מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קלונקס מול ויפאקסמלי09/06/2009
שלום
ברצוני לשאול לגבי היעילות של שילוב התרופות קלונקס וויפאקס.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונקס מול וויפאקס
ד''ר אירנה נתנאל10/06/2009מלי שלום,
מאוד מקובל לשלב קלונקס עם וויפאקס. השילוב יעיל מאוד במיוחד בתחילת הטיפול בוויאפקס משום שקלונקס עוזר להסתגות טובה של הגוף לוויאפקס. בהמשך, ממליצים להוריד את הקלונקס ולהמשיך ליטול את הכדור רק לפי הצורך. קלונקס לא מתאים לטיפול לטווך ארוך. חשוב לא לעבוד את המינון המומלץ של קלונקס.
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי בעיה בבקשה עזרה דחוף!!!!ערן09/06/2009
הי לפני כמה זמן פרסמתי כאן מודעה, שכל פעם שיש לי משהו, אז כמה ימים לפני זה ,אני בלחץ חזק, מתח ,הלב שלי דופק חזק, אני לא נרדם בלילות בגלל זה ,וחושב על זה תמיד, וממש בקושי אוכל זה קורה לי עכשיו (זה התחיל מאתמול בבוקר) כי ביום ששי יש לי אירוע ,אני לא יודע מה לעשות עד אז ,אני ממש משתגע כבר ,זה קורה לי כל הזמן שיש לי משהו חשוב, אשמח לעזרה מה אני יעשה עד יום ששי? תודה רבה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ ומתח
ד''ר אירנה נתנאל10/06/2009ערן שלום,
אני מאוד ממליצה לך ללמוד מיומנויות של שליטה עצמית במתח, שיטות לווסת לחץ. תרגילי הרפיה ועבודה על מחשבות יכולה מאוד לעזור לך. כול זה ניתן ללמוד בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי CBT. CBT הינו טיפול קצר, ממוקד, מאוד יעיל ומאפשר שליטה לטווח ארוך.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך רק רציתי לדעת
ערן10/06/2009עם אפשר לעשות את זה אצלך,וכמה זה עולה?וכמה זמן זה ? תודה רבה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי חרדה ופאניקה - על סף ייאושעדי08/06/2009
שלום
אני סטודנטית שנה ראשונה. כשהתחלתי ללמוד הופיע אצלי התקף החרדה הראשון. משם המצב רק החמיר והתקפי החרדה (כולל פאניקה) התחילו להופיע במצבים מלחיצים בחיי.
ניסיתי דיקור סיני, תרופות הומאופטיות, כדורי הרגעה צמחיים, טיפות ולריאן, אך כלום לא עוזר. אתמול ניגשתי לרופא מומחה לפסיכיאטריה דרך קופת החולים שרשם לי כדורי לוריוון ואמר לי לקחת חצי כדור בזמן שאני מרגישה שהתקף מגיע. היום בבוקר הדופק שלי היה גבוה מאוד, הרגשתי לחץ בחזה ומחסור באויר והחלטתי לנסות את הכדור הזה (על קיבה ריקה), לקח בערך 20 דק' עד שהחל להשפיע ואז אמנם הדופק נרגע והלחץ ירד אך התחושה הפכה קיצונית לצד השני - הרגשתי ממש שאני הולכת ליפול ולהתעלף! (כל זאת מתרחש כשאני בעבודה לצערי...) חברה שהייתה לידי הציע לי שלוק ממשקה אנרגיה ששתתה, קצת חששתי כיוון שאני כבר שבוע לא שותה קפה (בגלל המצב) אך לאחר התחלתי להרגיש הרבה יותר טוב וכרגע נראה לי שהמצב יציב לעת עתה.
עד שהתחלתי ללמוד מעולם לא חוויתי התקפים שכאלה ואני ממש מתגעגעת לזמן בחיי בו יכולתי להרגיש חופשיה בכל זמן ובכל מקום ללא הפחד הזה שפתאום "הקירות סוגרים עלי" ואין לי אוויר.
אני לא ממש יודעת מה לעשות והפסיכיאטר המליץ לא ללכת לשיחות כיוון שזה רק יגרום להחמרה במצבי. בנתיים (נראה לי חשוב לציין) בכל פעם שאני בבית ומרגישה את תחושת המחנק אני מעשנת ג'וינט (חשיש) וזה עוזר אבל אני יודעת שזה לא הפתרון כיוון שאני לא יכולה להיות בבית כל חיי.
אני חייבת לצאת מהמצב הזה ולא יודעת איך או מה לעשות!! מיואשת....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי חרדה ופאניקה
ד''ר אירנה נתנאל10/06/2009עדי שלום,
התקפי פאניקה חוויה מאוד לא נעימה. לעיתים קרובות לחץ, מתח, התרגשות בלימודים ובחיים בכלל עלולים להפעיל את מערכת החרדה. טיפול תרופתי על ידי תרופות נוגדי חרדה (SSRI) מומלץ ויעיל יותר מתרופות הרגעה שנועדו להרגעה מיידית, לא מתאימות לטיפול לטווח ארוך, ולא ממש מטפלים בשורש ההפרעה. בנוסף, אני מאוד ממליצה לשלב טיפול תרופתי עם פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CTB). במהלך התרפיה תלמדי כלים ומיומנויות להתמודדות יעלה ושליטה בהתקפים. מחקרים עדכניים מראים ששילוב של CBT ותרופות SSRI מאפשר שליטה בהתקפי חרדה ומניעת חזרתיות של התקפים נוספים למשך 5 שנים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות מחוץ לסלזוהר07/06/2009
שלום רב,
בתי קיבלה מרשם לתרופת סימבליסטה אלא שעלות תרופה כזו לחודש כ-700 ש"ח והיא אינה יכולה לעמוד בה, גם לא אנחנו. ביטוח מושלם שיש לה אינו מכסה את התרופה לדיכאון.
כמה שאלות:
האם יש תרופה יעילה באותה מידה שאפשר לקחת במקום הסימבליסטה (האפקסור שלקחה כבר לא משפיע והיא קיבלה את הסימבליסטה במקומו)
האם אתם מכירים עמותה או ארגון שמוכר תרופות פסיכיאטריות בעלות נמוכה יותר?
תודה
זוהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה מחוץ לסל
זוהר07/06/2009הכוונה היא לסימבלטה כמובן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופה מחוץ לסל
ד''ר אלונה גוברמן07/06/2009לזוהר שלום. לא תיארת מי מה אתה סובל. תרופות מקבוצת ה snri הן -efexor, ixel u cymbalta.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההויאפקס היא מאותו מגנון ונמצאת בסל
חני09/06/2009התרופות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה לגבי ויפאקס
טוקיו מאקי10/06/2009הויפאקס היא תרופה גנרית (העתק מדוייק) של האפקסור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לשאול משהו?
חסויה10/06/2009הבנתי שבויפאקס ישנה ספיגה של שני חומרים (בניגוד לציפרלקס למשל) -סירטונין ונור-אדרנלין, זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לשאול משהו?
ד''ר אלונה גוברמן10/06/2009שלום לך. ויאפקס- תרופה נוגדת חרדה ודיכאון, המעכבת ניצול חוזר של סרוטונין ונוראפינפרין במוח SNRI). תרופה זו נמצאה יעילה בטיפול בחולי דיכאון וחרדה, ולאחרונה אישר מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) את השימוש בתרופה זו במצבי דאגנות יתר (generalized anxiety).
ציפרלקס- שייכת למשפחת חוסמי ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI), ומעלה את כמות הסרוטונין במוח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערב טובאנייי07/06/2009
שלום אני לא יודעת אם בדיוק זה המקום לשאול את השאלה הזאת אבל בכל זאת.
אז ככה,
אני בת 16.
ויש מישהו שהכרתי שהוא בן 26 מהאינטרנט הכרנו וזה הוא התחיל לדבר איתי והוא דווקא נשמע לי נחמד אחד כזה שלא משחק משחקים.
דיברנו והוא רצה להפגש איתי אמרתי לו בוא ביום חמישי בים ושהוא התקשר אליי כבר ים לפני ונקבע שעה.
בקיצור הבעיה היא שאני לא סיפרתי לאמא שלי כלום על זה לאף אחדד מהמשפחה , חוץ מהחברות שלי (בודדות לא כולן).
ועכשיו אני מרגישה עם עצמי רע.. כי גם אני לא אומרת את זה לאמא שלי או לאבא שלי.
וגם אני רוצה לנסות קשר עם בן גדול ומבין.
כי הבני נוער של היום בגילי עם ילדותיים ובלי נסיון בכלום ובגלל זה אני מחפשת מישהו גדול ומבין.
מה את\ה מייעצ\ת לי לעשות במצב הזה?
האם להגיד להורים שלי? או לא להפגש איתו? או כן להפגש? אני לא יודעת.
כי אני מאוד לא אוהבת להסתיר דברים במיוחד מהמשפחה שלי.
כי מצב שני אם אני אגיד להן הם יכעסו חזק ויגידו לי כמובן לא להפגש איתו.
אשמח לקבל את תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה
אנייי07/06/2009דיברנו בפלאפון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערב טוב
ד''ר אלונה גוברמן07/06/2009שלום לך. אני מאוד ממליצה לך לספר להורים, לקרובים שלך או ליועצת בבית הספר! את יכולה לפנות גם לפורום תמיכה למתבגרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסט טראומה ומחשבות אובדניותאירה07/06/2009
שלום,
לפני כ 10 שנים עברתי טראומה נפשית,נפצעתי קל בפיגוע.
תקופה ארוכה אני נמצאת בטיפול ומעקב אצל פסיכיאטר,אני מטופלת בתרופות.
בכל התקופה היו לי מחשבות אובדניות מ"חבל שלא נערגתי אז" עד רצון להתאבד.
מה שהחזיק אותי לא לעשות את הצד הזה זה הבן שלי (הוא בן 7 כיום) ודת .
לא מזמן עקב איזה שהי שיחה זכרון,הרגשות שוב התוררו ואני מרגישה רצון להתאבד ולהפסיק לסבול.
נורא מהכל שכבר מחשבה על הבן לא כל כך עוזרת לי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסט טראומה ומחשבות אובדניות
ד''ר אלונה גוברמן07/06/2009לאינה שלום. צר לי על כך שאת סובלת. במצבים של ייאוש ותסכול עמוק לעיתים קרובות אנשים מאבדים תקווה, מפסיקים להאמין שמצבם ישתפר ,שוקלים התאבדות כמוצא אחד ויחיד לסים קץ לסבל. חשוב שתביני שהסבל הוא זמני וחולף וניתן להתמודד איתו, ניתן להתגבר בעזרת מאמץ רפואי, טיפולי, אנשים סובבים וכו'.
תשתפי במחשבותיו עוד אנשים שקרובים עליך גם פסיכולוג והפסיכיאטר שלך . אני מקווה שתמציאי המשותף שיעזור לך לעבור את התקופה.
כמובן, שחשוב שתמשיכי את הטיפול מקצועי ותרופתי.
תרגישי טוב,
לא להתייאש!!
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות מתמשכות שאובחנו כחרדהשרון06/06/2009
שלום רב,
מזה כחודשיים שאני סובלת מבחילות שנמשכות בכל זמן העירות שלי - מרגע שאני פוקחת את העיניים ועד שאני הולכת לישון בלילה (אני ישנה טוב).
הבחילות מלוות בחולשה, עייפות וסחרחורות. לאחר שביקרתי אצל רופאת משפחה, אא"ג, רופא עיניים ונאורולוג ובצעתי מספר בדיקות דם, נשלחתי לפסיכיאטרית שאבחנה את מצבי כחרדה.
מזה כשבועיים וחצי שאני נוטלת ציפרלקס (יחד עם קלונקס במינונים משתנים).
המצברוח טוב, אבל מבחינה פיזית אין כל שינוי. עדין בחילות בכל זמן הערות שלי (שפוגעות לי מאד באיכות החיים), חולשה, עייפות וסחרחורות. יש לי 3 ילדות קטנות והקושי רב.
עדין מנכרת בי המחשבה על אפשרות כי הבחילות אינן נובעות מחרדה אלא מבעיה פיזית אחרת. לא נראה לי הגיוני שאין הקלה או הפוגה אפילו קצרה במשך חודשיים.
השאלות שלי הן 3:
1. האם נתקלת במקרים של בחילות מתמשכות שאובחנו כחרדה?
2. האם יתכן שגם בזמן טיפול אין הקלה בבחילות ובשאר הסימפטומים הפיזיים?
3. לקח לי חודש מאז שהתחילו הסימפטומים ועד לאיבחון הפסיכיאטרי ונטילת התרופות. האם תקופה זו נחשבת ממושכת? לפי הבנתי, חרדה שאינה מטופלת בזמן עלולה להפוך לדיכאון.
המון תודה,
שרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות מתמשכות שאובחנו כחרדה
ד''ר אלונה גוברמן07/06/2009לשרון שלום.
קודם כל היה חשוב לשלול מחלות גופניות שיכלו לגרום לסימפטומים שחווית. אם אין כל מחלה גופנית סביר להניח שאת סובלת ממצב חרדתי. אם לא מטפלים בזמן הדברים הולכים ,מחמירים ומסתבכים למצבים של דיכאון. לכן חשוב שפנית והתחלת את הטיפול.
את נוטלת את התרופות רק שבועיים וחצי .הפעולה של תרופות (נוגדות חרדה ודיכאון )מתחילה בדרך כלל כעבור 4-6- שבועות של נטילתם.
ייתכן וטיפול תרופתי משולב עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) יכול מאוד לעזור לך להתמודד עם מצבך. במהלך הטיפול CBT לומדים טכניקות, כלים ומיומנויות להתמודדות עם תסמינים של חרדה.
תרגישי טוב,
לא להתייאש !!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרון שלום
מלי20/07/2009אמא שלי סובלת קרוב לחודשיים מאותם סיפטומים שציינת ובנוסף לזה היא סובלת גם מחוסר שינה, (סוכרת ולחץ דם).
הבחילות נמשכות כל היום וגורמות לה לעצבנות, חוסר תאבון, איבוד שמחת החיים, מחשבות לא טובות , עייפות, חולשה, חוסר תיפקוד , דיכאון,ניכור לסביבה וחוסר שינה וכו'.
ביצענו בדיקות דם שתן, אאג, סיטי ראש, גסטרו- מעיים, וברוך ה' כל הבדיקות יצאו תקינות.
נשלחנו לפסיכאטר והוא נתן לה את אותה תרופה שנטלת הציפרלקס במינון של חצי כדור , עברו בערך 3 שבועות ואין שינוי לא פיזי ולא נפשי.
חזרנו אליו שוב והוא העלה לכדור שלם מהיום.
השאלות שלי הן:
האם התרופה עזרה לך?האם הצלחת לחזור לחיים תקינים שלפני הדכאון?איזה מינון נטלת?
מתי התחלת להרגיש שינוי משמעותי?לאחר כמה שבועות?
והאם יש לך רופא מומחה שעליו את יכולה להמליץ בחום?
רפואה שלמה
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשרון
מורן24/06/2009גם אני סובלת מתופעה זו וחושדת בחרדה. אך אני מציעה לך להבדק גם עי גסטרולוג ליתר ביטחון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 5 שנים הגרועות בחיי-עד מתי?דניאל05/06/2009
הכל התחיל לפני 5 שנים...
3 שבועות אחרי שהתחתנתי נזכרתי בהתעללות מינית שעברתי כילדה ואובחנתי כסובלת מפוסט טראומה. הייתי בדכאון ולקחתי רסיטל.
חייתי בתוך זה כשנה וחצי אינטנסיביים כולל טיפולים.
עוד לא יצאתי מזה לגמרי וניסינו להכנס להריון- לא הצלחנו ולכן התחלתי טיפולי פוריות שהיו סיוטיים וכואבים.
בגלל טיפול הפוריות האחרון אושפזתי למשך חודש בבית חולים כי גרם לי לגירוי יתר
תוך כדי גיליתי שאני בהריון(לפחות זה טוב)
את ההריון עברתי כמעט לבדי כי בעלי עובד בעבודה חרא שבקושי רואים אותו
הלידה הייתה טראומטית ומאז (לפני שנה ו-4) ועד היום סבלתי מכאבים חזקים בעקבותיה שתוקנו בניתוח שבוע שעבר.
נולדה תינוקת מקסימה ,אני מאוהבת בה ,היא האושר שלי.אבל היא נורא קשה מבחינת זה שלא ישנה בלילות-יכולה לקום 12 פעמים בלילה ובעלי כמובן לא איתי כי הוא עובד לילות לא מעט.
וגם כשלא הוא לא ממש מראה נכונות לעזור. בוא נגיד שהוא נותן 50% ממה שיכול לתת כשהוא כבר בבית. אני צריכה לקום כל בוקר לעבודה שלא אוהבת ולחזור לזוגיות שלא ממש אוהבת. אנחנו כל הזמן רבים בגלל חוסר השותפות שלו- הוא מודה בזה אבל לא מצליח לשנות. היינו בטיפול זוגי שלא הלך ובהדרכת הורים שדווקא עזרה אך נאלצנו להפסיק בגלל הכסף.
יש לי תואר ראשון שממש לא רוצה לעבוד בו ולכן בחופשת הלידה שלי התגייסתי לקבע. לא אוהבת את מה שאני עושה שם.
עכשיו אני נמצאת בחופשת מחלה מהניתוח המתקן של הלידה, מאז הניתוח אנחנו אצל אמא שלי.ולקאת החזרה לשגרה עשיתי חושבים. כל זה לא מפתיע אותי אני מודעת לכל אלה גם ביום יום ,כל יום. אבל הקושי עכשיו זה לחזור לשגרה הגועלית הזאת
כל כך לא בא,אני כל כך לא רוצה ,אין לי כוחות להתמודד שוב עם הכל לבדי.
אני מרגישה תקועה- לא יכולה לצאת ולא להכנס לשום מקום.
טיפול לא יכולה לממן, דרך הצבא זה קשה מאוד ולכן מעדיפה לוותר
מצד אחד אני לא מרגישה שאני בדכאון-אני הרי יודעת מה זה לצערי
מצד שני הכל כל כך רע ולא טוב לי עם כלום
והכי מתסכל שאין לי מה לעשות ולכן מרגישה תקועה
האמת שהסיבה היחידה שאני כותבת פה זה כדי להשתחרר קצת כי אין לי עם מי לדבר על זה, הרי ברור לי שאין לי לך ממש כיצד לעזור. חוץ מלהגיד לכי לטיפול שבלתי אפשרי או חפשי עבודה אחרת שגם בלתי אפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 5 שנים הגרועות בחיי-עד מתי
ד''ר אלונה גוברמן07/06/2009לדניאל שלום. מתנצלת על איחור. מזל טוב להולדת בתך !
הצטערתי לשמוע כמה את כואבת וחרדה .התגובה הרגשית האופיינית למצב זה היא תחושה של חוסר אונים, ייאוש, מתיחות, כעס, דיכאון. הצפה רגשית גורמת לחשוב שיש רק פתרון אחד כדי להפסיק את הסבל. במצבך הנוכחי אינך מאמינה כי בכוחותיך לשנות את המצב ולכן את מרגישה חסרת אונים ותחושה שאין מוצא. מצבים בעייתיים בחיים הם חלק בלתי נפרד מהחיים ורובם ניתנים לפתרון יעיל. לכן, מצבים שגורמים לך למצוקה ניתנים לפיתרון.
אבחון מקצועי ומעמיק יכול לעזור להבין את מצבך ולמצוא את הטיפול המתאים לך. את יכול לפנות לתחנה או מרפאה לבריאות הנפש במקום מגוריך (טיפוליים פסיכולוגיים ופסיכיאטריים בחינם), קופת חולים או קליניקה פרטי ( יש החזר כספי מהקופת חולים).
תרגישי טוב,
לא להתייאש !!
אשמח לענות על שאלות נוספות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר אלונהצחי05/06/2009
שלום לך ד"ר אלונה .שאלתי היא מה ההבדל בין התרופות ציפרלקס לרסיטל ????? האם שניהם עושים את אותה הפעולה בידיוק ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר אלונה
ד''ר אלונה גוברמן05/06/2009לצחי שלום. רסיטל וציפרלקס - תרופות המיועדות לטיפול בדיכאון ובהפרעות חרדה, טיפול בהפרעה כפייתית (obsessive-copulsive disorder), ותסמונת קדם וסתית. הן שייכות למשפחת חוסמי ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI), ומעלים את כמות הסרוטונין במוח.
בהשוואה לרסיטל ציפרלקס פועלת במינונים נמוכים יותר, משפיעה תוך זמן קצר יותר (בין שבוע לשבועיים), ויש עדויות לכך שיש לה פחות תופעות לוואי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאניהגלי03/06/2009
מהם הסימנים למאניה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאניה
ד''ר אלונה גוברמן04/06/2009לגלי שלום.
לאבחן של התקף מאניה:
1תקופה בת שבוע ימים לפחות, בה האדם סובל ממצב רוח מרומם או כעסני.
2 בתקופה של שינוי מצב הרוח יש לפחות שלושה מהסימפטומים הבאים:
v הערכה עצמית גבוהה מאוד
v פחות צורך בשינה (יספיקו לו 3-4 שעות שינה)
v דיבור יותר מהרגיל
v מחשבות רצות ובעקבות זה דיבור מהיר ולא תמיד מאורגן.
v אובדן ריכוז
v הגדלה משמעותית בפעילויות
v חיפוש אחר פעילויות מרגשות (קניות בלתי מרוסנות, השקעות לא נבונות, פעילות מינית).
3 השינוי במצב הרוח פוגע בתפקוד בעבודה, בחיי משפחה או בחיי חברה. לפעמים פגיעה זו דורשת אשפוז.
חולים שסובלים ממניה יכולים לפגוע קשות במהלך התקין של החיים. הם יכולים לאבד סכומים גבוהים של כסף, לפגוע בחיי המשפחה עקב פרשיות אהבים לא מבוקרות, לעבור עבירות תנועה ועוד. לכן-הטיפול הנכון חיוני ביותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס ותופעות לוואידני מור03/06/2009
שלום
לוקחת ציפרלקס מזה 3 שבועות
נהיו לי פריחות בכל מיני חלקים בגוף, יש לי הרגשה שזה בגלל התרופה?
האם יש חלופה עם פחות תופעות לוואי?
שמעתי על ויפאקס , האם זהגם נגד דיכאון עם אותו מנגנון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס ותופעות לוואי
ד''ר אלונה גוברמן04/06/2009ליעלה שלום. ציפרלקס- היא תרופה המיועדת לטיפול בדיכאון ובהפרעות חרדה. היא שייכת למשפחת חוסמי ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI), ומעלה את כמות הסרוטונין במוח.
ציפרלקס נסבלת היטב על-ידי מרבית החולים. תופעות הלוואי הנפוצות הן: בחילה, יובש בפה, קשיי שינה, עייפות, הזעה מרובה וקשיים בתפקוד המיני. תופעות אלו הן בדרך-כלל קלות וחולפות עם המשך השימוש. פריחה לא אפיינית לשימוש בציפרלקס. אני מציעה לפנות למטפל שלך לצורך בירור.
ויפקס-ונלאפאקסין, תרופה נוגדת חרדה ודיכאון, המעכבת ניצול חוזר של סרוטונין ונוראפינפרין במוח (קבןצת SNRI ).תרופה זו נמצאה יעילה בטיפול בחולי דיכאון וחרדה, ולאחרונה אישר מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) את השימוש בתרופה זו במצבי דאגנות יתר (generalized anxiety). תופעות הלוואי העיקריות של תרופה זו כוללות בחילה, כאב ראש וסחרחורת.
תרגישי טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס מול ויפאקס
דני מור07/06/2009תודה על התשובה
אז מי מהתרופות יעילה יותר?
הבנתי שהמנגנונים של הפעולה שונים והויפאקס פועלת על שני חומרים מול הציפרלקס שפועלת רק על חומר אחד
הויפאקס חדישה יותר? זה אומר שהיא יותר יעילה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס מול ויפאקס
ד''ר אלונה גוברמן07/06/2009ליעלה שלום. ויפקס היא תרופה שפעילותה במנגנון סרוטונרגי ונוראדנרגי ומשמשת לטיפול בעיקר במצבי דכאון. ציפרלקס פועלת במנגנון סרוטונרגי ועיקר פעילותה בטיפול בהפרעות דכאון חרדה וכפייתיות.
באופן כללי גם ציפרלקס גם ויפקס תרופות יעילות ומצויינות. חשוב לציין כי התאמת התרופות הוא תהליך מאוד אינדיבידואלי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דכאון זה מחלה?אירה02/06/2009
הייתי רוצה לשואל אם דכאון זה מחלה?אם כן ,מה גורם למחלה להופיעה אצל בן אדם נורמלי בסביבה נורמלית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון
ירון02/06/2009בהחלט שדיכאון מחלת נפש ויכולה להתפתח אצל בו אדם נורמלי. יש הרבה סיבות על כך.גנטי, ביולוגי, סביבתי וכוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי שליטה זמני במצב נפשיאירה02/06/2009
כבר זמן רב אני סובלת מחרדה דכאון .אני מטופלת בתרופות קלונקס ורסיטל.
היה לי ניסיון התאבדות.אני לא זוכרת את מה עשיתי ולמה עשיתי.
רק אחרי הבחילה הבנתי מה קרה.
מה לעשות עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי שליטה זמני במצב נפשי
ד''ר אלונה גוברמן02/06/2009לירון שלום.
צר לי על החוויות הקשות שעברת ! האם ניסית לפנות לעזרה מקצועית?
לדעתי חשוב קודם כול לאזן את מצב הרוח מבחינה תרופתית ובמקביל טיפול פסיכולוגי שיעזור לך להתמודד בצורה יעילה עם הקשים .יש דרכים אלטרנטיביות לפתור בעיות ולהמשיך לחיות חיים טובים ואיכותיים .
אפשרות נוספת לשלב תרופות עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) אישית או קבוצתית. במהלכה תרכשי מיומנויות התמודדות עם מצבך הנוכחי וגם עם הגלים החוזרים של דיכאון בעתיד.
לכן אני ממליצה לך לא להתייאש ולהמשיך לנסות. לעיתים קרובות כדי להתגבר על דיכאון צריך לשנות סגנון חיים. האם יתכן שעוד לא דאגת לבדוק מה אתה יכול לשנות כדרך להרגיש יותר טוב? אני מקווה שתצליח מהר.
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=6148
תודה על פנייתך לפורום,
תרגיש טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאוןרועי02/06/2009
שלום לכם, כרגע אני נמצא במצב שלפי דעתי הוא דיכאון, אני לא יודע בדיוק את ההגדרה של המושג ואף פעם לא הייתי תחת טיפול מקצועי. עלו בי מחשבות על טיפול מקצועי כמו פסיכולוג אבל אני לא רואה את עצמי מדבר מול אדם זר (או קרוב ) ושופך מולו את כל מה שאני מרגיש. כשאני קם בבוקר אני מרגיש מן ריקנות כזאת, כאילו אין סיבה להתעורר, בשעות הבוקר המצב יחסית טוב לשעות הלילה בו אני ממש מרגיש את המצב שאני נמצא בו. המצב הזה נובע מכמה סיבות שאני מודע להם וזה זוגיות, אבל לא רק זה... אני מרגיש שאין לי מטרה בחיים, אני תלמיד מאוד טוב בלימודים, לא מצטיין אבל קרוב מאוד לזה אבל גם שאני משיג תוצאות טובות אני לא מצליח ממש ליהנות מזה. אני יודע שזה לא רציני כך כך אבל אם תוכלו תנו לי הכוונה, אתם בעלי הידע ואולי תוכלו לעזור לי במידה מסוימת אם כי אני יודע שקשה לענות ככה בפורום ולפתור את כל הבעיות, אולי רק הכוונה, משו שיכול לעזור, אני ממש ישמח. תודה לכם, אתם עושים עבודה מדהימה, תבורכו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון
ד''ר אלונה גוברמן02/06/2009לרועי שלום. כדי להבין איך לעזור לך חשוב לעשות אבחנה מעמיקה, מקצועית ומדייקת תוך הכרות איתך. אני מאוד ממליצה לך בכול זאת לפנות לעזרה מקצועית ולמרות המחשבות הפסימיות לגבי הטיפול לנסות להעזר.
גישה CBT קוגניטיבית התנהגותית- מאוד מתאימה לטיפול בדיכאון וחרדות .בטיפול אתה רוכש כלים ומיומנויות שמקנות שליטה בסימטומים של דיכאון וחרדו וגם עם הגלים החוזרים של דיכאון בעתיד.
אני מצרפת לך כתבה עם שאלון לבדיקה עצמית של דיכאון:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477
תרגיש טוב,
אשמח לענות על שאלות נוספות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך יוצאים מהבעיה ?הילה01/06/2009
לאחר תקופה לחוצה מאוד נפלתי למעגל של חרדה ודיכאון.
מאז עברו מספר חודשים שבמהלכם אמנם לא התאוששתי אבל ברור לי ולבני משפחתי מה הוביל למצב והסיבות המקוריות שבגללם נכנסתי למצבי כמעט ואינן רלוונטיות היום.
מה שמטריד אותי היום הם שאלות שהתעוררו בעקבות הדיכאון או יותר נכון שאלה אחת והיא :
למה אנחנו חיים ? מה משמעות החיים ?
זאת נשמעת אמנם שאלה פילוסופית אבל אותי היא מטרידה כל דקה משעות היום, מזינה לי את הדיכאון ואת החרדה ופשוט מונעת ממני להתאושש.
אני חושבת ללכת לטיפול פסיכולוגי אולם אני מוטרדת כיצד יוכל הפסיכולוג להתמודד עם שאלה שאין לה תשובה.
מה דעתכם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך יוצאים מהבעיה
ד''ר אירנה נתנאל01/06/2009הילה שלום,
צר לי מאוד על מצבך, נראה שאת מנצאת במבוא סתום. מחפשת תשובות לשאות שאין להן תשובה שד משמעית. הסיבות שבגללן נקלעת למצב חשובות, אך הרבה יותר חשוב לנקוט בדרכים יעילות על מנת להשתחרר מהמצב. אני מאוד ממליצה לך בכול זאת לפנות לעזרה מקצועית ולמרות המחשבות הפסימיות לגבי הטיפול לנסות לצאת מהמלכודות שנכנסת. יתכן ואת זקוקה גם לטיפול תרופתי אנטי דיכאוני / חרדתי. בעזרת הטיפול תוכלי לשבור את מעגל הקסמים שבו את נמצאת. טיפול התנהגותית - קוגניטיבי CBT משולב עם תרופות הוכיח את עצמו כדרך הכי יעילה להתמודד עם מצבים כאלה. תפני לעזרה מקצועית ללא דיחוי .
תודה על פנייתך לפורום,
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)