פורום חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה ז"א ?
    מישהי
    22/06/2009

ללא הטיפול המתאים בדפרסונליזציה התופעה עלולה להחמיר ?!?!? מאיפה אני יודעת שאני מטופלת נכון ? איזה טיפולים אני צריכה ? אני לוקחת כדורים לוסטראל וקסנאגיס..מה עוד אני צריכה ??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה ז"א ?

הוספת תגובה

• דפרסונליזציה

ד''ר אירנה נתנאל
    22/06/2009

דפרסונליזציה שייכת לסימפטומים של חרדה לכן, הטיפול היעיל ביותר שהוכיח את עצמו מבחינה מחקרית וקלינית הינו שילוב של תרופות ותרפיה התנהגותית -קוגניטיבית (CBT). טיפול התנהגותי-קוגניטיבי הינו קצר וממוקד ובמהלכו תלמדי כלים להתמודדות יעילה עם דפרסונליזציה בזמן העכשוי וגם לטווח הארוך. זה יאפשר שליטה בתופעה, מניעת הישנות של דפרסונליזציה וחזרתיות של סימפטומים בעתיד.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרמיל ואי אונות
    מושיקו
    21/06/2009

שלום רב,בן 30 נשוי.
    אני סובל מחרדה חברתית,מטופל בשיחות בשילוב רסיטל, בהצלחה רבה.
    אני ואשתי מנסים להכנס להריון,ובזמן האחרון קשה לי להחזיק זיקפה ולשפוך.
    יכול להיות שזו תופעת לוואי של הכדור?
    יש לציין שבאופן כללי חשתי בירידה בחשק המיני,אך למרות הקשיים תמיד הצלחתי להגיע לסיפוק.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרמיל ואי אונות

הוספת תגובה

• ציפרמיל ואי אונות

ד''ר אלונה גוברמן
    22/06/2009

למושיקו שלום. תרופות מקבוצת רסיטל יכולות יכול לגרום ל:י
    רידה בחשק ובמחשבות על מין ,זקפה חלשה או העדר זקפה, שפיכה מאוחרת ,ירידה בהנאה מאורגזמה .תופעות אלו מופיעות בכ 20-30% מהמשתמשים. אצל רובם זה חולף תוך 1-2 חודשים, אבל אצל אחרים דורש שינוי תרופתי . אני מציעה לפנות למטפל שלך.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק שתדע לך

דנה שגיא
    24/06/2009

שיש היום תרופות אחרות שממש לא גורמות לאין אונות וירידה בחשק
    כמו הויפאקס למשל
    ברר עם הרופא שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה אני אעשה?
    אולי
    21/06/2009

שלום,
    אני בשנות השלושים לחיי ובשבועות האחרונים אני מרגישה שאני נסחפת לאט אך בבטחה לדיכאון.
    אחרי ישיבה של חצי שנה בבית (מובטלת ולא מוצאת עבודה), אני מרגישה כי חיי כפי שהכרתי אותם נעלמו.
    חברי מתחילים לסנן את שיחותי, בן זוגי עומד מולי חסר אונים ולא יודע כיצד לעזור. אני משתדלת לא להדאיג את בני משפחתי ולשתף אותם יותר מידי במצבי..
    לאחר מספר שיחות בחודש שעבר המליצו לי חברותי (שלא מסננות) כי עלי לפנות לטיפול פסיכולוגי, מכיוון שאני למודת ניסיון מן העבר לא "קפצתי על המציאה" אך השבוע החלטתי שאין לי יותר ברירה.
    לא חברי ולא בן זוגי הם אלו שיעזרו לי אלא אני עצמי. ניסיתי ליצור קשר עם כמה פסיכ' דרך קופת החולים ואף אחד לא ענה לי עד כה....
    אני מרגישה עלבון מחברי שמחליטים להעלם ולא לעזור, מבוכה מבן זוגי שאני מדאיגה אותו וחוסר אונים על כך שעולמי קורס.
    אינני יודעת מה לעשות כעת, מכיוון שאין לי את מי לשתף בסערה שבה אני נמצאת כרגע, בזמן שאני "מחכה" למענה פסיכולוגי".

האם יש עצה בשבילי?

לקביעת תור
    סגירה
    מה אני אעשה?

הוספת תגובה

• מה אני אעשה?

ד''ר אלונה גוברמן
    22/06/2009

לאולי ערב טוב. התגובה הרגשית האופיינית למצב שאת נמצאת בו היא תחושה של חוסר אונים, ייאוש, , כעס, דיכאון. הצפה רגשית גורמת לחשוב שאין פתרון איך להפסיק את הסבל.
    במצבך הנוכחי אינך מאמינה כי בכוחותיך לשנות את המצב ולכן את מרגישה חסרת אונים ותחושה שאין מוצא. מצבים בעייתיים בחיים הם חלק בלתי נפרד מהחיים ורובם ניתנים לפתרון יעיל. לכן, מצבים שגורמים לך למצוקה ניתנים לפיתרון.
    אבחון מקצועי ומעמיק יכול לעזור להבין את מצבך ולמצוא את הטיפול המתאים לך. את יכול לפנות לעוייץ נוסף לתחנה או מרפאה לבריאות הנפש במקום מגוריך (טיפוליים פסיכולוגיים ופסיכיאטריים בחינם) או קליניקה פרטי ( יש החזר כספי מהקופת חולים).
    תרגישי טוב,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה ממש חשוב לי לדעת
    מישהי
    21/06/2009

האם יש אנשים שעברו דפרסונליזציה ?? זה ממש חשוב לי כי הייתי ילדה מאושרת מלאת שמחת חיים שום דבר לא היה לי רע בחיים וזה נפל עלי כמו מכה שחורה..אני באמת חושבת שאם ייתכן וזה לא יעבור אין לי טעם לחיות!!! זה עושה אותי ממורמרת כל הזמן אני בוכה..ובנוסף לכך יש לי בן זוג שאני לא יודעת אם הוא יוכל להמשיך להתמודד איתי..אני פשוט נוראית בזמן האחרון..
    מאז שקראתי ב"ויקיפדיה" על דפרסונליזציה הבנתי שבוודאות יש לי את זה ומה שכתוב שם נורא הלחיץ אותי!אני לא יכולה להשאר ככה בצבא-אני יוצאת משמה! אבל איך ממשיכים הלאה ? יש לזה פתרון סופי ?? בבקשה תענו על זה!!

לקביעת תור
    סגירה
    זה ממש חשוב לי לדעת

הוספת תגובה

• דפרסונליזציה

ד''ר אירנה נתנאל
    21/06/2009

שלום לך,

אני מאוד ממליצה לך לא לעסוק באבחונים עצמיים. זה מכניס אותך לפחדים מיותרים שרק מחמירים את המצב. אם את לא מרגישה טוב ניתן לפנות לקב"ן או להתיעצות אצל פסיכיאטר פרטי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל אף אחד לא עונה על

מישהי
    21/06/2009

האם זה עובררר?היו מקרים שזה חלף??אני פשוט צריכה אמונההה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפסונליזציה

ד''ר אירנה נתנאל
    21/06/2009

תופעות כאלה מצריכות התערבות מקצועית וטיפול נכון. התמודדות יעלה ניתן ללמוד בפסיכותרפיה התנהגותית -קוגניטיבית (CBT). ללא טיפול מתאים התופעה עלולה להחמיר.

