פורום חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון + התאבדות
    מודאגת בת 17
    20/10/2012

היי .
    חבר שלי בן 17 רצה להתאבד שלשום כי פגעתי בו באמצעות בגידה ( אני כמובן מתחרטת על זה ), אבל מנעתי ממנו בסופו של דבר,נורא , הוא גם חרט את השם שלי על החזה שלו. כעסתי עליו בהתחלה.הוא פגוע ברמות שאי אפשר לתאר ,אמרתי לו אם הוא יעשה לעצמו משהו אני יהרוג את עצמי , והתכוונתי לזה ברצינות ,( כמו בפעם הקודמת שכמעט הרגתי את עצמי עם אלכוהול והגעתי לבית חולים אחרי זה) . ואני נורא אוהבת אותו ורוצה לעזור לו . אבל הוא לא גר בעיר שלי, ואני מפחדת שהוא יעשה לעצמו משהו כשהוא לא ליידי, ואני רוצה שהוא יגור אצלי עד שהתקופה הקשה תסתיים לו, הוא הולך לפסיכלוגית אבל אני עדיין רוצה לעזור לו בעצמי למרות שהוא הולך לפסיכולוגית , אבל הבעיה אלא ההורים שלי הם לא מסכימים לי שבחור יהיה בבית כמה ימים במיוחד אבא שלי הוא "יהרוג" אותי ויכעס עליי , אני כבר לא יודעת אני מיואשת .
    תודה על התשובה מראש .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון + התאבדות

הוספת תגובה

• דיכאון + התאבדות - תגובה

שרון לויט
    20/10/2012

שלום לך,
    ראשית, עלייך לזכור שאינך אחראית להתנהגותו של חברך, ובוודאי שאינך אחראית על הישארותו בחיים. כל התנהגות שהוא בוחר לבצע היא באחריותו בלבד, וכן כל התנהגות שאת בוחרת היא באחריותך. לכן, אין ממשות באיום בהתאבדות מצד מי מכם במקרה שהאחר יעזוב אותו, מאחר שפרידה או בגידה על ידי אחד הצדדים אינה, בשום אופן, הגורם לפגיעה עצמית על ידי הצד האחר.
    שנית, לדעתי, שניכם צריכים לפנות לעזרה מקצועית, כל אחד בנפרד. אם יש לך מחשבות אבדניות של ממש, ואם את חשה שאת מוצפת ברגשות וקשה לך לנהל או לווסת אותם, כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי ו/או פסיכיאטרי, מאחר שתופעות אלה יכולות לחרוג מה"נורמה" של גיל ההתבגרות וייתכן שאת עשויה להסב לעצמך נזק אמיתי.
    בנוסף, זכרי שאת אינך יכולה לטפל בחברך, ורק העזרה המקצועית שיקבל (אולי הטיפול הפסיכולוגי אינו מספיק) יכולה לשפר את מצבו. הוא והוריו אחראים לעזרה שיקבל ולשיפור במצבו, ומלבד תמיכה רגשית ואוזן קשבת, אינך יכולה לעזור לו. ודאי שמגורים אצלך לא ישפרו את מצבו, אלא עלולים אפילו לגרום נזק לשניכם. אולי כדאי לפנות להוריו, לעדכון אותם במצבו ולבקש שיהיו יותר מעורבים בעזרה לו. שוב, זכרי שאם הוא יפגע בעצמו, אין זה באחריותך ואין זה באשמתך. האחראים הבלעדיים הם הוא והוריו.
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    ש
    19/10/2012

אני שנתיים אחרי לידה כביכול חזרתי למסלול ממש מהר אני מחייכת עובדת מגדלת את הבן שלי בהמון אהבה ממש מטורפת עליו אבל אני מרגישה שמשהו כבה בי אני לא מתעניינת בבעלי בכלל הדבר היחיד שמעניין אותי הוא בן שלי, קשה לי קצת חברתית אני פחות מתחברת משהו השתנה משהו באמת כבה בי מקשה עליי להיפתח לדבר עם אנשים. הפכתח לחרדה בפני מחלות, רעידות אדמה, חושך...זה נחשב לדיכאון אחרי לידה?

