מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקרת צהל SVTNAV19/07/2007
שלום רב
אני השתחררתי על רפואי נפני מספר שנים והתגייסתי עם פרופיל 97.
בזמן השירות הצבאי שלי חטפתי SVT (הפרעת קצב בלב) ובעיות בבלוטת התריס.
בבדיקה מקיפה בתיק הרפואי שלי אין שום סיבה שזאת בעיה מולד ואילו גורמים בשירות הצבאי שלי על פי כל המאמרים שנכתבו בארץ ע"י פרופסורים בתחום מאיר כי זאת בעיה שנוצר בשירות הצבאי שלי עקב התרגשות ומאמץ יתר. קצין תגמולים עושה בעיות למחלות SVT איך ניתן לפתור זאת
אז מה עושה?
איך מוכיחים זאת?
אתה מכיר רופא בדרגת פרופסור (מומחה לב) שיהיה מוכן לכתוב לי חוות דעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SVT
ד``ר רוברט הפנר20/07/2007יוסי שלום
SVT או בשפה היותר מקצועית AVNRT היא הפרעת קצב מהירה, סביב 160-180 לדקה שנגרמת מהולכה חשמלית מהירה במעגלים דרך מסלול חשמלי עוקף (נוסף).
עד 40% מהאוכלוסיה הבריאה נולדים עם המסלול הנוסף הנ"ל. למרות זאת, הרוב לא יפתח SVT בכלל, חלקם לעתים קרובות ובחלקם מס' פעמים בחיים.
התקפים של SVT נגרמים בזמן שפעימת לב מסויימת עוברת במסלול העוקף ולא במסלול הרגיל ויוצרת הולכה חשמלית מהירה במעגלים דרך המסלול הנוסף. התקפים נמשכים בין מס' שניות ולמס' דקות, לעתים יש צורך בטיפול תרופתי כדי לסיים את ה SVT.
יתר פעילות של בלוטת התריס יכולה לגרום להתקפים של SVT גם באנשים שמעולם לא סבלו מ SVT, בתנאי שקיים אותו מסלול עוקף-נוסף. גם מצבים של התרגשות, מתח ותרופות שמכילות למשל ephedrin כמו ספריים לאף יכולים לגרום להתקפים.
טיפול בפעילות יתר של בלוטת התריס תפתור גם את בעית התקפי ה SVT.
מקווה שהייתי ברור ועזרתי לך.
בהצלחה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה רופא מעולה !!! ככה עונים !
טל16/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשרוש בלבמרים18/07/2007
לבת שלי גילו רשרוש בלב בבדיקות לקראת הגיוס לצבא. היא אמרה לי שזה לא מסוכן ואין סיבה לדאוג ושהרופאים אמרו לה שמורידים פרופיל על זה רק ליתר ביטחון. זה באמת ככה או שהיא רק מנסה להרגיע אותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשרוש
ד``ר רוברט הפנר18/07/2007הרבה סיבות יכולות להיות לרשרוש בלב. ללא אבחנה מדויקת לסיבת האוושה איני יכול לחוות דעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכבת הרים באמצע היוםשלכת18/07/2007
שלום רב!
מידי פעם עוברת עלי תחושה מוזרה.
מתחילות לי דפיקות לב מהירות וכאבים באיזור החזה,
התחושה היא מאוד חזקה, זה גורם לי להתקפל ולהחסיר נשימה
תחושה שמזכירה מאוד רכבת הרים
1. ממה זה יכול לנבוע ומה עושים כדי למנוע?
2. שאלה אולי מצחיקה, מאז שאני ילדה אני לא יכולה לעלות על מתקנים
בלונפארק, כיוון שהתנודות של המתקנים גורמים לי לכאבים חזקים בחזה
עד כדי רמה בלתי נסבלת, כמעט על סף התעלפות
האם שני ייתכן ששני הדברים שציינתי קשורים 1 ל-2? כלומר, רגישות כלשהי בלב
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהרים
ד``ר רוברט הפנר18/07/2007שלכת שלום,
כדאי לך לעשות הולטר ולהתיעץ עם קרדיולוג. לא נראה לי שיכול להיות קשר בין 1 ל 2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של איוושה[רשרוש] בלביוסי16/07/2007
רציתי לדעת מה התופעות שיכולות להיות מלוות לאדם שיש לו רשרוש לב שהוא לא רשרוש תמים. כלומר בזמן מאמץ האם יהיו תופעות של כאבים בחזה או דקירות שונות בחזה או בגוף.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוושה
ד``ר רוברט הפנר16/07/2007תלוי בסיבה לאוושה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה
יוסי17/07/2007הרשרוש נובע מבעיה של גמישות בשסתום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוושה
ד``ר רוברט הפנר17/07/2007המידע שאתה מוסר אינו מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז...
