פורום הפרעות שינה ועייפות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עייפות
    סוזי
    05/01/2009

אני ביום עייפה נורא כבר כמה ימים בקביעות לוקחת רמוטיב .מתעוררת בלילה לתינוקת כך שהשינה היא לסירוגין .סובלת מאסתמה קלה אך משאף לוקחת רק בעת הצורך.הבדיקות כולן תקינות כולל בלוטת התריס.ממה העייפות בגלל הלילה שאני קמה למרות שאחרי שעה חוזרת לישון?יש לי גם לחץ דם נמוך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עייפות

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    05/01/2009

כן, שינה לא רצופה בלילה עלולה לגרום לעייפות במשך היום.
    גם לחץ דם נמוך תורם לתחושת העייפות.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר מיכל שאלה
    סוזי
    04/01/2009

כמעט בכל לילה אני מתעוררת לאחר שעתיים של שינה בקוצר נשימה או שיעול ולא יכולה להרדם עד לפנות בוקר שאז אני צריכה לקום לארגן את הילדים ואחר כך אני לא מסוגלת להרדם במשך היום.עשיתי את כל הבדיקות האפשריות הכל תקין .אני נוטלת כבר כמה חודשים רמוטיב וגם תרופה הומופטית .מה עלי לעשות ד"ר אנא עזרי לי בבקשה

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר מיכל שאלה

הוספת תגובה

• לסוזי

ד''ר מיכל לוסטיג
    07/01/2009

שלום,
    אני מניחה שאם הפנית את השאלה באופן ספציפי אלי, הרי זה משום שאת חשה שהבעיה נעוצה במרכיב נפשי.
    ראשית מספר "טיפים" -
    המנעי להשאר במיטה מעבר ל20 דקות במידה ואינך נרדמת. צאי מהמיטה ומהחדר גם אם יעבור לילה בו לא תרדמי. למיטה יש לחזור רק כששמורות עיניך נופלות.
    המנעי (בהדרגה) משמוש במשקאות מכילי קפאין; קפה, תה, קולה, שוקו, שוקולד.
    המנעי מעשיית ספורט 4 שעות לפני זמן השינה המיועד.
    למדי טכניקות הרפיה והשתמשי בהם.

הרמוטיב הנה תרופה המותווה להפרעת דיכאון ולא לשינה ו/או הפרעת חרדה שלעיתים היא זו המונעת שינה.
    כדאי להתייעץ עם רופא משפחה/רופא שינה/או פסיכיאטר בדבר האפשרות של טיפול תרופתי ואיזה.

לילה טוב
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי שינה אנטי היסטמינים
    רחל רימון
    04/01/2009

שלום רב לאחרונה עוברת תקופה לא קלה ונדודי שינה מלווים אותי מידי פעם. לקחתי כדורי שינה על בסיס אנטי היסטמינים, אך בבוקר נמשכת תחושה מעורפלת. האם יש כדורי שינה אפקטיביים ללא מרשם, שהשפעתם פגה כליל לאחר 6-8 שעות? בתודה רחל

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    04/01/2009

קשה לי לענות על כך. נסי קלמנרבין לילה, רלקסין, רגיעון.
    אם מדובר בנדודי שינה מדי פעם, בקופה קשה, אין מניעה ליטול כדור שינה קונבנציונלי ואני ממליצה על נוקטורנו 3.75 מ"ג. השפעתו פגה לאחר כ-6 שעות.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלומות מתגשמים
    יפעת
    04/01/2009

קרה לכם שחלמתם על משהו ורצתם לרופא לבדוק את זה, או שגיליתם בבוקר שמה שחלמתם התגשם?

לקביעת תור
    סגירה
    חלומות מתגשמים

הוספת תגובה

• אממ

לולי
    05/01/2009

חלמתי פעם חלום שאחרי שסיפרתי אותו לאמא שלי היא ישר רצה לספר לרב. חלמתי שהייתי במקום גבוה, היה ערפל לבן כזה - כמו עננים כאלה לבנים. הסתכלתי בקרקע וראיתי שהיא מלאה בשופרות מזהב טהור כמו אבנים - נגעתי באחד והמשכתי הלאה. התהלכתי לי מעט וראיתי שולחן מלא באוכל שאני הכי אוהבת, והשולחן היה ענקק משו כמו 10 מטרים אורך ו3 מטרים רוחב, והוא הוקף באנשים שנהנו מהאוכל שם. האמת שאני לא זוכרת מה בדיוק הרב אמר כי זה היה מזמן אבל הוא נורא התלהב מהחלום הזה (בגלל השופרות מזהב). התחושה בחלום הייתה ממש עילאית - כאילו ראיתי חלק מגן עדן. הייתי אז בת 16 אולי וזה חלום שאני בחיים לא אשכח :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    טוני
    04/01/2009

שלום ! אני רופא משפחה אך רוצה לשאול משהו אישי בקשר לאבי: בן 75 , ברקע סכרת, לחץ דם , IHD , שנתיים לאחר CVA נרחב , בעקבותו דמנטי לחלוטין , מטופל בdepalept וphenobarbital עקב תקופה של פרכוסים שלאחר הCVA . גר עם אימי . מרותק לכיסא . יש לו עובד זר. הבעיה: אינו ישן רוב הלילה , צועק , קורא לאנשים , לא רגוע , מעין אגיטציה . במהלך היום ישנוני ומרבה לישון בישיבה . נסיונות להחזיק אותו ער כמה שיותר במהלך היום לא ממש מצליחים. התרופות שניסיתי: בונדורמין, קלונקס, פנרגן , to-night, טרזודון , הלידול 1-4 מג - ללא השפעה כלל (אם כי שניים האחרונים ניסיתי רק 2-3 ימים כל אחד ) . כאמור מקבל פנוברביטל קבוע לפני שינה מנוירולוג . שאלותי: 1. האם לתרופה אנטיפסיכוטית דרושה תקופה מסוימת של לקיחה על מנת שישפיע בקונסטלציה זו או שניתן לסכם את כשלונה לאחר 1-2 ימים של חוסר השפעה במינון סביר כמו 4 מג הלידול ? 2. האם כדאי בכל זאת לעלות המינון במידה וסובל את התרופה (לזכור שיש לו נטיה לפרכוסים..) ? 3. האם יש טעם לנסות תרופות אטיפיות (כי הלידול לא גרם לו שום תופעות ליוואי EPS ,אם כי נטל מעט זמן...) ? 4.האם כדאי נסיון של נוקטורנו \ זודורם ואם כן כמה ימים יש לנסות לפני שקובעים כשלון התרופה? 5. אודה, כמובן, על כל עצה בלי קשר לשאלותי הנ''ל !!!!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    08/01/2009

אתחיל מהסוף: נראה לי שאין מקום לנסות נוקטורנו או סטילנוקס.
    כדאי להתייעץ עם פסיכוגריאטר באשר לטיפול המתאים. נראה לי שהכיוון הוא אנטיפסיכוטים אטיפיים, למרות הפוטנציאל האפילפטוגני (והוא מקבל הרי טיפול אנטיאפילפטי). נחוץ זמן כדי להגיע למינון המתאים.
    ניסית לתת לו מלטונין? ייתכן שכדאי לנסות מלטונין בשחרור מושהה בשעה 20-21. אולי במקרה זה תהיה השפעה מיטיבה.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעון ביולוגי דחוי
    לולי
    04/01/2009

אני בת 18, עוד חודש וחצי מתגייסת, והשעון הביולוגי שלי פשוט השתגע! החופש שלי מסיום הלימודים ועד עכשיו מחולק ל-2. מסיום הלימודים ועד לפני חודש מהיום - עבדתי במפעל ייצור והשעון הביולוגי שלי היה מסודר (קימה ב-5 וחצי, שינה ב-10 וחצי מקסימום). עכשיו אני כבר חודש בבית ואני לא מצליחה לסדר את השעון הביולוגי שלי כמו שצריך. בהתחלה הייתי קמה ב-9, אח"כ 10 - כיום אני מסוגלת לישון עד 1 בצהריים! ראיתי סרטון באינטרנט שמסביר מה עושים אבל לא פירטו כ"כ. אודה לך אם תתני לי מידע מפורט על דרכי הפתרון לבעיה. אילו טכניקות להרפייה לפני השינה כדאי לעשות ואיך עושים אותם... אני מודה שהגיוס המתקרב משפיע (לחץ, בעיקר בגלל המצב הביטחוני כרגע) מודה מראש :)

