מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה לקחת לחרדה לפני חו"ל?דרומית04/03/2013
סבלתי בעבר מחרדות עקב התקפי דלקות פרקים. זה התבטא בחרדה להשאר לבד בלילה, נסיעות ושינה מחוץ לבית. לקחתי שנה וחצי ציפרלקס 10 מ"ג שעזר לי מאד, וכן טיפולים אלטרנטיבים וטיפול גוף נפש. נגמלתי מציפרלקס כבר יותר משנה והמצב שלי טוב. עוד חודש וחצי אני נוסעת לחו"ל אחרי 16 שנה שלא נסעתי ואני בלחץ שאני לא ארגיש טוב במטוס ובחו"ל ולא ארדם. מה אפשר לקחת מעכשיו שאגיע רגועה לזמן הטיסה..חשבתי על רמוטיב ..זה יכול לעזור לי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לקחת לחרדה לפני חו"ל? - תגובה
שרון לויט04/03/2013שלום לך,
כדאי שתפני לפסיכיאטר שלך, כדי שימליץ וירשום לך תרופות לטיפול בחרדה לטווח הקצר, שתוכלי לקחת למקרה שתצטרכי. רמוטיב היא תרופה לנטילה לטווח הארוך, ומתחילה להשפיע רק לאחר מספר שבועות, בדומה לציפרלקס. אני לא חושבת שיש טעם להתחיל טיפול בתרופה לטווח ארוך אם מדובר רק בהימנעות מחרדה לנסיעה קצרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מנהיגהנדיה03/03/2013
הי
יש לי רשיון מזה 18 שנה..טסט עשירי
נהגתי בהתחלה אבל לא הרבה ..ואחר כך החלפנו את הסובראו לגיב 4*4 וזה עוד הפחיד אותי יותר
כשאני יושבת לי הנהג אני רואה שזה קל ולמה אינני יכולה להתגבר על הפחד..
נהגתי לפני חודשים חרבע שעה אבל איזה פחד היה לי ..
יש תחושה שאולי אדרוס מישהוא ואולי לא תהיה לי שליטה וידע רב בכביש ..ואם אכנס ללחץ לא אדע מה לעשות
אני מאד רוצה להיות כמו כולם לנהוג ונסוע למקומות שלא כל הזמן תלויה בבעלי ובילדים שלי
אפילו חשבתי לגשת למורה נהיגה וקחת כמה שעורים..ואת המחשבה הזאת דחיתי מפחד...נתנה לי בתי לשבת מול ההגה לפני כמה זמן ובקשה שאנסה...הרגשתי כאילו אני נופלת מהר גבוה ..איזה פחד
מה הפתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מנהיגה - תגובה
שרון לויט04/03/2013היי נדיה,
אפשר בקלות להתגבר על חרדת נהיגה באמצעות טיפול קוגניטיבי התנהגותי. הטיפול כולל חשיפה בשטח, כך שהמטפל יבוא איתך לנסיעות במהלך הפגישה ויסביר לך על הפחד שלך ואיך להתמודד איתו. כדי לחזור לנהוג ללא פחד, צריך להיחשף בצורה הדרגתית בדרך כלל, ובתדירות גבוהה, לסיטואציית הנהיגה, ולעשות זאת בליווי אדם שמכיר את הבעיה ונותן לך תמיכה, עידוד וביטחון.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי זה
נאנא04/03/2013הי
מי יטפל בבעיה זו ויעזור לי..מורה נהיגה או איש מקצוע אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי זה - תגובה
שרון לויט04/03/2013מי שיכול לעזור לטפל בבעיה הוא פסיכותרפיסט העוסק בטיפול קוגניטיבי התנהגותי, ולא מורה לנהיגה. הבעיה היא לא בטכניקת הנהיגה עצמה אלא בחרדה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מירורועי02/03/2013
שלום
בן 38, סובל מחרדה וכדו'.
מטופל בלוסטרל עם תוספת מינימלית של ריספונד (לדברי הרופא זה מחזק את השפעת הלוסטרל)
כמו כן בגלל הפרעות השינה, הרופא המליץ על מירו במינון לפי הצורך.
א. מאיזה מינון זה משפיע על כמיהה למתוקים, האם גם במינון של 7.5-15 ?
ב. איזה מינון נדרש לצורך השפעה על השינה, האם גם במינונים נמוכים ?
יש המלצה ברורה בעניין?
ג. האם מירו מעלה משפיע על רמות ההורמונים (פרולקטין וכו') ?
ד. האם בלקיחת התרופה קבוע, יש צורך במעקב של בדיקות דם כלשהן ?
ה. אם אני מחליט להפסיק, האם יש צורך להפסיק בהדרגה ? באיזה אופן ? או שבכלל אפשר לקחת פעם פעמיים בשבוע או לפי הצורך מבלי קביעות ?
ו. האם הפסקת שימוש במירו יוצרת תופעות לוואי של הפרעות שינה וחרדה ועוד ?
אשמח על מענה לשאלות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירו - תגובה
ד''ר אלונה גוברמן07/03/2013שלום. לא ניתן לענות על כל השאלות בלי להכיר אותך. באוןפן כללי :מירטאזאפין היא תרופה לטיפול בדיכאון בעלת מנגנון פעולה ייחודי, השונה מזה של שאר נוגדי הדיכאון. מירטאזאפין חוסמת במוח קולטנים מסוג אלפא 2, האחראים על משוב שלילי לשחרור נוראפינפרין. חסימה של קולטנים אלו מעלה את רמות נוראפינפרין בתאי המוח. נוסף לכך, מירטאזאפין גורמת לשחרור סרוטונין, ויחד עם זאת חוסמת תתי סוגים של קולטנים לסרוטונין. בכך יורד שיעור תופעות הלוואי כגון: חרדה, חוסר שינה, בחילה, ופגיעה בתפקוד המיני, האופיניים לתרופות החוסמות את הספיגה החוזרת של סרוטונין (SSRI), בעוד נשמרת רק הפעילות נוגדת הדיכאון בקולטנים אחרים לסרוטונין אשר אינם נחסמים. למירטאזאפין יש השפעה נוגדת חרדה, אשר יכולה להיות בעלת תועלת רבה בחולי דיכאון עם הפרעת חרדה. כמו כן, מירטאזאפין משפרת את דפוסי השינה אצל חולי דיכאון. פעם ביום, לפני השינה.טווח המינון:15-45 מ"ג ביום.תחילת השפעה:תוך שעתיים. ייתכן ויחלפו 2-4 שבועות עד שההשפעה תורגש במלואה.
משך השפעה:24-48 שעות.תופעות הלוואי הנפוצות הן: ישנוניות, עלייה ברמות הכולסטרול, עצירות, יובש בפה, תיאבון מוגבר, ועלייה במשקל.לא מעלה רמת הורמונים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רע לייוסי28/02/2013
אהלן, אני בן 18 וחצי קודם כל, ושפוט רציתי לשתף ולקבל עצות. אז ככה, כמו שאמרתי אני בן 18 וחצי, עוד שבועיים מתגייס. לפני חצי שנה הכרתי את החברה הראשונה שלי, לאחר משבר נפשי מאוד קשה. האמת היא, אני אוהב אותה, באמת. האמת שעוד לא שכבנו ומאוד קשה לי עם זה, אבל ניחא. בחודשיים הראשונים בקשר, עשיתי שטויות עם בנות אחרות, סיפרתי לה את זה, היא נפרדה ממני וחזרה אלי שבוע אחרי. בתקופה שלא היינו יחד, כאב לי, היה לי מאוד רע, כאילו חרב עלי עולמי. ולאחר שהיא חזרה אלי היה לי נורא טוב, עד לפני שבוע בערך. באמת שאין לי שום סיבה להרגיש רע, או דיכאון. יש לי אחלה משפחה, אני מבוסס מאוד, חברה יפה וכו'. אבל לפעמים אני מכניס את עצמי לסרטים של אולי אני לא אוהב אותה מספיק? אולי זה לא זה באמת? למה היא אוהבת יותר ואני לא מצליח לאהוב כמוה? אני אוהב אותה בכלל? האמת שאני בן אדם מאוד קיצוני ברגשות שלו. פעם הכי בהיי ולרגע בתחתית הבור. אנחנו נמצאים המון ביחד, מבלים זמן לפני הגיוס. למשל כבר שבועיים אנחנו לא זזים אחד מהשנייה. ברור לי שיש תקופות פחות טובות בקשר, פחות אוהבים, אבל אין סיבה שארגיש כ"כ רע? אז למה לעזאזל למה הנפש שלי כזו פגומה?! גם אם לא אוהבים בכלל לא צריך להרגיש ככה. פשוט לא טוב לי. היא מדהימה, הכי מחבקת, אוהבת, דואגת. ואני פשוט לא יכול להתנתק מהמחשבות האלו. אני מאוד מנסה להגיד לעצמי, שזה תקופה, שהיינו המון ביחד וזה טבעי, לא תמיד מרגישים את ההרגשה ואת האור של האהבה, ואין מה להילחץ מזה ושהיה לי ככה רע. אבל זה לא עוזר. יכול להיות שזה מפני שאני כל היום בבית? הרי אני לא עובד, לא עושה הרבה במהלך היום, והאמת גם כשאני עושה אני לא מרגיש טוב. כל היום רע לי וכל היום אני מנסה לשכנע את עצמי שזה טבעי וזו תקופה ואין מה לעשות. לא יודע מה לעשות כבר, לא טוב לי. יש לי משקעים של חרדה מטורפת בעקבות משבר קשה שעברתי לפני 7 חודשים בערך, הייתי ממש שבור ולא באמת חייתי. יכול להיות שבגלל שלא טיפלתי בעצמי רגשית אז, זה מתנקם בי עכשיו? לא ביקשתי כלום, רק שקט נפשי ושיהיה לי טוב!! אשמח לעצות, תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רע לי - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל01/03/2013היי יוסי,
לעיתים, ההרגשה היא תוצאה של מחשבות שעוברות בראש. המחשבות שלך הן אלו שגורמות לך להרגיש רע. שים לב לשיח הפנימי שלך בינך לבין עצמך. שליטה במחשבות תאפשר לך לשפר את הרגשתך. המחשבות יכולות להיות מושפעות מהמשבר שעברת, מתפיסה העצמית שלך, מחרדות שלך ועוד. כלים של שיפור ההרגשה ושליטה במחשבות ניתן ללמוד בפסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית CBT. זהו טיפול קצר, ממוקד ומאוד יעיל. כדאי לשפר את הרגשתך לפני שתתגייס כדי להתחיל את תקופת הצבא (שהיא לא קלה) ברגל ימין ועם כוחות נפשיים מחוזקים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמידות לטיפולשאלה24/02/2013
מה ניתן לעשות כאשר הטיפול התרופתי של תרופות שונות ומגוונות עד למינון המקסימלי?והשיחות אצל מטפלים שונים מזה שנים כבר לא עוזר לחרדות ודיכאון?
כרגע רק בנזודיאזפנים משכחים ריגעית את המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמידות לטיפול - תגובה
שרון לויט25/02/2013שלום לך,
יש אנשים שתרופות נוגדות דיכאון וחרדה מועילות להם פחות מאשר לאנשים אחרים. יש להתייעץ עם הפסיכיאטר ולשאול אותו- האם ניסיתם כבר כל מה שלדעתו יכול להועיל, ואולי שווה לקבל חוות דעת רפואית נוספת.
בנוגע לטיפולים הפסיכולוגיים, צריך לשאול הרבה שאלות כדי להבין מדוע זה לא עזר לך. אולי לא טופלת בגישה שנותנת כלים מעשיים להתמודדות עם הבעיות (חרדות אפשר לפתור תוך זמן קצר עם הטיפול הנכון), אולי לא היה חיבור עם המטפלים, אולי עברת ממטפל למטפל בלי לתת לזה מספיק זמן, וכו'. בכל אופן, ממליצה מאוד לנסות טיפול קוגניטיבי התנהגותי, יש לו תוצאות טובות מאוד בטיפול בבעיות הללו. הטיפול בדיכאון עשוי להיות ארוך יותר מהטיפול בחרדה, שהוא די פשוט וקצר.
בנוסף, קיימים טיפולים כגון גרייה מגנטית למוח, וקסדה "נגד דיכאון" לשימוש ביתי. אפשר להיעזר גם ברפואה אלטרנטיבית- יש אנשים שנתרמים מכך מאוד.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס וחוסר יכולת לישוןאמא שבת24/02/2013
בני בן 25 החל ליטול ציפרלקס בעקבות ארועי פאניקה חוזרים, חרדה ודיכאון שנלווה לכך. הוא נוטל את הכדור מזה 7 ימים. 4 ימים ראשונים חצי כדור, ואח"כ שלם. מאז שהחל ליטול את הכדור השלם מתקשה להרדם ואם כבר נרדם מתעורר אחרי מספר שעות מועט. האם זו תופעה מוכרת? כמה זמן כדאי לחכות עד החלטה אם זו אינה תרופה מתאימה לו? הוא עייף, חסר מנוחה ועצבני מכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס וחוסר יכולת לישון - תגובה
שרון לויט25/02/2013שלום לך,
ידוע כי יש אנשים שציפרלקס מעורר אותם לאחר נטילתו. לאנשים כאלה הרופא בדרך כלל ממליץ ליטול את התרופה בבוקר, ולא בערב. יש לדווח על התופעה לרופא, ולבקש לעבור לנטילת בוקר של התרופה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת ויאפקס-עזרהאז22/02/2013
טופלתי בויאפקס 75 מג׳ עקב דכאון מזה 8 שנים.
נמצאת היום במקום לגמרי אחר. עומדת לפני ניתוח, ולבקשתי בעצת הפסיכיאטר ירדתי למשך שבוע ל37.5 מג׳. מאז יום שני ללא התרופה, ההרגשה הפיזית נוראית, סחרחורות, ראש כבד, קושי בתפקוד, קושי בשינה, חוסר מנוחה. מצליחה לתפקד איכשהו במשך היום, בלילה הרבה יותר קשה.
לא מוכנה לחזור לכדורים, בדיעבד מסתבר שגרמו לכל מיני תופעות קשות שרק לאחרונה הבנתי שקרו מאז לקיחתם- השמנה, סכרת , אבדן חשק מיני וכו׳
כבר מיואשת, האם התופעות תעלמנה מעצמן עם הזמן? ואם כן , אז מתי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון
אז24/02/2013בהמשך להודעה הקודמת שעדיין לא נענתה, ומקריאה ברשת, לקחתי בערב שזה הזמן הקשה ביותר, 1/2 כדור ואבן 5 מג׳, שעשה פלאים, הצלחתי לישון בלי כל תופעות. כבר לילה שני, מקווה שלא אצטרך לעשות זאת לאורך זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת ויאפקס-עזרה - תגובה
ד''ר אלונה גוברמן07/03/2013שלום ,
הפסקה של אפקסור (אפילו הדרגתית) יכולה לתת תופעות לוואי לא נעימות כולל הדברים שאת מתארת (זה אינדיבידואלי). כדי שתתייעצי עם הפסיכיאטר שלך. לציין, שכאשר מפסיקים את הטיפול התרופתי, סימפטומים של סימטומים של דיכאון וחרדה נוטים לחזור. על מנת למנוע הישנות של סימטומים מומלץ פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). במהלך CBT ניתן ללמוד כלים של שליטה שמאפשרים למנוע חזרתיות של סימפטומים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זודורםניב22/02/2013
ערב טוב,
מטופל כרגע בדפלט 750 מ"ג , וולבוטרין 150 מ"ג
הנני סובל מדיכאון וחרדות במשך חצי שנה,
בהתחלה הייתי על ציפרלקס , שגרם להרעה במצבי.
הרגשתי הכללית עדיין גרועה,
מה שכן, אני רוצה לשאול על הכדור "זודורם"
במקור הכדור מיועד לבעיות שינה.
גיליתי כשאני לוקח כדור אחד שלם.
אני מתחיל להיות יותר שמח , יותר קשוב ,שלו, אופטימי, יש לי חשק לראות ולדבר עם אנשים.
נאלץ להודות , שבלי הזודורם , לא הייתי מסוגל לכתוב את ההודעה הזאת בפורום.
הבעיה , שכמו כל הכדורים בקטגוריה הזאת, הם ממכרים , ולא מומלצים לטווח ארוך.
האם זאת ההרגשה שאני צריך לצפות לה במשך היום הודות לנוגדי הדכאון ?
האם אני סובל מחרדה שכל כך משתקת , שהכדור עצמו מסיר אותה ?
מכיוון שהמצב מאוד מתסכל אותי , כי לאחר שהשפעת הכדור הזודורם עוברת, אני "שוב נופל אל הקרשים" וזאת כבר תלות
תודה רבה
ניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זודורם - תגובה
ד''ר אלונה גוברמן07/03/2013שלום. זודורם, המיועדת לטיפול בנדודי שינה, משתייכת לקבוצה של תרופות שאינן בנזודיאזפינים ואינן בארביטוראטים. למרות השונות הכימית, היא דומה בחלק מתכונותיה הפרמקולוגיות לתרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים. זולפידם מאופיינת בזמן התחלת פעולה מהיר, ועל כן טובה לטיפול גם בקשיי הרדמות. הסיכון להשפעות מתמשכות ביום למחרת (hangover) הוא נמוך יחסית כתוצאה משימוש בזולפידם. בדומה לתרופות אחרות המיועדות לטיפול בהפרעות שינה, זולפידם עלולה לגרום להתרגלות בנטילה סדירה למשך תקופה ארוכה. כמו כן השפעותיה עלולות לפחות עם הזמן. מסיבות אלה זולפידם מיועדת לשימוש לזמן קצר (7 עד 10 ימים), ובכל מקרה לא יותר מארבע שבועות.
אני מאוד ממליצה לדבר עם פסיכיאטר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה12321/02/2013
בת 23 נשואה עם תינוק. שום דבר לא עונה על הצפיות שלי, שום דבר לא מסב לי הנאה. אני לא נהנת משום דבר שאחרים מדווחים כהנאה, לא מקלחת טובה ולא סקס, לא בית מלון ולא חופשה, לא אוכל טוב ולא מנוחה, לא הצלחה ולא אהבה אני מתוסכלת ולעיתים חושבת שאם לא הייתה לי אחריות על בני ועל חייו היה קל יותר לסיים את שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל22/02/2013שלום לך,
יש פתרונות לבעיה. אין מורך לסבול. תגיש להתיעצות עם רופא פסיכיאטר. יתכן ומדובר ההפרעה במצב הרוח. ניתן לטפל בה ולהחזיר לעצמך את שמחת החיים.
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בדיכאון והטיפול לא עוזראודליה21/02/2013
שלום,
אני מטופלת אצל פסיכולוגית קלינית מזה שנתיים ואני מרגישה על סף תהום. לכאורה נראה כי החיים שלי סבירים. הקריירה שלי בסדר אבל לא יציבה, אני לא בחובות, יש לי חברים ספורים, שום אירוע טראומטי משמעותי. אבל לא כך אני מרגישה. גדלתי אצל הורים מעוותים מבחינה נפשית. הם לא התעללו או הרביצו, אבל לתחושתי לא קיבלתי שום כלים לחיים. הם החדירו בי חוסר בטחון, וגרוע מכך, פחד. אני מרגישה נטולת יכולות וכישורים בסיסיים שרב האנשים מתייחסים אליהם באגביות מוחלטת. האינטראקציה עם אנשים מהווה עבורי טבילת אש בכל פעם מחדש. בכל מקום אליו אני מגיעה אני מצליחה לריב או להסתכסך עם מישהו, ובעיקר להרגיש מאוד לא בנוח בתוך הסביבה בה אני נמצאת. אני לא מצליחה ליצור תחושה נעימה ו/או להרגיש בנוח בעצמי.
כתוצאה מכך, אני הכי לבד שאפשר, ואני כבר בת 35. אני מרגישה שאין בחיי שום גורם תומך או מנחם, שום אדם בו אני בוטחת לחלוטין. שום דבר אינו יציב והכל חסר: חברים, זוגיות, כסף. בעבר היו לי תחביבים רבים אבל כיום הזנחתי אותם מחוסר חשק ורצון. אני כל הזמן לחוצה וחרדה, ולא מצליחה לפרק את מכלול הבעיות שמאיימות עליי ליחידות קטנות שניתן להתמודד איתן. אני לא מצליחה להרים את עצמי, כי אין שום דבר שייתן לי את הדרייב.
הפסיכולוגית אמנם עזרה לי לפתור נושאים מסוימים , אבל התחושה שלי לא השתנתה, ונראה לי שעם הגיל כל החסרונות שלי רק החמירו, מה שמעצים את החרדות, הלחץ והבעיות החברתיות. לטענת הפסיכולוגית אני יכולה להסתייע בכדורים נגד חרדה, אולם קיבלתי ממנה את הרושם שמצבי לא כך קשה וכדורים הם לא פתרון מחוייב המציאות.
ישנן פעמים שאני מרגישה שאלמלא הפחדנות שלי והידיעה שאפגע במשפחתי אין לי בשביל מה להמשיך. אני לא רוצה להרגיש כך.
האם ישנן עוד אפשרויות ושיטות טיפול? אני בעצמי לא רוצה לקחת כדורים בשל תופעות הלוואי, ואני לא יודעת מה כן לעשות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בדיכאון והטיפול לא עוזר - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל22/02/2013אודליה שלום,
יתכן ושווה לשקול עזרה תרופתית. לעיתים קרובות כדורים ממש מגבירים תחושת ביטחון, תורמים לתחושת חיוניות, משפרים מצב הרוח ותורמים לעוד דברים רבים. בנוסף, כדאי ללמוד מיומנויות לשיפור אינטרקציות חברתית. מקווה שהמטפלת שלך תוכל לסייע לך בעניין. כלים אלה ניתן לרכוש בפסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית CBT.
אל תתיאשי, מגיע לך לחיות חיים אובים, מאושרים ולהגיע למטרות שאת מעריכה כחשובות לך. נסי לעבוד על זה עם הפסיכולוגית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בדיכאון והטיפול לא עוזר
אודליה24/02/2013תודה על ההפניה, אבל לא נראה לי שאני יכולה לעשות אפילו את זה. אני בקושי מצליחה לשלם לפסיכולוגית שלא לדבר על טיפול נוסף. אני גם לא מצליחה להבין אם היא מתאימה לי או לא, אם זה התהליך הטיפולי שארוך מטבעו או שמשהו בגישה שלה כבר לא עוזר. המון אמירות כמו "את קשה עם עצמך" שאני גם שומעת בוורסיות אחרות מאותם אנשים בסביבתי הקרובה ובעיקר בעבודה שנוהגים כלפי בהתנשאות (כמובן שאם אני מפקששת במשהו זה מעמיד אותי בסכנת פיטורין ותמיד נזכר לתקופה של שוטף+10 שנים), כך שהטיפול נראה מנותק במשהו מן המציאות התובענית שאני חיה בה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוד מאוד מזדהה איתך
גלי22/02/2013לא יודעת מה לכתוב לך חוץ מזה שאני מזדהה איתך בצורה בלתי רגילה והדברים שכתבת על החיים שלך ועל תחושותייך כאילו נכתבו עלי. גם אני הייתי בטיפול פסיכולוגי ואף נטלתי כדורים במשך תקופה קצרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוד מזדהה
מזדהה23/02/2013שלום לך,
אני בן 33 וממש מזדהה עם תחושותייך, אחת לאחת, כולל מה שתיארת לגבי בית הורייך. זו הרגשה נוראה. שאתה רק רוצה להתאדות מהעולם הזה
שאתה לא ממש מאמין שיש פתרון. חרדה מכל סיטואציה חברתית שגורמת להסתגרות, (אני יודע שיש לי חרדה חברתית),
אני מטופל אצל פסיכולוג וזה מרגיש סתמי לחלוטין
שתידעי שיש עוד כמוך ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אודליה24/02/2013הי,
אני עד עכשיו מופתעת מהתגובות שלך ושל גלי. לא משנה כמה אמרו לי שאני לא היחידה שמרגישה כך, פשוט לא הצלחתי להבין. אולי בגלל שבמקום העבודה שלי כולם נראים תמיד נוצצים ומוצלחים וזה צורם כל הזמן. כתבתי את ההודעה הקודמת אחרי יום שלם של בכי. אני צריכה לעבור סוג של התמחות/השתלמות במקום העבודה, ואני פשוט משותקת מרב הלחץ. אני לא מאלה שיכולים לעבוד 24 שעות ביממה, וזה בערך מה שצריך לעשות כדי לעבור את חצי השנה הזו בשלום. והכי נורא שזה רק שלב אחד, אני לא הולכת להבטיח את מקומי או להרוויח משמעותית יותר. כל המאמץ הזה רק כדי לשרוד, וכולם משדרים לי "בקטנה"...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכירה את התחושה הזאת...
גלי24/02/2013שוב מזדהה, התחושה הזאת שלכולם קל וקליל ורק אצלי הולך קשה, עם לחץ ופחד עצום מכישלון. אולי שווה לבדוק טיפול תקופתי בכדורים נגד חרדה ודיכאון, אולי רק לתקופה שבה את יודעת שאת הולכת להיות תחת לחץ גדול מהרגיל...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמ...
מזדהה26/02/2013היי אודליה,
אני יכול להגיד לך לגבי עצמי שאני בטוח שאף אחד לא באמת יודע מה מתחולל אצלי בתוכו ובאיזה עוצמות... אולי חלק מהאנשים חושבים שאני מופנם ורגיש אבל לאף אחד אין מושג לגבי הסערה הפנימית... אני חושב שזה ככה במינונים שונים אצל עוד הרבה אנשים שעושים הצגה כלפי חוץ, למרות שאני די בטוח שאצלי זה הרבה יותר.
אגב, גם אני מרגיש כל פעם את הצורך לשרוד מכל הבחינות, ולא ממש לחיות ולהנות. כנראה שזה קשור לדיכאון בצורה כזו או אחרת.
לגבי הלחץ, זה משתק לגמרי. במצבים כאלו אני מנסה להגיד לעצמי שאנשים לא כ"כ מתמקדים בי והרגישות המוקצנת זה לעיתים פרי דמיוני ואנשים לא שמים לב לכל פרט קטן שעשוי להפריע לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס והשמנהגלי20/02/2013
שלום,
עד לפני חצי שנה לקחתי ציפרלקס 10 מ"ג למשך תקופה של חצי שנה, עקב תחושת דיכאון וחרדות. התרופה אכן עזרה לשיפור ההרגשה אך במהלך נטילתה עליתי לא פחות מ-6 קילו! (ואני בחורה רזה כך שממש ראו את העלייה הזאת במשקל). העלייה הזאת במשקל בכלל ביאסה אותי וגרמה לי להרגיש עוד יותר רע ולא משנה כמה ניסיתי לעסוק בספורט ולהקפיד על תזונה, לא רזיתי אפילו קילו כל עוד נטלתי את הכדורים. כתוצאה מכך החלטתי להפסיק את התרופה והקילוגרמים פשוט נשרו ממני מבלי שעשיתי משהו מיוחד. דיברתי עם הפסיכיאטרית על כך והיא אמרה שהיא החליטה על תרופה זו משום שזו התרופה עם הכי פחות תופעות לוואי. האם יש תרופות נגד חרדות ודיכאון שפשוט אינן גורמות להשמנה? אני מעדיפה להתמודד כבר בדרכים אחרות עם מצב רוח ירוד וחרדה מאשר לקחת שוב פעם תרופה שתגרום לי להשמין כל כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס והשמנה - תגובה
ד''ר אלונה גוברמן07/03/2013שלום. עלייה במשקל מהתרופות נוגדי דיכאון וחרדה מאוד אינדיבידואלית.
השמנה עם ציפרלקס הינה תופעת לוואי מאוד נדירה. זה יכול לקרות מסיבות שונות: שינויים מטבוליים, עלייה במצב הרוח , גורמת לעליה בתיאבון וכו'. תדברי עם רופא פסיכיאטר שלך. בנוסף, אני ממליצה גם פסיכוטרפיה קוגניטיבית התנהגותית , ולהיות במעקב אצל דיאטנית .חשוב לעשות פעילות גופנית .
בהצלחה
אשמח לענות על שאלות נוספות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה אנשיםדניאל17/02/2013
יום חמישי האחרון יצאתי עם חבר לבילוי סופש בנמל ת"א ערב הוולנטיין תוך כדי נסיעה לשם אני שותה וודקה עם רדבול בערך שתי כוסות נכנסנו למועדון היה שמח מוזיקה טובה ניגשתי לבר ושתיתי עוד שלוש ציסרים של ערק המשכתי לרקוד וחבר לוקח אותי שוב לבר ומזמין לי ציסר ווסקי זהו זה כבר שפח אותי אני זוכר רק שנשענתי על אחד השולחנות לזמן מסוים. ופה מתחיל הסיפור הגדול. הגיע מישו עד עכשיו איני זוכר מי היה האיש ישב ליידי וביקש אש אני מביא לו הוא מדליק גוינט ומציע לי לקחת שכטה מקרב את זה לפה שלי ואני מתחיל לשאוף אחת ועוד אחת ועוד אחת סהכ שלושה שאיפות חזקות . אני קם וצתחיל לקפוצ הרגשתי משהו חזק ברגליים שהם נדפקות במהירות לריצפה במשך איזה 10 דקות ואני מרגיש פיתאום טוב זוכר שהיו ליידי שתי בחורות שצחקו עליי כי לא הפסקתי לחייך בלי שום סיבה הצטלמו איתי תוך כדי שאני משתגע חברי לא שמו לב לתופעה שאי מתנהג באופן חריג מהרגיל בדכ אני שקט ויושב בצד .הרגשתי יובש בפה התחלתי להתנדנד ולהחזיק בכל חפץ שהיה לידי בשביל לא ליפול חריפות בפה וכאבי ראש עזייםםם נפלתי לריצפה . חבר לקח אותי החוצה וזה פה כבר התחלתי לבכות ואמרתי בקול אני לא רוצה למות אני רוצה לחיות הרגשתי שאני גומר עם החיים חברי ניסו לדובב אותי ואני התעקשתי שיזמינו אמבולנס (שכחתי לציין שאני בחיים לא עישנתי סמים קשים ולא ידעתי איזה סוג חומר היה בסיגריה של האיש) לאחר שעתיים התחלתי לחזור לשפיות ושאלתי אותם איפה אנחנו ביקשתי מהם שילכו לבית ושיעזבו אותי בשקט שלא ידברו בקול רם ליידי ה תוך כדי אני ממשיך להרגיש יבשששש בפה ושוב בוכה השעה 7 בבוקר יום שישי ואני מתעורר במיטה שלי בבית לא זוכר את הדרך בשבת הרגשתי נורא ואני מפחד שהרסתי לעצמי משהו במח אני מרגיש שהחשיבה שלי השתנתה לשלילית אנא מכם למבינים שבכם מה זה איך מתמודדים עם זה יהיה לי נזק בעתיד (חברי אומרים שזה יעבור אני לא רוצה ללכת לרופה ולגרום סביבי ידיעה שאני נרקומן) האם יש אפשרות להחזיר תגלגל לאחור או שכבר מאוחר מדי????? לקחתי חופש מהעבודה כי אני לא רוצה שהחברה שלי בעבודה יראו איז סימן או התנהגות מוזרה כרגע אני חש בכאבי בטן קלים וכאבי ראש חזקים היותר מפחיד זה המצב רוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה אנשים - תגובה
שרון לויט17/02/2013היי דניאל,
עירוב של שתית אלכוהול עם עישון סמים (במיוחד כשאינך רגיל לעשות זאת) יכול ליצור תופעות לוואי פיזיות מאוד לא נעימות. בדרך כלל התופעות האלה חולפות ללא נזק קבוע, אלא אם כן הכמויות היו מאוד חריגות ו/או חזרת על המעשה שוב ושוב. אתה יכול ללכת לעשות בדיקות כלליות אצל רופא משפחה כדי לוודא שהכל בסדר, קיימת אצל הרופא סודיות רפואית ואף אחד מחבריך לא צריך לדעת על הבדיקות. הסימפטומים שאתה חש עכשיו ככל הנראה קשורים לחרדה, שגם היא יכולה לגרום לתחושות לא נעימות, גופניות ונפשיות. תחושות הנובעות מחרדה הן זמניות, חולפות כאשר החרדה חולפת ואינן מזיקות לגוף כלל וכלל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רק חרדהי12/02/2013
יש לי בודאות בשנתים שלש אחרונות תופעות גופניות של דפיקות לב,חוסר שקט,נשימות חזקות וחשיבה אובססיבית על עניני בריאות (בן 45 ללא תרפות ובדיקות דם תקינות ,גם לב)
כל חצי שנה אני הולך לרופאת משפחה שממליצה על SSRI למינהם, אבל אני מתנגד,
המצב רוח מצוין ,עושה ספורט אוכל טוב ורזה - רק ענין החרדות מפריע מאוד ומתיש (מאוד מבולבל ולא מרוכז)-טיפול קוגנטיבי מאוד יקר אצל דר' דרבי וגם אני לא יתמיד כי לחוץ בעבודה (שכחתי את ענין הסטרס שלא מוסיף לחגיגה)
שאלתי העיקרית - האם יש כדור "לייט" להתחיל איתו ולבדוק שפועל רק על חרדה (לא דיכאון) - מה דעתך על רמוטיב 250 האם אפשר להתחיל איתו ולהפסיק איתו מתי שרוצים?
לפני כ-15 שנים עקב חרדה לקחתי כחצי שנה אפקסור שעשה לי רע והפסקתי לבד.
אבל כאמור אני כבר עייף מהרגשות הגופניות והנפשית (וגם חוסר בטחון שהתחיל להיות לי-לכל דבר שהיתי טוב בו) וכבר "מתכופף" ומוכן לנסות כדור אבל את הפשוט ביותר
על מה אתם ממליצים
המיואש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק חרדה - תגובה
שרון לויט12/02/2013שלום לך,
אני יכולה לומר לך שאין דבר כזה תרופה שעוזרת רק לחרדה ולא לדיכאון, מקבוצות התרופות המיועדות לשימוש ארוך טווח. רמוטיב אכן נחשבת לתרופה "קלה" יחסית, אך ככל התרופות האחרות היא גם נוגדת דיכאון. העובדה הזו אינה אמורה לשנות במאומה, שכן אנשים רבים שאינם סובלים משום צורה של דיכאון ואף אינם קרובים לזה, נוטלים את התרופות הללו.
בנוסף, ישנן תרופות נוגדות חרדה מקבוצת הבנזודיאזפינים, כגון ואבן, לוריוון ודומותיהן, שמשמשות רק להקלה בחרדה באופן זמני. התרופות האלו יכולות לגרום לתלות בשימוש לטווח ארוך. לגבי תרופה ספציפית, רק הרופא המטפל שלך יכול להמליץ לך על תרופה. אני ממליצה לפנות לפסיכיאטר בקופ"ח להתייעצות.
בנוסף, אם קשה לך לממן טיפול פסיכולוגי באופן פרטי, כדאי שתנסה לפנות למרפאה ציבורית לבריאות הנפש הקרובה לאזור מגוריך. יש מרפאות מצוינות אפילו בבתי חולים (תל השומר וכו').
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצבות וחרדהאבי נקש11/02/2013
שלום! אני בעצבות מתמשכת יושן לעתים 14 שעות ביום וגם הפרעת חרדה שתוקפת אותי פעם בשבוע לפחות מאובחן בסכיזופרניה וocd וסובל מהחרדה והעצבות והשינה נורא מטופל בגאודון 160 מ"ג ליום וציפרלקס 50 מ"ג מה לדעתכם ניתן לעשות לשינוי המצב?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצבות וחרדה - תגובה
שרון לויט11/02/2013שלום לך,
ברגשות שליליים כמו עצבות וחרדה ניתן בהחלט לטפל באמצעות טיפול פסיכולוגי, רצוי מסוג קוגניטיבי התנהגותי. מומלץ לברר פרטים לגבי טיפול כזה במרפאה הפסיכיאטרית בה אתה מטופל, ואולי אף הפסיכיאטר שלך עוסק בכך (יש פסיכיאטרים שעוסקים גם בטיפול פסיכולוגי).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מציפרלקסאופיר11/02/2013
שלום רב,
כבר למעלה משנה שאני מטופל בציפרלקס עקב תסמונת חרדה כללית. מאחר והגורמים לחרדה פסקו החלטתי להפסיק את הטיפול, אך עשיתי זאת ללא התייעצות וזאת לפני כחודש וחצי. אני מודע כי לא עשיתי את המעשה הנבון ביותר אך לא הייתי מודע לתופעות גמילה. מספר ימים לאחר ההפסקה הופיעו לי מדי פעם צמרמורות בראש שהחלו לפחות עם הזמן. הן בדרך כלל קורות בתנועה של הראש ובשינויי טמפרטורה כמו קור. עתה הצמרמורות עדיין קיימות אך קורות במקרים מעטים במהלך היום. תופעה זו לא מציקה לי כל עוד אדע שהיא אכן זמנית וחולפת.
ברצוני לדעת האם אכן תופעות הגמילה חולפות, מתי אני יכול לצפות לכך והאם בכל זאת רצוי שאראה רופא/פסיכיאטר. באופן כללי, מצבי הבריאותי והנפשי טוב ואינני זקוק לסיוע מלבד הצמרמורות.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מציפרלקס - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל14/02/2013אופיר שלום,
ראשית, תופעות גמילה אמורות לחלוף כאשר הגוף שוב יסתגל למצב בלי הכדור. זה יכול לקחת שבוע עד שבועיים. שנית, חשוב שתדע שהתרופה לא מרפא חרדות וכשמפסיקים את הנטילה התסמינים של החרדה עלולים לחזור. על למניע הישנות של החרדות מומלץ לעבור טיפול קצר של CBT (פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית) עם ביופידבק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)