מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול אנטיביוטי מונע זיהומיםמורן12/06/2007
שלום
אני בת 22 ובגיל 4 וחצי עברתי ניתוח לב פתוח בגלל חור בין המעברים או החדרים,
(חור שאמור להיסגר בגיל מסויים ואצלי לא נסגר).
עקב ניתוח זה אני מחוייבת לקחת טיפול אנטיביוטי לפני ניתוחים/טיפולי שיניים (או כל טיפול שיש בו חשיפה לכלי דם)על מנת למנוע זיהומים בדם.
שאלתי היא כזאת: מה המונח הרפואי של טיפול מונע זה? מהו שמו של ניתוח מסוג זה?
לפני מה בידיוק אני צריכה לקחת טיפול זה? (למשל: סתימות רגילות בשיניים?)
מהי הכמות הממולצת של צריכת האנטיביוטיקה?
ומה אופן השימוש?
ידוע לי מספר אפשרויות וכל רופא טוען אחרת,ישנם רופאי שיניים שאמרו לי שלפני סתימה אין צורך וישנם רופאים שאמרו שלא מוכנים לטפל בי אם אני לא אקח זאת גם לפני סתימה פשוטה.
אודה מקרב לב לעזרה בנושא
מורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה מונעת
ד``ר רוברט הפנר12/06/2007מורן שלום,
ההמלצות ברורות ואם כל רופא אומר לך משהו אחר זה משום שהם פשוט אינם יודעים.
המום שלך ככל הנראה נקרא VSD, מעבר בין החדרים. במידה והמום תוקן בהצלחה, דהיינו המעבר אינו קיים, את אינך זקוקה (לא זקוקה !!!) לשום טיפול אנטיביוטי לא לפני טיפולי שיניים, ולא כל ניתוח אחר.
מקווה שהייתי ברור, אלה ההמלצות האחרונת שפורסמו לפני חודשיים. (אגב, גם לפי ההמלצות הקודמות לא היית זקוקה לטיפול אנטיביוטי מונע)
בהצלחה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלקס ווזו-ואגאלי .. מה זה ?מגי11/06/2007
אני אשה בת 51: התעלפתי ואיבדתי שליטה על הסוגרים... אך קרדיולוג שחרר אותי מהמחלקה בסיכום שמדובר ברפלקס ואזו-ואגאלי... וזהו. אני אומנם אמורה להמשיך בירור קרדיולוגי ... וניאורולוגי.. אבל... מה אפשר להרחיב לי בהבנה על הרפלקס זה? אני חוששת שמצב זה יחזור שוב על עצמו... וחרדה מכך מאוד... לא ישנה טוב (אחרי המקרה) וברוב שעות היום די חלשה וחסרת ויטליות... כללית אספר שאני עובדת במשרד עו"ד (כמזכירה) ודווקא בחלק השני של היום..
(11-19 ) . איפה להערכתך עלי להתמקד בהמשך הבירור הרפואי...? אשמח להכוונה נוספת.
בתודה מראש כמובן .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Vaso Vagal Syncope
ד``ר רוברט הפנר11/06/2007מגי שלום,
ברגע מסוים, קולטנים מיוחדים שנמצאים בלב נותנים תרגום לא נכון ללחץ הדם והדופק, כתוצאה מכך יש ירידה בדופק, פקודה להרחבת כלי הדם בגפיים וכתוצאה מכך נפילה בלחץ הדם. בת בבת עם הירידה בדופק ולחץ הדם, פחות חמצן מגיע למוח וכתוצאה מזה מתעלפים.
כל זאת במידה ובאמת בתגובה וזו וגאלית.
יעוץ קרדיולוגי ונוירולוגי דרושים לצורך בירור.
בהצלחה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בחזה + יד שמאל רדומה וחלשהאורן10/06/2007
מזה כשבוע חברה שלי מרגישה מאין לחץ בחזה וקצת קושי בנשימה.בהתחלה חשבנו שזה בגלל לחץ מבחנים של סוף סמסטר אבל כנראה שזה לא רק זה. היא בת 20 ובריאה ומעולם לא התלוננה על בעיות לב. מדי פעם מופיעים לה עקיצות בלב אבל בבדיקת רופאים נאמר לה כי זה משו של עצבי שריר. כשבועים כבר היא מרגישה משו חדש לחצ כזה בחזה ועכשיו גם את יד שמאל רדומה וקצת כואבת. בבדיקות דם לא גילו כלום ובבדיקת רופא משפחה אמר לה שיש לה דופק לא יציב, כלומר הלב קופצ בפעימות שלו והדופק נעשה מהיר או איטי יותר בפתאומיות.זה משו שלא קורה כל הזמן אבל זה קורה עם הלחצים שהיא התחילה להרגיש. יש לה לחצ דם מאוד נמוך.
האם זה סמפתום לבעיה רצינית כלשהיא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ של סמסטר
ד``ר רוברט הפנר10/06/2007אורן שלום,
ככל הנראה זה בגלל הסמסטר...
ממליץ שתתיעץ עם קרדיולוג, אם זה לא חולף
בכל מקרה ב 3:30 בבוקר עדיף לישון ולא לכתוב לפורום...או לפחות ללמוד לבחינות...או שהיית ער כי היו לחברתך כאבים?
בהצלחה בבחינות
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להסרת הפריקרדמשה08/06/2007
יש לי הסתיידות חריפה בפריקרד, עם סימפטומים חריפים של קוצר נשימה, גודש ורידים בצוואר והתנפחות הרגליים. ואני עומד לפני ניתוח בימים הקרובים. מתלבט היכן לבצע? בארץ, או ב-Mayo Clinic אצל Dr. Schaff? שוחחתי עם מספר מנתחים בארץ ומסתבר שלמרות שניתן לבצע הניתוח בארץ, הנסיון מועט יחסית ומדובר בניתוח מסוכן יותר מניתוח לב שגרתי, כמו מעקפים. אשמח לשמוע את דעתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריקרד
ד``ר רוברט הפנר10/06/2007משה שלום
אם יש לך את האמצעים...כל האופציות פתוחות
והעיקר שתהיה שלם עם עצמך
בהצלחה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מומלץ להמשיך עם כדורי PLAVIXיואל טל06/06/2007
לפני כ 3 חודשים עברתי צינטור (פעם ראשונה) וקבלתי מרשם לכדורי פלוויקס למשך 3 חודשים. מצבי הבריאותי הוא תקין. קופ"ח כללית מסבסדת את התרופה רק ל 3 חודשים
שאלתי היא: האם מומלץ לקחת את התרופה מעבר ל 3 החודשים הראשונים?
בתודה
יואל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Plavix
ד``ר רוברט הפנר06/06/2007יואל שלום,
בדר"כ מספיקים שלושה חודשי Plavix במידה ולא מדובר בתומכון מפריש תרופה, אבל אני מציע לך לפעול לפי המלצת הרופא שצנתר אותך
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לתשובה ולתגובה המהירה!!!!
יואל טל06/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה בקצב הלב מסוג svtאורניתה106/06/2007
שלום רב!
יש לי הפרעה בקצב הלב מסוג svt שלא טופלה מהסיבה שמספר האפיזודות היתה מועט ובמרווחי זמן ארוכים בסה"כ בריאותי טובה.
לאחרונה היה לי התקף אחרי 10!!! שנים שלא היה לי כלל .
עלי לצייין כי באותו יום קיבלתי טיפולי פיזיוטרפיה באלקטרודות חשמליות בגב עקב תאונת דרכים.
מצב הגב שלי היום מצריך טיפול באלקטרודות חשמל לשם שיכוך הכאב. האם ניתן לבצע טיפולים אלו ואם כן באיזה תכיפות. האם יש מיקומים מסויימים שצריך להמנע מלמקם את האלקטרודות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SVT
ד``ר רוברט הפנר06/06/2007שלום לך
לא ידוע לי קשר בין החיבור האלקטרודות לבין ה SVT. אני נוטה להאמין שדווקא מתח נפשי לקראת הטיפול והחיבור לאלקטרודות הוא הסיבה ל SVT. קחי משהו להרגעה או Deralin 10mg לפני הטיפול.
בהצלחה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אורניתה107/06/2007אני לא מאמינה שמדובר במתח נפשי שכן מדובר בטיפול מהנה בסה"כ ואני עושה אותו מזה זמן.
תודה רבה על התשובה. ייתכן ובאמת אין קשר בין טיפול בחשמל וההתקף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי לעשות עוד בדיקותמרים05/06/2007
תודה רבה דר רוברט הפנר , אבל אני עדיין לא יודעת האם כדאי לעשות עוד בדיקות ומה הן?
אני מרגישה לפעמים דפיקות לב מהירות מאוד,דופק לא סדיר וזה גורם לי לתחושת עייפות,חולשה,ומתקשה ללכת אפילו כמה מטרים (זה קורה לי כשאני יושבת או נחה לא בגלל שום מאמץ).עשיתי אקו לב והיה תקין וגם מבחן מאמץ תקין.אני עושה פעילות גופנית (הליכה מהירה) 5 פעמים בשבוע למשך שעה ולא מרגישה בשום כאבים או עייפות !!אז האם יש הסבר ??ומה זה בכלל APC 67 במשך בדיקת ההולטר 48 שעות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר
ד``ר רוברט הפנר05/06/2007מרים שלום,
על פי הבדיקות שבצעת וממצאי ההולטר את יכולה להיות שקטה. לפעמים פעימות מוקדמות גורמות לתחושה לא נעימה ולפעמים יכולות להיות הפרעות מהירות בקצב הלב, שאינן מסכנות אותך אבל גורמות לתחושה לא נעימה. במקרה כזה ישנם טיפולים תרופתיים וגם אחרים, אבל ליעוץ באינטרנט מגבלות משלו, לכן אני ממליץ לך לפנות שוב לקרדיולוג.
בהצלחה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לדעת מה מצבי!!מרים05/06/2007
אני בת 24 בצעתי בדיקת הולר 48 שעות לפני שנה ,והתוצאות היו :
סינוס,מהירות מינימלית 50 ,מקס 154 ,ממוצעת 87,VPC'S 1 במשך הבדיקה ,67 APC'S במשך כל הבדיקה .
אני רוצה לדעת מהי המשמעות לזה ?
פניתי לרופא קרדיולוג בגלל דופק מהיר והפרעות קצב .וקרה לי פעם בגלל צלצול של הפלאפון בלילה הפרעת קצב הכי קשה בחיי שצרכתי טפול וקבלתי שני מזריקים לסדור קצב הלב ואני כל כך מפחדת!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר
ד``ר רוברט הפנר05/06/2007מרים שלום
תוצאות ההולטר לא מצביעות על מחלת לב בהכרח.
לגבי תחושותיך חסרים לי נתונים. תתארגני ותנסי לנסח שוב וביתר פירוט.
בהצלחה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתחת לנורמליפאני31/05/2007
בבדיקת דם יצא שרמת הכולסטרול שלי מתחת לנורמלי. אני צריכה לשמוח מזה או שיש כאן בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמלי
ד''ר ריקרדו תובר31/05/2007פאני שלום.
כמובן שיותר טוב רמה נמוכה של כולסטרול אבל רצוי לקבל יותר פרטים .
בכול אפן לשמוח תמיד זה בריא
ד"ר תובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטטין וכולסטרול טובליאורה28/05/2007
ד.נ.
מאז שהתחלתי לקבל סימווסטטין (10 מ"ג), לפני שנתיים, ירדו אומנם ערכי הכולסטרול הרע והכללי שלי לרמה תקינה, אולם במקביל חלה ירידה גם בכולסטרול הטוב (מ-50-55 ל-40). מה ניתן לעשות תרופתית, אם בכלל, בנסיבות אלה, כדי להעלות את הטוב, או לעצור את המשך ירידתו, מבלי להסתכן בתופעות לוואי בלתי רצויות?
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולסטרול טוב
ד``ר רוברט הפנר29/05/2007אלי שלום,
בשלב זה אין טיפול תרופתי מאושר להעלת ה HDL.
באמצעים לא תרופתיים מומלץ:
פעילות פיזית
הפסקת עישון
שתית כוס יין אדום ביום
דיאטה
לתשומת לבך, עלייה במס' יחידות בלבד לעתים אורכת שנה ואף יותר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת לב כלילית מהי?טל27/05/2007
שלום רב,
הייתי רוצה לדעת מהי מחלת לב כלילית?
ומה הטיפול הנדרש למצב כזה?
אני אשמח לקבל כמה שיותר פרטים אודות המחלה הזאת.
תודה, ויום נעים.
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת לב כלילית
ד``ר רוברט הפנר27/05/2007שלי, סליחה...דפנה
במושג מחלת לב כלילית מתכוונים לטרשת בעורקי הלב.
במידה ויש לך שאלה ספציפית אשמח לעזור.
בברכה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות חדשות ללחץ דם גבוהטל27/05/2007
שלום ד"ר הפנר!
מבקשת לדעת, אילו תרופות חדשות טובות ויעילות ישנם ללחץ דם גבוה?
אשמח לקבל מידע בעניין.
תודה, שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות ללחץ דם
ד``ר רוברט הפנר27/05/2007שלי - דפנה שלום,
הטיפול ללחץ דם צריך להיות מותאם לכל חולה באופן ספציפי, תוך התחשבות בגורמי הסיכון ומחלות אחרות, במידה וקיימות.
חדש אינו בהכרח אומר טוב יותר. גם התרופות ה"ישנות" מאוד טובות ומוכחות מדעית.
ממליץ לך להתיעץ עם מומחה בתחום
בברכה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזהלינור21/05/2007
לפני כמה זמן התחילו אצלי כאבים בחזה. הם לא מופיעים לאורך זמן אלא מתקיפים אותי לכמה שניות-דקה פעם בכמה ימים וזהו. בזמן הכאבים אני ממש משותקת ובקושי יכולה לנשום. חוץ מזה הכל בסדר אצלי, אני בת 35 ומעולם לא היו לי בעיות לב. אני צריכה לבדוק את זה או שאין בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה
ד``ר רוברט הפנר21/05/2007לינור שלום,
בסה"כ את אשה צעירה וכפי שאת מתארת קרוב לודאי שהכאבים לא קרדיאלים. אבל בכל מקרה ולו בשביל השקט הנפשי שלך, כדאי לך להבדק אצל קרדיולוג.
תרגישי טוב
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגיש לחיצות בלבאיציק19/05/2007
אני בן 19 וחצי ובשבוע וחצי האחרונים אני סובל מלחץ כבד באיזור הלב
בעיקר כשאני שוכב אני מרגיש גאילו שמועכים לי את הלב ואני תופס את החזה..
כמו כן גם כשאני לוקח נשימות ארוכות / שאני נושף/ אפילו שאני צוחק אני מרגיש את אותם מעיכות וזה כואב בחוזקה!
יש מושג מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחיצות בלב
ד``ר רוברט הפנר20/05/2007ממליץ לך להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות וכאבים.יעל18/05/2007
שלום,שמי יעל ואני בת 20 ואודה לך אם תוכל לעזור לי ,
תמיד היה לי דופק מהיר וכו וקבעו לי על זה בעיה אבל שלא צריך לקחת כדורים ,אלא דבר שלא מפריע לי בתפקוד היומיומי.
ובזמן האחרון אני מרגישה כאבים של דקירות ולחץ באיזור החזה או בין הצלעות או לפעמים אפילו יותר קרוב לבית השחי.
כאשר הדקירות והלחצים בחזה מופיעים זה מן כמו התקפים כאלה של כאבים שעוברים לאחר 10 דקות אבל כשהם מופיעים זה מפריע לתפקודי וכואב ברמה בלתי נסבלת.
למה זה קשור לפי דעתך?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות
ד``ר רוברט הפנר18/05/2007יעלי שלום,
זה לא נשמע קשור ללב.
ממליץ לך להתיעץ עם קרדיולוג
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)