מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקפי חרדה ודיכאוןאמה12/07/2009
שלום ד''ר,אני בת 35 אם לשניים.לפני 4 חודשים נולד במזל טוב בני השני.במשך כ-3 שנים נטלתי 20 מ''ג של רסיטל כל יום.החל מהחודש השמיני הפסקתי בהדרגה את הטיפול תוך התייעצות עם הפסיכיאטר שלי.לפני שבוע התחלתי שוב בנטילת התרופה בהדרגה ותוך התייעצות נוספת עם הרופא .לקחתי 4 חצאים ואז כדור שלם במשך שבוע כבר.החל מנטילת חצי הכדור הראשון התחלתי לחוש בחרדות איומות ובימים האחרונים דיכאון חזק שמשתלט.דיברתי עם הרופא והוא אמר שנחכה עוד כמה ימים.אני לא ישנה,לא אוכלת וחסרת כוח פיזי ונפשי.האם זה נורמלי בעת התחלת טיפול?יש לציין שהחלטתי לחזור לטיפול כי הרגשתי שהחרדות מתחילות לחזור.
אודה לכם מאוד אם תעזרו לי,אני מרגישה ממש על סף שגעון(התקפים במשך כל היום עם הפוגות מעטות ומצבים של דהפרסונליזציה ודהראליזציה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי חרדה ודיכאון
12/07/2009לאמה שלום
בהודעה הפורום קשה לעשות אבחנה לסימפטומים שלך. כאשר בין אדם מתחיל טיפול וחש לא טוב יתכן ומדובר בתופעות לוואי של התרופה אבל יתכן גם שמדובר בהחמרה של המחלה. יעזור לדעת איך הרגשת הפעם הראשונה שחלית, האם היום זהה לאז, שונה מאז? בכל מקרה ניתן לעזור לך עם תרופות נוספות להרגעה עד שהשאלה תתבהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן מותר לצרוך ריספידולאנונימית12/07/2009חברתי עברה התקף פסיכותי חריף ומזה חודשיים וחצי שלא בידיעתה היות ולא מוכנה ללכת לרופא או ליטול תרופות מקבלת בכוס הקפה 2 מג רספידול שאלתי כמה זמן מותר לתת כדור זה?איך להפסיק? בהדרגה או בבת אחת?יש לציין שעם לקיחת כדור זה יש הבדל עצום בהיתנהגותה ובכל סימניי ההתקף שהיו פשוט נעלמו ההתקפים שהיו כללו הרחת רייחות מוזרים דיבור כאילו מישהו מדבר איתה והיא עונה לו שש פעמים ביום מקלחו ועוד הרבה דברים מוזרים אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכמה זמן מותר לצרוך ריספידול
ד''ר אירנה נתנאל12/07/2009שלום לך,
אם הכדור עוזר אין סיבה להפסיק. אפשר לעזר בו לאורך זמן רב מאוד. זהו כדור שמיועד לטיפול לטווח ארוך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינוני ריספרדל לOCDירון12/07/2009שלום רב,
מהם המינונים של ריספרדל המתאימים כאוגמנטציה לOCD?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמינוני ריספרדל לOCD
12/07/2009לרון שלום. אין מינון מדויק לחיזוק תרופתי עם ריספרדל ב OCD משתמשים בדרך כלל בין 1-2 מיליגרם אבל אפשר לנסות גם יותר. כמובן שמינון גבוה נוטה ליותר תופעות לוואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריספרדל כאוגמנטציהירון12/07/2009שלום רב,
תוך כמה זמן ריספרדל מתחיל להשפיע כאוגמנטציה לSSRI בטיפול בOCD?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרריספרדל כאוגמנטציה
ד''ר אירנה נתנאל12/07/2009ירון שלום,
ייתכן ויחלפו ששה שבועות בטרם ההשפעה של ריספרדל תורגש במלואה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקפי חרדהדנה12/07/2009שלום רב,
הארוס שלי, בן 25, סובל מהתקפי חרדה כבר למעלה משנה. הדבר אובחן ע"י רופא וברגע שביקשנו פתרון לבעיה נאמר לנו שהדבר יעבור מעצמו ולחילופין הציע לנו כדורים. הארוס שלי מסרב לקחת כדורים בכל מחיר אבל יאמר לזכותו שהמצב השתפר וכרגע ההתקפים בהיקף מצומצם ביותר. הבעיה היא שאנו מתכננים טיסה לחו"ל, זה הפעם הראשונה שהוא טס ומעבר לזה שהוא לחוץ מהטיסה הוא משוכנע שהוא יסבול מהתקף חרדה. רציתי לקבל יעוץ האם יש כדורים טבעיים שניתן לקחת או משהו אחר שיכול לעזור לפתור את הבעיה לעת עתה בטיסה?
אשמת לקבל תשובה. המון תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתקפי חרדה
ד''ר אירנה נתנאל12/07/2009דנה שלום,
התרופה הטבעית שקיימת כעת היא רמוטיב. היא מיועדת לטיפול בעיקר בדיכאון ופחות מקובל לחרדה. תופעות הלוואי שלה כוללות בחילה, כאבי בטן, איבוד התיאבון, ושלשולים. תופעות לוואי אפשריות נוספות הן: פריחה, יובש בפה, כאבי ראש, סחרחורת, חולשה, הזעה ועצבנות.
רמוטיב עלול לגרום לרגישות יתר לשמש, בעיקר לבעלי עור בהיר. להיסתכן בתופעות לוואי אלו בחופשה לא כדאי ובאופן כללי, לא מומלץ להתחיל טיפול תרופתי ללא השגחה רפואית צמודה כאשר אתם נמצאים בחו"ל. עדיף לקחת תרופות הרגעה מהסוג של קסנקס, קלונקס, לוריוון, וואבן לטיפול נקודתי ולהישתמש בו במקרה הצורך.
כמו כן, אני מאוד ממליצה ליטפל בחרדות כשתשובו לארץ. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) קצר וממוקד, בנוסף לתרופות או בלעדיהם, יכול מאוד לעזור בהתמודדות יעילה עם החרדות. חשוב לציין, כי חרדות שלא מטופלות עלולות להפוך להפרעת חרדה ולהביא לפגיעה משמעותית באיכות החיים ובתפקוד.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
שיהיה במזל טוב וחופשה מהנה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בECTמ.11/07/2009שלום רב,
האם טיפול בECT יכול לגרום לנזק כלשהו? והאם הטיפול החדשני מתבצע ללא הרדמה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול בECT
ד''ר אלונה גוברמן11/07/2009שלום לך. הטיפול בנזעי חשמל הינו הטיפול הוותיק ביותר בתחום הפסיכיאטריה. תוצאותיו עודן מרשימות לטובה. טיפול בנזעי חשמל - אחד הטיפולים היעילים והבטוחים ביותר .
הסיבה הרפואית השכיחה ביותר לשימוש בנזעי חשמל הנה מצב דיכאוני קשה, אשר לא השתפר במידה מספקת בתגובה לטיפול תרופתי. בעזרת טיפול בנזעי חשמל קיימים מקרים רבים של חולים שסבלו מדיכאון תקופת ממושכות ביותר ואשר חזרו לתפקוד מלא לאחר סידרה של טיפולי .
בדרך כלל מקבלים סדרה בת 12-8 טיפולים. את השיפור מרגישים כבר בטיפולים הראשונים, לרוב כעבור 4 טיפולים.
לאומת התפיסה ב"ציבור הרחב" הטיפול הוא בטוח מאוד. לעיתים , הוא כרוך בהפרעות חולפות בזיכרון, בעיקר הזיכרון קצר הטווח (כלומר, של מאורעות שקרו בתקופה האחרונה). הטיפול מתבצע בהרדמה כללית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרנסהאמלה11/07/2009שלום
התגרשנו ברבנות לפני שנתיים ואת התהליך המשפטי על המזונות וחלוקת הרכוש סיימנו רק לפני חודשיים.הוא תמך בי כלכלית עד למשפט על מנת שאוותר על חלק מהתביעות שלי כלפיו. בבוקר של המשפט הוא יצר עימי קשר כדי לומר לי שהוא מאחורי ולא משנה מה ייפסקו בבית המשפט. בסופו של דבר הגענו לפשרה, אחרי שוויתרתי לא מעט כי כבר הייתי מותשת מהמלחמה בשנתיים האחרונות ובידיעה שאוכל לסמוך עליו כפי שהבטיח. שבועיים לאחר המשפט הוא התחתן וכל הבטחותיו בנוגע לתמיכה הכלכלית היו לשווא, נאלצת להתחנן, נתונה לחסדיו. אני עצבנית, לא רגועה, פוחדת שלא אצליח לגדל את בנותיי כמו שרציתי, לא מצליחה להירדם בלילה, התחלתי לקחת כדורי שינה, מרגישה כמו בחרדת קיום,פחד שלא אצליח לגמור את החודש. רמת החיים שלי צנחה , מבינה שאני לבד. פוחדת שלא אצליח לפרנס את בנותיי בכבוד עם משכורת ודמי מזונות נמוכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפרנסה
ד''ר אלונה גוברמן11/07/2009לאמלה שלום. גירושין מהווה משבר בחיים וכדי להתגבר עליו נדרשים כוחות נפש רבים. בתהליך ההתמודדות ניתן להיעזר במערכת התמיכה : חברים, משפחה, אנשי מקצוע.
כל התהליך של חיים שלך מורכב מאוד ולכן יש לך סיבה טובה להיעזר בטיפול נפשי (פסיכותרפיה) שיכולה לתת את התמיכה וליווי בעת משבר.
טיפול בזמן משבר מסייע להתמודד עם סמפטומים שמעידים על מצוקה נפשית ( נדודי שינה, התקפי חרדה,פחדים עצבנות יתר ועוד) . בהחלט צריך לשקול פניה לטיפול נפשי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקוק לעזרהנתי10/07/2009שלום רב,
אני באמצע שנות העשרים לחיי ואני מרגיש מצוקה נפשית לאחרונה, לדעתי כתוצאה מסוג של משהו שקשור במגע עם אנשים שאיני יודע להגדירו, לכן אתאר זאת. לעיתים אני מרגיש למשל במקום העבודה שלי, שאני צריך לרצות את הבוס שלי, ליצור רושם על הבוס שלי או על מישהו אחר,, או למשל שאם שואלים אותי שאלה אז אני עונה לא תמיד בדיוק מה שבדיעבד חשבתי שהייתי צריך לענות, אולי זה מתוך דריכות או משהו כזה. ואני נזכר בכל מיני רגעים שהיו בעבודה שלי שהיה מקום מצידי להגיב בצורה מסויימת או לעשות משהו שהייתי צריך לעשות, אבל לא עשיתי זאת. ואחכ זה גורם לי תסכול נוראי ומחשבות חוזרות וטורדניות שלא מרפות ממני, ואני צריך לפרש ולהסביר לעצמי דברים בלב ונגרם לי סבל נוראי. מה דעתך? מה עצתך? האם טיפול פסיכולוגי עשוי להתאים למצוקה שלי? ואם כן, איזה שיטת טיפול יכולה הכי להתאים? כיצד ניתן להגדיר את בעייתי?
אודה לתגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרזקוק לעזרה
ד''ר אירנה נתנאל10/07/2009נתי שלום,
להתנהגות שלך יכולות להיות סיבות רבות ומגוונות מהצורך לרצות בגלל פחד מדחייה, פחד ממה יחשבו עליך ופחד לא להיות נחמד ועד לחוסר כלים לאינטראקציות בינאישיות. כדי להבין היטב את הבעיה נידרש אבחון מקצועי ומעמיק. עזרה מקצועית של תרפיסט / פסיכולוג ללא ספק יכולה מאוד לעזור לך. גישה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) תעזור להבין מקור הקשיים ולפתח מיומנויות להתמודדות יעילה.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכה ייעוץנעמה10/07/2009שלום.
אני בת 22. חזרתי לפני כחודש מטיול ארוך בחו"ל. החזרה הביתה הייתה מאוד קשה עבורי. נאלצתי להתמודד עם בעיות רפואיות שמשפיעות על מצב הרוח שלי, בנוסף לזה שהשארתי מאחוריי בחו"ל מערכת יחסים שהייתה מאוד חשובה לי. חזרתי לגור בבית ובמהלך החודש הזה די הייתי בבית. כרגע אין באפשרותי למצוא עבודה מתאימה למצבי, ולכן אני ישנה הרבה ויש לי הרבה זמן פנוי לחשוב על דברים. פשוט הרגשתי שהייתי צריכה להתמודד עם יותר מדי שינויים בבת אחת.
ברור לי שכל חזרה היא קשה, אבל בצירוף הנסיבות, עבר עליי חודש קשה מאוד. יש לציין שעכשיו אני מרגישה טוב יותר. בזמן האחרון אני מתקשה לנשום לפעמים, מרגישה מין לחץ בחזה, שמוכר לי מהתקופה ששירתתי בצבא (שהיה כמסתבר תולדה של לחץ וחרדה) לאחר שלא סבלתי ממנו במשך ככמעט שנתיים. אאז טופלתי בפסיכותרפיה ודימיון מודרך וזה עזר. אני בוכה לפחות פעמיים ביום. עכשיו. לפני כן זה היה גרוע יותר.
אני שוקלת לקבל איזשהי עזרה תרופתית , יש לי חברה שטוענת שזה ממש עזר לה, אבל א לא בטוחה בצורך וב מודאגת ממהשפעות הפיזיות שיהיה לזה, עכשיו כשאני הולכת להתחיל ללמוד ולאחר מכן כשארצה להפסיק לקחת את התרופה.
אשמח לייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרצריכה ייעוץ
ד''ר אירנה נתנאל11/07/2009נעמה שלום,
את עוברת תקופת ההסתגלות לאחר הטיול. זאת תקופה שיכולה להיות לא פשוטה, היא משפיעה על מצב הרוח ויכולה לפגוע בתפקוד התקין. אין שום רע לעזר בתרופות. אפילו קלות וטבעיות כמו רמוטיב. בנוסף, את יכולה לחזור לטיפול שעזר לך בעבר על מנת להיתחזק, לאסוף כוחות ובעיקר כדי למנוע התדרדרות של המצב. התרופות לא פוגעות בלימודים ואף ההפך עוזרות לך להסתגלות טובה יותר למסגרת החדשה.
בהצלחה בהמשך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס או סרוקסטרצון טוב09/07/2009האם יש הבדל בינהם?
מה יותר טוב?
האם בגלל לבידו נמוך, שינוי מציפרלקס (15 מלגרם ביום)
העבור לסרוקסט המצב ישתנה, כך שהיה יותר לבידו, או שהזיקפה תהיה יותר חזקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהודעה של: רצון טוב
ד''ר אלונה גוברמן09/07/2009שלום לך.סרוקסט וציפרלקס - תרופות המיועדות לטיפול בדיכאון ובהפרעות חרדה, טיפול בהפרעה כפייתית (obsessive-copulsive disorder), ותסמונת קדם וסתית.
הן שייכות למשפחת חוסמי ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI), ומעלים את כמות הסרוטונין במוח.
בהשוואה לסרוקסט ציפרלקס פועלת במינונים נמוכים יותר, משפיעה תוך זמן קצר יותר (בין שבוע לשבועיים), ויש עדויות לכך שיש לה פחות תופעות לוואי ( גם פחות גורמת להפרעות בתפקוד המיני).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרטלין LA 30מ"גDD08/07/2009שלום רב! אני סטודנט בעל הפרעות קשב וריכוז אני נמצא בתקופת מבחנים לחוצה. היום זה היום השני שאני לוקח רטולין 30 מ"ג LA אני לא מרגיש שהכדור עןזר לי בנתייים
התופעות לוואי שאני מרגיש הם שלשולים, האם לתת לו עוד זמן בכל זאת?
אולי כדאי לעלות את המינון ליותר כדאי להרכיש את ההשפעה?
אני לוקח אותו אחרי ארוחת הבוקר.
אני שוקל 70ק"ג.
תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררטלין LA 30מ"ג
ד''ר אלונה גוברמן09/07/2009שלום לך. במקרה כזה , כאשר אין השפעה ויש תופעות לוואי (שלשולים) מומלץ לעבור על ריטלין רגיל או concerta אני ממליצה להתייעץ עם מטפל שלך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר מרמוטיב לציפרלקסאלונה06/07/2009שלום,
אני מטופלת כ - 7 חודשים בכדור רמוטיב עקב התקפי חרדה ודיכאון שחוויתי. הכדור לא לגמרי עזר ולא חזרתי לעצמי, להרגשה טובה לגמרי כמו שהיתה לפני הופעת ההתקפים.
הרופא שלי ממליץ לעבור לציפרלקס והסביר לי להתחיל בשבוע הראשון בחצי כדור ציפרלקס, כאשר ביומיים הראשונים להמשיך לקחת גם כדור אחד של רמוטיב (במקום שניים) ולאחר יומיים להפסיק לגמרי עם הרמוטיב.
לאחר שבוע להעלות לכדור שלם.
האם ההנחיות שקיבלתי נכונות? אני חוששת מתופעות לוואי ומתקופת הביניים שבין הפסקת הרמוטיב לתחילת ההשפעה של הציפרלקס.
אשמח לשמוע את דעתכם.
תודה רבה,
אלונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמעבר מרמוטיב לציפרלקס
ד''ר אלונה גוברמן07/07/2009לאלונה שלום. הנחיות שקיבלת הן נכונות.
ההשפעה של ציפרלקס מורגשת תוך שבוע עד שבועיים בממוצע. הטבה מלאה תיתכן תוך 4 עד 6 שבועות . ציפרלקס כדור מצויין מאוד יעיל.
יש מעט מיקרים ,שבהם שימוש בציפרלקס בשלב הראשוני של הטיפול יכול להגביר את תחושת החרדה . במידה וקיים מרכיב של חרדה בתמונה קלינית, מומלץ להוסיף לטיפול תרופה מקבוצת בנזודיאזפינים (לדוגמה קסנקס) למשך תקופה קצרה . כל זה בתאום עם רופא המטפל.
בהצלחה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאוןדקלה06/07/2009שלום,
האם קיים סוג של דיכאון שנקרא דיכאון חד קוטבי? אם כן, מהם מאפייניו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיכאון
ד''ר אלונה גוברמן07/07/2009שלום הדס.המחלה המנית-דפרסיבית שונה מהדיכאון בכך שבנוסף לקוטב הדיכאוני קיים גם קוטב מאני. הקוטב המאני שונה לחלוטין מהקוטב הדיכאוני .המחלה המאנית-דפרסיבית פחות שכיחה מהדיכאון הקליני אך עדיין כ-3-4 אחוזים מהאוכלוסייה תסבול ממנה! במניה-דפרסיה החולים סובלים ממצבי דיכאון ובנוסף לכך ממצבי מניה, זאת אומרת שהם יסבלו מיותר גלים מאשר הסובלים מדיכאון קליני בלבד. הסיכוי של חזרה של הגל המני-דפרסיבי לאחר גל מאני מגיע ל-70%. האבחון של מחלה מנית-דפרסיבית דורש שהאדם יסבול לפחות מגל דיכאוני אחד בחיים (ראה תיאור של דיכאון) ובנוסף לכך, מגל היפומני או מני.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת טיפול בציפרלקסגלי06/07/2009שלום,
אני בת 23, לפני כשנה וחצי התחלתי לסבול מהתקפי חרדה. התחלתי טיפול תרופתי של ציפרלקס, וכיום, לאחר כשנה וחצי הפסקתי את הטיפול בתרופה. אינני סובלת מהתקפי חרדה יותר, אך מאז ההפסקה אני מעט מוטרדת יותר מהעניין, כלומר מהפחד שזה יחזור ואצטרך לקחת שוב את התרופה.
רציתי לשאול לגבי תופעות לוואי בעת הפסקת הטיפול התרופתי. אני עצבנית הרבה יותר מאשר בתקופת נטילת התרופה וכמו כן אני מרגישה הרגשה פיזית מוזרה באזור הפנים, שקשה לי להסביר, כמו חולשה כל כמה שניות מבפנים (באזור הראש והפנים). האם יש קשר בין התופעות שתיארתי לבין הפסקת הטיפול התרופתי?
בתודה מראש....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהפסקת טיפול בציפרלקס
ד''ר אלונה גוברמן07/07/2009שלום גלי. הפסקת תרופות שמשפיעות על המערכת שנקראת סרוטונרגית יכול לתת תופעות מהסוג שאת מתארת . כדי למנוע הופעתן צריך לעשות הפסקה מאוד הדרגתית. בדרך כלל תופעות אלו חולפות תוך 10 ימים במידה ולא חוזרים לקחת חצי מינון ואז יורדים בהדרגה תוך שבועיים. כמובן זה לא המלצה טיפולית אלה הדרכה כללית. עליך לפנות לרופא המטפל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הטיפול לא יעיל?דנה שגיא05/07/2009שלום
עקב התקפי חרדה שהמשיכו לדיכאון נרשם לי טיפול בציפרלקס 20
אני נוטלת אותו כחודש וחצי ואין הטבה בינתיים , לא בהרגשה הכללית של הדיכאון ולא בתחושות הפיזיות הקשות בגוף
משיחה עם חברה שמעתי על תרופה בשם ויפאקס שהיא סיפרה לי שעזרה לה מאד
האם זה לאותה מטרה?
יכול להיות שהטיפול בציפרלקס לא יעיל בשבילי ואני צריכה להחליף תרופה?
אשמח לעצה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהאם הטיפול לא יעיל?
ד''ר אירנה נתנאל05/07/2009מירה שלום,
ציפרלקס משפיע תוך שבועיים וההשפעה החיובית מורגשת במלואה כעבור 6-8 שבועות. ויאפקס שייך לקבוצה אחרת: ציפרלקס - SSRI שעובד על סרטונין במוח וויאפקס שייך ל SNRI שעובד גם על סרטונין וגם על נוראפינפרין. אם מצבך לא השתפר אפילו במעט עם ציפרלקס כדאי להתיעץ עם הרופא לגבי קבוצת SNRI.
בנוסף, חשוב לציין ששילוב תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) הוכיח את עצמו כטיפול יעיל ביותר בהתמודדות עם חרדה ודיכאון.
תרגישי טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהחליף תרופה
הדס06/07/2009אני מכירה את התרופה אני נוטלת אותה כבר כמה חודשים
כמו שציין הרופא ויפאקס (אני נוטלת ויפאקס XR) ממשפחת SNRI ואולי כדאי לך לנסות להחליף
תתיעצי עם רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשקול החלפת תרופה
רנה12/07/2009תודב רבה לשתיכן
אכן אם לא יעזור בקרוב, אשקול החלפת תרופה ל SNRI כגון הויפאקס
יש לי שאלה נוספת:האם זה שהויפאקס עובדת על 2 מנגנונים במח במקום אחד עושה אותה יעילה יותר וטובה יותר?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת תרופה
ד''ר אירנה נתנאל12/07/2009כן, לפעמים זה יותר טוב מהשפעה רק על מערכת סרטונרגית בלבד.
אבל לא לכול אחד זה אפקטיבי. התאמת התרופה הינו נושא מאוד אינדיווידואלי. אם לא עזרו SSRI, הגיוני וסביר בהחלט לנסות SNRI.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון אבל לא רק
לימור15/07/2009ויפאקס פועלת על 2 מנגנונים העלאת רמת הסרטונין וגם נוראדרנלין , יתרון מאוד בולט של התרופה אך לא רק
התופעות לוואי המופחתות לא פחות חשוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)