מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מומחה לחוו"ד פסיכיאטרית רפואית או משפטיתאדי לפיד04/07/2017
מבקש לקבל פרטים של פסיכיאטר שיושב בוועדות המוסד לביטוח לאומי לקבל חוו"ד רפואית או משפטית לביה"מ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפורום
שרון לויט04/07/2017היי אדי,
בפורום לא ניתן לתת המלצות על רופאים ספציפיים (מה גם שאיני יודעת מי יושב בוועדות כאלה).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש להתגבר על דיכאון וחרדות ללא תרופותדניאל01/07/2017
שלום רב, אני מספר שנים הייתי מטופל בתרופות SSRI עם הצלחה יחסית, לאחרונה הפסקתי את השימוש על דעת עצמי, התסמינים של דיכאון וחרדה חזרו לי אך אני לא ממהר לחזור ושוב לקחת את התרופות, אני מנסה למצוא פתרון אחר ורציתי להתעייץ כאן בפורום, מה עוד ניתן לעשות במקום השימוש בתרופות,האם ישנם בדיקות שאפשר לבצע שיכולים לזהות מה המקור לכך.
בדיקות דם יותר מקיפות? מה לגבי בדיקות כמו שיער,רעלים ומתכות וכו'.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות
שרון לויט04/07/2017היי דניאל,
מדוע אתה זקוק לבדיקות הרפואיות? המקור לחרדות הוא לא רפואי, אלא פסיכולוגי.
האם הכוונה היא שהחרדות הן בקשר לסימפטומים פיזיים, ואתה חושב שבדיקות ירגיעו אותך? אם כן, הבדיקות רק יחמירו את המצב. אולי באותו הרגע שבו אתה מקבל את התוצאות אתה רגוע יותר, אך זמן לא רב לאחר מכן החרדה חוזרת, עם מחשבות כמו: "אולי עכשיו יש לי משהו? הרי עבר זמן מאז הבדיקה". "אולי לא בדקו כמו שצריך/ כל מה שצריך?" וכו'. זו כנראה הסיבה שאתה כבר "לא מאמין" לבדיקות הדם הסטנדרטיות ומחפש בדיקות נוספות.
לשאלתך, בהחלט יש דרך לא תרופתית, ואפילו טובה יותר, להתגבר על חרדות ודיכאון. זהו טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), אתה מוזמן לחפש חומר ולקרוא עליו. קיים חומר רב. הטיפול נותן לך כלים להתמודד עם הבעיות, וכך להתגבר עליהן. למשל, לעבוד על מחשבות מכשילות כמו אלה שציינתי למעלה, ועל התנהגויות שמנציחות את הבעיה (כמו ביצוע עוד ועוד בדיקות ובקשות אישורים ש"הכל בסדר").
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלאת מינון של ציפרלקסבטי23/06/2017
בת 52
מזה 9 שנים נוטלת ציפרלקס 10 מג שהיה מצוין.
בחודשיים האחרונים בשל הפרעות שינה, לחצים ודפיקות לב- החליט הפסיכיאטר להעלות לי את המינון ל 15מג.
שאלתי היא- תוך כמה זמן אני אמורה להרגיש הקלה? והאם אני צפויה לתופעןת לוואי בשל הגדלת המינון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס
שרון לויט24/06/2017היי בטי,
איני רופאה. עדיף להפנות את השאלות האלה לפסיכיאטר שלך, הוא יוכל לומר לך בוודאות.
ידוע לי שבעת העלאת מינונים, יכולות לגבור תופעות הלוואי שאת גם כך חווה (אם יש לך תופעות לוואי כאלה). בכל מקרה, זו עלייה קלה במינון והגוף כבר רגיל לתרופה, כך שסביר להניח שיהיה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ידוע הקשר בין דיכאון קליני לבין מניפולטיביות ושקרנות כפייתית?ענת12321/06/2017
שלום לכולם, אני מנסה להבין התנהגות של אדם מאומץ אשר אובחן בדיכאון קליני כבר בגיל 16, היום הוא בן 27, לא מחזיק מסגרות כמו עבודה, מערכות יחסים, לימודים, כמו כן לא סיים בית ספר, ללא בגרויות. האדם הזה, נוהג לשקר לכל הסובבים אותו, מהשקרים הכי קטנים ועד להכי גדולים ובתדירות מאוד גבוהה (בעיקר להורים שלו ולחברות שהיו לו לאורך הדרך), בנוסף, שמתי לב להתנהגות מניפולטיבית במיוחד, כאילו כל הזמן צריך להצדיק מצב מסויים ולא לוקח אחריות על המעשים שלו. אשמח אם מישהו יודע לעזור לאבחן מה קורה פה, האם זה משהו הגיוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שרון לויט21/06/2017היי ענת,
קודם כל, מה שבטוח- אין כל קשר לדיכאון שאיתו הוא מאובחן.
יכולות להיות סיבות שונות להתנהגותו- שקרנות פתולוגית, הפרעת אישיות אנטי סוציאלית, וכו'. אני לא יכולה לאבחן על סמך תיאור בלבד...
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין לי לאן לצאת בבוקרלימור19/06/2017
היי שרון, כמו שכתבתי לך אני חסרת עבודה כרגע וכל בוקר שאני קמה אני נכנסת לאיזושהי סוג של חרדה שאין לי חשק ולאן לצאת בבוקר. לחוג אין לי כסף כרגע להתנדבות זה לא הצליח ניסיתי אך זה לא הצליח מצד אחד אין לי חשק לצאת החוצה מצד שני זה מכניס אותי לסוג של חרדה שאין לי חשק לצאת בבוקר וגם אין לי לאן. סך הכל הכל טוב יש לי בית משפחה באמת לא חסר לי כלום חוץ מעבודה. לטיפול אני לא זוכרת עם כתבתי לך אבל אני לא רוצה כרגע התנסיתי וזה לא עשה לי טוב. אשמח עם תוכלי לתת לי עצה מעשית איך לא לקום בחרדה ולחשוב שאין לי חשק או לאן לצאת? אני מודה לך שרון יום נפלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שרון לויט20/06/2017היי לימור,
אני לא חושבת שיש דרך לא לקום בחרדה, אבל אפשר להחליט לתת לה פחות מקום וחשיבות, ולהמשיך כרגיל. יותר לקבל ו"לזרום" עם הבוקר וכל התחושות הלא נעימות שלו.
אפשר לצאת בבוקר להליכה ברחוב או במקום אחר (שיש בו טיילת למשל), אפשר ללכת לים, אפשר למכון כושר, לעשות הליכה קצרה למכולת לקנות דברים וכו'. לא חייבת להיות מסגרת מסודרת של פעילות כדי לצאת בבוקר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שרון על עזרתך בפורום
לימור21/06/2017שיהיה לך יום נפלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטראל תוספת לטיפול אנטי דכאונישירן17/06/2017
שלום,
הרופא נתן לי טיפול חדש- במקום ציפרקלס לוסטראל פעמיים ביום בבוקר ובערב בנוסף העלה לי את האפקסור ל 220 מ-150 וממשיכה עם הסרווקאל 75 לפני השינה.
אני מרגישה שהחרדה התגברה, אני לא רוצה פתאום לישון בדירה שלי לבד והתקפי בכי קשים.
האם זה כתגובה ללוסטראל? או שזה פשוט לנפש נמאס מהשגרה חסרת המשמעות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל
שרון לויט20/06/2017היי שירן,
יכול להיות שמדובר בתופעת לוואי של החלפת התרופות. אם שום דבר אחר לא השתנה בחייך, סביר להניח שזה זה. בכל מקרה, כדאי לשאול את הפסיכיאטר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיסתימיה דכאון עמיד וטיפול חדשסיוון12/06/2017
היי לכולם,
אני בת 28 ולפני חצי שנה אובחנתי בדיסתימיה
לאחר תקופה של 5 שנים ומיליון תרופות ומטפלים-
הרופא החדש נתן לי אפקסור 220 לוסטראל 50 בבוקר ובלילה לוסטראל 50 ו-75 מג סרווקואל.