תרגישי טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למישהי

ליאור
    22/06/2009

בתור מי שעבר דפרסונליזציה בצורה חמורה לפני כשלושת רבעי שנה , אני מאוד מבין שבא לך למות זה בלתי נסבל אבל בסוף זה עובר איכשהוא תדעי לך שזה רק תחושה ותצאי מזה כמו שאני יצאתי מזה עם תרופות שאני עדיין לוקח וטיפול שיחתי שאני בעיצומו אל תדאגי , רק קחי לך פסיכיאטר טוב , המון הצלחה וכוח ובריאות , ליבי איתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לליאור

מישהי
    22/06/2009

ממש ממש תודה קודם כל..ואשמח לדעת אם יש לך מסנג'ר או משוו שנוכ לתקשר ? זה ממש חשוב לי לדבר עם מישהו שעובר את אותו הדבר כמוני
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OCD הפרעה טורדנית כפייתית
    מירב תהילה
    20/06/2009

שלום אני בת 20 סובלת מחרדות ופחדים.כל חיי.
    לאחרונה התחלתי לשתות הרבה מים השבוע בערך כל יום הקפדתי על כמה כוסות ביום .ואולי ליטר. בכמיות מפחד שאני יתייבש חס וחלילה ושתיתי בהגזמה .
    אמא שלי הזהירה אותי מהרעלת מים והתחלתי לפחד .היום יום שבת שתיתי איזה 7 כוסות בערך של מים ואחר כך קראתי על הרעלת המים אמא שוב הזהירה אותי ופתאום התחלתי להרגיש חולשה בחילה והרגשה שהלחץ דם יורד ושאני מתמוטטת .
    כל התסמינים האלה מתאימים לתסמין של הרעלת המים.
    אך גם מתאימים לתסמינים של חרדה .
    מה אני יעשה אני אובדת עצות אני מפחדת לגשת לחדר מיון מפחד שאני יעשה צחוק מעצמי?
    או שעליי לחכות שאני יתמוטט אני מרגישה חולשה רצינית ורק מתי שאני אוכלת משו מלוח החולשה איכשהו משתפרת ואז שוב חוזרת.

לקביעת תור
    סגירה
    OCD הפרעה טורדנית כפייתית

הוספת תגובה

• OCD הפרעה טורדנית כפייתית

ד''ר אירנה נתנאל
    21/06/2009

מירב שלום,

אין צורך להגיע למיון. הטיפול היעיל ביותר ב OCD הינו שילוב של תרופות ותרפיה התנהגותית- קוגניטיבית (CBT). אני מאוד ממליצה לך לפנות לאבחון פסיכיאטרי וקודם כול לקבל את הטיפול התרופתי המתאים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רע לי..
    -
    20/06/2009

אני בת 17..
    רבתי אם אמא שלי וכבר שבועיים שאני לא מדברת איתה..
    אני שונאת אותה לא יכולה להסתכל עלייה,
    בכיתי הרבה בגללה..אני אוכלת יותר מידיי ועכשיו אני גם שונאת את עצמי!!
    שאני חושבת על זה אין לי חשק לעשות כלום, גם בזמן האחרון אני לא יכולה לקום מהמיטה
    בבוקר אני מרגישה כל הזמן עייפה..
    אני לבד..אין לי את מי לחבק, אין לי אם מי לדבר, רע לי..
    גם אבא שלי כל הזמן אומר לי שמנה תפסיקי לאכול מעליב אותי..
    ואז אני רצה לבכות בחדר כמו ילדה קטנה..
    נמאס לי כבר!!

לקביעת תור
    סגירה
    רע לי..

הוספת תגובה

• ערב טוב

הייהיי
    22/06/2009

יאו מאמי אני כמעט הייתי במצב שלך את יודעת | =
    אני כ"כ מבינהאת ההרגשה הזאת,
    תראי שאני רבתי עם אמא שלי ואל דיברתי איתה בערך כמה ימים וגם הרשתי רע,
    בסוף אני זאתי שניגשתי אליה דיברתי איתה פתחתי איתה את הדברים על המ קרה והצטערתי אולי עשיתי לה משהו רע,
    ואחר כך דיברנו והכל הלך רגיל והחיים שלי חזרו להיות יותר בסדר מאשר אז.
    אז תראי אני מייעצת לך שתדברי איתה בכל מקרה גם אם היא אשמה לא משנה מי אשם פה תדברי איתה ואני מבינה אותך שאמרת "אני שונאת אותנ אני לא יכולה להסתכל עלייה..."
    גם אני הרגשתי ככה, אבל לא הייתה לי ברירה ובכל מקרה עשיתי את זה.
    תראי בישסיל לסדר את העניינים ולסדר אותן כמו שהם היו בלי בעיות אז אין ברירה...
    את יכולה לגשת אליה אל אמא שלך לדבר איתה ככה כמו שאמרתי וזהו תשאירי את זה מאחורייך ותנמסי יותר למנוע ריבים מאמי.
    לגבי אבא שלך תראי אני כמעט הייתי במצב שלך ררק שזה אל קרה לי באבא שלי , זה קרה לי בסבתא שלי שהיא אמא של אמא שלי שהם היו מאוד קרובות עזבי לא משנה מה בדיוק היה , אבל אני יכולה להגיד לך שכדאי לך לא לענות בכעס לאבא שלך , אלה שתעני לו לעניין אבל בלי להעלב.
    או שתדברי איתו ותגידי לו שיפסיק להעביר עליי ביקורת וככה.

מאמי מקווה שעזרתי לך
    שיהיה לך המון בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רע לי..

ד''ר אלונה גוברמן
    22/06/2009

שלום לך
    אני חייבת להתנצל ,אבל בפורום הזה לא נוכל להתייחס לשאלות שלך. אנו עובדים רק עם מבוגרים. עליך לפנות לפורום של מתבגרים. אני מקווה שתקבלי מענה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח אם תענו לשאלתי
    מישהי
    20/06/2009

אני ילדה מאוד לחוצה..תמיד צוחקים עלי מרוב הלחץ שלי..בצבא הייתי הכי לחוצה..נתקלתי במצבי לחץ הכי גדולים שהשפיעו עלי מאוד..רציתי לדעת האם התפרצות דפרסונליזציה יכולה לנבוע עקב לחץ נפשיים??

לקביעת תור
    סגירה
    אשמח אם תענו לשאלתי

הוספת תגובה

• אשמח אם תענו לשאלתי

ד''ר אלונה גוברמן
    20/06/2009

ערב טוב לך. דפרסונליזציה ודריאליזציה יכולים להיות סמפטומים שמלווים מצבים שונים כמו דיכאון, חרדות, התקפי חרדה, פסיכוזה, פוסט טראומה וכו'.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערב טוב . תודה
    יצחק
    20/06/2009

ערב טוב ד"ר אלונה. אני רוצה לפנות למיינד קליניק לטיפול ?BT .אני סובל מדיכאון. תודה רבה על תשובתך המהירות ומקציעות.

לקביעת תור
    סגירה
    ערב טוב . תודה

הוספת תגובה

• ערב טוב . תודה

ד''ר אלונה גוברמן
    20/06/2009

ליצחק ערב טוב !
    אצלנו במרכז לטיפולים מתקדמים "מיינד קליניק" קיימים טיפולים אישיים ,גם מתארגנת קבוצת לטיפול בחרדה בגישה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT).ניתן ליצור קשר. בטלפון שמספרו כתוב בכותרת שבראש העמוד.
    תודה שפנית לפורום.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדיכאון משתלט על חיי מה לעשות??
    מיש קטן
    20/06/2009

שלום רב אני בן 24 ולאחרונה עברתי טראומה קשה של פרידה מזוגיות ומאדם אהוב ויקר, בנוסף עקב המקרה נפתחו גילויים חדשים על חיי והבעיות שלמעשה הציפו את חיי וכל פחדיי עלו בחזרה. אני מנסה לעשות הכל כדי להתמודד עם זה ולעמוד איתן מול החיים והעבר האפל ולא לפחד אבל הדיכאון השתלט על חיי ואני לא מצליח לצאת מזה אני מטופל ע"י פסיכולוגית, והתחלטי לקחת טיפול תרופתי- דבר שמלכתחילה מלחיץ אותי מאוד.
    אשמח לתשובה ולעזרה אני באמת מפחד ומרגיש שלפעמים אין לי את הכוחות יותר ואני על סף ויתור אני מרגיש שאני ממש אדם רע וחושב ממש דברים רעים על עצמי .
    אני בנוסף כבר במהלך החודש האחרון הייתי כ 4 פעמים המצב של על סף מחשבות ועשייה אובדנית אני לא רוצה לצער את הוריי ואת המשפחה שלי ובנוסף את האהבה שלי שהבטחתי לה שאני לא אפגע בעצמי . אבל לפעמים זה משתלט על עצמי ואין לי כוח כלל מה לעשות??
    אני מרגיש אבוד וכל הרע של העבר שלי שלמעשה הקשה עליי בכל מישור בחיי ולא הייתי מודע כלל פתאום צף ואני נאלץ להתמודד עם זה.
    אבל אני מרגיש שאין לי במי להישען שכן ציפיתי שבת זוגתי תסכים להיות איתי ולעבור איתי אחת ולתמיד את המהלך הזה.
    אני לא מצליח להוציא אותה ממחשבתי לא מצליח מנסה מספר שיטות ופשוט המצב הולך בכי רע ומדרדר אשמח אם תוכלו לתת לי עצות ואני בנוסף ממשיך את הטיפול שלי אבל ממש מרגיש שזה הסוף אתמול ממש הייתי על סף סיום הפרק הקצר בחיי אחותי בנוסף נתנה לי את הקישור לפורום כדי לקרוא ולהתרשם ולא עלה הנושא שאני אכתוב אולי מישהו יצליח להבין אותי ולהתחבר למה שקורה לי? כי אף אחד לא ממש מצליח ואהבה שלי בטוח גם לא ולא באשמתה.. תודה מראש

הוספת תגובה

• הדיכאון משתלט על חיי מה לעשות??

ד''ר אלונה גוברמן
    20/06/2009

שלום לך. במצבים של ייאוש ותסכול עמוק לעיתים קרובות אנשים מאבדים תקווה, מפסיקים להאמין שמצבם ישתפר לכן, שוקלים התאבדות כמוצא אחד ויחיד לשים קץ לסבל. חשוב שתבין שהסבל הוא זמני וחולף וניתן להתמודד איתו, ניתן להתגבר בעזרת הטיפול, אנשים סובבים וכו'. כדאי לשתף במחשבותיו עוד אנשים שקרובים לך.
    עשית נכון שפנית לפסיכולוג. טיפול משולב תרופתי וטיפול בשיחות מאוד יעילים.
    בנוסף,טיפול התנהגותי קוגניטיבי(CBT)- הוא שיטת טיפול המבוססת על ההנחה שדפוסי חשיבה משפיעים על ההרגשה ועל ההתנהגות. הטיפול נעשה ע"י זיהוי דפוסי החשיבה הלקויים והקניית דפוסים סתגלניים במקומם. הטיפול מתבסס הן על עקרונות מתחום הלמידה, והן על ניתוח לוגי של הטיות חשיבה.
    תרגיש טוב, אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליח....

מיש קטן
    20/06/2009

אני מבין כולם אומרים לי את זה אבל המחשבות לא עוברות מראשי אני מתקשה להתגבר על אובדן האהבה ותמיד בראשי צער וחרטה ויגון עמוק של אולי סיכוי אחרון שכן מתישהוא היא תזכה להנות ממני וכן לא לפחד ולהאמין שאכן זה אפשרי בינינו אני פשוט לא מצליח לחשוב אחרת זה מה שעד עכשיו החזיק אותי בחיי בחודש האחרון ואני מרגיש שגם התקווה הזו תמה ונגוזה ואני מתקשה להתמודד עם החיים בכלל ונורא קשה לי לא יודע איך להתמודד האם אני מוותר כ"כ מהר? אני לא יודע פשוט לא מסוגל יותר וזה כואב לי מצד אחד מצד שני אני נורא פוחד למה?? למה כל זה קורה? אני מעלה לפעמים את השאלה פשוט רוצה לוותר אני נורא מתקשה וחושב כל הזמן על האהבה הזו האם לפעמים אהבה לא מנצחת? או שזו סתם קלישאה? מה לעשות??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליח....

ד''ר אלונה גוברמן
    20/06/2009

בתגובתי הקודמת התייחסתי שטיפול משולב תרופות וטיפול התנהגותי קוגניטיבי מאוד יעלעם. טיפול ?BT -טיפול המבוססת על ההנחה שדפוסי חשיבה משפיעים על ההרגשה ועל ההתנהגות.
    במהלך הטיפול האדם לומד לזהות ולשנות את המחשבות המוטעות והמעוקבות שמעוררות רגשות שליליים. שינוי מחשבה גורמת לשינוי הרגשה ושינוי התנהגות. בטיפול אתה רוחש מיומנויות להתמודד עם מצב בעתיד . טיפול ?BT קצר, ממוקד ועוזר לטווח ארוך.

על טיפול קוגניטיבי בדיכאון ניתן לקרוא בכתבה:
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477

תנסה !!!
    לא להתייאש!!
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבינה אותך

רעות
    20/06/2009

שלום לך איש יקר, קראתי את מה שכתבת כאן ואני יכולה להצטער בשבילך שאתה מרגיש ככה אבל הסיפור שלך נוגע אלי כי הייתי פחות או יותר במצב שאתה נמצא בו כרגע לפני מספר שנים.הייתי רוצה לשתף אותך במקרה שלי ובסוף תבין שאפשר לצאת מזה.
    היום אני אשה נשואה טריה ומאושרת בת 32, אבל אם לפני מספר שנים היית שואל אותי אם הייתי רואה את עצמי כמה שנים קדימה מאושרת מהחיים, ההיפך הוא הנכון, הייתי על סף תהום עמוקה.

עוד מהילדות הייתי בחורה דיי סגורה, היו לי חברות אבל העדפתי תמיד להיות לבד, דיי מופנמת וביישנית.
    לפני כמה שנים הכרתי בחור במסגרת הלימודים האקדמאים שלי, יצאנו תקופה דיי ארוכה ומהרגע שהכרתי אותו בשבילי הוא היה הכל, הוא היה האדם היחדי שתיקשרתי איתו והרגשתי שהוא אהבת חיי.
    לאחר תקופה דיי ארוכה של קשר איתו חשבתי על מיסוד היחסים ביננו, הרגשתי שצריך לעבור שלב אבל לצערי כנראה רק אני חשבתי על כך.
    ברגע שהנושא עלה בן הזוג שלי הבהיר לי שהוא עדיין לא מוכן לכך, היחס שלו התחיל להשתנות אלי אבל אני שהייתי מסונוורת מהאהבה אליו לא שמתי לו לזה כי בשבילי הוא היה הכל.
    ככל שהזמן נקף הוא התחיל להתרחק עד שבסופו של דבר הוא החליט להיפרד ממני. קיבלתי את הידיעה הזאת כרעידת אדמה, כל עולמי חרב עלי באותו הרגע.
    למרות נסיונות שלי לחזור אליו זה לא צלח, אז החלה הידרדרות במצבי הבריאותי,ירדתי במשקל ורצו לאשפז אותי בשל כך, לא תיקשרתי עם אף אחד ושנאתי את עצמי ואת המצב שנמצאתי בו, השיא היה כאשר החלטתי לשים קץ לחיי אבל למזלי ברגע האחרון היה מי שמנע ממני לעשות זאת ורק אז הבנתי, הבנתי שבעוד שאני סבבתי סביב אדם אחד, הרבה אנשים מהקרובים אלי סבבו סביבי, דאגו ולא תיפקדו יום ולילה בגללי ואני פשוט הייתי עיוורת.

