פורום חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא רוצה לחגוג את החג
    פסח
    25/03/2018

אני בתקופה לא טובה בחיים שלי, כל מה שאני רוצה זה להיות לבד ולישון. ההורים של מכריחים אותי לבוא לארוחת החג ואני ממש לא רוצה ואין לי מושג איך להתחמק מזה... בסדר הכל רק יהיה גרוע יותר שכל המשפחה המורחבת שם וצריך לדבר ולענות על שאלות שאני לא רוצה לענות עליהן...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא רוצה לחגוג את החג

הוספת תגובה

• דיכאון

יניב רוזן
    25/03/2018

היי,
    החג הוא לא הסיפור החשוב פה. לפחות לא עבורך. סביר שאתה חווה דיכאון קליני ועלייך לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי אשר הוכח כיעיל מאד לדיכאון וחרדה. אי אפשר לברוח מהעולם ומהחיים. הישארות במיטה רק מחמירה את מצבך. יחד עם זאת, התהליך צירך להיות הדרגתי וזה התפקיד של המטפל.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד אפשר לדעת אם לוקחים יותר מידי אפקסור?
    שרית ספיר
    22/03/2018

בעלי לוקח 3 שבועות אפקסור ונראה כאילו הדיכאון מחמיר , האם יכול להיות שהמינון גבוה מידי? ודווקא זה גורם לשקיעה?

הוספת תגובה

• תחילת נטילת טיפול תרופתי

יניב רוזן
    25/03/2018

היי שרית,
    לעתים קורה כי תחילת נטילת הטיפול התרופתי מלווה בסימפטומים של החרפה במצב. זה קורה המון, ובמידה והטיפול מתאים זה אמור להשתנות בשבוע הרביעי. במידה ולא, כנראה שהטיפול לא מתאים. בכול מקרה אתם חייבים ליידע את הרופא המטפל והא צריך להחליט מה לעשות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה שלא נרגעים
    אביבה
    21/03/2018

כבר חודש מאז הפעם הראשונה של התקף החרדה שהיה יותר כמו התקף לב אך הוחלט שזה התקף חרדה חיי נגמרו פשוטו כמשמעו ההתקפים הם על בסיס יומי וכל היום יש לי תור לפסכיאטר בשבוע הבא הרופאה שלי נתנה לי לוריוון אך כלום כל היום אני חייה עם ההתקפים שהכאבים והתופעות הפיזיות רק מתגברות מה עושים
    תודה
    אביבה

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי חרדה שלא נרגעים

הוספת תגובה

• פני לטיפול

יניב רוזן
    25/03/2018

היי אביבה,
    אנא פני לטיפול קוגניטיבי התנהגותי אצל מטפל המומחה בטיפול בחרדות. זהו טיפול מוכח מדעית ויעיל מאד. במקביל פני לפסיכיאטר.
    את לא יכולה להתמודד עם זה לבד.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ בעבודה והתקף פאניקה
    מירב
    20/03/2018

יש לי לחץ מטורף בעבודה, תוסיף לזה את הניהול של הבית ושל המשפחה ואני כל הזמן מוטרדת ואין לי רגע דל. אתמול היה לי משהו שאנשים אמרו לי שזה התקף פאניקה. אני לא יודעת אם זה נכון אבל זה מה שהם אמרו... אני יודעת שאני צריכה פסק זמן, אבל עם פסח בשבוע הבא זה רק הולך ומחמיר. מה שזה לא היה אני לא רוצה לחוות את זה שוב...

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ בעבודה והתקף פאניקה

הוספת תגובה

• התקף פאניקה

יניב רוזן
    21/03/2018

היי,
    יש להתייחס ברצינות רבה לסימנים שהגוף שולח לנו. ברור שאין את רוצה לחוות זאת שוב משום שזו חוויה מאד לא נעימה.
    יהיה זה נכון להאט את הקצב. למצוא זמן לבילויים והנאות כדי לאוורר את הנשמה.
    מעבר לזה ניתן לפנות למטפל ולעבוד על אלמנטים של הרגעות והרפיה, לשנות את דפוסי החשיבה הנוקשים ("אני חייב...) ולבנות הרגלים התנהגותיים בריאים ונכונים יותר.
    אל תזלזלי במצב. עלייך לערוך סדר בחיים שלך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלוטין ונוגדי דלקת שאנים סטרואידים
    לילי
    17/03/2018

בת 27 נוטלת פלוטין מזה עשר שנים בגלל דכאון בתקופת התיכון שעבר, אך אני מעוניינת להמשיך ולקחתו .
    בריאה .אין לי בעיות בריאותיות אחרות ידועות .
    שאלתי היא בפעם האחרונה הרוקח אמר ,שמומלץ לא לטול פלוטין עם אדוויל, נורופן, אדקס ,בגלל שיש בזה איבופרופן .באינטרנט קראתי שהכוונה היא לא לטול עם תרופות נוגדות דלקת NSAIDS.
    שאלתי היא ,האם הכוונה לא לטול פלוטין יחד עם כל התרופות NSAID(אם כן מה זה כולל) או הכוונה רק לאלה שמכילות איבופרופן .
    2)האם הכוונה גם שמומלץ לא לטול פלוטין יחד עם שימוש במשחה וולטרן או משחות אחרות NSAIDS ?
    3)כרגע איני בהריון אך רוצה לשאול ,האם יש בעיה עם נטילת פלוטין (פריזמה פרוזאק)בזמן ההריון ,האם זה גורם למומים בעובר או בעיות בלב ועוד ?מה ההמלצה בעיניין?
    המון תודה על הסבלנות והעזרה!!!

הוספת תגובה

• רופא מטפל

יניב רוזן
    19/03/2018

היי לילי,
    אני מאד מצטער אבל את השאלות הללו יש להפנות לרופא המטפל או לרופא המשפחה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות עקב גילוי מחלה אצל הבת
    אמא מודאגת
    15/03/2018

גילו אצל הבת שלי מחלה, היא מטופלת ונראה שהיא תהיה בסדר, אבל סף החרדה לא יורד לי. אני משתגעת המחשבות על הדברים הכי נוראיים רצות לי בראש כל הזמן וגם אחרי שאנחנו יודעים מה הצפי של המחלה והילדה ממש בסדר וחזרה לשגרה מלאה אני לא מצליחה להתשחרר

הוספת תגובה

• לחץ ממצב בריאותי

יניב רוזן
    19/03/2018

היי,
    ראשית חייבים לומר שאת לא חרדה אלא נמצאת במצב של לחץ גבוה. המחשבות הקטסטרופליות מעוררות את הרגש המתואר.
    נסי להרגע. לקחת נשימות. להיות אופטימית וחזקה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה לקראת התחלה חדשה
    הודיה
    13/03/2018

התקבלתי לתכנית מצטיינים בחו"ל שזה דבר אדיר שאני מאוד נלהבת ממנו אבל אני ממש מבועתת מפחד, אני לא יודעת את השפה המקומית, לא מכירה אף אחד שגר בעיר או בארץ שאני עוברת אליה ומעולם לא הצטיינתי ביצירת קשרים. אני יודעת שמה שחשוב זה הלימודים ואני מאמינה שבזה אני אהיה בסדר, אבל הלחץ לקראת המעבר ממש רודף אותי ומונע ממני לישון

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה לקראת התחלה חדשה

הוספת תגובה

• יצירת קשרים חדשים

יניב רוזן
    14/03/2018

היי,
    היות ואת יוצאת לארץ זרה ולסיטואציה אשר יוצרת התמודדות לבדך
    אני מציע לך בחום לעבור תהליך אשר מומחה בתחום הכישורים החברתיים והחרדה החברתית. כך תוכלי ללמוד ולקבל הדרכה שתכין אותך לאתגר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מקיום יחסי מין
    ירין
    11/03/2018

חברה שלי ואני אמנם מקיימים יחסי מין, אבל היא לא ממש משתפת פעולה, היא לא יוזמת, לא נוגעת באיבר, היא רק שוכבת שם. היא אומרת שהיא נהנית אבל אני לא מאמין לה, כל פעם שאני מנסה משהו קצת מעבר לתנוחה הרגילה היא מתכווצת ולא משתפת פעולה. אני חושב שיש לה חרדה מכל העניין, איך אפשר לעזור לה בלי לכפות עליה שום דבר?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מקיום יחסי מין

הוספת תגובה

• הרבה תמיכה

יניב רוזן
    11/03/2018

היי,
    אין בליבי ספק שהדרך פעולה היא על ידי שיחה. אני חושש שעלייך להסביר לה שאלתה אוהב אותה ותמך בה ובכול המשתמע מכך. אמור לה שיש לפעול כדי להביא לפתרון ואתה מתכוון לעמוד מאחוריה ולתמוך בה.
    אין לדעת, אולי בעבר עברה טראומה מינית שעד היום פועמת בה.
    אהבה, אהבה ועוד אהבה. ותמיכה ושותפות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב של ציפרלקס וקלונקס
    דנה
    07/03/2018

שלום רב,
    רופאת המשפחה נתנה לי מרשם לציפרלקס 10 מ"ג. מניסיון העבר אני יודעת שבתחילת הטיפול הוא מגביר לי את החרדות למשך שבועיים עד שלושה. שאלתי היא, האם אני יכולה לשלב את התחלת הטיפול עם קלונקס? (אני לוקחת לעיתים חצי כדור קלונקס 1 מג כאשר אני צריכה הרגעה מיידית) ואם כן, הכיצד לקחת? האם לקחת את שני הכדורים יחד או בהפרש שעות כלשהו?
    אודה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב של ציפרלקס וקלונקס

הוספת תגובה

• תחילת נטילת טיפול תרופתי

יניב רוזן
    08/03/2018

היי,
    שאלה זו צריכה להיות מופנה לרופא המטפל.
    באופן כללי ובגדר המלצה בלבד, כדאי שתקחי את הקלוניקס ברגע שהחרדה עולה. אולי אפשר לקחת רבע כדור פעמיים ביום. בוקר ואחר הצהריים. בכול מקרה אין לקחת ליותר בשבועיים עד שלושה. לאחר מכן צריך לפחית בהדרגה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עירפול חושים, חוסר פוקוס סטרס בגוף מכדורים
    עזרה דחופה
    05/03/2018

/03/18 23:09
    אני לוקח 250 סרקוול+ 20 סרוקסט במשך 3 חודשים. ולפני 3 ימים העלו לי את הסרקוול מ- 200 מ'ל ל- 250 מ'ל ובזמן העלאה אני חש תחושה של עירפול חושים, חוסר פוקוס,סטרס בכל הגוף. שכל העולם רץ בהילוך מהיר. שמתי לב ודגש על החומרה של התרופות הפסיכאטריות שיש הרבה תןפעות לוואי ובתכלס רק מדכאים את הבעיה ולא פותרים לגמרי. אני לא יודע עם התחושוץ זה מסטרס שאני עובר בחייפ עקב חוויות לא נעימות בזמן האחרון. או שזה תופעה של העלאת הכדור.

הוספת תגובה

• תופעות לוואי

יניב רוזן
    07/03/2018

היי,
    אמת. לתרופות פסיכיאטריות יש תופעות לוואי. לחלקן אפילו תופעות לוואי רבות. כמו תמיד זה שיקול של עלית מול תועלת. לי נשמע שהתופעות עולל הסטרס הן תופעות לוואי של הכדורים. חלקן עוברות תוך מספר שבוע. ידוע שבתחילת נטילת כדור עשויים לקבל תוצאה הפוכה כדוגמת העלאת סטרס וחרדה.
    אם התופעות לוואי בלתי נסבלות גש לרופא המטפל ודווח לו על כך. עם אתה מרגיש שאתה יכול להתמודד עם תופעות הלוואי כדאי שתמתין עד חודש ימים מאז
    תחילת נטילתן.
    אתה צודק תרופות לא נותנות פתרון מלא ברוב המקרים. תפקידן האמתי הוא לאפשר טיפול פסיכולוגי מוצלח, החלמה ואז הפסקתם בצורה הדרגתית
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית בגיל מבוגר
    עדנה
    04/03/2018

שלום רב,
    אני בת 78 ואני שוקלת לעבור לדיור מוגן. בעלי נפטר לא מזמן ואם אבחר בצעד הזה אעשה זאת לבד. אני מאוד חוששת מהמעבר הזה, למרות היתרונות הרבים שיש בו מבחינת נוחות ושירותים, אני מאוד חוששת מהפן החברתי דווקא. כמדומני שזה נכנס תחת הקטגוריה של חרדה חברתית. איך אפשר להתגבר על זה ולעשות את הצעד?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חברתית בגיל מבוגר

הוספת תגובה

• השתלבות במקום חדש

יניב רוזן
    05/03/2018

היי,
    אני לא יודע מה רמת החרדה? מה ההיסטוריה של החרדה?
    יחד עם זאת, צריך להבין שהרבה אנשים שמגיעים למקומות חדשים זמן ההשתלבות הוא איטי.
    כמו כן ניתן לפנות למטפל קוגניטיבי התנהגותי שילווה אותך בתהליך ההשתלבות. ידריך ויחזק אותך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקיעות בחיים כבר כמעט שנתיים
    אנונימית
    28/02/2018

בת 29.מאובחנת כבורדרליין. כבר כמעט שנתיים לא מצליחה למצוא עבודה .אין לי סדר יום .ונדודי השינה שלי גברו .לאחרונה חזרו לי תופעות של דכאון. דכדוך .חרדות לצאת מהבית. . ואני רוצה לעשות הרבה דברים עם החיים .אבל אין כסף ופחד להתמודד עם אנשים משתק..
    יש לי מאמנת אישית שעושה לי שיחות. התחלתי גם ללכת לטיפול של דיקור סיני .ו אבל החיים פשוט עוברים לידי. בלי שתהיה לי יכולת לעבוד ללמוד להתקדם כמו כולם.

יש לי רק את האשה שלי .שתומכת בי והיא הבית שלי והכל בשבילי. כבר 10 שנים אנו בזוגיות. ורק היא מביאה לי כוחות להמשיך ..
    באשר לטיפול תרופתי. בעבר הייתי באינספור טיפולים גם תרופתיים. וזה לא עזר. אז אני נגד תרופות פסיכיאטריות. אז בבקשה לא לתת לי המלצה ליטול תרופות כי אני לא מאמינה בהם וזכותי.

הוספת תגובה

• טיפול סכמה תרפיה

יניב רוזן
    02/03/2018

היי
    הטיפול ״סכמה תרפיה״ הוא הטיפול הפסיכולוגי המקובל ביותר היום בעולם להפרעה גבולית. הטיפול הוכח כיעיל להפרעה. אני חושב שלפנות למאמן אישי זה לא הדבר הנכון בכללי. פנה לדר עופר פלד. עופר הוא מטפל מרכזי בתחום. כנס לדף לקבוצת סכמה תרפיה בפייסבוק.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר היענות שגורם לתגובה מוגזמת
    טרי
    27/02/2018

אני מאוד רגישה מבחינה חברתית והרבה פעמים אם אין חוסר היענות לרצון שלי להיפגש ולעשות דברים אני ממש מרגישה כאילו תקעו בי סכין, זה גומר אותי ואני יכולה לבכות על זה שלא ענו לי להודעה או שלא חזרו אלי לטלפון... אני לא יכולה להמשיך להיפגע ככה כל פעם, זה גומר אותי

הוספת תגובה

• חרדה חברתית- פני לעזרה בבקשה

יניב רוזן
    02/03/2018

היי,
    הרגישות שאת מתארת היא משותפת לאנשים רבים המתמודדדים עם חרדה חברתית. כך למשך כאלה שלא עונים להם מרגישים מיד שלא רוצים אותם. אחרים מאד נפגעים אם מבטלים להם מפגש. ועוד ועוד דוגמאות כאלה.
    בטיפול קוגניטיבי התנהגותי בודקים מהי הפרשנות שאת נותנת לאירועים הללו ולומדים לשנותם אותן במחשבות חיובית אדפטיבית וגמישות. בטיפול עובדים על חשיבה חברתית נכונה, ומהי התנהלות חברתית נכונה, יחדיו עם כישורים חברתיים כמו ניהולי חבריות, הדדיות, אסרטיביות וכול מיומנות אחרת.
    פני למטפל שמומחה בתחום. אז תזניחי את עצמך.
    בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול סכמה תרפיה

יניב רוזן
    02/03/2018

היי
    הטיפול ״סכמה תרפיה״ הוא הטיפול הפסיכולוגיהמקובל היום בעולם להפרעה גבולית. הטיפול הוכח כיעיל להפרעה. אני חושב שלפנות למאמן אישי זה לא הדבר הנכון בכללי. פנה לדר עופר פלד. עופר הוא מטפל מרכזי בתחום. כנס לדף לקבוצת סכמה תרפיה בפייסבוק.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובל מדיכאון חרדות היפוכונדריה
    דן
    25/02/2018

אני סובל מדיכאון חרדות היפוכונדריה המון שנים .נול קסנקס הרבה שנים באופן קבוע 1 מיליגרם בוקר. 1 מיליגרם ערב.השאל האם קפיצות שרירים כאבי שרירים כבר 6 ששנים יכולים להיות מהפרעות החרדה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של הטיפול התרופתי

יניב רוזן
    25/02/2018

הי,
    ייתכן מאד שהתנועות הלא רצוניות וכאבי השרירים הם חלק מתופעות הלוואי של הטיפול התרופתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף חרדה אחרי שנים שקטות
    מיכל
    22/02/2018

עבר של התקפי חרדה, כבר כמה שנים בלי תרופות ועד עכשיו לא היו בכלל התקפים. לאחרונה היה לי התקף, בלי שום סיבה מיוחדת. מה גרם לשינוי הזה? לחזור לטיפול תרופתי?

לקביעת תור
    סגירה
    התקף חרדה אחרי שנים שקטות

הוספת תגובה

• התקפי חרדה לאחר שנים

יניב רוזן
    25/02/2018

היי,
    התשובה היא חד משמעית, לא לחזור לטיפול תרופתי. אחרי שנים שקטות והפסקת טיפול תרופתי פרושם שביססת תשתית חזקה מול החרדה. לבטח חווית חוויות בתקופת זמן זו. פיתחת דפוסי חשיבה חיוביים וכו.
    לטיפול תרופתי כאשר אין ברירה. זה לא המצב שלך. חבל להתחיל עם טיפול תרופתי. יכול להיות שאתה קצת בלחץ, או דאגה, או שחווית אירוע שלילי שעוררו את החרדה. טיפול קוגניטיבי קצר תלמד להבין את המצב שגרם לחרדה.
    תתחזק ותחזור לחיים הרגילים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה