08/2007
ד"ר נכבד,
אבקש את עזרתך בפיענוח תוצאות בדיקת אקו-דופלר שעברתי (אני בן 58).
סיבת בדיקה: AO VALVE
LV NORMAL SIZE AND FUNCTION BORDERLINE LVH
NORMAL VALVES NORMAL FLOW
BORDERLINE DILATATION OF THE AORTIC SINUS
3.3 בגובה הסינוס 3.9 : AORTIC ROOT
3.9 LA
5.1 LVEDD
3.4 LVESD
35 FS%
1.2 IVS
0.9 PW
MITRAL FLOW
93 E
67 A
170 DT
MR GRADE :TRIVIAL
AORTIC FLOW
PEAK VELOCITY 128
PEAK GRADIENT 7
תודה רבה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב
ד``ר רוברט הפנר14/08/2007יהיה לך הרבה יותר קל להבין את משמעות הבדיקה אם תקרא את השורה האחרונה בסיום הבדיקה.
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איוושה בלב-תשובה דחופהאושרי יחזקאל14/08/2007
שלום דוקטור..
אני בן 15 וחצי ויש לי איוושה בלב..
רציתי לדעת אם אני יכול לשחק כדורגל בקבוצה(אני שוער)...
אשמח אם תענה במהירות
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוושה בשער
ד``ר רוברט הפנר14/08/2007אושרי שלום,
בעקבות האוושה עשית בדיקת אקו לב? אני ממליץ שתתיעץ עם קרדיולוג ילדים.
שמור טוב.
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפטוגלובולין נמוך לאחר החלפת מסתםיהונתן12/08/2007
שלום רב ד"ר ,
שמי צילה בת 58, לפני 5 חודשים עברתי החלפת מסתם אורטלי למכאני ומאז אני חלשה מאוד.
נוטלת קומדין כל יום ושומרת על INR בין 2-3.
ההמוגלובין שלי נע בין סביבות 11.3-11.8 הפריטין נמוך מאוד 11 ולאחרונה עשיתי בדיקת דם ונתגלה שהאפטוגלובולין יצא 7.3> שהנורמה היא בין 30-200. אני נוטלת כל יום כדור ג'נטל ירון
(25 מ"ג ברזל).סובלת בנוסף מעצירות מטופלת ביובסלקס ובבירור גסטרו לפני הניתוח נכרת פוליפ שפיר גדול וגסטרוסקופיה תקינה. לפני הניתוח המוגלובין בלי נטילת כדור ברזל היה 12.5. שאלתי היא האם ערך האפטוגלובולין הנמוך נגרם כתוצאה מהחלפת המסתם?מה אומר ממצא זה?
מה עלי לעשות? כיצד ניתן לשפר את המצב? ולאיזה מומחה כדי לראות? קרדיולוג? המטולוג?
תודה רבה.
צילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטוגלובין נמוך
ד``ר רוברט הפנר13/08/2007צילה שלום,
הפטוגלובין נמוך בבדיקת דם מצביעה על כך שישנו הרס של כדוריות דם אדומות, "המוליזה", מה שמקצר את משך החיים של הכדוריות האדומות. ככל הנראה זה נגרם כתוצאה משבר הכדוריות האדומות במעבר דרך המסתם האאורטלי המתכתי. כתוצאה מכך יש חסר ברזל ואנמיה. במידה ואת נוטלת תכשירי ברזל וההרס אינו גדול, מח העצם מצליח לייצר מספיק כדוריות אדומות כך שלא נוצרת אנמיה קשה. יש צורך לעקוב אחרי תפקודי כליות, בגלל ההפרשה בשתן של המוגלובין וברזל.
את אחרי קולונו וגסטרוסקופיה לכן אני מניח שאת לא מדממת.
בכל מקרה אני מייעץ לך לפנות גם להמטולוג.
בהצלחה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמץ אחרי צינתור ימני ושמאליבשמת08/08/2007
שלום רב,
עברתי אתמול צינתור ימני ושמאלי ורציתי לשאול מספר שאלות בבקשה... 1 האם אני יכולה לעלות 3 קומות מדרגות ולעבוד כרגיל בבית... ניקיון (שטיפת ריצפה) וגינון.
2 האם נכון שאדם שצונתר אסור לו להיות בקרבת בעלי החיים המתגוררים בבית חתולים וכלבים (יש לי שני חתולים ושני כלבים)?
3 בצינתור יצא שיש לי לב מזהב ועורקים תקינים ומוזהבים. עשיתי את הצינתור כדי לדעת מדוע יש לי יתר לחץ דם ראיתי. בבדיקה יצא שיש לי יתר לחץ דם ריאתי 30 ודליפה ממסתם ברמה בינונית. כבר היום הייתי אצל הרופא ריאות שלי בבלינסון שאמר, שהיתר לחץ דם ריאתי לא מהריאות בגלל שהעורקים תקינים לחלוטין. והרופא ריאות התעקש שהיתר לחץ דם מהמסתם שדולף!!! (בבדיקת אקו במאמץ יצא יתר לחץ דם ריאתי במנוחה 45 ובמאמץ 65 ).