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

שרון לויט
    19/10/2012

שלום לך
    כדי לאבחן דיכאון אחרי לידה, או כל בעיה אחרת, דרושה התייעצות פנים אל פנים עם איש מקצוע. באופן כללי, המונח "דיכאון אחרי לידה" כולל הרבה בעיות נפשיות שיכולות לצוץ אחרי הלידה, שהן לאו דווקא דיכאון. השינוי הגדול שעובר הגוף וכן השינוי במסלול החיים מהווים טריגר לעלייתן של בעיות שונות. כדאי בכל אופן לפנות להתייעצות עם פסיכותרפיסט, מומלץ בגישה קוגניטיבית -התנהגותית.

שבת שלום,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה
    ניב שופן
    18/10/2012

לד''ר שלום,
    מגיל קטן יש לי חרדת נטישה.לגן לא רציתי ללכת,בבית ספר יסודי הייתי בוכה עד כיתה ד'.
    זה התחיל מזה שאמא שלי כמעט ולא הייתה בבית שהייתי קטן.זה מתבטא בכך בכל פעם שאני יושן מחוץ לבית או לא בבית אני בדיכאון.כרגע אני בקורס במערך הטכני בחיפה ושם אני יושן.אני כל הזמן נמצא בדיכאון,לא מדבר,לא אוכל,אני מתבודד כל הזמן.
    בנוסף זה מלווה בכאבי ראש,בטן,סחרחורות וקוצר נשימה.
    המפקד שלי שם לא מקשיב לא ולא פותר לי את הבעייה.(ביקשתי ממנו יציאות קבועות פעמיים בשבוע).

חברים שלי מנסים לעודד אבל זה לא עוזר,אני בוכה כמה פעמים ביום ויש לי דקירות בחזה.בקיצור,זה משפיע עליי מאוד.הייתי מטופל כמה שנים אצל פסיכולוגים,אבל זה לא עזר ואני גורר את זה עד היום.יש לכם איזשהם עצות איך אני יכול להתמודד עם החרדה?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה - תגובה

שרון לויט
    18/10/2012

היי ניב,
    כדי להתמודד עם החרדה הזו, דרוש טיפול מסוג מסוים- טיפול קוגניטיבי התנהגותי, שייתן לך כלים מעשיים להתמודדות. העובדה שהבעיה קיימת מגיל קטן אינה מפריעה לפתרון הבעיה, תוך זמן קצר יחסית אם תטופל בגישה הזו. אם זה מתאפשר לך, הייתי מציעה לחפש מטפל שעוסק בגישה הזו מחוץ לצבא. בנוסף, אפשר לפנות לקב"ן לייעוץ, ואם יש צורך גם לפסיכיאטר הצבאי, כדי להשיג הקלה באמצעות טיפול תרופתי.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואש
    מיואש
    17/10/2012

שלום ד"ר,
    אני בן 36
    סובל מחרדה כללית+חברתית ודיכאון(בינוני?) אוניפולרי (או משהו כזה).
    נוטל כחודשיים לוסטרל(עלייההדרגתית כל 2-3 שבועות וכעת מזה 3 שבועות 150 מ"ד.
    נוטל קלונקס כל יום.(עליתי מ0.5 ליום ל1.25).
    בנוסף למיקטל(לחיזוק) וכנראה אתחיל 75 מ"ג (תחילת שבוע 3, כל שבוע 25 מ"ג).
    עדיין יש חרדות, עדיין יש דיכאון וניסיתי תרופות בחיי מכל מיני מש'.
    למעט סרוקסט(שהיה הכדור הראשון) כלום לא עזר(גנרי, לא עקבי, לא סבלני וכו').
    נותן צ'אנס כפי שהבנת לטיפול.
    למה זה לא עוזר?
    אני כזה עמיד לתרופות?דיכאון עמיד? חשוך מרפא?
    כמה זמן זה לוקח? 4-6 שבועות, 8 שבועות, 3 חודשים, שנה? 200 מ"ג, 300 מ"ג, מייצבים, אנטי - פסיכוטים, טריציקליים??
    ללא הקלונקס אני משותק.
    מרגיש שאף אחד לא יכול לתת לי תשובה באמת.
    אשמח לדעתך.

לקביעת תור
    סגירה
    מיואש

הוספת תגובה

• מיואש - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    17/10/2012

שלום לך,

נראה שאתה מנסה טיפול תרופתי שלא ממש מאזן אותך. לעיתים, תרופות לא מספירות על מנת להגיע לאיזון. הדרך הטובה ביותר לשפר את המצב היא לשלב טיפול תרופתי ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית CBT. במהלך CBT תוכל ללמוד כלים של שליטה והתמודדות יעילה בהווה וכיצד למנוע חזרתיות של ההפרעה בעתיד. שונה גם לבדוק את הטיפול התרופתי.

בהצלחה,  

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבוצה
    דניאל
    17/10/2012

האם ידוע למישהו על קבוצה לאנשים שמרגישים בדיכאון שדומה למה שתיארתי?

לקביעת תור
    סגירה
    קבוצה

הוספת תגובה

• קבוצה - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    17/10/2012

היי דניאל,

כדאי שתברר במרכז לבריאות הנפש ששייך לאזור מגורים שלך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודע מה לעשות
    דניאל
    17/10/2012

שלום,אני בן 25 ואני סובל מדיכאון קשה רוב החיים ההבוגרים שלי..רציתי לשאול אם לפי ידיעתכם בעתיד יהיו טיפולים יותר יעילים לדיכאון?
    ההרגשה היא דומה לאיש שעשוי מפח- לא מרגיש כלום, אפטי. זה פחות חרדה כי אני כן מנסה לעשות דברים אבל התחושה נשארת לא משנה איפה אני נמצא ומה אני עושה, אני יכול רק לזייף שאני שמח או עצוב. אני לא מבין למה זה קשה כולכך למצוא את האיזון התרופתי המיוחל.. בעבר עזר לי אנאפרניל אבל בגלל תופעות לוואי הפסקתי אותו בהדרגה מה שהיה טעות כי חזרתי לדיכאון. כשחזרתי לקחת את התרופה היא גרמה לי להתעלפויות ופירכוסים. אני רוצה לחזור לקחת אנאפרניל כי כרגע אני מטופל בין היתר בלמיקטל שאמור לעזור לבעיה הזו.
    מישהו יכול לעזור לי להמשיך לקוות לטוב? אולי לייעץ להמשך הטיפול התרופתי?

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודע מה לעשות

הוספת תגובה

• לא יודע מה לעשות - תגובה

שרון לויט
    17/10/2012

היי דניאל,
    לצערי, אי אפשר לנבא אילו טיפולים לדיכאון יהיו בעתיד ומתי, והאם הם יהיו יותר יעילים או לא. התייעצות לגבי טיפול תרופתי היא רק עם הפסיכיאטר המטפל בך, אף פסיכיאטר בפורומים לא יוכל להמליץ לך על טיפול תרופתי בלי להכיר אותך. קיימות תרופות רבות נוגדות דיכאון שנחשבות מאוד יעילות, ובנוסף קיימים טיפולים נוספים כמו גרייה מגנטית למוח ו- ECT (טיפול בנזעי חשמל, המיועד בעיקר לאנשים שאינם מגיבים טוב לתרופות). ניתן גם להיעזר בטיפול קוגניטיבי התנהגותי.
    לגבי שאלתך בנושא הקבוצה, קיימות לא מעט קבוצות תמיכה ברחבי הארץ. נסה לחפש בגוגל "קבוצת תמיכה לדיכאון", באזור שלך.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד ממחלות ..
    דרומית
    15/10/2012

שלום, אני בת 18 והסיפור שלי דיי ארוך, הייתה לי תקופה של שנה פחות או יותר שהייתי מאוד מפחדת מכל מה שקשור לרפואה, והיו לי התקפי חרדה. תמיד הייתי נכנסת לסרטים וכל פעם כשלא הייתי מרגישה טוב הייתי מתארת את התמונה הגרועה ביותר . זה עבר! ברוך ה' , היה לי התקף חרדה באמצע הרצאה בבית הספר (כי דיברו על תאונות ואלכוהול ומוות וישר נלחצתי) זה היה סיוט, קשה לנשום, חם, תחושה שחייב לברוח משם לבית (זה גם מה שעשיתי) באותה נקודה אחרי שההתקף עבר והתחלתי לחשוב בהגיון אמרתי לעצמי שאני חייבת לעבוד על עצמי, וקראתי מלא מאמרים בנושא פחדים וחרדות , ובמקום להעדיף לא לדעת על המחלות והסיבות חקרתי ושאלתי ולבסוף דיי הצלחתי לצאת מזה, הרפואה והפחד זה כבר לא משהו שאני חושבת עליו כל היום (אם בכלל), ואם לא מרגישים טוב אז רואים רופא ורק אז אם זה משהו רציני מותר להלחץ . גם פחדתי לקחת תרופות (בגלל כל התופעות לוואי ובגלל שקרה שהיו לי תופעות לוואי בעקבות תרופה שלקחתי,שמאז גם התחלתי לפחד יותר) וגם זה עבר, בהתחלה הייתי זורקת את העלון לוקחת את הכדור, נכנסת לסרטים, רואה ששום דבר לא קורה ונרגעת . היום אני כבר לא מפחדת .

לאחרונה, כבר כחודש שאני סובלת מנזלת בגרון, וליחה, ולפעמים קושי נשימה שנובע מהנזלת כנראה .. הייתי אצל הרופא משפחה כמה פעמים והוא לא מצליח להבין מה יש לי אז הוא שלח אותי לרופא מומחה (אף אוזן גרון) ואני קצת מתחילה לדאוג שוב.. שאוליי זה משהו רציני .. בנוסף אני קוראת הרבה לאחרונה על מקרים של סרטן שהופיע בפתאומיות, או מוות פתאומי אצל נער, אני לא אומרת שאני מפחדת פשוט יש מחשבות שכאילו - למה אני חושבת על מוות פתאומי וסרטן כשאנשים בני גילי ואנשים מבוגרים נהנים מהחיים ולא חושבים על זה יותר מדי ..

מה עושים כדי להפסיק את המחשבות הקטנות האלה, הפחד שאוליי אני לא בריאה, והרצון להבדק כדי לודא שאני אכן בריאה .

(פסיכולוג לא בא בחשבון, המצב שלי היה הרבה יותר גרוע והצלחתי לעבור את זה לבד)

לקביעת תור
    סגירה
    פחד ממחלות ..

הוספת תגובה

• פחד ממחלות .. - תגובה

שרון לויט
    15/10/2012

שלום לך,
    אני ממליצה לעבור קודם כל בירור אצל רופא שעוסק בטיפול באלרגיות, כדי לבדוק האם מדובר באלרגיה. בנוסף, אם הצלחת להתגבר על בעייתך לבד- עלייך להיזכר באילו כלים השתמשת, והאם פיתחת מיומנויות שעשויות לעזור לך להתגבר על הבעיה במידה שהיא מופיעה שוב. אם את חשה שיש לך כלים שאת יכולה להצביע עליהם, הרי שאת יכולה להשתמש בהם גם במקרה הזה. אם לא, אין שום פסול בפנייה לאדם שיעזור לך לפתח ולשכלל את המיומנויות. ניתן לעשות זאת בטיפול קוגניטיבי התנהגותי, תוך מספר מועט של פגישות. המטרה היא גם להתמודד עם הבעיה הנוכחית, וגם לפתח כלים להתמודדות במקרה שמשהו דומה יעלה שוב.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחותי חרדה ממעליות
    אני
    15/10/2012

שלום,
    אני מצטערת שכתבתי שתי הודעות רצופות (לא בכוונה) ועדיף לתת קדימות לאנשים שמחכים מתחתיי, אבל יש נושא נוסף שאני צריכה עזרה בו.
    אחותי הקטנה, בת 9 וכמה חודשים, מפחדת מאוד ממעליות מאז שנתקענו במעלית כתוצאה מעודף משקל בתא בבניין של סבתא שלי. מדובר בבניין חדש אבל המשפחה שלי לא חשבה פעמיים ולמרות שהזהרתי אותם בני המשפחה נכנסו יחדיו, 10 איש, למעלית שמיועדת ל-6 אנשים בלבד. המעלית "שקעה" לקומה -2 ומשם המשיכה כמה דצימטרים, וכשהמעלית נפתחה הדבר הראשון שראינו היה מדרגה בגובה שלושים סנטימטר, בערך. מאז אחותי פוחדת מאוד ממעליות - היא דרשה לעלות בניין של 10 קומות במדרגות, וכששכנענו אותה שאין סיבה לדאגה היא צרחה במעלית ונכנסה לפאניקה רצינית (וגם בכתה כשהנסיעה בת ה-30 שניות הסתיימה). זה מאוד מפריע לנו כיוון שיש לה נטייה לצרוח עם כל תזוזה קטנה. אנחנו גרים בקומה ראשונה ככה שהנושא לא מהווה בעיה משמעותית כשמדובר בבניין שלנו, אבל היא נכנסת לפאניקה אם לדעתה המעלית עומדת להיסגר או שהיא בת יותר משנתיים - שלוש.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    אחותי חרדה ממעליות

הוספת תגובה

• אחותי חרדה ממעליות - תגובה

שרון לויט
    15/10/2012

שלום לך,
    כדי להתגבר על בעייתה, אחותך צריכה לעבור חשיפה הדרגתית לגורם שמפחיד אותה- באופן מבוקר ושיטתי, שלא יציף אותה יותר מדי. ניתן לעשות זאת בטיפול קוגניטיבי התנהגותי אצל מטפל העוסק בטיפול בילדים בגילה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לי טעם לחיים ואני בדיכאון
    אני
    15/10/2012

שלום,
    פרסמתי את ההודעה הזו גם בפורום פסיכולוגיה הכללי לפני שראיתי שיש פורום מיוחד לדיכאון. אני מקווה שאזכה למענה באחד הפורומים.

אני בת 14 וההורים שלי גרושים. כבר הרבה מאוד זמן שאני עצבנית וכועסת על כולם, אנשים מעירים לי שאני נראית עצובה ועייפה. אבחנתי את עצמי באינטרנט בכמה אתרים, קראתי על סממנים ומצאתי שאני בדיכאון. אני מרגישה עצובה בלי סיבה ואין לי כח לחשוב על הזמן שעוד נותר לי לחיות. לפני כמה ימים ידיד שלי שאל אותי אם יש לי טעם לחיים כי דיברנו על הנושא הזה באופן כללי ואמרתי לו שאני לא יודעת מה לענות לו. הוא סיפר לי שכשהוא היה קטן הוא לא הבין למה צריך לחיות בכלל אבל הוא שמע שיר של להקה אחת (שגם אני אוהבת) ומאז הוא פשוט הפסיק לחשוב על זה. מאז שהוא שאל אותי את השאלה הזאת אני הופכת בה הרבה, אבל אם להיות כנה עם עצמי, אני באמת לא מוצאת סיבה לחיות. רק כשאני עם חברים טוב לי - אבל לא כל הזמן, טוב לי רק כשאני עם שני חברים ספציפיים - איתו ועם חברה נוספת שלי. בדרך כלל אנחנו מסתובבים ביחד. אני שומעת המון מוזיקה, רק להקות רוק ומטאל - גם בבית אני שומעת מוזיקה באזניות כי אין לי כח לתקשר בכלל. מאז שההורים שלי התגרשו אני עצבנית ולא תמיד אנשים רוצים להיות בחברתי, אבל זה לא כי יש לי בעיה איתם. כנראה שאני פשוט יוצרת רושם של אנוכית. קראתי גם על סממנים של הפרעה דו קוטבית ואני חוששת שאני לוקה בה, משום שלפעמים אני מדברת מהר מאוד ומשנה נושאים במהירות - אני יכולה להיות מלאת מרץ (לעיתים קצת יותר רחוקות) ואז להיות עצובה כל היום. הייתי אצל פסיכולוג והוא לא עזר, כי - טוב - זה היה מזמן ולא סיפרתי לו על זה בכלל.

מקווה למענה מהיר (כמובן שיש קדימות להודעות הקודמות בפורום).
    תודה

הוספת תגובה

• אין לי טעם לחיים ואני בדיכאון - תגובה

שרון לויט
    15/10/2012

שלום לך,
    קודם כל, אל תנסי לאבחן את עצמך לבד, מאחר שרק איש מקצוע יכול לעשות זאת- וכמובן רק לאחר שיחה מעמיקה איתך. לאבחון עצמי מוטעה יכולות להיות השלכות שליליות, כמו לעורר בך דאגות וחששות מיותרים, ואף סטיגמה עצמית. יכול להיות שאת באמת סובלת מדיכאון, אך עדיף להשאיר את האבחון לאיש המקצוע שיפגוש אותך. שינויים מהירים במצב הרוח בהחלט אינם מצביעים על מאניה דיפרסיה. אפיזודה מאנית היא כזו שנמשכת מספר שבועות/ חודשים.
    שנית, טוב תעשי אם תפני לעזרה מקצועית- ניתן לשלב טיפול פסיכיאטרי בטיפול קוגניטיבי התנהגותי, שניתן על ידי מטפלים העוסקים ספציפית בסוג טיפול זה. הטיפול נותן כלים מעשיים להתמודדות עם מצב הרוח הירוד והמחשבות השליליות. ניתן גם לנסות שיטות לשיפור מצב הרוח, בנוסף לטיפול, שבוודאי יועילו: פעילות גופנית, עיסוק בפעילויות אהובות, שמירה על תזונה נכונה ושינה טובה, וכן הסתייעות במערכות תמיכה- אנשים אהובים, נותני סיוע באינטרנט או בטלפון (כמו ער"ן וסה"ר).
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת רסיטל
    ליאת
    14/10/2012

שלום,

במשך ארבע השנים האחרונות נטלתי ציפרלקס במינון נמוך (5 עד 10מ"ג).
    בחודש האחרון עברתי לרסיטל 10 מ"ג.

לפני כשבוע הפסקתיאת הטיפול לגמרי ומאז אני חווה חולשה גופנית, סחרחורות, בחילות ומתח בשרירים.

שאלתי היא, האם זה נורמלי כל התופעות הנ"ל לאחר הפסקת הרסיטל, על אף המינון הנמוך שבו טופלתי?

ותוך כמה זמן בערך עוברות תופעות הלוואי של הגמילה?

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת רסיטל

הוספת תגובה

• מצטרפת לשאלה

מיכל
    16/10/2012

גם אני הפסקתי שימוש ברסיטל לאחרונה וחווה סימפטומים דומים - סחרחורות, כאבי ראש, חולשה כללית ומצבי רוח קיצוניים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ לטיפול בחרדה בבקשה
    מני
    14/10/2012

אני גבר כבן 45 לפני מס' שנים חוותי ככל הנראה התקפי חרדה, עד אשר הבנתי שחוותי ונתקפתי בהתקפי חרדה לקח לי זמן וניסיתי למצוא משהו פיזי שאינו תקין אצלי. לאחר מס' בדיקות שבהן לא נמצא כלום החלטתי לגשת למכון בריאות הנפש ולהתייעץ עם פסיכולוג. ואכן לטענתו אני סובל מהתקפי חרדה .
    ניסתי מס' טיפולים קוגנטבי שלא ממש התחברתי אליהם.
    כשהתופעה חזרה החלטתי ללכת על טיפול טרופתי- גם הטיפול הטרופתי לא סייע ביידי ואף בחלק מהמקרים המיר את התופעה ( היו מס' ניסיונות של תרופות פריזמה ו.... לא זכור לי כעת)
    בהתייעצות עם הפסיכאטר הולט שלא לנטול את הכדורים ואכן היתה לי תקופה של שנה + שקטה לחלוטין.
    לאחרונה שוב נתקפתי בתחושות נוראות שפשוט אנים מאפשרות לי לנהל חיים נורמאלים. אני מרגיש לף נוראי בפנים ובראש זרמים משונים בגוף אי שקט וחוסר יכולת להתרכז וסר סבלנות ועוד ועוד, דבר זה אינו רגעי והוא יכול להמשך מס' ימים ואף שבועות. רוצה לציין שמידי פעם אני חש למס' שניות שהכל מאחורי והינה כייף לי אך מהר מאוד אני שוב שוקע בתחושה נוראית.
    לאחר כל ההקדמה הזו... מה עלי לעשות בכי לשוב לחיים נורמלים מלאי שמחה ועליזות ?
    אשמ ליעוץ אפילו ראשוני בכדי לגרום נת לי ולבני משפחתי. ב ב ק ש ה.

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ לטיפול בחרדה בבקשה

הוספת תגובה

• יעוץ לטיפול בחרדה בבקשה - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    14/10/2012

מני שלום,

כדי להתמודד עם חרדה יש מספר חוקים. אם אתה עובד לפיהם באופן נכון ומדוייק החרדה פוחתת עד שנעלמת לחלוטין. ככל שאתה מגיב יותר לתסמינים שאתה מרגיש כך הם הולכים ומתחזקים והחרדה מתקבעת. אני יודעת שקשה להתעלם מהתחושות הלא נעימות ואף לעיתים מפחידות, עם זאת הדרך לצמצם אותם היא לא להגיב עליהם, לא להיבהל, לא להתרגש מהן. בנוסף, מאוד עוזר לעשות תרגילים של הרפיית שרירים ונשימות. את החוקים של ״עשה ואל תעשה״ להתמודדות נכונה עם חרדה ניתן ללמוד בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי. מומלץ לשלב גם ביופידבק.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה וחוסר תאבון
    דנה
    13/10/2012

היי,

עשיתי לפני 3 ימים קעקוע שמאוד רציתי ולאחר שעשיתי אותו המחשבה שזה לא הפיך הכניסה אותי לחרדות נוראיות.
    אני כן אוהבת אותו וזה משהו שרציתי הרבה זמן ואני גם יודעת שאני יכולה להסיר אותו בכל עת שרק ארצה.
    אך עדיין החרדות נשארו- יש לי מצבי רוח שנעים בין רוגע ושמחה לחרדות.
    מה שכן אני כבר 4 ימים בלי תאבון ולא מסוגלת להכניס שום דבר לפה!!
    רק המחשבה על אוכל מעוררת בי בחילה דבר שמוביל לחרדות נוספות שאני אפתח הפרעות אכילה וארגיש לא טוב.
    ניסיתי אתמול לאכול טיפה אך מיד הרגשתי בחילה ולא הייתי מסוגלת להמשיך.

חשוב לי לציין שאני מטופלת באופן קבוע באסטו 20 מ"ג וחצי כדור פרפנאן עקב הפרעות חרדה קודמות.

מה אפשר לעשות על מנת להקל על התחושה הנוראית הזו???

לפני הקעקוע הייתי בנאדם שמח עם תאבון בריא (אני בת 30).

בבקשה עזרה!

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה וחוסר תאבון

הוספת תגובה

• חרדה וחוסר תאבון - תגובה

שרון לויט
    13/10/2012

היי דנה,
    חשוב שציינת כי את סובלת מחרדות ומטופלת תרופתית. חרדות יכולות להוביל לחרדות נוספות, כל עוד לא משנים את דרך ההתייחסות אליהן, וטיפול תרופתי עוזר באופן חלקי. ברור שהבעיה לא הופיעה בפתאומיות, ויש קשר בינה לבין החרדות מהן את סובלת. גם אם המחשבה הספציפית לגבי הקעקוע תחלוף בסופו של דבר, יכולים להופיע נושאים נוספים שיעסיקו אותך באותה המידה. אני מציעה לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי כדי "לפתור את הבעיה מהשורש", כלומר לקבל כלים מעשיים להתמודד עם החרדות. בסופו של דבר אפשר לפתור את הבעיה ולהתגבר, בסופו של דבר, לחלוטין על כל החרדות מהן את סובלת.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דכאון
    מודאגת
    11/10/2012

כבר תקופה ארוכה שאני סובלת מהתקפי לחץ וחרדה אשר טופלו בעיקר באופן טבעי.
    לפני שבועיים נתקפתי התקף חמור עם עליית לחץ דם וכמעט התעלפות ומייד אחריו הרגשתי פחד מאוד גדול לצאת בחוץ, רצון להסתגר בבית (לדעתי ואני איני רופא זה דכאון) כעט אני מטופלת בלוריוון אני לוקחת כדור בלילה לפני השינה. יש שיפור משמעותי מלפני שבועיים אך אני עדיין מרגישה בחלק מהיום עצבות ולחץ לא מוסבר. אם אני חשה שהמצב משתפר האם ניתן לוותר על טיפול תרופתי והדכאון יעבור??? האם יש מכרים כאלו שזה עבר לבד??? אשמח לתגובה.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    דכאון

הוספת תגובה

• דכאון - תגובה

שרון לויט
    11/10/2012

שלום לך,
    בהתקפי חרדה ניתן בהחלט לטפל גם ללא תרופות, אף על פי שהתרופות מהוות טיפול משלים ותומך לטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי- התנהגותי. הטיפול הקוגניטיבי- התנהגותי יעיל מאוד, ועשוי לפתור את הבעיה תוך זמן קצר יחסית. טבעי שתרגישי דכדוך, מאחר שככל הנראה את סובלת מהפרעת חרדה, המובילה להסתגרות בבית. לא בטוח שהמילה "דיכאון" היא האבחנה הנכנה במקרה הזה (אלא אם אבחן אותך איש מקצוע). ייתכנו מקרים של החלמה ספונטנית, אך הייתי מציעה לא לסמוך על כך, מאחר שהאחוזים נמוכים יחסית. חרדה והסתגרות יכולות גם להוביל לחרדה נוספת ולהסתגרות נוספת, כמעין "מעגל" שלילי.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול התנהגותי קוגנטיבי
    רויטל
    11/10/2012

האם ניתן לעשות טיפול כזה יותר מפעם בשבוע?

וכיצד ניתן לגרום להצלחת הטיפול?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול התנהגותי קוגנטיבי

הוספת תגובה

• טיפול התנהגותי קוגנטיבי - תגובה

שרון לויט
    11/10/2012

שלום לך,
    טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) ניתן בהחלט לעשות יותר מפעם בשבוע, בהתאם לצורך של המטופל. בדרך כלל, מקובל להיפגש לא יותר מפעמיים בשבוע. רוב העבודה, למעשה, נעשית על ידי המטופל בין פגישה לפגישה, כאשר המטפל נותן לו כלים לביצוע התרגולים. חלק מהתרגול נעשה גם במהלך הפגישה.
    מה שתורם להצלחת הטיפול הוא, כמובן, הקשר הטיפולי (מהווה 40% מהצלחת הטיפול לפי מחקרים), ובנוסף גורמים שקשורים בטכניקות הטיפוליות ובמטופל עצמו: מוטיבציה לשינוי, התמדה, שיתוף פעולה וכו'.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אור
    11/10/2012

שלום רב,
    לא יודעת אם השאלה מתאימה דווקא לפורום הזה אבל אשמח אם תוכלו לעזור לי.
    האם קיימת אפשרות של התפרצות פסיכוטית בעקבות לקיחת ציפרלקס ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

שרון לויט
    11/10/2012

היי אור,
    תרופות נוגדות דיכאון יכולות לגרום להתפרצות פסיכוטית אצל אנשים בעלי נטייה לפסיכוזה ו/או עבר פסיכוטי. מדובר במיעוט של מטופלים כאלה. בדרך כלל, הפסיכיאטר משלב טיפול בתרופות אנטי- פסיכוטיות כ"כיסוי", כדי למנוע זאת- אצל אנשים כאלה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אור
    14/10/2012

תודה שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה