מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה מקיום יחסי מיןדור26/10/2017
שלום,
אני וחברה שלי, שנינו החברים הרציניים הראשונים אחד של השניה. ניסינו לקיים יחסי מין אבל כאב לה ממש ומאז היא ממש מפחדת לנסות. אני מכבד אותה, לא לוחץ עליה ועושה את כל מה שאני יכול כדי לגרום לה להרגיש בנוח, אבל נראה לי שהניסיון ממש עשה לה טראומה והיא אפילו נמנעת מלעשות דברים שעשינו קודם... אני לא שואל בגלל שאני לחוץ לקיים יחסי מין, אני באמת דואג לה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת ביצוע
יניב רוזן26/10/2017היי,
אני מבין את המצוקה של חברתך ואת האי נוחות בסיטואציה הכללית. ישנה חרדת ביצוע שעשויה לגרום לחברה שלך להתכווץ ולכן להקשות על האקט.
אני חשב שכדאי שתפנה לפורום מתאים יותר ותקבל תשובות מדויקות יותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי חרדות - אני על סף התמוטטוות עצביםחופש23/10/2017
שלום,
אני חרדתית שנים.
לפני שנה הדיירים שגרים לידי זרקו רעל אחרי הדלת שלי.
מאחר שיש לי כלבים, הבנתי שהם מנסים להרוג אותם.
הדיירם האלה עברו.
אבל מאז אני בחרדה שמישהו אחר מהדיירים יעשה את זה שוב.
מאז אני נחמדה עם כולם וגם עם מי שלא צריך להיות.
אני מרגישה מושפלת פשוט דורכים עליי בגלל שאני יותר מדיי חביבה ונחמדה ובעיקר חייכנית.
לפני שבועיים כבר לא יכולתי יותר מאחר שאחד הדיירים שיבש לי את החשמל כמה פעמים במשך השבוע וצעקתי עליו.
גם שיבש לי את האינטרנט וקרע את החוטים של הטלפון.
נמאס לי להיות נחמדה לכולם וגם למי שלא צריך להיות.
אני על סף התמוטטות עצבים.
את כל הכעס אני מוציאה על היקירם שלי.
מה אני אעשה במצב הזה?
נמאס לי מהבלוק הזה פשוט נמאס לי.
אני פשוט רוצה להתעלם מכולם ולחזור לחיים שקטים.
אודה לתגובה ולעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות כנועה
יניב רוזן24/10/2017היי,
את צודקת, התנהגות כנועה ומרצה יוצרת זלזול מצד אחרים. אין צורך לפעול ככה. אני חושב שדווקא התנהגות אסרטיבית הרבה יותר מתאימה. בנוסף, אם מישהו מתנהג כלפייך בצורה אלימה אפשר לפנות גם למשטרה. אני חושב שכדאי שתפני למטפל שמומחה בהתנהגות חברתית וכישורים חברתיים ותעבדי על הנושאים הללו ועל החרדה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מהתנהגות בתי. כיצד ניתן לעזור לה?אמא מודאגת22/10/2017
בתי בת 27 מתפקדת, נוסעת הרבה מנהלת קשרים חברתיים ונראת בסדר בסך הכל.
רק שיש בעיה. יש לה בעיה חמורה עם נקיון. היא לא מנקה את הבית רק שחייב ממש.
הכל בלאגן אוכלת ומשאירה את הכלים.לכן גם לא מנהלת זוגיות ומתגוררת לבדה.
מאז שאני מכירה אותה היתה כזו, בעבר אני נקיתי עבורה. עכשיו החלטתי להשאיר לה
והלכלוך מצטבר..לה זה פשוט לא איכפת טוענת שהיא אוהבת את חיי החופש והשחרור
בבקשה ממש אשמח לחוות דעתך האם זה בעיה נפשית
טיפול יעזור? היא הולכת פעם בשבוע לטיפול פרטי אבל לדבריה בכלל לא דיברה על נושא הנקיון כי זה בכלל לא מזיז לה העניין הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי סדר בבית
יניב רוזן22/10/2017היי,
מהכתב קשה לדעת באמת מה לדעת מה קורה עם בתך.
יחד עם זאת, ישנם מספר דברים מעניינים:
האם גם המראה החיצוני מוזנח? התשובה מעניינת.
האם אי סדר אופייני לכול תחומי החיים שלה?
מדוע בכלל היא הולכת לטיפול? ומה מטרתו?
האם יש היסטוריה של קשיים נפשיים?
נא עני על השאלות ונוכל להמשיך לבחון יחדיו
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופידבק ותרופות לטיפול בחרדהלי21/10/2017
היי אשמח לדעת אם ביופידבק בשילוב תרופתי עוזר לטיפול בחרדה אני סובלת כבר שנה וחצי מחרדות ימים שלמים ניסיתי ציפרלקס קלמנהדרין לוריוון ועכשיו נוטלת רמוטיב וכן מטופלת בcbt אשמח להמלצות על ביופידבק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופידבק
יניב רוזן21/10/2017היי,
CBT משולב ביופידבק מהווים יחדיו אסטרטגיה טיפוליות מצוינת בחרדה. אני באופן אישי מכיר את אסף גיטלר כמי שעוסק שנים בתחום. הוא גם סיביטיסט. אפשר גם לפנות לאתר של האיגוד למשוב ביולוגי כדי לקבל מידע על מטפלים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביופידבק
לי22/10/2017מודה לך על התגובה אשמח לדעת מה אחוזי ההצלחה של ביופידבק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביופידבק בחרדה
יניב רוזן22/10/2017היי לי,
ביופידבק משמש שאסטרטגיה נוספת באמצעותה לומד האדם לשלוט במערכת הפרסימפטטית. שזו המערכת האחראית על הרגעות והרפייה. כאשר היא משולבת עם טיפול CBT כוחה מתעצם אפילו יותר. כול מטפל משלב את הביופידבק בצורות שנות. בסהכ לביופידבק יכולת לא מבוטלת לתרום להצלחת הטיפול.
בהצלןה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם בעיית אמטופוביהאנונימית18/10/2017
לא נוהגת לרשום פה
לא יודעת אם הפוביה הזאת נפוצה אבל סובלת ממנה באופן נוראי
אתמול היה לי התקף מאוד מפחיד ומלחיץ והיתי על סף להקיא ולא יצא כי כנראה שזה היה פשוט הפוביה..
לוקחת 10 מג ציפרלקס
רציתי לשאול אם עוד מישהו סובל והאם למישהו יצא לקרוא את הספר לחיות עם אמטופוביה?
ובעיקר לשאול האם אי פעם זה באמת יעבור? כל דבר שאני מכניסה לפה אני חושבת 20 פעם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מפני הקאה
שרון לויט18/10/2017שלום לך,
אמטופוביה היא פוביה די נפוצה. אולי תופתעי, אבל ניתן לטפל בה די בקלות על ידי טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT). בטיפול נחשפים באופן הדרגתי לפעולת ההקאה- מדמיינים סיטואציות של הקאה, מעוררים בחילה באמצעים שונים ולקראת סוף הטיפול גם מתרגלים הקאה, אפילו בקליניקה של המטפל. בסופו של דבר, הפחד נעלם.
בברכה,
שרון לויט
פסיכותרפיסטית קוגניטיבית התנהגותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה מענה
אנונימית19/10/2017היכן אפשר ליצור קשר? אני מצפון הארץ
מי הפסיכולוג שמתמחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגמלות מטרנקסל נגד חרדותירון17/10/2017
לפני חודשיים התחלתי לקחת טרנקסל בהמלצת נארולוג עכב תחושת טשטוש ניתוק ועירפול שאני חווה כבר חצי שנה כנראה עכב סטאראס וחרדה.
הכדורים לא עוזרים בפתרון הטשטוש אך ורק נותנות שקט מהחרדה התמידית.
אני רוצה להגמל מכדור זה השאלה היא איך באיזה הדרגה?
כרגע צורך 10 מ"ג ביום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מתרופה
שרון לויט18/10/2017היי ירון,
אינני רופאה. רק רופא המטפל בך יכול לתת לך הוראות מדויקות להפחתת המינון. ורצוי לפנות לרופאך ולדבר איתו באופן אישי.
בברכה,
שרון לויט
פסיכותרפיסטית קוגניטיבית התנהגותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפיזודת דיכאון וסיכוי להחלמהברי15/10/2017
שלום רב
מזה 4 חודשים אני נמצא בתוך אפיזודה של דיכאון חוזר לאחר שקט מוחלט וחיי שגרה טובים מזה 6 שנים מאז הדיכאון והחרדה תקפו בפעם הראשונה ללא כל סיבה אז וגם הפעם.
כרגע בתוקפה של החלפת תרופה (ציפרלקס) שהפסיקה לעבוד במינון המקסימלי וכמובן שנעשה בהשגחת הפסכיאטר.
שאלתי היא האם דיכאון חוזר בדר"כ ארוך וקשה יותר ?
מה הסיכוי שלי גם הפעם לצאת מהמצב הזה עם טיפול תרופתי חדש?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון
שרון לויט15/10/2017היי ברי,
אפיזודה דכאונית חוזרת היא לאו דווקא חמורה יותר מהקודמת, בייחוד אם אתה מטופל. אם החלמת מהאפיזודה הקודמת והיתה הפוגה כה ארוכה, אין סיבה שלא תתגבר ו/או שלא תגיב טוב לתרופות גם הפעם. אתה יכול כמובן לשלב טיפול CBT, פעילות גופנית ואמצעים נוספים שיכולים לעזור להתגבר על הדיכאון מלבד התרופות.
בברכה,
שרון לויט
פסיכותרפיסטית קוגניטיבית התנהגותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שרון. שאלה נוספת
ברי16/10/2017תחילה תודה על תשובתך המהירה.
שאלה נוספת, היות ולא נמצא טריגר לדיכאון והוא הגיע מעצמו האם את מאמינה בכל זאת שטיפול cbt באמת יועיל?
בפעם הקודמת ניסיתי לשלב גם טיפול פסיכולוגי (לא cbt) אך לא הגענו לתובנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
שרון לויט16/10/2017היי ברי,
בטיפול בדיכאון אין זה ממש משנה מה גרם לדיכאון, השאלה היא איך יוצאים ממנו. הטכניקות שנלמדות בטיפול קוגניטיבי התנהגותי יעילות גם עבור דיכאון שלכאורה אין לו סיבה נראית לעין. עדיין ניתן ללמוד דיבור עצמי שיכול להיות יעיל עבור המחשבות השליליות, וכן פעולות נוספות שעשויות לשפר את מצב הרוח.
בברכה,
שרון לויט
פסיכותרפיסטית קוגניטיבית התנהגותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקה יזומה של ציפרלקסמעיין15/10/2017
אני נוטלת ציפרלקס כבר חמש שנים, לאחרונה מרגישה טוב יותר ורוצה לבדוק איך אני מתמודדת בלי התרופות. מהי הדרך הנכונה להפסיק את התרופה והאם יש סוג של "דאון" או החמרה במצב לפני שחוזרים למצב "נקי" ואמיתי"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס
שרון לויט15/10/2017היי מעיין,
הפסקת התרופות צריכה להיות אך ורק בפיקוח רופא, שינחה אותך כיצד לעשות זאת. רצוי לפנות לפסיכיאטר המטפל שלך או לפסיכיאטר אחר. יכולה להיות "נפילה" אם ההפסקה היא בבת אחת או לא הדרגתית מספיק. כשמפסיקים את התרופה באופן הדרגתי לפי הוראות הרופא, בדרך כלל ההרגשה טובה. אולם, אם לא טופלת במקביל בטיפול פסיכולוגי שנתן לך כלים להתמודדות עם הבעיות, יכול להיות שהן יחזרו (בטווח הארוך). יכול גם להיות שלא.
בברכה,
שרון לויט
פסיכותרפיסטית קוגניטיבית התנהגותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה להתגבר על המוותגיל10/10/2017
החברה הכי טובה שלי נפטרה מסרטן לפני חצי שנה... והיא הייתה רק בת 23... אנחנו חברות מגיל 12, ליוויתי אותה כל התקופה הנוראית עד הרגעים האחרונים שלה...
נראה שאחים שלה ואפילו ההורים שלה מצליחים לחזור לסוג של שגרה אבל אני פשוט לא מצליחה להתמודד עם זה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוות של חברה טובה
שרון לויט15/10/2017היי גיל,
מצער מאוד לשמוע על מות חברתך, שנפטרה בגיל צעיר כל כך.
למה כוונתך בכך שאינך מצליחה להתמודד עם זה? האם אינך מצליחה ללמוד, לעבוד, לקיים חיי חברה? אם זהו המצב, כדאי לך לפנות לטיפול פסיכולוגי, שיעזור לך להתמודד עם האבל והאובדן. אם את מתפקדת רגיל, תוך תחושת עצבות גדולה, יכול להיות שזה עדיין בטווח הטבעי והנורמלי. בכל מקרה, נסי לדבר על הנושא ולקבל כמה שיותר תמיכה מחברים ומקרובים, בעיקר כאלה שהכירו אותה (אם אפשר). ניתן גם לנסות לחפש קבוצות תמיכה לאנשים שאיבדו את יקיריהם. לא כדאי להישאר לבד עם התחושות הקשות!
בברכה,
שרון לויט
פסיכותרפיסטית קוגניטיבית התנהגותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי חרדה קשים בתדירות גבוההשגיב08/10/2017
שלום רב,
אני נשוי ואבא לילד בן שנה וחצי.
לפני כ 6 שנים החלו לי התקפי חרדה קשים, טופלתי ב 20 מ"ג אסטו ובהדרגה לאחר התייצבות וכ 3 שנים ירדתי ל 10 מ"ג אסטו פעם ביום.
אפשר להגיד שהייתי ללא התקפי חרדה וגם אם הם הופיעו הם היו מופיעים בתקיפות ארוכה, בעוצמה חלשה יחסית ולמשך זמן קצר, משהו שבהחלט לא הפריע לי לתפקוד היום יומי.
בחודש וחצי האחרון חזרו לי התקפי חרדה בעוצמה גבוהה מאוד ובתדירות גבוהה(ללא ארוע מיוחד). ההתקפי חרדה שלי מלווים בהזעה, דפיקות לב מואצות, קושי בנשימה, תחושת לחץ עצומה בחזה וכמובן תחושת אי נעימות ופחד בלתי נסבל. מה שמאפיין את התקפי החרדה שלי זה שהם יכולים להימשך ימים שלמים ולא להרפות, דבר שמקשה מאוד על התפקוד שלי וגורם לכך שאני מותש פיסית ונפשית. חזרתי לפסיכיאטר והוא החזיר לי את המינון ל 20 מ"ג, אני כבר חודש עם המינון החדש אך לא מרגיש
שיפור, עדיין יש התקפי חרדה קשים להמון זמן ובתדירות גבוהה מאוד. אני אדם שמח מאוד, אופטימי ומודע בכול התקף חרדה כי הסימפטומים הם של ההתקף חרדה ולכן לא חושש לבריאותי.יש לי משפחה תומכת ואישתי מנסה לעזור כמה שאפשר.
עם זאת אני מרגיש בחוסר איזון וצריך עזרה בלחזור לשיגרה יציבה ובריאה. בנוסף, מאוד מדאיג אותי שהכדורים לא עוזרים.
אישתי מאוד תומכת בי ואנחנו כרגע מתחבטים מה לעשות כי המצב הנוכחי מאוד קשה, אני צריך לתפקד בעבודה ועם הילד וזה קשה מאוד. אשמח לייעוץ
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי טיפול תרופתי.
יניב רוזן08/10/2017שלום,
ראשית אני שמח לשמוע שיש לך תמיכה, הבנה והכלה מצד אישתך. זה כול כך דרמטי. לגופו של עניין. הפסקת טיפול תרופתי בעל השפעה חיובית, וחזרה לשימוש בתקופה מאוחרת יותר ללא אותו האפקט הנה תופעה מוכרת. אם אין שיפור במצב בימים הקרובים, חזור לרופא. ישנם כדורים נוספים. עלייך להבין שבדכ אנשים זקוקים 2-3 ניסיונות של כדורים עד שהם מוצאים את הכדור המתאים. ולכן אולי תזדקק למעט סבלנות. מטרידה אותי העובדה שההתקפים שלך עוצמתיים מאד ואורכים ימים שלמים. במצבים האלה, לעיתים, בוחרים שילוב של טיפול תרופתי, אבל זה תפקידו של הרופא.
דבר אחרון. אני חושב שהכתובת על הקיר. גש לטיפול ודאג לעצמך. טיפול קוגניטיבי התנהגותי יכול לסייע לך רבות. אל תדחה את המאוחר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרגה וחרדה לאב מזדקןשיר08/10/2017
אמא שלי נפטרה כשהייתי קטנה ואבא שלי הוא כל עולמי. הוא כבר איש מבוגר והזקנה כבר ממש ניכרת, ואני ממש דואגת וחרדה, גם לו כמובן ולבריאות שלו וגם לי ביום שאחרי. אני כבר לא ילדה, אבל אני עדיין מאוד נסמכת עליו ולא יכולה לדמיין את החיים בלעדיו. זה מאוד מפריע לי וכל פעם אני חושבת על זה, שזה די הרהב, אני מתחילה לבכות. אני לא יודעת איך להתמודד עם זה ולא להקדים את המאוחר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאגה וחרדה
שרון לויט08/10/2017היי שיר,
אני חושבת שזה טבעי לפחד לאבד את אביך, בייחוד כשהוא כבר אינו צעיר ולאור העובדה שאיבדת את אמך בעבר. עם זאת, אם הפחד הוא מוגזם לדעתך, מופיע לעיתים קרובות ומפריע לך בתפקוד כדאי לגשת לטיפול ולדבר על זה. קודם כל, יש צורך להעלות את תחושת היכולת שלך להתמודד עם החיים בלעדיו ועם האובדן שלו. אם תרגישי שזה לא דבר בלתי אפשרי, תהיי פחות עסוקה בכך. אבדן של הורים הוא דבר בלתי נמנע בשלב מסויים בחיים, בתקווה שיתרחש בשלב מאוחר ככל האפשר, ורוב האנשים מתמודדים איתו בהצלחה, עם כל הקושי והכאב.
בברכה,
שרון לויט
פסיכותרפיסטית קוגניטיבית התנהגותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי חרדה שלא פוסקיםנתי06/10/2017
היי...
אני בן 27 בריא הכל התחיל לפני 3 חודשים הייתי שותף בעסק שנפל ונכנס לחובות ולפני 3 חודשים בערך שחוויתי את ההתקף חרדה הראשון והגעתי לבית חולים שם עשו לי בדיקת אקג והכל היה תקין לקח לי שבוע לחזור לעצמי והמשכתי רגיל בלי בעיות כלום לאחר חודש שוב חוויתי התקף חרדה לאחר יציאה במועדון והרגשתי שוב את ההרגשה של ההתקף חרדה יותר חזקה הלכתי שוב לרופא בדיקת אקג , צילום חזה , בדיקות דם ושוב הכל תקין בריא ..ומאז לא מצליח לחזור לעצמי עם כאבים בחזה ביד שמאל בלי הפסקות כמעט יש רגעים שהכל טוב רגיל ואז שוב חוזר , יש מחשבות בלתי פוסקות על העתיד על כל החובות שנכנסתי אליהם.
יש לי רעד פנימי בגוף שמורגש חזק בזמן מנוחה שהמקור שלו מצד שמאל של החזה באזור הפיטמה שמשתחרר לכל הגוף במיוחד באזור החזה והידיים , כל היום מחשבות של פחד משיקרה לי משו וחוסר שקט לא מצליח כמעט להירדם תחושת פחד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול קוגניטיבי התנהגותי בהפרעת חרדה.
יניב רוזן07/10/2017שלום,
כדאי מאד שתפנה לטיפול קוגניטיבי התנהגותי שהוכח כיעיל מאד בהפרעת חרדה. בטיפול עובדים על שינוי דפוסי חשיבה (שזה דרמטי עבורך). לומדים כיצד להוריד את החרדה ולהתמודד איתה בצורה נכונה. לומדים תרגילים של הרגעות והרפייה, ולבסוף עושים חשיפות לסיטואציות מאיימות. אם אני הייתי במקומך הייתי ניגש ומתחיל תהליך טיפולי כמה שיותר מוקדם. אל תיתן לדברים להסתבך. אין לך מה להיכנס לבהלה מיותרת. הבעיה שלך פתירה, רק עלייך להתחיל לעשות עבודה טיפולית.
בהצלחה, וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים במעבר מציפרלקס לפאקסטAngus02/10/2017
אני נמצא בטיפול של ציפרלקס 20 מג כ 3 שנים כעת אני חייל משוחרר זה השנה הרביעית לשימוש אבל לא הייתי במעקב יציב ורצוף ע״י פסיכיאטר . כעת חזרתי לקופת חולים נרשמתי לפסיכיאטר הסברתי שעדיין יש לי מידי פעם התקף חרדה אך אני מעוניין להתחיל להיגמל מהתרופה הפסיכיאטרית שינתה לי את תרופה ל פאקסט 10 מג בלילה ו בנתיים 15 מג ציפרלקס בבוקר וככה שבוע ואז להוריד ציפרלקס ל 10 ועוד שבוע ואז בכלל להוריד ציפרלקס ולעלות פאקסט ל 20 ואחרי תקופה מסויימת להוריד פאקסט זה היום השלישי לתהליך לכן כיום אני לוקח 15 מג ציפרלקס בבוקר ו 10 מג פאקסט בלילה ואני מרגיש לא טוב בכלל לא טוב אני כבר סובל כ 3 חודשים מבחילות תמידיות 24/7 חשבנו שזה מציפרלקס שפתאום התחיל לגרום לבחילות אבל לא משנה כעת הבחילות שלי מאוד התגברו והתחושה הכללית לא טובה מין דכאון מינורי ורעידות בגוף אני לא נינוח ולא טוב לי האם זה בעקבות המעבר לפאקסט והורדה במינון של ציפרלקס ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מציפרלקס לפאקסט
שרון לויט02/10/2017שלום לך,
אני לא רופאה, אבל אני לא חושבת שהשינוי אמור לגרום לתופעות כל כך משמעותיות. בכל מקרה, פנה לרופאה שלך להתייעצות. רק היא תוכל לתת לך הנחיות מדויקות.
מומלץ גם לבצע בדיקות גופניות על מנת לברר את הסיבה לבחילות.
בברכה,
שרון לויט,
פסיכותרפיסטית קוגניטיבית התנהגותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 32 לא מפחדת מקשרים זוגייםאמא מודאגת01/10/2017
הבת שלי בת 32, מעולם לא הביאה חבר הביתה וכבר הרבה שנים לא שמעתי אותה מדברת על בחורים ועל דייטים. אני חוששת שיש לה חרדה מיצירת קשרים זוגיים ואני כאמא לא יודעת איך לעזור לה עם זה מבלי להיות חטטנית...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גשו לטיפול
יניב רוזן01/10/2017שלום לך,
קשרים רומנטיים ומערכת יחסים זוגית הם חשובים, ולעיתים העדרם מספר סיפור גדול יותר. צריך להבין שטיפול מתאים יש בו את הכוח לסייע לבתך ולהביא לשינוי משמעותי. אם יש בעיה צריך לטפל בה. והבעיה של בתך בטוח שאינה מהקשות ביותר. אני מציע להעלות את הנושא לשיחה. להביט לבעיה בעיניים. לבחור מטפל מתאים ולפעול לפיתרון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מהרדמה בניתוח ומחשבות שליליותמיה28/09/2017
שלום ד"ר
אני בדרך כלל בחורה חרדתית סבלתי בעבר מחרדה לתקופה קצרה אך יצאתי מזה בעצמי בלי תרופות ועברתי את זה בשלום ,, אני צריכה לעבור ניתוח פלסטי לשיפור הביטחון העצמי זה פשוט חלום שאני בטוחה שיעזור לי להיות מאושרת יותר כיוון שאני נוטה להיות במצב רוח ירוד מאוד בזמן האחרון ,, הבעיה היא שאני מאוד מפחדת מהרדמה פיתחתי מין אמונה שאם יעשו לי הרדמה אני לא אתעורר והגוף שלי לא יעמוד בזה ולמרות שכנועים של חברות שכבר עשו ולמרות שאני באמת לא רואה כל סיבוך בהרדמה דווקא בניתוח זה אבל אני כל הזמן אומרת לעצמי ,, לי זה יקרה ,, לי זה יזיק ,, אני לא אעבור את זה ... מה עושים ???? איך אפשר להתגבר ?? האם חרדה זו ניתנת לטיפול ??? כלכך מאוכזבת מעצמי לכולם יש אומץ ולי אין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מפני הרדמה
שרון לויט28/09/2017היי מיה,
החרדה שלך בהחלט ניתנת לטיפול. מאחר שמדובר בבעיה מאוד ממוקדת (חרדה מפני דבר ספציפי בלבד), מספר פגישות בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) ככל הנראה יספיקו. אם תרצי לעבוד גם על חרדות אחרות בטיפול זה, תוכלי כמובן לעשות גם את זה. לעתים קרובות, ההגיון אינו מספיק כדי להפחית את הפחד, ולכן צריך להתמודד עם הנושא בדרכים נוספות. לדוגמא, חשיפה למושא הפחד בכל מיני דרכים (דמיון, צפייה באנשים שעוברים הרדמה וכו').
בהצלחה וגמר חתימה טובה,
שרון לויט
פסיכותרפיסטית קוגניטיבית התנהגותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)