מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש פתרון טוב ברפואה -לחרדהחיים28/06/2009
האם יש פתרון טוב ברפואה -לחרדה חברתית (וקצת חוסר אנרגיה).
שמעתי על SSRI, ואף ניסיתי ויפאקס, ציפרמיל, ציפרלקס, רסיטל , אולם לא חל שיפור ,ואולם חשתי יותר עייפות ,ישנוניות וחולשה!, גם במינון מקסימלי ולאורך זמן מספר חודשים.
עיקר הבעיה היא חרדה חברתית שבתבטאת בד"כ בקיפאון, פחד מלעבור לבד ליד אנשים בפאר/קניון וכו' (מחשבה שחובים עליי משהו שלילי), למרות שאין לזה באמת אחיזה במציאות!, ואני רציונילי ומבין זאת, וכמו כן שאני הולך למקומות סמכותיים כמו בתי משפט משרדים ממשלתיים ,אני מתחיל לחוש דפיקות לב מאוד חזקות והזעה, לעיתים גם רעידת בידיים! -ושוב למרות שאני כל הזמן אומר לעצמי כולם אנשים ףואותו דבר ובכולם "דפקטים" וכו' ,אבל משום מה אני נהיה "דרוך" ואף קצת מפוחד! , לכן זה מונע ממני להתקדם ולעמוד על שלי.
לסיכום ,השאלה- איזה כדור אתה ממליץ או קבוצה של כדורים לאור האמור?
אני רוצה להדגיש כי אני נוטל קלונקס/אלפרוקס 2 מ"ג ביום כבר כשנתיים
אולם ,הטבה חלקית בלבד ותחושה פחות "עירנית".
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויפאקס היא SNRI ולא SSRI ולכן יעילה
שלום29/06/2009שלום חיים ויפאקס היא ממנגנון אחר יותר משוכלל מזה של הציפרלקס וחבריו אז יכול להיות שעוד לא נסית אותה? בכל מקרה היא עובדת טוב יותר מהציפרלקס ודומיו כי היא עובדת על 2 מנגנונים של חומרים במח במקום על אחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה חברתית
ד''ר אירנה נתנאל30/06/2009קיימים סוגים שונים של תרופות לטיפול בהפרעת חרדה חברתית, הכוללים מעכבי מונואמין אוקסידאז(MAOI) , בנזודיאזפינים, חוסמי בטא ומעכבים סלקטיבים של ספיגה של סרוטונין(SRRI). למרות שכל התרופות האלה יכולות לסייע להפרעת חרדה חברתית, תרופות מסויימות טובות יותר לאנשים מסוימים. חוסמי בטא מאזנים רק תסמינים ספציפיים של חרדה, כמו דפיקות לב במצבים של הופעה בפני קהל. הרופאים נוטים היום להמליץ על תרופות מסוג SSRI לעתים קרובות יותר, כיוון שעבור רוב המטופלים יש להן פחות תופעות לוואי בהשוואה לתרופות אחרות. גם תרופות מקבוצת SNRIsהמעכבת ניצול חוזר של סרוטונין ונוראפינפרין במוח. לדוגמא, ואיפקס, איקסל הן מצוינות.
חשוב לציין שטיפול משולב של תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית קוגניטיבית (CBT) מאוד יעיל בהתמודדות עם חרדה חברתית.
טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) מלמד אנשים עם הפרעת חרדה חברתית להגיב באופן שונה למצבים שמעוררים את תסמיני החרדה שלהם. המטפל עוזר למטופל להתעמת עם הרגשות השליליים שלו לגבי מצבים חברתיים ועם הפחד שאחרים ישפטו אותו. המטופלים לומדים כיצד דפוסי החשיבה שלהם מוסיפים לתסמינים של הפרעת חרדה חברתית ואיך לשנות את דרך החשיבה שלהם כך שהתסמינים יפחתו. כל זה משולב עם טכניקות התנהגותיות אחרות, כגון חשיפה הדרגתית מבוקרת למצב מעורר חרדה עד שהמטופל לומד לזהות ולשנות את ההתנהגות התורמת לחרדה החברתית שלו. תרגול מיומנויות חברתיות הינו מרכיב של טיפול "שיחתי". תרגול מיומנויות חברתיות, כרוך בפגישות עם מטפלים מקצועיים בהן דנים במצבים חברתיים בעייתיים. המטופל לומד איך ליצור קשר עין, לדבר, לברך אנשים לשלום, לבקש טובה, להגיב לבקשות ולביקורת. המטופל מנטר את עצמו בעזרת יומן, ומתרגל את המיומנויות החדשות עם המטפל ולאחר מכן בחייו האמיתיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלות בכדורים בעת דיכאון וחרדהliorabz28/06/2009
שלום,
לפני כשבוע סבא שלי החל לסבול מדיכאון וחרדה. הפסיכאטר נתן לו ציפרלקס. בנסוף הוא מקבל כדורים שונים- וואבן ועוד כדורים לבעיות פיזיות שאותם הוא נוטל כבר שנים.
בימים האחרונים הבחנו כי הוא פיתח תלות עזה בכדורים, הוא רוב הזמן מתעסק בזמני נטילת הכדורים, הוא מתמלא תקווה שמגיע השעה ליטול כדור. הוא כל הזמן מבקש עוד וואבן (הרופא הורא לתת לו 1/2 לפני השינה) והוא מתעקש לקבל שלם והוא ממש כועס שנותנים לו רק חצי. בלילה הוא מתעורר ומבקש עוד וואבן שלם ועוד.... כמובן שאנו לא נותנים לו- אלא לפי הוראת הרופא.
הוא חושב שהכדורים יישנו את המצב בו הוא נתון. חשוב לציין, שהוא צלול להפליא ומודע לחלוטין למצב שלו ולטיפולים שהוא מקבל. הבעיה היא התלות שהוא פיתח.
שאלתי- האם ניתן (רק כדי לרכך את ההתמכרות ולהרגיע אותו פסיכולוגית) לתת לו כדור פאלסיבו, האם קיים כדור כזה בשוק אותו ניתן לקנות? אולי אפילו ויטמין שנראה כמו כדור/וואבן?
אנחנו רוצים להקל על סבתא שלי שקשה לה הלתמודד מולו.
שאלה נוספת- האם התלות בכדורים תופחת כשאר הציפרלקס יראה את אותותיו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלות בכדורים בעת דיכאון וחרדה
ד''ר אלונה גוברמן30/06/2009שלום לך. ההשפעה של ציפרלקס מורגשת תוך שבוע עד שבועיים בממוצע. הטבה מלאה תיתכן תוך 4 עד 6 שבועות . תעזרו לסבא בסבלנות ובקרוב מאוד (כמה ימים/ שבועות) הוא ירגישי שיפור. ציפרלקס כדור מצויין מאוד ועוזר. לגבי טיפול בבנזודיאזפינים כדי להתייעץ עם מטפל שלו.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס - שינוי מינון -שינה-ומניותרצון טוב28/06/2009
שלום רב,
(בן 26)
לאחר תקופה של סבל רב ונסיון עומלל לשנות את המצב עלידי כל מיני דברים (טיפולים\נפשיים) שלא עזרו...
התחלתי לקחת את ציפרלקס 15 מלגרם שעזר לי באופן מעבר למצופה שלם ומהפחני!
לפני מספר ימים פסיכיאטר, שינה את המינון מ15 ל10.
(מסיבה של איי גמירה במין עם בחורה, לא שהפריע לי, לאישה זה כן היה חסר)
נאמר להוריד מידית את החמש ו"לא בהדרגה".
וכך עשיתי.
שמתי לב שעכשיו, בתקופה האחרונה אין!!!!! חשק מיני,
בשום אופן שהוא... גם לא לאחר גירויים החשק לא עולה...
מעולם! לא היתה לי הרגשה כזו...
מה קורה פה?
זה קשור לציפרלקס?
או אולי לספורט?
(רץ 3 קילומטר יום כן יום לא, וכל יום מרים משקולות).
היום חזרתי ל15 מלגרם, למה להרוס מה שעבד טוב...
אבל בכל זאת התהיות עולות....
מה לדעתכם הסיבה המקצועית לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב
רצון טוב28/06/2009
בנוסף חשוב! לציין
ששעות השינה התבלבלו באופן לא יאומן (כמו שהיה בעבר, לפני תקופת הציפרלקס).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב
ד''ר אלונה גוברמן28/06/2009שלום לך.
תרופות מקבוצת ציפרלקס יכולות לגרום ל:
ירודה בחשק ובמחשבות על מין ,זקפה חלשה או העדר זקפה,שפיכה מאוחרת , ירידה בהנאה מאורגזמה ,יובש בנרתיק בזמן עוררות.
תופעות אלו מופיעות בכ 20-30% מהמשתמשים. אצל רובם זה חולף תוך 1-2 חודשים אבל אצל אחרים דורש שינוי תרופתי . תפנה למטפל שלך .
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב
לילך30/06/2009תבדוק את הויפאקס XR. אין לה תופעות לוואי של ירידה בחשק מיני וכאלה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מנופשדיטי27/06/2009
היי,
אני בת 27 ויש לי חרדות המתבטאות בבחילות, צמרמורות, כאבי בטן, שלשולים וכו' בכל פעם שאני יוצאת לנופש.
התחלת הפחד היא בטיסה ואח"כ הפחד ממשיך ככל שהריחוק מהבית גדל. הפחד הוא בעצם לא להרגיש טוב כאשר אני לא נמצאת קרוב לבית.
(זה קורה גם בארץ וגם בחו"ל) לפיכך אינני מרבה לצאת לנופשים אך בפעמים הבודדות שאני כן יוצאת חייב לעבור עליי ערב אחד לפחות שבו אני מרגישה גרוע ובעקבותיו הימים אחרי גם לא פשוטים.
חשוב לציין שאנני נוסעת לנופש יותר מ-4 ימים!
כמו גם אני לוקחת ציפרלקס על בסיס יומי.
התחתנתי לפני כחודש ובעלי מאוד מאוד רוצה לצאת לירח דבש של שבועיים לפחות ואני מאוד רוצה להינות מהדבר וגם כן לצאת לנופש ארוך.
התופעה של בחילות והפחד מלא להרגיש טוב החלו אצלי מגיל קטן מאוד בו לא הייתי הולכת לישון אצל חברים או משפחה וליווה אותי בבי"ס שבו הייתי נמנעת מלצאת לטיולים שנתיים ועד עצם היום הזה שבו אני מאוד פוחדת לצאת לנופש.
האם תוכלו לעזור לי לטפל בבעיה המוזרה הזאת של חרדה מנופש??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מנופש
ד''ר אלונה גוברמן28/06/2009לדיטי שלום. כדי להבין איך לעזור לך חשוב לעשות אבחנה מעמיקה, מקצועית ומדייקת תוך הכרות איתך.
פחדים, חרדות ,התקפי חרדה , ביטויים גופניים של הפרעות חרדה הן נכללות בקבוצה של הפרעות חרדה. הפרעה זו מאוד שכיחה באוכלוסיה ואין אדם שלפחות פעם אחד בחיים לא חווה חרדה. זו תופעה מאוד אנושית ,אך ללא טיפול מתאים היא יכולה להוות פגיעה משמעותית באיכות החיים ולגרום לסבל רב.
אני מאוד מציעה לך לפנות להתייעצות מקצועית. טיפול משולב של תרופות ושיחות (תרפיה התנהגותית קוגניטיבית ) יכול מאוד לעזור לך . בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי לומדים מיומנויות התמודדות עם הבעיה, שיטות למידה.
תרגישי טוב,
בלי להיכנס להמלצות אישיות דרך האינטרנט ניתן לומר שתרופות מרגיעות מהסוג של וובן או לוריוון הן תרופות שאנשים לוקחים כדי להתגבר על פחדי טיסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות לחרדהדו27/06/2009
האם יש תרופה לחרדה שאינה מעלה במשקל (ואף אפילו מורידה?).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות לחרדה
ד''ר אלונה גוברמן28/06/2009שלום לך. עלייה במשקל מהתרופות נוגדי דיכאון וחרדה מאוד אינדיבידואלית. לוסטרל וציפרלקס מקבות SSRI פחות גורמות לשינויים במשקל. זה קורה מסיבות שונות: שינויים מטבוליים, עלייה במצב הרוח , גורמת לעליה בתיאבון וכו'. פעילות גופנית וארוכות סדרות עוזרים לשמור על משקל.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
תרגיש טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה חברתית.....26/06/2009
שלום אני בת 14 ויש לי בעייה שאני לא יכולה להתגבר עלייה , הבעייה היא שאני ביישנית , סגורה , נוטה להסגר בבית , וחסרת ביטחון עצמי .
אני נכנסת ללחץ כשמישהו שאני לא מכירה מתחיל שיחה , או שמשהו שאני מכירה חלקית .
אני כמו חוטפת בלקאוט כאילו שוחכת הכל , ועם בנים זה יותר גרוע אף פעם לא היה לי חבר למרות שלכל החברות שלי היה , אף פעם לא התנשקתי , אפילו לא במשחק אמת או חובה .
וכשמתחילים איתי אני ישר חושבת שרוצים לנצל אותי וגם עם אני לא חושבת ככה אז אני מאוד נלחצת וישר מעבירה נושא או אומרת שאני צריכה ללכת וממציאה תירוצים , אין לי ידידים וגם אף פעם לא היה לי , אני כאילו מפחדת מבנים ,
אני לא חנונית בכלל , פיתחתי לעצמי תדמית וכולם בטוחים שהיו לי איזה מיליון חברים ,
מה אפשר לעשות האם יש תרגילים כלשהם , אל תפנו אותי לעזרה מקצועים או עם אדם אחר כי זאת רק אני עם עצמי .
תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה חברתית
ד''ר אלונה גוברמן28/06/2009
שלום לך .
אני חייבת להתנצל ,אבל בפורום הזה לא נוכל להתייחס לשאלות שלך. אנו עובדים רק עם מבוגרים. עליך לפנות לפורום של מתבגרים. אני מקווה שתקבלי מענה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתקופה של חרדה ודיכאון עמוק - עזרהשליכ26/06/2009
שלום לכם
אני בת 67.
לפני כשנה יצאתי לפנסיה . יש לי 2 ילדים נשואים אהובים שאינם גרים לידי וזה אוכל אותי מבפנים.
מזה כמה חודשים אני במצב של חרדות ודיכאון . אני מרגישה די אבודה חסרת ביטחון ורצון לסביבה.
אני בטיפול תרופתי - פסיכיאטרי ופסיכולוגי
ובכל זאת איני מצליחה לישון יותר משעתיים בערך ביום וחובה מידי יום הרגשות של דיכאון וחרדות.
אני צריכה עזרה ממש חזקה .
מאוד רוצה לצאת מזה זה גומר אותי הרגשת הכאב הזו בחזה והעייפות הלא פוסקת.
אני מבקשת לדעת האם יש קבוצות תמיכה
(אני גרה בכ"ס)
מפגשים עם אנשים שחובים כמוני חרדות ודכאונות אולי דרך אנשים שחובים זאת כמוני אני אוכל להתחיל להבריא.
כמו כן רציתי לדעת האם יש לכם עצות לפתרון הבעייה שלי.
אשמח אם תשאלו אותי שאלות כדי לדעת יותר בבירור איך לעזור לי.
תודה רבה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתקופה של חרדה ודיכאון עמוק - עזרה
ד''ר אלונה גוברמן28/06/2009לשלי שלום .
לא ברור לי איזה טיפול את מקבלת וכמה זמן את בטיפול.
כדי להבין איך לעזור לך חשוב לעשות אבחנה מעמיקה, מקצועית ומדייקת תוך הכרות איתך.
במיינד קליניק אנו מתמחים בטיפול בחרדה. אנו מציעים טיפול קבוצתי חדשני ואפקטיבי בחרדה בגישה התנהגותית – קוגניטיבית (CBT) שכולל:
מפגשים של 120 דקות
קבוצה בת 8-12 משתתפים
בהנחיית מטפלים מוסמכים, מומחים ומנוסים
בליווי רפואי פסיכיאטרי
טלפון פתוח עם המטפל בכל פעם שמטופל ירגיש צורך לשוחח בעניינים הקשורים לטיפול.
ליצירת קשר ולתאום פגישת יעוץ: 03-6962745 או 03-6962733 או באתר של מיינד קליניק.
בהצלחה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון לאחר לידה ?אושר26/06/2009
שלום,
אני חודשיים וחצי לאחר לידה, ההריון היה כייפי ותקין, כל הזמן דיברתי על מה יקרה אח"כ והכנתי את עצמי ואת בעלי לתינוקת שתיוולד, דיברתי אליה המון ... הלידה עברה בסדר גמור. אחר הלידה בבית החולים הייתי בהיי ואז באנו הביתה ולא הבנתי מה קורה ... בכיתי המון.
אחרי כחודש וחצי התמוטתי, חולשה, בחילות, חוסר תיאבון, בכי והרבה מחשבות רעות, ממש לא יכולתי לתפקד וכולם נרתמו לעזרתי, אחרי שבוע חזרתי לעצמי פחות או יותר.
מטבעי אני בן אדם אופטימי שמח שמאוד אוהב אנשים ופתאום הייתי הרבה לבד.
אני עדיין לא מרגישה שחזרתי לעצמי, יש ימים שרק מחשבות רעות עוברות לי בראש...
אני מאוהבת בילדה ומטפלת בה במסירות אין קיץ אבל מה איתי ??
לפעמים אני אפילו חושבת שזה אגואיסטי מצידי לחשוב על עצמי.
אני סובלת מבחילות, חוסר תיאבון ולפעמים ממש מתכנסת בעצמי.
האם מדובר בדיכאון לאחר לידה ? למי עלי לפנות ? אני מדברת על המצב שלי ולא מתביישת בו.
תודה מראש ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון לאחר לידה ?
ד''ר אלונה גוברמן26/06/2009לאושר שלום. מזל טוב על הלידה!
דיכאון אחרי לידה הינה תופעה שכיחה יחסית אשר דורשת טיפול. נשים רבות מתנסות בדיכאון שלאחר הלידה. אני מאוד ממליצה ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר בהקדם לאבחון והמלצה על טיפול. את מוזמנת לפנות לאחד המומחים במיינד קליניק .
תרגישי טוב,
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אושר
ענבר ליסיצקי05/08/2009שלום אושר.
ראשית מזל טוב על הלידה!
שנית רציתי לספר לך שבימים אלו אנו עובדים על סרט דוקומנטרי עבור ערוץ 2 שעוסק בתופעת ה"דכאון לאחר לילדה"
הסרט יעסוק במימדי התופעה (אחת לכל 6 נשים לוקות בדיכאון לידה ו-80% מהנשים חשות דכדוך עמוק אחרי הלידה), תסמיני התופעה ודרכי ההתמודדות, כאשר המטרה היא להעלות את הנושא למודעות, ולעזור לנשים צעירות אחרות להתמודד עם התחושות הקשות ועם זאת המאד נורמליות, שלאחר הלידה.
אנו מחפשים מישהי שמתמודדת עם קשיים לאחר הלידה ואשמח מאד לשוחח איתך, כמובן בלי שום התחייבות מצידך.
שמי ענבר והטלפון שלי הוא
052-5911978
אשמח אם תצרי קשר
ושוב הרבה מזל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפי השאלון- על סף דיכאון קליני..יהודה26/06/2009
מרגיש מדוכא מהרגיל כבר בחודשיים האחרונים..
ברור לי למה- אהבה ראשונה שנגמרה, לא הייתה לי סגירת מעגל למרות שהיא הייתה מספיק בסדר בשביל לדבר איתי כמה פעמים, אני עדיין מרגיש אהבה גדולה כלפיה, עדיין חושב בכל רגע נתון על איך להחזיר אותה, על מה איבדתי ועל איך אני לא אמצא אותה שוב- למרות שאני יודע ביותר ממאה אחוז שהיא כל מה שחיפשתי אי פעם- ולהגיד לי שלא ניסיתי מישהי אחרת לא יילך- אני יודע טוב מאוד מה אני רוצה..
בזמן האחרון איבדתי חשק מכל דבר שאני אוהב- לצייר, לשחק במחשב, לשמוע מוזיקה- לכל שיר פתאום יש משמעות אחרת, לראות סרטים או סדרות, לצאת עם חברים לפאב או לשחק קלפים..
ניסיתי לקחת את זה לכיוון החיובי- לשפר את עצמי- לשמור על אכילה, להוריד במשקל, לעשות כושר- לקבל את השינוי כאיתות ולא כאכזבה- אבל מהר מאוד איבדתי את החשק גם מזה..
לחפש מישהי אחרת גם נראה מיותר- אני יודע בודאות שאין אף אחת אחרת כמוה- ואם יש- היא תתחבא ממני ממש טוב- זה סוג הטיפוס שאני מחפש תכלס..
לחברים שלי כבר נמאס מהדיכאון המתמשך שלי, ההורים שלי לא מסוגלים לקבל את העובדה שהבן שלהם סובל מבעיות ממישהי שהם גם ככה לא סבלו.. ואני לגבי עצמי- כבר מזמן ידעתי שאני לא משהו- אבל עכשיו זה קיבל משמעות חדשה לגמריי- התפתח הרבה מעבר לחוסר הדימוי העצמי שהיה לי בעבר..
ואין לי כסף לפסיכיאטר- אני עוזר בבית כספית כדי לחסות חובות- ופסיכולוג או פסיכיאטר, חדר כושר, או כל דבר אחר שהייתי רוצה- פשוט לא אפשרי..
אני אפילו לא יודע למה אני רושם את ההודעה הזאת- איזה עצה אני כבר יקבל שתשפר את ההרגשה שלי כבר יכולה לבוא אחרי כל הזמן הזה?
אני מניח שאני רוצה לשאול- מה בחור מדוכא צריך לעשות על פי התיאור שנתתי כרגע..
אני חסר ביטחון עצמי, ילדותי, מראה חיצוני לא מושך בלשון המעטה, לא כזה חכם ונמנע מהרבה דברים שחבר'ה בגילי אוהבים לעשות..
לא שזה משנה כי איבדתי את הטעם מהדברים הייחודיים שאני אהבתי לעשות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי השאלון- על סף דיכאון קליני..
ד''ר אלונה גוברמן26/06/2009ליהודה שלום. כדי להבין איך לעזור לך חשוב לעשות אבחנה מעמיקה, מקצועית ומדייקת תוך הכרות איתך. אני מאוד ממליצה לך בכול זאת לפנות לעזרה מקצועית ולמרות המחשבות הפסימיות לנסות להעזר. תפנה לפסיכיאטר או פסיכולוג בקופתחולים, תחנה לבריאות הנפש לפי מקום מגורך או באופן פרטי.
תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) וטיפול תרופתי משולב (במידה ואתה זקוק) מאוד יעילים בהתמודדות עם מצבי דיכאון. .תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית מתמקדת בשינוי דפוסי חשיבה מתוך ההנחה שמחשבות משפיעות על מה שאתה מרגיש. במהלך הטיפול אתה לומד לזהות ולשנות את המחשבות המוטעות והמעוקבות שמעוררות רגשות שליליים. שינוי מחשבה גורמת לשינוי הרגשה ושינוי התנהגות. בטיפול אתה רוחש מיומנוית להתמודד עם מצב בעתיד.
טיפול קוגניטיבי התנהגותי- הינו טיפול קצר וממוקד שבמהלכו לומדים מיומנויות התמודדות בהווה וגם לטווח הארוך.
תרגיש טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי, אז 2 שאלות..
יהודה26/06/2009אני גר באיזור עכו- האם יש מישהו שאת יכולה להמליץ עליו, ובסביבות כמה עולה טיפול, פגישה- מה שאפשר לעשות..
ובתגובה לתשובתך- אני מודה שדרכי הפעולה שלי והמצב הנוכחי שלי מושפעים על פי טוואי מחשבה- אבל טוואי המחשבה שלי הוא המבט שלי אל עבר המציאות- שבה כל דבר שאני חושב בו- נראה נכון ואמיתי יותר מהכל-
ללכת לטיפול ולהוציא סכומי כסף על משהו כמו לשנות את תפיסת המבט שלי על משהו אמיתי כמו המציאות שבה אני חי- נראה כמו הימור מפחיד- גם מבחינה כספית, וגם מבחינת האופציה שאולי כל מה שאני חושב באמת נכון מההגיון המציאותי- והשינוי יצטרך לבוא מלגרום לי להאמין בדברים מזוייפים במקום להכיר במציאות- כואבת עד כמה שהיא..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי, אז 2 שאלות..
ד''ר אלונה גוברמן26/06/2009ישנם מקומות של בריאות הציבור בהם ניתן לקבל טיפול חינם (פסיכולוגית, פסיכיאטרית או אולי אתה זקוק גם לעזרה של עובדת הסוציאלית). בכל אופן, נראה שאתה זקוק לעזרה ולתמיכה רבה. סביר להניח שבאזור מגורייך יימצא מוסד לבריאות הציבור בו תוכל לקבל סיוע מאנשי מקצוע. בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת כדוריםיעל25/06/2009
הי אני נוטלת מזה8 חודשים כדורים לדכאון(ZOLOFT )במינון של 50 מ"ג. עקב דכאון לאחר לידה
המטפל שלי אמר שאני יכולה להתחיל להוריד במינון לקחת כדור יום כן ויום לא.. כבר במשך שבועיים שזה מה שאני עושה והאמת היא שאני מרגישה מצוין.. אתמול התחלתי להרגיש קצת עייפות ורגישות.. עם רצון לבכות. אבל זה עבר לי. היום אני מרגישה יותר טוב.
אני מאוד עם יד על הדופק כיוון שהרגשתי מצוין כל התקופה הזאת ואני ממש לא רוצה לחזור למצב של לפני. האם זה הגיוני שהפסקת הכדורים מלווה בתופעות לוואי? האם זה יחלוף? האם זה הגיוני שלאחר שבועיים אני מתחילה להרגיש את הורדת המינון?
אשמח לשמוע על התופעות לוואי של הפסקת הכדורים והמלצתכם.
בתודה מראש
יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת כדורים
26/06/2009ליעל שלום
הפסקה של כדורים מקבוצת ה SSRI , הכוללת את zoloft-lustral יכולה גרום לתופעות של הפסקה כפי שאת מתארת. עליך לקחת חצי כדור כל יום וכעבור זמן מה לרדת ל רבע כדור ליום וכעבור שבוע נוסף להפסיק. זו לא המלצה עבורך אלה הנחיות כלליות של הפסקת תרופות אלו,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יעל29/06/2009תודה רבה על התשובה
כבר הורדתי את המינון לחצי כדור ביום.. עכשיו אני לוקחת חצי כדור כל יומיים שזה בעצם אותו הדבר כמו לקחת רבע כדור כל יום...
אחרי זה אני כבר יכולה להפסיק?
כבר יותר משבועיים שאני עם חצי כדור כל יומיים...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלוםmoche24/06/2009אני סובל מהפרעות חרדה וסטרס ומחשבות טורדניות ואי שקט , רגשי אשמה בעיקר , אני כבר כמה חודשים בטיפול(6) והמצב לא כל כך משתפר , הבעיה היא שהחרדה לא מוגדרת טוב ואין הרבה סיבה לפחד , זה קצת מוזר , אבל אין לי אף פעם מצב רוח טוב שהכל טוב , אני הרבה פעמים חושב שהחיים שלי אבודים למרות היותי בגיל 18 וחצי בלבד , האם יכול להיות שכל החיים שלי אהיה לכוד בחרדה ואי שקט? זה קצת מפחיד אותי הדבר הזה , האם בכל מצב אפשר להגיע לשקט וסיפוק ולהנות ? או שאפשר לחיות חיים שלמים עם פחד ואי שקט ? נמאס לי כבר , אני מקווה שתענו לי תודה רבה לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלמשה, נשמע שאתה זקוק לטיפול תרופתי
דנה שגיא24/06/2009נגד חרדות (ואולי גם דיכאון)
תפנה לרופא, אפילו לא לפסיכיאטר, וברר על תרופת
במקביל כדאי לך ללכת לטיפול רגשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
ד''ר אלונה גוברמן24/06/2009למשה שלום.
כדי לתת אבחנה מדויקת נדרשת בחינה מעמיקה של מצבך.
תיארת מחשבות שתטרידות אותך , מחשבות אלו גורמות לך תחושות לא נעימות ומעוררות פחד ואיימה. חולשה גופנית, חוסר ריכוז, עייפות, בעיות שינה יכול להיות סימפטומים גם של התקפי חרדה וגם של דיכאון.
התקפי חרדה ומחשבות שמטרידות אותך הן נכללות בקבוצה של הפרעות חרדה. הפרעה זו מאוד שכיחה באוכלוסיה ואין אדם שלפחות פעם אחד בחיים לא חווה חרדה. זו תופעה מאוד אנושית ,אך ללא טיפול מתאים היא יכולה להוות פגיעה משמעותית באיכות החיים ולגרום לסבל רב.
אני מאוד מציעה לך לפנות להתייעצות מקצועית. תפנה להתיעצות פסיכיאטרית. טיפול משולב של תרופות (במידה ואתה זקוק) ושיחות יכול מאוד לעזור לך
תרגיש טוב,
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאובחנתי כ..מישהי23/06/2009סובלת מocd-תסמונת כפייתית טורדנית שכעת נמצאת בעיצומה שמלווה איתה תחושות של דפרסונליזציה אך הפסיכיאטר טוען שזו אינה דפרסונליזציה.אך משוו פה לא מובן לי..קיבלתי את ההרגשה של הדפרסונליזציה בפתאומיות בלי שום קשר למחשבות טורדניות..סתם ככה באמצע העולם! רציתי לדעת אם זה הגיוני שככה מתפרץ ocd
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרOCD
ד''ר אירנה נתנאל23/06/2009שלום לך,
OCD שייך להפרעות חרדה ודפרסונליזציה הינה סימפטום של הפרעת חרדה. כך, שאניהם קשורים זה לזה. כלומר, כתוצאה מהפרעת חרדה את חווה דפרסונליזציה. טיפול משולב של תרופות ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) מאוד יעיל בהתמודדות עם שתי התופעות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז למה
מישהי23/06/2009הפסיכיאטר אומר שזה לא ocd אלא שזה ממש דומה?? זה הגיוני ? כי זה נוראי להפטר מדפרסונליזציה..זה לוקח המון זמן(אם זה מצליח בכלל...),והפסיכיאטר אומר שהתופעות שדומות לדפרסונליזציה יחלפו כאשר התרופות יתחילו להשפיע..אז אני לא מבינה ...אני סובלת מדפרסונליזציה או ocd? איפה לשים את הדגש ? זה הגיוני מה שהפסיכיאטר אמר ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי
מישהי23/06/2009שהוא אומר שאני סובלת מocd ולא מדפרסונליזציה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהocd
ד''ר אירנה נתנאל23/06/2009דפרסונליזציה הינה סימפטום של הפרעות חרדה. כמו שחום בגוף הוא סימפטום של דלקת כול שהיא בגוף. כשאת לוקחת תרופות נגד דלקת גם החום יורד כתוצאה מטיפול תרופתי בדלקת. לפי אותה האנלוגיה: דפרסונליזציה היא ה"חום" של הפרעות חרדה (OCD שייכת להפרעות חרדה) התרופות אמורות לטפל ב"דלקת" (החרדה) וכתוצאה מכך דפרסונליזציה תחלוף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאירנה
מישהי23/06/2009תודה רבה לך את נוטעת בי המון תקווה וזה מה שאני צריכה עכשיו..
תמשיכי כך,אנחנו עוד נשתמע,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה. ציפראמיל. קלונקס. תופעות לוואר.ב.נ23/06/2009שלום רב,
בת 25,
בעבר בגיל 21 סבלתי מהתקפי חרדה וטיפול ביופידבק קצר מועד פתר ונתן כלים להתמודדות לאורך זמן.
בעקבות משבר חזרו לפני חצי שנה התקפי חרדה קשים ועוד עם עוויתיות + היפוכונדריה ובאובססיה לחרדה ונרשם לי ציפראמיל 20 מ"ג ליום. בשבוע הראשון חצי כדור. במהלך השבוע הראשון חלה החמרה במצבי: היה לי אי שקט מתמשך, לחץ מצטבר ותחושה של סכנה ממוות.
במיון פסיכאטרית הוסיפה לי קלונקס חצי מילגרם בלילה ורבע מילגרם בבוקר. ובהדרגה במשך 3 שבועות הפחתה עד לאי צורך לקחת קלונקס.
אתמול - כשלקחתי את חצי כדור הקלונקס האחרון שהייתי אומרה לקחת - התחילו רגלי לקפוץ כל כמה דקות לסירוגין. בלי שליטה. מעין עוויתות..
בנוסף בימים האחרונים חשתי אי שליטה בעיניים לעיתים - ויש לי כאבי גרון מוזרים, וחוסר תאבון חריג.
רופאת המשפחה והפסיכוליגית מייחסות את כאבי הגרון לחרדה עמוקה שעודנה נותרה ותשתחרר עם הזמן.
בנוסף הופיע לפני כמה ימים גירוי מוזר בבטן הדומה לפריחה.ללא גירוד.
אתמול עברתי לילה קשה - מעין התקף חרדה ללא התקף חרדה.. בעקבות כל התופעות הפיזיות הנל וגם כי אני בתחילת עבודה חדשה.
בתחושות חרדה פניתי לרופאת המשפחה הבוקר והיא רשמה לי למשך שבוע 1 מ"ג קוריוול בלילה.
אני חוששת שאולי קרה לי נזק מהקלונקס ו או לחילופין יקרה לי נזק מקורוויל...
אני מרגישה את הציפראמיל עובד - כי אחרת אתמול בערב תחושות החרדה היו באות לביטוי בצורה הרבה יותר חמורה.
שאלותי הם -
האם אני בסכנה לפי תופעות הלוואי שאני מתארת?
בנוסף האם יתכן שהציפראמיל משפיע עלי פחות מאחרים?
האם הטיפול בשבוע בקרוב ע"י קורוויל הגיוני ומומלץ? הרי סך הכל הציפראמיל היה אמור להשפיע..
אולי עדיף שבמקביל לציפראמיל אגש לטיפול ביו פידבק?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראנא עזרו לי!
ר.ב.נ24/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה והכוונה?אנונימי22/06/2009לפני כשנתיים לקיתי בהתקף חרדה אך לא ידעתי שזה כך ומאחר ולא ידעתי ערכתי בדיקות רבות עד שגיליתי כי התסמינים זהים להתקפי חרדה.
הרופאה שגילתה זאת היא רופאת משפחה מתנדבת והיא ציינה שעליי לקחת פאקסט והכל יעבור, ואכן עברה חצי שנה מאז שאני לוקח פאקסט 20 מ"ג.
הייתי מוסיף כי התקפי החרדה היו על בסיס מס' פעמים בודדים בשנה.
לפני כחודש הרגשתי שקסדה יושבת לי על הראש במשך שבועיים הרגשתי חוסר יציבות בהליכה ואישונים מורחבים ופיהוקים ועייפות.
חזרתי שוב פעם לבדוק סיטי מוח עד אולטרסאונד כבד והכל תקין פרט לדגימות דם שם הכולסטרול גבוה 257.
וככה עבר לי, במקרה הלכתי לקנות את הפאקסט והרוקחת סיפרה לי על תופעות הלוואי של הכדור וזה תאם בדיוק.
אני חייב להוסיף כי תמיד שתיתי אלכוהול אפילו שלקחתי את הכדור על בסיס יומי וזה לא הפריע לי אך לפני שבועיים הייתי בבילוי עם חברים ועשינו קוק.
היום לאחר התייעצות עם חברים ציינו שכדאי להפסיק עם הפאקסט - אך מסיבוב בפורמים הבנתי שיש להוריד את המינון לאט ולא במיידית ואכן התחתי היום לקחת חצי כדור ולמחרת כדור, כלומר יום חצי כדור ויום כדור שלם.
אממה פתאום כעת לקראת ערב תקפה אותי אותה הרגשה של קסדה סביב הראש וחוסר יציבות וכפי שציינתי דלעיל.
שאלתי האם ישנה תשובה מה מהניע?
האם זה דבר שכיח לפאקסט?
האם צריך להפסיקו וכיצד?
אשמח לתשובה מקצועית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפאקסט
ד''ר אירנה נתנאל25/06/2009שלום לך,
לתופעה שאתה מתאר יכולים להיות הסבדרים שונים: יתכן והמינון של התרופה אינו מספיק ויש לעלות את המינון או להוסיף תרופה אחרת, יתכן והרגשה זו היא תוצאה של שימוש בסמים. בכול אופן אני ממליצה לך לא הפסיק את הטיפול התרופתי על דעת עצמך כי מצבך עלול להחמיר עוד יותר. כדאי להיתיעץ עם הרופא המטפל בעניין התחושות והתרופות.
תרגיש טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בבקשה !!!מישהי22/06/2009יום אחד בלי התראה מיוחדת קיבלתי מין הרגשה מוזרה כזאת שאני לא מבינה איפה אני נמצאת מי אני ?מה הולך פה ? ונכנסתי בעקבות הההרגשה הזאת להתקף חרדה רציני ומאז אני חרדה תמידית ומרגישה את ההרגשה הזאת לאורך כל היום..כל פעם שאני מתעמקת בה יותר אני מקבלת התקף..הפסיכיאטק אמר שאיני סובלת מדפרסונליזציה, אלא מחרדות ודיכאון שבעקבותן אני מרגישה דפרסונליזציה והוא גם טוען שאני אובססיבית מדי כי אני מתעמקת בהרגשה יותר מדי..אני נוטלת כדורים..לא מזמן התחלתי אבל רציתי לשאול אם זה הגיוני שאני מרגישה רוב היום דפרסונליזציה ואני בעצם לא סובלת מזה ?? זהה ממש מלחיץ אותי ואני לא מתפקדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדפרסונליזציה
ד''ר אירנה נתנאל22/06/2009את נמצאת במעגל הקסמים של חרדה: את נותנת פרשנות מאיימת ומפחידה למצב מסויים, זה גורם לך להרגיש מתח, לחץ, פחד, חרדה. החרדה מעצימה את התחושות הגוניות שמפחידות עוד יותר... כל הרגשה מיצרת מחשבות ומשבות מעצמות את ההרגשה. המצב הולך ומחמיר ויוצא משליטתך. כדי להרגיע את הפחדים אנשים נוטים לחפש הרגעות שבאות לידח ביטוי בהתנהגויות שונות הרגעתיות (חיפוש מידע באינטרנט, פניות לרופאים, לחדרי מיון וכו'). התנהגויות אלו מחזקות ומעצמות את החרדה ודיסוציאציה לא עוברת אלה מתחזקת עוד יותר. טיפול CBT יכול לעזור לך להפסיק את מעגל הקסמים, להחזיר שליטתך על מחשבות, רגשות והתנהגויות וכמובן להפסיק את התופעה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)