מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה לקחת בחשבוןמירי25/04/2013
אני אצל פסיכיאטרית שנקראית ד"ר ליטביניוק במרפאה שלי מסרבים לתת לי לעבור והיא מתעללת בי בכל דרך אפשרית, יורדת על איך שאני נראית, קוראת לי טיפשה, מבטיחה לי שאני לא אצליח בחיים ושאין לי טעם לעשות תואר, וצחקה עליי לאחר שבעלי לשעבר שבר לי את הרגל ואמרה לי שהיא הרי מכירה אותי ויודעת שאני מתגרה באנשים ושזה לא כאילו הוא אנס אותי או משהו.
מאז שאני הולכת אליה מצבי הנפשי התדרדר קשות, לא מחליפים לי אותה, בכלל תיזהרו מראש לאיזה פסיכיאטר אתם הולכים כי לא מחליפים פסיכיאטר בקלות.
התחננתי בפניה שוב ושוב שתהיה עדינה וניסיתי להתפייס איתה, אבל לא היה עם מי לדבר.
עכשיו אני מאוד פוחדת מהתור הבא שלי, פוחדת מהחמרה נוספת בדיכאון שלי, אני מאוד נפגעת ממנה. אחרי כל פגישה מצבי מחמיר יותר ויותר מהלחץ ומהייאוש שהיא גורמת לי. כל פגישה נוספת הפחד שאפגע בעצמי גדול יותר. אני מפחדת שאני אנסה לעשות משהו אם אצטרך ללכת אליה אפילו פעם אחת נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה לקחת בחשבון - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל25/04/2013שלום לך,
במרפאה ציבורית באמת לא מחליפים פסיכיאטרים בקלות. עם זאת, את יכולה להתלונן למנהל / ת המרפאה, לאחראי וכו׳. אל תוותרי, מגיע לך לקבל יחס טוב, חם ואמםטי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה בבקשהלאטוב22/04/2013
אני מטופלת בוולבוטרין כבר מעל שנתיים עם כמה הפסקות קצרות באמצע שהובילו לרצון נורא למות בגלל דיכאון עם נטיות אובדניות והפרעת קשב וריכוז שאובחנה לראשונה רק בשנה האחרונה .
מאז שאני זוכרת את עצמי לא הייתי בן אדם הכי שמח וסומך אבל החזקתי מעמד והייתי חברותית ונעימה יחסית אפילו שהייתי עצובה והבפנים שלי דאב,
אבל עם הימים אני הופכת לחשדנית יותר ויותר כלפי בני אדם,
אני לא מתקשרת, הרחקתי את כל החברים שלי ממני,
אני בטוחה שכולם שונאים אותי/מדברים עלי דברים רעים נכנסת לפארנויות למינהן ומשכנעת את עצמי בכל מיני דברים שלא נכונים בעליל.
אני מרגישה שאני כמה זומבי חסר רגשות וכלום לא יוצא, יוצא שאני מכעיסה את חבר שלי והוא מתעצבן עד שמגיע לבכי יוצא לי חיוך קטן ואין לי שום אמפתיה אליו ורק כמה שעות אחר כך אני מרגישה כמו מפלצת רעה ומבינה שהייתי נוראית.
אני שונאת את כל העולם והביטחון שלי ירד ברמה שאני לא הסתכלתי על עצמי במראה כבר חודש וחצי מפחד שאשפוט את עצמי.
אין לי הרבה קשר עם המשפחה שלי ובכלל מתחיל להיות מוזר לי הקונספט של "משפחה". למה לפי התרבות אני מוכרחה לאהוב אנשים שאין לי איתם שום דבר במשותף ולא יודעים עלי כולם ?
הזיכרון שלי מתדרדר בצורה מסחררת ברמה שאני לא מצליחה לזכור שמות של אנשים שעומדים מולי אפילו את שמות האחים שלי שלא נדבר על דברים שעשיתי או צריכה לעשות.
אני מתדרדרת בתפקוד בעבודה בגלל הזיכרון ובעיקר אני מתוסכלת ממש מתוסכלת אני מרגישה כמו אפס מאופס חסר כל יכולת לייצר טוב בחיים האלו
אני מרגישה שיש בן אדם אחר במוח שלי ואני רק רוצה שהוא ילך.
בנוסף אני סובלת צפצופים ממושכים באוזניים. כאבים בכל הגוף שאני מתעוררת וכאבים חזקים בחזה עם תחושות זרם בחזה שמרגיש כאילו הפלאפון שלי על רטט בכיס הקדמי של החולצה כאבי ראש ונדודי שינה שאני סובלת מהם כל חיי.
אני מטופלת אצל פסיכיאטר שלא ממש מדבר או נותן לי פידבק ורק רוצה להשים אותי על רטלין שזה משהו שאני לא מוכנה
אני ממש אשמח להמלצות על פסיכיאטר טוב באיזור תל אביב שעובד עם מכבי כדי שאוכל לעשות איבחון מחדש ולקבל חוות דעת שניה לגבי מצבי אם אולי יש דרך אחרת לחיים האומללים האלו שאני חווה
אני לא יודעת כמה זמן אוכל להחזיק מעמד עם התדרדרות הזו במצב
אשמח מאוד לכל עזרה המלצה שאוכל לקבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה על ד"ר עמי אבני
אורית א23/04/2013אני לא יודעת אם הוא עובד עם מכבי את זה צריך לשאול אותו , אבל הוא פסיכיאטר מצויין , גם ידען וגם מאד איכפתניק והוא עוקב טלפונית אחרי השפעות התרופה , ואני מאד ממליצה , גם ללכת אליו פרטי אם צריך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה בבקשה - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל25/04/2013שלום לך, את יכולה להתיעץ עם הפרופסורים של מיינד קליניק בעלי שם בארץ ובעולם ולקבל החזר כספי בקופת חולים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מפסיכולוגית חדשה.שרית21/04/2013
בוקר טוב.לפני חודש הוריי סידרו לי ללכת לפסיכולוגית פרטית.בהתחלה היה הכל בסדר והתלהבתי ממנה.לפני שבוע היה ביני לבין הפסיכולוגית אי הבנה קטנה ונוצר כעס מצידי כלפיה והיא התייחסה אלי בצורה לא כל כך נעימה.הוריי טוענים שהיא פסיכולוגית טובה והם רוצים שאשאר אצלה ,כי אמרתי להם בהתחלה שהיא בסדר.אני לא כלכך רוצה להשאר אצלה אבל אני תלויה בהורים שלי ואין לי ברירה כדי להשאר אצלה.מאז המקרה אני מאוד חרדה לבוא אליה וגם עצבנית ואני ממש במצוקה ולא יודעת מה לעשות,בבקשה אודה לכם מאוד עם תציעו לי מה לעשות ואיך לצאת מהחרדה הזאת ודרך אגב יש לי מחשבה כפייתית לגביה.אני מאחלת לכם שבוע טוב ותודה מקרב לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מפסיכולוגית חדשה. - תגובה
שרון לויט21/04/2013היי שרית,
העובדה שלמטפל יש שם טוב והמלצות יכולה כמובן לעזור בבחירת המטפל, ונשמע שהדבר אכן השפיע על בחירתם של הורייך במטפלת עבורך. עם זאת, קיימים גורמים נוספים שמאוד חשובים עבור הצלחת הטיפול. הגורם החשוב ביותר, לפי תוצאות מחקרים, הוא הקשר בין המטפל למטופל. מרכיבים של קשר טוב כוללים אמון הדדי, חיבה הדדית והסכמה על מטרות טיפוליות. ללא מרכיבי היסוד האלה, לא ניתן להצליח בטיפול.
כדי לעזור לך ליצור תנאים כאלה עם המטפלת שלך, אני מציעה לפתוח את הנושא איתה, ולומר לה בצורה גלויה שאינך מרוצה מתגובתה ושאת חשה אי נעימות. רצוי לפרט אילו רגשות עולים בך בעקבות המקרה (למשל: חרדה, עצבנות וכו')- אני מאמינה שאם היא אכן מטפלת טובה, היא תדע לתת מקום לרגשות שלך ולהתייחס לכך בצורה הנכונה. בהמשך הטיפול, אם האמון שאת נותנת בה אכן יהיה גבוה (זכרי- זה הכרחי להצלחת הטיפול!), תוכלי לשתף אותה גם במחשבה הכפייתית שלך לגביה. בסך הכל, נראה שיש בסיס טוב להתגבר על המשבר הזה, מאחר שבתחילת הטיפול הרגשת בנוח, וגם זה חשוב.
אם, למרות הכל, תמשיכי להרגיש לא נעים לבוא אליה ולא יתפתח ביניכן קשר טוב (תני לכך הזדמנות עוד מספר פגישות בודדות), כדאי לחפש מטפל/ת אחר/ת. בהחלט ייתכן שמטפל יוצר קשר טוב עם מטופלים מסוימים, אך לא עם אחרים. (במקרה אני גם עוסקת במחקר בנושא זה) במקרים כאלה, חבל אבל לא נורא- אפשר למצוא מטפל שייצור איתך קשר טוב ויעזור לך להרגיש נעים בקליניקה שלו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שרית21/04/2013אני כל כך מודה לך זה עזר לי מאוד מה שהסברת לי מה לעשות בקשר לפסיכולוגית,אני מאחלת לך יום טוב ושבוע מקסים,ושוב תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קסדת בריינסווי לטיפול בדיכאוןמור21/04/2013
בשנה האחרונה התלבטתי אם לעבור את הטיפול בקסדה של חברת ברינסויי, מדהים שאין תופעות לוואי והתוצאות מוכחות, זאת חברה שמגלגלת מיליארדים רק מעוניין לדעת אם מישהו עבר כבר את התהליך איתם.