אני מאוד מפחדת מהטיפול החדש, יומיים שלא נרדמתי ולקחתי לוריוון מרגישה חולה ובוכה המון.
מישהו יכול לעודד אותי בבקשה? ולהגיד לי שזה יעבור?
תודה לתומכים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסתימיה
שרון לויט13/06/2017היי סיוון,
מה שיעבור בוודאות היא ההרגשה שאת מרגישה עכשיו. כמובן שאת תסתגלי לטיפול החדש, ואני מקווה שהוא יעזור לך. כדאי להיעזר גם בדברים אחרים כדי לזרז את ההחלמה- בעיקר לעשות פעילות גופנית, להיות פעילה ולעשות דברים שאת אוהבת. רצוי להקיף את עצמך במערכות תמיכה ואנשים אהובים, וכדאי להיעזר גם בטיפול פסיכולוגי בנוסף לתרופות. למעשה, הדברים שתעשי יהיו כנראה הרבה יותר משמעותיים מהתרופות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצבנות יתר מדברים שאני לא מבינה בהם.לימור30/05/2017
חג שמח שרון.
לפעמים אני לא מבינה נכון דברים ואז אני נכנסת לעצבנות יתר לתוקפנות לדפיקות לב של עצבנות. קשה לי להתגבר באותו רגע אני כותבת לך כי אני כל כך אשמח לעצה ממך עצה מעשית לא טיפולית איך להתגבר על העצבים והתוקפנות והדפיקות לב האלה,כי מה שקורה שברגע שאני עצבנית אני מרגישה שבא לי לצעוק לקלל אני ממש אשמח עם תציעי לי בפורום מה לעשות באותו רגע שזה קורה איך להרגיע את עצמי.מאחלת לך חג שבועות שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה ששאלתי בקשר לעצבנות
לימור30/05/2017העצבים שלי נובעים מחרדה מסוימת על משהו שקשור לעבר שעברתי ועקב החרדה אני נכנסת לעצבים חזקים ודפיקות לב. אשמח בעזרה עצמית איך להתמודד שזה קורה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ואחרונה שחשובה לי
לימור04/06/2017כבר לא עונים לי הרבה זמן אני אשמח למענה מהיר מכם. אבא שלי מאושפז עכשיו בבית חולים עקב בעיות בלב אני לחוצה וחרדה ממה שיקרה לו חס וחלילה קשה לי לחשוב שהוא מאושפז אבא שלי לא אוהב בתי חולים וזה מכניס אותי ללחץ ומלחיצה את המשפחה במקום לעודד מרוב חרדה שיש לו משהו איך אני יכולה להרגיע את עצמי ולהרגיש טוב כעזרה עצמית בלי טיפול למרות כל מה שקורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שרון לויט04/06/2017היי לימור,
אני חושבת שהדבר שיכול לסייע במידה הרבה ביותר הוא דיבור עם אנשים אחרים- רצוי אנשים רגועים שיודעים לקחת את הדברים בפרופורציות. זה עוזר מאוד. כדאי גם ללכת לבקר את אביך, ולראות שהתסריטים השליליים שאת מדמיינת אינם מתגשמים, ובית חולים הוא מקום שאפשר לשבת ולנהל בו שיחה ואפילו לחייך.
מאחלת לאביך רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שרון לויט04/06/2017היי לימור,
אני לא חושבת שאפשר לטפל בזה "על רגל אחת" בלי להעמיק בשיחה על העניין. מאחר שאני לא יודעת מה בדיוק מלחיץ או מעצבן אותך ואיך את מגיבה בדיוק, קשה לי להתייחס...
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה להתגבר על החרדה לבדאפרת22/05/2017
היי,.. לפני כחודשיים התחילו לי התקפי חרדה שהסימפטומים היו . ראש מסתובב , רצון לשירותים . ולפעמיים דפיקות לב חזקות , פניתי לפסיכולגית . כיוון שחודש אחרי שזה התחיל עברתי ניתוח . לדעתה ההתקפים נבעו מהניתוח . וזרמתי איתה . ( היה לי מיומה מעל הרחם ופתחו לי את הבטן כדי להוציא אותה ) . מפה לשם היא נתנה לי ואבן . חצי בבוקר וחצי אחהצ . לקח קצת זמן וזה עזר לי . אבל אני עכשיו חודש אחרי הניתוח והפסקתי לקחת את הכדורים , אבל החרדות לא נעלמו . הם לא כמו מקודם אבל הם עדיין פה . עם הפסיכולגית הפסקתי להיפגש כי לא הרגשתי שהיא עוזרת לי חוץ מלקחת כל שבוע 350 שח . מה היית ממליצה לי לעשות ? אפילו משהו שהוא טיבעי.. לא ממש בא לי להתחיל עם כדורים :/ ... תודה אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
שרון לויט22/05/2017היי אפרת,
לא כל טיפול פסיכולוגי הוא יעיל עבור חרדות. כנראה פנית לפסיכולוגית בלי לבדוק באיזו גישה היא מטפלת, וקיבלת בעצם טיפול שכולל שיחות תמיכתיות בלבד, שלא נתן לך כלים להתמודד עם הבעיה ולפתור אותה. החדשות הטובות הן, שיש טיפול פסיכולוגי שעובד. הוא נקרא טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT). בטיפול זה, מלמדים אותך כיצד להתמודד נכון עם החרדות, ואף נותנים לך משימות לתרגל בבית, בין פגישה לפגישה. אם עושים הכל בצורה נכונה, החרדות בסופו של דבר אמורות להיעלם. אין צורך להשתמש בתרופות, הן אפילו נוגדות עיקרון בסיסי של הגישה (שהוא התמודדות במקום בריחה ומיסוך הבעיה).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בחרדות מלווים בפחדיםאנונימית18/05/2017
היי חייבת עזרה. אני בת 31 נשואה שנה לקחתי כמעט שנתיים פלוס סרוקסט עקב חרדות והתמוטטות עצבים
בתקופה האחרונה הרגשתי ממש מעולה והתחלתי להוריד לאט ובטוח עד שהורדתי הכול... לקח לי כמעט חצי שנה ממש להפסיק את התרופה
כיום אני נשואה שנה אני שוב עם חרדות ופחדים זה פשוט תופס לי את כל המקום אני לא רגועה אני כל הזמן משכנעת את עצמי שהכול בסדר למרות שבפנים אני מתה.... השאלה שלי אם לחזור לסרוקסט או שהמליצו לי על רומטיב שזה כמו סרוקסט אבל טבעי יותר האם זה נכון?! האם יש טיפול אולי שמתמקד בשורש הבעיה ופשוט מטרלט אותו? אני עושה מוח אחד אבל זה עוזר בדיוק כמה ימיים והכול חוזר חלילה אני חייבת עזרה!! תודה רבה
אם אפשר לשלוח לי תשובה למייל גם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בחרדות
שרון לויט21/05/2017שלום לך, הטיפול המומלץ ביותר הוא כמובן טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT). זהו טיפול פסיכולוגי שנותן לך כלים להתמודדות עם החרדות ולפתרון הבעיה מן השורש.
אין דבר כזה תרופה "טבעית", הרי גם סמים מופקים מן הצומח ואין בכך דבר שהופך אותם לבריאים יותר. רמוטיב היא תרופת מרשם לכל דבר. ייתכן שהשפעתה חלשה יותר מאשר תרופות אחרות, ולכן יש פסיכיאטרים שממליצים עליה למקרים "קלים".
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להיגמל ממועקות נפשיולימור18/05/2017
שלום לצוות הפורום. אני סובלת ממועקות נפשיות חיי בסדר גמור יש לי משפחה אוהבת חברים הכל טוב רק יש לי מועקות לא מוסברות אני לא מבינה למה מחקתם אותי אבל עם אפשר לתת לי טיפ מעשי ללא טיפול פסיכיאטרי או פסיכולוגי אשמח עם תוכלו לייעץ לי. אגב אני בגיל המעבר יכול להיות שזה קשור? אני מודה לכם
שרון לויט18/05/2017היי לימור,
איני יודעת מדוע הודעותייך נמחקו, לא אני מחקתי אותן (ולמעשה לא ראיתי אותן כלל).
"מועקות נפשיות" זה תיאור מאוד מאוד כללי, למעשה אין לי מושג ממה את סובלת מתוך תיאור זה... הורמונים הקשורים בגיל המעבר בהחלט יכולים להחמיר תחושות לא טובות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להיות שזה באמת גיל המעבר
לימור18/05/2017מה ניתן לעשות במצב זה? לא תרופתית אלא באופן אישי? איך להתמודד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה את מציעה לי לעשות כדי להקל על עצמי
לימור18/05/2017באופן אישי ומעשי? אני גם לבד הרבה בבית בזמן האחרון הייתי שמחה עם היית מייעצת לי איך למלא את עצמי עם את מסכימה כמובן ועם זה מתאים לפורום,כדי לא להרגיש מועקה אני מודה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני גם לא עובדת כרגע
לימור18/05/2017יכול להיות שזה נובע גם מזה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח למענה
לימור18/05/2017תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר למועקות
לימור19/05/2017אני הלכתי לרעיון עבודה ולא התקבלתי הלכתי לרעיון התנדבות ולא התקבלתי אני קמה כל בוקר בחוסר אנרגיה ומועקה קמה בבוקר בלי חשק מקווה שהסברתי נכון בנוסף אני בגיל המעבר אשמח לעצה ולעזרה איך להקל על התחושה שאני מרגישה. אני מודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שרון לויט21/05/2017היי לימור,
ברור שאם את לא עובדת ושרויה בחוסר מעש, הדברים הללו יחמירו. פרט לעבודה (שבאמת לא לגמרי תלויה בך) אפשר להעסיק את עצמך בהמון דברים אחרים: חברים, תחביבים, התנדבות, ספורט וכו'. רק תבחרי...
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Sam-e לטיפול נגד דיכאון עם דופאמין וסרטוניןדני17/05/2017
שלום רב לכולם ולמנהלות
שאלתי היא לגבי sam-e לשימוש נגד דיכאון:
א מהם המינונים
ב האם למישהו יש ניסיון עם המוצר
ג מה אומרים עליו המחקרים והסטטיסטיקות לתרומתו
ד תוך כמה זמן באיזה מינונים אוכל לדעת אם הוא עוזר?
תודה לכולם ולמנהלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שרון לויט18/05/2017היי דני,
מדובר בתוסף תזונה טבעי ולא בתרופה. תוספי תזונה אינם משמשים לטיפול בדיכאון, מאחר שאף אחד מהם לא הוכח כיעיל. הם יכולים לשמש כחיזוק, אך ללא אפקט משמעותי כמו טיפולים אחרים. לגבי מינונים, אני מניחה שכתוב בעלון לצרכן מאחר שמדובר בתכשיר ללא מרשם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של ציפרלקס וגתאלמונית55517/05/2017
שלום, שאלה קטנה..
אני לוקחת ציפרלקס למעלה מ-5 שנים (10 מ"ג) וחשבתי להצטרף לחברה שעושה דיאטת מיץ גת. רציתי לשאול האם מה ההשלכות של שילוב ציפרלקס וגת והאם זה מסוכן..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס וגת
שרון לויט18/05/2017שלום לך
לא אוכל לומר לך בוודאות, שכן איני רופאה. שאלות כאלה הכי טוב לשאול את הפסיכיאטר שלך, שייתן לך הנחיות מדויקות מה מותר ומה אסור. ולא מומלץ להשתמש בשום חומר פסיכואקטיבי על דעת עצמך מבלי להתייעץ עם רופא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר בין תרופות ציפרלקס וציפרמאילדני09/05/2017
1) האם קיים הבדל מהותי מבחינת השפעה בין הציפרלקס לציפראמיל? יכול להיות שהציפרלקס ישפיע בצורה טובה יותר על חרדה?
2) האם 40 מ"ג ציפרמאיל = 40 מ"ג ציפרלקס, במידה ולא , מה היחס הנכון בינהם?
3) במידה ואני עובר מציפרמאיל לציפרלקס(בהמלצת הרופא המטפל) האם ההמלצה שלך היא שניתן לעבור ישר? או שקודם כל צריך לרדת במינון של הציפרמאיל במשך כמה ימים ואז להתחיל עם מינון נמוך של ציפרלקס עד שמגיעים למינון המקסימילי?
4) האם יכול להיות להיות לי תופעות לוואי חדשות במעבר לציפרלקס? (אני לוקח כבר כמה שנים ציפראמיל והגוף התרגל)? או שמכיוון שמדובר על אותו חומר פעיל ,אז אין חשש לתופעות לוואי חדשות?
5) האם ידוע לך מה עלות הציפרלקס ב-"כללית"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס וציפרמיל
שרון לויט09/05/2017היי דני,
איני פסיכיאטרית, אבל אני מכירה את שתי התרופות ויכולה להתייחס לחלק מהשאלות:
1. בהחלט יכול להיות שהציפרלקס ישפיע בצורה טובה יותר.
2. מאחר שציפרמיל מכיל גם חומר בלתי פעיל, היחס אינו 1:1. היחס הנכון הוא: 10 מ"ג ציפרלקס= 20 מ"ג ציפרמיל.
3. למיטב ידיעתי, עוברים בצורה ישירה בלי להפחית מינונים, וכך גם עם תרופות אחרות. כלומר, אם אתה לוקח תרופה אחרת נוגדת דיכאון, אפשר לעבור לתרופה החדשה מיד. בדרך כלל ממשיכים לקחת גם את התרופה הישנה תוך כדי ומפחיתים במינוניה, כדי לא להישאר ללא כיסוי תרופתי. אני מניחה שציפרלקס וציפרמיל לא ניתנים במקביל.
4. לגבי תופעות לוואי איני יודעת, מומלץ לשאול את הפסיכיאטר.
5. כך גם לגבי המחיר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי סיכרנון שעון הגוףמיכל אריאל06/05/2017
היי, אני רוצה לספר למה בני האדם חולים ומה מבדיל אותנו האחד מהשני וזה לא גורל זה אי הבנה של הטבע ותקראו כמה זה פשוט.
לכל אחד מאיתנו שעון גוף משל עצמו, כל שעה שהגוף לא מכוון לשעון שעל הקיר כך הגוף שלנו יותר עייף
תרגמו עייף = כואב = חולה, וגם עצבני.
מחלות כמו דיכאון אלצהיימר עייפות כרונית ועוד רבות לכולן גורם משותף, העייפות.
אנחנו לא נותנים לגוף שלנו לישון בזמן המתאים והגוף כואב מעייפות, אין לנו כח/חשק לעשות שום דבר והכי כואב זה הכואב.
מה שאני מספרת לכם מתחיל להתגלות בעולם ואני כבר שנתיים לא מוצאת מי שיבין/ יאמין למה שאני מספרת..
לאי סיכרנון שעון הגוף עם נשעון שעל הקיר קןראים ג'ט לג
מעתא אקרא לתופעה ש.ג.ל.מ שעון גוף לא מכוון
נחירות, השמנה, בעיות חברתיות , עישון וכל מה שמבדיל אותנו האחד מהשני זה השעון גוף שלנו ועל איזה שעה אנחנו מכוונים.
בגרמניה עושים לי מחטף על הידיעה ויש שם באיזו עיר (לא זוכרת את השם) שהתחילו להבין את נדברים בזמן שלי אף אלד לא מאמין
היה אמור להיות לנו טוב פה.. לכולנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ????????????????
השורד07/05/2017את בטוחה שאת כותבת בפורום הנכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)