מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דביברלטורניר ת01/10/2007
אני בן 49 לאחר 4 התקפי לב , בבדיקת אקו התברר כי מקטע הפליטה של הלב הינו 25-30
לפני שנה סבלתי מאי ספיקת לב, שאוזנה באמצעות תרופות אופטימליות.
אינני סובל מהפרעות קצב, ולמרות זאת הומלץ לי להשתיל דביברלטור , כדי למנוע
בעתיד מצבים של הפרעות קצב מסוכנות.
אני חושש מההשתלה כי זה יגרום לירידה באיכות החיים שלי בשל המיגבלות הרבות.
אני מרגיש מצויין לרוב, אינני סובל מכאבים בחזה, לא אובחנה בבדיקת הולטר כל הפרעה.
האם עדיף לדחות את ההשתלה לעוד כמה שנים????
האם אין אלטרנטיבות אחרות?
תודה
ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר AICD
ד``ר רוברט הפנר02/10/2007אני מסכים עם הקרדיולוג שהמליץ לך על השתלת ה ICD. ה ICD במצבך מציל ומאריך חיים.
מוות כתוצאה מהפרעת קצב יכול לקרות ללא כל סימן מקדים. כפי שהתקף לב קורה לעתים קרובות ללא סימני אזהרה מוקדמים.
טוב שאין הפרעות קצב בהולטר, אבל זה לא מבטל את הצורך בהשתלת ICD.
ה ICD אינו פוגע באיכות החיים (להיפך, אתה תרגיש הרבה יותר בטוח) וכמעט ואין מוגבלויות.
אז כדאי לך להסכים ל"ניתוח"
בהצלחה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב,
לי-אור06/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבל מאוד , עשיתי כבר המון בדיקותעמי01/10/2007
שלום רב, אני בן 42 ואב ל5 ילדים. אני מאוד טרוד כלכלית ורוב הזמן לחוץ נפשית,
זה כ 3 שנים שאני סובל מהתכווצויות באזור הסרעפת בדיוק מתחת לצלעות (נדמה לי שבאזור הכבד קרוב לאזור הלב)
זה קורה לי בזמנים לא קבועים בתדירות של 5 עד 10 פעמים ביום. ההתכווצויות הללו לעיתים ממש גורמים לי ל"החנק" , אני נאלץ פתאום לקפוץ מהמטה או מהכסא. תמיד זה באותו אזור.
לכן עשיתי המון בדיקות:
1. א.ק.ג
2. קולונוסקופיה
3. גסטרו
4. ct לב.
5 אולטרסאונד לב.
6 הולטר לב.
בהולטר אכן כן ראו את הקפיצות בבירור אך לא נמצאו הסברים להם והקרדיאלוג אמר : "לא להתרגש" הוא לא רואה שום בעיה ....
יצאתי כאשר אני מאוד מבולבל ולא יודע כבר איזה בדיקות עוד לעשות . קשה לי לחיות עם התכוווציויות חוזרות ונישנות אלו.
אודה לך אם תענה לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבל
ד``ר רוברט הפנר02/10/2007מציע לך להפסיק עם סדרת הבדיקות.
אולי תתיעץ עם פסיכיאטר? ייתכן וטיפול להפחתת החרדה יעזור לך יותר.
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב,
לי-אור06/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"סיפורי השכנים..."
ד``ר רוברט הפנר06/10/2007יעקב שלום,
מה מצאת דומה בין המקרה שלך למקרה של חברנו?
המקרה שלך הוא קלאסי לתעוקת חזה. מיפוי לא תקין ומציאת הצרויות בעורקים הכליליים.
ואילו במקרה המקורי, התלונות לחלוטין לא אופיניות, לא תלויות במאמץ, מס' פעמים ביום כבר שלוש שנים!!! וצנתור וירטואלי תקין. ובנוסף מתח נפשי על רקע כלכלי וכו.
ללא ספק הטיפול הוא בהרגעה וככל ש"יסתבך" בבדיקות נוספות מצבו יילך ויורע.
בכל מקרה, תגובתך מבורכת, תמשיך לקרוא בפורום ולהגיב.
בברכה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבולבל מאוד
ד''ר ריקרדו תובר07/10/2007שלום רב עמי
לא ברור לי אם יש לך גורמי סיכון כלומר יתר לחץ דם,סכרת ,עישון וא סיפור משפחתי
על פי זה אפשר לשקול בדיקות נוספות-מיפוי לב וא אקו לב ממאמץ
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלתשרה01/10/2007
אני בת 24 ואני מבצעת ספורט 5 פעמים בשבוע על מכשיר אליפטיקל ביתי- (מכשיר סקי). אני מתעמלת בכל פעם 45 דק' ואני מגיע בסוף ל- 10 ק"מ. לגבי האוכל שלי: אני אוכלת המון ירקות. חזה הודו וגבינות 1/2 % בלבד. כל הפחמימות שלי בכל היום מסתכמות ב-3 כפות אורז בלבד. כל השאר זה רק ירקות וחלבונים. אמא שלי אומרת שבגלל שאני לא אוכלת הרבה פחמימות ובגלל שהאימון שלי כל כך אינטנסיבי (אני מסיימת אימון ואני כולי רטובה מזיעה)אז אני יכולה להזיק לעצמי. האם היא צודקת או שאין לי ממה לפחד. ואם היא צודקת- האם עלי לאכול יותר פחמימות כדי להיות בטוחה שאני עם אימון שכזה לא מזיקה לעצמי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת
ד``ר רוברט הפנר02/10/2007ממליץ לך להתיעץ עם דיאטנית ומאמן כושר גופני
לי-אור06/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דליפה מהמסתם ופוזידבשמת01/10/2007
שלום שוב וחג שמח
עברתי לפני כחודשיים צינתור ימני ושמאלי, בגלל יתר לחץ דם ריאתי, 45 במנוחה ו קשה- 65 באקו מאמץ.
עד הצינתור נתנו לי לי דיזותיאזיד 12.5 מ"ג ואחרי הצינתור כשגילו שהלחץ דם הראיתי הוא מהמסתם הדולף ברמה בינונית, החליף לי הקרדיולוג לפוזיד 40 מ"ג, עם הפוזיד אני מרגישה כבדה, עם כאבים בכפות הרגליים ונפיחות רבה בהן, אך ללא בצקת, והשמנתי ב- 2 קילו, בנוסף יש תופעת לוואי של קצת ליחה, רוצה להחליף למשתן אחר, מה האפשרויות שלי ??? בין השאר לוקחת גם, אנאלדקס, נורווקס, פלקוניל (לזאבת) לוסק ומיקרופירין 75
תודה ומועדים לשמחה, בשמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך ...
בשמת01/10/2007אני בת 48 וכשלקחתי את המשתן דיזותיאזיד רזיתי 3 - 4 קילו והרגשתי נפלא, אך הקרדייולוג אמר שזו תרופה למי שהלחץ דם הריאתי שלו ניגרם כתוצאה מבעיה בריאות. וללב צריך פוזיד.
בבקשה עזרה, אני מנופחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהי.ל.ד. ראתי
ד``ר רוברט הפנר02/10/2007כל תרופה יכולה לגרום לתופעות לוואי. המקרה שלך הוא לא לטיפול וירטואלי ברשת. צר לי.
תרגישי טוב
לי-אור06/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפורים בלבמיכל30/09/2007
ד" שלום,
אני בת 47, בריאה בד"כ, תודה לאל. לפני כשבוע התחלתי להרגיש מידי פעם קוצר נשימה ופרפורים בלב ויד שמאל כבדה. זה בא וחולף. אם אני עושה פעילות אירובית זה עוזר לי להרגשה טובה. (תיאור ההרגשה היא שאני מרגישה את הלב כאילו אני ברכבת הרים). האמת שחשבתי שזה התקף חרדה לפי כל הסימנים, למרות שמעולם לא סבלתי מזה אבל עלי לציין שבעלי עבר התקף לב לפני כחודשיים וגם הפסקתי לעשן, והחלטתי היום לגשת לקופ"ח. הרופא מדד לי לחץ דם שהיה 150/80ועשה לי א.ק.ג. שתוצאותיו:
RYTHM - MORMAL SINUS RHYTHM
ARRHYTHMIAS - VENTRICULAR - SORADIC VPBS
הוא אמר לי שיש לי פעימה מוקדמת וזה שום דבר, נתן לי VABEN ואמר שזה יעבור. בעוד 3 ימים אני נוסעת לארה"ב לשבועיים. האם לדעתך אני יכולה לנסוע בשקט, האם אני צריכה לעבור בדיקות נוספות? אודה לך על תשובתך, מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפורים
ד``ר רוברט הפנר02/10/2007טיול נעים
לי-אור06/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתור טיפולי לסגירת PFOמור30/09/2007
שלום רב,
עלי לעבור צינתור לסגירת PFO.
הקרדיולוג אמר כי ניתן להמשיך עם טיפול האספירין (325 מ"ג) ואין צורך להפסיק לפני הצינתור.
כמו כן נאמר לי שהצינתור ייערך בהרדמה מלאה.
אבקש חוות דעתכם הן לגבי האספירין והן לגבי ההרדמה (האם לא מספיק מקומית)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PFO
ד``ר רוברט הפנר02/10/2007כך הפעולה מתבצעת
בהצלחה
לי-אור06/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבשה תמימהדנה30/09/2007
שלום,
לפני מספר שנים, לפני ניתוח תחת הרדמה מלאה, נאמר לי שיש לי איבשה תמימה אולם שאין היא מהווה סכנה לניתוח ואכן הכל עבר בשלום.
שאלתי היא: האם קיימים מקרים שבהם איבשה תמימה מתפתחת למשהו שמהווה סיכון בשלב כזה או אחר? האם כדאי לבדוק זאת אחת לכמה זמן?
תודה רבה ויום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איוושה תמימה
ד``ר רוברט הפנר02/10/2007תלוי מה הסיבה לאוושה. אם הכוונה ב"תמימה" שאין מחלה מסתמית כלשה,י אז אין משמעות לאוושה כזאת
לי-אור06/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשודה באיסכומיתתמר נ.29/09/2007
לאחר כמה בדיקות א.ג.א. קיבלתי תשובה שאני חשודה באיסכומית , ואני בת 50
לפי משקראתי זה ממש מפחיד אותי.
אני מחכה לתשובה ויותר הסבר על המחלה אגב הייתי מאושפזת בפנימית ח בוולפסון
ושחררו אותי אם כדור קרטיה.
תודה לכם על האתר הנדר הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איסכמיה
ד``ר רוברט הפנר02/10/2007באיסכמיה, יש סבל רקמות כתוצאה מחוסר הספקת דם וכתוצאה מכך ירידה בכמות החמצן. זה יכול לקרות בלב אבל גם באיברים אחרים כמו מעיים, ראות, כליות וכו וכו
לי-אור06/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה מוזרהרותי25/09/2007
לאחרונה חשתי מאין לחצים בחזה, בבדיקת מאמץ נמצא שהכל תקין מלבד גלי "T" הפוכים בעקבות זאת עשיתי אקו לב שממצאיו תקינים וכן א.ק.ג. נוסף בו לא נמצאו כל גלי "T" הפוכים
שאלתי היא כזאת לאחרונה לעיתים אני חשה מאין דילוג על פעימה (משהו שמרגיש כאילו מישהו הבהיל אותך) דבר זה מלחיץ אותי מאווד שכן אבי נפטר מהתקף לב בגיל צעיר
האם יתכן שתחושה זו נובעת מבעיות בעיכול שכן יש לי שיהוקים לעיתים קרובות ואני סובלת מכאבי בטן חוזרים ונישניםכבר הרבה שנים
האם יתכן שבבדיקת המאמץ חיברו אותי הפוך???
עזרתך אודה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך תחושה מוזרה
רותי25/09/2007שכחתי לציין שגילי הוא 26
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחושה מוזרה
ד``ר רוברט הפנר02/10/2007הכל ייתכן, ייתכן גם שהתלונות יחלפו מעצמן.
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב
לי-אור06/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- hypertrophyקרן24/09/2007
בני בן 13.5. בבדיקת אקו לב אובחן MILD HYPERTROPHY OF LEFT VENTRICLE . ברצוני לדעת מה המשמעות? מה המגבלות בהתחשב בעובדה שהוא ספורטאי (כדורסל-ליגה ארצית) ומה הסיכון?
תודה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפרטרופיה
ד``ר רוברט הפנר25/09/2007קרן שלום,
מכיוון שהוא משחק כדורסל בליגה אני מניח שהוא מרגיש מצויין.
שיחה עם בנך חשובה במקרה זה, והשאלות הן האם חש אי פעם בדפיקות לב, סחרחורת, התעלפות, וכו. גם הרקע המשפחתי חשוב. מקרי מוות פתאומיים במשפחה?
הסכנה בהיפרטרופיה של חדר שמאל היא הפרעות בקצב הלב שבמקרים מסוימים עלולות לסכן את חייו. לא ניתן לצפות מראש את הפרעות הקצב, אבל הן מופיעות במאמצים פיזיים.
הוא לא מוגבל בפעילות היום יומית, אבל אינו יכול לעסוק בספורט תחרותי. כולל כדורסל.
מציע לחזור על בדיקת האקו ובמידה והממצא נכון, ממליץ לכל בני המשפחה לעבור בדיקת אקו לב. וכמובן שבנך יצטרך להיות במעקב קרדיולוגי.
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיבוי דופן הלב
קרן25/09/2007נאמר לי שמצב זה מאפיין ספורטאים, אם כן מדוע עליו להפסיק פעילות ספורטיבית תחרותית והאם העיבוי יופחת במידה ויפסיק אימוניו?
תודה רבה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב,
לי-אור06/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מיפוי ספקט אקו במאמץיהונתן23/09/2007
שלום רב,
שמי יוסי ואני בן 59 , נשלחתי לבדיקת מיפוי ספקט אקו מאמץ בשל דופק לא סדיר ופרפור פרוזדורים שהיה לי לפני שבועיים ובעקבותיו אושפזתי ליומיים וקיבלתי פרוקור והקצב התהפך בסוף והפך לסינוס. הקרדיולוג נתן לי 100 מ"ג אספירין כל יום ונורמיטן 25 מ"ג כל יום נוטל בנוסף סימבויל 10 מ"ג ביום.
סובל מבקע סרעפתי.תוצאות הבדיקה : "הממצאים מעלים חשד לאיסכמיה הפיכה קלה בדופן סרעפתי ופוסטרובזלי. הפרפוזיה ליתר הדפנות תקינה לאחר מאמץ טוב ודופק מירבי.
ממצאי הא.ק.ג: צניחות ST 1.5 מ"מ.
ממצאי מיפוי:
הכל תקין מלבד עורק RCA סרעפתי נמצא פגם מילוי קטן כאשר המצב הפיך. בנוסף בעורק RCA פוסטרובזלי נמצא פגם מילוי קטן כאשר המצב הפיך.הבדיקה נעשתה לפני שבוע.
שאלתי היא האם אני אזדקק לצינתור ולסטנטים? או מה עלי לעשות עם תשובה זאת? רק לחזור לקרדיולוג? האם עלי לשמור על דברים מיוחדים עד שאראה קרדיולוג בעוד שלושה שבועות?
האם המצב דחוף?
תודה רבה.
יוסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי
ד``ר רוברט הפנר23/09/2007יוסי שלום,
על פניו נראה שאתה צריך לעבור צנתור כלילי (עורקי הלב).
תמצא קרדיולוג שיראה אותך בהקדם.
בהצלחה
לי-אור06/10/2007אם אתה חושב שהגוף שלך הוא היחיד שיכול לרפא את עצמו. כל זאת בתנאי שיש לו את מרכיבי הבנייה ההכרחיים לבנייתו, פנה אלי.
אחרת פשוט תמשיך לנסות את מזלך בפורומים השונים.
039341782.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימה בעורקי הריאהליאת22/09/2007
שלום, הדוד שלי עובר טיפולי כימותרפיה בריאות.קיבל טיפול אחד בקלציום. בסי. טי האחרון גילו חסימות בעורקי הריאה. הומלץ לו טיפול בזריקות קלקסון.
1. מה הסיבה לחסימות?האם זה מהקלציום?
2. מה המינון המומלץ לזריקות?
3. מה תופעות הלוואי וכיצד אפשר להתמודד איתן?
עם קבלת הזריקה לחץ הדם שלו עולה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליץ לך להתיעץ עם האונקולוג שלו
ד``ר רוברט הפנר23/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בחזהל19/09/2007
אני בת 18 לפני כחודש התחלתי להרגיש כאבים בגב בצד שמאל וכאשר אני שוכבת על הגב אני לא מצליחה לנשום כי אז הכאבים חזקים יותר!....בשבועיים האחרונים נוספו לכאבים גם הלחץ בחזה בצד שמאל האם יש קשר בין השניים צריך ללכת לרופא??
(יש לי גם עודף משקל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל
ד``ר רוברט הפנר19/09/2007תתיעצי עם רופא המשפחה שלך, נראה לי שאת צריכה לעשות צילום חזה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שסתום דולףמאיר17/09/2007
מישהו בבקשה יכול להסביר לי את המושג "שסתום דולף"?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליפות
ד``ר רוברט הפנר19/09/2007מטרת השסתומים היא לשמור שהדם יזרום בכיוון אחד בלבד. אם שסתום דולף, חלק מהדם זורם לשני הכיוונים
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לבדורון17/09/2007
באקו לב שנעשה עקב איוושה שנשמעה בסטטוסקופ נתקבלו הממצאים:
דופק 56 ל.ד 120/70
אוושה סיסטולית 1/6
אקו לב תפקוד תקין של חדרי הלב.
אי ספיקה מיטרלית קלה אי ספיקה טריקוספידלית קלה אי ספיקת מסתם ריאתי ספטום עד 16 ממ
מדד חדר שמאלי תקין פרוזדור שמאל עד 41 ממ
הרופא בהסבריו אמר שאין לי על מה לדאוג וכי עלי ליהיות במעקב מדי כמה שנים וכן אם יש שינוי קליני במצב.
שאלה:
האם הספטום עד 16 ממ אינו רחב מידי ?
ומה המשמעות של האי ספיקה של 3 מסתמים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב
ד''ר ריקרדו תובר19/09/2007דורון שלום
רצוי מעקב אקו בעוד מ"ס חודשים אבל חסרים נתונים בקשר ל גיל,גורמי סיכון בעוד .
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר תובר
דורון19/09/2007פרטים חסרים:
גיל 53
ללא גורמי סיכון או מחלות אחרות , עוסק בספורט בצורה אינטנסיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקו
ד''ר ריקרדו תובר21/09/2007דורון שלום
מומלץ רק מעקב אקו בעוד 6 חודשים
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)