מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אני מתחילה להיות בדיכאון ?!לינויי20/07/2009
שלוום ,אני בת 15 וחצי עולה ללמוד בכיתה י'.
ונראה לי שאני מתחילה להיות בדיכאון :
אני נוטה למצבי רוח משתנים ,אני לרוב בוכה מסתגרת בעצמי
לא חושבת על מה שיהיה בעתיד מנתקת קשרים עם אנשים חושבת על
התאבדות .עצבנית ,אין לי תאבון וירדתי בחודש האחרון משהו כמו בין 4-6 קילו.
האם אני בדיכאון ?
ונראה לך שזה קשור להטררדה מינית שעברתי לפני 7 חודשים, ממה זה יכולל להיות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורום
יצחק20/07/2009זה פורום רק למבוגרים. תפני לפורום למתבגרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: לינויי
ד''ר אלונה גוברמן20/07/2009ללינוי שלום. אני חייבת להתנצל אבל בפורום הזה לא נוכל להתייחס לשאלות שלך. אנו עובדים רק עם מבוגרים. עליך לפנות לפורום תמיכה למתבגרים. אני מקווה שתקבלי מענה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להשתלט על זה לבדאירה20/07/2009
שלום רב,
בגיל 14 חוויתי התקף פאניקה ראשון מאד טראומתי אשר השפיע עליי בצורה פיזית ונפשית המון זמן אחרי. אחרי ההתקף התקשיתי לאכול ולא יכולתי להרדם...תופעות אלו נמשכו חודשים. לאט לאט הכרחתי את עצמי לאכול ועם הזמן התחלתי לחזור לחיי הקודמים.
לצערי פיתחתי אגורופוביה, פחדתי שוב לקבל את אותו התקף טראומתי ולכן הרגשתי רע כל פעם יצאתי למקומות. אבל לא ויתרתי.
בצבא תפקידי היה מאופיין בטיולים בכל רחבי הארץ וידעתי שתמיד אחרי שאני מרגישה קצת פאניקה, אני נרגעת ואז אני יכולה להנות מהטיול. אבל כל פעם מחדש חוויתי את הפחד הזה, ואם לפעמים קרה שהייתי רגועה ולא נכנסתי לחרדה, זה ניראה לי מוזר, וחשבתי שזה לא טבעי והתחלתי לפחד שאולי זה פתאום יתפרץ בלי שאני אשים לב, לכן התחלתי להוביל את עצמי בכוונה להרגשה הרעה כדי שאחר כך אהיה רגועה.
התופעות של החרדה שלי שהכי מפחידות אותי זה כאב בלב. אני חושבת לעצמי שאם רק הייתי יכולה להמנע מאותו כאב הייתי יכולה להתגבר על חרדות לתמיד.
אף פעם לא פניתי לעזרה מקצועית למרות שהמון פעמים שקלתי לעשות זאת.
משפחתי לא מודעים להפרעה הזאת שבי.
עכשיו יש עלי לחץ לטוס לאחותי בקנדה, ואני מתה מפחד לעלות על מטוס ולהיות כלואה 12 שעות באויר, ואחר כך להגיע למקום לא מוכר. אני חייבת לציין שהיום מצבי הרבה יותר טוב ממה שהוא היה פעם, והכל בזכות העובדה שלמדתי לשלוט על ההתקפים ולהרגע.
אבל זה עדיין נמצא בתוכי, אני לא יכולה להעלים את זה, אני רוצה להיות כמו כולם, לטייל בעולם אחרי הצבא, לראות את העולם ולהנות מכל רגע ולא לפחד.
עזרי לי בבקשה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף פאניקה
ד''ר אירנה נתנאל20/07/2009שלום לך,
למרות שהתקפי פאניקה מאוד שכיחים באוכלוסיה. כול אדם חווה לפחות פעם אחד בחיים התקף פאניקה וכול אדם רביעי סובל מהפרעת חרדה כלשהי. התקף פאניקה ראשון תמיד חוויה מאוד טראומטית, היא גורמת לפחד המתקפים נוספים ומתפתחת לאגרופוביה (הסתגרות, המנעות מיציאה החוצה). לפי מה שאת מתארת לא ממש השתלטה על ההפרעה. פשוט למדת "לשים פלסטר" על הפצע כדי שלא יכאב. לא ממש עשית "טיפול שורש". ההפרעה עדיין פוגעת בתפקודך ובאיכות חייך. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) קצר וממוקד יכול מאוד לעזור לך לרכוש כלים ומיומנויות לשליטה אמיתית בהפרעה ואף תמנע הישנות ההפרעה למשך כ - 5 שנים.
מידע נוסף על החרדה ניתן לקרוא בכתבה:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=8936
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממי ניתן לקבל מרשם?נעמה20/07/2009
היי..אני מתלבטת זמן מה אם להתחיל לקבל עזרה תרופתית על מנת לטפל בדיכאון ,הלחץ והתסמינים הפסיכוסומטיים שאני עוברת בחודש וחצי האחרונים.. תהיתי האם זה אפשרי לקבל מרשם מרופא המשפחה ללא כל ייעוץ פסיכולוגי?? רופא המשפחה שלי אינו מכיר אותי כלל.. האם בכל זאת הוא יכול לתת מרשם?
ומה עדיף לקחת- ציפרלקס או רמוטיב שלהבנתי היא התחלופה הטבעית של ציפרלקס ומשמשת לטיםול בדכאון קל- בינוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל20/07/2009נעמה שלום,
רופא משפחה יכול לתת מרשם אך הוא לא מומחה לפסיכיאטריה ולא מתמצא בדקויות ובחינות לעומק. התאמה נכונה של התרופה בפעם הראשונה מאוד חשובה ולעיתים יכול להיות נושא מאוד קריטי. אני מאוד ממליצה לך לפנות להתייעצות אצל פסיכיאטר מומחה. כדאי לעשות אבחון מעמיק של מצבך ולהתאים תרופה שהכי יעילה למצבך. רמוטיב לא התחלופה של ציפרלקס אלא אחת התרופות לטיפול בדיכאון, חרדה והפרעות שינה. למרות שהיא מיוצרת מתמצית הצמח היא תרופה לכול דבר.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול יעיל
רונן22/07/2009גם רופא משפחה וגם פסיכיאטר יכולים לרשום תרופות
לדעתי כדאי שתעשי את האבחון הפסיכיאטרי ע"מ לקבל את הטיפול הטוב ביותר בשבילך
טיפול לא נכון בבעיה יכול להוביל לחזרה של הבעיה וטיפול בה יהיה קשה יותר פעם הבאה
בלי לזלזל ברופא משפחה חלילה אבל אם הוא לא מכיר אותך לדעתי האופציה השניה טובה יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברצוני להוסיף
טוקיו מאקי23/07/2009יש גישה חדשה כיום שסוברת שיותר כדי להתחיל טיפול עם תרופות SNRI שיכולות להביא להחלמה מלאה ולא רק להטבה במצב כמו בתרופות ה-SSRI.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון אשכולי 103/8 רמות ירושלים
יעל לוי23/07/2009חודשיים כבר שאני הייתי בדכאון, גם חרדות ,הרופאת משפחה נתנה לי בהתחלה רמוטיב, השבוע באתי אליה לייעוץ אישי ונתנה לי מרשם לסרוקסט, ניסיתי פעם אחת ונורא סבלתי מתופעות לוואי, שריפה באזור הגרון, הכתף היה חם, כאבי שיניים מידי פעם, הרגשת הקאה, נורא מציק לי הדבר הזה, כבר אינני נוגעת בזה, האם עדיף לחזור לרמוטיב או שאתחיל בתרופות טבעיות מה עדיף על מה?
אשמח לקבל תשובה, תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדכאון
ד''ר אירנה נתנאל24/07/2009יעל שלום,
עדיף שתתיעצי עם פסיכיאטר ולא עם רופאת המשפחה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפיזודות חרדהשרה19/07/2009
בת 54 . בריאה בדרך כלל. אפיזודות חרדה , של כמה ימים, שבזמן האחרון נעשות יותר תכופות שמתבטאות בסחרחורות, חוסר שקט, דופק מהיר, פחד מהתעלפות, הרגשה רעה. דווקא בלילה מתבטא פחות ובעת הצורך אני לוקחת לוריוואן. מחפשת תכשיר שישמש אותי דווקא למשך היום, כלומר לא מרדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפיזודות חרדה
ד''ר אירנה נתנאל20/07/2009שרה שלום,
אני מאוד ממליצה לך לפנות לפסיכאטר כדי לקבל טיפול תרופתי שמתאים למצבך. רופא פסיכיאטר יערוך אבחון מקצועי ומעמיק וימליץ על התרופה שהכי מתאימה לך.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהם מגבלות נטילת סרוקסטשולי19/07/2009
האם לאחר חמש שנות טיפול מומלץ להפסיק
האם יד סימכין ברפואה לגבי נזקים למשתמש בסרוקסט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרוקסט
ד''ר אירנה נתנאל20/07/2009שולי שלום,
אני מאוד שמחה לשמוע שמצאת תרופה שעוזרת לך לאורך כל כך הרבה זמן. סרוקסט הינה תרופה שמיועדת לטיפול לטווח ארוך ללא הגבלת זמן. אם היא ממשיכה לעזור לך אין סיבה להפסיק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון סרוקסטשולי19/07/2009
ידוע לי שסרוקסט הינה תרופה מאוד שומינטית ולאחר כמה שנים מומלץ בהדרגה להפסיק ליטול אותה בשל נזקים מצטברים כגון מחוסר שיקול דעת ושאר נזקים נפשיים.
שאלתי האם יש מינון לברוקסט והאם לאחר כמה שנים רופא צריך להפסיק לתת אותה
תודה שולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון סרוקסט
ד''ר אירנה נתנאל20/07/2009שולי שלום,
אני מקווה שבמשך כול השנים האלה את נמצאת במעקב רפואי ועושה בדיקות תקופתיות. אם כול הבדיקות תקינות אין צורך להפסיק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת מינון של רסיטלאני18/07/2009
הייתי לוקחת 40 מ"ג רסיטל (שני כדורים). לאחרונה הורדתי במינון לכדור אחד . וכעת אני מרגישה שכל הדיכאון שסבלתי ממנו חזר וכל כך רע לי ואני רוצה למות. האם זה קשור להורדה במינון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת מינון של רסיטל
ד''ר אירנה נתנאל20/07/2009שלום לך,
אני מקווה שלא הפסקת את התרופות על דעת עצמך. לצערי, כאשר מפסיקים תרופה, ההפרעה שסבלת ממנה חוזרת. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) משולב עם תרופות מאפשר לרכוש כלים ומיומנויות לשליטה בהפרעה ולמנוע חזרתיות של ההפרעה כאשר מפסיקים את הטיפול התרופתי. חשוב שתפני לרופא המטפל ודחווי על הישנות הדיכאון.
תודה על פנייתך לפורום,
תרגישי טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה חברתית ודיכאוןסיון18/07/2009
שלום!
אני סובלת מחרדה חברתית ודיכאון קל, מטופלת בכדורי רסיטל כ-9 חודשים.
לאחרונה אני מרגישה כאילו האפקט של הכדור יורד והדיכאון והחרדה החברתית חזרו לי,
לפעמים גם מרגישה סחרחורות כאלו מוזרות כאילו אני עומדת ליפול ולהתעלף.
חשבתי לבקש מרופא המשפחה להחליף לי את הכדורים לציפרלקס במינון של 20מ"ג, קראתי שתרופה זו גם מועילה לחרדה חברתית.
שאלה שניה שלי היא שאני טסה בשבועיים הקרובים לחו"ל לחודש ימים, אני סובלת מחרדת טיסות וגם מחרדות שאני נמצאת בשהות שלי בחו"ל וקשה לי להתאקלם מהר ויש לי המון חרדות גם בפעמים קודמות שהייתי בחו"ל, איזו תרופה כדאי לי לקחת נגד חרדות אלה ואם תוכל להמליץ לי, אני לא מעוניינת להיפגש עם פסיכיאטר, כבר ניפגשתי בעבר והוא לא כל כך עוזר לי, וגם אין לי זמן ללכת לאחר כי אין לי זמן בגלל העבודה שלי.
אודה לך אם תוכל לעזור לי...
תודה סיון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה חברתית ודיכאון
ד''ר אירנה נתנאל20/07/2009סיוון שלום,
לצערי, בלתי אפשרי להמליץ על תרופה דברך הפורום כי התאמת התרופה הינו עניין מורכב ומאוד אינדיווידואלי. אם את רוצה לעזור לעצמך באמת,כדאי שבכל זאת תפני זמן לביקור אצל פסיכיאטר. את זקוקה לטיפול מסודר, שיטתי ועקבי. אם הרופא שפנית אליו לא עזר לך כדאי שתפני למומחה אחר. בטיפול בדיכאון/חרדה אין קיצורי דרך. הטיפול דורש זמן, מאמץ והתמדה.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים ואלכוהולmoche16/07/2009
אני לוקח אנפרניל וסטילנוקס וריספרדל וקלנסופם אבל מזמן לזמן אני גם שותה אלכוהול בשביל הכיף וההתפרקות , האם זה יכול לעשות נזק בלתי הפיך במוח?ואם לא אז מה הבעיה הגדולה בעירוב שתיהן? תודה רבה אם תענו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים ואלכוהול
ד''ר אירנה נתנאל20/07/2009משה שלום,
שתיית אלכוהול יחד עם תרופות מגבירה מאוד את תופעות הלוואי של התרופות, מגבירה חרדות ודיכאון ומפחיתה מיעילות התרופות. לא יכול להיות נזק בלתי הפיך אך הנזק המיידי יכול להיות מאוד לא נעים. ממש לא כדאי "להתפרק" !!!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
moche21/07/2009האם גם קצת , למשל איזה בירה פעם בכמה ימים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלכוהול ותרופות
ד''ר אירנה נתנאל21/07/2009מדי פעם כשיוצאים ען חברים, בקבוק של בירה. לא להגזים, לא באופן קבוע, לא מספר פעמים ביום ולא בכמות גדולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לקחת כדורים נגד דיכאוןדינה16/07/2009
עניתי על השאלון בקשר לדיכאון ויצא לי 11. אולי לא עניתי נכון כי נראה שאני בדיכאון . יש ימים שאני מרגישה שקשה לי לזוז. היו לי בעיות שינה שנפתרו בעזרת1/4 כדור MIRO . חשבתי זה בגלל גיל המעבר (אני בת 50). אולי קנדידה.אמרתי את זה היום לרופאה והיא הציעה ציפרלקס. עשיתי בדיקות דם ולקחתי מרשם לציפרלקס. פעם לקחתי כבר ציפרלקס בגלל בעיות שינה עברתי לרסיטל בגלל המחיר והפסקתי כשהיו לי בעיות בכבד ( התאשפזתי עם בילורובין 10).יש לי שעות קשות. בדרך כלל בגלל טריגר למשל שהילדה לא משתפת פעולה ולומדת. היא עולה ל - ב ואני מאד חוששת שיהיה לה מאד קשה כי היא עדיין כותבת וקוראת לאט. עם הגדולים ( בני 25 ו-21 לא היו כאלה בעיות.) הבן השלישי ידע כבר לקרא בגיל 4 . (הוא נפטר בגיל 6 לאחר שנתיים של מחלת סרטן.)תכננתי לעבוד איתה בחופש. אי הנכונות שלה מעלים בי את תחושת הכשלון שאני חשה גם כשאני שומעת אחרים מדברים על הילדים המוצלחים שלהם או על העבודה המספקת שהם עובדים בה. אז אני מיואשת גם בגלל הגדול שאין לו בכלל חברים ושירת כפקיד בצבא. הוא התקבל למדעי המחשב בתל אביב ועכשיו אני חוששת שלא יצליח. תחושת כשלון כי אני בבית (עבדתי בתכנות מחשבים אבל גם בגלל מחלת הבן וגם לא הייתי כנראה מספיק מסורה לעבודה. מאז הלידה אני לא עובדת.)אפילו הבית והגינה לא מטופחים כפי שניתן היה לצפות ממי שלא עובדת בחוץ. כשהייתי צעירה לא ציפיתי להיות עקרת בית אבל אין לי היום מקצוע. אצל הגדולה הכל בסדר גמור אבל היא לא נרשמת. מגיל 40 אין לי הורים. וקרובת המשפחה היחידה שהייתי קשורה אליה גם נפטרה (מסרטן כמובן). הענין שאני מרגישה את היאוש חוסר הטעם וחוסר התקוה לפעמים לא כל הזמן ולא כל הימים. לפעמים נחמד לי האם אני בדיכאון? אני לא הולכת לטיפול פסיכולוגי כי זה יקר אני לא מרוויחה ובעלי לא מאמין בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לקחת כדורים נגד דיכאון
ד''ר אלונה גוברמן20/07/2009שלום לך.
את מתארת דברים רבים שחלקם הם סימפטומים של דיכאון וחלקם קשורים למצבים אחרים. נדרשת בחינה מעמיקה על מנת להגיע לאבחנה מדוייקת. נראה שעברת חוויות לא פשוטות בעבר שהשפיעו על דפוסי חשיבה שלך לגבי עצמך, לגבי אחרים ולגבי העולם בכלל. דפוסי חשיבה אלו משפיעים על ההרגשה ועל תפקודך ביום יום. כדאי לבחון דפוסי חשיבה אלו כדי לשפר את הרגשתך וזאת עבודה של אנשי מקצוע. .אני ממליצה לך לפנות לאנשי מקצוע על מנת לקבל טיפול תרופתי ונפשי המתאים למצבך לתחנה לבריאות הנפש , קופת חולים או באופן פרטי.
בנוסף,אני ממליצה לך להעזר בטיפול קוגניטיבי שהוא יעיל, קצר מועד ולא יקר יחסית (תבדקי בקופת חולים שלך).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת מה קורה לי- אולי תעזרו ליענת16/07/2009
אני בת 31, אמא ל-6, מורה. חייתי חיים שמחים ונורמלים עם התקפי חרדה קטנטנים ונשלטים בעיקר בעמידה מול כיתה. בשבועיים האחרונים אני מרגישה את התקפי החרדה כל הזמן! סחרחורות, רגליים קרות, דפיקות לב מואצות, אי שקט, לא יודעת מה לעשות עם עצמי. נמלטת ממקומות, לא מסוגלת להיות במקומות הומי-אדם (קניון, גן שעשועים). אני לא ממש מתפקדת בבית, יש לי גוש ענק שיושב בחזה כל הזמן.
מה זה?
דיכאון? חרדה? אני פוחדת נורא!!!
מה עושים?
אני לוקחת טיפות ולריאן וזה מרדים אותי אבל לא נותן לי לחזור לתפקד נורמלי ביום...
מישהו יכול להושיע אותי מעצמי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי חרדה
ד''ר אירנה נתנאל20/07/2009ענת שלום,
תופעה שאת מתארת מתאימה לסימנים של הפרעת חרדה. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) יכול מאוד לעזור לך בהתמודדות יעילה עם ההתקפים. בנוסף, אני מאוד ממליצה לשקול טיפול תרופתי אנטי חרדתי.
מידע נוסף על חרדה וטיפול בה ניתן לקרוא בכתבה:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=8936
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצוקת בדידות במהלך המחלהשי16/07/2009
לכב' הפרופסור
אני נמציאת כרגע במצב דכאוני מורכב כרגע לא מאוזנת תרופתית ואיני מקבלת תמיכה פסיכולוגית
עיקר הסבל זו הבדידות רוצה עזרה תמיכה אוזן קשבת ובעיקר סיוע מקצועי שיעזור לי לצאת מהמצב
האכזר הזה אנא עזור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב אלירז
שי16/07/2009שכחתי לכתוב שאני בת 40+ ושאני מעוניינת לשוחח עם הפרופסור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון ופחדיםאריאלה13/07/2009
שלום,
אני בת 40 אמא ל-3.
מזה מספר חודשים אני חשה דיכאון ועצבות תהומית.תחושת אפסות ופסיביות. כמו כן גם פחדים בלתי הגיוניים הקשורים לילדי. הייתי בטיפול פסיכולוגי קוגנטיבי במשך ארבעה חודשים אךלא מרגישה שום הטבה.
האם הייתם ממליצים על תרופות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון ופחדים
ד''ר אירנה נתנאל13/07/2009אריאלה שלום,
ללא ספק מומלץ לפנות להתיעצות פסיכיאטרית.
תרגישי טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציטאלופארםלילך13/07/2009
שלום אני בת 24, לפני 4 שנים לאחר שהשתחררתי מהצבא עשיתי דיאטה חריפה הייתי אוכלת הכל דיאט ובקושי אוכלת הייתי עושה איזה 10 ק"מ הליכה וריצה על ההליכון ולא אוכלת כמעט ירדתי 5 קילו בשבועיים, מאז הפסיק לי המחזור והתחילו לי תופעות מוזרות כמו לחץ בראש מעין כבדות כזו בראש ממש פיזית והרגשה שהראש לא יורד לי בצורה חלקה כשאני מסובבת אותו ימינה ושמאלה למטה ולמעלה הוא יורד לי מעין בדירוגים כזה שאני ממש מרגישה אותם וגם הרגשה של דפיקות הלב בכל איבר בגוף שלי , ראיה מעורפלת כזה וחולשה ורפיון שרירים שלא הייתי מסוגלת לעשות כלום,מאז לקחתי כדורים להסדרת המחזור והוא הסתדר לי אבל התופעות האחרות לא נעלמו לי הלכתי לפסיכלוג והוא החליט שמדובר בחרדה ונתן לי לקחת את הכדור . 20 מ"גCitalopram התחלתי לקחת אותו בערך 10 ימים והתחילו לי תופעות לוואי כמו כאבי ראש בלתי פוסקים וכאבים בגב ובעורף מעין עקצוצים כאלה וגם ירד לי התאבון הרגשה של לחץ באוזניים כאילו אין סתומות כשאני נושמת ושואפת אוויר אני מרגישה את האוזניים סתומות, שאלתי היא האם להפסיק את הכדורים האלה ??
אשמח אם תענו לי בהקדם כי אני מאוד חוששת למצבי
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציטאלופארם
ד''ר אירנה נתנאל13/07/2009לילך שלום,
כדאי שתתיעצי עם הרופא המטפל שמכיר אותך ואת מצבך. לצערי, לא ניתן לתת יעוץ מהסוג הזה דרך הפורום.
תרגישי טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tmsשרונה13/07/2009
שלום,
אני חולה בדיכאון עמיד ורוצה מאוד לדעת מהם אחוזי הצלחה יש ל - tms
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר tms
ד''ר אירנה נתנאל13/07/2009גלית שלום,
הסיכויים להצלחה בטיפול זה הם 40%-50%.
מידע נוסף על TMS ניתן לקרוא בכתבה:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7705
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)