עדין לא הייתי אצל הקרדיולוג שלי .
תודה על ההתייחסות ומצפה לתשובה.
בשמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צנתורים וחתולים מזהב
ד``ר רוברט הפנר08/08/2007בשמת שלום,
אם היית כותבת יש לך שני חתולים ושני כלבים, ישר הייתי אומר לך שיש לך לב מזהב...היית חוסכת צנתור.
צר לי לבשר לך, אבל את לא מוגבלת לא בפעילויות הנקיון, לא שטיפת רצפות, בישול, וכנראה גם לא בקפיצת בנג'י.
אם יש לך כלבים חמודים אני מוכן לאמץ אותם לפרק זמן....אבל...לא, מותר לך להיות בקרבת חיות (כולל כאלה שהולכים על שניים)
אגב, איזה מסתם דולף? טריקוספידלי? לא כתבת.
לסיכום: אם את מרגישה טוב ואלה תוצאות הצנתור הימני והשמאלי, נראה לי שאת זקוקה למעקב בלבד.
תרגישי טוב
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלב מזהב
בשמת09/08/2007תודה רבה על התשובה המהירה והיעילה ואל תצטער ... כי אני אוהבת לעשות את עבודות הבית ושמחה מאוד שאתה כותב... שזה אפשרי לביצוע.
שוב תודה, בשמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלבים וחתולים
בשמת09/08/2007וכמובן לוקחת לתשומת ליבי את הבעת הרצון שלך לאמץ את החתולים והכלבים שלי לזמן מה בעת הצורך... וכשאסע לנופש, אזכיר לך...
ושוב תודה .. מכל הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימוץ
ד``ר רוברט הפנר09/08/2007...זה הדדי?
תרשמי תרשמי...חצי ראשון של ספטמבר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק לב 46איתן מועלם08/08/2007
בן 39 בריא לא שמן
תמיד היה לי דופק 48 במנוחה
לאחרונה הדופק ירד ל46 יש לציין שאני שומר על כושר.
האם יש סיבה לדאגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר
ד``ר רוברט הפנר08/08/2007איתן שלום,
תשמין קצת ותעשה פחות כושר, תנסה להתאזן סביב דופק 47 אבל לא פחות מ 46.5.
תרגיש טוב
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרסטורדליה07/08/2007
שלום,
אני נטלת קרסטור 20 מ"ג פעם ביום.
בבדיקות שומנים בדם לאחר 3 חדשים אין שינוי בערכים, בדיקת סי.פי.קיי תוצאה 48, עדיין ישנה חולשה/כאבי שירים. אם אין שיפור בליפידים והכאבים ממשיכים האם ייתכן שהתרופה לא מתאימה לי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר crestor
ד''ר ריקרדו תובר08/08/2007שלום דליה
הסטטינים יכולים לגרום תופעות לווי כמו חולשה/כאבי שרירים אבל אם CPKתקין,
צריך לברר גם סיבות אחרות.
קיימת אפשרות לשנות ל סטטין אחר משולב וא לא עם EZETROLכדי להשיג
רמת LDL רצויה.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צל לב מוגדלזהבה05/08/2007
שלום רב,
אני בת 28, חולה בלופוס מילדות.
לאחרונה שמתי לב שהדופק שלי נמוך מאוד במצב מנוחה בין 50 ל 60 ובמצב מאמץ גג 70[ ואני רחוקה מלהיות ספורטאית (-:
בנוסף ובלי שום קשר, עשיתי צילום ראות שיגרתי ובתוצאה נראה צל לב מוגדל . רופא המשפחה שלח אותי לאקו לב שהראה תפליט פרי קרדיאלי.
מה כל זה אומר ומה עלי לעשות למי לפנות וכו ?
אני נוטה לא להתמיד עם בדיקות שכאלה. לא מתוך זלזול חס וחלילה אלה מתוך היאוש שבהיותי חולה כל כך הרבה שנים ולמדתי בדרך הקשה שאם מחפשים בסוף תמיד מוצאים והכל נוטה להסתבך אצלי..
אני שואלת בכנות ומנסה להבין באמת האם זה דורש ברור מעמיק וחס וחלילה המצב יכול להיות מסוכן או לעזוב את זה - לשם אני נוטה אישית ומה שיקרה יקרה, יש לי מספיק בעיות גם ככה.
תודה רבה,
זהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופוס
ד``ר רוברט הפנר05/08/2007זהבה שלום,
בלופוס יכול להוצר תפליט פריקרדיאלי כחלק מהתהליך הדלקתי. במידה והתפליט אינו גדול, אין בעיה, אבל צריך להתיעץ עם ראומטולוג ולדווח לו כי אם התפליט חדש אולי את צריכה לשנות טיפול או מינון הטיפול הקיים.
לגבי הדופק ממליץ לבדוק את תפקודי בלוטת התריס ולעשות הולטר.
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)