הבנתי שאני כן חשובה, שכן אוהבים אותי ושיש משמעות לחיים ואז בעצת חברה טובה פניתי לפסיכולוג שטיפל בי וידע בדיוק מה עובר עלי ולימד אותי איך להתמודד עם המצב.
    נעזרתי גם בטיפול תרופתי כדי לאזן את המוח, אני מודה שבהתחלה זה היה קשה, היו תופעות לוואי בשבועות הראשונים אבל אחרי שלושה שבועות קמתי אחרת לגמרי, פתאום הרגשתי שונה כאילו נפתחו לי העיניים, התחלתי להתעניין בהרבה דברים פשוט השתניתי.
    לאחר כמה חודשים שהתאזנתי הבנתי שהחיים יוכלים להיות נפלאים וכל אחד עובר משברים ואפשר לצאת מזה.
    אני עכשיו נשואה טריה ומאושרת, כנראה שהייתי צריכה לעבור את כל מה שעברתי כדי להגיע למצב שאני נמצאת בו ,היום דברים נראים אחרת.
    אל תתייאש, תוכל לצאת מהמצב מהר ותראה שמהחושך שאתה נמצא בו אתה תראה את האור.
    בינתיים תיקח לך כדור הרגעה (יש מלא סוגים ואין אחד שלא לוקח את זה סתם ככה לפני טיסה או מבחן, תתייעץ עם רופא) אתה תרגיש יותר טוב, ותראה שאחרי כמה טיפולים ושהתרופה תשפיע עם כל הקושי לקחת אותה אתה תיהיה אדם אחר.
    אני משתדלת לשתף את הסיפור שלי לכל אדםהנמצא במצוקה כדי שבסוף כולם יבינו, שהחיים הם יקרים, בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החיים יקרים חבר

מישהו במצוקה
    21/06/2009

אני יודע שקשה לראות את זה במצב של דיכאון. גם אני בתוך זה. אבל עם כל הדיכאון צריך לזכור שהחיים יפים ויקרים ומזמנים לנו הזדמנויות שונות ומשונות. יש תקופות בחיים שאתה למטה ויש תקופות שאתה יוצא מזה ומרגיש אדם חדש לגמרי. בגילך הצעיר כל החיים עוד לפניך. יש לך עוד המון לאהוב ולחוות ולהרגיש ולראות ולטעום. לא חבל לשים קץ לכל הדברים הטובים האלה שעוד יכולים לקרות לך? במצבים של חשכה קשה לראות את האור אבל צריך לזכור שהוא קיים ולא להרים ידיים. מי שחזק ונלחם בסוף מוצא את הדרך לצאת מהאפלה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא מצליח

מיש קטן
    21/06/2009

אני מבין אבל עדיין לא מצליח להוציא את המחשבות מראשי אני לא ישן ולא נרדם כלל ממחשבות וסיוטים, לאחרונה גם אני נאלץ להתמודד עם טראומות וחויות לא נעימות שעברו עליי בתקופת התיכון בתור נער שצף לי בחזרה. אני לא מסוגל להוציא אותה מראשי וקשה לי להתמודד עם המצב בעצמי אני לא מצליח ורואה בהתאבדות כמעין פיתרון טוב לנפש שלי ולאהבה שלי. אני כל הזמן ירצה אותה בחזרה ואחשוב שכן מגיע לנו הזדמנות אחרונה, פשוט לא מסוגל ונורא קשה לי זה משתלט על חיי, יש לי תקופת מבחנים השבוע ולצערי אני הולך לא לגשת בכלל למבחנים מכיון שאני לא מתרכז כלל במשהו אחר חוץ מעל המחשבה עלייה מה לעשות???האם אני נאיבי מדיי?פחדן? לא יודע מה לעשות אני פשוט מרגיש שרק זה ייתן לי נחת ואני שוב רואה בהתאבדות ככלי שייתן לי נחת למרות כל מה שזה ייצור ואני יודע אבל זה מה שאני מרגיש. ואני פשוט אוהב אותה וכנראה שהקלישאה שאומרת שבשביל אהבת אמת הולכים עד המוות נכנסת ליידי ביטוי בחיי מה אני אעשה אלו חיי ועקב כל מה שעברתי ומהלך חיי הלא קל לא היו לי הכלים לנהל בנחת ובגאון את מערכת היחסים שלי עם האהבה שלי, ומה זה משנה שעכשיו אני מודע ופועל כדי לשנות את זה??מה זה משנה אם היא כלל לא רוצה לשמוע ממני? ושונאת אותי?האם יש צדק בולם הזה או קול קטן שילחש לה כמה אני אוהב אותה ומוכן לעשות הכל יחדיו ולצאת לדרך חדשה??האם כבר הדברים הללו לא קיימים יותר? למה???אני לצערי לא רואה פיתרון אחר למרות שאני מודע לסבל שזה יגרום אבל זה גם יגרום נחת לאהבה שלי שממשיכה הלאה בחייה ושוכחת ממני אט אט ויגרום נחת למשפחה שלי שכן בכל מקרה הייתי נטל על חייהם( לפחות ככה אני מרגיש) במשך כל חיי והייתי סגור ומופנם אוליי זה הפיתרון הטוב ביותר? אני חושב? ולצערי התשובה היא לדעתי חיובית.
    למה החיים מובילים אותך לזה ולא יכולים לפעמים להפתיע וכן לתת לאהבה גדולה סיכוי לנצח? זה לא בסרטים אני מניח למה??אולי בעולם הבא אני יהיה הקול הזה שילחש לה שכן אני אוהב אותה ומתחרט מעומק ליבי וכן מוכן יד ביד לשנות הכל מקצה לקצה ולצאת לדרך חדשה ולשמור עלייה מלמעלה.. לצערי אלו הם הפתרונות שלי וזה מה שאני רואה לנגד עניי ולא מצליח לראות אחרת...מישהו מבין אותח??ואולי גם חווה את הפיתרון השני? שכן אולי יש אלוהים בשמיים? שרואה את הצרה שלי ומוכן לתת לי הזדמנות אחרונה??יש מישהו כזה???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליח

מיש קטן
    21/06/2009

יש משיהו כזה??? שאולי חחוה בעבר דווקא את הצד השני של כל הסיפור?? שכל המשבר הזה אכן מוביל אותך לגילויים ורצון עז כן לשנות את חייך ואת דרך פועלך לשם שינוי ואכן עשה את זה אך עם האהבה שלו??הקודמת?? האם יש לי סיכוי? האם היא תאמין בי?? תודה לכם בכל מקרה אני אנסה לעשות הכל כדי להתגבר על המחשבות האובדניות ולהתמקד בלהמשיך להשתפר ולשנות והיות חזק ולשפר את עצמי הכל כמובן בידיעה וציפייה שהיא אולי תחכה לי ותאמין בי מתישהוא ואם יש למישהו משהו להוסיף וחזק אני אשמח תודה לכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מישהו יכול לתת לי תשובה בבקשה...

מיש קטן
    23/06/2009

????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה של: מיש קטן

ד''ר אלונה גוברמן
    24/06/2009

שלום לך .תפנה להתיעצות פסיכיאטרית. טיפול משולב של תרופות ושיחות יכול מאוד לעזור לך.
    תרגיש טוב,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איני מסוגל...הגעגוע שובר אותי

מיש קטן
    29/06/2009

תודה רבה מקווה לטוב באמת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודע מה לעשות עם עצמי
    מישהו במצוקה
    19/06/2009

שלום,
    אני בחור בתחילת שנות ה-30 לחייו, עד כה ללא בעיות בריאות או נפש משמעותיות. בחודשים האחרונים עובר תקופה קשה של דיכאון וחרדות. אני מניח שהכל התחיל כתוצאה מטראומה (ניתוח קיסרי בהול שעברה אשתי בלידת בני הראשון) שהייתה מודחקת והתפרצה פתאום לאחר כמה חודשים. כנראה שהאירוע הטראומתי הזה גרם לי להבין כמה שבריריים החיים וזה גרם לקרקע היציבה שהייתה תחתיי כל השנים להיסדק. התפרצות הטראומה החלה בתחושות גופניות- לחץ בחזה, צרבות, הרגשה של משהו תקוע בגרון (שלאחר מספר בדיקות גופניות התבררו כמובן כשום דבר). כאשר הבנתי שאני לא חולה בשום דבר החל הדיכאון להשתלט עליי ולנטרל את החיים שכה נהניתי מהם עד לאותו רגע ואת שמחת החיים, החיוניות והאופטימיות שמאפיינים אותי. מאז אני חושב כל הזמן מחשבות שחורות ופסימיות, לא מצליח להינות מכלום והכל חסר טעם בעיני. התפקוד היום-יומי לא נפגע תודה לאל ואני ממשיך ללכת לעבודה ולהתנהג כרגיל בחברת אנשים, אבל אני לא מצליח להתרכז אפילו בקריאת עיתון או בצפייה בטלוויזיה. השינה שלי לא טובה כמו שהייתה, יש לי הרגשה תמידית של מועקה בבית החזה שלפעמים הופכת גם ללחץ שממש מטריד אותי (עברתי את רוב בדיקות הלב שיצאו תקינות) וכמו כן מדי כמה ימים אני סובל מהתקפי חרדה ובטוח שתכף עומד לקרות לי משהו. אני לא יכול להמשיך עם המצב הזה יותר ואני רוצה לטפל בזה. אני גם פוחד שהמצב יחמיר.
    כשהמשבר התחיל פניתי לטיפול נטורופתי אך הוא לא מניב תוצאות. אני מעוניין לגשת לטיפול קונבנציונלי אך לא יודע איזה. אני מניח שכדורים נוגדי דיכאון יכולים לעזור לי אך הדעות כל כך חלוקות בנושא הזה ואני גם די חושש לאור דברים רבים שקראתי. האם במצבי כדאי לי להתחיל עם זה?? האם אפשרי לקחת את הכדורים תקופה ולהפסיק כשיש שיפור?? האם כדאי לשלב גם טיפול התנהגותי-קוגנטיבי או שרק כדורים (או רק שיחות) יכולים לעזור??
    סליחה על המכתב הארוך, ממתין לתשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודע מה לעשות עם עצמי

הוספת תגובה

• לא יודע מה לעשות עם עצמי

ד''ר אלונה גוברמן
    20/06/2009

שלום לך. צר לי על סבלתך. אבחון מקצועי יכול לעזור להבין את מצבך ולמצוא את הטיפול המתאים לך. אתה יכול לפנות לפסיכיאטר לתחנה או מרפאה לבריאות הנפש במקום מגוריך (טיפוליים פסיכולוגיים ופסיכיאטריים בחינם), בקופת חולים או קליניקה פרטי.
    אני מאוד ממליצה לך ללמוד מיומנויות של שליטה עצמית במתח, שיטות לווסת לחץ. תרגילי הרפיה ועבודה על מחשבות יכולה מאוד לעזור לך. כול זה ניתן ללמוד בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי
    (CBT)- הוא שיטת טיפול המבוססת על ההנחה שדפוסי חשיבה משפיעים על ההרגשה ועל ההתנהגות. הטיפול נעשה ע"י זיהוי דפוסי החשיבה הלקויים והקניית דפוסים סתגלניים במקומם. הטיפול מתבסס הן על עקרונות מתחום הלמידה, והן על ניתוח לוגי של הטיות חשיבה.
    -CBT הינו טיפול קצר, ממוקד, מאוד יעיל ומאפשר שליטה לטווח ארוך.
    תרגיש טוב,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך המהירה

מישהו במצוקה
    21/06/2009

אני אפנה בהקדם לפסיכיאטר לקבלת אבחון ואקח ברצינות את הצעתך לטיפול CBT.
    אני מניח שפסיכיאטר ימליץ לי על טיפול תרופתי. האם יש טעם לבקש ממנו סוג מסוים של כדורים או שזה נעשה בהתאמה למצבי?
    שמעתי על כדור צמחי- רמוטיב והייתי רוצה לנסות אותו קודם לפני כדורים כימיים. האם כדור זה יכול לעזור במקרים של דיכאון קל וחרדות כמו שלי?
    ושאלה נוספת- האם ידוע לך על מקרים של טיפול תרופתי לתקופה קצרה שלאחריו אנשים חזרו לעצמם ולא נזקקו עוד לכדור? אני חושש שאם אתחיל טיפול כזה לא אוכל להפסיקו לעולם......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפני שאני מתחיל עם הכדורים

מישהו במצוקה
    24/06/2009

בבקשה תשובה מהירה לפני שאני מתחיל ליטול את הכדורים.
    הייתי אתמול אצל פסיכיאטר והוא רשם לי ציפרלקס 10 מ"ג.
    אני קצת מפחד להתחיל עם זה. אני יודע שאני צריך וזה יעזור לי אבל בכל זאת מצבי מוגדר קל לפי אבחנתו של הד"ר.
    אני מפחד מכמה סיבות. קודם כל זה כימיקלים למוח ועדיין אין מחקרים ואין ידע מה הנזק המצטבר למוח לאורך שנים של שימוש בכדור. דבר שני אני מפחד מתופעות הלוואי ובמיוחד מהתגברות החרדות בימים הראשונים. דבר שלישי אני מפחד שאני אתחיל עם זה ולא אוכל להפסיק לעולם. לשאלתי האם אפשר יהיה להפסיק את הטיפול התרופתי לאחר שמצבי ישתפר ענה הד"ר שרק אחרי כמה שנים אפשר להפסיק. האם זה נכון??? למה רק אחרי כמה שנים אפשר יהיה להפסיק???
    בבקשה מכם, לא עניתם לי בפעם הקודמת ששאלתי שאלות אלה. חשובה לי מאוד תשובתכם!
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה של: מישהו במצוקה

ד''ר אלונה גוברמן
    24/06/2009

שלום לך. ציפרלקס - תרופה בטוחה ויעילה . הפעולה של תרופות מתחילה בדרך כלל כעבור 4-6- שבועות של נטילתם. יש מעט מיקרים ,שבהם שימוש בציפרלקס בשלב הראשוני של הטיפול יכול להגביר את תחושת החרדה, דיכאון בדרך כלל זה חולף . במידה וקיים מרכיב של חרדה בתמונה קלינית, מומלץ להוסיף לטיפול תרופה מקבוצת בנזודיאזפינים (לדוגמה קסנקס) למשך תקופה קצרה . כל זה בתאום עם רופא המטפל.
    אפשר לטול את התרופה לתווך ארוך ללא חשש. תרופה לא גורמת נזק למוח. מתקשה להגיד כמה זמן צריך לקחת טיפול. זה תלוי במצבך, משך ההפרעה, תגובה לטיפול. כל הפסקה ושינוי בטיפול צריך לעשות בהתייעצות עם רופא מטפל.

בנוסף, הייתי מציעה לך לעבוד טיפול קוגניטיבי - התנהגותי (קבוצתי או אישי) ב חרדה ודיכאון כדי לרכוש כלים של שליטה ב חרדה ודיכאון שיעזרו לך לטווח ארוך במידה ושוב תחליטי להפסיק כדורים.
    תרגיש טוב,
    בברכה
    ,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה של: מישהו במצוקה

ד''ר אלונה גוברמן
    24/06/2009

ציפרלקס - תרופות מיעודת לטיפול בדיכאון ובהפרעות חרדה, טיפול בהפרעה כפייתית (obsessive-copulsive disorder), ותסמונת קדם וסתית. היא שייכות למשפחת חוסמי ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI), ומעלים את כמות הסרוטונין במוח.
    בהשוואה לכל תרופות מקבוצה הזאת ציפרלקס פועלת במינונים נמוכים יותר, משפיעה תוך זמן קצר יותר (בין שבוע לשבועיים), ויש עדויות לכך שיש לה פחות תופעות לוואי.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי CBT

מישהו במצוקה
    24/06/2009

קראתי הרבה על השיטה הזאת ובאמת נראה כאילו לעומת פסיכולוגיה "רגילה" היא הרבה יותר אקטיבית ויעילה. אבל לפי מה שקראתי היא טובה במקרים של דפוסי מחשבה מעוותים כמו מישהו שמקבל 100 במבחן ומרוצה אבל אם הוא מקבל 99 הוא מיד חושב שהוא כשלון או כמו מישהו שמרצה לפני קהל ומספיק שאדם אחד נרדם כדי שהוא יחשוב שהוא משעמם את הקהל... אני לא כזה, אין ולא היו לי דפוסים כאלה. אני בסה"כ מסתדר טוב עם עצמי ואף פעם לא סבלתי מתסביכים כלשהם.
    מה שכן- אני כנראה לא מגיב טוב לשינויים דרמטיים בחיים. אחרי השחרור מהצבא וגם סביב חתונתי היו לי תקופות של דיכאון קל מאוד. ועכשיו כאמור זה התפרץ בצורה קשה יותר בגלל הילד שנכנס לחיי וגם בגלל הצורה הטראומתית שבה שזה קרה- כמו שתיארתי בהודעתי הראשונה.
    האם שיטת CBT תעזור לי להתמודד טוב יותר עם שינויים עתידיים בחיי? האם שיטת CBT תעזור לי להרגיע את המחשבות האינסופיות על החיים ובעיקר על סופם שרצות לי במוח בתקופה הזאת? האם היא תעזור לי להפסיק לחשוש כל הזמן שעוד רגע יקרה לי משהו רע? האם היא תעזור לי לחזור לשגרת יומי השקטה והשלווה כמו שהייתה לפני התקופה הזאת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למישהו במצוקה

ריקי
    24/06/2009

שלום לבחור, גם לי היה אותו סיפור כמוך, מאוד סבלתי ולא רציתי תרופות, וכיום אני מודה למי שהמציא אותם אחרת מי יודע לאן הייתי מגיעה, אני נוטלת כבר הרבה שנים עם הפסקות תרופה נוגדת חרדה ודכאון וזה שינה את איכות חיי והחזיר אותי לעצמי, אין לזה כל השלכות שליליות כפי שאתה חושב, אתה צריך להתייחס לתרופה כמו חולים אחרים שיש להם סכרת ומזריקים אינסולין מידי יום, או כמו חולי קולסטרול גבוהה, לחץ דם אסמה וכו'. גם הם מטופלים ואין הבדל בינך לבינם, את התרופות לא נוטלים לכל החיים, אלא עד שמרגישים ומגיעים לרמה שאתה חוזר לעצמך ולהנאות החיים שלך, ואז בהדרגה יורדים לאט לאט כמובן בהנחיות הרופא המטפל, אני רק מאחלת לך שהתרופה הראשונה שתקח תעזור לך, כיוון שיש כמה אחוזים שלא מגיבים לתרופות וזה מאוד עצוב. צפרלאקס זו תרופה טובה בלי הרבה תופעות לוואי, ואם יש הם חולפות תוך כמה שבועות, הטבה מגיעה אחריי 3 שבועות עד חודש. לסיכום אני מאחלת לך שתחזור לאיתנך כמה שיותר מהר, כמובן בעזרת התרופות, ועוד דבר ששכחתי להגיד הוא שתרופה נוגדרת דכאון אינה ממכרת ותמיד אפשר להפסיק בהדרגה
    כל טוב
    ריקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למישהו במצוקה

ריקי
    24/06/2009

שלום לבחור, גם לי היה אותו סיפור כמוך, מאוד סבלתי ולא רציתי תרופות, וכיום אני מודה למי שהמציא אותם אחרת מי יודע לאן הייתי מגיעה, אני נוטלת כבר הרבה שנים עם הפסקות תרופה נוגדת חרדה ודכאון וזה שינה את איכות חיי והחזיר אותי לעצמי, אין לזה כל השלכות שליליות כפי שאתה חושב, אתה צריך להתייחס לתרופה כמו חולים אחרים שיש להם סכרת ומזריקים אינסולין מידי יום, או כמו חולי קולסטרול גבוהה, לחץ דם אסמה וכו'. גם הם מטופלים ואין הבדל בינך לבינם, את התרופות לא נוטלים לכל החיים, אלא עד שמרגישים ומגיעים לרמה שאתה חוזר לעצמך ולהנאות החיים שלך, ואז בהדרגה יורדים לאט לאט כמובן בהנחיות הרופא המטפל, אני רק מאחלת לך שהתרופה הראשונה שתקח תעזור לך, כיוון שיש כמה אחוזים שלא מגיבים לתרופות וזה מאוד עצוב. צפרלאקס זו תרופה טובה בלי הרבה תופעות לוואי, ואם יש הם חולפות תוך כמה שבועות, הטבה מגיעה אחריי 3 שבועות עד חודש. לסיכום אני מאחלת לך שתחזור לאיתנך כמה שיותר מהר, כמובן בעזרת התרופות, ועוד דבר ששכחתי להגיד הוא שתרופה נוגדרת דכאון אינה ממכרת ותמיד אפשר להפסיק בהדרגה
    כל טוב
    ריקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריקי תודה על תגובתך

מישהו במצוקה
    24/06/2009

תודה רבה. אין ספק שאת מעודדת אותי. אני ממש חושש מהתרופות האלה.
    השאלה שלי היא למה את ממשיכה לקחת את התרופות כבר שנים אם כבר חזרת לעצמך לגמרי? לא רוצה להיות חטטן כמובן, סתם שואל כדי לדעת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יכול להרגיש סיפוק....
    סטיב
    19/06/2009

אני בן 18 וכבר למשך הרבה זמן אני לא מרגיש סיפוק מכלום לא מסקס לא ממסיבות לא לשבת בברים וכו'...... אני סוגר את עצמי בבית למשך הרבה זמן ואני נוטה להשמין בזמן האחרון ההורים שלי התגרשו אבא שלי פשוט בן אדם לא טוב וקשה לי להתמודד עם סוג כזה של התנהגות קשה לי להתאפק ולא פשוט לקום ולהחטיף לו שיהיה קצת שפוי במעשיו אמא שלי מצד שני עד כמה שאני קשוב לה ועוזר לה היא לא קשוב לי ומתנהגת לפעמיים בצורה כלכך פאתטית וילדותית שזה פשוט גם משגע אותי מרגיש שאני צריך לתפקד כהורה על ההורים שלי

אני מנתק קשרים עם חברים שלי משום סיבה מוצדקת....לפעמים אני כולך רוצה לצאת לאיזה בר או מסיבה אבל אני יודע שאם אני אצא אני אעשן הרבה ואשתה הרבה אלכוהל שתמיד עושה לי הרגשת חרטה איומה

עוד כחודש מהיום אני והאחיות שלי ואמא שלי עוזבים את הבית של אבא שלי ועוברים עיר....
    המעבר הזה הוא נראה לי כמו התקווה היחידה שאני באמת אוכל להתחיל לתפוס את עצמי ביידים לממש את כל מה שאני שואף לו אבל מצד שני יש חרדה אני לא מצליח לישון בלילה ורק חושב על זה כל הזמן ואיך אני אצליח להסתדר ולהתמודד

מרגיש פשוט בודד מאוד אין לי תמיכה נפשית מההורים ואף פעם לא הצלחתי לנהל איתם שיחה עמוקה באמת.....החברים שלי כבר לא יודע איפה אני עומד אצלם וגם ככה אני אראה פחות מאוד כי אני עובר עיר...... וכן אני יודע שאין נסים וצריכים לעבוד קשה מאוד כדי לאזן את החיים שלך ולהסתפק מעצמך אבל אני מנסה ומנסה ומשלה את עצמי ומכניס את עצמי לאשליות שמתנפצות כל פעם מחדש אבל הפעם אני באמת רוצה פשוט שמישהו יבוא ויסביר לי מה הטעם בלחיות?!?! אני פשוט סופר הימים ומחכה ליום בו אני אמות כי זה פשוט מייגע

ואל תגידו לי תעשה דברים שאתה אוהב תיהיה ליד גורמים שעושים לך טוב אז אני אחסוך ממך את התשובה הזאת כי אין שום דבר שאני אוהב אני מנסה לעסוק בהרבה דברים ובאמת יש לי בהם הצלחה יחסית אבל תוך זמן קצר בכל דבר שאני עוסק נמאס עלי משעמם אותי

נמאס לי מהחוסר שליטה עצמית שלי!

לקביעת תור
    סגירה
    לא יכול להרגיש סיפוק....

הוספת תגובה

• לא יכול להרגיש סיפוק....

ד''ר אלונה גוברמן
    20/06/2009

שלום סטיב. אני מציעה לך לפנות להתעייצות פסיכולוגי.
    טיפול קוגניטיבי התנהגותי - הוא שיטת טיפול המבוססת על ההנחה שדפוסי חשיבה משפיעים על ההרגשה ועל ההתנהגות.
    הטיפול נעשה ע"י זיהוי דפוסי החשיבה הלקויים והקניית דפוסים סתגלניים במקומם. הטיפול מתבסס הן על עקרונות מתחום הלמידה, והן על ניתוח לוגי של הטיות חשיבה
    לא להתייאש !!!!!
    תרגחש טוב,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את יכולה להסביר לי איך המפגשים פועל

רן
    20/06/2009

איך המפגשים פועלים? כי הייתי פעם בייעוץ פסיכולוגי וזה לא עזר לא מבחינה נפשית וכלכלית.....
    כי במפגשים שהייתי הפסיכולוג היה רק קשוב (וגם זה לא בטוח) וזה היה תקשורת חד צדדית
    אני מעוניין יותר במפגשים יותר אקטייבים שהטיפול יותר באמת מעשיי וממשי.... כי רק לדבר אני יכול לעשות עם אנשים בלי לשלם סכום כסף בשביל זה....ובלי זמן מוקצב....

ובכל מקרה כיצד אני יכול לקבל תרופות נגד דיכאון? האם אני חייב להיות בטיפול פסיכאטרי כדי לקבל אותם? או שאפשר לעשות פגישה רק לצורך מרשם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את יכולה להסביר לי איך המפגשים פועל

ד''ר אלונה גוברמן
    20/06/2009

ערב טוב לך. הטיפול קוגניטיבי התנהגותי -טיפול אקטיבי, "מעשי וממשי".
    בנוסף,טיפול התנהגותי קוגניטיבי(CBT)- הוא שיטת טיפול המבוססת על ההנחה שדפוסי חשיבה משפיעים על ההרגשה ועל ההתנהגות. הטיפול נעשה ע"י זיהוי דפוסי החשיבה הלקויים והקניית דפוסים סתגלניים במקומם. הטיפול מתבסס הן על עקרונות מתחום הלמידה, והן על ניתוח לוגי של הטיות חשיבה.
    אצלנו במרכז לטיפולים מתקדמים "מיינד קליניק" קיימים טיפולים אישיים ,גם מתארגנת קבוצת לטיפול בחרדה בגישה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). ניתן ליצור קשר. בטלפון שמספרו כתוב בכותרת שבראש העמוד.
    לגבי טיפול תרופתי: אתה יכול לפנות לרופא משפחה. הוא יכול לתת גם תרופות נגד דיכאון.
    אתה יכול לפנות לפסיכיאטר בתחנה או מרפאה לבריאות הנפש לפי מקום מגוריך, פסיכיאטר בקופת חולים או באופן פרטי.

על טיפול קוגניטיבי בדיכאון ניתן לקרוא בכתבה:
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477

תודה שפנית לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    מישהי
    18/06/2009

אני חוששת שאני סובלת מדה פרסונליזציה..רציתי לדעת אם התחושה הזאת מתמשכת או חולפת לסירוגין ?? כי אני מרגישה אותה כבר חודש..

ורציתי לדעת אם יש לה תרופה ללא כדורים

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה

ד''ר אלונה גוברמן
    20/06/2009

שלום לך. עניתי בתגובתי הקודמת. כדאי ללמוד טכניקות התמודדות עם התקפי חרדה ודפרסונליזציה ודראליזציה (תרפיה קוגניטיבית התנהגותית-מאוד יעילה במקרים האלו).
    תרגישי טוב,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה ממש חשוב לי לדעת..

מישהי
    20/06/2009

האם יש אנשים שעברו דפרסונליזציה ?? זה ממש חשוב לי כי הייתי ילדה מאושרת מלאת שמחת חיים שום דבר לא היה לי רע בחיים וזה נפל עלי כמו מכה שחורה..אני באמת חושבת שאם ייתכן וזה לא יעבור אין לי טעם לחיות!!! זה עושה אותי ממורמרת כל הזמן אני בוכה..ובנוסף לכך יש לי בן זוג שאני לא יודעת אם הוא יוכל להמשיך להתמודד איתי..אני פשוט נוראית בזמן האחרון..
    מאז שקראתי ב"ויקיפדיה" על דפרסונליזציה הבנתי שבוודאות יש לי את זה ומה שכתוב שם נורא הלחיץ אותי!אני לא יכולה להשאר ככה בצבא-אני יוצאת משמה! אבל איך ממשיכים הלאה ? יש לזה פתרון סופי ?? בבקשה תענו על זה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מרגישה על סף השיגעון
    מישהי
    18/06/2009

אני ממש צריכה עזרה...!!!
    אני בת 19 ונכנסתי לצבא לא מזמן..עברתי קורס מאוד קשה ומלחיץ ועברתי אותו בהצלחה רבה..!!!
    לקראת סוף הקורס קיבלתי מין "בום" כזה שהתחלתי לראות את כל הסביבה שלי בצורה מוזרה..כאילו שאלתי את עצמי "מי אני"? "מי הם"? נורא נלחצתי מההרגשה הזאת וקיבלתי התקף חרדה המתבטא בדפיקות לב, נשימות כבדות, לא הייתי רגועה והרגשתי כאילו אני עומדת להתחרפן..מאז אני ממשיכה לראות את כל הסביבה שלי בצורה מוזרה..אפילו את הבית וכשאני נכנסת למחשבה הזו יותר מדי אני לעיתים קרובות מקבלת התקפי חרדה!זה כבר נמשך כחודש וזה תוקע לי את החיים..יש לי נידודי שינה..לא בא לי לצאת לשום מקום אני בדיככאון !!! ועוד נכנסתי לבסיס חדש שאני לא מצליחה לתפקד בעקבות ההרגשה הזאת כראוי..אני קבעתי תור לפסיכולוגית ואני הולכת עוד מעט אך אשמח לקבל חוות דעת נוספת...
    בבקשה !!!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    אני מרגישה על סף השיגעון

הוספת תגובה

• אני מרגישה על סף השיגעון

ד''ר אלונה גוברמן
    20/06/2009

שלום לך. התקפי חרדה, דראליזציה ודפרסונליזציה מאוד קשורים זה לזה. התופעה שאתה מתאר שכיחה ולא מסוכנת. כדאי שתפני לאבחון ויעוץ מקצועי ומעמיק. עשית נכון שפנית לפסיכולוג .ייתכן, וטיפול תרופתי יכול מאוד לעזור לך. כדאי גם ללמוד טכניקות התמודדות עם דפרסונליזציה וגם עם הסימפטומים הדיכאוניים שלך.
    תפנה!!
    תרגיש טוב,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון לאחר לידה
    חברה
    17/06/2009

חברה שלי שילדה לפני זמן מה, לקתה בדיכאון שלאחר לידה.

מדובר בדיכאון חמור, ממש קושי לצאת מהמיטה, אני כבר בכלל לא מדברת על נושא הטיפול בתינוק (יש גם עוד ילדים).
    היא כבר מטופלת אצל פסיכיאטר טוב, אבל יש עליות ומורדות ובינתיים המצב ממש לא יציב והיא מאד סובלת.

אני חוששת לעשות לה עוד יותר רע, חוששת "להציק".
    אני מאד רוצה לעזור, או לפחות להיות שם בשבילה ולתמוך בה, אבל ממש לא יודעת איך לעשות זאת.

מה כן לעשות, מה לא לעשות, לא יודעת. בעיקר לא יודעת מה כן לעשות.

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון לאחר לידה

הוספת תגובה

• דיכאון לאחר לידה

ד''ר אלונה גוברמן
    17/06/2009

שלום לך. מהפנייתך הבנתי שחברה שלך כבר נמצאת בטיפול פסיכיאטרי.
    דיכאון לאחר לידה הוא תופעה שכיחה למדי ונשים רבות סובלות ממנה. זאת תופעה מוכרת וניתן לטפל בה. תתמכי בה בתקופה הזאת, תעזרי לטפל בתינוק, תקשיבי לה.
    טיפול תרופתי משולב עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית מאוד יעיל בהתמודדות עם מצבים כאלה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רע לי.הדיכאון משתלט ואינו מרפה
    צ'ורנה
    16/06/2009

הנשמה שלי כואבת,אין הנאה בחיי הכל מאוס לא מסתדרת עם כלום בחיים ואני משוכנעת שאני היא הבעיה... לא יכול להיות לי טוב בחיים רק אם הייתי בנאדם אחר...זה רק מתחזק והולך וכואב מסוכסכת קשה עם הלב,אני חושבת שאולי אני שונאת את עצמי יותר מידי.....אבודה בדרכי ואין דרך לחזור..גם כשמוקפת חברים,החשכה נובעת מבפנים...

הוספת תגובה

• רע לי.הדיכאון משתלט ואינו מרפה

ד''ר אלונה גוברמן
    16/06/2009

שלום לך. צר לי שאת סובלת.
    במצבים של ייאוש ותסכול עמוק לעיתים קרובות אנשים מאבדים תקווה, מפסיקים להאמין שמצבם ישתפר לכן, שוקלים התאבדות כמוצא אחד ויחיד לשים קץ לסבל. חשוב שתביני שהסבל הוא זמני וחולף וניתן להתמודד איתו, ניתן להתגבר בעזרת הטיפול, אנשים סובבים וכו'. כדאי לשתף במחשבותיו עוד אנשים שקרובים לך. אני מקווה שהמאמץ המשותף יעזור לך לעבור את התקופה.
    תפני לאנשי מקצוע. אני מאוד ממליצה על תרפיה קוגניטיבית התנהגותית.(CBT)- הוא שיטת טיפול המבוססת על ההנחה שדפוסי חשיבה משפיעים על ההרגשה ועל ההתנהגות. הטיפול נעשה ע"י זיהוי דפוסי החשיבה הלקויים והקניית דפוסים סתגלניים במקומם. הטיפול מתבסס הן על עקרונות מתחום הלמידה, והן על ניתוח לוגי של הטיות חשיבה.
    תרגישי טוב,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז זהו ש...

צ'ורנה
    16/06/2009

אני כבר מטופלת תקופה של 4,5 חודשים לערך אצל פסיכולוגית במרפאה לבריאות הנפש .הייתי לוקחת כדור viepax במינון של כדור אחד ביום של 37.5,הפסיכולוגית עם הזמן החליפה לי לכדור של 75 וכשזה לא כ''כ עזר נתנה לי לקחת את שני הכדורים אחד בוקר ואחד ערב,לעיתים זה גורם לי לשמחת יתר- היפראקטיביות אבל גם כשאני לוקחת אותם באופן סדיר כל הזמן חוזרת למצב של דיכאון רצחני...הכל נראה כאילו חוזר על עצמו,מבחינה של נמאס...אין חשק לכלום אין לי יותר מוטיבציה לשנות ולעשות למען עצמי.לפעמים אין חשק לפתוח בשיחה,כי אין טעם לכלום.המצב הכי גרוע שהיה אי פעם אין לי כוח לחשוב על העתיד-אומנם להתאבד זה המוצא הקל-אך מרגישה שרק כך אפסיק לסבול.ברגע שמגיעים למצב כזה אפל ואבוד,אין דרך להחזיר את החיים בחזרה.פעם חשיבתי הייתה אחרת,שהיתאבדות זה ממממממש לא הפיתרון אך עכשיו אולי זה מה שיגאל אותי מהסבל.ונראה לי שזה הפיתרון-בישבילי-אצל אחרים זה אחרת-אני דפוקה ומתוסבכת מכל הבחינות ותמיד הייתי רק שעכשיו אני ממש רואה אתזה ולא יכולה יותר להתמודד.מרגישה שלא אחסר לאף אחד.אך אין לי אומץ וכשחושבת על אמא שלי אם אתאבד זה ישבור אותה ולא רוצה לגרום לה לזה.אני יודעת שצורת החשיבה שלי מתוסבכת אך כך מרגישה- אני כישלון אני לא שווה כלום ואני יודעת אתזה.לא יודעת מה לעשות ויודעת שזה לא יעבור כי שונאת את עצמי וזה לתמיד ישאר...אלא אם אתאבד....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז זהו ש...

ד''ר אלונה גוברמן
    16/06/2009

שלום לך. חשוב שאת נמצאת בטיפול ומעקב של איש מקצוע. תמשיכי את ה טיפול !!!! אני חוזרת על כך שהסבל הוא זמני וחולף וניתן להתמודד איתו, ניתן להתגבר בעזרת מאמץ רפואי, טיפול, אנשים סובבים וכו'. תשתפי את המטפל שלך במחשבות , הרגשות, וכו'
    תרגישי טוב,
    לא להתייאש!!!!!
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתקווה

צ'ורנה
    18/06/2009

אני בספק רב מאוד כי זה כבר הרבה זמן מאז הגעתי למצב,והוא כל הזמן נהיה יותר גרוע הגעתי לשפל המדרגה ואני ממשיכה ליפול וליפול...נראה מה יהיה אין לי מה להפסיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה