פורום בנות, העצמה נשית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חברות אמת
    מאיה34
    04/05/2013

אני לא כלכך יודעת איפה לדבר על זה, חשבתי שכאן זה אולי מקום שיתאים..
    אני כבר בת 20 ואני מרגישה כבר תקופה ארוכה שאין לי חברים אמיתיים להיפגש ולצאת איתם..
    אני בחורה נורמלית לחלוטין. יודעת להסתדר טוב עם אנשים ולרוב מתחברים אליי בקלות יחסית כי יש לי חוש הומור ואני פתוחה לאנשים ואני שמחה וקשובה לאחרים, אבל בתקופה האחרונה יותר מבכל תקופה אחרת בחיים שלי אני מרגישה שאין לי "אחיות", אני עכשיו בצבא ומשרתת רק עם עוד 3 בנות בדירה שמתוכן אני מסתדרת רק עם אחת. במהלך השבוע אני שקועה בעבודה שלי בבסיס, וכשאני חוזרת הביתה אני פתאום קולטת כל פעם מחדש שעם אף אחד מהכביכול חברים שלי בבית לא בא לי להיפגש.
    יש לי חבר כבר 3 חודשים והוא מדהים והוא ממלא אותי באושר, אבל אני מרגישה שאין לי עם מי לדבר באמת על כל מה שקורה לי איתו. הוא החבר הראשון שלי.
    אני אוהבת לצאת, אוהבת לשבת בבית קפה או בבר עם כמה חברים טובים, אוהבת לצאת למסיבות, אוהבת לטייל עם חברות ולהנות מהחיים ואיכשהו אני מוצאת את עצמי כל שישי בבית, מתרצת ומשקרת לעצמי שאני בחורה שאוהבת את הבית.. אין לי את אותה חברת ילדות כמו שלכולם יש. אני בנאדם שיוצר קשרים טובים עם אנשים בתוך מסגרת, וכשהמסגרת נגמרת (תיכון, מכינה קדם צבאית, חוג..) אז הקשרים מתמוססים כי עד כה לא ידעתי איך לטפח אותם מחוץ למסגרת.
    האם יהיה מוגזם לדעתכן פשוט לשלוח הודעה למישהי נגיד שאני מכירה ממזמן ולנסות ליצור קשר מחודש?
    האם אני צריכה לקבל את המצב כמו שהוא ופשוט לחכות לאנשים הנכונים שיכנסו איכשהו אל תוך חיי?
    המצב הזה ממש מתסכל אותי, כי אני נורא זקוקה לחברה טובה ואמיתית ויודעת שאני אתן בשביל החברות הזאת הכל אם היא תהיה מספיק חשובה לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חברות אמת

הוספת תגובה

• חברות אמת - תגובה

מורן זיו-אש
    06/05/2013

הי מאיה,
    את נשמעת בחורה איכותית, אינטיליגנטית ובעלת כוחות.
    את מתארת דפוס מסוים שלך אשר את חשה כיום שהוא מעקב אותך וגורם לך לתסכול. את מעוניינת מאוד בחברת אמת, בקשר קרוב ואינטימי שיספק לך "בית". יחד עם זאת, את מתקשה לשמור על יחסים כאשר האחריות לשימור הקשר מוטלת אליך. את מציינת שאם החברות תהיה מספיק חשובה לך את תעשי עבורה הכל.
    האם החברויות עד היום לא היו כאלו ולכן לא הצלחת לשמור על הקשרים? כשאת חושבת על קשר חברות חשוב, מה המאפיינים שלו, כיצד היית רוצה שיראה? האם ישנן סיבות נוספות (מלבד סיום המסגרת) שאת יכולה לחשוב שבעקבותיהן הקשרים שאת יוצרת עם אחרים לא מתמשכים?
    ברמה המעשית אני חושבת שאת בהחלט יכולה ליזום ולחדש קשר מהעבר, זה דבר שאנשים עושים וזה בסדר. אבל, לפני זה, אני מציעה לך לבדוק את עצמך, באמצעות שאלות כמו ששאלתי (ושאלות נוספות דומות) אשר יעזרו לך להבין לעומק את התהליכים, על מנת שלא תחווי אכזבות נוספות ותכנסי למערכת יחסים מוכנה יותר.

מורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על גבולות, סטיגמות, ודעות
    מיה
    30/04/2013

היי....אני בת 15 :)
    רציתי לדעת מה דעתכן לגבי מקרה ספציפי.
    כשנערה מעלה תמונה שלה עם בגד ים לפייסבוק(בלי שום פוקוס על איברים מסויימים), איך רואים את זה בחברה?
    כי... אני ממש מבולבלת. ומעניין אותי לדעת דווקא את ההתייחסות של זה לפמניזם.
    כי מצד אחד גדלתי בחינוך די קפדני ושמרני. ומצד שני חברות שלי גורמות לי להבין שאין בזה משו רע. אבל אני די חצויה.
    אם תחפשי להסתיר את הגוף שלך וכביכול להתבייש בו, זו לא בדיוק המטרה של הפמניזם. מצד שני גם לא להשתמש בגוף שלך יותר מדי. או שאני טועה?
    איפה הגבול?
    הרי יש מלא סטיגמות על זה שאם בנות מעלות תמונה בבגד ים, הן שרמוטות. וזה הגיע למצב שאני חושבת עם עצמי שעה וחצי אם להעלות את התמונה או לא.
    ויותר מזה, אם קיבלתי מחמאות- הרגשתי רע. לא קיבלתי אותן. הרגשתי שאני עושה מעשה רע ואני יוצאת זונה או משו כזה.
    אז מעניין אותי לדעת איפה הדיעה שלכן בעניין הזה, חשוב לי לשמוע דעות שבאות ממקום פמניסטי :)

לקביעת תור
    סגירה
    על גבולות, סטיגמות, ודעות

הוספת תגובה

• על גבולות, סטיגמות, ודעות - תגובה

מורן זיו-אש
    01/05/2013

שלום לך,
    הפמיניזם מדגיש את הבחירה החופשית, לפעול ולהתנהג מתוך מקום מודע, מתוך יכולת אמיתית לבחור את דרך הפעולה שלך ולחיות חיים אותנטיים ללא קשר אם מדובר באישה או בגבר.

מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיגרנה אחת לחודש- מי מכיר?
    שני
    17/04/2013

אהלן,
    אני בת 32 , בחופשת לידה אחרי לידה שניה. כשלושה חודשים לאחר הלידה נתקלתי לראשונה בחיי בהתקפיה מיגרנה מסביב לעין. הדבר חזר ונישנה חודש בדיוק לאחר המקרה הראשון בהתקפת כאב של העין השניה והאזור סביבה. מעולם לא היו לי כאבי ראש לפני כן, והדבר חדש לי מאוד. העין דומעת ונפוחה בעת התקף. האם מישהו מכיר מה הקשר בין 2 המיגרנות שחלפו, מה הסיבה ההורמונולית אולי, האם קשור לגלולות סרוזט אותן אני נוטלת למינעת הריון באופן יומיומי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מיגרנה אחת לחודש- מי מכיר?

הוספת תגובה

• מיגרנה אחת לחודש- מי מכיר? - תגובה

מורן זיו-אש
    20/04/2013

הי,
    אני לא מכירה את הנושא, ממליצה לך לפנות עם שאלות אלו לרופא...

תרגישי טוב,
    מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאוהבת בחבר לשעבר עדיין?
    תכלת
    17/04/2013

הי,
    אני ובן זוגי לשעבר נפרדנו לפני שלוש שנים ומאז לא הייתה לי מערכת יחסים רצינית וגם לו לא הייתה. לא היינו בקשר בשלוש השנים הללו כלל ולאחרונה דיברנו קצת ונפגשנו פעם אחת. אני התחלתי להרגיש את כל התחושות של העבר ותוהה אם זה בגלל שאני עודי מאוהבת בו או שזה בגלל שחסר לי מישהו בחיים והוא ממלא את החלל. מפחדת לבדוק זאתלעומק כי הוא פגע בי בצורה מאוד רצינית ואני לא רוצה להפגע שוב. מה דעתכן?

לקביעת תור
    סגירה
    מאוהבת בחבר לשעבר עדיין?

הוספת תגובה

• מאוהבת בחבר לשעבר עדיין? - תגובה

מורן זיו-אש
    20/04/2013

שלום לך,
    קשה לדעת מה מעורר אצלך את תחושות העבר, יתכן כי זה שילוב של שני הגורמים שציינת ויתכן כי ישנו גורם אחר. ברצוני להתמקד דווקא בפחד שלך להיפגע ממנו שוב. אני מרגישה ממך את המשיכה אליו אך גם את החשש הגדול. את מכירה אותו, את עצמך וכן את מאפייני הקשר ביניכם... האם הסיכון לפגיעה שלך משתלם?

בהצלחה,
    מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה

לירון
    29/04/2013

בינתיים חזרנו לקשר ואני כבר מרגישה שאני על סף פגיעה. כנראה זה לא משתלם אבל כן, יש לי עדיין המון רגש אליו ואני לא ממש יודעת איך לפעול. הוא לא רוצה זוגיות אלא ידידות, ומנגד הפכנו לסוג של יזיזים וזה הכי גרוע מבחינתי. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה - תגובה

מורן זיו-אש
    29/04/2013

הי לירון,
    נשמע שאת זקוקה להחזיר לעצמך את השליטה. בעקבות העבר והרגשות את מאוד מושפעת ממנו ומתקשה לקבל החלטות. הוא אומר לך שאינו מעוניין בקשר כפי שאת היית רוצה, זאת נקודת המוצא שלך, שתעזור לך לקבל את ההחלטה כיצד לפעול.

בהצלחה!
    מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מסוגלת להתחיל
    מירה
    03/04/2013

יש בחור שמוצא חן בעיני בעבודה.. אני רואה אותו כל הזמן במטבח ולא מסוגלת אפילו להגיד היי. מה עושים מרגישה חלשה וש"רואים עלי" את הבושה

לקביעת תור
    סגירה
    לא מסוגלת להתחיל

הוספת תגובה

• לא מסוגלת להתחיל - תגובה

אביטל שטרית
    09/04/2013

היי מירה,
    את מתארת את מה שרבים וטובים מרגישים כשמתאהבים, מה עושים מעיזים.
    מחייכים אומרים שלום, מתעניינים בשלומו ולאט לאט מפתחים שיחה והופ ... נרקמת לה מערכת יחסים.
    לעיתים זה הולך ממש כמו בסרטים ולעיתים הכל מסתיים עוד לפני שמשהו מתחיל.
    נסי, מה יש לך להפסיד?

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריאליטי - מבזה?
    דינה
    18/03/2013

הציעו להשתתף בסדרה דייט בחשיכה, זה נראה לי מסקרן וחוויתי אבל כולים הזהירו אותי שזאת סדרה שמבזה נשים. מה דעתכן?

לקביעת תור
    סגירה
    ריאליטי - מבזה?

הוספת תגובה

• ריאליטי - מבזה? - תגובה

אביטל שטרית
    19/03/2013

היי דינה,
    אני מציעה לך לצפות בסדרה ולהחליט בעצמך, יש אנשים אשר הריאלטי מהווה עבורם חוויה וקרש קפיצה,יש התופסים את הריאלטי בכללותו כחוויה משפילה,בדומה לקרבות של ימי הרומאים וכו... אחרים מתקשים לחזור לשגרה לאחר שמיצו את ימי התהילה.
    אני מציעה לך לצפות בתפקיד ולבחון את ציפיותייך מהתוכנית,ולהגיע להחלטות לאחר שבחנת את ציפיותיך, בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למורן ואביטל, האם אתן עושות סדנאות?
    אליה
    07/03/2013

אם כן וזה באזור המרכז ולגילאי 16-20 נשמח ואם לא אז יש באפשרותכן להמליץ לי?

תודה

הוספת תגובה

• למורן ואביטל, האם אתן עושות סדנאות? - תגובה

אביטל שטרית
    07/03/2013

היי
    מעבירה סדנאות במגוון תחומים, אשמח לשמוע פרטים נוספים, ניתן ליצור קשר במייל או בפייסבוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את מוזמנת לפנות אלי דרך המייל

מורן זיו-אש
    07/03/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר ראשון
    אנונימי
    20/02/2013

שלום,
    אני בת 19, ונמצאת בקשר הראשון שלי מאז ומתמיד, כבר 4 חודשים. הבחור מקסים, משכיל, מתחשב, ומעניין. מאוד כיף איתו ואנחנו מאוד אוהבים.
    ובכל זאת מאז תחילת הקשר היו בי חששות.
    1) שהתפוגגה מהר למדי - הפרש הגילאים בינינו, והוא 5 שנים, כאשר הוא בן 24. בסופו של דבר כן הגעתי להסכמה שאין משמעות יתרה לגיל, אלא לתחושה שלנו ביחד, וזאת למרות תגובות הסובבים אותי.
    2) זה הקשר הראשון שלי, והייתי חסרת נסיון לחלוטין - דבר שהדאיג אותי למדי לפני הפעם הראשונה שלנו... וגם זה חלף.
    עם זאת, לאחר 4 חודשים יחד, ועל אף שהכל נראה יפה ושמח, עדיין קיימות בי מספר חששות. להלן:
    3) הקשר שלנו רחוק פיזית - אנחנו גרים בצפון לעומת דרום, ונפגשים אחת לשבוע. היות ושנינו סטודנטים (אני בדחיית שירות), בתקופת מבחנים נפגשים רק אחת לשלושה שבועות... ומאוד קשה לי עם זה. אני מתגעגעת ומביעה את התחושה שלי בשיחות טלפון, ובשלב מסוים אני מרגישה שזה לא במקום, מעצבן, ועליי לרסן את עצמי. חשוב לציין כי זו לא תחושה שבאה עקב התגובות של בן הזוג שלי (שכן הוא נהנה וצוחק מהן), אלא תחושה פנימית שלי שאומרת לי שאולי זה לא כל כך מוצא חן בעיניו... האם הדבר צריך להמשיך להדאיג אותי?
    4) עצם מיעוט הפגישות שלנו מדאיג אותי בפני עצמו. האם ניתן להחזיק קשר טוב בצורה הזו?

לקביעת תור
    סגירה
    קשר ראשון

הוספת תגובה

• המשך...

אנונימי
    20/02/2013

5) אני סובלת מטחורים קלים מגיל צעיר, נטיה גנטית שקיימת במשפחה. לא נראה שהוא שם לב, אם מאוד מביך אותי לדבר איתו על זה, ובמיוחד שהוא ישים לב. אני אובדת עצות כי אני לא יודעת איך הוא יגיב לזה, ואני מפחדת מתגובה שלילית. הוא מאוד מבין תמיד, אבל עדיין נדמה כי זה מסוג הדברים שפחות מקובלים. מה עליי לעשות?
    6) בדומה לכך, אני גם סובלת מטיקים באופן קבוע בכל איזורי גוף אפשריים, וזה כן משהו שדיברנו עליו, והוא מיד ענה שזה לא מפריע לו ולא אמור להפריע לו, והוא אפילו לא שם לב לזה קודם. (אני מאוד משתדלת להיות יותר שקטה לידו). עם זאת, בשלב מאוחר יותר הוא כן התחיל לשים לב ולשאול אותי אם משהו מפריע לי בעקבות התגברות של הטיקים - זה נורא דיכא אותי, כי זה אומר שכן שמים לב לזה, ואני לא יודעת אם הוא שם לב לזה ומעיר לי כי זה יותר משמעותי עבורו ממה שהוא אמר, או כי הוא מודאג שמא יש מה שמטריד אותי, וזו פשוט הייתה דרך לראות את זה... בשורה התחתונה: מדאיג אותי שהבעיה שלי עלולה להפריע לו.

והאחרון והמדאיג ביותר:
    7) לפני היתה לו חברה אחת בלבד, קשר של שנתיים, לפני 4 שנים בערך. אני חושבת על זה הרבה, וזה מאוד מציק לי מסיבה שאולי לא מוצדקת, אבל קשה לי להתגבר על זה.
    בתחילת הקשר שלנו כשדיברנו עליה הוא אמר שאני שונה ממנה בהרבה דברים משמעותיים, דברים שראה בהם חסרון בה כבר מההתחלה, לעומתי.
    עם זאת, תמיד קיים בי החשש שיש לו מן זכרון שלה, ומחשבה עליה. בכל זאת זו האהבה הראשונה שלו, והאישה הראשונה שלו...
    אני לא רוצה להעלות את זה בפניו כי אני מרגישה שזה לא במקום, ואולי זה יגרום לו לחשוב שאני מטילה בו ספק ולא בוטחת בו, ויותר מזה - אני לא רוצה לשמוע אישור של חלק מהדברים, גם כשהוא ברור מאליו (כמו עניין האהבה הראשונה). אבל מנגד, אני לא יכולה להתמודד עם המחשבה הזו.

אודה מאוד אם אוכל לקבל מענה, ומצטערת על ריבוי השאלות בפניה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך... - תגובה

