מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מממאור ז27/10/2012
שנים מקבל סוג של עזרה
לרוב עצבני תשוש ועייף
בעיקר בגלל המשפחה הלא מפרגנת.
דברים לא פתורים וגם לנסוע לשבת עם מטפל לא מצליח.
מרגיש שאף אחד לא מבין אותי
ומי שכן לא באמת אכפת לו להשקיע בי...
כמו שאני נשחקתי עם הזמן בלעזור לאחרים
כל אחד והצרות שלו ):* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני ממש מזדהה איתך
גלעד27/10/2012אני ממש מזדהה איתך ,
אותן התופעות ואותו המצב אני מרגיש כיום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם הפה המסריח
מאור ז27/10/2012אני כל כך פוגע באנשים..
הלוואי שהייתי לפעמים סותם תפה או מדבר אחרת
וגלעד - תודה על ההזדהות, אני לא לבד לפחות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש אבל ממש אותם התסמינים
גלעד27/10/2012יש לי ארבעה ילדים קטנים ואשה מקסימה אבל ה"היציאות" וניבול הפה שלאחריו אני מיד מביע חרטה ,לא עוברים כבר שנים ,
העייפות , השוני בהתנהגות והעצבנות.
לפעמים התחושה היא קשה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר חשקלי27/10/2012
שלום, 9 שנים לפחות אני מטופלת בכדורים ,בשילוב פסיכולוגים.
איך ייתכן שהמצב לא משתפר מבחינתי??? הגוף התרגל כבר לתרופות ולא מגיב? כל הזמן נטלתי פאקסט ,ובשנה האחרונה אני נוטלת וייפאקס 150 מ"ג.
יש לי מצבי רוח משתנים, אני תמיד לחוצה, עצבנית, ממורמרת, מיואשת.
וזה עוד עם טיפול וכדורים.
האם באמת אצליח להשתנות אי פעם??????????אני בת 32 ויש לי בן , בן2.2
חשבתי שאחרי שאלד ישתנו לי החיים לטובה, והילד ימלא אותי, אך לא כך הדבר לצערי...
אשמח לעידוד/תגובה/הזדהות...
תודה
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר חשק - תגובה
שרון לויט29/10/2012היי לי,
לאנשים מסוימים תרופות מסוימות לא עוזרות מספיק, ולכן יש להיות בקשר קבוע עם הפסיכיאטר ולהיות "עם היד על הדופק", מאחר שקיימות כל מיני תרופות נוגדות דיכאון, ואין סיבה שלא לנסות משהו אחר אם התרופה הספציפית לא עוזרת לך. לעיתים מדובר בשילוב של תרופות ולא בתרופה אחת. בנוסף, לא ציינת באיזו גישה טיפולית את מטופלת בטיפול הפסיכולוגי. קיימות כל מיני גישות טיפוליות, וכשהולכים לטיפול צריך לפחות רמה מינימלית של היכרות איתן, כדי לדעת מה מתאים לך. לא כדאי פשוט "ללכת לפסיכולוג" ולסמוך עליו שיעזור לך. אני אישית ממליצה על טיפול קוגניטיבי התנהגותי, שיכול לתת לך כלים מעשיים, התנהגותיים וקוגניטיביים (מחשבתיים), שיעזרו לך לשפר את מצבך ולהרגיש טוב יותר תוך תקופה קצרה יחסית (כמובן שהזמן תלוי גם במצבך). בכל אופן, אין סיבה להתייאש.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעמלות בשיטת פאולההדר26/10/2012
איך התעמלות בשיטת פאולה יכולה לעזור לטפל בחרדה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעמלות בשיטת פאולה - תגובה
שרון לויט26/10/2012היי הדר,
כל פעילות גופנית שעשויה לשפר את הבריאות יכולה לעזור גם לטיפול בחרדה. ראשית, כשהבריאות הפיזית משתפרת, גם הבריאות הנפשית משתפרת. בנוסף לכך, השיטה כוללת תרגילי נשימה נכונה והרפיה של הגוף, שפעמים רבות משולבים בטיפול בחרדה. כמובן שבטיפול בחרדה יש לשלב טכניקות קוגניטיביות והתנהגותיות נוספות.
שבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון לאחר לידהMOM25/10/2012
שלום
אני בת 34 שנה אחרי לידה שניה
לאחרונה התגברו אצלי כל מיני תופעות שגרמו לי לחשוב שאולי זה כתוצאה מדיכאון לאחר לידה .
אני עצבנית ,יש לי התפרצויות זעם אני לא שולטת בעצמי
התקפי בכי (לדוגמא מיאוש שאני לא מצליחה להאכיל את הילד)
אני עליתי במשקל (אוכלת ללא שליטה)
כל הזמן מרגישה עייפות
אולי יש עוד תופעות שאני לא שמה לב אליהן
האם זה דיכאון לאחר לידה
אם כן למי פונים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון לאחר לידה - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל25/10/2012שלום לך,
כדי להבין אם באמת מדובר בדיכאון אחרי לידה נדרש אבחון מקצועי ומעמיק. אני ממליצה שתפני להתיעצות עם רופא פסיכיאטר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לקבל המלצה על רופא באיזור שפלה
MOM25/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לקבל המלצה על רופא באיזור שפלה - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל25/10/2012כדאי שתבררי בקופת חולים. במגזר הציבורי את יכולה לפנות לרופא דרך הקופה או לפנות למרפאה לבריאות הנפש ששייכת לאזור מגורים שלך. באופן פרטי את יכולה לפנות לרופא שהוא מנהל מחלקה או פרופסור ולקבל החזר כספי על הביקור דרך קופת החולים (בתנאי שיש לך ביטוח משלים ושלא ניצלת התיעצות אצל רופא אחר כי מגיע רק שלוש פעמים בשנה).
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בחרדותסיוון25/10/2012
שלום רב
לפני ארבע חודשים התחלית לקבל התקפי חרדה ומאז כל יום אני מלווה בתחושת פחד ואי נוחות, מועקה חרדות וכו'...
הרופאה נתנה לי כדור אלפרליד 0.25 שאם ייתקוף אותי התקף.
אתמול הייתי אצל פסיכאטר אשר המליץ לי להתחיל בטיפול של ציפרלקס
השאלה שלי היא עם עד אשר הציפרלקס יתחיל לפעול אני יכול להמשיך לקחת חצי כדור בלילה ובבוקר של אלפרליד 0.25 ?
האם זה ממכר
אציין שנאי לא לוקחת את זה תקופה ארוכה
אולי שבוע
בנוסף עד עכשיו טיפלתי טיפול CBT האם כדאי להפסיק ולחכות עד לתקופה שהכודרים יתחילו להשפיע ?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בחרדות - תגובה
שרון לויט25/10/2012היי סיוון,
איני רופאה, אך מהיכרותי עם הנושא לא נראה לי שתהיה בעיה לקחת את שתי התרופות במקביל. אנא התייעצי עם הפסיכיאטר שלך בנושא, בכל אופן. ולשאלתך, אכן מדובר בתרופה ממכרת שבדרך כלל לא מומלץ לקחת אותה לתקופה ארוכה. הגוף מפתח תלות וכן הסבילות לתרופה עולה.
בנוסף, אני לא רואה שום סיבה לדחות את טיפול ה- CBT עד לתקופה שבה הטיפול התרופתי יתחיל להשפיע. ה- CBT יכול לקדם אותך בכל מקרה, גם עם טיפול תרופתי וגם בלעדיו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זה יכול להיות חרדהעומרי25/10/2012
שלום,
אני בן 35, ואני חושב שאני סובל מחרדה, אולם אני לא בטוח בכך בכלל.
הסיפור שלי הוא כזה:
לפניי 5 שנים התחילו לי קשיי נשימה, עשיתי בדיקות רפואיות והכל היה תקין, התופעה נמשכה כמה חודשים ובסוף חלפה. אולם מאז אני סולד מבדיקות רפואיות, וכל מה שקשור בזה גורם לי לתחושות לא נעימות, ולכן אני נמנע, מלעשות בדיקות (פרט לבדיקות דם שאני עושה פעם בשנה).
לפני חודשיים התחילו לי שוב קשיי נשימה, עם תחושות מוזרות בחזה. לא כאב, משהו כמו רעידות או קפיצות פנימיות כאלו איפה שהלב, עם דופק חזק שאני מרגיש בכל הגוף (חשוב לציין לא דופק מהיר). עשיתי שוב בדיקות רפואיות (א.ק.ג ארגומטריה, צילום חזה תפקודי ריאות, ובדיקה רפואית כללית) שיצאו תקינות, אני מפחד לעשות עוד בדיקות.
קשיי הנשימה מתבטאים בכך שאני מרגיש שמשהו תקוע לי בגרון או בחזה (במרכז) וכאילו מפריע לי לנשום. כמו כן לעתים אני מרגיש תחושה שכאילו נתקעת לי הנשימה העמוקה ואני צריך לקחת עוד אחת אחריה. זה מציק לי כל היום, אני בטוח שיש לי בעיה בלב ואני חושב על זה תמיד.
אני מנסה טכניקות כמו מדיטציה וגם פעילות גופנית (זה תמיד היה). קשיי הנשימה תמיד קיימים, גם בפעילות גופנית וגם במנוחה. יש ימים שאני מרגיש אותם יותר ויש ימים שאני לא מרגיש אותם בכלל.
האם מה שאני מתאר מוכר לכן כחרדה או סימפטומים של חרדה?
למה אני חרד? אני מחזיק במשרה טובה, יש לי חיים טובים, ולא ברור לי בכלל את הסיבה שזה יקרה לי. לא הייתה לי טראומת ילדות או משהו כזה. סה"כ בחור רגיל עם
חיים רגילים ומהנים.
מה עושים?
איך מטפלים בזה?
איך יוצאים מזה?
:(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה יכול להיות חרדה - תגובה
שרון לויט25/10/2012היי עומרי,
יכול להיות שהסימפטום שאתה מתאר נובע מחרדה או מנשימה לא נכונה. לגבי השאלה ממה יכולה לנבוע החרדה, התשובה נמצאת בשאלה עצמה: אתה טוען שהמחשבה על בעיית לב או בעיה פיזית כלשהי שעדיין לא נתגלתה ממשיכה להטריד אותך, וככזו היא גורמת לחרדה (יש לשים לב שחרדה ופחד הם מושגים זהים). הפרעות חרדה רבות נגרמות מפרשנות לא נכונה או מוגזמת של סימפטומים פיזיים, מה שמעלה את רמת החרדה וגורם לעלייה בתופעות הפיזיות הלא רצויות (או להופעה של תחושות גופניות נוספות). הן, בתורן, מזינות עוד את החרדה וכך נוצר מעין "מעגל שלילי". כדאי לנסות להיעזר בטיפול קוגניטיבי התנהגותי, שכן אם הסימפטום אכן נובע מחרדה הוא יפחת ויחלוף עם הזמן, ככל שהטיפול יתקדם. בכל מקרה, כדאי לפנות לטיפול כזה, מאחר שגם אם מדובר בבעיה פיזית אמיתית, המחשבה עליה מטרידה אותך, ככל הנראה בצורה מוגזמת (חושב על בעיית לב שכנראה לא קיימת).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ושאלה
עומרי25/10/2012הבעיה היא שאני תמיד חושב שהבדיקות שעשו לי לא מספיקות, ואולי לא עלו על
משהו...
בכל מקרה מה שגם רציתי לדעת הוא, האם הסימפטומים שאני מתאר כגון קוצר נשימה
שנמשך הרבה זמן וקפיצות בחזה יכולים להיות סימפטומים של חרדה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ושאלה - תגובה
שרון לויט25/10/2012היי עומרי,
הסימפטומים האלה יכולים להיות סימפטומים של חרדה, אך רק רופא שבדק אותך יכול לאשר זאת.
בדרך כלל, המחשבה שתיארת נפוצה אצל אנשים הסובלים מחרדות לגבי מצבם הבריאותי. אפשר לעבוד על המחשבה הזו ולתקן אותה באמצעות שימוש בטכניקות קוגניטיביות והתנהגותיות, כך שהיא לא תפריע יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
עומרי25/10/2012למה בכלל זה מופיע, כלומר החרדות.
הרי לא היה שום דבר לא תקין בחיים שלי לפני שזה הופיע, ולא היה שום דבר
שהפריע לי.
זו בעיה כימית במוח? איזה משהו שהגוף לא מייצר? מערכת עצבים בעייתית?
או משהו אחר?
סליחה על החפירה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה - תגובה
שרון לויט25/10/2012מאחר שפסיכולוגיה היא לא מדע מדויק, אי אפשר לדעת בדיוק מדוע זה קורה אצל כל אחד. באופן כללי, קיימת רגישות לחרדה אצל חלק מהאנשים, שהיא בחלקה גנטית ובחלקה תוצאה של למידה במהלך החיים, מן הסביבה הקרובה ואירועי חיים. מתוך הלמידה הזו מתפתחות אמונות כגון: "אני חייב להיות בשליטה כל הזמן", "אסור שמשהו ישתבש" וכדומה, המגבירות את הסיכון לפתח הפרעת חרדה. כאשר משהו בלתי צפוי קורה, או אירוע שאין לנו שליטה עליו (כגון סימפטומים פיזיים), האדם החושש לאבד שליטה במצב מגיב בחרדה גבוהה יחסית, שיכולה להזין את עצמה כפי שהסברתי בתגובה הקודמת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת טרוזודיל ביחד עם מירומאיה24/10/2012
הרופאה המטפלת בקשה ממני לאחרונה לקחת כדור של מירו 30 MG , ביחד עם כדור הטרוזידיל שאני נוטלת(100MG) , האם זה מקובל ? , יש לציין שאני נוטלת גם כדורי קלונקס 5. 0.MG פעמיים ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת טרוזודיל ביחד עם מירו - תגובה
ד''ר אלונה גוברמן06/11/2012שלום. ניתן לטול 3 תרופות( לאחר בדיקה והמלצה של פסיכיאטר המטפל). תרופות יכולות לגרום לישנוניות יותר . כדי לקחת תרופות במינונים קטנים ולהיות במעקב של פסיכיאטר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה!!!חיה23/10/2012
הי,אני בת 28 בגיל 11 עברתי התעללות מינית משהו מהמשפחה, ולפני שנתיים סיימתי קשר של 3 שנים בהם שנתיים וחצי הייתי שם יקב איומים וכפייה,זה היה נורא פשוט חייתי ע"י שלט מרחוק,למזלי לא הסכמתי לגור עימו יחד...כיום יש לי סיוטים ופחדים בכי בלילות,ושוהה המון בים לבדי בוכה וכותבת אשא עברתי בחיי,קורעת את הדפים ומשליכה אותם לים,אולי כך הזכרונות ימחקו, אך לצערי ממש לא...... כיום אני מטופלת ע"י פסיכולוגית מדהימה,ליאת פרי לרר וג"כ ע"י פסיכיאטרית אשר המליצה חי על הכדור TOPAMAX איני יודעת אם כדאי להתחיל בטיפול...*האם יש תופעות לוואי*האם אפשר להפסיק מהן בקלות*מה ההשלכות*האם הסביבה שמים לב על הפנים או ההתנהגות על לקיחת כדור פסיכיאטרי... תודה מראש על התשובות!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה!!! - תגובה
שרון לויט23/10/2012היי חיה,
התווית "כדור פסיכיאטרי" גורמת לחרדה אצל חלק מהאנשים, אך הסיבה היא סטיגמטית ולא מבוססת על עובדות אובייקטיביות. תופתעי אולי לדעת שאחוזים יחסית גבוהים מהאנשים בסביבתך נוטלים תרופות הנחשבות ל"תרופות פסיכיאטריות". בוודאי אינך יכולה לומר מי נוטל תרופה ומי לא, ואיזו תרופה הוא נוטל. לגבי תופעת הלוואי, הפסקת תרופה וכו', אני מציעה להתייעץ עם הפסיכיאטרית שלך. אל תתביישי לשאול אותה את כל השאלות שמטרידות אותך ולנהל איתה שיחה מעמיקה ככל שתרצי. מכל מקום, לא מדובר בתופעות לוואי חמורות או בהשלכות חמורות של הפסקת התרופה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחוןחסוי22/10/2012
אני בת15 ומכיתה ז בערך אני מרגישה דיכאון זה התחיל סתם ככה בלי סיבה הגיונית הייתי בוכה כל הזמן הפסקתי להתעניין בספורט שאז היה חשטב לי מאוד התאבון פחת והייתי צריכה לישון יותר ועדיין הייתי עייפה אבל בשלב מסוים זה פשוט עבר כאילו לא היה זכר.. בכיתה ח זה חזר לתקופה מסוימת ועבר וגם בט אבל עכשיו שאני בכיתה י זה קצת שונה... יש לי סיבות שומדבר שאני עושה לא הולך לי טוב תמיד אני מרגישה שאני עושה הכול לא טוב ואני תמיד רק מפריעה הצב החברתי שלי לא כל כך טוב ובקיצור החיים בזבל..ביום הראשון להרגשה הזאת כמעט לא התפוצצתי בבכי בשיעור אבל החזקתי את עצמי אבל פתאום התחילו הכאבים הראש שלי שרף היו לי דקירות בידים הם קפאו ולא יכולתי להזיז אותם נפתח לי בור בעצמות והתקפלה לי הבטן ואז אחרי שעתיים ארוכות מאוד זה נגמר, נגמרו הכאבים אבל תחושת הריקנות רק גברה בעבר היו לי תחושות אובדניות אבל אני מבינה כבר עם ההתבגרות שלי שזה לא פיתרון...הייתי חותכת ורידים אבל גם זה לא פיתרון...אני לא רוצה ללכת לפסיכולוגים או טיפולים בבקשה תגידו לי אם ישלי או אין לי דיכאון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון - תגובה
שרון לויט23/10/2012שלום לך,
לא ניתן לאבחן בצורה כזאת דרך האינטרנט. הדרך היחידה לעשות זאת היא על ידי פגישה פנים אל פנים עם איש מקצוע. את יכולה להתחיל ביועצת ביה"ס, שתספק לך תמיכה ואוזן קשבת ולאחר מכן תפנה אותך למי שצריך. לצורך העניין, האבחנה הספציפית אינה חשובה כל כך, מה שחשוב הוא שאת סובלת מאוד ואין ספק שאת זקוקה לעזרה. ייתכן שטיפולים קודמים לא עזרו לך משום שהגישה הטיפולית לא התאימה לך. אני ממליצה מאוד לקרוא על טיפול קוגניטיבי התנהגותי, ובאופן כללי לקבל מידע על גישות טיפוליות שונות. לא כל פסיכולוג/ מטפל הוא אותו דבר, וצריך לפנות למישהו שעובד בגישה שמדברת אלייך (וכמובן, שיהיה לך חיבור ברמה האישית איתו). בנוסף, את יכולה לגשת לרופא המשפחה שלך, וניתן כמובן להיעזר גם בער"ן ובסה"ר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת...
