מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ליאנושליאן21/12/2010
שלום אני ליאן אני בכיתה ז' ויש לי ילדה בכיתה שיושבת לידי והיא ממש חסרת ביטחון היא כל פעם אומרת לי כמה אני יותר טובה ממנה ושהציונים שלי בטוח יותר טובים משלה בקיצור היא לא יודעת להעריך את עצמה נכון שזה מחמיא לי אבל זה גם מעצבןן אותי כי אני לא סובלת ילדות שהן חסרות ביטחון ושהיא צוחקת היא מסתירה את החיוך שלה והיא מדברת ממש חלש והיא גם מאוד עדינה אם למשל מישהו יקלל אותה וירד עליה היא לא תעשה כלום לא שזה בא מתוך בגרות זה בא מתוך חוסר ביטחון
רציתי לדעת מה אני יכולה לעשות בנידון?? כי אני מאוד רוצה לעזור לה ושתפסיק להתבייש ושיהיה לי כיף לשבת לידה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות
מורן זיו-אש22/12/2010שלום לך,
אני חייבת לציין כי הצלחת לבלבל אותי.... מצד אחד, את לא "סובלת" ילדות חסרות ביטחון ואת מציינת כי את רוצה לעזור לה על מנת שיהיה לך כיף לשבת לידה ומצד שני את פונה אלינו על מנת שנדריך אותך כיצד לעזור לה להפסיק להתבייש.
חשבי על כך וחזרי אלי: האם את מעוניינת להיות חברה שלה גם אם היא לא תשב לידך? אם היית יכולה היית מחליפה מקום בכיתה?
בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצהיפית21/12/2010
אני אמא לשתי בנות לפני יומיים מצאתי בטעות ספר זכרונות לבת הגדולה בת 18 וקראתי כמה דברים שמאוד הכעיסו אותי וכאב לי הלב היא כתבה שהיא בחורה מכוערת ושמנה ואין לה חבר ושהיא רוצה שיאהבו אותה כי יש לה רגשות ושהיא מקנאה בחברותיה ו באחותה השנייה בת 17 כי יש להם חבר ולה אין
הבת שלי מאוד יפה ועדינה וביישנית יש לה 4 חברות ושני ידידים מבית ספר משקלה 63 וגובה 162 לעתים אומרת לפני י שהיא לא יפה בטבע ובתמונות ואני משתגעת ומדגישה שהיא מאוד יפה וטובת לב ואני תמיד גאה בה אני יודעת שיש לה חוסר בטחון ואני תמיד מנסה לעודד את הבטחון אבל אני חושבת שהצלחתי באחוז מאוד קלוש
הדבר הזה מאוד כואב לי כי אני מרגישה בה הבישנות וחוסר בטחון נובע ממני ומילדותי
רציתי לציין שהיא כתבה בהתחלה שהחיים מתחילים להראות יפים כי היא התחילה לעבוד וקיבלה רשיון ומחכה ללמוד באוניברסיטה בשנה הבאה
אני מבקשת עזרתכם דחוף ועצתכם
אודה לכם אם תענו לי בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסר מידע
אביטל שטרית22/12/2010אני חושבת שזה יהייה מאוד לא אחראי מצידי להתייחס באתר לבעיותיה של בתך כפי שהם נובעים מההתרשמות שהותירה בך קריאת היומנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה - תגובה
מורן זיו-אש22/12/2010שלום לך,
נשמע שאת מאוד מודאגת. ממליצה לך לפנות לייעוץ.
בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביישנות יתר:Sשיר15/12/2010
היי:)
אני בת 16, אין לי בעיות של ביטחון עצמי ואני יודעת בדיוק מה אני שווה. הבעיה היא שליד אנשים אני נורא מתביישת, לא יודעת למה-וזה מפריע לי. למשל, בניתי ריקוד משל עצמי (אפילו שריקוד זה התחביב שלי, הלימודים זה העיקר אצלי), ואני נורא מתביישת להראות אותו. מצד אחד, אני אוהבת את הריקוד, את הבגדים שבחרתי ואני לא יכולה להפסיק לראות את עצמי רוקדת אותו על במה עם קהל ותאורה (זה במסגרת שיעורי קומפוזיציה). כמובן שחוסר הפתיחות והביישנות משפיעים על צורת הריקוד שלי, וככה יוצא שהריקוד מהמם אבל רק אם אני לבד. או למשל דיבור מול אנשים, קשרים עם אנשים: לפעמים אני לא מסוגלת להסתכל לאנשים בעיניים. בנוסף, אני גם כותבת, ורק שני אנשים ראו את השירים שלי וגם זה היה בלית ברירה. אני חושבת שאני רק מפסידה מהביישנות שלי ואני רוצה למצוא לה פתרון, כי יש לי מה להציע.
אני לא יודעת אם זה מתאים לכאן, אבל ראיתי שהרבה כתבו פה על חוסר ביטחון עצמי וחשבתי שזה דומה...
תודה
שיר:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביישנות יתר- תגובה
מורן זיו-אש16/12/2010שלום לך,
נשמע כי את נערה פעילה ויצירתית אשר לצד מעט ביישנות את סובלת גם מחוסר בביטחון עצמי. עם זאת, על פי מה שהבנתי מדבריך, מצב זה אינו משתק אותך או מונע ממך לחוות את החייך, אלא שאת פשוט רוצה יותר.
אני ממליצה לך לא לשפוט את עצמך כ"כ לחומרה. לדוגמא, אם הצלחת למרות המחסומים לבצע את הריקוד, גם אם הוא לא היה מושלם, אז עשית צעד קדימה, עברת עוד מחסום. ראי תמיד את החלק בו הצלחת להתגבר וניצחת את החששות.
נסי לאתגר את עצמך כל פעם עוד קצת. כתבי לעצמך רשימה של דברים שקשים לך ונסי בכל פעם להתמודד עם דבר אחד, התחילי מהקל לקשה. תהליך כזה יחזק אותך בהדרגה כאשר בכל פעם שתצליחי הביטחון יעלה.
אם במשך הזמן את רואה שהמצב מחמיר או שאת מונעת מעצמך פעילויות את יכולה לפנות לייעוץ.
בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטחון עצמי נמוך מאודשושי05/12/2010
מגיל 12 אני סובלת מבטחון עצמי נמוך וממש קשה לי לענות לאנשים לתקשר ואני באמת לא יודעת כולכך מה הסיבה אני לא מצליחה לעשות כלום בגלל זה
אני עוד מעט בת 20 אני ממש ממש בדיכאון קשה לי לצאת מהבית וקשה לי לראות אנשים עם בטחון גבוהה אני בחורה מאוד יפה ואני לא יודעת למה הביטחון שלי כוכך נמוך זה מונע מימני ממש הרבה דברים
מה אני יכולה לעשות כדי לשנות את זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטחון עצמי נמוך מאוד - תגובה
מורן זיו-אש06/12/2010שלום לך,
נשמע שאת מתמודדת עם הסוגיה לאורך שנים רבות והיא מחמירה עם הזמן, את יותר ויותר מסתגרת וזה כמו מעגל שמזין את עצמו. ביטחון עצמי אינו קשור במראה חיצוני, הוא קשור בעיקר בחוויות ילדות והסביבה שגדלת בה.
נראה כי הבעיה מעכבת אותך מלחיות חיים מלאים כפי שהיית רוצה. אני ממליצה לך לפנות לייעוץ מקצועי.
בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטחון עצמי נמוך מאוד - תגובה
אביטל שטרית08/12/2010שושי היקרה
אני מציעה לך לפנות לטיפול , אימון, או כל דבר אשר עשוי לסייע לך, לשנות את הדימוי העצמי . חבל שתסחבי את הכאב ותצברי תסכולים נוספים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיפור אישי-אשמח לתגובות של כולכןורד27/11/2010
שלום לכל הנשים היקרות,
אינני יודעת אם הגעתי לפורום הנכון, אבל אני מתחבטת בסוגייה כבר כחודשיים והחלטתי לחפש פורום באינטרנט, להעלות את הסיפור והכאב שלי, ולהזמין את כל מי שמרגישה לנכון- לקרא ולהגיב. סיפור שהיה כך היה (אני מסתירה פרטים מסויימים על מנת למנוע זיהוי):
בשלוש השנים האחרונות אני משתייכת לקבוצה מקצועית-חברתית מסויימת, יחד עם בן זוגי. החומר האנושי, גברים ונשים כאחד, מורכב מאנשים חמים, נפלאים, מצחיקים, אכפתיים, חכמים בראשם ובנפשם כאחד, ולמעשה, כל מה שאדם זקוק לו בחברים כדי להרגיש נפלא.
בשנה האחרונה לקחה קבוצתנו על עצמה פרוייקט כבד משקל בפריסה ארצית, השקענו חשיבה מעמיקה, מאמצים אדירים ובעיקר עבדנו בשיתוף פעולה נדיר. אני גאה לומר שקצרנו הצלחה מרשימה הרבה מעבר למצופה. הצלחה שכוללת פוש רציני לשם שלנו כקבוצה, למקצועיות שלנו, לגיבוש החברתי, וכמובן- לכניסתם של תורמים וספונסרים שונים שיתמכו בנו כלכלית בשנים הבאות. הפכנו ל מ ו ת ג חברתי !!!
ו.. אתן יודעות איך זה..יש אנשים שכשהם רואים הצלחה הם ממהרים לרכב עליה מבלי לתרום מעצמם למאמץ הקבוצתי ,להמשיך ולשמר את מה שהשגנו.כן, לאחרונה הצטרפה לקבוצתנו מישהי שהיתה שייכת לקבוצה בעברה הרחוק (כשהקבוצה היתה דלה באנשים וחלשה ב"שוק"..), ופרשה ממנה עקב בעיות ביחסים האישיים עם החברים. היא עזבה והצטרפה לקבוצה אחרת, שהתה שם כשנתיים, ולאחר שבקבוצה האחרת מאסו בה, היא חזרה לקבוצתנו, כי לדבריה: "היא מתגעגעת לאנשים שלנו".
בן זוגי ואני עשינו קצת עבודת שטח , יצרנו קשר עם אנשים מעברה, על מנת לשמוע איך ההתנהלות שלה בקבוצה, והמסר שקיבלנו, למעשה פה אחד, היה: לבחורה יש בעיות ביחסים הבין-אישיים, היא תככנית, רכלנית, קולנית, וולגרית בהתנהלותה, נצלנית,תוקפנית ושחצנית (ללא כל הצדקה..), ראוי לציין כי כניסתה לקבוצתנו לא היתה על מי מנוחות, אבל טיבם של אנשים שאינם רוצים ללכלך את ידיהם ולומר לה זאת מפורשות, והיא ניצלה זאת. כיום היא חברה בלהקה. נוכחותה איננה נעימה כלפי מספר חברים, האחרים מעדיפים להתעלם. אותי זה מקומם. קשה לי עם נצלנות של אנשים רעים (אינני מאמינה שיש אנשים רעים-אבל היא פשוט ר ע ה !!), ובעיקר, היא ניסתה לטרפד את כניסתי לקבוצה לפני כשלוש שנים תוך הפצת שקרים ורפש עליי בהנהלה !!
ראוי לציין כי מאז הצלחתנו נכנסו עוד מספר אנשים קטן, אך אותם אנשים נפלאים תורמים ממרצם וכשרונם, והם רצויים ואהובים!!
איך לגרום לה לעזוב??- זו שאלה שעוברת בראשי. חברים בקבוצה אומרים לי "תתעלמי ממנה,תחשבי שהיא אוויר"..אבל אני עם העוצמות, הפגיעה והרגישות שלי לא מסוגלת להשאר אדישה...היא מעוררת בי גועל ואת כל החלקים הרעים שרק אפשר להעלות על הדעת..
מה עושים?? דעתכן??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה למחשבה
אביטל שטרית27/11/2010אני מציעה לך לחשוב מדוע כל כך קשה להיות בסביבתה ,מה זה עושה לך ? את מי היא מזכירה לך , מדוע האחרים הסתגלו ל נוכחותה , ולך כל כך קשה לקבל אותה? לעיתים קשה לנו להתמודד עם אנשים אשר משקפים משהו באישיותינו שאיננו אוהבים, נסי לחשוב על כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיפור אישי- תגובה
מורן זיו-אש29/11/2010שלום לך,
נשמע סיפור לא פשוט... התברכת בנפש רגישה בעלת חוש צדק מפותח ומצפון. אני מניחה שתכונות אלו עוזרות לך בתחומים שונים בחייך וכמו שזה נשמע, גם בקבוצה אליה את משתייכת.
אהבה ושנאה, קרבה וריחוק הם רגשות היושבים על אותו "הציר". אנחנו אוהבים או שנאים מישהו מפני שהוא מעורר אצלנו רגשות חזקים, ההתנהלות שלו, האופי שלו וכד'
על כן, אני מצטרפת לתגובתה של אביטל, עליך לשאול את עצמך מה היא והתכונות שהיא מייצגת אצלך מעוררות בך? מה זה אומר עבורך שאדם מקבל הכרה שלא מגיעה לו? או נהנה מהשגים שלא התאמץ עבורם? האם את יכולה לראות צדדים אחרים בה, האם יש מקום בו את יכולה להיות אמפטית אליה? מדובר באישה שמתקשה להשתלב במסגרת חברתית, שאולי רוצה להשתייך למקום בו אנשים כמוך נמצאים (בעלי רגישות גבוהה, חוש צדק וכו) אולי שם קל לה יותר להתקבל...?
בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת קשרעינת27/11/2010
היי, אני בת 26 ובחודשיים האחרונים אני בקשר עם בחור מקסים ביותר. וסוף סוף בפעם הראשונה אני מרגישה טוב להיות עם גבר. יש בו כל כך הרבה דברים טובים ואותם אני מגלה לאט לאט, ואני ממש לא מתכוונת לוותר עליו. אבל, תמיד יש אבל, קיים דבר אחד שנדמה לי שאיתו אני זקוקה לסיוע חיצוני- שינינו יודעים שטוב לנו, אבל ככל שהזמן מתקדם, כמו כולם, נכנסים לשגרה. בזמן האחרון אני מרגישה שצריך לעשות בשיחות (טלפון לפחות) יותר מאמץ, אם לא, הוא פשוט ישתוק, כך היה מהשיחה הראשונה המשותפת שלנו, פשוט התרגלתי. זה האופי שלו, ומכיוון שאני ההיפך אז נדמה לי שהוא מצפה ממני ליצור יותר תכנים של שיחה. כן דיברנו על זה וזה מה שיש, הוא אומר שפנים מול פנים קל לו יותר להיפתח ואכן אני רואה את ההבדל. העניין הוא שבזמן האחרון אני עושה מאמצים גדולים יותר לא להיסחף במחשבות ולחשוב כשזה קורה זה אולי כבר הסוף של הקשר, אבל אני חוששת שלפעמים אני משדרת התנהגות שבסוף תיצור את מה שאני לא מאחלת לו עם הבחור הזה. מה עושים עם פער כזה בין בני הזוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייתי שמחה לתגובה
רעות05/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלת קשר - תגובה
מורן זיו-אש06/12/2010שלום לך,
אני שמחה בשבילך על החוויה הטובה שיש לך עם אהובך החדש!
ראשית, עליך לקבל אותו כמו שהוא ולא לנסות לשנותו. אם הוא לא מרגיש בנוח בשיחות טלפוניות, הניחי לכך. שוחחי איתו פנים אל פנים ובטלפון השתמשי רק לשיחות קצרות. הוא יעריך זאת מאוד ואת לא תרגישי שאת "עובדת" קשה...
שנית, מה שאת מתארת נשמע קצת כמו "נבואה שמגשימה את עצמה". את מכניסה לעצמך ללא סיבה אמיתית חששות ומחשבות מיותרות אשר גורמות לך להתנהג בצורה מסויימת שלבסוף תגרום לחששות הללו להתגשם. נסי לחשוב עם עצמך ממה זה נובע: האם את חוששת להתקדם בקשר? להיפתח ולקחת סיכון ואולי להיפגע? אולי נוח לך יותר במקום המוכר בו את לבד וחווה מערכות יחסים שאינן מיטיבות? אולי את לא מאמינה שמגיע לך באמת קשר טוב?....
בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלת קשר - תגובה
אביטל שטרית08/12/2010יש לך בן זוג שאת אוהבת וטוב לך איתו, במקום להנות מהמצב את עסוקה בלחפש מה לא בסדר, מנסה לשנות אותו לשדרג אותו. אני מציעה שתניחי לחינוך מחדש ותהני מהקשר לא כולם חייבים לאהוב לדבר הרבה בטלפון ואם שניכם תדבר אז מי יקשיב? אם השתיקות שלו באמת מפריעות לך, קחי בחשבון שסביר להניח שזה לא יישתנה חשבי אם עניין זה מהותי עבורך, אם כן הסיקי את המסקנות ואם לאו תלמדי להנות מהשתיקות.
בכל מקרה חינוך ושידרוג של בן הזוג לאורך זמן אינו יעיל ויוצר מתחים מיותרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לשתיכן
רעות09/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיות?רוני20/11/2010
היי
חשבתי אולי תוכלו לייעץ לי, אני בת 23 ולפני קצת יותר משנה נפרדתי מהחבר הראשון שלי. היה לי מאוד מאוד קשה להמשיך הלאה. מאז קצת התקדמתי בחיי, התחלתי ללמוד, עברתי עיר, אבל בעניין האהבה לא השתנה דבר. נרשמתי לאתר הכרויות בו הייתי רשומה בעבר והחבר הקודם שלח לי הודעה שיהיה לי בהצלחה, זאת הפעם הראשונה שהוא יצר איתי קשר מאז הפרידה. היה לי ממש עצוב לקבל ממנו הודעה, הרגשתי שחזרתי אחורה בזמן. מאז השתכלתי סביבי וראיתי שכל הבחורים שיצאתי איתם בשנה האחרונה יש להם חברה. אני יודעת שיש לי נטייה לפסול אנשים קצת מהר ואולי לא הייתי מוכנה ככ לקשר בעקבות הפגיעה הקשה מהפרידה, אבל עכשיו אני רוצה להצליח לפתח קשר ומרגישה שאני במקום כזה.
איך אדע מה אני עושה לא בסדר?
ומה השאלות שאני צריכה לשאול את עצמי בשביל לא לחזור לאותה הנקודה שוב ושוב?
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף שאת האקס פגשתי לראשונה
רוני20/11/2010באתר היכירויות ובאתר זה פגשתי אותו שוב עכשיו אחרי קצת יותר משנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעניין של בשלות
אביטל שטרית22/11/2010בכל תהליך פרדה יש אלמנט של אבל. נפרדת, עברת תהליך של התאבלות השלמה והסתגלות ו...הופ את מוכנה לדרך חדשה. זהלא עניין של טעויות אלה בשלות לקשר.
שיהייה לך קשר נעים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה ניתן לקנות...?גלי03/11/2010
שלום, איפה קונים ויברטור? האם אתן יודעות על חנות באיזור הרצליה? אם לא, אז איפה בתל אביב? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפה ניתן לקנות...? - תגובה
מורן זיו-אש03/11/2010שלום לך,
יש המון חנויות לאביזרי מין, בדקי בגוגל
בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל31/10/2010
היי,
אני בת 24 ומאוד חסרת בטחון לגבי המראה שלי והיום קרה מקרה שאישר לי את המחשבה שאני לא מספיק יפה,או לא מספיק נראית טוב.
זה התחיל כשאני וחברתי הטובה נכנסנו למונית. חברה שלי היתה מאוד לחוצה כי היא עמדה להיפגש עם איזה בחור והיא כל הזמן אמרה שהיא מרגישה שהיא לא נראית טוב ואני אמרתי לה שהיא מדהימה ושהיופי לא נמדד רק לפי מראה חיצוני וכו'..ואז הנהג החליט להתפרץ לשיחה ואמר לה שהיא מהממת ושתלמד מהחברה שלה (כלומר ממני) שאני הרבה פחות יפה ממנה ובכל זאת יש לי בטחון. חברה שלי התחילה להגיד לו שאני יפה ושהלוואי שהיו לה את הפנים שלי והוא רק הדגיש את העובדה שאני הרבה פחות יפה ממנה שוב ושוב. החברה שלי אמרה לו שהוא לא ראה אותי מספיק טוב והוא המשיך להגיד לה" ראיתי אותה טוב מאוד,היא פשוט לא יפה,אמרתי לך שאת מדהימה וזה עוד גבר אומר לך". והוא לא נרגע,הוא פתאום עצר את המונית והתחיל להגיד לאנשים "מי יותר יפה?נכון שזאת"?ואני פשוט רציתי לקבור את עצמי. עוד לא נתקלתי בכזאת סיטואציה וחוסר טאקט. מאז המקרה אני פשוט לא מפסיקה לחשוב על זה.אני חושבת שבחיים לא אמרו לי משהו יותר מעליב מזה.
אני יודעת שזה נשמע כאילו אני שטחית וחושבת רק על מראה חיצוני אבל זה פשוט מציק לי..אני כל הזמן חושבת על המשפט הזה שהוא אמר שוב ושוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיפור נורא!!!
מורן זיו-אש01/11/2010שלום לך,
לא יכולתי שלא להזדעזע מהסיפור שלך, אני המומה מהאדם הנבזה וחסר הרגישות הזה. את ממש לא שטחית ואני בטוחה שכל אדם (גבר או אישה) היה מגיב קשה לפחות כמוך. אני מקווה שתעודדי בקרוב ותצליחי לשים את המקרה הזה מאחוריך...
לגבי העניין עצמו,
ראשית, זכרי תמיד שיופי הוא בעיני המתבונן והוא עניין של טעם ולכן אדם זה או אחר אינו קובע אם את יפה או לא אלא בעיני עצמו! זה לא מדע מדוייק. אני בטוחה שיש גברים שימצאו אותך מושכת ויפה.
שנית, אני שואלת את עצמי מדוע נתת לאדם זה לנהוג בך בכזו גסות? מה יעזור לך לפתח את הביטחון, להאמין שמגיע לך יותר? להרגיש טוב עם עצמך? להתחבר למעלות שלך?
עשי כל מה שנדרש- יעוץ תדמית, טיפול, אימון, תספורת או כל דבר אחר.
בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקס יבש עם ידיד...?בת 1816/10/2010
יש לי ידיד די טוב ותמיד שאנחנו נפגשים אנחנו יושבים די הרבה ואני עושה לו נעים כזה ביד הוא מת על זה..
בכל מקרה, היינו ביום הולדת של חברה וסתם שכבנו במיטה שלה ומשום מקום הוא פתאום נישק אותי...הייתי די המומה והוא אמר לי "תקני אותי אם אני טועה אבל תמיד היייתה בנינו משיכה" או משהו כזה.וכל הזמן אמר לי דברים עם אופי מיני מה שנקרא..האמת שכן הוא צדק אבל אתן יודעות לא חשבתי בכלל שיקרה משהו.. התנשקנו וכו' וקרה מה שקרה כמו שהבנתן מהכותרת.
לא יודעת, אני מרגישה רע עם עצמי שעשיתי את זה
אני בת 18 ולא היה לי חבר ואין לי נסיון עם בנים בכלל..וכמו שאפשר לראות בבירור אני מאוד תמימה בכל העניין. הכוונה שלי היא שאין לי מושג מה מקובל אני יודעת שסתם להתנשק זה לא ביג דיל אבל אין לי מושג בקשר למה שעשינו בקיצור אני צריכה שתגידו לי. זה דבר מקובל?
ועוד שאלה- ע"פ הדברים הוא אמר אין שם שום רגשות או דברים כאלה נכון? זה משהו פיזי ולא יותר מזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקס יבש עם ידיד...? - תגובה
מורן זיו-אש17/10/2010שלום לך,
אין כזה דבר "מקובל" ו"לא מקובל" במערכות יחסים. בתחושה שלי את מתעסקת יתר על המידה בכוונות שלו, במה הוא רוצה, והאם זה "מקובל". אני ממליצה לך לעבור ולהתעסק בעצמך, מה זה עשה לך, מה היית רוצה שייקרה מה זה אומר עבורך לשכב איתו... מעניין למה בחרת במילים "סקס יבש...", מה זה אומר?
קחי פיקוד, על תהיי תלויה בו או בכוונותיו...
בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקס עם ידידדניאלה09/10/2010
אני בת 32 בלי זוגיות ויש לי ידיד לא ממש טוב אבל ידיד ששכבתי איתו. הוא בן גילי וגם לא אין זוגיות. יש לציין שהפעם הראשונה ששכבנו היתה יוזמתי והיה מאוד כיף. ואף דיברנו על זה שזה קליל ובלי כל המסביב. אין לי הרבה ניסיון מיני לא שכבתי עם הרבה בחורים בחיי. אחרי הפעם הראשונה הוא לא התקשר ואחרי שבוע התקשרתי אני והזמנתי אותו שוב אלי. הוא היה והיה נחמד אבל -
דבר ראשון- אני לא כל כך יודעת אם אמורים עכשיו לדבר על מה שקרה ומה שיקרה. הוא מצידו לא משתף אותי ואומר לי אם הוא נהנה אם טוב לו וכיף לו לשכב איתי וגם אני לא מדברת על זה. דבר שני- אני כל הזמן בחששות שאני לא מספיק מושכת בעיניו והוא אולי נגעל מהגוף שלי כי הוא לא נוגע בי כמו בחורים אחרים שהייתי איתם. דבר שלישי- בגלל שאין לי כול כך ניסיון ויש בי פחד שיגעל מהגוף שלי כשאני מעליו אני כל הזמן בלחץ מהמשמנים שלי שקופצים כשאני זזה מהציצי שלי שלא כל כך עומד ואני לא מצליחה להנות מהתנוחה הזאת ואני קולטת שהוא מתבאס.
אשמח לעצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקס עם ידיד - תגובה
מורן זיו-אש12/10/2010שלום לך,
אני מבינה את החששות במיוחד לאור חוסר ניסיונך.
הדבר שהכי בולט לי בפנייתך היא דווקא הכבדות שגורם לך המצב הזה...אם היית באמת נינוחה וקלילה היית יכולה להתנתק מכל המחשבות שרצות לך בראש (מחשבות שליליות הפוגעות בביטחון) ולהנות באמת.
בעקבות שיחתכם על הקלילות של הקשר לא הייתי משתפת אותו בחששות שלך. על פי הבנתי אתם לא מתכננים קשר אינטימי, קרוב אלא סתם קשר למטרות בילוי.
הייתי מנצלת את ההזדמנות לעבוד על עצמי וללמוד להתעלם או להשתיק את ה"דיבור הפנימי" המסרס שמאפיין אותך במצב הזה. כל זאת על מנת שכאשר יגיע הגבר שלך, או אם בעתיד יתפתח משהו רציני עם אותו בחור, מחשבותיך לא יקלקלו לך את ההנאה והחוויה ואז תוכלי להתפנות לעבוד על אינטימיות ועל הביחד.
בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויהגר08/10/2010
הי
אחרי למעלה מ-10 שנים הודעתי שאני עוזבת את מקום העבודה.
אני מאד שלמה עם ההחלטה, כי הרגשתי תקועה, ולא היו בפני אפשרויות להתקדם לאן שהוא.
מצד שני, אני מתה מפחד - אני אמא ל-4 ילדים שהעצמאות הכלכלית שלי מאד חשובה לי ואני הולכת לאבד אותה. שוק העבודה קשה, ומה יקרה אם לא אמצא מהר עבודה?
האם עשיתי טעות? איך עושים את זה?
אם הגבתן בעבר, חזרו והגיבו, כי לא ראיתי את תגובתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי - תגובה
מורן זיו-אש12/10/2010שלום לך,
אכן הגבתי בעבר, אך אחזור על רוח הדברים.
אני מאמינה שהיו סיבות טובות לקבלת ההחלטה לעזוב את מקום העבודה וכל הכבוד על האומץ לעשות שינוי. כרגע את בשלב של חששות וזה שלב טבעי.
- עשי רשימה מדוייקת של הדברי שחשובים לך ולא תוותרי עליהם בעבודה חדשה (מרחק, שכר, תפקיד וכו')
- כתבי מחדש את קורות החיים ונסי להדגיש בהם את כישרונותיך וחוזקותיך (יש הרבה אתרים שעוזרים ונותנים הדרכה)
- הרשמי לאתרים לחיפוש עבודה, גייסי לחיפוש קרובי משפחה וחברים
לסיכום, אני ממליצה לך לא להיות מנוהלת מהחששות האלו אלא לנהל את התהליך.
הרבה הצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נחירותתשירוווששששש05/10/2010
אני בת 14 ויש לי בעיית נחירה,עשיתי ניתוח פוליפים באף בערך בגיל 12 והוא לא עזר ,רציתי לדעת אם יש תרופות לזה ולא ניתוחים,אגב הנחירה שלי היא לא חריפה אבל אני מעדיפה לא לנחור בכלל :]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מורן זיו-אש07/10/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אף_אוזן_גרון' id=link]אף אוזן גרון[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה....צליל19/09/2010
שלום!הבעיה שלי היא כזאת:בתחילת החופש הגדול(לפני חודשיים וקצת)הכרתי מישהו דרך הפייסבוק....דיברנו דיברנו ודיברנו-אני עשיתי את זה מתוך שיעמום והוא כנראה מאותה הסיבה,אבל עם הזמן זה התפתח לקשר מאוד רציני.אחרי חודשיים מאז שהכרתי אותו התחלנו להיפגש...מפה הוא הכיר את ההורים שלי שלא אהבו אותו בכלל(וזה בלשון המעטה)לא בגלל שהוא בן אדם רע/ערס/מקלל או משו בסגנון...יותר בגלל שהם חשבו שהוא מתנשא/חוצפן/לא יודע להתבטא טוב עם אנשים ואומרים שהוא לא מגיע אפילו טיפה לרמה שלי ושמגיע לי מישהו טוב יותר...אני באמת לא יודעת מה לעשות:מצד אחד-אני לא אוהבת אותו...הוא כמו חבר טוב כזה שיודע עליי הכל אבל לא משהו מעבר,ולא אכפת לי להפסיק את הקשר איתו(כמו שאמרתי שזה התחיל משעמום אבל הפך להרגל קבוע-כל יום 4 שיחות,דיבורים בצאט בלי הפסקה....ממש הרגל)מצד שני-אני לא יודעת איך להפסיק את הקשר אחרי שהוא נהפך לכזה קבוע(מבחינתו זה רציני,מבחינתי הרבה פחות) יש דרך לסיים את זה בצורה יפה?אשמח לעצות(בת 16 דרך אגב)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוק קשר
מורן זיו-אש20/09/2010שלום לך,
ראשית, כל הכבוד על שיתוף הפעולה עם ההורים, ההורים שלך בטח רואים דברים שאת לא רואה ולכן, למרות שזה בטח לא פשוט אני מחזקת אותך.
שנית, את מציינת שהקשר והבחור לא משמעותיים עבורך ואת שואלת כיצד לסיים את הקשר בצורה יפה. חשוב לי שתביני שלמרות שאולי מצידך תעשי זאת בצורה מתחשבת, עדינה ויפה יכול להיווצר מצב בו הוא עדיין יחווה זאת בצורה פוגענית. זה משהו שעליך להבין ולקחת בחשבון. עליך להיות שלמה עם ההחלטה ועם הדרך שאת בוחרת.
לגבי הדרך- את יכולה בשיחה פנים מול פנים, את יכולה במייל או מכתב אישי, או פשוט להתנתק לאט לאט. בחרי את הדרך בה תרגישי הכי בנוח בסיטואציה.
בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזמהנ לחתונהליאת14/09/2010
שלום לכולן,
אינני יודעת אם הפורום הזה הוא המקום הנכון לשאלתי, אך זה הכי טוב שמצאתי ברשימת הפורומים...
וכזה הוא סיפור המעשה:
לפני כשלוש שנים הכרתי בחורה במקום עבודה והקשר בינינו הפך למאוד קרוב, סיפרנו זו לזו דברים אינטימיים והרגשנו חברות טובות מאוד (מסתבר שלשתינו היו חוויות ילדות טראומטיות שהובילו לתפיסה קצת דכאונית של החיים). הבעיה שנוצרה היא שהרגשתי שהחברות בינינו לא בריאה לי (הדיבורים איתה היו מדכאים מאוד, המון אלכוהול היה מעורב וזה התחיל לפגוע לי בזוגיות) ולכן לפני כשנה ניתקתי איתה את הקשר...ולא בצורה הכי מדהימה (השאלה האם ניתוק קשר יכול בכלל להיעשות באופן שלא פוגע בצד שמתנתקים ממנו? לא נראה לי),
כעת, אני עומדת להתחתן ואינני יודעת האם להזמין את אותה הבחורה לחתונתי? מצד אחד אני חושבת שכשאירוע כזה חשוב מתרחש, לא להזמין אדם שהיה כה קרוב, למרות מה שקרה זה מעליב ופוגע כפליים וגם לא נכון, אך מצד שני אנחנו לא מדברות...
אשמח לשמוע את דעתכן בעניין, מה נראה לכן כדאי לעשות? מה אתן הייתן עושות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היום המאושר בחייך
מורן זיו-אש15/09/2010שלום לך,
ראשית, מזל טוב על חתונתך!!!
שנית, לעניין עצמו, יום החתונה, עבוד החתן והכלה, משפחותיהם וקומץ חברים קרובים, הוא היום המאושר בחייהם, נקודת ציון במערכת היחסים, יום מרגש וכו', אבל לשאר האנשים הוא עוד יום, והם בטח לא מתרגשים כמו הנוגעים בדבר. הנקודה היא שהיום הזה הוא חשוב בעיקר עבורך.
לפעמים יש לאנשים נטייה להזמין לחתונתם אנשים מהעבר, כל מני חברים מהתיכון/צבא/לימודים/אקסים וכד'. אני באופן אישי לא מתחברת לזה. במקרה שלך זה יותר קיצוני, אתן אפילו לא בקשר רחוק, יותר מזה, את בחרת לנתק איתה את הקשר.
חשבי עליה, אולי עדיין פגועה ממך ומהדרך שבה הקשר הסתיים, לא דיברתן כבר שנה ואת לא יודעת שום פרט על חייה כעת. אם אני הייתי במקומה, הייתי חושבת שזה חוצפה. בינינו, זה לא שיהיה לכן בדיוק זמן להשלים פערים באירוע או לפטפט על ימים עברו- מדוע את צריכה אותה שם?
את בחרת להתנתק ממנה למרות שהייתן מאוד קרובות, עליך לעמוד מאחורי ההחלטה הזו. אם את מתחרטת, אל תקשרי זאת לעובדה שאת מתחתנת.
זאת, כמובן, רק דעתי... שתהיה חתונה שמחה ומאושרת!!!!
בהצלחה!
מורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)