מקווה לקבל תגובות ממכם ולגבש החלטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לקסדה של בריינסווי
שורשי04/06/2014החברה עדיין לא עושה מליארדיים אלא מפסידה כסף בהתאם לדוחות הכספיים שלה(שזה מובן לאור העובדה שהיא בשלב החדרת המוצר.)
הטיפול מומלץ (כרגע מסיים את הטיפול ה-17) אך צריך לקחת בחשבון שהעלות הכספית
ניכרת. אם שום דבר אחר לא עוזר, הייתי ממליץ לכל אחד לעבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרמדול נגד דיכאון!!!?גיא אילן20/04/2013
אני אדם הנוטה לעצבות, אך חי חיי משפחה ועבודה תקינים וטובים (אישה, ילדים, עבודה מספקת). מעולם לא חשבתי לטפל בתרופות נוגדות דיכאון במצבי, שכן אינני סובל לדעתי מדיכאון קליני. ישנם אנשים עצובים ונוגים יותר מאחרים, ונראה שאני כזה. לא מזמן, במסגרת התקף חזק של כאבי גב, התוודעתי לכדור טרמדול בשחרור איטי (כדור ל 24 שעות - 200 מ"ג - שם מסחרי - טרמדקס). מלבד העזרה העצומה בהשקטת הכאב, הרגשתי, לראשונה בחיי, מצב רוח טוב וראוי באמת (אי אפשר לומר "היי" או "סימום", אך בהחלט, תפקוד טוב, ריכוז יתר, מיקוד, שמחת חיים בסיסית, יעילות רבה בעבודה, אושר בסיסי שכה היה חסר לי בחיים. בקיצור - מדיכדוך כמעט תמידי - עברתי, ל 24 שעות של נטילת כדור, למצב רוח טוב ובריא, אך עדיין - רחוק מ"שכרון חושים" או "היי"!. יש לציין שלא נטלתי את הכדור ברציפות, אלא בהפרש יום-יומיים אחד מהשני, בשל פחד התלות. ולא נטלתי בסה"כ יותר מחמישה כדורים של 200 מ"ג בשחרור איטי כנ"ל.
שאלתי: האם טרמדול ידוע בטיפול גם בדיכאון? אם כן, מדוע לא מצוין כן (בספרות הרפואית שקראתי הוא מוזכר כמשכך כאבים בלבד!).
מעוניין בחוות דעת מקצועית בלבד! תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופת פלא לדכדוך
ארי19/09/2015איני מומחה אך הבנתי שהתרופה מתנהגת שונה אצל כל אחד בהתאם לכמות אנזים מסויים בכבד. אצל ערבים ויהודים השפעת הטרמדול חזקה יותר מאשר, נאמר, באירופה.
ללא הגזמה בצריכה (מתחת ל 200 מג ליום)
ניתן להשיג שיפור מצב רוח יחיד במינו. טרמדול משפיע על רמותסרוטונין ודופאמין לטובה ובאופן שונה מכל נוגד דכאון או כאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרמדול נגד דיכאון!!!? - תגובה
שרון לויט20/09/2015היי גיא,
לא ידוע לי על תופעה שכזו לגבי תרופה זו, אך אני מציעה לשאול את הרופא שלך, מאחר שאיני רופאה. ממה שידוע לי לגבי תרופות אחרות, בהחלט ייתכנו "תופעות לוואי" חיוביות בחלק מהתרופות שבמקור משמשות לטיפול בסימפטום אחר. מאחר שטיפול בדיכאון הוא לטווח ארוך, אני לא חושבת שאפשר ממש לטפל בו בתרופה שמיועדת לטווח קצר.
אני יכולה להעלות השערה, שההפחתה בכאבי הגב גרמה גם לשיפור מצב הרוח. לעתים, רק כאשר גורם מטריד באמת ננס לחיינו, הסרתו מביאה הקלה והרגשה אף יותר טובה משהיתה לפני הגורם המפריע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבעיה שלי גופנית או נפשית?ריבקה15/04/2013
אני בת 52. מזה כחודשיים אני סובלת מצפצופים רעשים ממושכים באוזניים. לפעמים תחושת לחץ וצריבה בבית החזה,לפעמים תחושת חשמל זרמים מתחת לבטן הקטנה באזורים האינטימיים,לפעמים כאבים חזקים ברגליים בעיקר רגל שמאל גם תחושת חשמל ובאזור הקרסול וכף הרגל תחושת נימולים דקירות זרמים תרדמת שריפה. אני מוטרדת מכל הדברים הללו ואין לי מושג ממה פתאום כל זה היתחיל אצלי לפני כחודשיים. אני בדרך כלל אישה בריאה ואף פעם בחיי לא עברתי שום ניתוח ולא נזקקתי אף פעם לטיפול פסיכולוגי/פסיכיאטרי. לפני 3-4 חודשים פתאום היתחלקתי במדרגות ונפלתי והיו לי כאבי גם ורגליים ואחרי יומיים שלושה ימים עברו כאבים חזקים. אני מרגישה שכאבים ותחושות שציינתי לעיל,ממשיכים בכל שעות היממה בכל מצב כשאני יושבת עומדת ושוכבת,אך כשאני הולכת לא כל כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבעיה שלי גופנית או נפשית? - תגובה
שרון לויט15/04/2013היי ריבקה,
אני מציעה לעשות קודם כל בדיקות גופניות מקיפות אצל רופא המשפחה שלך, שיפנה אותך גם לרופאים אחרים במידת הצורך. אי אפשר לומר לך ממה נובעות הבעיות הגופניות שלך בלי לבדוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ברור לי מה קורה לידוד09/04/2013
שלום מכובדי
שמי דוד ואני בן 40.כדי לתמצת את הסיפור שלי ל 2500 תווים , אני אגש יישר לעניין. בשנה האחרונה אני מרגיש שכל עולמי השתנה לרעה. אני גרוש מזה כ 7 שנים ונמצא במערכת יחסים מזה כ 5 שנים , במשך 3 שנים ראשונות של הזוגיות שלי הרגשתי מלך העולם,נחשק,נערץ,אהוב,מחוזר, מרכז הבית והעולם הקטן שלי, התהלכתי לי בעולם כאילו אני מתת האל עלי אדמות,סקס מדהים, אשה מאוהבת שרק מחכה להסכמה שלי לעשות ילד או להתחתן הרגשתי שמחכים לי בבית, שכל העולם סובב סבבי.
אך הכל השתנה , זוגתי מצאה עבודה שמאוד מעניינת אותה ואז כאילו פוף....עברתי ממצב של מרכז הבית והעולם שלה למצב של תוהה על מקומי בעולמה. בשנים הראשונות זוגתי עברה משבר קשה מאוד בעסק שלה (פשיטת רגל) ואני היתי שם כדי לתמוך.
העבודה החדשה שלה דורשת המון שעות עבודה עד שעות מאוחרות לעתים ואינטסיביות רבה בכל הקשור למחויבות שלה לעבודה. היא נהנית מאוד מהעשייה ומאוד טוטאלית לעניין.
התוצאה היא - ירדתי בבום למקום השני, כבר לא מרגיש מרכז העולם, לא מרגיש נחשק, לא מרגיש חשוב כמו בעבר והכי גרוע למרות שהיתי מאוד גלוי לגבי מה שאני מרגיש במצב החדש , היא מצפה ממני לתמוך ולקבל ולהבין ולהיות שם כדי לחזק אותה.
כל זה לגיטימי מאוד בעיניי ואני עושה ככל יכולתי כדי לשחק אותה תומך ועוזר אך לא מצליח לזייף את ההרגשה.
אני מציק לה, מאתגר אותה לקצר את שעות העבודה שלה "בשבילי" , מנהל איתה ויכוחים דו יומיים על כמה שהיא טוטאלית לעבודה וכמה שהיא לא שמה עלי, מציק לה על כל פיפס ועל כל איחור, מנסה לשכנע אותה לדחות דברים חשובים לה בטענה שהיא מגזימה. ברור לי שכל הטענות שלי מופרכות וברור לי שאני מתנהג בחוסר הגיון וברור לי שהתגובות שלי הרסניות הן לעצמי והן למערכת יחסים אבל עדיין אני מצליח לתדלק את עצמי כל פעם מחדש עם נושא אחר.
בנוסף לכל בחצי שנה האחרונה אני נמצא בחול המון לצרכי עבודה והיא מבינה ותומכת אך אני לא מצליח להחזיר לה את התמיכה שאני מקבל.
אני לא מכיר את עצמי בצורה הזאת, אני לא אוהב את עצמי ככה ואני סובל נורא מהמצב.
זוגתי טוענת שזה דיכאון ואני חייה לטפל בעצמי כי נמאס לה מכל הנזיפות שלי בעניין הזה והגיע הזמן שאני אמצע את המקום לתמוך בה כמו שהיא תומכת בי, אך אני לא מצליח.
בנוסף לכל באחד הימים חטפתי התקף חרדה תוך כדי שאני מסמס לה לחזור הביתה מיד (הרגשתי כמו בן 10 שחרד שאמא שלו לא חוזרת הביתה) דופק מואץ לחץ הזעה וכל מיני תופעות שלא חשתי מעולם.
אני לא יודע מה לעשות עם עצמי, אני לא יכול לסבול את ההרגשה הזאת, קשה לי עם עצמי, נמאס לי להעיק עליה, מגעיל אותי שאני פאטט שלא מצליח להתגבר על ההרגשה הזאת וגרוע מכל - אני מצהיר על עצמי שאין לי בעיה עם אשה מצליחה מצד שני אני מתנהג בדיוק להפך.עצוב לי ,רע לי, אני מרגיש שאני הורס כל חלקה טובה שבנינו וזה הדבר האחרון שאני רוצה להרגיש.
אז אולי אתם עם כל הניסיון שלכם יכולים להמליץ לי על דרך טיפול בגועל נפש שאני מרגיש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ברור לי מה קורה לי - תגובה
שרון לויט09/04/2013שלום דוד,
השאלה ארוכה, אך התשובה קצרה: טיופל קוגניטיבי התנהגותי. זהו סוג של טיפול פסיכולוגי, שיכול לעזור לך לשנות דרכי חשיבה בעייתיות, שגורמות לך להרגיש רע ולהתנהג בצורה שפוגעת בזוגיות שלך. הטיפול יכול מאוד לעזור גם בהפחתת התקפי החרדה. בנוס, ניתן גם לפנות לטיפול זוגיף על מנת לעזור לכם לשקם דברים שנפגעו בקשר ביניכם ולתקשר בצורה טובה יותר. הטיפול הזוגי הוא אופציונלי, אך לדעתי הטיפול האישי הוא הכרחי על מנת להתגבר על דפוסי חשיבה בעייתיים והתנהגויות מעכבות שיש לך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני כבר לא יודעת מה יש לי!נא עזרתכםמורן08/04/2013
שלום רב,
אני כבר מעל לחודשיים עם שיעול יבש לסירוגין, אחרי זה באו לי סחרחורות כשהיתי הולכת לישון וקמה מהמיטה ואז באו קשיי נשימה שהלחיצו אותי.
אני כבר חודש + נמצאת בבית ולא עובדת בגלל קשיי הנשימה , בהתחלה רופאי משפחה נתנו לי לקשיי הנשימה כדורי הרגעה טבעיים , אחרי שבוע וחצי שלא עזרו- רופא הפנה אותי לפסיכיאטרית, סיפרתי לה בנוסף שבספטמבר 2012 לקחתי שאכטה מנייס גיא שהבהילה אותי לאותם שעתיים וזהו אחרי זה חייתי כרגיל! בנוסף אמרתי לה כי יש בערך 10 אנשים במשפחתי שלוקחים כדורים נגד חרדה.
אז היא רשמה לי רסיטל 20 מ"ג ואלפרוקס 0.25מ"ג בעת הצורך (יוצא לי לקחת אלפרוקס ביום בין 1-3 כדורים שהם 0.25 מ"ג כל אחד)
היום היתי אצל אלרגולוג לבדיקת אלרגיה והוא אמר שלפי כל הסיפור אני לא צריכה בכלל תרופות נוגדי חרדה ושהכל בסדר ורשם לי משאף flixotide ועוד 3 סוגי כדורים אחרים נגד אלרגיה, אותם אצטרך לקחת 3 שבועות ואז לבוא אליו לבדיקה.
שאלותי הן:
איך אדע מה בסוף שיפר את מצב הנשימות שלי ? אולי זה הכדורים של הפסיכיאטרית ??אולי בכלל הכדורים והמשאף נגד אלרגיה הם אלה שיעזרו לי?
את הכדורים נגד החרדה אני לוקחת כבר חודש ושבוע בערך ואת הכדורים נגד האלרגיה אני הולכת לקחת 3 שבועות .
מה יש לי ? חרדה? או אלרגיה? או שניהם ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני כבר לא יודעת מה יש לי!נא עזרתכם - תגובה
שרון לויט09/04/2013היי מורן,
אם את סובלת מאלרגיה, תוכלי לדעת זאת רק באמצעות בדיקות שתעשי אצל הרופא שלך, שיאשרו זאת. אין דרך אחרת לדעת.
אם יישללו סיבות רפואיות אחרות לסימפטומים שלך, ייתכן שהם נובעים מחרדה. עם זאת, יש להדגיש כי חרדה (בעצם פחד) היא רגש טבעי שחווה כל אדם, ואינו בהכרח מצריך לקיחת תרופות. במקרה שלך ייתכן בהחלט שזה היה מיותר. חרדה חולפת מעצמה לאחר זמן לא רב, ואם לא "עושים מזה עניין", היא לא הופכת לבעיה מתמשכת. חרדה גדלה, מתעצמת ויכולה להפוך לבעיה שחוזרת על עצמה כאשר מייחסים לה חשיבות רבה ופוחדים לחוות אותה ואת הסימפטומים הפיזיים שבאים בעקבותיה. אם מבינים שחרדה אינה מזיקה כלל, שהיא חולפת ושאין פירושה שמשהו לא בסדר- לא נוצרת בעיה.
לכן, אם קשיי הנשימה נובעים מחרדה, אין שום סכנה ואין סיבה לפחד מהם. פשוט חכי שהם יחלפו. לדעתי, עדיף שינבעו מחרדה מאשר מאלרגיה, בעיה רפואית שמצריכה פתרון רפואי או הימנעות מאלרגנים מסוימים.
אגב, תרופות כמו אלפרוקס רצוי לקחת "בשעת הצורך"- כלומר פעם בתקופה ולא על בסיס יומי, מאחר שהם יוצרים התמכרות לאחר מספר שבועות של שימוש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מישהו לוקח ציפרלקס ולא שמן??א05/04/2013
שלום,
התחלתי לקחת ציפרלקס 10 מג לפני יומיים ואני מאוד מאוד מפחדת לעלות במשקל. בינתיים קראתי רק תגובות שליליות על התרופה ביחס לעלייה במשקל ואשמח מאוד לדעת שזה לא גורף ויש גם כאלה שלא עלו במשקל, לפני שאחזור אל הרופא ואבקש להחליף מרשם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו לוקח ציפרלקס ולא שמן?? - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל25/04/2013שלום לך,
אני לא רופאה ותשובתי מבוססת על ידע אישי וניסיון קליני. אני מבינה את החששות שלך עם זאת, אני פגשתי בנות רבות שנוטלות ציפרלקס ולא רק שלא עלו כלל במשקל אלא גם מדווחות על כך שהתרופה מדכאה תאבון. בנוסף, אין דרך לדעת מראש איך הגוף שלך יגיב לתרופה. פשוט תתחילי לקלת ותראי עם תתחילי לעלות במשקל או לא. אני גם יודעת שכאשר מתחילים לטול באופן מאוד מאוד הדרגתי זה מונע תגובות לא רצויות. ציפרלקס תרופה מצויינת ומאוד עוזרת לאנשים רבים. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוטוס כחולאיתמר03/04/2013
שמעתי שצמח הלוטוס מרגיע חרדות ואני סובל ממחשבות טורדניות,אך בנוסף שמעתי שהוא גם סוג של סם.
האם שתייה של צמח הלוטוס הכחול כחליטת תיי יכולה לגרום להתפרצות מחלת נפש?
האם עישון של לוטוס כחול יכול לגרום להתפרצות של מחלת נפש.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוטוס כחול - תגובה
שרון לויט07/04/2013היי איתמר,
אני יכולה לענות לגבי סמים באופן כללי: סמים עשויים להוות טריגר להתפרצות של מחלות נפש, במידה שקיימת אצלך פגיעות גנטית למחלת נפש (כלומר, קיים רקע תורשתי של מחלות נפש). בנוסף, סמים יכולים להחריף או לגרום להתפרצות חוזרת של מחלת נפש קיימת. למיטב ידיעתי, אחוזי הסיכון להתפרצות הראשונה גבוהים יותר בשנים בהן פורצות מחלות הנפש בדרך כלל (18-30).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות לפני מחזוררותם02/04/2013
אני 8 חודשים אחרי לידה בחודשיים האחרונים התחילו לי התקפי חרדה בשבועיים שלפני המחזור התקפים שהולכים ומתחזקים עד קבלת המחזור אני סובלת בעיקר מקושי נשימתי חוסר שלווה ואי אכולת לתפקד בבית ועם הילד בשבועיים האחרונים קיבלתי טיפול בלורוון שעזר לי ממש בהתחלה אבל עכשיו הוא רק קצת מרגיע אותי אני מגישה שהבעיה אצלי היא לא נפשית אלה משהו בהורמונים
כי כשאני מקבלת מחזור הכל עובר לי ואני רגועה אני לא רוצה לשתות נוגדי דיכאון אם אין לי בעיה של דיכאון ואני לא יודעת לאיזה רופא אני צריכה לפנות כי הרופאה שלי לא מצליחה להבין בדיוק את הבעיה ואומרת שזה דיכאון
האם יש בדיקות הורמונים שאפשר לעשות או טיפול אחר אשמח לדעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות לפני מחזור - תגובה
שרון לויט03/04/2013היי רותם,
מומלץ לפנות לגיניקולוג שלך. פעמים רבות, גלולות פשוטות למניעת הריון מאזנות מבחינה הורמונלות, ועוזרות להפחית חרדות. בנוסף לכך, ניתן להיעזר בכלים קוגניטיביים והתנהגותיים (הניתנים בטיפול קוגניטיבי התנהגותי- CBT), שיכולים לעזור לך בימים הקשים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת קאניסאסתר מרקוביץ02/04/2013
שלום רב,
ברצוני לשאול אם קבלתי מינון של קסנאיס 0.25 של כדור בגלל חרדה לכאבי קיבה צד שמאל של הקיבה עשMRI m ו שללו שרטן ואבנים בכיס מרה הם טרם יודעים מה יש
לי אני גם מטופלת בקומדין ופרוקור בגלל הפרעות בקצב הלב. מכל המצב הזה אי מאד חרדה וחכן רופא המשפחה לקחת קסנאיס כדור ליום נשאלת נשאלה השאלה אם זה לא מזיק ולא ממכר.
תודה על התשובה אסתר מרקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת קאניס - תגובה
שרון לויט03/04/2013שלום אסתר,
קסנאגיס הנה תרופה הגורמת לתלות בשימוש ממושך, כלומר ממכרת. התלות יכולה להיווצר לאחר מספר שבועות של שימוש רצוף. לגבי הנזק לגוף, לא ידוע על נזק משמעותי. צריך לקחת בחשבון את העובדה שכרוב התרופות האחרות היא נאגרת בכבד, ולכן בשימוש ממושך צריך לבצע כל תקופה בדיקות דם, שתן ותפקודי כבד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר עניין ורצוןאנונימית31/03/2013
שלום, אני בת 25. וכבר מלא שנים אני נסחבת עם בעיות קשות עם עצמי. אני מרגישה שאין לי מוטיבציה, אין לי כוחות לעשות שום דבר וגם אם אני מאוד רוצה אני פשוט לא מסוגלת אני יכולה להתלהב בהתחלה ומאוד מהר לאבד עניין, אני יכולה פשוט לשבת עם עצמי ולא לעשות כלום כי אין לי חשק לעשות כלום והייתה לי תקופה כזאת שפשוט לא עבדתי מלא זמן וישבתי בבית כל היום ולא יצאתי מהבית ולא ראיתי אור יום ושמש אולי במשך חצי שנה ורק יצאתי ממש לעיתים רחוקות לקנות משהו קטן בסופר ולחזור הבייתה.נהייתי חיוורת ורזה אבל עכשיו קצת התאוששתי כי מצאתי עבודה אז אני חייבת לצאת. אך עדיין אני בקושי יוצאת אני לא מבלה,אפילו שאומרים לי המשפחה שלי בואי נצא לבקר את הדודים אז לא בא לי לצאת או בואי נצא לאנשהו אפילו לטייל אז אף פעם אני לא מתלהבת מזה ואז הם כועסים עליי. רק להתבודד כל הזמן ואין לי אהבה אני מתרחקת מכולם. אין לי שמחת חיים, אני מנסה להיות מאושרת ולא מצליחה וגם לתקשר עם אנשים אני לא מצליחה כי קשה לי להתבטות ואז הם פשוט לא מוצאים בי עניין. ואני פשוט רוצה שיעזבו אותי לנפשי...אני מקנאה באנשים שצוחקים אחד עם השני ושאני לא יכולה להיות כזאת ולהיות חופשיה. וכן הייתי רוצה להפגין יותר ביטחון וקשה לי עם עצמי וכל דבר שאני עושה. קשה לי לתת אפילו חיבוק ונשיקה וזה מייאש אותי אני ככה כל הזמן. מה ניתן לעשות כדי לשים לזה קץ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר עניין ורצון - תגובה
שרון לויט01/04/2013שלום לך,
עצם העובדה שאין לך חשק לעשות כלום מביאה אותך לחוסר עשייה. חוסר העשייה רק מגביר עוד את תחושת הדכדוך וחוסר המוטיבציה, שתורמים לעוד חוסר מעש, וחוזר חלילה. כך, את למעשה נמצאת במעין "מעגל שלילי" של דכדוך וחוסר עשייה. אלה יכולים לתרום לחוסר ביטחון ולקשיים בתקשורת עם אנשים אחרים. הדרך היחידה "לשבור" את המעגל השלילי הזה, היא להביא אותך למצב של עשייה מסוימת, גם אם אין לך מוטיבציה לעשייה. אולי כדאי להתחיל לחשוב על פעילויות שעשויות לעניין אותך ולהתחיל לעסוק בהן. חשוב מאוד לפתח סדר יום קבוע הכולל עשייה כלשהי, וחשובה מאוד גם החשיפה לשמש (חוסר חשיפה לשמש יכול בהחלט לתרום לדיכאון ולמצב רוח רע).
אם קשה לך להביא את עצמך לבד למצב של עשייה, ניתן כמובן להיעזר בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT). טיפול כזה יכול לסייע לך להכין תכנית פעולה הכוללת סדר יום קבוע, הכול פעילויות מספקות. בנוסף, הטיפול יכול לסייע לך לעבוד על מחשבות שמכשילות אותך ולחתור לקראת הגשמת מטרותייך. ניתן לשלב גם טיפול תרופתי בתרופות נוגדות דיכאון, שיכול לשפר את מצב רוחך ולהעלות את המוטיבציה לעשייה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך
אנונימית02/04/2013תודה רבה על התגובה. אני מאוד רוצה אבל אני לא גרה בחיפה, אני במרכז. יש משהו במרכז? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך - תגובה
שרון לויט03/04/2013אינני יכולה להמליץ על מטפלים ספציפיים על גבי הפורום. את יכולה לפנות אליי במייל או לחפש בגוגל- חיפוש שיניב תוצאות רבות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפה ממלחמה בחרדה ורוצה כדוריםא31/03/2013
שלום,
אני בת 28. לפני 5 שנים הייתי מעשנת חשיש על בסיס קבוע, מה שלדעתי ״עורר״ התקפי חרדה מלווים בפאניקה. הפסקתי לעשן לפני שלוש וחצי שנים ומאז ניסיתי דיקור סיני, רפלקסולוגיה, פרחי באך, טיפול פסיכולוגי (שנה), REMD והתחלתי להתאמן בחדר כושר כדי לנסות להפיג מתחים.
לצערי, כלום לא עוזר ואני מגלה שעם חלוף השנים אני נסגרת יותר לעולם, מפחדת להתרחק מהבית או להכיר אנשים חדשים ומפתחת אובססיות לדברים שונים.
החלטתי שהגיע הזמן לנסות כדורים וקבעתי תור לרופאת המשפחה. השאלות שלי הם כאלה:
1. יש לי היסטוריה של התמכרות ולכן אני מאוד חוששת להתמכר לכדורים. האם קיים כדור שלא ממכר? (או משמין)?
2. אם אקח כדורים לתקופה מסויימת ואפסיק, החרדות וההתקפים יחזרו?
3. האם אי פעם מצליחים להתגבר על החרדות?
מתנצלת מראש על ריבוי השאלות והמלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפה ממלחמה בחרדה ורוצה כדורים - תגובה
שרון לויט31/03/2013שלום לך,
1.) קיימים כמה סוגים של תרופות לטיפול בחרדה. חלק מהתרופות ממכרות וחלקן לא. התרופות מקבוצת הבנזודיאזפינים ממכרות (ואבן, לוריוון וכו'), ובנוסף פועלות רק לטווח הקצר, כלומר במספר השעות שלאחר לקיחת התרופה. מאידך, תרופות לטיפול בחרדה מקבוצות כמו ה- SSRIs וה- SNRIs (ציפרלקס, סרוקסט וכו'), אינן ממכרות, ומשפיעות לטווח הארוך- כל עוד נוטלים את התרופה באופן קבוע. חלק מהתרופות הללו מעוררות תיאבון, מה שלא ניתן לומר על התרופות מקבוצת הבנזודיאזפינים.
2.) קיים סיכוי רב, לצערי, שהתקפי החרדה יחזרו לאחר הפסקת הטיפול התרופתי. אם תשלבי טיפול פסיכולוגי בגישה קוגניטיבית התנהגותית (CBT), השינוי עשוי להיות עמיד. זאת מאחר, שהטיפול ייתן לך כלים מעשיים להתמודד עם הבעיות.
3.) בהחלט אפשר להיפטר מהחרדות לתמיד, ואפילו תוך זמן קצר! בהמשך לתשובתי הקודמת, מומלץ מאוד לעבור טיפול קוגניטיבי התנהגותי. תוך מספר חודשים, את עשויה שלא לחוות התקפי חרדה כלל. עצם העובדה שהיית בטיפול פסיכולוגי שנה, אינה אומרת דבר, מאחר שייתכן מאוד שלא טופלת בגישה זו. מדובר בגישה מעשית וממוקדת בבעיה, ובמהלך הטיפול מקבלים משימות שעוזרות לך ללמוד איך להתמודד עם החרדה. (מומלץ לקרוא מידע נוסף באתר הבית שלי)
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואה ברקים ואורותיוסל31/03/2013
אני בן 31 רואה ברקים בצד שמאל של העין וגם בצד ימין וזאת גם בעיניים עצומות
עשיתי את כול הבדיקות ולא נמצא דבר (mri ct ובדיקות עניים ובדיקות דם ) בנוסף אני רואה צבעים כאשר העניים עצומות ולעיתים גם כאשר העניים פתוחות התסמינים מלווים גם בצפצופים באוזנים ובראית מעין שלג כאשר רמת האור בחדר קטנה ברצוני לשארל ממה הדבר נובע ומה עלי לעשות בברכה יוסל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואה ברקים ואורות - תגובה
שרון לויט31/03/2013היי יוסל,
מאחר שזהו פורום דיכאון וחרדה, אני ממליצה להתייעץ בפורום הקשור ברפואה ולא בפסיכולוגיה. הסימפטומים שציינת אינם ידועים ככאלה שיכולים לנבוע מדיכאון או חרדה, אלא מבעיה רפואית בלבד.
ממליצה שתמשיך לעבור בדיקות עיניים ובדיקות נוירולוגיות. עצם העובדה שעדיין לא נמצא דבר, אינה אומרת שלא קיימת בעיה.
חג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)