מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המון תודה!מריה16/06/2009
המון תודה לד"ר אלונה על תשובה מהירה ומיקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המון תודה!
ד''ר אלונה גוברמן16/06/2009למריה שלום.
תודה על פנייתך לפורום.
אשמח לענות על שאלות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ירון16/06/2009אני מצטרף לתודות של מריה. תודה על תשובת מהירים ומקצועים מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה !!!!!!!!
אילן16/06/2009תודה למנהלי הפורום ! תשובות מהירות, טובות, ברורות !!! תודה. תמשיכו כך!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייב עזרה!! אני יודע שאני לא היחיד!hello16/06/2009
שלום לך... רציתי לדון בבעיה שיש לי... אני מרגיש שהיא כבר הרבה זמן ככה!!(שנתיים) נורא קשה לי להיפתח אישית.. להכיר אנשים חדשים!! לשוחח עם אנשים חדשים.. ובכלל טיפה מרתיעה אותי המחשבה להפגש עם אנשים חדשים.. כי אני מרגיש חוסר בנושאי שיחה... אני לרוב שותק... אני לא הרבה מדבר...
למרות שאני נורא רוצה לפתח שיחה... להנות מכל רגע... כל פעם שיש לי סיטואצייה כזאת...
אני מכניס את עצמי לסרט... כי אני לא רוצה ליהיות ככה... אני רוצה לדבר.. אני רוצה לצחוק...
אני רוצה שיהיו לי נושאי שיחה... אפילו לא מעניינים... העיקר שיהיה משהו...
ואם כבר מתחילים שיחה.. היא משעמת אותי מהר.. ואני מאבד חוסר בריכוז!!
ואני מרגיש גם סוג של עייפות בגוף!!! שכאילו אין לי כוח לכלום....
לא לעבוד.. לא לדבר.... אפילו עם ההורים... פשוט עם אף אחד!! רק ליהיות לבד!
למה זה ככה? יש כדורים לזה? יש טיפול לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייב עזרה!! אני יודע שאני לא היחיד!
ד''ר אלונה גוברמן16/06/2009שלום לך. אבחון מקצועי יכול לעזור להבין את מצבך ולמצוא את הטיפול המתאים לך.
אתה יכול לפנות לאיש מקצוע בתחנה או מרפאה לבריאות הנפש במקום מגוריך (טיפוליים פסיכולוגיים ופסיכיאטריים בחינם), בקופת חולים או קליניקה פרטי.
אני מאוד ממליצה לך ללמוד מיומנויות של שליטה עצמית במתח, שיטות לווסת לחץ. תרגילי הרפיה ועבודה על מחשבות יכולה מאוד לעזור לך. כול זה ניתן ללמוד בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי .
-CBT הינו טיפול קצר, ממוקד, מאוד יעיל ומאפשר שליטה לטווח ארוך.
תרגיש טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא גר בארץ... אי גר ב..
hello16/06/2009בפלורידה...(מיאמי) אולי את מכירה מישהו פה שיכול לעזור לי???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא גר בארץ... אי גר ב..
ד''ר אלונה גוברמן16/06/2009שלום לך. לצערי אינני יכולה להמליץ לך מישהו מפלורידה.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מירו - קושי בהסתגלותתהילה16/06/2009
שלום רב
אחותי קיבלה בעבר ציפרלקס במשך שנה עקב דיכאון וחרדה והרגישה טוב איתו וולאחר שנה החליטה להפסיק מבלי להבין היטב את ההשלכות של הפסקת התרופה
כמובן שהגיעה ירידה קשה ובמשבר האחרון היא החלה ציפרלקס ופשוט לא יכלה להסתגל בגלל התקפי פניקה קשים ולאחר מספר ימים הפסיקה והרופא רשם לה מירו היא קיבלה את המירו למשך כחודש והוא השפיע יפה ומהר אולם גרם לה לשיבושים הורמונליים ולגודש בחזה וזה הלחיץ אותה מאד מכיוון שהיא אמורה לעבור ניתוח בשד להסרת גידול
היא הפסיקה את המירו ומצבה החמיר ובלית ברירה התחילה לקבל שוב את המירו לאחר הפסקה קצרה
כרגע היא עלתה לכדור שלם (שבוע בכדור שלם ) אבל הכדור ממש לא משפיע בניגוד לפעם הראשונה שהיא התחילה איתו
היא עדיין חסרת מנוחה מסתובבת בבית לא מתפקדת לא ישנה (רק עם כדורי שינה)
וחווה התקפי חרדה במשך כל היום
אנחנו לא יודעים מה לעשות האם יכול להיות שהגוף לא יצליח להסתגל הפעם?
האם יש סיכוי עדיין למירו לעבוד? היא אם לשני ילדים וכל הבית לא מתפקד
ושאלה נוספת ואבן עוזר לה להרגע בזמן התקף פניקה (בזמן שלקחה ציפרלקס)האם ניתן לשלב אותו עם המירו?
אם לא מה את ממליצה לעשות בינתיים להתמודד עם התקפי החרדה?
אשמח לתשובה
סליחה על הטקסט הארוך אנחנו רוצים לעזור לה כל המשפחה ולא יודעים כיצד
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירו - קושי בהסתגלות
ד''ר אלונה גוברמן16/06/2009לתהילה שלום. לא ברור לי משאלתך האם אחותך נמצאת במעקב פסיכיאטרי או שהיא מתחילה ומפסיקה כדורים על דעת עצמה ? כמה זמן היא מקבלת מירו? מירו -תרופה בעיקר לטיפול בדיכאון ופחות להתקפי חרדה. יכול להיות שכדי לשקול לחזור לציפרלקס (לדברך זה עזר היטב) או לנסות תרופה נוגדת דיכאון אחרת). בזמן התקף פאניקה מומלץ להוסיף לטיפול תרופה מקבוצת בנזודיאזפינים (לדוגמה קסנקס, קלונקס ) למשך תקופה קצרה .בכל מקרה בהתעייצות עם האיש מקצוע.
מומלץ לשלב פסיכותרפיה ותרופות. מבחינה מחקרית ומתוך ניסיון קליני טיפול CBT (התנהגותי - קוגניטיבי) ותרופות הינו השילוב הכי יעיל בהתמודדות עם החרדות התקפי פאניקה, דיכאון
נראה, שמצבה של אחותך מורכב וללא תרופות יהיה לה קשה מאוד להתמודד. לדעתי, במצבה הכרחי לקחת טיפול תרופתי. התרופות יכולות להקל על מצבה ולהביא לשיפור משמעותי בהרגשה ובתפקוד.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,
בהצלחה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירו
תהילה17/06/2009תודה על התגובה המהירה
אחותי מטופלת ע"י פסיכיאטר וכל ההנחיות לטיפול מגיעות ממנו העניין שהיא היפוכונדרית
וכשהוא אמר לה הפעם להתחיל כדור שלם של מירו היא התחילה בחצי ולא פעלה לפי מה שהוא הנחה אותה מחשש שיהיו לה תופעותלוואי מכדור שלם
היא מקבלת את המירו הפעם במשך שבועיים שבוע ראשון היתה במינון של חצי כדור וכרגע היא מקבלת כדור שלם במשך שבוע
בעבר הרחוק היא קיבלה ציפרלקס למשך שנה וזה עזר לה והיא החליטה להפסיק
היא לא הבינה שתהייה ירידה כשהיא תפסיק וכשבאה הירידה היא ניסתה את הציפרלקס אבל היו לה התקפי חרדה קשים ולאחר מספר ימים היא הפסיקה ואז התחילה מירו
המירו עזר מהר והיא השתמשה בו במשך חודש אבל התחילו לה שיבושים הורמונליים
גודש בחזה שיבושים במחזור (והיא אמורה לעבור ניתוח בשד להסרת גידול) ככה שזה העצים אצלה את הפחד והיא הפסיקה את המירו
ואז המצב החמיר והיא שוב חזרה למירו בלית ברירה אלא שהפעם בניגוד לפעם הקודמת
הוא לא משפיע מהר והיא דיי סובלת
האם יש סיכוי שהמירו ישפיע הפעם?
האם יתכן שבעבר הלא רחוק הוא עזר ועכשיו הוא אפילו לא משרה שינה (פעם ראשונה היא הייתה ישנה היטב)
כמו כן היא נעזרת כבר למעלה משבוע בנוקטורנו לשינה כי לבד היא לא מצליחה (למרות שאת המירו היא מקבלת בלילה)
אשמח לכל רעיון.הצעה
אנחנו בקשר עם הפסיכיאטר אבל לא בטוחים שהיא מקבלת את הטיפול הנכון ואולי כדאי לקבל חוות דעת נוספת
סליחה על האורך
תהילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקה כגורם לדיכאוןשרון15/06/2009
מזה כחודשיים וחצי שאני סובלת מכאבים בגוף ובחילות שאובחנו כחרדה ודיכאון.
נזכרתי כי בדיוק שבועיים לפני שהופיעו הסימפטומים הפיזיים הפסקתי להניק את ביתי בשלישית (בגיל שנה ו-3 חודשים).
הפסקת ההנקה היתה לי קשה רגשית מכיוון שאיני מתכננת ללדת שוב והרגשתי שזוהי "סופה של תקופת הפוריות שלי", שמעכשיו כבר לא אחווה את הקשר הגופני המדהים הזה עם תינוק.
בנוסף אני מניחה שהפסקת הנקה גורמת לשינוי הורמונלי בגוף, ומקריאה באינטרנט הבנתי ששינוי כזה עשוי להוות טריגר לדיכאון.
עוד אציין כי רק חודש או חודשיים לפני כן חזר לי המחזור מאז הלידה (כשביתי היתה בת שנה וחודש-חודשיים).
מה דעתך על כך? האם יתכן כי הפסקת הנקה היוותה טריגר להתפרצות הדיכאון?
המון תודה,
שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה להתייחסות וגם...
שרון16/06/2009להמלצה על פסיכולוג/ית של קו"ח מכבי באיזור המרכז.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה להתייחסות וגם...
ד''ר אלונה גוברמן16/06/2009לשרון שלום. קודם כול מזל טוב להולדת הבתך! את יכולה לפנות לקופת חולים מכבי ולקבל רשימה של פסיכולוגים שמקבלים באזור המרכז.
תרגישי טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון וחרדה
ירון16/06/2009אני מתעיינין לדיכאון לאחר לידה והנקה. הרבה אנשים מפתחים סימנים דיכאניים לאחר לידה ולאחר הפסקת הנקה. תפני לפסיכיאטר טוב או פסיכולוג. על תזניחי את עצמי כיזה יכול להשפיע על התינוק, על התפקוד שלך וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה לד"ר אלונה. בפורום הזה....יצחק14/06/2009
תודה למנהלי הפורום. כאן מקבלים מענה לכל שאלות. כל ערב אני קורא שאלות ותשובות ולומד מזה! תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה לד"ר אלונה. בפורום הזה....
ד''ר אלונה גוברמן14/06/2009ליצחק ערב טוב.
תודה לך על השתתפותך בפורום,
נשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול ב?BT
יצחק14/06/2009אני רוצה להתחיל טיפול קוגניטיבי התנהגותי. אני יכול להגיע למיינד קליניק? תודה וערב טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול ב?BT
ד''ר אלונה גוברמן14/06/2009יצחק ערב טוב. אצלנו במרכז לטיפולים מתקדמים "מיינד קליניק" קיימים טיפולים אישיים ,גם מתארגנת קבוצת לטיפול בחרדה בגישה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT).
ניתן ליצור קשר. בטלפון שמספרו כתוב בכותרת שבראש העמוד .
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עברה מאפקסור לציפרלקסמריה14/06/2009
כחצי שנה קיבלתי אפקסור 150 מ"ג וכשיפור לא משמעותי נגד דיכאון וחרדה עברתי לציפרלקס.שבוע ימים היתה הרגשה מצויינת עם ציפרלקס 10 מ"ג ופטעום הרגשתי ירידה גם במצב רוח וגם במצב פיזי:חוסר כוחות,תחושת כובד וגם חוסר מוטיבציה.כבר יומיים(לפי המלצת רופא)לוקחת ציפרלקס 20 מ"ג ,אבל אין שום שינוי.מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עברה מאפקסור לציפרלקס
ד''ר אלונה גוברמן14/06/2009למריה שלום. ציפרלקס - תרופה בטוחה ויעילה . הפעולה של תרופות מתחילה בדרך כלל כעבור 4-6- שבועות של נטילתם. יש מעט מיקרים ,שבהם שימוש בציפרלקס בשלב הראשוני של הטיפול יכול להגביר את תחושת החרדה, דיכאון בדרך כלל זה חולף . במידה וקיים מרכיב של חרדה בתמונה קלינית, מומלץ להוסיף לטיפול תרופה מקבוצת בנזודיאזפינים (לדוגמה קסנקס) למשך תקופה קצרה . כל זה בתאום עם רופא המטפל.
בנוסף, לפי מחקרים וניסיוננו טיפול משולב( תרופתי ופסיכולוגי ) הוכיח כיעיל במצבים של דיכאון וחרדה .פסיכותרפיה קוגניטיבית - התנהגותית (CBT) ( אישי או קבוצתי) מתמקדת בשינוי דפוסי חשיבה מתוך ההנחה שמחשבות משפיעות על מה שאדם מרגיש. במהלך הטיפול האדם לומד לזהות ולשנות את המחשבות המוטעות והמעוקבות שמעוררות רגשות שליליים. שינוי מחשבה גורמת לשינוי הרגשה ושינוי התנהגות. בטיפול את רוחשת מיומנויות להתמודד עם מצב בעתיד .
תרגישי טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף חרדהיצחק14/06/2009
אני בן 70. במהלך חיי היו לי מספר התקפי חרדה/דכאון משמעותיים. הראשון בגיל 30 , השני בגיל 42 השלישי בגיל 60. כל ההתקפים היו קשורים למשברים פיננסיים –כלכליים. ההתקפים נמשכו מספר חודשים.
הטיפול התרופתי שקיבלתי היה של כדורי לוסטראל וקסנגיס. בגלל תקופת ההסתגלות הקשה לכדורי הלוסטראל בזמן המשבר , לא הפסקתי מעולם לקחת אותם ואני לוקח מאז כל יום מינון נמוך של חצי כדור של 50 מ"ג מתוך תקווה שאם וכאשר יחזור התקף ואצטרך לחזור למינון מלא תהיה תקופת ההסתגלות קלה יותר.
לאחרונה , בעקבות משבר כלכלי חזרו אלי התקפי החרדה ואני נתקף בחולשה בגפיים ובפחדים. חולשה זו באה לידי ביטוי מיד עם היקיצה משינה. אני לוקח קסנגיס במינון של 0.25 מ"ג ומצבי משתפר. כשחוזרת החולשה אני לוקח עוד כדור קסנגיס. בערב מצבי בד"כ טוב ללא כדורים.
שאלתי, האם אני מצוי בהתקף חרדה ו/או דכאון והאם יש צורך בשינוי צריכת התרופות ואולי בהגברת המינון של הלוסטראל או שמא יש היום בשוק תרופות מדור חדש ויעיל יותר ? האם עלי לפנות לייעוץ לרופא המשפחה או שמא לבקש הפניה לרופא פסיכיאטר ?
תודה על העזרה.
יצחק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף חרדה
ד''ר אלונה גוברמן14/06/2009ליצחק שלום.אני כן ממליצה לפנות לייעוץ פסיכיאטרי (תחנה או מרפאה לבריאות הנפש לפי מקום מגורך, פסיכיאטר בקופת חולים או באופן פרטי ).נראה לי שצריך להעלות במינון של לוסטראל אך הכול בהתייעצות עם המטפל שלך. לוסטראל- תרופה יעילה ובטוחה. טיפול תרופתי יכול להקל על מצבך ולהביא לשיפור משמעותי בהרגשה ובתפקוד.
מומלץ לשלב פסיכותרפיה ותרופות. מבחינה מחקרית ומתוך ניסיון קליני טיפול CBT (התנהגותי - קוגניטיבי) ותרופות -הינו השילוב הכי יעיל בהתמודדות עם החרדות.
שילוב של טיפול קוגניטיבי התנהגותי עם תרופות יכול מאוד לסייע.
תפנה לגורם מוסמך!
תרגיש טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון או משהו חולף?דיאנה13/06/2009
היי
כבר הרבה מאוד זמן שיש לי מצבים בהם אני מרגישה מאוד עצובה, מיואשת, בודדה, יש לי מצבי רוח משתנים, אני מתעצבנת נורא בקלות ונוטה לבכות הרבה, וברגעים האלה אני ממש מרגישה שמדובר בדיכאון, אך כשאני במצבים האלה ואני הולכת לישון וקמה למחרת בבוקר, אני מרגישה כמו בן אדם חדש. אני בדרך כלל כבר לא מצוברחת כל כך ומצליחה לתפקד כרגיל וכשאני חושבת על התחושות שהיו לי ערב קודם, אני מרגישה שהם כבר לא רלוונטים ושעכשיו יותר טוב.
זו גם הסיבה שעד עכשיו בכלל לא פניתי לטיפול כי תמיד הרגשתי שמדובר סתם בעוד עצבות חולפת וכי חבל סתם ללכת לטיפול- גם ככה עוד מעט זה יעבור.
רציתי לשאול האם דיכאון יכול להופיע בצורה כזו שהוא בא והולך ככה? ואם לא דיכאון אז מה זה יכול להיות??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון או משהו חולף?
ד''ר אלונה גוברמן14/06/2009לדיאנה שלום.
אני מאוד מציעה לך לשתף מישהו בהרגשתך (הורים, חברות, יועצת,פסיכולוג). לא כדאי לשמור רגשות "בפנים", כדאי לשוחח על מה שקורה לך ונסות למצוא פתרונות למצבך. אנשים קרובים יכולים לעזור לך להתמודד. אל תשארי לבד במצב זה.
שאלון לבדיקה עצמית של דיכאון.
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרנדה - הגדלת מינוןלייידי B13/06/2009
אני נוטלת את הכדורים האלה כשנה.
בדרך כלל מרגישה טוב ולא סובלת מתופעות לוואי.
בתקופה האחרונה מרגישה החמרה בדיכאון נדודי שינה ואי שקט.
הרופאה אמרה לי בזמנו שאפשר לקחת 2 כדורים ליום ואין בעיה עם זה.
מתלבטת מה לעשות..
אודה על היעוץ המקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרנדה - הגדלת מינון
ד''ר אלונה גוברמן14/06/2009שלום לך. סרנדה תרופה מאוד יעילה ובטוחה. היא לא גורמת להתמכרות. בדרך כלל אין לה תופעות לוואי משמעותיות. המינון המומלץ של סרנדה בין 50 מ"ג - 200 מ"ג.
תרגישי טוב,
אשמח לענות על שאלות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרנדה - תופעות לוואי
ליידי b04/02/2010אני בת 53 ומטופלת כסרנדה.
לפי כחודשיים פניתי לפסיכיאטרית והתלוננתי שלא נראה לי שהתרופה עוזרת.
היא הציעה לי לעבור לוולבוטרין.
כרגע מרגישה בעיקר עייפות וחוסר חשק בכל התחומים.
שאלתי האם אפשר לעבור תרופה בצורה מיידית? ותוך כמה זמן אני אמורה להרגיש שינוי במצבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרנדה - תופעות לוואי
ד''ר אלונה גוברמן16/02/2010שלום. אני לא ממליצה לעבור בצורה מיידית בין תרופות , כדאי לעשות את זה בהדרגה.
קודם כל השפעה של וולבוטרין מורגשת תוך מספר שבועות בממוצע. הטבה מלאה תיתכן תוך 6 שבועות .
תדברי עם רופא שלך.
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מחשישדניאל13/06/2009
לפני כמה חודשים חוויתי חוויה לא טובה מעישון בפעם הראשונה של חשיש.
זאת אומרת במהלך העישון נכנסתי לחרדה.
זה היה עישון ראשון וחד פעמי.
כמובן שהגעתי למסקנה שסמים זה לא!
אבל מאז, אני פשוט מפחד מכל מה שקשור לדבר הזה שנקרא חשיש.
שאני יוצא למועדונים או לפאבים אני כל הזמן מפחד אולי מישהו מעשן איזה ג'וינט או משהו כזה ואם אני אריח את החומר והוא יכנס לי לגוף.
או שנגיד אני מכיר בנאדם שמעשן אצלי בשכונה, וחבר שלי גר בבלוק שלו, אז שאני עולה אני מפחד שהוא מעשן בבית שלו חשיש ואני אריח את זה.
אני מזהה את את החשיש בגלל הריח, אבל בכללי גם אם אני יוצא נגיד לאיזה פאב ואפילו שלא מעשנים או משהו כזה, אני מפחד להריח את הריח של החשיש ושזה לא יכנס לי לגוף.
האם הפחד שלי צודק וההשפעה של עישון פסיבי או ליתר דיוק הרחה של ריח החשיש מסוכנת? אני לא נמצא בסביבה של מעשנים או משהו כזה, אבל אני לא יודע נגיד אם אני אהיה ליד מישהו שמעשן באיזה פאב, זה הפחד שלי.
אשמח לדעת האם הפחד שלי מוצדק ואיך אני מתמודד עם דבר כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מחשיש
ד''ר אלונה גוברמן14/06/2009לדניאל ערב טוב. אתה מבוהל ומפוחד כעת.
אני מציעה לך קודם לעזור לעצמך לצאת מהמחשבות ע"י פעילות פיזית, יציאה מהבית ושהייה עם אנשים קרובים. במידה וחוסר השקט ומחשבות המטרידות לא יחלופן , פנה לטיפול על מנת לא להשאר עם הסבל לבד.
בנוסף, אתה יכול לפנות גם לפורום של התמכרויות ושימוש בסמים.
http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=182
בהצלחה!
תרגיש טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לדניאל
שירי15/06/2009ותגיד, אלכוהול עושה לך טוב, או שגם ממנו אתה נמנע?
סתם מעניין אותי כל הקטע הזה של סמים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK15/06/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=182 id=link]התמכרות, התמכרויות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה עם דיכאוןדוד11/06/2009
שלום,אני חש תחושות רעות שבאות והולכות בתדירות גבוה לא יודע אם אפשר לזה דיכאון.
יש זמנים שאני בסדר וישם זמנים כמו עכשיו למשל שבא לי לשכב מתחת לפסי רכבת.
עכשיו אני יחסית צעיר ואני לא יכול לדבר על זה כולם פעם שאני מנסה לדבר אני לא מצליח אין לי אומץ.
עכשיו יש כדורים שאפשר לקנות מתחת לגיל 18 או משהו אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה עם דיכאון
ד''ר אלונה גוברמן11/06/2009לדוד שלום. אני חייבת להתנצל אבל בפורום הזה לא נוכל להתייחס לשאלות שלך. אנו עובדים רק עם מבוגרים. עליך לפנות לפורום של מתבגרים. אני מקווה שתקבלי מענה.
תרגיש טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהמוטי11/06/2009
שלום לכולם...אז ככה אני בן 26 נשוי +2 ילדים פשוט מלאכים יש לי את כל הסיבות להיות בנאדם מאושר.אבל מזה כמה חודשים אני סובל מתסמינים של חרדה ככה זה לפחות ניראה לי.יש לי מועקה בחזה .אני לא מפוקס.שילשולים בימים של החרדה ..והרבה תסכול .כל זה קרה לדעתי בגלל שניבהלתי נורא.מאיזה מקרה שקרה .אני נורא מתבייש במה שאני עובר היום סיפרתי לאישתי והיא תומכת אני ממש רוצה לעזור לעצמי .האם יש באמת סיפורי הצלחה האם אפשר לצאת מזה לתמיד.קבעתי תור לדיקור סיני..אני לא רוצה להגיע לתרופות וכאלו....אם אפשר לקבל חיזוק בבקשה מאנשים ובפרט מהרופאים כאן תודה רבה לכולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ברק11/06/2009תראה, אני מאוד לא מאמין בשיטות של דיקור סיני אני דווקא הרבה יותר מאמין בתרופות- כימיקלים שמשפיעים על המוח וזה נוסחא פשוטה לעומת נקודות בגוף ומחטים האם שוחחת עם רופא משפחה על כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא שוחחתי
מוטי11/06/2009איבחנתי את עצמי על סמך מה שאני מרגיש ...ניראה לי כמו חרדה ...אני לא רוצה להתעסק אם כדורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא שוחחתי
ד''ר אלונה גוברמן11/06/2009למוטי שלום. אבחון מקצועי ומעמיק יכול לעזור להבין את מצבך ולמצוא את הטיפול המתאים לך.
אתה יכול לפנות לתחנה או מרפאה לבריאות הנפש במקום מגוריך (טיפוליים פסיכולוגיים ופסיכיאטריים בחינם), פסיכיאטר בקופת חולים או קליניקה פרטי.
כדי להחליט האם לטפל תרופתית ,צריך לעשות הערכה עד כמה התופעה קשה.
טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) או/ו שילוב עם תרופות (במידה ואתה זקוק) יכול מאוד לסייע.
תפנה לגורם מוסמך! לא להתייאש!
תרגיש טוב,
אשמח לענות על שאלות נוספות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרף להמלצה
ברק12/06/2009בנוסף הטיפול התרופתי יעיל יותר ככל שניתן מוקדם יותר לא כדאי למשוך את זה, אם יש בעיה תטפל בה האם בעת צינון אינך מטפל בעצמך? אני מניח שכן , אותו דבר גם פה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
יצחק11/06/2009שלום. אני ממליץ לפנות קודם כל לאיבחון לפסיכיאטר !! קודם אבחנה. טיפול תרופתי זה גם לא נורה!!!! כאשר תבין מה יש לך ותתאזן , אז תעשה דיקור. קודם איבחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבשיר10/06/2009
שלום
ניסיתי תרופות נוגדות דיכאון הגוף שלי דוחה אותם לצערי הרב שעה אחרי שזה מתפרק לי בגוף,
אני מקיאה אותם , מקבלת סחרחורת רועדת מתעלפת ואף ומגיעה עד לבית החולים ומגיעה למצב התיבשות בכל הנסיונות שהיו לי עם ssri וכו', אפילו מרבע כדור.
ניסיתי גם רומטיב אך ללא הועיל,
יש לציין שעברתי את מיטב טובי הפסכיאטרים בארץ אני בדיכאון עמוק כבר למעלה מ17 שנה רציתי לדעת אם יש זריקות לדיכאון אני נואשת !!!
תודה שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות נגד דיכאון "דור חדש"
טוקיו מאקי11/06/2009יש תרופות מסוג SNRI עם תופעות לוואי מופחתות בהרבה. כל אחד מגיב באופן אינבדואלי לתרופה ואולי סוג אחר יתקבל אצלך יותר טוב. שווה בדיקה הייתי אומרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב
ד''ר אלונה גוברמן11/06/2009לשיר שלום. דיכאון עמיד לטיפול תרופתי הינו בעיה קשה ושכיחה.
לא קיימים זריקות לדיכאון , אך קיימים טיפולים לא תרופתיים- כמו גרייה מגנטית ,טיפול בחשמל ,תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית CBT שמאוד יכולים לעזור לדיכאון עמיד .
אצלינו בקליניקה עובד צוות רב מקצועי ומנוסה שמצליחים לעזור ולהוציא אנשים שסבלו מדיכאון עמיד. שילובים תרופתיים נכונים, ניסיון של אנשים, תרפיה אישית, TMS וכו' תורמים להצלחה הטיפולית.למרות הקושי והסבל צריך להמשיך לנסות. לא להתייאש!
מידע נוסף על טיפול בדיכאון עמיד ניתן לקרוא בכתבות: http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=6148
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7705* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתבררי
טוקיו מאקי14/06/2009עם הרופא שלך על הויפאקס XR. לאמא שלי היא מאוד עזרה גם כן אחרי שהגוף שלה דחה תרופות SSRI. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר אלונהצחי09/06/2009
שלום לך ד"ר אלונה ..הרופא ביקש ממני להחליף בין התרופה ציפרלקס [שכמעט ולא עוזרת לי ]לתרופה בשם פלוטין . מה ההבדל בין פלוטין לציפרלקס ..וספרי קצת בבקשה על התרופה פלוטין .....זה חשוב לי מאוד ..תודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר אלונה
ד''ר אלונה גוברמן10/06/2009לצחי שלום .פלוטין - תרופה נוגדת דיכאון המעכבת את הניצול החוזר של סרוטונין במוח . שייכת לקבוצת (SSRI), משמשת לטיפול במיגוון של מצבים דיכאוניים וחרדתיים.
בהשוואה לכל SSRI, ציפרלקס - פועלת במינונים נמוכים יותר, משפיעה תוך זמן קצר יותר (בין שבוע לשבועיים), ויש עדויות לכך שיש לה פחות תופעות לוואי.
תרגיש טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון והריוןאני09/06/2009
שלום, אני נוטלת ציפראמיל בהריון. בלי קשר אני סובלת משום חשק מיני. אני נשואה וזה גורם תסכול לשנינו. האם חוסר החשק המיני קשור לציפראמיל? או לדיכאון? יש לציין שהחוסר בחשק התחיל עוד לפני ההריון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון והריון
ד''ר אלונה גוברמן10/06/2009שלום לך. לא ברור לי כמה זמן את נוטלת את התרופה? ממתי את סובלת מדיכאון ?
תרופות כציפראמיל יכולות לגרום ל: ירודה בחשק ובמחשבות על מין ,זקפה חלשה או העדר זקפה ,שפיכה מאוחרת ,ירידה בהנאה מאורגזמה,יובש בנרתיק בזמן עוררות.
תופעות אלו מופיעות בכ 20-30% מהמשתמשים. אצל רובם זה חולף תוך 1-2 חודשים אבל אצל אחרים דורש שינוי תרופתי.
תרגישי טוב,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)