מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נטייה לדיכאונות ודיכאון אחרי לידהגיתית20/02/2018
יש לי נטייה לדיכאונות, לא מטופלת בתרופות וכרגע לא בטיפול. אני בתחילת הריון ראשון ואני ממש מפחדת מדיכאון אחרי לידה ואני עוד יותר מפחדת שזו הולכת להיות נבואה שמגשימה את עצמה... יש דרך, עדיף לא תרופתית, למנוע את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תרופתי למניעת דיכאון במהלך ההריון
יניב רוזן22/02/2018היי,
ישנן מספר תרופות מקבוצת ssri הנחשבות לבטוחות יחסית לזמן הריון. יחד עם זאת, חשוב להבין שתמיד עדיף להימנע מטיפול תרופתי. אי לכך, אפשר גם לחשוב על על טיפול קוגניטיבי התנהגותי כאשר המטפלת מלווה אותך במהלך ההריון ולאחריו, ואפילו מעט לפניו. טיפול יכול למנוע את התפתחות דיכאון.
באופן כללי יש גם צורך בהערכת מסוכנות להופעת הדיכאון. אני הייתי ממליץ לך לפנות למטפלת בתחום ולבחון את תרומתה לחיזוק הביטחון העצמי שלך, שינוי צורות חשיבה וקבלת הדרכה נכונה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ורצון להכנס להריוןנועה16/02/2018
היי
אני בת 32, סובלת כבר 13 שנה מחרדות עקב מות אבי. לפני חצי שנה הפסקתי ליטול כדורים וכעת מאד קשה לי עקב משבר שחוויתי. אני רוצה להכנס להריון בקרוב, אשמח אם תוכלי להמליץ לי על כדור לחרדה שהוא "הרע במיעוטו"... הכי פחות מזיק... והכי מומלץ לנשים בהריון, ניסיתי לחקור, וחיפשתי תרופות מקבוצת a אך לא הצלחתי למצוא רשימה מסודרת. הרופא נתן לי מרשם של ציפרלקס, אך אני חוששת, אולי סרדנה? אשמח לעזרה. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תרופתי בזמן היריון
יניב רוזן20/02/2018היי,
בסוגיות של ניטלת כדור, ובוודאי בזמן הריון, יש להתייעצות עם הפסיכיאטר בלבד. באופן כללי החשיבה היא עלות מול תועלת. מה שכן חשוב זה להתחיל את הטיפול התרופתי לפני הכניסה להריון כאשר האישה מיוצבת.
ישנם כדורים שידועים כיותר מתאימים ופחות מזיקים. אבל כמו שאמרתי יש לפנות לרופא מומחה בתחום.
מה שעוד ניתן לעשות זה לנסות טיפול קוגניטיבי התנהגותי לפני ובמהלך ההריון.
ייתכן מאד שהטיפול השיחתי ימנע את הצורך בטיפול תרופתי.ק
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוביה מכדורים איזה טיפול להתחיל?ה14/02/2018
רציתי לשאול איזה טיפול יתאים לי אני סובלת מפוביה מכדורים ופחד מתופאות לוואי שלא יגרמו לי לנמנום או לישון עברתי פוסט טראומה מכדור שינה, כל דבר כזה מונע ממני לטפל בעצמי בכל סוג של תרופה ואני מזניחה את עצמי עד כדי כך שהפחד הוא יותר חזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול קוגניטיבי התנהגותי CBT
יניב רוזן15/02/2018שלום,
הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי מתאים ביותר לטיפול בחרדה. בטיפוח עוסקים בשינוי דפוסי חשיבה, ומעורכים תהליך של חשיפה הדרגתית לגירוי המאיים.
הטיפול מותאם מטרה וצרכים. כיום זהו הטיפול הנפוץ ביותר בעולם המערבי.
ניתן לקרוא המון ברשת על הטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטות הרגעה מהתקפי חרדהלירון13/02/2018
אני חרדתית ומדי פעם יש לי התקפי חרדה. האם יש שיטה להירגע בזמן התקף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף חרדה
יניב רוזן14/02/2018היי,
בטיפול קוגניטיבי התנהגותי לומדים מגוון רחב של אסטרטגיות ישירות ועקיפות להתמודדות עם החרדה. אם את סובלת מהתקפי חרדה כדאי לטפל בזה.
ובכול אופן, אפשר תמיד לצאת מהאירוע, ללכת לשירותים כדוגמה, להסדיר את הנשימה על ידי נשימות עמוקות ואיטיות.
ניתן לנסות ליצור הסחות דעת, או הרחבת הדעת ולנסות לחשוב או להתמקד בדברים אחרים.
אגב, אם את לבד אפשר לעשות קצת ספורט זה עוזר לפרק את האדרנלין ומוריד את החרדה.
שימי לב למחשבות שלך ולשעבר הפנימי שלך. לעיתים יוצרים הפרדה וריחוק בין המחשבות של החרדה לבין המחשבות שלי. ארגון וסידור המחשבות יכול להועיל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בעוצמת הטעם באוכלטל10/02/2018
שלום לכולם,השאלה מופנת לכל מי שסובל מהפרעת דה-פרסונליזציה/דה ראליזציה האם הרגשתם שינוי -בעוצמת הטעם באוכל ,חוש הריח , או ירידה בחדות הראיה ??? , אשמח לתגובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בחדות החושים
יניב רוזן14/02/2018היי,
כידוע מצבים אלו עשויים לגרום לחידוד החושים וגילוי רגישות יתרה לאור לרעש וכו׳.
במקרים אחרים, עלול להיווצר מצב הפוך של כהות חושים שבא לידי ביטוי בחוסר טעם באוכל כדוגמה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגישה שאני מאבדת את עצמי לדעתרוית09/02/2018
אני באמצע גיל החמישים,עזבתי את הארץ לפני עשרים וחמש שנה,ילדתי ילד ומיד התגרשתי,גדלתי את הבן לבד אבל ממש לבד,לא חברים לא משפחה לא עזרה הייתי לגמרי לבד,הדבר היחיד שנתן לי מעט חיי חברה היה בית הכנסת,כל שבת הייתי מגיעה עם הבן שלי,למרות שהייתי החד הורית היחידה בבית הכנסת,הרגשתי את העניים המבקרות,וכך עברו השנים עם הרבה סבל,עקב זה שהבן שלי פתיח בעיות חברתיות,לא באשמתו,פשות החברה לא קבלה אותו,אני נלחמתי בשיניים שיהיו לו חברים ,תמיד הזמנתי את כול הכיתה,כך הבן גדל במצב של לחץ חברתי,בית חד הורי לאימא שחייה גם בסוג של בידוד,היו חברים שניכנסו אל חיי וכך גם עזבו לעומת שבאו,החיים המשיחה לעבור בן הארץ לאירופה,הרבה נסיעות,כל הזמן ביחד צמודים עד גיל שמונעשרה,שהבן הכיר בחורה עם מניה דיפרסיה שגרמה לו להרס ,ואני לא היה לי זמן לרחם על עצמי לנוח עזרה,הייתי צריכה להיות מסביב לשעון לעזור לו,עד שבמזח הצלחתי להחזיר אותו הביתה,היה על סף מוות,הוא חזר הביתה,דיכאוני שלחתי אותו לפסיכולוג וגם לעצמי,הוא התחיל להיות שטלתן ועצבני,הגיע למצב של מדים לפעמים,פחדתי לשון בלילות,עכשיו שוב הוא הכיר בחורה,שהיא גם במצב נפשי לא בריא,ואני כבר לא החזקתי מעמד יותר והתמותתי נפשית,הגוף חולה לגמרי מהנפש השבורה,אני לגמרי לבד אן לי עזרה ,בוכה בלי סוף לא ישנה,קבלתי כדורים לדיכאון,בלעתי את הריאיון והרגשתי שאני מתה,זרקתי את זה מיד אני וכדורים אן מצב,אני לא יודעת אזה אפשרויות עוד,ישבנים אני שומעת את הזעקה אילמת מצד הבן שלי,הוא מתרחק ממני ללא סיבה ,לא רוצה שום קשר,אני לא עושה בקורת רק מקבלת אותו כמו שהו ואוהבת אותו כאימא,אהבה ללא תנאי,ועכשיו התעורר בי פניקה וחרדת נטישה,שהתעורר קני ראה מהילדות,בקיצור אני בבלגן רציני עם עצמי,צריכה עזרה דחוף ולא מוצת שום מוצא,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להיבנות מחדש
יניב רוזן09/02/2018היי,
ישנה בדיקה גנטית שאפשר לעשות להתאמת טיפול תרופתי. הבדיקה מפרטת מהם הכדורים שהם בסבירות הגבוה ביותר להועיל לך עם הכי פחות תופעות לוואי.
המקרה שלך נשמע מאד מורכב. לדעתי יש צורך להתחיל לעשות סדר במה שיש לך שליטה מלאה עליו - את! אני ממליץ לך בחום לגשת לטיפול באמצעותו תוכלי לבנות את עצמך, ולהבין כיצד לבנות שוב מערכת יחסים בריאה עם הבן.
מאחל לך הצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות חוזרות לגבי מוות של הורהגלי08/02/2018
אבא שלי נפטר לפני כמה שנים, שני האחים שלי לא גרים בארץ שזה אומר שרק אני ואמא שלי פה. יש לנו קשר מאוד טוב וקרוב. אני רווקה ואין לי זוגיות או משפחה ואמא שלי חגגה לא מזמן 70 ומאז אני כל כמה ימים נכנסת לחרדה שמשהו יקרה לה ומה אני אעשה כשזה יקרה, החל מתחושת הבדידות אחרי לכתה וכלה בפנים הטכניים של לוויה ושבעה. וכל זה כשאני לבד לבד לבד.אני יכולה להיכנס להתקף בכי של כמה שעות טובות אחרי קו מחשבות כזה... אני יודעת שמוות של הורה הוא בלתי נמנע אבל אני ממש חרדה מהרגע שזה יקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות חוזרות לגבי מוות של הורה
יניב רוזן09/02/2018היי,
מובן שהעובדה שאת לבד מקצינה את המצב. את מציינת שלא ניתן לעשות דבר לגבי הסוף הטבעי של כול אדם ומובן שגם זה נכון. אני חושב שאת צריכה לנסות לבנות זוגיות. האם את פועלת בנושא?
לחרדה יש תכונה מיוחדת. היא יודעת לנוע בזמן. אירוע עתידי יכול להיחוות כאילו הוא קורה עכשיו. וגם אירוע מהעבר.
נסי להרגע. אימך בחיים ואין לדעת מה עתיד לקרות. מאידך, בהווה את יכולה לבנות את עצמך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון וחרדה לאחר פרידה קשהאריאל05/02/2018
היי,
כתבתי פה לפני מס׳ שבועות. אני אחרי פרידה די טראומטית בשבילי. היינו יחד 5 שנים וזו הייתה הזוגיות הראשונה שלי (אני בת 26).
עברו חודשיים והמצב הנפשי שלי לא טוב בכלל. יש לי מחשבות אובססיביות סביב עניין הפרידה, אני לא מפסיקה לחשוב ולא מפסיקה להאשים את עצמי בכל מה שקרה. אני בחרדה נוראית להישאר לבד כל החיים ולא למצוא זוגיות בעתיד. אני בסערה פנימית אדירה לא מצליחה למצוא שלווה אפילו לרגע. בוכה כל היום ובקושי מתפקדת בעבודה. אני בטיפול פסיכולוגי אבל לא נראה שזה עוזר לי.
מה עוד אפשר לעשות? חשבתי על תרופות טבעיות כמו רמוטיב.
איך לצאת מהמערבולת הנוראית הזאת? אני מרגישה שהעולם הפנימי שלי נופץ לחלוטין. אין לי טעם לחיים ואני הרבה פעמים הולכת לישון ומתפללת לא לקום בבוקר. הלוואי הלוואי שזה כבר יקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CBT יכול לעזור
יניב רוזן06/02/2018היי,
מצבך הולך ומסתבך. אני לא חושב שיש לך זמן מיותר לבזבז. לטעמי האישי הטיפול המומלץ
לך הוא פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית. דברי עם הפסיכולוגית שלך ותשאלי איזה טיפול אתן עושות? טיפול דינאמי לא מתאים לך. דבר אחר, מה שחשוב שתבחיני במגמת שיפור במצבך. לא מחלימים ביום אחד, זה לוקח קצת זמן, אבל צריך לזהות שיפור חיובי.
זה מאד חשוב מה שאני מסביר לך. אפשר לסייע לך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עישון סמים מגביר חרדות?אסף01/02/2018
יש לי חבר שכל פעם שהוא מעשן סמים נראה כאילו הוא נכנס לחרדות. הוא אומר שמה פתאום ושאין קשר ושהוא בכלל לא חווה חרדה אבל אני לא ממש מאמין לו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמים וחרדות
יניב רוזן01/02/2018היי,
התשובה הוא חד משמעית כן. ועוד חמור מכך, בתי החולים הפסיכיאטרים מלאים בחורים צעירים שהגיעו לאחר שימוש בסמים והתפרצות של חרדות קשות ואף פסיכוזה. חשוב לזכור שקנביס הוא סם פסיכואקטיבי העלול לגרום להתפרצות של מחלת נפש ואף להחמיר מצב קיים.
ישנם אנשים שבהחלט עישון סמים לא מתאים להם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר מימוש עצמי בגלל ההוריםשירן30/01/2018
אני אמורה להירשם עכשיו ללימודים. יש לי ציונים טובים ובאופן עקרוני אני יכולה להתקבל להרבה מאוד מסלולים מבוקשים. אני רוצה ללמוד אמנות באופן מעשי, אני מאוד אוהבת לצייר וליצור אבל ההורים מתעקשים שאני צריכה ללכת לאוניברסיטה וללמוד משהו מעשי. ניסיתי להתמקח איתם שאלמד אמנות ומשהו יישומי באוניברסיטה אבל הם לא מוכנים ובגלל שזה הכסף שלהם אין לי באמת הרבה ברירה. זה ממש מעציב אותי שאני לא יכולה לממש את עצמי, לחסוך כאלה סכומים לבד אני לא יכולה וגם ההורים שלי יכעסו עלי... לא יודעת מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגשמת חלומות
יניב רוזן30/01/2018היי שירן,
אני משוכנע שכול איש טיפול היה מנחה אותך לא לוותר על החלומות שלך ולהתעקש עליהם. הבעיה שלעתים צריך לעבוד קשה כדי להגשים אותם. נסי אולי לפנות לאיש מקצוע שייסע לך למצוא פתרונות יצירתיים לבעיה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה חוזרת מפני חרדההדר28/01/2018
בגלל אירוע קשה ומלחיץ חוויתי התקף חרדה ראשון, זה היה נורא. באופן עקרוני אני לא אדם חרדתי, אבל מאז האירוע או יותר נכון מאז ההתקף, אני מפחדת מהתקף חרדה חוזר. זה מצב אבסורדי אבל אני לא מצליחה להשתחרר ממנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מלחוות חרדה שווה חרדה.
יניב רוזן28/01/2018היי,
הצורה הפשוטה להסביר חרדה היא פחד (חרדה) מפני אירוע או רגש חרדה. כך שמה שאת מתארת נורמלי לחלוטין במסגרת הבעיה. חשוב להבין כי כול עוד את חוששת לחוות חרדה כך הסיכוי לחוות חרדה גדול יותר. אני ממליץ לך בחום לטפל בעצמך ולפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי ממוקד בחרדה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה לגבי עתידו של בן הזוגגיא25/01/2018
בן הזוג שלי פוטר מהעבודה ועכשיו הוא חותם אבטלה. במקום לנסות לחפש עבודה הוא מוצא לו כל מיני חוגים ופעילויות, שמצד אחד אני מאוד בעד כי אני ממש לא רוצה שהוא יישאר בבית כל היום ויהיה בדיכאון, אבל מצד שני הוא נרשם לקורסים של שנה, כאילו האבטלה לא תיגמר בעוד כמה חודשים והוא יהיה צריך למצוא עבודה. זה מאוד מלחיץ אותי לגבי העתיד הכלכלי שלנו וניסיתי לדבר איתו על זה והוא רק אמר שמה שהוא צריך עכשיו זה עשייה כדי לא להיכנס לדיכאון, וזה אפילו מלחיץ אותי עוד יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוכנית פעולה
יניב רוזן25/01/2018היי,
ישנם דברים שזקוקים לבירור עמוק יותר כדי להבין את התמונה במלואה. אם נסתכל ברמה הרדודה ברור כי עולה צורך להמשיך לשלוח ק.ח ולחפש מקום עבודה חדש. יחד עם זאת, אני לא יודע איזה קורסים בעלך עושה ומה מטרתם?
אולי יש בדעתו לחפש אפיקים חדשים. בכול מקרה הכול צריך להיות ברור, ועל השולחן. לסיום, זה טוב שאדם עסוק ולא שוקע במיטתו או בייאושו, אבל צריך גם תוכנית פעולה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באלפרליד להתקפי חרדהמאיר22/01/2018
שלום.
אני בן 40 ובשבוע האחרון אני מרגיש חוסר שקט וחרדה....דבר זה מקורו בעניין משפחתי שגורם לי ללחץ אך אמור להסתיים תוך שבוע עד 10 ימים.
פנימי לרופא משפחה והוא נתן לי תרופה אלפרליד 0.5 שאלתי האם תרופה זאת יכולה לעזור לי נקודתית לתקופה הלחוצה שאני חווה ולמנוע את התקפי חרדה שפוגעים בי מאוד.
אם כן , אשמח אם תוכל להגיד לי כמה כדורים מומלץ לקחת ביום.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנה לרופא שוב
יניב רוזן25/01/2018היי,
הכדור שקיבלת הוא אכן כדור ממוקד שמטרתו לעזור להתמודד עם חרדה בטווח הקצר בלבד. צר לי, אבל לגבי מינונים רק רופא יכול לתת לך תשובה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על שיטה להירגעות מידיתאורלי21/01/2018
אני סובלת מהתקפי חרדה קלים, בעיקר לפני בסיטואציות חברתיות אבל גם לפני מבחנים או דברים שמאתגרים אותי כמו הליכים בירוקרטיים. האם יש שיטה מידית שיכולה לעזור לי בזמן ההתקפים עצמם? חוץ מנשימות שקצת מרגיעות אבל לא מספיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מלא יעניק פתרון
יניב רוזן21/01/2018היי,
לדעתי עלייך לעבור תהליך רציני יותר בעזרתו תוכלי ללמוד אסטרטגיות משמעותיות להתמודדות עם חרדה. אין טעם לחפש פתרון קסמים כי בד״כ אין כאלה. לעומת זאת, הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי מעניק סל כלים מאד משמעותי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מפסיק לכעוס על עצמיאלעד18/01/2018
בכל רגע נתון שבו אני לא עסוק במשהו אני כועס על עצמי, על דברים שעשיתי לפני חמש דקות ועל דברים שעשיתי לפני 5 שנים, על דברים שאמרתי ועל דברים שלא אמרתי. המחשבות האלה והכעסים לא עוזבים אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות ורגשות
יניב רוזן18/01/2018שלום,
אני חושב שאתה ביקורתי מאד כלפי עצמך, מלקה את עצמך, עסוק בהשוואות ובניתוחים אישיים (האינסטינקט הפנימי שלי הוא שגם הייתה לך ילדות לא קלה, אבל זזו רק הערכה. אני מציין זאת רק משום שאם אכן כך הדברים אז כדאי שתשים לב לפסקה השנייה). בתנאים הללו אין פלא שאתה מתקשה למצוא שקט, שלווה ונחת.
אני ממליץ לך בחום לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי. בטיפול עוסקים ברבדים החשיבתי, לומדים לשנות את העיסוק במחשבות, ולהפסיקן. קיימת עבודה רגשית והתנהגותי כי המחשבות הללו שאתה מתאר משפיעות ויוצרות את הכעסים ושפיעות על הבחירות ההתנהגותיות שלך שמחזקות את המחשבות השליליות והרגש.
אתה מוזמן ליצור איתי קשר טלפוני לשם קבלת ייעוץ
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)