חסוי23/10/2012תקשיבי, אני לא רוצה ללכת ליועצת בבצפר כי אני לא רוצה לגלות להורים ולא רוצה שאפחד ידע עלזה..האם יש דרך שאני יכולה לשנות משהו לא לפתור לגמרי לפחות להקל קצת על הכאב אני מתשגעת..! אני לא רוצה טיפול ואני לא מתכוונת ללכת לספר לאפחד בעולם הזה על הבעיות שלי בבקשה תתני לי דרכים להקל על הכאב הזה כי הוא בלתי נסבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת... - תגובה
שרון לויט24/10/2012שלום לך,
אני יכולה לתת לך עצות כמו עיסוק בפעילות גופנית, להקיף את עצמך בפעילויות אהובות, אנשים אהובים, לישון טוב בלילה, תזונה נכונה וכו'. טכניקות כאלה עשויות להקל באופן חלקי את הסבל. עם זאת, עם כל הרצון הטוב, נשמע שאת סובלת מאוד ושהבעיה שלך לא פשוטה. אין מנוס מלפנות לעזרה; אם לא תפני הבעיה תישאר כפי שהיתה או תחמיר. יש גם סיכוי מסוים שהמצב ישתפר עם הזמן באופן ספונטני, מאחר שאצל אנשים מסוימים הבעיות חריפות יותר בגיל ההתבגרות, מעצם טבעו הבעייתי.
באופן כללי, חשבי מה חשוב יותר: שאף אחד לא יידע על הבעיה, או שהסבל שלך יפחת באופן משמעותי. בנוסף לכל, חשוב לפנות לרופא על מנת לבצע בדיקות כלליות ואולי לגלות סיבות רפואיות לבעיה שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה..
חסוי24/10/2012אז קודם כל רציתי להודות לך על זה שאת עונה במהירות על כל הודעה שלי..אני יודעת ששאלתי כבר הרבה שאלות אבל נשארה ל עוד שאלה אחת קטנה אם תוכלי לענות לי עליה אני אשמח..
אז את הצעת לעסוק בספורט הבעיה היא שכשאני עושה ספורט אני מרגישה שאני צריכה להקיא וזה מאוד מקשה על הפעיולת לגבי מזון בריא אני צריכה להכריח את עצמי כל ביס קטן לקחת ואחריו באה תחושת קיא ואני צריכה להכריח את עצמי לא ללכת להקיא והתחושה נשארת למשך כל היום לגבי שעות שינה אני הולכת לישון מוקדם אבל הבכי בלילות מפריע לי ולוקח לי שעות להירגע ולהירדם ככה שגם זה לא כל כך אפשרי לגבי אנשין קרובים אין לי כמעט חברות וגם אלו שיש הם צבועות אין לי אפחד והמשפחה לא עוזרת כי אני לא מתכוונת לספר...
יש דרכים נוספות להקל על הכאב או שפשוט צריך לסבול ככה עד שזה מפסיק?
תודה רבה על המסירות את עושה עבודת קודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה.. - תגובה
שרון לויט24/10/2012אני מציעה לבדוק את התופעות הללו אצל רופא משפחה (שאולי יפנה אותך גם לגסטרואנטרולוג). התופעות האלה לא צריכות להתרחש, ייתכן שיש להן סיבה רפואית וחבל לא לטפל בה. בינתיים, אפשר לנסות לעשות פעילות גופנית מתונה יותר, כמו יוגה, פילאטיס, עיצוב וכו'. לגבי כל סימפטום, חבל לסבול סתם ולא לטפל. יש פתרון לכל דבר, ובייחוד בגילאים צעירים.
שמחתי לעזור, אשמח לענות על שאלות נוספות ושיהיה בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון בלי מצב רוח רע?גליה21/10/2012
בשנה וקצת האחרונה אני סובלת מאיבוד עניין הדרגתי בדברים סביבי, ועכשיו אני כבר לא מסוגלת לעשותם. אני לא מסוגלת לעשות דברים שאנשים אחרים עושים כמו למשל לשמוע מוזיקה, לקרוא ספרים, לראות סרטים/טלוויזיה, ללמוד משהו חדש וכו' מסיבות שונות (לא מעניין אותי כבר, לא מהנה, לא יכולה לסבול את הרעש, לא מצליחה להתרכז יותר מעשר דקות...). אפילו משיחות עם אנשים אני לא נהנית כמו שצריך כי אני מרגישה שאין לי על מה לדבר איתם או שהם מפסיקים לעניין אותי ומתחילים לעייף מהר מאוד.
השינה שלי השתנתה - אני קמה מוקדם מאוד לפנות בוקר ולא מצליחה להירדם אחרי זה, ולפעמים אני מתעוררת כמה פעמים במהלך הלילה. בשלושת השבועות האחרונים אני גם ישנה יחסית מוקדם, אבל לא לפני שמונה בערב.
אני גם מרגישה שהחשיבה שלי מאוד מבולבלת ופעמים רבות אני פשוט לא מבינה על מה אני חושבת, ולא מבינה למה אני חושבת ככה וזה לא הגיוני. הכל כל כך לא מאורגן וסבוך בתוך המוח שלי, כאילו יש לי "רעש" של מחשבות שאני לא מצליחה להבין.
המצב כמעט אינו מורגש בבוקר בשעות בהן אני מתפקדת, אבל בערב, בחופשות ובסופי שבוע אני נוטה להתייפח בבכי בביתי כי אני לא מסוגלת לעשות שום דבר. אני מרגישה נכה מנטלית, שאני לא מסוגלת להתעניין במשהו ואם יש לי עניין הוא אובד מאוד מהר.
לא העלתי בדעתי בכלל שמדובר בדיכאון עד שמישהו התקשר אלי והציע את הרעיון. אמרתי לו שלא יכול להיות שזה דיכאון כי אין לי מצב רוח רע בכלל. אני שמחה כשקורה משהו משמח וצוחקת כשיש משהו מצחיק. בשעות התפקוד של הבוקר אני נוטה להיות אפילו עליזה יותר מחבריי ומכריי. עם זאת, אני לא נהנית מדברים שקורים סביבי.
מה הדבר הזה יכול להיות? לשלול את הרעיון החדש שמדובר בדיכאון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
גליה21/10/2012אציין גם שבכל ערב מופיעות אצלי מחשבות אובדניות עם תוכניות מתוכננות לביצוע כי הרי מה הטעם בלחיות אם אני לא מסוגלת לעשות שום דבר (גם שעות התפקוד הן לא פיקניק) ולא נהנית משום דבר. הימים נראים כל כך ארוכים ואינסופיים ועדיף לי לגמור עם זה וזהו.
אני אומרת לעצמי שאבצע את התוכניות שלי לפני עלות השחר, כשאקום בשעות ה"רגילות" שלי, אבל אז אני מרגישה די בסדר בבוקר ומחליטה לא לבצע. אחר כך בערב אני מתחרטת שלא עשיתי את זה וזה מעגל שאין לו סוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון בלי מצב רוח רע? - תגובה
שרון לויט21/10/2012היי גליה,
על מנת לאבחן דיכאון, יש להיפגש עם איש מקצוע לשיחה מעמיקה. במיוחד מומלץ לפנות לאיש מקצוע במידה שקיימות מחשבות אבדניות. באופן כללי, ייתכן דיכאון בלי מצב רוח רע. לפי הקריטריונים לאבחון דיכאון, "חייבים להופיע חמישה או יותר מהסימפטומים המתוארים במשך שבועיים רצופים, כאשר לפחות אחד מהם הוא מצב רוח ירוד או חוסר עניין והנאה". כלומר, חוסר עניין והנאה יכול להיות הקריטריון הנחוץ לאבחון דיכאון גם ללא מצב רוח רע. נתקלתי במקרים בהם האדם חווה קהות רגשית כתוצאה מדיכאון, באופן שגרם לחוסר חוויה רגשית כלשהי. שוב, מומלץ לפנות לטיפול פסיכיאטרי ופסיכולוגי על מנת לקבל אבחון מדויק ולטפל בבעיה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזדהה
טל29/10/2012אני מזדהה איתך,
גם עלי עברה תקופה כזו....
בנוסף נוצרה אצלי קהות רגשית שאני לא מצליחה להשתחרר ממנה
והיא כל פעם מחדש מביאה אותי לפינות חשוכות....
האם אפשר לטפל בקהות רגשית????
אני מרגישה אובדת עצות,
הלכתי לפסיכולוג אבל זה לא בשבילי הטיפול הזה.
האם ישנם טיפולים אחרים שאני יכולה ללכת אליהם כדי לטפל בבעייה???
אשמח לקבל תשובה כי אני כבר לא יודעת מה לעשות עם עצמי,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזדהה - תגובה
שרון לויט29/10/2012היי טל,
את יכולה לנסות טיפול פסיכיאטרי. הטיפול התרופתי יכול לעזור לך לחוות רגשות ולפיכך להחליש את הקהות הרגשית. בנוסף, לא ברור לאיזה סוג טיפול הלכת, אך בפסיכולוגיה יש כל מיני גישות טיפוליות. בהחלט ניתן למצוא מענה ארוך טווח בטיפול קוגניטיבי התנהגותי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שרון!
טל29/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות פסיכיאטריות עושות קהות רגשית
ל17/11/2012הרבה פעמים דווקא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות פסיכיאטריות עושות קהות רגשית - תגובה
שרון לויט18/11/2012תרופות נגד דיכאון וחרדה אינן גורמות לקהות רגשית. תרופות נגד חרדה לטווח הקצר
(כמו ואבן) יכולות לטשטש קצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול התנהגותירויטל20/10/2012
תוך כמה טיפולים ניתן להיפטר מטיקים או שיפור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול התנהגותי - תגובה
שרון לויט20/10/2012שלום לך,
בעזרת טיפול התנהגותי ניתן בחלק מהמקרים להשיג שיפור בטיקים, אך בדרך כלל לא להתגבר עליהם לחלוטין, מאחר שמדובר בבעיה נוירולוגית. לגבי מספר הטיפולים, זה משתנה מאדם ואדם ואי אפשר לדעת בוודאות. ממוצע של פגישות בטיפול CBT הוא בדרך כלל 12 פגישות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני בדיכאון?אנונימית20/10/2012
אני בת 14. לפני שנה החלו מחשבות שליליות להתוות בראשי. לא קרה דבר מיוחד, לא טראומה או אירוע נורא. פשוט התחלתי לתהות מה משמעות החיים? האם שיניתי משהו בעולם עקב קיומי? מה ישתנה אם לא אהיה?
בחודשים האחרונים התחלתי לקבל התקפי פאניקה בעקבות ג'וקים (לפני שנתיים התחלתי לפחד מהם אבל זה התגבר). אני לא מצליחה לנשום, יש לי בחילה, אני מדמיינת גוקים בודדים הולכים על הקירות אשר נעלמים לאחר שיפשוף עיניים, ולפעמים אני לא מרגישה את הכפיים- דבר שגורם להתמוטטותי על הקרקע. הסימפטומים הצטברו בהדרגה, ובהתקף האחרון והנורא ביותר ההורים שלי סופסוף השתכנעו שמדובר הפובייה והפסיקו לצחוק עליי. מאז הפחד כמעט ונעלם כאילו לא היה.
בנוסף בחודשים האחרונים המחשבות האובדניות מציפות אותי והמחשבה שאין אדם שבאמת מבין אותי בעולם מכלה אותי. אני יושבת מול המחשב ופתאום מתחילה לבכות חצי שעה- שעה ללא כל סיבה. אני עצובה כל הזמן, בעבר היו לי עקרונות שנראים חסרי משמעות עבורי (ציונים, תלמידאות), אני עייפה כל הזמן, אני מרגישה אשמה על כל דבר, אני מרגישה שאין תקווה ויש לי מחשבות אובדניות רבות.
אני יודעת שכדאי שאלך ליעוץ אבל אני לא יכולה לשתף את ההורים שלי. הם יצחקו עליי ויקראו לי חולת נפש כמו שיהיה עם הג'וקים. הבעיה היא שהפחד שיש לי דיכאון לא מטופל ושזה רק יחמיר ממש מכלה אותי. מה לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני בדיכאון? - תגובה
שרון לויט20/10/2012שלום לך,
בהחלט ייתכן שאת סובלת מדיכאון ומהפרעת חרדה, אך לא ניתן לאבחן בצורה כזו דרך האינטרנט. עלייך לפנות לאיש מקצוע לאבחון וטיפול. את יכולה לפנות ליועצת בית הספר שלך גם ללא ידיעת הורייך, על מנת לקבל תמיכה וייעוץ, ובמקרה הצורך, הפניה לטיפול. ייתכן שאם היועצת תסביר להוריך את הצורך שלך בטיפול, הם לא יגיבו בצורה בוטה ומכוערת שכזו. לגבי פנייה ישירה להוריך, חשבי מה עדיף: שילעגו לך במשך תקופת מה, ולאחר מכן תקבלי את הטיפול המגיע לך, או שלא יידעו ומצבך ימשיך להידרדר. בנוסף, אני מאוד ממליצה להיעזר בקו הסיוע של ער"ן (1201) ובצ'אט של סה"ר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על תרופהדנה20/10/2012
אני בת 29 ואני נימצאת במצב של מתח דאגות עצבנות ודיכאון בחודש וחצי האחרון .עקב פרידה מחבר . ורציתי לדעת למשך איזה תקופה אפשר לקחת את התרופה קלמנרבין ? אני נוטלת 4 כדורים ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על תרופה
דנה20/10/2012אני מחכה לתשובה . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על תרופה - תגובה
ד''ר אלונה גוברמן06/11/2012שלום. ניתן לקחת קלמנברין אך בעקבות שתרופה גורמת לישנוניות להזהר בנהיגה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לריחוף כמו שיכור שאלה אישיתמשה20/10/2012
אני יודע שיש כדורים אמרו לי אבל אני לא רוצה להתחיל איתם .את יודעת איזה תופעות גמילה יש לך אחרי זה .פעם לקחת במיקרא כדורים כאלה .החוכמה לא להכניס אנשים למעגל אזה אלה לנסות להוציא אותם .כל המדינה יכולה לקחת כדורים .ויש מין תופעה כזאת שאם אין לך כלום בבדיקות אז מיד אומרים לך שאתה בחרדה ודיכאון ותיקח מיד כדורים וזה פשוט וקל אבל זה לא נותן מענה זה עושה אותך זומביי .תנסי כדורים בישביל הספורט ניראה אותך אחרי שבוע ובמידה ותרצי להפסיק ואי ואי מה שיעבור עליך ואז את לא תגידי לאנשים שיש כדורים .את פשוט רושמת את זה כאילו זה אקמול.הרופאים פשוט חכמים אם רואים דלקת בגרון אם גיבורים שעלו על הבעיה נותנים לך אנטיביוטיקה פששש כל הכבוד .אבל ניראה אותם עוזרים לאנשים כמוני ולא הורסים לו את הגוף והנשמה בכדורים פסיכוטים שהיא אפשר להיגמל מאם בחיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לריחוף כמו שיכור שאלה אישית - תגובה
שרון לויט20/10/2012היי משה,
שילוב טיפול תרופתי במקביל לטיפול הפסיכולוגי הוא נתון לבחירתך ואינו הכרחי. הטיפול הפסיכולוגי הוא, לדעתי, משמעותי יותר, מאחר שהוא יכול לפתור את הבעיה ולא רק להפחית את הסימפטומים למשך התקופה בה נוטלים את התרופה. טיפול פסיכולוגי בגישה קוגניטיבית התנהגותית יכול לתת לך כלים מאוד פרקטיים ומאוד יעילים.
בנוסף, קיימים סוגים שונים של תרופות לטיפול בדיכאון וחרדה, השונים זה מזה. תרופות שמשמשות להקלה זמנית של חרדה, כגון תרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים (למשל ואבן, לוריוון, קלונקס וכו') הן תרופות ממכרות, שבתולעות הלוואי שלהן נכללת רדימות. כאשר משתמשים בתרופות מהוג הזה, צריך לקחת בחשבון שיש להן פוטנציאל ממכר, ולכן בדרך כלל עדיף להשתמש בהן לתקופה קצרה, או לא לעיתים קרובות ורק בעת הצורך. בניגוד לכך, תרופות המשמשות לטיפול הן בדיכאון והן בחרדה לטווח הארוך, כמו תרופות ממשפחת ה- SSRIs וה- SNRIs, אינן ממכרות, ותופעות הלוואי שלהן חולפות בדרך כלל אחרי תקופה קצרה של הסתגלות לתרופה. בנוסף, לא נמצא כי הן מזיקות לגוף בנטילה למשך תקופות ארוכות. בכל אופן, מומלץ לקבל מידע יותר מדויק ומקיף לגבי תרופות שונות, ורצוי ישירות מפסיכיאטר. ניתן לפנות להתייעצות עם פסיכיאטר גם אם תסרב ליטול טיפול תרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת ריחוף כמו שיכורמשה20/10/2012
עשיתי את כל הבדיקות והכול תקין ואני מרגיש מרחף כאילו לא על הקרקע הרופא טוען שזה חרדה ודיכאון .אני כבר שנה כך ולא יודע מתי אני יחזור לעצמי אם בכלל.אני כבר ממש בפחד שזה ימשיך כל החיים .זה כולל חולשה .עייפות. נימול. כאבי ראש ובטן.ואני אחרי כל הבדיקות .מה אתם יכולים לומר לי על התחושות שלי.ניבדקתי גם אצל נרולוג בכיר מאוד בהדסה עין כרם שאמר לי שאין לי שום מחלה ושזה חרדה ודיכאון ואמר שאני לא במצב של לקחת כדורים ושזה יעבור כמו שזה בא .האם מוכר לכם התופעות שאני מרגיש מה אתם יכולים לומר לי שיכול לעזור .אולי ספורט לעשות כושר מה מה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת ריחוף כמו שיכור - תגובה
שרון לויט20/10/2012היי משה,
התחושות שאתה מתאר יכולות בהחלט להיות קשורות בחרדה, על אחת כמה וכמה אם רופא שבדק אותך אומר לך זאת. התופעות הללו מופיעות אצל אנשים רבים הסובלים מחרדה, וחלקן גם אצל הסובלים מדיכאון. החדשות הטובות הן שבהחלט יש טיפול לתופעות הללו. אתה יכול לפנות לפסיכיאטר, שירשום לך טיפול תרופתי וכן יפנה אותך לטיפול קוגניטיבי התנהגותי, שיעזור לך להתמודד עם הבעיות ולפתור אותן בטווח הארוך.
שבת שלום,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
גלית22/11/2012לי גם היתה תופעה כזאת שהתחזקה במקומות גדולים כמו קניון או סופר . אצלי זה חלק ממכלול בעיות שונות שכולם היו קשורים לחרדה ודיכאון ותרופות עזרו לי. רק צריך סבלנות איתן. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)