מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני לוקח צ'יפרלקס ופריזיום כבר שנהאריק23/01/2013
אני מרגיש שבשנה הזאת אני יותר עייף מבד"כ. אני בן 28, ומעולם לא הרגשתי כל כך עייף. האם זה יכול להיות חלק מתופעות הלוואי?
(הפריזיום הוא תחליף ללניטין שלקחתי בחצי השנה הראשונה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לוקח צ'יפרלקס ופריזיום כבר שנה - תגובה
ד''ר אלונה גוברמן24/01/2013שלום. לא ציינת מתי אתה נוטל את הטיפול? אני ממליצה להעביר את כל הטיפול לשעות הערב. יכול להיות שצריך להתאים את הטיפול : להוריד, להחליף או להוסיף.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהככה אני עושה
אריק24/01/2013חצי כדור פריזיום בבוקר, חצי בערב, וחצי צפרלקס בצהרים. הבנתי שזה מינון נמוך.
שאלה נוספת ברשותך, האם ריטלין והתרופות הללו יפריעו אחת לשניה? אני רוצה להתחיל לקחת ריטלין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון קשהנחמה לנגפלד22/01/2013
אני בדיכאון קשה שש שנים. נוטלת סרוקוול מירו וציפרלקס.אני בת 55 החיים שלי ממש גהנום. שום טיפול תרופתי אינו עוזר.ניסיתי גם ECT וכלום אינו עוזר.מצבי ממש קשה. כולם התנתקו ממני , גם המשפחה .גם מצבי הגופני ירוד.מי יוכל לעזור לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון קשה - תגובה
שרון לויט22/01/2013היי נחמה,
אם טיפולים תרופתיים לא עזרו לך, ניתן לנסות גם שיטות אחרות. קודם כל, טיפול פסיכולוגי, בייחוד בגישה קוגניטיבית התנהגותית, יכול להועיל מאוד. בנוסף, אם תטפלי במצבך הגופני ותשפרי אותו (עד כמה שאפשר), גם הדיכאון עשוי להשתפר. כמובן שיותר קשה להרגיש טוב נפשית כשלא מרגישים טוב פיזית. כדאי גם להפעיל את עצמך כמה שיותר- לעסוק בפעילויות מהנות, להצטרף לחוגים, ללכת להרצאות או כל דבר אחר שמדבר אלייך. קשה להרגיש טוב כאשר יושבים בחוסר מעש ומחכים שהתרופות ישפיעו. הפעילות שלנו משפיעה מאוד על ההרגשה הטובה. ניתן גם לפנות לטיפול בתזונה- שיפור התזונה עשוי לשפר את הבריאות הפיזית והנפשית כאחד.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס ומירואפרת21/01/2013
אני מטופלת כבר שבעה חודשים בעקבות התקפי חרדה בציפלקס שהועלה בהדרגה למינון של 20 מ"ג כל בוקר (אני במינון זה כבר 3 חודשים) ובמירו 30 מ"ג כל ערב. במקביל אני בטיפול פסיכולוגי דינמי שעה בשבוע. אני חשה כל הזמן שאני מותשת מעייפות, העיניים כל הזמן נפוחות והדיכאון לא לגמרי נעלם: אני קמה כל בוקר עם תחושת מועקה כבדה ויש ימים שהדיכאון מתגבר ומקשה עלי את התפקוד היומיומי. שאלותי הן: איזה מהתרופות הנ"ל היא הגורמת לעייפות שאני מרגישה כל היום? ומכיוון שאני עדיין סובלת מדיכאון, האם יש מקום להחליף התרופות ואם כן, לאיזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס ומירו - תגובה
שרון לויט21/01/2013היי אפרת,
העייפות יכולה לנבוע מכל אחת משתי התרופות, אולי מהשילוב של שתיהן. מירו נחשבת לתרופה מאוד מרדימה ומעייפת, ולכן נוטלים אותה בדרך כלל בערב. הציפרלקס יכול גם הוא לעייף, אך בדרך כלל פחות ממירו. ייתכן שיש מקום להעביר גם את התרופה הזו לשעות הערב. אני ממליצה להתייעץ עם הפסיכיאטר שלך לגבי כל תחושה שלך וכל שינוי תרופתי שאת שוקלת. הוא יוכל להתאים לך את הטיפול בצורה הטובה ביותר, ולהמליץ לך על תרופות ספציפיות. ייתכן מאוד שיש מקום לשינוי בטיפול התרופתי.
בנוסף, ניתן להיעזר בטיפולים נוספים, כגון טיפול קוגניטיבי התנהגותי. טיפול זה יכול להעלים את תופעת התקפי החרדה לחלוטין ותוך זמן קצר, כאשר ייתכן מאוד שבשיטות אחרות תהיי מטופלת גם שנים. גם מבחינת הדיכאון, הטיפול יכול לסייע מאוד. ספציפית לדיכאון קיימים גם טיפולים יעילים נוספים, כגון גרייה מגנטית למוח ואף קסדה לשימוש ביתי. מומלץ מאוד להיעזר גם בפעילות גופנית, ובאופן כללי להיות פעילה יותר ולעסוק בפעילויות מהנות ומספקות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת חתונה של בתי.. אני בחרדות..melodi20/01/2013
אני בחרדות.. כבר כחודשיים לקראת חתונתה של בתי, בשבוע הבא: נעזרתי בפסיכיאטר שיעץ על ציפאלקס.. אך , עבור חצי כדור, התופעות היו כל כך חזקות .. שלא יכולתי לשאת זאת: הפסקתי. קבלתי סרנדה..- אותו דבר. בסוף : לאחרונה, Maronil רק בערב... לוקחת אפילו חצי.. ומרגישה מטושטשת.. ועם דופק מואץ. הפסקתי. לאחרונה לא ישנתי 2 לילות ברציפות.. מה יכול לעזור לי? חצי קלונקס.. סימפטומאטי..[מדי פעם] עוזר.. האם ללילה אוכל לשלב אסיוול.. גם להרפיית השרירים .. שלאחרונה.. חשתי בהם כואבים ותפוסים?
בתודה מראש, M.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת חתונה של בתי.. אני בחרדות.. - תגובה
שרון לויט20/01/2013שלום לך,
התרופות מקבוצת ה- SSRIs, כמו ציפרלקס וסרנדה, מורגשות מבחינת השפעתן החיובית רק לאחר מספר שבועות. מה שחשים לפני כן, אלו תופעות הלוואי של התרופות. מאחר שחתונתה של בתך בעוד שבוע, התרופות הללו אינן רלוונטיות עבורך. גם מרוניל, למרות שהוא מקבוצת תרופות אחרת, משפיע לטובה באופן משמעותי רק לאחר מספר שבועות. התרופות שיותר מתאימות למצב כזה הן מקבוצת הבנזודיאזפינים. אסיוול (ואליום) היא תרופה מאוד חזקה ומרדימה, ויש תרופות רבות מהקבוצה הזו שניתן לנסות לפניה. אני מציעה להתייעץ עם הרופא/ה שלך (רצוי פסיכיאטר) כדי שיעזור לך למצוא את התרופה המתאימה לך ביותר. בנוגע ללילה, יש גם תרופות מיוחדות לשינה. יש לזכור שכל הנ"ל משמשות לנטילה בטווח הקצר, ולא מומלץ לקחת אותן יותר משבועיים רצוף, מאחר שהן יכולות לגרום לתלות. בנוסף, ניתן לנסות תמציות טבעיות כמו רסקיו, רגיעון וכו', שאינן גורמות לתלות וללא צורך במרשם רופא. חשוב מאוד לזכור, שאין מה להיבהל מהחרדה עצמה ומהסימפטומים הפיזיים שלה. הם אינם גורמים נזק לגוף בשום צורה (אם אין לך עבר של בעיות לב). בדרך כלל הסימפטומים האלה חולפים כאשר החרדה חולפת.
בברכת מזל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהטום17/01/2013
האם יש סיבות פיזילוגיות לחרדה ?
האם הפרעה הורמונלית כזו או אחרת יכולה לגרום לחרדה ?
בעיה בבלוטת האדרנל/יותרת המוח ?
איך שוללים חרדה על רקע פיזיולוגי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל18/01/2013שלום לך,
מומלץ לעשות בדיקה של תפקוד של בלוטת התריס. יתר פעילות של בלוטת התריס גורמת לחרדה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם בלוטת התריס תקינה
yuval19/01/2013זה שולל בעיה פיזולוגית שגורמת לחרדה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם בלוטת התריס תקינה - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל19/01/2013אכן כן. אם בלוטת התריס תקינה אפשר לשלול סיבות גופניות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידותאשקלונית12/01/2013
לפני שלושה חודשים התחלתי לסבול מדיכאון שלווה בחרדות שלווו ברעידות
בקשיי נשימה קיבלתי ציפארלקס שלא עזר גם במינון 20מג כעת אני מקבלת
ויאפקס 150 מג שעוזר מצב הרוח והתפקוד השתפרו אבל הרעידות בידיים ממשיכות ובהמלצת הפסיכאטרית אני לוקחת כבר יותר מחודש חצי כדור לוריון למה עדיין יש לי רעידות? האם התמכרתי ללורין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידות - תגובה
שרון לויט12/01/2013שלום לך,
לא ברור לי הקשר בין רעידות לבין התמכרות ללוריוון. ייתכן מאוד שאת ממשיכה לרעוד מאחר שהחרדה עדיין לא נעלמה לגמרי. רעידות נובעות פעמים רבות מחרדה, ויש לזכור שתופעות גופניות שנובעות מחרדה אינן מסוכנות, אינן מזיקות ואין מה לחשוש מהן כלל.
לגבי התמכרות ללוריוון, זוהי אכן תרופה שגורמת לפיתוח תלות. לכן, בדרך כלל מומלץ לקחת אותה רק בעת הצורך ולא באופן קבוע, ולעיתים רחוקות ככל האפשר. שמעתי רופאים שטענו שבמינון כה נמוך, הסיכון לפיתוח תלות הוא נמוך יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוכונדריה ?רועי12/01/2013
תמיד הייתי מודע למחלות ושומר על אורח חיים בריא אבל זה אף פעם לא הפריע לי במהלך החיים או גרם לי להגדיר את עצמי היפוכונדר...
לפני שבועיים בערך שמעתי הרצאה בנוגע למחלת הכלבת, הבנתי שזאת מחלה סופנית שברגע שאתה מבין שנדבקת ומופיעים הסימפטומים - גורלך נחרץ ואי אפשר להינצל.
יש לי כלב שאני ממש קשור אליו, כל היום הוא מלקק אותי, ישן איתי על על אותה מיטה, אני משחק איתו אז יוצא שהוא נושך אותי לפעמים וכו'.. ולמרות שהכלב מחוסן, והסיכוי שהוא ידבק במחלה הוא קלוש.. בתת מודע שלי אני יודע שהוא בריאה אבל אני עדיין חושש שמה למרות החיסון הוא ידבק במחלה - וידביק אותי, בלי שאני אדע אפילו.
אני יודע שהכל בראש, אבל הנושא הזה עדיין מפריע לי מאוד בשבועיים האחרונים.. לא יודע איך לצאת מזה אשמח לעזרה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוכונדריה ? - תגובה
שרון לויט12/01/2013היי רועי,
היפוכונדר הוא אדם שבטוח שהוא חולה במחלה או מחלות, למרות שממצאים רפואיים מפריכים זאת. למרות הממצאים, הוא סבור כי הרופאים החמיצו את אבחנתו האמיתית וכי הוא סובל ממחלה שהרופאים לא הצליחו לגלות. לפי התיאור שלך, לא נשמע שזו הבעיה. ייתכן מאוד שמדובר במחשבה טורדנית. משבות טורדניות מתאפיינות פעמים רבות בפחד מהתרחשות לא הגיונית, שהאדם הסובל יודע שהיא אינה הגיונית, אך המחשבה חוזרת על עצמה שוב ושוב ואינה מקשיבה ל"קול ההיגיון". אל המחשבה יכולות להתלוות פעולות, שתפקידן למנוע את ההתרחשות הלא רצויה- כמו, למשל, התרחקות מהכלב, רחיצתו וכו' (אך לא חובה שהמחשבה תלווה בפעולות). אם המחשבה ממנה אתה סובל אכן מתאימה להגדרה של מחשבה טורדנית (אולי כדאי לפנות להתייעצות עם מטפל כדי לקבוע זאת בוודאות), אין טעם לנסות "לענות" לה בהיגיון. בטיפול קוגניטיבי התנהגותי נהוג להציף את המחשבה, כלומר לחשוב אותה בכוונה ולחוות את הפחד שמתלווה אליה. בסופו של דבר, המוח "מתעייף" מהמחשבה, קולט את חוסר ההיגיון שבה, והחרדה חולפת מעצמה. כדי להעצים את ההצפה, כדאי להתקרב יותר לכלב, לא להימנע ממנו ולבלות איתו כמה שיותר. בתחילה זה מפחיד יותר, אך עם הזמן והתרגול החרדה פוחתת מעצמה, וכן מידת האמונה במחשבה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץאן10/01/2013
שלום,
בת 32, דיכאון זה משהו שליווה אותי שנים, אולי מאז ומעולם, בשנים האחרונות אני מנסה למצוא טיפול מתאים, אני מתפקדת- עובדת ולומדת, פשוט מחפשת דרך להרגיש קצת יותר טוב.
