מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם קימת מגבלה רפואית לטיול בהריםמאירי05/08/2007
אני בן 68 במעקב קרדיולוגי מרגיש מצויין האם ישנה איזה מגבלה לטיול (לא רגלי) בהרים גבוהים 2500-4500
מטופל בתרופות נגד לחץ דם (מאוזן ומטה) וכן בהפרעת קצב (פעימה מוקדמת) בסוטולול
בכושר טוב (3 פעמים חדר כושר)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהרים
ד``ר רוברט הפנר05/08/2007תפעל לפי הנחיות הקרדיולוג שלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהרים
מאירי06/08/2007כמובן שאפנה לקרדיולוג שלי
אולם רציתי לדעת אם יש השפעה או נזק בלתי הפיך במקומות שם כמות החמצן נמוכה או זו בעיה רק של תחושה וחוסר נוחות ואין כוונתי עדיין למחלת גבהים כפי שקורה למטפסי הרים
ועד שיקבע לי תור אצל הקרדיולוג אשמח אם בכל אופן תענה לעיניני זה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהרים
ד``ר רוברט הפנר06/08/2007לירידה ברמת החימצון של הדם יש ללא ספק השפעה על איש בגילך עם מחלת לב ויתר לחץ דם. אבל מכיוון שאיני מכיר אותך, קשה לי להעריך את מצבך, ולכן לא יכול ליעץ לך ספציפית.
צר לי
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרולרחל02/08/2007
שלום,
שמי רחל בת 27, נשואה ואם לשתיים.
אני לא יודעת בוודאות אם זה המקום לשאול את שאלתי אך אני מקווה שתוכלו לענות לי.
מבדיקות דם אחרונות שעשיתי עולה כי ערך ה LDL שלי הוא 151 וערך ה HDL הוא 51, הרופא החליט שעלי להתחיל לקחת תרופה להורדת רמת הכולסטרול (מכיוון שאלו היו הערכים במספר החודשים האחרונים בבדיקות הקודמות שעשיתי).
קראתי לא מזמן שמומלץ שהיחס בין הכולסטרול הכללי ל HDL יהיה יחס של 1:4.
זהו היחס שיש לי, אז לא ברור לי למה רופא המשפחה שלי החליט שעלי להתחיל בטיפול תרופתי?
אשמח לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול
ד``ר רוברט הפנר02/08/2007רחל שלום,
אם את לא מעשנת, אין לך סכרת, לא לחץ דם גבוה, או מחלת לב בגיל צעיר במשפחה הקרובה, עושה פעילות פיזית קבועה ושומרת על דיאטה, אז אני חושב שאת לא צריכה טיפול תרופתי להורדת כולסטרול. תחזרי על פרופיל השומנים בעוד חצי שנה - שנה.
בהצלחה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולסטרול כללי
ליאורה09/08/2007רחל שלום,
השאלה ששאלת מעניינת גם אותי, כגולשת. התייחסת, בין השאר, גם לכולסטרול הכללי, אולם ציינת רק את ערכי הכולסטרול הטוב והרע, אך לא את ערכו של הכולסטרול הכללי, שבלעדיו לא ברור באמת אופי הבעיה אותה היצגת, אף כי ברור באופן כללי שקיימת בעיה. מציעה, לפיכך, שתצייני גם את ערך הכולסטרול הכללי, ואני מאמינה שבעקבות הוספת נתון זה הבעיה תתבהר ומקווה שהקרדיולוג של פורום זה יתייחס בהתאם, לטובתך ולטובתם של גולשים אחרים. כל טוב, ליאורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסתם והפרעות קצבחווה02/08/2007
שלום דר,
mvp קשה ו MR משמעותית.
גיל 52. משקל 50
שאלתי- כשאני עוברת על בדיקות האקו התוצאות מאד תמוהות.
לפני שנים החדר השמאלי 57 -28
כיום החדר 26-49 כביכול טוב יותר.
מדדי החדר משתנים ללא הגיון כרונולוגי.
הפרוזדור השמאלי השטח לפני שנים -29 לפני חודשיים 21- כיום -31-
הדליפה מוגדרת לסרוגין פעם קשה ופעם בנונית קשה.
הלחץ הריאתי לפני שנים 23 כיום 28
לפי בדיקות האקו אין הרעה.חדר שמאל תקין (לפני שנים הוגדר כמורחב...)
אבל-בשנה האחרונה יש שינוי בהרגשה. הפרעות קצב לסרוגין , עייפות במאמץ,שינוי ברור.
קושי בולט במאמץ.
בהולטר-
לפני חצי שנה - מהירות מינימלית 59 לדקה מהירות מקסימלית 109 לדקה
מהירות ממוצעת 77 לדקה.
הפרעות קצב חדריות VPC'S- נצפו VPC'S בתדירות של עד 117 לשעה ממספר מוקדים שונים.נצפו 4 זוגות VPC'S
הפרעות קצב על חדריות APC'S- נצפו בתדירות של עד 261 לשעה. נצפו BLOCKED APC'S ספורים. הפרעות הולכה לא נצפו. שינויים בקטע ST לא נצפו.
כיום בהולטר- הפרעות מסוג שונה-
קצב סינוס
מהירות מינימלית 65 לדקה
מהירות מקסימלית 130 לדקה
מהירות ממוצעת 86 לדקה
הפרעות קצב חדריות VPC'S
נצפו VPC'S בתדירות של 107-677 לשעה
בפיזור הומוגני ביממה
משני מוקדים
נצפו גם קטעי טריגמניה וביגמניה חדרית
נצפו 40 זוגות VPC'S בלטו בשעות הערנות
נצפה קטע V.T NONSUSTAINED SHORT
יתכן שחלקם פעימול על חדריות עם העברה אברנטית
הפרעות קצב על חדריות APC'S
נצפו APB'S בודדים
נצפה קטע NONSUSTAINED ATRIAL TACHYCARDIA
מקסימלית עד 156 פעימות לדקה.
הפרעות הולכה לא נצפו.
שינויים משמעותיים בקטע ST -
לסרוגין במשך הבדיקה נצפו היפוכי גלי T בערוצים 1,2
אודה לך מאד על חוות דעת. מה הטיפול המומלץ להפרעות אלו, האם הן מסוכנות, ומה העיתוי לניתוח-האם בשל הסמפטומים, למרות שהחדר לא מורחב והתכווצותו תקינה-הניתוח דחוף?
יש לציין צניחת 2 עלים קורדות קרועות מסתם מיקסומטטי- לא פשוט לתיקון.
הניתוח יבוצע בחו'ל - האם זה משנה את ההחלטה?
תודה
יעל.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו והולטר
ד``ר רוברט הפנר02/08/2007יעל שלום,
את צודקת, ויחד עם זאת ההבדלים אין להם משמעות גדולה וגם הפרעות הקצב לא משמעותיות. מה שחשוב זה איך את מרגישה. אם האי ספיקה המיטרלית משמעותית והדרגה התפקודית שלך ירדה, חולשה, קוצר נשימה, אז הטיפול בהחלפת המסתם.
בהצלחה,
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימי דם (כלי דם)סיוון01/08/2007
טוב ... אני לא יודעת אם הגעתי לכתובת הנכונה אבל אנסה
אני בת 20 עדיין צעירה ושמתי לב שמתחילות להופיע לי בעיקר ברגליים מין כלי דם וורודים קטנים מאוד (נימים) מפוזרים בכל הרגלים לא בצפיפות לא נראים מרחוק אך אם מדיקים אפשר לראות ולהתפלא
זה מדאיג אותי שאם בגיל כזה יש לי את התופעה מה יהיה הלאה ??
ואגב אין לי שום בעייה בריאותית וגם ההורים שלי שהם בגיל 50 אין להם את התופעה בצורה מוגזמת
מה הסיבה ?? האם יש טיפול או דרך לעצור את התפרצות הוורידים??
מקווה שתעזור לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימים
ד``ר רוברט הפנר01/08/2007שירן שלום,
קשה לי לענות לך, צריך לראות את זה, אבל בכל מקרה...זה לא הפורום המתאים
בהצלחה
נ.ב. מה קרה עם הכאב בחזה?
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרין וקומדיןסטודנטית31/07/2007
שלום
למה יש להתחיל טיפול בהפרין יחד עם קומדין?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומדין
ד``ר רוברט הפנר31/07/2007משתי סיבות
1- לעתים דרושה השפעה מהירה של הטיפול האנטיקואגולנטי (נוגד קרישה), שמופק עם הפרין, כיוון שהקומדין מתחיל "לעבוד" רק כעבור יומיים שלושה
2- בחסר של Protein C ו Protein S, התחלה עם קומדין ללא הפרין יכולה לגרום לנמק עורי מה שנקרא Coumarin Necrosis. אם אין את החסר הנ"ל לפי מה שידוע לי אין הכרח כזה. אגב, אנשים מתחילים טיפול בקומדין, בביתם, ללא טיפול משולב בהפרין.
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להפסיק תרופות לפני צינתור לב ?בשמת31/07/2007
שלום... אני עוברת בקרוב צינתור לב ימני כדי לבדוק מדוע יש יתר לחץ דם ריאתי, אני מקבלת תרופות.. ליתר לחץ דם וזאבת, נורווקס, דיזותיאזיד, אנאלדקס, לוסק (לקיבה) פלקוניל ומיקופירין 75 לדילול הדם. אני צריכה להיות בצום מ- 12 בלילה ומהבית חולים שלחו לי רשימה של תרופות שצריך להפסיק לקחת יום יומיים לפני הצינתור. אך לגבי התרופות שאני לוקחת אין לאף אחד תשובה. הקרדייולוג שלי אמר לא להפסיק מיקרופירין, אך לגבי הנורווקס והאנלדקס והדיזותיאזיד הוא לא יודע מה מומלץ. בצינתור הרופאים אמורים לבדוק תגובות של תרופות שהם ינסו עלי ולכן הקרדייולוג שלי לא בטוח שטוב לקחת את התרופות הרגילות שלי בבוקר הצינתור.
תודה על העזרה
בשמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות
ד``ר רוברט הפנר31/07/2007למרות שאני יכול לענות לך לשאלותיך, אני חושב שאת לא צריכה לשאול את הפורום אלא את הקרדיולוגים שיצנתרו אותך.
בהצלחה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב עוברירונית30/07/2007
ממצא בסקירה מאוחרת , הריון שבוע 24
דופק הלב סדיר ולסירוגין פעימה מוקדמת ממליץ אקו לב עוברי , גם עקב גיל הנבדקת (40) וגם עקב אינברסיה בכרומוזום 3 שהתגלה במי השפיר,
ד"א הממצא עבר בתורשה מן האב - כך שמבחינת הייעוץ גנטי שנעשה אמרו שהסיכויים לבעיה הם מזעריים.
שאלותי:
1. מה הקשר בין גיהוקים של העובר ל פעימה מוקדמת?(הרופא ציין משהו כזה)
2. מדוע דורשים בזמן בדיקת אקו לב עוברי להיות עם שלפוחית מלאה?
3. האם בעיה זאת יכולה להסתדר מעצמה אם אכן תתגלה באקו לב ?
4. מה המשמעות של פעימה מוקדמת בעובר שנולד עם זה?
בתודה מראש רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את לא בפורום המתאים
ד``ר רוברט הפנר30/07/2007תנסי קרדיולוג ילדים...גנטיקאי?...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הולטרמגי30/07/2007
לאבא שלי יש בעיות בלב שלו כבר כמה שנים ועכשיו קבעו לו תור לעשות בדיקת הולטר. במה שונה הבדיקה הזאת מבדיקות אחרות? למה הוא צריך להיות מחובר כל כך הרבה זמן? איך הבדיקה יכולה בכלל לשנות את הטיפול אם הוא כבר נצמא במעקב, שינה את האוכל ועושה ספורט לא כמו פעם? אם הבדיקה לא יכולה לשנות, למה הוא צריך לעשות אותה?
תודה רבה ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר
ד``ר רוברט הפנר30/07/2007מגי שלום,
האם פורום הקרדיולוגיה שלח אותו להולטר? אם לא, תבררי עם מי ששלח אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורה אדומה!!!יעל28/07/2007
שלום,
רציתי לשאול האם המצב שלי צריך להדליק לי נורה אדומהאז ככה:
כבר מעל לשנתיים אני סובלת מדפיקות לב מואצות ולמדתי לחיות עם זה ביחד עם טיפולים וכו,בנסוף בזמן האחרון החלו לי דקירות במפרק של הכתף ותעוקות לא נעימות בחזה.
דבר שני שהחל כעת זה כאבים ברגליים,התנפח לי ווריד בירך ויש לי דקירות ואי נוחיות ברגל שממש מונעות ממני לתפקד ,אני מרגישה לחץ ואי זרימה ודבר זה מעיק ומקשה עליי בתפקוד היומיומי.
1.האם אני צריכה לבדוק את זה ?
2.מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורות אדומות דקירות וורידים ברגליים
ד``ר רוברט הפנר28/07/2007יעל שלום
אני חושב שאת צריכה לבדוק את זה
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים למרות צינטוריםחיימון28/07/2007
עברתי אוטם בשריר הלב פעמיים. עשט לי כבר שלוש צינתורים בשני הראשונים שמו לי סטנטים. זה היה לפני שלוש שנים הצינתור השלישי נערך (לפני חצי שנה) בעקבות כאבים בחזה ותחושת לחץ בחזה. לא נמצא דבר. אני מקבל קרדילוק+אספירין+גלובן(סכרת) +כרסטור (במקום ליפיטור) .כשלקחתי משתן היו לי התכווצויות שרירים איומות ,הרופא הרויד את המשתן. ממה יכולים לנבוע הכאבים? קשה לי לחיות עם זה. זה מפריע לי למהלך החיים. הצינתור הוכיח שאין לי כלום. על איזה כיוון עוד אפשר לחשוב? ממה יכולים להיות הכאבים בחזה ותחושת הלחץ? אני כבר מיתץתבייש להתלונן, לא הולך לרופאים. אולי יש לכם כיוון אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד``ר רוברט הפנר28/07/2007ברור לך שעם עבר קרדיאלי כמו שלך בעייתך לא תפתר בפורום באינטרנט.
בכל זאת ממליץ לך לא להתבייש ולהועץ בקרדיולוג שלך.
בברכה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי שינייםרקפת28/07/2007
אני בת 45 הסובלת מ-mvp ופעימות מוקדמות. אני נמצאת בטיפול שיניים מקיף ועומדת בפני השחזת שיניים לפני הרכבת כתרים.החלטתי לא לקחת אנטיביוטיקה ככיסוי לפני ההשחזות משום שיש להשחיז מספר רב של שיניים ולא יתכן לבלוע כמויות מטורפות של אנטיביוטיקה מספר רב של פעמים.לפני זמן לא רב בלעתי 2 גר' של מוקסיפן בבת אחת שעה לפני ההעקירה ולאחר מכן לא הרגשתי טוב.האם אני מסכנת את הלב ללא כיסוי אנטיביוטי?מה הסיכוי לדלקת לבבית? ידוע לי שאיגוד הקרדיולוגים האמריקאי קבע לא מזמן שאין צורך בכיסוי אנטיביוטי ב- mvp. מה עם האיגוד הישראלי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MVP
ד``ר רוברט הפנר28/07/2007ההוראה לטיפול אנטיביוטי מניעתי בוטלה. הסיבה היא שהסיכוי לדלקת לבבית בטיפול שיניים אינו יותר גבוה מצחצוח שיניים.
בהצלחה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הומוציסטאיןליאורה25/07/2007
ד.נ.
ראשית אציין שאין לי מחלת לב אך, למיטב הבנתי , אני נמצא בסיכון קרדיאלי עקב יל"ד שיש לי (מזה כמעט 10 שנים - אומנם, מאוזן תרופתית וע"י אורח חיים בריא). האם יש חשיבות לכך שאעבור - מדי פעם, אם בכלל - בדיקת הומוציסטאין (שכידוע אינה כלולה בבדיקות הנערכות בקו"ח)? במה תלויה התשובה לשאלה זו? האם נחוצים לך נתונים נוספים כלשהם עליי לצורך מתן תשובתך? אם כן, ברצון אכתוב אותם. תודה. אלדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הומוציסטאין
ד``ר רוברט הפנר25/07/2007הומוציסטאין גבוה מסמל שאתה אולי בסיכון יותר גבוה לפתח טרשת בעורקי הלב. מה חשיבותו?
החשיבות היא טיפול בגורמי הסיכון עם או בלי הומוציסטאין גבוה. אם לחץ הדם שלך מאוזן, לא מעשן, עושה פעילות פיזית קבועה, מפחית את כולסטרול LDL וכו וכו, מה תתרום לך תוצאת בדיקת דם שההומוציסטאין גבוה?. על כן אני לא בודק לחוליי אף פעם הומוציסטאין, מכיוון שבמילא המלצתי היא בטיפול המונע.
אגב, עדיין נוהגים רופאים לא מעטים "לטפל" בהומוציסטאין ע"י Tricardia שהוא שילוב של חומצה פולית, B6 וB1 או 12 , אני לא זוכר. זאת טעות! ההומוציסטאין הוא רק marker , הוא לא גורם, לכן הטיפול מיותר וכנראה גם מזיק (מעלה שכיחות לממאירויות שונות).
בהצלחה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד על הומוציסטאין
ליאורה27/07/2007ד"ר הפנר הנכבד,
תודה על תשובתך, אבל ה-HDL לי היה ונותר גבולי נמוך -40-42, על אף פעולות המניעה המגוונות והרבות שלי, כולל איזון יל"ד, פעילות גופנית, משקל תקין, לא מעשן , אוכל תזונה מאוזנת ומקבל סטטין (המאזן את הכולסטרול הכללי והרע שלי, אך לא משפר את הכולסטרול הטוב). בנסיבות אלה, האם אין כל חשיבות טיפולית-מניעתית למדידת רמת ההומוציסטאין? אם, לדוגמה, רמה זו תימצא גבוהה (לא שאני מצפה לכך), האם לא נכון יהיה לשקול , לדוגמה, שינויים כלשהם בהיקף פעולותיי המניעתיות או בסוגן או באופן ביצוען וכו' (באמצעות רופא המשפחה, או קרדיולוג, או רופא בעל מומחיות אחרת וכו')? אודה על התייחסותך. אלדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההומוציסטאין
ד``ר רוברט הפנר27/07/2007נראה לי שאתה עושה מה שנדרש. מבחינתי אל תמדוד את ההומוציסטאין. לפי מה שאני מבין בכלל לא נבדקת לכך אז מה הטעם סתם לדבר "בכאילו"?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההומוציסטאין
ליאורה31/07/2007ד.נ.
בניגוד להנחתך, אני דווקא נבדקתי לכך - לפני כ-10 שנים. התוצאה אז הייתה תקינה. אבל, כמובן, מאז עברו מים רבים בירדן, ולא מן הנמנע שחל שינוי כלשהוא מאז בתחום זה. בהקשר זה, לא מיותר לציין שה-HDL שלי ירד מאז מ-50 ל-40, וזאת למרות פעולות המנע המגוונות שננקטו בעזרת הרופא, התזונאית, מדריך הספורט וכו', אותן ציינתי בפנייתי המקורית. כמו כן, מאז נוספו לי קצת תרופות - סטטין ורמיפריל, לדוגמה. על רקע זה, האם תוצאה מעודכנת של בדיקת הומוציסטאין, אם תבוצע, תהיה חסרת כל חשיבות או תועלת מבחינת תרומתה לקבלת תמונה מקיפה ומדויקת יותר של מצבי, שבעקבותיה אוליי יידרש שינוי טיפולי כלשהוא? תודה. אלדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההומוצ...
ד``ר רוברט הפנר31/07/2007אלדד,
אני חושב שהסברתי את עצמי מספיק טוב בתשובתי הראשונה. חבל שהמסר לא הובן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הסברת עצמך
ליאורה02/08/2007ד.נ.
בתשובתך הראשונה לא התייחסת למידע הנוסף שהעמדתי לרשותך בעקבותיה ולא ענית לשאלה הנוספת ששאלתי על רקע תשובתך הראשונה. ניתן לצפות שתתייחס בכבוד לשאלות ולשואלים רציניים ותענה לשאלותיהם, ובוודאי שאינני מצפה שתענה לי בנימה פוגעת. אלדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר רוברט הפנר03/08/2007מר אלדד שלום,
בשלושה חודשים האחרונים פנית פעמים רבות לפורום, תמיד נענית בעריכות, כולל התשובה לגבי Q10 שכללה עשרות שורות. שאלותיך לגבי סטטינים, הומוציסטאין, Q10, חימצון, כולן נענו על ידי מתוך כבוד ונסיון לעזור לך בהבנת הנושאים השונים.
ראוי שתעריך מאוד את השירות שנתתי לך, על חשבון זמני הפרטי.
בכבוד
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ניתנה תשובה
ליאורה06/08/2007ד.נ.
ראשית, אני מעריך מאוד את שירותך.
שנית, טענתך על זמן פרטי - מעליבה. אני אהיה מוכן לשלם לך עבור ייעוץ ענייני, אם אלו יהיו הכללים המקובלים.
שלישית, למיטב ידיעתי, זכותי המלאה לשאול. וכאשר התשובה איננה נותנת מענה לשאלתי, עפ"י מיטב הבנתי, זכותי המלאה לחזור ולשאול.
רביעית, הערתך לגבי שאלות עבר איננה מקובלת והיא תמוהה, בלשון המעטהבוודאי אין לך עניין לדון בה. אם יש לך עניין, תודיעני בבקשה ואהיה מוכן לדון איתך.
חמישית, לשאלותיי החוזרות בעניין הומוציסטאין, תשובותיך אינן עונות להן בשום פנים ואופן.
שישית, סגנונך פוגע ויש להצטער עליו. לא כך נראה יחס של כבוד כלפי השואל.
בכבוד רב, אלדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי פרקיםlariha25/07/2007
לפני מס' שנים עברתי צינתור ושמו לי סטנט.
לקחתי פלוויקס כ 3 חודשים ולאחר מכן נאמר לי לקחת נורמיטן 50 אספירין 100 וליפיטור 40
נטלתי את התרופות הללו מס' שנים בלי בעיות.
בחודשים האחרונים התחלתי לסבול מכאבי פרקים חזקים בברך ובכתפיים
נאמר לי שזה יכול לנבוע כתוצאה מנטילת הליפיטור
בבדיקות דם נראה שההשפעה של הכדורים על הLDL היתה טובה התוצאה היתה 72.8
אולם ההמוגלובין ירד ל12.4 וההמטוקריט ירד ל37.3
האם יש השפעה של הליפיטור על כאבי הפרקים ?
ואם כן מה עושים?
האם יש הסבר לירידה של ההמוגלובין וההמטוקריט?
בתודה מראש
לארי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי פרקים
ד``ר רוברט הפנר25/07/2007עד 5% אחוזים מהחולים שמקבלים Lipitor יכולים לסבול מכאבי פרקים.
אפשר לנסות סטטין אחר כמו crestor למשל, או להפחית את מינון ה ליפיטור ולשלב עם ezetrol. אפשר גם שילוב simovil+ezetrol.
אני מציע את השילוב עם ezetrol כדי לשמור על LDL נמוך.
לא מוכרת לי תופעת לוואי של ירידת המוגלובין.
בהצלחה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תורשהאלון23/07/2007
שלום רב,
האם לחץ דם גבוה וכולסטרול הם באמת תורשתיים (כמו שטורחים להזכיר לי כל הזמן בבית הפלני שלי?) ואם כן - מהן קבוצות האוכלוסיה המועדות יותר לפורענות ומה אחוז האנשים שאצלם זה מתגלה כתורשתי?
תודה אלוןן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פולני
ד``ר רוברט הפנר23/07/2007המועדים לפורענות: סכרתיים, לחץ דם גבוה, כולסטרול גבוה, שמנים, ללא פעילות פיזית ומעשנים. נטיה תורשתית למחלת לב במשפחה במיוחד אם הופיע בגיל צעיר אצל ההורים או קרובי משפחה אחרים מדרגה ראשונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
חסויה24/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד מופיע בספרות הרפואית הגורםNAV20/07/2007
,תודה על תגובתך
האם בספרות הרפואית מוכך שזה ממום מלידה או שיש ספרות נוספת ל SVT
האם הגורם של התרגשות ומתח זה לא סיבה שהגורם הוא גורם צבאי
איך מוכיחים זאת?
אתה מכיר רופא בדרגת פרופסור (מומחה לב) שיהיה מוכן לכתוב לי חוות דעת?
אשמח לקבל את תגובתך לשאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SVT
ד``ר רוברט הפנר20/07/2007מה שכתבתי לך זאת ספרות מקצועית בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוסי הפרופסור
ד''ר ריקרדו תובר21/07/2007שלום יוסי
תחפש עצה אצל ע"ד בקשר לפרופסור שיהיה מוכן לכתוב חוות דעת.
בהצלחה
ד"ר תובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)