פורום חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נכות
    יוני
    15/08/2011

אני ניפגע פעולות איבה יש לי נכות 10 אחוז אבל מצבי ממשיך לא להיות טוב אני נוטל הרבה כדורים האים אני יכול לפנות שוב לביטוח לאומי ולהיתלונן על החמרת מצב גם ללא אירוע מיוחד דבר זה גם גורם לי הפרעות בעבודה וקיום חיים רגיל אנה מסרו לי את תשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נכות

הוספת תגובה

• נכות - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    15/08/2011

יוני שלום,

למה שלא תנסה? מה אתה מפסיד? אתה בהחלט יכול לנסות.

בהצלחה ותרגיש טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יוני
    16/08/2011

תודה על התשובה שלך ויום טוב לכולם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב

ניסו
    16/08/2011

שלום
    בן 37 סובל מהפרעת חרדה
    מטופל בציפרלקס 10 מ"ג כ4 חודשים
    יש הטבה במצב אבל עדיין חווה התקפי חרדה בעיקר בבוקר
    קיבלתי את הטיפול מרופא מישפחה.
    האים אני צריך להיות במעקב של פסיכיאטר
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    17/08/2011

ניסו שלום,

מומלץ להיות במעקב פסיכיאטרי. לצערי, רופאי משפחה לא מספיק מומחים בתחום של חרדות. בנוסף, חשוב לי לציין שהדרך הטובה ביותר להכחיד את החרדה לחלוטין היא לשלב טיפול תרופתי ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). ניתן לשלב גם ביופידבק. במהלך CBT תוכל ללמוד כלים ומיומנויות של שליטה בחרדה בהווה וגם לטווח הארוך. כלים אלה מאפשרים למנוע הישנות של חרדה בעתיד.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מומלץ

מלי קמחי
    18/08/2011

מומלץ להיות גם במעקב פסיכיאטרי ולא רק אצל רופא משפחה.
    בהצלחה
    מלי קמחי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מומלץ

מלי קמחי
    18/08/2011

היי
    לא רק שאפשר, אלא מומלץ מאוד שתפנה.
    בהצלחה
    מלי קמחי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בכדורים
    nony
    15/08/2011

ברוצוני לשאול לגבי כדורי וואבן אני מישתמש בהם שנים עקב נכות טראומתית האים הם גורמים נזק אני לוקח ממוצע אחד ביום כדורים אחרים שקיבלתי מהרופא לא הועילו לי אני בעיקר סובל מקוצר נשימה וחרדות

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בכדורים

הוספת תגובה

• שימוש בכדורים - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    15/08/2011

שלום לך,

אני שמחה לשמוע שמצאת את התרופה שעוזרת לך. תמשיך כך. היא לא גורמת נזק.

תרגיש טוב,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי שקט
    ולדימיר
    14/08/2011

שלום אני נוטל אפקסור 75 מ"ג במשך 3 שבועות בערך , תוך כדי שאני יורד מלוסטרל 200 מ"ג ולסיומו .

אני לא הרגשתי תופעה חריגה כלשהי של האפקסור למעט הזעה,וקושי בשינה.

ביומיים האחרונים אני מרגיש תחושה של אי שקט ועצבנות לאחר רגיעה כמו שציינתי.

שאלתי היא האם זה אמור להיות כך ? או שעליי להעלות מינון ? כל מה שיש לך לחדש לי ד"ר אני אשמח לדעת תודה רבה .

לקביעת תור
    סגירה
    אי שקט

הוספת תגובה

• אי שקט - תגובה

ד''ר אלונה גוברמן
    19/08/2011

שלום. אפקסור -תרופה יעילה ובטוחה , המיועדת לטיפול בדיכאון ובהפרעות חרדה.
    קודם כל השפעה של אפקסור מורגשת תוך מספר שבועות בממוצע. הטבה מלאה תיתכן תוך 6 -8 שבועות .
    יש מעט מיקרים ,שבהם שימוש בתרופה בשלב הראשוני של הטיפול יכול להגביר את תחושת החרדה, דיכאון ותסמינים גופניים (כמו שתיארת). במידה וקיים מרכיב של חרדה דיכאון ותסמינים גופניים בתמונה קלינית, מומלץ להוסיף לטיפול תרופה מקבוצת בנזודיאזפינים (לדוגמה קסנקס) למשך תקופה קצרה.
    במקרה שלך אני כן ממליצה לפנות למטפל שלך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברצוני להתייעץ בנוגע לאמי שסבלה בעב
    אוהד
    13/08/2011

ערב טוב –ברצוני להתייעץ בנוגע לאמי שסבלה בעבר ממאניה דיפרסיה .

לפני כחודש אמי עברה ניתוח בקע בבטן . לאחר הניתוח היא קבלה תרופות נגד זיהומים ,אך הרופאים לא הרשו שהיא תיטול את שני התרופות שהיא נוטלת מזה 12 שנים בגלל שהיתה מחוברת לזונדה :

לתיום
    ורדזין

לאחר 7 ימים שהשתחררה ,וחזרה ליטול את התרופות באופן קבוע חל אצלה שינוי .
    זה התבטא בצורה שהיא רק רוצה להיות במיטה ,מרגישה 2 אישיות בתוכה . לא זוכרת כל כך מה היא רוצה לעשות ,וכן דיבורים על מוות .
    הרופאה המשפחתית נתנה לה רק כדורי שינה "ואבן " .

היות ויש שביתות חוזרות ונושנות בבתי החולים ,אשמח לעצתך ד"ר בכדי לדעת מה אפשרי לעשות בנידון ?
    הפסיכולגית שאמי מטופלת אצלה ומבקרת אצלה כל חצי שנה לא מוכנה לקבלה בקליניקה הפרטית.

תודה על המענה והייעוץ .

הוספת תגובה

• ברצוני להתייעץ בנוגע לאמי שסבלה בעב - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    15/08/2011

אוהד שלום,

דבר ראשון, יש לבדוק את הטיפול התרופתי. ייתכן ואמך לא מאוזנת דייה מבחינה תרופתית. אפשר לפנות להתיעצות עם פסיכיאטר באופן פרטי. אם זה רופא שהוא מנהל מחלקה או מנהל בית חולים ניתן לקבל החזר דרך קופ"ח על התייעצות.

שתגיש טוב,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר גוברמן Nardil
    איה
    10/08/2011

מבקשת לדעת איך לוקחים את התרופה Nardil
    כמה מים הרבה מעט כוס מלאה עם אוכל בלי אוכל ?
    האם מותר לאכול יוגורט ולשתות חלב ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לד"ר גוברמן Nardil

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר גוברמן Nardil - תגובה

ד''ר אלונה גוברמן
    12/08/2011

שלום. בזמן נטילת תרופה זו מומלץ להימנע ממשקאות המכילים קפאין ואלכוהול, כמו כן יש להימנע ממוצרי מזון העשירים בטיראמין : כגון: בירה, יין אדום, גבינות - במיוחד מיושנות וגבינות עובש, שמרים, רוטב סויה או טופו, פול, בשר מיושן ומעושן, כבד, דגים מעושנים ומשומרים, בשרים שעברו תהליך תסיסה, קליפות בננה, אבוקדו, פירות שעברו תהליך תסיסה ויוגורט. מומלץ למטופלים לפנות לרופא ולדיאטנית לצורך בניית תפריט הולם ובטוח מחשש לעליה חדה ומסכנת חיים בלחץ הדם.
    נרדיל עשויה להגיב עם תרופות רבות. על כן יש להתייעץ עם רופא לגבי שימוש בתרופות נוספות.
    תדירות וזמן נטילה:3 פעמים ביום. על מנת להימנע מנדודי שינה, לא מומלץ ליטול התרופה לפני השינה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מעיין
    12/08/2011

תודה על תשובתך אבל לא ענית לשאלותיי האם לוקחים את הנרדיל עם אוכל או בלי אוכל
    עם כמה מים מעט מים הרבה מים כוס מים?
    האם מותר לאכול יוגורט ולשתות חלב?
    ועוד שאלה מה כן מותר לאכול?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד''ר אלונה גוברמן
    23/08/2011

שלום. תקחי כדור לאחר אוכל עם כוס מים. 3 פעמים ביום. על מנת להימנע מנדודי שינה, לא מומלץ ליטול התרופה לפני השינה.
    בתקופת הטיפול בפנלזין יש להמעיט באכילת מזון ובשתיית משקאות המכילים כמויות גבוהות של טיראמין, כגון: בירה,
    יין אדום,
    גבינות - במיוחד מיושנות וגבינות עובש,
    שמרים, רוטב סויה או טופו,
    פול,
    בשר מיושן ומעושן,
    כבד,
    דגים מעושנים ומשומרים,
    בשרים שעברו תהליך תסיסה,
    קליפות בננה,
    אבוקדו,
    פירות שעברו תהליך תסיסה
    ויוגורט. מומלץ למטופלים לפנות לרופא ולדיאטנית לצורך בניית תפריט הולם ובטוח. אי הקפדה על התפריט עלולה לגרום לעלייה חדה בלחץ הדם המלווה בכאב ראש, קישיון צוואר, בחילות, דפיקות לב, הקאות, הפרעות בראייה וכאבים בחזה. לפיכך, אם מופיעים דפיקות לב, כאבי ראש חזקים או הקאות יש להפסיק לקיחת התרופה ולהתקשר מייד לרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון
    ליה
    10/08/2011

אני סובלת מדיכאון כבר קרוב לשנתיים, לא הייתי מודעת לזה ופשוט המשכתי
    לחיות כרגיל ובהשלמה עם המצב...בחודשיים האחרונים המצב החמיר
    והבנתי שכנראה באמת יש לי בעיה...אין לי תאבון,אני בקושי ישנה-אבל עייפה
    כל היום, שרויה במתח תמידי,אין לי חשק לזוז מהמיטה שלא לדבר על לימודים
    ועבודה,הבטחון וההערכה העצמיים שלי צנחו פלאים-אני ממש מרגישה נורא! יש לי התפרצויות בכי ותחושה מעיקה שהמצב לעולם לא ישתפר...(למרות
    שאני יודעת שזה לא הגיוני) הפסקתי להיפגש עם חברים מלבד בן הזוג
    שמאוד מבין ותומך..מה גם שהתפיסה שלי לגבי הזוגיות שלנו מאוד מעוותת
    כרגע ואופן החשיבה שלי כל כך שלילי ונוטה לפרידה למרות שאין שום סיבה אמיתית
    לפרידה או לדפוס החשיבה השלילי הזה.
    הייתי אצל הרופא היום (אמא שלי הייתה זו שהזמינה לי תור ללא ידיעתי-אחרת לא היה לי כח לעשות את זה בעצמי.) והוא הגיע למסקנה שאני שרויה בדיכאון די קשה,הסביר שיש שתי אופציות לטיפול-תרופתי או תרפיוטי, אגב הוא אמר שרוב הסיכויים הם שהעניין תורשתי מאחר ואחי התאום בעצמו לוקח תרופות אנטי דיכאוניות ואבא שלי גם סבל מזה.
    הסברתי לו שאישית אני לא רואה איך אני אפילו אצליח להזיז את עצמי לקבוע תור אצל הפסיכולוג...והוא אמר שלדעתו לא מומלץ לטפל באמצעות תרופות+פסיכולוג במקביל ושהוא מעדיף שאנסה לקבוע פגישה אחת ואח"כ נראה לגבי תרופות-הכרחי או לא.השאלה שלי היא האם אכן יש בעיתיות בטיפול משולב? אני פשוט מרגישה שכרגע אני זקוקה בדחיפות לעזרה,החיים שלי סוג של מתפרקים ויש לי הרגשה שפגישה אצל פסיכולוג פעם בשבוע לא תתן את התוצאה המיוחלת, ואת הפוש שאני זקוקה לו כדי להתרומם.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון

הוספת תגובה

• דיכאון - תגובה

ד''ר אלונה גוברמן
    12/08/2011

שלום. באתר של קליניקה שלנו קיים חומר רב על טיפולים בדיכאון וחרדה (כתובת בראש הפורום) .חשוב לדעת שטיפול של תרופות ושיחות פי 5 יעיל מכל טיפול בנפרד.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דכאון.. שמישהו יעזור לי...
    שרון
    10/08/2011

מאז שחוויתי דכאון השתניתי... מאדם מלא חיים ליצור שבקושי יכול לדבר... ושלא טוב לו בחיים... האם אני יחזור לעצמי? אני כבר שנה וחצי במצב הזה מפחדת שזה לא ישתנה... בבקשה תענו לי...

לקביעת תור
    סגירה
    דכאון.. שמישהו יעזור לי...

הוספת תגובה

• דכאון.. שמישהו יעזור לי... - תגובה

ד''ר אלונה גוברמן
    12/08/2011

לשרון שלום. נראה שאת סובלת, מיואשת וחסרת תקווה. חשוב שתדעי שהאושר הוא בידיים שלך. נסי לאסוף כוחות כדי לעזור לעצמך. חשוב שתשתפי מישהו קרוב בתחושותיך. טיפול בזמן משבר מסייע להתמודד עם סמפטומים שמעידים על מצוקה נפשית.
    אני מאוד ממליצה לך לפנות לאיש מקצוע: פסיכולוג, פסיכותרפיסט / ית, ניתן גם להתיעץ עם רופא פסיכיאטר. את יכולה לפנות דרך קופת חולים, מרפאה פסיכיאטרית ששיכת לאזור מגוריך או באופן פרטי.
    תרגישי טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון וחרדות קשות .
    מילכה
    09/08/2011

אני חצי שנה אחרי לידה שחוויתי גם בהריון וגם אחרי הלידה דיכאון קשה. אומנם ללא אישפוז אבל בהחלט זוועות. גם לפני ההריון היו לי תקופות שהייתי מטופלת בדיכאון. היום אני לוקחת 100 מג לוסטרל.מאד רוצה להוריד מינון ולסיים עם זה.
    העניין הוא שעדיין יש לי חרדות שחלילה משהו נורא הולך לקרוא. אני לא יכולה להנות ולהרגיש שמגיע לי טוב ואושר.שמותר ויכול להיות הכל בסדר.בעל,ילד,בריאות ועבודה טובה.
    מה עושים? כל יום אני אצל הרופא אם נפיחות קלה או סימן על העור וכולי פחדים שזה הנורא מכל.

תודה רבה על ההקשבה

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון וחרדות קשות .

הוספת תגובה

• דיכאון וחרדות קשות . - תגובה

ד''ר אלונה גוברמן
    09/08/2011

שלום. מזל טוב להולדת התינוק! אני מאוד ממליצה לא לעשות שום שינוי בלי פגישה עם רופא המטפל ולא להפסיק תרופה (חצי שנה אחר לידה תרופה מאוד קצרה).
    בנוסף, חשוב לציין שהדרך הטובה ביותר להתמודד עם המצב היא לשלב טיפול תרופתי ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). טיפול CBT הינו קצר וממוקד ומאפשר ללמוד כלים של שליטה במצב בהווה וגם לטווח הארוך. כלים אלה מונעים הישנות של ההפרעה בעתיד
    תרגישי טוב
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון חרדה.אני לא יכולה ככ להמשיך.
    מילי
    08/08/2011

לפני 7 שנים פעם רשאנה חביתי התקף פניקה ו ערדה.כולם אומרים שהמשך ההתקך הוא 10 דקות.אצלי התקפים נמשכים שעות.
    אני 6 שנים מקבלת ציפרלקס.
    לפני שנתיים החליפו לי ציפרלקס לאסטו.נזק אני מרגישה עד היום.אערי 4 חודשים אני קבר שנתיים לא נוהגת.אני כל הזמן בודקת האם יש לי התקף.
    עברתי CBT,ביופיטבק,דיקור.מה עוד לעשות תעזרו

הוספת תגובה

• דיכאון חרדה.אני לא יכולה ככ להמשיך. - תגובה

ד''ר אלונה גוברמן
    09/08/2011

שלום. אני ממליתה לפנות לפסיכיאטר לצורך איבחון (מחודש) ובחירת הטיפול הנכון
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וגם
    אמא
    07/08/2011

קראתי בעלון של המיאברין שצריך לעקוב אחרי ספירת דם.הרופא לא נתן לי לבצע בדיקות אלו
    (ואני יצין שיש לי מערכת חיסונית מדוכאת)
    \מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    וגם

הוספת תגובה

• וגם - תגובה

ד''ר אלונה גוברמן
    09/08/2011

שלום. לא ברור לי על איזה תרופה מדובר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שני תרופות
    אמא
    07/08/2011

האם לא מתנגש לקחת מאינסרין(לדכאון)יחד עם ניורונטין (לכאבים)?

לקביעת תור
    סגירה
    שני תרופות

הוספת תגובה

• שני תרופות - תגובה

ד''ר אלונה גוברמן
    09/08/2011

שלום. לא ידוע לי על התנגשות בין 2 תרופות אך צריך לטול את זה רק אחר התייעצות עם רופא המטפל ולהיות במעקב
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון ציפרלקס
    מלכה
    07/08/2011

בעקבות תחושה של מתח וחרדה רופאת המשפחה המלצה על ציפרלקס. אני לוקחת כדור אחדכחודש ומרגישה הקלה אולם לא מלאה . אני ישנה ואוכלת כראוי , אולם קיימת תחושת מתח ללא סיבה . האם כעבור חודש הכדור נתן את מלא האפקט?אני חוששת להעלות את המינון, האם כדאי לחכות ולראות כיצד ארגיש בהמשך, רופאת המשפחה משאירה את ההחלטה בידי -מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    מינון ציפרלקס

הוספת תגובה

• מינון ציפרלקס - תגובה

ד''ר אלונה גוברמן
    09/08/2011

שלום. אני ממליצה לפנות להתעייצות עם פסיכיאטר. יכול להיות צריך להתאים את המינון של תרופה .
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון
    נעמה
    06/08/2011

האם תמצית באך רסקיו רמדי עוזר נגד דיכאון?

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון

הוספת תגובה

• דיכאון - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    06/08/2011

שלום לך,

השפעתם דומה להשפעת פלסבו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת חרדה קשה.
    ב'
    06/08/2011

שלום. שמי ב'. אני אהיה בת 23 בעוד כ-3 חודשים. יש לי עבר של הפרעת אכילה קשה מאוד.אנורקסיה. אני במשקל תקין היום , היתי חולה במשך 11 שנה. כל השנים היתי מטופלת בתרופות אנטי-דכאוניות שפחות או יותר איזנו אותי למרות שתמיד היה את היוצא מן הכלל.
    בגיל 19 עברתי טראומה (נוספת לעוד כמה מקרים לא נעימים שהיו לי בילדות אך "דילגתי" עליהם באיזשהו אופן ). נפטר אדם מאוד קרוב אלי, מה שקרה זה שאמא עזבה אותי כי לפני המוות שלה היא הייתה איתה כל היום בביה"ח ואני חייתי כביכול לבד. סוג של נטישה.

מאז התחילו התקפי חרדה שפחות או יותר הצלחתי להתמודד איתן ובשלב כלשהו התחלתי ליטול ציפרלקס. הוא מאוד עזר לי (10 מ"ג ) לאחר שנה וחצי התחיל פחות להשפיע והתחלתי לקחת 20..חשוב לציין שבשנים האלו היתי בתת משקל קיצוני , אך שוב, החרדות לא היו ברמה שהן היום.
    לפני כ10 חודשים הרופא המטפל הוסיף לי "זיפרקסה 5 מ"ג" זה עזר לי לעליה במשקל , הכוונה מהפן הנפשי , מה גם שקרו עוד כמה דברים טובים בחיים שלי שעזרו לי להתמודד.
    ב4-5 חודשים אחרונים קרו כמה דברים לא נעימים כמו מצב כלכלי לא טוב ,פרידה מחבר, (דברים שכביכול רוב האוכלוסיה עוברת )..אני לא הצלחתי מסתבר להתמודד עם כל זה, והתקפי החרדה לא אחרו להגיע. היום אני במצב שקשה לי מאוד לצאת מהבית , כל הזמן מצב פאניקה. התרופות לא משפיעות .אני אוהבת נורא ללכת לים , אך לא יכולה ללכת לשם כי תמיד בחוף מופיע לי התקף נוראי, אני לא יכולה לרדת למכולת מתחת לבית שלי ,ישר דפיקות לב מואצות וקושי בנשימה, אני מרגישה שכשיש לי התקף חרדה סוף העולם מתקרב, כאילו אני עומדת למות או משהו נורא גרוע עומד לקראות , יש לי נדודי שינה, ואפשר להגיע שאני בקושי חיה בתקופה האחרונה, הרופא המטפל החליף לי לתרופה בשם "טרזודיל". לא הגבתי אליה טוב, הגעתי למיון , מסתבר שאני רגישה לתופעות לוואי שלה. הקאות שלשולים,נדודי שינה, ורטיגו . אני חסרת אונים. אני לא יכולה להתקדם בחיים שלי , אני לא יכולה להוציא רישיון נהיגה.קשה לי לצאת מהבית ,אני לא מצליחה לקחת את עצמי בידיים במצב חרדתי ולשכנע את עצמי שזה הכל נפשי. אני לא מצליחה. הסביבה מתחילה להתרחק ממני וזה עוד יותר מכניס אותי ללחץ. אני סה"כ בת 23 , יש לי הרבה חלומות אבל אני לעולם לא אצליח להגשים אותם בצורה הזאת. אנא עזרו לי בבקשה.\
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת חרדה קשה.

הוספת תגובה

• הפרעת חרדה קשה. - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    06/08/2011

שלום לך,

ממכתבך אני מבינה שבעבר התמודדת עם אנורקסיה, שנחשבת לאחת ההפרעות הקשות. הדבר מעיד על יכולת התמודדות טובה וכחות חזקים. בהמשך, עברת חוויות מצערות ודברים אחרים שגם איתם הצלחת להתמודדת בדרכך שלך. עם זאת, את אני מבינה שמוות אמך גרם לך למשבר משמעותי. את מרגישה לבד, חווה התקפי חרדה שמגבילים את תפקודך התקין, מונעים ממך לצאת מהבית ומהווחים מכשול רציני להתקדמותך בחיים לקראת השגת המטרות שאת מעריכה כחשובות. כעת לא מצליחה להתמודד בכוחות עצמך למרות שיש לך תובנה לגבי מצבך.

הדרך להתמודד היא קודם כול למצוא את האיזון התרופתי הנכון. תמשיכי להיות במעקב אצל הרופא המטפל. לעיתים, לוקח זמן כדי להתאים את התרופות. בנוסף, אני מאוד ממליצה לשלב טיפול תרופתי עם פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) שהוכיחה את עצמה כטיפול היעיל ביותר לחרדות. ניתן להוסיף גם טיפול בביופידבק. במהלך CBT תוכלי ללמוד כלים ומיומנויות של שליטה בחרדה בהווה למנוע חזרתיות של חרדה בעתיד.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    תרגישי טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוף סוף אני נפרד מהחיים האלה.
    אוטוטו בקבר
    05/08/2011

ברוך השם.

הוספת תגובה

• עזרה

מלי קמחי
    06/08/2011

מקווה מאוד שתשנה את דעתך ותגיע לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה