מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לימודי מגדרשני27/09/2011
איפה ניתן ללמוד לימודי מגדר? אני לא יודעת אם מדובר בפורום נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי מגדר - תגובה
מורן זיו-אש02/10/2011שלום לך,
שמעתי שיש לימודי מגדר באוניברסיטת בר אילן...
תבדקי
בהצלחה !
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות דחופהרותם11/09/2011
הכרתי לפני חצי שנה בחור מקסים...זה התחיל כידידות ....אני יודעת שהוא רוצה אותי אבל הוא לא יוזם כלום, הוא בא אליי, אנחנו יוצאים לבלות , מדברים המון אבל כמו ידידים. אני לא מבינה למה הוא מתנהג כך אם יש לו רגשות כלפיי(חבר שלו אמר לי שהואא מרגיש אליי רק שהוא לא יודע לעשות את זה בצורה ישירה)
הוא לא הטעם שלי אבל הוא בחור מקסים ומדהים והייתי רוצה לפתח קשר איתו... אבל כמה דברים מפריעים לי:
1. הוא לא יוזם, הוא לא מביע רגשות, אני יודעת לפי מעשים שהוא רוצה אותי אבל הוא לא מביע במילים וזה קצת מרתיע.
2. הוא לא מתלבש בטעם שלי... זה קצת שטחי... ואני יודעת שאפשר לשנות את זה..
אני אני אוהבת בחורים אסתטיים שמתלבשים יפה ומריחים טוב.
יצא לי לראות כמה פעמים אצלו שהוא לובש מכנסיים עם כתמים .
השאלה שלי היא כזו.... איך לבוא ולומר לבחור שאת רוצה אותו את כל הדברים האלו?
אודה לכם אם תעזרו לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות דחופה - תגובה.
אביטל שטרית12/09/2011יקירתי, לפי כל מה שתארת נראה שאת לא מאוהבת בבחור ולכן אני מציעה לך לא להגיד כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות דחופה - תגובה
מורן זיו-אש12/09/2011שלום לך,
נשמע כי יש לכם קשר קרוב וחיובי.
אם החלטת שאת רוצה אותו- למרות התחומים שציינת -אז תעזרי לו, ותפתחי את את הנושא. כדי להגיע למצב שבו את מרגישה מספיק אמיצה וחזקה ליזום את השיחה את צריכה לדעת שאת רוצה אותו ולהיות שלמה עם זה. (לפחות לדעת שאת רוצה לתת צ'אנס אמיתי- אף אחד לא מחתן אתכם עכשיו...)
לגבי היוזמה שלו- אולי הוא יותר זהיר איתך כדי לא להרוס את הידידות אך אם יתפתח משהו אינטימי הוא ירגיש יותר בנוח להשתחרר...
בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 33 ועדיין מרגישה ילדהדינה07/09/2011
היי,
אני בת 33, גיל בו לכאורה כבר הייתי אמורה להיות מסודרת בחיים. אז זהו, שלא... אני מעצבת גרפית במקצועי ועובדת כפרילנסרית, כלומר קופצת מפרוייקט לפרוייקט ולפעמים אין פרוייקטים ואני מוצאת את עצמי במצוקה כלכלית. אני גרה עם שותפה צעירה ממני (בת 25) שנראה שהכל הולך לה מצוין והיא מוצלחת בהכל. כבר כמה שנים לא היה לי בן זוג בין השאר כי אני מאד מופנמת וביישנית וגם משום שקצת איבדתי תקווה שמישהו ירצה קשר עם בחורה בגילי, שגם אינה מסודרת מבחינה כלכלית. סך הכל אני כן נאה ושומרת על הכושר, אבל מרגישה שההתנהלות שלי היא קצת כמו של ילדה. הייתי רוצה להרגיש בוגרת יותר, להתנהג כמו אשה בטוחה בעצמה ולהרים את עצמי מבחינה כלכלית וזוגית. יש עצות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 33 ועדיין מרגישה ילדה - תגובה
מורן זיו-אש12/09/2011שלום לך,
אני חושבת שהפנייה לפורום היא הצעד הראשון, כל הכבוד על האומץ והיוזמה.
במצבים בהם אדם מתקבע על סיטואציה שאינה נוחה לו הרבה פעמים אנחנו שואלים מהו הרווח המשני של הקיבעון.
למשל, הייתי ממליצה לך לבדוק עם עצמך לעומק מה זה אומר להתבגר? עם מה אצטרך להתמודד? מה זה אומר להיות בזוגיות עבורך? מדוע את בוחרת להתגורר עם אדם שמסמל את כל מה שאת מרגישה שאין לך?
בדקי עם עצמך עוד שאלות הקשורות לאמונותיך ולדרך בה את תופסת את החיים ואת עצמך.
אח"כ תתחילי לעבוד...
בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה טיפוסית של מאמנת אישית...
מיכל19/09/2011התחום הזה של אימון אישי מעורר בי חלחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה טיפוסית של מאמנת אישית... - תגובה
מורן זיו-אש19/09/2011שלום לך,
את מוזמנת לענות תשובות משלך, הפורום פתוח לכולם ונשמח שיתפתחו דיונים. אני גם לא מתיימרת לדעת הכל וגם לא מתנשאת או שופטת אף אחד...
אגב, תשובותי מבוססות על עוד פרופסיות שלמדתי וניסיון ואני לא מסתמכת רק על תחום האימון, שבאמת לא תמיד מספיק.
בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילד בן 30 ....
אביטל שטרית12/09/2011דינה יקירתי, ...
את עצמאית, מכלכלת את עצמך בקיצור את בדרך הנכונה.
אין לך מה להלחץ, לכל אדם יש את הקצב שלו והקצב שלך הוא מה שנכון עבורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדינה
מיכל19/09/2011היי דינה, קראתי את הפנייה שלך וזו דעתי.
יש הבדל בין לנסות להפוך את החיים שלך לטובים יותר עבורך לבין להענות לקונספט מדומיין של "אישה" או "אדם מבוגר".
את חיה בעולם שיש בו ציפייה מאנשים להרוויח הרבה כסף (כדי שיוכלו לקנות כמה שיותר ולצבור רכוש) וכמובן, להתיישב ולהקים משפחה. כדאי לעצור ולשאול למה הדברים הללו כל כך הכרחיים, כי התחושה שהם כל כך הכרחיים הם המקור לכך שאת מבקרת את עצמך.
למען האמת, העובדה שלא מצאת עדיין בן זוג לא קשורה לעובדה שלא הסתדרת מבחינה כלכלית. יש המון בחורות שאינן "מסודרות מבחינה כלכלית" ונמצאות בזוגיות, ורבות נשענות מבחינה כלכלית על בן הזוג. אני לא אוכל לומר לך למה לא מצאת עדיין בן זוג, וגם אף אחד אחר לא. מן הסתם זה קשור לעובדה שאת ביישנית ומופנמת, וגם לזה שיש לך רגשי נחיתות ואת לא מאמינה שמישהו ירצה להיות איתך בהתחשב בגילך ובמצבך הכלכלי.
זה יכול להיות קשור גם למקומות שבהם את מבלה בשעות הפנאי שלך, לכמות האנשים שאת מכירה, לנכונות שלך לנסות דברים חדשים, לפתיחות שלך, למידת היוזמה שלך, למה שאת משדרת כשאת פוגשת מישהו חדש, לדפוסי תקשורת בינאישית וכן הלאה.
בסופו של דבר, השינויים שתצטרכי לעשות קשורים לאופן שבו את מתנהלת מול בני אדם אחרים. הסיכויים שמישהו לא יהיה מעוניין בך כי אינך מבוססת כלכלית הם, לעניות דעתי, אפסיים. מציעה לך לנסות לחשוב על עצמך אחרת. זה בטוח ישליך על מה שאנשים אחרים יחשבו עליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשרתמרה25/08/2011
היי, רציתי לחלוק את העובדה שמעולם לא היה לי חבר רציני, ואני בת 29. היה לי קשר שארך חצי שנה כשהייתי בתיכון, והסתיים כי הפסקתי לאהוב את החבר. היה עוד קשר של כמה חודשים לפני שלוש שנים, שהסתיים כי לא הייתי שלמה עם זה שאהיה עם הבחור לתמיד. בין לבין התחילו איתי ויצאתי עם לא מעט בחורים, אבל זה תמיד היה יחסית קצר (חודש-שלושה חודשים) והסתיים עקב חוסר התאמה.
יש לציין שאני מאוד רוצה חבר קבוע ואוהבת להיות בזוג.
אני לא יודעת מה הבעיה שלי ואשמח לשמוע הצעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסר מידע
אביטל שטרית31/08/2011יכולים להיות לכך מגוון סיבות ,אך זה לא יהיה אחראי מצידי לענות לך על סמך המידע המועט שמסרת. אני מציעה לך לפנות למקום בו תוכלי לעבוד על עצמך בצורה אישית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיותג'17/08/2011
אני מרגישה שאני מאוד לא נשית. גברים אומרים שאני נראית כמו גבר מכיוון
שיש לי שיער קצר. מנגד גם אומרים שיש לי פנים יפות. מלבד השיער, מה עוד
אפשר לעשות?
ג'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיות - תגובה
מורן זיו-אש18/08/2011שלום לך,
נשיות אינה מסתכמת רק בצורה חיצונית ומראה אלא גם שפת גוף, מחוות שונות, חיתוך דיבור ושפה וגינונים שונים. קשה מאוד לענות לך דרך הפורום...
ניתן לפנות ליעוץ תדמית מקיף ולקבל תשובות ספציפיות.
בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידהדפני07/08/2011
היי, בת 27, נפרדתי מבחור שיצאתי איתו מספר חודשים, רבנו לא מעט אבל גם היה לנו כיף, ואני קצת מתחרטת על הפרידה. אני מתגעגעת ויודעת שהיה יכול להיות לנו טוב ביחד אם שנינו היינו מתאמצים.
אני תוהה אם כדאי לחזר אחריו או לנסות לשכנע אותו, כי אני לא רוצה להטריד אותו או להרחיק אותו ממני (עכשיו אנחנו ידידים).
אם הוא אמר מפורשות שהוא לא מעוניין כדאי לקחת את זה כתשובה סופית?
הוא אומר הרבה פעמים שהוא לא מעוניין בזוגיות, ומצד שני הוא חיזר אחריי והשקיע מאוד בקשר כל התקופה שהיינו יחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה - תגובה
מורן זיו-אש09/08/2011שלום לך,
אולי אני טועה אבל דעתי היא כי אם בשלבים של תחילת קשר צריך להתאמץ כדי שיהיה טוב זה כנראה לא נועד להיות.
אני מבינה את תחושת ההחמצה והפספוס והמחשבות שמעסיקות אותך לגבי נסיונות חוזרים לתקן. לפעמים המחשבות האלו הן רק אצל צד אחד. לי נשמע כי הקשר הזה לא יצליח כעת. אם הוא היה מעוניין בך הוא לא היה מוותר והיה נלחם עליו.
לפעמים כשאנחנו רוצים מישהו אנחנו מניחים שהוא אומר דבר מסויים ומתכוון לדבר אחר (בשביל לשמר אצלנו את התקווה) או שאנחנו חושבים שאנחנו יכולים לשכנע אותו. אבל אני ממליצה לך לא רק לשמוע אותו אלא להקשיב לו...
ממליצה לך לחפש אהבה חדשה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. את כנראה צודקת.
דפני09/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעללות נפשיתאליה06/08/2011
שלום לכולן,
בחרתי לשתף גם בפורום זה בסיפור שלי בתקווה שעוד נשים תלמדנה ממנו, והתופעה לאט תמוגר.
לפני ארבעה חודשים פגשתי בנמל בזר על אופניים שהאינטואיציות שלי בישרו רעות לגבי הכוונות שלו. בחרתי לא להקשיב להן. הוא שיקר לי לגבי הגיל שלו. אני בת 18 וחצי והסתבר שהוא בן 49. הוא התקשר אחרי שבוע בשבת בצהריים דווקא. קבענו להיפגש קרוב לבית שלו. הגעתי לשם והתקשרתי. הוא לא ענה. חיכיתי חצי שעה ואז הלכתי. הוא התקשר כשעזבתי את המקום ואמר שילך לקראתי אם רק אסכים לחזור. הסכמתי מסיבה מסויימת. כשהוא ליווה אותי חזרה הביתה השוויץ בחברות האירופאיות שהיו לו. מדהימות לטענתו. הוא אמר שבטח מתחילים איתי הרבה בני מיעוטים כי יש לי גוף מלא ושנשים מלאות לא אסתטיות בעיניו. כשהגענו לאיזושהי נקודה הוא התחיל למשש אותי באגרסיביות ולומר שהוא לא מכיר בחורות בתולות בגילי. הייתי בהלם. למחרת התקשר והיה נחמד. קבענו להיפגש אצלו ביאכטה. באתי בשיא התמימות וכאן המקום לומר :בנות אם אתן לא מעוניינות במשהו מיני אל תפגשו את הגבר אצלו בדירה. הוא עזב אותי כדי ללכת להתקלח וחזר בלי חולצה הסתבר שהוא התכונן לסקס. אז הוא קשר לי את העיניים בצעיף והוביל אותי אליו למיטה. שם כמה פעמים אמרתי לא והוא לא הפסיק עד שעבר את הגבול והכריח אותי לגעת בו. קמתי והלכתי. "קחי מונית אני אשלם עליה". התנצלות ארוכה ואז אמר שלטובתי עדיף שלא ניפגש אם כל כך נפגעתי ממנו זה לא שהוא לא בסדר. בסופו של דבר שכבתי איתו. המשכתי לחזור אליו כל פעם עם הזנב בין הרגליים ונתתי לו לגיטימציה להמשיך להתעלל בי. הוא היה קורא לי בשם אחר ליד החברים שלו. שותק כשהיו מבקשים ממנו להציג אותי. מאחר לפגישות. צוחק על המבטא שלי , על המוצא שלי. אומר שהוא צריך לשדך אותי לאחיין שלו עד שהיינו במיטה.אומר לי שסיפר לחברים שלו פרטים אינטימיים על הסקס בינינו ועליי. נכנסתי להריון ממנו כי פעמיים הוא היה בלי אמצעי מניעה וטרח להודיע לי אחרי האקט שהוא היה בלי ושהוא עשה את זה כי הוא אוהב אותי ורצה להרגיש קרוב אליי. זה היה לפני שהוא נסע לתקופה ארוכה לחול והבטיח לי שיכיר שם מישהי אחרת. "פגע וברח". הוא טרח להודיע לחבר שלו בםניי בטלפון שאני זו שיזמתי את מפגש הפרידה. הוא רק הסכים. אני שכחתי שיש לי יכולת לבחור. שלפעמים מניפולטורים מורידים מהערך שלנו כדי להשיג את מבוקשם. היום אני לא מסוגלת לבטא את השם שלו מרוב גועל. הוא מרצה על אתיקה ומוסר למרבה הפלא באוניברסיטאות. הוא מקרה קיצוני של אדם לוקה בנפשו שניהל מערכות כאלו ואחרות עם מספר בחורות הרבה הרבה יותר צעירות ממנו ואפילו יש לו ילדה מאחת מהן אבל זה יכול לקרות לכול אחת ואני מפצירה בכן אל תחכו. כשמשפילים אתכן קומו ולכו. אין סיבה לחכות שיהיה יותר טוב. לא יהיה יותר טוב. יש סימנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעללות נפשית - תגובה
מורן זיו-אש09/08/2011שלום לך,
נשמע שעברת חוויה קשה וכואבת ונראה כי היום את במקום טוב יותר. אני מקווה שתצליחי להשתקם.
מאוד התחברתי למשפט שלך ש"לפעמים מניפולטורים מורידים את הערך שלנו כדי להשיג את מבוקשם".
תודה ששיתפת אותנו בסיפור שלך!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידה וגירושיןבת3302/08/2011
הי, אני יוצאת בימים אלה מקשר של 13 שנה, מהצבא אנחנו ביחד, מכירים מהבית-ספר, התחתנו לפני 3 שנים ולפני חצי שנה נפרדנו. סיבת הפרידה העיקרית היא שהוא לא עובד. אני בעצם הייתי המפרנסת העיקרית בזמן לימודיו ועכשיו שהוא סיים את הלימודים הוא לא מוצא עבודה. הוא עזב לדירת אימו בהסכמה ואחרי 3 חודשים משך חצי מהכסף שהיה בחשבון המשותף. הוא עדכן אותי על כך בסמס... אני נורא התרגזתי והחלטתי שאין לי מה לעשות עם טיפוס נצלן שכזה (הוא גם לא הכניס כסף לחשבון בתקופה שנפרדנו). תבעתי גירושין ואת הכסף ועכשיו הוא מתחנן אליי שאבטל את התביעה.
קשה לי להיות לבד אחרי כל-כך הרבה שנים של זוגיות.... אני נכנסת לדיכאון וחוסר חשק... לא אוכלת... לא הולכת לעבודה...
אני מתגעגת אליו....
הדיון הראשון בספטמבר ובינתיים אני בסערת רגשות
הייתי רוצה לשמוע איך כדאי לי להתמודד עם הסיטואציה ואולי גם המלצה למטפלים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה וגירושין - תגובה
מורן זיו-אש03/08/2011שלום לך,
נשמע שאת בתקופה מאוד קשה אשר משפיעה עליך בכל התחומים, וזה טבעי, במיוחד מאחר וזה סיומו של הקשר הראשון הרציני שחווית (כפי שאני מבינה מדבריך).
אני ממליצה לך לעשות פעילויות ממלאות באנרגיה כמו: ספורט, בילויים וכל מה שאת אוהבת לעשות. אם את מרגישה שיש ממש הפרעה בתפקוד ביומיומי אני ממליצה לפנות לטיפול.
אני רוצה לציין כי לא ברור לי מפנייתך האם את שלמה עם בחירתך להתגרש. אילו עוד סיבות הביאו אותך להחלטה להתגרש? (מלבד היותו מובטל ומשיכת הכסף שביצע) האם את אוהבת אותו?
אם את בוחרת לפנות לייעוץ תוכלי לפנות אלי דרך המייל שלי ואנסה לעזור לך.
בהצלחה!
מורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שובניזם ודייטיםדניאל26/07/2011
אני בחורה בת 28,
אני יוצאת לדייטים רבים, וכל הגברים שאני נתקלת בהם מציגים
דעות מאוד שובניסטיות.
האם שובניזם זה משהו שקשור לגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שובניזם ודייטים - תגובה
מורן זיו-אש27/07/2011שלום לך,
למה את מתכוונת? האם יש לך דוגמאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה להעצמה ואופטימיות בדרך לשינויאני11/07/2011
אני אמא לתינוק ולילדה בת 4. עברתי דרך ארוכה להיות אמא ואני עוד מעט נושקת לגיל 40. לפני שהפכתי לאמא הקדשתי הרבה זמן ללימודים ורציתי להיות מורה במשרד החינוך אך נשחקתי מהר וראיתי שזה לא בשבילי. לאחר מכן מימשתי את עצמי בשוק הפרטי הן בחברות והן באופן עצמאי ודי נהניתי. מאז שעברתי טיפולי פריון , היריון ולידות אני לא ממש עובדת כבר. ואני מרגישה צער שלא תקעתי יתד בכלום. אבל יש לי ניסיון רב בתחום חינוך. עם זאת התאהבתי בגן הילדים וברצוני להפוך לגננת. גם בגלל האהבה שלי הרבה לתחום והניסיון החינוכי. אני רוצה ללמוד את התחום וגם לעבוד. אבל יש לי הרבה חששות וחוסר בטחון איך מתחילים הכל שוב ואם זה לא יצליח. אני מרגישה שאני לא מוצאת זמן לכלום. מה גם שיש לי שני הורים כרגע שבבית חולים וזה מאוד מעציב אותי . אני רוצה לפרוץ דרך לעשות שינוי וכל כך קשה לי. אשמח לטיפים מכן ולעצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה להעצמה ואופטימיות בדרך לשינוי - תגובה
מורן זיו-אש13/07/2011שלום לך,
נשמע כי עברת (ועדיין עוברת) הרבה משברים בחייך אך ניכר כי צמחת והתעצמת מהם. את בחורה חזקה ואני בטוחה כי יש בך את הכוחות להתחיל משהו חדש. נראה לי גם כי למרות הקשיים איתם את מתמודדת היום יש לך גם מוטיבציה לחשוב ולדאוג לעצמך.
אני מחזקת אותך!!!
תחום גני הילדים הוא תחום מצויין!
אני ממליצה לך לחפש עבודה בתור סייעת בגן ילדים ולהתנסות בתחום בשנה הקרובה. בדרך זו תוכלי לדעת אם אכן זה מה שאת רוצה. כמו כן, תהיה לך שנה לתכנן את צעדיך להמשך (האם את צריכה תעודה או לא, מה צריך כדי לפתוח גן פרטי, כיצד נכנסים למשרד החינוך ועוד...). בנוסף, שנה זו גם תאפשר לך לתרגל את חזרתך לעבודה ואת כל הכרוך בכך.
מאחלת לך הצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התכתבות
אני19/07/2011שלום מורן,
תודה על התיחסותך.
אכן החיים שלי מלאי משברים. כיצד ידעת זאת? ועדיין עוברת אינסוף ומרגישה את ההרגשה הזאת של הפסימיות והבלגן הנפשי. הכל מבולגן אצלי בראש והבדידות גם היא גדולה למרות הבעל התומך והילדים המדהימים שלי. הרבה עצב וקושי יש בתוכי.
כעקרון אני יכולה לחפש עבודה כגננת בגן פרטי וזה מה שאני מנסה לעשות בזמני ובכוחי הדל. יש לי אפשרות גם לגשת למפקחת במשרד החינוך ולהציע את עצמי. לגבי פתיחת גן פרטי זה שאיפה בעתיד. אבל קשה קשה לי אני לרגע מרגישה חזקה ונחושה ולרגע מרגישה נחותה ומרוחקת.על סייעת לא חשבתי זה לא מענין אותי ולא ציפיתי ממך לתשובה כזו שתתן לי העצמה אישית. יש לי הרבה מה להציע רק שהוא לא יוצא החוצה.
אשמח אם תחזרי ותגיבי
המשך שבוע ונעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התכתבות - תגובה
מורן זיו-אש20/07/2011שוב שלום,
כל מה שאת מרגישה וחווה הוא לגיטימי. בתקופה כזו מאוד קשה ליזום ולהביא את עצמך לעשייה. הכל נראה שחור ואת לא מאמינה שמישהו יתן לך את ההזדמנות שאת זקוקה לה אז בשביל מה לטרוח... אבל אני מבטיחה לך שזה יקרה!!!!
אני ממליצה לך לחלק את הכל למטרות קטנות מאוד. כל יום משהו קטן עד שתתחזקי ותתמלאי בכוחות. לדוגמא: ערכי רשימה של גנים שבהם מתאים לך לעבוד, למחרת תתקשרי לשני מקומות, ביום הבא תתקשרי למפקחת וכן הלאה. זה לא יהיה פשוט אך תבחרי לעשות זאת ברגעים שאת יותר מחוזקת... ואל תשפטי את עצמך בחומרה!!
אני קוראת את דברייך וניכר שאת במשבר אך אני לא יכולה להתעלם מהכוחות שיש בך, הם מאוד בולטים מבין השורות. אני יודעת שתשיגי את מטרותיך!!
נ.ב. אם את גננת מצבך מעולה!!!
מאחלת לך הצלחה!!
כמובן שאת מוזמנת להמשיך לעדכן ולהתעודד
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמורן המקסימה!
אני07/08/2011תודה על המילים החמות והעדוד.
אחזור ואעדכן
בהערכה רבה ממני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעזור
עדי03/08/2011רעות שלום,
אולי אוכל לעזור בשמחה ומתוך הרבה רצון טוב
אם תרצי תפני אליי במייל
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדי
אני07/08/2011על איזו עזרה את מדברת?
אשמח אם תבהירי את עצמך לפני שאני פונה אלייך.
בכל אופן תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האמא של...מבולבלת29/06/2011
אני יוצאת עם משהו כבר 3 חודשים ולא יודעת מה לעשות, אני לא רגילה שחברים שלי רואים את המשפחה אולי אחרי חצי שנה, נסכם שהוא הראשון שנכנס עלי הביתה, והוא כבר נכנס באופן קבוע בלי בעיות עלי, וגם עד עכשיו לא נכנסתי לבתים של החברים שלי, וזה מלחיץ ואתי כשהוא שאל אותי אמרתי לו שאני רוצה שנדחה את זה עד שנדע שזה רציני בערך בחצי שנה, אבל עכשיו שכבר אני רוצה להכיר את המשפחה שלו אמא שלו לא מעוניינת ולפי מה שהבנתי היא רוצה שנחכה עד שהוא ידע שזה באמת רציני, ממה שהא אומר לי אני הבחורה הראשונה שהוא יכניס הביתה ( אני בת 23 והוא בן 26), אני מאוד רוצה שהחלק הזה כבר יגמר ולא יודעת מה לעשות אולי הוא משקר לי והוא זה שלא רוצה שאני אכנס או שזה באמתץ אמא שלו, ואם כן אז כאילו (לא יודעת אני מפחדת כי אני ממש מאוהבת בו ולא רוצה להיפגע), מה אני יכולה לעשות ו.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האמא של... - תגובה
מורן זיו-אש29/06/2011שלום לך,
נשמע כי הנושא מאוד מעיק עליך ומטריד אותך. אני ממליצה לך, עם כל הקושי, להתמקד במערכת היחסים של שניכם ומה קורה בה. לדעתי, פגישה עם הורים ומשפחה איננה מדד לרצינות הקשר ולשום דבר. רצינות של קשר נמדדת בהרבה מדדים ורובם קשורים לקשר ביניכם. כמו כן, אני לא חושבת שיש זמן שבו על בני הזוג להכיר את המשפחה.
אני ממליצה לך לבדוק האם טוב לך איתו? האם הוא מתייחס בכבוד? האם יש בו תכונות שאת רוצה אותם אצל בן זוגך ועוד..
בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לאותו נושא...
מבולבלת01/07/2011אני מודה לך על תשובתך, ובקשר לכך אני מאוד מעוניינת בו כבן זוגי והשבוע הבנתי שזה לא הוא שלא רוצה שאני אכנס אלה אמא שלו שעושה קצת פוזות, וזה לא שלא אכפת לי מאמא שלו אני פשוט היה לי מאוד קשה אם זה היה מהצד שלו שלא רוצה אבל עכשיו שזה ככה אני קצת יותר רגועה, תודה רבה לך על הזמן...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדר בבלגאןרוני29/06/2011
שלום!
יש לי בעיה. אני בת 24 רווקה, בלי חבר. אני משתוקקת להכנס לקשר, אבל אני מוצאת את עצמי פוסלת הרבה בנים, לפעמים גם סתם ומתחרטת על כך.
התחלתי לצאת עם מישהו שהכרתי לדייט אחד ועוברת לי המחשבה שלא בא לי להיות תפוסה כדי שאני אספיק להתנסות (לא הייתי עם הרבה בחורים) עכשיו מחשבה זאת אבסורדית מכיוון שכשאני לבד אני מאוד רוצה להכנס לקשר... אולי תוכלו לעזור לי קצת לעשות סדר בבלאגן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדר בבלגאן - תגובה
כאשר אדם מתנהג באופן דואלי כנראה שיש סיבה לכך, אפילו אם היא סמויה....
נסי לחשוב מה את "מרוויחה" מהעובדה שאת פנוייה (כבר התחלת לציין זאת בפנייתך)
כנראה שאחת התשובות היא כי את מעוניינת להמשיך ולהתנסות- כפי שציינת.
יכולות להיות עוד סיבות- פחד מקשר, פחד מאינטימיות, פחד ממחויבות ועוד...
לסי להתמודד עם זה מהכיוון הזה.
בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכת יחסיםנטלי כהן25/06/2011
היי ,
אשמח אם תוכלי לעזור לי אני מאוד מבולבלת.
אני בת 23 הכרתי מישהו בן 26 ואנחנו נפגשנו כבר 8 פעמים סה"כ אנחנו יחד שבועיים בערך .
מבחינת הקשר אני מרגישה שהקשר זורם , יש לנו דברים משותפים יחד , ואנחנו נמשכים אחד לשני בטירוף .
נפני כמה ימים הוא הציע לי לבוא לישון אצלו ואני אמרתי לו שאם אני יבוא לישון אצלו אנחנו בטוח לא נישן ונשכב , והוא אמר שאנחנו רק נישן ולא יקרה כלום במידה ואני לא ירצה .
בסופו של דבר הלכתי לישון אצלו ולא שכבנו אבל היו דברים אחרים והסברתי לו שאני לא בחורה של לילה ואני מעונינת בקשר רציני והוא אמר לי שאם הוא לא היה רציני הוא לא היה משקיע להיפגש איתי 8 פגישות רק בשביל סקס , כי סקס לא חסר לו.לאחר מכן ושאלתי אותו לאן הולך הקשר אז הוא אמר שכיף לו איתי ויכול להיות שיתפתח אהבה גדולה ויכול להיות שהיה רק סקס אי אפשר לדעת .
אחרי שישנתי אצלו קמנו בצהרים והלכתי הביתה והוא נסע להורים שלו לארוחת צהרים השאלה אם הוא לא הציע לי לבוא להכיר את ההורים אחרי 8 פגישות בגלל שזה מוקדם מידי לדעתו או שהוא לא לוקח אותי במובן של קשר רציני ? והאם את חושבת שאנחנו יכולים לשכב אחרי 8 פגישות? כי סה"כ ממש כיף לי איתו אבל מצד שני אני מפחדת שבגלל שאני ישכב איתו מהר אז הוא יקח אותי לא לקשר רציני .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מערכת יחסים - תגובה
אני מצטרפת לדעותיה של אביטל ואני רוצה להוסיף עוד...
כשבני זוג נמצאים בתקופת החיזור, ההכרות, הם בודקים את התאמתם בכל מני מישורים- כן, גם התאמה מינית.
כיצד תבדקי את ההתאמה הזו? האם היית נשארת עם בחור שאינו מספק אותך מינית?
לדעתי גם את וגם הוא לא תוכלו להתחייב לקשר רציני עד אשר כל המישורים של ההתאמה יקבלו אישור.
חשבי על זה...
בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמערכת יחסים - תגובה
אביטל שטרית26/06/2011אני לא מאמינה שיש חוקים קבועים במערכות יחסים, אז אם את מחכה למספר המדוייק של פגישות אשר לאחריהן תוכלי לשכב עם חברך, תשכחי מזה.
אני מציעה לך להיות קשובה לעצמך לרצונותייך ולבן זוגך.
שימי לב כיצד הוא מתייחס אליך , האם הוא נוהג בך בכבוד והתחשבות?
לדעתי פרמטרים אלו , מלמדים יותר ממספר הפגישות הקבוע בחוק.
והחוק, אין לי מושג מי כתב אותו.
נסי להיות קשובה לעצמך , לדעתי זאת העצה הטובה ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמערכת יחסים
נטלי כהן26/06/2011היי,
הוא מתייחס אלי יפה, והוא מאוד מכבד אותי אני מרגישה את זה .
אבל הוא אמר לי משפט כשאני באתי ואמרתי לו שברגע שעושים הכול מהר הכוונה לסקס גם המערכת יחסים נגמרת מאוד מהר ,והוא אמר לי שאני צודקת מה שבא מהר עוזבים מהר .
אבל מצד שני הוא אמר שיש גם זוגות שמתחתנים אחרי ששכבו בפגישה שניה אז הוא דיי מבלבל אותי במה שהוא אומר ואיני יודעת מה לעשות .
אני מאוד רוצה לשכב איתו כי כיף לי איתו ואני מרגישה שהקשר זורם והכול אבל מצד שני אני מאוד מפחדת לאבד אותו בגלל ששכבתי איתו מהר מידי .
מה לדעתך אני צריכה לעשות ?לפי מה שסיפרתי .
וכיצד אני יכולה לדעת שהוא באמת רציני ולא מחפש אצלי רק סקס כי אני בחורה שנראת טוב ובדרך כלל גברים שיצאתי איתם משום מה למרות שאיני משדרת את זה רצו אותי בשביל סקס בלבד ולא לקשר רציני .
ואני מעונינת בקשר רציני וכשאני שואלת אותו באופן ישיר מה הוא רוצה מהקשר אז הוא אומר שאם הוא לא היה רציני הוא לא היה משקיע בשביל סקס 8 פגישות להיפגש איתי . אבל מצד שני הוא אמר שאנחנו לא יכולים לדעת יכול להיות שיתפתח אהבה גדולה או שסקס .
אודה על עזרתך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה8 מפגשים מותר לעשותX ואחרי 9 מפגשים
אביטל שטרית27/06/2011.אני מרגישה שאת מחפשת כללים ברורים. א ת מצפה לשמוע שאחרי 8 מפגשים מותר לעשותX ואחרי 9 מפגשים X+1ו וכו...
אני מצטערת , הלוואי שהיו לי כללים, הלוואי שיכולתי להבטיח לך שהוא יאהב אותך ותחיו ביחד באושר ועושר עד קיץ הימים.
מדברייך עולה שהקשר חשוב לך ,את מאוד רוצה שהוא יצליח ולכן את כל הזמן חושבת עליו ועל תגובותיו, אולי ....וזאת רק אפשרות, אולי תחשבי על עצמך ומה את רוצה? תתמקדי ברצונותייך ואם זה יתאים לו, נפלא. אם לא, ???. את לא יכולה לדעת בדיוק מה הוא מרגיש והאם יחסי מין אחרי 8 מפגשים יהרסו את הקשר או יקדמו, אין מערכת חוקים ,אין כללים ואין בטחונות, לכן עשי מה שנכון לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכורה לסקסדנה23/06/2011
שלום לכן שמי דנה ואני מכורה לסקס אני חייבת לקיים יחסים לפחות פעמיים ביום אחרת אני לא רגועה יש בנות כמוני ?
יש הצעות אך להרפא אני מפחדת ללכת לרופא שינצל את זה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מורן זיו-אש24/06/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_סקס_ויחסים' id=link]סקס ויחסים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ידעתי כבר לאן לפנות בקשה תעזרוקימי22/06/2011
אני בת 15 לפני שנתיים הכרתי ילד שגדול ממני בשלוש שנים ( היום הוא כבר בן 18) אני אוהבת אותו והוא אוהב אותי .
הוא גר בתל אביב ואני בכפר סבא , אבל תמיד הסתדרנו ונפגשנו כמה פעמים בשבוע .. העדפתי להשאיר את הקשר בלי שההורים שלי ידעו כי הקשר חשוב לי וידעתי שהם לא יאהבו אותו לפני חודשים הם גילו על השקר ניסיתי להסביר להם כמה הקשר חשוב לי אבל הם לא הבינו אפילו הילד הזה התקשר לאמא שלי ודיבר איתה על הכל והיא עדיין לא הסכימה .. הם מסכימים לנו רק לדבר ולא להיפגש .. בבקשה תעזרו לי למצוא פתרון לבעיה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ידעתי כבר לאן לפנות בקשה תעזרו - תגובה
מורן זיו-אש22/06/2011שלום לך,
נשמע סיפור לא פשוט. שניכם בטח הרוסים...
אני חייבת לציין שמנקודת מבטם של הוריך את שיקרת להם במשך שלוש שנים. זה מצב בו האמון הבסיסי ביותר נפגע. מעניין מדוע בחרת להסתיר את הקשר לאורך תקופה כ"כ ארוכה? חשוב שתדעי את הסיבה... אם ידעת מראש שהוריך יתנגדו לקשר אולי יש סיבה טובה לכך?
אני לא יודעת אם ניתן לתקן את המצב שאליו נקלעת, אך עליך לעבוד על מערכת היחסים עם הוריך ולתקן את הפגיעה באמון.
אני מקווה שתצליחי לשמור על קשר עם אותו בחור ואולי בעתיד הוריך יתמתנו...
בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)