מורן זיו-אש
    22/02/2013

שלום לך,
    אני שמחה בשבילך שמצאת בחור מבין, רגיש ומתחשב שאוהב אותך.
    מהשאלות שלך אני בעיקר מרגישה שאת עדיין לא חשה בנוח לבטוח בו, עדיין את מאוד שומרת על עצמך לידו, מוטרדת מהדרך בה הוא תופס אותך וכיצד כל דבר שאת עושה או אומרת משפיע על האהבה והכבוד שהוא רוכש לך.
    הקשר שלכם חדש וצעיר ועל כן יש עוד הרבה מה ללמוד ולגלות אחד על השנייה ולהיפך. זהו תהליך טבעי וטוב שהוא נעשה בהדרגתיות... אף אחד מהצדדים לא יכול להכיל הרבה מידע וגילויים על הצד השני באופן מיידי.
    יחד עם זאת, אני מאמינה שאם היית משתפת אותו יותר (באופן כללי) ברגשות שלך, בחששות שלך, בשיחה פתוחה וכנה היית משקיעה פחות אנרגיה בחרדות שמלוות אותך ובמאמץ להסתיר דברים מפניו. אגב, ככל שתחווי ממנו תגובות אוהדות ותומכות האמון בו יגדל...
    אני מאמינה במערכות יחסים המבוססות על כנות ופתיחות

בהצלחה!
    מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, דיברנו על חלק מהדברים

אנונימי
    26/02/2013

על הנושא שאני לא שקטה עם העניין שלפני היתה לו בחורה אחת, הבחורה הראשונה שלו, וגם נימקתי למה אני מרגישה מוטרדת.
    קצת התביישתי לדבר על זה, אבל הוא גרם לי להרגיש שזה בסדר לומר את זה, והוסיף שזו שיחה לגיטימית לגמרי.
    בהתחלה הוא לא כל כך הבין למה אני מוטרדת מזה, אמר שאין בסיס להרגיש כך כי מבחינתו הדברים ההם כבר בעבר וחסרי משמעות לעכשיו.
    שאלתי אותו האם הוא לא מרגיש תחושת פספוס מסוימת בקשר שהיה לו, והוא אמר לי שבכלל לא, ושהוא מעולם לא היה מאושר כפי שהוא איתי.
    לגבי העניין שהיא היתה הראשונה שלו, הוא אמר לי שהלוואי וזה לא היה ככה, ואם הוא היה יודע שהולך לפגוש אותי, זה היה אחרת לגמרי. אבל כעת בדיעבד אין מה לעשות עם זה, זה קרה כבר. זה די משמח לשמוע את זה, אם כי בהמשך הוא הוסיף, "אבל הכרת מישהו בן 24, ציפית למשהו אחר?"
    הסברתי לו שלא ציפיתי למשהו אחר, ובכל זאת זה קצת קשה לי.
    בסופו של דבר אחרי עוד כמה משפטים וסיפורים הוא הבין מה מקור התחושה שלי, וניסה מאוד לשכנע אותי שאני לא צריכה לדאוג ולחשוש לגבי זה עוד כי זה קבור בעבר ומבחינתו אין לזה משמעות יותר.
    הוא כן ציין שזו נקודה חשובה בחיים מבחינתו - חברה ראשונה, בחורה ראשונה... אבל לא משהו שמעוניין להזכר בו.
    אני עדיין לא הצלחתי לגמרי ליישב את זה עם עצמי... הרי ברור שזה מה שהוא חוש ב ומרגיש, אין לצפות אחרת.
    אני מקווה שאולי אני איכשהו אצליח בעתיד.

בעניין שאר הבעיות - חוץ מההפרעה הנוירולוגית, לא דיברנו על זה.
    אני לא יודעת איך לפנות אליו בקשר לבעית הטחורים, לא יודעת איך להתחיל איתו את השיחה.
    כמו כן, איני חושבת שיש איזושהי שמירה של עצמי לידו: אנחנו נורא פתוחים וחופשיים בהתנהגות שלנו ובדעות שלנו, והוא דווקא מספר לי דברים שאולי אני הייתי חוששת לדבר עליהם.
    אני מרגישה הכי נוח בעולם איתו, ואני כן חושבת שזה מקומו לדעת... אבל אני לא יודעת איך לפנות אליו, ומתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלי רכב
    ליהי
    17/02/2013

התחלת לצאת עם מישהו בלי רכב וזה מאוד מפריע לי. לא מבחינת הרכוש אלא יוצא שאני צריכה לאסוף ולהחזיר אותו כל הזמן. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בלי רכב

הוספת תגובה

• בלי רכב - תגובה

מורן זיו-אש
    18/02/2013

הי ליהי,
    אני מבינה את התסכול שלך, אך דווקא בגלל שזאת "בעיה" טכנית, שיש לה פתרונות טכניים פשוטים אני רוצה לשאול אותך האם זה הדבר היחיד שמפריע לך אצל הבחור...?

מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלי רכב - תגובה

אביטל שטרית
    20/02/2013

ליהי היקרה,

האם בן זוגך מבקש ממך לאסוף אותו כאשר הוא עורך סידורים? האם את מרגישה שהוא מנצל אותך כשירות הסעות בלבד?
    אם ענית בשלילה לשתי השאלות הראשונות ,ייתכן שמשהו אחר מפריע לך בקשר ואת משליכה אותו על ההסעות. אולי מפריע לך שהוא אינו מסודר כלכלית ואת כן?

אם הקשר חשוב לך נסי להבין למען עצמך מה בדיוק מפריע לך והאם הוא "שווה" את המאמץ ואי הנוחות הכרוכים בהסעות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבר לא תומך בעבודה שלי
    לילך
    05/02/2013

היי בנות, מקווה להתייעץ איתכן.
    אני בת 31 ויש לי חבר יחסית חדש, רק חודשיים יחד- אבל זה מרגיש די רציני, אנחנו די מאוהבים והכל נהדר חוץ מדבר אחד- אני לא מרגישה שהוא תומך בי מבחינת הקריירה שלי. אני כתבת ספורט, והוא לא מבין בזה ממש, וכשאנחנו מדברים עם חברים שלו למשל- אז הם צוחקים ש"אני יותר גבר גבר ממנו" כי אני מדברת איתם על כדורסל והוא רק מהנהן. אני דווקא מבסוטית מהעניין, אבל הוא לא נראה מרוצה בכלל. אולי הוא מפחד שהגבריות שלו נפגעת בגלל זה. מה לעשות כדי להראות לו שזה ממש לא משנה? הרי לי זה לא מפריע, ולא אכפת לי מה אחרים חושבים. קצת נמאס לי שיש לו פרצוף חמוץ כשמדברים על המקצוע שלי... אבל כמובן לא רוצה להיפרד בגלל זה!

לקביעת תור
    סגירה
    חבר לא תומך בעבודה שלי

הוספת תגובה

• חבר לא תומך בעבודה שלי - תגובה

מורן זיו-אש
    06/02/2013

הי לילך,
    האם ניסית לשוחח עימו על כך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבר לא תומך בעבודה שלי - תגובה

אביטל שטרית
    20/02/2013

לילך היקרה,
    חשבת לרגע כיצד חברך מרגיש,כאשר חבריו לועגים לו ואומרים לו בעקיפין שהוא אינו מספיק גבר?
    תמיכת בן הזוג היא חלק חשוב ומהותי בקיום מערכת יחסים ,בני זוג רבים אינם בקיאים או מומחים בכל שטחי ההתענינות של שותפיהם ועדיין מגלים עניין, ואמפטיה,האם זה המצב אצלכם? כיצד חבריך נוהג כאשר את משתפת אותו בקושיים שעוברים עלייך בעבודה, האם הוא מתעניין תומך?

כפי שציינת הקשר שלכם חדש כאשר יעלם החידוש ייפסקו גם ההקנטות,העובדה שהוא נבוך ומחמיץ פנים מרמזת על קושי,אך אינה מהווה בכרח מכשול , בכל מערכת יחסים קיימים קשיים ,זה חלק מהמורכבות וביופי שכן הקשיים מאפשרים לנו להתפתח ולצמוח כאנשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פליזזז תעזרו לי
    יוני
    28/01/2013

ילדתי הודיה בת השלוש ילדתי היחידה היא מתוקה וביישנית מאוד ומבחינת ההתפתחות היא עדיין לא מדברת שותף וכמובן שבגן מבינים אותה אם זה החברים והגננות.מה שקורה שאחר הצהרים היא נפגשת עם ילדה בת 5 שירה שההורים שלה פרודים והם השכנים שלנו. וחברים טובים.כבר תוקה היא אומרת לילדתי מה לעשות או מתי לעשות וכמובן שלא תמיד ילדתי שומעת היא עומדת על שלה ואומרת לא.לדוגמא עם ילדתי רוצה לשיר הכל טוב ויפה עד ששירה אומרת להפסיק זה מפריע לה כמובן ילדתי מתבאסת ושותקת.ואותו דבר אם הדודה מגיעה לשחק הודיה כמובן מתלהבת ןשמחה לראות את דודתה שירה ישר קופצת ואומרת הודיה בואי נילך לשחק וכמובן החיא רצה ומשחקת כמעט וכל דבר ששירה אומרת להודיה היא עושההאם זה ישתנה יום אחד וילדתי תעמוד על שלה ולא תיתן לשירה להחליט בשבילה ?ובגן זה גם אותו דבר הילדים מחליטים לביתי מה לשחק ומתי הם דוחפים אותה כדי שתעשה משהו בזמן שלהם לפחות ככה הגננת מספרת
    בבית כמובן היא נורא נהנת להחליט לנו וכמובן שזה נראה שהיא נהנת
    למה היא לא ככה עם החברים ?והאם אפשר לעזור לה לעמוד על שלה ?או לדחוף אותה להבין שהיא גם יכולה להחליט?
    תודה ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    פליזזז תעזרו לי

הוספת תגובה

• פליזזז תעזרו לי - תגובה

מורן זיו-אש
    29/01/2013

הי עדי,
    נשמע שאת מאוד דואגת למצבה של ביתך וזקוקה מאוד לעזרה. אני שמחה שפנית אלינו לפורום להתייעצות.
    את מתארת את הודיה כילדה ביישנית, מתקשה בדיבור וחלשה מבחינה חברתית, יחד עם זאת, את מאפשרת לה להיפגש עם ילדה אשר מבוגרת ממנה, בעלת כישורים יותר טובים- בדיבור, בהתנהלות חברתית, ובאופן כללי בתפקוד (בגלל הגיל שלה ולא בגלל שהודיה פחות טובה...). אני רוצה שתהיי מודעת לכך שכאשר את מזמינה ילדה כזו אחר הצהרים את עלולה ליצור עבור ביתך סביבה שגורמת לה לחזק את חוסר הביטחון שלה, ואת המאפיינים שאת אומרת שהם חלשים. בעצם, זו הסביבה שיש לה גם במהלך היום בגן... חבל. אני מציעה לך להזמין ילדים מהגן על מנת שהודיה תחזק את קשריה שם, להתייעץ עם הגננת לגבי פעולות שהיא יכולה לעשות במהלך שעות הגן, להפחית משמעותית את נוכחותה של שירה, עד כמה שניתן. למעשה, לאפשר להודיה סביבה בה היא יכולה להעלות את הביטחון שלה ולהיות פחות נשלטת...זה תהליך שלא קורה ביום אחד אך חשוב להתחיל אותו.
    בנוסף, אני ממליצה לך מאוד לפנות להכוונה וייעוץ ממקור מקצועי כמו פסיכולוג שמתמחה בטיפול בילדים שיספק לך גם הדרכה או מטפל משפחתי מוסמך, או כל מסגרת של הדרכת הורים וטיפול.

בהצלחה!
    מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה!!
    שני
    14/01/2013

אז ככה,אני לא אאריך במילים אבל אני נמצאת במצב קצת מוזר. הכרתי בחור מקסים, אינטליגנט ברמות, בעל 3 תארים ועובד בעבודה מאוד נחשבת(בנוסף נראה ממש טוב) כשאני איתו ממש כיף לי אבל אני לא מצליחה להתעלם מהמחשבות שאולי אני לא מספיק טובה בשבילו. אז נכון יש הפרש של לא מעט שנים בינינו (12 שנה,אני בת 26 והוא בן 38) שברור לי שאוכל לגשר על הפער הנוכחי במהלך השנים (אני עדיין לא סגורה כ"כ על מה שאני רוצה ללמוד) אבל למרות זאת אני לא מצליחה להתעלם מהפער הזה. אני פוחדת שאם נעמיק את הקשר ונהפוך אותו ליותר רציני אז בהמשך הדרך אני עלולה לאכזב אותו. אם אני לא אעבוד בעבודה טובה או לא אתקבל לבית ספר גבוה ללימודים? אני פוחדת שכל זה יוריד לו ממני ושאני אצא מהקשר עם ביטחון יותר נמוך משנכנסתי אליו. הרי אני מאמינה שהוא ירצה להיות עם מישהי ברמה שלו וכרגע המציאות היא שאני אפילו לא קרובה. אני מתכוונת רק מבחינת לימודים ועבודה.

בכל אופן, בשבוע שעבר יצאנו לדייט ושנינו ממש נהנינו ונשארנו בקשר טלפוני. בעקרון יש בעייתיות מבחינת אזור המגורים שלנו שהוא די מרוחק אחד מהשני אבל על זה עוד אפשר להתגבר. עכשיו יש טוויסט, לפני חודש בערך הכרתי עוד בחור,גם מקסים,ביישן וצנוע כזה שהוא כמוני עוד לא התחיל ללמוד והרגשתי שאני יותר מעריכה את עצמי כשאני איתו ולכן גם הרבה יותר משוחררת. שניהם ממש מקסימים אבל כ"כ שונים..אז מה לעשות? להמשיך עם הבחור האיכותי או כדאי לנסות עם הבחור השני? הבחור השני גר קרוב אליי ולכן התנאים לקשר יהיו יותר נוחים אבל אני ממש בדילמה..

לקביעת תור
    סגירה
    דילמה!!

הוספת תגובה

• ואגב יש לכן פורום מדהים!!

שני
    14/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה!! - תגובה

מורן זיו-אש
    14/01/2013

הי שני,
    אני יכולה לענות לך באופן ישיר על שאלתך אך אני רוצה לתת לך משהו יותר כללי אבל אולי יותר מעמיק שאני מקווה שיתן לך יותר...
    אני רוצה להתייחס למשהו אחר שהבחנתי בו. אני קוראת את דבריך ואני מרגישה שאת שרויה בבלבול, בחוסר מיקוד ושהמחשבות שלך זורקות אותך ממקום למקום. אני משערת שזה משקף בעיקר את המציאות הפנימית שלך. את כ"כ מבולבלת שאת לא מצליחה לקבל החלטות בתחומים רבים בחייך (לימודים, עבודה, זוגיות), את לא מצליחה להעמיק בדברים. אולי יש לך משאלות שמכוונות אותך או מטרות שאת רוצה להשיג אך את מתקשה להתמיד? אולי את חסרת ביטחון ולא מאמינה בעצמך? מה נוצר קודם, הבלבול או חוסר אמונה בעצמך?
    האם את זקוקה לאישורים חיצוניים כדי לדעת מי את ומה את שווה?

חשוב שתדעי את עצמך לפני כל אדם אחר...

מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה בנושא אהבה!!!
    צריכה עזרה
    10/01/2013

אז ככה אני בת 15 ויצאתי למסיבה TLV אם מישהי מכירה...היו שם הרבה חתיכים שניסו לנשק אותי אבל תמיד דאגתי להזכיר להם שאני לא מתנשקת במסיבות. אני יודעת שבנים מתייחסים ברצינות לבנות ששומרות על עצמן.בקיצור שמתי עין על אחד ממש חתיך (דרך אגב אני אחת שמתאהבת בקלות גם רק ממבט וביגלל זה נפגעת המון גם) הוא שם לב אליי ועשה לי מן מבט כזה שאפשר למות ממנוווווו. הוא בא אליי וחיבק אותי מאחורה מאודדד רציתי להתנשק איתו אבל הייתי חזקה והורדתי את הידיים שלו ממני ואמרתי לו שאני לא יכולה עם חיוך... אח'כ גיליתי שהוא ילד של 1000 לייקים בפייסבוק שמלא בנות רוצות אותו והוא לא מתייחס אליהם הוא ממש סנובבב .שלחתי לו בקשה והוא אישר התחלתי לדבר איתו והוא ענה תשובות מאוד ספציפיות ויבשות. לפעמים הוא גם מסנן. השאלה היא איך לגרום לו לרצות אותי??

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה בנושא אהבה!!!

הוספת תגובה

• צריכה עזרה בנושא אהבה!!! - תגובה

מורן זיו-אש
    14/01/2013

הי,
    לצערי אין לחש קסמים שעושה את העבודה. כש"זה" קורה, זה תהליך טבעי וזורם שבו את לא צריכה להתאמץ.
    האם את מתאמצת?

מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלי
    אדווה
    09/01/2013

עש כמה אתם חושבים שהיותה של שלי יחימוביץ' אישה משפיעה על כך שאנשים לא רואים בה מועמדת פוטנציאלית לרשות הממשלה? זה משחק תפקיד לדעתכן?

לקביעת תור
    סגירה
    שלי

הוספת תגובה

• שלי - תגובה

מורן זיו-אש
    10/01/2013

הי אדווה,
    אני מאמינה שזה משחק תפקיד, לא רק לגבי הבחירות לרשות הממשלה אלא בכל תחומי חיינו. לדעתי, רוב הזמן יש משמעות האם אני אישה או גבר, גם מבחינת תפקידים בחברה ובמשפחה אך גם באופן סוביקטיבי, אישי.
    נשמח לעוד דעות ומחשבות בנושא

מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת
    נועה
    31/12/2012

מחפשת סדנא או קורס להעצמה נשית באיזור אילת... אני בת 30 יש משהו כזה באזור?

לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת

הוספת תגובה

• לצערי אני לא מהאיזור ולא מכירה

מורן זיו-אש
    02/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה