מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר אוניםשי05/07/2009
שלום לפורום חשוב זה.
אני נשוי+6 בן 32 וצריך עזרה דחופה.אין לי חשק וכח לעבוד,לא בבית ולא לפרנסתי.מן עצלן ומפונק שמפחד להתאמץ, ומתקומם כשדרוש ממני לעשות איזה משהו,או שני לא יכול לסבול כשחורגים מהשגרה כמו אירועים,חגים וכו'.אני עדין וסובל מאד מלהיות בחברה אני אוהב יחס חם ואוהב והחברה על פי רוב לא מספקת את זה.יש לי גם כן נטייה לחשוב שלילי על עצמי ועל מצבי בכלל ועקב כך
כל הזמן אני טרוד בלחשוב איך שאני אב לשישה ילדים לא מסוגל לפרנס בכבוד,להתאמץ,לבלות ביחד עם הילדים,לשמוח בחיים בקיצור מרגיש כלומניק ושונא את החיים.מתחרט שהתחתנתי בכלל
רוצה לברוח המצמב הבמיש הזה ו ל א י כ ו ל..
אשמח אם מישהו יתן לי פתרונות או שבכלל יתייחס,תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר אונים
ד''ר אירנה נתנאל05/07/2009שי שלום,
ללא ספק אתה זקוק לעידוד, תמיכה והכוונה. עזרה מקצועית של פסיכולוג/ית יכולה לשפר את מצבך. אין "פטנטים" ואין קיצורי דרך. עליך ללמוד כלים להתמודדות יעילה עם החיים. במרפאה לבריאות הנפש באזור מגוריך ישנם ענשי מקצוע ללא תשלום. אני מאוד ממליצה לך לפנות אליהם לפני שהמצב יצא משליטתך. עליך לקחת אחריות לא רק על מצבך אלא גם על משפחתה וילדיך.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שי05/07/2009תודה רבה אירנה.
רציתי לדעת אם יש ספרים שמדברים על שינוי דפוסי מחשבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספרים
ד''ר אירנה נתנאל06/07/2009"בוחרים להרגיש טוב" /ד. ברנס
"מחשבות ורגשות" /מ. מקיי
"להצמודד עם מצב רוח"/ גרינברג, פדסקי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה דעתכם על אופן הטיפול בקלונקסאלון04/07/2009
מה דעתכם על אופן הטיפול בקלונקס, באופן קבוע על פי הנימוק הבא
ניסיתי מספר רב של טיפולים במהלך השנים האחרונות כ-7 שנים, בשילוב תרופות שונות,מקבוצות SSRI SNRI, אולם לא MAOI, להרגעה תרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים.
האם בהכרח קלונקס ממכר או שיש יוצאי דופן שיכולים אנשים עשרות שנים "לחיות" על קלונקס כל החיים גם בהנחה שהתחילו בגיל צעיר,
והסיבה שאני שואל היא שזה הטיפול שמוכי הצלחה כבר למעלה מחודש! ,אני נוטל 2 מ"ג כל יום כדור רחד בבוקר וזה "מחזיק" אותי ופותר אותי מהחרדה החברתית, דפיקות הלב,
הפחד, החשש מלדבר עם אנשים והמחשבה "מה חושבים עליי" ,אני מרגיש אדם משוחחר ,שיכול לצאות ולעבוד.
אני רוצה לציין שהייתרון גם של הקלונקס 2 מ"ג ניום גורם לתחושת "אופריה" ורוגע ממש! , ולכן מפה באה התחושה החיובית והיכולת לדבר עם אנשים ולקבל יותר ביטחון עצמי. (השאלה מה יהיה בעתיד עם הטיפול בו מבחינת השלכות אם בכלל, תופעות לוואי,
לאור התיאור ואני יודע שזה קשה להעריך, ואני מודע לעובדה של ההתמכרות ואולי ייתכנות של אי השפעה בעתיד ,ואולם אני לא יכול לצפות מה תהיינה ההשלכות במחינת התמודדות או תופעות לוואי אם בכלל.
1. מה דעתכם על אופן הטיפול בקלונקס ועל אפשרות שהמינון שלו יעלה כל כמה שנים?
2. האם יש לכם הצעה / טיפול / סידרת תרופות שלא ניסיתי (לאחר שתיארתי את הקבוצת תתרופות שנטלתי SSRI, SNRI שדווקא גרמו לי להרגיש יותר איטי מנומנם ואף חסר מוטיבציה) ,סה"כ במשך השנים עשרות סוגים! - ללא שינוי.
3. השמח לשמוע את דעתכם בנוסף ובאופן כללי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אלון
ד''ר אלונה גוברמן04/07/2009לאלון שלום. תרופות מרגיעות (מסוג קלונקס) הן חלק חשוב של הטיפול במצבי חרדה, דיכאון . הפחד מלהתמכר מתבסס על העובדה ש "ברחוב" משתמשים באופן מוגזם בתרופות מסוג הקלונקס. מאידך הן תרופות מצויינות שעוזרות מאוד במצבי החרדה ודיכאון השונים. הדרך להימע מלהתמכר היא לא לעלות את המינון אלה בהתייעצות עם רופא ולהשאר במינונים נמוכים ולפרקי זמן קצובים.
האם ניסית את כול המגוון הרחב של הטיפולים הקיימים לדיכאון עמיד?
ECT (נזעי חשמל), TMS (גרייה מגנטית), שילוב של תרופות ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית CBT?
מידע נוסף על טיפול בדיכאון עמיד ניתן לקרוא בכתבות: http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=6148
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7705
בהצלחה !
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיתוי עדיף לטיפול בנזעי חשמל, או גרסובלת04/07/2009
סובלת מהפרעה דו קוטבית מזה כ-20 שנים (מגיל 40+). לאחרונה דיכאון שנמשך כבר כחודשיים. במהלך השנים נוסו רוב סוגי הכדורים עם מידות הצלחה שונות, כשבגל הנוכחי לא נראה שהטיפול התרופתי מסייע ולכן שוקלת טיפול בנזעי חשמל (או גרייה מגנטית?).
שאלתי - מתי עדיף לקבל טיפול בנזעי חשמל בתוך תקופת הדיכאון (התחלה, אמצע או סוף)? בתקופת מאניה? או בזמן רגיעה כשלא סובלים מדכאון??
האם יש ממצאים לגבי יתרונות וחסרונות של הטיפול החדש בגרייה מגנטית (TMS) בהשוואה לטיפול בנזעי חשמל (ECT)??
אודה על התייחסות מקצועית - נתונים סטטיסטיים אם קיימים וכן על כל מידע וייעוץ מהתנסות אישית. בתודה מראש לכל תשובה והתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: סובלת
ד''ר אלונה גוברמן04/07/2009שלום לך.מומלץ לשלב טיפול תרופתי עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT).
טיפול בנזעי חשמל נחשב עד היום הכי יעיל במצבים של דיכאון עמיד. בישראל הוא מתבצע כמעט תמיד במסגרת אישפוזית . צריך לקחת בחשבון שטיפול ב ect יכול לתת הפרעות בזיכרון ולעקוב במהלך הטיפול על שינויים בזיכרון. ברוב המצבים הזיכרון חוזר אך לפעמים יש גם פגיעות בלתי הפיכות.
אני ממליצה לך לשוחח על זה עם הרופא המטפל. ניתן לשקול טיפול ב TMS, גרייה מגנטית למוח, שיכולה לעזור גם לדיכאון עמיד מבלי לגרום להפרעות בזיכרון. אך טיפול זה מתבצע רק במסגרת מחקרית במספר בתי חולים פסיכיאטריים או באופן פרטי פרטית במיינד קליניק.
מידע נוסף על טיפול בדיכאון עמיד ניתן לקרוא בכתבות: http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=6148
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7705
תרגישי טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון וחרדות בגיל זיקנהענת03/07/2009
אמי בת 78, ניצולת שואה. סובלת מדיכאון וחרדות מזה כ-3 שנים.
טופלה בכדורים פסיכיארטיים שונים שלא עזרו.
כרגע מטופלת באיקסל 150 מ"ג (50 מ"ג בבוקר ו-100 מ"ג בערב). לוקחת כדור זה מזה כחודש וחצי ומינון זה מזה כ10 ימים, ללא שיפור. קודם לכן טופלה ברסיטל ומירו שלא עזרו.
לחרדות טופלה בקלונקס. כרגע הפסיכיאטרית הוסיפה לה כדור בשם סרוקוול- חצי בערב וחצי בבוקר (סה"כ 25 מ"ג).
אמא סובלת גם מלחץ דם גבוה ומטופלת תרופתית לכך.
נמצאת בדכאון וחרדות מרגע הקימה בבוקר ועד לשעות אחה"צ.
שאלות: האם המינון שקיבלה מתאים למצבה? האם הרכב הכדורים ביחד תקין?
מה לעשות כאשר היא מתלוננת על אי שקט נוראי למרות לקיחת כל התרופות? האם ניתן להוסיף משהו נוסף להרגעה? ושאלה אחרונה - האם יש בית החלמה פסיכיאטרי פרטי שבו אפשר אולי יהיה לאזן אותה תרופתית?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון וחרדות בגיל זיקנה
ד''ר אלונה גוברמן04/07/2009לענת שלום. הפעולה של תרופות מתחילה בדרך כלל כעבור 4-6- שבועות של נטילתם. אמך מקבלת את המינון החדש של איקסל רק 10 ימים. תחכו בסבלנות . תפנו לרופא מטפל בקשר להוספת כדורי הרגעה. לא ברור לי מינון של קלונקס.
לא ידוע לי על בית החלמה פסיכיאטרי פרטי. תבדקי בקופת חולים של אמך .
קיימים ביקורי בית של רופאה פסיכיאטר באופן פרטי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאפרת03/07/2009
האם חרדה כללית או אובסיסיבית יכולה לחלוף ללא טיפול? האם היא חייבת להחמיר עם הזמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר אלונה גוברמן04/07/2009שלום לך. לא ברור לי מי מה את סובלת , לא ברורה לי חומרת הפרעה שלך. לפעמים מצבים שאת מתארת יכולים מאוד להגביל את האדם תפקודית וביכולת ליהנות. ישנם מיקרים שהפרעות כאלו עוברות ללא טיפול. כדי לתת תשובה מדויקת צריך לעשות בדיקה מעמיקה תוך הכירות איתך . תפני לאיש מקצוע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ....לינויי02/07/2009
אם אני חותחת את עצמי ופוצעת אותי בעמצעות סרגל,מספריים,ואפילו סכין יפני,ולא בעזור הוורידים,אלה סתם רושמת דברים על גופי וזה כיף לי זה לא מפריע לי ולא מציק לי ,זאת בעיה פסיכיאטרית ?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: נעמי 1.
ד''ר אלונה גוברמן02/07/2009שלום לך. כדי להבין ממצבך , חשוב לעשות אבחנה מעמיקה, מקצועית ומדייקת תוך הכרות איתך. אני מאוד ממליצה לך לפנות לאיש מקצוע ( פסיכולוג או פסיכיאטר ) בקופת חולים, מרפאה או תחנה לבריאות הנפש לפי מקום מגורך או באופן פרטי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
לינויי02/07/2009הייתי אצל פסיכולווגים בערך לפני שנהה וגם אצל פסיכיאטרית .
אני בת 16 והם יסכימו שאני יבקש טיפול מקופת החולים בלי אישור של ההורים ?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תעזרו לי, איני מסוגלת עוד..חסוי01/07/2009
היי, עברתי תאונת דרכים ב7.9.08, אני בת 14 וחצי ואני מרגישה שאין טעם לחיי..
אומרים לי כולם ( הרופא, הפסיכיאטר והפסיכולוג ) שזה קשור ללתאונה אבל אני עדיין לא מבינה איך.
לא ממש אכפת לי בגלל מה זה אבל אני נכנסת לדכאונות עמוקים ואף אחד לא יודע מה באמת עובר יעליי, וגם אם הוא היה יודע הוא לא היה עוזר לי.. אני לא יודעת מה לעשות!
הפסיכולוגית שלי אומרת שיש לי PTSD אבל זה לא ממש עוזר לי, היא אומרת שאחרי כל הטיפולים שאני יעבור כל ההרגשות שלי ירדמו.
אני מפחדת להשאר ככה לעד, ואני בכלל מפחדת לחיות.. אני לא רוצה לחיות אני רוצה למות!
פעם אחת אמרתי לחברה שלי שאני שונאת את החים שלי והיא לא הבינה למה, היא חושבת שיש לי הכל אבל היא כל כך טועה! לפעמים מתייחסים אליי כל כך מגעיל שבא לי למות....!
תעזרו לי, אני לא מסוגלת להמשיך ככה יותר אני בוכה בלי סוף ואני שונאת את עצמי.
בתודה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: חסוי
ד''ר אלונה גוברמן02/07/2009שלום לך . צר לי שאת סובלת . תשתפי ברגשות שלך קרובים, יועצת , רופא משפחה. אל תשארי לבד.
אני חייבת להתנצל ,אבל בפורום הזה לא נוכל להתייחס לשאלות שלך. אנו עובדים רק עם מבוגרים. עליך לפנות לפורום של מתבגרים. אני מקווה שתקבלי מענה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה לקראת חתונהענת01/07/2009
שלום רב,
הנני נוטלת תרופת VIAPX במינון מקסימאלי של 375 מג ליום. ביום יום אני מאוזנת ואין לי התקפי חרדה. אני אישה אסרטיבית, חיובית, כריזמתית ומאושרת. אבל. אני עומדת להינשא בעוד כחודשיים וככל שמתקרב האירוע אני נרגשת מאוד אבל התרגשות זו מובילה אותי למצב קיצוני של התקפי חרדה מהם אני סובלת בתדירות גבוהה יותר לאחרונה. (בכל פעם שאני אצל הרבנית, במדידה וכו)
ברור לי לחלוטין שההתקפים מגיעים מלחץ והתרגשות. ההתקפים אצלי מלווים בהקאות, בכי, צריבה חזקה באיזור הבטן, הזעה ועוד. אני ממש חוששת שברגע האמת בו אצטרך להופיע מול קהל רב, בחופה, אקבל התקף לעיני הקהל. בהתקפים (שבשוטף תדירותם מעטה מאוד) אני נוטלת כדור אלפרליד 0.5 מג' ולעיתים 1 מג'. האם ישנה דרך למנוע התקפים אלו ? אני יודעת שבעתיד הקרוב (ב"ה) אהיה בהריון וכבר עכשיו אני חוששת וחרדה מה יהיה אם אקבל התקף במהלך ההריון? הרי כדורים אלו אינן טובים לעובר וגם החוויה עצמה של ההתקף בזמן ההריון "נוגעת" בעובר. ומה לאחר לידה? אז בכלל ההורמונים משתוללים? הרופא המליץ לי להחליף את כדור הויאפקס שאני נוטלת ולעבור מ-375 מג' ויאפקס ל-60 מג' רסיטל, זאת לאחר שסיפרתי לו שאני מתכננת ב"ה הריון והנ"ל טען שרסיטל בטוח יותר. (התייעצתי אפילו עם המכון בירושלים). שורה תחתונה הניסיון כשל לגמרי (זה היה לפני כחצי שנה) ומיד חזרתי לויאפקס. מה עושים? האם אני יכולה להיות בטוחה שביום החתונה האלפרליד ישפיע ? ההתרגשות ככל הנראה תהיה בשיאה. אני די מאוכזבת מהמצב מאחר ואני מבינה לגמרי שכל אירוע משמעותי בחיי ומשמח מוביל אותי לתוצאה של התקפי חרדה. (אגב גם שקיבלתי את הצעת הנישואין בא איתה התקף). אשמח לקבל חוות דעת נוספת.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ענת
ד''ר אלונה גוברמן02/07/2009לענת שלום. כדי לתת לך חוות דעת נוספת ,להבין איך לעזור לך חשוב לעשות אבחנה מעמיקה, מקצועית ומדייקת תוך הכרות איתך.
טיפול משולב של תרופות ושיחות (תרפיה התנהגותית קוגניטיבית ) יכול מאוד לעזור לך . בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי לומדים מיומנויות התמודדות עם הבעיה, שיטות למידה. במהלך התרפיה תלמדי כלים ומיומנויות להתמודדות יעלה ושליטה בהתקפים. מחקרים עדכניים מראים ששילוב של CBT ותרופות SSRI (רסיטל ) מאפשר שליטה בהתקפי חרדה ומניעת חזרתיות של התקפים נוספים למשך 5 שנים.
תרגישי טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה לכולםירון30/06/2009
תודה למנהלי פורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה לכולם
ד''ר אלונה גוברמן02/07/2009לירון ערב טוב,
תודה שפנית לפורום
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר גוברמן-שאלהדקלה30/06/2009
שלום,
האם זייבן במינון 150 מ"ג ליום יכול לגרום לירידה בלחץ דם? אם כן, האם מדובר בירידה משמעותית או בנק' בודדות בלבד?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שלומית
ד''ר אלונה גוברמן30/06/2009לשלומית שלום. לפי מחקרים קיימים מספר מיקרים של עליה בלחץ דם אצל אנשים שנוטלים בזייבן ( אנשים שסבלים מיותר לחץ דם)).
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לי דיכאון?דניאלה30/06/2009
שלום רב
שמי דניאלה אני מרצה לבלשנות בזמן האחרון אני נורא לחוצה ובבאסה גם בגלל מחלת עור בה אני חולה הנקראת פסוריאזיס המגלה את עצמה בנגעים אדומים ומכוערים בעור שהתפרצה אצלי כרגע. אני יודעת מתוך ניסיון של שנים שיש תכשירים יעילים שיעבירו את ההתפרצות ואני משתמש במשחה הנקראת דייבובט כבר שנים ותמיד היא צולחת בטיפולץ אך בזמן האחרון אני מוצאת את עצמי בבאסה טוטלית. ההתפרצות הזו היא שונה מכל קודמותיה מבחינת מצבי הנפשי אני לא מוצאת כוחות לצאת מהמיטה ושאני כבר יוצאת אני כל הזמן עצבנית ולפעמים אפילו מוציאה את זה על סטודנטים. בהתחלה חשבתי שזה רק בגללל הפסוריאזיס אבל אני כבר לא בטוחה. אני חושבת שגם כשההתפרצות תעבור זה לא ישתנה.
האם עלי לבקש טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש לי דיכאון?
ד''ר אירנה נתנאל30/06/2009דניאלה שלום,
כדי לדעת אם את סובלים מדיכאון אני מצרפת שאלון לערכה עצמית של דיכאון. תנסי לענות על כול השאלות ותגלי האם את סובלת מדיכאון.
תוצאה של 17 ומעלה מעידה כי יתכן ויש צורך בפניה לאבחון מקצועי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת לשאלתי הקודמתמימי30/06/2009
האם יש איזה נזק מצטבר בתרופה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלתי הקודמת
ד''ר אלונה גוברמן30/06/2009סרנדה תרופה בטוחה,יעילה, לא גורמת להתמכרות, אפשר לטול את התרופה לתקופות ממושכות ללא שום חשש, ללא נזק .
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי יעילות תרופה או החלפתמימי30/06/2009
מזה כחודש אימי מטופלת בכדור נגד דיכאון בשם סרנדה. התוקפנות בה היא לקתה כתוצאה מהדכאון מעט ירדה (לא באופן מוחלט אבל ישנה התקדמות) אולם היא ממש לא במצב רוח טוב. היא ירודה ועצובה. אני מרגישה שאולי הכדור לא מתאים לה ושאלתי היא האם ישנו כדור שיכול להשקיטה אבל גם להכניס בה מעט חיים, מעט יותר שמחת חיים עד כמה שניתן במצבה (אם שכולה ובנוסף אינה יוצאת מהבית כבר למעלה משנה בשל בעיות במפרקי הרגליים).
כ"כ כן אמי סובלת מקצב לא סדיר של הלב. האם הכדור הזה יכול להזיק, אם יוחלט שהוא כן טוב עבורה.
תודה
מימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מימי
ד''ר אלונה גוברמן30/06/2009למימי שלום. משאלתך לא ברור לי כמה זמן אמך סובלת מהפרעות בקצב הלב?
סרנדה תרופה מאוד יעילה ובטוחה. ההשפעה של סרנדה מורגשת תוך מספר שבועות הטבה מלאה תיתכן תוך 4 עד 6 שבועות . תעזרי לאמא בסבלנות ובקרוב מאוד (כמה ימים/ שבועות) היא תרגיש שיפור. סרנדה כדור מצויין מאוד ועוזר. לפי מחקרים במיקרים מאוד נדירים סרנדה יכולה לגרום להפרעות בקצב הלב. אני ממליצה להתייעץ עם רופא מטפל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון בעקבות כריתת בלוטת התריס.דפנה28/06/2009
שלום רב!
לפני כשנתיים וחצי עברתי כריתת בלוטת התריס בעקבות גידול. לאחר מכן עברתי טיפול רדיואקטיבי בשביל לחסל את הבלוטה, שבוע לאחר מכן נכנסתי לדיכאון עמוק. (אמרו לי שזה כתוצאה מהוצאת הבלוטה). טופלתי בציפרלקס 10 מ"ג שלא השפיע. המינון הועלה ל-20 מ"ג עם שינוי דרסטי בדיכאון. אחרי שנתיים שמצבי היה טוב החלטתי להיכנס להריון, נכנסתי להריון עם המשך הטיפול בציפרלקס 20 מ"ג. הריון תקין, לידה תקינה. כשחזרתי מבית החולים לאחר שבוע שוב הופיע דיכאון קשה. כל כך פחדתי שזה יקרה שוב. רופאת המשפחה והפסיכיאטרית המליצו לי לעלות את המינון ל- 30 מ"ג ולקחת לוריוון בשעת הצורך. (אף פעם לא חשבתי שאקח כדורים כאלה, וקשה לי עם זה).
התחלתי טיפול זה לפני כמה ימים. הפחד שלי זה שהדיכאון ימשיך ולא יחלוף. לא קל לטפל בילדים ותינוקת קטנה כשאתה בדיכאון כזה. אני חסרת אונים ורוצה לעזור לעצמי ולמשפחתי לחזור לשיגרת החיים הרגילה שהיתה קודם. קשה לי מאוד להתמודד עם המצב ואני כל הזמן בוכה. משפחתי תומכת בי הרבה אבל שום דבר לא עושה לי טוב, כמה זמן עד אחרי לידה הגוף חוזר לעצמו? איך אפשר לצאת מהמצב הזה? אני פוחדת להתמכר לכדורים. אחרי כמה זמן הכדורים ישפיעו עליי?
אשמח מאוד לקבל תשובות.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון בעקבות כריתת בלוטת התריס.
ד''ר אלונה גוברמן30/06/2009לדפנה שלום. מזל טוב להולדת הבתך! צר לי על כך שאת מרגישה לא טוב. עברת דברים לא פשוטים (כריתת בלוטת התריס, טיפול רדיואקטיבי, דיכאון, הריון, לידה).
על תתייאשי בסופו של דבר מוצאים את מינון הנכון או התרופה הנכונה. צריך להמשיך לנסות. תמשיכי לקחת את המינון המומלץ של ציפרלקס .
לגבי לוריוון - תרופה זו נחשבת כמאוד טובה אך יכולה לגרום להתרגלות ואף להתמכרות. אבל בשימוש מבוקר ומושכל תחת השגחה רפואית התרופה יכולה מאוד לעזור.
בנוסף אני מאוד ממליצה על טיפול משולב של טיפול תרופתי ותרפיה התנהגותית קוגניטיבית .
פסיכותרפיה קוגניטיבית - התנהגותית (CBT) ( אישי או קבוצתי) מתמקדת בשינוי דפוסי חשיבה מתוך ההנחה שמחשבות משפיעות על מה שאדם מרגיש. במהלך הטיפול תלמדי לזהות ולשנות את המחשבות המוטעות והמעוקבות שמעוררות רגשות שליליים. שינוי מחשבה גורמת לשינוי הרגשה ושינוי התנהגות. בטיפול את רוחשת מיומנויות להתמודד עם מצב בעתיד .
לא להתייאש!!
תרגישי טוב,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לד"ר אלונה גוברמן
דפנה01/07/2009איפה אפשר לקבל את הטיפול הנוסף שאת מדברת עליו. האם דרך קופת חולים? ומה זה הטיפול הזה?
תודה על תשובתך המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לד"ר אלונה גוברמן
ד''ר אלונה גוברמן02/07/2009לדפנה שלום. בקשר למטפלים בטיפול התנהגותי קוגניטיבי ( ?BT) את יכולה לבדוק בקופת חולים שלך.
אצלנו במרכז לטיפולים מתקדמים "מיינד קליניק" קיימים טיפולים אישיים ,גם מתארגנת קבוצת לטיפול בחרדה בגישה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). ניתן ליצור קשר. בטלפון שמספרו כתוב בכותרת שבראש העמוד.
על טיפול קוגניטיבי בדיכאון ניתן לקרוא בכתבה:
תודה שפנית לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לד"ר גוברמן - ציפרלקס
דפנה08/07/2009ד"ר גוברמן היקרה!
אני נוטלת כבר כמעט במשך שבועיים ציפרלקס 30 מ"ג. ( בערך שנתיים מאז כריתת בלוטת התריס 20 מ"ג). עדיין אין הטבה משמעותית. למרות שלפעמים אני מרגישה טוב כאילו יצאתי מזה. אבל כשאני שוב נופלת אני לא יכולה לחשוב שהרגשתי אפילו רגע טוב. כמה זמן עד שארגיש הטבה משמעותית והדיכאון כבר יעבור, כי נמאס. אני זוכרת שגם לקח לי זמן כשלקחתי 20 מ"ג ציפרלקס אבל הוא ממש עזר בסוף. כמה זמן עד שארגיש כבר ממש טוב. אין לי כח לסבול. במיוחד שאני עם תינוקת קטנה בת חודשיים.
אודה לתשובתך המהירה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטערת, עוד שאלה קטנה
דפנה08/07/2009ד"ר גוברמן היקרה מצטערת עוד שאלה: האם יש איזה ספר מסויים בעניין דיכאון, איך לטפל בו שאת ממליצה לקרוא. אשמח לקבל תשובה לפני שהולכת לסיפרייה.
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטערת, עוד שאלה קטנה
ד''ר אלונה גוברמן09/07/2009לדפנה שלום. ההשפעה של ציפרלקס מורגשת תוך שבועיים -שלושה בממוצע. הטבה מלאה תיתכן תוך 4 עד 6 שבועות . תחכי בסבלנות. לא להתייאש!
יש המון ספרים בעניין של דיכאון. למטופלים שלי אני ממליצה ספר של ד"ר ברנס "בוחרים להרגיש טוב" , ספר של ד"ר מתיו מקיי "מחשבות ורגשות".
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, עוד שאלה
דפנה10/07/2009התחלתי להרגיש בערב ממש טוב, זה מוזר. בבוקר אני קמה עם התקפי חרדה איומים, איך זה יתכן? בצהריים עד הערב אני מרגישה הטבה, ופתאום בבוקר שאני קמה אני כמו משוגעת. איך זה יכול להיות? מצטערת שאני לא מפסיקה עם השאלות.
שבת שלום, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, עוד שאלה
ד''ר אלונה גוברמן11/07/2009לדפנה שלום. טוב מאוד שאת שאולת.
התקפי חרדה בעיקר בשעות הבוקר יכולים להתלוות לדכאון מתמשך ואז השאלה של תוספת תרופתית מתעוררת. טיפולים פסיכולוגיים במיוחד בגישה בקוגניטיבית התנהגותית יכולים לסייע. תפני למטפל שלך.
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני שואלת, אני מגזימה?
דפנה11/07/2009זה אומר שהדיכאון אמור להימשך ולהימשך, זה מפחיד מאוד. כמה תוספת של תרופות אני כבר יכולה לקחת? זה המון. אני לוקחת גם את הלוריוון לפי הצורך. (פעם אפילו אקמול לא הייתי לוקחת אם כאב לי הראש). אמא שלי אומרת שהיא חושבת שההתקף הקשה בבוקר נובע מלחץ ארגון הילדים בבוקר למסגרות ועוד תינוקת קטנה שבוכה. כי בימי שישי ושבת אני קמה עם פחות התקפים כי בעלי בבית ואני לא צריכה לארגן אותם. היא גם חושבת שכשאחזור לעבודה זה יהיה אחרת. כי אני מאוד אוהבת את העבודה ולא רגילה להיות בבית תקופה ארוכה. בקשר לטיפול שאמרת לי אני אברר. אני מנסה לעשות הכל בשביל לא להתייאש, אבל זה לא פשוט לי בכלל...
תודה לך, את פשוט עוזרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה להיות חיוביתשיר28/06/2009
אני מטופלת כבר שנתיים בציפרלקס 10 מיליגרם, לאחר תקופה של חרדות ודיכאון, חייבת לציין שטיפול זה החזיר אותי לחיים נורמלים ומאושרים. בחצי השנה האחרונה עברתי כמה משברים, שהחזירו אותי להתקפי חרדות שהובילו שוב לדיכאון. כבר חודש אני מרגישה מתחים, אי שקט, חרדות ופחדים נוראיים. לפני כשבועיים הוחלט להעלות לי את המינון ל 20 מיליגרם, אך אני עדיין מרגישה נורא, היו כמה ימים שחשבתי שחזרתי לעצמי בזכות הכדור אך משום מה אני כבר כמה ימים בתחושה שהחרדות חזקות יותר מתמיד..הפסיכיאטרית אמרה לי שזה לוקח זמן עד שהתרופה עוזרת, האם שבועיים זה לא מספיק זמן...אני דואגת. מרגישה שאני במלחמה יומיומית...בבקשה ממתינה לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהלן, אני אענה אם לא אכפת לך
לילך30/06/2009עם הויפאקס כבר יש השפעה אחרי שבועיים. כמו כן תופעות הלוואי שלה ממש נמוכות להבדיל מהציפרלקס וכל החבורה הזאת.
אולי תנסי להחליף..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסה להיות חיובית
ד''ר אלונה גוברמן30/06/2009לשיר שלום. ההשפעה של ציפרלקס מורגשת תוך שבוע עד שבועיים בממוצע. הטבה מלאה תיתכן תוך 4 עד 6 שבועות . תחכי בסבלנות ובקרוב מאוד (כמה ימים/ שבועות) תרגישי שיפור. ציפרלקס כדור מצויין מאוד יעלה.
יש מעט מיקרים ,שבהם שימוש בציפרלקס בשלב הראשוני של הטיפול יכול להגביר את תחושת החרדה . במידה וקיים מרכיב של חרדה בתמונה קלינית, מומלץ להוסיף לטיפול תרופה מקבוצת בנזודיאזפינים (לדוגמה קסנקס) למשך תקופה קצרה . כל זה בתאום עם רופא המטפל.
בנוסף, לפי מחקרים וניסיוננו טיפול משולב( תרופתי ופסיכולוגי ) הוכיח כיעיל במצבים של דיכאון וחרדה .פסיכותרפיה קוגניטיבית - התנהגותית (CBT) ( אישי או קבוצתי) מתמקדת בשינוי דפוסי חשיבה מתוך ההנחה שמחשבות משפיעות על מה שאדם מרגיש. במהלך הטיפול האדם לומד לזהות ולשנות את המחשבות המוטעות והמעוקבות שמעוררות רגשות שליליים. שינוי מחשבה גורמת לשינוי הרגשה ושינוי התנהגות. בטיפול את רוחשת מיומנויות להתמודד עם מצב בעתיד .
תרגישי טוב,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני
שיר01/07/2009אני מאוד מפחדת שהתרופה לא תעזור לי...כיוון שאולי הגוף שלי כבר רגיל לתרופה, מחר יעברו שלושה שבועות מאז שהעליתי ל 20 מ"ג- אני חייבת לציין שהחרדות שלי מאוד התגברו אבל עכשיו קצת פחות חזקות. הגיוני שכבר שלושה שבועות ואני לא מרגישה ממש שינוי? העלתי ל 15 מ"ג בשלושה הימים הראשונים ואז העלתי ל 20 מ"ג לפני שבועיים וחצי...מה את חושבת? זה זמן סביר בינתיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלונה
שיר01/07/2009אני כל כך שמחה שיש אתכם...תודה רבה על המענה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני
ד''ר אלונה גוברמן02/07/2009לשיר שלום. את מקבלת את התרופה רק 3 שבועות .הטבה מלאה תיתכן תוך 4 עד 6 שבועות . תחכי בסבלנות ובקרוב מאוד תרגישי שיפור.
לא להתאייש!
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!
שיר03/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שאני נודניקית
שיר05/07/2009מזה כמה ימים אני מרגישה שאני לא מצליחה להתרכז, אני מרגישה כאילו מעופפת. האם זו תופעות לוואי של הכדור הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שאני נודניקית
ד''ר אלונה גוברמן07/07/2009לשיר שלום. מתנצלת על איחור.
ציפרלקס נסבלת היטב על-ידי מרבית החולים. תופעות הלוואי הנפוצות הן: בחילה, יובש בפה, קשיי שינה, עייפות, הזעה מרובה וקשיים בתפקוד המיני. תופעות אלו הן בדרך-כלל קלות וחולפות עם המשך השימוש.
יש מיקרים שבהם שימוש בציפרלקס בשלב הראשוני של הטיפול יכול להגביר את תחושת החרדה .
בנוסף, תחושת של עייפות ופגיעה בריכוז יכולים להיות סימנים של דיכאון.
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלונה...
שיר10/07/2009היו לי כמה ימים אחרונים שחשתי קצת הקלה, עד אתמול אחר הצהריים שלפתע מצב רוחי ירד ויש לי מן תחושה בראש כאילו אני מרחפת ושאני נסגרת בתוך תוכי. זו הרגשה ממש מפחידה וחוויתי אותה כבר פעם. זה די מוזר לי שעברו 4 שבועות ועדיין אין לי הקלה משמעותית...מה את אומרת? אני די נואשת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שיר10/07/2009דיברתי עם הפסיכיאטרית לפני חצי שעה, היא נתנה לי להרגיש כ"כ רע לגבי המצב שלי. היא חסרת סבלנות ואמרה לי שאם אני רוצה להחליף את הכדור נתחיל ביום א' ושהשבועות הבאים יהיו לי קשים ולכן כדאי לי לוותר על תקופת המבחנים...אני בדילמה גדולה, האם להמשיך עם הכדור האם לשנות. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: שיר
ד''ר אלונה גוברמן10/07/2009לשיר שלום. את מקבלת את הכדורים רק 4 שבועות ולפי דבריך ישנה הקלה ועוד פעם ירידה במצב רוח. בכל תהליך החלמה יש עליות וירידות במצב.
יש כמה אפשרויות : לחכות בסבלנות עוד מספר שבועות, להיעלות מינון ל 25 מג' או להחליף את הכדור. את יכולה לגשת לחוות דעת שנייה ולהתייעץ.
לא להתייאש!
בנוסף. תשקלי טיפול ?BT . בשילוב עם טיפול התרופתי מאוד יעלים במצבים של דיכאון וחרדה.
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
שיר13/07/2009אני עדיין לא הכי במיטבי...אבל ניגשתי היום לבחינה ואני מרגישה סוג של ניצחון. מחר אני אצל רופאת משפחה על מנת לשקול ייעוץ עם פסיכיאטר נוסף. תודה רבה על התמיכה והעזרה. רציתי לשאול אותך האם נראה לך שעצם העניין שאני נוטלת את התרופה בשעות הערב, יכול להוות מצב שבו התרופה לא הכי עוזרת...האם כדאי לקחת אותה בבוקר? ובנוסף, האם ניתן ליטול רסקיו ביחד עם ציפרלקס?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הזמן חושבת...
שיר15/07/2009אלונה, איזו תרופה נחשבת טובה כמו ציפרלקס? חוץ מסרוקסט, כיוון שאותה כבר ניסיתי בעבר.
בנוסף, אתמול רופאת המשפחה נתנה לי מרשם של קלונקס. האם זה מזיק באם אני אקח כדור רק כאשר החרדות חזקות? ז"א לא באופן קבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הזמן חושבת...
ד''ר אלונה גוברמן20/07/2009לשיר שלום. מתנצלת על איחור. כל התרופות מקבוצת SSRI טובות אך בקשר להתאמה זה דבר אינדיבידואלי . במידה ומחליטים להפסיק ציפרלקס אפשר לשקול תרופות מקבוצת SNRI (אפקסור, סימבלתה) או הוספת רמרון. היום גם מנסים שילוב של תרופות נוגדות דיכאון מקבוצות שונות.
קלונקס שייך לקבוצת תרופות הידועות בשם בנזודיאזפינים, המשמשות בעיקר לטיפול בחרדה ובנדודי שינה.השילוב של תרופה נגד דיכאון וכדור הרגעה מאוד נפוץ וגם מאוד יעיל. יש צורך להיות ערים לצורך להפחית את התרופה כאשר מתחיל שיפור במצב עם לוקחים אותה על בסיס קבוע. הדרך להימע מלהתמכר היא לא לעלות את המינון אלה בהתייעצות עם רופא ולהשאר במינונים נמוכים ולפרקי זמן קצובים.
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגשה ירודה
שיר21/07/2009אלונה, תודה על המענה.
יום ראשון ניגשתי לחות דעת נוספת, הוחלט להעלות לי את המינון לשלושה כדורים של ציפרלקס, כמובן שבהדרגה. מיום ראשון אני ממש ביאוש כאילו כבר לא בא לי לחיות, אני ממש מפחדת מההרגשה הנוראית הזאת. זה מוריד אותי למטה...את חושבת שזה הגיוני שהחליטה הפסיכיאטרית להעלות לי את המינון ולא להחליף את התרופה? אני נואשת וחוששת נורא. בנוסף, היא אמרה שהיא ממש לא בעד קלונקס וזה רק יכול להגביר את הדיכאון. אני רק בוכה כל הזמן...אני רוצה כ"כ לצאת מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיר יקרה
דפנה21/07/2009אני יודעת כמה זה מייאש, גם אני הייתי כבר מיואשת, אבל גם אני לוקחת 3 כדורים של ציפרלקס וקשה לי עם זה. מה לעשות, העיקר שזה יעזור לך, צריך הרבה הרבה הרבה סבלנות וזה לא קל גם לי. זאת תקופה מאוד קשה. אני מקווה שעוזרים לך בתקופה כזאת. בהצלחה דפנה מהפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דפנה
שיר22/07/2009תודה על המענה...יש לי את המשפחה שלי שכ"כ תומכת ועוזרת ומבינה.
אבל אני בכל זאת מרגישה בודדה כי הם לא יודעים בדיוק מה זה...הרגשת היאוש מפחידה אותי מאוד. אני רק מקווה לעבור את השלב הזה כבר. אני כ"כ דואגת שהציפרלקס לא יעזור...הרבה לחץ על הראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שיר
דפנה23/07/2009קודם כל טוב שיש לך עזרה ותמיכה. זה כל כך חשוב, כי גם לי יש. אבל את צודקת ברגע שאת במצב כזה. שום דבר לא טוב לך, ואף אחד שלא עבר דיכאון לא יכול להבין מה זה, אף אחד!!! הכל שחור וזהו. גם אני אומרת את זה. במיוחד שיש לי שלושה ילדים, ותינוקת בת חודשיים, שאני בקושי מטפלת בה. זה סיוט. אבל בואי ננסה לחשוב שזה יסתדר, הייתי פעם בסרט הזה, ולא האמנתי שהוא יעבור, זה קשה כל כך, וזה עבר. אני מקווה לשתינו שנוכל להחזיק מעמד ונצא מהיאוש הזה, למרות שזה לא קל בכלללללל. בהצלחה רבה, דפנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דפנה
שיר23/07/2009אני כ"כ מבינה אותך ומאחלת לך שתהיי חזקה ואני בטוחה שתהיי...בשבילך וכמובן בשביל הילדים. אני מקווה מאוד לעבור כבר את השלב הזה בחיים!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע טוב, שיר
דפנה25/07/2009הי שיר, איך עברה השבת, האם יש שיפור? אפילו קלוש? עוד יום עובר ועובר ומחכים שזה כבר יגמר. כי זה כמו נצח. שבוע טוב. האם חוץ מציפרלקס את לוקחת עוד טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
שיר25/07/2009לצערי אין שיפור...השבת הייתה כמו נצח עבורי. הייתי עם חברים ומשפחה אבל סבלתי. אני לוקחת קלונקס כשמאוד קשה לי. ומחר אני מתחילה טיפול התנהגותי קוגנטיבי. איך עבר עלייך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שיר
דפנה26/07/2009גם עליי עברה שבת לא משהו, יש לי רגעים טובים שאני חושבת הנה יש שיפור. אבל אחרי כמה זמן זה שוב אותם חרדות רעות, במיוחד בבוקר. נמאס, נמאס, נמאס. אני לוקחת כל יום כדור קבוע קסנקס חוץ מהציפרלקס (לתקופה מסויימת עד שהמצב ישתפר).
גם לי הציעו את הטיפול התנהגותי קוגנטיבי בפורום אבל הפסיכיאטרית שלי אמרה שזה לא כל כך מתאים לי. תגידי לי איך זה? מה זה בדיוק שתתחילי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דפנה
שיר26/07/2009הייתי היום בפגישה ראשונה אצל מישהי מדהימה...תקשיבי, עדיין לא התחלנו את הטיפול, פשוט סיפרתי לה על החיים שלי- איך התחילו החרדות שלי ועל כל מה שעברתי בחיים ועל החרדות שקיימות היום. נכנסתי לשם בדיכאון טוטאלי ויצאתי בהרגשה הרבה יותר טובה. אני תמיד נלחמת בפחדים שלי ומוצאת את עצמי מותשת לחלוטין ונכנסת לדיכאון, היא הסבירה לי שהטיפול הוא בטכניקה כזו שמלמדים אותך איך להתמודד באמצעות המחשבות עם החרדות. כ"כ הוקל לי היום וראיתי שיש תקווה...לפי דעתי זה משהו שהוא טוב לכל אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהלן, שיר
דפנה27/07/2009שיר קודם כל אני שמחה שאת שוב בתקווה אחרי ששמעת אותה. כי אני שוב מתחילה להתייאש. אתמול בערב הייתי שוב על הפנים. תגידי, איפה הטיפול הזה? באיזה איזור את גרה? כי אני כבר נואשת. כמו שאת מרגישה, אני גם מרגישה כל הזמן פחדים שמכניסים אותי לדיכאון. אני לא יכולה להישאר עם התינוקת שלי לבד בבית. אמא שלי רוב הזמן צמודה אליי. זה משגע אותי. מחר יש לי תור לפסיכיאטרית שוב בבוקר. נראה לי שהיא רוצה להחליף לי את הציפרלקס ואני מ'זה פוחדת. אני אשאל אותה על הטיפול שאת מדברת, ספרי לי. אני בחופשת לידה וכבר משתגעת, אל תשכחי שהילדים בחופש וגם משגעים אותי. אני מחזיקה לך אצבעות בעניין הטיפול. מקווה לבשורות טובות בשביל שתינו. מחכה לתשובתך. דפנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפנה
שיר28/07/2009יש לך כתובת מייל שנוכל לדבר בפרטיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס
lia02/08/2009איך היתחילו לך את התרופה במינון כל כך נמוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)