לקביעת תור
    סגירה
    שעון ביולוגי דחוי

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    04/01/2009

עצה אחת: התחילי לקום מוקדם! זה יהיה קשה מאוד בהתחלה אך לאט-לאט תסתגלי. ככל שאת מרשה לעצמך לקום מאוחר יותר כך את דוחה את שעת ההירדמות ונוצר מעגל של שעת שינה מאוחרת ושעת יקיצה מאוחרת.
    עצה שנייה: הקפידי על שעות שינה קבועות.
    עצה שלישית: אם גם קיים מתח שמקשה על ההירדמות, נסי לתרגל טכניקות הרפייה. בחנויות ספרים תוכלי להשיג ספר וקלטת בנושא זה.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי, תודה :)

לולי
    04/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה
    אורי
    02/01/2009

שלום לדוקטור אני לוקה בהפרעת חרדה קשה דיכון ודיפרסיונליזציה... אני נוטל ציפרלקס כ10 מג" מדי יום ויש לי חלומות מאוד ברורים ומוזרים בלילה נאי יכול להגיד בדיוק מה קרה באותו חלום בפרטי פרטים ולפעמים יש לי כול מיני קפיצות מחשבות ממקום לא ברור ...לפעמים אני נזכר בדברים וקשה לי לדעת האם זה היה חלום או מציאות כי כפי שהזכרתי למעלה חלומותיי מאוד ברורים.......לפעמים אני מרגיש בזמן עירות כאילו אני נמצא עכשיו במקום שהייתי בו אז בחלום והמקום לא נראה כל כך מוכר ........שאלתי את הפסיכיאטר לגבי זה הוא לא ציין שמדובר בפסיכוזה או משהו....זה מאוד מטריד אותי ...האם ניתן לעשות מנשהו לגביי זה?... האם זה יכול להיות חלק מהפרעת החרדה?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• בעיה-לא תמיד ישנו פתרון אבל

ד''ר מיכל לוסטיג
    07/01/2009

ידוע שתרופות מסוג של ציפראלקס ודומיה גורמים לחלימה "חיה" תחושה שחיים את החלום. אין דרך לבטל זאת אך אם זה גורם לתחושה שהשינה אינה מרעננת, לעיתים יש לשקול החלפת התרופה התחושה אותה אתה מתאר בשעת היום ומכונה "דפרסונליזציה" והשם לא כל כך משנה, הנה בטוי נוסף של הפרעת החרדה שלך מתמתנת בטיפול נכון.

ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח UPPP
    חגית
    31/12/2008

שלום, אחותי עברה ניתוח UPPP לפני כשבועים השאלה שלי יש לה בעיית אכילה כלומר היא אוכלת וזה יוצא לה מהאף היא צריכה לסתום את האף בעזרת הידיים ולבלוע אותו הדבר גם בשתייה האם יש איזה שיטה או דרך אכילה כדי לאכול ולשתות יש לציין שאחותי התחילה לאכול לפני שבוע בלבד בנוסף האם הניתוח משפר את איכות השינה אשמח לקבל תשובה בהקדם חגית

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח UPPP

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    31/12/2008

לגבי בעיית המזון והשתייה - יש לפנות לרופא המנתח!
    האם הניתוח משפר את איכות השינה? בחולים מסויימים כן. באחרים - הניתוח אינו יעיל.
    בכל מקרה יש לבצע בדיקת שינה חוזרת מס' חודשים לאחר הניתוח כדי להעריך את איכות השינה.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה פרנואידית וחוסר יכולת לקום
    סילביה
    29/12/2008

שלום, בני, בן 38, סובל כבר 8 שנים מ- delusional disorder. היה מטופל בריספרדל עד חודש אפריל ואז הוחלפה התרופה לזיפרקסה 5 מ"ג בגלל עוויתות קשות שגרם הריספרדל. כיום, קשה לו מאוד לקום מהמיטה בבוקר וללכת לעבודה. הוא מתעורר , רוצה לצאת מהמיטה ואין לו כוחות,ושוכב במיטה עד השעה 1300 בערך ואז הוא קם. אחר כך הוא יוצא ל"עבודה" לכמה שעות ובערבים הוא קצת יותר עירני, יחסית, ויכול לבוא אלינו הביתה, לאכול ולשהות וזהו. הוא הפסיק עם חיי חברה כי הרופא אסר עליו לשתות. חיי המין שואפים לאפס ואין לו חשק ליזום קשרים עם בחורות. לדבריו, אבדה לו שמחת החיים. שאלתי, האם חוסר היכולת לקום מהמיטה הוא בגלל הזיפרקסה? והאם ישנה דרך לעזור לו להתעורר בבקרים ולהחזיר לו קצת מ"שמחת החיים" שאבדה?!

הוספת תגובה

• זיפרקסה

ד''ר מיכל לוסטיג
    30/12/2008

ללא ספק גורמת לעייפות ולישונוניות ומגבירה את משך השינה העמוקה. לעיתים הישנוניות חולפת לאחר תחילת הטיפול אך לא תמיד.
    כדאי לנסות לשנות את שעות הלקיחה של התרופה ולבדוק האם זה ישפיע, לחלק את המינון לפעמיים ולעיתים אף שלש פעמים ביום.
    אם עדיין נמשכת העייפות והישנוניות ביום ופוגעת בתפקוד יש לפנות לרופא המטפל. ,לעיתים זו סיבה להחלפת התרופה

ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלטונין
    מרי
    27/12/2008

האם לקיחת מלטונין בכמויות גדולות יותר ממה שהגוף צריך יכול לגרום לתופעות הפוכות מהרצוי כמו קושי להירדם והתעוררויות באמצע הלילה? תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    מלטונין

הוספת תגובה

• לא שידוע לי

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    27/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הארכת REM
    אנונימי
    27/12/2008

שלום רציתי לשאול האם יש תרופה לשינה שגם מאריכה את שלב הREM? שבוע טוב...

לקביעת תור
    סגירה
    הארכת REM

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    27/12/2008

לא שידוע לי.
    אם אתה רוצה יותר REM פשוט תתחיל לישון פחות...
    חסך שינה עושה REM rebound.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לייזר כטיפול בחסימה נשימתית ו
    אלון
    26/12/2008

שלום , לפני מספר שבועות בקרתי אצל רופא א.א.ג בשל הפרעות שינה ולאחר בדיקה על ידו ובמעבדת שינה הוא הציע לי לבצע במרפאתו ניתוח לייזר בו הוא יקצר את החיך העליון שלי ואת הענבל על מנת לטפל בבעיה. (נאמר לי שאני סובל מנחירות בעוצמה גבוהה והפרעת נשימה חסימתית בדרגה בינונית). אני בשנות העשרים לחיי בריא בדר"כ ורזה, מקריאה של כתבות שונות ראיתי שהטיפול מלווה בכאבים חזקים ודימומים זמן רב לאחר הניתוח ושהוא יעיל במידה חלקית בלבד והבעייה חוזרת אחרי פרק זמן מסויים. רציתי לקבל ממך חוות דעת מקצצועית על הניתוח הסיכון הכרך בו היעילות שלו וכל מה שקשור לתקופת ההחלמה שלאחריו (משך זמן ההחלמה , עוצמת הכאבים, קושי לאכול וכו'). אודה לך מאוד אם תעני לבקשתי מאחר והניתוח אמור להיות בשבוע הבא ואני מאוד לחוץ חושש ומפחש ממנו. בתודה מראש אלון.

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    26/12/2008

ראשית - אם אינך "סגור " על הניתוח ויש בך היסוס כלשהו ופחד מפניו פשוט דחה את הניתוח!!!!!!! אין זה ניתוח מציל חיים או ניתוח שקשור בבעייה רפואית דחופה ומסוכנת באופן מיידי ולכן עצתי לך לא להינתח במועד הקרוב.

שנית - אינני יכולה לתת לך את המידע שביקשת מאחר שאינני רופאת אאג ואינני מנתחת. אני מציעה לך לפנות לרופא אאג שלנו שמיומן בניתוחים לטיפול בהפרעות נשימה בשינה ומיומן בבדיקות שינה ורפואת שינה. רק לאחר בדיקה מקיפה ועיון בתוצאות הבדיקה הוא יוכל להמליץ לך על סוג הטיפול הנחוץ, אחוזי ההצלחה, סיבוכים אפשריים וכד'.
    אתה מוזמן לפנות למכון שלנו בתל השומר לייעוץ.

אל תלך לניתוח מתוך היסוס וחשש!!!

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר שינה...
    hadori
    26/12/2008

זמן האחרון היו דברים שמטרידים אותי אז הייתי מעוררת לפני שהשעון צלצל... ובכללי..אני כבר שנתיים וחצי עם החבר וכבר שנתיים וחצי שאני ישנה אצלו מידי פעם אני לא נרדמת... השינה שלי קלה מאוד,כל דבר מעיר אותי..אני לא יכולה להרדם בקלות היו כמה ימים שנשארתי בבית שלא כשהוא הלך לעבודה ונרדמתי כאילו לא ישנתי לילה שלם,פשוט נשפכתי. אני לא מבינה למה זה קורה.... לפעמים כשהוא מחבק אותי באמצע הלילה מתוך שינה אני נרדמת בכזאת קלות..אבל זה לא קורה הרבה כי אי אפשר לישון כפיות לילה שלם. אולי יש עצה בקשר למה לעשות????? תודההה...

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר שינה...

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    26/12/2008

מי שיש לו שינה קלה - תכונה שלא ממש ניתן לשנות - נוטה יותר לסבול מנדודי שינה בעת מצבי לחץ והתרגשות.
    נסי לתרגל טכניקות הרפייה שונות. מדי פעם ניתן לקחת תכשיר טבעי לשינה.
    חשוב שסביבת השינה שלך תהיה שקטה מאוד ונטולת גירויים חיצוניים ככל האפשר.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשבתי ש..

hadori
    28/12/2008

אחרי שנתיים כבר תרד ההתרגשות מלישון איתו...לא? או שזה לא קשור אליו בכלל??... איזה תרופה טבעית את מציעה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    28/12/2008

כדאי מאוד שההתרגשות לא תחלוף כבר אחרי שנתיים...

וברצינות: בכל בית מרקחת יוכלו להמליץ לך על תכשירי הרגעה / שינה טבעיים.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר בין חיך ושפה שסועה ונחירות
    קוקי
    25/12/2008

שלום, נולדתי עם חיך ושפה שסועה ועברתי לא מעט ניתוחים. אני יודעת שאני נוחרת והנחירות מפריעות מאוד לבן זוגי. אני מרגישה שיש לי גם בעיות נשימה. האם יש קשר בין החיך והשפה השסועה לבעיות השינה? אני חייבת לציין שעל מנת להרגיש שאני "סוחבת" את היום אני צריכה מינימום של 9 שעות שינה. אני גם סובלת מעודף משקל, אשר אני יודעת הוא אחד הגורמים העיקריים לנחירות. כמו כן, לאיזו מעבדת שינה מומלץ ללכת? אשמח לקבל תשובה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    25/12/2008

בדיקת שינה תתן את התשובה: האם מדובר רק בנחרות או האם מדובר בנחרות כסימפטום נילווה להפסקות נשימה בשינה ושינה לא יעילה. הטיפול - בהתאם לאבחנה.
    פני לקופת חולים ובקשי הפנייה לבדיקת שינה. כל קופה מפנה למכון עימו יש לה הסכם.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נדודי שינה
    נאוה
    25/12/2008

למי עליי לפנות לקבלת טיפול קוגניטיבי-התנהגותי בנדודי שינה? האם תוכלו להמליץ על מומחה/איש מקצוע בנושא זה? תודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    נדודי שינה

הוספת תגובה

• שאלה טובה

ד''ר מיכל לוסטיג
    25/12/2008

התייעצי עם האחראי הפסיכיאטרי שבקופת החולים שלך.
    לחילופין הכנסי לאתר איט"ה -האגודה הישראלית לטיפול התנהגותי קוגניטיבי. ישנה שם רשימת מטפלים.

בהצלחה
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    25/12/2008

במסגרת הפורום כמובן לא ניתן למסור שמות מטפלים.
    עלייך לחפש פסיכולוג שמטפל בשיטות אלו.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

נאוה
    25/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה