פורום חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להיתראות חיים
    ליחושך
    28/07/2009

אין לי כוח יותר רק סבל ודיכאון אז מה נישאר אני הולך להיתראות עולם
    מחר אתם תידעו בייי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    להיתראות חיים

הוספת תגובה

• שלום לך

שימשית
    28/07/2009

חבל, אל תוותר. יש פתרונות. יש לך כוחות נפש שעדיין לא נוצלו. העניין שעדיין לא מצאת את הדלת אל האור, אינה אומרת שהיא לא קיימת. תאמין בקיומה. תבקש כל יום, כמה פעמים ביום, למצוא את הדלת הזאת. ואז יקרה פלא, משהו יכוון אותך לשם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה של: ליחושך

ד''ר אלונה גוברמן
    28/07/2009

שלום לך.
    במצבים של ייאוש ותסכול עמוק לעיתים קרובות אנשים מאבדים תקווה, מפסיקים להאמין שמצבם ישתפר לכן, שוקלים התאבדות כמוצא אחד ויחיד לשים קץ לסבל. חשוב שתבין שהסבל הוא זמני וחולף וניתן להתמודד איתו, ניתן להתגבר בעזרת הטיפול, אנשים סובבים וכו'. כדאי לשתף במחשבותיו עוד אנשים שקרובים לך. אני מקווה שהמאמץ המשותף יעזור לך לעבור את התקופה.
    תפנה לעזרה מקצועית .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטרף אליך

moche
    29/07/2009

גם לי נגמרו הכוחות , אבל אני לא מתאבד רק כי אני דתי ואסור לי אם לא כבר מזמןןןןןןןןןןןן לא הייתי פה, אני לא מציע לך להתאבד , כי אם זה לא מצליח , ברוב המקרים זה לא מצליח , תישאר נכה לכל החיים ותסבול הרבה , עצה טובה , תראה סרטים תצא תבלה אבל רק לא לקפוץ מהגג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת בנוגע לאימי
    מרינה
    27/07/2009

שלום רב, לפני כחודש וחצי אימי (בת 67) אובחנה כסובלת מדיכאון ומטופלת בציפרלקס. עד עכשיו לא רואים שיפור. להפך - המצב סטטי לחלוטין ואימי הולכת ונכבית... היא נמצאת במעקב פסיכיאטרי אחת לשבועיים כאשר הפעם האחרונה היתה אתמול. הפסיכיאטרית אמרה לה להמשיך את התרופה ללא שינוי מינון ולא המליצה על שיחות עם פסיכולוג. כל המצב הזה נראה לי מוזר ולא הגיוני. למה להמשיך תרופה שלא משפיעה עליה ולא לנסות להחליף? למה לא מומלצות שיחות עם פסיכולוג? אשמח לתשובה בהקדם, תודה, מרינה

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת בנוגע לאימי

הוספת תגובה

• מודאגת בנוגע לאימי

ד''ר אירנה נתנאל
    28/07/2009

מרינה שלום,

האם פנית עם כול השאלות האלו לפסיכיאטרית? את בהחלט צודקת, טיפול תרופתי משולב עם פסיכותרפיה הדרך הכי יעילה להתמודד עם דיכאון. אמך כבר לא צעירה וחבל על כול יום שהיא סובלת ולא משתפרת. אחר חודש וחצי צפויה להיות כבר תגובה חיובית לתרופה. אם אין שום שינוי במצב יש צורך לשקול שוב את הטיפול התרופתי. אתם יכולים לפנות לחוות דעת שניה לפסיכיאטר אחר.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרליו+חרדה
    טובית
    27/07/2009

שלום רב

שמעתי שדרלין יכול לעזור בעת לחץ וחרדה

אינני סובלת בד"כ מלחץ או חרדה אך אני מתחתנת בקרוב וחוששת מעט מהמעמד

עצמו בעיקר בשלב החופה.

1.האם דרלין יעיל לטיפול מיידי נקודתי?

2.האם הוא ממכר?

3.האם יש פתרון אחר מלבד כדורים להרגעה במעמד עצמו?

לקביעת תור
    סגירה
    דרליו+חרדה

הוספת תגובה

• הודעה של: טובית

ד''ר אלונה גוברמן
    28/07/2009

לטובית שלום.
    אפשר לנסות טיפול בכדורי הרגעה לפני האירוע. תיזהרי גם מלשלב אותם עם אלכוהול. זה מגביר את ההשפעה. את עלולה למצאו את עצמך ישנה כל הערב! אך הכול בהתייעצות עם מטפל שלך.
    אפשר לנסות תרופה (דרלין, פרולול) כ -10 מג שעתים לפני האירוע. תבדרי על זה עם רופא המשפחה כדי לוודא שזה מתאים לך.
    אני מאוד ממליצה לך ללמוד מיומנויות של שליטה עצמית במתח, שיטות לווסת לחץ. תרגילי הרפיה ועבודה על מחשבות יכולה מאוד לעזור לך. כול זה ניתן ללמוד בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי CBT. CBT הינו טיפול קצר, ממוקד, מאוד יעיל ומאפשר שליטה לטווח ארוך.
    תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 42
    מאיה
    26/07/2009

אני לוקחת ציפרלקס 15 מילגרם לאחרונה העלתי 20 מ"ג ומאז אני בתופעות מוזרות למדיי
    בזמן עבודתי בלי הרגשה קודמת כלשהי הרגשתי סחרחורת חזקה לכ דקה בערך ולאחר מכן
    זה פסק, המצב הכניס אותי לחרדה אמיתית עד דפיקות לב מואצות וכו' ששבתי הביתה הייתי מותשת מעייפות כ 3 ימים אני במיטה ואין לי אנרגיות לכלום , התקשרתי לפסיכיאטר שאמר להוריד את המינון של הציפרלקס חזרה ל 15 מ'ג יש לציין שאני סובלת מהתקפי חרדה כמה שנים תופלתי בעבר ברסיטל, שבמידה רבה עזר ובגלל התקפים חוזרים עברתי לציפרלקס, רציתי לדעת מה דעתכם ?

לקביעת תור
    סגירה
    בת 42

הוספת תגובה

• הודעה של: מאיה

ד''ר אלונה גוברמן
    28/07/2009

למאיה שלום. לא ברור לי כמה זמן את מטופלת ע" ציפרלקס?
    יש מעט מיקרים שבהם שימוש בציפרלקס בשלב הראשוני של הטיפול או בעליה במינון יכול להגביר את תחושת החרדה .במידה וקיים מרכיב של חרדה בתמונה קלינית, מומלץ להוסיף לטיפול תרופה מקבוצת בנזודיאזפינים (לדוגמה קסנקס) למשך תקופה קצרה . כל זה בתאום עם רופא המטפל.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי דיכאון
    שימשית
    26/07/2009

האם אפשר להיות בדיכאון מבלי לדעת שאני מצויה בדיכאון? אני כל הזמן חולה בכל מיני וירוסים, ללא חום- כאב ראש, לפעמים קצת הגרון, כאבים שרירים. המחלות הופיעו בהדרגה באופן צפוף יותר, במהלך השנים האחרונות. בחודש האחרון זה היה ברצף, והרגשתי שאני לא יוצאת מהמחלה. עשיתי בדיקות והן תקינות. ואז אחד הרופאים אמר שזה כנראה נפשי. ואז העלתי על דעתי שאני בדיכאון. לפני כחמישה חודשים הייתי באמת בדיכאון, בעקבות בעיה שקשורה לבעלי, אבל ידעתי שאני בדיכאון. ולא הייתי חולה בוירוס בתקופה של הדיכאון, אשר נמשך כשבועיים. אבל עכשיו אני מרגישה כחולה- חולשה נוראית, כבדות, קושי לדבר, מתעוררת מוקדם בבוקר, מה שלא אופייני לי. אני לא מרגישה עצובה, אבל עצובה מכך שאני חולה. מרגישה שאין לי כוחות לעשות דברים. יש עליות וירידות במהלך היום בתחושות שלי, ואני נלחמת בזה, מנסה להיות פעילה. האם יתכן שאני בדיכאון? האם יכול להיות שכל המחלות שלי נובעות למעשה מהנפש?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי דיכאון

הוספת תגובה

• שאלה לגבי דיכאון

ד''ר אלונה גוברמן
    28/07/2009

שלום לך.האם פנית עם כל השאלות לפסיכיאטרית או לפסיכילוג? נדרשת בחינה מעמיקה על מנת להגיע לאבחנה
    טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) יכול לעזור לך לפתח שליטה בסימפטומים של דיכאון וחרדה כדי למנוע הישנות של דיכאון כשאתה מפסיק את הכדורים. מחקרים מראים שטיפול משולב של CBT ותרופות (במידה ואת זקוקה) מאפשר למנוע חזרתיות של דיכאון וחרדה למשך 6 שנים לאחר הפסקת התרופות.
    תפני לאיש מקצוע.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• HELP
    מ
    26/07/2009

שלום,
    אני בת 37 וסובלת מזה כ- 12 שנה מאוסטופורוזיס בעקבות מחלת סרטן הגיל צעיר.
    מטופלת כבר 5 שנים בטיפול תרופתי.
    הביקור האחרון שלי במרפאה היה לפני כ- 3 שנים, אז הבדיקות הראו שאין שיפור.
    הרופא רצה להמשיך ולנסות לעוד שנה את הטיפול וביקש שאחזור אליו.
    מאז לא הגעתי אליו לביקורת מהפחד!! חיי היו מלאים מאןד בתקופה הזו.. בית חדש, עבודה חדשה, אימצתי ילדה, חופשת לידה ושוב חזרה לעבודה... ובכל הזמן הזה: דופק לי בראש שאני חייבת כבר לבצע את הבדיקות ולהגיע לרופא. ידעתי שהמצב שלי לא טוב ו.. פחדתי. פחדתי נורא.
    היום אני יודעת שעשיתי טעות איומה!!!

בחודש האחרון גיליתי שנוצרה לי עקמת בגב בעקבות המחלה (המחלה עברה שלב)
    ביצעתי את כל הבדיקות שאכן הראו עד כמה מצבי גרוע.
    היה לי תור לרופא לפני שבוע, אולם מכיוון ובביה"ח לא מצאו את התיק שלי בארכיון, הרופא דחה לי את התור.

אני חיה מיום ליום בדיכאון גדול וחרדה עמוקה.
    פוחדת שהכיפוף בגב הולך ומחמיר - עדיין לא החליפו לי את התרופה.
    לא מסוגלת להתמודד עם המצב החדש שלי - גיבנת לכל החיים. זה מצב בלתי הפיך.
    לא מסוגלת לאכול - מחמיר את מצבי הבריאותי עוד יותר
    לא מסוגלת לצחוק, לדבר... - רק בוכה כל היום.
    נעדרת בלי סוף מהעבודה ושכבר מגיעה לעבודה, אז פשוט לא מתפקדת

אני לא יודעת מה לעשות. כל הזמן מאשימה את עצמי - רק עצמי שהגעתי למצב שכזה.
    אני לא יוצאת מהבית מהבושה, מרגישה שבכל פעם שאני עוברת ליד נשים מבוגרות.. הן יודעות. פשוט יודעות. יש לי מעין אות קין על הגב. זו בחורה צעירה שחולה באוסוןפורוזיס במצב מתקדם.

נרשמתי לחוג התעמלות בונה עצם - ישנן בחוג נשים מבוגרות מאוד ללא הגיבנת שיש לי... זה הורג אותי...

אני יודעת שאני בדיכאון ובחרדה עמוקה.. העניין הוא שכלום כבר לא יעזור לי. גם אם אקבל תרופות לדיכאון - לעד אהיה כפופה... :-(

לקביעת תור
    סגירה
    HELP

הוספת תגובה

• הודעה של: מ

ד''ר אלונה גוברמן
    28/07/2009

שלום לך.נראה שאת מאוד סובלת, את נמצאת בחרדה וזה פוגעה באיכות חייך. אם תצליחי לגייס טיפה של אופטימיות ותפני לטיפול מקצועי חייך ישתנו לטובה, תרגישי שיפור תוך צמן קצר יחסית.
    צר לי שאת כל כך סובלת!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בויאפקס
    אבי
    26/07/2009

שלום רב
    אני בחור בן 29 בשנה האחרונה התחלתי טיפול בויאפקס
    ומאז עליתי במשקל 17 קילו
    בתחילה (5 קילו עלייה)פניתי אל הרופא המטפל והוא הודיע לי חד משמעית שזה לא תוצאה של הכדור,אם כי אולי התחלתי לאכול יותר
    מאחר והתברר לי כי אני ממשיך להשמין (לאחר 10 קילו)
    התחלתי לבקר את האוכל שאני אוכל והורדתי 20-30 אחוז מכמות האוכל
    אך לצערי עליתי עוד 7 קילו
    כיום אני כבר עם עודף משקל במגמת עלייה
    שאלתי האם ההשמנה נובעת כתוצאה של תאבון מוגבר
    או שיש משהו אחר בכדור שעלול להשפיע?
    אני רוצה לציין שמעולם לא היית לי נטיית השמנה
    תמיד היה לי תאבון מוגבר

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בויאפקס

הוספת תגובה

• מוזר מה שאתה מתאר..

טוקיו מאקי
    26/07/2009

ויפאקס נחשבת לתרופה בעלת תופעות לוואי מופחתות משמעותית בכל מה שנוגע להשמנה וירידה בחשק המיני!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה

לימור
    26/07/2009

ויפאקס באמת נחשבת לתרופה שמבחינת תופעות לוואי שלה במובן של השמנה וחשק מיני פחות משפיעה הייתי מיעצת לך לפנות לדיאטנית שתוכל להתאים לך תפריט מאוזן ולא לקצץ באוכל על דעת עצמך, לפעמים כשהגוף מקבל פחות אוכל הוא לא ממש מבין מה קורה ולכן אוגר את השומן שהוא מקבל. ולכן מה שצריך לעשות זה לאכול בצורה מאוזנת ונכונה וכמובן לא לוותר על התעמלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאבי - יכול להיות שהבעיה היא באוכל

עירית
    26/07/2009

אני אישית משתמשת בויפאקס XR אחרי שסבלתי מאד מהשמנה בעקבות שימוש בתרופות רק עם תחילת השימוש בויפאקס הפסקתי לסבול מתופעת הלוואי הזו כיום אני מסתדרת נהדר עם הויפאקס שידועה אגב ביכולת שלה לא לגרום להשמנה אני הייתי מציעה לך לבדוק טוב טוב מה אתה טוכל וכמה וכמובן - פעילות גופנית , זה גם טוב למצברוח...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בויאפקס

ד''ר אלונה גוברמן
    28/07/2009

לאבי שלום.עלייה במשקל מהתרופות נוגדי דיכאון וחרדה מאוד אינדיבידואלית. השמנה עם ויאפקס הינה תופעת לוואי מאוד נדירה. זה קורה מסיבות שונות: שינויים מטבוליים, עלייה במצב הרוח , גורמת לעליה בתיאבון וכו'.
    אין סיבה שלא תצליח לרדת במשקל. אחרי כחודש של הפסקה ההשפעה על התיאבון נפסקת. תפנה לדיאטנית ותעשה תוכנית של הרזייה. חשוב לעשות פעילות גופנית .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורים
    טלי
    23/07/2009

שלום\
    רציתי לדעת אם אני יכולה לקחת בתור התחלה של טיפול תוספת לציפרלקס את הכדור קלונקס בלילה ולפעמים גם לוריוון ביום..

לקביעת תור
    סגירה
    כדורים

הוספת תגובה

• הודעה של: טלי

ד''ר אלונה גוברמן
    24/07/2009

לטלי שלום. קלונקס , לוריוון, קסנקס שייכים לקבוצת תרופות הידועות בשם בנזודיאזפינים, המשמשות בעיקר לטיפול בחרדה ובנדודי שינה. השילוב של תרופה נגד דיכאון וכדור הרגעה מאוד נפוץ וגם מאוד יעיל. יש צורך להיות ערים לצורך להפחית את התרופה כאשר מתחיל שיפור במצב עם לוקחים אותה על בסיס קבוע. הדרך להימע מלהתמכר היא לא לעלות את המינון אלה בהתייעצות עם רופא ולהשאר במינונים נמוכים ולפרקי זמן קצובים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה????
    נלי
    21/07/2009

שלום לך .
    אני בת 32 סובלת מתלסמיה עם המוגלובין נמוך( לא יותר מ9 )בשנים האחרונות אני סובלת מהתקפי חרדה חוזרים ונשנים,למדתי לחיות עם זה להשקיט את זה כאשר זה מופיע ע"י נשימות הרפייה ותוך כמה דקות הכל נרגע הנשימה חוזרת להיות כרגיל ודפיקות הלב המהירות מתמתנות עם הנשימות שלי
    אתמול הייתי בווסת עם דימום כבד ואני לא יודעת אם יש קשר או לא , פתאום באמצע היום ללא שום מאמץ מיוחד התחלתי להרגיש את הלב פועם באופן מאוד מהיר מדדתי את הפעימות שהגיעו ל120 לדקה לפחות, וכל מה שניסיתי לעשות לא עזר במשך שעתיים וחצי זה לא עבר לא עם הרפיות ולא עם נשימות ניסיתי להכנס לנוח בחדר חשוך וזה גם לא עזר.
    שאלתי היא
    1 האם יתכן שזה היה התקף חרדה? שנמשך שעתיים וחצי ללא אפשרות להסדיר את הדופק? (מבחינה לבבית אני יציבה עברתי סדרת בדיקות הולטר, אק"ג מבחן מאמץ ואקו לב לפני חודש והכל תקין)
    2)אשמח מאוד לדעת על מה לעשות במקרה כזה (שלא יחזור הלוואי) כי מה שעשיתי לא עזר בדרך
    כלל בהתקף חרדה אני נושמת עמוק והנשימות מסתדרות ופה הרגשתי כאילו הגוף שלי בוגד בי,
    אודה לך מאוד על התשובה בברכה נלי

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי חרדה????

הוספת תגובה

• התקפי חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    21/07/2009

נילי שלום,

תופעות שאת מתארת מתאימות להתקפי חרדה. בדיקות גופניות תקינות מחזקות את ההשערה שאכן מדובר בהתקף חרדה. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) קצר וממוקד עם או בלי תרופות יכול מאוד לעזור לך בהתמודדות יעילה עם התקפי החרדה. חשוב להבהיר שסימפטומים שאת מרגישה מאוד לא נעימים ומאוד מפחידים אך ממש לא מסוכנים. הרפיית נשימות הינו אחד הכלים להתמודד עם ההתקף. ישנם עוד כלים רבים שעליך ללמוד כדי לרכוש שליטה בחרדה בהווה ולמנע התקפים נוספים בעתיד.

מידע נוסף על חרדה והתמודדות איתה ניתן לקרוא בכתבה:
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=8936

תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה אחרי לידה
    אורנה
    21/07/2009

שלום, ביתי פגה בת 4 חודשים, ואני מלאת חרדות לגבי התפתחותה. אני מניקה.
    האם יש אפשרות לקחת תרופה נד חרדה בהנקה?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה אחרי לידה

הוספת תגובה

• הודעה של: אורנה

ד''ר אלונה גוברמן
    21/07/2009

שלום לך.מזל טוב להולדת הבתך!
    אני ממליצה לפנות להתייעצות פסיכיאטרית לצורך איבחון.
    בנוסף , קיימות מחלקות ל טרטולוגיה ללקיחת תרופות בזמן הריון והנקה שיכולים לתת לך את התשובה הכי טובה.
    תרגישי טוב,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבר קניתי כמות של בירות
    moche
    21/07/2009

לזרוק לפח?

לקביעת תור
    סגירה
    כבר קניתי כמות של בירות

הוספת תגובה

• תרופות ואלכוהול

ד''ר אירנה נתנאל
    21/07/2009

בוודאי!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן לשלב בין דיפרסון לאומגה 3?
    מימי לוין
    21/07/2009

לאחרונה הרוקחת מבית מרקחת המליצה לנו על דיפרסון לדיכאון.
    האם ניתן לשלב את התרופה הטבעית הזו ביחד עם אומגה 3?
    האם אין התנגדות בין שני התרופות האלה?

הוספת תגובה

• האם ניתן לשלב בין דיפרסון לאומגה 3?

ד''ר אלונה גוברמן
    21/07/2009

שלום לך. מתנצלת ,אינני לא מכירה את דיפרסון. אינני מומחית בענייני הומיאופתיה, תוספות מזון או צמחי מרפא.תפנה להתייעצות לרופא נטורופט או הומאופט.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבה טורדנית!
    מיכל
    20/07/2009

אני כבר עוד מעט חודשיים במצב של חרדה ובזמן האחרון התחיל לי דיכאון
    החלפתי כול מיני כדורים אבל אני רוצה לחזור לציפרלקס כי אמרו לי שהוא הכי טוב.
    יש לי מחשבה בראש שלא יוצאת לי, אני כול הזמן חושבת על הנשימה שלי כאילו אני מנשימה את עצמי ואני ושאין לי כוח לזה יותר. אני יודעת שאני שהנשימה זה טיבעי וזה לא אנחנו שולטים אבל זה פשוט מכניס אותי לפאניקות וחרדות.
    איך אשר לצאת מזה? האם התרופה תעזור?
    מחכה לתמיכה..

לקביעת תור
    סגירה
    מחשבה טורדנית!

הוספת תגובה

• מחשבה טורדנית!

ד''ר אלונה גוברמן
    20/07/2009

למיכל שלום. ההרגשה שלך נובעת ממצבך. אין לנו יכולת לשלוט במחשבות או לתת למוח פקודה לא לחשות. ברגע שננסה לעשות זאת המחשבות ידבקו עוד יותר חזק. תופעות אלו מוכרות ושכחות. הטיפול הכי יעיל במחשבות טורדניות, התקפי פאניקה הוא שילוב של תרופות ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבי (CBT). במהלך הטיפול ניתן להתמודד עם תחושות אלו.
    בהשוואה לתרופות אחרות מאותה קבוצה ,ציפרלקס פועלת במינונים נמוכים יותר, משפיעה תוך זמן קצר יותר (בין שבוע לשבועיים), ויש עדויות לכך שיש לה פחות תופעות לוואי. ציפרלקס - תרופה בטוחה ויעילה .
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

מיכל
    21/07/2009

תודה על תגובתך מאוד עזרת לי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי גם לשאול..

מיכל
    21/07/2009

הציפרלקס עושה לי הרבה תופעות לוואי של בחילות וכאבי בטן.. כמה זמן התופעות לוואי האלה אמורות להיות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי גם לשאול..

ד''ר אלונה גוברמן
    21/07/2009

למיכל שלום. ציפרלקס נסבלת היטב על-ידי מרבית החולים. תופעות הלוואי הנפוצות הן: בחילה, יובש בפה, קשיי שינה, עייפות, הזעה מרובה וקשיים בתפקוד המיני. תופעות אלו הן בדרך-כלל קלות וחולפות עם המשך השימוש (עד מספר שבועות) .לא להתייאש!!!
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני, ד"ר אלונה
    דפנה
    20/07/2009

הי, אלונה, אני מקווה שאת זוכרת את הסיפור שלי. רציתי קודם להודות לך על עזרתך.
    ולספר לך שהייתי אצל הפסיכיאטרית שלי לפני בערך שבוע וחצי היא המליצה לי להוסיף לציפרלקס (30 מ"ג) קסנקס במקום הלוריוון שאמרה שעוזר גם לחרדה וגם לדיכאון וליותר שעות. התחלתי לקחת אותו בערך שבוע ברציפות כל בוקר. וגם את הציפרלקס. אני יכולה להגיד שיש הטבה גדולה. ואני פחות בחרדה ובדיכאון, אני מרגישה הרבה יותר טוב. אתמול פגשתי את הפסיכיאטרית שוב וסיפרתי לה. אבל אמרתי לה שנמאס לי וקשה לי להגיד שאני מרגישה יותר טוב, ואין לי כנראה מספיק סבלנות. היא שמחה ואמרה שנראה שיש שיפור ונחכה עוד שבוע לראות. האם את חושבת שהציפרלקס עושה את העבודה שלו, (אני לוקחת אותו שלושה שבועות וחצי בערך) או שזה רק בגלל הקסנקס שהחליפה לי. היא מתלבטת האם להחליף לי את הציפרלקס ואני מאוד מאוד חוששת. בגלל זה אנחנו מחכים עוד שבוע. (כשהייתי בדיכאון לאחר כריתת בלוטת התריס) הוא מאוד עזר לי וגם לקח לו זמן עד שהשפיע עליי אז.
    אשמח מאוד לשמוע מה את חושבת? בעניין הציפרלקס, והאם ההקלה היא בגלל הקסנקס?
    אודה לתשובתך המהירה. בתודה דפנה.

לקביעת תור
    סגירה
    שוב אני, ד"ר אלונה

הוספת תגובה

• שוב אני, ד"ר אלונה

ד''ר אלונה גוברמן
    20/07/2009

דפנה שלום. אני שמחה שחל אצלך שיפור במצבך (אפילו קלוש).
    קסנקס שייך לקבוצת תרופות הידועות בשם בנזודיאזפינים, המשמשות בעיקר לטיפול בחרדה ובנדודי שינה. השילוב של תרופה נגד דיכאון וכדור הרגעה מאוד נפוץ וגם מאוד יעיל. יש צורך להיות ערים לצורך להפחית את התרופה כאשר מתחיל שיפור במצב עם לוקחים אותה על בסיס קבוע. הדרך להימע מלהתמכר היא לא לעלות את המינון אלה בהתייעצות עם רופא ולהשאר במינונים נמוכים ולפרקי זמן קצובים.
    תחכי עוד שבוע. את יכול להיות תרגישי השפעה מלאה של ציפרלקס ( לאחר 4-6 שבועות ).
    תרגישי טוב,
    אשמח לענות על כל שאלתך
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטערת על כל השאלות

דפנה
    21/07/2009

אני יכולה להגיד שיש שיפור די משמעותי. אבל יכול להיות בגלל שהוספתי את הקסנקס ולא בגלל הציפרלקס (כי את הציפרלקס אני לוקחת כבר שנתיים וחצי במינון של 20 מ"ג). הפחד שלי הוא שהפסיק לקחת את הקסנקס הכל יחזור לכמו שהיה. אני גם לא טיפוס של התמכרות, הבעיה היא פתאום להפסיק ולהרגיש שוב איך שהרגשתי בהתחלה. אני חושבת שאני גם לחוצה בגלל החופש הגדול של הילדים. וגם תינוקות קטנה למרות שאמא שלי לא עוזבת אותי וזה באמת עוזר. החרדה עדיין נשארה לא כמו שהיתה בכלל, אבל עדיין אני לא יכולה להישאר עם התינוקת לבד. האם את יודעת מתי בערך הגוף חוזר לעצמו אחרי הלידה. (רק עכשיו קיבלתי וסת)?
    תודה על תשובתך המהירה ועל כל העזרה. דפנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה של: דפנה

ד''ר אלונה גוברמן
    21/07/2009

לדפנה ערב טוב. שילוב של קסנקס וציפרלקס מאוד נפוץ וגם מאוד יעיל. תמשיכי לקחת את קסנקס עד שתרגישי טוב ולאחר מומלץ להוריד את הקסנקס בהדרגה בהתייעצות עם מטפל שלך. בנוסף, שוב אני ממליצה לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי. טיפול תרופתי וcbt מאוד יעלים המצבים האלו.
    תרגישי טוב,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבוע טוב, ד"ר אלונה

דפנה
    25/07/2009

לגבי הטיפול שהמלצת לי עליו קוגנטיבי התנהגותי. התייעצתי עם הפסיכיאטרית שלי שהסבירה לי מה זה ואמרה שזה לא כל כך מתאים לי. היא המליצה לי לבוא לטיפול יום שיש במרפאה אבל אין ביכולתי לבוא מכיוון שאני אחרי לידה ויש לי תינוקת קטנה, והילדים האחרים בחופשת הקיץ.
    האמת שיש רגעים שאני חושבת שאני עוברת את זה ומרגישה טוב. ואחרי כמה זמן זה שוב חוזר לי, אבל לא כמו שהיה פעם. (בצורה קשה מאוד). אני מאוד מקווה שהחרדות עברו לגמרי.
    וחושבת שאחזור לעבודה בע"ה זה ישפר את המצב. השבוע הלכתי לבקר בעבודה, הם כל כך מחכים לי, והאמת שאני מאוד אוהבת את העבודה. היה לי ממש נחמד. תמיד אהבתי ללכת לעבודה וקשה לי בלי העבודה. שבוע טוב. דפנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה של: דפנה

ד''ר אלונה גוברמן
    28/07/2009

לדפנה שלום. מתנצלת על איחור. עבודה, עיסוק, עיניין בחיים עוזרים מאוד בהתמודדות עם דיכאון. מובן גם שבמצבך יהיה לך קשה להניע את עצמך לפעילות אך בטיפול בדיכאון יש כלל: קודם עושים ואחר כך מרגישים שיפור! אנשים שסובלים מדיכאון נוטים לחשוב באופן מוטעה שקודם הם ירגישו שיפור ומצבם ואחר כך יתחילו לעשות דברים. כאמור זו טעות! אל תתיאש! תפני למרפאה שלך ! עבודה הינה התרופה הכי טובה להתמודד עם דיכאון וחרדה. בינתיים הייתי מציעה לך לקרוא ספר "בוחרים להרגיש טוב" של דוויד ברנס.
    תרגישי טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לפסיכולוג בתל אביב
    עינבל
    20/07/2009

שלום
    אני ענבל בת 26. מאז ומתמיד הייתי בחורה דיכאונית, אפילו כילדה הייתי נטולת שמחת חיים והיה מאוד קשה לרגש או לשמח אותי. בתקופת ההתבגרות המצב החמיר והייתי מתבגרת דיכאונית מאוד עם ניטיות אובדניות (אז טופלתי אצל פסיכולוגית במרכז לבריאות הנפש שלא ממש עזרה לי). במרוצת השנים למדתי לחיות עם תחושת הדיכאון ואף להתגבר בעצמי על התקפי חרדה שהיו תוקפים אותי מפעם לפעם אבל הדיכאון בהחלט הפריע לי להתקדם בחיים ולהשלים מטרות שהצבתי לעצמי. היום אני גרושה (בלי ילדים) וכבר קרוב לחצי שנה שאני ממש מדוכאת. רואה רק שחורות, לא מצליחה להביא את עצמי לעשות דברים בסיסיים כמו ללכת ללימודים או לעבודה, מניעים אותי יצרים של הרס עצמי שאני לא מצליחה להשתלט עליהם (אני שותה המון כמעט כל יום עד אובדן חושים)ובעיקר מלווה אותי כל הזמן הרצון לזחול מתחת לאבן ולהעלם מה שגורם לי לישון מרבית שעות היממה ולבכות בשעות שנותרו.
    ברור לי שאני חייבת טיפול פסיכולוגי אבל החיפוש אחרי פסיכולוג מתאים ועוד אחד שעובד עם קופ"ח כללית מייאש אותי בכל פעם מחדש ואני מוותרת
    אם תוכלו בבקשה לתת איזו המלצה מה לעשות או אם אתם יכולים להמליץ על פסיכולוג מתאים באזור תל אביב זה יכול לעזור מאוד
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה לפסיכולוג בתל אביב

הוספת תגובה

• המלצה לפסיכולוג בתל אביב

ד''ר אלונה גוברמן
    20/07/2009

שלום לך. כדי לתת המלצה על טיפול צריך להכיר אותך. אנחנו במיינד קליניק מומחים בטיפול בדיכאון חרדה ומגוון של הפרעות פסיכיאטריות.
    במידה ותרצי להתייעץ עם מומחים שלנו את יכולה לפנות ל
    מיינד קליניק 03-6962733 או 6962745 - 03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ענבל

עמי
    29/07/2009

בהחלט כואב לי לשמוע על קשייך
    עברתי מצב דומה ואוכל לעזור לך
    אנא צרי קשר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה