מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שנים של בדידות - דחוףאנונימי03/12/2012
שלום רב,
כותבת לכם במטרה להתייעץ על בחורה שלא מוצאת טעם לחיים.
אחת שחוותה ילדות נורמלית וטובה עד שהגיעה לגיל ההתבגרות ומשם הכל התחיל.. ריבים עם ההורים, התמרדות ושינויי מצב רוח.. עד פה הכל נורמלי לנערה מתבגרת נכון? אך בשלב מסויים עזבה את הבית ואת הלימודים וטסה לחו"ל.
מרגע שחזרה כבר לא הייתה היא. כועסת, צועקת, לא מתקשרת עם אף אחד. החדר שלה מבולגן ברמות שאין לתאר. לא מטפחת את עצמה ולא דואגת לעצמה. החבר היחידי שלה הוא החתול שלה.
היא לא עובדת, לא יוצאת, כל היום וכל הלילה בתוך חדרה. במיוחד כשיש אורחים או אנשים אחרים בבית. עם המשפחה לא מתקשרת ואם כבר מתחילה שיחה - רק צורחת ורבה איתם. על דברים חסרי משמעות. האם מחפשת תשומת לב?
יש לה פחד חרדתי מאנשים ומהתקשורת איתם, ורואים את זה באופן ברור. כאשר רואה בביתה אדם/אורח זר לה, עוזבת כל עיסוקיה ורצה לחדרה. וכמובן, עם החתול שלה.
מהן הסיבות להתנהגות כזו במשך כלכך הרבה שנים?
הוריה לקחו אותה לפסיכולוגים הכי טובים בזמנו כשהייתה לפני גיל 18, אך התנגדה תמיד ולא שיתפה פעולה. כיום, היא כבר בשנות ה-30 לחיה, חיה בבית הוריה ונשארה אותה בחורה אטומה ומצוברחת. וכמובן, שלא מוכנה לעזור לעצמה בשום דרך. ההורים כבר מיואשים, המשפחה כבר עצובה שנים, איבדה את הטעם לחייך ולשמוח. כבר לא אותה משפחה של פעם. נכנסו לשגרה מרירה של שנים...
מה אפשר לעשות כדי לעזור לבחורה בדרך אחרת מלבד פסיכולוגים שהיא לא מוכנה לראות ולפגוש..? איך אפשר לקרוא לתופעה כזו? לאדם שמתנהג כך?
למי אפשר עוד לפנות במטרה לעזור לה בדרכים יותר "יצירתיות" ולהשיב את חייהם של משפחתה למסלול נורמלי שידעו בו אושר, קירבה ואהבה ?
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנים של בדידות - דחוף - תגובה
שרון לויט03/12/2012שלום לך,
לגבי הסיבות להתנהגות ושם התופעה- אי אפשר לאבחן בצורה כזו ואי אפשר לדעת על פי התנהגות בלבד. חייבים לנהל שיחה מעמיקה עם הבחורה, לדעת באופן מפורט את מחשבותיה ורגשותיה, שלמעשה גורמות להתנהגותה. אי אפשר לדעת מה עבר עליה כששהתה בחו"ל (או לפני כן), אולי עברה שם טראומה כלשהי- אין לדעת. יכולות להיות סיבות רבות.
בקשר לעזרה לבחורה, הדבר הכי טוב שאפשר לעשות בשבילה הוא להוות עבורה מקור תמיכה ואוזן קשבת, לתת לה תחושה שהיא אהובה ומקובלת ושלא שופטים אותה. כמו כן, אפשר לעודד אותה (ממקום לא שיפוטי, כמובן) לצאת ולעסוק בפעילויות שייתנו לה תחושת סיפוק ויעסיקו אותה. סיפוק הסביבה התומכת הוא הבסיס הטוב ביותר לשינוי, ואולי היא תסכים לפנות יחד עם כל המשפחה לטיפול משפחתי, כדי לעשות שינוי כולל בחיי המשפחה. טיפול כזה לא יתייג אותה כפרט הבעייתי במשפחה, אלא ינסה להבריא את המשפחה כולה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה נוזלית בתוך הראש שמשרה דיכאוןשלומי02/12/2012
בוקר טוב.אני בן 24 ובתקופה האחרונה בערך שלוש חודשים.קם בבוקר הכל טוב ויפה.ופעם ביום לפחות יש לי תחושה בראש של נוזליות כזה בתוך הראש כאילו משהו נספג או לא נספג מין צריבה קרה בשתי צדידה הראש.ומייד שזה מסתיים יש לי לחץ בעניים ומצב רוח ירוד ברמה שאין לתאר ועם זה באות לי מחשבות לא טובות .ואני פשוט הולך לישון..יש לציין שאני בגמילה מחשיש וקוק כבר במשך שנה נקי ובחודשים האחרונים זה פשוט קורה לי..אשמח לקבל תשובה מה יש לי ומה הטיפול לגביי זה????תודה רבה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה נוזלית בתוך הראש שמשרה דיכאון - תגובה
שרון לויט02/12/2012היי איציק,
אני מציעה להתייעץ עם רופא המשפחה המטפל בך, כדי שיפנה אותך לבדיקות המתאימות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו יצאתי מהרופא.הוא טוען ש..
שלומי02/12/2012הוא טוען שבעקבות השימוש בסמים יכול ליהיות שהכימיה בראש קצת נהרסה..ונתן לי מרשם לרמוטיב כדור טבעי ללא תופעות לוואי 250 פעמיים ביום למשך שלושה חודשים כדיי לייצב מחדש את הכימיה ואני מחוץ לכל הבאלגן הזה...מה המחשבה לגביי זה?? מה זה רמוטיב בכלל??? אשמח לעוד תשובה תודה מראש אתם נותנים פה אחלה עזרה לאנשים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו יצאתי מהרופא.הוא טוען ש.. - תגובה
שרון לויט02/12/2012היי איציק,
רמוטיב הינה תרופה ("קלה" יחסית) נוגדת דיכאון, המיועדת לשימוש ארוך טווח (לפחות מספר חודשים). לאחר מספר שבועות, מתחילים להרגיש שיפור במצב הרוח. ייתכן שהרופא מתכוון, שבעקבות שימוש בסמים קיים שיבוש במנגנון המוחי השולט על מצב הרוח, וכדי לחזור לאיזון ולהעלות את מצב הרוח יש להשתמש לתקופה מסוימת בנוגד דיכאון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פסיולוגי לאורך זמן - אפקטיביועלמה02/12/2012
שלום רב,
בן זוגי הולך לפסיכולוג קליני כבר 10 שנים (סובל מחרדות) ושאלתי היא האם אפקט הטיפול לא יורד אחרי 10 שנים אצל אותו מטפל? כמה זמן (אם בכלל) ניתן לומר שטיפול פסיכולוגי יהיה יעיל (נניח במקרים חריפים ואני מבינה שכל מקרה לגופו). אני לא רואה אצל בן זוגי שינוי ולא יודעת איך לסייע (אנחנו מכירים כבר 5 שנים).
תודה,
עלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פסיולוגי לאורך זמן - אפקטיביו - תגובה
שרון לויט02/12/2012היי עלמה,
טיפול בחרדות אינו אמור להימשך זמן רב כל כך. ניתן להיפטר מהחרדות תוך מספר חודשים, כאשר מטופלים בגישה קוגניטיבית התנהגותית,שהיא קצרת מועד ונחשבת ליעילה ביותר בטיפול בבעיות מסוג זה. איני יודעת באיזו גישה טיפולית מטופל בעלך, אך נשמע כי לא מדובר בטיפול קצר מועד, אלא בטיפול ארוך טווח. ייתכן גם, שהטיפול אינו מתמקד בבעיה הספציפית, אלא עוסק בדברים אחרים שאינם קשורים ישירות לסימפטומים של החרדה. כלומר, 10 שנים הן באמת זמן רב מאוד עבור טיפול בחרדות, ואין שום סיבה להיות מטופל שנים רבות כל כך ולא לפתור את הבעיה.
ניתן למצוא מידע רב על טיפול קוגניטיבי התנהגותי ברשת (למשל באתר שלי), ואני מציעה לך ולבן זוגך לקרוא ולקבל מידע לגבי סוג הטיפול הזה, שיכול לפתור את בעית החרדה לחלוטין ותוך זמן קצר.
אשמח לענות על שאלות נוספות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול פ. ארוך טווח- תגובה
עלמה02/12/2012הי שרון,
תודה על התגובה המהירה.
העניין הוא שבן הזוג שלי מאוד סגור ולא מוכן להפגש/ ללכת למטפל חדש ולפתוח את הבעיות בפניו. השאלה אם הטיפול הנוכחי יעיל, נוכח ההכרות הרבת שנים עם הפסיכולוג הנוכחי, מן הסתם השלכות הטיפול גם עלי.
תודה,
עלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול פ. ארוך טווח- תגובה - תגובה
שרון לויט02/12/2012היי עלמה,
אם בן זוגך מטופל כבר 10 שנים ואינך רואה שינוי, הרי שהתשובה נמצאת בגוף השאלה- מן הסתם הטיפול אינו יעיל. יעילות טיפול נמדדת כמובן בתוצאה הרצויה למטופל, שהיא הפחתת הסימפטומים. בנוסף, טיפול שהוא מאוד ארוך טווח יכול ליצור תלות במטפל, וכך, למרות שאין שיפור בסימפטומים, המטופל ממשיך לבוא. הוא מקבל תשומת לב חיובית מהמטפל ונהנה מהקשר איתו, ולפיכך אינו רואה סיבה להפסיק את הקשר. במצבים כאלה, הטיפול הופך למטרה ולא לאמצעי. בנוסף, אני מבינה שזה קשה להתרגל לאדם חדש ולספר לו דברים אישיים, כאשר כבר נוצר אמון עם המטפל הקודם, שרגילים אליו.
עם זאת, בחירתו של בן זוגך היא להמשיך את הטיפול, ואי אפשר להניא אותו מכך (אלא אם כן את משלמת על הטיפול). אין הרבה מה לעשות בנידון, מלבד להציע לו ללכת, בנוסף לטיפול שבו הוא נמצא עכשיו, למטפל CBT, למשך מספר חודשים, כדי לעבוד נקודתית על בעיית החרדה (או להפסיק את טיפולו הנוכחי למספר חודשים כדי ללכת לטיפול אחר, ואז לחזור למטפל שלו). השאלה היא אם יהיה מוכן לכך, ואם הוא בכלל רוצה לפתור את הבעיה שלו ולהיפטר מן החרדות. גם בעיות נפשיות מהוות הרגל שקשה להיפרד ממנו, ואדם צריך לשאול את עצמו האם יש רצון אמיתי לכך לפני שהוא פונה לטיפול שבאמת יפתור את הבעיה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת מחרדהלירון30/11/2012
הי יש לי חרדה בעיקר בבוקר שמלווה בהסתובבות בבטן בדפיקות לב ותחושת מועקה כללית. אני עוברת תקופה לא פשוטה עם החבר מה שמגביר את החרדה שיש לי באופן כללי....מה הטיפול המומלץ ? אני נמצאת בטיפול פרטני ובעבר לקחתי ציפלקס וסיימתי כי הוא השמין וגם ויפקס לקחתי לפני כמה שנים...האם אסיוול מדי פעם זה בסדר? צריכה עזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
לירון30/11/2012חשוב לי לציין גם שאני הרבה שנים מעשנת חשיש ... עם הפסקות מדי פעם כי אני יודעת בכללי שזה לא עושה לי טוב... הפסקתי שוב לעשן ויכול להיות שכרגע התחושות הגופניות זה מזה שהפסקתי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסובלת מחרדה - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל30/11/2012לירון שלום,
קודם כול יש צורך למצוא את התרופה המתאימה לך. אסיוול הינה תרומת הרגעה שיכולה לעזור באופן נקודתי אך יכולה ליצור התמכרות בשימוש ממושך. בדרך הטובה ביותר להתמודד עם חרדות היא לשלב טיפול תרופתי עם פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית CBT. מומלץ להוסיף גם טיפול בביופידבק. במהלך הטיפול תוכלי ללמוד כיצד להגיב נכון בזמן התקפי החרדה באומן שמצמצם את הופעת ההתקפים וגם תרכשי כלים אחרים של שליטה בהתקפי חרדה. הרפיות של נשימות ושרירים ומדיטציות מאוד עוזרות.
הטיפול התרופתי וביופידבק יכולים לעזור גם להתמודדות עם תופעות הגמילה מחשיש.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףאמילי29/11/2012
שלום , אני סובלת מדיכאון עברתי נסניונות התאבדות כמה פעמים הופנתי לפסיכיאיטר ואני משתמשת בכדורי ציפרלס.. לרוב אני שוחכת , ופתאום יש לי התקפיים נורא חזקים של בכי של דיכאון שלא נפסק בכי שלא מפסיק, אני לא שולטת בעצמי מנסה לברוח מהעולם. אני לא יודעת איך לטפל בעצמי .. הפסיכאטר שיש לי לא כלכך עוזר לי . מה העצה הכי טובה שאני יכולה לקבל .. אשמח לתשובה מהירה כדי שמחר על הבוקר הסדר את זה.
תודה רבה אמילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףףף - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל30/11/2012אמילי שלום,
ראשית, תקפידי ליטול את הצרופה באופן עקבי. הדרך הטובה ביותר היא לשלב טיפול תרופתי ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית CBT. במהלך הטיפול תלמדי כלים להתמודדות בהווה וגם כיצד למנוע הידרדרות של המצב בעתיד. קחי בחשבון שמסיכותרפיה נינה תהליך ואין בה פתרונות קסם וקיצורי דרך. זוהי עבודה עצמית תוך למידה וכדי ללמוד נדרש זמן ועבודה שיטתית.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף
אמילי01/12/2012קודם כל תודה רבה לך !!
ומה זה הטיפול הזה
תרופתי ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית CBT* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל01/12/2012היי אמילי,
טיפול התנהגותי - קוגניטיבי CBT הינו קצר, ממוקד והוכיח את עצמו כי הכי יעיל לטיפול בדכאון, חרדה והםרעות אחרות. הוא מטרכב משני מסלולים: הטיפול הקוגניטיבי מתמקד בדפוסי חשיבה שמםריעים להתקדמות ומחזקים את התסמימים של הדיכאון. בתחילת התהליך לומדים לזהות את המחשבות המפריעות ודפוסי חשיבה לא סתגלניים. בהמשך לומדים לסגל לעצמינו דפוסי חשיבה יותר מאוזנים ויותר מקדמים.
החלק ההתנהגותי מעודד את הסובל להקטין התנהגויות שמחזקות דיכאון ולרכוש הרגלים חדשים שמאפשרים שליטה בתסמינים של דיכאון.
כלים ומיומנויות הנלמדות במהלך הטיפול מאפשרות שליטה בדיכאון בהווה ולמנוע התדרדרות המצב בעתיד.
בנוסף, כדאי שהרופא המטפל שלך יבדוק את הטיפול התרופתי.
הברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה..אלעד28/11/2012
שלום וערב טוב.בעקבות מחשבות טורדניות וחרדה כללית שנהייתה לי וליוותה אותי במשך 4חודשים.פניתי לפסיכיאטר מהקופץ חולים והוא קבע את הדברים הנ״ל.הוא נתן לי מירשם לרמוטיב 250 פעמיים ביום.בהתחלת הטיפול הרגשתי לחץ וחרדה מאוד קשה.ועכשיו עברו חמישה ימים והשקט שלי חזר השאלה שלי האם להעלות במינון?בכל זאת עבר רק שבוע מהטיפול.ויש לציין שאני מרגיש כרגע טוב ומאז שהתחיל לי החרדות לא הרגשתי ככה.אני בן 23 ומאוד לחוץ מזה שיש לי חרדות האיכות חיים שלי ירדה מאז אבל אני מתעסק כרגע במה שטוב.והתרופה באמת עושה תעבודה לפי דעתי.כי יש לי שקט בנפש והטישטוש בעניים עבר..אז להעלות במינון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה.. - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל28/11/2012היי אלעד,
אני מאוד שמחה לשמוע שמצבך השתפר. עם זאת. כדאי שתתיעץ עם הרופא המטפל שמכיר אותך ואת מצבך. לצערי, דרך הפורום בלתי אפשרי לקבוע אם להפסיק או להמשיך עם התרופה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה מתחנן.רועי26/11/2012
בעיקבות המצב שיש לי סחרחורות ומחשבות לא טובות לגביי העתיד וחוסר חשק עייפות יתר ראש כבד.פניתי לרופא משפחה והוא נתן לי מרשם לרמוטיב.250 .אני ביום השני כבר זאת אומרת שלקחתי כבר ארבע כדורים.ואני מרגיש נוראאא זרמים וחרדות סוג של לחץ שבכלל לא היה לי לפני.כאילו לאיזה עשר דקות התמונה ניראת כמו סרט איימה.בבקשה תנו לי תשובה מספקת על זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה מתחנן. - תגובה
שרון לויט26/11/2012היי רועי,
התרופה שאתה נוטל אמורה להשפיע בצורה חיובית רק לאחר מספר שבועות. הסימפטומים שציינת עשויים להיות קשורים בחרדה, וככאלה- הם אינם מסוכנים ואין ממה לחשוש. אם אתה רוצה להיות בטוח שהכל בסדר, פנה לרופא שלך לבדיקה כללית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני חושבת ש...שושנה25/11/2012
אני חושבת ש...אני בדיכאון כי אני לא מפסיקה להיות עצובה, אני לא עושה כלום עם עצמי, אני בקושי מתפקדת ומרגישה שאני בהצגה לעולם, אני אוכלת הרבה ובלי הפסקה, אני משמינה ולא נכנסת לבגדים ומתאכזבת שוב, אני כועסת ומוציאה את הכל על החבר, אני מוחקת אנשים בלי סוף, אין לי חברים שמתקשרים לשאול לשלומי, אין לי משפחה תומכת - מבחירה כמובן. אני ניתקתי קשרים ומאסתי לכולם על החיים, אני משקרת, אני לא נהנת מכלום ואם משהו קרה זה לרגע בלבד ואני ישר חוזרת למה לא בסדר, כשאני שומעת את עצמי אני שומעת התבכיינות וקיטורים כל הזמן, אני מוזנחת, אני מתכננת הרבה ועושה מעט, אני לא אומרת לא לאנשים - פרייארית ברמות, אני כועסת על עצמי.
אני חושבת שאני בדיכאון כי אני בכלל לא רוצה לחיות ומקווה שיקרה אסון - תאונה, שכולם יברחו ממני, משהו שיגרום לי לא להתמודד עם ה'דיכאון'. אין לי אומץ לעשות זאת לבדי כמובן אבל ההרגשה הכללית היא שאני בבור של בוץ והבוץ כעת נמצא באזור האף ואני נחנקת. אין לי אוויר ואני לא מתאמצת להוציא את הראש לנשום אז אני פשוט שוקעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני חושבת ש... - תגובה
שרון לויט26/11/2012היי שושנה,
ייתכן שאת סובלת מדיכאון, אך כדאי לקבל אבחון יותר מדויק אצל איש מקצוע שיפגוש אותך. בכל מקרה, נשמע שאת ובלת מאוד, וללא קשר לאבחנה המדויקת, כדאי לפנות בהקדם האפשרי לעזרה מקצועית. אין סיבה להמשיך לתת לעצמך לסבול. טיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי (תרופתי) יכולים לעזור לך בצורה משמעותית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרפה שריריםמיה25/11/2012
שלום
אני סובלת מתנודות במצב הרוח נשלטות בסה"כ, אבל עיקר הסבל שלי הוא במחזור וקצת לפניו ואחריו.
אני לוקחת נרוסין וזה עוזר חלקית ןחשבתי שבגלל סבלי הרב (בעיקר כאבי שרירים נוראיים בגב וברגל) לקחת כדור אנטי חרדתי שירפה את השרירים ויעזור לי להירדם.
השאלה היא איזה כדור מומלץ?
כדורי ההרגעה ממכרים והכדור המועדף עלי ויפאקס (בגלל ניסיון חיובי של אחרים ובגלל היותו לא משמין) הוא מחייב לקחת אותו כל יום.
מה עושים???
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרפה שרירים - תגובה
שרון לויט25/11/2012היי לימור,
תרופות המרשם שעשויות לסייע לשינה אכן ממכרות. הייתי ממליצה קודם כל לנסות לטפל בבעיה באופן פיזי. פנייה לגיניקולוג, על מנת להשיג איזון הורמונלי שיעזור לסבול פחות בתקופת המחזור, יכולה לסייע מאוד. איזון הורמונלי יכול אף להפחית סימפטומים נפשיים הנלווים לתקופת המחזור. אם יש בעיה אורתופדית שגורמת לכאבי השרירים, מומלץ לפנות לאורתופד.
בכל מקרה, התאמת כדורים פסיכיאטריים נעשית אך ורק על ידי רופא (רצוי שזה יהיה פסיכיאטר). קיימות גם תרופות "טבעיות" ללא מרשם, כגון קלמנרבין, רסקיו, רגיעון וכו'. קיימות גם תרופות לשינה ללא מרשם (בד"כ אנטי היסטמינים) כמו "סליפ אייד", שאפשר לקחת לתקופה קצרה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבל נפשיהילה24/11/2012
שלום
חברתי הטובה ביותר סובלת. היא בדיכאון חמור, התקפי חרדה, אובדן כל תחושה ורגש. היא מטופלת בכדורים שלא עוזרים והיום אמרה שהיא חושבת לסיים את חייה. הפסיכיאטרים שראתה אומרים שיתכן ומדובר בסכיזופרניה או אישיות דו קוטבית אבל לא מוכנים לקחת סיכון בקביעה ממשית. ההורים מסרבים לאשפז. מה לעשות? אילו טיפולים קיימים? היא בסבל נפשי שלא יתואר. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבל נפשי - תגובה
שרון לויט25/11/2012היי הילה,
אני מבינה שאת במצוקה עקב מצבה של חברתך, ומנסה לחשוב כיצד לעזור לה. למעשה, רק פסיכיאטר שיראה אותה יוכל לעזור לה, מאחר שמדובר כנראה בבעיות שרק תרופות יכולות לשפר. לכן, כדאי לה לפנות לפסיכיאטר שמטפל בה בהקדם האפשרי, לספר שהכדורים לא עוזרים ושיש לה נטיות אובדניות. הפסיכיאטר יכול לשנות את הטיפול התרופתי לטיפול שאולי יעזור לה יותר, ואולי לארגן הוראת בדיקה/ אשפוז בכפייה אם יש צורך בכך. יכול להיות שמסגרת של אשפוז יום יכולה להיות פשרה שמתאימה לה (מבלים את שעות הבוקר במסגרת בית החולים וחוזרים הביתה לאחר מכן). בכל מקרה, אני ממליצה לא לוותר ו"לנדנד" לפסיכיאטר עד שתקבל את הטיפול שמתאים לה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה תרופה מומלצת נגד חרדה ודיכאון?חרד ומדוכא24/11/2012
והאם יש תרופה כזאת שתוקפת את שתי הבעיות יחדיו? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה תרופה מומלצת נגד חרדה ודיכאון? - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל24/11/2012שלום לך,
תרופות מקבוצת SSRI ו SNRI מיועדות לטיפול בדיכאון וגם בחרדה. ישנו מספר תרופות בכול קבוצת התרופות לכן, על מנת חהתאים את התרופה הנכונה מומלץ לפנות לרופא פסיכיאטר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס מינוניםאלי21/11/2012
שלום ,
אני נוטל ציפרלקס כבר חודש ,
ביקשתי מהרופא שיגדיל לי את המינון ,
הוא החליט על מינון כזה : יום כדור 10 מ"ג , יום 15 מ"ג , יום 10 , יום 15 .
וזאת בשביל שבעוד חצי שנה יהיה יותר קל להפסיק עם ציפרלקס .
האם מינון משתנה בכל יום הוא דבר נכון ?
האם נתקלת במקרים כאלו ?
תודה,
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה- מישהו ?
גלעד24/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס מינונים - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל28/11/2012היי אלי.
אכן כן, לפי הצורך רופאים נותנים מימון לסרוגין ולא רד עם ציפרלקס, גם עם תרופות אחרות שיטה זו מוכרת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה טיפול מומלץ במצבי..רועי20/11/2012
שלום רב.אני בן 23 כבר חמש חודשים סובל מלחץ באיזור העניים ראייה מטושטשת עם הזמן באו מחשבות לא טובות.יש לציין שאני עדיין מתנהג כרגיל ואף אחד לא שם לב מה עובר עליי.קיבלתי את העובדה שיש לי חרדה ..מה שהכי מציק לי שפשוט העניים שלי רוצות להסגר מרוב הלחץ אני מרגיש בתוך עצמי כמעט כל היום ללא התקפי פחד או חרדה כל שהם רק מצבים של מחשבה שחולפת וצביתה קטנה בלב..אני כבר מיואש מהמצב אני לא יודע מה יש לי בעצם ולא יודע עם מי להתייעץ בבקשה עיזרו לי זה ניהיה סיוט.אני כבר לא זוכר את עצמי לפני שזה התחיל..תודה. מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד פרט חשוב מאוד.
רועי20/11/2012יש לי שעה ביום שאני פשוט מרגיש כאילו העולם לא כל כך נחמד כמו שהוא היה.ןמרגיש בתוך בועה מוזרה כזאת..מה יש לי מה זה אומר?זה יעבור לי מתי שהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד פרט חשוב מאוד. - תגובה
שרון לויט20/11/2012היי רועי,
בקשר לעיניים, אני ממליצה לפנות קודם כל לבדיקה אצל רופא עיניים. לגבי סימפטומים גופניים, תמיד עדיף לשאול רופא מה מקורם והאם אפשר לטפל בהם. לפי התיאור שלך את הסימפטומים הנפשיים, ייתכן בהחלט שאתה סובל מחרדה. אני ממליצה לפנות לאיש מקצוע (פסיכותרפיסט/ פסיכיאטר) לאבחון וטיפול. יכול להיות שתהיה הטבה ספונטנית בשלב מסוים, אך לא כדאי "לבנות על זה", מאחר שאנשים שחוו חרדות בעבר יכולים לחוות חרדות שוב, אם הן לא מטופלות כמו שצריך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך.רק עוד משהו אחד בקשה...
רועי20/11/2012עם ציינת שאכן יש לי חרדה ואני לא מפקפק במה שאמרת כמובן.רק רציתי לדעת באיזה סוג של חרדה מדובר.עם אני לא מפחד משום דבר אלא רק מרגיש עייף כל הזמן ומסוחרר ובתוך סוג של סרט איימה כזה אבל זה לא מלחיץ אותי כי התרגלתי למצב. יש לציין שהמקרה שלי הוא מקרה שהיה לי יום אחד ששמו לי אקסטזי בשתייה.ובכל ההשפעה הייתי בפחד כי אני לא בנאדם של סמים.ומאותו יום פשוט השתנו לי החיים ואני רוצה אותם בחזרה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך.רק עוד משהו אחד בקשה... - תגובה
שרון לויט20/11/2012היי רועי,
ציינתי שייתכן שאתה סובל מחרדה. אני לא יכולה לאבחן דרך האינטרנט, וכמו שאתה יודע יש פרטים אישיים רבים שאיני יודעת. כדי לקבל אבחנה מדויקת, צריך להיפגש עם איש מקצוע ולנהל איתו שיחה מעמיקה. חרדה לא חייבת להיות ממשהו ספציפי, ויכול גם להיות שמדובר בסטרס. באופן כללי, כל ה"חרדות" למיניהן דומות זו לזו, כך שאפשר לומר שזו אותה תופעה שמתבטאת אצל אנשים שונים במצבים שונים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לך מה לדאוג עם שמו לך אקסטזי
לרועי03/12/2012בכוס השתייה זה יותר פסיכולוגי מה שאתה עובר אני ממליץ לך לעשות הליכות או ריצות בכלל הרבה ספורט זה מוריד את הלחץ שיש בראש כי זה משחרר מאוד אני מכיר אנשים שאכלו מאות כדורי אקסטזי ולא קרה להם כלום לא דיכאון ולא חרדה אני ממליץ לך לא לגעת
בסמים בכלל לא בחשיש ולא בגראס זה מאוד מסוכן יותר מאקסטזי זה יעשה לך פרנויות
בכול אופן תעשה הרבה ספורט ובלי סמים אני בטוח שזה יעזור לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה..
שלומי04/12/2012אני לא נוגע יותר בכלום בכל מקרה תודה על ההתייחסות ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחושה מוזרה בראש ..
שלומי04/12/2012שלום לכם.אני סובל מדיכאון קל וחרדה כפי שהפסיכיאטר ציין..לא עברתי שום טראומה כזו או אחרת זה בא ככה סתם פתאום. אני בן 25 והתחלתי לטפל בעזרת רמוטיב.אני כסר בשבוע השני.אבל במשך תקופה כסר פעם ביום יש לי בראש תחושה נוזלית כזאת או דביקה או ספיגה לא יודע מה זה אבל ניראה לי שזה מקור הבעיה.השאלה שלי עם הרמוטיב יסדר את זה?כי זה ככה כבר תקופה ....תודה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחושה מוזרה בראש .. - תגובה
שרון לויט04/12/2012שלום לך,
צריך לדעת, קודם כל, ממה נובעת התחושה הזו, ואם היא ממקור פיזי או שיש לכך מקור נפשי. אני מציעה לשאול ולהתייעץ עם הרופא שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פסיכולוגי עזרהnati14819/11/2012
שלום וברכה
אני מאוד מתלבט אחרי שנתיים אצל פסיכולוג בנושא חרדה. ראוי לציין שהפסיכולוג עזר לי בבעיות שקשורות ביום יום אולם אין הצלחה לטווח ארוך.
אני מאוד מתלבט האם להשקיע כסף רב אצל מומחה cbt או שאקבל בסוף אותה תוצאה
וחבל על הכסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פסיכולוגי עזרה - תגובה
שרון לויט19/11/2012שלום לך,
לא ציינת באיזו גישה עבד הפסיכולוג שטיפל בך, ומהן הטכניקות הטיפוליות שבהן השתמשתם. להערכתי, אין כל סיבה שטכניקות חדשות לך, שנמצאו מאוד יעילות בטיפול בחרדה, ושעדיין לא ניסית, לא יביאו אותך לתוצאה הטיפולית הרצויה לך. כאשר בונים תכנית טיפולית הממוקדת ספציפית במטרות שאתה רוצה להשיג, סיכויי ההצלחה הם גבוהים יותר. אני מאוד ממליצה לקרוא על ה- CBT, מהם הכלים שהבם משתמשים המטפלים בגישה זו ואיך זה עובד. כך, תדע לקראת מה אתה הולך ואם זה מתאים לך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
nati14819/11/2012אני מאוד מודה לך שרון על כל העזרה.
לשאלתך, ברצוני לפרט כמה דרכים שהפסיכולוג עבד .
1.רגיעה ע"י נשימות . שהיום הלחץ ממשיך והנשימות אינם נותנים רגיעה נפשית.
2.דף הפיכת המחשבות למחשבות הגיוניות . גם זה לא עבד לאורך זמן.
העבודה התמקדה יותר במקרים שהתרחשו באותו זמן. היום לאחר כמה שנים הכל חוזר לקדמותו הלחץ והחרדה. נכון עם יותר פיקחות וידע .
למעשה היום ההתלבטות מתמקדת :
האם ללכת למכון CBT במכון פסגות שהעבודה מתבצעת ע"י סטז'רים . ואולי יגיע לתוצאות טובות יותר ואלי הכל ימשיך אותו דבר .
וכן המחיר מהווה פקטור נורא חשוב וזאת משום שהטיפול יקר בשבילי, בו בזמן שאין לי מושג איך התוצאות יהיו.
מאוד אשמח לשמוע את דעתך מתוך ניסיון רב.
nati* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
שרון לויט19/11/2012היי נתי,
בטיפול CBT נעשה שימוש במגוון של טכניקות קוגניטיביות והתנהגותיות. בטיפול בחרדה, קיים דגש רב על טכניקות התנהגותיות כגון חשיפה הדרגתית, שככל הנראה לא עברת. בנוסף, נעשית עבודה רבה על קבלת החרדה והפחתת "הפחד מהפחד". מכאן שיש לך בהחלט עוד מה ללמוד ומה להפיק מטיפול CBT כהלכתו. אפשר לבחור בכל מרכז טיפולי שנראה לך, כל עוד נוצר קשר טוב עם המטפל (מאוד משמעותי להצלחת הטיפול), ויש לך אמון בו ובשיטות עבודתו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה נגד חרדה ודיכאוןא18/11/2012
שלום, האם קיימת בבתי המרקחת תרופה יעילה וטובה נגד חרדה ודיכאון שלא מצריכה מרשם של רופא או פסיכיאטר? (אני מאובחן כסובל מחרדה ע"י פסיכולוגית קלינית). תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה נגד חרדה ודיכאון - תגובה
שרון לויט18/11/2012שלום לך,
לצערי, לא קיימת תרופה נגד חרדה ודיכאון לנטילה לטווח ארוך ללא מרשם. קיימות תרופות "טבעיות" להרגעה בטווח הקצר, כמו קלמנרבין, רסקיו, רגיעון וכו'. בנוסף, ניתן ליטול באופן קבוע את תוסף התזונה אומגה 3, שאינו מצריך מרשם רופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)