בעבר לקחתי ציפרילקס במשך שנה וקצת, הפסקתי כי עליתי מאוד במשקל (משהו כמו 20 קילו) וממילא התרופה לא ממש עזרה לי, קצת הקהתה את העוקץ אבל זהו,
אחרי ההתנסות הזו ניסיתי למצוא משהו טבעי שיעזור לי, אני לוקחת כמוסות של רדיולה פעמיים ביום + כמוסה של אומגה 3 פעם אחת ביום.
גם זה לא ממש עוזר אבל ...
רציתי לשאול האם אפשר לשלב איתן גם רגיעון של הדס ואם לא, מה יותר יעיל, רגיעון או רדיולה?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות הן לרוב לא הפתרון לדיכאון
חיפאית 1910/01/2013אם יש לך דיכאון נפשי כמה שנים, אני מציעה לך לשאול את עצמך קודם ממה הוא נובע, אילו דברים משפיעים עליך ותורמים להמשך הדיכאון, כי אף אחד לא מכיר אותך טוב יותר משאת את עצמך. אז את מוזמנת לכתוב לי מה הגורמים ואני יכולה להביא לך עצה וכי אני אדם דכאוני בעצמי ומבינה איך זה מרגיש ומה יכול לשפר איכשהוא.
יש לך בן זוג? בן זוג שאוהב באמת ודואג זאת אחת התרופות הטובות ביותר שיש לדיכאון, או שאת פשוט צריכה לעבור למקום אחר אם האנשים סביבך מגעילים אליך, שמעתי שבקיבוצים האנשים יותר אכפתיים יותר ומאוחדים יותר אבל זה רק שמועות בשבילי, לא בדקתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות הן לרוב לא הפתרון לדיכאון - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל11/01/2013שלום לך,
לפי מה שאת מתארת את סובלת מסיבאון כבר תקופה ארוכה מאוד. האם ניסית טיפולים לא תרופתיים כגון פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית CBT, גרייה מגנטית למוח TMS? במהלך CBT תלמדי כלים לשמירת אורך חיים בריא ומאוזן וכלים נוספים שיעזרו לך להתגבר על דיכאון בטווך המיידי ולמנוע העשנות דל ההפרעה בעתיד.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה..אור08/01/2013
אני בת 23 ויש לי חרדות בתקופה האחרונה שמתבטאות בגוף בשיעול יתר היום כבר יותר קל נשימות עמוקות בשעת לחץ חוסר בכניסת אוויר אין לי חשק ללכת למקומות חדשים או להנות או ליסוע מחוץ לעיר מהחשש שיקרה לי משהו בגוף או שיהיה מצב של היסטריה שאני לא אוכל להמודד איתו. או לצאת לבד מהבית (זה רק בחודש וחצי האחרונים) אני מטופלת אצל פסיכולוגית ומההתחלה היא המלצה לי להפגש עם פסיכיאטר כדי למנוע ממני סבל של חרדה ולהקל היא טוענת שאפשר להמשיך גם בלי רק זה יקח זמן וחבל על הסבל שלי אך אני לא מעוניינת לקחת תרופות לאחר שנה וחצי החלטתי ללכת לפסיכיאטרית היא המליצה לעבוד בשיטת הטיפול הקוגנטיבי התנהגותי ולאחר פגישה ראשונה לא נתנה כדורים אלא רצתה לראות תוצאות של בדקות דם. אך עדין לא הלכתי אליה עם תוצאות בבדיקות יצא שחסר לי B12 וחומצה פולית האם זה יכול להשפיע על החרדות והדיכאון הקל? והאם ע"י הטיפול הפסיכולוגי אפשר למנוע את החרדות גם ללא לקיחת כדורים? והאם הטיפול הקוגנטבי למרות שנעשה עם המון סבל ופחד האם הוא עוזר ולטווח ארוך? כי בכל יציאה מהבית אני עדיין פוחדת אני יכולה לצאת רק זה יהיה מלווה בהמון פחד.. בבקשה כבר דיי מיואשת רוצה את חיי בחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה.. - תגובה
שרון לויט08/01/2013היי אור,
אני מאוד מסכימה עם צורת העבודה של הפסיכיאטרית שלך. בדרך כלל מומלץ לברר בתחילה לגבי גורמים פיזיים שיכולים להשפיע על מצב הרוח ועל הבעיה, והגורמים שציינת בהחלט עשויים להשפיע. בנוסף, הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי אכן אמור לעזור ולטווח ארוך, וניתן לפתור את הבעיה גם ללא תרופות. דווקא ההתמודדות פנים אל פנים עם הפחד היא זו שבסופו של דבר, עם עבודה נכונה, גורמת לו לקטון בהדרגה עד להיעלמותו. ההימנעות מדברים מפחידים, והניסיונות החוזרים ונשנים לברוח מן הפחד ולהירגע בכוח, הם אלה שמשמרים את הבעיה וגורמים לה להמשיך ולהתקיים. יש הרבה חומר בנושא זה באינטרנט, כולל מאמרים באתר הזה (ואחד שאני כתבתי על טיפול בהתקפי חרדה). אני מציעה לך לקרוא את החומר, כדי להבין טוב יותר את דרך הטיפול, ואיך זה עובד.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה..
אור08/01/2013תודה רבה על התגובה זה נתן קצת אור על המצב קראתי את המאמר שכתבת כאילו הוא נכתב עליי אך יש לי שאלה האם אני יכולה לדעתך לעשות את זה עם המטפלת הקיימת? שהכיוון שלה זה יותר טיפול רגיל מהשורש כי עבר עלי קצת הרבה בחיי בעיקר חיי התא המשפחתי וחוסר יציבותו.. האם זה יכול להיות ביחד? ואיך אני יודעת אם היא למדה את זה איך זה אמור להיות רשום בהתמחויות שלה או שזה התמחות בפני עצמה מצטערת על הבורות אני לא יודעת איך זה הולך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה.. - תגובה
שרון לויט08/01/2013היי אור,
המטפלת שלך תוכל לטפל בך בטיפול קוגניטיבי התנהגותי רק אם היא עברה הכשרה ספציפית בטיפול זה. את יכולה לשאול אותה אם היא עברה הכשרה כזו, ואילו תעודות יש לה המעידות על כך. בדרך כלל, מטפלים המציעים קודם כל טיפול דינמי (בייחוד עבור בעיות הניתנות לפתרון בקלות יחסית תוך שימוש בטכניקות פשוטות של CBT), הם מטפלים שזוהי הגישה הטיפולית העיקרית שלהם, אשר בה הם מאמינים יותר מכל. לדעתי ולתחושתי, עדיף לפנות למטפל ש- CBT הנה האוריינטציה (הגישה) הטיפולית העיקרית בה הוא עוסק. מנסיוני, מטפלים שרואים לנגד עיניהם בראש ובראשונה את הטכניקות הקוגניטיביות וההתנהגותיות כטכניקות הטיפול היעילות ביותר עבור חרדות, בדרך כלל גם יעבירו אותן למטופל בצורה הטובה ביותר, ולא ינסו לשלב גישות אחרות שאולי אינן רלוונטיות. לכן, כדאי לברר עם המטפלת שלך האם קיימת הכשרה בתחום ה- CBT ומהי, ועד כמה היא נותנת מקום לגישה הזו כגישת עבודה עיקרית.
בנוסף, בניגוד למה שרבים נוהגים לחשוב, ה"פתרון מהשורש" של הגישה הדימית הוא שנוי במחלוקת, שכן לא הוכח במחקרים כיעיל. המטפלים בגישה הקוגניטיבת התנהגותית טוענים ששורש הבעיה הם הרגלי החשיבה (האמונות) והרגלי ההתנהגות הלא טובים, ואם משנים אותם, הרי שהבעיה נפתרה מן השורש. ההבנה היכן הדפוסים הללו אולי נלמדו בעבר, היא כשלעצמה אינה מספיקה כדי לעשות את השינוי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דכאון אחרי צבאאיתי07/01/2013
אז כך אני בן 22.
השתחררתי לפני כשנה ו4.מאז השחרור ולמרות שאני עובד ולומד. אני כל הזמן חושב על האפשרות שהייתה לי לחזור לצבא (לקבע).
רצו שאני אתן תשובה אחרי יום ונתתי תשובה אחרי 10 ימים.
עקב כך ולמרות שביקשתי סליחה לא הסכימו לקבל אותי.מאז עברו שבעה חודשים וכל הזמן אני חושב על זה שפספסתי את ההזדמנות להיכנס למשהו שכל כך אהבתי,אסביר:
מאז השחרור אני כל הזמן חושב על הצבא כל שעה אפילו בעבודה או בלימודים זה מתבטא בבכי במחשבות אפילו כשאני רואה חייל במדים אני חושב על זה. הבעיה שאם הזמן זה רק הולך ומתעצם מה זה יעבור אי פעם המחשבות יעברו או משהו יעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון אחרי צבא - תגובה
שרון לויט08/01/2013היי איתי,
אם התופעה רק הולכת ומחמירה, כדאי לשקול פנייה לעזרה מקצועית. כנראה שקיימות אצלך מחשבות בעייתיות, שמעכבות אותך מלהמשיך הלאה. כדאי לפנות לאיש מקצוע (רצוי מתחום הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי) ולדבר איתו על המחשבות שיש לך לגבי הצבא, והרגשות שמתעוררים כתוצאה מהמחשבות הללו. הטיפול יכול לעזור בעיבוד האירוע וכל מה שהתעורר אצלך בעקבותיו, בהתגברות עליו ובהמשך בחייך כפי שאתה רוצה שיהיו. בנוסף, אם מצב הרוח רע רוב הזמן, ניתן לפנות לרופא כדי לתאם טיפול תרופתי שיעזור לשפרו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבינה אותך
חיפאית 1910/01/2013שמע גם אני יש לי פטיש לדברים צבאיים ונשקים. וגם אני הייתי בבאסה כשאמרו לי שאני לא יכולה להיות בקרבי וגם באסה אחרי שהעיפו אותי מהצבא...
אבל זה בסדר, אם אתה אוהב דברים מלחמתיים אני מציעה לך להירשם למועדון של מטווחים או למועדון פיינטבול או איירסופט או לך לעבוד במשטרה שזה יכול להיות תחליף לא רע. יש לא מעט תפקידים אחרים מלאי אקשן שבהם אתה יכול להוכיח את עצמך. או שקודם תעשה שירות לאומי כדי לקבל את הזכאות של חייל משוחרר אם לא הביאו לך.
עזוב את הצבא שלא רוצה אותך, אל תתן לדבר כזה להקשות לך על החיים, וגם תהיי אופטימי, מסגרת צבאית זה דבר מעצבן מאד וזה לא הכל בחיים, ומה הטעם לשרת ממשלה משוגעת כמו שלנו. ותאמין לי הגאווה להיות בצבא כלשהוא היא לרוב גאוות אשליה, מלחמות זה דבר רע ואין מה להיתגאות בלהיות חלק מהם, לא משנה כמה הנשק, המדים והטכנולוגיה יפים.
כולנו תושבי כדור הארץ ואנחנו לא צריכים באמת להיתחלק לעמים הנלחמים זה בזה מכל מיני סיבות דביליות, חיי אדם לא שווים זאת במיוחד לא בשביל כבוד של עם אחר. פיסת אדמה או דת. ההבנה של עד כמה שזה חמור עזרה לי להיתגבר על הצבא ומקווה שגם תעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברקים ורעמיםשירה07/01/2013
אני שירה ואני עוד מעט בת 11 . מאז גיל 3 פחדתי מברקים ורעמים . בעיקר מברקים . כשיש ברקים , אני מתחילה לצרוח ולכסוס ציפורניים ולפעמים לבכות . אין לי מושג אם זה קשור , אבל פעם אחת , אבא שלי היה בחו"ל , ורק אמא שלי הייתה אתנו , (אני אקצר) , אז היה ליל ברקים ורעמים , והתעוררתי באמצע הלילה , ורציתי ללכת לישון איתה , (אני גרה בבית פרטי ובין החדר שלי לחדר של ההורים שלי יש גשר ויש לנו אזעקה בבית) , אז נכנסתי לחדר שלה ופתאום נדלקה אזעקה והיא ואחותי התעוררו והלכתי לישון עם אמא שלי בסוף. בלילה הבא , שגם בו התעוררתי מהגשם , לא רציתי שהאזעקה תפעל , אז כל הלילה ישבתי על הגשר וקראתי לאמא שלי אבל היא לא שמעה אותי בגלל הגשם , בשלב מסוים התחלתי לבכות , והיא שמעה אותי ולקחה אותי לישון איתה . מאז , כל פעם שיש ברקים ורעמים , אני מתחילה לבכות , לכסוס ציפורניים , ומתחילה לצרוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברקים ורעמים - תגובה
שרון לויט08/01/2013היי שירה,
כדי לטפל בפוביה מרעמים וברקים ניתן להיעזר בטיפול קוגניטיבי התנהגותי. זהו טיפול קצר מועד וממוקד בבעיה, וניתן לפתור זאת תוך זמן קצר באמצעות שימוש בטכניקות פשוטות ויעילות. בקשי מההורים שלך שיחפשו יחד איתך חומר בנושא, וכן מטפל/ת מתאימ/ה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץורדית05/01/2013
בתי סובלת מחרדת מטופלת ע"י פסיכולוגית לא מוכנה לקחת תרופות זה קרה לה פעם או פעמים במשך ההריון כשבתה היתה חולה והיא נכנסה לחרדה ואמרה שמתחשק לה למות מאז היא חזרה לעצמה ממשיכה לעבוד לתפקד כאמא, בשל הלחץ של הפסיכולוגית היא הפסיקה את הטיפול ובעלה מאיים עליה שאם היא לא תיקח תרופה הוא יאשפז אותה בכפיה השאלה שלי היא האם הוא יכול לאשפז אותה באישור של הפסיכאטר שהיתה אצלו בגלל האיום החד פעמי שלה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל05/01/2013ורדית שלום,
אין לך סיבה לדאוג. אישור של פסיכיאטר מטפל לא מספיק כדי לאשפז אדם בכפיה. על מנת לעשות זאת נדרש אישור של פסיכיאטר מחוזי. הדבר אינו פשוט, ישנם כללים וחוקים כדי שהוא יחתום על אשפוז כפוי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה הרגעת אותי
ורדית06/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד נוראישירה04/01/2013
אני עוד מעט כבר בת 12. יש לי פחד נוראי להיות לבד אז יש תמיד משהו כשאני חוזרת מבית הספר . כשאני עם אנשים אז פחות מפחיד לי . שלחו אותי לפסיכולוגית והיא אמרה שאסור להשאיר אותי לבד . אני חושבת שאולי יש סיבה שזה ככה : כשהייתי קטנה , בערך בת 8 , אימא שלי ממש כעסה עליי והיא הלכה דקה להביא את אחותי מבית הספר ואני נשארתי לבד . כשהיא הלכה , אז רדפתי אחריה ובטעות נעלתי את עצמי מחוץ לבית . חיכיתי שם דקות ארוכות וצרחתי כאילו משהו רוצה לחתוך אותי , בכיתי וצרחתי התחלתי להרביץ לרצפה . מאז אותו היום , אני נרדמת מאוחר , ואני לא מסוגלת להירדם אם בני משפחתי כבר נרדמו . אני מאמינה ברוחות רפאים ומפלצות , אני יודעת שזה מטומטם אבל אף אחד לא הוכיח שזה לא קיים , יש לי פחד נוראי שיפרצו לנו הביתה , למרות שהסבירו לי כבר שיש לנו אזעקה ואף אחד לא יכול להיכנס. אני מתגוררת בבית פרטי די גדול , ואני פוחדת להיות לבד בקומה מסוימת , אני רוצה לדעת אם יש לכם מושג מה זה .
בברכה ,
לינוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד נוראי - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל04/01/2013היי לינוי,
לפי מה שאת מתארת נראה שמדובר בחרדות. בטיפול הפסיכולוגי את אמורה ללמוד כלים שיעזרו לך להתמודד עם החרדות שלך. אני מקווה שפסיכולוגית המטפלת שלך עוזרת לך בנושא זה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העזרה
שירה05/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודע מה יש לי??עזרה דחופה ..רום03/01/2013
שלום לכם אני בן 25 ועברתי טריפ רע לפני כחצי שנה ומאז יש לי כל מיני הרגשות מוזרות.אני מרגיש בבוקר סוג של ניתוק כזה ומרגיש לא נעים ולא נוח.כמו בסרט איימה כזה למשך שעתיים שלוש.ואחרי זה אני ניהיה עייף.!היה לי את זה לעיתים קרובות ועכשיו יש לי את זה לעיתים רחוקות.ונגיד שאני קם מהשינה .העולם לא מרגיש לי נחמד כמו שהוא היה קודם ואני מרגיש בתוך עצמי רוב היום.!יש לי סוג של לחץ בראש.הייתי אצל פסיכיאטר והוא טוען שאני במצב של חרדה בינונית ודיכאון קל. ונתן לי רמוטיב 250 פעמיים ביום.עבר חודש ויש שיפור ממש קל.ואני יודע את זה כי קמתי היום משנת הצהריים ושוב הרגשתי לא ערני כזה והעניים שורפות ומצב נפשי ממש רע.!אני כבר לא יודע מה לעשות.אני הייתי הבנאדם הכי שמח בעולם.השתבשו לי החיים.!יש לכם איזה עצה לתת לי ?? כי אני אישית לא בטראומה מימה שהיה לי כי שחכתי מיזה וכנראה הנפש נשארה פצועה.!איך אני מעביר את זה מימני?אני סובל רק מהתסמינים כי אין שום סיבה לחרדה הזאת..!תודה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודע מה יש לי??עזרה דחופה .. - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל04/01/2013שלום לך,
אני ממליצה על םסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית CBT עם ביופידבק. זהו טיפול קצר, ממוקד ומאוד יעלי בהתמודדות עם תסמיני החרדה. במהלך הטיפול תוכל ללמוד כלים של שליטה שיעזרו לך להתגבר. בנוסף, יתכן וכדאי לבדוק את לטיפול תרופתי.
בברכה,
ד״ר אירנה נתנאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דה פרסונליזציה.הניתוק עבר אבל..מייק31/12/2012
שלום וערב טוב.אני בן 23 מאובחן אם הפרעה דה פרסונליזציה.וככל הנראה הניתוק עבר אבל אני עדיין רואה את התמונה כמו בזכוכית מגדלת שטוחה וכאילו אני מסתכל על עצמי מהצד כמו סוג של מראה כזאת..!השאלה שלי היא כזאת.אם הניתוק עבר יש סיכוי שגם הראיה המוזרה הזאת שכבר שברה לי לנפש לרסיסים תעבור??זה פשוט סיוט אבל אני אומר תודה שחזרתי למציאות :-)))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דה פרסונליזציה.הניתוק עבר אבל.. - תגובה
שרון לויט31/12/2012היי מייק,
אם הסימפטום אכן נובע מבעיית הניתוק, יש סיכוי גדול שהוא יחלוף. ייתכן שהבעיה פחתה אך לא חלפה לגמרי, שהרי אתה חווה עדיין את הסימפטום הזה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך..
מייק01/01/2013תודה .זה חיזק אותי עוד יותר.!!אני מקווה שכל מי שיש לו את זה שיעבור לו במהרה .זה דבר נורא.!אבל אסור להתייאש זה עובר.!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)