יוסי17/07/2007איזה עוד מידע צריך? :]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן לקיחת טריטייס ??טל16/07/2007
שלום רב !
אבא שלי לוקח, בבוקר 5 מ"ג קרדילוק, בצהריים 100 מ"ג טבעפירין, בערב 5 מ"ג נורווסק, ובלילה 40 מ"ג ליפיטור.
עכשיו הרופא הוסיף, תרופה חדשה נוספת, עבור יתר לחץ דם- טריטייס, במינון 2.5 מ"ג.
השאלות שלי הן : א- האם סדר לקיחת התרופות, כפי שציינתי פה הינו נכון?
ובנוסף, מתי הכי נכון, (מתאים לקחת,) את התרופה החדשה טריטייס (בוקר? צהריים ? ערב?)
האם זה בסדר לקחת את הטריטייס ביחד- באותו הזמן, עם תרופה אחרת שהינה עבור יתר לחץ דם?
תודה רבה לתשובתך!!
עידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם
ד``ר רוברט הפנר16/07/2007עידית שלום,
אפשר לקחת את הטריטס עם כל אחת מהתרופות שציינת, תתיעצי עם רופא המשפחה מתי במשך היום בהתאם ללחצי הדם.
כדי שיהיה לו יותר קל עדיף לחלק את סך התרופות לשתי "נגלות" ולא ארבע. למשל, את ה Lipitor אפשר לקחת גם בבוקר או צהריים או ערב. בניגוד ל Simovil שצריך בערב. את ה Tritace שיקח או בבוקר עם הקרדילוק או בערב עם הנורבסק, שוב, תלוי בלחץ הדם.
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטריטייס -שאלת המשך
טל18/07/2007שלום ד"ר הפנר,
אבא שלי משתמש כבר יומיים בתרופה החדשה טריטייס, במינון של 2.5 מ"ג.
הוא לוקח אותה בבוקר ביחד עם קרדילוק 5 מ"ג.
העניין הוא שלחץ הדם הגבוה לא ירד בכלל, בבוקר לחץ הדם הסיסטולי הוא לערך 137, ומהצהריים ואילך לחץ הדם הינו 160-165.
מהי דעתך? איך נכון לנהוג? - להמשיך עם הטריטייס?
בתודה !!
עידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...יוסי14/07/2007
שלום שמי יוסי , והיני מעוניין לקנות לסבי נעליים לבית , והוא חולה לב ולחץ דם וגם מעט יתר סוכר..ואיני יודע איזה נעליים מומלץ לקנות לו , האם יש לכם איזשהי עצה בשבילי לכפכפים או נעלי בית כלשהם בריאותיים ומתאימים בשבילו...?
תודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקנה לו את נעלי המגפר
ד``ר רוברט הפנר14/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלויקסשושי12/07/2007
שלום
בתאריך 3.8.06 עברתי צינתור רביעי במספר. ב1991 התגלתה אצלי חסימה ב-lad אז נעשה הצינתור ה1 וללא הצלחה בפתיחת החסימה. ב-1996 נעשה ניסיון נוסף ללא הצלחה.
ברצוני לציין שגופי פיתח עורקים קולטורליים.
בנוסף אציין שהיום אני בת 64.
בשנת 2003 נעשה ניסיון נוסף אשר הוכתר בהצלחה והחסימה אשר הייתה מלכתחילה 80 אחוז
נפתחה בצינתור שארך שעתיים.
ב3.8.06 שוב נזקקתי לצינתור טיפולי אחרי שעשיתי אחד וירטואלי.
בצינתור השתילו לי סטנד רגיל וסטנד סייפר ארוך.לאחריו הייתה לי דיסקציה דיסטלית אשר תוקנה
באמצעות ניפוח ממושך של בלון. ברצוני להוסיף שמדובר בעורק הקדמי היורדץ
נאמר לי על ידי המצנתר לקחת את האספירין כפי שנהגתי לפנים ופלויקס למשך שנה.
שאלתי היא האם מספיק לקחת את התרופה הזו רק במשך שנה?
האם אין צורך להמשיך ולקחתה כל החיים?
בתודה ובברכה שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Plavix
ד``ר רוברט הפנר12/07/2007שושי שלום,
אני מיעץ לך להמשיך עם ה Plavix. לכל החיים? אולי כן, או עד שנדע יותר בנושא. ה LAD הוא העורק הכי חשוב, במיוחד אם לא היה לך אוטם בטריטוריה שלו.
בהצלחה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקיחת קרדילוק
זהבה04/06/2012אני לאחר צינטור והיתבקשתי ליטול קרדילוק. עד מתי אצטרך לישתות תרופה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקיחת קרדילוק - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/06/2012אין קשר בין קרדילוק וצנתור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי ASDחדוה11/07/2007
שלום,
אני אמא לחיילת בת 18
לאחר גיוסה לצה"ל החלה להתלונן על דקירות בחזה...הופנתה לרמב"ם ועשו בדיקות אקו לב והולטר ...נמצאו הממצאים שלביתי יש חור בלב מולד..ASD.
מאז עברו 8 חודשים..הבת נבדקה גם בבית חולים סורוקה ושם ביצוע לה בדיקת אקו ע"י החדרת בועות אוויר והתגלה החור בלב ונמס רשהנ"ל צריכה לעבור צינתור לסגירתו.
מכוון שהיא חיילת הופנתה לחר"פ ושם טענו שכרגע אין צורך לבצע צינתור..ובמקביל בסורוקה טוענים שכן צריך לבצוע..
אני פונה אלייך בבקשה לקבל יעוץ מה עלינו לעשות האם היא צריכה לעבור צינתור האם זה נשאר ככה והיא צריכה להמשיך לחיות עם חור בלב...
לתשובתך אודה
בברכה
חדוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ASD
ד``ר רוברט הפנר11/07/2007שלום,
ישנם ASD שמצריכים סגירה וכאלה שלא.
זה תלוי בגודל החור וכמות הדם שזורמת מצד שמאל של הלב לצד ימין.
בדר"כ, ASD קטן לא מצריך סגירה והרבה פעמים מגלים אותו במקרה בגילאים יותר מתקדמים מבתך. ב ASD גדול יש סכנה להתפתחות יתר לחץ דם ראתי והפרעות בקצב הלב.
המידע שמסרת בשאלתך אינו מספיק כדי שאוכל ליעץ לך אם כן לצנתר או לא.
בהצלחה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חמצון LDLליאורה10/07/2007
ד.נ.
האם חשוב ואפשר למנוע חמצון של LDL באמצעים פשוטים (כלומר, כאלה שכל אדם רגיל יכול לנקוט בהם בביתו באופן עצמאי)? תודה. אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה בשלבי מחקר
ד``ר רוברט הפנר10/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבולישלמה הסנדלר06/07/2007
לפני כשנה גיליתי פעימות מוקדמות (בלילה אחרי ארוחה די כבדה)
לפעמים אחרי אוכל , התרגזות או מעבר ממנוחה למאמץ מופיע קוצר נשימה קל עם קצת תעוקה צוארית , אין כאבים בחזה או דפיקות לב דופק מהיר נדיר. עברתי בדיקת מאמץ בתוצאה של בינוני עד נמוך. מאז הפעימות המוקדמות פחתו אני לוקח מיקרופרין 100 מג ליום , ואומגה 3 כמוסה עד שתים ביום לתחושתי זה עוזר לי להרגיש יותר טוב. בן 65 רוכב באופנים כחצי שעה ביום כולל עליות
וגם הולך ברגל. נראה לי שאני מוכרח פעילות גופנית כדי להרגיש טוב! יש לי בכול זאת תחושה של בעיה לבבית קלה כפי כנראה שגם הקרדיולוג חושב כך כי הוא שלח אותי למיפוי במאמץ ואני מתחמק מזה מחשש שזה יוביל לצינטור אני נזהר מאוד בתזונה בדיקות הדם בסדר HDL אף פעם לא היה גבוה היחס קצת פחות מ-5. האם יש סיכוי שהבעיה תפתר לבד שמעתי שיכולים להוצר מעקפים ביולוגים ביחוד עם עושים פעילות גופנית . מה אתה מציע? לפי כושר הרכיבה הכושר הגופני צריך להיות גבוה? האקו הראה שהלב תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סנדלים ואופניים
ד``ר רוברט הפנר07/07/2007מה זה בדיקת מאמץ בתוצאה של בינוני עד נמוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קצבמיכל04/07/2007
הפרעת קצב
שמי מיכל אני בת 28 , משקל 62 וברקע סובלת מאסטמה..לא לוקחת תרופות באופן קבוע ולא מעשנת הבעיה שלי התחילה לפני כשבוע כאשר במהלך העבודה עברתי התקף של אסטמה. הוזמן צוות שח"ל שטיפל בי במקום בוונטולין והרובנט (אינהלציה) במהלך הטיפול פיתחתי דופק מהיר מאוד של 185 שאובחן כ flutter שהפך לסינוס טכיקרדיה לאחר נטילה של איקקור 5 מ'. במהלך השבוע הדופק שלי היה מהיר מאוד (120 בערך במנוחה) עם תחושה של דפיקות לב, חולשה כללית, כאבים בשרירי הידים ומתחת לשכמות. ביום א' האחרון, שוב החלו לי דפיקות לב חזקות (נמדד 155 , לחץ דם תקין) שוב הוזמן צוות שחל. טופלתי בוליום , איקוקור ו digoxin באבחנה נרשם sinus tachycardia, SVT, ATRIAL FLUTTER. לאחר האירוע הראשון פניתי לרופאת המשפחה אשר שלחה אותי לעשות בדיקות דם- יצאו תקינות, כולל בלוטת תריס, והולטר. התשובות הקצב הבסיסי:קצב סינוס מהירות מינימלית: 80 מהירות מקסימאילית: 183 מהירות ממוצעת: 110 הפרעות קצב חדריות VPC?S: לא נצפו. הפרעות קצב חדריות APC?S: לא נצפו. הפרעות הולכה: לא נצפו. שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו. הערות/סיכום: לציין מהירות ממוצעת במשך המעקב 110 פעימות לדקה. בשעות הצהריים נצפה קטע של סנוס טכיקרדיה במהירות מקסימלית של עד 183 פעימות לדקה. בנוסף בתשובה להולטר שביצעתי יש מס' פרמטרים שלא ברורים לי: מה זה QRS? יש שורה מודגשת שמצינת 8477 סינוס אריתמה- מודגש- 76 ARTEFACR SECONDS- 19 DROPPED BEATS PER HOUR- 95 מה זה אומר? חשוב לי לציין כי אני סובלת מדפיקות לב חזקות (בעת מנוחה) אשר עוברות מעצמן , לפעמים לאחר שעה ולפעמים מייד בתדירות משתנה, לאחרונה יותר תכופות. במהלך בדיקת ההולטר נמנעתי לחלוטין מקפאין, לא ביצעתי שום פעילות גופנית ולא הייתי במצבי לחץ או עצבים יש לי מס' שאלות- מה ההבדל בין 3 הפרעות הקצב שאובחנו-sinus tachycardia, SVT, ATRIAL FLUTTER? האם יש קשר לאסטמה ממנה אני סובלת? האם ונטולין הוא הגורם להפרעת קצב או שמשמש כזרז להפרעה ופשוט מעיר משהוא שכבר קיים? קצב הלב המהיר שנמדד לי זהה לקצב לב מהיר שמתרחש לאחר פעילות ספורטיבית? האם זה מסוכן ומה הטיפול להפרעות הקצב מסוג זה? מצטערת על כמות השאלות אבל יש לי תור לקרדיולוג רק לעוד שבועיים ובינתיים אני מאוד לחוצה.. חשוב לי לציין כי בשבועיים האחרונים הדופק שלי מהיר באופן קבוע (מעל 110 גם במנוחה מוחלטת) יש לי תחושת נימול בידים שבאה והולכת וכאבים בשכמות ובעת נשימות עמוקות .. האם יש סיבה לדאגה? תודה מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטמה והפרעות קצב
ד``ר רוברט הפנר04/07/2007מיכל שלום,
אתחיל בכך שאין לך סיבה לדאגה.
הסיבה לדופק המהיר ולהפרעות הקצב העליתיות (לא חדריות) המהירות היא קוצר הנשימה בגלל האסטמה והטיפול בונטולין.
האסטמה היא הבעיה העיקרית והפרעות הקצב משניות לאסטמה ולונטולין.
הפרעות הקצב שציינת לא מצביעות בהכרח על בעיה בלב.
קצב הלב התקין מוגדר "סינוס"
ייתכן ואת חשופה יותר להפרעות קצב והאסטמה והןנטולין שמשו כ"זרז".
את אינך זקוקה לטיפול תרופתי קבוע להפרעות הקצב הנ"ל, במידה ואינן חוזרות על עצמן לעתים קרובות. רצוי לטפל באסטמה, תתיעצי עם רופא ראות.
תרגישי טוב,
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצבמירי03/07/2007
בעלי נוטל בבקר50 מייג NORMITEN
כאשר החליט לעבור בדיקות תקופתיות,לפני ארגומטריה-הרופא החליט להפסיק לו את התרופה.בעת הבדיקה הופיע לו דופק מהיר ובמיון נתנו לו פרוקור ולא הצליחו ליצב אותו אלא רק במחלקה.VST
השבוע שוב הופיעו ההפרעות קצב עקב אינטילת התרופה.שוב אושפז
האם זה מסוכן?
למה זה קורה?
אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Normiten
ד``ר רוברט הפנר05/07/2007מירי שלום,
הפסקה פתאומית ב Normiten 50mg גורמת להופעת דופק מהיר ודפיקות לב מס' ימים אח"כ.
אפשר לא ליטול את ה Normiten כ 24 שעות לפני בדיקת מאמץ אבל יש לחדש את הטיפול מיד אחרי הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צנתור עורקי כליותיעל02/07/2007
אני בת 31 ולפני כחצי שנה עברתי צינתור בעורק הכליה הימנית עקב 80% היצרות בעורק. בוצע פתיחה עם בלון והנחת סטנט.
לפני מספר ימים הרופא שלח אותי לבדיקת דופלר. בבדיקה נמצא כי באותו עורק ימין עדיין יש כ- 60% היצרות וזרימת דם לא תקינה.
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עורקי כיליה
ד``ר רוברט הפנר02/07/2007זה אומר שככל הנראה יש הצרות חוזרת בתוך הסטנט. תתיעצי עם מי שצנתר אותך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גורמי סיכון לבבייםליאורה02/07/2007
ד.נ.
האם נטילת התוסף Q10 יכולה לצמצם את השפעתם של גורמי סיכון לבביים (כגון יל"ד)? האם קיימים ממצאים מחקריים שעל בסיסם ניתן לקבוע בעניין זה לכאן או לכאן? תודה, אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Q10
ד``ר רוברט הפנר02/07/2007אייל
צר לי לאכזב אותך. נטילת Q10 לא מבטלת גורמי סיכון לבבים.
לפי מחקרים והמלצות רפואויות, אין התוויות לנטילת ה Q10 למעט אולי (?) לכאבי שרירים כתוצאה מנטילת סטטינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קיים מושג כזה qt ארוך סמויי ?einav01/07/2007
רופא א ' טוען שיש לי QT ארוך מאחר ועברתי הפרעות בקצב הלב שכללו 4 דום לב בזמנים שונים
{בעקבות סוג של התיבשות,}
רופא ב' טוען שנראה לו שלא כך הדבר מאחר והבדיקות שביצעתי { הולטר ,אאג, אקו לב} יצאו תקינות ואינם מראות דבר...
למי עליי להאמין ? מה עליי לעשות הלאה? והאם יש לי או לא qt ארוך?
אשמח לשמוע דעתך ,בתודה מראש עינב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר QT אמריקאי
ד``ר רוברט הפנר02/07/2007כמעט שאלה אמריקאית. מה עם ג' ו ד'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)